Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Utólag Levinek boldog szüli, Lucának boldog névnapot kívánunk!

Pumperka
Nagyon boldog szülinapot kívánunk!

Linocs
Nekünk amikor betegek voltunk és emiatt kipöttyösödött a popsija a boraxos kenőcs használt.

Jelentem a mi pici lányunk egyedül áll "hosszabb" ideig (fél-1 perc)
Tegnap megpróbált odajönni hozzám, de az nem ment még, annyira stabil nincs.

Sajnos a gép elé nagyon keveset tudok leülni. Szívfájdalmam, hogy olvasni se tudok így. Már lemondtam a zugolvasásról is.

Kép
Kép
tündérmanó27

Ja, tegnap nem is írtam: elmentünk az Aréna Plázába ajándékot vásárolni. Amikor begurultunk a parkolóba a kocsival, még 4 dísztárcsa volt az autón. Mikor indultunk volna, akkor már egy se :( Hogy megéri valakinek lelopni 4 dísztárcsát!!! Hihetetlen!
linocs

Linocs!
Még ilyet...pedig gondolom volt forgalom...látták egy páran... :(

Livcsi!
Köszi a választ a lámpával kapcsolatban. Ugyanúgy érzek én is a gyógyszerekkel kapcsolatban. Nem nagyon merek kísérletezgetni. Félek hogy többet ártok mint használok. Pedig a csapból is az folyik, hogy az antibiotikum a vírusra nem jó, sőt még árt is... :(

Tündérmanó!
:shock: Réka akkor nagyon ügyes. Mi még a mászástól is messze vagyunk. Csak áll négykézláb, ringatja magát, és tolat... :?

Kmanna! (Linocs!)
Nem váltottunk még dokit. Várjuk hogy nyugdíjba menjen...Amúgy meg tök rendes, csak sztem egy-két dologban elavult nézeteket vall...

Nimótól reggel pontban 7-kor sikerült vért venni. Szegénykém... :cry: A kis párnás keze, karja - nem a legalkalmasabb a vérvételre. Nagyon nagyon nehezen talált a nő neki vénát. És még annál is lassabban jött a vér. Szinte csak csöpögött. Kb. 10 percig tartott. Én közben énekeltem, a pulóverem bogyóival szórakoztattam...A drága csak az elején sírt, utána csak kétségbeesve nézett. Szóval megint nagyon jól viselkedett. Mosolygott amikor már kifelé jöttünk. Bezzeg Levente annak idején úgy üvöltött, mint az őrület, és utána is még vagy fél óráig. Nem lehetett megvígasztalni. Hihetetlen a két gyerek közti különbség...

Engem is bánt, hogy sokan alig írnak. (elment a kedvük, ami nem csoda).

Pati? Pepike? Kölyök? Mni? Biribon? és még sorolhatnám....

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Kedves Pumperka!

Sok-sok Boldog Szülinapot kívánok Neked!!!!!

qqqqqqqqqqwwwqWDqa (ezt pedig Fuzsi üzeni)
linocs

Köszönöm a szülinapi köszöntést. :wink:
Sajnos szülinapomra azt kaptam, hogy Zsomb belázasodott. :cry:

Ez valahol üzenet, hogy álljak már le az elmúlt napok pörgése után, és bizony néha kérjek segítséget.... Szóval a mai tornára, próbára való hurcolásászt passzoltam is.

Mi is az Arénában váltunk meg 4 dísztárcsától. :evil:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka!
Boldog Születésnapot!

Kép

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Nagyon boldog szülinapot Pumperka!!

Judit, szegény Nimi!! én is emlékszem amikor 2 hónaposan vettek vért Esztertől, iszonyú volt. nagyon hősies ha csak az elején sírt!

Mzx, szép este lehetett!!! én komolyan nem tudom hogy csinálják nap mint nap az egyedülálló anyák...

Tündérmanó! gratula az álláshoz!!

Eszter is 2 napja már egyszer-egyszer már nem kapaszkodik állás közben, de csak max 5-10 mpig sikerül.
ja és megpróbál ültéből felállni, ami vicces hiszen amúgysem tud még állni....

kíváncsi vagyok ki kezd el járni először!!
lehet, hogy már Vikó pl jár amilyen ügyes volt, de ha Zsu törölte magát akkor sajnos ezt már nem fogjuk megtudni :(

Jó hely ez az Aréna! megyek feltétlen, mert nekem már tényleg csak egy dísztárcsalopás hiányzik.
tegnap kicsengettem még 100,000et a cascora az autó zárcseréje miatt majd délután megjött az éves elszámoló ELMÜ számla 83,000 ftról....
ja és reggel kikukázhattam még 45,000 ftnyi üdülési csekket amit nem hosszabbítanak meg ha lejárt

:evil: :evil:

ez egy csodás év volt, mivel Eszter megszületett, de most annyira szeretném ha vége lenne!

KépKép
judit18

Juditkecskemét: bakkamegabéka!!!! (és gondolom, amikor a doki előírta a 4 havi antibogyót, akkor meg sem fordult a fejébe, hogy ez hazavághatja a kölök immunrendszerét)

Judit18: csiribi-csiribááá, láss csodát!!!! Óhajod szerint hamarosan, azaz röpke 12 nap múlva vége lesz az évnek!!!!

Rólunk: a jobb alsó fog és egy hónap után kibújt a bal felső fogacskánk.
Zsu Vikója már min. egy mérföldet szaladhat, mert múlt héten Nimi lépett egyet senkibe sem kapaszkodva - apját idézve "csak 10 centit". És ezt rajtuk kívűl csak a jó öreg ük-üknagyanyám látta az üvegszemével - szóval nincs a hitelesítőnk által szilvánuszítva. :lol: :lol: :lol:

Enyém kölök különleges vozódást mutat a cirkuszi tevékenységek iránt. Ezt igazolandó csatolom az alábbi képet (esküszöm, nem én raktam fel oda!!!) És legközelebb, fürdés után már nem a fürdőlepedőjébe csavarom, hanem a füleinél fogva felcsíptetem tornaeszközére :lol:
Kép

Enyém fiam vonzódik még a főzéstudományhoz is - hamarosan befogom ebédkészítéshez!!! De az is lehet, hogy a szülinapi tortáját is vele süttetem meg :lol:
Kép

Kép Kép Kép
fanetta

Fanetta! :shock: :shock: Biztos 2008. márciusi Nimród? :shock: :shock: Az enyém Nimródom egy kinyúlt béka... :cry: kb. 2 hete áll négykézláb...és tolat...ennyi...
Le vagyok döbbenve a szárítós képen. A másikon meg látszik,hogy milyen nagy betyár a legény... :lol: :lol: Még a szeme sem áll jól - szokták volt mondani...

Ja a doki azt mondta, hogy ha a vese életéről van szó "le van tojva a bélflóra" - meg gondolom az immunrendszer is...Végül is igaza van..Csak vajon nem-e a tisztelt eü. dolgozók okozták a húgyúti fertőzést a katéterezéssel. Állítólag nagyon veszélyes, akár egy kósza baktérium előidézheti...

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Juditkmét, nem emlékszem, adtál neki valamit a bélflóra helyreállítására? A Normaflor olcsóbb, de van a Protexin nevű is (asszem Restore a babáknak való változat neve) ami sokkal többféle bélflóra bacit tartalmaz. A Normaflor xsak egyet, ami a Protexinben nincs benne, szóval lehet, hogy mindkettőt lehetne neki adni.

Kép

Kép
mzx

Juditkecskemét: hmmm...... lássuk csak...igazad van!!!!!!! Nimród nem 2008. márciusi, hanem februári!!!! :lol: :lol: :lol: Szóval megvan a magyarázat 8) 8) 8)
(bár azt hallottam, hogy a lassúbb, gondolkodóbb gyerekeknek később előnyére válik az ilyenkor végzett figyelőzés, nézelődés: a mozgásfejlődést pikk-pakk behozzák 1-2 éves korukra a lassabban tolatók is, de az ekkor végzett agyi tevékenység nem behozható - de hát hiába mondom a fiamnak, hogy eccer gondolja át, és max. utána hajtsa végre az akrobatikát :lol: :lol: )

Linocs: lehet, hogy egy javaslatot kéne benyújtanod az Aréna vezetőségéhez, névváltoztatási javaslattal:Tárcsa Pláza, avagy Díszpláza a 4 tárcsához :lol: :lol: :lol:

Kép Kép Kép
fanetta

Csúcs! Ez a szárító mászás! :D :D
Hm. Amilyen mozgékony és őrült Luca már-már ő is képes lesz rá. :) Már amin csak tud kapaszkodik fel, nyomja fel magát a kis lábaival. Igaz, ő pont egy hónappal fiatalabb.

Viszont már elég táncoslábú! :D Asszem táncra majd beíratom. :D Videó itt!

biribon

Ja, érdemes megvárni, hogy egyszer betöltse, hogy ne akadozzon. Majd még jövök hosszasabban is. :wink: Addig is Kép mindenkinek.

biribon

Kép

...izé, nem is évfordulót, hanem csak úgy fordulót!!!! :lol: :lol: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanetta 2008.12.19 21:59-kor.

Kép Kép Kép
fanetta

Biribon: most őszintén!! mennyit gyakoroltatok, hogy ritmusra rugózzon Lucababa?????? :lol: :lol: :lol:

Kép Kép Kép
fanetta

Sziasztok csajok, lenne egy sos kérésem, aki még szoptat és van olyan teljes étkezés, ami szopi, az legyen szíves tegye már rá a kiskorút a mérlegre előtte-utána, hogy mennyit eszik és írja meg nekem.

Norton addig-addig harapóskodott, hogy 2 napja rájöttem (le kellett fejjem neki :shock: ) hogy kb 20 milit tudok összesen a 2 ciciből :shock: :shock: :shock: :shock: . Gőzerővel nekiálltam a hozzukvisszaatejet projectnek, de szükségem volna "mankónak", hogy mennyi a cél.... :roll: :roll:

Sosem gondoltam volna, hogy ez megtörténhet velem! :evil: Gordonnal hónapokig tejleadó voltam és másfél éves koráig szopott (az esti kaja végig csak tej volt). Nem szeretném a kicsit sem előbb elválasztani, mint legalább az egy éves kora. Sajnos a cumisüveget is harapja az ivás végén, kialakult neki ez a rossz szokás. A bimbóvédő esélytelen.... Számomra szörnyű volt, de 2 nappal ezelőtt este a lefejt tej mellett bekevertem neki egy üveg tápszert, azt behúzta és másnap délelőtt 10-ig aludt :shock: :lol: :lol: Csak mivel mindig volt tejem, valahogy a saját gyerekeimmel kapcsolatban hihetetlen módon tápszer-ellenes vagyok..... azért azt vágom, hogy jobb, mint a bocitej, se így is babatejnek hívom a saját lelki békém érdekében :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops:

Légyszi sos!!!!

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Pati! Én ugyan nem szoptatok, de én is szoktam csak anyatejet adni Lucának reggel és este, néha napközben is, de ott leginkább egyéb kaja után. És én aztán tényleg tudom, hogy konkrétan mennyi fogy.

Reggel 200mili tejet szokott meginni Luca, este meg 200-260 között. Napközben étkezések után nem sokkal 150mili körül vág be (ha nem más kaja után kapja, akkor 200mili körüli az adag). Így összesen kb. 700mili anyatejet fogyaszt naponta. Persze kérdés, Norton hányszor szopik, mert talán eredeti csomagolásból egyszerre kevesebbet ennének, mint a könnyebben folyó cumiból. Mondjuk szopva szerintem 120-150 lehet az adag. Remélem, nem nagyon ijeszt el a dolog. Meg a fejéshez nem szokott mellből azért nehéz tejhez jutni, mert nem arra indul be a tejleadó reflex. Szóval annyira még ne aggódj! Remélem, hamar helyrejön a szopiválság!

Egyébként már én is egyre nehezebben jutok a szokásos mennyiséghez...

biribon

Köszi Biribon!! genetikailag bőtejelő magyar fajta vagyok, csak lesz valami :roll: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Úgy veszem észre, hogy (gondolom a harapás miatt) inkább indul a szívóra, mint a gyerekre. :roll: :roll: :evil: bár ha mellettem sír a gyerek, úgy határozottan jobban megy :twisted: :twisted: 8) 8) :lol: :oops:
Tegnap kemény 40-ig sikerült elmenni délután, fél óra alatt. Haladás, mert előtte 15 volt..... vedelek, mint a vesebajos, fejek és reménykedek. A legtöbben azzal "bíztatnak", hogy ennyi idősen simán abba lehet hagyni az anyatejet már. Hát köszi, inkább még nem... Próbálgatom az eredeti csomagoláűsos variációt is vele, de mindenáron ki akarja harapni a tejeszacsi sarkát..... :roll: :lol: :lol: :shock: attól tartok, előbb-utóbb sikerül is neki :shock: :shock: :shock:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mpatr 2008.12.20 11:10-kor.

Kép
Kép

mpatr

Pati: nincs mérlegünk, így gőzöm sincs, mennyit szopizik a kölök reggel, délben, este és éjjelente egyszer-kétszer. :roll:

Kép Kép Kép
fanetta

Linocs: De igen én voltam aki "panaszkodott", hogy Krisi kevesebbet eszik a vas abbahagyása óta. Én is meglepődtem, hogy ennyit hízott, pedig rengeteget kúszik és ugrabugrál, ha állásban tartjuk vagy hintázik. Egyébként, ha "panaszkodhatok" ismét: reggelire már nem nagyon eszi meg a kenyeret amit eddig igen :D

Juditkmét:
Köszönöm a dícséretet és sajnálom Nimit. Lehet, hogy kap valami immunerősítő vitamint. Amit mzx írt Normaflor tényleg jó. Mi is azt szedtük amikor Kristófnak hasmenése volt és olvastam, hogy antibiotikum kezelés után is ajánlott.
Ami a fitymaszűkületet illeti, ne keseredj el. Egy ismerős anyuka is mondta, hogy a kisfiának nem lehet felhúzni, de nem mérgelődik ezen, mert a lányoknál is vannak problémák ez a fiúknál előfordul. Ha én fürdetem Krisit akkor én is próbálom húzgálni a fütyijét, de nem túl nagy sikerrel. Szerintem ez már rutin"műtétnek" számít nem kell miatta aggodalmaskodni. Bár tudom, hogy kellemetlen, de ez van.

Az pneumococcus oltástól nem lett semmi baja amit szerdán kapott, de tegnap volt egy kis hőemelkedése (37,5°C). A széklete kb. 1 hete hígabb, mint szokott lenni, de nem megy a hasa és nincs többszöt kaki, mint általában. Lehet a joghurttól és tejpéptől, amire gyümölcs helyett szokott rá.Lehet, hogy a kis foga is kínozza már, mert nem engedi, hogy belenyújjak a szájába és a cumit az üvegen is rágcsálja és nem szívja, emellett természetesen mindent megrág (de ezt eddig is csinálta).

Tegnap megevett 1 banánt (először csak felet és utána még felet ez rekord mennyiség), mert látta hogy én is eszem :) Remélem, ha jön a jobb idő és jönnek a szezonális gyümölcsök akkor azokat meg fogja enni. Kicsinek nagyon szerette, mi azzal kezdtük a hozzátáplálást.

Néha bajban vagyok, hogy mit főzzek neki, hogy ne legyen egyhangú és változatos is legyen. Zöldborsó-krumplival,finomfőzelék,kelkáposztafőzelék,húslevesből zöldségek,karalábéfőzelék,spenót,sütőtökfőzelék(természetesen mindig husival).Ma céklát főztem krumplival, mert már régen evett.

Légyszi írjatok recepteket, hogy ti mit szoktatok ebédre főzni a picúroknak.

Krisi is szokott próbálkozni mostmár azzal, hogy állásba húzza magát az ágy mellett, amikor térdel, de nem mindig sikerül és ilyenkor segíteni kell neki, mert elkeseredik és sírdogál. Bár a mutatavány nálunk nem egyszerű, mert parketta van és az ugye csúszik.az ő szobájában az ágy mellett van habtapi is, de nem tudok(és nem is akarok) mindenhova ilyet tenni. Tegyünk db szőnyeget? Ti hogy oldottátok meg? Van tappancsos zoknija is.

Karácsony:
Az ajándékokból nem csináltunk nagy dolgot. Mindenkinek csináltunk naptárat amire Krisi fotóit ragasztottuk fel.

Kristófnak pedig vettünk egy formabedobós, kerekes, húzható csigát, és egy villogó gurulós Fisher Price-os katicabogarat. a "pótnagymamitól" magyarul beszélő lepkét kap amin a gombokat megnyomva mondja a nevét és énekel, keményfedeles könyvet,Ikeás játéktartó békát, a Keriéktől valami négyfunkciós játékot,mobiltelefont,a sógoréktól valami hangos játékot még nem tudni mit. Emellett ruhákat természetesen. Megvettük az etetőszéket,lábzsákot a babakocsiba amit már korábban befogtunk.Úgy gondolom ez is elég sok.A nagyszülőktől pénzt kaptunk és azon veszünk majd dolgokat.

Kép
cicuka78

Sziasztok!

Semmi időm de benézek gyorsan mert őszintén hiányoztok!!!!!!

Köszönöm a hiányolást is, jól esik!

Judit18!

Szörnyű ami veletek történt, de fogd fel úgy hogy akkor is ez lesz a legszebb és legemlékezetesebb évetek amíg éltek Eszter miatt!!!!

Juditkmét!

A vérvétel tényleg szörnyű, és úgy tudnak nézni a kis szemeikkel hogy megőrül az ember. Mintha nézne hogy miért nem segítesz amikor őt bántják?! Legalább is nekem ez volt az érzésem a vérvételnél.

Pati!

Ugyan sajna nem szoptatok már de Lizám nagyon keveset eszik nem is tudom mitől fejlődik. Kb 4 vagy max 5X és egy reszelt alma, vagy fél banán vagy fél üveg bébiételnyi főzi (én főzöm csak a mennyiség kedvéért) vagy 150-180 tápi. Ugyan a cici más és én azt olvastam hogy fejni a negyedét tudod mint amit ki tud szívni a babkó.

Fanetta!

Nem semmi a kisfickó! Te sem unatkozol!?

Pumperka!

Nagyon boldog szülinapot!!

Lucáknak nagyon boldog névnapot
és
LEVINEK NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!!!!

csak átfutni volt időm az oldalakat de valaki írt az ÖRÖKLÉSSEL kapcs. hogy le szeretne mondani hogy ne örököljön adóságot.
Adóságot csak örökség fejébe tudsz örökölni. Tehát ha örökölsz egy lakást és mondjuk 5 millió adóságot akkor levonják belőle. De ha csak 5 millió személyi kölcsönt akkor azt nem kell kifizetned mert nincs mire terhelni , ha nincs örökség.
Nemrég voltunk ilyen cipőbe.

Rólunk... Semmi jó, tetőzik minden így év végére. A lakásunkat nem fizették még ki ez után rohangálok tegnap is az ő bankjukba voltam ordibálni 4 hónapja intézik a hitelüket egy nevesincs fasz banknál. AZ UCB bankot nem ajánlom senkinek!!!!!!. Ha én nem fizetem ki amit mi vettünk dec 31-ig bukta a 2,5M foglalónk.
Jó mi??? Alizka elkapott valami fertőzést, írtam hogy 3 hete hasmenése van, hát ettől volt. Pepi sem mehetett oviba ez miatt nehogy bevigye. 2 gyerekkel, bankok, ügyvéd földhivatal, stb...
Kivagyok, már nagyon várom a végét. Tegnap éjjel be is lázasodott Alizom, nehogy legyen egy kis nyugi.

De nem panaszkodom mert 2 gyönyörű gyermekem van akiket imádok, és ez van akinek nem adatik meg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szép napot, ha tudok jövök!!!

Ajándékért ma fogok rohangálni biztos nagyon sokan lesznek..

pepike

Kép

Kép
pepike

Mzx!
Adtam Normaflore-t de adok mást is majd. Egyenlőre azt adom most amit ma az immunológus felírt. (Cink, Sumetrolim).

Ma voltunk a dokinál, az immunrendszer el van maradva a korához képest. (az értékek ezt mutatják). Mostmár ide is hordanom kell állandóan, nemcsak a Bán doktorhoz (a veséjével). Gondozott lesz immunológiai szempontból is..
Remélem meggyógyul mielőbb...

Fanetta!
Nimó annyira el van maradva mozgásügyileg, hogy biztos "zseni" lesz. :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja és köszöni Levi a gőzmozdonyt. Élőben kérné :lol: :lol: Miért küldte nekem az a lány? Mert szeret? :lol: :lol: :lol:

Biribon!
Luca hihetetlen! Nagyon édes...

Pati!
Egyszer én is nagyot koppantam. Egy csomó ideig szopott Nimó, jó nagyokat kortyolt, én meg azt hittem ivott vagy 2 dl-t. Erre kiderült, hogy 70 ml-t. :shock: Reggel nekünk kb. 140 van egy ciciben. Utána már csak 60-70 ml-ek.
Tápszerből naponta egyszer kap 200 ml-t. Ha nem kap akkor is kiköveteli, addig nem nyugszik amíg nem kap...
Pár napig rakd cicire többször és sztem még visszahozható a mennyiség...

Cicuka!
Én nem főzök mert nincs időm :( Marad a bébiétel. Viszont a kismama magazinban rengeteg jó recept volt. Könyv formában is megjelentették, és sztem szuper. Könyvtárból esetleg vedd ki és lesd el az ötleteket!

Pepike!
Látom te sem szálltál még ki a "kiatopiklegszerencsétlenebbje" versenyből. :( De igazad van a jó oldalát kell nézni. Én is azzal vígasztalom magam hogy más örülne, ha lenne kit hordoznia a vizsgálatokra.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Biribon,
nagyon édi a kis táncos lábú :D :D

Pati,
én sajna nem tudom lemérni Pankát, mert annyira ficeg-mocorog, hogy a mérlegünk alkalmatlan a lemázsálására. Szerintem is mérd le többször, több napszakban, mert egy mérés nem tuti. (pici korában nekünk volt, hogy kevesebbet mutatott félóra szopi után mint előtte :roll: )
Lehet jobb is így, mert legalább nem idegesítem magam, hogy kevesebbet eszik, mint gondoltam.
Én már hetek óta elkezdtem a tápszert adagolni, valahogy nincs semmi ellenérzésem (korábban biztos más lett volna, de így 9 hónaposan..). Szóval ebédre a főzit én pl. azzal hígítom, plusz délelőtti alvás előtt iszik kb. 1 dl-t csőrösből - egyszer megkínáltam és csak úgy zúzta befelé! Viszont reggeli+ebéd után+este nálunk is soksok szopi van.
Sok sikert a tejcsi visszahozására!!!

Cicuka,
én is nagyjából ezeket csinálom, szerintem nem unják ám!! :)
Neten is találsz csomó jó receptet!

Fanetta,
hihetetlen a kis alpinista!!! :D :D

Lépek, mert beindul ma nálunk a mézeskalács-gyár és még előtte Panyó-ebédet is kell varázsolnom!
Szép vasárnapot mindenkinek!!!!

KépKép
kmanna

Najóvan, akkor vasárnap csak én írok - stipistopp!!!!

Cicuka, csak azt akartam még írni délelőtt, hogy Panyó nagyon szereti még a brokkolit és a salátát, mindkettőt krumplival párolom, felesben kb, csirkehússal és egy kis sajttal megbolondítva!

Pati, amúgy Norton fejlődik ütemszerűen?? Úgy értem, ha nem szopizna és nem jutna elég anyatejhez, az látszana a súly/hossz gyarapodásán is, nem?? Panyó pl. 65 dekát hízott két hónap alatt és nőtt 4 cm. Szóval úgy döntöttem (így 9 hónap után :) ), hogy én már nem vagyok hajlandó stresszelni a tejcsin...ha lesz lesz, ha nem akkor jön a tápszer. Lehet azért is van elég egyelőre mert rálazultam?? :wink:

Nehogy vki írni merjen még ma!!! :D
HAjtok a vasárnap hőse trófeáért! :D

KépKép
kmanna

Sziasztok!
Köszönöm a további köszöntéseket :D és kicsit önző módon pár kép az első sk mei tai-omról és a kis betegemről. :wink: :(

Kép

Kép

Kép

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Bocsi Kmanna! :oops: :oops:
Nem akartam elrontani a vasárnapodat. Töröljem?
:lol: :lol: :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!!!!
Tegnap estére Norton már egyáltalán nem akart szopizni, elkeseredésemben már a LLL honlapon talált Szoptanít beszerzési helyeit keresgéltem. Este ismét 20 körül tudtam fejni... Szörnyű érzés volt, mintha a gyerek elutasítana engem, és rettenetes volt szembesülni, hogy az esti összebújásoknak, a csókos kis csücsöri szájas anyát letámadásainak annyi. NEM AKAROM! MÉG NEM!!

...erre ma reggel rácuppant a kis huligán és egész hosszan szopizott. :roll: a fene sem érti, mindenesetre folytatom az ivást-fejést, de azt mondtam, én már megkaptam a legszebb karácsonyi ajándékot :D :D :D :D :D van fény az alagút végén!

Pumperka! Nekem nagyon tetszik a mei tai-d. Egyszerű, mégis különlegesen, ízlésesen szép.

Kép
Kép

mpatr

Pati!

Persze, hogy akar még szopizni Norton. Drukkolok. :wink:
3-4 nap alatt vissza tud jönni a teljes mennyiség, pont Karácsonyra.... :wink: :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!

Pumperka! Hogy Te milyen ügyes vagy! Nekem sem időm, sem energiám nincs varrni. Hogy van a kisbeteg? Boróka is benáthásodott tegnapra. Éjjel is nagyon sokat szürcsögött, napközben meg állandóan taknyos az orra. Nem győzöm letörölni, meg szívni neki.

Pati! Hurrá!!!! Nekem van szoptanítom. Nehogy vegyél, szólj, ha kell!
Én sajna nem nagyon tudok teljes adagokat megmérni, mivel szinte soha nem eszik teljes adagot (egész éjjel szopik, így a reggeli sem teljes adag, napközben csak alvás előtt van szopi, este meg főzi után), meg azon a véleményen vagyok, mint Kmanna, hogy nagyon nehéz Borókát már mérlegelni.

Pepike! Ezek szerint nem kerültél adásba? Nektek is jobbulást. Meg kitartást!!!!

Kép
Kép
Kép
petramama

Pumperka!

NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!

Zsombnak pedig Boldog hófordulót!!!!

Kép
Kép
Kép
petramama

Petramam!
Köszönöm a köszöntést!
Ma már egy kicsit jobban van Zsomb!
Én magam is meglepődtem, hogy egész hamar meglettem a mei tai-jal. Már hiányzott egy kis varrogatás. :wink: Sok minden mást is kellett volna helyette csinálni, de valahogy az is meglesz. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!

Hát a héten nem sikerült hamarabb ideülnöm, Máté nem sokat aludt napközben.Sikerült végig olvasnom amit irtatok a héten, és hát tényleg nem sok :(.

Pumperka:Boldog Szüli Napot!
Levikének utólag Boldog szüli napot!
Lucácskának is Boldog Név Napot !

Fonetta:Nagyon ügyes Nimi :D :D :D Iszonyat erös legényke, hogy igy feltudta magát tornázni oda :D :D

JuditK:Gratula a szakdogához.Szegény Nimo, mikor olvastam, nagyon sajnáltam, hogy ennyi baj kijött szegényen.Reméljük most már hamarosan meggyogyul.

Judit18:hát ez a betörés :cry: :cry: hogy törne el a kezük akik ezt csinálták.Nem vagyok ám ennyire aggressziv :? :? Csak ilyenkor nyillik a bicska a zsebemben.

biribon:láttam a menekülö videotokat Lucácskával :lol: :lol: Hát nagyon ügyes kiscsaj, hiszen szinte már kapaszkodva fut :lol: :lol: Hát az én Máté még ilyet nem csinál, csak mászva menekül elölem.Tényleg már akartam kkérdezni, hogy milyen programot használsz a video feltöltéshez?Én is szivesen raknék fel Mátérol videokat.Ja tánc is cuki, Máté ezt ugy csinálja mint ha...amit a nagy fiuk csinálnak a lányokkal :oops: :oops:

mpatr:Remélem hamar megoldodik a szopi sztrájk.

Rólunk annyi, hogy nem akar tápszert enni a fiam, de kanalast annál jobban.Már beszéltem a védönövel, hogy mit csináljak, mert se cumizni se inni nem akarja, erre azt javasolta, tegyek bele vaniliás cukrot egy keveset, hátha igy megeszi, ha igy sem akkor adjak neki tejpépet többet a nap folyamán, mert azt eszi.Hát eddig nem jött be de probálkozom.Esetleg valakinek vmi ötlete?Most tejpépet vacsorázott, és ha éjjel felkel akkor adok neki tápszert, persze ha megissza, mert tegnap éjjel, már nem kellett neki.Amugy egyszer már felült a földön magátol, eddig csak az ágyon ült fel ugy hogy kapaszkodott vkibe :lol: :lol:
Voltak a melindáék nálunk, de az élménybeszámolot meghagyom neki :P :P
Én csak a szerdai oltásrol beszélnék, amikor egymás mellett voltak, mig vártuk a sorunkat, és Dóri kivette Máté szájából a cumit nézte ez mire valo :lol: :lol: Mert ugye ö nem cumizik, meg egyszer a Máté odahajolt hozzá puszit adni, igaz a cumi a szájába volt, de olyan aranyosak voltak, hogy összebujtak egy másodpercre :lol: :lol: Persze ilyenkor sosincs fényképezö gép. :twisted: :twisted:
Most a nyelv nyujtogatás van nála, azt elöszeretettel csinálja, meg minden hova felszeretne mászni és ha valak segiti csak egy picit is már mászik is fel az ágyra, persze ö még nem éri fel ,de probálkozik.
Még egy pár sort és befejezem mára,nem tudom mikor fogok tudni ujra jönni, mert általában a párom ül ide én készülök majda karácsonyra, meg hát a párom báttya pokerezni jön át ide ,igy még kevesebb lehetöségem lesz rá hogy ide üljek, az ünnepek után pedig elutazunk a szüleimhez és csak jövöre jövünk haza.

mimi80

Kép
mimi80

Sziasztok!

Most néztem, hogy már milyen nagyon régen írtam... pedig olvasom naponta, de valahogy úgy rohan az idő... olyan, mintha tegnap írtam volna. :)

Lilla mostanában nem hajlandó elaludni. :( Fürdés után beájul, majd 10 perc után felébred és 11-ig, éjfélig pörög. :( Ennyire megérezné a séták hiányát, mivel a héten minden nap esett az eső és nem voltunk sehol? Tökéletesre fejlesztette a mászást, már jön utánam mindenhova. :) Feláll szinte bárhol, kinyitogatja a szekrényeket... folyamatosan szemmel kell tartanom. :)

Linocs, sajnálom a dísztárcsát, pedig múltkor még Feri üzente, hogy az egyik lóg, de elfelejtettem átadni... :(
Juditkecskemét, Lillánál a fejéből vettek anno vért, én nem is mertem bemenni... kint vártam. :(
Judit18, hát jól kijutott most Nektek, de fel a fejjel! Az üdülési csekket meg lehet hosszabítani, nehogy kidobd!
Fanetta, én előbb kaptam volna infarktust, minthogy lefotóztam volna a szárítón mászó Nimót. Nagyon ügyes! :) A Tárcsa Pláza szuper!!!
Biribon, nagyon tetszett a táncolós Luca! :)
Mpatr, örülök, hogy írtál! Nálunk még van egy jó pár szopi, de Lilla annyira mozog, hogy képtelenség lemérni... de holnap megpróbálkozom vele. :)
Cicuka, én szoktam csinálni cukkini-répa-krumplit (ebbe rakok vegetát meg egy kis kaport), meg karfiol-répa-krumplit is. SŐt, már egyszer volt tökfőzi is. :) Mi is már vagy két hónapja leraktuk az ágyat, már féltünk, hogy egyszer csak feláll és kiesik. :S
Pepike, remélem sikerül megkapnotok a hitelt, nem lenne jó, ha ennyit buknátok! Nem lehet Őket megsürgetni? Sikerült beszerezni az ajándékokat?
Pumperka, ezt Te varrtad??? Nagyon ügyes vagy!!!

Bocsánat, ha valakit kihagytam, de ezt már 8-kor kezdtem el írni... csak közben még MSN-re és Skype-ra is írtam. :)

Itt van most húgom, már begyúrtuk a mézeskalács tésztát, holnap szerintem egész nap sütögetni fogunk. :) Már nagyon várom... :D
Egy kis ajánló: láttuk a Valami Amerika 2-t, NAGYON SZUPER volt!!! Aki teheti nézze meg, nekünk nagyon tetszett! :)

KépKép
KépKép
mni

na az elsöt véletlenül elküldtem, mert közben probálkoztam nektek smilet küldeni, de nem jött össze, majd egyszer talán sikerül majd kisérletezek.Esetleg tudna vki segiteni ebben?

Mni:tényleg jot nevettem azon a két szon amit irtál de most nem jut az eszembe :D :D

Juditk
:A bio lámárol annyit ,hogy a sogornómnek van és ö az arcüreg gyulladását kezelte vele, és hamar meggyogyult.Arra gondoltam, hogy ha Máté ismét beteg lesz akkor elkérem tölük és használni foom Mátén hátha hamarabb kigyógyulna a náthábol.

Bocsi ha vkit kihagytam, de most már nagyon álmos vagyok és meyek is aludni.
Jó éjt mindenkinek.

mimi80

Kép
mimi80

Na mi van a szekrényben? :roll:
Kép
Mindjárt elérem! :)
Kép
Sikerült kipakolnom a szekrényt, most már jobban érzem magam. :D
Kép
Lilla és a kosár:
KépKép

Déli gyümölcs, pontban délben:
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mni 2008.12.21 23:29-kor.

KépKép
KépKép
mni

Ismét egy kis reklám...
Eddig minden évben baromi ötletes volt a CIB képeslapküldője, szerintem most is aranyos, nézzétek meg! ;)
http://cibkaracsony.allatidoki.hu/

KépKép
KépKép
mni

Mindenkit elriasztottam? Most sül az utolsó tepsi mézes, este meg majd dekorálom. :)

KépKép
KépKép
mni

Pumperka,
nem volt szép tőled, dehát ezvan!!! :D
Nagyon jó a varromány, a sajátról van a szabásminta?, és az anyag is nagyon tetszik!
A varrás nekem is hiányzik, már tornyokban állnak a "gyorsan" beszegendő, megvarrandó holmik..

Mni,
engem nem ijesztettél el :D !
Mi is túl vagyunk a mézeskalács gyártáson, persze Panyót legjobban a cukros-ragacsos máz érdekelte :shock: Szép volt utána!
Amúgy tuti megérzi, hogy nem mentek levegőre, plusz gondolom a mászás "agyi feldolgozása" is pörgeti őket. Ilyenkor mit csináltok vele? Hagyjátok a kiságyban díbolni, vagy veletek játszik, stb?

Annyira szeretném, ha lenne egy kis hó karácsonyra!!!
Így a hangulata nem annyira igazi :?
Még van két nap, szóval hajrá HolleAnyó!!!
(Pankónak szánkót hoz a mamiék Jézuskája, szóval főleg ezért van ez a nagy hórajongás)

KépKép
kmanna

Sziasztok!
Nagyon irígy vagyok azokra akik sütnek (süthetnek). Nekem semmire sincs időm..Vettem 3 beiglit és kész. Ennyi a készülődésem Karácsonyra....

Eszterxx!
Andris hogy van?

Mni!
Aranyos Lilla :lol:

Kmanna!
Mi is vártuk Levinél az első havazást. Neki egyáltalán nem tetszett a szánkózás. Addig is babakocsiban utazott, nem értette mi annyira jó a szánkózásba. Főleg, hogy hiába kértem Anyósomat - ha már szánkót vesz akkor háttámlásat vegyen, persze nem olyat vett - ezért folyton hanyatt ill. le esett Levente. :( Most is felhív anyósom direkt, közli hogy menjek olyan helyre ahol Feri nem hall. Megkérdezi, hogy hanyas inget hord. Mondom 44-45 (a magassága miatt kell). Erre csak felhívja telefonon Ferit (aki nem tudja a saját méretét) és azt mondja 43-44-es inget hord. Természetesen neki hisz és olyat vesz. Holott inkább 45-46 felé hajlik az ügy, mert nagyon magas, és az ennél kisebb ingek rövidek, az ujjuk is rövid. :evil: :evil:

Nimónak tegnap estére felment a láza 38,5-re és azóta is e körül mozog, hiába a sok kúp :( :cry: :( :cry: :( :cry:
Annyira aggódok. Viszont most nem viszem sehová, hiszen Sumertolimot szed (antib), csak meggyógyul :? :?

Pati!
Nimó is ellenkezik a szopiknál. Reggel még ráveti magát, de a nagy betyár utána már tudja, hogy a cicizés altatással jár együtt, és a végsőkig harcol ellene. Délben így tegnap nem is tudtam megszoptatni, és este is csak nagy nehezen. Elválasztani készül magát szerintem...Meg ugye a tápszer a cumisüvegből szuperül jön, és finom is, és még játszani is lehet az üveggel utána...

Na folytatom a tanulást..
Délelőtt kész lettem egy időmérleggel, most recenziót írok ..
A terepgyak sincs kész... :( +6 tárgyból dolgozom ki a tételeket folyamatosan...Már "csak" 6 vizsgám lesz ebben a félévben...

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Ezt a képet Niki csinálta nekem :lol: :lol: Még egyszer köszi!
Ezzel szeretnék minden topiktagnak Boldog Karácsonyt kívánni!

Kép

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Sziasztok!

Egy kis szusszanásra idejöttem.....

Juditk
Nagyon jó ez a karácsonyi kép! Nektek is nagyon boldog karácsonyt!
Szegény Nimó! Rossz hallani, hogy ennyit betegeskedik a kicsi fiú! Mostmár csak rendbe jön. Sok gyógyítópuszit küldünk neki.

Mni
Lilla igazi lány, akárcsak nálunk RÉka. Pakol és pakol és pakol.... :wink:
Nekünk a kedvenc reklámjaink a cibesek.
Réka esti alvásaival nekünk is baj van most. Én is a sétahiányra fogom, na meg, hogy esetleg jön a felső foga. Elég nehéz lecsillapítani.

Pumperka
Nagyon szép a mei tai! Télleg Te milyen jó csaj vagy! :wink:

Egész délelőtt sütöttünk főztünk a párommal. Ő gyúrta a tésztákat én főztem aztán töltöttem a sütiket. Mi is mézeskaláccsal akartunk indítani, de letettünk róla. Megcsináltuk a mákos és diós bejgliket és még linzerkarikát. A két gyerkőc nagyon jó volt. RÉkának még a hangját sem hallottuk.
A kis pihi után megyek és megcsinálom a nem olyan pepecses sütiket.

Puszilunk mindenkit, további jó készülődést.

Kép
Kép
tündérmanó27

Sziasztok!

Kristóf ma extra hisztis volt.Akkor is sírt ha felvettem. Már én is nagyon ki voltam bukva. Szerintem a meleg-hideg front együttese okozta. Remélem holnap illetve karácsonykor már nem lesz ilyen hiszti-miszti.

Nálunk még a pogácsa sütése és az ételek készítése van hátra.

Kristóf ma teljesen egyedül felált a kiságy mellett és az etetőszék mellett is a konyhában.

Kép
cicuka78

Kmanna, Pumperka, olyan jó Neketek, hogy tudtok varrni... én sajnos nem tudok se varrni, se kötni. :( Mondjuk időm sem hiszem, hogy lenne rá. :(
Juditkecskemét, a karácsony is tanulással fog telni? Mentek Gyulára?
Tündérmanó, akkor ma Ti is jó szorgosak voltatok! Én még kekszgombócot csináltam, holnap még sajtos rúdat szeretnék sütni...
Cicuka, gratulálok a felálláshoz, most már nincs akadály Kristóf előtt. :D

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok!

Csatlakozhatom hozzátok? :) Van egy 9 hónapos lányom,aki március 7-én született. :)

Kép

Kép
mezsó

Mezsó!
Én kifejezetten örülnék neki! :D Ugyanis én is kecskeméti vagyok. Meg Kmanna is. :) Írj magadról bővebbet! Merre laktok?

Mni!
Mivel két hatalmas dolgozat és 6 tárgy hátravan, muszáj tanulnom Karácsonykor is. És fáj a szívem azért, hogy nem süthetek...Jövőre bepótolom...
Jan. első két hetében lesz a 6 vizsgám...de a beadandókkal kell egyenlőre elkészülnöm...

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Szia Lányok!

Semmi, de semmi időm egy normális hsz megírásához, csak én is
NAGYON BOLDOG KARÁCSONYT szerettem volna kívánni Nektek! Az ünnepek után jelentkezem.

Tsókjaim

És üdv, Mezsó, mesélj magatokról!

Kép
KépKép
nebula

Sziasztok!

Ismét semmi szabadidőm nem volt a karácsonyi előkészületek miatt. Az utolsó hét volt a legkeményebb, a férjem kétszer volt karácsonyi vacsin, meg a többi napokon is sokáig dolgozott, így nem egyszer egyedül fürdettem a lurkókat, szóval nagyon vártam már, hogy itthon legyen. Ma utazunk haza anyukámékhoz, valószínűleg csak jövőre jövünk haza. Ha a két ünnep között lesz kecskeméti tali, akkor szóljatok, mert Félegyházán leszünk, lehet, hogy tudnánk csatlakozni. Kmanna, veletek biztosan találkozunk! :)
Hannika az utóbbi pár napban tökéletesítette az álldogálási tudományát, így már mindenhol feláll, és pakol meg pakol... Azt hittem, Julcsinál nincs pakolósabb gyerek, de Hannus túltesz rajta. Most látom, hogy a nagy táskából pakolja ki az apja atlétáit, pedig csak pár percre maradt magára. Asszem minden fehérnemű kicsit meglesz csócsálva. :lol:

Végül kívánok Mindenkinek nagyon szép, békés karácsonyt és boldog új évet!

Egy kis vidámság :) : http://elfyourself.jibjab.com/view/2zYu3uTRV7ZphA8R

KépKép
KépKép
mézgombi

Judit: örülök,hogy te is kecskeméti vagy! :wink:

Hát rólunk pár szó akkor: Pici lányom nem is olyan pici,mert elég nagyra nőtt máris,12600gram és 82cm máris,de ezt valószínűleg,apától és anyától örökölte,mert mi is nagyra nőttünk.Már térdelünk a kiságyban,és masszívan próbál 2lábra állni,de nem sikerül neki és ezen állandóan feldühödik. :wink: :lol: :lol: Egyébként sajnos legsúlyosabb fokú vizelet visszacsorgással született,emiatt tág a vesemedencéje,és sűrűn van húgyúti fertőzése.Havonta járunk vele kontrollokra Szegedre.Egyenlőre az a kérdés hogy majd kell-e műteni vagy sem./Elég valószínű hogy kell,de az orvosa még bízik benne,hogy az idő múlásával még hátha javul a helyzet valamelyest./Jelenleg meg betegek vagyunk,vírusfertőzés terítette le,torka van begyulladva...Szombat óta kisebb nagyobb megszakításokkal lázas... :cry: Meg nehezebben megy az evés,ivás is.Pont így ünnepek előtt... :cry: És még egy kép a tündérkéről. Kép

Kép

Kép
mezsó

Judit: milyen suliba jársz?Látom lesz egy csomó vizsgád...Mi a Széchényi sétányon lakunk az Önkormányzati lakásokban. :) Ti?

Kép

Kép
mezsó

Mezsó, üdv. itt! Gyere gyakrabban! Nagyon cuki Blanka, jó nagyra nőtt! ;)
Mézgombi, nagyon helyesek vagytok és milyen jól tudtok táncolni! :D

KépKép
KépKép
mni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?