Új privát üzeneted érkezett!

Eszterke! Nagyon drága a kicsi fiad! :D
Boldog szülinapot!

Susy! Azt próbáltad, hogy nem kapcsolsz éjszaka lámpát? Csak kiveszed, cicire teszed és ha már evett vissza (mindezt sötétben). Nekünk ez többnyire bevált!
Köszönöm, hogy leírtad a történetedet! nagyon ügyes voltál!

Aida! Remélem veletek minden rendben! Mennek a drukkok!

Mush! Sajnálom, hogy még mindig nem tesznek semmit a fájdalmak megszüntetésére! Remélem nem lessz semmi komoly probléma ebből!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Aida! A 12 hetes UH alapján vagyok dec 27-re kiírva! eddig ez szokott lenni a legpontosabb!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Hű én a 12 hetes meg összes többi UH alapján 17-ére vagyok kiírva. :D Akkor szülhetek nyugodtan.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 

 
 

Teszek fel képet az átrendezett gyerekszobáról! Elskészült a Milán-lak! Már csak a bölcsőt kell összeállítani! Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


És a szülinapos! Bár ez elég fáradtra sikerült, ma ugyanis az alvást elbliccelte!
Kép

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Aida! Csak a 12 hetes számít! A többi alapján már nem lehet a baba korát megállapítani!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok.



elegem van. Egy kicsit sok ami mostanság történik velünk velem és Izával!!!!

hétfőn vagy lehet már holnap megint megyek be vele kórházba. Ma délután 2x görcsöt kapott és utána kis idő mulva meg egy picit rángó görcsözött. Telóztam a bókayba és mondták ha nem ismétlődik meg akkor felesleges bemenni mert úgy sem csinálnak vele semmit de hétfőn menjünk. Eddig hála semmi. De ma mellettünk fog aludni és sztem mi meg nem. Azóta is figyelőú szemek rajta. Én most eszem azért tudtam jönni egy kicsit.

a görcs olyan volt hogy pihent és egyszer csak furcsa hangot hallatott, szemei kikerekedve és elrévedve. Nem fennakadva hála csak távolbanézően nézett. keze nem ökölbe hanem csak az ujjai voltak görcsösen behajlítva és mikor felemeltem az egész testén éreztem a görcsöt. Rémísztőőő.

harivera
Budapest XXI. kerület
 
 


Jaj Vera! Sajnalom. Remelem, hogy minden rendben lesz!
Miert nem nezik meg most? Hetfo meg olyan messze van!

KépKép
KépKép
mush589
 
 


Enikő: hihetetlenül jól néz ki a Milán-lak :)

Zsebi: igen, én minden etetés után használom, az éjszakait/éjszakaiakat kivéve. Úgy veszem észre, hogy használ, főleg azon a cicimen, amiből nehezebben szopizik Kiskobold. Előtte én is kézi pumpásat használtam (mondjuk Medelát), azzal is elég hatékonyan lehet fejni,csak néhány hét alatt olyan karom lett volna a folytonos "edzéstől", hogy még... Elég fárasztó volt. Szóval nekem nagyon jó, hogy van, alaposan ki tudom vele fejni a tejet a ciciből (közben végig masszírozom is).

Kép

Kép
gabilany79
 
 


[quote="isarenikő"]A írta:isarenikőida! Csak a 12 hetes számít! A többi alapján már nem lehet a baba korát megállapítani!


Oké, de mint mondtam 12 hetesen is ugyanaz volt a "diagnózis". Szülés várható időpontja: dec. 17. :D

Vera, ez rettenetes, nagyon drukkolok hogy rendben legyetek!!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Vera: :( Az orvosok az alváslaborban nem látták, hogy gond van? Sejtik mi lehet a gond? Nagyon szurkolok, hogy minden rendben legyen és Iza nagyon hamar rendbejöjjön!!!
Vendég
 


eniko. nagyon tuti az atrendezett babaszoba!

KépKép
KépKép
mush589
 
 


Enikő: Nagyon szép lett a gyerekszoba :)
Vendég
 


Luca egész este a mellemen lógott, ha levettem sikongatott és óbégatott (nem semmi ahogy sikít... amikor legelőször hallottam, megállt bennem az ütő... azóta megszoktuk, nála ez is része a kommunikációnak:))))) ... 10 perce lekapcsoltam a lámpát... és Luca is lekapcsolt... kész... akkor most fél évig minden este sötétben fogunk ülni? Állat. Valami azt súgja, hogy ha akarjuk, ha nem, Luca hamarabb fog beköltözni Lilla mellé mint gondoltuk... (csak akkor ugye éjjel át kell majd járnom Lillához szoptatni stb. stb.)
Vendég
 


Gabi, Mush, Csaki! Köszi a babaszoba dícséreteket!

Vera! Nagyon sajnálom, hogy újabb problémák merülnek fel! Nagyon szorítok nektek hogy minden rendben legyen és semmi komolyat ne találjanak.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


hahó!


sajna nincs időm mindent visszaolvasni és mindenre reagálni, de a fejős lányoktól kérdezném:

-honnan tudjátok h nincs elég tejetek? többen is irtátok aszem..
-ha én nem fejek, az baj?8-12x szopizunk per nap mindig 80-120akat eszik meg, heti 3-400 grammokat hizik, van egy csomó pisis-kakis pelusunk, a cicim meg abszolut nem fáj. igy is kéne fejnem? én azt olvastam vhol, h akik szoptatnak nem kell fejni, csak a cumisüvegezik, ill. hozzá is táplál v vmi ilyesmi. ha a kereslet-kinálat ok, akkor minek? ugy érzem nálam ok..vagy lehet ezt tudni még máshogy? Zöldinéni?vki?



andy

Kép
andy30
 
 


Vera!

Nagyon-nagyon szorítunk!
A Bókayban jókezekben lesztek, eddig is ott voltatok?
csurimuri
 
 


Sziasztok!

Vera! Nagyon sajnálom, remélem minden rendben lesz.

Babázók, kérdés: A születési súly visszanyerése mikorra elvárható? Domi 3900 grammal született, a kórházban 3600 gramm volt, ma mértem este és 3300 gramm volt szopi előtt. Nagyon aktívan eszik, szinte habzsol, és jön is a ciciből a cucc, csak nem tudom, hogy tej vagy előtej vagy a kettő között.

Még egy kérdés: Kicsit szédülök és van pár hőhullámom estefelé, szerintetek lehet a tejbelövellési időszaktól? Lázas nem vagyok

manna
mannababoca
 
 


Andy: nem érdemes fejned. Örülj neki, hogy minden OK, így hamarabb beáll a kereslet-kínálat egyensúlya... (én is csak akkor fejek ha az eszembe jut és max. egyszer naponta de nem azért, hogy több tejem legyen hanem mert Lillának is akarok adni naponta legalább 1 deci anyatejet... különben az eszembe se jutna fejni... és valszeg ha vége a télnek már Lilla se kap majd csak fel akarom turbózni egy kicsit most az influenzaszezonban)
Vendég
 


Mush: lenne egy hatalmas kérdésem/kérésem. Mindenhol egy bizonyos típusú pizsamára vadászok, de eddig itthon még nem sikerült találnom (most ilyenünk van de Lilla nemsokára kinövi, ezt a telet tutira nem húzzuk ki vele). Szóval blanket sleepernek hívják ezt a pizsamát, két pamutréteg között vatelin van mintha egy bélelt overál lenne, csak ez inkább olyan mint egy rugdalózó és cipzáros - tehát lényegében egy marha kényelmes bélelt kezeslábas. Nálatok lehet ilyet kapni vagy csak az USA-ban divatos? Mi egyszerűen imádjuk mert Lilla nem marad meg a hálózsákban viszont kitakarózik így ez a tökéletes megoldás. Szóval ha esetleg valamikor a jövőben látnál esetleg ilyet 86-92-es méretben akkor megtennéd légyszi, hogy megnézed az árát? Csak mert ha megfizetető, lehet, hogy megkérnélek arra, hogy küldjél egyet haza.(az e-bayt nézegettem de horribilis összegek jöttek ki és mindet az USA-ból küldték volna). Örök hála:)
Vendég
 


Andy: örülj neki, hogy ennyire szuper minden :D szerintem is tök felesleges fejned. Bárcsak nálunk állna így a dolog. Én onnan tudom, hogy nem elég, hogy van olyan este, hogy Kiskobold mindent felfal, fejésnél minimális plusz jön, és még a napközben elmentett anyatejet is oda kell neki adni...

Manna: azt mondják általában, hogy két hét, de hogy Zöldi dokinénit idézzem, 4 hét is jó, nem lóverseny ez :lol:
A súlynál meg nekem aszonta védőnéni, hogy a kórházi mérés csak irányadó, mert az otthoni mérleged tutira másfajta, simán mérhet máshogy, úgyhogy majd pár nap/1 hét múlva viszonyíts szerintem a most mért súlyához. Én fürdés előtt mérem hetente 1-2x pucéran.

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Gabi: délután mi is szenvedni szoktunk néha, hiába ömlik a tejem délelőtt... ez van... de ilyenkor a mellednek az kell, hogy a gyerkőc nyammogjon rajta, hogy még több tejet termeljen. Ez ezerszer többet ér mint bármilyen mellszívó. Ha meg túl korán adod oda a lefejt tejet lehet, hogy nem fogja a kínálat elég gyorsan követni a keresletet. Ha jól emlékszem talán 2 és 8 hetesen vannak az első növekedési ugrások, olyankor pl. szerintem csak akkor szabad pótolni ha már a kiborulás szélén áll az ember és akkor néhány nap alatt rendeződik a helyzet. (asszem még utánanézek ezeknek az ugrásoknak, jó tudni, hogy mikor nem kell idegeskedni ha hirtelen kevésnek tűnik a tej...)
Vendég
 


Na... a babafalván ezt olvastam:

"A kisbaba fejlődési ugrása, melynek során a tápanyagszükséglete hirtelen megnő. Növekedési ugrás kb. 3 hetes, 6 hetes, 3 hónapos és 6 hónapos korban van, néhány napos eltérés lehet. Ilyenkor sűrűbben szeretne szopni, szinte megállás nélkül, amivel sok inger éri a mellet, és így éri el a baba, hogy a tejtermelés kövesse megnövekedett igényeit. Jellemző ilyenkor, hogy a baba nagyon nyűgös, és nagyon gyakran szopik, éjjel is töbször ébred a megszokottnál. Igény szerint szoptatva 1-2 nap alatt alkalmazkodik a tejtermelés a megváltozott helyzethez, más teendő nincs is, mint biztosítani, hogy annyiszor szohason a baba, ahányszor akar. Pótlásra ilyenkor nincs szükség, a gyakoribb szopik miatt nem éhezik a baba. "
Vendég
 


Gabi: Köszönöm a tippet. Teljesen igazad van, el is rakom a mérleget, mert ha elől van, mindig szopi után rápakolom. :D

Nekem az a legnehezebb, hogy elhiggyem, hogy a szopi során magához vett cuccos elég neki. Amikor szopi után nyekeregni kezd, mindig azon gondolkozom, hogy vajon éhes-e. Aztán mivel általában egész rövid időn belül, kisebb ringatásra (nem kivevésre) is megnyugszik, általában az emésztésre fogom.

Meg kell vallanom, hogy MÁR MOST halálosan szerelmes vagyok a fiamba. Rám néz a hatalmas kék szemeivel és én folyékony halmazállapotba megyek át egy pillanat alatt.

Soha nem gondoltam volna, hogy egy érzelmi kötődés lehet ilyen gyorsan ilyen hihetetlenül mélyen megélt.

Még egy kérdés: szerintetek a dió, madula, magok tilosak a szopi alatt?? :shock: :? Mert annyira kívánom, hogy mindig rájárok a spájzban.

manna

ÉS MOST CSINÁLOK EGY ÚJ VONALZÓT!!!!!!!
mannababoca
 
 


Jóó reggelt!!!
Hozhatom a friss híreket??? :lol:
Bellanitta üzenete:
tegnap 16:55-kor megszületett Kiri Petrik, császárral. 4070 gram, 55 cm! :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Csajok!
Olyan szinten ödémásodok, hogy reggelre tiszta dagadt a kezem lábam, főleg a bal, fáj, zsibbad...A szám is úgyfel van dagadva, hogy nem tudom összezárni... Apa azt mondta, hogy nemsokára a melleim ismegdagadnak, és akkor mehetek pornószínésznőnek... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Jó reggelt!

Bellanitta! Gratulálok Petrikhez! Sok Boldogságot!

Kép
Kép
Kép
erika26
 
 


Mági! Szerintem te se húzod ki a végéig. Jövő héten már kétszer mész ctg-re?

Kép
Kép
Kép
erika26
 
 


Sziasztok!

Bellanita! Gratulálok Petrikhez! Jó egészséget nektek!

Vera! Elég rémísztően hangzik, amit írtál! Nem is sejtik, mi a gond?

Andy! Nálam is elsősorban délután van gond a tejcsivel. Tegnap is gyakorlatilag óránként szopizott volna Szabi, de zt nem bírta követni a "kínálatom", úgyhogy miután bevetettem a mindkét mellből szopizást is, és mindkettőből kifogyott, és még mindíg kevés volt, én bizony adtam egy pici pótlást. Tényleg picit, mert kb 20 g volt, de ennyi még éppen hiányzott neki. Meg nekem is ahhoz, hogy a melleim regenerálódjanak picit, és így estére megint elég tejcsi lett. Éjszakára meg annyi, hogy bár Szabi 6 óra alvás után sem ébredt föl, én nem bírtam tovább, borzasztóan feszült a mellem, úgyhogy fölébresztettem. A férjem meg is jegyezte, hogy akkor már nem is a gyerek miatt, hanem miattam nem alusszuk át az éjszakát :? . Egyébként néha én is mérem, jelenleg 60-70 g-okat szopizik, normál esetben 2-3 óránként, csak néha jön ilyen extra kereslet, és ilyenkor már csak 10-20g-okat tud kiszopni, persze, az nem elég. Nem hiszem, hogy az a napi egyszeri pici pótlás nagy gondot okozna.

Manna! A kórházban azt mondták, hogy a születési súly 10%-át veszítheti el, és 3 hetes korra kell visszanyernie. A doktornénink szerint 2 hetes korra, de én is olvastam olyat, hogy 4 hetes korra. Ez gondolom, azért születési súlytól is függ. Mi már visszanyertük, 3110-zel született, 3030-cal jöttünk haza, és most 3160g.

zsebi_baba
 
 


Bellanitta! Gratulálok! Kívánok nektek sok boldogságot és sok tejcsit! Neked meg mielőbbi felépülést!

A gyerekem ma is hozta a formáját! Virslit adtam neki. Kis katonákat csináltam: kenyér, ketcsup, virsli. amig mellette voltam szépen evett, kimentem vizért (kb20 másodperc) mire bejöttem tele volt a föld, a ruhája csupa kecsup, még a nadrágja, body-ja is. azt hittem megüt a guta, mindent tisztán, vasalva adtam rá reggel! Azt hiszem a vasalást lassan abbahagyom! :twisted:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Bellanitta: Hatalmas gratula :))))

Enikő: uramatyám... te mostanáig még vasaltál??? Fúha :) (én soha nem vasaltam a babaruhákat... a gyerekruhákat meg pláne nem kivéve persze az "ünneplőket":)

Mági: több vagy mint gyanús :) Ebből szülés lesz :)

Manna: passz a dió... szerintem tilos de én is nyomom :) (este jó kis mogyoróscsokit kajáltam... ááálllat volt:)
Vendég
 


Csaki! Én mindent kivasalok, ami vasalható. Még a pamut macinadrágjait is! De azt hiszem ezt ljjebb fogom adni, ha a kicsi megszületik.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Enikő: ha unatkozol szólj, lenne vagy 4 kádnyi frissen mosott vasalatlan ruha a számodra :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Vendég
 


na remélem még húzom, nincs becsomagolva ,csak a csajszi ajándéka karácsonyr,a plusz ma még mzeskalácsot csinálunk. Nem szülhetek!!!! :evil:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


jo reggelt!

bellanita. gratulalok petrik babahoz. o sem kicsi. :wink: jo egeszseget, es gyors felepulest!
remelem a mi bebink nem lesz ilyen hatalmas.

csaki. beirtam a googleba es nekem is csak amerikai oldalakat adott ki, sajnos. en meg sosem hallottam rola. kar, hogy nem elobb jutott eszedbe, mert a baratnomek egy hete jottek vissza amcsibol, es tudtam volna hozatni neked.
viszont talaltam egy angol oldalt, ahol meg ilyet lehet kapni. nem tudom ez jo-e.
Kép Kép Kép
az oldal: www.jojomamanbebe.co.uk

KépKép
KépKép
mush589
 
 


csaki. ide is kuldheted. ma en is VEGRE vasalok! :wink:

magnes. neked vegkepp nem er beelozni! :lol:

KépKép
KépKép
mush589
 
 


vegre volt egy turheto ejszakam. csak 2szer gorcsoltem. viszont volt egy par kemenyedesem is. mar epp itt az ideje. :roll:

KépKép
KépKép
mush589
 
 


Mush: köszi, de asszem passzolom :( Most azon filózok, hogy varratok egyet egy ismerős varrónővel... annyira csak nem lehet drága...

Jól értelmezem és jobban vagy? Jipiii :))))

(szegény Luca.. Lilla most csomagolta ki a bölcsőben, hogy ő most megböfizteti... alig tudtam kimenteni Lilla karmaiból :) A légzésfigyelő se lesz hosszú életű, Lilla folyton nyomogatja... plusz még mindig fennáll a probléma, hogy Lilla csak azért ébresztgeti Lucát, hogy felébredjen, én kivegyem ő meg befekhessen a helyére... megkeresem a férnyképezőm kábelét és felteszek képeket...)
Vendég
 


Csakegy: nagyon köszönöm az infókat. Nálunk szerintem most van az ugrás, mert reggel 9 óta folyamatosan enne/eszik, és üvölt párhuzamosan, túl vagyunk a két cicin, némi pótláson, és még mindig sír, de most már nem tudom, hogy éhes vagy a hasa fáj :? :( :( Kezdek kicsit kész lenni... Elértük azt, hogy a "deform" cicimet bimbóvédővel is repedezettre szívta... :( :(
De akkor most szopi ezerrel...

Zsebi: a pótlás nálunk is ilyen 20 körülit jelent egyelőre, és eddig nem kellett sokszor. Remélem, így is marad.

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Jaj, majd' elfelejtettem:

Bellanitta! Nagyon nagy gratula Petrikhez! Szép nagy baba lett.

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Gabi: sajna a szoptatás eleje ilyen :( Anno Lillánál nálam még néhány hónap múlva is fájt amikor "csatlakozott" igaz, nálam az első hetek után már soha nem sebesedett ki a mellem... Sajna ezt túl kell élni, addig meg tiszta lanolint kell a mellre kenni... az a legjobb (bár nekem az anyatej plusz babanyál volt a legjobb gyógyszer)

Ne add fel, néhány nap és rendeződik a helyzet... (ja... további kritikus pont lesz még ha menstruál az ember... van olyan baba aki olyankor egyáltalán nem hajlandó pl. enni, annyira megváltozhat a tej íze plusz olyankor sokaknál drasztikusan lecsökken a mennyiség is). Ez sajna egy ilyen játék... viszont még mindig ezerszer jobb mint hajnalban tápot kotyvasztani (amire mellesleg rámegy az emer gatyája is)
Vendég
 


Csakegy: Néha kicsit nehéz, de megéri :) Csak olyankor keseredek el, amikor már fáradt vagyok. Ez a kajálás dolog most az egyetlen mumus, amin túl kell tenni magam... A "normális" mellel semmi gáz nincs, szinte már észre sem veszem, hogy szopizik róla, csak az első pár szívás kellemetlen kicsit...

Kép

Kép
gabilany79
 
 


csaki. most eppen igen, es az ejszakam is jobb volt, mint az elozo ketto. remeljuk igy is marad, de azert en nem bizom el magam! :lol:
hajra. mar nagyon varjuk a Luca kepeket!
szerintem egy varrono par ezer forintbol kihozza plussz az anyag. csak talalj egy jo varronot.

KépKép
KépKép
mush589
 
 


gabi. kitartas! :D szoritok nektek!

KépKép
KépKép
mush589
 
 


Mush: köszi a biztatást! Örülök, hogy jobban vagy, remélem, így marad, és most már pikk-pakk babázhatsz is. Arra meg ne is gondolj, hogy elmegy/elveszik a kedved az egésztől (bár biztosan csak elkeseredésből írtad :wink: )

Na, megyek ,mert véget ért az 5 perc csend...

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Mági! Én is ma sütöm a mézest! És valószínű éjszaka diszítem!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


tegnap elfelejtettem irni, hogy vegulis lementem a keszulo konyhankba. annyira jol fog kinezni! olyan ugyes apa! tegnap letette a jarolapot, ma fugazik. alig varom, hogy egy het mulva majd kepeket tegyek fel.(addigra keszen lesz! :lol: :lol: )hogy a takaritast es bekoltozest hogyan oldjuk meg, az meg rejtely, de majd csak lesz valahogy!

KépKép
KépKép
mush589
 
 


Gabi! Kitartást! Majd egyre jobb lesz!

Mush! Örülök, hogy jobban vagy! Remélem már hamarosan megszületik a pici lány és akkor minden rosszat elfelejtesz!
Konyhátok hogy áll? A felújítás mikorra lesz kész?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Pont akkor írtam a kérdést, amikor válaszoltál rá! :D
Közben meg gyereket altattam!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Enikő:
hát kiváncsi leszek a stüésre, mert most apa gyúrja majd, én már nem merem, és Anna is segít, ezzel nem lesz talán annyira dzsózos a gyerek.. :) Szaggatani is együtt fogjuk, a díszítés az enyém lesz, bár eddig még nem sikeürlt a cukormáz, de Apával veretem fel azt is, őt szidjam, ha nem jön össze.. :wink: Szóval igazi családi mézeskalács lesz :)

mush:
húú én már frászt kaptam volna, hogy nincs ég kész minden, és jön a baba :) nagyon türelmes vagy, le a kalappal :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?