dius, nyugi, a kicsimanüd még csak most született, jó hogy bénázik
az én nagy ló
dorkám is idétlenkedik néha a cicivel, éjjel a mai napig nem kapja be jól, vagyis még mindig fáj a mellem... de egyre ügyesebb ő is. kitartás!
hogy miért nem tudsz fejni? kezd beállni a kereslet-kínálat rendszer, annyi tej lesz lassan, amennyi kell. különben is, minek fejni?
persze, ha nem muszáj.
ha ennyi tejed van: vagyis bőven sok!!! akkor nem kell semmi szaporítóst inni. ha most elkezdesz laktoherbezni, nem lesz mihez nyúlni, ha tényleg kéne szaporítani...
elárulom, én egy cseppet sem tudok fejni szopi után. dorka meg 300-akat hízik hetente, és láttad, milyen kerek lett. bőven elég a tejem.
ja, és ha el akarod kerülni az idegeskedést, ne mérd, mennyit eszik, csak ha kiváncsi vagy, vagy ha gyanús, hogy keveset. mérd a bébit hetente egyszer, és nézd, gyarapszik-e. (én kiváncsi fánycsi vagyok, aki excell diagrammot csinála hízásból, én naponta mérem, de szerintem ez extrém hülyeség
viszont én meg nem parázok akkor sem, ha egyik napról a másikra fogyott, nekem szabad
)
milyen mérleget hozott a védőnp? nem digiset? mert azzal sosem fogod tudni pontosan kimérni...
mi tegnap érdekes kísérletet végeztünk: fodrászhoz mentem, anyósnak kiolvasztottam 120 ml tejet (még sosem kapott fagyitejet!), az bizti elég lesz ( számítások szerint 107 ml az adagja
) benyakalta mind - jó későn kelt, a végére hazaértem és fejtem. simán lejött 120, ami azt jelenti, hogy ő valszeg ennél többet eszik!!! jézusom, nem csoda hogy hízik
és sírt is a cumi után, így odaadtam neki a kifejt cicit, had cumizzon még rajta, és hallottam, hogy szépen kortyolgat
)) aztán így rendben is volt a világa. ma lehet megmérem, mennyit eszik ezekután
ja, még a "kötelező" mennyiségekről: noémi soha nem szopott annyit, kb a 2/3-át, mégis ugyanígy hízott, mint dorka, vagyis az "előírttól" bőven többet. ezért nem is kell izgulni.
alvásgondulnk nekünk is van, most sokalltam be, és egy lájtos aludj jól gyermekem szoktatásba fogunk mától vágni. az elmúlt napok arról szóltak, hogy altattam és visszaaltattam... ebből elegem lett, mert semmi mást nem tudtam csinálni. erősen gondolkodunk azon is, hogy kiköltöztetjük a szülői ágyból, sőt másik szobába (még nemtom hova, mert nincs lefalazva a plusz szoba
), hátha úgy jobb lesz... nehezemre esik ez, annyira imádom, hogy ott alszik velem
de muszáj pihennünk, meg neki is, nappal is. tegnap mindig, ha megébredt és sírt, felvettem, megsimiztem, de nem altattam el, úgy tettem vissza, ezzel szórakoztunk, sokkal többet aludt, mint az elmúlt napokban, mikor altatgattam.. így este is volt egy kis jókedvű éber időszaka, az egész család élvezte!
szalamandra: én lusta dög vagyok, rossz időben nem megyek ki!
extrém sportként csütörtök este 6-kor elmentünk a zuhogó esőben a nagylányokért az ovi elé - ekkor jön meg a busz az úszásról. nem volt annyira mókás - bár dorka élvezte, végigaludta az esővédő alatt.
pzita: harmadik gyerekesként nálam kint maradhatott első éjjel a baba, de ezt csak annak köszönhetem, hogy aznap épp megfelelő gyerekorvos volt. egy másik lehet nem engedte volna.
zita, ilyen kh-at sztem nem nagyon fog a barátnőd találni sajnos
((
bocsi a hosszért