Új privát üzeneted érkezett!

Bocsánat, másfél órája jött a hír, csak Samutól nem tudtam jönni. 'Megszületett Petra Barnabás Péter császárral. 4004grammal és 57cm-el.Jól vagyunk és gyönyörű a baba. Üdv Dia'
danann

Dius!

Nagy-nagy gratula a szép nagy babádhoz! Sok boldogságot az egész családnak!

Márti
borossné becz márta

Gratulálunk, jó egészséget nekik :)
Vendég

sziasztok!
Itt vagyok, megvagyok, de mostanában nem nagyon sikerült gép elé kerülnöm, és ahogy rohan felénk a Karácsony, egyre kevesebb időm lesz :)
megpróbálok visszaolvasni.
addig is gratulálok mindenkinek, akinek kell, pl most Diusnak :D

Kép
Kép
Kép
iricc

Sziasztok!

Diusnak szívből gartulálok! Tényleg szép nagy baba lett!
[b]

Szalamandra,[/b] még nyár végén küldtek el minket hallásvizsgálatra Bene rossz beszéde miatt, és akkor derült ki, hogy a jobb füle elhúzódó savós középfülgyulladásban szenved. Antibiotikum, homeopátiás orvos megvolt, de fülszúrás lett belőle, addigra a másik füle is begyulladt, de az meg gennyesen. Ez sem segített, újra telítődött, íyg mandulaműtétre és dobhártyába tubus beültetésre került sor. Ez után kéne egy rutin hallásvizsgálat, mert félő, hogy a hosszú gyulladás tartós hallásromlást okozott, legalábbis néha a logopédus és az óvónők erre gyanakszanak, hogy egy kis hallásromlás van. Ami pont ebben a beszédkialakulásos-tisztulásos időszakban sajnos nem jó.

Bene olyan hipochonder fajta. Állandóan mondja, "Beteg vagyok" megyünk doktor bácsihoz. Hiába kínozzák meg szegényt, szívesen megy, csak a beavatkozások alatt ordít. Fura egy szerzet. :) Biztos élvezi, hogy vele foglalkoznak, de én ezt azért máshogyan is megtenném.

Nikuc
, a prevenar egy bizonyos fülgyulladástól véd. Az is több, mint a semmi, de pl ettől nem védte volna meg Benét. Ezzel együtt nekünk is ajánlott az oltás, mert legalább azokat a fülgyulladásokat ne szedje össze.

Banán kérdés nehéz. Ahol Benével laktunk születésekor, ott elsőként mondták a banánt, főleg, hogy ő nehezen hízott. Aztán átjöttünk ide, itt meg azt mondta a doki, hogy 1 éves korig tiltólistán van. Mondtam, hogy már egy láda banánt megevett a gyermek, erre mondta a doki, hogy jól van, akkor nem allergiás rá... Ugyanez volt a paradicsommal is, de már azon is túl voltunk :)

mtunde

szalamandra, mire mi rájöttünk, hogy a banán a bűnös, addigra hetek teltek el... senki nem gyanakodott rá. de volt olyan, hogy anyóséknál kapott a lány multivitamin italt, persze, nem figyeltek, nekünk tűnt fel pár óra múlva, hogy az egész bőre tiszta vörös a csajszinak... kálcium mindig van itthon ilyen esetekre!

pingi, vásárolj nyugodtan, mert úgysem tudod előre, mekkora lesz a gyerek, mikor meg már megszületett, órási szívás nekiindulni vásárolni.egy 56-os kollekció azért a legtöbb bébinek jó induláskor. érdemes a 62-eseket is beszerezni azért, biztos, ami biztos. én viszont pl most 50-esek után kajtattam gyorsan :))) még mindig jó rá egy része, az 56-osak nagyok (5 hetes)

diuséknak gratula!

KépKép Kép
mzsperx

Hoztam egy mai pocakfotót :)

Kép
Vendég

Diusnak nagy-nagy gratula a szép nagy fiúhoz! Sok boldogságot!

Panndi és hol a pocakod?????? :D

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Itt, itt, és benne van a baba, erőteljesen érezteti, hogy ő is jelen van :lol:
Vendég

jaj, az olyan jó időszak, amikor elkezd mozogni a baba :) panndi, most hogy írod, újra totál nosztalgiám van!!!!! :)

Dius, gratula a babához, sok boldogságot neki, vele!

Kép
Kép
szalamandra

Szegény Bene! Még szerencse, hogy neki nincs ellenére annyira az orvoshoz járás, legalább ez nem facsarja a szívedet :?

Tünde, megragadott az a mondat, hogy "főleg, hogy ő nehezen hízott". Hát, Rózám is elég nehezen :? Nem baj, nem csüggedünk, most a szopi mellett (sztem mostmár elég kevés a tej, egy mellből csak kb 7-10 percet eszik, utána csak pihenget rajta) kap almalevet, banánt (nagyon fogok figyelni, remélem nem lesz gond), valamint a Sinlacot, ami hálistennek bejön neki (az almalevet a Sinlachoz teszem). Védőnő itt volt ma, szerinte inkább ezt adjam napi többször (ha szükséges), mint a tápszert, mert a tápszer tehéntejből van. Ebben maradtunk, zöldséget csak jövő év elején kezdünk (nálunk nem elválasztás van, hanem hozzátáplálás a kevés tej miatt). De így is napi 6-8 alkalommal szopizik (még ha keveset is), remélem nem megy el a tejem végleg.

Kép
Kép
szalamandra

Dius, hatalmas gratula nektek :lol:

Panndi, én mindig csak csodállak, hogy ilyen csinos vagy :lol:

megyek, Lillu beteg és nyűgős, csak meg akartam nézni, hogy Diusék jól vannak-e :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Ma voltam a 6 hetes kontrollon, a doki teljesen elkeserített... beszéltük itt, hogy a császáros vágás felett van egy kidudorodó csík, nem tudom ki mondta, hogy az a belső varrat miatt van és majd az is szépen elmúlik. Hát a doki azt mondta, hogy nem.

Azt mondta, hogy azért van ott, mert az összevarrt bőr szorosabb, és ez egyszerűen zsír ami kidudorodik! Hozzáteszem 53 kiló vagyok 173 cm-es magassághoz, nem tudom milyen zsírról beszél...

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika!

Nagyon jó! Irtó vékony lehetsz! És mondott valamit,hogy mit tegyél? Gondolom fogyóznod nem kéne?!

Beneildi!

Jobbulást Lillunak! Az én Bercim is detto ugyanez,nem jól alszik,mert alig kap levegőt,így már teljesen kész van,ez megy 3. napja!

Márti
borossné becz márta

lillunak is, Bercinek is jobbulást!!!

Kép
Kép
szalamandra

bocs, Lillu :) késő van :)

Kép
Kép
szalamandra

panndi, és hol a pocak??? :)))

mi most 2 napig próbálkoztunk leszoktatni a cumiról dorkát, mert az a sejtés, hogy megzavarja, és ezért meg olyan nehezen az elalvás. hááát, ,vegyesek az eredmények... így nagyjából állandóan cicin lógott, de így sem mindig sikerült elaludnia... tegnap de már sehogy nem tudtam elaltatni, csak azért aludt el, mert mentünk el otthonról kocsival. éjjel adtam fel a dolgot végképp, amikor szépen bealudt cicin, én arrébb húzódtam (persze no böfiztetés, mert akkor hogy alszik el?) és arra ébredt pár perc múlva riadtan, hogy jön vissza a sok felesleges tej... nem mertem már neki több cicit adni, mert ami sok, az sok. sírva újra elővettem a cumit. meglátjuk, mi lesz a mai elaltatásoknál. ja, és a súlyában is meglátszik az egész napos mellen lógás: 2 nap alatt 200g-ot hízott, basszus, ez nem normális. az a fura, hogy akkor ezekszerint azonnal termelődik a plusz tej a több szopira? nem is kell hozzá pár nap? az espumisan használni látszik viszont, amióta adom, nem volt ilyen nagy sírós hasfájós műsor! köszi!

KépKép Kép
mzsperx

Veronika, irtó pofátlan dokid van :roll: jobb bele se gondolni, nekem mit mondana, én csak irigykedem a kilóid hallatán :oops:

Lillu kicsit jobban van, remélem már nem lesz rosszabb... Már két hete beteg, kicsit elegem van :shock: szegény annyira elesett és fáj a torka. Azt hiszi a ruha szorítja :?

KépKép

KépKép
beneildi

panndi: ez hihetelen...én most 18 hetsen 3x nagyobb pocakkal rendelkezem. Nagyon csinos vagy. :)
Csajok, ez akkor azt jelenti, hogy nekem óriás-bébim lesz? :oops: Akkor hogy fogom én megszülni? Mert hogy egyébként egy ilyen kis 50 kilós vékonyka nő vagyok (bocsi, voltam).

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház

pingi, nem jelenti azt :wink: Mi volt UH-n, mekkora adatokat mértek?
Vendég

gyors kérdés.
anyósom megvarta végre a mei tai-t, nem látom egyértelműen a babakozel oldalán, hogy a felső pántokat hátul keresztezni kell, vagy ugyanazon az oldalon előrehúzni?

KépKép Kép
mzsperx

Ja, amúgy kistesót kb egy héttel idősebbnek tarták a számított terhességi koránál :)
Vendég

Az alábbi adatokat mérték:

BDP: 40mm
THQ: 35mm
FL: 28mm

Ez jónak számít? Jaaa, és ez a doki annyit hozzátett, hogy ő nem úgy látja hogy betöltöttük volna a 18. hetet, ő 17 hetesnek és 4-5 naposnak becsülte a babát. De ez a pár nap talán annyira sokat nem számít...

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház

http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html

Itt meg tudod nézni, milyen korúnak felel meg :)
Meg a www.timmermann.hu - n is
Vendég

Köszi :lol:
Jónak tűnnek a méretek.
Pl a comcsont hossz alapján éppen 18 hetes.

Az a lényeg mindenesetre, hogy a doki szerint minden oké.

pingi
Veresegyház

Jaja :)Ki csinálta az UH-t?
Vendég

Sziasztok!

Diusnak nagy nagy garatula! Szép nagy baba! :)

Ugabesz, Gabi79, szfgabi
Azt hiszem mindhárman Gabriellák vagytok, Isten éltessen titeket sokáig! Boldog névnapot! Kép

Ildi
Lillunak jobbulást, remélem semmi komoly.

Kép
Kép
susytunder

panndi próbálom rádképzelni a pocakot :)
azért az nagyon komoly, hogy már szinte félidőnél tartassz. annyira emlékszem, mikor pozitív lett a teszted, nem volt az olyan régen!

Kép
Kép
Kép
iricc

Mzs!

A mei tai felső pántjait hátul kell keresztezni, utána előre hozni és a baba fenek alatt megkötni.
Miből gondolod, hogy Dorka cumizavaros? Ez hogyan látszik? Nem szopizik rendesen? Adélnak én is adtam cumit 2 hónap után, gondolom jelentkezett volna a cumizavar, ha lenne, ugye?

Dius!

Gratulálok a szép nagy babádhoz! A méretei miatt lett császár?

Kép
Kép
kincsesi

Nem, nem mondott semmit, hogy mit lehetne tenni, csak azt mondta, hogy ne szedjek fel, mert akkor még nagyobb dudor lesz, mert császáros vágás megtartja és felette onnan kidudorodik...

Hát ez nekem nagyon furcsa... van itt valaki akinek régebben volt császárja? Milyen a helye?

Kép

Kép
sz.veronika

Egyébként pont azon gondolkodtam, hogy persze ez most probléma nekem, de ha nem lenne a mai orvostudomány, akkor már vagy a babóca, vagy én, vagy egyikünk se élte volna túl a szülést... ahhoz képest ez a kis dudor semmi... persze az ember mindig a jelen helyzetéből akarja kihozni a legjobbat :)

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika!

Nekem 2 császár után sem maradt semmilyen dudor...
Viszont van egy barátnőm, akinek igen és most (3 évvel a szülés után) meg kellett műteni... Nem akarlak ijesztgetni, de lehet hogy alaposabban utána kellene járni, hogy mi az. Tényleg csak zsír, vagy valami más.

Kép
Kép
kincsesi

Ja, várj, elolvastam alaposabban... :) Ha csík dudorodik ki, az szerintem elmúlik. Nekem 4 hónap után lett "normális" a vágásom, addig olyan volt, mintha a hasamon lett volna egy fekvőrendőr... :)

Kép
Kép
kincsesi

Igen. pont olyan! A vágás felett húzódik végig.

Egyébként gondoltam rá, hogy elmegyek másik dokihoz is, mert csak kézzel vizsgált meg alulról.
se ultrahang se semmi, bár nem tudom hogy kellett volna-e, de ha nem, akkor honnan tudja, hogy a belső varratok is rendben vannak-e, nincs-e sérv, stb?

Mindenesetre kössz a bíztatást, akkor lehet, hogy tényleg el fog múlni... bizakodom... de már ebből is kiindulva, akkor nem túl tájékozott ez a dokim...

Kép

Kép
sz.veronika

iricc, bizony hihetetlen, rohan az idő, én is csak kapkodom a fejem :shock:
Vendég

Panndi: Dr. Bátorfi József csinálta a genetikai UH-t.
És képzeljétek, tegnap nagyon erősen mozgott a baba :lol:

Drukkoljatok, ma megyünk anyósékoz. Remélem ezúttal nem idegebetegen jövök majd haza (holnap, mert persze ottalszunk).

Üdv nektek addig is és kellemes hétvégét.
Pingi

pingi
Veresegyház

rokuci, az én gyerekeim simán megették az üveges főzeléket szobahőmérsékleten :) próbáld ki...
akásával, amit vettél az is baj, hogy teljes kiőrlésű liszt van benne, úgy tudom, azt csak 1 év felett szabad...

kincsesi, nem igazi cumizavarra gondoltam, bénán szopizik, az tény, nincs rendesen a szájában a cici, még mindig fáj a szoptatás, így 6 hét vége felé már nem kéne, igaz? vagy majd megnő? :) (a szája) a másik baj, hogy nehezen altatom el, cumival beszunnyad, majd kiköpi (nem kiejti) és akkor arra megébnred, keresi a cumit, beadom, kiköpi, szóval szenvedünk. tegnap de 11-ig semmit nem csináltunk, csak az altatással szórakoztunk, végül a mei tai-ban bealudt, akkor próbáltam ki.
ne aggódj, nagyobb babákat kevésbé zavarja meg a cumi, ők már jól begyakorolták a cicizést :)

KépKép Kép
mzsperx

ööö, bocsi, az első bekezdés másik topikba való :D sőt, másik fórumra :)))

hoztam mei tai-os képet!:) Kép

KépKép Kép
mzsperx

Sziasztok!
Csak egy gyors csapongás, amíg nem figyel a gyerek :-)
MZS, örülök, hogy bevált a tanácsom! Mei tai is szép, nagyon vicces, a liliputinál lehet pont ilyen csíkos anyagút kapni, és nekünk is ilyen anyagból volt! :lol: Én úgy látom, jól tartja Dorkát.
Altatás újabbban megint macera nálunk is, ha este nem alszik be a cicin (egyre többször fordul elő), akkor kínszenvedés, mert kézből az ágyába kéredzkedik, ott meg játszik csak, lefekszik, elhelyezkedik, majd 10 másodperc múlva vigyorogva felpattan, meg kell ölelni, puszilni, megfogja a kezem, újra lefekszik, ... akár egy órán keresztül is. Néha bömböl is egy sort, ki kell venni, de úgy is sír, visszetenni, kezdjük elölről...

A hegem felett nekem is egy kicsit furcsa még, nem fáj, meg egyértelműen dudor sincs, de néha úgy érzem, hogy keményebb. Meg ugye mivel nálam aztán tényleg van zsír, az ott valahogy nem tart semennyit, ráfordul a hegre :-(

Panndi, szerintem ez nem is friss fotó! :lol: Biztos akkor is megvezettél csak minket, amikor a Zsófival szülés előtti pocakot mutattad, mert ilyen nincs! Vagy igazság nincs, ennek lehet, nagyobb az esélye :lol: :lol: :lol:

Mi is taknyosak, köhögősek vagyunk, immáron egy hete, harmadszor ebben a szezonban, és még nagyon messze a vége. Mi felnőttek is mindig kidőlünk, pedig Samunál a dokinéni szerint nem 'igazi' betegség van, csak a fogzás miatt van a takony, és attól köhög. :? Így sem jobb...

Minden kis betegnek jobbulást! :-)
danann

Hááát, van ilyen pocak, de hátránya is van, mert helyet nem kapok sehol :lol: Ha Zsófi velem van, akkor átadják a helyüket, de akkor sem a kistesó miatt, hanem Zsófi miatt :wink: Jaa, és jönnek az olyan megjegyzések is ám, hogy ááááááá, szerintem nem is annyi idős terhes vagy, meg maaaaajd a végén megnő a hasad, meg hát igen, majd a második gyerekkel jobba nő (haha, ez a második). Na de nem panaszkodom, mindenkinek a saját hasa a egfelelő úgyis :D
Vendég

Panndi,

és mennyivel született Zsófi?

Mert nekem is kicsi volt a hasam végig, az ötödik hónapig jóformán nem is látszott, és még vége felé is mindig 2 hónappal kevesebbre saccoltak, mint amennyi éppen voltam.

Viszont a baba is kicsi lett, 2,5 kg. Ezért volnék kíváncsi, hogy van-e összefüggés...

Fordítva biztosan nincs összefüggés, mert a barátnőm 30 kilót hízott, és a bébi csak 2,8 kg lett :)))

Kép

Kép
sz.veronika

Ezt meg nem bírom ki, hogy ne mutassam meg... :) Kép

Kép

Kép
sz.veronika

3250 gramm volt, 53 cm :)
Pálma nagyon szép :)
Vendég

Hm, pedig akkor nagyjából normál mérettel született. Ezek szernt nincs összefüggés :)

Pálmi ma egész nap alszik... félek meglesz ennek a böjtje éjjel :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

veronika, Pálmi tényleg nagyon szép kislány, nagyon karakteres.
mzs, gratula, háromgyerekesen, pici csajjal, ilyen jó alakkal!

Kép
Kép
szalamandra

Panndi, a pofátlanabbja akkor sem adja át a helyet, ha látszik a babás pocak :? SZerintem örülj, hogy ilyen csinos vagy, minket meg csak egyen a sárga irigység :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Jaj és Pálmi nagyon szép, édes kis szemes baba (azt hiszem nagyobb korábban jaj a fiúknak ilyen gyönyörű szemekkel) :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Köszönöm :)

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok,

Kicsit lemaradtam a fórum nézegetésről a napokban mert nekünk is megszületett időközben (december 5.) kisfiúnk Kristóf Márk.
Dius gratulálok neked is a babához, tényleg jó nagy lett.
Mi kicsit kissebbek lettünk mint ahogy a doki gondolta mert a 37. hét végén az egekbe szökött vérnyomásom miatt meg kellett hogy indítsák a szülést. De így is 3200 gramm és 53 cm lett Kristóf.

Tünde
tüni75

sz.veronika Pálma gyönyörűű! Micsoda igéző szemek! :)

Tünde gratulálok nektek! :)

Kép
Kép
Kép
iricc

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?