Új privát üzeneted érkezett!

Hát azért majd csak a 4D UH után kezdem válogatni csak a ruhákat :lol: Bár múlt héten is kislánynak mondta a kórházban egy másik doki is.

Márti, oké! Ha a negyedik baba lány lesz, akkor tutira lesz ötödik is, szóval én nem báénom, ha csak az ötödik lesz fiú :wink:

Petra, vagy Anna a befutók most.

Samunak boldog születésnapot!
Vendég

Rendben akkor először cici és csak utána fejek. :)
Csak nyugodtabb vagyok ha tudom hogy tuti van kaja neki...
holnap kapok mérleget remélem le tudom mérni mennyi cicizik, mert kivi vagyok.

Kép
dius87

Samunak boldog születésnapot!

Panndi: pont gondoltam ma rád, hogy mész doki bácsinkhoz. Én amúgy kislányt éreztem neked.

Már én is úgy várom, hogy újra pocakom legyen (bár az most is van, csak nincs benne senki) és szülhessek. Barátnőm tegnap szült, úgy irigyeltem.

Szerintetek a gyermekem az időtől alszik ma ennyit? Megmértem a lázát, nincs neki. Nem folyik az orra, ha fenn van jókedvű. Csak álmos és be is alszik. Igaz én is elég nyomott vagyok ma.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Ma megbeszéltük dokibácsival, hogy harmadik baba is jön rögtön a második után :)
Vendég

Dius,

Pálmi múlt hét pénteken volt 4 kilós és lassan 2 hónapos :) Úgyhogy lehet, hogy az, aki 2 hónaposnak nézte, annak picike babája volt és ezért saccolta annyinak.

Eszméletlen, hogy megeszik 60-at, Pálmi 8 hetesen se mindig eszik meg ennyit, bár tudom, hogy a dupláját kéne már... Úgyhogy a picinyed biztos jó kis életerős! :)

Jaj, nagyon izgi, hogy még csak pár napos a bébikéd! Már mi is beszélünk a másodikról a párommal, pedig kiszámoltam, hogy 2010-ben eshetek újra teherbe, az lenne az ideális mind a testvérek közötti életkorkülönbség, mind a két szülés közötti felépülési időszakot figyelembe véve!

Kép

Kép
sz.veronika

Gyorsan, mielőtt kidőlök, felteszem a képeket.
Ez az új hordozós polár-poncsó-pulcsi cucc:
Kép Kép

Ééééés, elcsábultam egy vadiúj Didymos kendőre, igaz, csak 2es méret, főleg csípőhordozásra jó, és igaz, a hibás modellek között volt leértékelve, de nem látszik rajta semmi, és nagyon csini szerintem:
Kép
danann

Samunak gratulálok az egyéves szülinaphoz! Kb vele együtt született ez a topic ha jól emlékszem, talán ő volt az első bébi a topic-babák közül aki az AEK-ben született :)

panndi, neked gratula a kiscsajhoz, mi is lányt szeretnénk újra, Róza nagyon bevált :) (még akkor is, ha napok óta éjfél utánig ébren van :) )

dius, édes a bébi!

kjamennyiségről: én úgy tudtam, h testsúlykg x 120-150 ml - így picit kevesebbre jön ki.

gabi, a babáknál szopi és alvás téren minden előfordulhat! sztem általában pár nap és visszarendeződnek a dolgok vagy inkább új rend alakul ki.

Kép
Kép
szalamandra

Jó reggelt mindenkinek!

Tegnap este óta Kristóf mondja, hogy baba. Olyan aranyosan. :) Eddig is beszélt zagyvaságokat, és rögtön megütötte a fülem a baba szó. :)

Én ma már túl vagyok egy adag sütin. 5 órakor felébredtem, és nem tudtam visszaaludni, így mire Kristóf felkelt már kész is voltam.

Ildi
Látom bevált a képkeretezés. Pont mi is csináltunk az általad kiválasztott kerettel képet. Lillu nagyon aranyos. :)

Danann
Lesz szülinapi buli? Gondolom a karácsonnyal egyben tartjátok. Kérünk majd képeket.

Kép

Karácsonyi gyertyák melengessék szívedet, ki ne aludjon belőle sohasem a szeretet. Szeretni szép, szeretni érdemes,
kívánok csodás, meghitt ünnepet!

És végül egy kép kristófról.
Kép

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Samunak boldog szülinapot!

Panndi!

Én a Petrára szavazok,nálam nagy kedvenc! Az Anna is nagyon szép,csak mostanság minden 2. kislányt így neveznek el!
És mennyire tervezitek rögtön a 3. manót?
Anno a 3. után én is kifagattam a szülésznőmet,dokimat,védőnőmet,hogy szerintük fogom-e bírni ilyen sűrűn a 3 szülés után a 4. terhességet és egybehangzóan igent mondtak! De most a belgyógyász dr.-nőm szerint érdemes lenne várni pár évet,nehogy kimerüljön totál a szervezetem! És egyet is értek,húzós volt az utolsó terhességem mindenféle szempontból,meg így,hogy van 4 gyerkőcöm,akikből 2 nagyon kicsi,hát most szerintem majd 4 év múlva várható nálunk a következő baba!Megvárom,míg a meglévők kicsit nagyobbak,önállóbbak és mind ovisok-iskolások lesznek,mert most egy egyszerű takarítás vagy főzés is komoly szervezést igényel! De persze mindent meg lehet oldani! :lol: Pl.,a tegnapi mézeskalácsok olyan szépek lettek a 4 gyerkőc mellett,3 aktív közreműködésével,mint még soha!

Susy!

Nem semmi vagy! Ez a tempó nekem nem megy! Cuki Kristóf,mint mindig!

Veronika,Nikuc!

Nem tudom,melyikőtök kérdezte,majd íroka fejlesztésről és hozok könyvajánlót is,csak sűrű napunk lesz,megpróbálok belevágni a nagytakarításba!

Márti
borossné becz márta

Mi nem szeretnénk várni a második-harmadik baba között sem. Zsófi után sem védekeztünk, most sem tervezzük. Persze közbejöhet bármilyen egészségügyi ok, de ha a dokim rábólint a hathetes kontrollon, ahog azt Zsófinál is tette, akkor rajtunk nem múlik :)
Én is Petra-párti vagyok, Apa húz az Anna és a Nóra felé is.
Vendég

Köszönjük a köszöntéseket!
Buli majd holnap lesz, jön anyu, a hugomék, meg talán öcsém a nagyobbik gyerekkel, mert mi egy kcsit betegek vagyunk, a picire nehogy ráragasszuk. Tegnap azért volt torta, meg jött apu felköszönteni kis takonypócot. Szegénykém, napközben kicsit több, mint 5 órát aludt 2 részletben, utoljára ilyet szerintem újszülöttként produkált. Azért van pár tegnapi kép:
Egyéves reggelizik:
Kép
Egyéves ebédel:
Kép
Egyéves ráveti magát a tortájára :lol: :
Kép

Panndi, mi úgy választottuk a nevet, hogy messze legyen a szülinapjától, nem tudom, ez a szempont segít-e. Mondjuk nálunk ugye közel van a karácsony is, és nem akartunk nagyon kiszúrni vele.
danann

Ezt mi is néztük, de mindkét névnap viszonylag messze van sajnos :lol:
Zsófi meg szeptember 18-án született, és szeptember 17-én van Zsófia nap, szóval nála a májusit ünnepeljük.

Jók a képek :)
Vendég

Sziasztok!

Isten éltesse Samut! Nagyon klasszak a képek!
Gratula Kristófnak az első szavacskához!!!!

Mi ma megint megyünk Tatára mamázni, de már az új autóval és csak ketten Szabival, mert apának évzáró bulija van. A hajnalig tartó dorbézolás után ő ki tudja magát rendesen pihenni, én meg regenereálódok egy kicst. Nagyiéknál van dajka bőven. :lol:

A babák hasról hátra vagy hátról hasra fordulnak először? És kb mikor?Mostanában kéne, nem?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Zsófi először hasról hátra fordult, egyszer véletlenül háromhónaposan, majd 7(!!!) hónaposan :lol: Már írtam itt párszor, ő hamarabb tudott felállni, mint megfordulni.

Márti gyerekei meg nagyon-nagyon hamar fordultak át, erre emlékszem :D
Vendég

Zsófi először hasról hátra fordult, egyszer véletlenül háromhónaposan, majd 7(!!!) hónaposan :lol: Már írtam itt párszor, ő hamarabb tudott felállni, mint megfordulni.

Márti gyerekei meg nagyon-nagyon hamar fordultak át, erre emlékszem :D
Vendég

Köszi! :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Panndi!

Az én dokim azt mondja,hogy az új kisbaba érdekében legalább félévet kell pihentetni a méhet,szülés után. Van is ismerősöm,aki pont amiatt,hogy túl hamar jött a 2.baba (alig 1 év van a 2 gyerkőc között), majd' 3 hónapot töltött kórházban,mert folyamatosan meg akart indulni a szülés! Én is kitartottam az elképzeléseim mellett,bár mindenki meg volt győződve róla,hogy nem fogom bírni és lám,mégis! De nekünk azért 2-2 év mindig volt a szülések között.Meg babája is válogatja,hogy az ember mikor vállal be mellé még egy manót.Persze se meggyőzni,se megrémiszteni nem akarlak,abszolút csak kiváncsi voltam! Neked hamar visszaállt a ciklusod is? Nem emlékszem,szoptattál,amikor terhes lettél?

Betty!

Állítólag 3 hónapos kor körül esedékes,nálunk 8-5-8 naposan kezdték a fiúk,Kamilla 3 hetesen fordult előszőr hasról-hátre,igaz,rögtön mind2 irányba tudta! A lényeg az,hogy előbb kússzon-másszon sokat a baba,mielőtt feláll és járni kezd!
Hátról hasra 4-5 hónapos kor körül szoktak fordulni,de ez sem kőbe vésett szabály!

Márti
borossné becz márta

Bettyna, Samu pont 3 hónaposan, az oltás napján délután fordult hasról hátra. Rendes gyerek, megcsinálta kétszer, erre gyorsan elővettük a videókamerát, és a kedvünkért megcsinálta harmadszorra is :lol: utána pár hétig csak egyszer-kétszer, aztán meg rendszeresen. Hátról hasra 4,5 hónaposan fordult, miután már hetek óta küzdött, próbálkozott vele. Ezt már nem pihentette utána, hanem azonnal felvette a repertoárba. :-)

Susy, aranyos a kép Kristófról! Tök jó, hogy ő már legalább egy értelmes szót mond, Samu még semmit. Na jó, a kaja említésére hamamm-olni kezd, meg ha az autóját tologatj, akkor berregni próbál, de ennyi. Úgy várom már, hogy el tudja mondani, mit akar, mert egyre kevésbé megy a gondolatolvasás, amióta összetett dolgokra vágyik! :-D Tudom, fogom én még azt kívánni, bárcsak ne dumálna annyit, de az még messze van4 :wink:
danann

sziasztok, megint öröm volt látni Kristófot is, Samut is :) Nagyon-nagyon édesek!

susy, tényleg nem semmi vagy, nekünk nem akarsz sütni egy adaggal? :) ja, és gratula az első szavacskához!

bettyna, a napokban olvastam hogy 4 és 7 hónapos kor között aktuálisak az átfordulások.

Kép
Kép
szalamandra

Márti: nekem meg sem jött, míg szoptattam :wink: Zsófi nyolc hónapos koráig szopott, utána azt hiszem kétszer megjött, és a hugi :lol: Bár tudom, minden terhesség és minden gyerek más, de gondolom, most sem leszek túl termékeny szoptatás alatt. Nálunk most így kb 19 hónap lesz két szülés között.

Lányok, nem tudjátok véletlenül, a Pap Károly utcába mikor lehet menni vérvétel eredményérT?
Vendég

Panndi: hogy-hogy neked kell menni az eredményért? Én úgy tudom, hogy csak annak adnak ki eredményt, akinek ott rendel a háziorvosa és az utalta be. A többi ember az orvosától tudja meg az eredményt. Nekem mindig fel kellett hívni dokinkat, bediktálni a TAJ számot és ő a gépben megnézte az eredményt. Változott azóta a rendszer??
Szép nevek (Anna, Petra, Nóra). Nekünk is nagyon tetszett a Petra, de nagyon sok Petra van körülöttünk és a statisztika is azt mutatta, hogy igen gyakori név, de ettől még nagyon szép.

Samu is és Kristóf is nagyon édes.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Bettyna!
Adél elmúlt fél éves, de még mindig nem forog. Volt, hogy hasról hátra átborult véletlenül párszor, de ez nagyon ritka és nem direkt csinálja. Azért reménykedek, hogy hamarosan direkt is megy! :)

Lányok! Éjszakai evésről kérdeznélek benneteket. Jana már 8 hetesen végigaludta az éjszakát és csak reggel kért enni. Adél volt, hogy kelt már 7kor is, de mostanában 4-5 között kel enni, utána alszik tovább kb 8ig. De nem kellene már végigaludnia az éjszakát? Meddig adjak neki éjszaka is szopit? Ne kezdjem el teáztatni, hátha leszokik a kelésről? Ha igen, milyen teát javasoltok? Egyébként nem "csak úgy" kel fel, tényleg eszik, van hogy mindkét mellből, utána 5 óráig nem kér enni. :) Tehát nyilván éhes. Pedig este is rendesen kap, bár néha csak kapna, mert nem hajlandó sokat enni. Lehet, hogy nagyon fáradt.
Kényelmesebb lenne, ha nem kéne hajnalban felkelni.
Mit javasoltok?

Kép
Kép
kincsesi

Gabi: nem kell mennem, én találtam ki :lol:

Minden eredmény miatt a dokimat hívtam eddig, és ő mondta meg, meg hozott is el nekem leletet, csak most nincs a kezemben a vércsoportos papírom, meg az AFP-s leletem sem, és kérni fogja a védőnő.
De ha úgysem kapnám meg, akkor hagyam, legfeljebb majd ha megyek a terheléses cukorra, akkor rákérdezek.
Vendég

kincsesi, én úgy tudom, a babáknak jó, ha éjszaka is szopnak. Másik infó, hogy a 2-3 órás szopiról mondanak le legnehezebben, lehet hogy nálatok ez tolódott át 4-5 órára. Tehát, önmagában szerintem nem gond, hogy szopizik, inkább, ahogy te is írod, fárasztó.

Valamelyik könyvben olvastam, hogy ilyenkor vizet adjunk a babának, az is megnyugtatja, de aztán rájön, hogy ezért nem érdemes felkelni és nem fog :)

A saját tapasztalat: Róza is felkel egyszer éjjel, valamikor 4 és fél 7 között - általában szintén 4-5 körül. Utána ő is alszik még 4-5 órát. Annak mindig örülök, ha csak 6-fél7 tájban kel, mert az nekem is már emberi :) időpont, de én semmivel nem tudom befolyásolni, hogy mikor is keljen éjjel (a lefektetéssel sem: ha 10-kor, ha éjfélkor kel, nem ettől függ az éjszakai kelés).

Kép
Kép
szalamandra

bocsi:
ha 10-kor, ha éjfélkor fekszik, nem ettől függ az éjszakai kelés

Kép
Kép
szalamandra

Ildi!

Ha éhes,szerintem hagyd enni! Nekem Berci volt ezen a téren a legügyesebb, Ő 6 hónaposan aludta át előszőr az éjszakát! A 2 nagy meg,hát 8 hónapos korukig éjjel 1-2x szopiztak,aztán hirtelen elkezdtek 5-6x kelni éjszakánként,na azt már én nem bírtam,így a 2 éjjeli szopin túl az apjuk adott pohárból vizet nekik (azért,Ő,mert rajtam érezték a tejillatot,nem lehetett őket becsapni,célirányosan fordultak cici felé)! Nagyon hamar rájöttek,hogy ezért nem érdemes felkelni és maguktól hagyták abba a 2 éjjeli szopit is,pedig arról nem akartam leszoktatni öket!

Márti
borossné becz márta

mtunde kedden megyünk UH-ra, kíváncsi vagyok, hogyan változott a helyzet.

kincsesi szerintem egyáltalán nem néz ki fiúnak Adél. Nagyon is szép! Jana pedig kész kis hölgy már :D

Gabesz nagyon helyes kisbaba Dávid! :D

dius szerintem csak a vevő látott már utoljára ilyen pici babát :D így ránézésre tökéletes méretű gyerek :lol:

dannan isten éltesse ezt a nagyfiút! :D

Kép
Kép
Kép
iricc

Köszönjük szépen a dicséretet és a gratulációt is. :)

Tegnap haza jöttek apa testvéréék Németországból, nekik 14 hónapos a kisfiúk, és olyan aranyosak voltak ma együtt. Kristóf kapott pizsamát, de kicsi neki, erre apa húga azt mondta nem baj jó lesz az ő kisfiának. Meglepődtem mennyire nagy Kristóf. :roll:

Voltam ma fodrásznál! 10 hónapja nem voltam így nagyon lelakott voltam, egész hosszú volt a hajam. Rámfért már nagyon egy kis szépítkezés. :)

Szalamandra
Sütök én szívesen, már úgyis annyi mézes sütit sütöttem, hogy kirázom a kisújjamból. :D
Most diabetikus süti recepteket keresek, mert a sógrom cukorbeteg, és szeretnék neki is sütni, mégis csak karácsony lesz. Nem tud valaki valami jó receptet?

Kép
Kép
susytunder

Próba...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sz.veronika 2008.12.18 16:03-kor.

Kép

Kép
sz.veronika

Na akkor újra... Kép

Kép

Kép
sz.veronika

betegeskedőknek jobbulást!

alig bírtam bármit csinálni az elmúlt napokban, dorkával nagyon nehéz volt. de ma aludtunk! :) és egy két dolgot tudtam csinálni is itthon, szóval a kedélyállpotom remek! nem beszélve arról, hogy dorka totálisan rászokott a vigyorgásra, imádja, ha beszélgetünk vele, hatalmasakat vigyorog, és sikerült lekapnom végre.

danann, jó így a hajad! nem ilyen volt azelőtt, ugye?

alvással megint küzdünk, most épp csak a kendőben bírtam elaltatni, de úgy látom, nem annyira tetszik neki, hogy leültem, kukackodik...szeretné dolgoztatni az annyát :D

márti, hallod, nem semmi vagy, már az ötödiket tervezed... csodálom a szervezőkészségedet. engem ez frusztrál nagyon, amikor nem tudok végigvinni dolgokat - tegnap pl a beiglisütés, hát mit tegyek, ha pont tegnap volt nagyon szar napja dorkának? iricc dolgozott a hatalmas pocakjával végig... a diós meg maradt a páromnak estére, fektetés után. és ugye nekem most csak 1 gyerekem van itthon, a nagyok oviban.

samu nagyon helyes kisfiú, és mennyire nem babás már! hihetetlen, hogy megváltoznak a gyerekek egy év alatt...

kincsesi, ha teáztatsz, akkor is fel kell kelni :) szerintem fél évesen még bőven rendján van, hogy éjjel kel szopizni!!! pláne, ha érzed, hogy eszik is. nade ha csak anyahiánya van, az id rendben van. el fogja hagyni, ne aggódj...

és a képek: Kép Kép

KépKép Kép
mzsperx

iricc szerintem is, mert egyátalán nem olyan nagy, főleg élőben, a képek még nagyítják is őt. :)

Kép
dius87

mzs!!! Dorka cukifalat :) :)

Kép
dius87

dius, köszi :)

KépKép Kép
mzsperx

Sziasztok!
Gratula szülinapos Samunak!

Ma voltam dokinál, minden rendben, a terheléses cukor is, így vígan élvezhetem a karácsonyi fogásokat! Kistesó még csücsül bennem, remélem, nem tol ki velem, és hamarosan a helyes irányba fordul, bár mág nincs lekésve semmiről.

Legkisebb gyerekemnek ma volt az első ovis karácsonyi szereplése. Nagyon aranyosak és ügyesek voltak. Igaz Beni nem mindig azt csinálta mint a többiek, de annak idején a kislányom az ölemben ülve nézte, mit énekelnek a többie, így annak is örültem, ha néha beállt ő is szerepelni. A végén néhány szülővel és a testvéremmel együtt mi is énekeltünk a gyerkőcöknek, aztán kaptak tőlünk ritmushangszereket és hatalmas beleéléssel elénekeltük a Kiskarácsony, nagykarácsonyt.... Nagyon élvezték....

A mézeskalécsokat már mi is megsütöttük, de a díszítés még várat magára.

Éjszakai szopizás. Ha már úgyis fel kell kelni, én a cicit részesíteném előnyben. Nálunk 8,hónap, 15 hónap, 13 hónap volt a "szintidő".

Mindenkinek minden jót, megyek apának segíteni a fürdetésben és egyéb esti szertartásokban!

Kép
becsengo

Mzs: Dorka nagyon édes. Jól látom, hogy kerekedik :D ?

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Mzs
Jól látom szülinaposak vagytok? Nehari elfelejtetem a lánykád nevét, de isten éltesse nagyon sokáig!!!

Kép
Kép
susytunder

Köszönjük a köszöntéseket! :-)

MZS, igen, más, hosszabb volt a hajam. Szerintem is jó, sőt, jobb így, csak apa szomorkodik még, mert ő egy haj-fetisiszta :lol:
Én is elég bizonytalan vagyok a nevet illetően, olyan nehéz megjegyezni, ha nem találkozunk vele, de ugye Laura? Mind1, boldog szülinapot neki is! Éljenek a decemberiek! (na jó, a többiek is :-D)

Kincsesi, ha sokat eszik Adél, akkor én sem erőltetném, hogy vizet adjak neki, bár sosem lehet tudni, éhes vagy szomjas, mikor felébred. Az viszont biztos, hogy hasznosabb az anyatej, mint a víz :-) Samu is kel hajnalban, 5-6 között, és utána 1-2 órát folyamatosan cicin van, mert nem tud visszaaludni, csak a cicin szundikál, szóval én szívesen cserélnék veled!

Jaj, ma sem megy nekünk ez az elalvás! Cicizett egy darabig, aztán kipattant a szeme, egy ideig én próbáltam mindent, most apja küzd vele éppen. Nem tudom, mi lesz, ha leszokik a ciciről, mert egyelőre ilyen esetekben semmi nem működött igazán, mindig máshogy aludt el végül, nagy küzdelem árán. :roll:
danann

Jaja, és Dorka tényleg kerekedik! :lol: de nagyon édes! Sokáig Samu sem bírta egyáltalán, ha megálltam a kendővel, ma már, hogy jobban leköti, ha megfigyelhet ezt-azt, nem feltétlenül reklamál. Pl fél éves korában nem lehetett itthon betenni, amíg házimunkát csináltam volna, de most pár dologhoz lehet, amit tud jól kukucskálni a vállam fölött :-) Ma volt egy kis kimenőm, és arra jöttem haza, hogy apján lóg a kendőben, nyűgös volt, fel kellett venni, és így jól bírta (mindkét fél :lol: )
danann

sziasztok, az alvás nálunk sem megy lassan egy hete, éjfél-egy között alszik el sokadik szopi után, teljesen kimerülve, de még ilyenkor is mosolyog (mikor éppen nem sír :)), nagyon édes :)

Kép
Kép
szalamandra

gabi, a kerekedik nem kifejezés :) malacka akar lenni ;)))
susy, igen, laura tegnap volt 6 éves, nagylány!!!
danann, apa nálunk is nagyon sajnálta a levágott hajamat, de én is jobban szeretem rövidebben :)
alvás tegnap este, 8as szopi után 11kor sikerült!!!
képet nem tudok berakni, lefagy tőle a firefox:(

KépKép Kép
mzsperx

Jó reggelt!

Mzs
Akkor mégegyszer isten éltesse a nagylányodat!

Nekem is rövid a hajam tegnaptól, de régen is rövid volt, viszont szerencsére apa rám bízta, neki így is úgy is jó. :)

Lányok össze teszem a 2 kezem, mert nálunk nagyon nincs gond most a alvással. Tegnap este 8- tól reggel 8- ig aludt Kristóf. Remélem ez így is marad.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Nagyon rossz éjszakánk volt, délután kihúztuk hogy 5től nem aludt pancsiig és kb fél9kor már cicin volt, de olyan 20perc múlva úgy bealudt hogy semmivel nem tudtuk felkelteni. Az létezik hogy ennyi idő alatt 1 ciciből jól lakott? Ha büfizik és jön fel egy kis tejcsi, de csak nagyon pici az jelentheti azt hogy jól lakott?
Éjszaka 2óránként kelt, persze volt szopi de 2 után fél5ig bírtam aztán átadtam az apjának mert már egyszerűen nem bírtam nyitva tartani a szemem, párom 10perc alatt elaltatta :? :?

Tejcsis kérdés. Megfogadtam a tanácsotokat, első a cici. Van hogy 10-15percet küszködünk mire rendesen elkapja a bimbót van hogy olyankor 15-20percig is bent van a szájába és látom hogy nyel is nem csak cumizik. De van olyan is hogy 5percenként kiköpi aztán keresi vadul. Ez normális?

Nagyon el vagyok keseredve mert szerdáig 110-140mlket fejtünk volt hogy cici után is sikerült 70et. Tegnap óta a két mellből 40-50et tudok, de nem közvetlen cicizés után mert utána rögtön nem tudom letenni őt hogy fejjek. Két szopi között is fejtem eddig de hiába fejek szinte semmi nem jön de ha a gyereket rárakom akkor meg úgy látom hogy jön és nyeli. De ha van benne miért nem tudom lefejni? Már annyira nem önt el a tej mint az elején... mert eddig nagyon folyt most már nem annyira. Lehet kiszívja rendesen? De van olyan hogy csak az egyik mellből cicizik és olyankor a másikat lefejném de abból is jó ha 30 lejön.
Lányok mit csinálok rosszul? Annyira kezdő vagyok.

Annyira szeretnék szoptatni, és félek hogy nem lesz tejcsi. Mit lehet inni egész nap? A víz is jó? Alkohol mentes sörből lehet inni néha? Kék mecsek tea vagy laktoherb?

Bocsi, hogy ilyen hosszú voltam. Lehet nincs is semmi baj és csak én lihegem túl?

Kép
dius87

Jah mondtátok már hogy a kakis és a pisi pelus száma is számít. Átlagban 4-5 kakis pelus van egy nap, de rengeteg pisil. Mindjárt itt a védőnő és hoz mérleget. 4004-el született és 3770-nem jöttünk haza kiváncsi leszek most hogy áll. :)

Kép
dius87

Dius
Az első és legfontosabb, hogy ne parázz!!! Ettől elapadhat a tejcsid. Mindenki kezdő első gyerekes anya lévén, ne tudd meg én mennyit kinlódtam. A szoptatás erről szól, amíg anya és baba nem szokik össze. Gondolom még pici a szája nem tudja úgy bekapni a bimbót, mint egy nagyobb baba. Nekünk is voltak ilyen 15 perces köreink. Az, hogy nem tudsz fejni, nem jelenti azt, hogy nincs tejcsi. Lehet beállt a kereslet kínálat nálad, és azért nem tudsz fejni, mert ahogy írod lehet tényleg kiszopizza belőle az összeset, de a tejcsi folyamatosan termelődik. Ne aggódj ezen annyi tejed legyen amit a kisfiad megeszik, nagyon sokan nem fejnek. A kaik pelus nem számít, a pisis pelus számít. 5-6 pisis pelusnál eleget eszik a baba. Ha van mérleged mérheted, de én ettől is kiakadtam, mert volt hogy 2 hósan kevesebbet evett, mint 2 hetesen. De it a lányok mondták, és igazuk van, hogy mi sem eszünk egyformán, van hogy kevesebbet, van hogy többet. Az, hogy bealudt a cicin, előfordul sok kisbabánál. Én olyan sosem ébresztgettem, ha elaludt elaludt, de ha felkelt akkor folytattuk. Első hónapban másról sem szól a dolog, csak hogy szoptatsz. Ez az igény szerinti szoptatás. Eleinte nagyon picik a gyomruk, ezért hamar megéheznek.
De ha kevesled a tejcsit, van homeopátiás szer tejserkentésre, és a More Milk kapszula aminek húzós az ára, de nagyon jó.
De minél töbet teszed mellre, annál több lesz a tejcsi, mert a baba megcsinálja magának.
Ja! És egy utolsó gondolat. A babától jobban senki nem tudja kiszívni. ne add fel, kitartás! És ne keseregj!

Kép
Kép
susytunder

Dius!

Susy mindent leírt,tökéletesen! tessék hallgatni rá és nem idegeskedni! Van elég tejed!!! És az,hogy keresgél,meg nem kapja be,lehet attól van,hogy cumisüvegeztetek az elején! Nincs rá szükség,tudod!

Laurának boldog szülinapot!!!

Márti
borossné becz márta

Dius! Ne keseregj! Susy leírt szerintem mindent. Én azt tapasztaltam, hogy enni kell, inni (napi 4liter nekem ez jön be) és nyugodtnak lenni. Szerintem ezek a legfontosabbak. Ja és gyakran mellre tenni a babát. Nekem is van olyan barátnőm aki sosem fejt, még sem volt mellgyulladása és a baba is hízott rendesen. Amúgy én ittam és iszok is: ásványvizet, gyümölcslevet, időnként alkoholmentes sört, aztán van még a karamalz nevű maláta sör, gyümölcsteát. Szerintem még fontos a leves is. Én nem voltam egy nagy leveses, de ma már nem tudok meglenni leves nélkül.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Laurának boldog szülinapot!!

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Köszi lányok! Sokkal nyugodtabb vagyok, igyekezni fogok!
Most is szopi után megnyugodott és nézelődik a kiságyban, gondolom akkor nagy gond nem lehet! :)

Nagyon nagyon köszi!!!!!!!!!

Ha nem látok semmit az orrában akkor is szívni kell? Még nem szívtam soha. A stérimáron az van hogy 15 napos kórtól..

Kép
dius87

még 1 kérdés :) 1ml anyatej az hány gramm? vagy hogy kell ezt átszámítani? kaptam mérleget....

Kép
dius87

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?