Új privát üzeneted érkezett!

Na még jó, hogy ilyen szép tagolt lett a mondandóm... :? :oops: :D

thenus

Nircee!

Marcinak Boldog Szülinapot Kívánunk!

Kép
Vendég

Jó reggelt!

Marcinak nagyon boldog szülinapot kívánok!

És íme az igért képek...

Kép

Kép

Kép

Kép

thenus

Na, a dobos kétszer ment, de ezt akartam helyette :oops:

Kép

thenus

Henus, Szonja haja fel van gumizva? Hogyhogy? Megengedte, vagy a nagy Mikizésben elfelejtkezett róla?
Cukker a lány, ahogy dobol. :wink:
Vendég

Nircee!
Marcinak nagyon boldog szülinapot kívánok!

Henus!
Nagyon jók a képek!

Kép
Kép
giga1

Marcinak nagyon boldog szülinapot!

Nálunk is járt tegnap a Miki még egyszer, a Mamáék képében, és hozott komplett zenefelszerelést (furulya, szájharmonika, csörgődob és kasztanyetta), két könyvet, meg egy csomó csokit, gyümölcsöt.
Vendég

Marcinak boldog szülinapot kívánunk mi is!!!!

KépKép
tüccs

Sziasztok!
Köszönjük a köszöntéseket! Hát, mi túl vagyunk a maratoni 3-napos ünneplésen, mit mondjak, jól kifáradtam. Jól sikerült minden, nem szeretném ismételni magamat, akit érdekel, olvassa el a blogomban: http://kerifamilylife.blogspot.com/ :wink: Szegény Marci 2 napon keresztül csak kapta és kapta az ajándékokat, nem csoda, ha a szülinapi ajándlkokat szerinte a Mikulás bácsi hozta. :? :D

Most csak néhány képet teszek fel a fiúkról, aztán megyek tovább, mert rengeteg dolgom van még, és már elég álmos vagyok.

Kép A Mikulásvonaton
Kép A torta
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
nircee

Giga,
ez lemaradt: őszinte részvétem!!!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, még mindig dögrováson vagyunk, már nagyon elegem van... bár az orvos szerint "semmi bajuk" a csajoknak, mégis úgy köhögnek, hogy még a kaja is kijön belőlük. Elviszem őket fül-orr-gége szakrendelésre, hátha ott okosabbak... Persze a gyerekorvos simán beoltaná Ronit a 15 hónapos oltással ilyen állapotban is, de én nem vagyok hajlandó addig odavinni, amíg ennek a köhögésnek (plusz a térdéig ér a taknya - bocs!) végére nem járunk.

Giga,
részvétem! :cry: Sajnos úgy látszik, ez egy ilyen évvége, holnap a férjem is temetésre megy, a nagynénje ment el. Leukémiás volt, pár éve diagnosztizálták nála, akkor a kemo meg egyéb dolgok még rendbehozták, egész jól volt, sajnos nemrégiben újra felfedezték nála, és a kemo miatti legyengült szervezete bekapott egy tüdőgyulladást a kórházban, és elaludt. Kicsi unokái vannak neki is, a gyerekek azóta se értik, hogy miért nem fog hazamenni már a nagyi... :cry:

Nóri,
boldog szülinapot így utólag a nagyfiadnak!

Mikulásozás idén kimarad, itthon volt csak: Bogi kitakaríttatta velem a család minden tagjának 1-1 pár lábbelijét, és szépen egymás mellé lepakolta őket az erkélyajtóba, hogy a Mikulás jól lássa őket. Aztán leste, hogy mikor jön már... nagyon el volt keseredve, amikor azt mondtam, hogy a Mikulásbá csak akkor jön, ha ő már szépen alszik, mert olyan gyerek nem kap ajándékot, aki az iccaka közepén amerikaifoci-meccset néz :oops: :lol: az anyjával együtt :oops: :oops: Apuci ugyanis vidéken volt Ferenc-napozni, valamikor az éjszaka közepén ért haza, őt vártam. Nagyon szerencsém volt, mert véletlenül aznap este angyalkák voltak a csajok, egyáltalán nem nehezítették meg a dolgomat, pikk-pakk lement az esti rutin, és el is aludtak kábé normális időben...

Az oviban ugyan ma lenne Mikizés, de nem viszem be Bogit. Még ezzel is jól felhúzott a "kedvenc" óvónőnk múlt héten. Nem tudom, mi a szokás más óvodákban, de nekem kicsit fura volt, hogy az önkormányzati fenntartású oviban a szülők veszik meg a mikuláscsomagokat - konkrétabban én és a férjem - és még azt is elvárták volna, hogy én "mivel úgyis ráérek itthon" rakjam is össze őket... ráadásul képtelen volt megmondani, hogy hány darab miki-csomag kell!!!
(persze mondjuk gyümölcsöt se kapnak a gyerekek, csak ha valamelyik szülő visz be - ki van írva október eleje óta szép nagy betűkkel a hirdetőtáblára, hogy "elfogyott az önkormányzati támogatás, kérjük a kedves szülőket, hogy hozzanak gyümölcsöt, ha szeretnék, hogy a gyerekek azt is kapjanak étkezés után" - ŐRÜLET!!!!)

Henus,
te mint óvónéni, úgy általában szoktad volt tudni, hogy hány gyerek jár a csoportodba hivatalosan (nem, hogy mennyi van-lesz épp "betegszabin", hanem a csoportlétszámot)? Merthogy ez a szerencsétlen még azt se tudta megmondani!! :shock: Csak nyökögött, hogy majd januárban jönnek még ketten-hárman, meg majd márciusban is... de hogy december hónapban hány gyerek jár oda, vagyis hogy hány darab csomagra lesz szükség, nem tudtuk meg!!!!!!! :evil:

A karácsonyi beszerzések nagy részét már letudtuk, még 2-3 ajándékot kell megvenni, és kész. Mi a párommal megegyeztünk, hogy egymásnak csak 1 darabot, és 5ezernél nem drágábbat veszünk. Én egy kicsit túlléptem a keretet, de az még belefér. Csak a lányok kapnak több ajit - megint bele fogunk fulladni a játékokba... :shock: :lol:
Most épp ezerrel keresek a fára csúcsdíszt, tavaly eltört a gyönyörű nagy aranycsillag, más dísszel hülyén nézne ki a fa, így valami hasonlót vagy ugyanolyat keresek mindenhol... és már elkezdtem gyártani a díszeket, idén aranyszínű lesz a teljes díszítés, és megint "masnis" lesz a fa. Csak most többet kell gyártanom, mert tavaly utólag keveselltem a mennyiséget, az 50 darab "elveszett" a fán... :shock:

No, megyek, és kizavarom Bogit az ágyából, még mindig alszik.... :P Roni meg szétszedi a nappalit.... :roll: :lol:
andibab

Helló,

Andi, sajnálom, hogy még mindig betegeskedtek...MAjd most a hideg hátha kifagyasztja a bacikat. :wink:
Egyébként ja, szoktam tudni menniy a csop létszám... :lol: A helyzet pedig valóban enniyre elkeserítő. Nálunk is majdnem nem lett az önkormányzat által Mikuláscsomag, de valahogy ezt mégsem merték megtenni.... :( :?

Nircee, olyan angyali ábrázata van ennek a Marcinak! :wink: :D ÉS Simi, bocs, de mint egy kis pöffeteg... :lol: :lol:
Mi is majdnem mentjavascript:emoticon(':wink:')ünk Mikulásvonatozni, de besűrűsödött a nap. :roll:
Tetszik a torta is. Milyen ízű volt?

Pilla, hát jah, mostanában egyre gyakrabban van cofi, vagy hajpánt. Megint elég nagy Szonja haja, és ő magának túrja ki az arcából, láthatóan őt is nagyon zavarja. Persze van hogy ennek ellenére sem engedi a "frizurázást", de azért egyre gyakrabban... :wink:

Szonjának is szrötyög az orra, meg prüszkölt is ma rendesen. Szerintem nála is beköszönt a nátha... :roll: Gondoltam...már vártam... :x

thenus

Jó reggelt!

Minden betegeskedőnek jobbulást kívánunk!

Nircee, gyönyörű a két fiú, Angyalka és Döbrögi. Imádom Simi hurkáit. Laurának is pont ilyen volt régen. :roll:

Andibab, jó kis ovi... Mondjuk el tudom képzelni ebben a gazdasági helyzetben, hogy tényleg gond lehet beszerezni a mikulás csomagokat, na de a gyümölcsöt is? :shock: Hihetetlen...

Rólunk: úgy tűnik Laura meggyógyult (kopp-kopp). A karácsonyi ajándékok nagy része megvan, már csak apróságokat kell venni. Kacsacomb, kocsonyahús már a mélyhűtőben pihen. Halat és töltött kápinak valót kéne még beszerezni. Sára nagyon fűz, hogy csináljunk idén mézes kalácsot, de sok kedvem nincs sütögetni... Vettem karácsonyi aprósütit, meg lesz gyümölcssaláta is, meg persze az elmaradhatatlan joghur torta.
Idén vettünk egy műfenyőt, próbára. Tavaly egy vagyonba került a fa és 5 nap múlva lebontottuk, mert Laura tépett le róla mindent. Így aztán most megnézzük milyen a műfa...
Röviden ennyi...
Vendég

Hűűűű... Tegnap egy hozzászólás volt, és az is az enyém...??? Megszűnőben van a topic? Sajnálnám, ha így lenne...
Vendég

Én vagyok, csak nagyon el vagyok havazva, a gyerekek minden energiát kiölnek belőlem, ami meg marad, azt a honlapra és a karácsonyi videókra fordítom. :oops: Majd jövök ismét sűrűbben, ha kész leszek. :wink:

Kép
Kép
nircee

Ja, és ezerrel vaterázok, mikor leülök a gép elé, akkor először azt intézem, aztán sokszor már csak olvasni marad időm, mert követel valamelyik lurkó. :roll:

Kép
Kép
nircee

Én is vagyok, olvasó üzemben.. a többi időmet a 3lurkó elveszi. :)

KépKép
tüccs

Hi!
Megyünk a Bethesdába Ronival, a gyerekorvos és a fül-orr-gégész nem tud okos lenni, kaptunk beutalót a belgyógyászatra, labor (megint összeszurkálják... :cry: :cry: ) meg tüdőröntgen, mert lehet, hogy a Gyula őt is elkapta...
Mindjárt indulunk, csak várom a férjemet, hogy hazaérjen. Gondoljatok ránk...
Puszi!
andibab

Andibab, drukkolunk Nektek! :cry:
Vendég

Sziasztok!
Én is vagyok :)
Naponta többször is benézek a fórumra, hátha írt valaki. Persze én is írhatnék, de sokszor nincs kedvem belevágni. Most van az utolsó nagy hajrá az egyetemen, ez az utolsó hét a szorgalmi időszakból, úgyhogy kis se látok a jegyzőkönyvekből, házi dolgozatírásból - este, miután elaludt a Törpöm :?

Szülinaposoknak boldog szülinapot kívánok!

A gyerekek olyan édesek a képeken. Mindig elcsodálkozom mekkorák már!

Roninak jobbulást, remélem nem nagy a baj!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Hú, Andi, gondolok Rátok!!!!!!

Giga, őszinte részvétem az anyósod miatt. Hogy vagytok? A férjed hogy viseli?

Pilla, én is csak olvasni kukkantok be mostanában, nem sok időm van nekem sem. De én is nagyon bánnám, ha megszűnnénk!!!

Tüccs, valamelyik nap jutottatok eszembe, hogy ti egy csapásra nagycsaládosok lettetek :lol: Dóri olyan gyönyörű kis hölgy!! Az ikrek meg nagyon édes babák!!!

Nircee, utólag is boldog szülinapot Marcinak!!!Hogy Simi mekkora baba! Csak ámulok és bámulok :lol: Pocifájás megszűnt már? Sokat sír még mostanában is?

Mi is betegeskedünk, lányok még mindig gethesek, bár Anna csak picit szörcsög szerencsére, Sárika jobban, még mindig, de gyógyszert nem kaptunk, lámpa, orrfújás+ Sterimar. Hétfőre én is belázasodtam, meg megfáztam rendesen, de most már jobban vagyok.

Henus, én a múlt héten sütöttem 2 mézeskalács házikót, meg mézesből adventi naptárat. Sárika lelkes asszisztálásával :lol: Tied elkészült?

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Lányok, ezt az üzenetet kaptam Anditól:
"Szia Nóri! Legkorábban majd kedden mehetünk haza, ha jól reagál Roni az antibiotikumra. Jobboldali gyuszi. Kivagyok. :( "
Most én kérek mindenkit, akinek megvan a száma, hogy küldjön neki egy bátorító sms-t!
Szegénykém!!!!! :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
nircee

Oh, szegény Andiék! Nircee, küldd már át légyszi Andi számát priviben.

Pilla, még éjszaka 3kor is itt gebedtem a gép előtt, néha ráklikkeltem az oldalra, aztán jól mondtam is magamban, hogy -óóó már- senki nem írt. Írhattam volna én is, de most csak a nyomi tanulásról tudnék rosszakat írni, ami senkit nem érdekel, meg esetleg, hogy Lelle hót lázas, be van gyulladva a torka. Viszont a vállalatgazdaságtan vizsgám hármas lett, megajánlott jegy elővizsgából, de jól elfogadtam.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Roninak sok-sok gyógypuszit küldünk! :cry:
Vendég

Nekem sem sok időm van fórumozni, sajnos. Laura ma megint elkezdett köhögni... Pedig két napja már semmi baja nem volt...
Ma megvettem a maradék ajándékokat, jól fel is húztam magam... Gyűlölöm ezt a kötelező vásárlást. Egy vagyont elköltöttem olyan emberekre, akikkel ebben az évben kb. kétszer találkoztam, és akkor sem szóltak hozzám egy kukkot se...
Jövőre esküszöm, hogy elutazunk karácsonykor...
Vendég

Pilla, és muszáj venni azoknak az embereknek is? Vagy csak ilyenkor találkoztok és szűk családban van? Mi most már pár éve a keresztszülőkkel, unokatesókkal 26.án együtt ebédelünk, de már nem ajándékozgatunk, csak a kicsiknek. Már azt sem tudtuk mit szeretne a másik. Úgyhogy mi csak a "szűk" családban ajándékozunk. Persze az sem kicsi, de még belefér.
Mi még nem nagyon vettük meg a dolgokat. Jövőhéten talán egyik nap eltudunk menni majd szétnézni, de a férjem 2 boltba hajlandó bejönni. Egyik a C&A, másik a Média Markt, no, de itt pl. nem kapunk halat.... :)

Milyen ajándékokat vásároltál? Hátha találnék egy-két ötletnek valót.

Verna, már olyan sokszor akartam kérdezni, hogy Lolónak mi van az összenövésével? Azt már szétszedték, vagy szétjött magától?

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Szegény Andiékat sajnálom, de jó kezekben lesznek, és remélem hamar meggyógyulnak... :( :wink:

Amúgy én is olvasgattam tegnap este de nem volt mit, tényleg tegnap csak Pilla írt. :shock: Amúgy is egy ujjal kevesebb vagyok. :oops: MA reggel konkrétan lereszeltem egy darabot a jobb mutató ujjamból. :oops: VAgy 10 percig állítottam el a vérzést, nem is gondoltam, hogy egy ujj így bir vérezni... :shock:
Most este megnéztem mi újság a ragtapasz alatt, és hát szomorúan tapasztaltam, hogy egy szép nagy kráter éktelenkedik az ujjam sarkán a körömnél. kb egy öltés kellett volna neki, de mostmár mindegy... :?

Katica, ne is emlegesd a mézeskalácsot. Megcsináltam. Szórakoztam vele vagy másfél órát. Betettem a sütőbe, és jól meg égettem... :evil: :evil: Holnap ismétlés következik... :? MAjd megmutatom mi lett a vége. :wink:

Szonja is taknyos de nem vészes. Nem is nagyon kell fújni, inkább csak el van dugulva az orra. :roll:

NA most húzok, holnap korán akarok kelni. Bár Szonja még javában ugra bugrál... :roll: :?

Tiop hová tűnt? :shock:

thenus

Pimpoka, én is csak a szűk családnak vásároltam. Az én családom 3 fő (anyu, apu, hugi), a páromé 14 fő (11 felnőtt, 3 gyerek). Ami plusz az a barátnőmék (2 felnőtt, 2 gyerek), és a párom lejobb haverjáék (2 felnőtt, 1 gyerek), de ennek a két családnak szívesen vásárolok ( bár itt csak a gyerekeknek kell, mert mi felnőttek csak egy kis italt és csokit adunk egymásnak), mert együtt nyaralunk, kerti grillezünk, bulizunk. Ha nem is találkozunk, heti szinten felhívjuk egymást telefonon.
Anyuékkal és anyósékkal megbeszéltük, hogy jövőre csak valami apróságot veszünk, mert már Nekik sem tudok mit vásárolni. Mindenük megvan, úgyhogy marad a naptár, amit a lányok fényképeiből készítettek el. Ezt Laura születése óta minden évben megcsináltatom.
A családban is inkább csak a gyerekeknek vásároltam, de már egy vacak kínai baba is 2.000 Ft. :shock: A felnőttek csak italt, csokit, kávét kapnak (kivéve anyósék, anyuék és a dédi).

Ötleteket? Ami nekem nagyon tetszik az egy Play Doh gyurma, amihez van egy nagy bohóc, és ebből lehet kinyomni a különböző formákat. Ezt a barátnőm kisebbik fiának vettem, aki lassan 3 éves lesz. A nagyobbik fiú (6 éves) egy mini flippert kap. Ilyen nekem is volt gyerekkoromban és imádtam.
Amúgy vettem babákat kiegészítőkkel, tamagocsit, puzzle-t, könyveket, mese DVD-ket. Semmi extra, jó drágán...
Vendég

Honnan tudod, hogy eljött az ideje hazaindulni egy buliból?

- Ha fogalmad sincs, hol a cipőd.
- Ha épp most segített valaki a mosdóban a nadrágodat felhúzni.
- Ha hirtelen úgy érzed, muszáj összeverekedned egy másik csajjal.
- Ha legutóbb a mosdó tükörben azt vetted észre, hogy sokkal jobban hasonlítasz Szörnyella de Frászra, mint arra a helyes lányra, aki a bulira megérkezett.
- Ha hajnali 3-kor a Burger Kingben elejted a hamburgered, felveszed és habozás nélkül eszed tovább.
- Ha elkezdesz bőgni, és mindenkinek azt ordítozod, mennyire szereted őket.
- Ha kevesebb mint 3 órád van hátra a reggeli munkakezdésig.
- Ha a késztetés, hogy levetkőzz, felállj egy asztalra és elkezd énekelni, ellenállhatatlanná válik.
- Ha nem emlékszel, hogy hol laksz.
- Ha a hangod a cigitől olyan, mint Bonnie Tyleré, és csak akkor dohányzol, amikor iszol.
- Ha veszekszel a pultossal, amiért átvert és limonádét adott, pedig csak nem érzed már a vodka ízét.
- Ha úgy érzed, hogy ágyban fekszel, de a párnád furcsa módon egy pizzára emlékeztet.
- Ha minden beszélgetést azzal kezdesz: "Ne értsd félre, de..."
- Ha nem veszed észre, hogy a WC-tető le van csukva, miközben rajta ülsz.
- Ha ölelésre nyújtod a karod, és ez inkább birkózó mozdulatnak tűnik.
- Ha fáradtnak érzed magad és a földre ülsz.
- Ha azt hiszed, hogy miközben a fejed fölött hadonászol, és a feneked riszálva kiáltozod, hogy vuu-huú, ez a legszexisebb tánc a világon.
- Ha nyitvahagyod a nadrágodon a gombokat, hogy lerövidítsd az időt, amit a mosdóban kell töltened a sok folyadékfogyasztás miatt.
- Ha leveszed a cipődet, azt gondolva, hogy mezítláb majd tudsz egyesenen járni.
Vendég

Sziasztok!
Én már megfigyeltem, hogy ilyenkor karácsony környékén, és nyáron szokott egy kicsit lassulni a fórum. Gondolom ilyenkor már mindenki fáradt, és rengeteg a tennivalója is. Nyáron meg hát ott a jó idő. :)
Én azért jövök ritkábban, mert a lánytól egyszerűen nem tudok leülni a géphez. Amint meglátja máris jön és feltúrja magát a székre mellém, és mondja, hogy "mennézük a nyuszitácot". Bele van habarodva a Csicsi féle Pimpinkinbe, meg a Lilly babás videókba és ezeket kell a neten nézegetni. És nem unja meg... :twisted:

Sajnos Andi száma nekem sincs meg, de nagyon szorítok nekik, hogy gyorsan meggyógyuljon Roni! Szegénykém!

Katica!
Köszönöm szépen, kicsit jobban vagyunk. Férjem uram egész jól viseli a dolgot, bár ő sosem volt egy érzelgős fajta. Vasárnap lesz a temetés. Szórásos temetés lesz. Apósom holnap kapja meg a hamvakat urnában és vasárnap elszórják az anyósom egyik legkedvesebb helyén. Ez még egy nagyon nehéz nap lesz, de utána azt mondják, hogy megkönnyebbül egy kicsit a család. Remélem így lesz... :oops: :roll:

Nircee!
Te adsz el a vaterán, vagy vásárolgatsz?

Karácsony:
Nálunk már egy ajándék kivételével minden megvan, de van még olyan, amit el kell készíteni. Vettem fali kulcstartót, meg zsepitartót és ezt szeretném szalvéta technikával kicsinosítani.
Ja! És hát még csomagolni kell... :D

Lányok!
Képzeljétek el mi történt velünk múlt vasárnap! Délelőtt elmentem a gyerekekkel játszótérre. Ezzel szemben van egy épülő ház, és ezen az építkezésen volt egy pasas, aki miközben minket nézett önkielégítést végzett. Egyedül mi voltunk a játszón, tehát mást nem nézhetett. Én el sem hittem a szememnek amit láttam. Figyeltem egy pár pillanatig, hogy tutira azt látom-e amit látok, de sajnos igen. Bedobtam gyorsan a gyerekeket a kocsiba, és elmentem rendőrért. Aztán visszamentünk a rendőrökkel a helyszínre, ők lehozták a pasast és nekem háttal állítva megkérdezték, hogy a ruházata alapján felismerem-e. Mondtam, hogy igen, ő volt az, én azért jó pár méterrel arrébb álltam. Aztán még be kellett mennem a rendőrségre megtenni a feljelentést. Ugrott az aznapi délután alvás Lilinél, de legalább egy mocskos korccsal kevesebb van. A rendőrök jól elintézték a fickót. Mondták, hogy ígérik, hogy többet ilyet a pasas nem akar majd csinálni. :? Ja! És ukrán volt. :?

Na megyek, mert felkeltek a csemetéim.

Kép
Kép
giga1

Helló!

Pilla, :lol: :lol:

Giga, nem semmi a sztori... :shock: Meg az sem, hogy te egyből elmentél a rendőrségre. Lehet én csak menekültem volna hazafele. De igazad volt. Így nem lesz már ott legközelebb, ha meg csak elfutsz, még ki tudja hányszor láttátok volna.. :roll:

Ajándékok, áhh... :x Mi minden évben elhatározzuk, hogy csak a gyerekekenek veszünk, de valahogy ez mégis másképp alakul. :?
Megszámoltam, hogy mi 25 embernek veszünk ajándékot. :shock: :? Ez a legolcsóbb kivitelezés mellett is kb 80 e Ft. :shock:
Az a baj, hogy van aki megbántódik, ha mondom, hogy ne ajándékozzunk, mert nekik nincs sok rokon, csak mondjuk mi, és szívesen vesznek, és nem értik, hogy nekünk ez mért okoz gondot.
Na mindegy egyszer ,majdcsak dűlőre jutunk. :roll:

Most megyek bekeverem a mézetésztát... :?

thenus

Giga, micsoda sztori! :shock: Már akartam kérdezni, hogy Bulcsú előjött valami új "mutatvánnyal"? Gratulálunk a kúszáshoz!

Henus, alaphangon ötven, a nagy semmire, olyan embereknek, akik egész évben szarnak ránk...

Jövőre tényleg másképp csinálom. Most itt megfogadtam! Majd emlékeztessetek rá!
Vendég

Sziasztok!

Először is jobbulást Roninak!!!!

Giga: nem semmi, jól tetted, hogy feljelentetted a gusztustalan alakot!

Pimpoka: én is akartam már írni, csak mindig kiment a fejemből. Szóval az van az összenövéssel, hogy amikor a kórházban voltunk tavasszal, akkor egy erősebb törléstől felszakadhatott Lolonak, mert vérzett neki kicsit, és utána szabaddá vált a hüvelye. (A nővér törölte meg neki.) Aztán kb. 1 v. 2 hónapja megint összenőtt... Én viszont nem vagyok képes ilyen brutális törlésre, szóval marad (egyelőre).

Nálunk az van, hogy a férjem szerencsésen kilábalt a bárányhimlőből (ma volt dokinál, hétfőn már mehet dolgozni). Lolinál még semmi, úgyhogy nem mondtam le a hétvégi programom... Ha gáz van, majd hazajövök. Képzeljétek, kastélyprogramra megyek, akinek dolgozom, kitalálta, hogy a szokásos karácsonyi céges vacsi helyett menjünk el együtt egy szállodába, és csinálnak nekünk ilyen jó kis nyomozós programot. Mindenkinek lesz valami szerepe a történetben, és a helyszínen kapunk még instrukciókat. Én imádom az ilyesmit. :)
Nagyon gondolkodtam, hogy lemondjam, mivel Lolo bármelyik percben bárányhimlős lehet, de aztán rájöttem, hogy erre nem lehet építeni. Az apjánál is három hét volt a lappangás, és ha most itthon maradok, miközben semmi baja a gyereknek, nagyon bánnám... Inkább elmegyek (nincs túl messze), aztán ha gáz van, haza tudok jönni... Az is lehet, hogy lesz 5 pöttye a csajnak, láztalanul - a családban volt rá pár példa.
Na majd meglátjuk még, de nagyon jó lenne ez a kis kikapcsolódás!!!
Vendég

Sziasztok.

Csatlakoztunk a taknyosok klubbjához. Szerencsére csak Dóri, a piciknek még korai lenne. :(

Fúú Giga, nekem se jutott volna eszembe rendőrért menni. De igencsak jól tetted, hogy nem hagytad annyiban.
Nagyon megható lehet egy ilyen szórásos temetés. A gyerkőcöket is viszitek, vagy lesz aki vigyázzon rájuk??

Hát a Karácsony nálunk kimerül a karácsonyfadíszítésben és persze Dóri is kap ajándékot. Egyelőre egy porszívót már vett neki apa, meg duplót is szeretnénk. Idén nem megyünk sehova, a szülők jönnek, bejglit rendeltem és ennyi.
Őszintén, ha nagyon akarnám még valami vacsit is kreálhatnék, de akkor aztán leesne a fejem a fáradtságtól a karácsonyi halászlébe. Így kapunk még kaját is anyósomtól. Tök rendes.

Amúgy a picik jól vannak, Anna már kezd gömbölyödni, vannak már apró hurkái is a combján. :lol: Petya egy picit le van maradva, de érte sem kell nagyon aggódni. Éjjel még 3x kelnek, az etetéseket nem úszom meg 45percnél rövidebben..

Na megyek, sok a dolog.

KépKép
tüccs

Eleinte a kevés alvásra és a sok stresszre fogtam, de most végre megtaláltam az igazi okát!Azért vagyok fáradt,mert túl sokat dolgozom!
Tudniillik 10 millió lakosa van Magyarországnak.
Ebbol 3,5 millió nyugdíjas,ami azt jelenti,hogy a maradék 6,5 milliónak kell elvégezni MINDENT!
Hétszázezren tanulnak,ami azt jelenti,hogy a maradék 5,8 millióra marad az összes munka,de 800 ezren a kormánynak dolgoznak,így marad 5 millió. Félmillió embert alkalmaz a katonaság.
Lenne még 4,5 millió aktív.600 ezren még iskolakötelezett kor alatt vannak. Ha számba vesszük az összes munkaerot,aki a parlamentben, polgármesteri hivatalokban,állami támogatású intézményekben, dolgozik,megkapjuk ugyebár azt a maradék 1,5 milliót,akire a tényleges munka elvégzése hárul. Egy adott pillanatban háromszázezer ember fekszik kórházban,van táppénzen,hozzájuk jön a félmillió munkanélküli,s máris láthatjuk:pontosan hétszázezer ember osztozik a terheken. Ja... és most olvastuk a legújabb statisztikát:jelenleg
699.998 ember van börtönben,ami azt jelenti,hogy mindössze két emberre maradt minden munka:
Rám és Rád.
Te most éppen internetezel.....
Vendég

Pilla!!!
Ez marha jó!!! :lol: :lol: :lol:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

:oops: :lol:
Vendég

Igen-igen, nekem is nagyon tetszett! :lol:
Bulcsú még mindig inkább kúszik. Nem próbálkozik nagyon mással. A fenekét emelgeti fel, de még messze vagyunk a négykézlábra állástól, szerintem...

Tüccs!
Még nem tudom, hogy visszük-e a gyerekeket a temetésre. Lilit nem szeretném elvinni, mert ő nagyon rakoncátlan. Bulcsú kibírná. Még Apával meg kell beszélni, hogy hogyan legyen. Szeretnék ott lenni támaszként.

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Giga,
csatlakozom az előttem szólókhoz, nekem sem jutott volna eszembe rendőrt hívni! De nagyon jól tetted!!!
Zömmel eladok a vaterán, de azért már jó sok dolgot vettem is ott. :wink:

Pilla,
ez tök jó! :lol:

Tüccs,
milyen az ikrekkel? Mármint a szoptatás (egyáltalán szoptatsz?), tisztába tétel, fürdetés? Nagyon nehéz? Dóri most már joban megbarátkozott veled? Tesókhoz mit szól? Van sok hiszti?

Katica,
köszi a kérdésed, a pocakfájás már csak ritkán jelentkezik, és nem sír annyit. Leginkább már csak akkor sír, ha éhes, álmos, vagy unatkozik. Letenni ugyanakkor nem nagyon lehet, csak kézben van csöndben, illetve a játszószőnyegen is nagyon jól eljátszik, ha ül mellette valaki. Amint kicsit odébb megyek, rázendít... Nem egyszerű így sem az élet, mert alig tudok bármit is megcsinálni. :roll:

Lányok, 2 dolgot is szeretnék mesélni.
Az egyik, hogy Simi este lefekvés előtt 3deci (!!!) tejet/tápit eszik!!! 200ml tej és 100ml tápi az adagja, már jó ideje. Ha csak 20 ml-rel is kevesebbet kap, ordít! Pedig ez rengeteg, Marci eszik ennyit. Nem akarok én ennyit adni neki, de kiköveteli! Addig ordít, míg meg nem kapja a teljes adagot. Utána megnyugszik, kibukja a felesleget, és elalszik este 8 körül, és reggel 1/2 8-ig alszik! Hason! :roll: :roll: :roll:
A másik, hogy valamelyik nap besurranó tolvajok voltak a kertünkben, de szerencsére nem jutottak be! Épp a fotelben ültem, mikor láttam, hogy valaki jár a kertünkben. Sajna nem láttam, csak árnyékot, mert olyan a függönyünk, hogy nem lehet átlátni rajta. Csak annyit láttam, hogy sétál nálunk valaki, majd a ház sarkánál megfordul, és megy vissza. Ott ült mellettem a férjem, mondtam neki mi van, erre ő azonal kiment, de már nem látott ott senkit. Kiment az utcára, ott látott 2 19-20év körüli srácot (nem ciguk, fehérek!!!) egy Volvóval, a kocsi az út közepén állt járó motorral. Mikor észrevették, hogy figyeli őket, elmentek. Másnap halljuk, hogy a mellettünk lévő óvodából az összes óvónő pénztárcáját ellopták!!! Sajna a férjem nem jegyezte meg a rendszámot, és a fejükre sem tudott pontosan emlékezni, így nem tudott segíteni, pedig tuti ők voltak! Nálunk azért nem jártak sikerrel, mert 1: itthon voltunk, 2: a többi ház hátsó bejáratához nem tudtak odamenni, mert mi kerítést húztunk fel anno. (Sorházban lakunk, mienk a szélső). Tuti ezért mentek be a kertünkbe, és ezért fordultak vissza azonnal. Az a legszörnyűbb, hogy eddig ez nem volt ilyen környék, a kapukat sem zárta senki (csak mi, és ezért hálás vagyok a férjemnek), a garázs is sokszor nyitva állt benne a sícuccokkal és biciklikkel. Mondjuk egy ideje a sícuccok a padláson vannak, de akkor is! Vége a nyugalomnak, pedig pont ezért költöztünk el. :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Nirce, atyaég! éN mindig nagyon fosós voltam, és sosem mertem kimenni késő este az ajtón... :oops: Pedig sosem volt részem hasonlóban.

NA készen lettek a mézesházak. Teszek fel fotót. Meg a Mikulástatyiról is. Katica, majd kíváncsi vagyok a tiédre is! :wink:
Aztán go aludás! :wink:

Kép Kép

Kép Kép

Kép

thenus

Gigának Boldog Szülinapot Kívánunk!

Kép
Vendég

sZIASZTOK!
Henus!
Nagyon szépek a házikók igazán ügyes vagy!
Köszi,hogy hiányolsz,de teljesen kész vagyok!A második vérképem is rossz lett sőt...... :cry: :cry: Anti-streptolizin 0 titer. : 1960.6 IU/ml. < 200,na ennek 200 a vége addig normális!Nekem pedig 1960 :shock:
a vastablettától feljebb ment a vasam,és a szervezetem sincsen begyulladva,süllyedésem 10-et vissza ment!Na most én gyanakszom,hogy ez az érték ami nagyon meg ugrott nem-e attól van,.hogy a vérvétel előtti napon engem is elkapott a hasmenéses nyavaja egész nap ki voltam!Átment az egész családon!Nem tudom,de már nagyon unom,hogy állandóan van valami ünnep előtt! :(
Andibab!
Ha valaki tudja a számát elkérhetném priviben?!!!!Nagyon szívesen írnék én is egy sms-t nekik!Sajnálom nagyon őket,tudom,hogy min mennek keresztül most! :cry: :cry:
Giga!
BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK NEKED!
Kép
SZIASZTOK!
Bocsi mindenkitől,de ki vagyok! :cry:

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop, de jó, hogy jelentkeztél, még ha rossz hírekkel is... Gyógyuljatok meg gyorsan! Puszik mennek! :wink:

Henus, eszméletlenül ügyes vagy! :shock: Ööööö... Bérsütést nem vállalsz? :oops: :lol:

Nircee, a párom keresztapjáék ott laknak a Vadkerti Zsigmondban. Nyáron arra ébredtek éjszaka, hogy valami puffant. Kimentek a teraszra, de semmi. Aztán másnap észrevették, hogy a kamrában leszakadt egy polc. Nem tudták mitől, de az ablakról a szúnyogháló is le volt szakadva. Aztán a szomszéd mesélte, hogy éjszaka betörtek hozzájuk, a kamraablakon keresztül. Betesznek egy kisgyereket, aki bentről kinyitja az ajtót nekik. Ekkor jöttek rá, hogy náluk is ez történhetett, csak leszakadt a polc a gyerek alatt, úgyhogy továbbálltak...
Vendég

Laura éjfélkor felsírt és nem is tudott visszaaludni. Elbóbiskolt, de újra, meg újra felsírt és fogdosta a pocakját. Valami hasnyavaja kínozta, adtam Neki Nurofent és elmúlt. Nemrég kelt, köhög, tüsszög, folyik az orra. Láza nincs, pörög ezerrel. El sem hiszem, hogy már egy hónapja, kisebb megszakításokkal, beteg. :shock: Ezek az új nyavaják egyre ragaszkodóbbak...
Vendég

Sziasztok!

Kössz a dicséretet, de nem olyan nagy dolog, mint amilyen szép a végeredmény... :oops: A párom is kontárkodott egy kicsit, neki köszönhető pl a kémény... :lol:

Pilla, hát tényleg így van, ezek a bacik nagyon ragaszkodnak. Szellőztessetek sokat, és menjetek sokat a levegőre, hagy pusztuljanak... :wink:

Tiop, nagyon sajnálom, hogy veled sincsenek rendben a dolgok. Tudom milyen szar ez ünnepek előtt. Teljesen megkeseríti az előkészületeket. A doki egyébként mit mondott? Gyerekek legalább nem betegek?

Giga, téged Isten éltessen!!! :)

Hát én egész héten készülődtem hogy megyek a Vörösmarty térre kicsit csalingázni. Hát egyik nap sem jött össze, végül megegyeztünk,hogy majd ma. Igaziból betérnék máshová is, és megvenném a maradék ajándékokat. De szerelőnél van az autónk, ami alapból nem baj, én amúgy sem azzal mentem volna, de a párom eljött volna értem délután. de még mindig nem tudni hogy ma meglesz e. Szóval ma is lemaradtam. Ráadásul ma 6-ra ügyvédhez kellene menni tehát elég sietős volna hazafele... :?
Úgy látszik nem jön ez össze nekem... :( :x

thenus

Henus!
nagyon ügyes vagy ezzel a házikóval!!! Talán jövőre én is benevezek Dórival egyre, megpróbáljuk együtt megcsinálni.

Giga
Boldog szülinapot, mégha beárnyékolja is a családi gyász.

Tiop
Próbálj meg pihenni és rengeteg vitamint enni. A szervezeted jelez ám, ha kimerült vagy és hát tudjuk, hogy az vagy. Könnyű is ezt mondani így karácsony előtt....
Ja, a vas mellé szedhetsz folsavat is, nekem a kórházban adtak mellé, így jobban felszívódik állítólag.

Nircee
szopiznak az ikrek is, de pótlás is kell nekik. Már 1-1 etetés alkalmával megesznek fejenként 80-90ml-t, ebből a fele biztosan anyatej. Anna irtó zabás, simán leeszi Petit , pedig ő a kisebb.
Dóri nem hisztis egyáltalán, nem is veszem észre rajta, hogy féltékeny lenne. Viszont nagyon apás, irtó aranyosak együtt. Nekem meg kicsit lelkiismeretfurdalásom van, mert szegényre alig jut időm. Na majd egyszer folytatom, csak sír Peti.

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Megnézte a főorvos asszony is többször Ronit, voltunk a fülészeten is. Tegnap délután kimondták, hogy "nem tüdőgyulladás, hanem valószínűleg :shock: egy idült bronchitis, meg van egy ujjbegynyi folt, ami lehet, hogy egy korábbi gyula maradéka". Mivel nem kap vénásan semmit, csak szájon át antibiotikumot, láztalan 2 napja, így hazahoztuk saját felelősségre. Ugyanis egy olyan fertőző kicsivel volt egy szobában (meg két kruppos kissráccal) akinél olyan streptococcus baktériumtörzset tenyésztettek ki, ami már az ötödik féle antibiotikumra se reagál. Ráadásul behoztak egy agyhártyagyulládás gyanús kicsit, akivel beköltözött a lázas influenzás anyukája is, és őket sem különítették el. Vagyis mindenki szabadon fertőzött mindenki mást. És elegem lett, ugyanis semmiféle tájékoztatást nem adtak a gyerek állapotáról, csak ha sarokba szorítottam valamelyik orvost, akkor makogtak valamit, és a fentieket is akkor tudtam meg, amikor "elcsíptem" az ügyeletes orvos és az ügyeletes nővér beszélgetését... mivel nincs láz, jó a vérkép, és tele lett a t..öm azzal, hogy nem tud pihenni Roni egy percet sem, mert valaki mindig kiabál vagy visít (tényleg, egy 7-8 hónapos gyereket miért kell felkeltenie az anyjának minden éjszaka másfél óránként, hogy megszoptassa??? kicsit elmebetegnek tűnt, szerencsétlen gyerek se tudta magát kialudni... na mindegy).

Szóval itthon vagyunk. A gyerekorvosunkat jellemzi az, hogy hiába telefonáltam neki, hogy itthon vagyunk, velem nem is beszélt, hanem az asszisztensével üzent, hogy nem kíváncsi a gyerekre, majd hétfő délután vigyem be a zárójelentést... asszem másik orvos után fogok nézni jövőre, pláne, mert úgyis költözni fogunk...

Most ennyi, megyek "etetni", a Roni fáradtságát jellemzi, hogy este 9-től reggel fél 10-ig aludt... De szerencsére azóta is vigyorog...
andibab

Mi az, hogy nem kíváncsi a gyerekre? :shock: A mi doktornőnk sincs a helyzet magaslatán, de ha gáz van, külön kéri, hogy értesítsem a fejleményekről.

Örülök, hogy Roni jobban van! :wink:
Vendég

Nagyon szépen köszönöm a köszöntéseket lányok! Nagyon jól esik!

Andi!
Szerintem jól tettétek, hogy ilyen állapotok mellett inkább hazajöttetek. Nagyon sokat számít az, hogy Roni pihenni tudjon.

Tiop!
Ejha! Remélem hamar kiderül, hogy mi a gond nálad! Gyorsan gyógyulj meg!

Henus!
Nagyon ügyesek vagytok, hogy ilyen szép dolgokat készítettetek!

Nircee!
Nem semmi az adagja Siminek! :shock: :wink:
Durva, hogy ilyen dolgok történtek nálatok! Nagyon vigyázzatok magatokra! Kár, hogy a férjed nem jegyezte meg a rendszámot. Na, de sebaj, az a lényeg, hogy senkinek nem lett baja. Egy betörő veszélyes is tud lenni, ha váratlanul rajtakapják...

Pilla!
Köszönöm szépen a képet! Nagyon jó! :D
Laurának jobbulást kívánok! Remélem karácsonyra teljesen rendbe jön már!

Kép
Kép
giga1

Giga, nagyon boldog Szülinapot!!!

Andi,
szerintem is jól döntöttetek!!!! Én mindig csodálkozom, hogy hogyan lehet ennyi fertőző gyereket összezárni, hiszen a legyengült szervezettel sokkal könnyebben bekapnak mást is! Ráadásul a kórházakban aztán van mindenféle baktérium- és víruskoktél. :evil: Persze az is igaz, hogy nem tudnak minden gyereket külön szobába tenni. Szóval ez egy 22-es csapdája. :?

Tiop,
nem hangzik valami jól!!!! Nem tudok okosabbat mondani, minthogy mihamarabbi jobbulást!!!!

Henus,
annyira tetszik a házikó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nagyon ügyes vagy!!!!! Én idén az IKEA-ban vettem kész házikót, csak össze kell ragasztani a darabokat és ki kell díszíteni.

Tüccs,
80-90ml? Az se semmi!!! :wink: Nem baj, nőjenek csak szép nagyra! Figyi, Dóri miatt meg ne legyen lelkiismeretfurdalásod, tapasztalatból mondom ,hogy amint kialakul egy kis rendszer nálatok, lesz időd csak vele is lenni egy kicsit (akár 15-20percet, az is több a semminél), amikor csak vele törődsz, és akkor majd ismét közeledni próbál feléd. Nem könnyű 3 gyerekkel, adj magatoknak időt! Jövő ilyenkor már minden olyan lesz, mintha mi sem történt volna! :wink: :D

Minden kis- és nagy betegnek jobbulást kívánok!!!!!!!!!!

Kép
Kép
nircee

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?