Sziasztok!
Bellanita! Gratulálok Petrikhez! Jó egészséget nektek!
Vera! Elég rémísztően hangzik, amit írtál! Nem is sejtik, mi a gond?
Andy! Nálam is elsősorban délután van gond a tejcsivel. Tegnap is gyakorlatilag óránként szopizott volna Szabi, de zt nem bírta követni a "kínálatom", úgyhogy miután bevetettem a mindkét mellből szopizást is, és mindkettőből kifogyott, és még mindíg kevés volt, én bizony adtam egy pici pótlást. Tényleg picit, mert kb 20 g volt, de ennyi még éppen hiányzott neki. Meg nekem is ahhoz, hogy a melleim regenerálódjanak picit, és így estére megint elég tejcsi lett. Éjszakára meg annyi, hogy bár Szabi 6 óra alvás után sem ébredt föl, én nem bírtam tovább, borzasztóan feszült a mellem, úgyhogy fölébresztettem. A férjem meg is jegyezte, hogy akkor már nem is a gyerek miatt, hanem miattam nem alusszuk át az éjszakát
. Egyébként néha én is mérem, jelenleg 60-70 g-okat szopizik, normál esetben 2-3 óránként, csak néha jön ilyen extra kereslet, és ilyenkor már csak 10-20g-okat tud kiszopni, persze, az nem elég. Nem hiszem, hogy az a napi egyszeri pici pótlás nagy gondot okozna.
Manna! A kórházban azt mondták, hogy a születési súly 10%-át veszítheti el, és 3 hetes korra kell visszanyernie. A doktornénink szerint 2 hetes korra, de én is olvastam olyat, hogy 4 hetes korra. Ez gondolom, azért születési súlytól is függ. Mi már visszanyertük, 3110-zel született, 3030-cal jöttünk haza, és most 3160g.