Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Évi!

Elfelejtettem írni,h.nagyon kis vagányak a vonalzódon a fiúk.
Buli képeket ne felejtsd el,ha lesz egy kis időd.
Cleo!
Ha bevált a reci,akkor írd be légyszi.Eddig még én sem csináltam,mert
minden évben kaptunk a férjem mamájától,de most megpróbálkoznék vele.
Kép Kép Kép

Kép

Kép
kory

Kory.

okés :)

De éédddessssek a képeken :) Majd én is teszek fel Mikiset,csak át kell még rakni a gépre...
Lassan itt van Kinga szülinapja is.tiszta ünnep-dömping lesz nálatok.Vinned kell majd 4éves státuszra?

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Cleo!

Lemaradt,nekünk Fuji FinePix fényképezőnk van,nem nagy szám
,meg elég nagy darab.
Nem viszem státuszra,még sohasem vittem egyiket sem,még tanácsadásra sem.Nálunk úgy működik,h.van egy dr.nőnk,ő jön ha betegek,ha oltás van stb..amúgy a helyi kórházba ügyeletes orvos is.
Szóval ha betegek kijön házhoz,aminek a havi díja 4eFt.Ha adott hónapon belül többször kell jönnie akkor nem kell újból fizetni.
Ha meg pl.2hónapig sem betegek,akkor ugye nem jön,nem is kell fizetni.
Remélem érthetően írtam le.
Amúgy pont ma volt,Olivérnek beadni a meningo-t :cry:
Kinga anno nem kapta meg az ő tanácsára,de továbbra sem javasolja.
Kullancsot javasolja mindenkinek.

Kép

Kép
kory

Helló!!

De jók a képek!!!
Amiket én felraktam, azok privát képek :lol: :lol: A vecsési topikos csajokkal szerveztünk a gyerekeinknek egy bulit eszem-iszommal. Az oviba nálunk nincs nyilt bulijuk a gyerekeknek :roll: Csak egy év végi műsor van, amin ott lehetünk.
Évi! Van reményed a lányra!!! :lol: :lol: Kence meg ráér, majd ha lesz időd. De portósan add fel, hogy ki tudjam fizetni!! Vagy utána utaljam??

Mi már megsütöttük a csajokkal a mézeskalácsot, épp ma raktunk rá zöld díszítést tojáshabból - most várom, hogy megszáradjon, addig nem tudom elrakni :roll: :lol:

Én is várom még a többi képet!!! :lol: :lol:

Puszi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi

Sziasztok!

Nálunk nincs kép. De a tiétek tök jó!

Intézkedem a keresztelő miatt. Dec. 26-án lesz.Szeretnék szép egyforma ingecskét,de eddig bejárt boltokban semmi nincs,dühítő :x
Barátnőméknek is sikerült utánunk beférközie,így keresztelőre 3 család 6gyerek lesz .. :) Jövő7en fodrász,aztán paplátogatás,megbeszélés. No meg kaja rendezés.Azért kezdem most előre megtervezni,mert elég sokan leszünk,holnap meg szétszedjük a konyhát,úgyhogy 7végén káosz lesz. Anyuéknak meg a dédiéknek is akkor tartjuk a házassági évfordulójukat,úgyhogy megyek tortát is rendezni.Hétfőn gipsz levétel,remélem nem kapunk már.. Huu izgi.. Remélem minden rendben lesz akkora..

Fényképezőgép,ajj majd megnézem.

Nálunk doki pont fordítva mondja az oltást Kory.. :shock:
varga tünde

Sziasztok,

megint elhavazva pedig csak vásárolgattam, ma jobb, ha nem is csinálok már semmit. Kaptam büntit parkolásért, mert lejárt a jegyem + vettem egy fehér inget Martinnak és itthon vettem észre, hogy rövidujjú - vissza.
Fényképező: érdemes laposabb készüléket venni, és megkérdezni a családtagokat, hogy milyen kártyájuk van (SD,XD), így nyaraláskor el lehet kérni tőlük és többet lehet fotózni. Nekünk 10-szeres optikai zoom-os Olymposunk van, 4 éves és elég nagy. A képernyőre érdemes rögtön egy karcmentes fóliát tetetni, a kamerákhoz okvetlenül kell, ha körömmel kezeled az érintő képernyőt, akkor nem megy tönkre. De a fényképező LCD kijelzője is hamar karcos lesz - tapasztalat.
A 10-szeres zoom-ot nem használjuk ki, a sportfunkciót sokat használjuk gyerekfotózásra. A miénken elég szar, hogy a vaku lassan tölt fel - ez lényeges, hogy gyors legyen.
Szóval akár egy 15 ezer körüli gépet is megvwnnék magáncélra, lényeg, hogy kicsi legyen.
Na jöttek hozzánk.

Éva

KépKépKép
agmano

Cleo!
Várom ám a bevált receptet! :lol:

Kép

Kép
kory

Helló!

Képzeljétek ma voltunk a barátnémmal rucit nézni a fiúknak keresztelőre.Ő a lányának meg fiának akart blúzt meg inget venni.NA körülnéztünk 5 boltban.Ebből egyben volt az én fiaimnak nagyon szép együttes ami 6200ft ft volt. Mérges vagyok,mert a többi helyen nem volt se mellény ing vagy ilyenek.Nem vettem meg mert drágáltam,még Beninek csak csak,de Domi úgy is hamar kinőné,talán csak 1-2szer hordaná. Azért meg sajnálok kiadni 6200at. A két fiúnak 13000 lenne.Na megyünk tovább,bementünk egy helyre.Timi talált blúzt meg inget.Nem voltak szépek egyáltalán,de azt mondja mindegy.Meg sem kérdezte,hogy mennyi,nekem se jutott eszembe,de a kasszánál 8400ft lett volna a kettő!!! Kiakadtam meg Ő is.Még jó,hogy nem ütötték be.A kínaiban külömb volt az ing,mint ott 4000feletti.. Kiakadtunk nagyon.Ugyhogy nem tudom mit fogok kitalálni.Nadráguk megvan.De a felső,úgy szeretnék egyformát,de hogy sikerül-e.
Ma apa szétbontotta a konyhámat,holnap meg holnapután állítólag befejezi.Remélem.

Veletek?
varga tünde

Éva:http://www.paramedica.hu/200504/14_fogyokura1/index.htm :)
varga tünde

Tündi, megnéztem, de minket még nem érint.... Norbit kordában tartjuk, apja alkatát örökölte, de ő is sportol és odafigyel a kajára.
Most nem jövök rövid ideig, mert 2 perc múlva elviszik a modemünket.
Fincsi rántott hecket csinálok, krumplisalival, meghalok az édestől....

Éva

KépKépKép
agmano

ÉVA neked nem ezt akartam,hanem Hónap kérdésében: a fiú vagy lány részt. Ezt a szomszédomnak nyomtattam ki.. :oops: Nem jól adta a linket vagy nem tudom miért ezt adja ha bemásolod.Bocsi! Szóval neked nem ezt akartam!!

Nyami kaja...

Nálam gyors kaja volt,a szétszedett konyhám miatt.
varga tünde

Sziasztok!

Visszahozták a modemet. Nem is értettem Tündi, miért nekem szántad a linket, de így már értem. A Jónás szerintem nagy hülyeség és a Babaneten egy lány totál rá volt kattanva, sikerült is elsőre egy lányos napon teherbe esnie, most már talán dajkálja az azóta megszületett 3. kisfiát :cry:
Ekkor én elvetettem, bár eleve furcsálltam + nem is biztos a születésem időpontja percre pontosan.
Szomszédasszonyt is érdekli a téma? És Téged?
Mi pe előtti napokra gyúrtunk végeredményt lásd később....
Olyan szarul vagyok, mint még soha. Hogy bírják ezt sokan hónapokig? Nekem csak napok óta állandósult ez a rossz közérzet, hányinger, egész nap csak feküdnék és fázom, fázom, fázom. Szinte csak kenyeret bírok enni, minden már rosszul esik, amit főzök ízetlen és a fiúk túrógombócért nyúznak. Meghalnék, ha meg kellene csinálnom. Undorodom az édestől.
Bocs, hogy untatlak benneteket a gyomrommal, de ez nekem új.

Szóval ingvásásrlás. A kínaiban vettem fehér inget, mert Martinnak az kell a kari műsorhoz, mert táncolni fog, 800 Ft volt, fekete naci pedig 1000. Csinos ingecske különböző méretben egyformában?! Elég reménytelen. Talán a Jeans Clubban, ha van nálatok ilyen.
Mi a fehér inghez teszünk csini kis masnit a nyakukba és ettől fel van dobva az egész. Most fotózáshoz halvány inget és akármilyen gatyót adtam rájuk, sztem hétfőre meglesznek a fényképeink, de a szekknerünk még nincs itthon. Lefotózom aztán tényleg felteszem már a szülinappal együtt.

Na megyek, bár esik elmegyünk levegőzni, akkor nekem is jobb.

Éva

KépKépKép
agmano

Éva: a szomszédasszonynak kellett a gyerekkori elhízás.Kivették a fiának az orrmanduláját,és azóta tökre csak hízik-hízik.Kétségbe van esve,kapott 3 hetet,hogy elkezdjen fogyni a gyerkőc,ha nem megy kivizsgálásra.Neki keresgéltem,mert nincs netük.Majd jövök még...
varga tünde

Csak egy pill.-ra jöttem.
Ma ezt találtam,szerintetek hasonlít???? Kép

Kép

Kép
kory

Ja,Kinga közel 4,én 6éves vagyok itt!

Kép

Kép
kory

Hali.

Tündi.sógornőméknél is ez volt mind2 lánynál.3-4évesen vették ki a mandulájukat és hirtelen kezdtek el hízni...:( 11-12 éves korukra 100 kg-ok voltak!!!

Évi.sajnálom a rosszulléteket,de kitartás!!!én kislányt érzek nálad :D :D :D .
Na ezt a rucivásárlást ne is mondjátok,Szolnokon is katasztrófális...

Kory.hasonlít :) ,de nem hazudok ha azt mondom,hogy tán Kinga husisabbnak néz ki...legalábbis ezen a fotón.

Tegnap megint megmércéztem a gyerekeket.hát Zsolti nagyon nől.aug óta hízott 1,5kg-ot és nőtt 3cm-t :shock: :shock: ,úgyhogy most 120cm és 22,5kg.Sziszi most nől...és nem hízik...ez van :?
Kory.csak nehogy jövő karácsonyig kelljen várnod a kipróbált mézeskali-recire...mert még nem volt időm rá 8)

Jaj,nem is mondtam: Zsoltinak nagyon-nagyon mozog az egyik foga :D :D ...mondjuk fájdogál is neki :roll:

Na,jó éccakát....nálunk még mindíg nincsenek kész az ovisképek

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Szerintem is hasonlít,és husisab nálad Kory..:)

Uhh Cleo,nem semmi súlyuk volt.És mit találtak náluk nem tudod? Szegény tökre kétségbe van esve.

Éva én anno ugyan így voltam Benivel.Nagyon sajnállak nagyon rossz. :( Hideg vizet tudtam inni,az nem jött ki belőlem no meg a cola,+ piritós kenyér.De azt is csak úgy tudtam megenni,hogy a párom piritotta és közben szellőztetett,hogy friss levegő legyen a konyhába ne kaja szag.Mert attól egyenesen a wc kellett mennem. Sokat fogytam.Volt,hogy kint ettem a hűvösben,csak legyen valami a hasamban.Azt tudom mondani,hogy kitartás!!! Különben Domival nem voltam így rosszul sőt! Úgyhogy erre ne alapozzatok. Majd a 4D megmondja,az tuti.. :) Már tökre várom ám.. :lol:

Konyhám szétbontva,por mindenütt.. Jaaajjjj...
varga tünde

Sziasztok!

Nem tudom betegségről van-e szó vagy természetes életkori sajátosságról? Hat hónapos kisfiam szájából szinte állandóan folyik a nyál. Nem gondolnék betegségre, de egy ismerősőm azt mondta, hogy izom működési rendellenesség is állhat a háttérben. Akinek ezzel kapcsolatos tapasztalata van, az kérem írja le.
Köszönöm
Kobuc szemafor1@gmail.com
kobuc

Hali

Gyors leszek,mert takarításban vagyok :?

Tündi.ááá nem is vízsgáltatták őket,mert szinte ugrásszerűen megnőtt az étvágyuk,ahogy rendbejöttek a műtét után.szinte zabáltak :shock: ...hozzáteszem azért,hogy az egész családjuk olyan "nagyevő".Szerintem az étrend és mennyiség odafigyelésével lehet csak orvosolni a dolgot.

kobuc.
én csak megnyugtatót tudok írni.nekem mikor Zsolti elkezdett fogzani ömleni kezdett a nyála és egészen 2,5éves koráig így is maradt.egyszerűen vannak ilyen gyerekek.olyan mértékben nyálazott,hogy folyamatosan előkében kellett lennie,amit gyakran cseréltünk.amint kijött MINDEN foga elmúlt minden nyálazás :)

majd folyt még :)

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Na visszajöttem...csak csöngettek az előbb...

szóval néha nagyon kellemetlen volt,hogy bármi rucit adtam rá...pár perc és át volt ázva és azt hittem soha nem lesz vége.De amúgy mástól is hallottam már,hogy ilyen volt a gyerkőcénél.

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!!

Hogy van mindenki??? Kicsit elmaradtam, bocsi!! :oops:
Szombaton cirkuszban voltunk (ritmusshow) , csajoknak tetszett, bár felejthető előadás volt. :cry: Családi programnak viszont tökéletes! :lol:
Szombat dálután és vasárnap óta szegény Mariettám újra fosik, így ma nem ment oviba. De ma már okés!! :lol:
Amíg vaciláltam, hogy mi lehet, vajon elengedhetem-e vagy sem, megkérdezte: "ha hányok akkor tuti nem megyek ,igaz?" Na, itt megijedtem, hogy még hányást is produkál, csak itthon maradhasson, így maradt itthon a mamánál :roll: :lol: :lol:

Tünde!!

Húú, most nagyon hiányozhat a konyhád!! :evil: Máskor is, de gondolom most méginkább!! Ez a ruha vásárlás sem lehet egyszerű. Pedig azt gondolnám: milyen egyszerű egy fiucskánál. Ezek szerint nem! :cry:
Ja, és hiányoznak a képek a vonalzókról!!!! :cry: :cry: :lol: :lol:

Évi!

Tényleg jó volna már látni a képeiteket!!! Neked meg jobbulást!!!
Képzeld van egy barátnőm és két fiú után ő is most várja a harmadikat :lol: :lol: talán még egyidősek is vagytok! :wink:

Kory!!

Hát hasonlít hasonlít, de Kingus mintha jobb húsban lenne!!!! :wink: :wink: :lol: :lol: Mit akarsz a lányodtól, hiszen te sem voltál egy duci kislány!!!! :lol: :lol: :lol:

Andi!!

Húú ezek a méretek: Mariettáé megegyezik Zsoltiéval, csak ő lány és egy évvel fiatalabb!!! Mi lesz a lányomból??????? :roll: :roll: :roll:
Én úgy tudom, hogy a "beteg" orrmandula gátolja a hízást és étvágytalanságot is okoz. Így amikor kiveszik, visszajön az étvágy. A környezetemben sok gyereknek kivették már, de egyik sem hízott meg tőle. Ezért én úgy gondolom, hogy inkább ez genetikus és a rossz táplálkozási szokás miatt lehet. Gondolom a duci, jó étvágyú szülők örültek, hogy végre eszik a gyerek és nem szabtak korlátokat.
De valóban szörnyű, hogy mennyi kövér kisgyerek van :cry: :cry: És én befogom a szám, mert az enyémek ehetnek bármit, nem hízékonyak. Nagyon nehéz lehet erre odafigyelni és tiltani a gyereket az ételtől! Hallod Kory!!! Ilyenek is vannak :lol: :lol: :lol:
Amikor vizsgálom a gyerekeket, sokkal szívesebben nézem a vékonykákat, mint a dusika. Nekik több gondjuk szokott lenni. De ezt már egyszer letárgyaltuk azt hiszem! :oops: Jól emlékszem??

KOBUC!

A nyálzás ebben a korban normális (bár kellemetlen) tünete a fogzásnak. Ha nincs kiszáradásnak jele (kevesebb vizelet, besüppedő kutacs, száraz bőr...) akkor ne aggódj, nincs baja a gyerkődnek, csak fogzik erősen!

Kész vagyok a mézesekkel és a linzerrel. ezek már karácsonyra készültek.
Kép

Nagy a sikere!!! :lol: :lol: :lol:

ágyöngyi

Ez igen, Gyöngyi!

Kobuc egy ismerős kisfiú 4 éves koráig nyálzott, mindig nyitva volt a szája és folyt a nyála. Varratak neki csini kis háromszögletű kendőket, a bölcsiben is cserélgették neki. Ovis korára elnőtte, de elég nehéz volt vele bárhová is menni és megjelenni. Kitartás, ez nem természetellenes, nem betegség, a homokozóba kicsit kevesebbet fog járni :?

Martin szemével voltunk kontrollon. Átfordult neki mínuszba -0,5 mindkét szeme, a cilindere pedig javult egy 1/4-et. De ez azt jelenti, hogy élete véégéig szemüveges lesz, és valszeg a cilindert sem növi már el. A mínusz apedig, ahogy nő, úgy fog vele együtt nőni. Nekem kis mértékben változott, reméljük neki sem kell majd szódásüveg talp.

Lesz fotó, de ma kari műsor Norbinak, holnap Martinnak, majd egyben jönnek a képek :oops: , most már nem dolgozom, de helyette védőnő, orvos, fülészet a program. Eddig ajándékot festegettem az óvónőknek + Sanyimhoz szólni sem lehet, ma is éjjel 1/2 2-ig nyomatta könyvelést, 8-ra meg a munkahely. Fő a változatosság csüt-ön megy Pestre, de a vonat még kérdéses.
Martin csüt-ön kap oltást.
Azért Rátok is jut most már időm.
Kory, Kinga olyan kis babás-húsos, kicsit vékonyka a lába, de ez még előnyére fog válni.
Pussz!

Éva

KépKépKép
agmano

Drága Tündér Évi!!!!

Köszönöm szépen, megkaptam a krémet!!! Sajna szükség is volt rá, mert a Marietta meg a torkát fájlalta ma :twisted:

ágyöngyi

Ne használjátok túl sokat :lol:
Na nem azért, mert káros, hanem ne legyen rá szükség...... Várom a tapasztalatokat a kencével kapcsolatban, ha érdekel valakit, Csepelen átveheti személyesen.
Én nem akarom elkiabálni, de a decembert most már valszeg végig ovizzuk :D :D :D :D :D :D
Ebben a félvben ugyan sokat kihagytunk orvoshoz mászkálás miatt, volt fosás és kiadós szemgyulladás, de felsőlégúti és füles gond nem volt!!!!!!!!!!!!! Pénteken még bekukkantanak a fülekbe, de így a Prevenarra nincs szükségünk!!!!
Csak halkan jegyzem meg: talán megszerezték az immunitást?De jó lenne!
Norbi műsora szuper jó volt, nagyon ügyi volt, megtáncoltatta a kis barátnőjét, most töltöm le a képeket és teszek fel.

Pussz!

Éva

KépKépKép
agmano

Akkor a képek másodszor - az előbb elszállt.....
Kép Martin szülinap 6+4 gyertya
Kép Norbi szülinap 4+6 gyertya
ovis képek:
Kép
Kép ő a barátnő :wink:

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Éva!
Nagyon jók a képek,mind az otthoni,mind az ovisak.
Helyes fiúk nagyon.
Gyöngyi!
Gyógyulást a fosiból.

Nem hiszitek el,mi történt velünk.
Tegnap reggel Kingával mindent megbeszéltünk,hogy délután az oviban karácsonyi ünnepség stb..Hazajött,gyorsan aludt,majd indultunk is a kari ünnepségre.Ott szépen énekelgette a közös dalokat stb..
Hazajöttünk és kpzeljétek el,arra lettünk figyelmesek,hogy nem hall Kinga.Komolyan mondom,szinte csak a hangos már-már kiabálást.
Először azt hittük színlel,dacos.
Végül lefeküdtünk,akármit visszakérdeztem az esti meséből nem tudta,súgdostam a fülébe megint csak nem.
Egész éjjel nem aludtam alig vártam,h.reggel legyen.
Reggel megint tesztelgettem,de szinte semmi.
Amikor már 28-son volta tv,azt hozta a távirányítót,hogy vegyem hangosabbra,akkor tudtam,hogy csak valós baj lehet.
Bevittem a kórházba a füll-orr gégészetre,ott átmosták mindkét fülét,hosszú tűs vattával kitisztították.
Fájni hála istennek nem fáj neki,erre sem volt érzékeny.
Majd csináltak nála valami lapos görbét,és ott nagyon rossz
lett az eredmény,azt mondják ahol levegőnek kellene lennie,ott neki teli van folyadékkal.
Majd elengedtek egy orrspray recepttel,napi 2x fújjam.
Meg jan.közepén menjünk vissza!
Diagnózisnak ezt írták:Idült középfüll gyulladás.
Nos,az idültet furcsának tartom,mert soha nem fájt a füle,nem volt vele baj,még füll-orr gégészeten sem jártunk.
Rögtön felhívtam a gy.orvosunkat,ő azt mondja,h.orrmandulla megnagyobbodás okoz ilyet,h.odáig fajul,h.hirtelen nem hall.
De akkor a folyadék?
Szerintetek ezzel az orrspray-vel(Flixonase)eltünhet az a folyadék?
Azóta mióta áátmosták a fülét,kopp-kopp jól hall,gondolhatjátok,hogy szegényt folyton tesztelem. :(
Éva!
Ti sajnos járatosak vagytok ebben,légyszi írjál valamit!
Meg mindenki!
Puszi
(mondtam én,hogy rettegek az ünnepektől)

Kép

Kép
kory

Sziasztok!

Éva!
Nagyon jók a képek,mind az otthoni,mind az ovisak.
Helyes fiúk nagyon.
Gyöngyi!
Gyógyulást a fosiból.

Nem hiszitek el,mi történt velünk.
Tegnap reggel Kingával mindent megbeszéltünk,hogy délután az oviban karácsonyi ünnepség stb..Hazajött,gyorsan aludt,majd indultunk is a kari ünnepségre.Ott szépen énekelgette a közös dalokat stb..
Hazajöttünk és kpzeljétek el,arra lettünk figyelmesek,hogy nem hall Kinga.Komolyan mondom,szinte csak a hangos már-már kiabálást.
Először azt hittük színlel,dacos.
Végül lefeküdtünk,akármit visszakérdeztem az esti meséből nem tudta,súgdostam a fülébe megint csak nem.
Egész éjjel nem aludtam alig vártam,h.reggel legyen.
Reggel megint tesztelgettem,de szinte semmi.
Amikor már 28-son volta tv,azt hozta a távirányítót,hogy vegyem hangosabbra,akkor tudtam,hogy csak valós baj lehet.
Bevittem a kórházba a füll-orr gégészetre,ott átmosták mindkét fülét,hosszú tűs vattával kitisztították.
Fájni hála istennek nem fáj neki,erre sem volt érzékeny.
Majd csináltak nála valami lapos görbét,és ott nagyon rossz
lett az eredmény,azt mondják ahol levegőnek kellene lennie,ott neki teli van folyadékkal.
Majd elengedtek egy orrspray recepttel,napi 2x fújjam.
Meg jan.közepén menjünk vissza!
Diagnózisnak ezt írták:Idült középfüll gyulladás.
Nos,az idültet furcsának tartom,mert soha nem fájt a füle,nem volt vele baj,még füll-orr gégészeten sem jártunk.
Rögtön felhívtam a gy.orvosunkat,ő azt mondja,h.orrmandulla megnagyobbodás okoz ilyet,h.odáig fajul,h.hirtelen nem hall.
De akkor a folyadék?
Szerintetek ezzel az orrspray-vel(Flixonase)eltünhet az a folyadék?
Azóta mióta áátmosták a fülét,kopp-kopp jól hall,gondolhatjátok,hogy szegényt folyton tesztelem. :(
Éva!
Ti sajnos járatosak vagytok ebben,légyszi írjál valamit!
Meg mindenki!
Puszi
(mondtam én,hogy rettegek az ünnepektől)

Kép

Kép
kory

Szia Kory,

nagyon sajnálom!!!

Sajnos nálunk is ez volt a probléma, orrcsepp/spray rövid távon hozhat eredményt - Norbinál átvészeltünk vele már 2 telet, de ő nem hallott ennyire rosszul. Martinnál a tubus volt a megoldás. Csak jót teszel vele a gyereknek. Nem nagy macera, a tisztogatás sajnos semmit sem ér.
A dobhártya mögött normálisan levegő van és a benti nyomás megegyezik a külsővel. Jobb esetben folyadék rosszabb esetben akár sűrű genny is lehet bent. Ha ez az állapot tartósan fennáll, akkor vagy felszúrás, vagy tubus. A felszúrás helyi érzéstelenítésben éber gyereken történik, a tubus kis altatásban, mikroszkóppal, sokkal jobb hatékonysággal, mert a felszúrás után pár nappal összeforr és kezdődik minden előlről.
A fél éves orrcsepp-használat lehet, hogy közrejátszott a polipunk kialakulásában..... ha nem orrcseppezünk, akkor végleges halláskárosodás lett volna. Előbbi tubus lett volna a jó, de nem akarta sem az orvos sem mi indokolatlanul.
Ahol most Kingának folyadék van, az gennyes vagy tiszta? Nem mindegy. Ha gennyes, akkor megtámadhatja a fül mögötti csontot. Az már egy komolyabb műtét, és anélkül agyhártyagyulladás.
Nyomkodd meg a fül mögötti csontot a nyaknál a fülbevaló mögött. Ha fáj neki, akkor szólj az orvosnak.

Éva

KépKépKép
agmano

A hallásvizsgálat/fülnyomás vizsgálat görbéje egy harang-görbe, minél magasabb, annál jobb, ha lapos, akkor nem hall jól.
Úgy fújjál az orrába, hogy fektesd az öledbe, hogy nagyon lelógjon a feje, fújjál, várj még hátrafolyik - ha krákog, akkor nem jó helyre ment- aztán fordíts oldalra, hogy a füle felé follyon és fogd be az orrlyukát, és várjatok picit. Ugyazez másik oldalra, de előtte fújj a levegőbe, mert a spray csak függőlegesen jó. Én is fél tubussal elfújkálok emiatt a szobába....
A folyadék nem ettől tűnik el, hanem átjárhatóvá válik az orr felől a fül és kiszellőzik a folyadék. Lelohasztja a nyálkahártyát és az orrmandulát visszahúzza.
Remélem Nektek sikerül!!! Tiszta szívemből kívánom!!!!!
Ja és ne zaklasd a nem hallás miatt, ha kitisztul a folyadék,akkor rendbejön, sajnos egy takarítás ezen nem segít. És ne ess kétségbe!!! Minden rendben lesz, de eltart 1-2 hétig. Ettől még mehet oviba is, de vigyázni kell nehogy betelepedjen a trutyiba még egy baci.
Infralámpa? Próba szerencse, körbe az egész kis fejét fültől-fülig.

Éva

KépKépKép
agmano

Éva,köszi!
Hát elég ijesztő minden téren ez az egész!
Agyhártyagyulladás,polip,halláskárosodás hát bele sem merek gondolni...
Velem nem közölték,h.milyen folyadék van,csak,h.levegőnek kellene lenni,neki pedig folyadék van.
Ezt mi alapján tudják megmondani,h.melyik h.genny vagy folyadék?
Csak felszúrással,nem?
Fájlalni nem fájlalja.
És szerinted ,hogy lehet az,h.az átmosás óta jól hall?
Akkor még ez a folyadék nem szünik meg,addig bármikor elmehet a hallása?

Kép

Kép
kory

És szerinted attól nem lehet,hogy mient bekerül az oviba,onnantól
kezdve folyamatosan folyik az orra?

Kép

Kép
kory

Igen a nátha miatt bedúzzad a nyálkahártya és elzárja a levegő útját. Élettanilag pici a rés és nem szellőzik jól, de kinövik, remélem nálunk a fiúk is növik már el.
Ezt Te nem tudod megállapítani, hogy jobban vagy rosszabbul hall. Amikor belenéznek a fülébe mikroszkóppal fényben, akkor látja az orvos, hogy átlátszó-e a folyadék vagy nem. Valszeg nálatok átlátszó.
A legrosszabb eshetőséget azért írtam le, mert ez egy ilyen alattomos dolog, ha nem kezlik rendesen.
Mikor kórházban volt nyáron, kapott gyógyszereket lehet, hogy akkor gyulladt be neki? Ez csak tipp.
Már nálunk is lezajlott láz és minden nélkül egy-két fülgyulladás, ez nem egyforma.
Kinga azért nem panaszkodik, mert neki fel sem tűnik, hogy rosszabbul hall esetleg tompa a füle. Úgy képzeld el, mikor autóval utazol magas hegyre fel-le, akkor bedugula füled, nyelsz egyet, kiegyenlítődik a nyomás és újra rendesen hallasz. Nála most marad a dugó a fülében, ez a "normáis" állapot.

Éva

KépKépKép
agmano

Jaj Kory.. :( Remélem nem lesz nagyobb baj Kingus fülével.Hamar jöjjön rendbe,szorítok++++!

Nektek még vissza van a 15hós oltás,de nekünk most lesz hétfőn. Nagyon félek tőle.A másik fórumban velünk egyidősök akik megkapták belázasodtak tőle. Nem lenne jó,ha karira betegeskedne,no meg keresztelőre se. Gyöngyi nyugtass meg légysziii....

Huu nekirepült az ablakomnak egy galamb,kicsit felugrottam.. Még a végén kitöri :x ..

Hogy vagytok? Karácsonyi hangulat?
varga tünde

Sziasztok!

Mi is ma kaptunk 6 éves oltást. Utána vigyorgott Martin ezerrel :lol:
És megvan az új szemüveg, kérdeztem jó-e, azt mondta: Tök jó!
Csináltam jutalmul vacsira túrógombócot, bekajáltak, most szedik szét a házat, tele vannak energiával. Apa 8 felé jön, de le kell raknia a kocsit a mh-én, úgyhogy elmegyünk érte. Szegénykém oda-vissza ő vezet, és egész héten éjjel is dolgozik, ki fog purcanni.
Tündi, szerintem nem érdemes ezt az oltást sem túlmisztifikálni. Ez sem rosszabb, mint a többi. Ha Domi jól van, akkor nem jön ki rajta semmilyen beteség sem láz! Fel a fejjel, ne húzd be a bajt!
Kari hangulat? Mi az? Még 2 párnak ajándék visszavan, de ötletem sincs. Gyerekek mától itthon, úgyhogy nekem kell majd hétvégén megoldanom, de a plázák környékét is kerülöm olyan tömeg van.
Mikor is lesz szenteste, szerdán? Ide jön a pereputtyom, de sütni-főzni nem fogok különösebben. Jösztök lösztök, hoztok ösztök. :lol:
Puszi!

Éva

Éva

KépKépKép
agmano

Köszi Éva!.. :)

Tök jó,ha jó a szemüveg.. :)

Domi fél órát kádazott a zuhanyban.Beninek szoktuk berakni a kicsi kádat,míg öcsike a másikban fürdik,most Domi elkezdett bemászni tüntetőlegesen,hogy ő ma ott szeretne fürödni mint a báttyus.Bement a zuhanyba és leült.Olyan ari volt.Nem félt a tustól se.Hát beraktam a nagyobb kiskádat Benit lezuhanyoztattam és bemászott mellé. :D Jó sokáig elvoltak,teljesen lenyugodtak.Bence unta meg elsőnek az idilli hangulatot :lol: Most apa próbálja fektetni őket,de Dominak nem tetszik a dolog..Egyre jobban veszi át bátyától a dolgokat.Fiúsodik.. :)

Karira vett a barátnőm függönyt a nappaliába,meg hálójukba. Fel kell kötnöm a gatyámat,ha kész akarok lenni vele,mert 7dbról van szó,nemsokára veszi meg a sötétítőt akkor 9re bővül. :shock:
6db 260cm magasak és 3m szélesek,ha jól emlékszem ez 6szor :shock: plusz a háló ami 2m hosszú és nem is tudom mekkora szélességben.Jajjjj.... Megígértem neki,most költöztek nem rég is nincs fent függöny..Kicsit sokat vállaltam magamra.
Karácsonyra én nem is tudom mit főzök.Azt tudom,hogy keresztelőre sült csirke combocskák fasírozottal,meg rizs és krumpli.Apró sütiket a párom dédie ígérte,nagyon örül a keresztelőnek.A párom húga csak a nagyobbik lányát keresztelte és hívő nagyon a mama,most haragszik rá,hogy ő nem akarja a másik kettőt.Szóval a húga szerint,ahogy ő mondta most nagyon jó helyzetben vagyok nála :oops: így a sütiket hozza,tortát meg csináltatok.Egy könyvet,aminek az egyik fele a fiúké a másik pedig anyuméké,mert nekik meg a 35dik házassági évfordulójuk lesz.Nagy banzáj ígérkezik,félek előre ettől is..

No fiúk alszanak.. :)
varga tünde

Sziasztok!!

Kory!

Sajnálom Kingust!!! És ámulok milyen profi képet kaprál az Évitől! Sajnos nagyon jól tud mindent (nálam is jobban) :oops:
Nekem még az jutott az eszembe, hogy nálunk sokat segített az arcüreg-átmosás! Nem tudsz utána nézni, hogy felétek csinálnak-e ilyet?? Olyan szívesen megmutatnám - szerintem nagyon jó!

Évi!

Milyen kis hős fiad van!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Tünde!

Ne parázz az oltástól! Ez hivatalosan és tapasztalatból is gond nélküli :lol: De ha nagyon aggódsz, akkor halasszátok el januárra, semmi sem fog tőrténni, ha ennyit csúszik.
Húú, mennyi függöny!! Tényleg elég nagy munkának hangzik - szupi barátnő vagy!!!! :lol: :lol:

Nálunk már egészen alakul a karácsonyi hangulat :lol: :lol: Feldíszítettük a lakást, sütöttünk sütit és az ajándékok 80% -át is megvettük. Mi szenteste itthon leszünk négyesbe, első nap pedig megyünk anyósékhoz.

Jobbulást mindenkinek!!

ágyöngyi

Marietta torka rendben már?
Tündi én is vállaltam már barinőnek kisebb varrásokat, de ennyit! Felkötheted a bugyidat. Ráadásul az ember ilyenkor még nagyon szépre szeretné csinálni...
Kory, mizó?
Andi? Vizsga és évzárás ezerrel?

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Tegnap megvarrtam a függönyöket. :)

Ma csak főzök és takarítok,plusz gyerekezek.. :)

Megyek bejöttek Domiék az udvarról,kiküldtem apjukkal szellőzni. :)
varga tünde

Sziasztok!

Tündi, holnapra megy a drukk. Biztos nem lesz újabb gipsz!!!!!!

Éva

KépKépKép
agmano

Éva!

A gipszet múlt hétfőn vették le.. :) Holnap oltásra megyünk.. :) De azért köszi.. :) :) :)
varga tünde

:oops: Bocsi.... :oops:
Figyelmetlen voltam :?
Az oltáshoz is sok türelmet, biztos észre sem veszi Domi! Most, ha azt írod, hogy Bence kap oltást, akkor főbe lövöm magam....

Már csak a budikat kell kiganyéznom + mosás, meg jó lenne összeszedni a lehullott leveleket, de ott a fenyőfa, így nem mehetek ki a fiúkkal az udvarba. Megint rádumáltak egy túl magas fára... és elég ritka is, de "csak" 6000 volt. A 10 ezres, az igen, az sűrű volt. Csak az egész nappalit ki kellett volna üríteni hozzá, meg hát 3-4 hét miatt, sajnáltuk rá a pénzt....

Holnap megyek még dokihoz, nem is tudom 12 hetesen van-e kötelező UH, a védőnő sem tudta, mert nem a pécsibe, hanem a megyeibe járok és ott már rendszer van?! Drága Horváth Ágnes elintézte... 3 Uh egy terhesség alatt. És 20 hetesen "már" ki is derül, ha valami probléma van.

Lányok, mindenkinek és családjának BÉKÉS, BOLDOG, NYUGODT ÉS EGÉSZSÉGES KARÁCSONYT KÍVÁNOK!!!!

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Éva viszont Nektek is.. :)

Nincs semmi baj.. :) Domi kapta volna,de nem kapta meg.

Mindenkinek,ha addig nem jönnék Kellemes Ünnepeket Kívánok!!!

Puszi.. :)
varga tünde

Kép

Drágáim: boldog , békés karácsonyt kívánok nektek!!!!

ágyöngyi

Kép [img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1230058946.5807
.jpg[/img]

Mindenkinek Békés Boldog Karácsonyt és Egészségben gazdag Új Évet! :)

Kép

Kép
kory

Kép

Kép

Kép
kory

Aszta de figyelmetlenek vagyunk!!! Bocsi Kory!!

Megkésve, de annál nagyob szeretettel kívánuk boldog szülinapot Kingusnak!!! :oops: :oops:
Kép

Sára lázas "csak" 39,5 volt - mi lesz velünk karácsonyra???? És nem értettem miért nyűgös a bestia :lol: :cry: :oops:

Kory! Milyen szép ez a csajszi, de a savanyú ubitól ne is várd hogy hízik :lol: Enyémek is nagyon szeretik :lol:

Évi!!

Holnap számolj be mi volt a dokinál!!! Egyébként nekem még H.Á előtt is csak 3 ultrahangom volt, pedig maszek orvoshoz jártam. Nem sok értelme van többnek. Már most kész kis emberke, és nem is lesz semmi gond vele - szerelem gyerek ő a javából

Tünde!
Miért nem kapta meg Domi az oltást?? Remélem nem azért mert beteg!! Csak szimplán vártok vele, hogy ne izgulj az útóhatása miatt :lol: :lol: :lol:

ágyöngyi

Kinga

NAGYON BOLDOG SZÜLETÉNAPOT

Kép

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok

Kory.nagyon szép nagylány Kinga.klassz volt a tortája is :)

Sárának jobbulást.

Szerintem már csak pár nap múlva jövök,:) úgyhogy :

BOLDOG BÉKÉS KARÁCSONYT NEKTEK

Kép

KépKép
KépKép
cleo27

hali

BARI KÉRT,HOGY ADJAM ÁT AZ ÜZENETÉT:

NAGYON BOLDOG KARÁCSONYT NEKTEK

KépKép
KépKép
cleo27

Utólag is: Boldog Születés Napot Kingának!!!!!!

Még egyszer:Békés Boldog Karácsonyt Nektek és Családotoknak.. :)

Sárának mielőbbi jobbulást!!!

Nem merem azt mondani,hogy minden rendben Gyöngyi. :) 37,3 volt a hője és trüsszögöt,a papa náthás.Így a doki inkább nem adta be,hátha valamit összeszedet tőle.Biztos ami biztos..Meg nem is evett olyan jól.De most már kaja ügyileg is rendben vagyunk úgy néz ki..Kopp-kopp-kopp :lol: De kitudja. Soha nem lehet tudni..

Legyetek jó.. :)

Puszi..... :)
varga tünde

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?