Linocs: De igen én voltam aki "panaszkodott", hogy Krisi kevesebbet eszik a vas abbahagyása óta. Én is meglepődtem, hogy ennyit hízott, pedig rengeteget kúszik és ugrabugrál, ha állásban tartjuk vagy hintázik. Egyébként, ha "panaszkodhatok" ismét: reggelire már nem nagyon eszi meg a kenyeret amit eddig igen
Juditkmét:
Köszönöm a dícséretet és sajnálom Nimit. Lehet, hogy kap valami immunerősítő vitamint. Amit mzx írt Normaflor tényleg jó. Mi is azt szedtük amikor Kristófnak hasmenése volt és olvastam, hogy antibiotikum kezelés után is ajánlott.
Ami a fitymaszűkületet illeti, ne keseredj el. Egy ismerős anyuka is mondta, hogy a kisfiának nem lehet felhúzni, de nem mérgelődik ezen, mert a lányoknál is vannak problémák ez a fiúknál előfordul. Ha én fürdetem Krisit akkor én is próbálom húzgálni a fütyijét, de nem túl nagy sikerrel. Szerintem ez már rutin"műtétnek" számít nem kell miatta aggodalmaskodni. Bár tudom, hogy kellemetlen, de ez van.
Az pneumococcus oltástól nem lett semmi baja amit szerdán kapott, de tegnap volt egy kis hőemelkedése (37,5°C). A széklete kb. 1 hete hígabb, mint szokott lenni, de nem megy a hasa és nincs többszöt kaki, mint általában. Lehet a joghurttól és tejpéptől, amire gyümölcs helyett szokott rá.Lehet, hogy a kis foga is kínozza már, mert nem engedi, hogy belenyújjak a szájába és a cumit az üvegen is rágcsálja és nem szívja, emellett természetesen mindent megrág (de ezt eddig is csinálta).
Tegnap megevett 1 banánt (először csak felet és utána még felet ez rekord mennyiség), mert látta hogy én is eszem
Remélem, ha jön a jobb idő és jönnek a szezonális gyümölcsök akkor azokat meg fogja enni. Kicsinek nagyon szerette, mi azzal kezdtük a hozzátáplálást.
Néha bajban vagyok, hogy
mit főzzek neki, hogy ne legyen egyhangú és változatos is legyen. Zöldborsó-krumplival,finomfőzelék,kelkáposztafőzelék,húslevesből zöldségek,karalábéfőzelék,spenót,sütőtökfőzelék(természetesen mindig husival).Ma céklát főztem krumplival, mert már régen evett.
Légyszi írjatok recepteket, hogy ti mit szoktatok ebédre főzni a picúroknak.
Krisi is szokott próbálkozni mostmár azzal, hogy állásba húzza magát az ágy mellett, amikor térdel, de nem mindig sikerül és ilyenkor segíteni kell neki, mert elkeseredik és sírdogál. Bár a mutatavány nálunk nem egyszerű, mert parketta van és az ugye csúszik.az ő szobájában az ágy mellett van habtapi is, de nem tudok(és nem is akarok) mindenhova ilyet tenni. Tegyünk db szőnyeget? Ti hogy oldottátok meg? Van tappancsos zoknija is.
Karácsony:
Az ajándékokból nem csináltunk nagy dolgot. Mindenkinek csináltunk naptárat amire Krisi fotóit ragasztottuk fel.
Kristófnak pedig vettünk egy formabedobós, kerekes, húzható csigát, és egy villogó gurulós Fisher Price-os katicabogarat. a "pótnagymamitól" magyarul beszélő lepkét kap amin a gombokat megnyomva mondja a nevét és énekel, keményfedeles könyvet,Ikeás játéktartó békát, a Keriéktől valami négyfunkciós játékot,mobiltelefont,a sógoréktól valami hangos játékot még nem tudni mit. Emellett ruhákat természetesen. Megvettük az etetőszéket,lábzsákot a babakocsiba amit már korábban befogtunk.Úgy gondolom ez is elég sok.A nagyszülőktől pénzt kaptunk és azon veszünk majd dolgokat.