Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szóval a tegnapi UH-on 1 órán át gyönyörködhettünk a kisfiúnkban, nagy élmény volt, így a tesóknak is sokkal valóságosabb a bébi. Meg is mérték, szép nagy. Ő is 4 kilós lesz, mint a bátyjai. A szonográfus szerint ilyen kicsiknél a fiúkat lehet jobban látni, a lányságot kevésbé.

A babakocsik nagyon klasszak. A tapasztalatom az, hogy mindenki vesz minimum 2 kocsit, mert csak menet közben derül ki, mire is van szükség igazán. Érdemes olvasgatni ezt, sok jó ötlet, beszámoló van a babakocsikkal kapcsolatban.

Ma a férjem elutazott síelni, 2 és fél pasival fogok egy ágyban aludni a héten.

Nevek: kössétek az ebet a karóhoz, ne hagyjátok lebeszélni magatokat, mert később megbánhatjátok! Én Máténak Somát akartam, de a család lebeszélt. Most már mindenki beismeri, h. az illene rá nagyon, de már Máté marad.

Ácica, voltatok?

Puszedli, sajnálom, de a lényeg, hogy minden rendben van. Elhiszem, h. sietniük kell, de a kedvesség nem kerülne semmibe.

Torokka, nagy cuki a kisfiad!

Gijane, holnapra egy kalappal!

Heni, ne várj sokat egy védőnőtől. Mindent beszereztél karácsonyra?

Sziasztok!

Benta
benta

Amadea, de jó! Mikor veszed át? Te is tologatni fogod üresen, mint én? Jó vásárt csináltál!

Szóval ezt érdemes olvasgatni a babakocsikról:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9100895&la=85342562

Benta
benta

Benta!
Holnap viszi el tőlük a futárszolgálat, kb. 1-2 nap mire ideér...tuti fogom tologatni :D

Tényleg Ácica! Voltatok?

Amúgy most valóban könnyebb kiszúrni a kisfiúkat, ha van valami a lába között az egyértelmű, ha nincs, abból még bármi(bárki) lehet...

KépKép
amadea

Ja, amúgy az miénk narancssárga....
http://www.teszvesz.hu/item501767198_ak ... kcios.html

KépKép
amadea

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:29-kor.

Heni

Kép
szheni

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:30-kor.

Heni

Kép
szheni

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:30-kor.

Heni

Kép
szheni

Noémi, ment egy privi.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Heni, válaszoltam!

Benta, nekem itthon bejött a kép! Nagyon édes!

Nekem ma szinte semmi dolgom nem volt, így egy csomó mindent kiválasztottam. De bajban voltam, mert én nem akarok mindenből macisat, meg ilyen állat figurásat, és alig találtam olyat ami sima. Pl. pelenkázó lapból.
Délután bementem a babaturiba, de hatalmas csalódás volt. Alig volt cucc, az is főleg lány, és drágák voltak. Egy rugi 1250 - től indult. Annyiért már a tescoban is kapok, vadonat újat!
Mindegy is, mert most visszafogom magam - karácsony lévén - aztán majd januárban!

Lányok! Hétvégén megyünk Sopronba. Végre felhasználjuk az üdülési csekkeket. Szerintetek úszhatok a medencében? Sok kismama jár, azt tudom, de sokan mondják, hogy inkább ne a fertőzések miatt!
Azt tudom, hogy jobb nem szaunázni, és a meleg ülő vizeket, valamint a gyógyvizeket kerüljem el. De a sima uszi? Itt is van egy fórum - kemény 10 hozzászólással - de attól sem lettem okosabb. Ti mit gondoltok?
Kockáztatni nem akarok...
De szombaton egész nap Bécsben leszünk, vasárnap pedig napközben fürdés, masszázs lenne, este pedig színház. Hétfő reggel, pedig jövünk haza. Szóval jó lenne, ha nem csak a partról nézhetném, ahogy a férjem lubickol.

KépKép
KépKép
kfnoémi

..

Heni

Kép
szheni

Noémi!

Úszni szabad, de a szaunát jó messzire kerüld el...és érezzétek nagyon jól magatokat!

KépKép
amadea

Noémi: Szerintem is nyugodtan ússzál! Én még masszázson is voltam 11 hetes terhesen. Az a lényeg, hogy ne legyen erős a masszázs és csak kényeztesd magad! Jó pihenést, és élvezzétek egymást :)!

Puszi, Kata

ui.: Bécsben jó vásárlást! Gondolok majd rátok! Ott olyan szép az Advent.
torokka

Hello Lányok!

Bocs, hogy csak most hallatok magamról. Megvolt a nucha. Minden o.k. 1,6 mm a tarkóredő, 6 cm Prüntyőke! Hú, apám, mekkora! :D
még mindig alig tudom elhinni, hogy itt van a pocimban!
Sajna engem is letudtak úgy fél perc alatt, a doki gyorsan bediktálta az adatokat, semmit nem mutatott meg a babán, én meg alig láttam valamit, mert a lábamnál volt a képernyő, esélyem sem volt... Na de a lényeg, hogy minden rendben.
Talán addig jó, míg fél perc alatt letudnak, ez azt jelenti, hogy minden o.k., nincs probléma! Képet persze nem adtak :?
"Átneveztek" 12 hetes + 4 naposnak.
A terhestanácsadásra 30-ára kaptam időpontot, a vérvétel január első hetében lesz. Ez lesz az 1. vérvételem :shock: És ennek már az AFP-snek kell lennie, mert addigra 16 hetes leszek. Szerintetek ez nem gáz, hogy ennél hamarabb nem kell mennem?

Most már annyit mondtátok, én is megveszem a Kitolást az uramnak karácsonyra. :D

Kitaláltam, hogy a kézzel készíthető ajándékom karácsonyfadísz lesz. Gyöngyöt fűzök fel damilra vagy vékony drótra. Na, kreatív vagyok? :wink: :lol: Már csak el kellene kezdeni, mert nyakunkon a karácsony! Még senkinek sincs ajándék...

Noémi!
Bocsi a vizsgáért! :oops: Teljesen összekeveredtek a fejemben a dolgok. Mimmi vizsgázott?

Heni!
A védőnőd egy katasztrófa! Mégis mit vár, hogy egész nap otthon legyél, várva, hogy ő mikor kegyeskedik elmenni? :x

Benta!
Sajnos nekem sem jelenik meg a kép, de a lényeg, hogy rendben vagytok.

Amadea!
Tök klassz a babakocsi, és kislánynak is tökéletes szín, ha majd jön a kistesó! :D
Heni!
A Te álomkocsid is nagyon szép!

De hogy Ti mennyire lőre vagytok lányok hozzám képest! Még nézelődni sem értem rá!
Tegnap viszont átnéztem a kölcsönkapott ruhákat. Van köztük 6 évesnek való is, de találtam bébiruhát is, egy-két bodyt, rugdalózót, hálózsákot :) Annyira édesek, már teljesen beleképzeltem a csöppségünket. Mondjuk a legtöbb ruhácska lánynak való... Szóval, majd meglátjuk...

Puszedli!
A lényeg, hogy minden o.k. a babával, a doki meg le van ejtve. Párod bemehetett?

Képzeljétek, én kérdeztem, bejöhet-e a férjem. Mondták, igen, de majd később behívják, ha levetkőztem ( :shock: ) Erre nem szóltak neki :evil: , annyira túl akartak lenni rajtam, én meg ugye., kis nyuszi, meg sem mertem szólalni...

Kép
ácica

Köszönöm a válaszokat!
Én is úgy gondoltam, hogy csak pihizek a medence partján, és ha van kedvem úszok, illetve lubickolok a vízben!
A masszázsra, meg inkább ilyen arc, dekoltázsra gondoltam. És persze a lényeg, hogy végre kettesben leszünk! :)
Mondta a férjem, hogy egyik nap velem álmodott...de azon nem volt ekkora hasam! Hát...mondtam neki, jobb lesz ha megszokja, mert csak nagyobb lesz és nem akarok cölibátust fogadni...pedig egyenlőre jó úton haladunk. Szóval a küldetés megvan!

Bécsbe mi is az advent miatt megyünk. A forralt bor idén sajnos kimarad, de a csokiba mártott eper tuti nem!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Ácica!
Nekem is a 16. heti lesz az első vérvételem. Sajnálom, hogy gyorsan lezavarták az UH-t...engem egész hosszasan nézett a doki és magyarázott is....de alig vártam, hogy vége legyen, úgy összenyomta a hasamat :? ...

KépKép
amadea

Amadea!

Nekem hüvelyi volt, de alaposan mozgatta bennem a készüléket :oops: , már bocs. Nem volt kellemes, de csak a babára gondoltam, fürkésztem a képernyőt, így csodálatos élmény volt.
Megnyugodtam, hogy Te sem voltál még vérvételen... :)

Noémi!
Jó pihenést! Azta, de jó nektek!Biztos nagyon szuper lesz így kettes-hármasban!
Szerintem is úszhatsz nyugodtan, ha eddig nem volt komoly problémád lubickolás után. Sőt a baba nagyon fogja élvezni, ez tuti! :D Masszázzsal óvatosan, de azokon a helyeken, amit írtál, nyugodtan lehet. szerintem az a lényeg, hogy ne kelljen hason feküdni, és ne "dögönyözzön"! :lol:
Hú, csokiba mártott eper!!!! Nyammm!
Gyorsan hívom a párom, hogy vagy eper- vagy málnaturmixxal várjon haza.

Kép
ácica

Ácica, örülök a jó eredménynek!

Noémi, Bécsért irigy vagyok, családilag imádjuk, Máté nyári aranyköpése: "A vulkán práterében..." - kicsit sokat volt Bécsben :D

Fürödni nem fürödnék, de ez én vagyok.

Amadea, nagyon szuper a járgány!

Jó éjt!

Benta
benta

Hogy lehet megcsinálni, hogy ne kelljen elgörgetni ahhoz, hogy látszódjon az írásom?

Kép
ácica

Feldobnék egy érzékeny témát, remélem nem lesz belőle veszekedés...Mi a véleményetek, érdemes levetetni a köldökzsinórvért? Esetleg van valakinek tapasztalata?

KépKép
amadea

Sziasztok!

Kata!

A kisfiad egy tünemény. :D

Lányok!

Mennyi fiú!! Remélem engem is elkapott a fiúhullám, a környezetemben lévő kismamik 90%-a is fiút vár. :wink:

Rakok egy képet a lányomról, a Mikulás balján ül, a jobbján meg a húgom kislánya. Kép

Kép
Kép
sosi

Amadea!

Most látom mit kérdeztél. Mi tervezzük, hogy levetetjük, csak még nem tudom, hogy melyik céggel. A lányomnál is szóbajött, de akkor annyira nem volt pénzünk, mert építkeztünk.

Szerintem nagy jövője van .
Sose lehet tudni mire lesz jó még 20 év múlva. Akár a tesónak is jó lehet.

A Sejtbank volt eddig a legszimpatikusabb. 2 évre havi 17 000 Ft.

Kép
Kép
sosi

Jó reggelt anyócák!

Nincs valami nagy forgalom, remélem még mindenki alszik! Én meg voltam a nődokinál, minden rendben és nem javasolja a magzatvíz-mintavételt így megnyugodtam.

Heni, Noémi, 15 hetesek vagyunk! Mostanában begyorsultak a dolgok, nem?

Sosi, gyönyörű a kislányod!

Köldökzsinórvért nem vetetünk le, de ezek mi vagyunk, mindenki tegyen belátása szerint.

Sziasztok, szép napot!

Benta
benta

Sziasztok Lányok!

Megvolt tegnap a 12. heti UH, csak nem volt időm írni.
Mogyi 63 mm (CRL), tarkóredő 1,8 mm és nagyon cuki. Azt mondta a doki, h mint egy rendes gyerek, akivel megbeszélték a szülei, h hogy kell viselkedni, mert ameddig mérte a fontos dolgokat, addig tök nyugis volt, csak a kezét, lábát nyújtogatta (az egyik kezén mind az 5 ujja jól kivehető volt), amikor meg már csak moziztunk, akkor nekiállt bulizni, pörgött-forgott de nagyon sokáig és gyorsan :) Nagyon aranyos volt. A méretek alapján 12 hetes, 4 napos. Úgyhogy majd csinálok új vonalzót.
A doki is tök jó fej volt, mert sokáig hagyta nézni, meg nagyon beszédes volt és ő mondta, h na még így is fényképezzük le, meg úgy is :) És a végén legnagyobb meglepetésünkre az UH-ért nem kért külön pénzt, pedig korábban azt mondta, h a 12 hetesre adhat beutalót a klinikára, de meg tudja csinálni ő is, csak azért fizetni kell. Mindjárt kaptam a "spórolt" pénzből egy kismamanadrágot :)
Majd rakok fel képet, csak megint át kell méretezni. Meglett az első kedvenc sztárfotóm :) Szerintem ezt elő is hívatjuk.

Párom is végre itthon, nagyon örült a mikulás ajándéknak (Kitolás c. könyv), mondta, h már nézte ő is, csak gondolta, hülyének nézem, ha megveszi magának :) Én meg kaptam kismama-biztonsági övet.

És ezt még el kell meséljem: Bius egyik ajándékcsomagjában volt egy műanyag zenélő rénszarvas, ami tele van cukorral, de nem hiszitek el, hol jönnek ki a cukorkák: a szarvas seggén. Szóval kissé bizarr :)

Még egy két mondat,
Ácica, akkor pont egyidősek a babáink :) És nem én voltam, aki vizsgáztam :)
Noémi, én tegnap kérdeztem a dokit az úszásról és azt kérte, h inkább ne. Nagyon elmentem volna egyet lubickolni, de ezek után ha ne adj' Isten összeszednék vmit, el sem mernék menni a dokimhoz :( Amúgy annak idején Biussal jártam kismamaúszásra és nem volt semmi gond, viszont most pont a terhesség előtt volt vmi gombás fertőzésem, strandon jött össze :(

Kata, Bongiról csúcs a kép :)

Benta, én sem látom az UH-képedet sajnos.

Ma még megyek vérvételre, már előre rosszul vagyok, még jó, h jön velem a párom, aztán a munkaügyi bíróságon végre megtudodm az igazságot a melóhelyemmel kapcsolatban. Amúgy tegnap a dokim írt javaslatot a táppénzrevételemhez.

Jók legyetek!

Kép
Kép
mimmi

Sziasztok!

Örülök, hogy szépen növögetnek a babák. Mi jövő héten megyünk mozizni, de már tűkön ülök....
Megérkezett a babakocsi (jó gyorsan ideért), futárszolgálatos behozta az udvarra,amíg én aláírtam a papírt és robogott is tovább...én hülye meg becipeltem a tizenvalahány kilót a lépcsőn a házba.....most meg aggódik a hülye fejem :( ...remélem nem lesz baj...

KépKép
amadea

Jó reggelt Lányok!

Ácica, Amadea: szerintem a mielőbbi vérvétel egyedül az ellenanyag szűrés miatt fontos. Nekem akkor csinálták mikor látták a szívhangot. Most már túlvagytok a kritikus időszakon, szóval már mindegy. De szerintem ezért lett volna fontos!

Ácica, köszi biztosan jó lesz. A csokis eperről majd teszek fel képet! :D

Sosi, édes a kislányod, és tök jól néz ki a télapó is. Ez végre nem az szokásos offos mikulás!

Köldökzsinórvér:
Hát igen...sok a pro és kontra.
A pro, hogy ebben van a jövő, és viszonylag kis pénzért nagy biztonságot vehetünk a gyermekünknek.
A kontra, hogy jelenleg csak a leukémiás betegségre tudják használni, és 30 kg-os súlyig elég a mennyiség. De itt is bejön az, hogy ez a jelen...mi lesz 20 év múlva. Ha belegondolunk minket még UH-val sem néztek, ma meg már a 4D-s is teljesen elérhető bárki számára.

Mi szeretnénk levetetni, de mivel Áron az első babánk, és elég sok dologra van szükség, nem biztos, hogy marad rá elég pénzünk. Meg a másik, hogy mi is tök jól megvagyunk nélküle...ő miért ne lenne. De ha meg lehet...szóval tényleg ilyen kaotikus a helyzet.

Mi úgy döntöttünk, hogy ha marad pénzünk levetetjük, ha nem, akkor nem.

Egyébként én is utánanéztem, és nekem a Krio intézet a legszimpatikusabb. Ott van olyan lehetőség, hogy kifizeted a levételt - 149 000 Ft - és évente kell kifizetni a tárolást, ami 14 000 Ft. Egyébként totálban is ők a legolcsóbbak, a 20 éves tárolással együtt 295 000 Ft. Sosi, ha jól tudom a Sejtbanknál kb. 370 000.
Itt is benne van az árban az összes szükséges vizsgálat, sőt most még egy bébihordozót is adnak ajándékba - igaz csak akkor, ha dec. 31-ig szerződik velük az ember.
Nekünk ez a legszimpatikusabb, mivel én GYED mellett nem merek 17 000 Ft-os havi részletet bevállalni. Sosem lehet tudni, hogy mi lesz, és szeretnék továbbra is nyaralni, kikapcsolódni járni. Viszont az évi 14 000 Ft nem megterhelő, még úgy sem, hogy 20 évre kiszámolva, így a legdrágább.

Szóval ez az én véleményem, és pont emiatt én mindkét oldalt megértem.

Mimmi, gratulálok az UH-hoz!

Szerintetek mi lehet Csillagtáncossal?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Őssejtes dolgot azért kérdeztem, mert régóta foglalkoztat a dolog, de nagyon nem tudok dönteni, mert egy részről nem olcsó, más részről, ha szükségünk lesz rá és nincs, azt sose bocsátanám meg magunknak....én a Crio Intézetet néztem, mert a többinél horror árak vannak....

KépKép
amadea

Sziasztok!

Amadea: én levetetném, mert ki tudja mikor kell. Csak sajnos itt is a pénz dominál...Nekünk meg nincs rá keret. Mi nem vetetjük le.

Na, kicsomiztad a babakocsit, milyen?

mimmi: gratulálok neked is, ácicának is!

Ácica: nekem annyi szerencsém volt, hogy legalább a nagy monitoron láttam.
De a férjemet nem engedték be:(.

Jó lenne, ha Csillagtáncos jelentkezne már.

Sosi nagyon szépek a kislányok!

Puszi nektek, szép napot

Du. védőnő.
Vendég

Bocsi előre is, csak az új vonalzóval próbálkozom.

Kép
Kép
mimmi

Húúúúúú, azért nálam durván nem egyezik az utolsó menstruáció és a baba tényleges kora alapján számolt várható szülési időpont.

U.m. 2008.08.31-én volt, ez alapján 2009.06.07-én szülnék,
de a mai 12 hét 5 nap alapján ugye 2009.06.19. jön ki szülés várható napjának.

Vagy én vagyok buta? Ha most 12+5 a terhesség, akkor kb. 10+5 napja fogant a baba, ugye?

Kép
Kép
mimmi

:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:31-kor.

Heni

Kép
szheni

Mimmi, ha 08.31-én volt az utsó mensid, nem lehetsz 12+5!
Nekem 08.27-én volt az utsó, és ma 15+0 vagyok!

Heni

Kép
szheni

Mimmi: nekem szept. 1-én volt az utolsó mensim, 13+4 vagyok a mostani UH szerint.

Szerint lehet annyi a babád, de akkor később fogant.

Hány naposak voltak a ciklusaid? Nekem átlagban 35. Mensi szerint 14+3 hetes lennék már.

Heni: ezek a biztosítók!
én tudom mennyibe kerül a lombik, barátnőm beszámolt:(, és akkor még ez is.
Vendég

Sziasztok!

Mimmi, valószínűleg később fogant a baba. Ne aggódj! Egyébként nem is biztos, hogy 19-ig kibírod, mert a mensi utáni 40. hét után még 1 hetet engednek, utána általában megidnítják. De igazából ezek nem igazán számítanak. Szerintem a többiek is - én legalább is - azért csináltunk új vonalzót, mert olyan jó látni, ahogy telik az idő...de igazából ezek az eltérések nem lényegesek!

Heni tényleg felháborító! Engem az is zavart, hogy veszélyeztetett terhesként az Utrogestan ugyan annyiba került. A 12. hétig, kb. 15 000 Ft-ért vásároltam. Nem az lenne a fontos, hogy segítsenek...de igazad van, kár is ezen bosszankodni

Egyébként a TB-t sem értem. Egy gyerek köztudottan nem olcsó. A szülési szabira miért csak a fizunk 70%-át kapjuk meg? Jó oké, nem kell annyit adózni belőle...de akkor is.
A GYED meg szinte vicc. A max is csak havi netto 70 000 Ft + a CSP 12 000. Ebből éljünk meg?! Látták ezek a pelenkaárakat...

Szóval marad a spórolás..addig amíg lehet! :oops:

KépKép
KépKép
kfnoémi

köldökzsinórvér: nincs keret rá, így nem lesz.
mg amúgy is: nem minden utcasarkon tudják ám ezt szükség esetén hasznosítani. meg a kutatás amerre tart, nemsoká nem csak a köldökzsinórban található őssejtekből tudnak majd ilyen beavatkozásokat végrehajtani. elég majd akkor vakarózni.
na, ez az én magánvéleményem volt.

gyes gyed és társaira akkor mondjam nektek, hogy Romániában amire még kapsz pénzt, az max a 3-ik gyerek. negyedikre már egy lyukas fityinget sem adnak. tehát jöhetek a panasszal?

egyébként cudar pocsék a hangulatom (most nem épp a triszómiás tesztem a baj), nem rontom az itt kialakult adventi, vásárolgatós, tervezgetős hangulatot.

Kép
kissmanó

ja, szerintem bele lehet fáradni a sok vonalzócserébe ha minden egyes uh után módosítani akarjátok. tapasztalat.
jobb ha a saját megérzéseteket veszitek alapul egybevetve az uccsó mensivel meg ha netán tudjátok az akciós dátumot.
na meg a ciklus hosszát.

Kép
kissmanó

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:31-kor.

Heni

Kép
szheni

Nem aggódok, hisz tegnap láttuk, minden rendben. Csak Biusnál is ilyesmi volt: okt. 10-re voltam kiírva, aztán okt. 24-én szültem, de akkor is úgy kellett indítani, ill. én kértem, h indítsák, mert már tuti túlhordom. Csak most majd nehogy azt mondják, h június 7. már elmúlott, betöltöttem a 40. hetet, szüljünk, közben még csak 38 hetes.
Amúgy az én ciklusaimra nem igazán lehet adni, volt hogy 48 (!) napra jött meg, vizsgáltak is miatta, de mindent rendben találtak, egyetlen ötletük volt, h szedjek fogamzásgátlót. Na, ha babát szeretnék, akkor nem ez bizonyul a legjobb ötletnek :)
Amit pedig még biztosan tudok, h a baba 09.17-24 között foganhatott csak, mert előtte 300 km-re volt tőlem Apa, utána meg 3.000-re :) Ehhez még jöhet az a néhány nap "türelmi idő", ameddig még életképesek a spermák, de ez az időintervallum megfelel a mostani kornak. Csak én vmiért meg voltam győződve róla, h nekünk szept. 17-én "telitalálatunk" volt :)

Heni, nagy szemetek a biztosítók, az egyszer biztos és a biztosítási ügynökök még nagyobbak. Általában ugye az után kapnak pénzt, amit megkötnek, ezért viszont minden aljasságra képesek. Ismerősünk mesélte, h a biztosítónál, ahol dolgozik, egy ügynök megcsinálta, h ráhajtott a szülés előtt lévő kismamákra, és köttetett velük biztit, h majd mennyit fizet a biztosító a szülésre, meg a kórházi tartózkodásra, ha esetleg császár lenne, akkor meg aztán főleg. Csak annyit felejtett el közölni, h a fél éven belül bekövetkező, előre látható orvosi beavatkozásokkal kapcsolatos semmilyen dologra nem terjed ki, a szülés viszont eléggé előre látható ugyebár.

Ja, túléltem ám a vérvételt :) Nem tehetek róla, de írtózom tőle.
És a munkaügyi bíróságról is jó hírekkel távoztunk: nem tudnak elküldeni, mindenre jogosult vagyok. Holnaptól táppénz és láblógatás :):):) (Noémi, sajnos nem a fizum 100%-áért :))

Kép
Kép
mimmi

Szia Mimmi!

Igen az tuti, hogy nem tudnak elküldeni. Csak nem értem, miért kell TP-re menned...ugye annak nagy részét az állam fizeti. (1/3-át a munkáltató).
Ha viszont nem tud elküldeni, és munkát sem tud biztosítani, én úgy tudom, hogy akkor köteles az átlagkeresetedet kifizetni. Ez lenne ugyebár a 100%. De ebben nem vagyok biztos.

Mondjuk a TP az a tuti!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Mimmi, jó, h. túl vagy a vérvételen!

Kissmanó, szerintem írd le nyugodtan, ha publikus, nem csak egy rózsaszín ködfelhő a világ, a rosszat is meghallgatjuk, hátha segít!

Köldökzsinór és társai:

Jó üzlet a baba.biznisz, mert mindent el lehet adni az anyukák lelkiismeretére apellálva. Kzs. vér, légzésfigyelő, szupercipő húszezerért, babazene, babaangol, 2 dl bébiétel annyi pénzért, amennyiből 3 napra megfőzhetsz neki, és sorolhatnám. Mindez úgy tálalva, hogy ha nem veszed meg, nem teszel meg mindent a gyermekedért, felelőtlen vagy. Pedig a világ nem így működik. Józan paraszti ész és mérsékletesség, szerintem. Vannak ősszejtbankok, ha kell, találnak donort. De sose legyen rá szüksége senkinek. A kedvenc az a skandináv állam, ahol minden újszülött kap egy csomagot, dobozban. Benne a kezdeti ruhácskák, meleg zsák, és a dobozban alhat a baba az első pár hónapban. Szóval ne csináljatok lelkiismereti kérdést ilyenekből, a % 1knál szeretet kell, odafigyelés és törődés. Neki mindegy, milyen a ruhája, a babakocsija, en fürdik, ha szeretik. Az internetes anyák a társadalom szűk keresztmetszetéből tevődnek ki, az átlagember nem is foglalkozik sokszor avval, amivel mi esetleg napokig rágódunk.

Légyszi ne vegyétek kioktatásnak, de kikívánkozott. Természetesen mindenki tegyen belátása szerint, kinek mi a fontos. De senki sem lesz rossz anya, ha valami nem 100%-os. Az elég jó pont jó :) Gyorsan elküldöm, mielőtt meggondolom magam.

Benta
benta

Javítás: baba-biznisz,őssejtbankok, a % 1knak szeretet ...
benta

Benta, szívemből szóltál...

Kép
Kép
mimmi

Igen, azzal egyetértek, hogy nagy üzlet a baba business...
Az is igaz, hogy a cigánygyerek is felnő, mezítláb a koszban, úgy hogy soka nem figyeltek oda az étkezésére, sem a vitaminbevitelre..
De én azt mondom, hogy a mai világban igenis oda kell figyelni. Lehet, hogy mi túlbeszéljük a dolgokat, de még mindig jobb ez így. Van a családunkban ellenpélda - azért mondom.
Ráadásul a világ fejlődik, és mindannyian többet szeretnénk a gyerekünknek adni. És én úgy gondolom, inkább költsek el feleslegesn 20 000 Ft-ot egy légzésfigyelőre, minthogy megtörténjen a baj.
Az őssejtre is igaz, hogy találnak donort...de megőrülnék, ha arra kéne várnom, miközben a gyerekemnek baja van.
A bajban a legrosszabb a tehetetlenség. Ezekkel a dolgokkal szerintem ezt lehet megelőzni.

Egyébként ez a sok kismamavizsgálat is felesleges...ha megnézzük itt is mindenkinek minden eredménye ok...de mégis megcsináltatjuk, felkészülünk arra is, aminek minimális az esélye..

KépKép
KépKép
kfnoémi

Heni!
Köcsögség :( ....
Gyed-en és társain már én is kiakadtam, nem is tudom, egy egyedülálló anyuka, hogy él meg a babájával :( ...

Kissmanó!
Csak tessék jönni nyavajogni!!!Ezért (is) vagyunk...Amúgy Romániáról annyit, hogy ott még egy tüdőszűrésért, mindenért fizetni kell, amikor én születtem az állam 3 hónapig engedte (volna), hogy anya otthon maradjon velem, de lefizették a dokit így sikerült 9 hónapig kihúzni....aztán mehetett vissza dolgozni:(....

Köldökzsinórvéres véleményeket köszönöm, ha sikerül annyit összekaparni, levetettjük, ha nem, hátha meglesz nélküle is....

Csak, hogy valami jót is írjak: összeraktuk a babakocsit (nem volt egyszerű menet) és tologattam egy kicsit a házban...eddig nagyon-nagyon tetszik :D

KépKép
amadea

[quote="szheni"]Ozman777 (Kata?) mesélj erről a "nálunk is így volt"-ról... Lett valakinek más, mint amit mondtak? Az én egyik barátnőmnek minden alkalommal azt mondták, kislányuk lesz, amikor megszületett meg kiderült, hogy kisfiú... az orvos volt a legjobban meglepődve. :) De így Petrából Péter lett. :
Erre azt értettem hogy nálunk a 2008-as topikba is igy volt,több volt a fiu,és a végére is a fiuk győztek.Nekem 12 hetesen már meg mondták hogy fiu. Tutira. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Más!!!!
van egy bébi hordozom eladó,Abc desing.Ha érdekel valakit irjon pü-t. 8000-ért eladó. Kép

Kép

Kép

De ahogy kihoztuk Milánt a korházbol,arrol is tudok fotot rakni. :lol: :lol: :lol: :lol:

Látom mia itt is rég járt,mint nálunk is már.

Kata&Milán

oszman777

Amadea: bébjárgányért irígy, irígy. Na jó, főleg a színe miatt (mert nekünk ugye most jó lesz ami van), narancssárga bolond vagyok.
Elhiszem nehéz volt összerakni, de most még aktívan részt vehettél, pocó méret nem zavart.

Nos a dühöngéseim oka, hogy kitaláltam pindurnak vennénk karácsonyra egy kis csúszdát, 2 hónapja haveroknál kipróbálta, s nagyon bejött neki. Csak hát égen-földön nem kapok sehol. Na jó, olyant amelyik jó 1,5 évesnek. tehát nem hatalmas méretű, s elfér a házban. találtam Mo-on, de nem egyeznek bele, hogy kifizesse a Bp-en élő húgom, s szállítsanak Ro-ba. Pedig elvileg lehet náluk (csak nekem már túl sok a banki illeték, szállítási ktg az ár mellé, mert ugye Ro belépett közel 2 éve az Eu-ba, csak a bankok vannak kirekesztve, azaz nem azok az illetékek nemzetköziben amik más országok esetében érvényesek).
Meg tegnap nagyon, de nagyon összevesztem gyermekeim apjával, annyira, hogy még ma is fájt a fejem. Aztán ma délben megkérdezte, hogy haragszom-e még (egyébként nem szokása, mindig úgy tesz mintha semmi sem történt volna, s egy idő után kénytelen vagyok én is megbékélni magamtól. asszem a mai az prömier volt).
Ami pedig a mennyit miért kell fizetni, nos elmondhatom, hogy az álltalános laborokért, amikben megnézik a toxoplazmát, vizeletet, meg megannyi mást, nos azért kb. olyan szűk 37 e Ft-nak megfelelő összeget hagytam ott, a triszómiásért olyan 6500-t. ami azért asszem itt kevesebb mint ami felétek, az a doki saját rendelőjében a tarifa. nos kismamik pocisságénak uh-s nyomonkövetése alkalmanként szűk 5 e ft. bármikor hívhatom az enyémet telefonon, bár lányaink osztálytársak is, igaz ezzel sosem éltem vissza, dokinéni fiatalabb mint én, s annak ellenére, hogy nekem is van 2 egyetemi végzettségem (szal nem vagyok alsóbbrendű az orvosoknál), valahogy nem kerültünk tegezős viszonyba. és mégis szeretem, megbízom benne, és eddig nem bántam meg, hogy a régi dokim 2,5 éve lecseréltem.

ja, biznisz a csecsemő, de az egész gyerekipar, s nemcsak.
annakidején nekünk nem voltak bíztonsági gyereküléseink, de egyszerűen sajnos mára már a gyereked életével játszol ha ilyen cucc nélkül ülsz be egy autóba. az más kérdés, hogy vannak a szabványok, amik épp jan.1-től változnak, azaz nem minden ami dec.31-ig használható lesz használható jövőre is. a disznóság csak annyi, hogy ismerősömnek idén adtak el olyant, amit év végétől kikukázhat. bár gyereke még nem növi ki, még símán jó lenne neki. ez az igazi disznóság. mert nem vagy tájékozott, s máshol élő rokonokat meglátogasatok, bébnek kell a hordozó, gyerekülés. megveszed. nem kicsi pénzért. míg a légzésfigyelőt azért nem annyira muszáj megvenni. na persze az is egy olyan téma, hogy kevés esetben kell, de mi van ha a te gyerekednek épp kell(ene). de a légzésfigyelő nem minden, mert ha valós riasztást is ad, s anyuka, apuka ledöbbenve, tehetetlenül áll, akkor miért van légzésfigyelő. szóval kell tudni az okot, okozatot megszűntetni.
bíztosítási ügynökök viselkedése: engem akkor akasztott ki a drága páromé, mikor első gyerekünk épp apa szülinapján volt keresztelve, s mint túlbuzgó ügynök, apát akarta (volna) felköszönteni. apa mobilja kikapcsolva, de ő kinyomozta a vezetékes telefonszámunkat. pechére én vettem fel. nos kissé kiosztottam, közöltem vele, hogy ha mobilon nem elérhető, talán azért van, mert nem akarja, hogy zavarják, s megkérem egy életre felejtse el a vezetékes telefonszámunkat.
na, utána inkább azt választotta, hogy képeslapot írt.
ha én eccer valakit kiosztok, tuti nem köszöni meg. vannak emberek, akik rendesen félnek is tőlem, pedig alapból nem harapok, azt ki kell "érdemelni".

ja, s továbbra sem tudom mit teszek a legkisebbiknek a karácsonyfa alá :(

Kép
kissmanó

Kissmanó!

Hova valósiak vagytok?

KépKép
amadea

privi ment

Kép
kissmanó

Hello Csajok!

Korábban megint nem tudtam jönni, ilyenkor kezd el egy kis szünet lenni a melóban...

Köldökzsinórvér: mi is nagyon gondolkodtunk rajta, de végül szerintem nem vetetjük le. Egyrészt a tudomány nagy ütemben fejlődik, tehát ha ne adj'isten baj van, talán lezs rá más megoldás. A másik pedig az: lehet, hogy hülyeség, de én úgy érzem, ha levetetem, akkor arra készülök, azt generálom, hogy beteg legyen.
És ezt nem akarom. Teljesen egészséges, és mindent megteszek, hogy az is maradjon.
Lehet, valaki ezt felelőtlenségnek tartja, de valamilyen rejtett módon mindig az emberiség, az emberek tudata generálja a betegségeket. Nem szabad, hogy a félelmeink irányítsák az életünket.
Viszont légzésfigyelőt szerintem mi fogunk venni, mert másik szobában fogunk aludni, nem ott, ahol a bébi.
Kissmanó!
Az is nagy szó, hogy bocsánatot kért életed párja, ha eddig nem volt szokása, nem?

Kép
ácica

kismano! Remélem nem értetük férre egymást!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock:
Nem azért adom el az űlést mert ki vinnék a forgalombol. :D
Bébi hordozókra egyébként nem vonatkozik a törvény,csak az űlésekre.

Kata&Milán

oszman777

Oszmann: én csak a bizniszes felére reagáltam az előző írásokra, s ha jól megnézed, írásaink küldése között mindössze 1 perc van.
na, ilyen terjedelmeset nem tudnék írni 1 perc alatt :D

ja, ismerősöm sem hordozóval szívott!

Kép
kissmanó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?