Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Adri! Te a Margit kórház terhesgondozójáról beszélsz?!?! :-O
Velem még egyetlen egyszer sem álltak szóba, amíg pisit nem kaptak, vérnyomást és testsúlyt nem mértek. Volt olyan, hogy csütörtök reggel voltam vérvételen és péntek reggel is mennem kellett, mert akkor rendel dr. Mousa. Még akkor is kiküldtek a WC-re, mikor megtudták, hogy nincs beadott pohárkám. A hölgy ingerülten fel is hívta a figyelmemet rá, hogy ki van írva, hogy pisi _mindig_ kell.
Egy alma arcú, szőke, nagyon kedves növérrel én is találkoztam. Tényleg 35-40 között lehet, és elég alacsony, talán ha 160 cm lehet. Tényleg ö volt eddig az egyetlen, aki türelmesen és kedvesen szólt hozzám, és látva, hogy az elsö babát várom, mindent szépen elmagyarázott.

Márti
Márti

Szia Márti!

Itt is, mert már a friss kismamákban is írtam...

Nem tudom az én pisim miért nem kell nekik a Margitban. Mindegy már nem izgat. Én mindig az osztályra megyek fel a dokimhoz, mert ö soha nem rendel a terhesgondozóban. Jobb is így, nem kell azt a sok unott nöcit elviselni aki ott dolgozik a terhesgondozóban. kivétel tényleg az az 1.

Adri
Adri

Szia Adri! (Itt is Kép)

Igazán irigyellek, amiért nem kell örökké a terhesgondozóba mászkálnod. Bár most nekem is mondták, hogy mivel a vizelet-tenyésztésem eredménye pozitív lett valami bacira, menjek be a leletért, és keressem meg napközben Mustafa doktort az osztályon. De én nagyon nem szeretnék oda menni, ott szerencsétlenkedni, hogy hol lehet az orvosom, órákig várni, ha éppen van valami szülés vagy mütét, és még akkor sem garantálja senki, hogy lesz ideje rám. Kép
Jó, persze, mint a mellékelt ábra mutatta, a terhesgondozóban sincs garancia arra, hogy rám is ér az orvosom, és érdemben foglalkozik is velem... Kép

Ki az orvosod?

Márti
Márti

Márti!

Én pl. hívhatom Laczát a mobilján. A multkor is felhívtam, hogy most végeztem UH-n, hova menjek és akkor szól, hogy nögyogyi, szülészet, vagy szülöszoba...

Szerintem könnyen megtalálod a dokidat, mert az osztályon kedvesek a növérek, a szülésznök meg pláne, nem olyan undokok mint a terhesgondozós gárda.

Kitartás és fel a fejjel.

Te (vagy ti a pároddal) mikor mentek szülésfelkészítöre? 4 x hétföi nap.

Adri
Adri

Szia Adri!

Nyár vége, ösz elejére tervezzük a szülésfelkészítö meglátogatását. (Karácsonyra várom a babát.) Öszig még remélem sok minden kialakul, pl. az orvosommal való kapcsolat.
Most inkább a terhestorna keresését érzem aktuálisnak, de valahogy az se akar összejönni. Kép

Te voltál már a szülésfelkészítön?

Márti
Márti

Sziasztok!

Én még nem választottam orvost, sőt még kórházat sem, de a barátnőm jövő hónapban fog szülni, és csak jókat mondtak (a férjével) a Margit Kórházról. Ő a Sztanyik dokihoz jár, ezért nekem is őt ajánlotta, de amit itt olvastam, kicsit elbizonytalanított. A jelenlegi nőgyógyászom a II. Női Klinikát ajánlotta, de az valamiért nem szimpatikus nekem. Én is az első babát várom (9. hétben járok), és teljesen kezdő avgyok ezen a téren. Gyógyszer gondom nekem is van, mert a 3. héten Egyiptomban voltam, mikor gyomorfertőzésre adtak ott valami bogyót (akkor még nem tudtam a babáról), emiatt aggódom egy kicsit... Kép
Ha valaki szült már a Sztanyik doktornál, köszönettel venném, ha írna, akár pozitív, akár negatív élménye volt!

Köszi,
Zsuzs
Zsuzs

Szia Zsuzs!
Fent az archivban megtalálod, amit juni elején (júni 5., 8., 11.)írtam a Sztanyikról, illetve Meglepildi. Itt pedig, amit Katamama írt.
Üdv.: Cicus
Cicus

Sziasztok!

A barátnőm Karácsonyra várja a babáját, és megkért, hogy kérdezzek rá pár információra a kórházról.
Szóval: lehet-e vajúdás közben járkálni? lehet-e alternatív testhelyzetben szülni? lehet a szülőszobán szoptatni, adnak-e pótlást a babának?
Előre is köszi a segítséget, ha még eszébe jut valami, akkor kérdeznék még.

Köszi mégegyszer:Pele
Pele

Szia Pele!

Lehet vajúdás közben járkálni, van amerikai szülőszék, ha nincs semmi komplikáció, meg lehet szoptatni a babát (az én fiam meconiumos magzatvizet nyelt, ezért őt rögtön elvitték, és csak 10 perc múlva kaptam vissza), szerintem teáztatják őket, de ez kérésre biztosan elkerülhető (csak én még nem voltam elég gyakorlott, majd másodszorra!), ha rooming-in-ben van, más pótlást biztosan nem kap. Lehet lefejni is tejet.
Ha még van kérdésed, írjál. Én lassan négy éve, hogy szültem, de már alig várom a következőt! 
Üdv: Judó
Judó

Sziasztok!

Tegnap voltam a (kötelezö) fogászaton, Dr. Váczi Mária magánrendelésén Csillaghegyen. Volt egy amalgám tömésem, ami mellett kilyukadt a fogam, egy fehér tömés, ami már nem zárt jól, és alatta szuvasodott tovább a fogam, és egy aprócska, ámde vadi új lyuk is akadt. A fogdoktor néni mindhármat elintézte szolid 1,5 óra alatt, szuri nélkül, és egyszer se fájt annyira amit csinált, mint amennyire a szuri szokott. Kicsit kellemetlen volt, mikor a lyukak legmélyét tisztogatta, de alig.
Életem Párjának teljes leltárt csinált (hozzányúlni még nem engedte így első látásra) a szájában, adott neki beutalót röntgenre, és elcsacsogott vele kedvesen. Teljesen fogorvos fóbiás a pasi, ha a szájába nyúlnak, attól egyszerre van üthetnékje és hányhatnékja, mióta egyszer a szájpadlásába törtek egy tüt. Na, ez a doktornéni, mire Lacinak a gyomra kicsit is megmozdult, valahogy mindig pont kívül is volt már a száján. Azért ez nem kis empatikus képességre utal... Este otthon azt mondta, hogy nagyon jó, hogy elcipeltem ehhez a doktornénihez (egyébként ordas eröszakkal történt), mert végre rendbe lesznek szedve a fogai! Ezek szerint hajlandó lesz visszamenni, és akkor már hozzányúlni is fogja engedni a doktornőt a fogaihoz... Kép

De a hab a tortán a fogdoktornéni asszisztensnője volt. Nagyon kedves, figyelmes, aranyos. Amikor a hosszú ideig egyfolytában nagyra nyitva tartástól teljesen elgémberedett a szám (leghátsó fog volt az egyik, amit tömtek), akkor azzal a levegő-fújókával fújta az arcomba a friss levegőt, hogy nehogy rosszul legyek. Életem Párja le-föl mászkált odakinn, mikor már egy órájánál régebben voltam benn (és elfogyott az olvasnivalója), erre az asszisztensnő kiment, hogy megnyugtassa, nincs semmi baj velem, csak úgy döntöttünk, mind egycsapásra legyen betömve, azért tart ilyen sokáig. Azt mondta neki, hogy úgy viselkedik, mint a szülőszoba előtt szoktak az apukák... Laci persze undok volt vele, mert ahelyett, hogy megköszönte volna a kedvességet, hogy meg akarták nyugtatni, közölte vele, hogy ő nem ideges, csak elzsibbadt a lába. Na, ezért odabenn jól kivigyorogtuk... Kép Macho férfi, nehogymár elismerje, hogy aggódik... Kép Kép Kép
Szóval már ekkor gyanús volt az asszisztens néni, hogy nagyon bennfentes a szülészeti ügyekben, de aztán, mikor odaadtam neki a kiskönyvemet, hogy pecsételje le, hogy jártam a fogászaton, végképp lebukott. Szakszerűen végignézte a leleteimet, és amíg a doktornő Laci szájában leltározott, szépen lefordított nekem minden szakblablát. Úgyhogy ful-extra volt a kiszolgálás a fogászaton! Kép

Szóval egyrészröl mindenkinek szívböl tudom ajánlani Dr. Váczi Mária magánrendelését (egyébként a Csobánka téri rendelöben dolgozik, mint gyermekfogász), aki Békásmegyer, vagy Csillaghegy környékén lakik. Másfelöl érdekelne, nem ismer-e valaki a Margit kórház szülészetén egy tündéri aranyos, kedves hölgyet, aki kb. 50 éves lehet, vállig érö, feketére festett haja van, talán 170 cm magas lehet, és átlagos testalkatú, nem sovány, de nem is kövér, a korához képest nagyon csinos, és szabadidejében fogászati magánrendelésen való aszisztálással gyanúsítható! Kép

Márti
Márti

Sziasztok

Most fogok szülni remálem egy-két héten belül, arra lennék kíváncsi mivel az újszülött osztályt nem láttam, hogy hány ágyas szobák vannak a Margitban és velem van e a baba ott?

Köszi Éva
Éva

Sziasztok!
Kb. 2 napja elkezdtem írni, erre a gyermekem beütötte az escepet és abba kellett hagynom az írást.
Szóval én most a Sztanyikhoz járok. Eddig 3 alkalommal voltam nála, nagyon intelligens, kultúrált ember szerintem. Én a Gulyásról váltottam. Első gyermekemet nála szültem 16 hónappal ezelőtt, éshát az itt olvasottak hatására és egyéb hatások miatt váltottam. Nekem a szülésznőm ajánlotta a Sztanyikot. A szülésznőm egy nagyon talpraesett, szakmailag kiváló tudású nő ( szerintem). Szóval én az ő szavára adok. Úgyhogy edig én nem tudok mondani semmit rá. Bármikor felhívhatom, megvan a mobil száma. A sógórnőm is nála szül szept-ben. Ma voltunk nála,mert 2 hétre szabira megy és mondta a sógórnőmnek, hogy nyugodtan hívja, ha probléma van. Szóval odafigyel mindenre és alapos.
Úgy gondolom, hogy mindenkiről lehet rosszat írni és az orvos is ember. Az előző hónapban pl. a Gulyásról lehetett olvasni. Úgyhogy lehet, hogy a következő hónapban egy újabb orvos lesz a kiszemelt " áldozat ".
Én mindenesetre maradok a Sztanyiknál.
Sziasztok!
Meglepildi
meglepildi (meglepildi)

Szia Meglepildi!

Elköltöztetek már? Milyen az új hely? Régen találkoztunk!
Mi hétfőn elutazunk egy hétre Siófokra, 9-én jövünk haza.Minden rendben?

Rita
ritasol

Szia Meglepildi!

Nem hinnem, hogy az orvosok "kiszemelt aldozatok" lennenek.

anya
anya (anya)

Sziasztok!
Ritasol!
Kiköltöztünk és még szokjuk a helyet. De pl. a gyereket minden nap bele kell ültetni a babakocsiba és tologatni kell az udvaron. Nagyon mulatságos képet nyújt.
Írok a mail címedre, ha sikerül.

Tényleg van valaki köztetek, aki Budakalászon lakik? Mi most költöztünk ide ( a lenfonógyári HÉV megállótól 5 percre ) és 17 hónapos a kisfiam.

Anya!
Ezt nem szó szerint értettem, csak arra gondoltam, hogy szerintem nincs olyan orvos, akire valaki ne tudna rosszat mondani.

Sziasztok!
Meglepildi
meglepildi (meglepildi)

Sziasztok!

Többedszerre fogok hozzá a tapasztalataim megírásához, de eddig még nem sikerült. Ahogy olvasgatom a történeteket mindenkit nagyon sajnálok, akinek valaki elrontotta a szülés élményét. Én tavaly júniusban szültem a kislányunkat. Az orvosom a Lacza doktor, a szülésznőm a Tóthné Márti volt. Az epidurált a Lévárdi doktor adta be. Nagyon tetszett, hogy a szülésznő mindig elmondta, hogy mi fog következni, és nekem mit célszerű csinálni. Igyekeztem megfogadni a tanácsait. Az orvos is sokat volt velünk, beszélgettünk hétköznapi témákról, ami oldotta a feszültséget. Ők ketten és a Csöpi néni az, akikre sok szeretettel gondolok. A többi nővér rettenetes volt. A csecsemősök szájából úgy fröcsögött az ANYUKA szó, mint a sav. A felkészítőn elmondták, hogy nyugodtan kérdezzünk, a csecsemősök készséggel segítenek. Én ezt komolyan is vettem, csak az emberi válasz maradt el. Mivel a "luxus" szobában voltam, szinte senki rám sem nézett. A szülésznő a szülés másnapján felhívott telefonon, és az orvos is minden nap meglátogatott. Szerencsére a férjem szinte egész nap velem volt, Tőle megkaptam a maximális törődést.
Ha elérkezik az ideje, a következő babánkat is szivesen szülném ezzel a csapattal.
Fagyi
Fagyi

Sziasztok!
Fel vagyok háborodva és ezt most gyorsan közzé is adom. Kedves barátnőm szült a Margitban pár hete. Mivel a baba tüdőgyulladással született, napokig nem szoptathatott. Utána pedig csak hébe-hóba, attól függően, hogy az aktuális csecsemős nővér szerint mi jó a babának. Apadozott is a teje..
Hazamentek, lelkiismeretesen nekiállt a tejtermelésnek... szoptatás, fejés, tápszerről leszoktatás, miegyebek.
Tegnap visszamentek 4 hetes kontrollra, ahol a barátnőmet a sírógörcsig megijesztették, ledorongolták. "Ez a gyerek éhezik, nem gyarapszik megfelelően, a gyerekkel nem szabad kisérletezni. Mind ezt gorombán, lelketlenül.
Miért megy gyerekorvosnak az aki nem veszi tudomásul, hogy a gyerekhez egy anya is tartozik, annak a testével-lelkével is foglalkozni kell?
(A gyereket láttam. Nem éhezik, teljesen "megfelelően" néz ki.)
Nos ez is van a Margitban.
Üdv
Malacka
Malacka

Szerintem a Margitban nem ritka az ilyenfajta hozzáállás, szoptatásügyileg a kórház, egy-két kivétellel teljes csöd. Akik segitökészek azok sem igazán értenek hozzá, legfeljebb segítőkészebbek.
Névtelen

Bocsánat, emberségesebbeket akartam a végére irni.
Névtelen

Sziasztok!
Én is a Margitban szültem a kislányomat. Nekem a terhesgondozással semmi problémám nem volt, mindig kedvesek, segítőkészek voltak. Kicsit rosszul bírom a vérvételt, amit az elején meg is mondtam, így mindig ücsöröghettem utána egy kicsit és még a vénámat sem tették tönkre (mint régebben a MÁV kórházban). A Lacza az orvosom, aki olyan nekem, mintha a második apukám lenne, maximálisan megbízom benne, mindig mindent meg tudtam vele beszélni és ő pontosan válaszolt is mindenre. Jártam hozzá a rendelőjébe is (ott természetesen fizetni kell), de többnyire a kórházba hívott be vizsgálatokra. Az ultrahangon is mindig kedvesek voltak, kérés nélkül megnéztek mindent, elmondták, hogy éppen mit látunk a babából és a video mellé még fényképet is kaptunk.
Én császárral szültem a végén, mivel a kislányom nem fordult meg, de Lacza az utolsó pillanatot kivárta, mivel tudta, hogy nekem milyen fontos, hogy ne kapkodjuk el a dolgot, mert hátha ...
A műtéte a Lévárdi doki csinálta, mivel Lacza sajna elutazott nyaralni, de megígértette velem, hogy felhívom, ha megszületik a baba. A szülészeten valóban fantasztikus csapat dolgozik. Én spinális érzéstelenítést kaptam a műtéthez, amit úgy adtak be, hogy semmit nem éreztem és utána nem volt se fejfájásom, se hányingerem. Ott viccelődtünk a műtőben, szegény férjem, aki az ablak mögül nézte végig a szülést, nem értette, hogy én mit vigyorgok ott össze-vissza. A lányomat még a műtőbe is behozták, megnézhettem, beszélhettem hozzá. Az apukája végig ott lehetett, amíg megmosdatták, felöltöztették, meg is foghatta Őt, sőt még le is fényképezte őket a gyerekorvos doki néni! Az őrzőbe is behozták a lányomat és én már ott mellre is tehettem. Ez nagyon jó volt!
A csecsemősökkel kapcsolatosan viszont nagyon rosszak a tapasztalataim (kivétel egy dundi, szemüveges nővér). Mivel csak a negyedik napon tudtam átmenni baba-mama szobába, így addig csak a szoptatások alkalmával hozták ki hozzám a babát. Kb. kétszer segítettek mellre tenni a picit, a kézzel való fejést is csak sebtiben mutatták meg, ami semmit sem ért! Mikor beindult a tejem kétszer egymás után úgy hozták ki a lányomat, hogy úgy beteáztatták, hogy nem bírtuk felébreszteni. Na ezek után se segített senki, hogy lefejjem neki a tejet és még ők csodálkoztak, hogy mennyit esik a baba súlya!
Természetesen a roomiban minden rendben ment, és az ötödik napon hazamehettünk, de előtte még a nagyviziten elmondtam a véleményem a teáztatásról!
(Nem hiszem, hogy volt valami eredménye!)
porsi (porsi)

Kedves Malacka!
Velem a MAV-ban jatszottak el ugyanezt harom es fel eve, a kulonbseg csak annyi volt, hogy par napig meg azt se mondtak meg miert kerult az intenzivre a gyerek. Egy hetig inkubatorban volt, es amikor kikerult, csak nagy luku cumisuveget fogadott el. (A jatszocumi az elso percben bekerult a szajaba).Miutan mar nem inkubatorban volt, a kisagya a huto mellett volt, es en a ketto kozott levo szeken szoptathattam, csaszarosan, befele fordulo mellbimboval, es kozben meg az n-edik kezemmel probaltam a fejehez tartani egy pelenkat, hogy a hutoajto altal keltett huzattol megvedjem az amugy tudogyulladasos gyereket. Lent pedig a noverek csesztek segiteni a fejesben.
A masodikat a Margitban szultem, es tudom, hogy ott sem jobb a helyzet. De ok legalabb nem hivjak magukat bababarat korhaznak.
Nagyban fugg amugy az ember tapasztalatatol is a dolog, ha tobbedik gyereked, es az elozoeket tudtad szoptatni, akkor ugyis a sarkadra allsz, ezeket foleg elsogyerekes tapasztalatlan mamakkal jatszak el.
Nekem a Margit terhesgondozasa nagyon tetszett. En nem voltam senki maganbetege (elso szulesem utan megfogadtam, nem adok egy fityinget se dokinak tobbet, ugyanis a kolok nem egeszseges), de peldaul az ultrahangra mindig a rendelesi ido elottre kaptam idopontot, igy nem kellett ketszer menni, nagyon jo a Margitban, hogy ott helyben megcsinaljak a vervetelt, nem kell beteg emberek kozt varakozni, es szerintem inkabb nezzek a vizeletet vernyomast stb, mert nem olyan nagy nyug az, viszont pl. a terhessegi mergezest igy idoben eszreveszik. Lehet, hogy tulsagosan sok mindent neznek, meg tul konnyen befektetnek, de ezek semmik ahhoz a fajdalomhoz kepest, amit az ember egy beteg gyermekkel a kezeben erez. Persze mindent kizarni nem lehet.
Nekem a MAV-val pont az volt a bajom, hogy szerintem ha baj van, akkor nem mindig vannak a helyzet magaslatan. Legalabbis azota sem ertem, hogy a felpofozott gyerekem hogyan kaphatott tizes Apgart, es miert kellett varni a kovetkezo legzesleallasaig (meg szerencse, hogy eszrevettek), hogy felkeruljon az intenzivre.
A Margitban amugy a fel sem fogadott dokink fel oraval a szules megindulasa utan benn volt, vegigcsinalt egy normal szulest az elozo csaszar utan, es pont az elso gyerek szivhang- es egyeb problemai miatt nagyon figyeltek a szivhangra. Es nagyon nagy elmeny volt normal modon szulni. Vegul is adtunk neki penzt, de toredeket annak, amik itt repkednek, es ezert a toredekert is mindennap benn volt megnezni.
Nos ennyi az en tortenetem.

Hadd M N
Névtelen

Hadd M N!
Sajnálom, ha fájó emlékeket ébresztettem. Bocs.
Én az Istvánban szültem(az bababarát kórház).
Nem vártam semmit.. így aztán egész jó emlékeim vannak. A következőt a Nyírőben fogom szülni. Arról meg semmit nem tudok, de az új dokim ott dolgozik.
Alig merem megkérdezni...a nagyobbik gyermeked rendbe jött?
Üdv.
Malacka
Malacka

Sziasztok!

Adri! Jól emlékszem, veled egyeztünk meg abban, hogy a Margit kórház terhesgondozójában egyetlen egy kedves nö dolgozik, a vállig érö szöke hajú, alma arcú hölgy?

Jó hírem van, nincs egyedül! Kép

Tegnap voltam terheléses vércukron, a papírjaimat egy nagyon-nagyon kedves rövid barna hajú, fiús testalkatú nö töltötte ki. Életemben elöször éreztem a terhesgondozóban azt, hogy figyelnek rám, hogy _ember_ vagyok, és nem csak egy tárgy a futószalagon. Még arra is volt ideje és energiája, hogy néhány kedves, személyes szót beszélgessen velem. Mindent elmondott, megnézegette a korábbi leleteimet, megkérdezte, jó-e nekem az idöpont, amikorra az UH-ra beírt, megkérdezte dagad-e a lábam, kedvesen együttérzett velem, adott tanácsot, hogy mit tegyek ellene, stb. Nem mondott semmi újat, de mégis jól esett, hogy törödött velem, figyelt rám. Kép
Viszont az a vékony testalkatú, hosszú világosbarna hajú nö, aki a vért levette végül... hát azzal még soha nem sikerült olyankor találkoznom, hogy morcos ne lett volna. Nála tényleg úgy éreztem magam, mint egy tárgy a futószalagon, amin éppen elvégeznek egy rutinfeladatot. Kép

Márti
Márti

Szia Márti!

Én most kerülöm a terhesgondozót. Nincs velük semmi dolgom, a dokim meg szabin van. Szerencsére minden rendben.

A vérszívó növérkék tényleg elég gáz a kis vörös vámpírka is, meg ez is akit te említesz.

Most fűzöm Papát, hogy menjünk már el a hétföi szülöszobalátogatásra. 16-án du. 4-6.

Adri
Adri

Sza Adri!

A szülöszoba látogatást én szep.-okt. környékére tervezem. Akkor leszek a második harmad vége felé. Te most hány hetes vagy?
Majd mesélj róla, ha már voltatok, nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lehet.

Márti
Márti

Sziasztok!

Tovább kell dicsérnem a rövid barna hajú hölgyet a terhesgondozóban! Vizelet-tenyésztös üvegcsét kaptam, csütörtökön kellett visszavinni, de mondtam, hogy én nem tudom, de majd a Férjem. Kérdeztem, hogy reggel hánytól lehet, mert neki is be kellene érnie dolgozni. A barna hölgy azt mondta, hogy 7:30 körül már nyugodtan. Na, Életem Párja tegnap reggel be is kocogott az üvegcsével a terhesgondozóba. A barna hölgy éppen a váróban beszélgetett valakivel, meglátta a tétova pasit az üvegcsével és a kiskönyvvel a kezében, elément, kedvesen üdvözölte. Határozottam emlékezett rám, "Á, Ön az, tegnap volt a felesége vércukron, ugye?" felkiáltással fogadta. Azért ez nem semmi, ahhoz képest, hogy hányan voltunk ott szerdán! Ezek szerint nem csak úgy tünt, mintha figyelna rám, hanem tényleg figyelt is! Kép

Márti
Márti

Sziasztok!

Dr. Ruzsvánszki Istvánt ajánlották nekem a Margitból, minden +/- véleményt nagyon várok!
Még a terhesség elején tartok, most mennék hozzá először.

Tünde
Tünde

Tünde!

Nálam 7 éve ő a befutó! Néha kicsit morgós, de tényleg kiváló orvos. A kisfiam nála született,igaz császárral, de a műtéti heg gyönyörű. Ultrahangos orvos is, Gergő súlyát szülés előtt 2 nappal 18 !!! gramm különbséggel megmondta! (18 grammot meg hízhatott 2 nap alatt)
Hogy szülés közben milyen, azt a fent említett okok miatt nem tudom, de azt mondják, viccelődik. De erről mások biztos többet tudnak neked mondani.
Kérdezz bátran!
Szia, Rita
ritasol

Sziasztok!

Képzeljétek, milyen hülye voltam! Musztafa doktorhoz járok, akinek szerdán van a magánrendelése, de én még nem voltam ott soha. Most eldöntöttem, hogy inkább oda megyek, a múlt héten fel is hívtam, hogy idöpontot kérjek töle a 19.-i (!) rendelésére. Erre azt mondta, hogy ö a jövö hét utáni héten szabin lesz! Én elbizonytalanodva visszakérdeztem, hogy akkor már a jövö heti magánrendelése is elmarad?!?! Erre ö azt mondta, hogy ja, az már a jövö hét?!?! és adott nekem egy idöpontot... Az benne a röhej, hogy nekem a kezemben volt a névjegye (onnan néztem a telefonszámot), amin szerepel, hogy magánrendelés SZERDÁN, és elöttem volt a naptáram, ahol a 19.-énél világosan oda van írva, hogy CSÜTÖRTÖK. Neki is a kezében kellett legyen valami naptár-féle, amikor a szabad idöpontot megnézte, és neki se tünt fel, hogy ez a liba a 19.-i rendelésre kér idöpontot, az meg nem is szerda, szerintem csak azt nézte, hogy jó, akkor a jövö héten mikor is...
Szóval tegnap ami tényleg 19.-e volt, de egyáltalán nem szerda, pontban 18 órára én ott voltam a magánrendelöben, és rémülten néztem a kilépö Sóvágó doktorra... Gondolhatjátok, milyen kínos szituáció: Én egy nappal el vagyok tévedve, ott állok a friss leleteimmel, nem az az orvos rendel, akihez be voltam jelentkezve, neki megvan a maga 18 órai páciense, ráadásul már 2 páciensnyi a csúszása, de Musztafa doktor a jövö héttöl 4 hétig szabin lesz, szóval 5 hét múlva tudnék legközelebb elmenni hozzá. Megkérdeztem, hogy estleg nincs-e egy szabad idöpont az ö rendelésén (sok jót hallottam róla, és nagyon szimpatikus is volt elsö rénézésre), erre közli, hogy 21:15 az eslö szabad idöpontja... Kép Én behúztam fülem-farkam, és megkezdtem az elmenekülö hadmüveletet, erre kedvesen beterelt a rendelöjébe, hogy jöjjön, beszéljük meg. Kikérdezett, hogy ki vagyok, mi vagyok, miért jöttem volna Musztafa doktorhoz, elmondta, hogy ma délelött a terhesgondozóban még el tudom érni Musztafa doktort, ha akarom (nagyon nem lett volna jó nekem az az idöpont), és azt is hozzátette, hogy ö fogja a szabadsága alatt helyettesíteni, úgyhogy ha gondolom, megcsinálja ö a vizsgálatot. Jaj, olyan zavarban voltam! Kinn várnak azok, akik tényleg az ö betegei, tényleg be voltak jelentkezve, és tényleg mára, én meg ott rablom az idejét... De annyira kedves volt, hogy végül teljesen megnyugtatott, megvizsgált, végignézte az összes leletemet, és még a baba szívhangját is meghallgattuk. Kép A páciensei is kedvesek voltak, mikor nagy szégyenkezve - szabadkozva kijöttem a rendelöböl, mind mosolyogtak, és azt mondták, hogy semmi baj. Úgy szégyelltem magam... Ennyire hülye liba is csak én lehetek...

Márti
Márti

Tünde!
A Ruzsvánszki doktor nagyon jó szakember ,én hozzá jártam a terhességem 30.hetéig.Mindig rendesen megvizsgált stb,de mégis hiányzott belöle az a plussz ami egy jó orvos-beteg kapcsolathoz kell.Én ugyéreztem hogy a szülés egy nagyon intim dolog és nem volt kedves,megértö velem.Tette a dolgát mert ez a szakmája,de mindig nagyon rideg volt velem.Az állandó rágózása meg kikészített,mindig ugy beszélt velem,hogy közben a rágó szinte kiesett a szájából.Szerencsére egy nagyon rendes orvost találtam és szép élmény maradt a szülés.
Edina

Ki az a "nagyon rendes orvos"???
Névtelen

Én most várom a második babámat az els?t a Margitban szültem Sárvári doktornál. Nos szerencsére nem volt semmi probléma így elégedett voltam. Normál szülésem volt egy kis infúzióval meggyorsítva. De nekem is az a véleményem, hogy tette a dolgát és kész hiányzott bel?le valami plussz. A terhesgondozóról most nem tudok rosszat momdani. Fölajánlották hogy a terheléses cukorvizsgálatot nem muszáj megcsináltatni elég az egyiket. A csecsem?sökr?l elég rossz tapasztalatom volt. A szoptatáshoz nem valami nagy hozzáértéssel és jóindulattal áltak hozzá
Névtelen

Aki mostanában szült a Margitban és az eletszobában volt érdekelne hogy mennyibe kerül most egy nap.
köszi
Névtelen

sziasztok!

Tegnap voltam a Margit Kórház terhesgondozójában, és nagyon kedvesek voltak, szóval maradok ennél a kórháznál, és dr. Sztanyik Lászlónál. Csak egyszer voltam nála eddig, és akkor is csak beszélgettünk, szóval még nem tudok róla sokat, de örülnék, ha valaki (aki ismeri) megosztaná velem a tapasztalatait.

Elõre is köszi,
Zsuzs
Zsuzs

Szia Zsuzs!
Fent az archivban megtalálod, amit juni elején (júni 5., 8., 11.)írtam a Sztanyikról, illetve Meglepildi. Itt pedig, amit Katamama írt.
Üdv.: Cicus
Névtelen

Meglepildi írt júni 29-én is a Sztanyikról.
Névtelen

A www.noklapja.hu-n van egy iras a Sztanyikrol, es van valami foruma is ott (valaszolgat mindenfele kerdesekre.
Keke
Névtelen

Kedves Mamák!

A kedvesem csecsemõs nõvér és ezért belülrõl rendelkezem némi információval. Csupa "rosszat" olvastam a munkájukról, ezért szeretném megvédeni õket. Õk napi 12 órát dolgoznak, nettó 40 ezerért (ha több éjszakát teljesítettek a hónapban).
A nyári szabadságos idõszakban ketten dolgoznak csak. Elõfordul, hogy 20-25 gyerek jut egyre (Jó olyan is van, hogy 5 baba van. Ekkor lehet többet foglalkozni a mamákkal). Ezen kívül a szülésekre is be kell menni. Ha nappalos, akkor a vizsgálatokra is vinni kell a gyerekeket. De nem a gyerekekkel van a probléma, hanem a "mamákkal".
Például:A luxus szobában lévõ mama csak a jó elhelyezését, orvosát és esetleg szülésznõjét fizeti. Minden további közkórházi szint. Tehát csak meghatározott számú pelenka jár minden gyereknek. Aki többet használ a másikét, használja.
Van olyan mama, aki a korházban "szerzi" be a pelenkát, textil pelenkát és még egyebeket. Az osztálynak meghatározott kerete van különbözõ vizsgálatokra, amely hamar elfogy. Minden további költség a korház, az osztály deficitjét növeli.
A korábbi hozzászólások között volt, aki csecsemõs nõvérek hozzáértését vonta kétségbe és ebbõl az érzõdött ki, hogy õ jobban ért hozzá. A csecsemõs nõvéreknek 10-20 bömbölõ gyerek között kell meghallani, hogy eggyel probléma van. Állandó továbbképzésre kötelezettek, amelyek költségekkel járnak. (Nem tud mindent költséget a korház finanszírozni)
A nõvérekkel aláíratták, hogy a korház csõdje esetén csökkentett fizetésért kötelesek dolgozni.
Jelenleg túlórát már nem fizet a korház.
(Pletyka: Az Eurocenter nyitásakor 60-al csökkent a nõvér létszám a korházban. Van olyan osztály, amely megszûnt emiatt). Nem tudtam mindenre kitérni, csak ugráltam ide-oda. Majd alkalmanként újból jelentkezem.
Befejezésül csak azt szeretném mondani, hogy levelezésüket sokan olvassák a korházból orvosok, szülésznõk, csecsemõsök, akik egymás orra alá dörgölik a rossz véleményt meg a jót is. A csecsemõsökrõl kevés jó került leírásra, ezért védtem meg õket.
Névtelen

Sziasztok!
2000 októberében szültem a Margitban.
Előtte úgy volt, hogy a délpestiban szülök, de a kórházi színvonal miatt váltottam.
Tűzkő doktorúr a hatodik hónapban is elválallt, havi 1x kellett menni hozzá a magánrendelőjébe, ahol 5000 Ft. volt a vizsgálat. Mindig nagyon rendes és figyelmes volt. Akkor még nem volt saját ultrahang készüléke, de a kórházban ingyen megcsinálta. Ingyen adott magnézium tablettát, nagyon figyelmes és rendes ember. Bármikor hívhattam a mobilját. A szülés 3 héttel hamarabb indult meg, telefonon beszéltünk, és beküldött hogy nézzenek meg, de lehet, hogy csak jóslófájások. Aztán mégis igaziak lettek, de a baba faros volt, ezért császármetszést végeztek. éjjel 1/4 12-kor előkészítettek, 1/2 beért a doki - a névnapi vacsoraasztala mellől jött hozzánk - 3/4 12-kor megszületett Ágota. Gyönyörűen összevart. Másnap reggel benézett hozzám. Mivel nem volt hajlandó megmondani mennyi a tarifa, csak azt hogy ránk bízza, 30e Ft-ot adtunk neki. Utána is nagyon kedves volt. Mindenkinek bátran merem ajánlani.

A többi dokiról pár szót:
Musztafa: doki egy seggfej állat. Elöször ő ultrahangozott a kórházban. Miután busszal mentem a kórházba, a rázkódástól erős összehúzódáaim voltak. Őt ez cseppet sem érdekelte, jól belenyomta a készüléket a hasamba. Azt hittem megszülök ott helyben. Másnap sírva panaszkodtam a Tűzkőnek, aki rettenet mérges lett, hogy hogy lehet valaki ilyen szemét, ő sem bántja a Musztafa betegeit.
Ruzsvánszki: A mellettem fekvő csajnak a 3. császárja volt nála. Azt mondta nagzon jó doki. Az igaz, hogy másnap kiment a telkére és elfelejtette kivenni a lány katéterét a hasából, de ettől eltekintve nekem is szimpi volt.
Lacza doktor: ő vett fel amikor megérkeztem. Alaposan megvizsgált, ami rohadtul fájt, de nem szólt semmit, pedig visitoztam neki.

A terhesgondozásról:
Terheléses vércukorszint vizsgálat: elfelejtettek elötte vért venni. Kváncsi lennék honnan tudják, hogy jó lett, ha csak a második értéket tudják..

A gyermekágyról:
Mivel én a gyermekágyas rész miatt váltaottam kórházat, baromi nagyot csalódtam. Ha valakit érdekel leírom azt is. Most már igy is baromi hosszú.
Üdv:
Bogarka
Névtelen

Kedves Nevtelen!
Nekem van ket kedves sztorim noverekkel kapcsolatban, igaz szulesznokkel kapcsolatban (akik a folyoson az ugyeletesek). Az egyik a csaszaros kismamat agyastol (persze masok segitsegevel) kitolta az ajtoig, hogy tudjon beszelni valakivel (nem lehet a kortermekbe bemenni latogatni), a masik az velem tortent, kisse morcos nover, en szerettem volna lepedot cserelni. Amikor mondtam neki, csak adjon nekem egy lepedot, kicserelem en, sosem felejtem el azt a halas mosolyt.
Névtelen

Sziasztok!

Bogárka:
A terheléses cukor elött NEM elfelejtettek vért venni, hanem az éhgyomri cukrod már a korábbi leletekböl kiderült. Minek szúrjanak kétszer, ha egy is elég. És te már csak a 26. hetes vizsgálaton voltál. Addigra a Margitban már teljesen képben vannak a cukrodat illetően.

Én is a Dél-PEstiből jöttem el félidősen. ÉS ez már 98-ban volt, az akkori állapotokhoz képest még fel is újították.

A Tüzkö dokit én pl.nem kedveltem, de innen is látszik, hogy kinek-kinek más.

Ez az "elfelejtette" kivenni a katétert. Hmm. És ezt te miből állapítottad meg?
NEkem az első gyereknél a 4. nap délután vették ki a varratokat, a másodiknál már 3.napon.
LEhet, hogy az orvos úgy ítélte meg, hogy még nem kell kivenni, vár egy napot. Azután az ügyeletes pedig ellenkezően gondolta.

A gyermekágyas részről:
Senki nem mondta, hogy a MArgit bababarát kórház. De én pl. pont ezért szeretem. MErt így van esély arra, hogy mamabarát is lehessen.
Két ismerösöm is szült a sokat dicsért Istvánba. Brrr. Soha. Azt az átjáróházat a kórtermekben.

A csecsemösökröl:
Tudom, hogy nagyon sok a munkájuk, és ezzel nincs is baj, és megértem azt is, hogy kevés a pénz. De hogy csak nagyon kevesen mosolyognak közülük,hogy a kedvesség az ritka mint a fehér holló. Az már nagyobb baj. Általában nem volt velük gondom, különösen a 2. gyereknél. De az elsőnél volt egy, akit már ha megláttam menekülöre fogtam. Elkövettem ugyanis azt a baklövést, hogy megkertem segitsen a fejésnél. Nem kellett volna...

Szóval én mindezekkel együtt maradok a Margit mellett majd a harmadikkal is.

Piglet
Piglet

Sziasztok!

Piglet:
Hogy lettek volna tisztában vele, mikor az volt az első vizsgálatom ott? Írtam, hogy kórházváltás volt. Rajtam kívül mindenkit 2x szúrtak akkor.
Tűzkő dokiról annyit, hogy ő sem lehet tökéletes, mindenkinek lehet rossz napja, de velem mindig nagyon kedves volt. Tény, hogy magánbetege voltam, de csak a terhességem fele után ismert meg. Azért nem fizettem külön, hogy elválalljon.
Az 'elfelejtette' az alábbiakból áll:
6 császáros fekszik 1 szobában.
Éjjel 11 és nappal 12 között születtek a babák.
A pisikatétert 10-12 órával a műtét után kihúzza a szülésznő.
Manapság 24 órán belül fel kell kelni./ Ez régebben nem így volt, tudom. Én 10 óra múlva már kisétáltam a babámhoz, mert őt nem hozták ki, inkubátorban volt. / Addigra kiszedték mindannyiunkból a hasi katétert is. Annak a lánynak a 3. császárja volt. Nagyon félt, mert tudta, hogy az a legrosszabb művelet. És minél később húzzák ki, annál jóbban beragad. Neki csak 36 óra múlva húzta ki a Ruzsi, aki ELNÉZÉST KÉRT, hogy ebbig ez nem történt meg. Mellesleg a Musztafa volt az ügyeletes, aki mondta a lánynak, hogy majd a saját orvosa intézi el ezt az igencsak kellemes beavatkozást.
A varratot az 5. napon szedik ki, és ha a baba is jól van, haza lehet menni. Császár után-sima szülés után egyaránt.
Senki nem mondta, hogy bababarát, de elmentem a szülés elötti felkészítésre, ahol sokkal emberségesebb körülményeket állítottak be. A császáros mamákról szó nem volt. Cukros vízről szó nem volt. Csak arról, van baba-mama szoba, és aki akar mehet.
A mamabarát-ról nekem merőben más a véleményem. Nem tudom te hogy voltál vele, de nekem császár után NEM HOZTÁK KI A GYEREKEMET SZOPTATNI. CUKROS VÍZET NYOMTAK LE A TORKÁN. Ezt ne úgy értsd, hogy cucliztatták - számomra az is iszonyú -, hanem A FECSKENDŐRE CUCLIT HÚZTAK, ÉS LENYOMTÁK A GYEREK TORKÁN. ENGEM AZZAL "BÍZTATTAK" HOGY A SZOPTATÁS FELESLEGE, CSAK A MAMÁNAK VAN RÁ IGÉNYE, A BABÁNAK NEM. Amúgy 37. héten született az én Ágotám, és amint sikerül kiharcolnom, hogy szopizhasson, nagyon ügyesen csinálta. Még most is szopik, majdnem 10 hónaposan. Amúgy semmi baja nem volt, óvatosságból került csak az intenzívre.
Míg a többi császáros 3 óránként megkapta a babáját, megetette, visszaadta, engem úgy fogadtak az intenzíven, hogy: RAKJA MÁR TISZTÁBA AZT A GYEREKET. Ha evés elött csináltam az volt a bajuk, hogy: De hát anyuka, evé közben úgy is fog kakálni, ezt majd utána kéne. Addig kibírja kakásan is. Ha utána álltam neki: Maga mit csinál, azt akarja, hogy kihányja? Pár órát kakásan is kibír!
Az első kézbevétel is egy élmény volt. NA AKKOR ITT KELL KINYITNI AZ INKUBÁTORT, AZTÁN VEGYE KI. HA ÚGY LÁTOM LEEJTI, MAJD JÖVÖK. Picit sem érdekelte, hogy nekem még soha nem volt baba a kezemben. És még rengeteg hasonló volt.
Még most is bőgni tudnék ha rágondolok. Az egyetlen rendes csecsemős nővérkét Áginak hívták, 20 év körüli volt. Érdekes, hogy ő mindíg meg tudta hallgatni, melyik anyuka mit szeretne, mi a nyűgje. És segített is. Neki örökre hálás leszek, a kedvességéért.
Most tervezzük a második babát. Másodszor is a Margitba megyek szülni, de KIVÁRÓLAG Tűzkő doki miatt. Most már tapasztalt anyukaként elküldöm a francba aki bele mer majd szólni, hogy hogyan pelenkázok, vagy mikor szoptatok.
Még 1 megjegyzés.
Kerülhettünk volna mi is baba-mama szobába, ha felszabadult volna az 1 db 2 ágyas. Ugyanis Intenzívről csak akkor mehet az ember, ha ha két jó állapotú baba van az intenzíven, és együtt mennek oda. Még a másik hasoló baba is megvolt. De onnan pont nem mentek haza. Az senkit nem érdekelt, hogy a fél osztály üres, és nekünk semmi bajunk. Mennyivel kényelmesebb lett volna fekve szoptatni, és nem egy karfa nélküli faszéken.

Üdv:
Bogarka
Névtelen

Kedves Bogarka!
Intenzivrol egyik korhazban sem viszik ki neked a gyereket szoptatni, neked kell menned. Es azt meg azert hagyjuk meg a dokiknak, hogy egy gyereknek miert is kell az intenziven lennie.
En az elsot egy bababaratnak (MAV) mondott korhazban szultem, a gyerek nem kerult ovatossagbol az intenzivre, aztan ket naposan elfelejtett levegot venni ( a csecsemos meg napokkal kesobb is ideges volt). Szerintem probaljuk meg az orvosokra bizni, hogy egy gyereknel aggodni kell e vagy sem. Es abban a bababarat korhazban nezhettem napokon keresztul, hogy a tobbiek a szobaban hogyan babaznak. A Matgitban ilyenkor legalabb athuzhat az ember a tuloldalra.

Ha baj van a gyerekkel, akkor mar nem azok a dolgok ervenyesek, mint egy problemamentes szulesnel. En is tudom, milyen ulve szoptatni csaszar utan, miutan a gyerek feloraja szlopalt be 60 ml tapot, menni hozza, allni az inkubator mellett, amikor osszeesel a faradtsagtol, stb. De ilyenkor ez van.

Abban viszont igazad van, az elokeszito tanfolyamokon arrol is kellene beszelni, mi tortenik, ha nincs minden rendben. Ezt az erzest en is ateltem, sokaig duhos voltam mindenkire, hiszen normal szulesre keszultem, elterveztem nem kap cumit, se tapot, se cukrosvizet, ehelyett csaszar lett, intenziv, tap, cumi, mire hazamentunk semmit nem szopott. Ugy ereztem, anyasagbol megbuktam. Es mint lathato, nem mentem vissza oda szulni. De ma mar sok beteg gyereket latva, es ugy, hogy tobb mint harom ev eltelt, mar maskepp gondolom az egeszet. Van amikor nem a te erdekeid szamitanak. Egeszseges gyereked van, es ez a lenyeg. A tobbi csak aprosag, hidd el.

Keke
Névtelen

Sziasztok!

Lányok!Ne essetek bele abba a hibába, hogy egymáshoz hasonlítgatjátok magatokat! A barátnőm most szülte a 3. gyerekét császárral (Nem a Ruzsinál) és az orvos közölte vele, hogy nem is veszi ki a kanült a hasából, csak a 2.napon.(Az már a szülés utáni 3. nap.)

A cukorról meg annyit, hogy itt az érdekli őket, hogy a terheléses cukorra hogyan reagálsz.Meg van adva egy érték (7,8)ami fölé nem mehet cukorivás után. Ha alatta van, jó.Ha fölötte, akkor jön a macera.(én cukros voltam)

SZiasztok, Rita
ritasol

Ezt az elobb is meg akartam kerdezni, mi az a kanul a hasadban, mert en bar csaszarral szultem, de nekem nem volt semmi, amit a hasambol kiszedtek volna, csak otodik vagy hatodik nap a varratot, de az annyi volt, hogy a gyongyot elvagtak, majd a madzagot kihuztak. (Igaz a csaszarom nem itt volt, de miert lenne ez korhazankent mas?)
Keke
Névtelen

Hello!
A maradék folyadékot távolítják el így, egy kis vér szokott benne lenni. Így azt is látják, ha valami nem stimmelt a varrásnál, akkor dől a lé.

A babáról: Szülés után a CSECSEMŐSNŐVÉR kérdezte meg a FÉRJEMET, hogy kerüljön e inkubátorba. Mit mond egy aggódó apa: hát persze, ha ez jó neki, akkor igen.
Én is úgy voltam vele mint Keke, se cumi, se táp, meg kapjam meg a kölköt, de abban a helyzetben, hidjétek el, én sem tiltakoztam. Fő hogy jól vagyunk. Egy normális anya nem vitatkozik, hisz nekik.
DE! Miután harmadnap kiderült, hogy 9/10-es az Apgar tesztel született, semmi baja, és minden OK, akkor MIÉRT KELLETT NEKEM OTT SZERENCSÉTLENKEDNEM? Mert ha egyszer oda került, ott is marad? Mi az INTENZÍVRŐL jöttünk haza, az 5. napon. Ez a legkorábbi időpont. És azt is hozzátenném, hogy a baba 23.45-kor született, ami azt jelenti, hogy az 1. napunk negyed órát jelent.
Szerintem ez elég meggyőző, hogy egészséges volt a gyerek, nem?

Keke: Mikor szültél? Hol? Milyen irányú a metszés? Lehet, hogy nálad már az új műtéti eljárást csinálták?
Annak az a lényege, hogy nem vágnak izmot, csak a méhét. Átvágják a bőrt, aztán széthajtogatják az alhasi izmokat- amit eddig vágtak -, lefejtik a hólyagot a méhról, félrehajtják a cuccost. Felyzitják a méhet, kibuktatják a babát, bevarják a méhet, behajtják a hólyagot, összehúzzák a hasizmokat, bevarják a bőrt, és ennyi. A hasi izomzat nem szenved semmilyen károsodást, gyorsabban gyógyul, és kevésbé fáj utána. /Persze akinek ez van annak mondhatják. Biztos az is fáj. :-) /

Rita: Köszi az infot. Ezt jó tudni.

Bogarka
Névtelen

Sziasztok!

Én is hallottam, hogy többen is olvassák a Margitban a babanetet, ami önmagában nem lenne baj, söt éppen hogy jó is lehetne, ha az illetékes fülekbe is eljutnának a negatív és pozitív élményeink is. De az aljasság az benne, hogy mivel azért az Internet elérés még nem általános, az a néhány ember, aki olvassa, azt mondhat a többinek, amit akar. És nem azt mondja, amit írtunk... Kép Kép Kép

Márti
Márti

Kedves Márti!

Én csak érdeklődnék, nem Margitos vagyok, csak olvastam a rovatot, mi lett veled, végülis ki lett az orvosod? A Musztafa vagy a Sóvágó? Drukkolok, hogy jó dokit találj! Sok szerencsét Kép
Tündüs
Tündüs

Szia Tündüs!

Kedves vagy, köszi a drukkolást! Sajnos nem tudom még, hogy hogy is legyen. Egyelöre reménykedek, hogy a Musztafa doktorra jó hatással lesz a nyaralás, és olyan kisimultan és kedvesen jön haza, mint amilyen Sóvágó doktor volt, mikor betévedtem a rendelésére. Kép
Sajnos Sóvágó doktorról azt hallottam, hogy elvöl nem veszi át mások pácienseit, és ráadásul az év végén mindig elutazik, így karácsony környékén szabin szokott lenni. Én meg éppen karácsonyra várom a babát, és más páciense is vagyok, úgyhogy tartok töle, hogy hozzá már nem nagyon pártolhatnék át (ezzel a babával Kép). Pedig lélekmelengetöen kedves embernek tünt az alapján a találkozás alapján...
Szóval egyelöre reménykedek, és még mindig bizonytalan vagyok, úgyhogy nagyon rámfér a drukkolás! Kép

Márti
Márti

Kedves Márti!

Továbbra is drukkolok, és ha más nincs keres a kórházban egy másik doit, akiről hallottad, hogy jó, a fő, hogy te jól érezd magad a várandóság alatt, és ha már orvoshoz kell menned, legalább viszonylag kellemes élmény legyen! KépKépKép TKépndKéps
Tündüs

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?