Új privát üzeneted érkezett!

Szonce!
Én nem használtam még, de amiket hallottam a mellszívókról, szívesen megosztom veled. Sokaktól azt hallottam, hogy az elektromos sokkal kényelmesebb, mint a kézi. Hogy melyik lesz neked jó, attól is függ, hogy mennyi tejed lesz. Lehet bőven elég a kézik, de mindez persze már akkor fog kiderülni, amikor szoptatásra kerül a sor. Az meg, hogy melyik márka jön be... hát úgyis mindenkitől mást fogsz hallani. Avent és Medela a két befutó.

Én vettem egy Medela kézit és később kaptam kölcsön egy Medela gépit. Majd meglátjuk, melyikre lesz szükség.

Kép
Kép
lbernuska

Szonce!

Én a Medela márkájú mellszívót használtam. Elég tájékozott vagyok a témában sajnos, mert a kisfiam abszolút nem akart szopizni, így végigfejtem hosszú hónapokat, hogy anyatejet kapjon.
Tökéletesen meg voltam ezzel a márkával elégedve, bár a kézit nem használtam, csak kipróbáltam.
Én például kölcsönöztem a Medela "nagyipari" szívót, ez a leghatékonyabb, nagyon tuti, de csak azoknak kell akik nem tudnak szoptatni, hanem csak fejnek. Gyors és jól kiszívja a tejet.
(www.medela.hu) A Jánosban is van ilyen gép, bent van a csecsemősöknél.
A kórházban pedig, a tej beindulásához a pici elektromos részével fejtem, az is nagyon jó és hatékony.

Igazándiból, árban a Medela olcsóbb, mint az Avent. Mi először ezért döntöttünk emellett, de nem bántuk meg.
Cumisüvegben viszont szerintem nincs jobb az Aventnél, főleg, hogy a Medela nem gyárt cumisüveget egyáltalán. :-)

Szonce, ha van még kérdésed ezzel vagy bármi mással kapcsolatban, csak kérdezz nyugodtan, szívesen megosztom az eddigi tapasztalataimat.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

A lényeget el is felejtettem leírni, csak egy kis info, beszterit bent is fogták a kórházban sajnos a magas vérnyomás miatt, szegény reménykedik, hogy Julcsika kijön végre. Ennyit tudok egyenlőre.

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Már megint el havazódtam az írással. :(

Kati!
Gratulálok a babához, jó egészséget, sok-sok tejet, és nyugodt északákat kívánok.

Sonce!

Én sajnos használtam mellszívót 11 hónapig naponta 5-6 szor.
Ezért van tapasztalatom ebben a témában.

Először takarékosságból és mivel nem tudtam melyik készülék a jó, megvettem a PESZTRONKA tipusu elektomos készüléket.

2-3 hónap múlva rájőttem ez gyenge készülék az én mellemhez, ezért az AVENT tipusú elektromosat választottam, mert arról azt hallottam, hogy elég erős.

Ez igaz is, mert 60-80ml-vel több tejet szívott le.
Az is igaz hogy 30ezer, de nekem megérte, mert 11 hónapig nagy segítség volt, és most, hogy jön a második baba, már nem kell újra megvenni, ha esetleg ő sem akar szopizni.

A kórházban lévő mellszívó nagyon jó, és ha már ott tapasztalod, hogy kell az erőssebb, akkor ne habozz megvenni a drágábbat, mert csak magaddal szúrsz ki, úgy mint én.
Ha van kérdésed még szivesen válaszolok.

Most egy kicsit magunkról.

Végre kiderült FIÚ lesz a második babó.
A férjemnek megint igaza lett, ő már a Nórinál is tudta, hogy lány, és most is, hogy fiú, de én egyik babánál sem hittem neki, hiszen ő honnan tudná.
De mindegy is, csak egészséges legyen nekem ez a lényeg.
Molnár doki aki csinálta a genetika uhot ő tudta megmondani, mert ott persze mutogatta magát.
Szerencsére az AFP is jó lett, nem úgy mint a Nórinál, így azért sokkal nyugodtabb vagyok.

Most egy kissé hosszúra sikeredtem bocsi érte.

Mindenkinek kitartást, akinek már megérkezett a babája, jó babázást és sok tejet kívánok.

Erika
hverika

Silverlion!
Köszönjük a híreket Beszteriről!

Beszteri!
Mennek a drukkok, hogy Julcsi végre meggondolja magát és kidugja végre az orrát!!!

Kép
Kép
lbernuska

sziasztok!

igyekszem egy kézzel pötyögni, míg Milán "engedi"! :D

szülésemet megpróbálom röviden leírni.
nov. 16án vasárnap este kezdődtek a jósló fájások, elég rendszertelenül, de annál érezhetőbben. nem is nagyon mertünk a férjemmel elaludni, bár én a fájásoktól nem is tudtam volna :)
éjfélig vártunk, és mivel nem tudtam eldönteni, mi legyen, a szülészeten meg nem vetták fel a telefont, hát elindultunk a kórházba. éjjel 1re értünk oda. ültem 2 óra hosszát a ctg gépen, és utána azt mondták, költözzek le az osztályra, és nem engedtek haza. ám azt mondták, nem tudják még ők sem, mikorra lesz ebből baba. 17én hétfő reggel kellett vizit után visszamennem ctgre, olyan 9 körül. akkor azt mondták, ha két óra hossza múltán is vannak fájásaim, menjek vissza.akkor már azt hittem megpusztulok, és kb. 10perces renderességet észrevettem... fél 2kor bejött dr szentkirályi zoltán, és a ctg után megvizsgált. egy ujjnyira voltam nyitva. azt mondta, küldjem haza a drukker férjem, és kötelező jelleggel este 6ig aludjak, utána jöjjek vissza ctgre.
este 6tól fél 8ig voltam a ctg gépen, újabb vizsgálat szerint két ujjnyira voltam kitágulva. ekkor mondták, hogy hívhatom a férjemet, jött a szülésznő, bemutatkozott, de mivel a fájások alatt kapartam a falat, csak a keresztnevét tudtam megjegyezni, Edit jött, megcsinálta a borotválást, beöntést, elmondta, ne aggódjak, bármit fognak csinálni, mindent el fognak mondani.
beöntés után mentünk a szülőszobára. ott ctgvel a hasamon ráültettek a vajúdólabdára, mondván mindjárt jön az orvos.
mire sikerült két fájás közt leülni, megjött az orvos.akkor felmásztam az ágyra, és burkot repesztett. Elég ijesztő volt... még jó hogy a férjem nem látta:) . beért a férjem is. ekkor kezdődtek ám az igazi fájások. epidurálisra már nem is jutott idő. fél 9kor néztem utoljára az órára, majd "most nyomjon anyuka" rész következett. Jó néhány nyomás után mikor már száradt ki a szám, és már elég fáradt voltam, megkérdeztem, mikor lesz már vége? Erre a doki azt mondta, éjfélkor ő már aludni szeretne, és max 3 fájást tippel. ekkor a doki feltérdelt mellém az ágyra, és elkezdte nyomni a hasamat... brutál volt alig kaptam levegőt. dehát ha ez szükséges..- gondoltam... aztán a következő fájás alatt (miközben a férjem beküldte anyukámat, hogy egy szál cigire kiugorhasson, )
a gátmetszés, (amit ha nem nézek fel észre sem vettem volna) és
3 nyomás után megszületett Milán 22: 40kor 3300g-mal és 54 cmrel.
Némi tisztogatás után a pocimra tették, ami eltünt...tök lapos lettem...így fekve legalábbis... Férjem a köldökzsinórvágásra azért beesett. A doki csinált rólunk fényképet. Majd megszületett a méhlepény is.
Aztán jött a feketeleves... A gátvarrásba azt hittem belehalok... érzéstelenítés nélkül is nagyon fájt. mondtam is, ehhelyett még 3szor szülnék csak kihagyhatnám:D
Majd varrás után visszakaptam Milánt, addig inkubátorban melegedett anyukám és férjem társaságában...
Sokat számított anyukám jelenléte is... nagyon jó volt hogy mindketten velem voltak.a doki végig beszélgetett velem, elvette a figyelmemet a varrás alatt is, néha még nevettünk is amit elkélpzelni nem tudtam volna elméletben egy szülés alatt:)
A szülésznő 1 óra körül "tisztába rakott", elvitte Milánt az újszülött osztályra, majd tolókocsiban letolt a szobámba.
Tényleg hatalmas élmény volt, a mai napig sokszor szóba jön itthon, és simán be fogok merni vállalni még egy lurkót!

Aztán a szobában felismert engem breni, leesett mindkettőnknek, hogy babaneten már beszéltünk.
Innentől kezdve még jobban telt az a pár nap, amit benn töltöttünk. Másnap ugyan kicsit nehéz volt pl wcre menni, meg egyátalán felállni, de ez a legkevesebb:)

Mellesleg a tejem beindulásával voltak kisebb nehézségeim, de az is kezd normalizálódni.

hverika én is pesztronkát vettem, és tényleg mellényúl azzal az ember...annál még egy sima kézi is jobban használhazó. Ereje ahhoz képest, hogy elektromos, nem nagyon van

Mindenkinek 1000 puszi!
Eszternek DRUKK!!!

Kati

Kép
tatyi1983

Szia Kati.

Még 1x gratula a babókához.

Edit volt a szülésznőd? Nekem is ő volt, mármint, ha a Glaub Editről beszélgetünk, csak mondtad, hogy nem emlékszel a nevére.
Én nagyon szeretem őt, nekem ő a fogadott szülésznőm volt és nagyon jó.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Ne haragudjatok a zavarásért, én a Kistarcsa – Flór Ferenc Kórház topikba írogatok, van egy 20 hónapos kisfiam, Márk, és szeretném a segítségeteket kérni!
A szakdolgozatomat egyedülálló anyák nevelési stílusának vizsgálatából írom, és ehhez szeretném a segítségeteket kérni. 3 kérdőív kitöltéséről lenne szó, ami tudom, nem kevés, de nagyon hálás lennék érte. Aki kitölti a kérdőívet, és érdekli a téma, szívesen elküldöm a kutatásom eredményeit, amint elkészülök a szakdolgozattal.

A kérdéscsomag innen letölthető:
http://www.sendspace.com/file/cejrie

A válaszokat a szantre@index.hu email címre várom.

Segítségeteket hálásan köszönöm!
Üdv: Szántai Réka

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Bocs, az kimaradt, hogy a kontrollcsoporthoz házasságban ill. párkapcsolatban élő anyukák válaszait is szeretettel várom.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok,
nagyon régóta olvasom a fórumot, de ez az első alkalmam hogy hozzá is szólok. A jövő hét végére vagyok kiírva az első babánkkal. Sajnos a terhességem nem igazán volt zökkenőmentes, ezért nekem kimaradt a János kórházas szülésfelkészítő tanfolyam. Szeretnélek megkérni Benneteket, hogy pár szóban foglaljátok össze hogy mire is számíthatok a szülőszobán (mi az amit vigyek magammal és a babának) és pár nyugtató szó is jól jönne hogy ne pánikoljak ennyire. Persze a másodiknál már biztosan minden könnyebb lesz :D
Nagyon köszönöm

Kép
kubuspace

Sziasztok Lányok!

Köszi a drukkokat, továbbra is egyben és továbbra is a Jánosban. :(
Amúgy a kórházról jók a tapasztalataim alapvetően, csak ezt a bennlétet már nehezen bírom Benedek miatt. Remélem, már nem sokáig leszek itt.

Mindenkit üdvözlök!

Eszter

beszteri

szia Eszter!

sok-sok kitartást nektek!

puszi

Kép
tatyi1983

Breni!

Írtam neked privit:)
Pusz

Kép
tatyi1983

kubuspace!

Ha adsz 1 mailcímet bescennelem és elküldöm neked, a "mit kell hozni" listát, amit adtak a felkészítőn.

Szivesen mondanék pár nyugtató szót, de én a felkészítőn is eléggé bepánikoltam :)
szonce82

szonce82 !

köszönöm a kubuspace@t-online.hu címre várom a válaszod.

Kép
kubuspace

Sziasztok,

tudtok abban segíteni, hogy mennyit adjunk a dokinak ? Megmondom őszintén idáig nem kérdeztük, egyáltalán tőle kérdezzük meg ?

Kép
kubuspace

kubuspace!

Ha hazamegyek este (mert még mindig dolgozom :( ) és ha nem dőlök be az ágyba, megcsinálom, de legkésőbb holnap:)
szonce82

Sziasztok!

2009. január 23-ra vagyok kiírva a második csemetémmel és a Jánosban fogok szülni, ismét, mert az első babámat is ott szültem. Lenne egy kérdésem. Most mennyi ideig vannak bent a szülés után az anyukák a babákkal? Két éve 4 éjszakát voltam bent, kedden szültem, szombat délelőtt jöttünk haza.

Előre is köszi
Agnese

Kép

Kép
agnese

Szonce82,

nagyon köszönöm a válaszod.

Kép
kubuspace

agnese!

Szülésfelkészítőn azt mondták, hogy 3-4 nap. Attól függ, hogy mikor tudják levenni a baba 72-órás vérét. Ha baba 3. nap estéjén tölti a 72. órát, akkor már csak reggel veszik le a vért, s ezért csak a 4. nap lehet hazamenni, de ha 3. nap reggelén betölti a 72. órát, akkor már a 3. nap lehet is hazamenni:).

Szonce
szonce82

szonce

Köszi a gyors választ.

agnese

Kép

Kép
agnese

Sziasztok.
Illusztrálom a saját példámmal a hazaengedést.
A kisfiam szombat 00.05 perckor született és mi kedden délelőtt távoztunk. :-)

Szilvia

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Eszter,
nagyon drukkolok!

Kubuspace,
a szülésfelkészítő részletes anyagát megkaptad már? Ha nem, szólj, és elküldöm.

Kati,
ment a válasz :D

Üdv,
Reni
b.reni

Szia Reni,

Szonce megküldte azt a tájékoztatót hogy mit kell vinni a kórházba. Ha esetleg arra gondolsz hogy magán a szülésfelkészítőn miről is volt szó, vajúdás, szülőszoba stb. stb. nos ha van ilyen anyagot azt szívesen venném. Mindenesetre holnap megpróbálok bemenni az előadásra, ha időközben nem indul meg a szülés :D

Kép
kubuspace

kubuspace!

Holnap a szülésfelkészítőn a téma a "Hazamenetel, első napok otthon lesz":)
szonce82

Szia Kubuspace!

Elküldtem.
Szerintem elég jó, részletesen le van írva benne az előadás anyaga.

Üdv,
Reni
b.reni

Szonce82,

nagyon köszönöm az infót. Jó lenne nagyon bemenni. Megpróbálom a barátnőm megdumálni hogy vigyen el, habár jelen állás szerint éppen az asztalt készülök szétmorzsolni, annyira szorítom éppen. Nem tudok ülni, állni, majd szétszakadok, fáj már mindenem. Lehet hogy megyünk szülni ???????

Reni,

köszönöm, elkezdem átolvasni gyorsan gyorsan amíg Marci engedi :D

Kép
kubuspace

kubuspace, jobban vagy már? Vagy esetleg Marci kopogtat?
szonce82

szia Szonce,

szégyen nem szégyen, most keltem fel, persze az éjszakáim azok általában sétálgatással telnek (csak a lakáson belül :-) nem tudok aludni, annak ellenére h az orvosok a bal oldalt javasolják, én cserélgetem bal és jobb oldalon is próbálgatok aludni, általában egy pózban max 1 óra megy, utána 10 perc erőlködés után kimászni az ágyból, wc, reménykedni hogy mindjárt reggel van stb. stb. Eleve megviselt az hogy a terhességem 5. hetétől a 15-ig feküdnöm kellett erre itt a finishben sem könnyű.
Mindezt pedig tetézem egy extra erős migrénnel, próbálom kenegetni a halántékomat és hideg-melegvízes tusolás a tarkomon....
Marci pedig minden "rémhír" ellenére, nem akar megérkezni. Pár hete azt mondták a dokik, védőnőm hogy tekintettel a vizesedésemre és a magas pulzusra (140-szerencsére ezt már letornáztuk) korábbi érkezés várható. Vasárnap kezdem a 40. hetet. Holnap reggel megyek CTG-re, szerinted, szerintetek megkérjem a dokit hogy vizsgáljon meg ? vagy várjam meg a jövő hét szerdai ctg-t is ? Mivel pontosan tudjuk a teherbeesés dátumát (thanks BMC) így vasárnap már tényleg a 40. hétben leszek. Pánikoljak ? Nagy a csend és nyugalom, a végén még karácsonykor is a kórházban leszek :-(
szép napot mindenkinek.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

---
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.06 21:17-kor.
szonce82

Sziasztok!
Még nem várok babát, de lassan aktuális lesz: most orvost keresek. Mivel közel lakom a János Kórházhoz, ezért ott keresgélek. Dr. Szathmáry Gábort ajánlották: utánanéztem a neten, többnyire jó véleménnyel voltak róla. Azt szeretném kérdezni azoktól, akiknek netalántán van tapasztalata, hogy a Jánosba érdemes hozzá menni vagy a magánrendelésére? És ha a magánrendelésre, akkor milyen tarifákkal dolgozik?
Előre is köszönöm a válaszokat!
sibyl013

Sziasztok!

Kati mégegyszer gratulálok! Nagyon tetszett, hogy egymásra ismertetek Erikával....
Én amikor szültem nehezményeztem, hogy gyalog kellett lemennem sz osztályra a szülés után. Na de mindegy, csak láttam írtad, h kocsival vittek le....

Remélem továbbra is jól vagytok. a kis Milánka is szépen fejlődik. Nekem nem volt tejem 2 hétig de aztán fejtem, meg egész nap cicin volt szinte és beindult máig is csak szopizik (5hó)....

Eszter!!!

Szorítunk!!!
Puszi

Mamabogár
mamabogár

Sziasztok!
Jó rég nem jártam erre :-(

Eszteréknek megy a drukkkkkk!

Sonce, átküldenéd azt a listát nekem is? Igaz van egy csak a biztonság kedvéért. Zsu152@gmail.com ra várom! Köszi!

Kubuspace
Mi újság Veletek?

Üdv!
Zsuzsi

Kép
Kép
zsu152

Sziasztok

Mamabogár nem lett volna könnyű gyalog lemennem, a kocsiba is alig tudtam átülni...:)
Igazából mázli, hogy egy éjszakát pihenhettem szülés után, mert volt ben olyan anyuka, aki reggel szült, és aznap vonszolta magát a babához a csecsemősökhöz. Én el sem tudtam volna ezt képzelni magamról... Bár lehet hogy az az anyuka volt belevalóbb :D
A tejcim nekem is két hét után indult be, most minden okénak tünik, remélem sokáig így is marad, mert az a két hét nagyon nehéz volt...

Eszter! Kubuspace mi van veletek?? Minden rendben??

Pusz
Kati

Kép
tatyi1983

Sziasztok,
annyira mozgalmas napon vagyok túl, de olyan jól esett végre kimozdulni. Először is megválaszolom a kérdéseiteket mielőtt beszámolnék arról hogy mit is csináltam :-)

Szonce,
sajnos nem jutottam el a felkészítőre, a migrénem szinte az egész napomat tönkretette, úgyhogy jobbnak láttam otthon maradni.
Remélem nem fogom hiányát érezni hazaérkezés után annak hogy nem voltam felkészítőn...

Zsuzsi és Kati,
köszönöm az érdeklődéseteket.... hát akkor itt a mai napi beszámoló:
reggel fél nyolcra mentünk CTG-re, mivel nekem nincs választott szülésznőm így én a földszintre járok. Persze Marci a mindenféle turbozó nasi ellenére szépen csendben szunyókált, úgyhogy többször fel kellett őt kelteni. CTG rendben volt, szerencsére Molnár dokival a folyosón mielőtt még felment volna az osztályra összefutottunk és hát nem igazán dobott fel. Közölte hogy vasárnap menjek be a szülőszobára CTG-re, majd pedig szerdán UH-ra hozzá hogy megnézze az áramlást, és mit mond utána hogy max ráhúzunk még egy hetet. Ergo lehet hogy dec 21-én fogok szülni ???? Kicsit rosszul esett, hiszen előferdülhet hogy én még karácsonykor is kórházban leszek :-( jaj bármi mást de akkora már úgy szeretnék hazamenni... Remélem Marci tekintettel lesz minderre és úgy dönt hogy megkegyelmez anyucikájának és apucikájának. Szóval ezek után elintéztünk egy csomó mindent a városban, huh annyira jó volt kimozdulni és emberek között lenni, az elmúlt 6 hetet tényleg leginkább a lakásban töltöttem nagy nagy készülődéssel. Ezutánkisebb könyörgés árán elértem a páromnál hogy bevigyen a munkahelyemre és egy kicsit dumcsizhassak a kollégáimmal. Képzeljétek annyira jó volt bent lenni, annyira hogy délután 5-ig bent is maradtam. Remélem kifáradtam ma annyira hogy legalább az éjszaka 60%-át nyugodtan tudom végigaludni...
Szóval még most hétvégére is tervezünk egy kisebb kiruccanást, mondjuk csak Vácra barátokhoz. Ja és a legjobb tegnap átpakoltam a kórházi csomagomat, persze minden rendben volt, de ez már teljes leépülés nálam. Többször átnéztem az excel filét is amiben összeírtam hogy kiket milyen formában (email, iwiw, sms) kell majd értesítenünk... :D
Hát ennyi.
Kati,
természetes úton vagy pedig császárral szültél ? Ki volt az orvosod ? Milyen szobában voltál ? Én annyira szeretnék max kétágyasba kerülni, reméljük hogy összejön. Zavarna ha mondjuk öten lennénk egy szobában...
Pusz mindenkinek.
Zsu

kubuspace

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.06 21:17-kor.
szonce82

Szia Szonce,
huh akkor biztos sok minden van még amit el szeretnél intézni a munkahelyeden, emlékszem az utolsó napomra, a kollégáim csináltak egy meglepetés bulit, teljesen elérzékényültem és képzeld annyi ajándékot kaptam hogy szinte teljesen megtelt az autónk (octavia) csomagtartója. November 1-től vagyok itthon, tulajdonképpen addig végig dolgoztam de persze még most is kapok telefonokat hogy ebben vagy abban segítsek és milyen előzékeny a munkahelyem, még a laptopom, telefonom sem kellett visszaadni :-)
Akkor hétfőtől elkezded a készülődést ? Babaszoba ? Ruhácskák ?
:-)
Zsu

kubuspace

Sziasztok!

Kubuspace én természetes úton szültem, nem volt fogadott orvosom és szülésznőm sem, de a lehető legjobb párost fogtam ki, akit csak lehetett, Dr Szentkirályi Zoltánt és egy Edit nevű szülésznőt...(nem tudom megjegyezni a vezetéknevét:)
Mondjuk én hat ágyas szobába kerültem, de csak általában 3-an négyen voltunk egyszerre... Az utolsó két napon meg már csak ketten. Úgyhogy nem volt olyan vészes. Arra az egy-két napra ki lehetett bírni.

Azt mindenképp jegyezzétek meg, hogy ha nem kérdeztek dolgokat a csecsemősöktől, nem mondanak maguktól semmit. Én elég erőszakosnak kellett legyek néha. Pl. nem ment a szoptatás, fél kettőkor szóltam, hogy kérek segítséget, és fél 5 kor be is jött a szobába egy csecsemős... Ja!
És mindegyik védőnő és csecsemős más variációt fog mondani a szoptatással kapcsolatban. És amit az előző napokon megjegyeztem, és el kezdtem alkalmazni, azt a következő nap megtiltották, és jött egy újabb változat!
Szóval kicsit káosz volt, de otthon úgyis úgy csinálsz mindent, ahogy neked és a babának jó:)
Szép napot nektek!
Megyek, mert Milán kiabál :D
Puszi Mindenkinek

Kép
tatyi1983

Sziasztok!

Szonce:
Köszi, megkaptam a listát :-)
Amin viszont elgondolkoztam, hogy nekem nincs végiggombos hálóingem a szülésre :-( Szülésnél NEM adnak???? EZT elsősorban KATI (tatyi1983)-tól kérdezném. Nálad hogy volt?
A másik dolog amitől parázok, hogy én CUMISÜVEGGEL NEM akarom etetni a kislányomat!!!! És nem is akarok vinni magammal a kórházba sem. Ugyan anno a fiamnál vettünk a biztonság kedvéért, de nem használtuk. Szerintetek nagyon kiakadnak a csecsemősök, ha nem viszek? Bár ahogy írtad, a segítséget is úgy kell kikényszeríteni tőlük. Még egy kérdés: Első éjszaka bent lehetet veled a fiacskád?

Köszi előre is a választ!
Zsuzsi

Kép
Kép
zsu152

Jó reggelt!

Zsuzsi szüléskor adnak szexi hálóinget, én s-es holmikat hordok, de kaptam egy xl-es hálóinget:)
Aztán szülés után átöltöztetnek a lefürdetés után (na ez a lefürdetés is minimális de nem is lett volna erőm többre...
Én vittem cumisüveget, mert éreztem, hogy úgysem fogok tudni rögtön szoptatni, ennie meg valamit mégis kellett szegény Milánnak... De nem tudom hogy hisztiznének-e a csecsemősök. Az is lehet, hogy adnának, mert mikor mi a harmadik nap rákényszerültünk a tápszerre, akkor kórházi cumisüveget adtak, holott volt sajátunk.
Kezdetektől ott lehet veled a babád, mondjuk mivel nekem nem volt tejem, így én őt beadtam. De reggel 6-tól (7re vissza kellett vinni Milánt vizitre) este 10ig veled lehet. Fürdetés az osztályon este 7 és 8 között van, oda értelem szerűen vissza kell vinni arra az időre.
Fürdetést sem nézhetsz akármelyik csecsemősnél... nem tudom ez miért van így. Egy köldökcsonkkezelést meg egy pelenkázást alapból megmutatnak... de sajna kérés nélkül semmi mást:(

Puszi nektek!

Kati

Kép
tatyi1983

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.06 21:18-kor.
szonce82

Sziasztok!

Kati:
Akkor megnyugodtam, nem kell egy végiggombos hálóinget vennem a szülésre. Így is tegnap nagyjából összepakoltam a kórházi csomagomat és rengeteg lett :-(, pedig semmi extrát nem tettem bele! És még a plussz kaja sincs összerakva. A kaja tényleg kevés? Mondjuk nem vagyok egy nagy evő. Tényleg a kórházi kosztnál figyelnek arra hogy szoptatsz?
A fiacskámnál anno 4 év minden rendben ment a tejcsivel, semmi pótlást nem kaptunk, ugyan oda volt készítve a kis kocsijában a cumisüveg cukrosvizzel, de én egyszer sem adtam neki. Ha úgy gondoltam hogy éhes, rögtön a cicire tettem és így már a 3. nap elején belövelt a tejcsi. Ja még azt hozzáteszem, hogy Németországban szültem akkor és minimális német nyelvtudással. És OTT SEM segítettek önszántukból a nővérek. Mindent 1x mutattak meg.
Viszont amin ledöbbentem, hogy a doki ránehezedett a hasadra?! :x Hűűűű, ezt nagyon nem szeretném!!!! És a gátvarrástól is írtózom, az első is iszonyat volt :-(
Amúgy tényleg hatalmas élmény a szülés, mind az anyánaknak, hát még az ifjú apának :-) Mi is rengeteget beszéltünk róla. Akkor dec. 18-án született a kisfiam és akkor már Karácsonykor 3-ban voltunk. Biztos Neketek is ÚJ lesz a Karácsony egy kis babóval.
Egyébként van/volt segítséged a szülés utáni napokban otthon? Azóta van már tejcsid? Tudok ajánlani egy nagszerű könyvet a szoptatásról, én abból kszültem fel és minden gördülékenyen ment :-)

Hát egy kicsit hosszúra sikerültem, sorry!

Szonce:
Szép napot az utolsó munkanapra!

Kubuspace:
Mi újság Nálatok???

Pusssz!
Zsuzsi

Kép
Kép
zsu152

Szia Zsu!

Hát a kórházi csomag nálam is nagy volt (két bőrönd), de sok minden nem kellett végül... Pl. szőlőcukor, csoki, itóka a szülőszobára...azt mondták, ha sokat iszom, kihányhatom... tehát én ott nem is fogyasztottam semmit... bár nem is nagyon lett volna rá időm:)
A kaja nem hogy kevés, de nem túl változatos... a három napban le merném fogadni, hogy a leves alapja egyforma volt, csak egyik nap tejfölt kevertek bele, másnap dobtak bele húst is:)
A doki csak azért nehezedett a hasamra, mert Milán elakadt kifeléjövet, és én már hiába nyomtam. Ekkor kaptam oxitocin injekciót, plusz a dokit a pocimra:) De nem volt olyan vészes, csak iszonyatosan meglepett, hogy mit keres térdelve ő is mellettem a szülőágyon... A szituáció: csukott szemmel nyomtam, ahogy csak bírtam, és mikor kicsit kukucskáltam, na akkor lettem figyelmes arra, hogy hirtelen nem egyedül vagyok az ágyon :D
Igen! A gátvarrás rosszabb volt a szülésnél... Dehát sok ott az idegvégződés...nagyon érzékeny terület... Viszont amikor a kezedbe kapod a babát már varrás után is, az elfeledteti a fájdalmakat:)
Tejcsim két hét után indult be, mostmár szerencsére van. Remélem sokáig lesz is! Titka a sok folyadékbevitel, és állítólag el kell hinnem, hogy nem fog éhenhalni a gyerkőcöm:) Ez a védőnőm véleménye volt, megpróbáltam minél többször mellre tenni és végülis tényleg beindult.
Amikor hazajöttem, anyukám pont szabadságon volt, úgyhogy akitől a tanácsokat kértem, ő volt... 4 gyerek felnevelése után még tapasztalata is bőven van, szerencsére még nem felejtett el semmit. Holott legutóbb 12 éve szült ikreket.
Egyébként ő is bent volt velem a szülőszobán is. Sokat jelentett:)
Érdekelne a könyv címe!Megadnád!

Én is jó sokat írtam... pardon!
Ma mehetünk végre először sétálni, úgyhogy megyek is!

További szép napot és puszi nektek!

Kati

Kép
tatyi1983

Sziasztok,
természetesen én még mindig egyben a legnagyobb nyugalomban, mármint ami a fiatalembert illeti. Habár ma volt egy olyan belső érzésfélém, ezért kb. 2 órát töltöttem a fürdőszobában (még jó hogy a párom nem volt itthon :-) szóval szépítkeztem, kényeztettem magam, valószínűleg az elkövetkező időszakban erre ilyen formában nem igazán lesz majd lehetőségem. :-)

Kati,
lehet, hogy butaságot kérdezek, de amennyiben nincs választott orvosod honnan tudod hogy mikor és hova és milyen vizsgálatokra kell menni ? Vagy egyszerűen amikor mész a kórházba UH-ra akkor mondja az orvos hogy most erre ad beutalót, ide kell majd menned... ?
Mivel a nyáron elég sokat feküdtem a Jánosban, pont a nővérpult melletti kétágyas szobában voltam, láttam a szemközti többágyas szobát, tényleg semmi baj vele, de 34 éves koromra olyan szemérmes és szégyenlős lettem hogy pont egy ilyen helyzetben, amikor tudom milyen suta leszek akár csak a szoptatást illetően, vagy hogy hogyan is fogjam meg a babám, nem szeretném ezt nagy létszám előtt csinálni..
Apropó: gátmetszés ? erről ugyan nem beszéltünk a dokival, de van arra lehetőség hogy elkerüljem ? Iszom a málnalevélteát, használom a masszázsolajat szépen szorgalmasan, vagy mindenképpen vágni fognak ?
Huh biztosan fantasztikus lehetett a séta, Milán is élvezte ?

Zsu, Szonce,
le a kalappal hogy mennyire időben vagytok mindennel, értem ezt a csomagösszekészítésre illetve a babaszobára.

Szonce,
saját tapasztalatomból kiindulva, hetekkel ezelőtt teljes nyugalomban voltam, úgy gondoltam hogy mit nekem egy szülés, ahogy közeledett a dátum és persze egyre több szakanyagot olvastam el nálam is előjött a pánik, most meg úgy vagyok hogy please gyere már, lesz ami lesz, mindenki túl éli és a doki szerint is nem fog bent maradni :-) Persze ezt saját tapasztalatból mondom: amennyit csak tudsz tényleg pihenéssel tölts !!!! Ma estére pedig jó bulizást Neked :-)

Nekem is jó hosszú lett a levelem, persze írok ameddig tudok... Aztán vasárnap megyünk CTG-re, Marci gyere már !
Tényleg nem tudjátok hogy miért nincsenek fent friss képek a János kórház (www.golyahaz.hu) oldalán friss képek. A legutolsó júniusi babuci. Pedig ez annyira jó ötlet volt a kórház részéről...

szép napot Mindenkinek.

Pusz

Zsuzsa

kubuspace

Sziasztok!

Kubuspace - Zsuzsa
Holnap gondolok rátok!
Egyébként nálunk babaszoba nincs külön, így a hálóban van egy sarok a pelenkázónak. Egyenlőre kiságyat sem állítottunk, mert hely sincs rá és a kisfiam is mellettem aludt sokáig. Még most odabújik, ha beteg (sajnos az elmúlt 2 hétben az volt). Nem is tudtam egyszer sem kipihenni magamat. Tegnap éjszaka meg rettenetes volt. Érdekes, ha lefekszem a kislányom azonnal mozgolódik és a köldökömet nyomja kifelé és ettől írtó hányingerem lesz :-( A csípőm is fáj már, meg néha-néha érzek jósló fájásokat. Persze holnap mi is betöltjük a 35. hetet :-)
Nekem szerdán lesz sz első CTG-m!
Egyébként nekem sincs foadott orvosom a szülésre. Kati Nálatok nem tudom hogy volt, de én magándokihoz jártam a terhesgondozásra és még járok is, a kórházban is talizok a dokimmal, de külön nem kértem meg hogy vezesse le a szülést.

Tényleg Kati, milyen volt az első séta? Azt egyébként ki mondja meg, hogy mikor mehettek ki a levegőre?
A könyv címe és szerzője: Marta Guóth-Gumberger, Elizabeth Hormann: Szoptatás
Tényleg nagyon klassz, rengeteg tanács, segítség van benne! Nekem óriási segítséget jelentett anno. Ebből készültem fel, senki nem adott tanácsot! Ja és tényleg úgy kell hozzáállni, hogy MENNI FOG + napi min. 3 l folyadék
Szerencséd van, hogy anyukád segít/segített. Én nem is tudom, hogy két gyerkőccel hogy fogom bírni (sajnos az én anyukám már meghalt), anyósom meg nem igazán tud már segíteni.

Na megyek!
Pusssz!
Zsuzsi

Kép
Kép
zsu152

Sziasztok,
újra itthon :-) ma délelőtt bementünk a szülőszobára CTG-re, az első fél óra "értékelhetetlen" volt, mert Marcikám nagyon jót aludt, ellenben az alsó részen, olyan széles intervallumban voltak az értékek. Megmondom őszintén nem éreztem olyan extra fájásokat, (ez gáz nem ?) de mindenesetre a gép azt mutatta. Közben képzeljétek el rosszul lettem, kényelmetlen volt a fotel, melegem volt, szomjas voltam, úgy éreztem leesett a vérnyomásom. Ettem még CTG előtt egy banánt, azt úgy éreztem menten kihányom.. Jött Kovács Tamás dr. ő megvizsgált, egy ujjnyira voltam akkor kitágulva, huh nagyon kellemetlen volt a vizsgálat, persze akkor már 3 órája nem voltam pisilni lehet h az is közrejátszott ebben. Fogdossa a pocakom és azt mondja hogy huh mekkora baba :-). Hát igen ezt mi is tudjuk.. aztán mondja hogy ugye farfekvéses a baba, erre nagyon meglepődtem, szóval vizsgál tovább és kiderül hogy Marcikám kezecskéje a feje előtt volt és képzeljétek megfogta a doktor a kezecskéjét.. Mindenesetre azt mondta hogy jelen állás szerint nem szülünk, de holnap reggel mindenképpen menjek CTG-re. Ne aggódjak ugye ? Hiszen Molnár doki múlt héten még azt mondta hogy vasárnap után csak szerdán kell mennem, most meg visszarendeltek holnapra.
Karesz a férjem persze abban reménykedett hogy már nem is jövünk haza és még ma este vagy holnap hajnalban babázunk...
Úgy látszik ez még várat magára. Tehát holnap újabb kör a kórházba, utána jelentkezem (remélem).
Sziasztok
Zsuzsa

kubuspace

Sziasztok,
hol vagytok ? Sehol senki ?
Voltunk ma reggel CTG-n, hát a tegnapi fájások ma nem jelentkeztek, Molnár doki mondta h nyugodtan menjek haza szerda reggel találkozunk és megbeszéljük hogy mi legyen.
Ellenben van egy kellemetlen meglepetésem, kisebb találóskérdés formájában le is írom, mivel találkoztam. Egy olyan ér, aminek az előtagja úgymond egy nemesfém !!! Hát ezt kell megérnem ? Remélem tudjátok miről beszélek, szerencsére nem fáj, inkább csak engem zavar mint esztétika, de ahogy olvasgattam a neten, fájdalmas lesz a szüléskor. Hát jelenleg ez van, ma is sokat sétáltam, jól érzem magam, várom várom a percet amikor megyünk a kórhiba.
pussz Mindenkinek és írjatok.
Zsu

kubuspace

Szia Kubuspace-Zsuzsa!

Nem tudom mizujs van, de eltűntek a pocakosok, mindenki írtóra készül a Karácsonyra szerintem.

Szegények, Marci eléggé a végére hagyja a megszületést...pedig ha még a héten jönne, akkor otthon is lennétek az ünnepekre és már meg is lenne az első Karácsonya. :-)

Pont most írtam beszterinek is e-mailt, mert semmi hírem róla és kezdek nagyon aggódni. Remélem jelentkeznek.

Az aranyér az nagyon kellemetlen velejárója a terhességnek és a szülésnek. Inkább szülés után fogsz vele szenvedni, de ahogy lehet kezeld gyorsan és akkor elmúlik reméljük. Nekem nem jött ki, amit kész csodának tartok ilyen szülés után, mint a mi nekem volt.
:-)

Vigyázz magatokra és ösztökéld Marcit a kijövetelre!!!

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!
Csak egy gyors bejelentkezés. Julcsika 2008. december 11-én született császármetszéssel (nem indult be a szülés), 3400g és 53cm volt. Tegnap jöttünk haza, és egyelőre nyugodt éjszakánk és nappalunk volt. A kórházról alapvetően jók a tapasztalataim, kivéve a csecsemősöket, de szerencsére második gyerek lévén nem is nagyon volt rájuk szükségem.
Majd jelentkezem bővebben is.
Mindenkinek nagyon köszönöm a drukkokat! :)
Eszter

beszteri

Sziasztok!

Eszternek gratula! Már nagyon vártuk, hogy jelentkezz, köszi az emailt! Láttam Julcsi kártyáján: te is az 5ös szoba 6os ágyán fekszel? Én is ott feküdtem! (És a csecsemősöktől én sem voltam elájulva... sőt... de mindegy is!)
Lényeg, hogy jól vagytok!
Majd írd le hogyan zajlik egy császármetszés! Ébren vagy? Vagy nem, engem úgy érdekel ez az oldala is a szülésnek...
Hát jó nagy baba lett Julcsi! És nagyon szép! Mennyi haja van :D
Hát mégegyszer gratulálok! És majd dumcsizunk, ha te is jobban ráérsz!
Pihenjetek!

Kubuspace!

Azt, hogy mikor melyik rendelésre, vizsgálatra kellett mennem, onnan tudtam, hogy a védőnő adta a beutalókat. A helyi terhesrendelésre jártam, és nőgyógyihoz pedig "kiválasztottam" magamban a legszimpatikusabbat, és mindig az ő rendelésére jártam.
Én is ittam a málnalevé teát, szerintem használt is, mert könnyű volt a szülésem, de az is lehet, hogy genetika... anyukám mindannyiunkat 2 óra hossza alatt szült meg. Mi vagyunk 4en testvérek, abból egy ikerpár... Szenkirályi dr azt mondta, a gátmetszést ebben a kórházban nem nagyon lehet elkerülni... nagyobb kár is lehet, ha nem csinálnák. Nekem így 4 hét után már nem is nagyon fáj. Néha érzem, hogy van, de nem vészes. A vérzés az eleinte ijesztő volt, mikor a kórházban a szobából a wcig nem értem ki, és máris átáztam, hiába a Tena betét, de már az is alább maradt szerencsére.

Zsu!

A séta nagyon jó volt. Naponta kétszer egy órát megyünk. Már vásárolgatni is járhatnánk, de azt azért még nem szeretnék... nem hiányzik semmi betegség, nyavaja...
Milánnak is jót tesz a levegő, 2-3 órákat alszik tőle, és bizony már rám is rámfért a "kikapcsolódás":)Egyébként a védőnőmtöl kapom a tanácsokat! Szerencsére bármikor felhívhatom, ha olyasvalami kérdésem merül fel, amire már anyukám sem tud tanácsot adni, de ez elég ritka :D

Hú megint milyen sokat írtam!
Igyekszem többször felkukkantni, ahogy tudok!
További jó készülődést!

És mindenki vigyázzon magára!

Pusz
Kati

Kép
tatyi1983

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?