Új privát üzeneted érkezett!

Iboly!
Sajnálom!
Lábforrasztó gyógyKépKépKépKépKépKépKépok mennek!
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Isti a töröttlábú, gyógypuszikat átadtam, köszöni szépen!
Puszi mindannyiótoknak!
Iboly
iboly

Tovább nézelődtem a babaszoba.hu-n (jaj!). Feltűnt nektek is, hogy a dietetikus olyan receptekből is a tápszert hiányolja, ahová nagyon nem kéne? Aztán nézzétek meg az impresszumot! A dietetikus úr egyben a babaszoba.hu kereskedelmi vezetője is...

Iboly
iboly

Sziasztok!

Valószínű én sem fogok tudni menni, nem sikerült kocsit szerveznem, anélkül meg elég nehézkes innen oda eljutni. Lehet, hogy megpróbálom, de nem biztos...
Remélem lesz következő is!!KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Pele sem jön.
Virág

Mi sem megyünk Kép Nyúl vagyok ebben az időben.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Én megyek, legfeljebb ketten esszük meg a regiment sütit, BorcsaKép
Cory, mi baj az idővel?
matska

Matska! Gyere-gyere!Kép A gofri-tészta már vacog a hűtőben.
Beszti, Cory! KépKép

Naná, hogy lesz következő!KépKép

És ha kitavaszodik, még Pécset is bevesszük, rohammal!

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Matska: Zsoma 5 fok alatt üvölt az utcán Kép
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Ajaj, ha kitavaszodik, mi is bevesszük Budapestet!!! Kép

Megyek, kipróbálom, Cicó elindul-e a hóban...
Jó talizást nektek, lányok, lélekben ott vagyok veletek!
Fotókat feltenni ám Kép
Üdv
Kriszi
kriszi

fotóalbum kész, publikus, Szipola csinálj egy másodikat belőle, mert a saját jelszavam nem szívesen adom ki, köszi, jó volt látni titeket,
jó hétvégét, puszi,
matska
matska

Sziasztok!
De jó, hogy itt voltatok!KépKépKépKép
Szipola! Azt hiszem, a te kesztyűd maradt itt végül.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok,
mi is nagyon jól éreztük magunkat!!! Kép Borcsa,
köszi a vendéglátást. Kép

Matska,
hol az az album? Nem találom.

Virág
Virág

http://babanet.hu/album/main.php?album=1685&page=1&image=30033

Itt az album.

B...sszus a kesztyűm. Kép

Mire hazaértem, nálunk leesett vagy 20 cm hó Kép
Megyünk szánkózni.

A képeket itthonról nem töltöm fel, technikai okok miatt (titokzatoskodó Szipola) - a munkahelyemről viszont igen, jövő héten.

Nagyon jól éreztük magunkat!

És megtudtam, hogy kiflicsücsök legális Kép

A kesztyű jó ürügy, hogy legközelebb is ott lehessünk...ugye?? Kép

Virág!
Meséld majd el légyszi a kismamaklubot!!!!
Akármilyen formában (sms, email, vagy akár itt)

szipola

Hahó,
mcnéztem az albumot, éééédesek vagytok! Mind egy szálig! De majdcsak tavasz lesz egyszer...itt már olvad Kép

Szipola,
talán idén már nem is kell az a kesztyű...És mi a csuda, te már dolgozol??? Oh, de lekvár vagyok Kép
Borsa tündérien szundikál, Cicó ilyet mostanában nem tesz. Ha elmentünk volna, ott pörgött volna egész nap Kép

Ja, teljesen és végig off voltam - fel vagyok indulva Kép
Üdv
Kriszi
kriszi

Szipola,
nem mentem el. Kép Recsivel játszottam, irtó jó kedvünk volt, nem volt szívem és kedvem itthagyni. Kép

A képek nagggyon jóóók! Köszi nektek, Szipola és Matska (akiről és Tomiról sajnos nincs kép. Kép De majd legközelebb. Kép Sós kávé. KépKépKép

Virág
Virág

Sziasztok!
Nagyon jók a képek!
Biztos nagyon jó is volt. Irigykedek egy picit! Sziasztok!
Andi
Andianyu

Sziasztok!

Volt valaki baba-mama klubbon? Mi takonykórba estünk. Nem akartunk fertőzni...

Snoopy

KépKép
snoopy

Csak lecseng már az OFF időszak

Nahát!
Cicó nem alszik édesen?? Mi a csudi! De hát édes és gondolom, szokott aludni = édesen alszik Kép
Nem dolgozom, csak bejárok ebédelni + szocializálom Borsát (magamat is) Kép

Nekem lesz ám Matska+K.K.Kép képem, már teszem is fel hétfőn!! Kép

Virág!
Abszolút megértem, hogy Recsi mellett döntöttél - próbáltam itthon elmesélni, hogy milyen szép, és ahogy cicit kér!! Imádom! Dupla szopizás vészvillogóval a Dohány utca sarkán Kép
szipola

Szipola,
neeeem, csak alig alszik már napközben, és éjjel se sokat - azaz utoljára több mint három hónappal ezelőtt sikerált róla alvós fotót csinálni - mire lefényképeznénk, felébred Kép

Ja, off voltam
Kriszi
kriszi

Utolsó OFF a talival kapcsolatban!

http://babanet.hu/album/main.php?album=1705

Képek fent!!
Kép

Szeretném megköszönni mégegyszer Borcsának, hogy befogadott minket, hiper-laza házigazda Kép és tök jó fej volt!!
szipola

Hahó,
mcnéztük. Cicó folyamatosan azt hajtogatta, hogy "hóbabba", meg "ittababba", és izgatottan mutogatott mindenkire. Virág tetszett neki legjobban, ahogy konyházik Kép Én nem tudok dönteni, mindenki klassz, és minden kölök gyönyörű!

Üdv
Kriszi
kriszi

Sziasztok,Kép
OFF
Borcsa, megkaptad a mailemet?
ON
matska
matska

Szia Matska!
Igen! Tényleg nagyon hasonlít. (Csak az én lányom szebb KépKépKépKép)

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Válság - megrekedt a topic Kép

Ja, ez mondjuk - ha az eredeti témát tekintjük - nagyon jó hír is lehet!! Kép
szipola

jaj, Szipola, dehogy rekedt, sajnos most rögtön jelölöm a Kismama februári számában a bölcsödéről szóló cikket, amely úgy állítja be a sokáig szopizást, mint valami jó megakadályozásátKép. Mint annak kerékkötőjét, hogy egy még szopizó gyerek, akinek ezer és egy oka lehet, hogy nem tud beszokni a bölcsibe pont emiatt szokik be nehezebbenKép. És ezt pont a Kismama írta. Azt hittem megüt a guta!

OFF
A cikk egyébként is saras annak a régóta ismert ténynek elhallgatásával, hogy a gyerek 3 (a legújabb vizsgálatok szerint 4) éves koráig NORMÁLISAN ragszkodik erősen az édesanyjához, és mind testi, mind lelki szempontból az a legjobb neki, ha otthon van az anyukájával (és ha van a testvéreivel). Már a '70-es évek pszichológiai kutatásai is kimutatták, hogy a 4 év alatti korosztályban, ha tartósan napi 4 órát vagy tovább távol van a mamájától a gyerek, akkor szignifikánsan agresszívebb, figyelme kevésbé köthető le, hajlamosabb a betegségekre.Csak ennek feszegetése ugye nem tetszene sokaknak az olvasótáborból... na mind1, csak úgy dühöngtem egyet Kép.

jó hétvégét mindenkinek,
matska
matska

Sziasztok!
Találtam valamit, amit meg kell, hogy osztanom veletek. Talán ismeri valaki a "Kismamák nagykönyve" című könyvet. Én még a terhesség elején vettem. Ma belenéztem és majdnem elájultam. Hozzátáplálás: 3 hónapos kortól ajánlják. 4-6 hó:bébirizs, sárgarépapüré, almapüré, krumplipüré. 6-8 hó:vagdalt csirke paradicsommal, vagdalt fehér hal, kemény tojás fehérjével összetörve, sajt, vajas kenyér, sima joghurt, 8-9 hó:Áttört lencse pirítós. És ez csak néhány példa az itt felsoroltból. ELKESERÍTŐ! És ez már a hatodik kiadás! Borzasztó!
Sziasztok!
Andi
Andianyu

Kép, Andi, ez milyen kiadás? Ki írta? Ki lektorláta?
matska

Még egy jóhír: bezárják a pécsi anyatejgyűjtőt Kép Kép Kép
Zistenit Kép

http://www.dunantulinaplo.hu/index.php?apps=cikk&d=2004-02-23&r=1&c=283774
kriszi

Na, életre keltünk! Kép

Pécsi anyatejgyüjtő Kép

Andi, sajnos nem ez az egyetlen ilyen mű.
WC papír gyártás ilyesmikből Matska eredeti ötlete alapján? Na? Kép

Matska, a cikket újraolvasom, mert nem emléxem rá, és utána reagálok...
szipola

Matska
kár hogy ezt a gyerekek nem olvasák mert én nem egy anyukátol halotam hogy pont jot tet neki a bölcsi egyik ismeresöm gyereke pocsék evö volt alig evett beadta az anyukája bölcsibe és láss csodát a gyerek szépen eszik a bölcsiben szépen meghizott ezáltal söt szobatiszta is lett .az meg hogy beteglesz könyen az a közöségnek a velejároja ja és ma már kevesen engedhetik meg 4évig othon maradjanak a gyerekel .
csics

Szia Matska!
Nos, ideértem végre. Elizabeth Fenwick írta, Magyar könyvklub adja ki, és a csecsemőgondozás részt Dr. Goldschmidt Béla nézte át szakmai szempontból. Ja és Dr. Czeizel Endre írta az előszót.
Szia!
Andianyu
andianyu

Jó estét!

Azért ennyire nem olvasok lassan! Kép
Bölcsis cikk (Kismama):
Nos tagadhatatlan, hogy bizonyos részeiben a szoptatást, mint további nehézséget említi/érezteti a beszoktatás szempontjából.
Ez mindenképpen teljesen Kép és Kismamához méltatlan (vagy az kéne hogy legyen) -

A másik probléma; elhallgatása annak, hogy tulajdonképpen a bölcsőde, mint intézmény önmagában elég megrázkódtatás a gyerkőcnek, hááát, ez elég furin festett volna egy beszoktatós cikkben, szóval így valóban egyoldalúan tájékoztatott (csak a beszoktatás mellett érvelt) viszont tulképp erről szólt, tehát "joggal" hamis a kép vagy mi...na jó, ebbe teljesen belegabalyodtam. Kép

Elizabeth Fenwick kapja be a répámat.
Kép

Megyek, mert megint szopi lesz - bizti Elizabeth szerint ha hozzávágnék egy oldalast, akkor átaludná az éjszakát... Kép
szipola

Szipola, neked van répááád??? Kép Nahát!

A cikk önmagában véve egyoldalú és elfogult volt, az alcímben ugyan felvet egy-két érdekes kérdést, de ne válaszolja meg. Valamint véletlenül elfelejtettek megkérdezni egy-két gyermekpszichológust a kérdésről pro és kontra... de nekem igazából a szopis rész fájt, hiába adták a gondozónő szájába a hülyeséget, a szerknek itt legalább egy zárójeles megjegyzésre kellett volna futnia.

Csics, a legtöbb bölcsibe adott gyerek mamája igyekszik a bölcsibe adás előnyeit ecsetelni, milyen meglepő... Csak nem fogja neked elmondani, hogy milyen ára volt ennek... Olvass egy kis Vekerdyt vagy Ranschburgot légyszíves. Vagy bármit a témában.
OFF : Én inkább zsíros kenyeret eszem, de a gyerekem nem megy bölcsibe soha. Az együtt töltött időt nem lehet megvenni, sem később visszaszerezni. De ez szigorúan magánvélemény és offtopic, nem célom senkit megbántani.

matska
matska

Szia Andianyu!
(Mér nem vagy regisztrálva, jöhettél volna talizni...Kép)
Jáj, jáj, mindjárt utánaszagolok dr. Goldschmidtnek, mikor adták ki először?
jóccakát,
matska
matska

Sziasztok!
Matska! Bírlak, amikor így bedühödsz! Kép

Még egyszer a bölcsis témához:
Én SOHA nem fogom igénybevenni a bölcsit, akárhány gyerkőcöm lesz, akárhogy is állunk majd. A cikk pedig végképp távol áll tőlem (fentiek miatt) egyszerűen nem érint, nem érdekel, de az tény amit Matska ír; egyoldalú, szoptatást hátrányként emlegető, bölcsit indokolatlanul népszerűsítő volt.

Nekem ez a része volt borzalmas:
"...Ugyanígy igaz, hogy nem minden síró gyerek szereti, ha ölbe vesszük, sokuknál ki kell várni, amíg magától megnyugszik. Ezért láthat néha a szülő olyasmit, hogy a gyerek a sarokban sír, és látszólag senki sem figyel rá...."

Na, elképzeltem, amint Borsa idegenek között egyedül egy sarokban sír. Ez olyan jó dolog? Vagy ezen "át kell esnie" hogy érjen a személyisége? Lófaszt. Kép
Bocs.

Más:
Dr. Goldschmidt Béla bácsi lektorálta az
Egyél, kicsim! c. könyvet is (karácsonyra kaptuk) - mostanában nézegettem, elég meredek dolgok IS vannak benne - alapvetően a szoptatás 6 hóig tartó kizárólagosságát hangsúlyozza ugyan, de pl. a 34-35. oldalon a mikortól adható? kérdésre elég érdekes a válasz, csak néhány példa:
4. hónaptól adható:
"...3 sárgarépát megtisztítok, feldarabolok..."

5. hónaptól adható:
"...A cukkini nagyszerűen harmonizál az elsőként bevezett zöldségek mindegyikével. 15 dkg-ot feldarabolok belőle..."

6. hónaptól adható:
"...Egy kivit meghámozok, felnegyedelek és magos közepét kivágom. Egy negyed sárgadinnyével összeturmixolom."

Most akkor mi vaaaaan?? Szoptatás 6 hónapos korig, vagy 4 hónaposan már répabekapás?? Kép

Ja, Dr. Goldschmidt B. a Szent Rókus Kórház gyermekosztályának osztályvezető főorvosa, egyetemi magántanár.
szipola

Szipola,
bírlak, amikor így bedühödsz. Kép
Virág

Matska!

Én is olvastam a cikket, de azt gondolom, ez azért nem ennyire egyértelmű. Időnként tudnunk kell látni azoknak az embereknek a szemével is, aki nem olyanok, nem úgy élnek mint mi. Akik nem tehetik meg, hogy otthon maradjanak, mert nem egyszerűen az lenne a gond, hogy zsíros kenyeret enne rántott hús helyett, hanem ennél sokkal komolyabb anyagi gondot okozna az otthonmaradás. Pl. aki a gyerekért már áldozatot vállalt a kevesebb jövedelemmel, de a GYES már nem lenne elegendő. Azaz 2 éves korában bölcsödébe kell adni a gyerekét.
Egyébként én el tudom fogadni a gondozónő véleményét, hogy a szoptatás igenis hátrány lehet. Ha úgy komplexen nézed, akkor valószínű, hogy ott, ahol az anyuka sokáig szoptatja a babáját, szoros kötelék jön létre. Ez nem azt jelenti, hogy biztosan ill. azt sem, hogy nem anyatejjel táplált babáknál ez a kötelék nem jöhet létre. Viszont az biztos, hogy ha sokáig szoptatott babáról van szó, akkor vagy az anyuka marad a gyerekével otthon, vagy vinnie kell mindenhova magával, nem hagyhatja hosszabb időre másra.
Ranschburg tanár úrnál olvastam pont a napokban ezt (Félelem, harag, agresszió c. könyvét olvasom):
"A konkrét szeparációs félelem 2-3 éves korig tehát egészen természetes emóció, amely annál erősebb, minél gyakoribb és emócionálisan minél telítettebb a szülő és a gyermek együttléte."
Nem éppen ez jellemzi a szoptatástKépKépKép (gyakori emócionálisan telített együttlét)?

Igen, hiányzott a cikkből a pozitív példa, olyan, akinél a szoptatás nem okozott nehézséget (meg az is, hogy a bölcsi szükségmegoldás). Viszont ez a cikk nem neked és nekem szólt, hanem azoknak, akik bölcsibe szeretnék adni a gyereküket. És itt talán nem akartak riogatást írni, abból talán hall épp eleget a kismama.
Szerintem a cikk abban volt egyébként a legrosszabb, hogy nem igazán felelt a kérdésekre, a nagy horderejű témához képest kevés és gyenge példákat hozott, és azt is egyoldalúan (pl. csak sikeresen beszoktatott gyerekről van szó, vagy olyanról, aki be fog, olyanról, akit nem "sikerül" nem.)
Feltették azt a kérdést, hogy milyen idős kortól érett egy gyerek a közösségre, nem okoz-e a szülő maradandó károsodást, de egyikre sem adtak szakértői (pl. pszichológus) választ.

A szigorúan saját életünkre (nincs bölcsöde) vonatkozó magánvéleményemet egyébként talán a Ranschburg könyvből a fent idézett (2-3 éves gyerekre vonatkozó) rész folyatása jellemzi a legjobban:
"A gyermek nem azért sír, mert elkényeztetett vagy rossz, hanem azért, mert anyja nélkül fél. Ha ilyenkor a szülő nem segít rajta, nem állítja helyre a nyugalmát - ami általában a puszta megjelenésére történik -, az éppen olyan vétek, mintha enni nem ad neki, ha éhes..."

Szipola!

Ez utóbbival azt hiszem a bölcsiben a sarokban való sírást hagyást is véleményeztem: KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti, szívemből szóltál, ezért ajánlottam Csicsnek Ranschburgot (is). A többiben is egyetértettünk,nem? Kép

A Kismama mint média FELELŐS a véleményformálásért, KÖTELESSÉGE lett volna a másik oldalt is bemutatni. Pont azért mert nem csak Te meg Szipola, meg én olvassuk, hanem egy csomó tájékozatlan, egyszerű, bizonytalan anyuka is, akik sok esetben meg sem próbálkoznak önálló véleményalkotással Kép.

Szerintem az anyagiak a legtöbb esetben csak kifogás, kivéve persze pl. a gyerküket egyedül nevelőket, de még ott is van kivétel. Teljesen off, de leírom egy kolléganőm történetét, hogy legalább itt álljon pozitív ellenpélda: Volt az egyik munkahelyemen (intenzív osztály egy nagy kórházban) egy kolléganőm, aki mindig éjszakás volt. Este 7-től reggel 7-ig dolgozott, aztán pihenőnap, második nap megint ugyanígy.Éveken keresztül, mindig. Én ezt akkor nagyon furcsálltam, mert tudtam róla, hogy egyedül neveli a 2 gyerekét, a férje meghalt. Egyszer megkérdeztem tőle, hogy mégis hogy lehet, hogy ő bevállalta az állandó éjszakás műszakot. Elmesélte, hogy csak így tudta megszervezni azt, hogy ne kelljen bölcsibe adni a kisfiát, aki akkor 2 éves volt. A nagylánya, aki akkor 10 éves volt vigyázott rá éjszaka, meg időnként ott aludt velük a nagymama. Reggel a csaj hazament a munkából, elvitték a nagyot iskolába, majd lehúzta a napot a kicsivel. Tehát csak minden második nap aludt éjszaka, meg annyit nap közben, amennyit a kicsi. De nem adta bölcsibe. Pedig biztos könnyebb lett volna. Sőt.

ON
matska
matska

Matska
nem bántotál meg viszont soha ne mond hogy soha nem adnád bölcsibe a gyerekedet mert kerülhetsz olyan helyzetbe hogy mégis be kell adjad .

Viszont számitotam ilyen reagálásokra vagyis inkább csak ezekre számitotam .

Beszti
imádlak Kép a te válaszod a legjobb és legmegértöbb .
csics

Matska
te engem elkeseritesz a csö látásodal Kép azt hiszed olyan könyü itthon lenni gyerekel minden nap hát nem és igen is elég sok ember van akinek nincs anyi pénze hogy megengedhese azt a luxust hogy otthon maradjon én meg neked ajánlom hogy a könyvek olvasgatása helyet az emberekre figyej jobban akor rájösz hogy menyi embernek kevés a pénze és hogy menyire fontos a pénz a mai világban.
csics

Kedves Matska!
Nem sűrűn fordulok meg ezen a topikon, mert már a címe (ami ugye nem túl szimpatikus a maga felszólító módú stílusával) is eltántorít.

De most beleolvastam. És amiket írsz, az eléggé bántó, már bocs. Vagyis nem is bocs. Az eddigiekből arra vagyok felkészülve, hogy a torkomnak ugrasz. Szóval nem "bocs". De azért csak megírom.

Az, ahogyan a gyereküket bölcsibe adó szülőkről vélekedsz, ítélkezel (távolról, csuklóból) egyszerűen sértő, méghozzá nagyon sok szülőre nézve. Ezer oka lehet annak, hogy a szülő jobb híján bölcsibe adja a gyerekét. És képzeld el, igenis van még olyan gyerek is, akit végül már azért adott az anyukája bölcsibe, mert otthon majd' megőrült a kölök az unalomtól, egyszerűen társaságra vágyott. A kistesója meg nem igazán minősült társaságnak. És a bölcsiben meg jól érezte magát. Tudod, nem egyformák a gyerekek se. De olyan is van - például anno anyukám - aki igenis kényszerből, vérző szívvel adja bölcsibe a gyerekét. A barátnőd példája nagyon szép, de nem mindenki tudja megtenni. Nem mindenkinek van lehetősége arra, hogy éjszaka dolgozzon, és ezen "nem mindenki" közül viszont sokan kénytelenek dolgozni - nappal. Nem tudom, hol élsz te, hogy el sem tudsz képzelni olyan családot, ahol mindkét szülő fizetése nélkülözhetetlen a napi megélhetéshez, és a bölcsi marad számukra az egyetlen megoldás.

Ja, és külön gratulálok a következő mondatodhoz: "Pont azért mert nem csak Te meg Szipola, meg én olvassuk, hanem egy csomó tájékozatlan, egyszerű, bizonytalan anyuka is, akik sok esetben meg sem próbálkoznak önálló véleményalkotással"

Azt hiszem, e gyöngyszemet nem kell kommentálnom, aki elolvassa, érezni fogja, mi bajom vele.

Na, lehet "bedühödni".

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut

Szipola
A könyvhöz hozzászólva én úgy látom, hogy ajánlja a 6 hónapos korig való szoptatást, de ez sajnos nem mindenkinek adatott meg. Azért írja, hogy ADHATÓ. nem azt írja, hogy kezdjük el adni, hanem egy alternatívát kínál fel azon anyukák részére akik végigbőgik az éjszakát és a nappalt mert nem tudják szoptatni babájukat.

Matska
(Azt hiszem Te írtad de ha nem akkor bocs)
Tudod az anyukák olyanok, ha véletlenül bölcsibe kell adni gyermeküket akkor megkeresik a pozitív dolgokat, hogy miért jó bölcsibe vinni a csemetét. Hidd el nagyon nehéz nekik. Miért lenne jobb, ha azt szajkóznának mennyire rossz lesz ott a gyereknek? Nem könnyű a gyerektől elszakadni és akkor ezt az elszakadást tetézze még negatív attitűddel? Nem gondlod, hogy ez önsanyargatás, kegyetlenség? Kegyetlenség nemcsak saját magával szemben, hanem a gyerekével szemben is.

És ha az anyuka nem "lelkesednének be" a bölcsire, nem talál pozitív kapaszkodókat, okokat, új lehetőségeket, új élményeket, az a negatív hozzáállás gyerekére is kihatna, ergo a gyerek már első nap gyűlölettel lépné át a bölcsi ajtaját. Szerinted akkor melyik a jó megoldás?

Szerintem az, hogy nézzük a pozitív oldalát a dolgoknak, próbáljunk meg az adott helyzeten lehetőségeinkhez képest változtatni, javítani, ugyanakkor ne álljunk negatívan hozzá mert csak a saját életünket és gyerekünk életét pecsételjük meg vele.

Üdv,
MJ - Móni
(aki a mindennapi megélhetésért (!) kisfia 8 hónapos kora óta dolgozik napi 9 órát, mellette minden egyes otthontöltött percet majd 100%-osan a fiának szenteli (férjnek is marad 1-2%Kép), és az a "kegyetlen" szülő aki majdnem bölcsibe adta a gyerekét, de hosszas örlődés és lehetőségek kutatása után apukát sikerült otthontartani)
mj__móni

Adrienn, Móni!

Egyetértek veletek. A bölcsi kényszermegoldás, sokszor egyszerűen nincs más, ill., ha van is, az nem jobb, sőt. Jobb-e vajon fűre-fára bízni a gyereket, hurcolni mindenfelé, úgy szervezni az életet, hogy ne legyen két egyforma nap? Vagy folyton stresszelni, veszekedni a filléres anyagi problémák miatt?
Vagy a másik példa: Ha csak a saját lányomból indulok ki, bizony vannak olyan gyerekek, akik otthon nyüglődnek, és, akármennyire is igyekszik az ember, nem lehet a figyelmüket tartósan lekötni, nem játszanak sem egyedül, sem anyával. Én nem bölcsibe, hanem félnapos minioviba adtam 2,5 évesen és utólag is nagyon jó döntésnek bizonyult. (plusz haszna volt, hogy a Tesó születése előtt adtam be, így akkor is jutott rá figyelem, energia, amikor tőlem már csak azt hallhatta, hogy ezt se, meg azt se bírom. Amikor megszületett a Tesó, az ő napjai nem változtak meg gyökeresen, az oviban továbbra is ő maradt az egyik főszereplő, és még véletlenül se hitte azt, hogy a tesó miatt lett lepattintva. És, ami nem mellékes, nekem is több időm, energiám jutott a kicsire, de ez tényleg az utolsó szempontok egyike volt.)
Úgyhogy egyéni élethelyzetek és konkrét gyerekek ismerete nélkül nem helyes ítélkezni mások döntései felett.
rjuli

Na látod Szipola, megy ez a topikKép.
Kérek mindenkit olvassa el, amit írtam: magánvélemény+off topik, és mivel úgy látom megy a téma, talán fáradjunk át a bölcsis topikba. Pele ott már küzdött egy kicsit, most megpróbálunk a nyomába érniKép. Hiába, megint csak örökzöld témaKép.
matska
matska

Matska!

Megtennéd, hogy belinkeled azt a topikot?
rjuli

juli,
nyitottam egy újat itt: http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/index.html,
hadd ne offoljuk szét mások beszélgetését.
matska
matska

Ok, csak elolvastam volna, amit Pele írt, de akkor majd keresgélek.
rjuli

KépKép
KépKépKép
beszti

Virág!
Kép
szipola

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?