Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

CsKati!
Gondolom, te is megörültél, hogy lehullt a lepel, és kiderült, mennyi itt a "lelkiismeretlen" anyuka, aki nem adja rendesen a D-vitamintKépKép
A többieknek: Katival a szopis sétán megbeszéltük, hogy mi mindig elfelejtjük adni, de ezt nem mondjuk el senkinek, nehogy "rossz anyukának" nézzenekKép De hát aztán úgy látszik, mások is így vannak vele.
Én egyébként úgy tudom, hogy hivatalosan 1 év alatt nyáron is adni kéne, és csak a fölött nem kell, csak télen... De hát mi annyit vagyunk a szabadban...
Örülök, hogy tetszett a kendő! Én Hannust keresztbe ültetve szoktam vinni, de hát az ő 11+ kg-ját nem bírom el egy vállon, csak kettőn.
A képküldési útmutatót köszönöm szépen, ki fogom próbálni!!!!

Evey!
Hát persze, hogy hiányozni fogsz! (És remélem, én is!) Jó nyaralást nektek!

Jázminmama!

Azt hiszem, az a cím már nem érvényesKép Az új cím: dormouse@freemail.hu Nagyon várom a képeket, és igyekszem én is küldeni.

Ancsa!
A fönti a címem. Tominak gratula, nagyon ügyi!

Emese!

Megkaptam a képeket, gyönyörűek!!!! Ami meg a nagylányt illeti, azt hiszem, 16 évesen minden képet rondának találunk magunkról...nekem azért tetszett!!!
Ami a köpésmentes gyerkőcöt illeti, szerintem addig kell próbálkoznunk, amíg nem sikerül egyet összehozniKép, nem???? Bár attól tartok, a páromnak erről más a véleményeKép

Pankamama!
Én szoktam néha husit adni, de nem igazán visszük túlzásba. A fiam nagyon nehezen emésztette annak idején, mindig fájt tőle a pocija, így most már óvatosabb vagyok.

Hajni!
Gratulálok, légy üdvözölve itt!

Én is küldtem virágot a babának, és nagyon sírtam, mikor olvastam a történetét...

Hát akkor jó társalgást jövő vasárnapig, még nem tudom, hogy fogom kibírni nélkületekKépKépKép

Puszi: Pele
Pele

Sziatok lányok!

Kicsit off leszek, de sajna az erre megfelelö fórumon senki nem válaszolt nekem, hátha ti tudtok segíteni.

Szóval, probléma a következő. Úgy néz ki, mégis lenne a páromnak egy szabad hete a nyáron, így arra gondoltunk, mégis elmennénk nyaralni valahova, lévén 3 éve nem jutott rá idö. A gond csak az, hogy nem tudjuk hová, kisgyerekkel nem lehet még kempingezni, a Kolping és társai nekünk meg túl drágák. Kérdésem a következö: nem tud-e valamelyikötök - akár valakinek az ismerösének az ismeröse révén - valahol, vízparton egy kiadó kis nyaralót? Nem kell, hogy a Balcsi legyen, csak valami normális helyen, ahol esetleg a Borit is meg lehetne ismertetni a víz szépségeivel...

Ha tudtok, segítsetek!

Elöre is köszi mindenkinek és puszi:

Dia
Dia

Szijasztok!

Pankamama! Helyes, igy is kell :-))))))))

Evey! Igen, jövök :-)

Cskati!
Hogy hogy telt eddig a babavárás? Hát hogyis mondjam...azon kivül, hogy elkezdett növekedni a pocakom, mást nem nagyon vettem észre:-)) Minden nap próbálok valamit mozogni, pl. napi 10km séta és iszonyú türelmetlen vagyok már az októbert illetöen. Mostanában kezdtünk el vásárolgatni, ezt nagyon élvezem, olyan jó a készülödés :-))

Jázminmama! Neharagudj, komolyan!!! Ma tervezem, hogy irok levelet neked! Nehariiiiiiii Kép Csakhát tudod a nyaralás miatt egy kicsit újra képbe kellett jönnöm.

Lányok! Szülés után mennyi idö mig az ember hasa ugyanolyan lesz mint terhesség elött?

Szijasztok, Lara
lara (lara)

Sziasztok!

Etetõszékrõl: akinek pici a lakás, vagy nem akar erre sokat költeni, azoknak nagyon tudom ajánlani az asztalra tehetõt. Amilyen nekünk is volt, azt a múltkor az Auchanban 3000 Ft-ért láttam. Ez fém vázat és mûanyag ülõkét jelent, van neki beköthetõ öve is. Az asztal hozzá: fontos, hogy ne legyen könnyen billenõ az asztal, de fõleg ne maga a lap. A másik, hogy a baba lábánál ne legyen az asztalnak a lap alatt alkatrésze, avagy ne túl vastag. Ideális az ilyen etetõszék pl. lakótelepi munkalapos asztalhoz, nekem fõzés közben is ilyenben ült az elsõ. Mechanikailag úgy mûködik az egész, hogy nem tud leesni. Ahhoz, hogy mozdulni tudjon, felfele kell emelni a babát tartó részt, azaz mikor benne ül, értelemszerûen ennek ellen dolgozik a gyerek. Súlybírása kb. 13-15kg-ig van, ezzel együtt, nem tudom, miért, de az én gyerekeim az ilyen székbõl egyenest a normál székre mentek, szóval vagy mi vagyunk magasak és soványak, vagy tovább használtuk, vagy igenis a 2 éves gyerek már eléri az asztalt rendes székrõl is.
Ja, tisztitása könnyû, szállítása és használat elmúltával tárolása is egyszerû, mert kis helyet foglal. Az én gyerekeim nagyon jól kijöttek vele, és én is nagyon szerettem.
Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Sziasztok!

Már tegnap is akartam írni, de azután elmentem elolvasni a kis Nándi történetét, és nagyon szomorú-sírós lettem. Az egyik sportbarátunknak is két hete halt meg a 4 éves kislánya rákban, és már akkor is, hú de rossz volt.

Az etetőszék: mi is néztük az asztalra tehetőt, mert panelban lakunk, és az jó kicsi, de a barátnőmnek asztallal együtt szakadt le a gyerek,így mi vettünk az IKEÁ-ban egy műanyagot, tálcával együtt 4500,. pénz, nekünk bevált, szereti a gyerek.

A D-vitamin, hát be kell valjam, én sem adom túl rendszeresen, és nem mertem senkinek mondani,nehogy lelkiismeretlen anyának tartsanak. A dr. néni is mindig irogatja fel, én meg jól nem váltom ki, mert nyáron én is fölöslegesnek tartottam. Örülök, hogy nem vagyok egyedül.

Evey! Küldenék neked képet, de hova??? Biztos leírtad már ezerszer megtennéd ezeregyedszer is?

Dia!

A barátaink most vannak Zselicben egy Szenna nevű kis faluban, házaknál laknak, és azt mondják irtó jó, 1600,-Ft a felnőtteknek, és van valami tó is a közelben, ha érdekel megkérdezem a telefonszámát, ahol laknak.

Iboly!

Olvastam, Te nagyon értesz a szoptatási dolgokhoz. Éjjel úgy elkezdett fájni a jobb mellem, hogy nagyon. Az érdekes az, hogy nem volt igazán tele (vagy nem éreztem), reggelre viszont minden izületem fájt. Lefejtem, szoptattam is belőle, de nem sokat javult, mit tegyek? A törpe 7 é fél hónapos, naponta egyszer kap gyümit, azonkívül csak szopik, és most sem kevesebbet mint eddig. Ha van valami tanácsod, segíts!!!!

Aki nyaral annak jó nyaralást!

Sziasztok!

Andi
KingAndi

Sziasztok!
Gyors leszek, nagyon jol vagyunk, a gatseb meg faj, tejci van boven. Ha elkeszultem a szules elmenybeszamolojaval, akkor majd azt az Ami a szules elott van topicban olvashatjatok. Viki eszik meg alszik, ejjel egyszer kel csak fel. Igazi tunder.
Moni
Moni

Bocsi, elfelejtettem a nagy igyekezetben megkoszonni a gratulaciokat! Koszonom mindenkinek!
Moni
Moni

Sziasztok!
Az utóbbi három nap eredménye: Jázmin csak úgy falja a meggyet Kép, nagyokat cuppog miközben eszi, a barackot viszont kiköpi. Pedig az sokkal édesebb. A héten kipróbáljuk az almát is.

Már a múltkor is akartam kérdezni csak elfelejtettem, hogy ti tudjátok, hogy mi a különbség a tejpép, tejberizspép, a tejbedarapép, a babtej stb. között? Ezekben milyen tej van? Hasonlítanak a tápszerekhez? Nem allergizálnak? Ha rá van írva, hogy gluténmentes az mitõl jó? Van elég tejcim, Jázmin követeli is rendesen, egyszerûen csak kíváncsi vagyok. Iboly! Vagy valaki, aki ért ezekhez! Mondjátok már el nekem! Köszi! A gyártók írnak rá mindenfélét, de én Nektek jobban hiszek!

Evey! Csatlakozom én is Emeséhez, máris hiányzol Kép Kép Kép!!!!

Lara! Na azért Kép! Várom a leveled! A terhesség elõtti hasról meg annyit, ha nem tornázod szét magad, akkor nagyon-nagyon hosszú ideig lesz pocikád (persze jóval kisebb, de azért pocak Kép ). Bár lehet, hogy csak én vagyok így vele, de én lusta vagyok tornázni, nameg a szopi alatt nem is ajánlják – ez a legjobb kifogás, majd meglátod Kép Kép!

Iboly! Köszönöm a kérdésed, cici rendben, pár nap alatt „megjavult” Kép. Szerintem a fûnyírás volt a ludas.

PM! Hát én nem tudom mi lesz a husi adással! Már annyiféle véleményt hallottam, hogy csak na! A hústartalmú bébikajákon az van hogy 6 hónapos kortól, de olvastam már olyat is, hogy 1 éves kor alatt ne adjunk. Teljes tanácstalanság…

Húúúú, lányok! Hogy én hogy megnyugodtam, mikor olvastam a D-vitaminos dolgot tõletek! Én azt hittem én vagyok csak ilyen linkóci, hogy mindig elfelejtem! Mélyen hallgattam róla mindenkinek, de most olyan jó, hogy nektek elmondtam és hogy sorstársaim vannak! Egyébként ha beadjátok, akkor azt hogyan teszitek? A nyelvére csepegtetve? Külön kanállal tejjel elkeverve, esetleg más módon?

Szép napot nektek!
Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Sziasztok!

Móni! Ha megvan az élménybeszámoló szólj, légyszives, mert én különben nem olvasom a szülés elõtti topicot, viszont nagyon kiváncsi vagyok ám!!! Örülök, hogy minden rendbenKép

Lara! Az a jó, ha eseménytelen a babavárás, nincs mit mesélni. Azt jelenti nincs semmi gond! A hasas kérdésre meg én csak azt tudom mondani, hogy nagyon egyéni a dolog. Az enyém szerintem soha nem lesz már olyan mint szülés elõtt. Viszont van akinek csak pár hét kérdése az egész. Gondolom szeretnél az utóbbi csoportba tartozni Kép

Emese! Nekem nem küldtél a "készenkapott" nagylányodról fényképet ?!!!! Kép Ezt mire véljem? Kép Kép Kép Emillel együtt várom!!!

Anyanyanya! Tominak nagy gratula! Örülök, hogy segítettem az ékezetes beállítással kapcsolatban! Tõled még nem kaptam képet, pedig én küldtem neked. Léccci küldjél!

Pankamama - meg mindenki! Sétára jövõre jöjjön ám mindenki! Remélem még mindenki szoptatni fog akkor is! Husi ügyben, meg úgy egyáltalán hozzátáplálással kapcsolatban Iboly útmutatásai alapján fogok eljárni. Ugye milyen jó, hogy ránktalált Iboly Kép Kép

Cili2! Várunk! Te is leírnád, ha megkérlek, hogy milyen volt a babavárás eddig? Mikorra várható a bébi?

Evey! Hiányozni fogsz!!! Jó pihenést!

Kriszta! Utólag is BOLDOG NÉVNAPOT!!! Itthon vagytok már? Tõled sem kaptam fényképet Kép

Pele! Nem tudom pontosan mikor indultok, ma este küldök képeket. Jó utat! Hiányozni fogsz! Kép
Érdekes volt olvasgatni, hogy mennyien vagyunk "lelkiismeretlen" anyukák D vitaminnal kapcsolatban. Jól kikürtölted itt ország világnak Kép Kép Viszont a lepel lehullt mindenkirõl Kép

Iboly! Nem mindegy, hogy a gyerek melyik testrészét éri a nap? Arra mindig vigyázok, hogy a fejecskéje árnyékban legyen, viszont a lába általában napon van babakocsis séta közben.

Jázminmama! Én (amikor épp nem felejtettem elKép) egy külön kiskanál hegyére csepegtetve adtam be Kittinek. Betettem a szájába, aztán megfordítottam és úgy húztam ki a szájából, tulképp rákentem a nyelvére.

Holnap megyünk a rutinos táborozóért. Pancsizok egy kicsit megint.
Kitti mostmár nyûglõdik, fürdés idõ van, meg a pocija is éhes, de még elakarom mesélni nektek, hogy kezd õ is aktivizálódni. Kúszik már õ is, de hátrafelé. Tök aranyos, ahogy kiszemel magának valamit és küszködik, hogy elérje, de egyre távolabb, és távolabb kerül az áhított tárgytól. A hasáról a hátára is egyre sûrûbben fordul, viszont még mindig úgy elkerekedik a szeme eme váratlan fordulattól. Naggggyon csodálkozik, hogy most mi is történt. Cukorka.

Sziasztok!
Kati

ui: küldtem én is sárga rózsát Kép Kép Kép Kép Kép
Csőre Katalin (cskati)

Sziasztok!

Iboly! Én is úgy tudtam, hogy 1 éves korig naponta 1 csepp D vitamin kell, utána már csak télen, 3 éves korig. Akkor ez nem igaz? Most már ugyan nekem mindegy...

Pele! A próbálkozásról annyit, hogy amikor nekünk a második is fiú lett, sokan azt mondták, hogy addig kell próbálkozni, amíg nem lesz lány. Aztán egy ismerös mesélte, hogy vkinek a 12. lett lány. Erre a férjem: akkor meg addig kell próbálkozni, amíg a nemek aránya kiegyenlítödik! Kép Jó, nem? Persze, neki könnyű!

Dia! Emilt megkaptam, megnéztem a lányodat, nagyon aranyos! Kép
Mikor van az a bizonyos szabad hetetek?

Kati! Azonnal rohanok, és küldöm Neked a képet! Csak a lányzó meg ne tudja, mert kiborul Kép
Jó fürdést Nektek holnapra!
Kittinek meg gratulálok az új mutatványához. Az én gyerekeim is voltak ilyen +rák" idöszakban, nagyon imádtam! Kép

Jázminmama! Én egyszerüen a szájába csöpögtettem. Mivel semmi íze nincs (olyan, mint az étolaj), nem nagyon izgatta a gyereket a dolog. A K vitamint viszont kimondottan utálta, nem is csodálom, iszonyúan keserü!

Evey! Remélem, jól nyaralsz, a jó idöt szállítom Nektek továbbra is! Kép

Puszi mindenkinek, akinek külön nem írtam, annak föleg!
Emese
Emese (emese)

Sziasztok!

Jázminmama! Ha tudnám, hogy mi a datfájl és a képfájl, akkor szívesen átraknám egyikbol a másikba. Egyébként a babafotós nem én vagyok, én kevesebb képet küldtem.
Evey, Cs.Kati! Lehet, hogy ti is emiatt nem tudtátok megnézni? Újra próbálkozom.

Lara! Az én hasam sem a régiKép (de én is lusta vagyok tornázniKép )

Shajni! Gratulálok! De ennyi kevés lesz élménybeszámolónak. Ha ráérsz, majd egyszer írj bovebben!

Pankamama! Én is azt gondoltam, hogy nem adok húst túl korán a gyerkocnek, de nagyon szereti. Úgy 7 hónapos kor körül kóstolta. Szereti a fott és sült csirkét, a sonkát még jobban. Most(9.hó)a "sonkásszendvics-katona" a legjobb kaja.

Ma nehéz napunk volt, de megérte, mert mától Máté már ötfogúKép Kép Kép

Sziasztok:
Mari
Mari

Sziasztok, ti olyan aranyosak vagytok! Csak azt sajnalom, hogy amire ideerek es jonnek majd ugyanazok a kerdeseim, amik nektek is voltak az elejen, mar nem fogok emlekezni, mit is irtatok az elejen. Pedig olvastalak titeket. Majd biztos mindent ujra kerdezek.
Igazatok van, mar en is rajottem, hogy terhesen nem szabad beteg gyerekekrol, stb olvasni, filmet nezni, de neha az embert sajnos utolerik az ilyen tortenetek Kép.
Kati, koszi kerdesed, a terhessegem eddig (most jarunk a 38. hetben, a kiiras aug 24) kivetelesen kellemes volt, mar a szokasos kezdeti hanyinger dolgok is elkerultek szerencsere es azota is minden rendben, eddig tiszta loti-futi, utazgatos voltam, tele energiaval, szerencsere a sulyom is nagyjabol OK meg (9kg), labam nem dagad, ugyhogy remelem, minden igy folytatodik tovabb, tobbek kozott a szules is.
Shajni, gratula! Hogy beeloztel, pedig mi kb egy idore voltunk kiirva!
Sziasztok,
Cili2
Cili2

Sziasztok!

Andi! Persze, hogy érdekel.

Emese! Augusztus 18-28-ig érne rá a párom valamikor. Tudsz esetleg valamit te is???

Bori olyan hihetetlen mértékben fejlödik, hogy egészen eszméletlen. Most már folyamatosan csak állni hajlandó, és csakis menni, nem mászni.
Egyedül akar enni, amit hagytam is neki, bár mikor már jóllakott, elkezdte a kaját szerte-szét dobálni. Ilyet mondott a hétvégén a Gyere ide kérésre, hogy NEM MEGYEK...Kép Legalábbis mindketten így hallottuk a párommal...

Egyre közlékenyebb, nyitottabb, érdeklödöbb. Eszméletlen mellette újra felfedezni a világ minden csodáját. Hogy egy papírdarabbal mi mindent lehet csinálni...Kép Hogy mi mindenre jó egy müanyagzacskó!

Na, jó abbahagytam, csak hihetetlen ez az egész, ahogy látok felnöni és teljesedni egy új kis embert, aki húsz év múlva már felnött nö lesz, olyan, mint én, vagy ti.

Puszi mindenkinek és jó felfedezést. Élvezzétek újra a járnitanulás örömeit...

Dia
Dia

Dia!

Babanet Társalgó: Életmód: Nyaralás kisgyermekkel

topicban Somodi Ildiék Abádszalóki nyaralóját megkérdezted már?

bigacsiga Kata
bigacsiga

Köszi Kata, még nem, bár a Nyaralás topicban is már feltettem a kérdést, de sajna senki sem válaszolt.

Puszi:

Dia
Dia

Sziasztok csajok!

Szánom-bánom, ezer éve nem jártam felétek. Meg van ennek a böjtje. Válaszaim egy része nyilván elavult lesz.

Pele! Darázscsípés borogatása a tóban történt láb-belelógatással. Azalatt az 5 perc alatt, amikor ordított. Közben még arra is fel tudta hívni a figyelmet, hogy "NEKEM EZ MÉG PISZOK HIDEG!!!!!!!!!)Helyén csak pici piros pötty másnapig. Utána semmi, hozzányúlunk semmi. Hős a gyerek. Apja nagy lelkierőről téve tanubizonyságot azt mondta, hogy inkább őt csípte volna meg 10x. Aztán látta a rövid reakciót, lehet, hogy most már fordítva gondolja Kép. Azóta tovább retteg a darazsaktól.

Emese, Evey és a többi bátrak!
Menjünk ejtőernyőzni! Egyszer már szálltam fel ejtőernyős géppel, d az ottani tandemugrás nagyon drága lett volna. Így a géppel jöttem le. Így is fájt egy fél óráig a fülem. De nem csüggedek. Valószínűleg Kedvesem kapna frászt. Őt még meg kellene győzni. Búvárkodni is mehetünk, ha valaki kifizeti nekem a tanfolyamot és a többit. Vadvízi evezés, canyoning, biciklitúra, Balatonátúszás (jövőre)? Barlangászásban effektíve tudok segíteni, ha valakit érdekel?!

Verus!
Darázscsípésre én is adtam volna calciumot, ha nem a tónál vagyunk, de mire hazaértünk el is felejtettük.

Dia!
Mi az Őrségbe megyünk egy héttel hamarabb. Részletek nem ismertek. Elmondás szerint nagyon kellemes és babaágyat és kádat adnak is. Kismanóknak ingyenes a részvétel.

Lara!
Részemről kezdetleges felüléseket már a kórházban kezdtem végezni. Otthon pedig az első hetekben majdnem minden este lelkesen tornáztam. Egyenes és ferde hasizomgyakorlatok (aerobikos típusúak) százas nagyságrendben. Három héttel szülés után már kielégítőnek találtam az eredményt. Mire oda jutottam már nem emlékeztem teljes pontossággal arra, hogy milyen volt babanövekedés előtt. Látványra megfelelőnek tűnik.

Móni!
Együttérzek Veled a gátsebed miatt. Majdnem egy egész doboz Donalgint megettem, egy flakonnyi Oxycortot ráfújtam, mire elviselhetővé vált a világ.2-3 hét múlva.
Sajnos az a tapasztalat, hogy a legjobb babák is rájönnek, hogy nem kell annyit aludni és a felszabaduló szabadidőt lehet sírással is tölteni Kép. Remélhetőleg ez nem így lesz nálatok.

Új hírek:
Zsombi szombaton megkapta az ActHIB oltását. Feszültségfüggőnek tűnő vernyák előtte, fájdalomsikoltás a szúráskor, némi sirás a beadáskor, néma csend és 20 perc ájult alvás az ölemben. Hogy volt-e láza, azt nem tudom, kúpot beadtuk (pedig úgy nézett ki mintha elefántbébinek tervezték volna), hőmérsékletet nem mértünk. Másnap combja talán duzzadt, de ki tudja megítélni azt ennyi zsír között. Őt viszont kicsit sem zavarta. Ha megfogtam a helyét, akkor is vigyorgott. Mint már fentebb említettem egy hős.

D vitamin: ha az embernek véletlenül eszébe jut akkor mellbimbóra is lehet csöpögtetni, meg az ordító gyerek szájába is...

Ma hallottam gyerekorvosról, aki szoptatott csecsemőnek napi 50mg Cvitamint, ill. B1 vitamint javasolt. Szerintem teljesen marhaság. Valakinek van bármilyen ötlete, hogy ez hogyan juthatott eszébe?

Jóccakát mindenkinek!
Snoopy
snoopy

Sziasztok!

KingAndi! Lehet, hogy ráfeküdtél vagy elszorította valami? Melltartó? A fájdalom meg az influenzához hasonló izületi fájdalmak egy kezdodo mellgyulladást jelezhetnek. Piros folt? Csomók? Láz?
Egyelore azt tudom javasolni, hogy átmenetileg kezdj minden szoptatást a fájós melleden. Szoptatások elott tegyél rá meleg borogatást, úgy könnyebben indul meg a tej egy esetlegesen elzáródott tejcsatornából. Váltogasd a testhelyzeteket, hogy mindenhonnan ürüljön a tej: ülve, fekve, hónaljtartásban, négykézláb a baba fölé ereszkedve, úgy, hogy az álla a te fejed felé legyen. Fejni elég akkor, ha kimarad egy szopi.
Írj feltétlenül, van-e valami változás!

Jázminmama! Kérdezted a tejpépeket. Ezek bizony tehéntejbol (tejporból) készülnek. Szerintem olvasd el alaposan a címkéket. Ha tehéntejet, lisztet, darát tartalmaz valamelyik készítmény, akkor inkább várj vele Jázmin egyéves szülinapjáig
A lisztnemuekben (búzaliszt, rozsliszt, stb.) található glutén felelos a cöliákia vagyis lisztérzékenység kialakulásáéert. Ez egy manapság egyre gyakrabban eloforduló betegség. Ezért nem javasolja a WHO a gluténtartalmú lisztnemu élelmiszerek bevezetését a gyermekek étrendjébe egyéves kor alatt. Tehát ha rá van írva a címkére, hogy géuténmentes, akkor adható hamarabb.
Rizs adható, általában nem okoz allergiát.

Kati! De ari vagy! Kép
Szerintem mindegy, melyik testrésze napozik a babának, csak azért írtam a pofiját, mert az télen is szabadon van.

Kedves "lelkiismeretlen anyukák"! Üdvözöljetek engem is a klubban! Kép

Üdv. Iboly
Iboly (iboly)

Emese! Fogalmam sincs! Nekünk így javasolta a doktor néni, hogy nyáron ne.

Snoopy! A vadvizezés bombajó, pár éve volt alkalmam kipróbálni! Csak ajánlani tudom! Barlangba nem megyek, mióta gyerekeim vannak, klausztrofóbiás lettem, vagy csak egyszeruen gyáva kukac?
Amúgy kedves vállalkozókedvuek, kalandsportokban valamennyire otthon vagyok, ha nem is én vagyok aki csinálja, de a férjem ezzel foglalkozik. Van egy klubunk meg egy csomó ismerosünk. Tudok ajánlani megbízható helyeket, ahol mindezt ki lehet próbálni.

Sziasztok
Iboly
Iboly (iboly)

Sziasztok!
Dia! Mi pont Somodi Ildiék nyaralójában voltunk a múlt héten!

Iboly! Írtam neked egy jó hosszú emilt! Ja és benne vagy a klubban Kép.

Snoopy! Én nem is tudtam, hogy az Oxycort jó a gátsebre is! Mi mindent tanul az ember!

Évi, Geri, Kriszta mikor jönnek haza?

Adri! Miért nem írsz? Fotók?

Madárka! A te képeidet is csak várom, várom, várom… Kép Kép

Cili2! Nagyon ügyes vagy, hogy csak 9 kg-ot híztál. Az szinte csak a baba és a „járulékos” részek! Már csak 17 nap Kép Kép! Nagyon szorítunk neked, hogy minden rendben menjen! Ha van valami rögtön értesíts! És csupa szépre gondolj mindig, mondjuk ez nem is nehéz ilyen csodaszép esemény elõtt Kép!
Lányok, nem tudom ti hogy vagytok vele, de én ilyenkor mindig úgy „megkívánom” a terhességet és a következõ babát Kép!

Mari! A kiterjesztés az ami mondjuk a kép neve után áll. Pl: babafotó.jpg.
Ha rákattintasz a képre mondjuk jobb egérre és megnézed a tulajdonságait, akkor ott megláthatod, hogy milyen a kiterjesztése: jpg, bmp stb. ha kép. A dat kiterjesztésû fájl pedig bármi lehet. Van esetleg valamilyen képszerkesztõtök a gépen? Én a Corel Draw 9-et szoktam használni. Ez nagyon jó, változtathatok a méretén, kiterjesztésén alakján színén stb. a képeimnek. Próbáld meg valahogy még egyszer elküldeni a képeket! Kíváncsi vagyok rátok! Még valami eszembe jutott! Ha írod az emilt és megnyomod a „beszúrás” majd a „kép” parancsot akkor beillesztheted a fotót a leveledbe. Ha te ott látni fogod az írásod alatt akkor mi is biztosan meg tudjuk nézni. Milyen levelezõt használsz? Ha megírod esetleg tudok segíteni!

Szép napot mindenkinek (lehetne egy kicsit hûvösebb is, mert megsülünk Jázminnnal)!

Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Szijasztok!

Jázminmama, Mari! Attól tartok én is, hogy majd ez lesz a kifogás, pedig már súlyokat is vettem a leendö edzésemhez:-))) persze kiváncsi vagyok mennyire lesznek agyonhasználvaKép

Cskati! Hát igen nem bánnám, ha az utóbbi csapathoz csatlakozhatnék!

Snoopy! Szavaid példaértéküek! :-))))))))Csak legyen nekem is ennyi akaratom!

Lányok! Voltam tegnap dokibácsinál. Minden OK. Eddig azt irta a papirra, hogy C3000, tegnap viszont C2000-et irt rá. Ez azt jelenti, hogy a méhszáj 3cm-röl 2cm-re rövidült meg és zárva van???
A másik kérdésem, hogy a tejtermelödés fokozására ti ittatok ún.tejfokozó teát (pl.Laktoherb)? Ér az egyáltalán valamit? Ettöl tényleg több tej termelödik vagy ez is olyan mint a stria elleni krém, hogy hiába keni magát vele az ember, ha hajlama van rá úgyis kialakul, vagyis, hogy enélkül is minden rendben lesz. Csak azért jutott ez eszembe, mert tegnap láttam valami Milumil vagy Milupa vagy valami ilyesmi nevü tejfokozó teát 870Ft-ért és totál úgy tünt, hogy alig pár csészére elegendö. Szóval kicsit húzós az ára. Ezért lennék kiváncsi, hogy ér-e ennyi pénzt?

Szijasztok, Lara
lara (lara)

Sziasztok!
Jázmin napokon belül 1 fogú lesz Kép Kép Kép!!!!!!! Most láttam meg, hogy piros és duzzadt az ínye és már látszik a fogacska teteje is, bár még nem törte át az ínyét! Jaj, de örülök Kép! És olyan ügyes egyáltalán nem nyûgös és sírós miatta, csak annyit vettem észre hogy két napja mindig megrágcsálja a cicit szopi után! Na de a fogacskákért mindent Kép Kép!!

Lara! Ha már veszel akkor szerintem Laktoherbet vegyél, olcsóbb is és a baba pocijának is jó a tejen keresztül. Én is ittam lelkesen az elsõ hetekben, de aztán már rosszul voltam a szagától is, így felhagytam vele, gondot nem jelentett mert nem csökkent a tejci. Nekem is fokozatosan rövidült a méhszáj, végül mikor mentem szülni már 5 ujjnyira ki voltam tágulva minden fájás nélkül Kép! Bár a hátralévõ öttel azért megszenvedtem...
Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Sziasztok!

Tegnap este akartam írni, de miután elolvastam Nándika történetét, nem volt hozzá erõm. Nem sok hiányzott hozzá, hogy sírva fakadjak. Gyönyörü kisfiú volt. Kép Kép Küldtem én is egy rózsát.

Lara!
Csak csatlakozni tudok Jázminmamához. Ha már veszel szoptatós teát akkor inkább a Laktoherbet. Nekem az elsõnél nagy segítség volt, (lehet, hogy csak pszichésen Kép) de mindig úgy éreztem, ha ittam, hogy több a tejem, és tényleg jó a babapocaknak. A Milupás viszont legfeljebb a vitaminokat pótolja, és az íze jobb.

Snoopy!
Nagyon jó a stílusod! Jókat szoktam mosolyogni a leírásaidon.

Emese!
Megkaptam a képeket. Nagyon helyesek a gyerköcök, és persze te is. Kép

Kati!
Biztos, hogy tõlem nem kaptál? Én küldtem neked képeket. Vagy rossz az e-mail cím, ami a babanetes családoknál meg van adva? Arra küldtem.

Érdekes, hogy Tomi is meg tud fordulni a hasáról vissza a hátára, de nagyon ritkán gyakorolja. Most inkább a négykézlábas állással van elfoglalva. Feláll négykézlábra és hintázik, próbálja, hogyan lehetne odébb jutni. Elõfordul, hogy pofára esés lesz belõle, persze ekkor meg jön a nagy sírás.
Megkaptam ma a hordozókendõt, egész délután azzal szórakoztam, próbálgattam a különféle poziciókat. Úgy néz ki Tominak legjobban az elõl ülõs tetszik.

Jó nyaralást a nyaralóknak! Üdv mindenkinek, aki most kimaradt.

Sziasztok

Ancsa
anyanyanya

Sziasztok!

Snoopy! Azért ha néminemü információkat el tudnál mondani, hálás lennék. Mondjuk, mennyi, pontosan hol, vasúttal lehet-e menni, stb...

Jázminmama! És milyen volt? Hasonlókra töled is kiváncsi lennék, már csak a tervezés miatt is...

Elöre is köszönöm mindenkinek!

Lara! A Milupa szoptatós tea csak ásványi anyagokat tartalmaz, azaz olyan, mintha vitamint szednél. Nem tejserkentö! Viszont a Laktoherb igen. És bár az íze nem túl kellemes, nekem nagyon bevált, söt, ha a babád esetleg hasfájós lenne, akkor is érdemes inni, mert a benne lévö édeskömény és ánizs hatóanyaga a tejen keresztül az ö emésztését is segíti.

Puszi:

Dia
Dia

Sziasztok Lányok!

Cili2! Nem baj, majd válaszolunk újra, kérdezz csak nyugodtan. de jó, hogy ilyen jól telik a terhességed, remélem a következő nekem is ilyen jó lesz. Kép

Lara! Én is a lelkesen sportolók táborába tartozom, de sajnos a lekesen evőkébe is:KépKépÍgy bár az alakom olyan mint szülés előtt, de akkor is pocakos voltam márKép Azért csak légy kitartó!!
Bár aki 10 km-t képes gyalogolni pocakkal....

Snoopy! Csatlakozom, tényleg fantasztikus a humorod, ezért is ne tessék napokra eltünni!!KépKép

Jázminmama! Örülök a " fogas" hírnek. Nálunk már nem tudom mi a helyzet, mert egy hete felborult minden, alvás, evés és van du. nyüglődés és literenként folyik a nyerek nyála és a fakanalat rágcsálná egész nap, de fog még sehol. Majd meglátjuk.

Ancsa! Ari lehet ez a hintázás, Panka meg egész nap üldögélne és onnan akar előre négykézlábba lemenni, de nem tudja a kezével megtartani megát és ő is " pofára" esikKépKép Mi is tegnap vettünk kendőt és a gyerek végigordította a próbákat, mert nem értette miért akarjuk egy zsákba tömöszkölni. Így a háton hordós verzió jött be még aludt is közben.

Dia! Mi szerdán megyünk Galyatetőre és 7 nap félpanzióval 24.000 Ft és van babaágy, etetőszék stb. Ha érdekel megadom a telcsi számukat.

Kati! Remélem jó volt a pancsiKépKép / kedves
" szalma", hogy bírod???/

Mari! Hát én tanácstalan vagyok hús ügyben még mindíg, bár még zölséget sem adok, csak a védőnénivel kell ezügyben zöldágra vergődni.

KingAndi! Na ne most kezdd a mellgyuszit. Kívánok mielőbbi jobbulást!! Remélem ez segít: KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Na pussszantás mindenkinek, a nyaralás alatt megpróbálok jönni, de nem ígérem. Legyetek jók és írjatok sokat, hogy ne győzzem pótolni.

Üdv: Pankamama
Verus, Kriszti, Andi, Mse hol vagytok???????
PM

Sziasztok!

Iboly!
Igen hasznos információt adtál a férjedről. Milyen kalandszervezéssel foglalkozik? Mindenfélével? Ha belevetnénk magunkat a dologba( valamelyikbe) akkor miben tudna segíteni? Ha a többieket nem nagyon érdekli, akkor emilt is szívesen veszek!

Dia!
Cím: Nagyrákos, Belsőszer u.43.
94/428 957 Hoffman Ottó. Nem tudom, hogy mivel lehet odajutni, mi kocsival fogunk menni.
Ha jól emlékszem 1500ft/fő/éj

Ancsa!
Köszi!

Lara!
Van előtejed?
Nekem az jött be, hogy elkezdtem azt is fejegetni. Egyrészt megtanultam, hogy hogyan tudok magamnak kézzel fejni, ami a tejbelövellés után igen hasznos, mert a baba még sokkal kevesebbet eszik, mint amit akkor hirtelen termelsz, másrészt biztosan bejáratta a tejtermelő és tejtovábbító rendszeremet.

Jóccakát!
Snoopy
snoopy

Sziasztok!

Mari! Várom a képeket! A nehéz nap túléléséhez, meg az 5 foghoz GRATULA!!

Cili2! Nyugodtan kérdezz csak újra azokat amirõl már beszéltünk, és olvastál, tudod ismétlés a tudás ... Örülök, hogy neked is ilyen eseménymentesen telt a babavárás. Szerinted a 9 kg NAGYJÁBÓL OK??????? Én kétszer ennyit híztam. Nem mintha ez követendõ példa lenne, de szerintem ez nem NAGYJÁBÓL OK, hanem egyszerûen OK!!!

Iboly! Sárkányrepülõzés, ejtõernyõzés eddig csak álom volt számomra... Az az igazság, hogy továbbra is inkább csak álmodozom. Assszem benyulaztam a lehetõségtõl, hogy akár meg is valósulhatna Kép
Köszi a választ D vitaminra, és én is örülök, hogy megismerhettelek! Következõ talin többet beszélgetünk! Kép
Ejnye-bejnye, rólad nem gondoltam volna a lelkiismeretlenséget Kép

Lara! C3000-C2000 - errõl fogalmam sincs! (hogy ezt minek írtam le, ezzel aztán ki vagy segítveKép)
Szoptatós tea: én is a laktoherbet javasolnám, ha már inni akarsz valamit. Pszihésen valóban lehet, hogy segítség (az ára pedig nem olyan borsos). Én csak azt tudom mondani amit tapasztaltam. A nagylánynál nem ittam semmi ilyesmit, és mégis ugyan olyan jól ment a szopi, mint most a kicsinél, akinél eleinte literszámra vedeltem. Már jó ideje nem iszom, de nem hiszem, hogy kevesebb lenne a tejem. Igazándiból fogalmam sincs mennyi a tejem, nem tudom azt mondani, hogy sok vagy kevés, csak annyit, hogy ELÉG, ANNYI AMENNYI KELL.

Jázminmama! Fogacskának szurkolok, hogy tényleg ne okozzon galibát Jázminnak Kép Kép
Madárka elutazott egy idõre, küldött fényképet néhányunknak, Te nem kaptál?

Emese! Köszi a képet Krisztáról! Nem tudom mi baja van magával, szerintem nagyon csinos, kész nõ!

Anyanyanya! Gondoltam, hogy ebbõl még lesz galiba, csakhát a lustaságom... Rossz a táblázatban az emilcím. Az a munkahelyi emilem, és én már tavaly december eleje óta nem dolgozom. Egyszer már megírtam Gabinak a jó címet, de akkor még két helyen szerepeltünk, a friss babáknál, meg a rendesbe, és csak a friss babánál cserélte ki, én meg nem szóltam érte. Aztán értelemszerûen "eltüntünk" a friss babás részbõl, maradt a rossz cím. Kép
Szóval a jó cím: csorekati@freemail.hu
Küld el légyszi újra a képeket! Elõre is köszi.

Pankamama! Pancsi jelentem remek volt, csak kár, hogy ilyen rövidke ideig élvezhetem a balcsit!!! A férjtelenséget elég nehezen viselem. Leginkább SMS-ben érintkezünk, nem nagyon akar a cégének nagy telcsiszámlát csinálni. Kép

Én is hiányolok mindenkit aki mostanában nem irogat!

Jó éjszakát mindenkinek!

Kati
Csőre Katalin (cskati)

Halihó Lányok!

Mire végigolvastam elfelejtettem a felét...

Nem is hiányzom???? Kép

Jázminmama! Szia újra! Azt hittem viz mllé mentek. Anélkül meleg lehetett. Mi sem jártunk le a partra, mert csak fizetős van és tele van. Most azonban Balatonfűzfőn vagyunk, itt egy kicsi strand van, nagyon jó. Holnap strandolunk egy nagyot. Leszünk vagy húszan.

D vitamin ügy: csatlakozom én is. Amikor eszembe jut. Egy darabig a cicimre csepegtettem, aztán most az ujjamra és onnan nyalja le Lili baba. Igy az inyét is vakargatom közben.

Hajni! Gratulálok a bébihez!!! Gyere gyakran!

Móni! Hogy én, hogy irigyellek az egyszeri kelésekért...

Képzeljétek az éjszakáink borzalmasak. Lili alig alszik, forgolódik, nyugtalan, gyakran felsir. Fáradtabb vagyok, mint vha, napközben is csak keveset tudok aludni. Ha tudok. Már bagyon jó lesz hazamenni, és a saját kis ágyában elaltatni. De lesz még egy hét nyaralásunk hétfőtől, de a másik nyaralóban és ott jobban aludt. Az a gond, hogy hagynám én sirni, de vagyunk egy páran itt és nem akarom, hogy ők sem aludjanak.

Ma történt egy ostoba balesetünk. Ült Lili a hintaágyban a Bátyámmal, amikor a frisbee(?) magyarul leirva frizbiző unokatesóim közül az egyik jól eltalálta Lili fejét. Teljes sebességgel nekiütközött. Hát volt nagy sirás, azt hittem megszakad a szivem. Szép kis halványlila most ott. Még jó, hogy nem a szemét ütötte meg. Unokatesómat is sajnáltam, mert tudom, hogy véletlen volt, ö is olyan szomorú lett.

Cili! Már csak ennyi van hátra? Akkor már bármikor megszülethet. De izgis. Ilyenkor én is úgy vágyom újra átélni ezeket a dolgokat. De addig mig Lili meg nem tanul aludni, addig nem lesz tesó.

Köszönöm az etetőszék ötleteket, biztos, hogy nem veszek asztalra szerelhetőt, mert már ránézésre pánikolok. Még agyalok egy kicsit.

Otthonról részleteseb leszek ilem. Ez pénteken lesz. Addig is vigyázzatok magatokra nagyon.

Puszi:

Anikó
gerianikó

Sziasztok!

Mari! Gratula az 5. foghoz! A hasam meg, azt hiszem, nekem se lesz már a régi. Persze, ez azért van, mert az akarateröm a régi. Vagyis nulla.

Cili! A 9 kg szerintem is szuper!Kép Úgy le fog menni szülés után, mint a pinty, csak csodálkozol majd! Én is jóval többet híztam ennél, úgyhogy maradt is kb. 5 kg.
Arra meg tényleg figyelj, hogy csupa szépre gondolj, nagyon-nagyon kell az a babának!!! Kép

Dia! Van egy ismerösünknek nyaralója a Balcsinál, megkérdezem töle. Bár ott elég húzósak az árak, meg jó nagy a ház is, nem hiszem, hogy túl olcsó lenne. De megpróbálom.
Borinak millió puszi, amiért ennyire el tudja bájolni az anyukáját! El is lehet tölük bájolódni, annyira jófejek tudnak lenni ilyenkor. Késöbb is, csak másképp. Akkor meg olyan jókat tudnak mondani! Kép Én írom a gyerekek aranyköpéseit, ha rossz kedvem van, elöveszem a füzetkémet, és rossz kedv huss!!! Kép

Iboly! írj már valamit ezekröl a sportokról! Én eddig csak álmodoztam róla, remélem, akkor is bele mernék vágni, ha valóban lenne rá lehetöségem!

Snoopy! Régen szeretnék felülni egy helikopterre. A többi is érdekelne, menjünk együtt, jó?
Emiled megjött, sajnálom, hogy nincs képed, ha lesz, feltétlenül küldj! Köszi!

Jázminmama! Figyeld csak, olyan édes, amikor megkoccan a foga a kanálon! És ö is hogy meglepödik rajta! Kép

Ancsa! Az én gyerekeim azt csinálták, hogy amikor már tudtak négykézláb állni, hintáztak egy darabig, aztán "elöreugrottak". Volt belöle ordítás is, de rájöttek, hogy így el lehet érni mindenféle dolgot.
Köszi, amit a képekröl írtál!

Kati! Hogy bírod a szalmaságot? Örülök, hogy jó volt a Balcsin, nagyon klaszz idö valt ma is. A nagylány hogy érezte magát a táborban? A mi nagylányunk (mint minden 16 éves) soha nincs ám megelégedve magával, de valami iszonyúan hiú. Képes kiöltözni, hogy kimenjen a sarki közértbe két kifliért. Néha megelégelem a dolgot, hamarabb megjárom egyedül, mintha kivárnám a készülödését! Majd megtudod! Ez nem fenyegetés, úgyis így lesz.... Kép

Pankamama! Jó nyaralást, nagyon jó pihenést Nektek!

Kriszta? Adri? Verus?

Éviéknek biztos jól telik a nyaralás a nagyinál, remélem, Csongival is minden rendben van!

Pele, Evey! Ugye, jól vagytok! Legyetek büszkék ránk, itthonról intézzük Nektek ezt a remek idöt, csak lógassátok a lábatokat nyugodtan!!!! Kép

Puszi mindenkinek!
Emese
Emese (emese)

Gerianikó!
Bocs, hogy az elöbb nem írtam Neked, de vmiért nem jött le az üzeneted!
Akkor most túlestetek az elsö nagyobb baleseten! Kívánom szívböl, hogy ez legyen a legnagyobb dudor, amit valaha is látni fogsz Lili fején, de öszintén zsólva nem nagyon hiszem, hogy itt vége a dudorgyüjtésnek! El is hiszem, hogy megijedtél, olyan rossz, amikor annyira keservesen sírnak!
Remélem, az éjszakáitok is megoldódnak, ha visszatér a régi rend!
Puszi, és még egyszer: bocs!
Emese
Emese (emese)

Akinek még aktuális az etetoszék választás itt egy kis segíség:

[url=http://www.babamagazin.hu/01_05/ba0536.htm" TARGET="_top]http://www.babamagazin.hu/01_05/ba0536.htm[/url]
bigacsiga

Sziasztok!

Lara: a C3000 és C2000-et teljesen pontosan írtad, nekem is ezt magyarázták róla!
Tej és tea: én nem ittam anno szoptatós teákat, mégis volt rengeteg tejem (ikrekkel 2 liter / nap fölött). Viszont sokat ittam mást (tejet szerettem), és ezügyben kissé hagytam magam kényeztetni (azaz pl. tudom, hogy a madártej sem csodaszer, de mivel amúgy is imádom, jó ürügy volt, hogy fõzessek anyuval, és rengeteget egyek). Na, azt akarom mondani, hogy alapvetõen fontos a sok folyadék, de valószínûleg egyik sem csodaszer. A gyakori mellretétel, nyugalom és sok pihenés, meg a sok folyadék fogyasztása együtt a fontos.

Jázminmama: csak a pontosság kedvéért, ugye nem 5 ujjnyiról kellett kétszer annyira tágulnod? Mert az 5 ujjnyi az a végsõ állapot. (gondolom 5 cm-re gondoltál)

Ildi

Szijasztok!

Köszi szépen a teás hozzászólásokat, akkor asszem a Laktoherbet kipróbálom, az tényleg olcsóbb volt a boltban (470Ft) mint a Milupa, és még a baba is szeretni fogja! Kép Meg Ildi tanácsára iszom majd a folyadékot meg a tejet, szerencsére ezt én is szeretem. Ennél többet nem is tehetek.

Jázmin! Gratula az elsö pici fogacskádhoz:-))

Pankamama! Ezen a héten vettem észre elöször, hogy lehet, hogy az eddigi km mennyiség kezd sok lenni, mert elfárad a lábam, mire hazaérek...lehet, hogy a fele utat eztán villamossal kell megtennem Kép

Snoopy! elötejem az nincs szerintem. Legalábbis olyan ami folyékony lenne. Csak annyit vettem észre, hogy esténként fehér pici bogyócskákat találok a cicimen, gondolom ez az elötej elöjele:-)) De egyébként szabadna már a babavárás idöszakában fejni?

Cskati! Köszi a C2000-es tanácsokat KépKépKép

Szijasztok, Lara
lara (lara)

Sziasztok!
Ildi! Köszi! Centire gondoltam persze, csak elírtam Kép Kép!
Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Lara!

Az előtejet fejni nemcsak felesleges, (ez ugyanis nem befolyásolja a későbbi tejmennyiségedet, van akinek sose volt, aztán literszámra fagyasztja a tejcit és évekig szoptat), de még veszélyes is lehet, mivel ilyenkor is termelödik némi oxitocin, ami beindíthatja a szülést.

Szóval ne tedd, nyugi, nem lesz gond a tejeddel. Anyám engem és az öcsémet is csak háromhónapig tudott szoptatni, Borika meg már több, mint egy éve szopizik. Szerintem a titka az, hogy amikor kéri, tedd mellre, igyál sokat, aludj, maikor csak tudsz, nyugis legyél, és élvezd. A kezdetek elég sok problémával járnak, de nem szabad megriadni, bepánikolni. Minden rendben lesz. Az elején még fájhat is, berepedhet a mellbimbód, vérezhet is, de össze fogtok szokni a babáddal, és meglátod, egy hónap alatt már pillanatok alatt jóllakik majd a pici. Szóval, ne izgulj ezen. Ha meg gondod lesz, úgyis itt leszünk, szívesen segítünk majd.

Emese! Ha megkérdeznéd, hálám a sírig üldözne.

Jázminmama! Sajna ök már foglaltak egész augusztusban, ma beszéltem velük.

Snoopy! Köszönöm, felhívom öket.

Az ötleteket, tippeket, esetleges lehetöségeket még mindig várom...Kép

Puszi mindenkinek:

Dia
Dia

Sziasztok!

Egyre jobban irigyelem azokat, akik nyaralnak, itt a városban egyre borzasztóbb ez a meleg. Még szerencse, hogy a Kinga viszonylag jól viseli.
Csatlakozom Gerihez, én is nagyon irigyelem, akinek csak egyszer kel fel éjjel a törpéje. Sajnos én elrontottam, hogy amikor nyaralni voltunk, és nem tudott aludni, hogy ne zavarjon másokat, megszoptattam, akár 4-5-ször is. Na ezt azóta is szeretné. Az aludni tanulást gyúrjuk, de elég nehezen megy.

Iboly: azt hiszem a futástól fájt a mellem, illetve az akkor használt melltartótól. Szerencsére már rendbe jött, persze Pankamama mosolygó figurái is sokat segítettek 

Képzeljétek lányok, lehet, hogy hosszabb időre kertes házba költözünk a XVII. kerületbe, mert a főnököm vesz egy másik házat, a mostanit meg nem adta el, hogy majd jó lesz a lányainak (van neki három), és most felajánlotta nekünk, hogy lakjunk ott addig, és persze tartsuk rendbe meg minden. Nagyon szép kertje van, bár nem túl nagy (igaz, ha majd rendbe kell tartani biztos nagy lesz). Ha átköltözünk (talán szept. vége) szívesen tartanék egy talit is, ha már lemaradtam a másikról, persze, csak ha lenne kedvetek. Remélem összejön a másik ház vétel…., régi álmom egy kertes ház, ha csak átmenetileg is.

Rettegve olvasom, milyen kalandvágyóak vagytok (ejtőernyőzés, helikopter), én már a sima repüléstől is rosszul voltam, de sok sikert nektek. Bár amióta a lányunk megvan az autóval sem vadulok.

Jázminmama, milyen volt az anyatejes „megemlékezés”? Mi is voltunk itt Zuglóban, még júli utsó hétfőjén. Furi volt, kiemeltek –hogy mi alapján nem tudta senki – néhány anyukát, hogy sokáig szoptattak, és volt akinek csak 4 hónapos volt a gyereke. Ajándékba Milupa és Hipp tejpépeket adtak, elég furi volt. Ráadásul háromnegyed órát beszéltek vagy ötven kisbabás mamának, persze a babák is ott voltak, úgyhogy nem sok mindent lehetett hallani. Persze a Margit-szigeti sétáról szó sem esett.

Szólit a lányom, jó éjt mindenkinek!

Andi
KingAndi

Sziasztok!
Hát, ma nem írtatok túl sokat, vagy csak én jöttem korán? Kép

Dia! Megkérdeztem. Sajna, nem megy a dolog, mert már kiadták arra az idöre, meg különben is iszonyú drága lenne (szerintem), mert ez egy marha nagy ház, általában német turisták veszik ki, hozzájuk van igazítva az ár (90 DM/napKép) Bocs, de ha tudok vmi mást, szólok! (Írtam ezt a nyaralás topicba is.)

Lara! Szerintem is igyál sok folyadékot! Én szülés után rengeteget vedeltem, nem gyöztük venni a rostos üdítöket. Nem tudom, mit szeretsz, de mindenképp sok lé legyen! Kép

Andi! Gratula a kertes házhoz! Így csatlakozol Te is a városzéliek táborához! Kíváncsi leszek az élményeidre! Kép

Puszi mindenkinek, akik ezután írnak, azoknak majd holnap!
Emese
Emese (emese)

Sziasztok!

Végre! REPÜLTEM!!!!!
Tegnap volt a nagy nap. Lányok, ez valami csodálatos volt! Nem is lehet szavakba önteni azt az érzést. Csak ültem ott fent a beüloben, és ÉN repültem, nem egy gép velem, bármerre néztem, a puszta tér volt körülöttem, finoman zúgott a szél, a talaj hol közeledett, hol meg távolodott, és egy cseppet sem volt félelmetes. Csak idilli. Hátradoltem és átadtam magam az érzésnek.
Rövid repülés volt, mert nagyon mérsékelt volt a légmozgás, nem nagyon akart felfelé vinni minket, viszont mégegyszer megpróbáltuk, úgyhogy kétszer repültünk. Segítenem kellett a kormányzásban, hol jobbra, hol meg balra kellett kitennem a súlyomat (haha) és olyankor piszkosul megdoltünk az ernyovel. Ennek ellenére nem féltem, nem volt tériszonyom, csak a felszállás elott izgultam kicsit. Utána jött a feketeleves, vissza kellett baktatni a hegyre, felcipelni a siklóernyot. Leizzadtam, pedig én csak az egyik beülot meg a sisakokat cipeltem. De ma úgy érzem, a Himalájára is felmennék még egy repülésért!
Próbáljátok ki!!!

Iboly
Iboly (iboly)

Lara!
Csatlakoznék a Laktoherbre szavazókhoz. Valamint Ildihez, ugyanis nem a teától lesz tejed, hanem magától a szoptatástól. Viszont, amint Dia is mondta, a Laktoherb jót tesz a baba pocijának. Ezenkívül, ha iszod, tuti, hogy bemegy valamennyi folyadék a napi 2 literbol Kép Szóval szerintem is ezt idd. Én kifejezetten szeretem az ízét, de csak ízesítok nélkül.

Évi, nem jött még vissza?

Lányok, ígérem, hogy írok a kalandsportokról, de nem most, mert megpróbálom kialudni magam a holnapi nap elott. Jó vicc, mindenki ezt csinálja, mi?
Szóval holnap tartjuk Esztergomban az anyatej világnapi ünnepséget, én vagyok az egyik szervezo és én mondok beszédet a LLL meg a Szoptatásért Magyar Egyesület nevében. Sot, szoptatós tesztet is készítettem, azt is nekem kell kiértékelni. Szorítsatok, jó?! Majd mesélek, hogy sikerült.

Sziasztok
Iboly
Iboly (iboly)

Andi!

Örömmel üdvözöllek a XVII lakosok nevében! Kép Merrefelé költöztök? (Mi RÁkosligeten lakunk)

Ildi

Sziasztok csajok!

Lara!
Újabb érdekes adatok a szoptatásról: biztosan Iboly is leírná, ha nem teszteket írna és javítana éppen. Tök jó a sok folyadék, de a napi 3-4 liternél több inkább visszafogja a tejtermelést, mint elősegíti.
A sok tehéntejcsitől, amit Te iszol, a baba széklete zöldesebb lehet, majd ne ijedj meg tőle.
Saját tapasztalat: ha nincs előtejed, akkor persze nincs is mit fejni. Én azért tettem, mert reméltem, hogy akkor üresebb lesz a mellem és nem ken össze mindent az előtej. Persze ahogy elő van írva csak több lett tőle. Ami azt illeti a szobatársaimmal összehasonlítva a szülészeten, nekem jelentett a legkisebb szenvedést a tejbelövellés, mert egyrészt Zsombinak addig is volt mit ennie, így talán a pocakja hamarabb felkészült a kajára és már az első igazi tejcsiből is többet meg bírt enni, másrészt már bejáratott csatornákon át kellett kivarázsolódni a tejcsinek, könnyebben ment.
Való igaz, a cicik bármilyen mechanikai ingerlése termeltet oxitocint. De ilyen ingert jelent a melltartó dörzsölése, a párod kedveskedése, vagy bármi. Hálistennek ez nem olyan jelentős, hogy bármi bajt csináljon. Viszont hasznos információ, ha már elindult a szülés, csak még bizonytalankodnak a fájások és Te nem szeretnéd, hogy meggondolják magukat. Bár ez inkább a Szülés előtti topicba való téma.

Emese!
Igen a listán nálam is szerepel a helikopterezés. Ami disznóság, hogy a Kedvesem mentéssel kapcsolatosan már vagy háromszor próbálta, de persze engem nem vitt magával, mert még nem ismertük egymást, később pedig pocakos voltam. De jön még kutyára úthenger.

Iboly!
Gratulálunk a sikeres madárléthez. És persze ezerrel irigyelünk. Azok akik ilyen őrültségre bármikor kaphatóak vagyunk. Várjuk a részleteket. A tesztekről és az extrém sportokról.

Andi!
A tali nagyon jó ötlet. Szívesen megnézném milyen helyen lakott a főnököd, amit igazán nagylelkűen rendelkezésetekre bocsátott. Gratulálok! A kertes házhoz és a főnöködhöz is.
Én akkor laktam a főnököm házában, amikor még kolesz volt a rendes tanyám, épphogy megismerkedtem életem pasijával és a főnökék nyaralni mentek. A pulijukat viszont itthon hagyták, akinek nem csak kaja, hanem kedvesség is kellett. Úgyhogy kutya-sitteri teendőket láttam el.

Anikó!
Szegény Lili!
Remélem a lila foltocskán kívül nem lett semmi baja!
Amire érdemes figyelni, hogy ha a babafejet a halántékkörnyéki ütés éri, akkor a csont mögötti ér úgy is megsérülhet, hogy a csontnak semmi baja nem esik. Merthogy a bababuksi csontjai rugalmasabbak, mint az erei. Az esetleg keletkező vérzés pedig fokozza a buksiban a nyomást. Ha a sérülést követő egy-két napban a baba szokatlanul viselkedik, vagy feltűnően hirtelen elalszik (elveszíti az eszméletét), akkor rögvest mentőt kell hívni.
Egy frizbí pedig tudhat nagyot ütni! De persze csalánba úgysem üt a ménkű. Szerencsére.

Snoopy
snoopy

PM!

Megadnád a Galyatetön lévö lehetöség elérhetöségét?

Elöre is köszi...Kép

Puszi mindenkinek:

Dia
Dia

Szijasztok!

Dia, Iboly! Köszi a biztatást a szoptatáshoz, remélem hogy minden oké lesz majd.

Emese! Akkor asszem rostos levekböl már szülés elött érdemes lesz majd bevásárolni :-)))

Snoopy! Igen arról már olvastam, hogy túlzásba sem szabad vinni a folyadék bevitelt. Bár azért már 4 liternél több folyadék megivásához nem kis gyomor kellene:-))) igy biztosan nem fogok túlzásba esni.
Az egyik ismerösömnek a kórházban a vajúdáskor mondták a dokik, hogy kezdje el masszirozni a cicijét és otthagyták fél órára :-))) mesélte, hogy elég hüjén érezte magát egy üres szobában mellbimbót csavargatva :-)))))))))))))))

Szijasztok, Lara
lara (lara)

Lányok,
nem akarok én sem megijeszteni senkit, csak van egy nagyon fontos dolog a fejsérülésekkel kapcsolatban, amit nem írnak a könyvek. (Mefizettük az árát a tapasztalatnak, a lányom két évesen zuhant 3.5 métert - szerencsére a teste felfogta - aminek egy kemény koponyatörés lett a vége. Gyorsan elmondom még, hogy teljesen rendbe jött!!!!) Szóval, a könyvek említik az aluszékonyságot és a hányást - ha bármilyen fejsérülés után ez van (és min. 72 órán keresztül figyelni kell a gyereket), azonnal kórházba kell menni. De ami nagyon fontos, és amit mi is csak a kórházban tudtunk meg, az az, hogy ha olyan helyrõl esik le vagy el a gyerek, úgy, hogy beüti a fejét, ami magasabb a saját testmagasságánál, tünetmentesség esetén is azonnal be kell vinni az ügyeletre. Ne tudjátok meg, hogy hány kicsi gyerek van bent a kórházban fejsérüléssel. Nagyon vigyázzatok, mi mellette voltunk mind a ketten, amikor a baleset történt... Remélem senkinek sem fog kapóra jönni a fenti tanács. Andi
andi

Sziasztok!

IBOLY!!!!!!!!! Nagyon grtula a repüléshez! Irigykedünk ám nagyon innen lentröl a "bátrakkal"! Feltétlenül mesélj majd!!!! Kép

Lányok! Remélem, nem ijesztettétek meg nagyon szegény Gerit! Lehet, hogy már el is felejtette a dudor-ügyet, most meg lesi, hogy hirtelen alszik-e a gyerek... Persze, perzse, igazatok van, csak nem akarom, hogy nagyon megrémüljön! Kép

Lara! Hidd, el, szülés után a napi 4 liter úgy lemegy, mint a huzat. Legalábbis nekem lement... A kórházban a szobatársamnak a férje naponta behozott egy 5 literes kanna gyümölcslevet, másnap meg vitte haza az üres kannát. Úgyhogy ivásra fel!!! Kép

Tényleg, mi lehet Éviékkel?
És Krisztával? Nem csak egy hétre mentek el?
Adriról már nem is beszélve...

Evey! Pele! Remélem, már jó barnák vagytok!!!!! Kép

Nem tudom, Ti hogy bírjátok a városban ezt a kánikulát, mi a fél életünket a gumimedencéban töltjük, délutánra meg már az is olyan meleg, mint a pisi... A gyerekek meg folyton biciklizni akarnak. Én nem értem, ezeknek nincs melegük? Még csak nem is izzadnak annyira, amennyire én.

Hát, szép jó éjszakát mindenkinek, holnap újra jövök! (Ezt vegyétek fenyegetésnek!)
Kép
Puszi Nektek!
Emese
Emese (emese)

Sziasztok Lányok!

Élek/lünk és virulok/lunk...KépKép

Nincs semmi baj, minden OK nálunk, csak idö, idö, idö.... Esténként csak fürdeni és hagy ne részletezzem még mihezKép van eröm, de hétvégén jövök -és csak úgy, mint Emese: én is fenyegetlek Titeket- és mesélek, hogy mit is csináltunk a héten. Köszi, hogy hiányoltatok, én továbbra is hiányolom Adrit, Krisztát, az új kismamákat... és mindenki mást, akiröl nem olvastunk az elmúlt 2-3 napban..(á la Geri)

Iboly, addig is minden elismerésemKép Szupi csaj vagy!

Remélem várjátok, hogy meséljekKépKép

Sok puszi:
Verus
verus (verus)

Sziasztok.

Jó sok időbe telt amíg olvastam. Sajna Norbi az elmult 1 hétben minden este ordított 2-3 órát is egy huzamban. Etért nem voltam. Nem tudtam elképzelni mi baja van. Esti szoptatásnál a szokásos adag után elkezdte rángatni a cicimet és ordított. Kb70-80-at evett,A védőnő szerint estére nehezebben jön a tejem mint napközben és etől felhergeli magát. Szóval estére pótlást kell neki adni, és igy még megeszik ugyanannyit. Vagyis 160 at. Viszont nekem iszonyú lelkiismeret furdalásom van ez miatt. Szerettem volna őt is legalább 6-7 hónapos koráig csak szoptatni és csak utána adni neki mást is, de azt is tudom hogy neki sem jó ha órákat órdít. Mindent kipróbáltam de sajna hiába.
Egyébként már egyszer hasrafordult és nagyokat beszélget. Ezt a meleget viszont nagyon nehezen bírja.

Megyek aludni mert már nagyon álmos vagyok.

Sziasztok
Gabi1
gabi1 (gabi1)

Sziasztok
Végre van egy kis idöm, pici fiu összesen egy pelusba felöltöztetve alszik,2460 gr és 49 cm-vel született 2001.07.19-én. A szülést inditották terhességi toxikémia miatt a 36.-héten, de minden jól ment, bár a végén vákumot is bevetettek. Babóca azóta 500 gr-ot hizott, tejecske van, szépen eszik, és nem sir csak ha éhes, vagy ha tele van a pelus.
Eszméletlen ez a meleg, ti hogy birjátok?
Szerintetek mennyit lehet sétálni picikével,nagyon tetszik neki a babakocsi de ugy veszem észre hamar elfárad? Shajni
Névtelen

Szia Shajni!

Először is GRATULÁLOK a te irinyó-pirinyó pici fiadhoz...Kép)) Örülök neki, hogy mindketten jól vagytok!

Séta: Amennyit csak jólesik... Persze, tartózkodjatok a tűző naptól, és nyugodtan pihizzetek egyet-egyet közben, ücsörögj egy árnyékos helyen, stb. Ha a baba elfárad, majd elalszik a kocsiban, isteni nagyokat tudnak a szabad levegön aludni. És olyan mélyen...

Szóval, sétára fel, ha tűzz a nap, boríts egy textilpelust a kocsira úgy, hogy az árnyék a babócára vetődjön.

Puszi:

Dia
Dia

Sziasztok!

Képzeljétek, tegnap olyan rosszul voltam, hogy csak na. Az egész azzal kezdõdött, hogy borzasztó ingerült voltam apukámmal, meg a lányommal. Aztán elkezdett iszonyatosan fájni a derekam, olyan menstuáció szerûen. Ettõl még idegesebb lettem, mert azt hittem meg fog jönni a mensim (ezzel viszont legalább magyarázható lett volna a családtagjaimra zúdított ingerültség). Késõbb már mindenem fájt, a fejem, karom, lábam. Már semmihez nem volt kedvem, még kiabálni sem Kép. Kidõltem, a lányom meg simogatott, aztán közölte, hogy forró vagyok. Megmérük a lázam és 38 volt. Én nagyon ritkán vagyok lázas, ha nagy bajom van, és azt hiszem, na most aztán biztos magas a lázam, akkor is csak 37-ig megy a higanyszál. Apu látta el a gyerekeket, még jó hogy itt volt. A lányom meg ápolgatott. Jó hamar lefeküdtem, és reggelre már hál istennek kutya bajom se volt. Éjjel ugyan rázott a hideg, nyakig betakaróztam, és szegény Kittikémet is takargattam, mert félálomban azt hittem valóban hideg van. Nem tudom mi volt ez. Ilyen rosszul rég éreztem magam.

Kitti mostmár egyre ügyesebben próbálkozik a négykézlábra állással. Simán fordul minden irányban, így gurulva be tudja járni a szobát. Apja nem tudom mit fog szólni, hogy a kislánya már a videókazettákkal játszadozik Kép.

Geri! Nagyon sajnálom pici Lilit. Szegényke! Ilyenkor én is úgy meg tudok ijedni. 2 éves volt a lányom amikor a busz ülésérõl egy kanyarban berepült az ajtó lépcsõjéhez. Õ hamarabb nyugodott meg mint én. Igaza van Emesének, sajna nem ez lesz az egyetlen baleset. Én is remélem nem ijesztettek meg nagyon a többiek. Azért csak figyeld Lilit!

Emese! Alex nagyon jól érezte magát a táborban, sokat strandoltak, voltak kirándulni a sümegi várba, elmentek a tavas barlangba, és az afrika múzeumba. Rendesen tisztálkozott, még hajat is mosott!!!! Nem vesztett el semmit "csak" a kulacsát! Szóval jó volt, jõvõre is megy.
Szalmaságnak remélem hamarosan vége. Ma már elindulnak haza, de lehet, hogy megállnak Olaszo-ba, ott is éjszakáznak, így még mindig bizonytalan a hazaérkezés idõpontja.
Már elõre félek a gyerekeim kamaszkorától. Az legyen a legkevesebb, hogy órákig áll a tükör elõtt Kép Kép Kép

Andi! Nem értettem jól, most akkor már biztos, hogy költöztök, vagy még függ attól, hogy a fõnöködéknek sikerül-e megvenni a másik házat? Egyébként gratulálok! Nem is gondoltam volna, hogy ilyen fõnökök is vannak! A tali nagyon jó lenne!

Iboly! A repülésért is irigyellek! Kép Kép Olyan szépen írtad le! Mégis ki kéne próbálni? Nem csak álmodozni róla. Milyen volt az ünnepség?

Shajni! Gratulálok a fiacskádhoz! Sétálni annyit sétálj vele, amennyi jólesik mindkettõtöknek, de azért a 11 és 15 óra közötti idõpontot jobb kerülni.

Verus! Persze, hogy várjuk!! Kép Kép

Snoopy, Emese, ha mentek helikopterezni szóljatok, ha többen vagyunk talán nem nyulazok be!!! Kép Kép Kép Kép Kép

Pankamama! Jó nyaralást!!!

Sziasztok!
Kati
Csőre Katalin (cskati)

Lányok
köszi a válaszokat Kép
Shajni
Névtelen

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?