Új privát üzeneted érkezett!

Hello csajok!

Mukkancs, milyen volt a vacsi?

Zsu, küldenél belőle? Kb. egy hete úgy ennék, de senki nem eszi meg rajtam kívül, keveset meg nem tudok belőle csinálni, így ritkán szánom rá magam.

Heni, rendes a dokid! Nem tart vissza a kórháztól a kórtermi látogatás? Én emiatt zártam ki a lehetőségek közül. Kíváncsi voltam pedig a bébid nemére, de jan. 7 tényleg mindjárt itt van, addig kibírjuk valahogy.

Anuk, az angyalkák szépek, a dobozok pedig csodálatosak! Ügyes vagy! Én ma szalvéta-technikáztam, csak a képfelrakás nem az erősségem, de majd megpróbálom.

Amadea, és sikerült mindent beszerezned? Itt a Bp. körüli bevásárló helyeken ma már de. is iszonyú tömeg és dugó volt.

Banka, biztos valami front volt. Hallom, a hó helyzet nálatok változatlan.

Begane, cuki a kép!

Niki, milyen kis titkolózós babád van! De az a lényeg, h. láttad Őt!

Nekem ma nagyon jó napom volt, mert délelőtt babáztam egy 3 hónapos gyönyörűséggel, amíg anyukája vásárolt. Megetettem, tisztába tettem, és hurcoltam a popóját. Nem jöttem ki a gyakorlatból, és nagyon jó volt! Imádnivaló, nyugis nőci, azt a „kis különbséget” leszámítva remélem, az én babám is ilyen lesz! De jó lesz nekünk, lányok!!!!!!!

Sziasztok!

Benta
benta

Szép reggelt Mindenkinek!! :-)

Benta, szívemből szóltál, nagyon jó lesz nekünk az édes kis csöppségekkel a karjainkban néhány hónap múlva! Ti szoktatok azon gondolkozni, hogy 1 év múlva már 6 hónapos babáink lesznek???? Olyan hihetetlen, nem?

Anuk: nagyon szépek az angyalkák, biztos vagyok benne, hogy mindenkinek tetszeni fognak! Én biztosan nagyon örülnék hasonló, saját kezűleg készített ajándéknak%

Mniki: Biztosan nagy élmény volt a 4D, már alig várom én is!

Begane: Édes a picikéd képe!

Noémi: Húúúh hát tényleg sok olvasva is a programod! Azt hiszem sokunknak besűrűsödnek az utolsó napok.

... bár előfordulhat, hogy már hétfőn és kedden én nem jövök dolgozni, annak ellenére, hogy terveztem. Múlt héten, kedden voltam belgyógyászati vizsgálaton és magas volt akkor a vérnyomásom, ezért a doki kérte, hogy méregessem magamnak és 29-én menjek vissza, időközben pedig vizeletvizsgálat. Sajnos a vizelet vizsgálat pedig pozitív lett fehérjére, ami együttesen a magas vérnyomással a toxémia előjele lehet. Hétfőn reggel megyek be a klinikára egy újabb vizsgálatra. Beszéltem a szülésznő ismerősömmel és előfordulhat, hogy csupán véletlen egybeesések, hisz én annyira jól érzem magam, hogy nem akarom elhinni, hogy valami esetleg nincs rendben. Ugyanakkor ő is és a védőnőm is komolyan reagált az infóra és azt mondták, hogy egyik tünet sem jó, főleg nem együtt.... Hétfőn kiderül, de nem idegeskedek, mert úgy érzem, nem lehet baj!

Tegnap jól elkeseredtem, mert nekiláttunk mézeskalácsot sütni, vagyis a tésztát bekeverni és a szokásos finomliszt helyett most réteslisztet szerzett be a barátnőm, akivel hagyományosan sütünk ilyenkor, és emiatt úgy tűnik, hogy nem tésztánk lett, hanem egy jó nagy massza... :-( .... és ráadásul most nem is két adaggal készültünk, hanem hatot terveztünk, azaz 300 db-nak az alapanyaga oda lett.... Most azt javasolta nekem szakács barátom, hogy vegyük le a tészta felét és csináljuk meg a másik felét újból, finom liszttel, majd gyúrjuk egybe az egészet. Fele-fele aránnyal már jó lesz elvileg. Jelszava: "Az az igazán jó szakács, aki a hibákat ki tudja javítani..." Hát ma este próbára tesszük magunkat, drukkoljatok! :-)

Puszi mindenkinek!!!

Kép
cincibabus

Noémi!
Jó sok programod lesz, elfáradtam, mire végig olvastam....én már nem bírom úgy a dolgokat, mint kellene... :(

Cincibabus!
Valószinüleg véletlen egybeesés lesz (legalábbis drukkolok, hogy úgy legyen)!!! Lábad szokott dagadni?

Én ma majdnem mindent beszereztem, már csak abrosz és gyertya kell....olyan szép kis (1,5 m-es) fenyőt vettem 2100 Ft-ért....
Megyek, megpróbálkozok a kenyérsütéssel....

KépKép
amadea

Amadea: szerencsére nem! Annyi történt kb. 1 hónappal ezelőtt, hogy egy nagyon sós levest követően másnap reggelre az arcom és kezeim vizesedtek be nagyon, de kb. délre lehúzódott és azóta figyelek a nagyon sós ételekre. Ebből arra következtetek, hogy a hajlam meg van sajnos, de kezelhető. Bízom benne én is, hogy csak egybeesés. Köszönöm szépen!

Kép
cincibabus

Sziasztok!

Anuk: gyönyörűséges ajándékokat készítettetek!

Mniki: Jó, hogy láttada babbát, és hogy ennyi mindent csinált! Hogy játszott a méhlepénnyel? :lol:

Begane: szép a kép, de mostanra már sokkal nagyobb a te babád is! :lol:

Mi pont ma nézegettük a kirakatban a bébiruhákat, volt egy nagyobbfajta bébiruha, pont azon gondolkodtunk, hogy jövőre egy félévesnek vajon jó-e akkora? :lol:

Tegnap voltunk a Miskolc Plazában, azért akkor akartam menni, mert ma biztos nagy tömeg lesz... Nos, az egyik parkolóház fullon volt, a másikban is alig találtunk helyet- pedig ez nem jellemző Miskolcra. Persze bent alig mertem szétnézni, nehogy tömegiszonyom legyen.
Viszont bementem a C&A-ba és vettem 2 bodyt :lol: :lol: , majd becsomagolom és odateszem a fa alá, hogy a bébinek is hozzon valamit a Jézuska... Istvánnal meg majd kibontatom... :lol:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Nekem nincs jó napom..megint olyan b... meg nyuszika a porszívódat hangulatban vagyok!
Úgyhogy megyek is, csak egy gyors beköszönésre jöttem! Kitakarítom magamból a feszültséget!

Cinibabus, biztos minden rendben lesz, csak véletlen egybeesés!

Anuk, a baj, hogy én sem bírom úgy a strapát...pedig nagyon kellene!

Csillagtánocs, mi is rakunk ajándékot a fa alá Áronnak! Egy zenélő játékot szeretnénk neki, amolyan első alvós játékot! Már kinéztük, csak el kell menni megvenni!

Egyébként pont ma gondoltam én is a jövő karácsonyra! Tök jó lesz! 1/2 évesen már írtó édes "gyömöszölhető" korban lesznek, és valószínűleg tátott szájjal fogják bámulni a karácsonyfán villogó fényeket!

KépKép
KépKép
kfnoémi

e!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:43-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Anuk, még a dobozt is te csináltad?Gyönyörű!! Hát ha valaki megsértődik ilyen ajándékokért, akkor meg sem érdemli. Kicsit irigy is vagyok,hogy ilyen ügyes vagy.

Mniki, jó lehetett látni a babádat. És már milyen nagy!

Benta, megy a fényposta. Annál is inkább, mert a párom, aki a múltkor kétpofára ette, most közölte,hogy ezt annyira nem szereti.
Ja, és tegnap mi is összevesztünk a vacsin. Szóltam,hogy kész a kaja, mondta, hogy mindjárt jön. Nem jött,én elkezdtem enni, majd megkérdezte: Te már eszel? Erre ugrottam.

Cincibabus, remélem nem lesz semmi baj, hétfőn szorítok értetek!
Kíváncsi vagyok milyen lett a mézeskalács. És szerinted hogy születnek az új receptek?

Beagne, nagyon jó a kép, szépen látszik rajta a pici.

Mi is letudtuk a vásárlást ma. Már megvettünk mindent a sütéhez-főzéshez is. Itt Miskolcon elég tűrhető volt a vásárlás. Az Auchan-ba votunk, elég hamar kijutottunk. A Kenguru Goldban meg sikerült szert tennem egy pamut pocakos harisnyára.Féláron 840.- volt. Annyiért szerintem nem drága egy vastag harisnya.Elvégre a nem pocakos is 1000.- körül van.
Itthon nem sok kedvem volt már a takarításhoz. Így csak az egyik függöny lett kimosva, meg vasalva. Már fájt a hasam a sok állástól. (a függöny 7 m hosszú, és 2,4m széles)

Megyek is pihenek egy kicsit. Mindenkinek szép estét!

Zsu

Kép
bvigh

Sziasztok!

Jelentem, pihen a család, sokat csavarogtunk ma is, elfáradtak öcsémék, most pihiznek.

Amadea: köszi, h jobban meg tudod fogalmazni a dokim micsoda! Amikor hozzá kerültem még rezidens volt.
Az tény, hogy tényleg nagyon aranyos és lelkiismeretes.

Banka: hó van még nálatok? olvastam, h suli szünetet is elrendeltek.

Begane: szép a babád!

Mniki: én is sajnálom, hogy nem derült ki a 4D-n a neme.
De ami késik, csak később derül ki! :wink:

Heni:
sajnálom, hogy elmaradt az UH.
De tankolnom azóta sem sikerült :lol: . A mai nap is lesokkoltak a bankban, nagyon kiakadtam, hogy milyen a nő, semmit nem tesz, és tök tehetetlen vagyok és tudatlan, és nem tudom mit kellene tennem...
De öcsémék itt vannak, és ez jól esik:).

Heni, Mukkancs: hogy sikerült a céges buli?

Cincibabus: szorítok, hogy minden okés legyen!! Én megtanultam tavaly, hogy addig semmi bajod, ameddig te jól érzed magad!!!!
És sikerült korrigálni a mézeskalácsot?

Kfnoémi: a táblázat egyre szebb és színesebb!!!

Zsu: savanyú káposzta!! nyammm!!! én akkor szoktam enni, ha nem sikerült nagy wc-znem, mert ettől tuti tudok!!:) :oops:

Na, a végére hagyom a jó hírt:
megvan a vérvétel eredménye!

A szűrővizsgálat eredménye: negatív
Kockázat a Down-kór előfordulására: kevesebb mint 1 : 50 000
Kozkázat a 18-as triszómia (Edwards-kór) előfordulására: kevesebb mint 1 : 50 000

További szép hétvégét nektek!!

Puszi
[/b]
Vendég

Sziasztok!

Hát nem haladok túl gyorsan a takarítással. Eddig a WC-vel és a fürdővel vagyok készen...igaz pihiztem is egy kicsit! :)
Most már egyre kíváncsibb vagyok Áron babára. Egész héten feszültek a szalagok..szerintem sokat kellett, hogy növekedjen!

Zsu, megértelek...én is vasaltam tegnap, de kb. a 1/4-ét tudtam megcsinálni, mert nekem is fájt a hasam a végén. Láttam a Kikában ilyen vasalós széket, de elég drága, úgyhogy marad a részletekben vasalás...

A sütést még el sem kezdtem. Gyümölcskenyereket csinálok. Barátoknak ezt szoktam ajándékba is adni. Csokimázzal van bevonva, a tetejére pedig zöld marcipánból kiszaggatok karácsonyfát, és hócukorral szórom meg. Ezt szoktam celofánba becsomagolni! Tök szépen néz ki - olcsó is, de mégis törődés! Ha készen lesz lefotózom! Nem hiszem, hogy ma elkezdem. 2 tojással kevesebbem van itthon! Bosszantó!

Megyek, takarítgatok tovább!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Hú lányok zajlanak az események mindenkinél. :) Csak vigyázzatok magatokra.

Hála égnek, nálunk a nagytakarítás megvolt a héten, mindkét pasi itthon volt és sokat segített. Meg is lepődtem, bár a sógor egyébként is baromi előzékeny. Ma megvettük a fát, jó nagyot. Sajna jövőre már csak kicsi lesz. :( Drága babám talán annak is örülni fog. De muszáj kis lakásba költöznünk, mert sógor szeretne külön menni, hogy se ő se mi ne zavarjuk.

Noémi a gyümölcskenyér receptjét lécci lécci :) Lehet erőt veszek magamon és megcsinálnám. Gondolkodtam rajta, de valahogy nem találtam az ízlésemnek megfelelő receptet.

Viszont napok óta csak hánykolódom, tiszta hülyéket álmodok, no meg Pocok/Emma is sokat nyüzsgött az utóbbi napokban. Remélem nő és azért ilyen kis vadóc. Még hogy Jamie Oliver hozzánk jön főzni meg hogy mekkora hülyeségeket. :D

Rod. Hát ... nehéz megmondani hogy viseli az apaságot. Az biztos, hogy most már mikor lefekszem jön, és megsimogatja a hasam. Csütörtök este nagyon rugdalózott meg forgolódott a kicsi, azt mondja érezte, de én nem vagyok benne biztos. Délután amikor lefekszem szundítani betakargat, meg ügyel rá, hogy gyümi és gyümilé legyen itthon.
Ma a legújabb kitalációja: meglesz a gyerek meg kell keresztelni. Pfff az szép móka lesz megint. Más vallás, más életszemlélet, nomeg eszem ágában sincs férjhez menni.

Ja 4D! Sokan voltatok már. Mit ajánlott vinni? Pendrive, cd, dvd? Én január elején-közepén szeretnék úgy 20 hetes körül menni. Milyen árfekvésben kell gondolkodni?

A másik ami felvetődött bennem, hogy ki mit gondol a kisbabák 1-2 hónapos korától kenguruban (háttámaszos) és pihenőszékben tartásáról. Hallok jót is, és rosszat is. Rod szeretné kenguruban cipelni az utódot, én meg nem igazán rajongok az ötletért, mert ugye mire 5-6 hónapos lesz addigra meg tél, nem jó a kenguru. Tehát szerintem felesleges megvenni.
Szóval ki kenguru és pihenőszék párti? :)

Mindenkinek szép estét, jó pocakosodást. :)
Vendég

Na sziasztok!

Tegnap lezajlott a disznóvágás. Ami úgy indult, hogy véres hurkát, meg abból készült levest kívántam. Apának sem volt ellenére, így vettünk egy négylábút. De a melóból maradt bőven mára is.
Aki sír a sok program miatt, számtson bele még egy ilyen extrát is, máris látni, hogy nem is olyan veszélyes semmi.
Na jó, asszem nem is meséltem, megvan apró jánynak is a csúszda. Igaz, arra sem volt időm, hogy kicsomagoljam, így még egyenlőre nekem is meglepi. A Bookline-tól rendelt csomag is úgy néz ki időben érkezik, így ketresztfiam, meg a törpi lányom keresztszüleinek gyermekei sem maradnak ajándékok nélkül. A többi ajándék hálisten mind megvan, igaz egytől egyig csomagolatlanul. De ma du vagy holnap de. a lányok elhőznak a szüleimhe, így a takarítást is megejthetem (disznólkodással lett is hatalmas kosz), csomagolhatok, meg aztán 23-án a fát is fel kell díszítenünk, mert hatalmas, szerda de. nem lenne idő már arra is, lévén gyerkőcöket szüleimmel együtt ide kell hozni. Jön a húgom is Bp-ről a vőlegényével, szal leszünk páran. Igaz, 25-án mind elmennek, mi meg 26-án húzunk Hajdúböszörménybe. Legnagyobb fájdalmam, hogy Szoboszló, Debrecen meg ilyenek vannak a haverok toplistáján, az meg ugye fürdés, pancsi, ami rajtam kívül mindenkinek jó. Igaz, haverok sem tudnak még positesóról, remélem keddre tiszta csupa elfogadható eredményeim lesznek, s akkor nem kell majd a hiper-szuper morfós uh-ig várni (bár a pocim mérete alapján kizárt, hogy addig lehet titkot tartani).

Anuk kérdésére megragadom az alkalmat, hogy elsőnek válaszoljak:
kenguru: azt tartják egyesek, hogy 1 hónaposan már bele lehet tenni a bébet az ilyenbe. Hát rövid távon én is beletettem, de hosszabbra azért olyan 2,5 hós kora után mertem csak. Egyszerűen nekem nem tetszett a béb pozitúrája benne, nem hittem, hogy kényelmes meg egészséges lehet neki úgy. Ajánlanám inkább a hordozókendőt. Sokkal több variánsban lehet megkötni, lehet variálni a béb korának előrehaladtával. Meg aztán ahogy nő, egyre kényelmetlenebb cipelni, elsőszülött gyermekem olyan ordítást levágott szűk 4 hósan benne, hogy taxival kellett hazajönnünk. Neki is, meg nekem is jobb volt. Mert szerintem kamu, hogy 8-9 hós korukig elvannak a pöttömök benne. Olyan 7 hós koruktól én símán tudom ajánlani a vázas, hátizsák tipusú hordozót. Azzal símán lehet nagyokat kirándulni, szólőnk is sokkal kényelmesebb, gyerek is kicsivel több szabadságot élvezhet.
pihenőszék: elsőszülöttem másfél hós korában beruháztam egy használtra, na onnan kezdve elig lehetett onnan kivenni. Úgy élvezte, hogy azt nem lehet leírni. Középsőm is szerette, igaz ő azért nem annyira. Neki első perctől kezdve adott volt, igaz kicsit felújításra szorult, após egy fém alkatrészt esztergályozott egy elnyűtt műanyag helyett, ami nem sikerült tökéletesre, így nehézkes volt a hátának a dönthetőségén állítani. De utána még kölcsön lett adva ismerősöknek, nekik nagyon bejött. Harmadik gyerkőcnek újítottam, kapott egy vadiúj Fisher Price széket, aminek már játszókarja is volt. Lehetett fekvő, meg két tipusú ülő pozicióba tenni. Még megvan, azt nem adtam kölcsön se (épp nem volt kinek), uhhó nagyon örülök neki, ezt föltétlen szeretném majd most is használni. Bár sok gyereknek megfelel pihiszék híjján a hordozó: autóban úgy sincs állandóan tartva, hisz abban hurcibálja anya-apa a gyerkőt. Esetleg lehet variálni időközben a pöttöm érdekében a pihiszéket a hordozóval. Úgy nem is uncsi.
Na, összegezve a dolgokat: asszem kivehető, hogy én inkább hordozókenő párti vagyok, na meg persze pihiszéké is.
Elfogadom természetesen az ellenkező álláspontot is, hisz ugye tudjuk: kinek a pap, kinek a paplan :)
Ja, azt hiszem a csoportot véleménykülönbségben majd igazán a bébikomp használatának indokoltága meg ellenjavallatai fogják csak megosztani. De ez ugye odébb van, símán 2010-es téma.

Akik esetleg ezután nem lesznek Babanet "közelben", azoknak Áldott, Szent Karácsonyt, Egészségben és Eredményekben Gazdag Új Esztendőt kívánok.

Kedden remélhetőleg még benézek, meglesz ugyi az eredményem is.Utána lehet már csak jövőre "találkozunk", mert Böszörmény után nem is jövünk haza, gyerkőcöket leadjuk a szolgálatos nagyszülőknek, mi pedig megyünk szilveszterre Kolozsvár mellé.
Tehát aki keddig megírná nekem priviben a táblázat módosításához az újdonságokat, azokat betenném, táblázatot kedden újból megosztanám a nagyközönséggel, utána pedig csak az újévben.
Ja, s köszi a tábladicseket, a színesség a babák, nem pedig az én érdemem.
Valaki írt ide a fórumra adatokat, attól elnézést kell kérnem, s egyúttal arra is megkérjem, hogy írja priviben: tegnap olvastam picit míg pihntettem a hátam, de táblamódosításra nem volt már időm. S hogy ne maradjanak ki az adatok, ismétlem magam: táblázathoz az adatokat kizárólag priviben küldjétek.
köszi

Kép
kissmanó

Friss priviket megkaptam, elnézést akinek nem megfelelő adatot írtam valahova, nem szándékosan.
Ha véletlen ilyen előfordul még (s nem ígérhetem, hogy valami malőr miatt ez többet nem fog előfordulni), akkor kérlek szépen azonnal nyomjátok a megjegyzést, hisz nem szeretném ha a tábla nem a valóságot fedné.
Megértéseteket köszönöm.

Kép
kissmanó

Jó reggelt Lányok!

Kismanó, tényleg nagyon elfoglalt vagy..nem is tudom hogy bírod. Oké, a muszáj nagy úr...de valahogy nekem ez most nem megy! Én holnap még küldök adatokat priviben, mert délelőtt doki és uh, meg AFP is! Drukkoljatok nagyon, hogy ismét minden rendben legyen Áron babával, és már szép nagy legyen!

A pihenőszékkel teljesen egyetértek! Bár tapasztalatom még nincs, én is csak jókat hallottam róla, szóval mindenképp beszerzünk mi is egyet!
Én inkább babakocsi pártinak tartom magam - lévén, hogy én autózom, de az biztos, hogy tömegközlekedéssel a hordozó sokkal kényelmesebb. A barátnőm kisfia pl. utálta a babakocsit, és csak a kenguruban volt hajlandó üldögélni! Ő a Babybjörn-re esküszik, ami tényleg baromi drága, de nagyon profi.
Anuk, van hozzá téli lábzsák is, meg minden egyéb...

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... tid=197836

Elég horror áron vannak, de mikor beütöttem a keresőbe, elég sok használtan eladót felkínált! Tegnap láttam, hogy Chicco márkájú is van - az is elég profinak tűnik..bár nem gondolom, hogy olcsóbb lenne!

Megyek, mert délelőtt még megyünk ajándékot vásárolni, délbe ebéd, utána pedig sütök! Azért még jövök, ja és Anuk, küldöm a receptet - ma délután, vagy legkésőbb holnap délig!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!
Basszus, 3 napig nem jövök és megfájdult a szemem, mire visszaolvastam. Nem jegyzteteltem, pedig kellett volna...

Csillagtáncos, boldog születésnapot kívánok utólag is!

Anuk, nagyon szépek az angyalkák és a dobozok. Én is irigykedek egy picit. :)

A Vegas-i hóesésről én is hallottam a hírekben. Itt is eshetne legkésőbb kedden estétől. De szép is lenne a Karácsony.

Sajnálom a rosszabb napokat átélőket. :( Remélem, azóta minden happy! Én baromi lusta vagyok. Nem is értem, pedig nem jártam le különösebben a lábamat a karácsonyi ajándékok után, de mindig tudnék aludni. Nálunk picit nehezebb a készülődés, mert a férjem két hete szombat-vasárnap is dolgozik. Még szerencse, hogy keddtől itthon lesz, így el tudja intézni az utolsó bevásárlásokat. Kedden megyek én is afp-re és uh-ra. Kiváncsi vagyok, lát-e a doki valamit a lábai között :D

Kismanó, nagyon szorítok a keddi jó eredményekért!!!!

Bocs, hogy nem írok mindenkinek! További szép napot! Vigyázzatok magatokra és ne idegeskedjetek!!!!

KépKép
süni76

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:43-kor.

Heni

Kép
szheni

Anuk!
Örülök, hogy változik Rod hozzáállása, a végén még mintaapuka lesz :wink:
Mi is január közepén megyünk 4D-re, nem kell vinni semmit és 13e Ft-ba kerül (Szegeden).
Jövőre örülök, ha egyáltalán lesz karácsonyfánk, ugyanis nekünk is költöznünk kell és most csak picike lakásra futja....de legalább a miénk lesz és nyugi lesz:D...
Én nagyon kenguru ellenes vagyok....a babák gerince egyenes és a természetes mozgásaiktól alakulnak ki a görbületek...nem helyes vízszintesen cipelni őket, főleg nem úgy, hogy a gerincük alsó részére nehezedik a testsúlyuk...akkor már sokkal inkább a hordozókendő, azt még lakáson belül is lehet használni és elég sokáig jó....De ez csak az én véleményem....

Kissmano!
Jajj de jó, hogy sikerült beszerezni a csúszdát!!!!Drukkolunk a jó eredményekért!

Én is nekiálltam a takarításnak, de még nagyon nem látom a végét....

KépKép
amadea

Köszi szépen a válaszokat. Gondolkodtam én is a hordozókendőn is, de a megkötést nem bíznám az apukára. Meg ugye nekünk akkor extra nagy méret kellene, hogy apit is meg babát is körbeérje. A téli tömegközlekedéstől babástul nagyon félek, mert nekünk nincs autó, a gyereket meg ugye vinni kell. A babakocsival meg egyszerűen képtelenség felszállni, mert sok anyukát láttam, hogy nemhogy nem segítettek neki, de még sokan kajabáltak is, hogy miért zsúfolt buszon akarja a kölykét cibálni és már csak azért sem mennek arrébb. Pfffffffffff. Minden busz csurig van, ritkították a járatokat.

Nos 16. hetes pocakos fotó :) Bocs a kép minősége miatt, de muszáj volt végre csinálni. Isten bizony, mintha egy éjszaka nőtt volna meg, nem emlékszem rá, hogy ilyen nagy volt-e valaha. Két napja húzódik meg fájdogál a hasam, sajnos akármennyire kenegetem csíkozódom, de íme az eredmény. :) Ami a "horpadástól" jobbra van az mind most nőtt :D Félelmetes

Kép
Vendég

..

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Egy gyors bekukk. Még Németországban vagyunk, csak laptophoz kerültem. Hát én is alig bírtalak visszaolvasni titeket.

Szülinaposok: Boldog szülinapot!!!

Akinek hangulatingadozása van, annak kellemesebb és ingerszegényebb napokat kívánok :)!

A terhességi csíkról csak annyit: én az elejétől kentem és kenem most is. A Vichy-nek van terhességi csík elleni krémje és nekem nagyon bevált. Nem volt rajtam egy csík sem, remélem most sem lesz. Bár állítólag örökletes dolog, de szerintem lehet azért segíteni is rajta.

A 4D UH pedig Bp-en 9.000 forint volt nekem, de láttam már hirdetni 7.000 forintért is. A 9.000 forintosban egy 30 perces vizsgálat van, kaptam kb. 10 képet és egy DVD-t.

Olvastam, hogy kinek milyen dokija van. Én összetehetem a kezem, mert az én orvosom a világ legtündéribb dokija. Az összes vizsgálat után minimum 4 képpel jövök el, mindig viccelődik és kellemes hangulatot teremt. A szülés is élmény volt nála. Egész idő alatt poénkodott, és miközben varrt össze olyan édes sztorikat mesélt, hogy elröpült az idő :).

Ha hazaértünk, jegyzetelve visszaolvaslak titeket, és reagálok jobban is, de most örültem, hogy be tudtam jelentkezni.

Puszi, Kata
torokka

Sziasztok!

Anuk: cuki a pocid! :lol: A keresztelővel kapcsolatban- ha lesz-ne aggódj, mert nem kell hozzá megházasodni (csak ajánlják persze, meg néhányan nem hajlandók nélküle keresztelni,de elvileg nem kell). viszont érdemes meggondolni, hogy csak a szokás miatt szeretné-e Rod, vagy később is akarja hittanra járatni stb... Ja, és csúcs Rod fejlődése! :lol: :lol: :lol:

Kissmanó: köszi a beszűmolót, megmosolyogtattál! Én nem tudom, mi az a bébikomp, amiből később vitáink lesznek... :oops:

Zsu: hol van a Kenguru gold? Jöhet priviben is...

Én ma nagyjából tanultam, holnap vizsgázom, fújj... De felmegyünk pestre emiatt, és lehet, hogy benézünk a Vörösmarty téri vásárba- úgy hiányzott- amíg Bpn tanultam, minden évben kimentem...
A panaszkodás után hadd dicsekedjek is a férjemmel. Tegnap extra kényeztető napot rendezett szuámomra ( aszülinapért cserébe...), még a megrendelt francia hagymaleves cipóbant is elkészítette (ez az egyetlen leves, amit tud, de ehhez nagyon ért). Volt egy lightos esti kádfürdő is, persze sokkal langyosabb vízben és kevesebb ideig... Szóval azthiszem, kiengesztelt :lol:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok Lányok!

Nagyon rég írtam már, de azért amikor van egy kis időm, be-bekukkantok és olvasgatlak Benneteket!
Kata írt priviben, igértem neki, hogy ha megtudjuk a baba nemét, jelentkezni fogok mindenképp :) Ma voltunk 4D-n, nagyon nagy élmény volt, aki csak teheti, menjen el,mert tényleg fantasztikus :) Itt ajánlottátok a 4D Genesist, ott voltunk, tényleg nagyon aranyos és szimpatikus volt a dokinő. Szerencsére a kisbabánkkal minden rendben van, a nemét is megtudtuk, kisfiúnk lesz :) Kaptunk egy dvd-t a vizsgálat egészéről és 47 db állóképet cd-n, egyik aranyosabb mint a másik :) Mostmár csak karácsonyig kell kibírni, hogy ne mondjuk el a családnak, ugyanis ez az egyik ajándékunk a szülőknek :)

Vigyázzatok nagyon Magatokra!
Szeretnék már most Szeretetben gazdag, Boldog, Békés, Ünnepeket kívánni Mindenkinek, mert sajnos nem biztos, hogy 24-ig tudok még jönni...
Puszi
Magdi
magdii

Sziasztok!

Bocs a zavarásért. Eladnám az alig használt Medela Mini Electric mellszívómat.
Jellemzői:
Medela elektromos mellszívó, amit kézinek is lehet használni. Bababoltban vásárolt, 8 hónapos, garanciális, alig használt állapotban, összes tartozékával, dobozában, számlával eladó. Az elektromos részét lehet adapterrel vagy elemmel is működtetni. Az mellszívó motor eredeti ára: 19900 Ft, a kézi szívó és tejtároló résznek 6500 Ft volt. A kézi része egyszer sem volt használva.
Itt egy link, ahol meg lehet nézni a képeket a mellszívóról:
http://www.teszvesz.hu/item512986704_me ... szivo.html
Küldj privit, ha érdekel vagy kérdésed van. :)

Kép
blani28

Jó reggelt Lányok!

Örömmel olvasom, hogy a tegnapi nap milyen jól telt mindenkinek!

Anuk, jó nagy a pocakod. Egyébként mondják is, hogy mostantól fog elkezdődni a nagy növekedés...nálad már ez el is indult! Egyébként tök jó, hogy Rod kezd jófej lenni!

Csillagtáncos, a lényeg, hogy kiengesztelt! Ez a leves cipóban engem is nagyon érdekelne!

Szheni, mindentől függetlenül irigyellek, hogy már készen vagy mindennel!

Magdi, örülök, hogy Te is meg voltál elégedve a 4D-vel, és gratulálok a kisfiadhoz!

Tegnap nekem is nagyon jó napom volt! Ebédig sikerült az összes ajándékot beszereznünk, úgyhogy nagy kő esett le a szívemről! Persze van még tennivaló, ugyanis a férjem unokahúgának otthoni papucsot vettem a Deichmanban, és itthon vettük észre, hogy sikerült 2 db jobb lábast elhoznom! :D Szóval ma még vissza kell vinnem, és kicserélnem!
Vásárlás után anyukáméknál ebédeltünk - végre azt kaptam, amit már régóta kívántam: rántott halat, krumplisalátával.
Vacsi után hazajöttünk, és megsütöttem a 3 db gyümölcskenyeret. Őzgerinc formában, és mivel kissé felpúposodott a teteje, muszáj volt azt a részét levágni és megkóstolni! :D Nagyon jól sikerült! El is döntöttem, hogy az egyik félre nem teszek csokiöntetet, mert nekem most így jobban ízlik!
Még 1-2 ajándékot is becsomagoltam, mialatt Viktor összerakta a fánkat! (már évek óta egy 2 méteres műfánk van - én imádom) Ma fogom feldíszíteni - utána küldök képet!
Este pedig megnéztük a "filmünket". Love actually - vagyis Igazából szerelem. Ezt minden évben karácsonykor megnézzük! Összebújtunk a kanapén, csak a karácsonyi fények, és néhány gyertya égett...nagyon romantikus volt. Közben fogtuk egymás kezét, és persze a pocakomat is! Áron is élvezte, mert többször is kidudorodott!
Szóval szép nap volt.

Ma viszont valamiért nem tudtam aludni - már 5 óta forgolódom! Pedig nem vagyok ideges! 1/2 9 -ig oda kell érnem vérvételre, utána pedig megyek a dokihoz! Ha beérek jelentkezem, de biztos vagyok benne, hogy Áron baba hatalmas!

El is köszönök, mert még megyek zuhanyozni, és vasalnom is kell! Ez a mai és a holnapi nap gondolom még mindannyiunknál hosszú lesz, de utána jön a pihenés! :D

KépKép
KépKép
kfnoémi

hello Lányok!
Igazán sokat írtok, és nagyon sokat is munkálkodtok.
Itt is sok a dolog. Azt veszem észre magamon, hogy bár tele vagoyk energiával, és legszívesebben eéhordínám a gellérthegyet, azért kevesebbet bírok, mint régen...
Ami a pocaknövekedést illeti, nem bánnám, ha nem húzna nagyon-nagyon bele, még 4 hétig, mert megvettem az eskövői ruhámat, és bár nőhetek bele, azért nem nagyon sokat. Szép különben, két részes, ekrü színű és míderes, hátul fűzős, szóval adaptálható. Egy fokig.
Szombat este egy esküvői buliban voltunk a Morrison's 2 ben. Olyan érdekes dolog, hogy én sokáig cigiztem ( két éve mondjuk nem), és annak ellenére, hogy egy füstkiszívós helyen volt az asztalunk, mégis úgy éreztem, hogy megfulladok. Minnnt aki ne kap levegőt. És mikor mondogattam a többieknek, hogy borzasztó füst van itt, mindenki azt mondta, hogy ne vicceljek. Le is falcoltam elég hamar. Amúgy se viseltem jól a sok embert, a zsúfoltságot, meg a részegeket. Ríl anyuka vagyok, hiába.
Én dióskiflit és karácsonyi kalácsot sütöttem, meg akartam bájglit, amihez minden rendelkezésemre áll, kivéve az élesztőt. Tegnapra a Belvárosban hiánycikk lett az élesztőt. Ma megnézem, az Akácfában biztos van:)
Ja, meg voltam Halász Judit koncerten a Víg Színházban. Hú, hát azt nagyon ajánlom midenkinek majd. Mi a barátokkal mentünk, ők lízingeltek egy pár ygereket, hogy mégse legyen olyan ciki. Én féltem, hogy felnőttként csalódás lesz, de egyáltalán nem. Annyira hiteles az a nő, és olyan szép hangja van, hogy az valami elképesztő. Amiket közvetít, a gondolatok, azok is angyon nagyon szépek. Szóval csak ámultam és bámultam.
Szóval, aki még a gályán, annak kitartást, aki meg már otthon, annak nagyon jó készülődést!

mormota
mormota20

Sziasztok!

Már itt is vagyok! Jó gyorsan megjártuk!
A lényeg, hogy minden rendben! A BPD 38 mm, ami pont a korának felel meg! Aludt a drágám, maga alá húzott lábakkal! Tökéletes a szívhang, a méhszáj is zárt, szóval tényleg minden oké.
A múltkori laborom is jó lett, még a vizelet is, pedig utána a védőnő szerint a fehérjére pozitív. Mindegy a labor a lényeg!
Levették az AFP-t és a Hepatitis B-t, holnap már telefonálhatok is az asszisztensnek!

Ja és a dokim januártól rendelőt bérel, úgyhogy legközelebb már nagy képernyőn fogjuk Áront nézni!

Kismanó, majd küldöm az adatokat priviben, a többieknek írom, hogy január 6-án lesz a 18. hetes nagy genetikai UH! És mire legközelebb kell menni a dokihoz - 3 nap híján félidős leszek!

Mormota, ajánlom neked a por élesztőt. Én mindig azt használom, mert nem romlik meg, és nem kell utána kajtatni. Az adagolás - mármint, hogy mennyi sima élesztőnek felel meg rá van írva a tasakra. Én Dr. Oetker márkájút szoktam venni, de sokfélét lehet kapni!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Nálam nincs semmi extra, félig itt sem vagyok...még "dolgozok", elméletileg el kellene pakolni, h a festők elférjenek, csak ugye én aztán rengeteget tudok segíteni. Szóval most ülök, várom vissza a főnökömet, azzal a bűvös mondattal, hogy mehetsz haza:).

Kfnoémi: örülök, hogy minden rendben!
Anuk: szép a pocid!!

Mormota: amikor nem kellene pocinak nőni, épp akkor fog. Murphy, tudod.

Magdi: gratula a kisfiadhoz!

A terhességi csíkokról: nekem sajnos van (ilyen ha az ember hormon miatt hirtelen hízik:(), biztos láttátok már a pocifotó képeken, szóval számítok rá, hogy még lesz.

Puszi mindenkinek, jövök amint tudok, ha esetleg nem akkor

Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok mindannyiótoknak, férjeiteknek, családotoknak és persze a pocaklakóknak!
Vendég

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:44-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok Csajok!

Remélem már mindenki otthon, nyugiban készülődik és pihenget! Örülök a rég nem látott báránykák jelentkezésének!

Mi már túl vagyunk a foci/az osztály/a 2 munkahelyi karácsonyon.

Csíkjaim sose voltak, remélem most is megúszom, és max. testápolóval kenegetem. Hordozókendő rajongó vagyok, még 3 évesen is simán cipeltem benne a fiamat, és sokkal stabilabb bármilyen kengurunál. Ráadásul a házimunkánál nélkülözhetetlen, ha nyügibb babád van.

Ma megvettem a kaját, amit frissen akartam és ma sütni fogok. Semmi nagy felhajtás nem lesz, mert szombaton úgyis lelépünk síelni. Fiúk már nagyon várják.

Mormota, képet kapunk a ruháról?

Noémi, szuper, hogy minden rendben a bébivel!

Írjatok!

Sziasztok!

Benta
benta

Anuk!
Jujj de szép nagy pocid van!!!! :D Enyém nem nagyon akar nőni.... :(

Magdi!
Jó, hogy jelentkeztél! Gratulálok a kisfiúhoz! Esküvő hogy halad?

Ezúton szeretnék én is Békés, boldog karácsonyt kívánni Nektek és családotoknak!

KépKép
amadea

Magdiiii! Most veszem észre, hogy egy napon lesz az esküvőnk:)

mormota
mormota20

Sziasztok Csajok!

Jól eltűntem, de minden oké, csak megy a készülődés ezerrel: esküvő, karácsony... és én kis naív még azt hittem, h unatkozni fogok a táppénz miatt :)

Nem tudom, mikor tudok jönni újra, úgyhogy inkább most szeretnék

[color=red]KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET[/color]

kívánni Mindenkinek: Babáknak, Anyukáknak és Apukáknak!!!
:):):)

Kép
Kép
mimmi

Sziasztok! Én is Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet szeretnék kívánni mindenkinek. Rakunk majd fel képeket a karácsonyfáinkról? Vagy nem jó ötlet? Szerintetek? Pihizzetek sokat. Puszi mindenkinek!

Kép
kata840725

Sziasztok!

Látszik, hogy mennyire közeledik a karácsony, mert ma alig-alig "társalgóztunk".
Mindegy is, mert az év ezen szakasza a családról szól...utána meg úgyis lesz megint témánk, hiszen pikk-pakk itt lesznek a nagy genetikai uh-k.

Kata84, szerintem nagyon jó ötlet! Én most fejeztem be a díszítést! Úgy gondoltam, hogy a ruhám + a karácsonyfát egy képen megörökítjük, és azt teszem fel! Még adós vagyok a gyümölcskenyér fotójával, és a receptjével is..azt is küldöm!

Nagyon boldog karácsonyt mindenkinek! [/b]

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok Lányok!

Elnézést, hogy ilyen későn, jöttem-mentem egész nap. Köszönöm a biztató szavakat, szerencsére csak megnyugtató szavakban részesített a Dokikám is. A vérnyomásom rendben volt a mai vizsgálatom, és a papír csíkos második vizelet vizsgálat sem mutatott fehérjét, holnapra lesz meg a laboros is, illetve azért elküldtek a biztonság kedvéért egy teljes vérképre, reggel lecsapolnak..! Nem baj, ha ez az ára annak, hogy bebizonyosodjon, hogy csak véletlen egybeesés volt a tünetegyüttes!

Puszedli, azt hiszem, igazad lehet- amíg én jól érzem magam, baj nem lehet! :-)

Képzeljétek, a mézeskalács mizéria happy end lett! A második adag, finomlisztes tészta is masszás lett, így nem volt mit tenni, megpróbáltuk gyúrni és szaggatni és sikerült, annak ellenére, hogy közel sem úgy nézett ki a tészta, mint tavaly! Így viszont 450 db figuránk lett, eszetlen mennyiség, főleg díszíteni. Nem mondom, lettek extrém minták! :-) Én nem is tudom, hogy miért lehet ennyi féle recept, de talán azért, mert mindenki újít valamit, és szeretné megosztani másokkal is a sikerélményt....

Anuk, édes, igazi kismamis a pocakod. Gondolom, hogy ez alkati kérdés, de nekem most kezdett el nagyon nőni, napról napra látszik a különbség, holott 1 héttel ezelőttig szinte egyáltalán nem látszott. Nagyon élvezem, és "Apának" is tetszik, azt mondta, hogy kifejezetten jó rám nézni, ami nagyon jól esett, tekintve, hogy nem csak elől domborodok, kellett ez a pár bíztató szó!! :-)))

Noémi, nagyon romantikusan hangzik a tegnap esti programotok, kellenek az ilyen pillanatok, főleg most, nem? Örülök, hogy a mai vizsgálat eredménye is boldogságos volt, csak így tovább!!! :-)

Nagyon boldog és meghitt Ünnepet kívánok minden kedves "mami társamnak" és persze a családoknak is!

Millió puszi Nektek!

Kép
cincibabus

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:44-kor.

Heni

Kép
szheni

Heni!
Ilyen terhességi orrdugulás tényleg van...duzzadnak a nyálkahártyák, bőségesebbek lesznek a váladékok (orr, szem)...sajna az orrvérzés is gyakoribb...Ha nincs más panaszod, valószínű, hogy ez lehet...hátha a harmadik trimeszterre megszűnik....

Cincibabus!
Örülök a jó híreknek!!!! :wink:

KépKép
amadea

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a kedves gratulációkat a kisfiamhoz :) Páromnak még szoknia kell a dolgot, ő nagyon kislányt várt, persze örül, hogy minden rendben van a babával, csak valahogy nem készítette fel magát arra, hogy kisfia is lehet :)

Mormota jól összehoztuk az esküvőnket egy dátumra, főleg, hogy januárban lesz, amikor azért nem szokott sok esküvő lenni, nemhogy kettő egyszerre :D :lol:

Amadea, egész jól haladunk a szervezéssel, pár apróságot kell még megvenni és még pontosítani az étteremmel pár dolgot. De végre látom a végét :D

Heni, én is nagyon sokat gondolok a jövő karácsonyra, amikor már félévesek lesznek a babáink. Már az idei karácsony is más lesz, mint az eddigiek, de úgy gondolom, a jövő évi lesz igazán különleges :) Igazán irigykedem amúgy, hogy ilyen szépen haladtál az előkészületekkel, sajnos nálunk még semmi nincs kész, holnap meg karácsony... na de majd délután és holnap turbófokozatra kapcsolunk párommal :D

Mindenkinek szép napot, és kellemes karácsonyi készülődést kívánok :)
Magdi
magdii

Hello Lányok!

Remélem, ma már mindenki csak készülődik, sürög-forog és csak én dolgozom:) de remélem, én is csak kora du-ig ( és nem tör ki mégis sztrájk, ami miatt maradni kell stb.). Kora délután állítólag mulatoizás kezdődik, abban meg én már ugye úgyse vehetek részt, szóval, hazamegyek inkább bejglit sütni.
Olyamn érdekes, hogy már szinte mindenki tudja, többé-kevésbé biztosan, hogy fia, v. lánya lesz, én meg még nem, dacára annak, hogy én vagyok az egyik leghamarabbi időpontra kiírva:) a barátnőm még csak 12 hetes, de nála is látszott már a himbilimbi, állítólag:)mindenesetre várom már, hgy egy hét múlva kiderüljön.
No, nem vagyok igazán munkára hangolva, mindenkinek jó készülődést kívánok:)

mormota
mormota20

Na, megnyugtató, hogy njem csak én lennék turbófokozatra kapcsolva a mai napon.
Bejglinek az alapanyaga most kelesztődik-dagasztódik (mire jó a kenyérsütő masinka), a felmosó masinám elsőszülöttem szobáját készül épp mosni, kis kiflicskéim tésztáját kellene kinyújtsam, hogy süljenek, mert aztán a bejgliké a sütő. Délután pedig valami gyümikenyérkét akarok még összelökni (Noémi: ihlet merítésre nagyon várom ám a recipét, monnyuk fotóról inkább lemondok ha ez az akadály), meg valami sós kifliket, kocsonyánakvalót szépen kicsontozni, tálacskákba tölteni. Aztán jöhetnek a szaloncukor cérnázások, fa beállítása. Éjfél körül érkeznek a húgomék, őket is várni kell (nagyon messze lakunk az állomástól, ők pedig ugyi vonattal jönnek). Ajándékok nincsenek még becsomizva, szerencsére ajándékzacskókba belökni hamar megy.
Ma megjött a Bookline-től rendelt csomag is, hurrá: keresztfiam sem marad ajándék nélkül. Sőt, még másnak is van benne meglepi.
Ja, pénteken vettem ugyi pocigatyát, azt is el kéne vinni felhajtatni, arra is időt kell szorítani. Meg amerikai csomagot kivenni a postáról, vám satöbbi finomsággal, tiszta szerencse én lennék a "vöröskereszt", apa felajánlja a segítségem anélkül, hogy előre megkérdezne. Licitáljak, fizessek, intézkedjek: másnak.
Meg ugyi ma laboreredmény, dokinéni.

Magdi: üdv a kékcsíkosak táborában.
Heni: irígy ám, mert jobban beosztottad az időd, most meg már pihizel.

No, panaszáradat vége, dologra fel, másképp le sem fekszem ma.
Még jövök.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Az esküvős csajsziknak nagyon drukkolok, csak lazán, és élvezzétek ki a készülődés minden percét! Most minden rólatok fog szólni, utána meg úgyis a háttérbe szorultok, mert a bébik körül forog majd a világ! Ne akarjatok megfelelni semmilyen elvárásnak, szokásnak, csak ami nektek is öröm!

Magdiii, gratula a kisfiúhoz, neve van már?

Mormi, a következő UH-on biztos te is megtudod, mid lesz! Sokáig kell dolgoznod?

Cinci, örülök a jó eredménynek, még nagyon korai lenne az a toxémia. Mit csináltok ennyi mézessel?

Heni, sajnálom a náthát, nálunk is isteni illat van a fától, amit reggel apa és fia vágott ki, tök romantikusan és cseppet sem környezettudatosan. Tavasszl sajnos mindenképpen ki kellett volna vágni. Nagyfiam annyira élvez minden ilyen férfias munkát és annyira büszke magára.

Vicces, hogy van nagy-, középső-, és kicsi fiam :lol: .

Kissmanó, azért vigyázz magadra ennyi rohangálás mellett, és ha tudsz, jelentkezz, mit mondott a doki!

Szép napot és mindenkinek

nagyon boldog karácsonyt kívánok!

Benta
benta

Sziasztok!

Nem nagyon tudtam visszaolvasni. :( Magdii, gratulálok a kisfiúhoz!!!

Szheni és a többiek, irígykedem, hogy már ilyen jól álltok. Én ma megpróbálok picit korábban hazamenni a melóhelyről.

Ma levették a vérem az afp-hez. Kb. 5-én lesz eredmény. Csináltak teljes labor is. Amiatt 2 ünnep között kell hívnom a dokimat. Volt uh is. :D
Bár nem 4d-s, de klasszul mutogatott a gyerkőc. Leginkább az apjának, mert felé volt a monitor. Ugyan nem 100%, de asszem én sem színesítem a táblázatunkat... Azt mondta a dokim, hogy szerinte nem árt, ha elkezdünk fiúneveket keresni :D Picit furi a gondolat, de az előbb írtam egy barátnőmnek levelet és miután leírtam, hogy úgy néz ki, kisfiunk lesz, teljesen elérzékenyültem és könnybelábadt a szemem. Nagyon hülye vagyok????

Na, megyek ebédelni!

Kismanó, várom az eredményed!

Puszi mindenkinek!

Ha már nem írnék:

Mindenkinek Békés, Boldog Ünnepeket kívánok!

KépKép
süni76

Sziasztok Lányok!

Sajnos még én is munkából írok, de remélhetőleg már nem kell sokáig maradnom!

Mára meg is lett az AFP eredményem. 1,44 - tehát tökéletes középérték (így fogalmazott az aszisztens nő). A Heptatitis B eredményt a védőnőnek külik meg..onnan ahol csinálják, és kb. 3-4 hét múlva lesz csak eredmény! Mondjuk nem aggódom, mert tudom, hogy nem vagyok Heptatitises!

Szóval szép karácsony elébe nézünk!

Szheni, az orrdugulás tipikus terhességi tünet - sajnos nem túl kellemes. Van egy barátnőm - azt mondja, hogy egy kisebb vagyont költött orrcseppre a terhessége alatt..úgy látszik Te is így jártál!
A lényeg, hogy az édes babaillatot már Te is fogod érezni! :)

Kismanó, otthonról küldöm a gyümölcskenyér receptjét!

Süni, gratulálok a kisfiadhoz! Üdv a fiús mamák klubban! :D

Tegnap voltam a Brendonban. Eredetileg egy kismama harisnyáért indultam...aztán megvettem Áron első édes zenélő játékát - egy báránykát! Meg megvettem Áron betűit, amit majd a szobája ajtajára ragasztunk fel, és nem tudtam ellenállni egy 195 Ft-os pici hófehér zoknicskának! De olyan jó kedvem lett tőle! Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én most kezdem igazi kismamának érezni magam!

Puszi!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Na, megvan az eredményem.
Persze közel sem olyan szenzációs mint itt sokan írtátok, de ugye asszem a topik veteránjaként a korom rengeteget ront az arányon.
Múltkor ugye 1:165 volt az eredmény, amihez képest csodálatos a mostani 1:271.
Tehát hurrá. Remélem nem romlik el menetközben, s majd a jan.20-i 4D-s morfón is minden rendben találtatik.

Közben hatalmas meccs volt a városban parkolóhelyért, meg fincsi kenyérkéért. De nyertem, parkoltam is, uccsó darabok közül kenyeret is vettem. Most várom apát, hogy a hatalmas fát rakjuk valahogy be az ablakon át a nappaliba. Húgomék érkeznek este 11 óra körül, már telefonilag "átvették" a feladatot, hogy övéké a fa díszítése. Egy gonddal kevesebb. Első rend kiflicske megsült, bejglit megyek tepsizni, s asszem semmi áradtság nem fog érdekelni, mert jippijé: megfelelő eredményt kaptam.

Heni: akkor színezek kékre?

Kép
kissmanó

Kissmanó:örülök a jó eredménynek!

Noémi:
a vasalással kapcsolatban annyit, hogy anyósom ülve vasal. Egyszerűen egy normális székre ül, és lejjebb állítja a vasalódeszkát. Nyilván nem a legkényelmesebb, de neki nagyon fáj a lába, így ezzel oldja meg. Szükségesetben szerintem jó ötlet.

Valaki kérte a francia hagymaleves receptjét, leírom ide,mert már nem tudom, kinek kell:
fél kg vöröshagyma, 1 ek. olaj, fél csokor petrezselyemzöld, 1 pohár főzőtejszín, 4 szelet pirítós (na ehelyett mi veszünk annyi fél kg-os cipót, ahányan vagyunk, és ezt kibelezzük, és ez lesz a tányér- nyamm egészen finom utána megenni, mert a bél átveszi a levest...), fél dl konyak, 5 dkg trappista, csöpp curry, Vegeta.

A szeletekre vágott hagymát megpirítjuk az olajon kb. 10 percig. Ráöntünk 1,5 l vizet és beletesszük az ízesítőket. Puhára főzzük, majd a tűzről levéve összeturmixoljuk, és beleöntjüka tejszínt. Összefőzzük, majd hozzáadjuk a konyakot. Forrón tálaljuk, a sajtot lereszelve a leves tetejére tesszük (mármint a cipóba, ha már szedtünk levest).
Ebből 4 adag jön ki, mi nem csinálunk másodikat, max. sütit, mert nagyon jól lehet lakni tőle!! (főleg, ha a tányérodat is megeszed, ugye... :lol: )

Tegnap nekem is egész nap húzódott a hasam, de még nem lett sokkal nagyobb...
A vizsgát meg Bp-t is túléltem, bár iszonyúan elfáradtam, mire hazaértünk... Képzeljétek, a tanár kitalálta, hogy úgy vizsgáztat, hogy behív egyszerre 10 embert, körbeülteti őket, és feltesz kérdéseket, amire azok válaszolnak, akik akarnak, aki pedig nem nagyon beszél, attól a végén kérdez még... Ez ugye minden vizsgázó álma, mert jól el lehet sunnyogni azokat a kérdéseket, amiket nem tudsz, amit meg tudsz, azzal villogni. De egyrészt azin készültem ki, ohgy egy óra hosszat bent ültünk, és végig koncentrálni kellett, másrészt, mert úgy éreztem magam, mint valami kiszavazós valóságshowban, mert pár rámenős nem hagyott senkit szóhoz jutni, csak erős küzdelem árán...
De lényeg, hogy megvan, és a mi még fontosabb:

MINDJÁRT ITT A KARÁCSONY!!!

BOLDOG KARÁCSONYT NEKTEK!

Na, megyek muffinokat gyártani...

Csillagtáncos

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Küldöm a gyümölcskenyér receptjét!

Kismanó, nagyon jó az eredmény! A lényeg, hogy az uh-n is minden rendben legyen!

Én is most végeztem a beiglivel - illetve már csak a sütés van hátra.

Henit, kékre? Erről nem írt..vagy csak én nem olvastam alaposan?

Csillagtáncos gratulálok a vizsgához! Én holnap sütöm a muffinokat! A hagymalevest én kívántam meg, de olyan egyszerűnek tűnik, hogy azt hiszem, meg is fogom csinálni a nagy zabálások után - 27-e körül!

Megyek csomagolni!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Nem engedi feltölteni a mellékletet a recepttel..ha hazaér a férjem ígérem küldöm!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi, Kissmanó, gratula az jó eredményekhez!

Csillag, gratula a vizsgádhoz!

Sziasztok!

Benta
benta

Izééééééé....
Henitől, s főleg Sünitől elnézést.
Természetesen Süninek szólt a kérdés.

Nos, akkor csatolnám az idei uccsó táblát.

Kép
Kép

Kép
kissmanó

Hali,

Egyenlore meg en is a dolgozok taborat gazdagitom, es raadasul itt meg csak de. 10 ora van, nagyon lassan fog eltelni ez a nap mar elore erzem. + ezek a hulye Amerikaiak meg 24-en is dolgoznak, de hal istennek holnap mar korabban hazaengednek, nem kell itt dekkolnom 1/2 5-ig.
A karacsonyi elokeszuletekkel nagyon ramatyul allok, minthogy sokan irtatok is en is megtapasztaltam magamon, hogy most valahogy nem birok egyszerre annyi mindent csinalni, mint korabban. Hetvegen a takaritast szerencsere mar lerendeztem, egy teljes napom rament mire vegeztem, a karacsonyfat apa fogja ma beszerezni, aztan majd este kozosen feldiszitjuk. A legjobban kajailag nem keszultunk semmivel. De valahogy mivel nekem itt nincs csalad, annyira nem igazgatom magam kettonk miatt a kajan, majd valamit osszecsapok.

Kissmano: Gratulalok az eredmenyekhez, es kuldom priviben a tablazat adatait.

Az ordugulassal kapcsolatban, most hogy irtatok en is eszrevettem, hogy nem vagyok megfaza, de allandoan szipogot. Lehet inkabb azert mert olyan mintha allandoan csiklandozna valaki az orromat.

Annyira jo nektek, akik mar tudjatok a babatok nemet, en majd csak januar kozepen fogom megtudni, felteve ha megmutatja magat. Viszont annyira olyan erzesem van, hogy kislany lesz, aztan persze lehet, hogy nem, de egyenlore meg vagyok gyozodve rola. Nektek is voltak megerzeseitek, ha igen mennyire jott be?

Tegnap kint voltam ebedelni a kolleganoimmel, nekik mar mind van gyerekuk, na es a tema termeszetesen a terhesseg meg a szules volt. Az egyik kolleganom kozolte hogy O mikor a kisfiat varta, sokkal szorosebb lett, mint korabban. Ez valoban igy van a kisfiusoknal? Nezegetem magam, de valahogy nem tudom eldonteni, hogy szorosebb lennek mint korabban vagy sem.

MINDENKINEK NAGYON KELLEMES KARACSONYI UNNEPEKET KIVANOK! Szerintem en a ket unnep kozott meg jovok, ugyanis dolgozni fogok.

Banka
Kép
banka79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?