Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Mindenki !

Még mindig itthon és még mindig egyben :-(

Kedves Szilvi,

Én arra gondolok hogy holnap Molnár doki azt fogja mondani (lévén h ügyeletes is) h maradjak bent, de mivel nincs jelenleg semmilyen fájásom lehet hogy rosszul gondolom.
Valóban szeretném az ünnepeket már itthon tölteni, de a biztonság kedvéért ma fel fogom díszíteni a fát.
Az aranyeret illetően vettem kenőcsőt és ma kúpot is, illetve literszám iszom a narancslevet meg eszem, természetesen mértékkel a lenmagot. Hátha csoda történik 1 nap alatt :D

Kedves Eszter,

Gratulálok Julcsikához, jó egészséget és sok sok örömöt a csöppséghez.

Kedves Kati,

Olvastam egy csomó helyen, hogy nem árt ha viszek egy úszógumit ami majd szülés után megkönnyíti az ülést, főleg így hogy számíthatok a gátmetszésre és szenvedek az aranyértől is.

Abban tudtok nekem segíteni, hogy a TAJ kártyát apuci elintézheti mindenféle részemről történő meghatalmazás nélkül a Teve utcában ?

Mindenkinek jó készülődést.

Sziasztok

Zsuzsa

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Sziasztok!

Eszter Gratulálok Julcsihoz!!!!

Puszi Móni

Tatyi!

Hogy vagytok? neked első baba? Vigyázz is rá mi 6 hetesen megfáztunk nem kívánom senkinek....

Puszi Móni

Mamabogár
mamabogár

Sziasztok!

Kubuspace!

A Taj kártyát a Teve utcában fél óra alatt megcsinálják, a baba anyakönyvi kivonata kell, és a férjem elvitte az én személyimet, lakcímigazolómat (ezeket hazajövetel után egy héttel adják vissza a baba anyakönyvi kiv-val) is. De nem emlékszem, hogy ehhez kellett-e mert mi ugyanazon alkalommal elindítottuk a gyed, meg anyasági támogatás igénylését is a szomszédos államkincstárban... Hát az egész nap ráment, de legalább meg van. A baba is kap lakcímigazoló kártyát az anyakönyvi kivonattal együtt.
Mindent a férjem intézett meghatalmazások nélkül.

Mamabogár szia:)

Köszönjük, jól vagyunk, már beindult a tejem is, 3300g-ról már 4110g-on vagyunk 4 hét alatt:)
Igen első baba, úgyhogy ha néha hülyeségeket kérdezek ne csodálkozzatok:)

Puszi nektek!
Kati

Kép
tatyi1983

Szia Zsuzsa.

Nem tudom, hogy hazaengedtek-e, de azért leírom az én tapasztalatomat is.
Nekem is a férjem intézte a TAJ kártyát, de kellett a meghatalmazás és azt hiszem azért, mivel a baba mindig az anyukája állandó lakcímét kapja és nálunk ez nem egyezett az apukáéval.
Tehát ilyenkor nem fogadják el, hogy mondja, hogy egy helyen lakunk, meg viszi a papírokat, hanem kell a meghatalmazás.
Biztos más is van ilyen szituban, remélem azoknak segítettem. :-)

Szilvia

Kép

Kép
silverlion

Szia Eszter!

Én nem kaptam értesítő e-mailt :-) kicsit szomorú is vagyok, mert a fent leírtak alapján kép is volt benne.

Ettől függetlenül GRATULÁLOK Julcsikához!!!!!!! Sok-sok boldogságot hozzá (is) !!! :-) Örülök, hogy túl vagy rajta és nyugodt Karácsonyotok lesz már.

Szilvia

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok,

Kati köszönöm a felvilágosítást TAJ kártya ügyben, én azt tartom a legfontosabbnak hogy minél előbb el tudjuk intézni, az összes többit a munkahelyemen (nem kifizetőhely) a bérszámfejtő hölgy felajánlotta hogy elintézi, úgyhogy az összes papír immáron kitöltve, persze Marci adatai még hiányoznak, összekészítve arra várnak hogy a férjem elvihesse, átadhassa és tudják intézni a dolgainkat.

Szilvi,

köszönöm amit írtál, ez nagyon fontos infó, főleg hogy mindkettőnk állandó lakcíme eltérő, csak az ideiglenes lakcímünk egyezik. Úgyhogy mindjárt készítek is egy meghatalmazást :-)
Egyébként pedig hazaengedtek :-( Tegnap reggel volt CTG, semmi fájás, összehúzódás elenyésző, megvizsgált Molnár doki és hát semmi, mondta Marcika messze van, szándékában nincs kijönni, víz rendben van. Le a kalappal előtte, tutira azt hittem hogy tegnap bent tart, nem akarom bántani, mert imádom, és tényleg nem is tudom mi alapján mondanám ezt, de volt egy olyan sejtésem hogy talán az ügyeleti napján lesz valami. De nem, szóval holnap újra találkozunk, CTG és ennyi. Nem akarja megindítani a szülést, mondta hogy a baba akkor jön amikor akar. Ha kell akkor 24-én szülünk. Szóval csillagos ötöst kap most tőlem.
Ja egyébként az I. emeleten teltház volt tegnap úgyhogy az ismerős nővér örült h nem szerdán szültünk mert nem tudott volna hova tenni :-)
Közben van egy másik dilemmám is, másoddiplomás tanulmányaimat most szeptembertől halasztottam, tekintettel arra hogy tudtam a vizsgaidőszakot nem tudnám teljesíteni, azonban most azt kellene eldöntenem hogy februártól újra elkezdjem a tanulmányaimat vagy még azt a félévet is halasszam. Jelenleg úgy gondolom hogy Marci mellett esetleg meg tudnám oldani, de persze 0 tapasztalatom van. Szerintetek képes lehetek egy 5 hónapos baba mellett a vizsgákra készülni ?
Szép napot Mindenkinek.
Pusz
Zsu

kubuspace

Sziasztok!

Kati!
Dehogy azér kérdeztem, h hanyadik baba mert kérdezel. Csupán kíváncsiságból...
Én is kérdezgetek rengeteg infót a netről szedek össze, sőt azt tapasztaltam, hogy az embernek magának kell a gesztenyéjét kikaparni, a kellő ismereteket megszerezni...:-)))

Ha nem járnék erre, kívánok mindnekinek nagyon boldog karácsonyi ünnepeket...

Puszi
Móni

Mamabogár
mamabogár

Sziasztok!

Mamabogár!

Neked is kellemes ünnepeket!
Meg Mindenkinek! Én még remélem azért addig még tudok jönni! Milánnak lassan beáll a napirendje...remélem. Most is már 12 óra óta alszik, most van fél 2 :-)

Zsu!
Nekem túl sok nagy tapasztalatom még nincs, de hogy én az egy hónapos kisfiam mellett még főzni sem tudok egyenlőre, az tuti. (nem vagyok híve a rendelt kajáknak, de mivel a keresztanyám ezzel akart kedveskedni, jól esett, és elfogadtam.Így csak hétvégén kell főznöm, de mivel akkor Apa is itthon van, így megoldhatóbb :D )
De hogy 5 hónapos korára milyen baba lesz, nem tudom. Kinek van 5 hónapos babája??? :D

Puszi mindenkinek!

Kati

Kép
tatyi1983

Sziasztok.

Aki már nem lesz itt Karácsonyig, annak Kellemes és Békés Karácsonyt kívánok!!!

Zsu: szerintem akkor mindenképpen dobjatok össze egy meghatalmazást, mert jobb tutira menni, nem úgy mint mi, nálunk a férjemet simán hazaküldték és nem adták ki. Egyébként az babák TAJ kártyájának ügyintézése viszonylag rövid idő, külön foglalkoznak vele az OEP-nál és gyorsan megy.
Na ez a többinél már nem mondható el...lsd államkincstár, családi pótlék stb... az beletelik egy kis időbe. Tudom ajánlani a hajnali odamenetelt az Államkincstárhoz... sajnos ez az apucik kellemetlensége.
Írtó szerencséd, hogy bevállalta a bérszámfejtő, hogy intézi a dolgot, így gördülékenyebb lesz, nálam is elvállalták, de még így is beletelt némi időbe mire kaptam lóvét.
Május 24-én szültem és augusztus végén kaptam lóvét, remélem neked gyorsabb lesz.

Én a saját tapasztalatomról tudok beszélni, most lesz 7 hónapos Botond és nem tudok mellette egy könyvet sem olvasni nemhogy tanulni...szeretnék én is angolt tanulni, de képtelenség egyelőre.
Én nem javaslom, hogy bevállald, én még halasztanám azt...

Kati: Nekem még most is erős logisztikát jelent, hogy főzzek. Odaültetem a pihenőszéken a bébit és úgy gyors kaják elkészítésére van idő. Aztán megunja a 46 játékot amit folyamatosan adagolok neki és akkor vége a főzésnek...
Eleinte én is rendeltem, oda se neki...:-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Sajnos rég jártam már erre, de örülök, hogy mindenki jól van.

Eszter,
nagyon gratulálok és sok boldogságot kívánok!
Én is kíváncsi lennék, hogy hogyan ment a császármetszés, úgyhogy ha majd lesz egy kis időd, írd meg.

Kati,
nagyon ügyesek vagytok! Örülök, hogy Milán ilyen szépen növöget és a séták is jól alakulnak.

Zsuzsa,
nem is tudom mit kívánjak, hogy maradj egyben még Karácsonyig, vagy, hogy Marci minél hamarabb kerüljön elő :D
Mindenesetre drukkolunk és mindenképp számolj be az eseményekről.

Szerencsére nálunk minden rendben. A hasam még néha görcsöl, de úgy tűnik nincs semmi gond és az UH szerint már meghaladtuk a 1,5 kg-ot :D
Lassan elkezdem beszerezni a dolgokat, csak megvárom mire véget ér ez a Karácsonyi őrület, bár február végéig még van időm.

Tudnátok tanácsot adni, hogy szoptatós melltartót mikor érdemes venni? Nekem azt mondták, hogy bőven elég szülés előtt 1-2 héttel, mert addig még változhat a méret.

Én is kívánok nagyon kellemes ünnepeket, a babákhoz sok boldogságot, a szülésekhez pedig kitartást :D

Puszi,
Reni
b.reni

Sziasztok,

köszönöm a megosztott tapasztalatokat, mindenképpen átgondolom hogy esetleg kérek egy félév halasztást, gáz lenne csupán blöffölve bemenni 10 vizsgára, az inkább csak a stressz lenne, ha valóban nem tudok leülni tanulni.

Képzeljétek ma reggel voltunk CTG-n, semmi méhösszehúzodás, szívhang teljesen rendben. Ezután találkoztam Molnár dokival, UH, megnézett mindent alaposan kb 15 percig. Tény, Marcika nagyon nagy, de rendben van. Víz ok, lepény ok, talán mostmár kezd öregedni (de ugye az nem 1 nap alatt történik ?). Ezután megvizsgált. Baba még sehol, a méhszáj zárt, normál méretek mit mondjak még. Szóval vasárnap CTG, hétfőn CTG ezután megvizsgál, majd pedig a főorvos is meg fog vizsgálni. Ezután döntenek hogy mi legyen. Szépen elmondott mindent, nincs min paráznom, egyébként is ha valami gond lenne Marcival vagy velem tutira intézkedett volna. Szóval mint mindig ezután is felhívtuk a párom szüleit hogy ezekről a dolgokról beszámoljunk. Elmondtam lépésről lépésre mindent h mi történt. Szóval világbéke, ehhez képest most beszéltem anyósommal (akit imádok) csak "sajnos" védőnő, ugyan már nem dolgozik, de van tapasztalata és hát elég sok babához volt köze amíg dolgozott. Tehát szinte hisztisen kérdezte hogy az orvos miért nem tartott bent, miért küldött haza, bármi lehet, nem kap oxigént a baba, gáz lesz, gáz van stb. stb. Hiába próbáltam újra szépen elmondani mindent neki, végülis azért sikerült elmondanom mindent újra h mi történt, felolvasni a papírt amit kaptam. Egyszerűen nem tudja elfogadni a tényt hogy túlhordásban vagyok és akkor miért nem tartanak bent. Tény hogy az inszem ideje március 23 volt, de lehet h nem is akkor jött össze hanem utána spontán ????? ki tudja. Mindenesetre 30 percen keresztül paráztatott, aminek eredménye most az hogy tök ideges vagyok, stresszelek, legszívesebben bőgnék mert most pedig én aggódom. De 500%-ra tisztában vagyok vele hogy a doki nem engedett volna el ha valami baj van. Ugye jól gondolom ??

Nah a parámat kiadva, szeretnék én is nagyon nagyon boldog, kellemes ünnepeket kívánni Mindenkinek, jó babázást, és sok sok nyugalmas, szeretetteljes percet a családdal.

Pusz

Zsuzsa

kubuspace

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.06 21:19-kor.
szonce82

Sziasztok!

Én is rég jártam erre. Örülök, hogy sokan jelentkeztek azóta :-)

Mindenkinek nagyon boldog békés Karácsonyt kívánok!!!

Zsuzsa:
Szerintem se stresszelj, a dokidban ha megbízol baj nem lehet!

Reni:
Örülök, hogy Rólatok is hallani újra. A szoptatós melltartóban én azt tanácsolnám, hogy a melled a szülés után fog igazán megnőni, így vagy beválalsz min. 1 számmal nagyobbat vagy a szülés után veszed meg (de gondolom akkor nem szívesen szaladgálsz majd utána).

Szerdán nekünk is megvolt az első ctg, következő hétfőn lesz, remélem akkor is minden oké lesz velünk!

Mégegyszer boldog karácsonyt mindenkinek!

Puszi!
Zsuzsi

Kép
Kép
zsu152

Sziasztok,

Szonce de örülök hogy a kollégáid az utolsó munkanapodon egy csomó ajándékkal leptek meg :-) (és ez így is van rendjén :-)

Zsu, képzeld anyósom végighívta az összes létező, na jó kis túlzással azért, szóval azokat a szülészeket-nőgyógyászokat akikkel anno még együtt dolgozott, és mindenki megnyugtatta őt, úgyhogy utána felhívott engem és szintén megnyugtatott. Mondtam is neki hogy tulajdonképpen mi egyébként se voltunk idegesek, hiszen a dokinkban teljes mértékben megbízunk.

A szombatom nem volt valami jó, egyedül voltam többségében a férjem dolgozott, és délutánra már annyira fájtam, nem Marci és nem más hanem a hátsófertály, úgyhogy többször pityeregtem nagyon nagyon szenvedtem. Marci már nagyon lent van, ránehezedik mindenre. Kegyetlen fájdalom ez most.

Pár perc és indulunk CTG-re. Talán az utolsó előttire :-)

Puszi Mindenkinek, jó készülődést.

Zsuzsa

kubuspace

Zsu!!!!

Nem jelentkeztél a tegnapi ctg után, csak nem...???
Mindenképp jelezz majd vagy előbb vagyutóbb :-) !

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok Mindenki,

valszínűleg az uccsó 2 in 1 bejelentkezésem ez most. Reggel CTG, utána megvizsgált a főorvos is az ítélet a következő: holnap reggel 6-kor jelentkezés a szülőszobán, megindítják a szülést. Drukkoljunk hogy lesznek fájások, reagálni fog a szervezetem és már holnap kezünkben tarthatjuk Marcikát.

Sok puszi Mindenkinek, Nagyon Kellemes Ünnepeket. Amint van hírünk jelentkezünk.

Zsuzsa

kubuspace

Szia Zsuzsa.

Nagyon-nagyon drukkolok majd nektek, hogy minden rendben menjen és sikerüljön rendesen megszületni a kisfiadnak.
MINDEN RENDBEN LESZ!!!

Ez így fura érzés lehet azért, hogy így megmondják, hogy holnap menj be szülni, de remélem, hogy a várakozásod nagyobb, mint a félelmed. Ez akkor nagyon jelentős Karácsony lesz most Nektek...

Mindenképpen jelentkezzél, ha már tudsz, nagyon kíváncsi vagyok, hogy alakulnak a dolgok és mit produkál majd Marci.

Nagyon Boldog Karácsonyt Nektek!!!

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Húúú Zsuzsa!

Nagyon drukkolok Nektek!
Biztosan minden rendben fog menni! Nemsokára kezedben tarthatod a várva várt babucit!:-)) Sőt! Már (:17 van. Lehet, hogy már meg is született! :-)
Jelentkezz ám ha tudsz!
Puszi!
Kati

Többiekkel minden rendben?

Milán már elérte a 4 kgot, és már próbálkozik a gőgicséléssel:)

Mindenkinek áldott karácsonyt és új évet kívánok!
Majd még jövünk!

Kati

Kép
tatyi1983

Sziasztok!

Zsuzsa férje vagyok, szeretnék beszámolni a tegnap történtekről.
Marcika, 15:50-kor megérkezett a maga 4300 grammjával.
Anyukáját eléggé megszenvedtette, de azért 9 óra alatt lezárta a bulit. A szülés természetes úton zajlott.

Zsuzsácska mindenkit puszil, majd jelentkezik ha hazajönnek, szerintem vasárnap már fog netezni.

Üdv,
Karesz

kubuspace

Zsuzsa!!!

Nagyon gratulálok Nektek, hogy ügyesek voltatok és természetes úton sikerült a szülés!!! Remélem nagyon boldog vagy és minden jót és szépet a kisfiadhoz.

Amikor majd lesz már annyi időd, írd le, hogy zajlott a dolog, nagyon érdekelne!

Puszi Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Zsuzsának GRATULÁLOK!!
Sokszor eszembe jutott, vajon mi lehet velük! De ennél jobb tán nem is :D 4300g az nem semmi! Sok boldogságot a családnak!

Mi ma voltunk a gyermeksebészeten is, mert véletlenül beütöttük Milán fejét az üvegasztalba! Hát mondanom sem kell, ennél jobban mint most, rég ijedtem meg... Megröntgenezték a buksiját. Figyelnem kell őt, és kedden kontroll. Ha bármi probléma merülne fel, két napra be kell feküdnie. Ha semmi nem történik, (ha nem hány, ha nem tágul a pupillája, ha nem kezd el furán viselkedni, na akkor mázlink van) Hát eseménydús ez a karácsony! Azt hittem, monoton el fog telni ez az ünnep szopizásból és alvásból fog állni, dehát nem. Reméljük ennyi izgalom elég is volt!

(sikerült Milán mellett megsütnöm karácsonyi vacsinak egy gombával töltött kacsát :D Na nem volt könnyű...

Áldott ünnepeket mindenkinek mégegyszer!

Kati

Kép
tatyi1983

Sziasztok!

Mindenkinek boldog karácsonyt kívánok!

Eszter

Kép

Zsuzsa!
Gratulálok nektek! Sok boldogságot és mégtöbb tejcsit kívánok! :)

beszteri

Sziasztok!

Már nagyon régen jártam erre sajnos, de örülök, hogy
itt azért vannak események. :lol:

Eszter!
Gratulálok Julcsikához, jó egészséget, sok tejet és sok-sok örömöt kívánok a lányodhoz.

Zsuzsa!
Neked is Gratulálok a kisfiadhoz, jó egészséget, sok tejet és sok-sok örömöt kívánok.

Kérdezted, hogy tudsz-e tanulni 5 hónapos baba mellett.
Nekem ebben is sikerült tapasztalatot szereznem:D
Nórika 2006.dec.6-án született, és én akkor egy emelt szintű gazdaságinformatika suliba jártam, utolsó év volt nagy vizsgákkal, ami áprilistól-júniusig tartott.
Szakdolgozatírás, tanulás stb, mellett fejtem naponta 5-6szor, főzni csak az egyszerűbb ételeket volt időm, PL:pörkölt-tésztával, gyors rizzsel,Petrezselymes krumpli sült hússal (mert azt csak bedobod a sütőbe)
Előre panírozott termékek variációja, ebből állt a menü nálunk, mert a férjem nem tud főzni. Anyuék meg nem tudtak segíteni annyit.
A változatosság kedvéért most egyetemre járok, 3. félévnél tartok, a pici áprilisban születik, a 4. féléves vizsgáim áprilistól kezdődnek, de én bevállalom, mert nem szeretnék lemaradni a csapattól, valahogy majd csak sikerül.
Ha van kérdésed még írj nyugodtan.

Kati!
Remélem Milánnal minden rendben, sajnos balesetek mindig vannak és lesznek is.

Gratulálok a sütéshez én Nórival képtelen voltam főzni, igaz akkor 2 hetes volt, én meg császáros.
Főzni a 4. héttől tudtam akkor állt be a napirendünk ami 6hetesen felborult Nóri hasfájása miatt.

Na megin nagyon hosszura sikerül, bocsiért.

Mindenkinek!
Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok.
Erika
hverika

Sziasztok!

Zsuzsa,
nagyon gratulálok! Sok boldogságot és jó egészséget Marcikához!
4300 gramm, tényleg nem semmi :D

Kati,
remélem Milánnal minden rendben, nem csodálom, hogy nagy volt aggodalom. Majd mindenképp jelentkezz, hogy mi van vele.
A főzéshez pedig minden elismerésem :D

Zsuzsi,
remélem minden ok és rendben volt a CTG...
Majd számolj be az eseményekről, ha lesz időd.

És még mindig Mindenkinek Nagyon Kellemes Ünnepeket!

Üdv,
Reni
b.reni

Sziasztok,
két roham között pár sorban leírnám hogy vagyunk, mi a helyzet felénk. Tegnap délután hazajöttünk és azóta nincs megállás :-) úgy érzem hogy idáig rendezett, szervezett életemnek annyi, de nagyon élvezem. Marci eszik, alszik, tulajdonképpen igyekszünk kialakítani a rendszert. Tejem még nincs, vagyis eddig nem volt, de a melleim már akkorák mint két tekegolyó és ma délután sikerült fejni 50 ml-t ami kész sikerélmény, sőt most a fürdés után úgy tűnik hogy 30 ml tejcit sikerült Marcikának sk magához vennie :-)
Természetesen leírom a keddi napot illetve az utána bent töltött párat is, de most - nem is tudom miért - az álmosság levett a lábomról, úgyhogy kis türelmet kérnék.
Addig is szeretnék egy képet küldeni Marciról, akit a kórházban csak óvodásnak hívtak. Kép Marci

Puszi

Zsuzsa

kubuspace

Zsuzsa!
Nagyon édes Marci, és találó az óvodás név. :) Sok sikert tejcsi téren! :)
Eszter

beszteri

Sziasztok!

én május vége júni elejére vagyok kiírva a Jánosban (első babával, szóval elég nagy az izgalom és a fejetlenség... :) ) és szintén az ifj.Kelemen Csabához járunk és az lenne a kérdésem, hogy mennyit szokás/kell adni neki illetve ott a kórházban kinek kell még adni vagy hogy müködik ez az egész? :)
bocsi, ha túl sok evidenset kérdezek, de nem vagyok képben sok mindennel :)
bármilyen ötletnek,tanácsnak nagyon örülnék :)
tényleg, olvastam a kórház oldalán, hogy mindig van szülésrefelkészitő tanfolyam, arról tudtok valamit?

nagyon köszi a segítséget!!!
:)
mulan

Mulan!

Először is gratulálok a születendő babához!
Azt, hogy mennyit kell adni az orvosnak teljesen változó, de mivel gondolom fogadott orvosod ezért meg fogja mondani neked.
A szülésznőnek is szoktak adni pénzt és ez nem a: "kell adni" kategória hanem szerintem a szülésznő is megérdemli a pénzt mert ő van ott veled elejétől a végéig. A szülésznők a Jánosban nagyon rendesek.
A tanfolyamról nem tudok információt adni.

Kép
millye

Sziasztok,
Szilvi kérésének megfelelően leírnám "röviden" hogy mi is volt kedden.
6-ra bementünk a lehető legnagyobb nyugalommal, persze hiszen onnan már nem volt visszaút :-) Két aranyos szülésznő volt bent, az mondjuk mindenképpen sokat segített. Tudjátok paráztam a beöntéstől a sok ismeretlen dologtól. Az ügyeletes orvos szerette volna a tablettát felhelyezni de mondta hogy nem teheti meg, mert Molnár doki ragaszkodott hozzá hogy ő sk szeretné ezt megtenni. Úgyhogy vártam 7-ig addigra megjött ő is. Tabletta felhelyezve, szoba elfoglalva és elkezdtük a várakozást. Pontos időket nem tudok de az tuti hogy órákig nagyon jól elvoltunk a férjemmel. Beszélgettünk, nevetgéltünk, jól tűrtem a vizsgálatokat, majd aztán 11 óra magasságában jöttek a fájások. Akkor már két ujjnyira voltam nyitva, és kegyetlenül szenvedtem.
Ezután úgy ítélték meg a helyzetet, hogy jobb ha kapok EDA-t, azt beadták, mondjuk nem volt zökkenőmentes mert mivel reggel óta nem ittam semmit, csak harmadszori próbálkozásra sikerült bevezetni a kanült. Szóval hatott az EDA, közben kaptam az oxitocint, tehát teljes kánaán volt. Arra emlékszem hogy a baba már nagyon lent volt és nekem az EDA beadása után WC-znem kellett volna, legalábbis én ezt éreztem, és ott hisztiztem hogy fel szeretnék kelni mert WC-re kell mennem, amit persze nem engedtek meg az EDA miatt. Nem tudtak meggyőzni arról hogy semmi sincs bennem, de ha van is akkor ott nyugodtan az ágyon intézzem el. Huh nagyon gáz volt, aztán fél-háromnegyed óra múlva sikerült azt elérnem, hogy felkelhettem és ráülhettem a labdára, az már megváltás volt. Szegény párom egyébként is addig folyamatosan masszírozott, simogatott, törölgette a homlokom. Rettentően sajnáltam, mert láttam, hogy nem tudja hogyan is segítsen, sajnált hogy ilyen fájásaim vannak. A legjobb az volt hogy ő látta a CTG-t és azt hogy milyen fájásaim voltak és a döbbenet ilyenkor mindig kiült az arcára, ezt persze én is láttam és ilyenkor még őt is jól lekiabáltam.
Aztán 2 óra felé már Molnár doki is bekapcsolódott és elkezdtünk nyomni, persze 0 sikerrel és váltig hajtogattam, hogy én nem tudom ezt megcsinálni. Oldalra kellett fordulnom, és mindkét oldalon 3-3 nyomás után vissza hanyatt, mondanom sem kell hogy ekkor már szörnyű fájdalmaim voltak. Hisztiztem, káromkodtam stb stb. Ja első nyomásoknál kiabáltam is, ami után szépen elmagyarázta hogy a kiabálásra szánt levegőt legyek szíves inkább bent tartani ezzel is elősegítve a sikeres nyomást. Majd bejött Zsolnai doki - miközben a férjem a fejem tartotta, én teljes erővel nyomtam Molnár doki a hasamon volt a szülésznő pedig a „kijáratnál” – és azt nézte meg hogy egy ilyen nyomás alkalmával mennyit jön előre a baba. Ezek után megbeszélték, hogy továbbra sem lesz császár, mert szépen jön előre a baba. Hát gondolhatod ekkor már alig éltem. Fél négy magasságában volt az a pont hogy újra kezdtük ezt az oldalazást és amennyiben azután nincs változás irány a műtő. Ekkor megkérdeztem a dokit hogy mennyit kellene még nyomnom ahhoz hogy kijöjjön a baba, akinek látszódott a fejebúbja, a hajacskája. Szóval mondta hogy max 3 és game over, tehát összeszedtem magam és megcsináltuk.
Fantasztikus érzés volt a kis manót látni, amikor odatették a mellkasomra. Maga a csoda, most is amikor ránézek mindig megkérdezem magamtól hogy hol fért el ez a baba bennem, sőt hogy tudott kijönni. Csak hálával tartozom a dokinak hogy végül nem lett császározás és persze utána nem győztem elnézést kérni a korábbi viselkedésemért.
Nem volt választott szülésznőnk, de aki nálunk volt bent, hát le a kalappal előtte. Ellenben a csecsemősök, hát mit is mondjak. Az utolsó napomon szörnyű volt ahogy viselkedtek. Nem akartak segíteni, sőt nem is igazán segítettek, arrogáns volt a nő velem, szóval ezt nagyon negatív volt. Szerencsére ma jött a védőnőnk és sok kérdésemet megválaszolta.
Ellenben van két dolog ami nagyon aggaszt. Az egyik hogy nincs tejem továbbra sem, iszom a laktoherb teát, sok vizet mellé, a cicim nem olyan kemény mint az előző napokban amit annak tudok be hogy az elmúlt 1-2 napban összesen olyan 250-300 gr tejet már sikerült Marcinak kinyernie. Mit csináljak, úgy félek hogy ez nem változik :(
A másik problémám hogy olyan mindkét lábam mint az elefánté, hihetetlenül bevizesedtek. Van valami ötletetek, tapasztalat hogy ilyenkor milyen vízhajtó teát lehet fogyasztani. Nem sok esélyét látom hogy eljussak a dokimhoz, mindenesetre most megpróbálom őt is felhívni.

Remélem mindenki nagyon jól van.

Puszi

Zsu

kubuspace

mulan!
írtam privit.

zsu!
nem semmi lehetett a szülés! azért irigyellek, két gyerkőc után sem ismerem ezt az érzést, és már nem is fogom. de persze nem panaszkodom, a lényeg, hogy itt vannak mind a ketten épen és egészségesen. :)
tejcsi: védőnőt kérdezted róla. vagy esetleg egy szoptatási tanácsadót? mindenesetre ne idegeskedj, mert ezzel pont ellene hatsz a folyamatnak.
vizesedés: sajnos nincs ebben tapasztalatom, rólam kb. 1,5-2 hét után lement a víz.

eszter

beszteri

sziasztok!

én is gratulálok az apróságokhoz :)

és nagyon köszönöm a válaszokat :)

van olyan szülésznő akit ajánlanátok vmi tól-ig árfolyammal? :)
el kezdtem listán írni, mert már most nem bírom fejben tartani kinek kell majd adni, kb mennyit... :)
Nektek ez hogy megy/ment? :)
vagy csak én bonyolítom túl egy kicsit a dolgokat.. ? :D
mulan

Szia Zsu.

Gratulálok a babához még1x és köszi, hogy leírtad. Nekem is nagy volt a baba (4910 gr) szóval teljesen átéreztem amit mondtál, bár ő jobban ki akart jönni, így a 2 órás non-stop kitolástól eltekintve könnyű szülés volt. :-)
Az a jó, hogy amikor már megvan a picurka a rosszak homályba merülnek. Szerintem ezért vállal az ember több gyereket is nem?

Ki volt a szülésznő vagy szülésznők akik bent voltak?

A tej miatt ne idegeskedj Eszternek igaza van, mert azzal csak rosszat teszel, fogd fel úgy, hogy te mindent megteszel, hogy legyen, de ha nem lesz elég az sem baj, adjál neki amennyi van és a többi megy tápszerből. Nagyon sokan vannak így ezzel, ettől te nem leszel rosszabb anya.
Nekem volt tejem, de Botond lusta volt szopni eleget, így mivel nem akartam non-stop a mellemen tartani a fejt tejemet kapta, mert elég nehéz egy ekkora csecsemőt jóllakatni, gondolom már te is látod, de ez van. Ha tápszeres baba lesz akkor sem lesz semmi baja hidd el, az egyik barátnőmnek teljesen tápszeres volt a babája és több mint egy éves koráig egyáltalán nem volt még csak megfázva sem...nem kell egyből a legrosszabbra gondolni.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Szia Mulan!

Én személy szerinte azt javasolnám, hogy kérdezd meg a dokidat, hogy ő kit javasol vagy kivel szeret együtt dolgozni. Biztos tud majd segíteni és akkor találkozz vele és ha szimpatikus akkor jó, ha nem akkor keress tovább.
Nehéz így ajánlani, mert nem tudni, hogy ami nekem vagy másnak jó az neked is jó lesz-e.
Ha minden ktél szakad akkor Annamarit mindenki imádta eddig, állítólag kedves, türelmes és aranyos...de erről nem tudok többet, mert én nem nála szültem.
Szerintem hálapénzt a dokin és a szülésznőn kívül nem érdemes adni senkinek, egyrészt mert nem szolgálnak rá, másrészt meg nem vagy annyit bent a kórházban, hogy kétszer ugyanaz a nővér legyen pl. A csecsemősök meg (tisztelet a kivételnek) parasztok!!!

Kérdezz nyugodtan, szívesen segítek amiben tudok, nekem is annyira hiányzott volna, hogy amikor terhes lettem valaki segítsen, de akkor itt egy kialakult csapat volt és nehéz volt érvényesülni köztük, szóval csak kevesen segítettek. Olyan elveszett tud lenni az ember az első babával....:-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Mulan!
Én ugyan a priviben írtam, hogy az ápolónőknek is állítottam össze csomagot, de tény, hogy én két hétig voltam benn, szóval a végén már mindegyiket ismertem. Ha csak szülni mész be, akkor igaza van Szilvinek, nem találkozol kétszer ugyanazzal a nővérrel.
És ne aggódj: első gyerekkel még tényleg minden olyan bonyolultnak és ismeretlennek tűnik, kérdezz nyugodtan. (A következőnél már rutinos leszel. :) )

Szilvi!
Veletek mi újság?

Eszter

beszteri

Szia Eszter!

Velünk minden oké, leszámítva, hogy egyben jött minden, egyszerre 3 fog és a 4kézláb mászás és a felkapaszzkodás mindenre...szóval nagyon gyors a fejlődés most.
Alvás még nem tuti éjjel, de alakulunk... :-) Én még hulla vagyok.

Veletek? Godnolom élvezed a kétgyermekességet?!

Igen, ha valaki bent van tovább a kórházban az más tészta...akkor jobban megismeri kinek érdemes adni.
A csecsemősökkel kapcsolatban teljesen meg vagyok döbbenve, hisz ők azért vannak ott, hogy mindent, ami a csecsemővel kapcsolatos elmagyarázzanak és megmutassanak és segítsenek. Ehhez képest már nem először hallom, hogy arogánsak és szemetek, velem is ilyenek voltak és egyáltalán nem segítenek és könyörögni kell mindenért. Még úgyis megyek egyszer oda szülni és ha nem változik a hozzáállás akkor már szólni fogok nekik...első gyereknél csak les az ember, mint borz a vetésben, hálás mindenért amit tesznek, holott ez nem így kéne, hogy legyen.
Ez annyira feldühít engem mindig....ne haragudjatok, hogy kifakadok...:-(

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Zsuzsa, GRATULÁLOK én is a fiacskádhoz és hogy természetes szülés lett belőle. A tej miatt ne aggódj (ahogy a többiek is írták, az a legrosszabb). Tedd minél többször mellre Marcellt, ez a leghatékonyabb módja tejképzésnek vagy a védőnénit kérdezd meg vagy bármelyik szoptatási tanácsadótól kérhetsz segítséget. Ne add fel! A vizesedésben sajnos nem tudok segíteni. Így a 38. héten én nem vizesedek, az első terhességem után meg azonnal megszünt.

Kati:
Mi újság? Hogy van Milán?

Mi vasárnap voltunk újabb CTG-n és ultrahangot is csinált a doki, de azt mondta, hogy köv. vasárnap még biztos hogy találkozunk egy újabb CTG-re. Jóslófájásaim már vannak bőven. Sajnos a vérnyomásom is megemelkedett, de a doki megnyugtatott, hogy a vizeletemmel is rendben van minden, meg vizesedni sem vizesedem, így ne aggódjak. Pihenjek, no stressz! Ha mégis nagyon rosszul érezném magamat, akkor kórház! Hát remélem nem kell korábban befeküdnöm és itthonról indulunk szülni.
Szerencsére Léna sokat mozog. Viszont én állandóan fáradt vagyok és jól esne délben is pihizni, de egy 4 éves örökmozgó mellett nehéz. Jó lesz hogy holnaptól itthon lesz apa is :-)

Mindenkinek Bodog Új Évet kívánok!!!

Puszi!
Zsuzsi

Kép
Kép
zsu152

SZIASZTOK!

Zsuzsa Gratulálok a babához!!! Nagyon szép és aranyos!!! Én is hasonlóképp szültem, én jól behisztiztem, aztán nem nyomtam semmit. A doki kissé kiabált is, hogy árthatok a gyereknek de aztán mivel látta, hogy rám nem számíthat neki állt nyomni helyettem, a kb 100 kilójával benne a gyomromban, aztán én is megembereltem magam és hamar kijött. Kicsit örülök, h nem vagyok egyedül az életben ezzel a nyomás témával....:-)))

Kati!

Mi most 5 hónaposak vagyunk. Nekem 3 hónapos korig semmi gondom nem volt, mostam főztem takarítottam... De most kb 4 hónapos kora óta kissé megnehezedett . Alig tudom lerakni. 5 perc jároka 5 perc játszószőnyeg 5 perc hordozó játékokkal aztán jön a nyafi amíg ki nem veszem... Úgyhogy főzni nuku. De a legnagyobb gondom az, hogy januártól nyelvet kell tanuljak mert nem kapom meg a diplomámat, és gőzöm nincs hogy legyen. VAN VALAKINEK JÓ ÖTLETE A BABA MELLETTI NYELVTANULÁSRA? Gondolok arra, h eljárjak nyelviskolába (BKV) ahol van gyermekfelügyelet, vagy magántanárhoz de akkor kell bébisitter szerintem erre nem nagyon van pénzem...

MINDENKINEK NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!!!!

Móni

Mamabogár
mamabogár

Eszter!

Nagyon szép a képeslapod, meg a Julcsika is nagyon cuki!!!

Köszönjük:-)

Móni

Mamabogár
mamabogár

Ja.

Mulan!

A szülésfelkészítő nagyon jó dolog, minden jó témát felölel ami a szülés és a kezdeti babázás körül szóba jöhet.
Veszi a légzéstechnikát, a nyomást (ami nekem nem ment), magát a szülési folyamatot elméletben, a gyermekágyat, a csecsemő gondozás alapjait. Lehet kérdezni a szülésznőtől aki tartja.

Nekem nem volt szülésznőm fogadott aki bent volt éppen annak köszöntem meg a munkáját.

A google-be ha beírod: on-line szülésfelkészítő tanfolyam akkor kijön egy ahova ha felmész videón tudsz nézni egy kis babaszületést, illetve azt, hogy mit csinálnak a babával a szülőszobán, meg hogy fürdessünk, köldökellást stb...

Üdv. Móni

Mamabogár
mamabogár

Sziasztok!

Először is mindenkinek boldog új évet kívánok!
Olyan fura, hogy idén szilveszterkor anyatej-partit tartunk a férjemmel :D Semmi fagyoskodás az utcákon, sőt no alkohol... nem mintha kis alkesz lennék ne értsetek fére :D
Viszont nem panaszkodom, Milánnal minden rendben, eszik-alszik, néha gagyarászik, nem cserélném ezt le semmire.

Kubuspace!

Gratulálok a babucihoz!
A szoptatással kapcsolatban a eleinte én is a laktoherb teát ittam, két hétig ugyanis nem volt tejem. Majd a védőnőm a Milupa Milusan tejserkentő granulátumot ajánlotta, amitől kettő nap alatt beindult a tejem. Viszont amíg nem indul be, és eleinte fejd is a melled, mert pl. nekem nagyon bedurrantak a melleim, enyhe mellgyulladásom volt, amit egy két tonnás csecsemős masszírozott ki, miután két napig jártam a nyakukra... A csecsemősök tényleg nullák. Néha elgondolkoztam, ezek egyátalán szeretik-e a gyerekeket, vagy csak ez a szak maradt nekik... Mikor megkérdeztem az egyiket a szoptatással kapcsolatban, azt mondta pofavágások közt, hogy jajj már 12 órázott az éjjel... (kérdezem én nem ezért fizetik??)
Na mindegy! Én nem vizesettem, úgyhogy ehhez nem tudok hozzászólni!

Jó babázást, illetve szórakozást mindenkinek az év utolsó napjára!
Remélem jövőre is sokat "dumcsizunk" majd!

Puszi mindenkinek
Szóval próbáld ki a Milupát. Nekem sokat segített.

Kép
tatyi1983

Először is mindenkinek Nagyon BOLDOG ÚJ ÉVET! :D

és köszönöm a sok segítséget, jó tanácsot!
jó hogy van kikhez fordulni :)

!!!BUÉK!!!
8) 8) :D :D
mulan

Sziasztok,

Nagyon Boldog Új Évet Mindenkinek :D

Eszter,
a védőnővel beszélgettem, mondta hogy ne idegeskedjek, várjunk még, beindulhat a tej. Mindenesetre sok levest eszem, alkoholmentes sört iszom, sok folyadék van, tegnap este már volt egyszerre 100 ml tejem ami kész sikerelmény nekem. Persze nem adom fel, annyira jó lenne elkerülni a tápszert. Remélem lesz tej.
A vízesedés úgy ahogy jött úgy el is tünt, olyan a lábam mint egy baletttáncosnak :-)

Mulan,
nekem sem volt választott szülésznőm, nálam Gombos Katalin volt bent (remélem jól emlékszem a nevére) le a kalappal előtte. Fantasztikus volt, annyit segített nekem.
Priviben leírom hogy kinek mennyit is adtunk :D Mindenesetre azt javaslom hogy ne írj hosszú listát, főleg a csecsemősöket nem kell rátenni arra a listára. :evil:

Szilvi,
tehát Gombos Katalin volt az én szülésznőm. Én egyébként sem akartam választani, amikor a dokimat erről megkérdeztem, azt mondta hogy mindegyik szülésznő aranyos és segítőkész, tehát ő nem szeretne neveket említeni. Hát utólag azt mondhatom hogy nem bántam meg. Sőt ha legközelebb fogok szülni akkor kimondottan őt szeretném. Már ismeri minden hisztimet :D
Kedden újra jön a védőnőnk akkor ha addig nem lesz tejem, beszélek vele arról hogy a közelünkben hol lehet anyatejgyűjtő állomás, meglátjuk .....
Milyen igazad van azzal kapcsolatosan hogy az ember nehezen kapcsolódik be a fórumba, emlékszem sokáig olvastam a beírásokat, de nem mertem kérdezni, féltem attól hogy a kialakult csapatba talán nem férek bele :-) De annyira jó hogy megismertelek Benneteket.
A csecsemősökről írottakhoz én is csatlakoznék. Mérhetetlenül felháborított, elszomorított ahogy velem, velünk viselkedtek. Az arrogancia, a flegma válaszok valamint az én érzékeny lelkem együtt hát eléggé megviselt. Nem sokat szerettem volna, csak a köldökcsonkkezelést, fürdetést megnézni. Hát nem szeretném leírni milyen hangnemben válaszoltak illetve küldtek el. Egyszerűen felháborító. Az ilyen embereknek nem itt, nem is gyerekekkel hanem mondjuk jegykezelőként kellene dolgozniuk. Kiváncsi lennék hogy a kórház vezetéséhez valaha is eljut e info a "hiperkedves" csecsemősökről...

Zsuzsi, Móni,
köszönöm a kedves szavakat.

Móni,
a nyelvtanulás nálam is esedékes lesz lassan, kell még egy nyelvvizsga a diplomához. Valami gyorstalpaló kellene de ötletem sincs hogyan is csináljam majd Marcika mellett. Mindenesetre én is várom az ötleteket.
Egyébként a főzést csak magamra, (a férjem megoldja a munkahelyén) úgy gondoltam hogy valami ételfutárral fogom megoldani. Képtelen lennék magamra főzni meghát mire az alapanyagokat megvásárolom, költségben valószínűleg jobban kijövök ha rendelek.

Kati,
ezidáig én is a laktoherb teát iszogattam, nagyon köszönöm a Milupa tanácsot. Holnap első dolog hogy apát elküldöm érte. A fura az hogy napokig olyan volt a mellem hiába próbáltam fejni, cicizni mint terhesség/szülés előtt. Erre tegnap éjszaka arra ébredek hogy úgy be van durranva, hatalmas és akkor sikerült 100 ml-t fejni. Elég rapszódikus most a tejtermelésem, de nem adjuk fel és fogom én még ezt a nagyfiút szoptatni.

Ja apa kezdi elkényeztetni tökmagot, ha felsír rohan érte felveszi behozza a nagy ágyba, bedugja a paplan alá és együtt nézik a TV-t. Próbálom megmagyarázni hogy a 8 napos gyermeket nem igazán érdekli még az aktuális politikai helyzet.
Csodálatos látni őket.

Huh ne haragudjatok sokat írtam, de szerettem volna mindenre válaszolni.

Puszi Mindenkinek.

Zsuzsa

kubuspace

Sziasztok!
BUÉK!

Én egy jó gyermek háziorvost keresnék Bp-en a XII. ker-ben vagy környékén születendő gyermekünknek.
Van valakinek jó ötlete?

ill. mit javasoltok újszülött baba ápolásához?

BUÉK mégegyszer mindenkinek!!!!!

Kép

Kép
nuszo

Mulan,
küldtem most privit, remélem megkaptad. Valamiért úgy látom hogy lehet hogy nem.
Jelezz majd vissza.
Köszi
Zsuzsa

kubuspace

Sziasztok!

Bocsánat, hogy így ismeretlenül kérdezősködök.
Szeretném megkérdezni, hogy valóban a János kórházban a csecsemősök "nem túl kedvesek"? Elég sok rosszat olvastam róluk és ezért kérdezem.
Amikor a lányomat szültem (16 évvel ezelőtt) akkor sem volt rózsás a helyzet, de azóta mint hallom állítólag még rosszabb lett...
Valamint az lenne a kérdésem, hogy a baba egész nap velem lehet vagy csak szoptatni hozzák ki?

Én Február 22-én fogok szülni a János Kórházban ha minden igaz.

Köszönöm a válaszokat.

Kép
millye

Szia Millye!

Én már ugyan leírtam a nem túl jó véleménymet a csecsemősökről, de annyit még hozzá fűznék, nem hozzák ki neked a babát. Nekem szülés utáni reggel legalább 10 percig tartott, hogy elvánszorogtam a folyosó végére, és mé jó, hogy kocsiban kell kitolni a babákat, mert volt mire támaszkodnom visszafelé. A gátsebem miatt pedig alig bírtam egyátalán leszállni a tök magas ágyról. Mellesleg nagyon örültem, hogy éjszaka szültem, így pihenhettem reggelig, mert az egyik anyuka megszült reggel 7 körül, és 10 körül már ő is vánszorgott az újszülöttosztályra a babáért. Én örültem, hogy alhattam egy picit!

Egyébként rólunk most annyit, hogy úgy tülik hasfájósak lettünk. Kiment a fejemből, hogy a lencsefőzelék nem nagyon tesz jót a babának... Remélem helyrerázódik az emésztésünk. Ha hasfájással kapcsolatban valakinek van tanácsa, szivesen olvasnám!:)
Puszi mindenkinek

Kép
tatyi1983

Sziasztok!

Boldog új évet mindenkinek!! :lol:

Tejserkentéssel kapcsolatban még nem olvastam azt a verziót, amit én csináltam ezért, megosztom veletek.

Én Naturland Fitolak teát és Urtica Urens homeopátiás golyót használtam.
Nekem ez a kettő együtt, nagyon bevált.
Hamar már a 3nap után volt egy kevés tejem, és mivel császáros voltam kellett is a segítség.

A nyelv tanulásra egy ismerösöm szerint jó megoldás az Elo tanfolyamai.
Nem kell eljárni otthonról, olyan tempóban folytatod a tanulás amilyenben te tudod, illetve szeretnéd.

Hasfájásra:
Nórika 6 hetes korától 3és fél hónapos koráig sajnos hasfájós volt.

Espumisan cseppet és az Infacolt már 1-2 hetesen is lehet adni.
A Gripe Watert 1 hónapos kortól lehet.
Ez általában jóval hatékonyabb, azt mondják. :?

Nekünk sajna csak ideig óráig volt jó az Espumisan, ezért jött az Infacol.
A Gripe Watert is használtuk, nem sok sikerrel.
Nekünk egy kicsit rossz volt a helyzet mert Nóri sokat evett,
és anyatej mellé még tápszert is kellett adni, eleinte 20-50mlt.

Mivel a hasfájása nem múlt el semmitől, én úgy döntöttem,
leállok a tápszerrel és házi tehén tejet adok Nórinak.
Csodák csodájára egyik napról a másikra mintha nem is lett volna semmi baja.
Megszüntek az álmatlan éjszakák, a hasgörcsök, a széklet problémák.
Nekünk ez volt a megoldás. :lol:

Bocsi hogy megint sokat írtam, de ritkán jutok a géphez és felgyülemlik a sok írni való.
Remélem tudtam segiteni valakinek a tapasztalataimmal.

Sziasztok, Erika
hverika

Szia Zsuzsa!

Van egy rossz hírem, anyatejet csak akkor haphatsz anyatejgyüjtő állomásról, ha a baba kis súlyal született, illetve nem gyarapszik elég rendesen, vagy koraszülött volt és szükség van az imunrenszer ilyen erősitésére.

Nekem legalább is ezt mondták, ezért nem kaphatott Nóri sem, maradt a tápszer kiegészitésnek.
Erika
hverika

Tatyi1983: Köszi válaszodat!
Nem tudtam, hogy már a babákat nem hozzák ki... úgy látom "kicsit" le vagyok maradva...
Van valamilyen házirend, hogy a babádat mikor hozhatod el etetni vagy akkor amikor akarod?
Régen ez úgy volt, hogy 3 óránként a csecsemősök kihozták szoptatni... és nem kellett ruhát sem és pelenkát sem vinni mert adtak... Aznap amikor hazavihetted a babát akkorra kellett neki bevinni ruhát. Még jó, hogy ezt is leírtad...

A hasfájásra a lányomnak annó ánizsmagos és köménymagos teát vettem a patikában és az bevált.

Szomorú, hogy pont a csecsemősök utálatosak...

Köszi

Kép

Kép
millye

Sziasztok. B.U.É.K

millye: ne haragudj, hogy ilyet kérdezek, de hány éves vagy, hogy ilyen nagy lányod van és még bevállalsz egy picurkát?
Azért azt majd meglátod, hogy mennyit változott a szülészet, meg a csecsemős részleg. Igazándiból akkor mész a babáért amikor akarsz és akkor is tolod be, amikor akarod, de max. este 10-ig vissza kell vinni a fürdetésre.
(Csak zárójelben, nekünk minden reggel jött a nővér lázat mérni és akkor mindig mondta, kb. 6-kor, hogy menjünk a babákért, mert nagyon hisztisek...:-) ) Szóval jobb szeretik, ha kint vannak a babókák, de vizit is van nekik 7-8 között valahogy nem emlékszem pontosan, arra vissza kell tolni.

tatyi: annyira találó a vánszorgás szó, amit az ember csinál a gyerekért, pláne, ha a 0-ás szobába teszik, ami legmesszebb van a csecsemős részlegtől. Erről csak annyit, hogy nekem a férjem hozta ki reggel a bébit, mivel éjfélkor szültem az 5 kilós porontyot és ezután reggel én még a vánszorgásra sem voltam képes, mivel az ágyról lemászni is igen nagy feladatnak bizonyult.

Gátmetszés után lányok nagyon sokat segít az aranyér párna vagy egy kis felfújható úszóöv, nekem ez nagyon hiányzott!!!

Zsuzsa: eszembe jutott még egy lehetőség amire sokan esküsznek, a Motherlove More Milk Plusz kapszula. Majdnem vettem én is, de aztán elég volt a tea nekem. Sajnos nem olcsó, de a tápszer sem....:-(

hverika: tényleg tehéntejet adtál a picurnak? Ahhoz képest, hogy mindenhol tiltják...ezt sem értem miért is pontosan, hiszen mi vagyis én biztos, negyedes meg feles tejen nőttem fel, nem volt akkor még ilyen cécó ezzel. Mondjuk a "közértes" tej minősége megváltozott rendesen az idők folyamán. Gondolom a házitejet is forralva adtad nem?

Puszi mindenkinek.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?