Sziasztok!
Kicsit eltűntem, még mindig dögrováson vagyunk, már nagyon elegem van... bár az orvos szerint "semmi bajuk" a csajoknak, mégis úgy köhögnek, hogy még a kaja is kijön belőlük. Elviszem őket fül-orr-gége szakrendelésre, hátha ott okosabbak... Persze a gyerekorvos simán beoltaná Ronit a 15 hónapos oltással ilyen állapotban is, de én nem vagyok hajlandó addig odavinni, amíg ennek a köhögésnek (plusz a térdéig ér a taknya - bocs!) végére nem járunk.
Giga,
részvétem!
Sajnos úgy látszik, ez egy ilyen évvége, holnap a férjem is temetésre megy, a nagynénje ment el. Leukémiás volt, pár éve diagnosztizálták nála, akkor a kemo meg egyéb dolgok még rendbehozták, egész jól volt, sajnos nemrégiben újra felfedezték nála, és a kemo miatti legyengült szervezete bekapott egy tüdőgyulladást a kórházban, és elaludt. Kicsi unokái vannak neki is, a gyerekek azóta se értik, hogy miért nem fog hazamenni már a nagyi...
Nóri,
boldog szülinapot így utólag a nagyfiadnak!
Mikulásozás idén kimarad, itthon volt csak: Bogi kitakaríttatta velem a család minden tagjának 1-1 pár lábbelijét, és szépen egymás mellé lepakolta őket az erkélyajtóba, hogy a Mikulás jól lássa őket. Aztán leste, hogy mikor jön már... nagyon el volt keseredve, amikor azt mondtam, hogy a Mikulásbá csak akkor jön, ha ő már szépen alszik, mert olyan gyerek nem kap ajándékot, aki az iccaka közepén amerikaifoci-meccset néz
az anyjával együtt
Apuci ugyanis vidéken volt Ferenc-napozni, valamikor az éjszaka közepén ért haza, őt vártam. Nagyon szerencsém volt, mert véletlenül aznap este angyalkák voltak a csajok, egyáltalán nem nehezítették meg a dolgomat, pikk-pakk lement az esti rutin, és el is aludtak kábé normális időben...
Az oviban ugyan ma lenne Mikizés, de nem viszem be Bogit. Még ezzel is jól felhúzott a "kedvenc" óvónőnk múlt héten. Nem tudom, mi a szokás más óvodákban, de nekem kicsit fura volt, hogy az önkormányzati fenntartású oviban a szülők veszik meg a mikuláscsomagokat - konkrétabban én és a férjem - és még azt is elvárták volna, hogy én "mivel úgyis ráérek itthon" rakjam is össze őket... ráadásul képtelen volt megmondani, hogy hány darab miki-csomag kell!!!
(persze mondjuk gyümölcsöt se kapnak a gyerekek, csak ha valamelyik szülő visz be - ki van írva október eleje óta szép nagy betűkkel a hirdetőtáblára, hogy "elfogyott az önkormányzati támogatás, kérjük a kedves szülőket, hogy hozzanak gyümölcsöt, ha szeretnék, hogy a gyerekek azt is kapjanak étkezés után" - ŐRÜLET!!!!)
Henus,
te mint óvónéni, úgy általában szoktad volt tudni, hogy hány gyerek jár a csoportodba hivatalosan (nem, hogy mennyi van-lesz épp "betegszabin", hanem a csoportlétszámot)? Merthogy ez a szerencsétlen még azt se tudta megmondani!!
Csak nyökögött, hogy majd januárban jönnek még ketten-hárman, meg majd márciusban is... de hogy december hónapban hány gyerek jár oda, vagyis hogy hány darab csomagra lesz szükség, nem tudtuk meg!!!!!!!
A karácsonyi beszerzések nagy részét már letudtuk, még 2-3 ajándékot kell megvenni, és kész. Mi a párommal megegyeztünk, hogy egymásnak csak 1 darabot, és 5ezernél nem drágábbat veszünk. Én egy kicsit túlléptem a keretet, de az még belefér. Csak a lányok kapnak több ajit - megint bele fogunk fulladni a játékokba...
Most épp ezerrel keresek a fára csúcsdíszt, tavaly eltört a gyönyörű nagy aranycsillag, más dísszel hülyén nézne ki a fa, így valami hasonlót vagy ugyanolyat keresek mindenhol... és már elkezdtem gyártani a díszeket, idén aranyszínű lesz a teljes díszítés, és megint "masnis" lesz a fa. Csak most többet kell gyártanom, mert tavaly utólag keveselltem a mennyiséget, az 50 darab "elveszett" a fán...
No, megyek, és kizavarom Bogit az ágyából, még mindig alszik....
Roni meg szétszedi a nappalit....