Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Már tegnap délben haza engedtek helyhiány miatt mert sokan vártak a szülőszobán hogy el tudják őket helyezni. De minden rendben.

Történetünk:

12.10-én 23:30kor egy nagyobb mennyiségű magzatvíz elfolyt amire felpattantam és nem hittem a szememnek de aztán folyamatosan folyt és akkor azonnal öltöztünk és mentünk. Éjfélre beértünk és pont az én dokim volt ügyeletben :). Megvizsgált a méhszáj majdnem zárt épphogy az ujjának a hegye ment be. Befektettek a szülőszobára és jött a CTG, baba teljesen jól volt, magzatvizem félóránként folyt és vártunk a fájásokra, amik nem jöttek. Reggel 5kor jött a doki hogy akkor beköti a gyorsítót. Előtte vért vettek, meg kaptam a kézfejembe olyan izét amin jön az infúzió. Bekötötték az oxitocint vagy mit és negyed óránként jött a doki hogy fájás? Mondom nincs. 3órán keresztül kaptam egyre nagyobb dózisban de semmi, párom végig ott ült mellettem és fogta a kezem ő sokkal idegesebb volt mint én, én mintha beletörődtem volna a "sorsomba" vártam a fájdalmat. Mondtam dokim úgy néz csak este lesz baba de elmegy rendelni és délután 2kor visszajön és akkor meglátjuk hogy állok. Aztán 9kor jött hogy mégsem ment el, szerinte nem fogok reagálni a gyógyszerre ő megcsászározna pedig nem szereti de szerinte muszáj lesz. Párom olyan ideges lett hogy szinte én nyugtatgattam. :) Előkészítettek, 10kor betoltak a műtőbe párom egy ablakon keresztül velem lehetett pár méterről de nem tudta nézni. Így csak néha kukucskált. Megkaptam a érzéstelenítőt ami azonnal hatott de olyan ideges lettem hogy úgy éreztem elvesztem az eszméletem nagyon leesett a vérnyomásom de aztán oké lett. 10:16 kor kiemelték a fiamat és felkiáltottam hogy : óó istenem, többször elmondtam :) Aztán láttam hogy elviszik :( Párom zokogott, és 5perc múlva már odahozták nekem felöltözve és megpuszilgathattam az arcát. Aztán amíg varrtak a párommal volt a baba. Hely hiány miatt a 3 napot a császáros őrzőbe töltöttem az utolsó két napot már 24órában velem volt a baba csak vizitre meg fürdetni vitték el. Mivel 4kgval született elég nehéz volt őt etetni mert állandóan éhes volt nekem meg nem volt mit adom neki a 2. nap belövelt a tej (meglepő volt császár után, csak nekem volt) és baromi kemény és feszes volt de a babát nem tudtam szoptatni vagyis szopott de nem lakott jól és a mellem folyamatos feszült. Kétszer kapott tápszert a kórházban. Amióta itthon vagyok fejünk a párommal és csak anyatejet kap. Meg persze cicizik is de csak a bal mellemet fogadja el. Jó hosszúra sikeredett, bocsi :)
Persze mellékelek képet!

Már az első nap este nem kértem fájdalomcsillapítót amin meglepődtek a nővérek és utána sem kértem. A legfájdalmasabb a felülés és a mozgás de az is egyre jobb csütörtökön pedig varrat szedés lesz.
Köszönöm a sok gratulációt.

Tünde neked is gartula a babóhoz!!!

Kép Fél percesen.

Kép Másnap Kép Ma

Kép
dius87

Sziasztok!

Duisnak és Tündének hatlamas gratula a bébikhez!!!!

Veronika - Pálmi nagyon szép kislány! Azok a szemek!!!!

Pandi - Bocsi, de pocakot én sem látok. :wink: Ettől függetlenül nagyon örülök, ohgy minden rendben veletek! :lol:

Én meg jöttem dicsekedni! Képzeljétek nálunk már járt a Jézuska és meghozta a nagy családi ajándékot egy autó formájában! Már régóta vágytunk rá, hogy lecseréljük a 15 éve Renult Cliomat egy nagyobb, biztonságosabb járgányra! És most sikerült! Rettentő boldog vagyunk!
Ennek örömére Szabi benyalt valami takonykórt. :cry: Szerencsére láza nincs, csak folyik az orra. Szegénykém ma egész nap aludt. Már amikor kapott levegőt. Szivogatom neki rendületlenül, estére apa hozza az orrsprayt.
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Hű, Dius, gratula!

Bíztatásként: nekem a 4-ik hét végére teljesen elmúlt minden fájdalmam a császár után. Az első két hét viszont emlékszem nagyon rossz volt, minden felülés, felállás nagyon fájt. Drukkolok, hogy mihamarabb jobban legyél!

Érdekes, hogy nem hatott az oxitocin, ilyet még nem is hallottam!

Nagyon édes kis babóca, jó babázást! :)))

Kép

Kép
sz.veronika

Bettyna,

ti már így ültetve teszitek a kocsiba??? Azt nem csak akkortól lehet, ha már tud ülni?

Pálmi nevében köszönöm a dícséretet és sok gratula az autóhoz! :)

Szabinak meg jobbulást!

Kép

Kép
sz.veronika

Dius - A képeid és a történeted utánam érkezett. Nem semmi milyen erős vagy! Minden elismerésem! Gyönyörű baba!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!
Dius! Nagyon örülök Neked! Barnabás igazi kis vasgyúró lett! Ügyes voltál! Én is ilyen mazohista alkat vagyok, mint te, én se kértem fájdalomcsillapítót. :lol: és nekem is másnap megindult a tejem, Peti meg nem akarta enni. :lol: Remélem, majd Ti is jól belejöttök a szopiba. Egyre ügyesebb lesz ám, majd meglásd, és fog enni a másik melledből is! :lol: Utána meg majd úgy gyarapszik, hogy még az állad is leesik! :lol:
És képzeld, dettó ugyanilyen tündéri fehér rucink van nekünk is, de apa nem akarja, hogy ráadjam, mert lányos. Pedig szerintem "csak" babás!

Kép

Kép
nikuc

Dius, gratulálok, csodaszép fiad van!

Szerintem Szabi rendesen ül, ez egy hordozó, nem?
Vendég

Vendég

Mármint korának megfelelő szerintem :)
Vendég

Khm, bocsánat :oops:
Vendég

Biztos a fodor miatt érzi lányosnak :)

Gratula mindkettőtöknek, hogy nem kértetek fájdalomcsillapítót, én kértem, ugyan lehet, hogy kibírtam volna nélküle, de úgy gondoltam, ha álmomban véletlen megpróbálnék fordulni, akkor biztos felüvöltöttem volna, ezt próbáltam megelőzni :)

Mondjuk ha szoptatsz, akkor tényleg nem ajánott, mert átmegy a tejbe, de nekem nem volt...

Kép

Kép
sz.veronika

Panndi,

értem
értem
értem

:lol:

Vacakol a rendszer...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Én 20 éves vagyok most 4 hetes a kisfiam. Már a várandósság alatt is olvastalak titeket és arról szeretnék tanácsot kérni, hogy nagyon hasfájós lett a pici. Tudom, hogy írtatok már róla, hogy ti mit használtok de most nem találtam meg, hogy hol. Szeretném megkérdezni, hogy ti mit használtok ellene és nektek mi vált be a legjobban. A védőnő mondta az infacolt és az espumisan L cseppet. Szerintetek melyik a jobb. Köszönöm a tanácsot.

Anita
anitapo20

Szia anitapo,

annak idején nekünk az orvos így mondta el: Van a kémiai és a fizikai fájdalomcsillapítás. Kémiai a különböző suspenziók, mint az Espumisan, Infacol, Gripe Water, Sub Simplex. Ezek elég hasonlóan hatnak, végig lehet próbálni az összeset, hogy melyik felel meg nektek. Nekünk az Espumisan lett a befutó, de gyanítom, hogy valójában elértük a hasfájós kor végét, s azért múlt el.
A fizikai fájdalomcsillapítás a babamasszázs, vagy csak sima pocaksimogatás, az óramutató járásának megfelelő irányban, mert akkor segíted a bélben a dolgok mozgását. Érdemes tornáztatni is, a lábacskáját az ellenkező könyöke felé tolni, illetve mindkét lábacskát egyszerre feltolni a mellkashoz.
Ami még szerintem nagyon fontos, az az, hogy ne hagyjuk, hogy a baba a "nem kezelt" fájdalomba egyre inkább beleadja magát: ha elvonod a figyelmét a fájdalomról - énekelsz neki, mondókáztok, játékokkal szórakoztatod, bekapcsolod neki a forgó-zenélőt - , akkor könnyebben átvészelitek a hasfájós időszakot. Vagyis, meg kell nyugtatni a babát.
Ja, és fontos a büfiztetés, hogy ne szoruljon benn a szopizáskor lenyelt levegő. Ennek is vannak módszerei, ha ez érdekel szerintem szívesen leírjuk.
Remélem, segít valami. Ezek tüneti kezelések, valójában szerintem akkor múlik el, ha a baba emésztőrendszere kellően fejlett lesz.

Kép
Kép
szalamandra

Dius, mégegyszer gratula nektek, szép kisfiad van :lol: Ne izgzulj, Lilla is csak egyik mellből evett először, aztán megtanult a másikból is.

Anitapo, nekünk is ugyanezek jöttek be, mint Szalamandráéknál - de mi Infacolt találtuk a leghatásosabbnak :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Dius!

Írtam Neked pü-t! :lol:

Márti
borossné becz márta

dius micsoda gyönyörű vasgyúró :D

betty ez ám a gazdag jézuska :D
nekem egy fél év múlva lesz nagyjából esedékes az autócsere, már most fázom az egésztől, de muszáj, a kis puntómba már így is alig férek el, hát még ha megszületik Milos...

képzeljétek, egy hete nem hánytam :D:D

Kép
Kép
Kép
iricc

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Adél beteg lett, egyfolytában folyik az orra, megállás nélkül szívhatnám. Éjszaka szinte végig csak rajtam volt hajlandó aludni, mindenemet szétnyomta.. Ja, és persze nem sokat aludtunk, sokat sírt, nem kapott levegőt. Fluimare+orrszívót használtunk, szinte semmit nem segít. Panadol bébit sem hajlandó bekapni. :(
Dokihoz nem akarok menni, mert láza nincs, gyógyszert úgysem adna szerintem.
Ha van valami bevált módszeretek, kérlek írjátok meg!
Köszi előre is!

ildi

Kép
Kép
kincsesi

Sziasztok Anyukák és babócák!
Már jó régen jártam erre. Elkezdtem takarítani és kicsit döcögősen halad a dolog, pedig apa lelkesen segít...
Látom ám az örömhíreket!!!!

Dius gratulálok! Gyönyörű, kis vasgyúró a kisfiad!!!
Csak ügyesen mindenben! Pihenj sokat!!!

Bettyna...azzal a Jézuskával beszélhetnél, hogy Nekünk is küldjön egy családi autót :lol: De olyat, amelyikbe 6-an beleférünk....

Jó karácsonyi készülődést mindenkinek! Gondoljatok rám, 18-án megyek dokihoz, és lesz egy kis BKV sztrájk, remélem eljutok valahogy a Máv-kh-ig. Ja és délután 4-re haza is kell érni, mert akkor kezdődik az ovis karácsonyi műsor Benedek csoportjában.

Kép
becsengo

Ildi!

Bercimnél most volt a múlt héten u.ez! Ha így ömlik az orra semmit nem ér a Fluimare,mert meg sem tud tapadni a nyálkahártyán! Előszőr próbálj a leszívott nóziba szemcseppentő pipettával cseppenteni 1-1 cseppet! Ha nem segít,akkor próbáld a Nasivine adagolós orrcseppjét(így kérd,ezt nagyon könnyű befújni mert pumpás),ez csecsemőknek való,napi 2-3x mehet! És igyál napi legalább 2-3 Calcium Sandozt (bizti rosszul írtam),átmegy a tejbe és segít az orrfolyáson,persze a legtutibb az lenne,ha Adél kapna egy kis Calcimuscot! Ja és igyál sok-sok citromfűteát,baci és vírusölő,talán segít,ahogy egy kis C-vitamin is! Ha csa egy kis töredéke átmegy ezekből a tejbe,már jobb lehet a helyzet! És érdemes Salvus vizet párologtatni a szobájában!

Márti
borossné becz márta

Veronika - Így kattan be az ülése az alapba. Meg álítólag ídy a legbiztonságosabb is, mertt amikor fékezünk, az erőhatáok a hátát érik, nem pedig a fejét, mint ha fekszik.

Iricc - :lol: Hát jó kis totrúra az biztos, de megéri!

Kincsesi - Szabi is náthás. A doki nénink a Sambucus c5-öt javasolta. Tegnap már kapott belőle, még nem tudom, hogy mennyire használ. Meg azt mondta, hogy emeljem meg a matrcát, hogy ne teljes vízszintesben legyen, így nem dugul annyira az orra. Ez bejött. :)

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Köszi Márti!
Már be is vettem c vitamint, csináltam teát, remélem jó lesz!
Pont van itthon ilyen nasivin, kipróbálom.
Ja, és alig eszik ám pépeket, de szopi is alig. :(
Nagyon szeretnék már túl lenni rajta, mert egész nap ordít, én is kivagyok, Jana vigasztal, olyan drága...

Bettyna! Szabinak is jobbulást akkor. Én is megemeltem a matracát, de nem aludt benne, úgyhogy még nem tudom hogy használ-e. :)

Kép
Kép
kincsesi

nekünk náthára a nasopax orrspay jött be eddig messze a legjobban. azt persze nem tudom, hogy ilyen kicsi gyereknek lehet-e használni...

Kép
Kép
Kép
iricc

Sziasztok!
Dius
, még egyszer gratulálok!

Ildi, nehéz, ez a folytonos orrfolyás, hátha holnapra jobb lesz.

Mi meg megyünk Villővel is fülészetre a biztonság kedvéért, már 6 hete folyik az orra meg néha köhög. 3 hete is voltunk akkor nem adtak semmit, remélem, most sem, de azért lássák a fülét is meg a többit.

MZS
, ez az elaltatás dolog nem egyszerű. :(

iricc
, de jó, hogy vége a hányásoknak! Voltatok azóta UH-on? Mi van a vesékkel?

Császárheg. Ahogy a bőröd is visszaugrik (ami azért jó pár hónap) az a kis dudor is enyhülni fog. Tény, hogy ott egy kicsit meg van fogva a bőr, és ezért tud ott dudorodni, de ez azért jobb lesz sokkal! Nekem még mindig húzódik össze a bőröm, igaz extrán ki volt nyúlva.

mtunde

Szia szalamandra!

Köszönöm a segítséget. Az espumisan kezdtük el ma kipróbálni. Majd meglátjuk, remélem segít. Meg persze tornáztatom is.
Mégegyszer köszönöm.

Utólag én is gratulálok diusnak a babához. És a kis betegeknek minnél előbbi gyógyulást.

anitapo20

Bettyna,

ezek szerint már kezdetektől így tettétek az autóba, sosem fektetve? Azt hittem, hogy csak már áttértetek az ülésre...
Ezek szerint a mi autósülésünk tök más, abban menetiránynak oldal irányban fekszik.

mtunde,

köszi, a hasam amúgy már visszahúzódott, csak a vágás feletti csíkban van a kis dudor. Remélem akkor hamarosan ez is ellapul.

Lányok,

mostanság megint azon kezdtem el gondolkodni, hogy hogyan fejleszthetném őt. Ma elővettem a játszószőnyeget, ami felett játékok lógnak, néha hasra rakom rajta, hogy emelgesse a fejét, bár nem sokáig megy, mert elégedetlenkedik. Mit lehet még egy 8 hetes babával csinálni? Többnyire csak a hátán fekszik és nézelődik, így nem nagyon fog fejlődni :) Vagy csak én gondolom, hogy csinálni kéne vele valamit, pedig még nem?

Ja amúgy a pihenő-rezgőszéken kívül kinéztem még egy hintát is Pálmának. A pihenőszéket ugye tőlem kapta karácsonyra, apukámat meg anyukámat pedig sikeresen rádumáltam, hogy vegyék meg közösen a hintát
:lol:

Tegnap el is hoztam a boltból, nagyon szuper, de elég hangos ahogy hintáztatja (a motor). Van valakinek? A tiétek is ad ki hangot? Gondoltam este ebbe teszem, hogy elringassa, mert minden este megy a balhé a lefekvéskor, a párommal felváltva ringatjuk 1-2 órán át. Gondoltam a hinta majd hintáztatja, de elég zajos működés közben éjfél körül a nagy csendben... nem tudunk tőle aludni...

Kép

Kép
sz.veronika

Köszönöm mindenkinek a gratulációt! :)

Szopit pedig nem adjuk fel már a másikkal is próbálkozik igaz nem annyi ideig mint a kedvenc cicivel de már ez is haladás :)

Olyan jó nézni mikor jól lakott és nagy szemekkel néz rám én pedig tudom hogy amit adtam neki az egészséges már ezért sem adnám fel akármennyire is fáj a cici.

Kép
dius87

Császárosok! Holnap megyek varrat szedésre, és para van. Mennyire fáj??? Tudom nem kéne már ettől félnem. :)

Kérdés.

Ha kajcsi közben vagy utána rögtön bealszik akkor is büfiztettek? Vagy oldalt rakjátok le?

Kép
dius87

Dius!

Én olyankor oldalra rakom le! A varratszedés,hát császárosoknál nem tudom,milyen,de engem többször is keresztül-kasul varrt a dokim szülések után,de a varratszedést meg sem éreztem,pedig a szobatársak rendesen beparáztaattak 1, alkalommal! Akkor ocsúdtam fel,amikor a dokim a varratszedés végeztével lelocsolta fertőtlenítővel! Szóval ezt már meg sem érzed,hidd el,tényleg nem fáj!

Márti
borossné becz márta

Dius!

A varratszedés 2 másodperc, csak kihúzza és kész. Nagyon picit fáj és gyors lesz, ne aggódj! :)
Én akkor is büfiztettem, ha bealudt, de szerintem az oldalra fektetés is teljesen okés!

Kép
Kép
kincsesi

Beteszek egy képet, szerintem olyan édik! Igaz, Adél kisfiúnak néz ki (mindig is annak nézik, még akkor is ha rózsaszínben van), de akkor is ari! :)
Kép

Kép
Kép
kincsesi

Kincsesi,
nagyon cukik! :)

Dius,
én is féltem a varratszedéstől, de egyáltalán nem fájt! Nekem olyan anyagból volt a szál, hogy nem tapad rá a bőr, így meg se éreztem! Gondolom ma már mindenhol ilyennel csinálják...

Kép

Kép
sz.veronika

Kincsesi,
nagyon cukik! :)

Dius,
én is féltem a varratszedéstől, de egyáltalán nem fájt! Nekem olyan anyagból volt a szál, hogy nem tapad rá a bőr, így meg se éreztem! Gondolom ma már mindenhol ilyennel csinálják...

Kép

Kép
sz.veronika

Nagyon aranyosak, KIncsesi!
Barátnőm is ettől szenved, hogy mindig fiúnak nézik a kislányát. Ő vidéken lakik, és ott minden kislánynak már születése óta van fülbevalója, az övének meg nincs, ezért aztán tök mindegy, miben van Virág, tuti lekisfiúzzák. :( Majd jönnek a hajcsatok, hajgumik, baba a kézben... :)

Dius, tényleg semmi. Olyan, mintha nem is belőled húznák ki a cérnát. És utána a sebed sem fog annyira feszülni. Én már alig vártam másodszorra, hogy kivegyék a varratot, mert tudtam, hogy utána még sokkal jobb lesz a sebem is. Ilyenkor a varrat már inkább feszíti, húzza, mint tartja.

mtunde

Köszi lányok már nem is félek annyira. :)

Most volt itt a védőnő, valami nem jó a köldökével. Tegnap a doki néni leszedte neki a csonkot és valami nem jó alatta, most leégette valami ásvánnyal vagy mivel :? Mondtam hogy mindig rendesen tisztogattuk azt mondta nem a mi hibánk. Holnap hoz csecsemő mérleget.

Sokat tüsszent, mondta hogy vegyek stérimart és fújjam neki meg szívjam, már előre ki vagyok hogy hogy fog menni :( Valszeg anyatejet próbál prüszkölni. Kell vennem nurofent azt mondta jó ha van itthon, meg orrszi porszit. Remélem nem szívja neki olyan erősen. Mondta hogy vegyek infacolt, de nem venném észre hogy fáj a hasa. Akkor is vegyek? Jó ha van itthon?

Kép
dius87

Kincsesi, nagyon szépek a lányaid :lol:

Lillát fülbevalóval talpig rózsaszínben, kendővel is nézték már fiúnak. Nem az számít, ki minek nézi, lényeg hogy édes kisbaba...

Dius, mi Infacoloztunk, de én előre nem vennék, nem biztos, hogy kelleni fog az nektek. Amúgy nem tudom ki hogy van vele, de a Sterimare és a Fluimare orrspray közül én az utóbbit szerettem jobban, nekem a Sterimare kevésbé kíméletesnek tűnik, egy pici babának :(
Nurofent szerintem csak 3 hós kortól lehet adni, de lehet tévedek. NA mindegy lelövöm magam és megyek sütni.
Amúgy csak így tovább Dius, tök ügyes anyuka leszel :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok,

nálunk még mindig szoptatási problémák vannak újabb mellgyulladásokkal kombinálva. Dávid csak 10-20-at szopik, a többi cumisüvegből megy (ami már sajna nem csak anyatej, mert az is fogyóban). De azért még tartjuk magunkat és próbálkozunk mindennel.

Küldök képet a kicsiről, mert már túl vagyunk az 5. héten is. Tegnap teljes pofiból nevetgélt Dávid, azt próbáltuk megörökiteni több-kevesebb sikerrel. Kép

Majd jövök még részletekkel, csak előbb próbálok visszaolvasni.

Gabesz

Kép
ugabesz

Sziasztok!

Nagyon édesek a babák!

Dius, Tündi gratulálok nektek még egyszer!

Orrspray: a sterimar most fog kijönni baby orrspray-vel, de még sajnos nem lehet kapni. Sinomarint használok, ez gyerekeknek való. De lehet, hogy a fluimare olcsóbb. Én is úgy tudom, hogy nurofent 3 hónap után lehet adni. Nekünk kúpot írt fel a doktor nénink: suppositorium antipyreticum a neve, gyerekeknek való lázcsillapító. Miért szedte le a köldökcsonkot? Adél majdnem 3 hetes volt mire leesett neki, de szép maradt alatta. Mondjuk van egy pici köldöksérve, de már húzódik vissza.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Sziasztok!

Becsngő - Meglátom mit tehetek az érdeketekben. :wink: :lol:

Veronika - Oldalt??? :shock: Az úgy biztonságos??? :roll:

Gabesz - Nagyon édi Dávid! Szopi ügyben kitartás!!! Ismerős a szitu nekem is. Mi most ott tartunk, hogy napi 2-3 kajához kell a pótlás változó arányban, attól függően, hogy mennyire volt ziz a nap vagy épp menniyre torkos a kis Drága.

Kincsesi - Tényleg cukik! Az én Szabimat eddig egyszer nézték lánynak, de akkor is kékban volt. :)

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Ildi!

Álomszép kislányaid vannak és szerintem Jana hasonlít Rád!

Dius!

Valami gáz van a gy.orvossal! De a lányok már leírták miért! Nurofen csak 3 hónapos kortól adható,kúpot kellett volna felírnia,legközelebb követeld ki tőle,mert mit csinálsz,ha ne adj' Isten belázasodik? Eszem megáll,komolyan! Minek szedi le a köldökcsonkot?Egy 5 napos babának? Ha nagyon vérezne,lehet egy+ K vitamin adagot beadni a babának,segít!
Fluimare-t vegyél,ugyanaz mint a másik,csak a Sterimare-nak akkora az adagolója,hogy lehetetlen beledugni abba a pici orrlyukba!

Gabesz!

Jaj,Te szegény,nem irígyellek! Ember nincs,aki ennyit küzdött a szopiért (legalábbis,akiket én ismerek),de Nektek minden összejön,ami akadály lehet!
Viszont Dávid gyönyörű és nagyon hasonlít Rád! Komolyan,olyan a tekintete mint a tiéd! Hívlak majd!

Megyek én is mézeskalácsozni,nem lesz egyszerű projekt! :lol: A 2 középső csemetémmel begyúrtuk,most pedig Csabival addig kéne kiszaggatni-díszíteni- sütni a nagyját,amíg Kamilla alszik! Igen ám,de Lehel is akarja csinálni,de Ő meg tuti tovább alszik mint Kamilla,mert a kiscsaj már dél óta szundizik (elfelejtett délelőtt aludni és kidőlt :) )

Márti
borossné becz márta

Márti A nurofenre azt mondta csak egy felet kell neki adni :?
Én is megrémültem mikor láttam, hogy a kezébe van a csonk... nem vérzik már akkor vérzett, már lekezelték neki holnap is jön a védőnő megnézni. Kiváncsi vagyok nagyon hogy hízott e valamennyit remélem igen.

Mellem szét durran :( Apával elektromos mellszívóval hamar kifejjük de ma dolgozik így csak 1x tudtam 70ml-t mert nem tudom egyszerre maszírozni a cicit meg befogni a lyukat hogy legyen vákum. Éjszaka kétszer fejtünk a két fejésből 200ml lett összesen.
Mennyit kéne neki ebben a korban megenni?
Eddig 40-45-et adtam+ cici ma már kétszer megevett 60at + cici.
De szerintem ha többet öntenék az üvegbe többet enne...

Kép
dius87

Ma vitt be a párom a képet, és az egyik vevő látta azt mondja:

Jaj de édes baba, mennyi idős? 2 hónapos? :oops:

Tényleg olyan nagynak látszik? Az 56-os rugik pont jók rá... Kép MA

Kép
dius87

Sziasztok!

Megvagyok, gyors bekukk 2 tepsi mézes süti között, az egész családnak én sütök, kristóf nagyon jól viselkedik, tudja, hogy anyának ezt meg kell csinálni. :)

Dius
Mégegyszer gratulálok, nagyon szép kisfiad van!

Babák nagyon szépek, szépen nőnek!

Danann

Samunak nagyon boldog első szülezésnapot kívánok!
Kép

Kép
Csillag száll az esti égen,
utat mutat az éjben.
A szeretet ma újra éled,
Halkan szól most minden ének.
Körülölel mint egy bársony,
legyen boldog a karácsony.

Kép
Kép
susytunder

Dius
Hogy mennyit eszik babától függ, de szerintem a 60 g az normális, kristóf is ennyit evett 1 hetesen.

A tejcsit fagyaszd le ha sok van. Jó lesz az, de ne tartogasd sokáig, mert 2 hónap múlva már teljesen más összetételű tejcsit fog szopizni a babád.

Kép
Kép
susytunder

Dius!

Ha nem muszáj,üvegből ne etesd,mert a ciciből sokkal hatékonyabban szív mint ahogy Te mellszívóval le tudod fejni! Csak amit nem szív ki,azt fejd le és üvegből,ha nem muszáj ne adj neki,mert 1.,cumizavaros lehet és később nem fogadja el csak az üveget (okosak a babák,abból könnyebben jön sokkal) 2., az egész anyatejes időszak alatt a mellszívóhoz leszel kötve! Minél többet legyen cicin a baba!!!
És Nurofent akkor sem adnék! Nem a túladagolás,hanem az összetevők miatt. Nem való egy újszülöttnek és ezt a dokinak tudnia kéne!

Márti
borossné becz márta

Dius: napi kajamennyiség: testsúly (kg)x150 ml. tehát egy 4kg-os babának (4x150) 600 ml-t kell egy nap ennie. Ez nem szentírás, ehet ennél többet és kevesebbet is. Szerintem a napi össz kajamennyiséget érdemes nézni, mert nem mindig esznek ugyanannyit. Milyen mellszívód van? nekem is elektromos van, most is megy, fél kéz elég hozzá.

Susy:olyan jók ezek az adventi idézetek.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Dius: én is akartam még írni, amit közben Márt írt. Ha lehet kerüld az üveget!

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Sziasztok!

Mi ima voltunk dokinál, bár a múlt héten voltam UH-n a kórházban, azért kértem, hogy ma is nézzük meg a babát, ha már nála vagyok :wink:

Úgy néz ki, kishúga lesz Zsófinak :lol:

Minden oké vele továbbra is, nekem a méhszájam megrövidült, de szerencsére teljesen zárt!

Igyekszem visszaolvasni.
Vendég

Dius! Ha nagyon muszáj, akkor is úgy csináld, hogy először cici, és ha nagyon éhesnek tűnik, akkor pótlás, de nem cumiból! de inkább próbáld elkerülni, mert különben sosem szokja meg, hogy megdolgozzon a kajájáért, a mellszívó meg nem szaporítja annyira a tejet, mint a szopizás. Inkább rakd mellre félóránként, óránként, Samu is így csinálta az elején, aztán egyre többet szopott, és ritkultak az evések. A Nurofenre meg biztos nem véletlenül van ráírva, hogy 3 hónapos kortól! A köldökcsonk-levevést én sem értem, ha csak nincs irtó nagy gáz, nem indokolt! Próbálj valahogy érdeklődni a környéken a kismamáknál, vagy keress a lakóhelyedről topikot itt a babaneten, és ott informálódj dokikról, mert szerintem kellene nektek egy másik! (hátha van egy homeopata a közelben, az lenne a legjobb).
Samu is kb ekkora volt, (és a születése is kísértetiesen hasonló), de szerintem max 1 hónaposnak lehetne elsütni :lol:

Susy, köszönjük :-) Torokgyuszi is jött megköszönteni Samut, de remélem, nem marad sokáig!

Panndi, azért még ne kezdd el a ruhák válogatását, majd ha már kétszer is tutira mondják!

Összes többi baba is édes, majd próbálok mostmár én is képet hozni, főleg a hordozós poncsónkról, mert azóta megérkezett, csak most szólít a kötelesség :-)
danann

panndi!

Hát,akkor nem jött be! 50% esélyem azért volt,hogy eltaláljam! :lol: Majd a 4. baba fiú lesz! Nálunk is a 4, baba lett ellenkező nemű! :lol:
Mi lesz a neve?

Márti
borossné becz márta

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?