Új privát üzeneted érkezett!

Dorka így integet Nektek!

Kép
Victoria

Sziasztok! Kép

Noémi, Zita, aranyosak a bébik!!! Kép Vic, Dorka itt is édesen integet! Kép

Marcsi, az ikreid... Kép Hát tündériek!!!!!!

Zita, várjuk a másik fotót is! Kép És köszi a táblicskut!

Detti, mi csak párszor adtunk Daninak cumisüvegből lefejt tejet. Először az Avent variálható cumijából (3 féle lyukméret), de abból ömlött a szájába, majd' megfulladt, pedig a legkisebb nyílásra állítottam. (Ekkor volt Dani 3 hónapos.) Aztán másnap már az újszülöttből adtam neki, és abból ment. De nem nagyon rajongott a cumiért - nem lehet, hogy Nálatok is ez a probléma? Dani annyira megszokta a cicit, hogy nem igazáán értette, mit akarok a cumival. Kép

Noémi, mi a XI. kerületben lakunk, a Kosztolányi Dezső térhez közel. Ti hol? Melyik az a gyógyszertár, ahol mindig kaptok bogyeszt?

Buksi, remélem, hamar túllesztek ezen a nyavalyán...

Pindur
pindur

Sziasztok!

Csak egy kicsit nézek be, mert nálunk még mindig tart a hasfájos nyügösség. Azaz ha nem alszik és nem szopik, akkor fájdalmasan sirdogál. Ezért elég sokat szoptatom mostanában. Kb. 1,5 óránként, mert attól megnyugszik egy kicsit.
Nem lehet, hogy a gyakori etetéssel csak tetézem a hasfájását?
A sok modszer közül, most azt tapasztalgattam ki, hogy a Gripe Water segit a leghatásosabban. Ettől nem sir olyan kétségbeesetten, csak átmegy nyöszörgősbe. (teák és cseppek sem nagyon használtak)
Plusz kétségbeesésemben beleerőltettem egy cumit is szájába. Először ellenállt, de aztán rákapott a cumizás örömeire. Igy amikor nem nagyon éhes, akkor inkább a cici helyett a cumit dugom a szájába. Pénteken még nem használt a cumi és akkor egész nap az ágyban voltunk és szoptattam.

Szerintetek ez normális? Jobb módszer nem jut eszembe.

Mostanában éjjelente 3-5 órát tudok csak aludni és kezdek kimerülni. Meddig tarthat ez az állapot?

Fiona- kétségbeesett
fiona

Fiona,

Ezt olvastam nemrég épp a pocakfájással kapcsolatban:
"Szopós csecsemőknél az elő- utótej arányaival lehet baj: a szoptatás elején ürülő tej laktóztartalma magasabb, ezért hashajtó hatású. Ha a baba csak az első tejet szopizza ki, és akkor már nem nagyon érdeklődik az evés iránt, amikor lassabban jön a zsírdúsabb hátsó tej, előfordulhat, hogy enyhe hasmenése, esetleg hasfájása lesz a sok laktóztól.
Törekedjünk arra, hogy az első mellet minél alaposabban ürítse ki, és csak utána tegyük át a másikra. A szoptatás végefelé esetleg áttehetjük még egyszer az elsőre. Ha csak rövid idő telik el a következő szoptatásig, ugyanarra a mellre tegyük vissza, amelyikkel abbahagyta a szopást."

Amúgy nekem az anyósom (gyermekorvos) azt mondta, hogy min. 2 órának el kell telnie 2 szoptatás között, mert nem bírja a kicsi gyomra a folytonos tejcibevételt, és ettől is fájhat a poci.

Ja, mi is néha cumival szoktuk nyugtatni a Dorkát, mert szopizás közben teljesen természetes, hogy jönnek a kaki- és pukimanók, de nem lehet folyton szopizni, és sajnos a pocak fáj néha, ezért akkor betesszük a cumit a szájába, hiszen a cumizás is szinte ugyanazokat a reakciókat váltja ki a babánál, azazhogy jönnek a pukimanók és a kakimanók.

Sok sikert, és ne legyél kétségbeesve!

Üdv,

Vic
Victoria

Noika, Pindur! Ezt a cumi dolgot poénnak írtam csak. Cumisüveg cucli a khban volt utoljára a szájában, szerencsére csak tejet kap, és a cicimből. Biztos az kavart be. Amúgy ebből az Aventes újszülöttesből alig csöpög valami, de így sem akarja bekapni, csak tátog rajta állítólag, mint a hal. Kép Fürcsi Kép
Most olvastam a frissben, hogy Ladányi Kata babókája is megszületett!! Minden szépet és jót Nekik is!
Detti
Detti

Fiona, mi is így kezdtük, tekintettel arra, hogy alig volt tej... 1 szopás 1 óra volt és csak cicin nyugodott meg, il. úgy aludt el. Kb. 3 hetes korától fokozatosan javult a helyzet és nem akart folyton cicin lenni. És ezzeel párhuzamosan el is múlt a hasfájás. Kialakította, h 3 óránként eszik... utána pár hét és el is lehetett altatni nappal is. Most csak a kevés hízás miatt eszünk 2,5 óránként, de úgy látom, ez jó neki. Kitartáááás!!!! Kép
Pussz
Ann
annann

Dettike, Kitty babája született meg, csak Kata közölte a hírt KépKépKép
annann

Sziasztok Ancik! Kép

Hát ezek a méretek! Valaki nyugtasson már meg, hogy mi így is jók vagyunk. Kép Liliána a mai mérlegelésnél már 3,6 kiló volt, egy héttel ezelőtt 3,4. Dokinéni azt mondta, hogy 150-et kell híznia egy hét alatt, na ez 200, akkor ugye jók vagyunk? Nekem nem egy evőgép Kép úgy kell belediktálni. Hát ez van.

Holnap megyünk csípő, hasi és koponya UH-ra. Frissebb mamik, ti voltatok már? Igazából ezen a héten kellett volna menni, de nem tudtuk megoldani.

Képzeljétek ma nevetett (nem mosolygott!) először Liliána hangosan. Olyan tündéri hangja van, várom, hogy mikor produkálja megint. Kép

Csajszik: Vic, Ann! Akkor majdnem egyenruhájuk van a bébijeinknek. Kép

Csütörtök este óta Kisgombóc külön alszik. Kép És csak 5-kor kell felkelnem hozzá etetni. Király!!! Kép

Pindur Kép
Mi a XIV-ben lakunk, a szélén. Hát az sincs éppen közel hozzátok. Kép Ez a gyógyszertár a Telepes-Öv utca sarkán van.

Sok pusz
Noémi és a 7 hetes Liliána
noémi

Noi, persze, hogy jók a méretek!
Dorka hetente 160- 180- at hízik (úgyhogy ebben Ti már le is előztetek minket), csak Kismanó eleve 3500 grammról indult.

Vic
Victoria

Sziasztok!

Még egyszer köszi a tippeket,Vencel szeme szinte a régi,csak még a biztonság kedvéért ápolgatom!
Nagy híreim: Vencelt holnap 5 hete hoztuk haza a kórházból és az 5 hét alatt 1400 grammot hízott kereken! Én abszolút nem vagyok híve a folyamatos méricskélésnek,de egyrészt itt az elején oda kellett erre figyelni,másrészt szerdán megyünk kontrollra és olyan büszke vagyok ,hogy súlyban ilyen szépet produkáltunk Kép Már vannak kinőtt ruháink is Kép A másik szenzáció: Vencel egész hétvégén nagyon kis tüneményes volt,semmi fájások, nyügi,stb.,és mindezt megfejelte azzal,hogy tegnap este fél 10-kor leraktuk a) bár nem volt álmos nem bőgött,hanem nézelődött b) 3-ig aludt!. Lehet,hogy ezek az első lépések az éjszaka átalvásához? Olyan boldog vagyok,csak ilyenkor általában elkiabálom magam... Kép

Amit még semmiképpen nem akartam elfelejteni,bár már nem mai történések:

Emese! a férjed képein a babáról többször félórát röhögtem,nagyon jók!

Ann! Előbb említett vidámságomat csak tetézte Balázs hozzászólása Kép...

Zita!

Matyi valami tüneményes a szép rucijában,remélem apa nagyon örült!Gratula a vizsgájához!

Detti!

A fürdős kép... Kép Kép Kép

Puszi:

Kisbuksi
kisbuksi

Buksikaaaa! Ez igen! Vencel Babó kerekedik rendesen! Kép Örülök, hogy elmúlt a szeméről a gyulladás, reméljük, hogy nem jön vissza. Leventének sajnos igen.. Rendesen meg kellett kűzdeni vele. Kép

ÚÚÚAnn! Ilyen bamba vagyok. Bocsi Ladányi Kata, hogy előre hoztam a szülésedet! Kittynek meg gratula!

Praktikus tippeket kérek! Felbuzdulva a pénteki fejési sikereimen rájöttem, hogy napi 1 dl-t el tudnék tenni! (Boró, Kisbuksi! Nem röhögni!) Anyukámtól kaptam cuki szemészetes 1 decis üvegeket, amik pont olyanok, mint a tejesüvegek, csak kicsiben. De sajna nem végtelen a muníció.
Ki miben fagyaszt? A jégkockatartóból könnyen ki lehet pattintani? Zacsiba nem akarom, mert nagyok, max. 1decit akarok egybe rakni, meg nem nagyon akaródzik az Aventet gazdagítanom sem..
Lehet, hogy röhögni fogtok, de hogy működnek a zacskós jégkockatartók? Van aki abban csinálja?

Köszke előre is! Detti
Ma szobafogság lesz? Ilyen sz.r időt!Kép
Detti

Jó reggeltKép

Detti
Jól megelőlegezted KAta babócájátKépKép
A fagyasztáshoz tök jó a jégkocka zacsi, az Aventos, de még a madellás cucok is nagyon drágák, mondhatnám hogy piszok drágákKép Én most ha néha fejek akkor fertőtlenített tupperos fagyasztos dobiba raktam el, mert van benne két olyan kicsi fajta is ami pont jó méretben, de csak vésztartaléknak fejek néha, mert babó szépen kieszik mindent a ciciből, csak ritkán fordul elő, hogy kevesebbet eszik, mint ami termelődött.

Ann
Nagyon szépen köszi a mailt, megkaptam, és remélem nagyjából meg is éretettemKépKép Amúgy milyen a természet, aggódtam, hogy talán kevés a tejem babócának ezért vettem meg a homeosbogyókat, a tudatom megnyugodott és megint több lett, elég volt csak megvennem úgylátszikKépKép

Noémi
Mi két hete voltunk uh-n, megnéztek mindent babócán, de vissza kell vinni kontrollra, mert jobb oldalán vesemedence nagyobbodást talált a doki, de azt mondta, hogy ilyen korban ezt általában kinövik, nagyon remélem is.

Nah megyek mert manóm jelzi, hogy üres a poci és már apája sem érdekli, hiába beszél hozzá bőszen, neki a tejcsárda hiányzikKépKép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Vic

Köszi a szopis tanácsot, kipróbálom. Kép

AnnAnn,
Köszi a biztatást. Szoval van remény?

Kisbuksi
Irigyellek ám! Én ma éjjel is kétóránként szoptattam, és egyszer két órát bőgött is a hasa miatt. Kép

Nagyon szépen gyarapodnak a babáitok! Majd én is lemérem a miénket. Kép

Fiona
már tiszta zombi vagyok
fiona

Sziasztok Kép

Dettike, mondom, h én 20 ml-nél több tejet egyben nem láttam és nekem is van fagyasztva kockazacsiban Kép - nem mondom, hogy sok Kép Utána meg csak le kell vágni róla a szükséges mennyiséget.
Tényleg szar idő van? Pedig nekem a fodrászig el kéne jutni Kép No meg már tegnap se sétáltunk Kép

Buksika, örülök, h ilyen hamar rendbekaptátok a szemét! Kép Ügyik vagytok! Biztosan még időben el lett kapva. Hajas kép???

Pusszancs
Ann
annann

Sziasztok!

először is Fiona neked írnék: az én kisfiam is rettentő hasfájós volt és ez pontosan 3 hónapos koráig tartott. Én is kísérletezgettem mindenfélével, de a babamasszázs vált be igazán, amit én pocira alkalmaztam leginkább, volt hogy napjában többször és éjjel is. Nekem a gyerekorvos barátőm mondta, hogy tartsam a 2 órákat a szopik között és ha nagyon sír tegyem hassal az alkaromra alulról símogassam a hasát. És ez is bevált. Természetesen nagyon sokfélék a babák, de talán próbaképp, hátha bejön valamelyik. A babamasszázsról rövid képes leírást találsz a www.vitalitas.hu oldalon. De a legfontosabb, amit én is nehezen vetkőztem le, hogy a gyermek mindent megérez belőled!!! Ha feszült vagy, ha fáradt, ha nyűgös, ha vidám. Ezért próbálj pihenni 10-15 percet 1-1 szopi előtt, mert ez a legfontosabb. Én mindig meséket vagy vicceket olvastam és kikapcsolódtam tőlük.
Különben a cumit én is kipróbáltam, és a hasfájós időszak után egyáltalán nem kellett neki!

Köszönjük mindenkinek a dicséreteket, apa rettenetesen meg volt lepődve a kicsifián és úgy szorongatta, mint amikor először vehette kézbe Kép

Kisbuksi nagyon köszönöm a jó ötletet, mert ilyen boldognak tavaly láttam apáját!!!

Mindenkinek gratula a növekedéshez, micsoda iramban hízogattok!
Noémi szerintem ne ijedj meg az a 100-150 g hetente nem kevés, mi is kb ennyiket híztunk és most sem nagyon lépjük túl a 100-at.

Bocsi de Matyival a kezemben képtelen vagyok többet írni...
f b jh lbbbbbb kk nnnnnn Ezeket pedig a kisfiam írta a babáitoknak! Csupa jókívánság!

Matyi és Zita
zitus

Zita!
Igazán köszi a tanácsot. Most akkor odafigyelek a min.2 óra különbségre.
A hasát én is próbáltam masszirozni és az néha segitett. De mindenképpen elolvasom a babamasszázst is!
Köszi

Fiona (tényleg nehéz fél kézzel gépelni Kép )
fiona

Sziasztok!

Az éjszakai alvás vak lárma volt, Vencel ma éjszaka újra szigorúan 3 óránként kelt Kép

Detti!

Már miért röhögnélek ki? Egy ideje már én is csak azt tudomlefejni,ami kell Vencelnek a két dúsítós kajához,mert a többit elfogyasztja. De szerintem a jégkockatartó a legpraktikusabb, már csak azért is,mert ha mondjuk szerencsés esetben /és úgyis ez lesz/ a szopit végig tudod csinálni ciciből,és a lefejt tejet mondjuk majd főzelékhez,meg Levi egyéb kajáihoz használod,akkor nem kell felolvasztanod hozzá egy egész zacskót,csak a szükséges mennyiséget. Én pl. nagyon elb.sztam,mert annak idején,amikor nepi fél litereket fagyasztottam ,azt mind két decisével tettem el. ma már másképp csinálnám, de miből? Pillanatnyilagg van kb. 10 liter tejem,ha ránézek ,olyan soknak tűnik, aztán rájövök,hogy ha mondjuk tejcsi gond lenne,akkor durván 10 napi táplálék Vencelnek. Nemrég senkinek nem hittem volna el,hogy Vencel normál adagja 100-on felül lesz.

Fiona,

Nagyon sajnállak ezzel a hasfájással,ez nálunk is örök téma. Néha úgy tűnik,hogy 1-1 szer beválik, aztán mégsem. A kakilás amúgy könnyen megy? Mert nálunk az a gond,hogy nagyon nehezen nyomja ki,és ezzel tud sokat szenvedni,sírni,tekeregni. Mondjuk néha akár 4 napig is nem kakil. Ilyenkor mi megszélcsövezzük, ami a nevével ellentétben nem egy brutális beavatkozás,Vencel látványosan megkönnyebbül és jól bealszik Kép Már többen kérdeztétek: a szélcső egy kb. 10 cm-s vékony,puha gumicső /kb. olyan átmérőjű,mint a hőmérő bedugós része/. Ezt bekrémezve bdugod a bab popsijába /akár 6-7 cm-t is/,körkörösen mozgatod,és közben hajadat fújja a szél Kép, majd egyéb dolgok is távoznak. Nekünk a kórházban is gyakran alkalmazták,mert soha nem volt könnyű ez a kakiügy,és biztonságos, nem fájdalmas,és eredményes. Pl. utána Vencel magától is jobban kakil egy darabig. Persze nem kell rászoktatni a babát,én is csak addig fogom alkalmazni, amíg ilyen kínkeservesen megy egyedül. Most biztos azt hiszitek,hogy a férjem szélcsőgyáros... Kép

Valamint a kép az új frizimről /az egyiken jól látszik Vencel szobájának egy részlete, az erdő/. na hogy tetszik ?

http://babanet.hu/album/main.php?album=1582&page=3&image=32098

http://babanet.hu/album/main.php?album=1582&page=3&image=32099

Kisbuksi
kisbuksi

Buksi, frizi nagyon design!!! KépKépKép Remélem gázszámlásnéni meg lesz elégedve KépKépKép Vencel + apa már tuti meg van! Kép Csini vagy és kész!

Má' nekem is van új frizim, de inkább nem reklámozom. Nem a frizi miatt KépKép

Hoppá....
Pussz
Ann
annann

Te Ann! Csak nem Te is május 29-én születtél? Merthogyáménis. Brumm. Erre iszom egy kakaót.Kép
Detti

Sziasztok!

Lám, lám, csak meg kellett említeni, hogy 1-2 sort írjatok magatokról, s nem győzök visszaolvasni?! Kép

Jelentem, mi jól vagyunk. Kép Tegnap ugyan ájulós nap volt, meg álomkór üldözte a családot. Mondjuk én szombat éjjel 1-3-ig aludtam, aztán félóránként ringatósdi-szopisdit játszottunk a Csibével. Ez így nézett ki: Csibe nyöszörög - egyre hangosabban - anya kel, Csibe ölbe, szopi, Csibe alszik - Anya leteszi, lefekszik, majd mire elaludna, Csibe nyöszörög - Anya kel, felvesz, ringat, altat, letesz, lefekszik - elalváshatár, Csibe nyöszörög, ringatás ... Biztos ezt a fránya esőt érezte meg.
Viszont a hidegnek hála, végre főztünk kocsonyát. Kép Apropó, hideg + eső: nálunk a fák ágait 1 cm-es jég borítja. Bár már lassan olvad, mert újból esik. Kép

Buksi, remek a frizurád. Tiszta modern anyuka lettél. Kép Mostmár mehet a számlás máshova tanácsokat osztogatni. Kép

Noémi, szépen gyarapszik a kis menyasszony, nagyon örülök. Kép Nekünk is van ilyen farzsebes Kép rugink, stílusosan kék színben. Kg-k miatt ne aggódj, énrajtam is 10 a +. S ehhez társul az 5 hónaposnyi hasam is, ami nem akar eltűnni. Kép Kicsit el is vagyok keseredve miatta, pedig a párom folyton azt mondogatja (vígasztalásul) ne törődjek még vele, majd ha tornázni kezdek eltűnik.

Zitus, remek a fotó! Kép Köszi a táblát is. Mivel későn tetted fel, lemaradtunk a 2 hós oltásról. Kép Na jó, ez nem igaz, elblicceltük, mert úgy sajnálom a gyerkőcöt (fáj is, lázzal is jár ...). Kép Gondoltam kivárom, míg szól a védőnő. Ma még nem hívott. Kép

Apropó, lehet farizomba is adatni, vagy kötelező a combikába? Csak azért kérdem, mert én kiskoromban nagyon sok injekciót kaptam a manduláim miatt, de mind farba. Aztán 1x kaptam combikába is - 2 hétig nem bírtam ráállni. Még most is szörnyű emlék, nem szeretném a fiamnak.

Vic, én is integetek Dorkának. Kép

Fiona, ne aggódj, nem tart már sokáig az éjszakázós időszak - még 5-6 hónap. Kép Kép Kép Buksi, ez Neked is szól! Kép Próbálj meg akkor pihenni, mikor a pici. Nálunk volt olyan is (szerencsére csak 1 szűk hétig), hogy le se lehetett tenni, én úgy is próbáltam aludni, hogy félig ülve-fekve ölben tartottam a Csibét. Hihetetlen, hogy 2 perc alvás is mennyire pihentető tud lenni. Kép

Detti, én Aventos zacsekbe teszem el a kajálni való tejcit (150-210 ml), mert nekem egyirányú etetőm is van (direkt a zacskóba fejem). A maradékot meg ahogy sikerül: van hogy hagy a Csibe keveset (30-50 ml) a zacsiba, akkor már azzal teszem el. Ha nem, akkor én is jégkocka zacsekbe. A kockatartót még nem próbáltam. Nem tudnám hogy berakni a teli fagyasztószekrényembe. Kép
Cumi: én még az 1. jelű cumit használom az üveghez. Nekem az csak jó, ha elfárad, mert utána alszik. Kép Igaz, néha gyöngyözni kezd a kis feje, de ez szopinál is előfordul. A cicit meg összelapítja 5 perc alatt. Kép Kép Kép

Tanács annak, akit érint: én éccaka fejek csak, s utána szopizik a gyerkőc. Ha fordítva teszem, akkor nem tudok semmit lefejni, csak fájnak a bimbók és feszülnek a cickók. Szóval én azt javaslom mindenkinek, hogy előbb fejjen, aztán etessen. Szopi közben úgyis termelődik a tejci. Kép De ez nem szentírás, Nekem ez jött be. Kép

Csütörtöki, 9 hetes, mérési adataink: reggel: 5,89, este: 5,94. Még mielőtt valaki megvádolna Kép, ünnepélyesen megesküszöm, hogy csak és kizárólag anyatejet kap a fiam. Apa már kezd pánikba esni, hogy hova nő ilyen gyorsan, de ugyankkor nagyon büszke is. Kép Látnoztok kellett volna szombaton, a piacon, milyen büszkén mutatta meg az érdeklődő kofáknak a legényt! Kép
Kaki: nálunk 3-4 naponta van csak, akkor viszont szépen tele lesz a pelus. Kép Viszont a szelek azok folyamatosan jönnek-mennek, így nem aggódok. Kép Nem tudom illik-e ideírni (ha nem, tekintsétek úgy, hogy nem írtam), de ami a szagát illeti Kép hát bizisten ez a gyerkőc néha túltesz 1 felnőtten is. Kép Kép Kép

Na megyek.

Boró
femõke

Detti, juhééjj, hipphipphurrrrrrráááá!! KépKépKép Egyébként én utálom, ha vki a szülinapomon születik, mert az az én napom, de neked megengedem, sőőőt, nagyon örülök KépKépKépKép
Kép

Boró, van ahol farba adják, sőt egész sok helyen. Én meg pont azon lepődtem meg. Viszont olvastam valahol, hogy összehasonlító vizsgálatok alapján a combba adottal jobbak a tapasztalatok.
Az oltást sztem nem ússzátok meg, mivel kötelező, de az nem baj, ha később kapja.
Nálunk úgy van, hogy értesítőt küldenek, ami nemtom hogy néz ki, mert aszonta védőnéni, h nekünk nem küld Kép
nagoyn szép a súlyotok - már ti is leköröztetek minket Kép hüpp hüpp

Fruzsimami merre jársz???
Ja látom a frissben má voltál. Képet mikor mutatsz?

Zsazsa is megszült és csatlakozott az óriásbébisek táborához Kép

Na pussz
Ann
annann

Ann, hogy hogy jobbak a tapasztalatok? Jobban felszívódik az oltás vagy mi? Csak arra tudok gondolni, hogy a combizmokat ugyebár többet mozgatja, s esetleg azért ...
Apropó: oltás után ugye lázas lesz a babó? Milyen lázcsillapítót kell beszerezni, felírja-e a doki és hogy kell beadni?

Ne sírj, Ann, ezek a fiúk már csak ilyen haspókok. Hami szerintem már most vigyáz a vonalaira - igen helyesen Kép s bobanős alakjával fogja ujjai köré tekerni a sok Pöttömifjoncot. Kép

Fruzsinak nincs ideje errejárni, úgy látszik. Kép

Ja, légyszi küldd el Nekem is a Hogyan szedjünk szopisbogyót? c. anyagot! Kép
Csíráid hogy állnak? Kóstoltad már?

Menek, mert hívnak. Kép

Pussz: Boróéktól
femõke

bobanő = bombanő Kép
femõke

Boró, igen, azt hiszem jobban felszívódik + a combban több az izom + még volt vmi, de arra már nem emléxem Kép
2 hós után nem lesz lázas, legalábbis minimális az esélye. Lázcsillapító azért legyen otthon, ha nem kell, mejd jó lesz a 3-4-5 hóshoz Kép
Germicid-C - ezt csak doki írhatja fel (C nélkülit adnak simán a patikában, de abban nincs nyugtató) Vagy antipiretikus kúp - nekünk ezt írta a doki, nemtom, h recept nélkül adnak e. Elég egy fél belőle, de hosszában kell felezni.
Én ennyit tudok a dologról, szóljatok, ha vmi másképp van! Kép

Csírák nagyon szupik, majd lefényképezem őket. Már szívesen ennék belőle, de holnap lesznek 5 naposak, kivárom! Közben ettem búzacsírát, nagyon fincsi! Csak az nem jó a tejre Kép

Megy a hogyan szedjünk c. mél, de abban csak az én véleményem van Kép

Pussz
Ann
annann

Kép

Na, ez a csírám.
A fejemről meg kép a profilban (onnan ki lehet szedni! Kép )

Pussz
Ann
annann

Buksika és Ann! Jó a sérótok. Lehet, hogy nekem is nyíratkozni kéne?

Ann! Oltári a csírád, mingyá lenyalom a monitorról. Ma gyümölcsnapon voltam, még a csírád is felizgat. Mindegy, csak ehessek.
Szülinapilag mégsem akkora a katasztrófa, mert az az 1 napon mégsem 1 napon, mert én vénebb (és ezáltal okosabb) vagyok 1 évvel.

Fruzsika! Úgy eltűntél, hogy még. Jelentkezz már Anya! Vagy Márk Baba 24 órás baba? Na jó, tudom, hogy nem könnyű az első hét. Hátmégha beszélni is fog!

DettiKép
Detti

Sziasztok Mamik!

AnnKép
Nagyon bizarr kinézete van így közelről a csíráknak. Lemaradtam róla, hol lehet venni és hogyan lehet csíráztatni. Légyszike mesélj, vagy Boróka Te! Kép
Ann, nagyon szépek vagytok és Haminak nagyon szép pofija és bőre van, teccik. Kép

Detti Kép
Én nevettem igazán nagyot a Te 1 dl félreteendő tejciden. Kép Én "sajna" nem tehetem félre, megy az is Liliána pocijába, már h atudok fejni.

BorókaKép
Engem is vigasztal apuka, meg hordja nekem haza a palacsintát meg a minyont Kép és ilyenkor mindig megkérdezem, hoyg mi lesz, ha gurulni fogok. Kép Ja és én csíkos is vagyok irdatlanul, úgyhogy nagyon vonzó darab vagyok. Kép
Szép kis darab a pasi. Kép Kép???

ÁgibosziKép
Nálunk minden rendben volt a UH-n bébivel, csak számonkértek, hogy miért kap tápszert is... Köszi... Kép A gyomrából látszott, hogy visszafolyik a kaja, kérdezték, hogy sokat bukik-e. Mondtam mint egy tűzhányóból, úgy jön. Nem zér még rendesen a gyomorszája. Kép
Biztosan minden rendben lesz manótokkal. Nekem csak annyit mondtak, hogy üres a hólygja. Mondjuk előtte cseréltem neki egy kilós pisis pelust.

KakiKépKépKép :
Nálunk minden nap van. Van, hogy kétszer is. És repkednek a pukik is Kép, van hogy álmában is.

Evés:
Ma el vagyok keseredve. Liliána aluszékony és 35-40-eneket eszik. Ennyit 4 hete evett utoljára. Remélem nincsen semmi baja! Kép

Sok pusz
Noémi
noémi

Küldök nektek egy 7 hetes mosolyt. Kép

Kép

Pusz
Noémi
noémi

Noi,
Édesek vagytok!

Én is küldök egy hatalmas -és jóllakott- mosolyt, habár nem mindenki integetett vissza:-(
Kép
Puszi:

Vic
Victoria

Jajj csajok,olyan szépek vagytok !!!!!!!!!, és én olyan nagyon hőbörgős (ld Friss kismamik). Igy már sokkal jobb! Buksi a haj nagyon jól áll, és csodacsini vagy, Noé ti is nagyon jól festetek a mosolygós képen, gondolom kispapi ez után a kép után összevisszapuszilgatott benneteket!
Annann Hamikája meg olyan kis nyugis és kiegyensúlyozott, hát igen, ennyit tesz a rutin, gratu mindenkinek Kép
Na millió tsók nektek, jó volt tőletek egy kis kedvet kapni, megyek egy kicsit vasalni, meg teregetni, just in time ....
J (39+5)
holophernes

Ann!

Nagggggyon szépek vagytok mindketten! Sőt,a csírák is! Látszik,hogy profi fotóssal állunk szemben!

Noémi!

Ez a kép tényleg nagyon jól sikerült! Eddig is nagyon cukinak találtam kismanódat,de most úgy igazán belopta magát a szívembe !

A frizurámat illetően köszi a bókokat,bár azóta már párszor elaludtam, s kicsit másképp fest Kép

Pusza:

Buksi
kisbuksi

Sziasztok,

SMS Tündétől:
"Halihó! Ma hajnalban, 05:35- kor megszülettem. Kitti vagyok, 3600 gramm és 50 cm. Mindketten jól vagyunk. Pusza, R.Tünde"

Tündi, nagyon nagy gratula, jó egészséget, sok tejcit, örömteljes babázást! Nagyon várunk a Pöttömökben, majd mesélj!
Kitti, üdvözlet idekint!

Üdv:

Vic
Victoria

Sziasztok Lányok!
Ott kezdem hogy az összes baba gyönyörű ezt nem győzi az ember hangoztatni. A szép új hajúak pedig örülhetneek mert remekül sikerült a frizi!
Az én fodrászatom története a következő: Mivel már nagyon hosszú volt a séró mondtam a lányomnak hogy vágja körbe le úgy hogy a hónomalá érjen. Kezdésnél még igy is volt de mire a másik oldalra ért hát jocskán váll felett lett vágva.
Aztán szépen összeigazitottuk.(tam)Nem valószínű hogy fodri lesz a lánka! Kép Megjegyzem ezt megérdemeltem mert zsenge lány koromban én is levágtam egy barát haját és tényleg olyan lett mint egy barát (kispap). Amig nem nőtt meg nem szólt hozzám. (volt kitől örökölni a gyereknek Kép )
És így jöttem rá hogy a föld banánalakú!!!!
hátközéptől vállfölé...
Egyszóval Buksika hálás lehetsz a gázszámlásnak, mert lehet hogy ez nem jött volna létre ha nincs ő.
A lányom holnap megy személyit csináltatni!!!
hogy öregszenek a gyerekeim.
Amiota megvan Andris olyan önállóak és felnöttek lettek. Előtte mindent én intéztem nekik,hoztam vittem őket. Az osztálytársak barátok barátnők nálunk töltötték a fél életüket. A barátok még mindig jönek de már mindent egyedül intéznek....
Egy anya kesergését olvashattátok Kép
De majd ti is megtudjátok mit jelent nélkülözött anyának lenni szüp... Kép még jó hogy itt van Andris Kép !
Ann ha csirát eszel kérlek írd meg hogy hogy válik be. Gondolom a homebogyóval nemlehet együtt enni?!.
Noi!
Andris ugyan ilyen lusti volt de amióta nem az rendesen szopizik és a tej is elég neki! csak kitartás!!!
És most egy nagy hír Andris majdnem hasra fordul csak a keze mindig alatta marad és mint egy késélem egyensúlyoz!!! Gondolom már csak órák napok kérdése hogy teljesen átlendüljön!!!

Puszi: Emese+ LIBIKÓKA Bömbi
semese

Sziasztok csajszikák,

ez egy hivatalos bejelentkezés ideKép
Fogok jönni rendszeresen. Márk nagyon-nagyon aranyos, szépen eszik-alszik, már a harmadik éjszaka volt, hogy egyszer ébredt, 3 óra körül (előtte 11-kor szopizott), akkor jól belakott, és visszaaludt 8-ig. Nappal többet van fent, akkor simogatom, sétálgatunk, nézelődik.
Kis gond az, hogy semmi segitségem nincsen, úgy volt, hogy anycim jön, de őt péntek óta gyötri a láz, tehát nem. A zuram sokat segit, de mivel valakinek pénzt is kell keresnie (rohadjon meg a TB!!!!!!! - még mindig semmi) azért ő elég sokat rohangászik össze-vissza napközben.
Lányok, Márk tündéri, csak egyet nem szeret: pelenkázódni, ordit, mint a sakál. Normális ez? Pedig nincs hideg.
Én jól vagyok, még fáj az alfelem, de minden nappal érzem a változást az egész testemben.
Fáradt nem vagyok, jókat alszom, persze másképpen, mint azelőtt, odaseneki. Nagyon élvezem ezt az egész babázást, persze pénteken, mikor hazahoztuk, kissé rámszakadt a plafon, de mára nyoma sincsKép

Megpróbálok képet felrakni, remélem, sikerül:

Puszi mindenkinek,

Fruzsi és MárkKép
cinderella

Szar a renszerKép
cinderella

Jajjjj Fruzsika! De jó végre látni! Örülök, hogy Márk ilyen megértő bébi! És várom a képet! Már nagyon kíváncsi vagyok az óriásbébire!
Volt a dokinéni, meg a védőnéni? Mik a benyomásaid? Szimpatikusak?

Ann! Bejött a búzacsíra? Nekem olyan édes volt! Csináltam egy mázsát, aztán nem bírtam befogadni. Kép Szó szerint. Kép

Ha nem olvastam megint félre, megszülettek a Ribizli Lánykák is Kép*2!!! Gratula! Remélem a Mami jön majd felénk képekkel, történettel, miegyébbel! Végre vannak megint kisnőcik a sok pasinak!

Csajok! Már megkérdeztem 1*, de senki sem válaszolt. Ezért ezőszakosan megkérdezem még1*! Meddig kell hetente járnia a védőnőnek? 6 hetes korig? Vagy 18 éves korig? Már kezd betelni véle a poharam. Brumm. Aztán válaszolni!
Detti

Tündiiii, gratula a lejányhoz!!! Kép

Detti, nekem bejött a búzacsíra - ezek szerint édesszájú vagyok Kép De nekem a lucerna is bejön, ma reggel már legeltem belőle, annak frissebb az íze. Hogy hatása van-e az majd kiderül.
Emese miért ne lehetne homeobogyóval együt? Max. nem érdemes... Az alfalfában ugyanez van!

Detti, sztem max. 1 hónapig kéne hetente járnia, utána 1 éves korig havonta (vagy te jársz tanácsadásra). Mi se így se úgy, ha vmi érdekli a védőnénit kijön, mi nem megyünk. Kép Elvileg bizonyos frekventált hónapokban státuszt kell neki fölvenni... Szóval az tuti, h már hozzátok nem kéne hetente mennie!

Fru, csinyájjá má valamit, hogy legyen kép! Mit gondolsz, meddig bírjuk nélküle???

Ma már jobb az idő, bár nem sokkal. Mindenesetre kimegyünk délután!
Cupp
Ann
annann

Ann! Hűűűha! Akkor valahogy le kék ráznom. Pedig soha le sem ültetem, nem kínálom semmivel. Izé. Oszt mégis itt rontja a levegőt.
Detti

meg se dicsértem a sok gyönyörű babát és anyukát!!!! Csodaszépek vagytok!!! KépKépKép

Detti, sztem tanulni megy a szakmát (ingyentanfolyás...)!!! KépKépKép
annann

Sziasztok!

Végre, végre ideértem. Kép

Ann, szupi a csírád! No meg a frizurád is. Kép Te semmit nem változtál mióta nem láttalak. Azaz mégis, mert mostmár kívül hordod azt a kis gyönyörű leányzót. Kép Köszi a mélt, megjött. A másik bogyesz az Alfalfa ugye?

Noi, csíra: http://www.vegetarianus.hu/ ezen az oldalon nézd meg, hogy melyik üzlet van hozzátok legközelebb. A csíráztatás mestere pedig Ann és Detti. Én még nem próbáltam. Kép
Kép csak az van, ami a profilba. Illetve kellene szkennelni, mert kiszedtük a masinából. De sajnos 1 csomó nem sikerült, Kép a másik csomó meg cicizős, azt tán mégse rakom fel ide. Kép
Ti viszont csodásak vagytok. Szerintem megszépítitek egymást. Kép

Lányok, az nem lehet, hogy a kislányok nem annyira belesek, mint a fiúk, s azért esznek kevesebbet? Csak azért, mert Ann Hamija és Noi Liliánája is olyan szép ducipofis, pirospozsgás, vidám kiscsajok! No ez csak 1 gondolat.

Judit, fel a fővel, mindkettővel. Kép nemsoká azt fogod írni, hogy nem győzöl eleget pihenni, mert nem hagy Léna. Kitartás, és drukkolok Nektek, hogy ne legyen indítás és minden rendben menjen a maga útja és törvénye szerint. Oxitocinmentes szülést kívánok! Kép

Buksika, nem sajnáltad levágatni azt a szép hosszú hajadat?

Emese, jó a hajvágós történet. Kép A nagyobbak önállósága miatt pedig ne keseregj, örülj neki, hogy ilyen ügyesek. Próbáld a kevésbé fájdalmas oldaláról nézni a dolgokat.
Gratulálok a majdnemátforduláshoz! Kép

Fruzsi, üdv a babások egyre népesebb Pöttömök klubjában. Kép Nem tudom sms-t megkaptad-e, de ezennel ismételten gratulálok anyává válásod alkalmából! (hűde cifra lett!) Kép
Ancinak gyógyulást, Neked meg kitartást. Most előszedheted a fagyasztóból a maradék eltett kajákat. Kép
Márk ordítása: lehet, hogy még nem szokott hozzá. Mi a fürcsivel voltunk így majd 2 hétig. Ha a csap alá tartottam (mint a kh-ban), akkor nem sírt, de ha beletettük a kádba, akkor torkaszakadtából. Folyton attól rettegtem, hogy a szomszédok kihívják a gyámügyet, hogy micsinálunk a gyerekkel. Kép Mostmeg már akkor nyöszög, ha kiveszem. Akkorákat pancsol egyedül, hogy ihaj. Szerintem a kádban fog megfordulni is, mert nagyon érdekli a víz. Kép

Detti, nálam a születés után volt vagy 2x, majd a 6 hetesen mi mentünk be a Tanácsadóba. Azóta nem láttam a vnőt. Nem is nagyon hiányzik, mert mikor kellett volna, pl. a köldökcsonk leesésekor, akkor nem volt sehol. Ott álltam nagy tanácstalanul, hogy most mihez kezdjek ezzel az eleven, véres területtel itt a pici pociján. Túléltük.

No, most annak ellenére, hogy csend van, becsukom a szám, illetve befejezem a pötyögést, s elmegyek apának odarakni az oldalast. Pirított gríz csak majd este készül hozzá. Kép
Itt apró pelyhekben havazik. Máshol is?

Pusszok: Borótól

P.S.: Ribizlinek és R.Tündének gratulálok a lányokhoz és sok boldogságot kívánok, no meg természetesen tejcikét is! Kép

P.S.2: Mégse főzök, mert felébredt a kölök. Kép
femõke

Sziasztok!

Nagyon mozgalmas mostanában az élet körülöttünk mert lakást cserélünk,és mivel én mindig itthon vagyok így bármikor lehet az érdeklődőknek nézelődni nálunk.Szóval mindig akad valami.
A gyermekem képzeljétek már régóta fordul hasról hátra.Ez nagyon rendben is lenne de aludni csak hason tud.Tehát ha éjjel megébred, megforul,nem tud visszaaludni míg nem hív minket segítségül.Szóval mostanában megint karikás a szemem.
Na megyek mert sír,talán megint megfordult???!!!
Puszi Kriszti
streitkriszti

Sziasztok!

Végre helyreállt a kapcsolat a gép és a babanet közt. Most másodszor is nekilátok beírni a levelet és küldöm a táblát is! Így ismeretlenül is gratula az új anyukáknak!! Remélem nemsokára itt üdvözölhetjük őket is.

Noémi& Liliána:csudi jó ez a kép, nagyon hasonlítotok! Kép

Vic: Dorka mekkorát nőtt, a mosolyotok meg lekőrözi Mona Lisáét!!!Kép
Matyi széles vigyorral üdvözölte a leányt, úgyhogy azt hiszem hétvégén megyünk leánykérőbe!

Annann nagyon jó lett az a közös kép, Hami is csuda nagy már, kicsit sűrűbben is tehetnétek fel képeket, mert így lemaradunk a legszebb leányokról!Kép

Fruzsi
Matyi 1,5 hónapos koráig üvöltött a pelenka és ruhacseréknél, de szinte remegett néha! Aztán egyszer csak abbamaradt, most meg nem győzöm követni, mert kifordul a kezeim közül és nagyokat nevet, ha eléri amit akart!

Emese
én a férjem haját szúrtam el még vőlegény korában, úgy hogy mindenki az iránt érdeklődött nála: netán fülműtétre készül-e?

Detti lehet hogy a védőnénieink összebeszéltek, de ha mi nem sétálunk a tanácsadó felé és nem mutatjuk meg magunkat a héten, akkor ő jön! Kép

Remélem nem feledtem el semmit, de igen, már tudom is! Kisbuksi a frizura nagyon jó, mit szólt a védőnéni???

No akkor a tábla
<pre>
Anyuka Baba A baba szülinapja A baba adatai Testvérek 2004. február 28-án tölti
KépR.Tünde Kitti 2004.02.24. 3600g˛50cm 4 nap
KépFruzsi Márk 2004.02.16. 3700g/57 cm 1 hét 6 nap
Fiona Benedek 2004.02.03. 3550g/53 cm 3 hét 4 nap
Gigi Virág 2004.01.21. 3300g/48 cm 5 hét 3 nap
Detti Levente 2004.01.17. 3550g/56cm 6 hét
Andi Peti 2004.01.12. 4000g/55cm Kitti 4ésfél éves 6 hét 5 nap
Victoria Dorka 2004.01.08. 3500g/52cm 7 hét 2 nap
Noémi Liliána Eszter 2004.01.03. 2660g/51cm 9 hét 4 nap
Manga István Mátyás 2003.12.19. 3650g/56cm 10 hét 1 nap
Boróka István Zoltán 2003.12.18 3850g/57cm 10 hét 2 nap
Ágiboszi Dániel 2003.12.09. 3440g/52cm 11 hét 4 nap
Timi Kristóf Ádám 2003.12.08. 3550g/56cm Johanna 7éves és Balázs 5és fél 11 hét 5 nap
Kisbuksi Vencel 2003.12.03. 1560g/43cm 12 hét 3 nap
Heni Boldizsár 2003.11.13. 4000g/57cm Barnabás 2001.09.21. 15 hét 2 nap
S.Emese Andris 2003.11.08. 3160g/52cm 17 és 14 évesek 16 hét
AnnAnn Hanna 2003.11.04. 3490g/56cm 16 hét 4 nap
Kriszti Gergő 2003.10.31. 3750g/60cm 17 hét 1 nap
Hicudzsi Édua 2003.10.30. 3800g/54cm 17 hét 2 nap
Pindur Dani 2003.10.21. 3120g/55cm 18 hét 4 nap
Dzita Ferenc Mátyás 2003.09.29. 3200g/51cm 21 hét 5 nap </pre>

Zita
zitus

SziasztokKép)

Zita
Mi ma voltunk 11 hetesekKép Dani köszöni a 4 nap plusztKépKép

Csajok tök jók lettek a frizuráitok, olyan kedvet kaptam hogy meglátogassam a rég nem látott fodrászomat, csak még meg kell hozzá várnom az OEP támogatásátKép, mert most üres a kaszzaKép

Holnap megyek venni csirának valót, már megkérdeztem a közelünkben lévő bioboltot, hogy tart-e, hála van, csak már legyen aki elmegy érteKép

Nah huzok mert a tronörökös üvölt, hogy éhesKép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Ehh, béna egér vagyok, bocsi Zita csak olvasni nem tok, most néztem hogy majd 28án tölti, és abban tök igazad van a plusz négy nappal. Ezer bocs és egy anyamedveKép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Lányok!

Tényleg hiány az urtica urens! Kép Hova lesz a tejem így???? Kép

Ma kiváltottam Liliánának a dokinéni által felírt "testápolóját", mert nagyon száraz a bőre és annyira finom krém (színtelen, szagtalan, inkább tisztaság illata van), hogy én is elhasználnám legszívesebben. Kép

Tegnap megvettük az autósülést manónak, azonnal belehelyeztük. Nagyon tetszett neki. Nektek milyen van? Ez egy általam ismeretlen nevü ülőke, Inglesina. Babakocsihoz is szerelhető (mi csak az ülést vettük). Tűrhető ára van (persze ez relatív), középkategóriásnak számít.

Kép

Judit
Nemsokára te is babázhatsz! És te is mutogathatod a szebbnél szebb képeket.

Kisbuksi
Nagyon édi vagy. Nekem Vencel nózija a kedvencem. Kép

Vic
Valóban elégedett mosolya van a nagylánynak. Szopi után készült a kép?

Emese
Képzeld egyre ügyesebben és lelkesebben szopizik. A mai nap nagyon jó volt, élmény volt szoptatni kismanót, mert teljes beleéléssel tette Kép. Lehet, hogy rákap az ízére?

Fruzsi anya
Megkaptad az smsesemet? Amikor Detti írta, hogy megszültél írtam neked "azonnyomban" Kép
Mit nem kaptál még meg a TB-től??????
Remélem jól vagytok, és sok sok tejci van. Várjuk azt a képet!

Detti
Fogalmam sincs, hogy meddig vizitál a védőnéni, nekünk mostanában 2 hetente jön már csak. Az elején jött hetente.
Lehet, hogy azért jár mégis mert már várna egy kis leültetést, meg kínálást. KépKépKépKépEnnyire gáz a csaj? Kép

Boró
Köszi a linket. És köszi a megszépítős megjegyzést Kép Azért én nagyon kíváncsi vagyok a nagyfiadra, a profilos édi, de friss kellene!!! Mikor költöztök?

Sok puszi
Noémi
noémi

Noémi!

Én szombaton vettem a Csepel plázában és még volt nekik, mármint urtica. Nem tudom mennyire esik ki neked.

Detti
Én eddig még csak kétszer láttam a védőnéninket, a dokinénink viszont két hetente jön, neki azért jobban örülök.

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Zita,
Ezen a fülműtétes sztorin hatalmasat kacagtam:-)
Ja, gyertek nyugodtan leánynézőbe, de Kispapi azt üzeni, hogy előbb még elbeszélget a lányával:-)
Amúgy megfigyeltem, hogyha Dorkának kiejtem azt a szót, hogy "pasi", vagy egy fiú vigyorog Rá, akkor Ő is széles mosollyal reagál:-) Kispapim emiatt is el akar mostmár beszélgetni Vele:-)

KisBuksi,
Azt én is akartam már kérdezni, hogy mit szólt a csini frizudhoz a védőnéni, a díjbeszedő, a postás stb.? Mindenki megnyugodott, hogy nem lesz baj a házasságoddal?!

Ann,
Ugye már írtam, hogy nekem legjobban a Hami szája tetszik: olyan édes kis cseresznyeszája van! És persze csini a hajad is!

Detti,
A mi védőnénink pedig azt szeretné, ha tejadó lennék, és nekem úgy tűnt, mintha a legutóbbi találkozás alkalmával már semmi más nem érdekelte volna, csak a cicim...Tök sz*r volt. Hiába mondtam Neki, hogy most úgy érzem, hogy ugyan most a Dorkának elegendő a tejcim, de nem vagyok biztos abban, hogy belemennék ebbe a herce-hurcába arról nem is beszélve, hogy bármikor elapadhat az én tejcim is, s akkor kell, hogy legyen valamennyi tartalék a mélyhűtőben is, nem?! Nem vagyok tejcsárda, hanem épp annyi van, amennyit a Dorka megeszik.

Noi,
Igen, Dorka épp kajcsi után volt, de amúgy ha jó napja van, akkor egész nap ilyen tejbetök tud lenni ez a Kismanó!
Nagyon aranyosan üldögél Liliána az autósülésben! Olyan kényelmesen ül, hogy biztosan tetszik Neki!
Nekünk Concord típusú van és Dorka is nagyon szereti. Néha előfordul, hogy csak ebben nyugszik meg (ha hajtjuk, mint egy hintát), s akkor el is szokott ebben aludni, persze nem sokáig alszik benne, hanem csak max. 1/2 órát.

Hú, én nem tudom, mi van ma, de nekem olyan iszonyatos migrénes fejfájásom van, hogy majd leesem a székről. Pedig 1 évben max. 2- 3- szor van nekem ilyen migrénes fejfájásom.

Megyek is, puszi mindenkinek!

Vic

Ui.: Nálatok is olyan gyönyörű havas minden?
Képzeljétek, nálunk minden reggel megjelenik egy édes kismókus az egyik nagy fenyőfán, és ugrándozik tovább a többi fenyőfára; keresi az élelmet. Csuda aranyos!
Victoria

Ági! Hát igen. Dokinéni 2 hetente, most már havonta, legközelebb oltani jön. De védőnéni! Az minden héten rendületlen.
Arra meg hiába vár, hogy leültessem. Bár a családom szerint nyitottabbnak kéne lennem a jó dolgokra..

Fru! Anya! Hol vagy mán?

Puszka: Detti
Detti

Sziasztok!

A napsütés ellenére álmos napunk van. legalábbis én majd leesek a lábamról. bezzeg a kölök, az nem, 5 perceket alszik csak. Azt is cicin. Kép Kép

Noi, még nem tudom. Ki kellenne fizetni előbb a maradékot (ez talán a héten megtörténik, remélem), majd átrakni 1-2 ajtót, falat, no meg a konyhát is át akarom variálni, mert így minden, csak nem praktikus. Pl. háttal az ablaknak van a munkapult. Ez így baromság. Szóval még 1 hó min. Már lassan úgy vagyok vele, hogy nem is igaz ez az egész, hogy szép tágas, napos lakásunk lesz, s benne saját hálónk. Kicsit el is vagyok kenődve.
No nem rinyálok itt tovább.

Sziasztok
femõke

Sziasztok csajok!

Ideje bejelentkeznűnk ebbe a topikba.
Kicsit megkésve jelentkezem, de csak most kerültem internetközelbe. Először is gratula az új babákhoz, és mi is köszönjük a gratulációkat Gergővel.

A szüléstörténet a következő:
Már korábban mondtam Gergőnek, hogy jó lenne, ha hétvégén születne, mert akkor a papájának nem kellene szabadságot kivenni, és az is jó lenne, ha reggel kezdődne a szülés, mert akkor nem kéne rögtön fáradtan kezdeni. Már jan.17-én szerettem volna, de ő úgy döntött, vár még egy hetet. Jan.24-én, szombaton negyed hatkor kimentem WC-re, és utána, mikor visszafeküdtem, egy pukkanás a hasamban, és elöntött a magzatvíz. Felébresztettem a férjem, Szabolcsot, hogy megyünk szülni. Gergő jól megviccelt, mert az első adag magzatvíz után még többször kijött egy jó adag, úgyhogy öltözés újra...
a kórházi borotválást megkönnyítendő Szabolcs a hajnyíróval megkopasztott, majd némi szöszölés, tollászkodás után elindultunk a kórházba. Ekkor még nem nagyon voltak fájások. Kb. 7-re beértünk, felvették az adatokat, elviccelődtünk a szülésznővel, és az ügyeletes orvossal. A szülésznő megnézte a bokám, hogy nem dagadt-e, majd mikor látta, hogy nem, azt mondta, olyan a bokám, mint az őznek. Mondtam erre, hogy ja, olyan szőrös. Kép Szabolcs örült a zöld-fehér ruhának (fradi), az ügyeletes nem, mert MTK-s. Kép
Megvizsgáltak, egy ujjnyira voltam nyitva. Mondták, várjunk. Fájások még mindig nem voltak. 8:30 CTG: A minimális fájásaim rendszeresek: 3 percesek. 9 óra, vizsgálat: minimális fájásokkal bő kétujjnyira tágultam! Mondták, mázlista vagyok. Ráültem a labdára, Szabolcs masszírozott. 10 óra: bő háromujjnyi, juhéé! A szülésznő felhívta az orvosomat. 11 óra: Megjön az orvosom: Eltűnt a méhszáj, de még nem jött előre. A fájások már igen erősek. Közben még egy vicces epizód, úgy dél körül, elmentem zuhanyozni, már igen erős fájásokkal, mikor hoztak egy nőt császárra előkészíteni. Beöntést kapott, és csak egy zuhanyzós WC volt. Én éppen egy fájás közben mozdulni sem tudtam, a mosdóba kapaszkodtam, neki pedig már sürgős lett volna a WC. Én viszont nem tudtam odébb vonszolni magam, csak mikor szegény már ráült a WC-re. Elég groteszk volt.Kép Kép Kép 13 óra: Végre nyomhatok. Ez elég lassan ment, mert a fájások nem sűrűsödtek.(2-3 perc) Meg Gergő is igen nagy lett. De végül 13:50-kor rengeteg nyomás után megszületett Gergő. Még félig benn volt, de már sírt. Nagyon szép élmény volt a szülés, én rosszabbra számítottam. Két nappal korábban kezdtem szedni Fruzsi caulophyllum bogyóit, nem tudom, az segített-e, de első szülésnek nem volt vészes.

Gergő már 4600 gramm, mohón szopizik, mosolyog, tündéri kisfiú. Itt vannak képek:
http://babanet.hu/album/main.php?album=1794&page=1

Puszi mindenkinek:
Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?