Sziasztok!
Tegnap voltam a (kötelezö) fogászaton, Dr. Váczi Mária magánrendelésén Csillaghegyen. Volt egy amalgám tömésem, ami mellett kilyukadt a fogam, egy fehér tömés, ami már nem zárt jól, és alatta szuvasodott tovább a fogam, és egy aprócska, ámde vadi új lyuk is akadt. A fogdoktor néni mindhármat elintézte szolid 1,5 óra alatt, szuri nélkül, és egyszer se fájt annyira amit csinált, mint amennyire a szuri szokott. Kicsit kellemetlen volt, mikor a lyukak legmélyét tisztogatta, de alig.
Életem Párjának teljes leltárt csinált (hozzányúlni még nem engedte így első látásra) a szájában, adott neki beutalót röntgenre, és elcsacsogott vele kedvesen. Teljesen fogorvos fóbiás a pasi, ha a szájába nyúlnak, attól egyszerre van üthetnékje és hányhatnékja, mióta egyszer a szájpadlásába törtek egy tüt. Na, ez a doktornéni, mire Lacinak a gyomra kicsit is megmozdult, valahogy mindig pont kívül is volt már a száján. Azért ez nem kis empatikus képességre utal... Este otthon azt mondta, hogy nagyon jó, hogy elcipeltem ehhez a doktornénihez (egyébként ordas eröszakkal történt), mert végre rendbe lesznek szedve a fogai! Ezek szerint hajlandó lesz visszamenni, és akkor már hozzányúlni is fogja engedni a doktornőt a fogaihoz...
De a hab a tortán a fogdoktornéni asszisztensnője volt. Nagyon kedves, figyelmes, aranyos. Amikor a hosszú ideig egyfolytában nagyra nyitva tartástól teljesen elgémberedett a szám (leghátsó fog volt az egyik, amit tömtek), akkor azzal a levegő-fújókával fújta az arcomba a friss levegőt, hogy nehogy rosszul legyek. Életem Párja le-föl mászkált odakinn, mikor már egy órájánál régebben voltam benn (és elfogyott az olvasnivalója), erre az asszisztensnő kiment, hogy megnyugtassa, nincs semmi baj velem, csak úgy döntöttünk, mind egycsapásra legyen betömve, azért tart ilyen sokáig. Azt mondta neki, hogy úgy viselkedik, mint a szülőszoba előtt szoktak az apukák... Laci persze undok volt vele, mert ahelyett, hogy megköszönte volna a kedvességet, hogy meg akarták nyugtatni, közölte vele, hogy ő nem ideges, csak elzsibbadt a lába. Na, ezért odabenn jól kivigyorogtuk...
Macho férfi, nehogymár elismerje, hogy aggódik...
Szóval már ekkor gyanús volt az asszisztens néni, hogy nagyon bennfentes a szülészeti ügyekben, de aztán, mikor odaadtam neki a kiskönyvemet, hogy pecsételje le, hogy jártam a fogászaton, végképp lebukott. Szakszerűen végignézte a leleteimet, és amíg a doktornő Laci szájában leltározott, szépen lefordított nekem minden szakblablát. Úgyhogy ful-extra volt a kiszolgálás a fogászaton!
Szóval egyrészröl mindenkinek szívböl tudom ajánlani Dr. Váczi Mária magánrendelését (egyébként a Csobánka téri rendelöben dolgozik, mint gyermekfogász), aki Békásmegyer, vagy Csillaghegy környékén lakik. Másfelöl érdekelne, nem ismer-e valaki a Margit kórház szülészetén egy tündéri aranyos, kedves hölgyet, aki kb. 50 éves lehet, vállig érö, feketére festett haja van, talán 170 cm magas lehet, és átlagos testalkatú, nem sovány, de nem is kövér, a korához képest nagyon csinos, és szabadidejében fogászati magánrendelésen való aszisztálással gyanúsítható!
Márti