Na sziasztok!
Tegnap lezajlott a disznóvágás. Ami úgy indult, hogy véres hurkát, meg abból készült levest kívántam. Apának sem volt ellenére, így vettünk egy négylábút. De a melóból maradt bőven mára is.
Aki sír a sok program miatt, számtson bele még egy ilyen extrát is, máris látni, hogy nem is olyan veszélyes semmi.
Na jó, asszem nem is meséltem, megvan apró jánynak is a csúszda. Igaz, arra sem volt időm, hogy kicsomagoljam, így még egyenlőre nekem is meglepi. A Bookline-tól rendelt csomag is úgy néz ki időben érkezik, így ketresztfiam, meg a törpi lányom keresztszüleinek gyermekei sem maradnak ajándékok nélkül. A többi ajándék hálisten mind megvan, igaz egytől egyig csomagolatlanul. De ma du vagy holnap de. a lányok elhőznak a szüleimhe, így a takarítást is megejthetem (disznólkodással lett is hatalmas kosz), csomagolhatok, meg aztán 23-án a fát is fel kell díszítenünk, mert hatalmas, szerda de. nem lenne idő már arra is, lévén gyerkőcöket szüleimmel együtt ide kell hozni. Jön a húgom is Bp-ről a vőlegényével, szal leszünk páran. Igaz, 25-án mind elmennek, mi meg 26-án húzunk Hajdúböszörménybe. Legnagyobb fájdalmam, hogy Szoboszló, Debrecen meg ilyenek vannak a haverok toplistáján, az meg ugye fürdés, pancsi, ami rajtam kívül mindenkinek jó. Igaz, haverok sem tudnak még positesóról, remélem keddre tiszta csupa elfogadható eredményeim lesznek, s akkor nem kell majd a hiper-szuper morfós uh-ig várni (bár a pocim mérete alapján kizárt, hogy addig lehet titkot tartani).
Anuk kérdésére megragadom az alkalmat, hogy elsőnek válaszoljak:
kenguru: azt tartják egyesek, hogy 1 hónaposan már bele lehet tenni a bébet az ilyenbe. Hát rövid távon én is beletettem, de hosszabbra azért olyan 2,5 hós kora után mertem csak. Egyszerűen nekem nem tetszett a béb pozitúrája benne, nem hittem, hogy kényelmes meg egészséges lehet neki úgy. Ajánlanám inkább a hordozókendőt. Sokkal több variánsban lehet megkötni, lehet variálni a béb korának előrehaladtával. Meg aztán ahogy nő, egyre kényelmetlenebb cipelni, elsőszülött gyermekem olyan ordítást levágott szűk 4 hósan benne, hogy taxival kellett hazajönnünk. Neki is, meg nekem is jobb volt. Mert szerintem kamu, hogy 8-9 hós korukig elvannak a pöttömök benne. Olyan 7 hós koruktól én símán tudom ajánlani a vázas, hátizsák tipusú hordozót. Azzal símán lehet nagyokat kirándulni, szólőnk is sokkal kényelmesebb, gyerek is kicsivel több szabadságot élvezhet.
pihenőszék: elsőszülöttem másfél hós korában beruháztam egy használtra, na onnan kezdve elig lehetett onnan kivenni. Úgy élvezte, hogy azt nem lehet leírni. Középsőm is szerette, igaz ő azért nem annyira. Neki első perctől kezdve adott volt, igaz kicsit felújításra szorult, após egy fém alkatrészt esztergályozott egy elnyűtt műanyag helyett, ami nem sikerült tökéletesre, így nehézkes volt a hátának a dönthetőségén állítani. De utána még kölcsön lett adva ismerősöknek, nekik nagyon bejött. Harmadik gyerkőcnek újítottam, kapott egy vadiúj Fisher Price széket, aminek már játszókarja is volt. Lehetett fekvő, meg két tipusú ülő pozicióba tenni. Még megvan, azt nem adtam kölcsön se (épp nem volt kinek), uhhó nagyon örülök neki, ezt föltétlen szeretném majd most is használni. Bár sok gyereknek megfelel pihiszék híjján a hordozó: autóban úgy sincs állandóan tartva, hisz abban hurcibálja anya-apa a gyerkőt. Esetleg lehet variálni időközben a pöttöm érdekében a pihiszéket a hordozóval. Úgy nem is uncsi.
Na, összegezve a dolgokat: asszem kivehető, hogy én inkább hordozókenő párti vagyok, na meg persze pihiszéké is.
Elfogadom természetesen az ellenkező álláspontot is, hisz ugye tudjuk: kinek a pap, kinek a paplan
Ja, azt hiszem a csoportot véleménykülönbségben majd igazán a bébikomp használatának indokoltága meg ellenjavallatai fogják csak megosztani. De ez ugye odébb van, símán 2010-es téma.
Akik esetleg ezután nem lesznek Babanet "közelben", azoknak Áldott, Szent Karácsonyt, Egészségben és Eredményekben Gazdag Új Esztendőt kívánok.
Kedden remélhetőleg még benézek, meglesz ugyi az eredményem is.Utána lehet már csak jövőre "találkozunk", mert Böszörmény után nem is jövünk haza, gyerkőcöket leadjuk a szolgálatos nagyszülőknek, mi pedig megyünk szilveszterre Kolozsvár mellé.
Tehát aki keddig megírná nekem priviben a táblázat módosításához az újdonságokat, azokat betenném, táblázatot kedden újból megosztanám a nagyközönséggel, utána pedig csak az újévben.
Ja, s köszi a tábladicseket, a színesség a babák, nem pedig az én érdemem.
Valaki írt ide a fórumra adatokat, attól elnézést kell kérnem, s egyúttal arra is megkérjem, hogy írja priviben: tegnap olvastam picit míg pihntettem a hátam, de táblamódosításra nem volt már időm. S hogy ne maradjanak ki az adatok, ismétlem magam:
táblázathoz az adatokat kizárólag priviben küldjétek.
köszi