Új privát üzeneted érkezett!

Csöre
ha nem felejtem, majd januárban megkérdezem tőle, miért is nem kaptam, de ezért külön nem megyek el, az tuti...
Fáradt vagyok én már ehhez :lol:

MA például nem tudom, hogy a kisebbik lányom mit csinál odabenn, de hogy 5 percenként megyek a fürdőbe... :roll:

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Gratulálok Katica!!!!!

Csöre: :D hát szerintem a neve csak akkor lesz teljesen tuti a babának, mikor megszületik... én sosem tudtam névvel rágondolni a másik két gyerkőcömre sem megszületésük előtt :oops: nem tudom miért... meg utána is nagyon sokáig "Baba" vagy "Cica" volt a megszólítás, ha jól emlékszem... Bálint Cica - s ebből lett a beceneve Bálinca, amit a mai napig gyakran használunk. Dávid pedig Dávid Baba
Úgyhogy a szalagot is csak akkor fogom lecserélni, ha már kibújt a kisember :wink:

Az én pocim 95 cm - ha jól mértem, úgyhogy jól mondtam, hogy a végén nem lett akkora, mint ahogy beindult :wink: úgyhogy egész jól elférek, szerencsére nem voltak baleseteim 8)

Na akkor mától már "hivatalosan" érkezhet Saci is :D

Én el tudnám képzelni magunknak a ma estét is :wink: még haza is engedhetnének Szentestére simán :wink: (Gondolom te szívesen időzítesz a szülinapodra :wink: ) - na de mindegy is, úgyis akkor jönnek, amikor ők akarnak... nem rajtunk múlik :wink:

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

:? Tünde nagyon eltűnt.... remélem minden rendben van velük :?
bfkrisztina

Katica! Nagyon nagy gratula Nikihez! Sok örömöt és tejcsit kívánok!

Mozgalmas napunk volt... Éjjel az eddigiekhez képest alig aludtunk, Kristóf folyamatosan evett (vagy csak nekem tűnt úgy :))
Reggel viszont kicsit elaludtunk, mert 1/2 11-re jelenésünk volt az 1 hónapos kontrollon, kis kapkodás, gyors szopi, aztán mikor odaértünk, láttam, hogy tök felesleges volt, ráadásul mindenféle korú gyerek a váróban, a fele köhög, és több mint félórát ott hobóztunk, tök mérges voltam. Aztán a gyerekdoki beszarasztott, hogy szerinte Kristóf még mindig sárga, ha úgyis kocsival vagyunk, ugorjunk át Vácra a kórházba, nézzék meg, egész délelőtt van rendelés. odamentünk, 10-ig van rendelés, de nem baj, megnézik. Ez volt délben. De vért kell venni, meg amúgy is idő van, úgyhogy szopiztassam meg gyorsan az egyik vizsgálóban. Mert az nyilván úgy megy :evil: . Mindegy, fél órát szopizott szerencsére, aztán még egy "kis" várakozás. 1 óra után sikerült bejutni a drnőhöz (persze a zárójelentése a babának otthon maradt), viszont ő nagyon aranyos volt, mondta, hogy nem olyan gáz a helyzet, nem is venne vért, ha nem muszáj (én már rákészültem, hogy meghalok, ha Kristófot megszúrják), viszont az a műszer, amivel a mellkason keresztül mérik a bilirubint, csak az újszülöttosztályon van. Elkezdett telefonálgatni, és szerzett egyet, úgyhogy hálistennek nem volt vérvétel. Így is 2 után végeztünk, 3-ra értünk haza. Viszont az is kiderült, hogy van egy kis vízsérve a babónak a zacsiban, de az is felszívódik 6 hónapos koráig. A bilirubinja meg 182 ug/ml lett. Azt mondták, nincs vele teendő. Volt utánunk egy baba, annak elsőre 17 volt :shock:
Aztán felhívtam a gyerekdokit, hogy mi az eredmény. Tök vicces volt, mert bediktáltam, hogy 182 ug/ml, erre visszakérdezett, hogy "És arra azt mondták, hogy jó?" Nyilván nem annyira van képben...

Én totál lefáradtam, de Kristóf nagyon jól bírta, csak a végére fogyott el a türelme . Most meg húzza a lóbőrt :)

Kép

Kép
gabilany79

Kriszti: már én is izgulok Tünde miatt :roll:
Nem ragaszkodom a szülinapi érkezéshez, de jó lenne, ha addig nem jönne. A karácsonyt itthon szeretném tölteni....

Dóra: engem szétszed Saci :? nem tudom, mi indította be, de szétszed belülről...
A kiskönyvért tényleg nem érdemes bemenni, de ha találkoztok, akkor azért megemlítheted, hogy úgy tudod, jár ilyesmi :wink:

Gabi: szegényem, jó kis napotok volt :( nem csoda, hogy Kristóf kidőlt... lényeg, hogy nincs baja :wink: :D

Csöre
csöre74

Csöre: én is nagyon örülök, pláne, hogy a drnő neurológus is, és tök alaposan megvizsgálta Kristófot, és mindent rendben talált.
Ja, és mióta itthon vagyunk, gyarapodtunk több, mint fél kilót, és nőttünk 4 centit :D

Dóri: szerintem is torál felesleges a várandós cucc, max. a cumit tudod belőle használni (mondjuk én azt elajándékoztam, mert rózsaszín volt és virágos, meg egyébként se nagyon kell) meg esetleg az Aventes tárolóedényt (az viszont nekem jól jött)...

Kép

Kép
gabilany79

Hu, Gabi, nem semmi napotok volt.
A lényeg, hogy minden rendben...

Azt azért bírom, hogy némelyik orvos miket tud mondani... Voltunk pl. ugye Zsófival a kötelező csípő szűrésen. Minden ok. De ráírták a papírra nagybetűkkel, hogy kontroll 2 hónap múlva ! Mert elő van írva, állítólag.
A gyerekorvosunk meg közölte, hogy: de minek ??? Nem is mentünk vissza, azóta sem.

Pocakosok, hogy bírjátok a mai időjárást ?
Nekem nagyon nehéz a pocakom és keményedik... Ma jóformán feküdtem egész nap és dupla adag magnéziumot ettem meg...
Kíváncsi vagyok, hányan szülnek meg ettől a heves fronttól... :roll:

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Sziasztok!

Gabi:örülök, hogy minden rendben Kristóffal :wink:
:roll: úgy emlékszem nagyon sokáig sárga volt a bőre nekem is a fiúknak, szép lassacskán múlt el róluk...
A vízsérvről is ugyanazt hallottam, amit írsz, nincs vele teendő, mert felszívódik magától.

Dóra: :lol: hát nekem eddig nem tűnik úgy, hogy bejönne a front...
Neked viszont jobbulást kívánok. Van ilyenkorra segítséged, aki vigyáz a kicsikre? Hogy tudjál pihenni kicsit?

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Kriszti
Ma még nincs, még dolgozik a férjem. Majd holnaptól... 2 hétig itthon lesz szerencsére, ezt meg ki kell bírnom.

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Dóra: azt hiszem, mi a másik frontra lehetünk érzékenyek, vagy egyikre sem... :roll: tegnap semmi keményedés, a CTG nulla méhtevékenységet mutatott... Sacikám bezzeg tevékenykedett :lol: :lol: :lol: az egész napot végigpörögte :D
C: 3000, tehát itt sem kerültünk közelebb a szüléshez :roll: :lol: :lol: lehet, megvárjuk a 2009-et :wink:
Remélem, azóta jobban vagy!
Ja, ezt a kötelező kontrolt sokmindenre ráírják, akkor érdemes vele foglalkozni, ha gond van.
Gabi: örülök, hogy Kristóffal is rendben minden, szépen gyarapodik-növöget :D
TÜNDE: Híreket várunk!!!

Csöre
csöre74

Sziasztok!

bocsánat a zavarásért 2007 dec babám van, kinőttünk egy pár ruhát játékot stb...nézzétek meg hátha pont ilyesmit kerestek a babáknak.

http://www.babaszoba.hu/forums/search?s ... i&save_y=1

Köszi: Zsuzsi

Kép Kép
tn_zsuzsi

Kati!
Gratulálok! :D

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok!

Mi még mindig egyben vagyunk :) ... úgyhogy egyelőre úgy néz ki, a holnapi nst-t még nem úszom meg.Szurkoljatok majd, hogy jó legyen :wink:
Mostmár én is úgy vagyok vele, hogy Babácska várja csak meg a Karácsonyt odabent. Aztán a vacsi, meg ünneplés után még jöhet is :wink:
Egyrészt olyan izgi ez a kiszámíthatatlanság, hogy melyik nap érkezik, másrészről meg semmit sem merek előre betervezni :roll:

Éjszaka úgy fájt a fejem! Csak vizesruhát raktam rá, nem mertem Algopirint bevenni. De szerencsére bejött, el tudtam aludni. Reggelre pedig nyoma sem volt.

Remélem jól telt a napotok :D Üdv, Kriszti

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Kriszti: sajnálom az éjszakát... nekem nem fájt a fejem, de így sem tudtam aludni (napok óta). Algopyrint az utolsó 6 hétben már nem szabad bevenni, jól tetted, hogy nem vettél be.
Igen, ez a kiszámíthatatlanság egyrészt izgi, másrészt meg tényleg nem jó, hogy nem tudjuk, mikor kopogtatnak a Manócskák :)
Jóslóid vannak? Nálunk a kórházban 24-e és 5-e között csak ügyelet van, nincs nst sem, semmi, akkor sem, ha egyébként kötelező vizsgálatod lenne... úgyhogy voltam pénteken, legkorábban 5-én tudnék menni, de már pénteken nem volt időpont, ha addig egyben maradunk egyáltalán.

Én most rendesen ráterheltem, remélem, nem indítottam el semmit :roll: csináljuk a tetőteret, segítek Apának, takarítok, szóval nem pihentetem magam ...
Kicsit el vagyok keseredve, mert úgy nézett ki, végzünk fent Karácsonyig, és most meg úgy néz ki, hogy tutira nem :? addig neki sem tudok állni a babacuccosoknak :( itt áll halomban a szobánkban a sok ruha, és az összevásárolt miegymás (ápolók, pelenkák, kütyük), és nem tudom hová pakolni :(

Jó karácsonyi készülődést Nektek, Kriszti, mostmár maradjatok egyben :wink:

Csöre
csöre74

Csöre: Sajnálom, hogy nem készültök el Karácsonyra :( Azért még drukkolok nektek, hátha mégis.....Vigyázz azért magatokra, pihenni is kellene még, mielőtt megszületik a bébi :?

hát nem tudom irigyeljelek-e, hogy a kórházban csak ügyelet van nálatok...azért persze nyugodtabb az ember, ha odafigyelnek rá az utolsó napokban :?
(Tudod, pár nap eltéréssel 3 éve Dáviddal is így voltam kiírva, és bizony minden vizsgálat ugyanúgy időben megtörtént...tehát a munkanapokon ugyanúgy működött minden :roll: így pl. voltam vele nst-n a kiírás napján dec.30-án,és talán még 2-án is...és még az orvosom is megtalálható volt, mert a betegeihez-babáihoz beszaladt akkor is-csak jókor kellett mennem, vagy várni rá egy picikét)

Hogy jóslóim vannak-e? Néha megkeményedik a hasam, mint félidőtől néha-néha... de szerintem nem ezt nevezik jóslófájásnak
:roll: mert igaziból nem fáj. A két fiúval is úgy volt, hogy mikor fájásom volt, az már élesben ment :wink: bár velük sosem értettem, hogy mi az, ha "keményedik" valakinek a hasa...
Bálint 8 óra alatt, Dávid pedig 2 óra alatt megszületett, úgyhogy nem tudom most mire számítsak :wink: Tök cikis lenne, ha a harmadik gyerkőcnél nem tudnám eldönteni, hogy már a szülésnél tartunk-e :oops: A terhesség elején nem gondoltam volna, hogy ilyen előfordulhat: és mégis vannak ilyen butácska gondolataim :lol:

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Sziasztok

Tegnap óta újra itthon.

A szülés gázosra sikerült, még rosszabb volt, mint Vikivel, de túl vagyok rajta és az a lényeg, majd összeszedem magam és leírom.

Egyenlőre halálosan fáradt vagyok.

MÁVba ne akarjon senki kari előtt szülni, mert még a folyosón is fekszenek :evil:

Apa csinált Nikinek weblapot: http://niki.try.hu/

Majd jövök még!

Jó pocakosodást!

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Kriszti
Tuti meg fogod ismerni, ha beindul a szülés :)
Én is rögtön az első fájásból éreztem Zsófinál, hogy ez már nem jósló, ez éles helyzet...

Nekem továbbra is sokat keményedik és néha elég kellemetlen módon. De majd holnap este a terhesgondozás után okosabb leszek mitől van...

Jó készülődést mindenkinek !

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Katica: nagyon aranyos Niki :) Tündér baba :D Örülök, hogy azért a végén minden rendben van... (hát, nem látszik rajtad, hogy gázos volt a szülés... :))
OK, megígérem, nem szülök Karácsony előtt :wink:

Később jövök még :) Most rohanok....

Csöre
csöre74

Katica: milyen jó, hogy a Karácsonyfa alatt már Nikivel állhatsz majd:D
Édes kisbaba :D Várjuk majd a részletes beszámolót, amikor az időd engedi :wink: Hát nem bíztatlak, hogy majdcsak kipihened magad :wink: de azért próbálj meg pihizni, amennyit csak tudsz :wink:

Dóra:reméljük semmi komoly gond nem lesz a keményedéssel... végülis a méh ilyenkor már készül a szülésre, gyakorlatozik :roll: majd írj, hogy mi volt a terhesgondozáson :)

Korán reggel letudtam az nst-t :D nagyon ügyes volt a kisemberem, nem nagyon kellett piszkálni, szépen mocorgott, és teljesen rendben volt minden. Nekem már nem kell többet terhesgondozásra menni, viszont 2 naponta nst lesz :roll: nálunk ez a szokás...
Legközelebb 25-én délelőtt kell majd bemennem a kórházba :evil: viszont ha minden igaz, fogok tudni beszélni az orvosommal is, és hátha lesz vizsgálat: nagyon kíváncsi lennék, hol tartunk most :roll:

Csöre: csak óvatosan rohanj :wink:

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Katica: nagyon szépek vagytok mindannyian :) gyors regenerálódást kívánok neked

Csöre: én is sajnálom, hogy nem lesztek kész Karácsonyig :(
És ez a kórházas dolog is elég gáz... Számomra egyébként hihetetlen, hogy ilyen létezik... bár Mo-on már semmin sem lepődök meg...

Nézegetem a vonalzókat, és már ti is nagyon a célegyenesben vagytok :)
Tündéről még mindig semmi hír? :?

Nálunk most mindenki lábujjhegyen jár, Kristófnak elég rossz napja volt, fájt a hasa, és most végre alszik. Tutira én vagyok a ludas, vagyis inkább a vadas, amit anyukám csinált. Mikor a végére értem, már sejtettem, hogy nem kellett volna :(

Viszont reggel meglepett a kis izgő-mozgó... Ugyanis egy hajnal 5 körüli alibi szopi után leraktam, és 1/2 10-kor, amikor elkezdett nyüszögni, és átmentem hozzá, így találtam:
Kép

Ehhez csak annyit, hogy eredetileg arccal a lógós játékok felé tettem le az oldalára, kitámogatva a takarójával, és a feje a párnának hajtogatott pelus közepén volt. És ez már nem először van így :? :)

Kép

Kép
gabilany79

Gabi: ez aztán a mozgékony baba :D :wink: mi van a vadasban, ami zavarja? ma én is azt ettem... remélem, Saci nem lázad be a pocakban :roll:

Kriszti: ez tényleg "vicces", hogy pár nap eltéréssel vagyunk kiírva, és fele annyi vizsgálatom nincsen... mindegy, amíg Saci kirúgja a ház oldalát, addig nem aggódok, úgy döntöttem...

Fájások: nekem szinte semmi a múltkori keményedések után.... pedig nem igazán pihenek... viszont elkezdtem szédülni, meg ájulás közeli állapotbe kerülni, némi hányingerrel vegyítve :? nem emlékszem rá, hogy a másik kettővel ilyen lett volna... Van valamelyikőtöknek ötlete, mi lehet ez? Egyelőre a cukorra gyanakszom, de nem tuti... majd mérek egyet.

Dóra: sajnálom a keményedéseket :( Neked mehet még a Mg, szeded?

Tünde???? Izgulunk ám :wink:

Ja, Gabi, tényleg célegyenes :lol: nagy is az izgalom... :D

Csöre
csöre74

Csöre: alapból szerintem semmi extra, csak anyukám elég borsosra csinálta (szerintem mindig így szokta, csak eddig nem tűnt fel, csak most a végén), és az tehetett be... Vagy Kristóf nem csípi a vadhúst... :)

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok !

Voltunk a Dokinál. Minden rendben van.
A sok keményedés az nem jó, mondta, de lehet csak a fáradtságtól van. A méhszáj egyelőre zárva van. Sok pihenés, magnézium, ne csináljak semmit, ha nem muszáj. Csabinak is mondta, hogy jó lenne ha 2 hétig most csak ölbetett kézzel ülnék, feltett lábakkal...
Enikő szépen nő, most olyan 1580 g a súlya. A méretei is kb. +1 héttel nagyobbak.

Csöre
Kár hoy nem lesztek kész Karácsonyra. De ne hajtsd túl magad... én is leállok mostmár...

Mindenkinek Nagyon Boldog Karácsonyt - én most pár napig nem leszek gép közelben !
Remélem babákkal lepitek meg magatokat :)

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Dóra: gratula a szép eredményekhez, és tényleg pihi :) Neked is boldog Karácsonyt, ha addig nem jössz :)

Én majd csak Karácsony utánra szeretném meglepni magunkat Sacival :wink:

Gabi: igen, a fűszereket valóban rosszul bírják, a vadhúsról ilyet nem hallottam, de lehet...

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Katica, gratulálok :D Meglestelek Titeket, szépek vagytok!
Máv... :twisted: Nekem az volt az első kérdésem a szülőszobán, hogy ugye van hely az osztályon, mert ha nincs megyünk haza, szülés elhalasztva :lol: Szerencsére épp két front között voltunk és üres volt a 3. emelet :D

Dóra, szia :wink: Gratulálok a gyermekeidhez! :D
Mi még nem vagyunk nagycsaládosok, de ha túl leszünk a kezdeti sokk-kon akkor szerintem jöhet a 3. :lol:

Csöre, Kriszti már Ti is nagyon a végén jártok :lol: Izgi :wink:

Gabi, :shock: :D lassan elszalad Kristóf :wink: :lol: Nagyon helyes pasi :wink:
Nálunk is volt már ilyen, én élesben láttam, lendületett vett a töpörtyű és bumm, arcal lefelé is volt :shock: :lol: De nálunk csak egyszer volt ilyen, viszont a Peti hiába teszem le oldalt kitámasztva, addig kapálózik, amig a hátára nem tud fordulni. Azt jobban csípi, az anyja meg nem :lol:

Hasfájás nálunk is van :evil: :cry:

Nálunk meg őrültek háza volt eddig, most talán kezdünk csendesebb vizekre evezni. A Ricsi imádja az első pillanattól a Petit, de nem bírta elviselni, hogy anya már nem csak az övé. Bevetett mindent, tört, zúzott, saját fejét verte a földbe-falba..., még lelki terrort is alkalmazott (mondja: Ricsi nem kell anyának, Peti nem kell anya kell... ilyenekkkel sokkolt), de mostanra kezd belejönni az új szerepbe :D Néha megkergül de az már nem olyan vészes :roll:
A Peti meg egy áldott jó gyerek, nem is gondoltam volna, hogy van ilyen :shock: :D Eszik, alszik és egyre többet nézelődik. Most bejött a hasfájás, de kezd jobb lenni az infacoltol.

Dobok pár képet ha nem bánjátok és ha még lesz időm, bemásolom a szüléstörit is :)

Kép
Kép
Kép
Kép

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

Na, mennem kell....

Nagyon boldog és békés karácsonyi ünnepek kívánunk Nektek!

sziasztok

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

11.28-án, péntek reggel 8-ra mentünk a dokihoz...tudtam hogy ma szülni fogunk, persze hülyének nézett mindenki (két nappal ezelőtt egész délelőtt percenkénti keményedésem volt és jó kis hasmenésem :wink: ) :lol: Ctg rendben, doki mondja jó lenne szülni :shock: :D Nanááááááá :lol: Vetkőzzek le, megvizsgál...hát jól megvizsgált, azt hittem fejberúgom közben, úgy fájt. Szállok le, zutty egy adag trutyi és vérzek mint állat :shock: Mondom a dokinak hogy valami folyik persze hülyének nézett, mert az elmúlt 12 évben még csak egyszer volt hasonló szituja. Addig erősködtem, míg megvizsgált mégegyszer, véren kívül, ami dőlt belőlem, nem jött semmi, méhszáj 1 ujjnyira nyitva, lakmuszpapírral sem látott magzatvízszivárgást. Megkaptam a házifeladatot, menjünk haza és feküdjek le egy-két órára egy lepedőre és ha folt lesz rajta akkor biza folyik a magzatvíz. Meg amúgy is jó lenne a cuccot összeszedni és visszamenni a kórházba a strepto miatt ha tényleg repedt a burok. Hazafelé elkezdtem fájdogálni, gondoltam jóslók :roll: Sikerült kifognunk a jó kis reggeli pesti dugót hazafelé... Hazaérünk, már csak picit vérzetem, elő a lepedő, persze semmi sincs rajta. Viszont elkezdtek a fájások rendeződni, persze nem időben, hanem egy fájás, egy keményedés, aztán már az egyikből lett a másik. Dokit ismét felhív dél körül, mondja tegyek be egy zsepit a bugyimba, hátha csak szivárom a magzatvíz és 2-3 felé hívjam vissza. Bőszen ellenőrizgettem a papírzsebit, nagy semmi, aztán csak lett valami, egy nyákdugó :lol: Amúgy semmi magzatvíz. Viszont egyre erősebbek lettek a fájások. Összeszedtem a hiányzó cuccom, megebédeltettem a Ricsit és még kicsit játszottunk. Kimostam két adag rucit is. Aztán lefeküdtek a fiúk, én meg csak ültem és néztem az órát :lol: Fél 3-kor visszahívtam, hogy magzatvíznek nyoma sincs viszont egyre jobban fájok. Szerette volna, hogy 16 órára érjünk be a kórházba, addig ott van. Ja. Ha tudta volna, hogy nincs senki aki vigyázzon a Ricsire. 11-kor felhívtuk a mamáékat hogy siessenek haza a vidéki temetésről mert mennünk kell a kórházba. 3-kor felhívja őket párom hogy merre járnak, erre közlik, hogy még el sem indultak :shock: Na gondolhatjátok mit éreztem :twisted: Na innentől elkezdtek rendeződni a fájások, egyből 10 percesek lettek. Nem szabá
lyosan, de a legtöbb 10 perces volt. 4-kor felkeltettem apát és a Ricsit, hogy most már indulnunk kéne mert lassan megszülök itthon, áltagban már 5 percesek voltak. De sok kósza méhösszehúzódás is volt köztük így hivatalosan még mindig össze-vissza fájtam. Gyors uzsonna a Ricsinek és fél 5-kor elindultunk. Mamáék még mindig sehol! :twisted: Telefonon megbeszéltük, hogy félúton találkozunk, végül is a 6-oson a 0-ásnál átszált a Ricsi és már mehettünk is a kórházba végre. A délutáni csúcsban! :shock: :lol: Merre menjünk???? :roll: Apa meredeken bevállalta a körutat :shock: 3 perces fájásokkal ültünk a körúton a dugóban. Azt hittem beszarok, néha úgy fájt :shock: Közben hívott a dokim is hogy hol a csudában vagyunk :lol: Ecseteltem neki a lepasszolásos gondunkat, de már úton vagyunk. Erre közli, hogy jó, de neki most mennie kell vidékre majd csak éjjel jön. Viszont várnak rám a szülészeten, menjünk nyugodtan. Hát mi mentünk volna, csakhát rajtunk kívül mindenki állt :lol: Aztán valahogy elértünk a kórházba, erre a részre nem igazán emlékszem, el voltam foglalva :lol: Apa ügyes volt, fél 6 után már csengettünk is a szülészeten :D Beengednek, de sehol senki :shock: Aztán feltűntünk valakinek, és innentől beindultak az események :lol: Mikor megtudta a szülésznő hogy tavaly volt császárom, rohant a főorvosért, aki egyből tolt volna a műtőbe :shock: :twisted: Szerencsére előkerült a dokinő (M. Rita), akire rábízott a dokim. Ctg-re feltettek, naná hogy alig mutatott fájást. Gondolom a stressz miatt szűntek meg... :roll: Végül is 5 perces fájásokban egyeztünk meg a ctg alapján :lol: Utána megvizsgált a dokinéni, szűk két ujnyira voltam még csak nyitva :shock: , és hát persze, megint zutty, jött a magzatvíz :lol: Elő a papír, megint megnézték, most már elszineződött, végre hitelesítettek, megrepedt a buroksapka teteje. Ami tök jó, de nekünk nem a strepto miatt. A dokcsinéni szépen felvázolta, hogy miért nem ajánlaná a természetes szülést (magasvérnyomással nehezebb szülni lassabban halad, érzékeny volt az előző császi hegem...), és nem kellett győzködnie. Megegyeztünk az azonnali császárban. Hívta is a dokimat, aki kb negyed óra alatt beért :shock: :lol: Végül is elkottyintotta hogy reggel óta tudta hogy ma szülni fogunk, és reggel óta várnak a szülészeten :lol: Előkészítettek, illetve csak ilyeszgettek vele... Borotválást megúsztam , a beöntést annyira nem akartam hogy lukat beszéltem a szülésznők hasába és végül is azt is megúsztam :lol: 19.40-kor toltak a műtőbe. Most nem ülve hanem fekve szúrták a spinált. Ez még fájdalmasabb volt mint tavaly. Aztán nekikezdtek, pikk-pakk kiszedték a Petit. Öt centivel nagyobbat kellett vágniuk mint a Ricsinél :lol: Peti szépen körbecsurgatott mindent, az egyik dokit telibe :lol: Elvitték, rendbetették, 9/10-es apgart kapott, kiderült hogy a reggeli 3000 grammos becslést jóval felülmúltuk a 3830 grammal és 51 cm-el :lol: Apa megkapta negyed órára, utána behozták nekem is egy kicsit. Aztán elvitték, és koncentrálhattam megint a műtétre... Marha jó hangulatban telt, rajtam kívül teli tüdőből nevetett mindenki a vicceken. Nekem meg csak egyre azon járt az agyam, hogy basszus nem zsibbadok már :shock: Egyszer csak meg tudtam mozdítani a lábam, kérdeztem is hogy ez nem baj? Nem hitték el, hát muti meg, jééé tényleg :shock: A dokik röhögcsélve dolgoztak odalent, én meg egyre jobban éreztem mindent. Fájni még nem fájt, de már kellemetlen volt. Kiment teljesen az érzéstelenítés a lábamból és elkezdtem érezni egyre feljebb is. Épp ahogy befejezték, hasított belém a fájdalom. Úgy elkezdtett fájni az egész seb, azt hittem belepusztulok. Ekkor közli még a doki hogy elég kellemetlen lesz, de kitakarítja a hüvelyem :shock: Hát nem kellemetlen hanem nagyon fájdalmas volt :twisted: Végül is befejezték a műtétet, én meg már mindent éreztem. Már a szülőszobán a csodájára jártak, mekkora balfék az aneszteziológus és hogy úgy jövök ki a műtőből, hogy mozog mindenem. 21.30 körül áttoltak az örzőbe, na ott is jöttek csodálkozni, jééé most volt műtve és mozog meg fáj :twisted: Aztán kaptam fájdalomcsillapítót, mondanom sem kell, szart sem ért. Sokkal, de sokkal jobban fájt mint az első vagy csak sokkal rosszabbul viseltem, nem tudom. Apa 22-kor hazament a Ricsihez. Éjfélkor megkaptam az utasítást, tessék forogni az ágyban. Kb egy óra alatt sikerült átfordulnom az egyik oldalra majd még egy óra alatt a másikra :lol: Hajnal 4-kor felkelhettem, egész könnyen ment. Utána zuhany és mehettem is a szobámba. Meg is dicsértek hogy milyen ügyesen megyek :D Lecuccoltam és elindultam a csecsemősökhöz, hogy meglessem a Petit. Erre aki bent volt, közli hogy menjek vissza majd 5-kor kihozzák. Kidobott :shock: :twisted: Visszavánszorogtam, 5-kor jött is és onnantól nem engedtem ki a kezeim közül a legényt :lol: Az első másfél nap nagyon gyorsan telt, átaludtam szinte az egészet. Hulla fáradt voltam :shock: Második nap délutánra belázasodtam, 38 fok, már megint én lettem a téma a nővérek között :twisted: Az egyik sopánkodott hogy jézus mennnyire magas, a másik meg mondta hogy ez természetes is lehet... Mindenesetre fájt mindenem, olyan influenzás minden porcikám fáj volt. Éjjelre kiderült hogy miért lázasodtam be valószínű, belövelt a tejcsi :D Aztán reggelre jött a feketeleves, otthon mindenki beteg, persze én is kezdtem egyre rosszabbul érezni magam. Na megint jöttek a lázzal, lehet lebetegedtem, de akkor nem engednek haza amíg meg nem gyógyulok :twisted: Harmadik nap reggel még hőemelekedésem v olt, utána már semmi szerencsére. Így a negyedik nap hazazavartak minket :lol:
Minden kellemetlenséget leszámítva, életem legjobb döntése volt, hogy mégegy babát vállaltunk. Annyira más mint a Ricsivel volt. Semmi aggódás, semmi idegeskedés, egyszerűen megy minden a maga útján. Ha meg nem úgy megy ahogy kéne, akkor sem esek kétségbe, majd lesz valahogy :lol:
A kórház bár a feje tetejére állt a régi rendszerhez képest, egyáltalán nem volt rossz. A szülésznők egytől egyig nagyon rendesek voltak. Végig jó hangulat volt, mindenkinek volt egy-két kedves szava, még a takcsinéninek is :lol: A műtétet asszem még egyszer nem bírnám bevállalni. Még túl friss az élmény :wink: A csecsemősök no comment, nulla segítség... A gyerekdokik szintén, a főorvos volt csak segítőkész, így sikerült felvágatnom a Peti nyelvét, mert az övé is le volt nőve :?

Bocsi hogy ilyen hosszú és részletes lett :shock: :oops: Elég régen megírtam már, ha most írnám a fele sem lenne... az áldott idő, már szépíti is az átélt eseményeket :lol:

Most már tényleg megyek, még egyszer boldog karácsonyt mindenkinek!

Sziasztok!

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Momi: :shock: izgalmakkal bővelkedő volt a beszámoló :D :D :D De nekem úgy tűnik, inkább humorosan fogod fel az egészet :D :D
Gondolom azt mondanom sem kell milyen tündéri Petike :D Gratulálok a kitartásodhoz! Ügyes voltál :wink:

Gabi: :o tényleg jó mozgékony Kristóf... gondolom amúgy sem hagynád egy pillanatra sem egyedül a pelenkázón, vagy az ágyon... de így különösen vigyázhatsz rá :roll: :o mégcsak most lesz egyhónapos...nem semmi :wink:

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Momi: örülök, hogy jöttél :) Nagyon édes Peti :) a szülés ... elég vad történet, de fő, hogy a vége jó :wink:

Csöre
csöre74

Momi: nem semmi szüléstörténet... néha nem tudtam, hogy nevessek vagy sírjak...
Viszont Peti nagyon cuki :)
Hasfájás itt is van, apa holnap hoz Infacolt...

Ma hajnalban is mókás volt. 5 körül muszáj voltam felkelni, és fejni egy kicsit, mert Kristóf alvókája annyira jó volt, hogy kimaradt egy etetés, a mellem meg már fájt. Fejtem kicsit, aztán hallottam, hogy nyüszög a kis drága, de olyan dühös formán. Bemegyek hozzá, kb. ugyanabban a pózban bent a sarokban, mint a fotón, keze-lába jár, és halál dühös, hogy akadályba ütközött és nincs tovább. Annyira cuki volt :)
Aztán a másik cici becsomósodott, de olyan szinten, hogy kb. a fele egyetlen kőkemény csomó volt, és reggel 7-től du. 1-ig kínlódtam/tunk Kristóffal, mire eltüntettük (közben többszöri forró fürdő és masszírozós fejés). Most már csak szimplán sajog a sok gyötréstől...

Kriszti: hát ja, néha én is megdöbbenek rajta. Büfinél pl. már emelgeti meg megtartja a kis fejét. Hihetetlen mozdulatokra képes, és még totál koordinálatlan, úgyhogy ezer szemem rajta :D

Kép

Kép
gabilany79

SZIASZTOK! :D

TEGNAP JÖTTÜNK HAZA A KÓRHÁZBÓL!PÉNTEKEN DU.13-30-KOR,4200GRAMMAL ÉS 60 CENTIVEL MEGSZÜLETETT BENCE! :D HA NEM LESZEK ILYEN ZOMBI,AKKOR MEGPRÓBÁLOM LEÍRNI,HOGY MI TÖRTÉNT VELEM,VELÜNK :?

MINDENKINEK BOLDOG KARÁCSONYT!
ÉN A VILÁG LEGSZEBB KARÁCSONYI AJÁNDÉKÁT KAPTAM :D
tünde733

Tünde: Hatalmas gratula nektek, sok boldogságot és sok-sok tejcsit kívánok!

Kívánok mindeninek áldott, békés, kevesetsírós, nemhasfájós ünnepet!
Kép

Kép

Kép
gabilany79

Tünde: végre, már nagyon izgultam :) Hatalmas gratula a hatalmas Bencéhez :D Ha lesz erőd, írj :wink:

Vera: Iza nagyon aranyos, szoktam néha olvasni a blogotokat :wink:

Gabi: a nemhasfájás rám is vonatkozik? :wink: :lol: :lol: :lol: majd' szétfeszülök :D
Félelmetesen mobil a kisfiad :D
Cicinél végső esetben Apát is bevetheted :wink:

BOLDOG KARÁCSONYT!!!

Csöre
csöre74

Csöre: persze, még az egyben lévőkre is vonatkozik :lol:
Apa már nagyon profi csomó masszírozásban, csak azt nem szereti látni, hogy én szenvedek, de magamnak nem tudnám kinyomkodni, mert ahhoz túlságosan fáj. Ugyanis tegnapra két szopi közt a másik mellem durrant be, de sokkal gázabb szinten, mint az előző, még mostanra sincs teljesen rendben :( Nem igazán értem, miért, de írtam az itteni szopi tanácsadónak, hátha tud majd segíteni...

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok

Tünde, hatalmas gatula, a hatalmas legényhez!

Momi, neked sem volt egyszerű! Azért örülök, hogy lassan felejtesz!

Gabi, nem semmi a fiad, ennyi idősen megfordulni?
Súlyával hogy álltok?

Akkor én is megpróbálkozom vele, most már talán menni fog:

Kedden délelőtt elmentem a családdal nagybevásárolni Auschanba. A vásárlás közepén kezdett tudatosodni bennem, hogy na most valami már nem olyan, mint eddig volt. A végén már alig bírtam hazavezetni. 10 perces fájásaim voltak.

Otthon megebédeltettem a családot, elaltattam Vikit, majd nekiálltam csomagot pakolni. Párom állandóan méricskélte hol tartok, ő azonnal indulni akart :D

4 körül lefürödtem, aztán hívtam szüleimet, hogy lassan jöjjenek. 6-ra odaértek, kilopóztunk a lakásból, hogy Viki ne ilyedjen meg. Nem akartam addig elmondani neki, amíg nem volt bizti. 7 körül értünk be kórházba, az úton 4-5 perces fájásaim voltak totál rendszeresen.

Beérve felraktak ctg-re, mire leállt minden fájás. Sík hülyének néztek! Ráadásul 1 ujjnyira voltam nyitva, ami ugye semmi változást nem jelentett. Mikor doki meghallotta, hogy honnan jöttünk, kiküldött a váróba, hogy sétáljak kicsit, még ne menjünk haza. Kimentem, nem értettem az egészet. Persze fél órán belül újra jöttek a fájások, még erősebben ugyanúgy 5 percenként. A szülésznő néha rám nézett, az egyik fájásnál rátette a hasamra a kezét, utána beterelt az egyik szülőszobába, hogy amíg műt a doki, ő ctg-t szeretne nézni. Szupi 5 perces fájásokat produkáltam fél éjfélig. Jött a doki 2,5 ujjnyinál tartottam. Közölte nincs hazamenés, felvettek és vártak, hogy mi történik. Maradtak az 5 perces fájások, sokat sétáltam és labdáztam, de nem haladt a dolog. Dokinőmnek nem szóltak, nem akarták felébreszteni :evil:

2 körül rávett a szülésznő, hogy ugorjak bele egy kád forró vízbe, mert az mindenkinek be szokott jönni, majd az begyorsítja a történéseket. Fél óra fürdő után az összes fájásom abbamaradt!

Szülésznő alvást javasolt, mert 2,5 ujjnyival nem engednek haza! 1,5 órát sikerült aludni, majd arra ébredtem, hogy 3 perces fájásokkal újra visszajött minden. Ezeket sikerült reggel 8-ig produkálnom, semmi további változással. 7 óra után megjött a váltás, a kutya nem nézett rám. 9 körül megkérdezték, hogy szólt-e valaki a dokimnak? Azt hittem már tud rólam, hát nem. Ott volt bent a kórházban és senki nem szólt neki. Akkor szóltak, de műtött, így üzent, hogy amint tud siet. Ekkor a reggeli szülésznő megint betessékelt a kádba, hiába montam neki, hogy éjjel mi történt. Az szerinte nem a víztől volt, mert Ő még ilyet nem hallott. Újra be a kádba, ugyanaz történt, mint éjszaka.

A fürdés végére megérkezett a dokinőm, kicsit mérges volt, hogy ennyi ideig nem tudott rólam, tudta, hogy már jó fáradt vagyok. Mondta, hogy be kell segíteni oxitocinnal, de 2-re babázni fogok.

Szóval kaptam szupi oxitocint kb 2 órán keresztül, ami kinyitott 4 ujjnyira, de a gyerek nem indult el lefele. Emeltek jócskán az oxitocin adagon, burkot repesztettek, de továbbra sem történt semmi. Láttam a tanácstalanságot az arcokon. Előkerült az gyeletes fődoki is, ő is megvizsgált. Diagnózis, még várjunk. Ekkor már elviselhetetlenek voltak a fájásaim. Semmi szünettel jöttek, nálam pedig elszakadt a cérna. Meg akarták magyarázni, hogy 4 ujjnyinál semmilyen fájdalomcsillapítás szóba nem jöhet. Hát én nem voltam megértő :twisted:

Kiabáltam, hogy csináljanak valamit, mert megőrülök. A főorvos engedélyével megkeresték az anesztes dokit, kirángatták az egyik műtőből és rábeszélték, hogy a szülőszobán szúrjon olyan gerinc érzéstelenítést, amit csaszihoz szoktak, mert valószínűleg fél óra múlva úgyis ott kötök ki, és addig hallgattassák el a kismamát.

4-en fogtak le, és én is remegtem, mint a kocsonya, mire 8 szúrásra el bírta találni a kellő pontot. Nem volt kellemes, de megérte, mert nélküle nem ment volna. Kaptam csökkentett mennyiségű fájdalomcsillapítót, ami elviselhető szintre hozta a fájásaimat, de nem szüntette meg. Közben váltás volt fél 4-kor. Új vezető doki is megvizsgált, közölte 20 perc múlva szabadul az egyik műtő, addig ha bírja a gyerek tartsunk ki. Kiakadtam rendesen, hogy nem lehetek ilyen szerencsétlen, nem akarok csaszit. Forgolódtam az oldalaimon, hogy elviselhetőbb legyen a dolog, amikor kb 5 perccel a műtét előtt, hirtelen ugrást éreztem a hasamban és olyan tolófájásaim lettek, hogy ordítottam a dokimért, aki már a műtétre készült. Előkerült a szülésznő is és konstratálta boldogan, hogy tényleg szülünk. Még párszor megforgattak, amíg mindent összekészítettek. Dokinőm fenntről segített a nyomásnál, mert már nem volt elég erőm. Kb 5 fájásra kint volt Niki. 16.00 perckor :D
Tele volt a nyaka köldökzsinórral. Csecsemős pedig sehol, mert elment azt gondolva, hogy csaszi lesz. A párommal együtt rosszul lettünk attól a 10-15 másodperctől, amíg lehámozták róla a köldökzsinórt és erős hátsimogatásra egy hatalmasat tüsszentett és felsírt. Saját maga megoldotta a légcsövéből a folyadék eltávolítást. Szerencsére nem lett az oxigénhiánynak következménye. 10 perc után, mire megjött a csecsemős 9-10-es pontot kapott.

Az utómunkálatok gerinc érzéstelenítéssel egyáltalán nem fájtak. Megkaptam Nikit is, jó volt a karomba fogni kicsit.

Utána sem volt tökéletes az életem. Nem volt hely a szülészeten, már 4-5 anyuka várakozott az elhelyezésre hiába. Közben sorra érkeztek a szülni akaró nők. Volt akit a váróban fektettek le az összetolt székekre!

Nekem viszonylag szerencsém volt, mert a dokinőm asszisztense volt a nőgyógyászaton munkába és szerzett ott nekem egy utolsó ágyat. Pár csaszis anyukát a terhes patológián helyeztek el, a többiek a szülészeten hallgatták végig az éjszakai szüléseket :twisted:

Mint kiderült az elszállításomkor, hogy a gerinc szúrás kicsit félre ment és a jobb lábam teljesen béna volt. Így este 9-ig nem tudtam felkelni Nikit megkeresni. 1 szinttel feljebb volt a szülészeten. 11-kor megmutatták avval a kedves fogadtatással, hogy anyuka ne ébressze fel a kicsit! Nem ébresztette, csak nézte. Innentől másnap délutánig nem kaptam meg a gyereket, mert elhajtottak.

Csütörtök fél 3-kor szabadult ágyam a szülészeten, ekkor kaptam kézhez Nikit. Ezután már csak avval volt gondom, hogy nem tudott szopni. Túl kicsi a szája az én cickómhoz képest, nem tudott vákumot képezni, hiába próbálkoztunk. Gyerekorvos azt ajánlotta, hogy fejjek, majd nő a gyerek és megoldódik minden magától. Nem volt tejem a több napi nem alvástól, így csütörtökről péntekre virradó éjjel tápszert kértem neki, mert már nagyon éhes volt és egyre csökkent a súlya.

Szombaton hazaengedtek. Éjszaka bedurrant a cicim, nem győztem fejni. Másnap a nővérem tanácsára vettem Aventes bimbóvédőt amivel csodák csodájára Niki tud szopizni! /addig is próbálkoztam más márkákkal, de nem jöttek be/
Azóta nem kellett tápszer sem, és megy minden a maga útján. Igaz éjjel többet van fent, mint nappal, de nagyon jó kislány.

Viki még nehezen bírja a változást, így napközben sincs nyugalmam, de lassan majd kialakul.

Mindenkinek Kellemes Ünnepeket!

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Katica: köszi a szüléstörténetet :D Jól tetted, hogy ragaszkodtál az érzéstelenítéshez, mert baromság, hogy 4 ujjnyinál már nem lehet. Én akkor kezdtem el kapni, mert 1 ujjról "titokban" és villámsebesen tágultam 4-re (és ugye csak 2 ujjnyitól adják...)

Súlyban vasárnap 3630-nál tartottunk (2950-nel jöttünk haza a kórházból), és nőttünk 4 centit, ami azért jó, mert a védőnéni azt mondta, hogy általában a legtöbb babát rövidebbnek mérik 1 hós kontrollon, mint születéskor. Hát, nálunk nem :D Már el kellett pakolnom néhány kisruhát, mert vagy nem tudom alul összepatentolni vagy 3/4-es lett az ujja :lol:

Kép

Kép
gabilany79

Katica: húha, nem semmi :shock: lényeg, hogy most mind a ketten jól vagytok... remélem, amikor én megyek, pangás lesz :roll: tudom, hogy esélytelen egy ilyen kórházban :?
Mi még egyben, nemtom, mikor akar jönni Saci, de ma még maradjon :wink:
Gabi: hatalmasat nőt Kristóf... látom, akkor megéri a szopi körüli mizériát :wink:

Csöre
csöre74

Sziasztok

Még mindig nagyon álmosan, de jól vagyok :D

Niki egyre többet van fönt, sajna éjszaka is. Egyenlőre a tejcim nem látta kárát, jókat eszik prüntyőke.

Kriszti, Csőre, Dojika, még egyben?

Szép hétvégét!

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Csöre jelenti: egyben :) de hulla fáradt vagyok :? meg fáj a derekam... gyakoriak a keményedések, bár nem jár igazán fájdalommal... és hisztis is vagyok :( negatív napom van :( úgyhogy jövök, ha pozitívba fordulok :wink:

Csöre
csöre74

Mi is egyben, de nekünk még jó 6-7 hétig így is kéne maradni ám !
Ma értünk haza a nagyszülő-körbejáró turnéról... fárasztó volt.

NA, elolvasom mit írtatok addig...

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Dóra: maradjatok is még egyben :wink:
Ó, még turnézol? Mi már maradtunk a sejhajunkon, de a vendégfogadás is fárasztó már ekkora pocakkal :roll:

Katica: örülök, hogy jól vagytok :) hát, az esti kelésekért nem irigyellek, remélem, hamar megtanulja a kiscsaj, hogy éjszaka alvás :wink:

Nálunk minden változatlan... lehet, idén nem szülünk?

Csöre
csöre74

Szia Csöre !

Igen, idén még turnéztunk...
De megmondtam a férjemnek, hogy jövőre, 3 gyerekkel nem vagyok hajlandó. Az egész lakást jóformán vinni kell, és akkor még ott voltak az ajándékok, amit kaptak, szóval alig fértünk be a kocsiba hazafele...
Persze mindenki, értetlenül kérdezte, hogy miért nem egyszerűbb nekünk menni... hát mondtam nekik, gondolkodjanak el rajta... :roll:

Remélem azért hamarosan előbújik Saci baba :)
Én arra nagyon emlékszem, hogy Zsófi úgy született meg hajnalban, hogy este sírtam már hogy sose szülök meg, mert egész nap egy darab keményedésem sem volt, vihar előtti csend :lol:

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Dóra: nálunk ugye elég nagyok a "nagyok", ezért hozzá vannak szokva, ha utazunk, tényleg csak alapfelszerelés megy (néhány ruha, aztán kész, de az is minimum program). 4-en egy táskával szoktunk menni pár napra (ok, nyaralásra 2-vel). De ha meglesz Saci, akkor az már teljesen más, egy baba sokkal több cuccost igényel, és Neked is ott van még Zsófi, aki még baba :) tehát teljesen megértem az aggályaidat, mi sem fogunk szerintem sokat utazni... arról nem is beszélve, hogy nem is tudom, hogy férünk el 5-en egy szobában Anyóséknál... mindenesetre egy utazóágyat vettünk, ezen ne múljon, de nem fogunk sokat utazni.

Azért Sacinak még van pár napja :wink: csak annyira arra számítottam, hogy korábban jön :roll: én viszont most keményedek rendesen, elég gyakran (önvédelemből nem mérem :oops:), de semmi fájás továbbra sem. Azért a "hamarosan"-ban én is kiegyeznék :D Apus szerint holnap lesz a napja... na, kíváncsi vagyok, bejön-e neki :wink:

Csöre
csöre74

Igen, erről van pont szó
Máténak elég 2 napra 2 napnyi ruha, de Zsófi még leeszi magát, még átázik a pelus, így minimum +2 napnyi ruha kell, meg pelenka, meg miegymás... És ez Enikő megszületése után még több cucc lesz :)
És a helyigényünk is több lesz valóban :lol:

Annyi féle praktikát hallottam már, hogy eljöjjön a nagy nap :)
ott van mindjárt az "apukás burokrepesztés" :oops: :lol:
Meg a lépcsőzés, a tonic ivás...
Én mondjuk Zsófi előtt este négykézláb takarítottam a fürdőszobát és még a mosógépet is kirángattam...

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Tünde :lol:
Gratulálok a Babához ! Sok boldogságot és tejecskét !
Majd írj, milyen volt, hogy vagytok !

Katica, Momi !
Az a lényeg hogy megvannak a babák, az emlékek meg majd szépülnek :D Ügyesek voltatok, jól döntöttetek és már babázhattok :)
Nekem szerencsére elég simán, könnyen és gyorsan ment az első kettő, főleg Zsófi, most pont azért izgulunk egy kicsit, hogy egyáltalán be fogunk-e érni a kórházba időbe...

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Dóra :lol: :lol: :lol:
Még nem siettetem, van egy-két dolog, amit még egyben kellene elintézni :) ma megyünk dokihoz, megmondja, hogy állunk :) utána eldzsalunk íróasztalt venni a gyerekeknek, holnap meg halacskát Mesinek az akváriumába (olyan árva szegény akvárium hal nélkül :lol: :lol:) és Saci helye sincs még kész: ma kezdtem el lepakolni a polcokról, hogy Apus szét tudja szedni, és a helyére tudjuk állítani a kiságyat. És a kis ruhácskák sincsenek még teljesen rendben, nincs minden kimosva, vasalva egyáltalán nem, mert amíg nem tudtam hová pakolni, addig nem hajtottam a dolgot... szóval összejött így év végére... ha ez a sok pakolás, meló nem indítja be, akkor jöhet Apus :D
Ja, ilyen parám nekem is van, hogy nem érünk be :oops:
Kriszti is hogy eltűnt :roll: ő elvileg 2-ra volt kiírva, akár meg is születhetett a baba...

Csöre
csöre74

Halihó!

Végre elmúltak az ünnepek, minden nap volt itt valaki a szűk családból, hogy ne egyszerre jöjjenek, baromi fárasztó és idegesítő volt :evil:
Kristóf most hasfájással küzd, így délután-este tör rá, de lekopogom, nem szokott nála sokáig tartani...
Szopi körül még mindig nem oké minden, néha kell tápszer is... Nem egyszerű, van amikor elég borúsan látom a dolgokat, olyankor apa vigasztal.

Dóra:
[quote]& írta:quot;apukás burokrepesztés"

Ezen olyan jót vidultam :lol:
... meg a csípős kaja, ablakpucolás, nagytakarítás...

Csöre: csak óvatosan aktívkodj, bár most már jöhet Saci
Minden oké volt a dokinál?

Hát, most már mi is vágjuk a centit a 6 hetes kontrollig, a "házasélet" szót már meg kell néznem az értelmező szótárban :oops: :P :lol: A dokinak áldását kell adnia rá :lol:

Tééényleg, Kriszti vajon csak ünnepezik még vagy már "ünnepel"? :)

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

Na most van pár percem,és már tök jól érzem magam! :D Szóval az egész dolog 10.-én szerdán kezdődött.Ekkor kellett visszavinnem a 24 órás vérnyomi mérőt(ha még emlékeztek rá).
hajnali 5 -kor keltem.Úgy döntöttem,hogy azért sem viszem a kórházi pakkom magammal..Mire beértünk a kórházba elég jó kis keményedéseim,fájásaim lettek.Ugye ezt ki is mutatta az NST.Megnézte a dokinéni,megvizsgált és azt mondta,hogy bent kell maradnom ,mert itt nemsokára baba lesz :shock: Teljesen kétségbe voltam esve!Apa Pesten,a két kicsi a sógornőmnél,István suliban...Azonnal telefonáltam Apának,hogy jöjjön haza mert szitu van :) A dokinő felvitt a kórterembe,és azt mondta,ha bármi történne csak hívjam!Én meg szépen elkezdtem sétálgatni a kórház folyosóján,és néztem hogyilyen időközönként jönnek a fájások :? Este olyan 7 óra körül már olyan fáradt voltam,hogy szinte beestem az ágyba,és reggel 6-kor keltem fel.Fájások sehol! :x a reggeli NST is olyan szép volt,hogy az csuda :D Nem részletezem ,hogy mi történt mindennap 19.-éig,de szörnyű volt bent lenni a kórházban,és semmi nem történt.Jöttek nap mint nap a telefonok,hogy na mi van?Megszültél már? :evil: Minden áldott nap reggel jött a dokinő és kézzel tágított a méhszájon!akinek már csináltak ilyet tudja milyen érzés :shock: Sajnáltam a férjemet is ,mert hallottam a hangján,hogy már totál kész van :cry: Én minden nap elmondtam a dokinak,hogy engedjen haza ,legalább két napra utána visszajövök.De Ő mindig azt válaszolta,hogy messze lakunk,a 4. gyerek már hamar jön,bla,bla,bla :evil:
Egyre depisebb lettem,amit szerintem Ő is látott rajtam.
Péntek 19.Reggel nagyvizit.Bejött a dokinőm is az osztályos főorvossal.Mikor az ágyamhoz értek,mondta a dokinő,hogy az én betegem,negyedgyére szülő,szeretne már szülni :?Kérdezte a főguru,hogy ,hogy érzem magam?Mondtam,hogy jól.Erre azt válaszolta,hogy 5 perc múlva menjek a kezelőbe! :shock:Közben Apa meg Ádám jöttek be hozzám.Pont mondtam neki,hogy várjon egy kicsit mert éppen most megyek a kezelőbe.
Belépek a szobába,mondja a főguru,hogy feküdjek fel.Na gondoltam magamban,megint a méhszájtágítás.Megvizsgál,és azt mondja:Na itt szülés lesz!Én meg azt válaszoltam neki:Igen főorvos úr,ezt már 1 hete mondják!De mégis mikor???Erre Ő ránéz a fali órára,és azt mondja:Olyan 1-2 óra körül meg is lesz!Menjen a szülőszobába,burokrepesztés lesz. :D Úgy repültem ki a szobából,hogy Apát majd elsodortam! :D Mikor mondtam neki,hogy megyek föl a szülőszobába nem hitte el :lol:Sosem felejtem el a szemét ahogy csillogott :) Segített összepakolni a cuccomat,Én meg közben elköszöntem a többi kismamától.Mindenki azt hitte,hogy viccelek :D A szülőszoba ajtajánál elköszöntem Apáéktól.
Mikor beléptem az ajtón,már egy kicsit izgultam,féltem.Felfektettek az ágyra,jöhet a beöntés :D Ami még jól is jött,mert már vagy 3 napja nem tudtam wc-zni :oops: :lol: Utána vissza az ágyra.9 :45-kor burkot repesztett a doktornő,és vártunk.Hjaaaaa! Ugye mondtam nektek az EDA-t,hogy azzal szeretnék szülni,amit meg is beszéltünk a dokinővel.Burokrepesztés után mondtam neki,hogy szeretném.Erre azt mondta,hogy várjunk vele,mert lehet nem is kell mert olyan hamar jön a baba! :twisted: Mondom a szülésznőnek is,hogy EDA-t szeretnék!Azt mondta,hogy a doktornőm azt mondta,hogy nem kell :twisted: Jelzem szembe velem egy másik áőgyon egy 17 éves roma lánytól rögtön kérdezték,hogy kér-e ilyen érzéstelenítést?! :twisted: 5 perc múlva visszajött a szülésznő,és látta,hogy sírok :cry: Erre ezt mondta:Megmondom önnek őszintén,negyedgyére szülő nőknek nem szoktunk EDa-t adni,mert azok jól tűrik a fájdalmat!De adunk gázt,és fájdalomcsillapítót! :shock: Na Én erre azt válaszoltam,és nem érdekelt,hogy hallja -e a kis csaj:Neki nem kellene adni,hogy tudja meg milyen egy szülés! :twisted: Erre azt válaszolta:örüljek neki,hogy Ő kapott,mert legalább nem hallom a kiabálását,és tudok tőle pihenni.Totál kész voltam,de már nem érdekelt az egész,csak az ,hogy túl legyek rajta.
Szépen jöttek a fájások,amikkel még el is voltam valamennyire.Délben hozták az oxitocint!Na tudtam hogy itt a vég! :shock: Tudtam,hogy innentől kezdve olyan fájásaim lesznek,hogy a falat lekaparom! :D Közben hozta a szülésznő a gázt,és elmagyarázta,hogy mikor jönnek a fájások,akkor szippancsak bele annyiszor ahányszor nekem jól esik. :? Nem igazán bíztam a hatásában,de ha már ott volt....De lányok!Tök jó buli volt! :D Egy kicsit elkábúltam tőle,és a fájások sem voltam olyan kibírhatatlanok.Közben kérdezték,hogy nem kell még kakilnom?Mondtam,hogy nem merem ráfogni,lehet,hogy kell.A doktornő benézett,és azt mondta:De bizony kell! :D Leengedték az ágyat.A gázt is elvették,amit nem akartam odaadni. :oops: :D A szülésznő elmagyarázta,hogy a következő fájásra,hatalmas levegő,és nyomni.Hja azt még nem is mondtam,.hogy mikor felfeküdtem az ágyra,kérdeztem a dokinőt,hogy mekkora lehet a baba,mit tippel?Ő azt mondta,hogy szerinte 3,50-3,60 körül.
Na szóval nyomtunk! :D Minden erőmet összeszedtem,és azon voltam,hogy minél előbb kinyomjam a kis manót!A harmadik fájásra sikerült is!Már ekkor éreztem,hogy hatalmas!A doktornő csak ennyit mondott,Szent Isten mekkora! :D A hasamra tett egy lila gombócot.Ő volt Bence! :D Elvitték lemérni .Mikor visszadta a doktornő szörnyű lila volt. :shock: Az arca borzasztó volt!Mondtam a doktornőnek,hogy azonnal vigye le a gyermekorvoshoz,mert nagyon lila!Ő meg szót is fogadott,és rohant vele! :oops: :D
.....és most jött csak a pokol!Gátvarrás!Minden tűszúrást éreztem.Borzasztó volt.Nem tudom mennyi ideig tartott de nekem óráknak tűnt.Mikor kész volt a varratom betakargattak,és a gátsebre tettek jeget.folyt köv.Bence felébredt. :D
tünde733

Hű, Tünde, nem semmi történet. Ez milyen beszólás már, hogy nem kapsz EDA-t, mert jól tűröd a fájdalmat. :evil: Az oxitocinos tágulás az tényleg halál, én a kezemet haraptam (mert ugye nem tágultam, ezért nem kaptam még EDA-t, és a kórházban másfajta fájdalomcsillapítót nem adnak). Amúgy a gátvarráshoz nem adtak helyi érzéstelenítést?
Viszont a lényeg az, hogy már jól vagy és minden rendben :D

Kép

Kép
gabilany79

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?