Betti,
van egy 10 évvel fiatalabb húgom, aki a szüleim szeme fénye. Én elég korán, 18 évesen elkerültem otthonról (dolgoztam, többek között a miskolci megyei kórházban a koraszülött intenzíven, aztán fősuli, házasság, stb.), és anyukáméknak a húgom lett a mindene.
Pár éve a húgom Pesten albérletbe költözött, ehhez nem volt elég pénze és a férjemmel (aki akkor még csak udvarolt nekem), kölcsönadtuk a kaució összegét. Azt ígérte, hogy nemsokára visszaadja. A sors úgy hoztam, hogy ő azóta egy országos hálózatú cég egyik irodájának vezetője Pesten, jól keres, a párom viszont két évig volt munkanélküli, építkeztünk, a gyermekünk néhány hónapos volt, és nagyon kellett volna az a kis összeg is. Amikor szóltunk neki, hogy törleszthetne már, akkor megsértődött, anyuékhoz ment panaszra, ezen a szüleim úgy felhördültek, hogy mindenféle szemét mocskos gyereknek elmondtak engem és a páromat, a gyermekünket anyám megátkozta (legyen gyilkos, gyújtsa rátok a házat - ezt ordibálta az utcán), és minden kapcsolatot megszakítottak velünk. Szerintem az anyámék nem épelméjűek, de ezen nem változtathatok.
A húgomat én láttam el mindennel, ami kellett neki, mert a szüleim alig kerestek, a főiskolát úgy végezte el, hogy két hónapra leköltöztem hozzá (feladva az én munkámat), hogy csak tanulnia kelljen, és ne bukjon meg több tantárgyból, mert félévi 160 ezret böjtöltek ki anyámék, hogy fősulira tudjon járni + az albérleti díját + a rezsijét + a költségeit mi fizettük (nem akart koliba menni). Ezért lettem sz.r testvér.
Anyáméknak automata mosógépet vettem, elvittem őket kétszer nyaralni Görögbe, az egyik egy repülős út volt, leszázalékoltattam anyut, hogy legyen egy kis jövedelme, á... nem is írom tovább, ez a mocsok is mind én vagyok...
Lányok, azért is legyen szép a karácsonyunk! Pont azért, mert a kis Angyalkáink is itt lesznek velünk, szeretetben, békében.
Nekem azt írta valaki, hogy vannak babák, akik azért jönnek kis időre a földre és a szívünkhöz, hogy még egyszer megérezzék, átéljék az anya végtelen szeretetét, aztán boldogan elmennek Istenhez, aki már várja őket...
Lehet, nekünk azért ment el, mert Isten látta, mennyire egyedül vagyunk a világban, és kell nekünk egy kis védőangyal, aki vigyáz ránk...
Ajánlom figyelmetekbe Csepregi Éva: Szeress tovább c. dalát, a
www.youtube.com-on is megtaláljátok!