Amadea: bébjárgányért irígy, irígy. Na jó, főleg a színe miatt (mert nekünk ugye most jó lesz ami van), narancssárga bolond vagyok.
Elhiszem nehéz volt összerakni, de most még aktívan részt vehettél, pocó méret nem zavart.
Nos a dühöngéseim oka, hogy kitaláltam pindurnak vennénk karácsonyra egy kis csúszdát, 2 hónapja haveroknál kipróbálta, s nagyon bejött neki. Csak hát égen-földön nem kapok sehol. Na jó, olyant amelyik jó 1,5 évesnek. tehát nem hatalmas méretű, s elfér a házban. találtam Mo-on, de nem egyeznek bele, hogy kifizesse a Bp-en élő húgom, s szállítsanak Ro-ba. Pedig elvileg lehet náluk (csak nekem már túl sok a banki illeték, szállítási ktg az ár mellé, mert ugye Ro belépett közel 2 éve az Eu-ba, csak a bankok vannak kirekesztve, azaz nem azok az illetékek nemzetköziben amik más országok esetében érvényesek).
Meg tegnap nagyon, de nagyon összevesztem gyermekeim apjával, annyira, hogy még ma is fájt a fejem. Aztán ma délben megkérdezte, hogy haragszom-e még (egyébként nem szokása, mindig úgy tesz mintha semmi sem történt volna, s egy idő után kénytelen vagyok én is megbékélni magamtól. asszem a mai az prömier volt).
Ami pedig a mennyit miért kell fizetni, nos elmondhatom, hogy az álltalános laborokért, amikben megnézik a toxoplazmát, vizeletet, meg megannyi mást, nos azért kb. olyan szűk 37 e Ft-nak megfelelő összeget hagytam ott, a triszómiásért olyan 6500-t. ami azért asszem itt kevesebb mint ami felétek, az a doki saját rendelőjében a tarifa. nos kismamik pocisságénak uh-s nyomonkövetése alkalmanként szűk 5 e ft. bármikor hívhatom az enyémet telefonon, bár lányaink osztálytársak is, igaz ezzel sosem éltem vissza, dokinéni fiatalabb mint én, s annak ellenére, hogy nekem is van 2 egyetemi végzettségem (szal nem vagyok alsóbbrendű az orvosoknál), valahogy nem kerültünk tegezős viszonyba. és mégis szeretem, megbízom benne, és eddig nem bántam meg, hogy a régi dokim 2,5 éve lecseréltem.
ja, biznisz a csecsemő, de az egész gyerekipar, s nemcsak.
annakidején nekünk nem voltak bíztonsági gyereküléseink, de egyszerűen sajnos mára már a gyereked életével játszol ha ilyen cucc nélkül ülsz be egy autóba. az más kérdés, hogy vannak a szabványok, amik épp jan.1-től változnak, azaz nem minden ami dec.31-ig használható lesz használható jövőre is. a disznóság csak annyi, hogy ismerősömnek idén adtak el olyant, amit év végétől kikukázhat. bár gyereke még nem növi ki, még símán jó lenne neki. ez az igazi disznóság. mert nem vagy tájékozott, s máshol élő rokonokat meglátogasatok, bébnek kell a hordozó, gyerekülés. megveszed. nem kicsi pénzért. míg a légzésfigyelőt azért nem annyira muszáj megvenni. na persze az is egy olyan téma, hogy kevés esetben kell, de mi van ha a te gyerekednek épp kell(ene). de a légzésfigyelő nem minden, mert ha valós riasztást is ad, s anyuka, apuka ledöbbenve, tehetetlenül áll, akkor miért van légzésfigyelő. szóval kell tudni az okot, okozatot megszűntetni.
bíztosítási ügynökök viselkedése: engem akkor akasztott ki a drága páromé, mikor első gyerekünk épp apa szülinapján volt keresztelve, s mint túlbuzgó ügynök, apát akarta (volna) felköszönteni. apa mobilja kikapcsolva, de ő kinyomozta a vezetékes telefonszámunkat. pechére én vettem fel. nos kissé kiosztottam, közöltem vele, hogy ha mobilon nem elérhető, talán azért van, mert nem akarja, hogy zavarják, s megkérem egy életre felejtse el a vezetékes telefonszámunkat.
na, utána inkább azt választotta, hogy képeslapot írt.
ha én eccer valakit kiosztok, tuti nem köszöni meg. vannak emberek, akik rendesen félnek is tőlem, pedig alapból nem harapok, azt ki kell "érdemelni".
ja, s továbbra sem tudom mit teszek a legkisebbiknek a karácsonyfa alá