Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Andi, sok-sok gyógypuszit küldök Roninak!!!!!Remélem, hamar meggyógyul!!

Tiop, te is gyorsan gyógyulj meg!

Laurának, Lellénekis megy a gyógypuszi!!

Nircee, örülök, hogy már nincs annyi pocifájás. Úgy sajnáltam szegény Simit e miatt. A betörés meg nem semmi!!!Én frászt kaptam volna. :shock:

Henus, nagyon szép lett a házikó! Kivilágítva pedig még jobbantetszik 8)

Giga, BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!

Tüccs, jó hallani felőletek :D Meglátod, még egy kis idő, mindenki megszokja az új helyzetet, Dórinak is idő kell. Én is tapasztalatból beszélek :lol:

Itt vannak a készítmények. Mondanom sem kell, hogy a cukros házikón már egy szem gumicukor sincs. VALAKI rájárt, és hopp, elfogyott :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Valamiért nem engedett a rendszer képet feltölteni :( Majd megpróbálom holnap.

Egyébként elkezdtem megint blogot írni a lányokról. Tavaly egy hónapig kb. Sárikáról írtam, remélem, ez hosszabb életű lesz. :wink: Akit érdekel, itt megnézheti.

http://gyorelanyok.blog.nlcafe.hu/

Jó éjszakát mindenkinek!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Katica,
betettem a blogodat a kedvencekhez! :wink:

Lányok,
muszáj panaszkodnom!!! Eddig Nero5 programmal írtuk a DVD-ket, mondanom sem kell, nem volt igazán legális. De működött. Van ennek egy DVD-készítő része is, amivel tavaly készítettem az ajándék filmeket Marciról. Már akkor is nagyon nyökögött, de idén már az elindításnál hibaüzenetet írt ki, és leállt. Erre én gondoltam egyet, és nagy okosan vettem egy legális, vadiúj Nero9-et. Horror áron, 16ezerért, de mondtam, nem baj, itt lesz, évekig használjuk. Nagy nehezen letöltöm (akkora volt a fájl, hogy egy halom programot le kellett szednem előtte a gépről :evil: ), elkezdem a fileket csinálni, minden ok. 2 hetem lett volna arra, hogy visszalépjek. Erre letelt a 2 hét és 1 nap (!), mikor akarok írni, hát nem működik!!! Egyszerűen nem hajlandó dvd-t, csak cd-t írni! Mondom jól van, írok a technikai szolgálatnak. Hát azta már oda-vissza mennek az e-mailek, de egyelőre semmi ötlet. :evil: :evil: :evil: Visszamondani nem tudom, mert 2 héten túl jeleztem a hibát. Még persze reménykedek, hátha sikerül megtalálni a gondot. Ráadásul a férjem jól lecseszett, hogy kiadtam egy halom pénzt (neki "csak" 10ezret vallottam be) egy rakás sz.rért, mi a francnak kellett, mikor a régi működött.
Ok, már én is megbántam, de ki tudta ezt előre????
Van egy másik filmkészítő program, a Movavi, annak is van írója. Mivel valamivel meg kellene írni a már elkészült videókat, gondoltam egy nagyot, és ma megvettem. 11ezer forint volt. Elkezdtem írni, hát az sem működik!!!!! Azt hittem, szétvet a méreg!!!! :evil: :evil: :evil: Már nem tudom, mi a nyavalyát csináljak! Valószínűleg egyébként az írónkkal van a baj, Benq, ami jobb, mint az LG vagy a Samsung, viszont sokkal ritkább, és valószínűleg a programok nem igazán múködnek együtt vele. De akkor a Nero5 miért ment simán?????
Szóval most kidobtam egy rakás pénzt a semmiért, pedig most nagy szükség van minden fillérre, de jót akartam! Legszívesebben bőgnék. A férjem erről a második programról nem is tud.
Most majd valószínűleg visszatesszük a régi programot, de ezzel elveszik az egész eddigi munkám is, és már nyakunkon a Karácsony, nem tudom, hogy fogom megcsinálni a videókat. Van egy másik program, a Windows Movie Maker, azzal meg tudom csinálni, de azt utálom, nem szép és nem felhasználóbarát. :evil: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Nircee, annyira sajnálom, hogy így megjártad ezekkel a marha drága programokkal. Elhiszem, hogy nagyon dühös vagy. Én is az lennék. Most jutott eszembe, de lehet, hogy hülyeséget mondok. Ha elküldenéd a kész videókat vki ismerősödnek, akinek jó az írója, és ő kiírná neked? Vagy nem lehet így küldözgetni?? Mondom, lehet, h hülyeség, nem igazán értek ezekhez a dolgokhoz :oops: De nagyon nagy kedvet adtál tegnap nekem ezzel a videóval, rájöttem, hogy a mi gépünkön is van windows movie maker. Csak nem igazán tudom elképzelni, hogy milyen egy jól megszerkesztett ilyen videó. Még soha nem csináltam, és csak fényképeset láttam, mialatt zene megy. Ha nem nagyon személyes, nem küldenéd el nekem a Marciról készült videót e-mailben hogy megnézhessem? Mert lehet, hogy gyorsan nekiállnék én is egy videónak. Vagy lehet, hogy könnyebb fényképekből összeállítani egy power pointot. (Még azt sem csináltam soha)
ja, az email címem: katalen@freemail.hu (ha egyáltalán lehet ezeket mailben küldeni...)

Tiop, tudom, hogy már te is csináltál ilyeneket, te milyen programmal? Van valami jó zeneötletetek? Én a Tarzanból a Szívem vigyáz rád c. számra gondoltam, de szívesen vennék szép zene ötleteket.

Bárkitől, akinek van kedve, ötlete írni nekem :oops: :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Katica, szívesen küldenék, de én nem Movie Makerrel csináltam, hanem Nero Vision-nel. Tavaly elkezdtem a Movie Makerrel, de a Nero jobban tetszett (A Movavi meg még jobb), így kitöröltem az összes projektet. De nagyon szívesen segítek, hogy hogyan kell csinálni, nem nehéz!!!! Vagy akár egyszer megbeszélhetjük, hogy felhívsz telefonon, minketten ott ülünk a gép előtt, és mondom, mit csinálj.
Az első lépés, hogy a kameráról firewire-ön keresztül be kell másolni a videókat a Movie Makerbe. A progi csinál belőlük klipeket, és majd azokkal kell dolgozni. Megtarthatod az eredeti hangot is, de akár új zenét is tehetsz fel, de akkor vigyázni kell, hyg a hosszuk egyezzen. Leírva sokkal bonyolultabb, mint megcsinálni, inkább nagyon pepecsmunka, sok-sok türelem és idő kell hozzá, főleg, ha nagyon szépet akarsz zenével, átmenetekkel, feliratokkal, effektekkel stb. Sima filmet könnyebb csinálni.
De már megvan, hogy én mit csinálok: a most elkészített projekteket elmentem .avi fájlokba, maj letörlöm a Nero-t, visszateszem a jó öreg verziót, és azzal megírom őket. Sajna így nem lesz olyan szép, meg nem lesz menü, de legalább meg lehet nézni. De most jut eszembe, hogy az is lehet, hogy az .avi-kat beteszem a Movie Maker-be, és azzal megcsinálom a menüt. Így neked is el tudom küldeni! :lol:
Egyébként még mindig nagyon dühöngök, valószínűleg az lesz, hogy majd ha jövőre veszünk új gépet, akkor ismét letöltöm az új progikat, hátha az új íróval mennek majd. Addig meg használom a régi Nero-t. Persze ez nem jelenti, hogy nem vet szét az ideg, de ez az egy megoldás maradt.

Kép
Kép
nircee

Jó reggelt!

Nircee, sajnálom, hogy így megjártad ezekkel a programokkal. Azért remélem sikerül összehozni a filmeket.

Katica, két éve kaptam a szülinapomra egy digitális képkeretet és erre készítettem a Movie Maker-rel képeket. Zenei aláfestés, effektek, stb. Mondjuk az én zenei ízlésem nem szokványos, úgyhogy a fotók alá Dopeman feat. Emilio: Nincsen arra szó című számát szerkesztettem be. Most tervezek új összeállítást készíteni, ez alá Dopeman: Szeretlek kislányom című számát tenném.
Sajna imádom az ilyen "rossz fiúkat". A párom nagy spanja a Big Daddy Laci, aki ugyebár a Ganxsta Zoleeval zenél. Így elég sok dedikált CD-m van tőlük, illetve már személyesen is találkoztam egyszer Zolee-val. Egyszóval, nem vagyok egyszerű eset, ha zenéről van szó...
(Mellékesen, az egyik nagy álmom az, hogy Laura valamelyik szülinapján Ganxsta Zolee-ék énekeljék el Neki, személyesen, a Boldog szülinapot. Apa megígérte, hogy össze fogja hozni.)
Vendég

sziasztok!
csak egy gyors linkelés erejéig jövök! végre, nemzetközi szakértői szinten is kimondták, hogy a gyerekeknek szükségük van az anyákra:

http://oktatas.origo.hu/20081214/az_any ... nak_otthon

olvassátok el, ha van időtök!
andibab

sziasztok!

voltam dokinál,kaptam antibiotikumot mert a szervezetem egy streptococcus fertőzésen esett át,így azt ki kel "írtani"és az csak antibogyóval lehet!Ennyi rólam!

nircee!
Sajnálom ,hogy így megjártad,remélem össze jön a videó! :wink:
Katica!
Én a PINNACLE STUDIO PLUS 12-vel szerkesztem a videókat és a zenés képbemutatókat.Neroval is csináltam már,de ez jobb.
Én nagyon szeretem Halász Jutkát ,gyerek videóra tőle választok ,bár volt,hogy csak egy sima zenei aláfestés volt,pl a tavaszi hajnal a Princestől.Nekik nagyon szép zenéik vannak.Volt,hogy Máté Pétertől kerestem ő is nagyon jó,bár ezek mind régi számok! :wink:

sziasztok!
Köszi az együtt érzést,jól esett! :D :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Ez lemaradt!
Sajnos abba kellett hagyni a cicit,így most kínlódás van nálunk,de pár nap és helyre áll a rend!Szegénykém folyton kérdezi,hogy mikor gyógyul meg a cici?elmondtam neki többször,hogy már nem lesz több cici,remélem bele nyugszik a drágám!Nagyon rossz neki is és természetesen nekem is.annyit fejtem ki,hogy megkönnyebbüljön a mellem(még se gyulladjon be és ne legyek kő kemény),majd szépen lassan elapad a tejcsim! :( :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Nircee, nagyon köszönöm, hogy ilyen kedvesen felajánlottad a segítségedet! :D Ne haragudj, hogy csak most jelentkezek. Közben arra jutottam magammal, hogy idén csak egy képes zenei összeállítást csinálok, ill. kettőt, ez nem akkora meló, mintha a videónak ugranék neki. Az majd jövőre marad. Meg még nincs is sok felvételünk, nem régi a kameránk. De szavadon foglak, és majd kérem a segítséged jövőre :wink: :lol:

Pilla, én nem igazán ismerem ezeket a zenéket :oops: , de azért köszi!Na, és melyik szülinap lesz a nagy meglepi??

Tiop, gyógyulj meg hamar!
Végül én is Halász judit mellett döntöttem, az egyik alatt a Testvérem a legjobb gyerek c. száma lesz, a másik meg Szinetár-Bereczki párostól a Szívem vigyáz rád.

Még nincsenek teljesen készen, de teljesen belelkesedtem ebbe a műfajba :oops: Csak tényleg annyira időigényes. Na meg lefagy sokszor a windows movie maker :evil:

Andi, na végre!!!!Rájöttek!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Anna Borókának boldog hófordulót!

thenus

Sziasztok!

Tiop, jobbulást neked ! Nem hangzik túl jól ez a strepto-fertőzés, de legalább rájöttek, mi okozza a gondokat. A cici miatt meg ne aggódj, az a legfontosabb, hogy rendben legyél. Csak így tudsz mind3 gyerkőc teljes értékű anyukája lenni.

Nálunk mindhárom gyerkőc beteg, a hétvégét túléltük valahogy, ma délután jön a doktornő. Sajnos én is benne vagyok a takonykórban és nem is olyan egyszerű nátha ez, de legalább tudom, mit érezhetnek az aprónépek.

Andi
jobban van Roni???

KépKép
tüccs

Sziasztok Lányok!

Vagyunk , csak mi is betegeskedünk a legkisebbtől a legnagyobbig.
Tudom tartozom még egy beszámolóval, igyekszem pótolni!

Addig is a betegeskedőknek jobbulást!

Mali
Kép
Kép
mali

Sziasztok!
Lolin kijött a bárányhimlő hétvégén, de gond nélkül. A szüleim egész konkrétan letagadták, nehogy hazajöjjek a csapatépítőről (ami egyébként egyszerűen fergeteges volt, nagyon élveztem). Amikor hazaértem, akkor vallották be, hogy Lolo tiszta pötty, de szerencsére semmi egyéb... Volt egy pici hőemelkedése, de kap lázcsillapítót, amúgy semmi gond. A férjemnél az első két nap sokkal rosszabb volt. Lolonak jó a kedve, eszik szépen, játszik, aludni is tud.
Hívtam a dokit, egész konkrétan nem nagyon érdekelte őket a bárányhimlő. Azt mondták, ha rosszabbul van, vigyem le a rendelőbe!!!! :shock:
Azért ez röhej... A férjemhez simán kijött a háziorvos, és azt mondta, ne is menjen a rendelő közelébe, amíg teljesen le nem száradnak a pöttyök, egyrészt mert ugye fertőz, másrészt pedig ilyenkor amúgy is legyengül az immunrendszer, nem jó, ha elkap bármit is. Na mindegy, nincs szükségünk a dokira, csak nagyon durva számomra, hogy így állnak hozzá....
(Eleve miért hiszik el bemondásra, hogy bárányhimlő?! A férjem dokija nem is hitte el, amíg személyesen nem győződött meg róla.)
Vendég

Sziasztok!

Hű, Lányok, szinte majdnem mindenki beteg!!!!!! :shock: :shock: :shock:

Mi eddig szerencsére megúsztuk, de tartok tőle, hogy korai az öröm, hiszen nem vagyunk hermetikusan bezárva. Azért remélem, legalább nem egyszerre leszünk betegek.

MINDENKINEK JOBBULÁST!!!!!!!!!!!!!!!! KICSIKNEK, NAGYOKNAK EGYARÁNT!!!!! :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
nircee

Hi!
Most voltunk dokinál. Ronival kontrollon, Bogival meg "csak úgy" ugyanis végighányta az éjszakát. Olyan görcsösen köhög - más nemigazán van vele, csak a köhögés - hogy minden kijön belőle, ez természetesen akkor jelentkezik, ha fekszik, vagyis alvásidőben.
Roninak még mindig "szörcsög" valami a tüdejében, szedjük az antibiotikumot, szerdán megint kontroll. És most Bogival is kaptunk egy beutalót, a Heim Pálba, hogy vizsgálják ki az 5 hete nem múló köhögését. Überboldog vagyok.... holnap reggel megyünk...
:cry: :cry: :cry:
andibab

Sziasztok!

Ó, olyan szomorúan olvasom, hogy ennyi picike és nagyobbacska betegünk van :(
Még nálunk se gyógyultak ki a lányok a megfázásból teljesen. Sára majdnem meggyógyult, már alig kellett fújnia az orrát, mikor előről kezdődött minden. Most újra nagyon folyik az orra. Annának is szívnom kell. :?

GYÓGYULJON MEG MINDENKI HAMAR!!!

Tudom, hogy már nagyon későn szólok, de mi is későn kaptunk észbe, ha esetleg még valakit érdekelne, akkor olvassa el, ha nem, ugorjon. A fárjem új naptársablonokat csinált az idén. A/3-as 5000Ft, A/4-es 3500Ft. Van álló, és fekvő.
Kép

Kép

Kép

Az utolsó képen látszik, hogy az évszakoknak milyen színük lesz. Ha valakit érdekelne, szerdáig kellene átküldeni a képeket. A naptár fehér fém spirállal lesz fűzve.

Henus, a mézeskalács házikók:
Kép Kép Kép

Az adventi naptár karácsonyfám meg a decemberi képen látszik. :wink:
Egyébként ezek csak próba képek, nem ezek lesznek a véglegesek. Még nem válogattam ki a képeket :oops:

Jó éjszakát mindenkinek!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!
Most találtam rá erre a chat oldalra.
Én májusban fogok szülni a Flór Ferenc kórházban .Érdeklődnék, hogy Dr. Erdélyi Zsolthoz csak magánrendelőbe lehet járni vagy rendel-e a kórházban is.Nekem ugyanis elég nagy anyagi megterhelést jelent minden alkalommal kifizetni magánorvosnak a 8000 ft.ot.
Pl. azt sem tudom, hogy nála mennyi egy rendelés.Illetve még az érdekelne, ha valaki tudja, hogy az utolsó hónapban minden héten ki kell fizetni mondjuk a 8000-et. mert hogy ilyen gyakran kell menni rendelésre.

Ha essetleg tudtok más olyan dokit aki a kórházban vagy magánrendelőben és a kórházban is rendel légyszi írjátok meg.
Előre is köszi az infókat.
Csilla
csillaleonid

Sziasztok!
Katica!
Nagyon szép a mézes házikód!Ügyes vagy! :wink: :D
Andibab!
Nem lehet,hogy a hörgök vannak beszűkülve és azért köhög ennyit a lány,mert hörgő tágító is kellene neki?Vagy esetleg nem az arcüregével van gond? :roll: :? Jobbulást nektek is! :(
Verna!
Elég gáz,hogy látatlanban kimondják a bárányhimlőt! :shock: :shock:
Jobbulást nektek is! :(
Tüccs!
Kitartás,tudom,hogy milyen rossz amikor három gyerkőc beteg egyszerre és akkor még saját magad is beteg vagy! :( :(
csillaleonid!
Üdv itt!
Erdélyi doki csak szülni jár már be és műteni a kórházba!Én úgy tudom!az utolsó hónapban nem a magán rendelőbe fogsz járni,nem kel minden héten fizetni 8 ezret.Kórházba kel menni majd!Én mind a három gyerkőcömet nála szültem! :wink:
Mit vártok fiút vagy kislányt??????? :?:

Mindenkinek szép napot,Betegeskedők gyógyuljatok meg!Mindenki! :wink:
sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Apa elvitte a nagylányt a kivizsgálásra, én itthon maradtam Ronival, mert azt beszéltük, hogy semmi szükség arra, hogy őt betegen hurcolásszuk ide-oda, ráadásul betegek közé, és mivel ő "anyásabb" így én maradtam vele.
Remélem semmi komolyat nem találnak Boginál... ma reggel már lázas volt... :cry:
andibab

Sziasztok!

Andi, majd írd meg, mi van Bogival. Annyit gondolok Rátok!

Tiop, Zsaninak még nagyon hiányzik a cici, vagy kezd megnyugodni? A gyógyszer miatt kellett abbahagyni?

Csillaleonid, Kovács Réka doktornő keddenként rendel a kórházban, hétfőn és pénteken magánrendelőben. Kérdezz még bátran, ha van kérdésed. :wink:

Tüccs, Mali, hogy vannak a picikék?

Verna, Lolo továbbra is jól tűri a himlőt, vagy viszket már neki? Mihamarabbi gyógyulást neki is!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Karácsonyi hangulat teremtőnek. Szerintem nagyon szép.

http://www.youtube.com/watch?v=941ka-nI ... re=related

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!
Nálunk minden ok, csak Lolo kicsit aluszékonyabb a szokásosnál. Pöttyei gyönyörűen száradnak lefele. Még a férjem bárányhimlője idején vettünk egy PoxClin nevezetű habot, amit végül is nem használtunk fel, mert ő ugye kapott antihisztamint. Most Lolinál viszont nagyon beválik! Egyrészt hűsíti, másrészt szárítja lefelé a pöttyöket.

Többi betegeskedőnek is mielőbbi jobbulást kívánok!
Vendég

Szia tiop! Köszi szépen a válaszodat.
Erdélyi dr.-nál van-e tarifa a szülésért vagy adsz amennyit gondolsz?
Ha te már ilyen tapasztalt vagy biztos tudod, hogy szülésznőt hogy lehet választani,orvoshoz kötött vagy sem.
Ugyanis a doki akihez eddig jártam Dr. Cseh Erika nemrég közölte, hogy januártól már nem lesz a Flór Ferencben és azért variálok most, hogy mi legyen. Kellene egy másik orvos akihez járhatok.
22. én megyek a kórházba genetikai UH-ra és ott remélem meg tudják mondani, hogy fiú vagy lány.
Mégegyszer kösz.

Ichtus!!!
Te ismered a doktornőt?
Hol van magánrendelője és mennyi nála egy rendelés?
Azért érdeklődöm mert orvost kellene váltanom.Lásd fent.
kösz a válaszodat.
csillaleonid

Csilla, igen, ismerem, mindkét lányom nála szültem. A Mátyásföldi Klinikán van a magánrendelője, 8000Ft egy vizsgálat, uh is benne van, viszont a rákszűrés az több. Nem tudom pontosan mennyi :oops: Ha kellene telefonszám, azt is tudok adni. Én a 8. hónap végén kerültem hozzá, az én orvosom sem vállalhatott több szülést, elment szülési szabira.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Ichtus! Lehet hozzá járni a kórházba is terhesgondozásra?
te szülésznőt választottál?
Ha igen ki volt?Nem nagyon van kedvem sok pénzt fizetni egy orvosnak aki lehet, hogy semmit nem fog csinálni, esetleg be sem jön.
inkább egy szülésznőt keresnék.
csillaleonid

Rolinak Boldog Szülinapot Kívánunk!

Kép
Vendég

Sok-sok boldog szülinapot Roli!

Olyan sok betegünk van most. :( Jobbulást kívánok mindenkinek! Remélem hamarosan csupa jó hírt kapunk majd felőlük!

Képzeljétek! Nálunk Apa most építi a konyhát lezáró karámot. Muszáj, mert a lány ön- és közveszélyes már. Tegnap előtt bekapcsolta a tűzhelyet (kerámialapos villanytűzhelyünk van, és nincs rajta gyerekzár), és rajta volt 3 műanyag tányéralátét, ami frankón rá is olvadt. Még szerencse, hogy nem a konyharuha volt rádobva... :shock: És nem ez az egyetlen ilyen húzása. A fiókokat is állandóan kipakolja, a fogantyúkon felmászik a pultra, a legfelső fiókban matat mert nem lát bele, de abban vannak kések is... Szóval nagggyon kell rá figyelni. És még így is tud alkotni.
Természetesen Murphy törvénye most is beigazolódott, miszerint 'ami elromolhat az el is romlik', nevezetesen a fúrógépünk. Apa most kapott szülinapjára egy csomó szerszámot. Pluszban még tegnap is vásárolt ehhez a munkához, de hogy tényleg kiszúrjon velünk a sors elromlott a fúrógép. Úgyhogy most elment venni egyet. Drága szülinap lesz ez... De ha már karácsonyi a lelkem, megérdemli. :wink:

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Rolinak boldog szülinapot!

Hu, de szuperek lettek a házikók! Ichtus, hogyan csináltad a fehér löttyöt? Nekem az sosem sikerül. Idén a házat ragasztópisztollyal ragasztom, úgy sem esszük meg és talán ha nem érik olyan balesetek, mint tavaly, akkor talán még jövőre is jó lesz.

Én este fogom összeállítani a tésztákat a mézeshez, jó sok kell, a tavalyi mézes fa díszeket kidobtam, idén újra kell csinálni,pedig nem sok időm lesz írókázni.
A husik nekünk is fagyasztóban vannak már. Lesz halászlé, gyöngytyúk húsleves, meg párolt lazac+ zöldséggel+ citromos tejszínes szósz, libasült párolt kápival, a férjem ő szeretne valmai vadat, vagy sztéket. Sütinek meg lesz beigli, valami túrós, meg mézeskalács. 25-én kora reggeltől estig anyóséknál leszünk, 26án jönnek hozzánk reggelire anyukámék, meg tesómék és együtt megyünk ebédelni anya tesójáékhoz. Ott találkoznak az aprónépek.

Már csak két vizsgám van, lett négy jeles és egy közepes. Két nehezet hagytam a végére, szívó lesz, de már nem volt erőm, időm és kitartásom.

Ajándékok terén nem állunk fényesen. De egyszerűen nem volt idő és nem is igen van. De megoldjuk. Még holnap kell elhozni Lelle egyik ajándékát. Juj, az nekem nagyon tetszik, egy fa játékbolt.

Na, megyek, míg alszik ez a Kismanó, bepakolok legalább a mosogatógépbe.

Betegeknek gyógyulást!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!!

Rolcsinak boldog szülinapot!!!

Csilla, igen, lehet hozzá járni a kórházba is. csak időben kell időpontot kérni, mert kb 3-4 hét a várakozás, ha pl holnap kérnél.

Pimpoka, 1 evőkanál tojásfehérje(én egy tojáséból csináltam), 1 ek. citromlé, ezt összekevered, és hozzáadsz 7-10 dkg porcukrot, habverővel felvered. Folyékony lesz a máz.

Mindjárt viszem Annát a kh-ba csípőficam szűrésre. Egy hónapot csúsztunk :oops: mostanra kaptunk időpontot.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Ichtus. Kösz a válaszodat.
Szülésznővel kapcsolatban mit tudsz ajánlani?
Csilla
csillaleonid

Csilla, na igen, ezt elfelejtettem, bocsánat. Ignáthné Évánál szültem, fantasztikus ember. Még ma is elönt a hála, ha a szülésre gondolok, hogy mennyit segített, és hogy milyen kedves, emberséges volt. Szóval én egyértelműen őt ajánlom!!!!de ezt itt sokan mások is meg tudják erősíteni, hogy milyen kedves, és hogy milyen jó vele szülni. :wink:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

ROLINAK BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

Csajok,
képzeljétek, tegnap "kimenőt" kaptam... elmentem moziba barátokkal-kollégákkal, utána meg beültünk egy kávézóba kicsit. Olyan jóvót... a Kaméleon c. filmet néztük meg, szerintem jó film. Ütős befejezéssel, végre nem egy Hollywood-i jellegű tucatvalami. Este 10-re értem haza, persze Bogi még nem aludt, éjfélig ugrált a tévé előtt (meg a fejünkön). Aztán apuci elvitte aludni, erre meg felkelt Roni, és fél3-ig szórakoztatott. :shock: Megkaptam a büntimet a csajoktól, hogy kihagytam az estét. :oops: :lol: De megérte, utoljára 2005 szeptemberében voltam mozizni, még Bogival a pocakban :shock: :D

Bogi tegnapelőtt rákezdett mondókázni, naponta kábé 70x elmondja a Kormos kemence esete kis Bencével versikét (és még sokminden mást is), egyszerűen imádja! Meg énekelget, karácsonyi dalocskákat. Roni meg tapsikol hozzá. Olyan édik együtt!
andibab

Szia Ichtus!Hogy lehetne ezzel a szülésznővel felvenni a kapcsolatot?
És mikor érdemes?Én most a 19 hétbe léptem.
Ez úgy működik hogy ha megbeszéled vele bejön amikor szülsz?
Mennyit szokás adni neki ezért?
Ismét köszönöm, hogy készségesen válaszolsz mindig.Ez nekem nagy segítség. :)
csillaleonid

Sziasztok!

Csilla, küldtem privit.

Lányok, nagyon eltűnt mindenki!!! :(

Betegek hogy vannak?

Andi, mi volt a kivizsgáláson? Hogy van Bogi köhögése? Ügyi a kis verselős lánykád! :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Gyorsban bejelentkezem, mert hullosz vagyok ismét.
Ezek az éjszakázások nagyon kicsinálnak. 2-3x kelnek a gyerkőcök, 1-1 etetés 1óra hossza úgy, hogy még Apa is besegít a táppal. :shock: Aztán a nappalra pedig egyedül vagyok.
Dóri egész jól kilábalt a náthából, a kicsiknek még kell szívni az orrát sajnos. Holnap újra jön a dokinő, majd meglátjuk mit mond.

Rolinak utólag is boldog szülinapot kívánok!

Nézzétek el nekem, hogy nem írok most többet, de igyekszem most lefeküdni, éjfélig még tudok aludni egy keveset.

KépKép
tüccs

helló!

Én teljesen be vagyok havazódva. Sajnos nem szó szerint, pedig azt nagyon várom. :oops:
MA voltunk az oviban mesejátékot nézni. Azt hittem Szonját nem köti le, de tévedtem, itthon elmesélte az egészet. :shock:
Holnap ismét megyünk délelőtt, mert betlehemezés lesz. MA este volt az oviban a felnőtt karácsony oda is rohantam, mert közben itthon főztem. Ugyanis tegnap sem voltunk itthon, egész nap csavirgáztunk. :oops:
Amúgy tegnap volt egy negatív élményem az IKEAban amit majd megosztok veletek, de most fáradt vagyok, és csak gyorsan helyzetjelentek. :wink: :oops:
Remélem holnap délután lesz időm megsütni a mézes puszedlit. :roll:

KAtica, nagyon jó a mézesház. Nekem olyan kemény tojáshabom lett, hogy nagyon nehezen tudtam vele dolgozni, viszont úgy tartja össze a házat, mint a beton. Én egy tojásfehérjéhez 25 dkg porcukrot tettem... :shock:

Andi, nem írtad mit mondtak Boginak a HEim Pálban. Vagy igen, csak elkerülte a figyelmem? :roll: :oops: Mozizást irigylem. :wink:

Nekünk minden ajink megvan, már csak egy-két apróság hiányzik. Mondjuk szalagokat akarok még a fára pl.

Bocs, de most tényleg húzok. Vasalni valóm az égig ér, és most is megy a mosógép. :oops: :roll: :?

thenus

ja... elfelejtettem megírni, mi van Bogival :oops:
szerencsére a vérképe és a röntgen is rendben volt, idült bronchitist állapítottak meg, kapott gyógyszert (3 napig napi 1 adag) és hidegpárásítunk meg sókristálylámpázunk 24 órában. úgy tűnik, segítenek. :wink:
andibab

Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm a köszöntéseket Roli nevében is! :D
Pilla!
Köszönöm szépen a képet!Annyira jóóóóóóóóóóóóóó! :wink: :D :P :P
andibab!
Örülök,hogy rendben vannak a leletek!A bronchitis már népbetegség! :shock: :? sajnos! :? :( Amit leírtál a sókristály és a hidegpárásítás az nagyon jó rá! :wink:
Katica!
Zsani már 1 hete nem kapott cicit,és már kezdi megszokni!(én is) :( Néha még megkérdezi,hogy mikor gyógyul meg a cici?Esténként egyedül alszik el a nagy ágyban nálunk,sokszor én hamarabb mint ő,de lekapcsolunk mindent (kivéve egy kis éjjeli fényt)és szépen lassan elpörög az ágyban. :( Én nagyon sajnáltam,hogy abba kellett hagyni a cicit,de jobb már így neki is és nekem is,viszont most nem nagyon akar enni! :cry: :cry: szenvedünk,de remélem ez is elmúlik,mint minden más is! :wink: Igen az antibigyó miatt kellett abba hagyni a cicit! :( Hétfőn megyek vérvételre megint,remélem már jobb lesz az eredményem! :?

Betegeskedőknek jobbulást! :(
sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

ichtus.Küldtem privit.
csillaleonid

Sziasztok Lánykák és Babócák!

Nálunk az aprónép már alszik és egy verssel szeretném megkösszönni nektek, hogy olykor mikor ide érek végre kiönthetem a szívem nektek ez nagy segítség számomra hisz van, hogy napokon át csak gyerkőc a társaságom és felnőttett se látok a közelemben,kivéve ovónő :oops: .

Mindenkinek Kellemes Békés Nyugalomban Gazdag Karácsonyt Kívánok :wink:

Minden egyes házba költözzön ma béke,
S mosolyt küldjél az összes ellenségnek.
Felejtsd el ma a haragot végre,
S adjál helyet szívedben a melegségnek!
Nem az számít hány ajándékot rejt majd a fa;
Minden múlandó, csak a szeretet igaz.
Költözzön ma minden rideg házba szeretet,
S öleld meg családtagjaidat, akik még együtt lehetnek VELED!!!!

Ott álltok együtt a család!
Ölelgessétek hát meg egymást!
Szívetek kapuja nyíljon ki teljesen ,
S örvendjetek egymásnak a szeretetben!
Gyermeki kacajok csengettyűként szólnak,
Angyalok lesnek ránk, boldogan sóvárognak!
Szeressétek egymást míg lehet,
Hisz minden egyes nap kicsit karácsony lehet.
Mindennap új öleléssel jár egy gyönyörű álom,
Míg szeretetben tudsz élni boldog lehetsz
De szeretetedet éld meg rendesen!
Zárom soraimat búcsúzom hát Én is,
Hisz gyermekeim várnak álommanóval még itt.
Mesélek szépet gyönyörűet nékik,
Angyalok tündék mind az igét kérik.
Minden felnőt gyermek ,minden gyermek Óriás
Álmokban gazdagon fénylik a karácsonyi láz.
Legyen álmod békés , napjaid lángolók éld a szíved szavát
Hisz most ez nagyon jó!
Legyen Áldott béke széles-e világon
Kívánok néktek itt most :
BOLDOG KARÁCSONYT!!!

Köszönöm a gondolataimnak a helyet s, hogy remélem nem bántottam meg senkit sem!
Lemaradtam a fórumozásról így most nektek, mindanyiótoknak Ezt a meglepit Kínálom :lol:
Mégegyszer Nagyon Békés és Boldog Karácsonyt!!!!

BETEGNEK
jobbulást és sok-sok gyógypuszit

Tüccs

GRATULA PIndURKÁIDHOZ :wink: és jó egészséget és kitartást ha beáll a rend tényleg könnyebb lesz ezt én is tapasztaltam, elején azt hittem meghalok de most már csukott szemmel levezénylek mindent abban a tempóban mint mikor 2-ő volt :wink:

Rólunk majdnem 10kg-ot nyomunk 75 cm.er és 86-os ruci a sláger, kis óriáska a lelkem.
Tejjel hadilábon vagyok volt egy erős betegeskedésem s elment a tejecske azt vissza jött és megint nemtudom elég-e,inni nem iszik viszont a főzelékeket elkezdtük jól megszenvedtük.Bébiételt kiköpi , anya főztjét szereti :P .UIgyekszünk helyre hozni a tejet mert a drágám naon rosszul türi, hogy cicke megfenyíti tejhiánnyal pedig Ő becsülettel szívja boxolja nyúzza-húzza csak 1 cseppet +-ba kicsavarjon belőle :lol: .
Oda-vissza forog, és túrja a buksit és tolja előre magát korrekt módon 1 m-er a rekordja de mikor kifáűrad akkor ereszd el a hajam van visít mint a tengeri malac,a tesók meg húzzák az agyát.
No mennem kell mert etetek sziasztok lányok! :wink:
tappancs28

Sziasztok!

Végre sikerült rászánnom magam, hogy írjak is...

Idén már nem lesz több vizsgám, viszonylag nyugi van, csak a MÁV sztrájk bekavar a karácsonyi családlátogatásokba, meg most itt van nálunk a tesóm, mert nem tud bejárni dolgozni a sztrájk miatt. De örülünk neki, a Márk egész nap a családot emlegeti, hogy kivel mikor találkozunk, próbálja felhívni őket.
Egyre többet beszél, nagyon okos, sokszor megdöbbenek, hogy mennyire érti miről beszélünk mellette.

Az alvás nem javult, sajnos, de azt hiszem csak kivárni lehet, mert eddig bármivel próbálkoztunk, kudarcba fulladt.

Betegeskedőknek gyógyulást!
Tiop, sajnálom, hogy abba kellett hagyni a szopit, de Zsani már olyan okos, biztosan megérti. Tudom, hogy téged is megvisel, nálunk is így volt, mikor Márk úgy döntött, hogy már nem kell neki.

Tappancs, de jó, hogy jelentkeztél! Köszönjük a verset, nagyon szép!
Ha marad egy kis szabad időd, úgy örülnék néhány képnek a gyerkőcökről! Kíváncsi vagyok mekkora már Dávid.

Lányok, olyan szép mézeskalács házikókat csináltatok. Nagyon jók! Én idén csak egy csoffadt adventi koszorút készítettem, és még az ajándékoknak sem értünk a végére..

Tüccs, kitartást! Hátha az ünnepek alatt akad több segítséged a gyerekek körül, és tudsz egy kicsit pihenni.
Növögetnek a cseppek? Dóri közeledik már feléd, kezd megbékélni a picikkel?

Na, most ennyire futotta. Megpróbálok azért holnap még írni pár sort a többieknek is.

Jó éjt!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Tanulságos, egy kollégám küldte el nekem, és úgy gondoltam, ezt mindenképpen megosztom veletek. (A filmet én is megnéztem.)

Ezek az embertelen hiénák mindenre képesek, kihasználják az emberi jóságot saját meggazdagodásuk érdekében.

Döbbenetes!

Közeleg a karácsonyi időszak. Amit onnan is tudni, hogy a különböző adománygyűjtő szervezetek tömegével küldik ki az adománykérő leveleket, és járnak házról-házra. Ilyenkor gyűjtik be ugyanis éves szinten az adományok több mint felét. Azonban nem árt az óvatosság.

Számos alapítvány mögött valójában nem más, mint egy direkt marketing cég áll, amely "nonprofit direkt marketing" címen bezsebeli a pénzek 90, egyes esetekben 95%-át!!

Ez a külföldi tulajdonú cég a SAZ Dialog Agentur Kft., melyről az Echo TV a közelmúltban forgatott egy leleplező filmet:

http://www.youtube.com/watch?v=RsjVkJwyli8

A dokumentumfilm hatására a cég időközben levette ügyfelei listáját a honlapjukról, ám köztudott, hogy közéjük tartozik a Négy Mancs Alapítvány, amely "áldásos" tevékenységének köszönhetően több száz magyar munkahely szűnt meg.
Ez az "állatvédő" alapítvány a valóságban egyetlen magyarországi állatmenhellyel sem rendelkezik...

További SAZ-ügyfelek (a lista nem teljes...):

- Gyermekrák Alapítvány
- Bársonyszív Alapítvány
- Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány
- Williams Szindróma Alapítvány
- Down Alapítvány
- Greenpeace
- Négy Mancs Alapítvány

Aztán mindenki döntse el, hogy hová teszi az adományát...
andibab

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne. Szerintetek az 1-es cumi már kicsi Annának a cumisüvegben? Kettest készítsek ki? Mert délután színházba megyünk, és vésztartaléknak hagyok itthon tejet, de még nem ivott cumisüvegből. Lehet, hogy ki kellett volna próbálni előtte :roll: Bár még lehet, hogy kipróbálom a köv. kajánál. Bár ha olyan lesz, mint a nővérkéje, akkor tök mindegy, hogy milyen cumival próbálkozunk, Sárika addig nem evett, míg haza nem jöttem a vizsgákról. No, majd meglátjuk. Éhen nem fog veszni a gyerek :wink:

Tegnap háztól házig másfél óra alatt letudtuk a karácsonyi bevásárlást 8) Csak a gyerekeknek meg a keresztgyerekeknek kellett venni játékot, a többieknek naptár lesz, az már készen van. Hamar megjártuk a Gullivert, mert a Kedvesem nem engedett sokat tökölni az áruházban. Meg Annának is kajaidő volt már, mire hazaértünk. Pont akkor jöttek meg a sétából a Mamával, mire hazaértünk. Gyerekeknek már becsomagolva, többieknek még nem. Nálunk úgy lesz a karácsony, hogy 24-én itthon, anyósomékkal, férjem testvéréék, meg a nagymamájuk, 25-én megyünk haza Nyíregyházára, ott meg a szüleim, nagyszüleim, tesóim, nagy családi együttlét lesz :lol: Már alig várom. Anyukám már nagyon várja az unokáit. Otthon maradunk 1-ig. :D
Kinél hogy lesznek az ünnepek?

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Ha arra várok, hogy annyi időm legyen, hogy szépen, hosszasan leírjam Marci születésének történetét, akkor soha nem lesz belőle semmi. Így most csak röviden. Csütörtökön NST-re kellett mennem 18 órára, ahol 10 perces fájásokat mutatott a görbe. Dokim megvizsgált, diagnózis: lehet, még az éjjel találkozunk. Hazafelé már végig voltak 10 perces fájásaim, otthon sem múlt el, úgyhogy nekem is kezdett gyanús lenni. Szóltam nővéremnek, hogy készüljön az éjszakára. Danit megfürdettük, lefektettük. Még mindig 10 perces fájások. Este 10 körül 7 perces körüliek és erősebbek. Éjjel 2 körül már nagyon fájt, nem lett sűrűbb, de már nem nagyon bírtam tovább. Telefon tesómnak, jöjjön gyorsan. Negyed 4-re értünk be a kórházba, 4-kor megszületett Marci. Semmi előkészítés nem volt, így is alig bírtam felmászni az ágyra. A doki és a szülésznő is szuperek voltak. Igaz, hogy gyors volt, de nekem jobban fájt, mint amikor Dani született. Habár a párom szerint, csak a friss élmény miatt mondom ezt. Amikor megláttam, olyan furcsa érzésem volt. Valamiért azt vártam, hogy ugyanolyan lesz, mint Dani volt, de még egy kicsit sem hasonlított rá. A császáros őrzőbe kerültem. Ez szuper volt ugyanis az ágyat fel és le lehetett mozgatni. :D Komolyan mondom ez annyira jól esett, hogy nem kellett friss gátsebbel tornáznom az ágyon. Szobatársak gyorsan változtak, de mindenki aranyos volt, én a családi szobára vártam. Végül is az utolsó 2 napra lett hely. Minden nagyon szuper volt, a dokik, a nővérek, a csecsemősök és a szülésznő is maximálisan gondoskodóak voltak. Teljesen más szájízzel jöttem el a kórházból, mint Dani születése után.
Egyik éjszaka Marci nagyon sírt és bejött egy csecsemős nővér, hogy tud-e segíteni valamiben. Szóval le a kalappal előttük. Amúgy a nagy sírás-rívás oka az volt, hogy egyáltalán nem indult meg a tejem, még egy cseppet sem sikerült kipréselni belőlem, és éhes volt a drágám. Sajnos jött a tápszer, így is besárgult, úgyhogy muszáj volt adni neki, nem kísérletezhettem tovább csak a szopizással. Így egy napot ráhúztunk, kék fényezett a drága, de 3 óránként hozták és azért szopizott is a tápszer mellett.
Dani nagyon édes volt, amikor hazajöttünk. Zavarban volt, nem tudta, hogy mit kezdjen a kis csomaggal. De az ölébe tettük, csak mosolygott, utána meg elment játszani az ajándékokkal, amit Marci hozott neki. Annyi változás történt mióta Marci megvan, hogy Danit iszonyatosan nehéz lefektetni, van olyan, hogy csak 11 körül alszik el, és addig a nappaliban tombol. Eléggé kiborító, de hál’ Istennek egész jól tartjuk a frontot a párommal, és csak ritkán fogy el a türelmünk. Illetve a másik dili szoptatáskor van, ilyenkor feltétlenül ő is az ölembe akar ülni, persze megengedem neki, de eléggé para, nehogy véletlenül megüsse Marcit. Eddig csak egyszer akarta kivenni a kiságyból :roll: , de résen voltam, remélem, máskor is sikerül keresztül húznom ezt a tervét. Tejcsim azóta sincs sok :cry: , de azért gyűrjük egymást Marcival, mielőtt tápszert kap. Szépen hízik, múlt héten 350-et, csak úgy dagad a pofija. Egy kicsit hasfájós, így vannak jó és rossz napjaink is. Na „röviden” :oops: ennyi voltam. Csatolok képet.
Most megyek aludni, mert mindenki ledőlt, nekem meg nem volt túl jó éjszakám, így én is szívesen csatlakozom hozzájuk.
Ma még megpróbálok jönni.

Mali
Kép
Kép
mali

A képek lemaradtak: Kép

Kép

A többi még a fényképezőn van, azok jobbak.

Mali
Kép
Kép
mali

Sziasztok!

Mali,
aranyosak a fiúk! :wink:

Képzeljétek, ma délelőtt olyan történt, hogy még mindig nem hagytuk abba párommal a röhögést: nagyobbik lányom kábé félórával dél előtt felhívta a Rendőrséget!!!

Nálunk van a gyerekeknek "telefonjuk" - villog, sípol, tökolyan mint az igazi, szoktak vele "telefonálni", a tesóm szerezte őket, mert ő az egyik mobilcégnél melózik, ezek bemutatótelók, azért vannak, hogy ne a mi készülékeinket nyúzzák, hanem meglegyen nekik az illúzió, hogy csipog-villog a telefon, és "igazi".

Mi oda se szoktunk igazán figyelni, amikor "telefonálnak" a csajok, mert ezekkel a készülékekkel szoktak, szépen eljátsszák, hogy felhívják a mamát, a keresztaput, a nagylányom a pizzériát is szokta, meg az óvónénit... ma viszont valahogy az én telóm került a gyerek kezébe, csak a párom nem vette észre, én meg épp a konyhában tettem-vettem-főzőcskéztem.

És az én drága kislányom felhívta az ORFK-t a készülékemen!

Ügyesen, szépen kikapcsolta a billentyűzárat (2 gombos kombináció) és kikeresett egy számot, aztán leadta a rendelést a bácsinak, hogy ő M. Bogika, és éhes, csak még nincs teljesen kész a leveske, és a bácsi hozzon neki pizzát...

Apuci már csak arra figyelt fel, hogy sípol a készülékem, de nem értette, mi van vele. A gyerek ugyanis befejezte a "rendelést" aztán szépen letette vissza a helyére a telefont, és kiment a szobából. A párom kinyomta a telefont, aztán gyanús lett neki a dolog, és megnézte az utolsó számokat: ORFK Humán Főosztály, ORFK Központ :shock: Kérdezi a gyerektől, hogy mit csináltál édes lányom anyád telefonjával? Ő meg szépen illedelmesen elmondta, hogy felhívta a bácsit, mondta neki, hogy ő kicsoda, és hogy éhes de még nincs kész a leves, és a bácsi hozzon neki szalámis pizzát, majd apa odaadja a pénzt... :lol: Képzelem, mennyire örült az ügyeletestiszt :oops: :wink:

Viszont van negatívum is, holnap megint vihetjük Ronit mellkasröntgenre, a doki szerint kell még egy felvétel... annyira elegem van már.... :cry: :cry: :cry:
andibab

Vetnétek egy pillantást erre a fajta pihenőszékre??

http://www.vatera.hu/grapi_rocker_pihen ... 31140.html
Érdemes megvenni?
Vennénk belőle az ikreknek, csak nem értek a pihenőszékekhez.
Köszi minden választ.

Majd később még jövök visszaolvasni is...

KépKép
tüccs

Tüccs,
szerintem jók azok a pihenőszékek, nekünk is hasonló volt, bár az picit mélyebbnek tűnik, de lehet, hogy csak azért mert benne ül a gyerek(em). De ha feszesebb, az szerintem jobb a baba hátának. Szóval szerintem jó!
Nekünk ilyen volt:
Kép
Kép

Jó éjt!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Giga, sajnos tegnap a gépünk bemondta az unalmast, úgyhogy ma kívánunk:

Lilinek Nagyon Boldog Második Születésnapot!

Kép
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?