Új privát üzeneted érkezett!

Cat!

Nem!Ha nem muszály,inkább nem!Szerencsér Oli nem hajlamos a lázgörcsre,így ettől nem kell tartanom. Az Algopyrinről meg annyi rosszat mondott nekem egy gyerekorvos,hogy teljesen elrémített.(Dávid hosszú évekig nyelte a migrénjére,míg pici volt -értsd 4-8éves) Szerencsére a gyógyszer+hűtőfürdő megint jól bevált.Oli minden szó nélkül tűri a hűtőfürdőt (csak csendben szenved).
Ma meg már egy kicsit jobb,mert bár éjszaka még 39fokos láza volt, még csak most kezd felmenni a láza. Szóval most 11órája bírta egy adag lázcsillapítóval.
Amúgy beszéltem a dokinéninkkel is (csak hogy megnyugtassam magam) és ő azt mondta,hogy ilyenkor az injekció (abban adnak Algopyrint,nem?) sem használ tovább,mint a gyógyszer.

Edit

Kép

Kép
edit73

Ne megint sikerült elszólni magam! :cry: :(
Ebédnél még tök jól volt az oli,szépen evett.Aztán elfeküdt és mire le akartam őket fektetni,már elaludt.Kb. 10percet sikerült is aludnia és mire felébredt 40fokos láza lett! :shock: :cry: Most várom,hogy felszívódjon a gyógyszer,aztán megy fürcsizni.

Detti!
Végül belotattad a fiúkat influenza ellen?

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit :)

Sztem én adtam háromóránként, úgyis van aztán általában egy hosszabb szünet, mint nálatok most délelőtt. Én úgy számoltam, hogy mindegyiket lehetne naponta négyszer adni. Az 6 óra és felváltva egyszerűen lefeleztem. De lehet, hogy ez hülyeség. Mondjuk nálunk soha nem volt ilyen hosszú ideig tartó láz még. Kop-kop-kop.

Minike elkapta talán ezt a náthát, ami itt megy. Eddig is mindig röfögött, de most tényleg tele az orra és gondolom ettől nyugatlanabb. Meg csütörtökön egész napos lófrálás volt és keveset aludt, mert a hordozót ki be pakoltuk a kocsiból és akkor mindig felérbredt. Akkor jól viselte, de estére már hullafáradt lehetett és a cicin is nyűglődött. Azért mostanra helyrerázódott. :) Ha ébren van és foglalkozunk vele, egyfolytában vigyorog.

Esti cirkusz: nálunk volt, van, de most egyáltalán nem vészes. Ha figyelünk arra, hogy legyen kifutási ideje a rendetlenkedésnek, akkor képesek időben elaludni. Mondjuk 8-kor. Ehhez 6-kor kell vacsizni, utána fürcsi és mese mindenkinek. Azután felmennek és jönnek a "szomjas vagyok", "kérem ezt-azt a játékot", stb. Ezt csinálják egy darabig, aztán énekelünk (Artúr vagy én :oops: ) Azalatt el kell aludniuk, mert ha nem akkor tényleg sokáig rajcsúroznak. Főleg Borka ebben a hangadó. Rékát bent lehet hagyni ébren is. Most a félek a sötétben megy, de ha felkapcsoljuk a villanyt akkor végképp lőttek az alvásnak. Ha simán csak leraknánk őket, hogy most alvás, akkor kb. 11-re már aludnának is. :roll: Ha bemegyek és főleg, ha felmegyek velük akkor B 10 percen belül alszik, Réka meg úgyis nyugton van. Igaz, hogy néha B-t le kell csapni, mert folyamatosan matat, de mostanában ez sem volt. Én mázlista vagyok (Artúrhoz képest), mert én nem énekelek elég érdekesen, szépen, változatosan, ezért az én előadásom kedvéért nem érdemes ébren maradni. Neki nehezebb a dolga, mert őt élvezettel hallgatják, így tovább tart a műsor.

Délutáni alvás: oviban megy, de itthon már csak akkor próbálom, ha előtte valami jó kimerítő program volt, különben nem éri meg a fáradtságot, különösen, hogy utána este órákig tart lefektetni őket. Most is tök jól eljátszanak. Ha altatni akarnám őket, akkor csak veszekedés lenne és mindenkinek rossz hangulata. Persze így hózósabb a délután későbbi szakasza, de valahol úgyis nyafi van.

Nálunk ma reggel jött a Mikulás. Örültek neki. Mondjuk csak édességet kaptak, meg egy társast, de mi nem szoktunk ebből nagy ügyet csinálni.

Jó hétvégét!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Most csak gyors bekukk, nem is tudtam elolvasni mindent....most csak neked Edit, Én is úgy lázcsillapítok, ha nem megy le, ahogy Brigi írta, hogy 2 óránként más összetételű kúpot adok. 3 ilyenem van.
Az antipyreticus (nem tudom, hogy kell írni), Nurofen és a Mexalen. Ezek különböző hatóanyagúak.
Nagyon rosszul hangzik ez a 40 fok, de már a 39 is. Gyógyuljon ez az Oli gyerek!!!!!!!!

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok :)

Kicsit off :)

USA-ban élő barátnőm megkért, hogy kérdezzek rá, hogy nem érdekelnének-e valakit új (még címkés) vagy újszerű ruhák.

http://picasaweb.google.com/strixaurum/ ... pU4qfK5-s#

http://picasaweb.google.com/strixaurum/ ... 94rwEq00o#

http://picasaweb.google.com/strixaurum/ ... WHnctEt8g#

http://picasaweb.google.com/strixaurum/ ... nZxRAVwaU#

Ha valakit érdekel, írjon.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Detti,

Boldog Névnapot kívánunk Ambrusnak!

Edit,

jobban van Oli?
Nálunk mikor Zsombinak ilyen magas láza szokott lenni ( ált. a gennyes mandulától) csak a Cataflan csepp segített.
De, le a kalappal előtte, hogy ilyen jól viseli.

Meme
szinta

Hazajöttem. Éppenséggel kibírható volt ez a 3 nap Bükkfürdőn!!!!!
Jaj, ISTENI volt!!!!!
Most mikulásoztunk, kaptak egy-egy Tűzoltó Sam foglalkoztató/matricás füzetet, hát nagyon örültek. És Sárika cumiját meg elvitte a Miki.. háát, már zokogott rajta egy csomót, kíváncsi vagyok milyen lesz az első éjjel nélküle... Igazából nagyon taertok tőle, semmiféle logikus ésszerü megbeszélést nem tűr e témában.

Edit,
hogy vagytok???
lázcsillapítás: Cataflam csepp és kúp, akár 1 óra különbséggel is adható, ha nem vitte le egyik a lázat. A 2 együtt már tuti hat. De ugyanígy az antipiretikus kúp és a nurofen (én adok már akár 7.5 mil-t is, hiszen a 3és fél éves az már majdnem 4..), 1 óra különbséggel. Lényeg, hogy ugyanazt ne add be 4 óránál hamarabb újra.

Kép
nettke

Sziasztok!

Köszönjük a jótanácsokat!!!Pesájzoltam vész esetére.
Még mindig nagyon lázas,állandóan 39fok fölé szökik.A jó hír,hogy a lázcsillapítók+a hütőfürdő leviszik neki és kb. 5-6órán keresztül jól is van.Aztán 20perc alatt újra nagyon belázasodik.
Hogy szép legyen az élet :shock: :( ,én is lázas vagyok+hányingerem is van. Kíváncsi vagyok,mi lesz holnap! :roll: :evil:
Ráadásul holnap - ha talicskában is tol a Dávid - de el kell vinnem szakértői bizottsághoz!(hol is lenne apa ilyenkor,mint dolgozik!)
Délután meg fogadó óra lenne a suliba,de azt kihegyom!
Ha nem változik a helyzet,kedden viszaviszem a dokihoz az Olit!

Detti!
Sok boldogságot Ambrusnak!

Nettke!
Irigy vagyok,de nagyon rád fért.Ki tartotta otthon a frontot?Tamás?Milyen volt?

Brigi!
Minike jobban van?

Nyugodalmas éjszakát!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Na nálunk is belázasodtak....., illetve Gergő köhécsel 2-3 napja, de nem vészesen, éjszaka is picit. Erre hajnalban 37,6, reggel már csak 37,1. Gondolkodtam menjünk e bölibe, végül is itthon maradtunk. Azóta is tartja a 37,1-et és a köhögést. Erre Vendel 38,3 hőt produkált, pedig reggel még semmi baja nem volt. Még jó, hogy itthon maradtunk. Egyébként Vendel kidől ettől a hőmérséklettől, míg Gergőnél 38,5-ig észre sem venni semmit.

Edit!
Sajnálom, hogy te is elkaptad, így még nehezebb!!! És ilyen sűrű program mellett betegnek lenni!!!! :evil: :evil: :twisted: :twisted:
Egyébként Oli kap antibiot vagy valamit? Vagy csak lázat csillapítasz ilyenkor?
Az ismerős a karácsonyi ajándékkal brutál. Én max. a legközelebbi családtagomtól merek nagyobb dolgot kérni, de azt is megkérdezem, h kb. mennyire gondolt.

Csajok!
Ti adtok valamit, ha pl. nincs se láz se semmi, csak torokfájásra panaszkodnak? Nurofenen gondolkodtam, mert az fájdalomcsillapító is, de eddig még nem adtam semmit torokfájásra.

Tudjátok panaszkodtam Vendelre. Nekiálltam sokkal tudatosabban vele foglalkozni, rá figyelni. Komolyan mondom, ennyit életemben nem játszottam velük egy huzamban. Mondjuk most nem is csináltam a "ház körül" semmit. Így sokkal jobb a helyzet. Olyan kis aranyos lett. Csak azt nem tudom, hogy ezt így meddig lehet csinálni. mert szó szerinte semmit nem tudtam csinálni, pedig annyi mindent kellett volna.

Lilla!
Nálunk is sokszor akkor van püfölés, ha gép előtt vagyok v konyhában v teregetek. Szóval, amikor nem látom.
Én láttam a legóidat, szerintem nagyon szupet, tuti tetszeni fog a gyerkőcöknek!!!

Detti!
Ambrusnak nagyon boldog Névnapot kívánunk!

Nettke!
irigyirigyirigy!!!!

Brigi!
Mini?

Esti cirkusz: Nálunk is brutál! Minden este kikészülünk!

Kata

Kép
kateduo

[quote]H írta:azajöttem. Éppenséggel kibírható volt ez a 3 nap Bükkfürdőn!!!!!
Jaj, ISTENI volt!!!!!

Nettke :)
Ez aranyos volt. 8)

Húú sok sikert a cumi projekthez! Hogy viseli Sári? Aludtatok valamennyit?

Jobbulást neked is!!!

Detti :)
Boldog névnapot Ambrusnak!

Kata :)
Jobbulást nektek is a fiúknak!

Baba :)
Haza engedtek? Jól vagy?

Mi jól vagyunk, sürü volt a hétvégénk. A Mikulásból elég nekem egy évre, több kilónyi csoki van otthon. Az oviban tök színvonalas csomagot kaptak, drága csokikból, a Juniortól meg 1-1 adventi naptárat. Idén én nem vettem nekik, hogy ne egyenek annyi csokit, erre a Junior betett nekem. :evil:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

A délutánunk már jobb volt..., Vendel láza lejjebb ment.
Holnap meg megyek Gergővel kontrollra az orrmandula műtét miatt. Remélem minden oké. Egyébként annyira más a két gyerek torka, ha belekukucskálok, amikor megnézem piros e.

Cat!

Ne is mond a csokikat. Iszonyat mennyiség és én alig vettem. Rengeteget kaptak. Ma azon éltem én is, már tiszta csokiundorom van, mégis eszem. Tudjátok, egy kis fűszeres, aztán újra csúszik az édes is. Egész nap ez megy.

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Kata!
Jobbulást nektek is!!!!
Én sima torokfájásra lándzsásutifű szirupot vagy Sinuprett cseppet adok.Ha köhögnek is mellett,akkor meg annak megfelelően valamit (Fenorin,Sinecod).ha időben belefér(tehát itthon vannak),akkor ezeket váltogatva,azaz napi 5-6szor.
Én ilyen magas láznál,mint Olinak,nem merem őket antibiotikum nélkül hagyni.Oli túl van 5nap Erytrotopon.Most meg Clacidot kap.Merthogy levittem ma újra dokihoz,mivel reggelre tiszta vér volt a szeme.A ciloxan szemcsepp mellett/ellenére kötőhártya van a szemén (de nagyon durva) és arcüreggyulladása lett. :evil: :evil: :evil: Persze a láza még este is 39,6volt.Most várjuk,hogy hasson az új antibiotikum.
De az biztos,hogy ünnepek után viszem a homeos gyerekorvoshoz,mert 3hónap alatt ez a 6.antibigyo! :cry: :evil: :evil:

Cat!
Ismerős a helyzet!ÚÚÚtálom,hogy tele a ház csokival.Beni már reggel (reggeli előtt) elkezdi a könyörgést a csokiért és estig abba se hagyja. Marci csak akkor kér,ha látja a Benit enni.Oli meg le se sz...ja.3napig evett 1nyalókát és ennyi volt.Amúgy se nagyon izgatta fel a Mikulás kérdése.(nem tudom,mennyire írható ez a betegség számlájára)

Edit

Kép

Kép
edit73

Detti!
Már annyiszor kartam válaszolni a kérdésedre,de mindig elmaradt! :wink:
Oli meg a Marci egyáltalán nem hiányolták a Télapót!Azt hittem,majd szomorúbbak lesznek vagy sírnak,hogy ők nem mehetnek oviba,de nem volt semmi. (Olit a rengeteg csoki se hozta lázba) Beni viszont kereste az "igazi" Télapót anyósnál,merthogy tavaly ott (is) tlálkoztak vele.
Vízsérv: ennyi idősen már nem sok remény van rá,hogy kinövik.Ez inkább 2éves (max. 3) korig jellemző.De mivel a műtétre is 3hónapot kell várni,azt is felfoghatod egyfajta várakozási időnek.
Olinál 1,5évesen még vártak fél évet.2éves korára már teljesen nyitva volt a sérvkapu és a folyamatos, túlzott folyadékgyülem miat megnyúlt a herezacskó(most is nagyobb) és megnövekedett a jobb heregolyó,így muszály volt műteni.
Marci már majdnem 3éves volt,mire észrevettük és mivel nyitva volt a sérvkapu,rögtön a műtétet javasolták.Erre is kellett 4hónapot várni.
Beni azért ennél jobb helyzetben van (most még),mert fekvő helyzetben bezár a sérvkapu,így alvás alatt felszívódik a folyadék.De ugye ez bármikor változhat és a kora miatt se számíthatunk arra,hogy kinövi.Ráadásul ő nagyon mozgékony,szeret lógni, mászni, csimpaszkodni.Ez pedig nem kedvez eme problémának.Inkább egy tervezett műtét :wink: ,mint sérvkizáródással :shock: rohanni a műtőbe (ilyenkor 6óra van a kizáródástól a műtétig,hogy ne legyen komolyabb komplikáció)

Nettke!
Hogy telt az első cumi-mentes éjszakátok?

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Fényképekre sajnos még mindig nem futotta az időmből, utálom kicsinyítgetni őket :(

Olvasni is csak alig futja az időmből :(

Mióta bejött a hideg idő, megint folyton betegek. Legutóbb 4 napot húztak ki az oviban, most megint itthon vannak. Pepének állítólag tegnap egész nap ment a hasa az oviban, persze itthon meg ma egyáltalán nem. A kajájukat meg lemondtam a hétre :evil:
Csengének meg a szeme gyulladt be, szegény alig bírja kinyitni :(

Azt hittem, hogy ha visszamegyek dolgozni milyen jó lesz, amikor szabad napos vagyok akkor ők oviban én meg végre ráérek kozmetikushoz, fodrászhoz, stb. járni. Na persze. A hétre is bejelentkeztem fogorvoshoz, fodrászhoz, na mondhattam le. Már megint, már ég a fejem :( Ráadásul éjszakai műszak után nem nagy élmény a gyerekek veszekedését helyretenni, olyankor meg pláne türelmetlen vagyok velük. Utána meg nekem van lelkiismeret furdalásom. :oops:

Lázcsillapítás: mi már nem használjuk a szirupokat, mi fél ampulla Algopyrint itatunk velük. Keserű, de mondjuk az enyémek imádnak gyógyszert bevenni, így még ez sem gond.

Alvás: én már régen nem is mertem panaszkodni, de nálunk is borzalmas a helyzet. Este ha én dolgozom az apjukkal simán elalszanak, semmi gond. Ha én itthon vagyok akkor én altatok, akkor pisilni kell, szomjas vagyok, szorít a bugyi, fáj a hasam.... Mindig cirkusz van és sokszor csak arra hallgatnak el ha megfenyegetem valamivel őket. Ráadásul ha 1/2 10-10 körül el is alszanak, éjfél körül elkezd Csenge vándorolni. :( Reggelre mind a ketten a mi ágyunkban kötnek ki, szóval én már 4 éve nem aludtam ki magam :(

Vacsi: nálunk ovi után max. egy joghurtot vagy gyümölcsöt esznek, este 7 után van a vacsora, akkor többnyire főtt kaja, ritkábban kenyérféle, de kenyeret szinte nem esznek. Mondjuk mást se sokat, így engem inkább az érdekelne, hogy hogy lehet rávenni egy gyereket egy falatnyi csirkecomb megevésére, mert nálunk még az is sok. 3 falat hús egy falat körettel és ennyi. Még a krémleveseket eszik a legjobban, de ha olyanjuk van akkor azt sem. Fogalmam sincs mivel működnek, szó szerint alig esznek. Mindig elcsodálkozom mikor más gyerekes anyukákkal vagyunk együtt, hogy nekik mennyit eszik a gyerekük :shock:

Nálunk ilyen "buta vagy" vagy hasonlók nincsenek (még? :shock:)
szerencsére legalább ezzel nincs gond. Oviban mintagyerekek, utcán is tök normálisak, ritkán van hiszti, Pepénél szinte soha, Csenge is főleg itthon nyomja. Helyette vannak az éjszakák :evil:

Karácsony: én Mikuláskor megfogadtam, hogy nem kapnak karácsonyra SEMMIT!!! No persze úgysem tartom be, de totál kiakasztottak. Az összes ajándékukat megkritizálták , nem ilyen kellett volna, nem ilyen színű, nem ez a fajta, miért nem egyforma, miért ...... totál kibuktam rajtuk. El vannak rettenetesen kényeztetve :evil: Mindig mindent megkapnak és ez a vége :( Az apjuk mondjuk nagy ludas ebben. Ha kitalálnak valamit tuti egy héten belül megkapják. Plüssjátékra, pónira ha szó szerint több százezer forintot nem költöttünk akkor egyet sem. (A Lego, Playmobil, Thomas mozdony készletekről már nem is beszélve) És az a vége hogy ha jön a következő akkor elfelejti az előzőt :( És hiába beszélek, nem használ. Mert hogy az a válasz hogy inkább erre költsön mint cigire vagy italra. Ebben igaza van, de akkor is :evil: pl. mikulásra szerintem bőven elég lett volna egy-egy csomag. Erre kaptak fél ágyat elfoglaló plüssjátékokat, egy tucat könyvet, szinezőt, filctollat, mindenféle értelmetlen babát, kütyüt, stb. Ha nem lenne ekkora lakásunk tárolni sem lenne hol. Másnál is van ez így? Ti hogy oldjátok meg? Nem kapnak ajándékot csak szülinap-karácsony, stb.?

Mennem kell, éhes a banda.

Ditke
ditke62

Edit,

Hogy vagytok? Lement már a láz?

Ditke,

Én igyekszem csak valamilyen alkalomkor játékot venni a fiúknak. Nekünk az a baj, hogy októberben van a szülinapjuk, aztán télapó és rögtön karácsony. Tehát az év utolsó negyedévében kapnak főleg játékokat. ráadásul Ambrusnak most van a névnapja is.

Az egyik barátnőm kitalálta, hogy cseréljünk játékokat. Szerintem tök jó ötlet.

Köszi mindenkinek Ambrus nevében a köszöntést. Nem vittem túlzásba: nyomdát kapott, amivel mind a ketten tudnak játszani.

Cat,

Ne is beszéljünk az édességekről! Tőlünk nem is kaptak csokit télapóra, ellenben 4-4 csomagot innen-onnan hazahoztam nekik. Az a gáz, hogy főleg én járok rá a finomságokra, és a skacoknak csak nagyon ritkán adok. Minden olyan csokit kidobtam felbontás nélkül, ami nem "igazi" csoki. Így is baromi sok maradt.
Viszont kaptak olyan csomagot is, amiben nagyon-nagyon igényes csokik voltak :)

Kata,

Ti jobban?

Ki hogy áll a karácsonyi őrülettel? Pénteken megyünk Ausztriába (nem egyedül, férjestül!!!!!!!!!!!!!), akkor még a hiányzó egy-két dolgot megpróbálom beszerezni, aztán én végeztem.

Karácsonyi receptötletek?

Detti

KépKép
kiliman

Ditke :)
Ajándék: Nekem azért van mindig lelkiismeretfurdalásom, hogy például ebből a csapatból eléggé a végén kullogunk játékokból. :( Sem mi, sem a rokonok nem állnak úgy, hogy mindent megvegyünk, amit mi szeretnénk, nemhogy, amit ők. De én ezt nem tartom akkor nagy tragédiának. Inkább az zavar, hogy esetleg bizonyos dolgokban nem fejlődnek úgy, ahogy kell, mert nincs meg a megfelelő motiváció vagy lehetőség. Amit írtál az sztem borzasztó nagy túlzás. Én mindig meglepődtem (na jó, kicsit irígykedtem) már korábban is, hogy mennyi mindent kapnak, akár karácsonyra is a lányaid. Nálunk egy nagyobb közös, meg egy-egy kisebb ajándék szokott lenni. Kisebb alkalmakkor esetleg egy-egy könyv, vagy kifestő. Mikulásra egy-egy csomit kaptak, meg egy társast, de örültek neki. Már annak is nagyon örült Bobó, hogy az óvodai Mikulás neki is hozott csomagot, pedig nem is volt aznap.
Nálunk még mondjuk nincs nagy követelőzés sem, hogy ezt vagy azt szeretnének kapni. Néha megjegyeznek ezt-azt, de hamar elfelejtik. Én azt veszem végül, amit én jónak tartok, vagy amit több hétig-hónapig emlegetnek. Eddig egy barbie-szerű baba volt az egyetlen játék, amit ők választhattak (a cumit cseréltük le), de talán azzal a játékukkal játszottak eddig a legkevesebbet. Na jó nem ragozom. Nagyon közhelyes, de nem lennének boldogabbak attól sztem, ha mindent megkapnának. Talán még a fantáziájuk is sem úgy fejlődne. Így kénytelenek improvizálni. :wink:
Plüssállatot pedig végképp nem vagyok hajlandó venni. Minden fantáziátlan rokon és ismerős azt hoz. Így is tele van három-négy polc plüssel. :roll: De ez persze egyéni ízlés kérdése.

Evésre még fogok reagálni, de most mennem kell.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Ditke :)
Én is igyekszem játékot csak alkalomra venni, és mértékkel, de így is néha sok lesz, mert van 2 nagyszülő, 4 keresztszülő, és mindenki vesz nekik valamit. Persze ruhát nem, mert annak nem örülnek. Plüssöt nem veszünk, pár ikeás van nekik, annyi elég is. Szerencsére nem is kérik, ezt én is haszontalannak tartom.
Könyvet alkalom nélkül is veszek nekik, azt magamnak is, mert könyv őrült vagyok.

Nálunk Oli egyáltalán nem követelőző, soha nem kér semmit, a télapót is letojja, és a karácsonyra is tojik. Ő tök jól elvan egy kisautóval is. Samu követelőzőbb, mindig azt lesi ki mit hoz neki, de nem követelőzik egy játékboltban, simán be lehet vele menni.

Az utóbbi időben sajnos azt vettem észre, hogy magamnak veszek játékot. :lol: Marha jókat játszom a legóikkal, és vadászom a darabokat is hozzá. 8) Pótolom a gyerekkoromat, mert nekünk nem telt ilyesmire. Viszont a fiúk imádják a legót, minden nap játszanak vele, ez az ami egyáltalán nem porfogó és nem haszontalan. Főleg ezt kapnak karácsonyra is. 8)

Szóval nálunk nem a gyerekek vannak elkényeztetve, hanem én.:lol:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Húha, minden betegnek jobbulást! Elég vacakul hangzik, főleg Edit Olijának....

Miku-n persze mi se voltunk pénteken, de ma óvónéni utánuk rohant az autóhoz a csomagjukat. Szerencsére ebbn is csak fincsi csokik voltak. És olyan tök jól esett, mert itthon engem is megkínáltak belőle, mindketten! Úh. jól jártam és még Robinak is raktak félre. Nagyon remélem, h ez az önzetlenség megmarad később is, nagyon megdicsértem őket. És amúgy ők elég csokisok, bár ritkán kapnak- szóval kincs. :lol:

játékok: én is elég nehezen állítom le magamat, hogy ne vegyek meg nekik mindent, ami nekem tetszik. Manapság annyira sok jó játék van! De már van tapasztalatom, hogy a sokkal sem játszanak el tovább, csak mindent szétszednek és én pakolhatom el. Vagy hozzá se nyúlnak. Én kicsi koruk óta cserélgetem a saját játékaikat, sosincs náluk az összes, így ha már nem bírok velük, odaadok nekik vmi elfelejtett kedvencet és fél óra nyugi van. 8)

Én nyaraláskor szeretek nekik ott venni vmi helyit, erre nekem is van igényem, nincs nyaralás vmi szuvenír nélkül (ált vmi jó kis ezüst ékszer). Ezen kívül csak alkalmakkor kapnak játékot. Egyebet, mint buborékfújó, filctoll, könyv, kapnak bármikor. Főleg könyvet-magam miatt is. Ha megunom a régieket, veszek vmi újat, így sokkal szívesebben mesélek nekik.

Játékot tőlünk is 1-1 nagyobbat szoktak kapni, v közösen egyet. De a rokonok nyomatják a pénzt, duplán, mert két gyerek van. Így dupla mennyiségű játék van, mert ugye ugyanaz a korosztály és nagyjából az érdeklődési kör is. Azt meg nem lehet, h ne vegyünk az egész összegből, mert megsértődnek a rokonok. Most is, Amerikára való tekintettel próbáltam Anyóst rávenni, h vigye el őket cirkuszba, mert arra vágynak, de szerinte a fa alatt ajándéknak kell lenni és kész. :roll: Persze vmit kapnának így is mindenkitől, de őszintén, egy hároméves gyereknek tök mindegy, h egy ezresért kap játékot v mind a tízezerért. :? Tuti, hogy elégedettek lesznek 1-1 favonattal a Thomasból és tuti nem fogok elkölteni egy csomó pénzt, hogy aztán itthagyjuk a játékokat és esetleg addig se játsszanak velük. :twisted:

Legó tényleg nagyon jó, de anno a Mega Bloks-ok annyira tetszettek, h rengeteg-félét összevásároltam nekik- a fele is elég lett volna. A duplo-val nem szeretnék ebbe a hibába esni, hiába tetszik a legtöbb készlet, megfogadtam, h ellenállok a kísértésnek!

Cat

Sorstársam! Nekem se volt legom és nagyon vágytam rá. Én is tök jól elépítgetek velük, főleg, hogy most már díjazzák és nem a rombolás az élvezet nekik. Tényleg hiánypótló nálam, látom magamon, hogy nem vagyok elég kreatív, nincs elég fantáziám, inkább sablonosabb dolgokat találok ki. Robi sokkal érdekesebb dolgokat épít nekik. De már fejlődök! :wink:

ditke

VSO image resizer- ez az összese átméretezi helyetted, csak ki kell válogatnod melyikeket. 8)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Edit,
cumi... háát, volt balhé, fél 11 felé nyugodott el, reggel folytatta a sírást. De napközben semmi (oviban nem is volt eddig se cumi), aztán itthon este kicsit pityergett, de lefekvéskor nem volt balhé, reggel is pici ma már csak, terelni kell a figyelmét!! Ha Tamás kibírja - ő van vele reggel - akkor szerintem túl leszünk ezen hamarosan, hiszen már nem kesereg annyit. Csak hát ő meg nagyon sajnálja a gyereket :cry: így felmerült, hogy visszaadjuk a cumikát.. de én nem akarom!!

Ajándék,
Brigi, mi sem szoktunk ilyen drága és tömeges dolgokat venni, ne aggódj. Én is szoktam sajnálni őket, hogy más gyerekhez képest nincsenek olyan játékaink. De ők örülnek, és csak ez számít!! :lol: :lol:
Ditke,
igazad van, és ne hagyd a férjedre ezt a dolgot!! Teljesen elrontja őket, és követelni fognak mindent. Még most álljatok le, ha tudtok. Tegyétek félre a pénzt egyetemi tandíjra, szerintem szükség lesz rá :lol:
Mi vettünk Karácsonyra 3 db Anna és Petit, kis állatfigurákat (Pluszban, olcsón, és olyan mint a Little People figurák, csak az ára nyerőbb), 3 Verdás kisautót, valamint mindenkinek egy személyre szólót: Beninek egy kis kamion, Natinak egy elefánt plüss, Sárinak egy állatorvosi készlet kiskutyával. Slussz.
Kértünk Tűzoltó Sam figurát autóval, 1 dupló alapkocka készletet alaplappal, és Bogyó és Babóca könyveket, meg Bob a mester könyvet. Szerintem ez is annyi, hogy nem tudnak majd mihez kapni.

Beteg a fél ovi, nálunk is beteg Benike, ismét. Valahogy ördögi körbe kerültünk, egymásnak adják oda-vissza, már 4 hete, pedig eddig olyan ügyik voltak! Amúgy kicsit lázas, meg taknyos, meg köhög. A szokásos. Én még nem kértem antibio-t, megpróbáljuk ezt anélkül. A láza max 38.5 volt, de már csak hőemelkedéses.
Én is jól megfáztam Bükkben, de dolgozom. Csak mintha vatta lenne a fejemben..
:roll:

Kép
nettke

ja, még valami, nekem volt Legóm (fuj de burzsujnak érzem magam.. még Barbim is volt!!! :lol: )! És a lényeg, ritka bénán építek mégis, semmi térlátásom, ma sem vagyok jobb/kreatívabb, mint régen. Szóval nem ezen múlik :lol: 8)

Kép
nettke

Lilla :) Nettke :)
Én is baromi bénán építek Legóval, ciki nem ciki a 4 éves gyerekeimnek már most nagyobb a fantáziája hozzá, mint nekem. :oops: Zoli és a bébiszitter is sokkal jobbakat építenek mint én. Nekik is volt legójuk gyerekkorukban, és szerintem is összefüggésben van ezzel.

Mondjuk ezzel nem azt mondom, hogy minden szir-szart meg kell venni a gyereknek, mert különben hátrányt szenved, muszáj szelektálni, és nem értékfüggő, hogy mivel játszanak a legjobban. Tény, hogy nem jó a sok inger nekik, helyén kell kezelni a játék mennyiséget.

Képzeljétek sajnos a családunkat is elérte a válság szele, az öcsémet ma átszervezésre hivatkozva elküldték a munkahelyéről.(banki szféra) Szerencsére HR-s, így amit lehetett lehúzott a cégről. Holnap már be sem kell mennie.

Jobbulást a kisbetegeknek! Nálunk is sokan betegek az oviban, az enyémek még kitartanak, már július óta nem voltak betegek! Kop-kop Ráadásul bárányhimlős volt ma a csoportjukban. Ezt kihagynám.

Cat
Kép
cateye

Cat!
Ez így karácsony előtt nem hangzik jól!Nem irigylem az öcsédéket sem!
Bárányhimlő!Brrr! :( Ti sem vagytok ellen beoltva?

Nettke!
Jobbulást neked is és Benikének is!Anyukádnál van?A többiek ilyenkor nem nyafognak,hogy nem akarnak oviba menni?
Ha most Tamás nem adja fel,hétvégére tuti rendben lesz a dolog!Győzd meg,hogyha már eddig eljutottatok,ne hátráljon meg!
Most nálunk is nehezebben megy reggelente az ovi.Szerintem már sok nekik az "Oli-ajnározás". Napok óta azt látják,hogy Oli körül ugrálok,velük meg nem foglalkozom. Sajnálom őket,de nem tudok kétfelé szakadni.

Detti!
Még mindig lázasan!!! :evil: :evil: :evil:
Tegnap levittem gyerek-szemészetre(1,5órás várakozás után be kellett könyörögni magunkat,mert már annyira lázas volt Oli-a lázcsillapító ellenére-hogy féltem gond lesz belőle).Kapott egy másik (azaz már harmadik) szemcseppet.Ez tuti jó,mert reggelre lényegesen szebb lett a szeme.A balról (ami kevésbé volt véres) teljesen lehúzódott ez a véres-háló és a jobb is sokkal szebb.Bár még fájlalja,de nem pislog annyit és nem folyik belőle folyamatosan a könny.
Fül-orr-gégésznél is voltunk!!!Hát nincs arcüreggyulladása,ahogy a gyerekorvos mondta. Tüsszős mandulagyulladása van,aminek a lámpázás csak ártott volna.Még jó,hogy csak egyszer lámpáztam.
Az antibióra azt mondta a gégész,hogy ő nem ezt adta volna (hanem penicilin tartalmút),de valószínűleg hatni fog és ha már elkezdtük,várjuk meg,hogy tényleg hat-e.Egyenlőre nem úgy tűnik,mert még mindig lázas. Ha holnap reggel se lesz jobban,megyünk vissza a dokihoz.
De ráborítom a gyerekdokira az asztalt,ha valami baja lesz a gyereknek,az tuti!!!Irtó pipa vagyok rá,mert csak benézett a torkába és rámondta,hogy arcüreg-gyulladás.

Lépek,mert az uram itt toporog mellettem és a gépet követeli!
Edit

Kép

Kép
edit73

Edit!
Csak egy gyors kérdés: miért árt a mandulagyulladásnak a lámpázás? Tudsz esetleg javasolni valami "szakirodalmat", ahol olvashatok ilyenről? Köszi, ezer hála.

Majd még írok,, de most rohanok...

Viki

KépKép
vikóka

Vikóka, Edit,

Most ti milyen lámpázásról beszéltek? Bioptron? Mert az mindenre jó, mi azt szoktuk használni.
Az infra viszont gyulladásra nem jó. Van infralámpánk is, de a Bioptron sokkal jobb, az tényleg minden bajra (testi, lelki) tökéletes.

Detti

KépKép
kiliman

Ez elég horror! Nagyon rátok jár a rúd. :(

A lányok folyton taknyosak mióta oviba járnak, de még komolyabb láz nem volt, és semmi antibigyó, csak köptetők, meg orrcsepp. KOp-kop-kop.
Szegény legkisebbem viszont most benyalta, amit a többiek rendesen. Szerencsére nem lázas, viszont köhög, meg folyik az orra. Artúr reggel volt vele a dokinál. Neki is köptető, meg orrbavalók. Remélem nem fog sokáig tartani. Tegnap olyan kis elesett volt, ma meg eddig csak aludt szegénykém. De olyan édes volt este. Még így is vigyorgott rám.

MIndenki gyógyuljon meg!!!

Testvérféltékenység:
Most arra mondjatok nekem ötletet, hogy ha előveszek valami cuccot a kicsinek, akkor ne kelljen a nagyoknak is valamit varázsolnom??? Most a járókát akarják, meg a babatornáztatót. De ha ruhát kap (értsd előveszem a régieket) Mini, akkor nekik is kell olyan (mármint rugi, meg ilyesmik) és megy a cirkusz. Játéka nincs is, mert mindent elszednek és utána már a földön hempergetés után nem adom vissza. Nem akarják ők elvenni örökre, tudják, hogy az övé, csak éppen úgy érzik, miért ne játszhatnának vele. Hogy lehet ezt jól kezelni????? Mert a türelmem a nullán, amikor azon harcolok, hogy ne ugráljanak a járókában, és vegyék legalább le a cipőjüket (persze aztán meg azon megy a műsor, hogy vegyék vissza)! :roll: :roll: :roll:
Pedig nem foglalkozom velük keveset. Alig van időm még főzni is, mert állandóan nekik mesélek. Most megint mesekorszakban vagyunk. Akár egész nap mesélhetnék. Már a torkom is fáj.

Na megyek! Van mit csinálnom! :wink:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Vikóka!
Lehet,hogy félreérthető voltam,de én az infra-lámpáról beszéltem.(nekünk sajna nincs Bioptron,pedig sokszor jó lenne).Az infra pedig nem jó gyulladásra,ahogy Detti is írta.

Brigi!
Szerintem ebben az esetben csak a következetesség és a határozottság segít (könnyen beszélek,mi? :wink: ).Muszály kijelölnöd alakásnak azon területei,amit csak Mini használhat (kiságy,járóka,babakocsi,hempergő stb.) Egyszerűen kerek-perec mond meg a lányoknak,hogy ők oda nem mehetnek és az ott lévő tárgyakhoz (játék,takaró,pelus stb.) nem nyúlhatnak hozzá.Szerintem nyugodtan magyarázd ezt a betegséggel nekik (hozd fel példának a mostani náthát).
A ruhára meg csak az az ötletem támadt,hogy akkor a babájuk kaphatna valamit (ami esetleg már nem túl szép vagy neked nem tetszik és nem akarod Minire ráadáni vagy majd amit Mini kinő,abból is odaadhatnál nekik 1-1-et)

Edit

Kép

Kép
edit73

Köszi!! Most rögtön ki is próbáltam a betegséges magyarázkodást, és úgy tűnt elég jól fogadta. Aztán meglátjuk meddig, mert ugye csak az kell, hogy valamiért ki akarjon akasztani, és akkor eszébe jut, hogy például ezzel is lehetne próbálkozni. :roll:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Birigi,

nálunk ugyanez van, csak a " legnagyobikkal ". Mégpedig : a picik el akarják foglalni Kristóf szobáját, ott szét pakolni, megnézni a cuccait stb... Aztán ha úgy gondolják viszlát, Kristóf meg pakolhat össze, mert ugye az az ő szobája.....
Aztán betelt a pohár. Nem mehetnek oda csak ha Kristóf megengedi, de akkor is csak ahhoz nyúlhatnak amit ő enged. Először nagyon nehéz volt, aztán meg Nekem is keményen közbe kellett avatkoznom, hogy a szabály betartásra kerüljön! De, most már tudják, hogy mikor, hogyan mehetnek be, és mikor mit és hogyan használhatnak. Nem ismerek nehezebb dolgot a világon, mint a testvérek közti "igazság tevés" ill. a kapcsolatuk igazgatása.
Jobbulást Mininek. Édes, ahogy nevezed.

Edit,

igen a bioptron lámpa nagyon jó a mandulára, az infrát nem tudom.
Zsombinak 15 hónapos korától 3 éves koráig kb. 6-szor volt gennyes mandula gyuszija. Csak a penicillin tartalmú gyógyszer jó , ezt azért tudom, mert nálunk felmerült egyszer a gyógyszer érzékenység, s ezt az első mand.gy. előtt megnézette a doktornénink, pont ezért.

Cat,

sajnálom az Öcsédet. Ha közelebb lakna jöhetne hozzánk, mert én meg értékesítőt keresek!

Detti,

kérdezted ki hogyan áll a karácsonnyal ? Akkor elsőként reagálnék erre: megvagyok vele, mert most hétvégén volt időm és beszereztem mindent. Nem vittem túlzásba senkinek, a gyermekeimnek meg egyszerűen azt kell , hogy írjam,hogy szerények leszünk.-

Húúú, mennem kell, akinek nem írtam bocsi, de itt ül az érdeklődő velem szemben. :shock:

Meme
szinta

Sziasztok!

Jelentem:talán jobban!Bár éjszaka még lázas volt Oli,de azóta nem.Talán elkezd hatni ez a nyavaláys gyógyszer?!

Meme!
Hű,ilyen hosszan! :lol:
Ez a nagy-kicsik felefedezem a szobáját :wink: :lol: nálunk is megy!és micsoda veszekedések vannak belőle!Bár nálunk az is gond,hogy ha a Dávidon múlna,ő sose engedné be a kicsiket a szoba-ajtón! :roll: Mert neki minden "kincs" és természetesen ennek még a közelébe se lehet menni.

Csajok!
Ma nagyon kiakadtam!!!
Anyós az utolsó pillanatban szólt,hogy vegyük meg az ő nevükben is a picik karácsonyi ajándékát (én már nem akartam ilyesmivel foglalkozni).A toystore.hu-n találtam 1-2jó dolgot és bár sokalltam a házhozszállítás ktg-ét,de megrendeltem.Összesen 4féle játékot.
Persze csak 3jött meg és anélkül elküldték,hogy előzőleg egyeztettek volna velem,hogy így kérem-e a megrendelést. Ráadásul 1700ft helyett összesen 2200ft lett a házhozszállítás ktg-e!!! :evil: És a pont az "i"-re,hogy amikor kibontottam a csomit,az egyik játék doboza sérült(szakadt) volt.
Mindenezek után felhívtam őket telón és egy csajszi vette föl.Na olyan hangnemben beszélt velem,hogy totál elszakadt a cérna.Még neki állt feljebb,amikor mondtam,hogy fájdalom-díjként a lemaradt játékot házhozszállítási díj nélkül küldjék ki!!!!(hiszen ők hibáztak)Mikor rákérdeztem,hogy miért nem egyeztettek velem telefonon,mielőtt hiányosan elküldték a csomit,közölte a csaj,hogy ők nem hivogatják az ügyfeleket,mert úgyse veszik fel!!!!!
Most készülök egy "szívhezszoló" :evil: :evil: e-mail megírására,amiben kifejtem a véleményem!!!!
Az biztos,hogy nem fogok tőlük többet rendelni és nem ajánlom őket senkinek!!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit,

gusztustalan viselkedés.... Komolyan mondom a fogyasztó védelemhez való story. Nem tudom, ha megemlítetted volna a hölgyikének, hogy vajon mit szólnának ők ehhez.... Komolyan mondom az internetes vásárlásnak is vannak írott szabályai mind az eladó mond a vevő részéről!!!
Nem csodálom, hogy nem tudtál higgadt maradni!
Oli ?

Cat,

örök hála a " szappanos" ötletnek. Még a " buta anyára" is jó. :lol: :lol: :lol:

Nettke,

Tamás bírja a cumi nélküliséget?

Meme
szinta

Hogy van Oli? Lázas még?

Az általad említett játékbolttal tavaly megygyült a családineten is egy lánynak a baja. Olyannyira, hogy a játékbolt képviselöje minösíthetetlen hangnemben a fórumban pocskondiázta a vevöt, nyíltan ment a levélváltás. Vkorsi ismeri az esetet, töle le lehet kérni szerintem priviben az infokat. Utána titkosították is Orsiék a fórumot, hogy a nem kívánt elemek ne olvashassák. Csak úgy hiszem pont egy jogásszal húzott ujjat a játékbolt. :wink:

Nekem onnantól nincs bizalmam ahhoz a helyhez. Az esetet nem tudtam nyilván megítélni, de a levél stílusa amit írtak a bolt részéröl az kiakasztott.

Cat
Kép
cateye

Meme :)
Nálunk is a "szappanos" fenyegetés a leghatásosabb. Söt már egymást is azzal ijesztgetik, és az ovis társakat is, hogy:"Anyukám kimossa a szappannal a szádat." :lol: :lol:
Képzeljétek milyen mumus lehetek az ovistársak körében. :lol:

Szerintem menne is az öcsém értékesítönek hozzád, mert jó kiállása és jó dumája van (a bankban is eladást oktatott a dolgozóknak, igaz banki termékeket). Ráadásul egy Wagon-R-je is, amit nagyon szeret. :wink: Kár, hogy olyan messze vagytok.

Egyébként nem reménytelen a helyzete, mert ö angol tanár és van egy plussz hr-es diplomája is. Sok éve bankban dolgozik, de azt mondta ha nagy a gáz visszamegy tanítani angolt, arra mindig van igény. Azért még próbálkozik bankvonalon.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Köszönjük a kérdéseket!
7nap, 1üveg Nurofen+1/2üveg Panadol után láztalan az Oli! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Láthatóan is jobban van,szeméről teljesen lehúzodott az a véres-háló,már nem olyan pirosas-lilás neki.Bár falfehér és irtó karikásak a szemei,de a kedve is jobb.Hogy pontosan mi baja volt,azt már sose tudom meg. Nem köhög és nem fáj a torka (pedig azért ez tüsszős mandulagyulladásnál természetes lenne,nem?).Még kapja az antibigyót,illetve most másik orrcseppet+ adok neki ACC100-ast.
Merthogy ma itthon van Beni és Marci is,mert tegnap szóltak az oviban,hogy Marci nem hall,Beninek meg állandóan csipás a szeme.Perzse a doki se tudott semmi okosat mondani.Mindkettő kicsit hurutos,kicsit náthás,de egyik sem köhög,nincs lázuk.Így kaptunk valami gyógyszertári orrcseppet+köptetőt+ACC-t+Neomicyn-es szemcseppet. A fülüket is megnézte,de nem látott rajta semmit. Marci a nátha miatt nem hall rendesen(valószínűleg,mert ezt csak pár napja van így) ,de ezzel addig nem tudunk mit kezdeni,amíg el nem múlik a nátha (kb. májusra).Majd egy hallásvizsgálatra elviszem.
Mondjuk ezt az óvonőknek is tudniuk kellene :roll: .Ráadásul azon meg totál ki vagyok akadva,hogy egész nap nem mosdatják meg a gyerekeket,mindig egyedül mosakodnak.Mióta oviba járnak a fiúk,egyfolytában kötőhártyás a szemük(múlt héten is cseppentettem a szemükbe,egészen most hétfőig,majd 2nap múlva újra előjött ugyanaz).Előtte sose volt ilyen gondunk.Délben mindig úgy kapom meg őket,hogy a kaja,a takony,esetleg a festék ki van kenve az arcukra,kezükre! :evil: Legközelebb szóva fogom tenni!

Cat!
Na remek! :shock: Jó cég!Hát én se fogok velük többet üzletelni.Majd orsira rákérdezek,kösz!

Edit

Kép

Kép
edit73

Újabb sztori :twisted: :
Miután a toystore-tól rendeltem (volna) Burder jeep-eket,de csak 1db-ot küldtek meg,így gondban voltam. Gyorsan kellett volna egy másik hely,ahonnan ugyanazt be tudom szerezni.Méghozzá 2db-ot!(autó az egyetlen,amiből nálunk muszály egyformát venni,mert irtó balhé van miatta) Rá is találtam a jatek-makett.hu-ra,ahonnan tegnap meg is rendeltem.Vissza is jeleztek,hogy másnap azaz ma hozza is a futár a csomit.Dél körül meg is érkezett!!! :roll: :wink: Már amikor átvettem a csomit furi érzésem volt,mert olyan kicsinek tűnt a doboz. :shock: Amikor kinyitottam,majdnem megállt a szívem! :shock: :shock: :shock: A dobozban 1db Jeep volt! :roll: :evil: :oops:
Azonnal írtam az ügyfélszolgálatnak e-mailt.Itt nagyon korrektek voltak, 10percen belül jött a válasz,nagy elnézések mellett küldik holnap a hiányzó terméket!Természetesen díjtalanul! :)
Na ezekért az apróságokért nem szeretek én decemberben már vásárolni!

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit,

Azért ez a 7 napig tartó láz elég durván hangzik :( De az a lényeg, hogy mostmár jobban van Oli! ÚGy látszik, hogy a kötőhártya-gyulladást nem ússza meg egyik gyerek se, aki közösségbe kerül. Tavaly mi is átestünk rajta, de szerencsére csak egy-két napig tartott.

Toystore: tavaly én is ott rendeltem a nagy Bruder dzsipjeinket, nekem nem volt problémám velük, mindig minden levelemre azonnal válaszoltak (rendeltem ott egy autópályát is, és hiányzott belőle néhány darab, és pótolták kb. 2 héten belül).
Nekem inkább az a gondom velük, hogy bár nagyon jó áron kínálják a játékokat, soha nincs semmi raktáron, vagy nem rendelhető :roll: Ha valamilyen játékot akarok venni, először ott nézem meg, hogy mennyibe kerül, és az ő árukhoz viszonyítok, mert tényleg olcsók (náluk már csak a Müller olcsóbb).

Sajnálom, hogy így megjártad velük :(

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Hazaengedtek végül pénteken, de mondták, hogy pihenjek sokat, ne nagyon ugráljak, nehogy leszakadjon a rög, és elszabaduljon.
Hétfőn voltam a hematológián is, hogy hogyan tovább, meg azóta már ma is. Beállítanak Syncumárra, ami azt jelenti, hogy ezzel a gyógyszerrel beállítanak egy megfelelő szintet, és ezt életem végéig szednem kell. Számítottam erre így a második trombózis után...
Illetve ma megbeszéltem a dokinővel, hogy ne syncumar legyen, hanem warfarin, mert előbbinél tilos az alkoholfogyasztás, és nem terveztem, hogy innentől életem végéig anti leszek!! :wink:

A pocakomon szépen gyógyul, ahogy potyog le a varr, látom milyen vékony marad a heg, szupi lesz! Csak aggaszt, hogy 2 napja a köldököm felett eléggé belilult, pedig ott nem is töri a haskötő, meg semmi, és eddig tök szép volt. Amúgy az egész jobb oldala nagyon buci, tisztára fel van dagadva.
Kedden megyek varratszedésre.

Mikulás: én idén megkértem az egész családot, nagyszülőket, hogy ne nagyon legyen csoki a csomagban! Legyen gyümölcs, akár friss, akár aszalt, mogyoró, ilyesmik.

Karácsonyra is mindenkitől csak egy valamit kértünk, apóséktól kapnak diavetítőt, anyuméktól bele 4 diát, tesóméktól mesekönyvet, tőlünk az aquadoodle-t.
Bőven elég!!!!
Annyi játékuk van, és sokszor úgy is kapnak ezt-azt, hogy nincs semmi alkalom. Ezt is megszüntetem, mert félek, hogy nem fogják értékelni. Még így is biztos, hogy csurran-cseppen egy-két apróság majd évközben.

Hú, lehet, hogy nálunk hamar kezdődött, de már hetekkel ezelőtt is ment a "buta vagy", de méginkább a "menj innen!". Ha nem tetszik nekik valami (főleg, ha rájuk szólok, vagy nem engedek valamit), simán elkezdenek odébb lökdösni, hogy menj innen anya! Ugyanezt az apjukkal is megteszik. De szerencsére egyre ritkább, én meg nem veszem magamra, tudom, hogy jönnek még ennél durvábbak is majd.. :?

Amúgy, mióta hazajöttem a kórházból, folyton bújnak, Zsófi mikor hazaérnek a bölcsiből és bejön a házba, rögtön bújik hozzám, és közben édesen hajtogatja, hogy anya, anya, anya. :D
Meg amit imádok, hogy csomószor tök spontán csak rámnéz, és azt mondja "anyuci vagy!" Na ilyenkor olvadok. :lol:

Ja, és nem válaszoltam, hogy Laci volt velük, amíg én kórházban, vitte őket reggel a bölcsibe, este értük. Kétszer aludtak a nagypapánál, akkor ő is vitte be őket.
Ma is ott alszanak, mert Laci ma elrepült Németországba, és egyedül még nem mertem bevállalni őket, főleg a holnap reggel miatt. Drágám szombaton jön haza.

Edit,
nagyon horror volt ez a hosszú, magas láz, de látom már jobb a helyzet.

A betegeknek jobbulást!

Kép
baba888

Baba,
örülök, hogy szép a hasad, akkor legalább megérte!! :lol:
Nagyon sajnálom viszont ezt a vérhigító szedési mizériát, egész higgadtan viseled.

Edit,
azért ez nagyon durva fertőzés volt!! :evil: Főleg, mivel ha jól emlékszem, ti szedtetek Broncho-Vaxon-t is. Az ember azt várná, hogy az kivéd valamit (vagyis az immunrendszerük tőle).
De az unokatesónk, Kornél, aki most kezdte az ovit szintén, és nem volt bölcsis előtte, 2 hetente 1 hetet beteg, szóval úgy tűnik ez a közösségbe kerülés ára.
Edit, neked olyan praktikus jó ötleteid vannak!!! Amit Briginek írtál, az is olyan logikus és működő, és egyszerű. Hiába, a tapasztalat..

Meme,
Cumi: nem adtuk vissza :lol: :lol: :lol: Néha van hiszti, de leszerelhető. Tamás azt mondja, rég nem volt ilyen rossz hete vele, mert ritka nyűgös. Lassan ezen is túl leszünk szerintem :roll:

Kép
nettke

Sziasztok :)

Gyerekeim megtanulták az "l" hangot. Még nagyon figyelniük kell, főleg szó közben és lóbálják a nyelvüket vadul, de ami a legviccesebb, hogy az "r" helyett is az mondják. Így lett például "paplika", amin mindig röhögnöm kell. :lol: :lol: :lol:
Ma meg már vagy százszor hallottam a "kijálylehány"-t. Ennek semmi köze az "l"-hez, de elég jól hangzik. :lol: :lol:

Továbbra is várom ám az ötleteket féltékenységügyben. Edit ötlete bevált arra, hogy ne másszanak be a felállított járókába. De az alapprobléma az, hogy kirekesztve érzik magukat, és becsapva, hogy sokszor csak a kistestvér kap valamit (értsd: az éppen aktuális használati tárgyak bevezetése). Ezért kezdték ezt a járókába mászást is, meg az ő játékainak az elvételét, meg a ruhákat, stb. Egyszerűen nem tudok annyira figyelni mindenre, hogy csak akkor hozzak elő valamit, amikor nekik is tudok valamit felajánlani, pedig lehet, hogy kellene. :?
Kaptak egy csomó babaruhát az egyik turki után, de lehet, hogy ki kellett volna várni, amíg a picurnak előveszek valamit és akkor odaadni, hogy ezt most akkor ti kaptátok???? Eddig ezt nem éreztem ennyire sarkallatos pontnak.

Végre túl vagytok rajta!!! Ez nagyon jó hír.

Hajrá a cuminélküliséggel. :lol: Azért még sokáig kísérteni fog az ügy sztem. Nálunk még mindig egy-egy nyűgösebb helyzetben szeretne cumit. Mostmár könnyű leszerelni, meg szerencsére a baba cumija sem hozott változást, de még nem felejetette el teljesen. Helyette viszont az ujját teszi a szájába, ha nagyon elveszve érzi magát.

Jó, hogy már otthon lehetsz!
Ez a gyógyszerkényszer viszont nekem ijesztő. Olyan fiatal vagy még.

Lányok megint oviban. Talán mostmár túl lesznek ezen a köhögéses cuccon. Egyre kevésbé taknyosak, köhögés is csitult. De az az érzésem, hogy itthon már tök jól vannak mindig, aztán az oviban néhány nap alatt visszaromlanak. Nálunk kötöhártyagyulladás még nem volt. KOp-kop-kop.
Nálunk "butázás" és káromkodás sem megy. Velem csak kiabálni szoktak. Úgy, ahogy én velük, úgyhogy ezen nincs mit fennakadnom. :oops: :oops: :oops:

Mennem kell, mert Mini már "toporog" a kajáért.

JÓ éjszakát!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Brigi!
Ügyik a lányok az "l" hanggal!!!
Én is úgy érzem ilyenkor,hogy totál kikupáltam őket takonyból-köhögésből-kötőhártyából.Aztán 2nap múlva újra jönnek a különböző tünetek.Én leginkább a kötőhártya miatt vagyok ideges.Bár most azt mondta a szemész (amit eddig nem így mondott a gyerekdoki),hogy mindig napi 5ször cseppentsek nekik a szemükbe,mindkettőbe és legalább 5napig,akkor is ha nincsenek tünetek.
Ha megmutatnád a lányoknak a tőlük megmaradt és Mininek félretett játékokat,ruhákat?És engednéd nekik,hogy ők vegyenek elő belőle,amikor épp "korszak" váltás van Mininél?Persze ilyenkor jó előre kiköthetnéd,hogy 1-1-er ők is választhatnak a kupacból!(ez lenne a jutalom).Meg persze sokat beszélgess velük,hogy miért kap ilyen gyakran új ruhát Minike,meg az mind az övék volt és esetleg jöhetnének ilyenkor a régi fényképek,hogy nézd ebben a ruciban te vagy,a másikban meg a tesó...stb.
Tudom,hogy ez sok türelmet és hosszú időt igényel,de csak így oldható meg!Azért az tényleg nem kivitelezhető,hogy amikor a picur kap valamit,akkor ők is.

Nettke!
Szuper!Nagyon ügyesek vagytok mindannyian a cumi-nélküliséggel!Jövő héten még jobb lesz!
Igen,szedtük a Broncho-vaxomot!Beninek szerintem használt is,mert csak egyszer volt beteg több mint 3hónap alatt. Marci többet volt beteg,de Oli nagyon sokat.Remélem,a homeopátia ezen is segít!

Baba!
De jó,hogy már otthon vagy!Nekem ez a tombózis nagyon rémisztő!De az a gyógyszer biztos jó lesz!
Jaj,de édes Zsófi!Imdánivaló ez a duma! :wink: :lol:

Nálunk is rengeteg játék van.Egyrészt mert ugyanabból a korosztályos játékoból rögtön háromfélét kapnak+itt vannak a Dávid játékai is.Szóval nálunk tényleg egy óvodára való játék van.Ezért én is azt csinálom,mint Lilla:cserélgetem őket.
Viszont most,hogy "szanáltunk" a Dávidnál és elraktuk a "kinőtt" játékait,nagyon elgondolkodtam,hogy több játékot az életben nem veszek :roll: :wink: . Ha a jövő héten oviznak a fiúk,rögtön össze is szedek egy adag játékot és "eldeportálom" az anyuhoz (oda is kell 1-2).

Detti!
Én is rendeltem tavaly is a toystore-tól a fiúknak Wader termékeket.Ezért is fordultam bátran hozzájuk.Ráadásul szerintem is tök olcsók!De ezek után nálam tiltó-listán vannak.
A lényeg: anyóséknál is lesz ajándék a fa alatt és ráadásul idén normális ajándék!Bár szokásához híven,rögtön lefikázta,amit választottuk mind a piciknek,mind a Dávidnak. :oops: :evil: És még pikírten megkérdezte,hogy akkor csokit ne is vegyen a fiúknak karácsonyra?! :shock: ÁÁÁ!Örülök,hogy elfogynak a Télapó csokik!Már ettől is égnek áll a hajam. :shock: :oops:

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok,

Cat,

A fiúk anyósoméktól megkapják az 5609-es vonatot. A kezdő sínmennyiség elegendő? Vagy még vegyek hozzá? A dupló vonathoz bármelyik dupló sín jó?

Edit,

MEgvan a 3. Bruder dzsip is? Tényleg rengeteg játékaitok lehetnek :roll: Tegnap voltunk Ausztriában egy játékboltban, és annyi, de annyi játék volt, hogy csak forgattam a szememet. Mi hogy a fenében nőttünk fel????? Század ennyi autó, baba, kocka, stb nem volt a mi gyerekkorunkban...

Baba,

Ez a trombózis elég durva :( Főleg, hogy folyamatosan kell szedned a gyógyszert. Annyira kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz az új hasad! Belevágnál újra???

Brigi,

Hááát, én sajnos a testvérféltékenységhez nem tudok hozzászólni :roll: De biztosan nem lehet könnyű se neked, se a lányoknak. Még Mininek sem :wink:

Detti

KépKép
kiliman

Detti!
Ennyit nem unatkoztunk,az tuti,mint a mai gyerekek!!!!!Amúgy meg játék ide,játék oda,az enyémek a "háztartási szeméttel" sokszor jobban és tovább el tudnak játszani.Meg imádnak "kézműveskedni" és ezt az oviba is mondják az óvonők.
Igen,pénteken,ahogy ígérte a cég,hozta is a futár.Így a 3jeep 3részletben jött! :lol: De legalább szent lesz a béke a karácsonyfa alatt.
És mit sikerült választanod Ausztriában?Te nem utálod ezt a karácsony előtti tömegnyomort az üzletekben?Élvezed az ilyesfajta vásárlást?

Brigi!
Nálunk is megy megint a féltékenykedés.Amíg beteg volt Oli és szinte éjjel-nappal körülötte ugráltam,a Beni volt "megőrülve". Most hogy Oli jobban van és próbálnék a másik kettővel is foglalkozni,Oli megint üti-vágja a tesóit.Ma estére már a gondolkodó-sarkot is meglátogatta.De persze csak addig volt megszeppenve,amíg ott volt.Mert 5perc múlva a fürdőkádban ott folytatta,ahol abbahagyta.Ki is kellett előbb vennem,mert nem bírt magával.

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit,

Pénteken voltunk, emiatt egyáltalán nem voltak sokan. Nem kellett sorban állni a pénztáraknál, volt egyből helyünk a kávézóban, és könnyen találtunk parkolót is.
Pesten sokkal durvább hétköznap pl. a Westend. Amit itthon vásároltam, azt mind a neten rendeltem meg.

Szóval, igen, utálom, de csak itthon, mert A-ban valahogy kultúráltabb még ez is :roll:

Detti

KépKép
kiliman

Na, én is mondok "klassz" üzletet Nektek. Az úgy volt, hogy november közepén megrendeltem a trambulint a Lurkóknak karácsonyra. Az oldalon az állt, hogy 5-8 munkanap a szállítás. Vártam, vártam....néhány napi telefonos próbálkozás, na meg egy érdeklődő (nem megválaszolt) e-mail után bementem a boltjukba (ott persze nem lehet vásárolni). A részleteket nem mesélem el, de a lényeg, hogy kb. 3 hónap múlva fog megérkezni a rendelt áru. Mondjam, hogy milyen "boldog" voltam? Meg is dicsértem őket, na meg a kedves, segítőkész hozzállásukat! Ja, és a cég: www.aktivsport.hu

Eredmény: pénteken megrendeltem egy másik cégnél a trambulint, és az ígértek, hogy szerdára itt lesz. Azért készülök B tervvel, de még bízakodom...

Amúgy itthon minden Ok, 5 hete járunk egyfolytában oviba és még mindig szeretik! Az én náthám viszont szerintem örökre megmarad...

Baba!
Örülök, hogy tetszik a hasad... azért ez a trombózis dolog nem lehet leányálom.

Viki

KépKép
vikóka

Sajnos, miután már volt egy trombózisom és kiderült, hogy öröklött hajlamom van rá, már számítottam arra, hogy a következő után megy majd a holtomiglan bogyó. Csak azt nem gondoltam, hogy ez ilyen hamar lesz. Na mindegy, ez van, biztos ennek is megvan az oka.
Már megtanultam elfogadni, hogy a defektusaimmal éljek. :wink:

Hogy belevágnék-e? Az első 3 napban azt mondtam soha! Mostmár jobbnak látom a helyzetet, de azért nem vagyok maradéktalanul boldog, bár ez csakis a trombózisnak köszönhető. Egyenlőre kivárok, de ha olyan szép lesz, mint amilyennek tűnik, akkor belevágnék! :P

Holnap megyek varratszedésre kedd helyett, mert a jobb oldalam fel van dagadva (nem a seb, hanem a bordáim alatt), és a köldököm körül lett egy lila folt, mint mikor beüti az ember. Hívtam a dokit pénteken, de külföldön volt, bementem, hogy megmutassam egy másiknak, de végül másfél óra alatt nem sikerült elkapnom egy dokit sem, így eljöttem. Annyira nem látom vészesnek, de azért mondta a dokim, hogy hétfőn szeretne látni inkább.

Brigi,
a húgom mondta kicsinek, hogy hablehány. :lol:

Nálunk a beszéddel is teljesen különbözőek, Zsófi eddig is jobban haladt, mint Anna, de mostmár olyan nagy a különbség. Zsófi mondókázik, énekel, Annán meg látom, hogy érdekli a dolog, nagyon tetszik neki, imádja a zeneovi cd-ket, de valahogy nem mondja. 1-2 mondókát már ő is tud, de mikor együtt énekelünk, vagy mondókázunk, akkor csak figyel, meg táncikál, vagy dallamosan halandzsázik.
Zsófi meg olyan édesen kombinál, ma tanítottam nekik az "ég a gyertya ég"-et, és arra, hogy aki lángot látni akar azt mondja, aki lángot akar nézni... :lol: :lol:

Vikóka,
mostanában nézegettem a neten sportszereket, és nekem is megakadt a szemem egy trambulinon, gondoltam, hogy szülinapjukra kapnak majd egyet nyáron a kertbe. Majd kérek beszámolót, hogy nálatok hogy válik be a gyerkőcöknek!
Jövő héten egy gyerekcucc néző tali? Mostmár én is tudok menni!

Kép
baba888

Az 5609-es az elég nagy szett. Szerintem ne vegyél hozzá előre síneket. Majd meglátod mennyire lelkesednek be tőle, és ha tetszik nekik, akkor érdemes bővíteni. Nekünk most muszáj volt, mert csak 1 elektromos vonat van az 5609-eshez, és ment rajta a cirkusz.

Így kaptak hozzá most egy 5608-as szettet is. Engem elkapott a harci láz, és tegnap csaptam hozzá egy duplo vasuti hidat a teszveszen, amit nem lehet jelenleg kereskedelmi forgalomban kapni. Olyan jamboree volt érte, hogy az utolsó 1 percben kétszer licitáltak felül. De enyém lett.
:D

Vikóka :)
Nagy kerti trambulint szeretnél vagy azt a kicsi lakásba valót? Egyik barátunknak van kerti nagy trambulinja, imádják a fiúk. Az ők 4 éves lányai szaltóznak már rajta.

No komment a boltokhoz....

Sajnálom ezt a gyógyszerszedést, de gondolom előbb vagy utóbb el kellett volna kezdeni. Így meg jó, hogy kiderült a hajlam, és ezzel kordában lehet tartani.

2 év 4 hónaposan ne várj még Annától túl nagy beszédet. Nálunk Samu is csak 2 év 6 hósan kezdett el beszélni, azt békát beszél mindenki hasába. :roll:

Tegnap voltunk a Kamaraszínházban a Hamupipőke előadáson. Szuper volt, imádták a fiúk. Nagyon színvonalas 2 órás 2 felvonásos énekes-táncos darab. Máskor is megyünk.

Ma a Halász Judit koncerten voltunk a Vígben. Ez is nagyon klassz volt, a fiúk végig énekelték, csak a végén Samut bőgve hoztuk ki, mert a Halász Judit vele nem fogott kezet, hiába ment előre, elveszett a sok nagy gyerek között. :lol:
Na meg kiakadtam mert a 2200 Ft-os jegyárak mellett elkértek a ruhatárra 720 Ft-ot. :shock: Ez illúzió romboló.

Cat
Kép
cateye

Cat,

Köszi az infót, akkor még várok a kiegészítőkkel. Kíváncsi leszek, hogy mennyire fog nekik bejönni, mert ha nem, akkor nem is tudom, hogy mit csinálok :roll: Nagyon drága volt (még ha nem is mi fizettük), úgyhogy muszáj, hogy tetszen a fiúknak :wink:

Én azért a jegyárakon is ki vagyok akadva. A József Attila Színházban a Süsüre akartam nekik jegyet venni, de ott is 2500 ft-ba került egy jegy, az négyünknek elég zúzós... Azért a 2 óráért...

Vikóka, Baba,

A Decathlonban nyáron nagyon-nagyon király trambulinokat lehetett kapni. Hogy most van-e, azt nem tudom. Baba, ha te úgyis szülinapra akarod, akkor szerintem majd nézd ott meg.

Mi ma a Csodák palotájában voltunk. Nagyon tetszett nekünk is meg a skacoknak is. Könnyesre röhögtem magam a tükörszobában :lol: Szegények minden tükörnek nekimentek, olyan vicces volt.

Detti

KépKép
kiliman

Én is fel vagyok háborodva a jegyárakon, főleg, hogy nincsenek már gyerek jegyek. :evil: A süsüt néztem én is, de nekem ez a 2200 Ft-os jegyár a maximum, a Halász Juditra, így is 4-el szorozva horror. Zoli főnöke felajánlott 4 jegyet nekünk a Disney on Ice-ra. 7000 Ft-os jegyek voltak, és féláron odaadta volna mind a 4-et, mert hazautaznak. Zoli lelkesen hívott, de nekem még ennyit sem ér meg ez a rendezvény, így lefújtam.

A Kamaraszínházba 1200 Ft csak egy jegy, és nagyon színvonalas volt a produkció.

Most a moziba jön egy aranyos film, cin-cinről a bátor kisegérről. Jövő héten oda akarnak menni a fiúk.:D

Samunak mondtam, hogy Sáritól elvettétek a cumit. Azt mondta, hogy szegény Sári, majd ő visz neki a Kolpingba cumit. :lol: :lol:

Cat
Kép
cateye

Cat,

Samu de drága!!!!!! :lol: :wink:
Szegény Sári azért jóval nyügibb, mint valaha is.. pedig eleve sem egyszerű eset :roll: de legalább már alig emlegeti "cumikámat", és nem sír miatta, csak műbalhékat csinál. Aludni viszont simán alszik nélküle.
Ez a Hamipipőke(mi így mondjuk) ez nagyon jó ötlet!! Próbálok majd jegyet venni.
Januárban már megyünk a Bábszínházba, Marcipán cicára :lol:

Kép
nettke

Cat,
hát ki másé is lehetett volna végül a teszveszen a híd? :lol: :lol:
Nem várok Annától túl sokat, mert azért beszél ő, csak nem olyan sokat, meg nem olyan választékosan, mint Zsófi. Szóval alapvetően elégedett vagyok vele, csak hogy mekkora különbség van köztük! :D
Ma is olyan édesen énekelt nekem (Anna), állt előttem és nyomta a halandzsát, aztán egyszercsak a dallamáról felismertem, hogy ez a Télapó itt van... de a szövegben egy értelmes szó nem volt. :P

Volt valakinél ilyen halandzsálás?

Olyan jól hangzanak ezek a programok, amikre jártok, de az enyémek még nem érettek az ilyesmire szerintem. Bár a Csodák Palotáját lehet megnézzük a hétvégén.

A cumival nekünk is gyűlik a bajunk, mert mostanában szinte ki sem esik Anna szájából. Most bevezettem, hogy alapvetően nincs cumi, de ha néha elkéri egy kicsit, akkor odaadom neki egy rövid időre azzal a feltétellel, hogy hamarosan kiköpi. Olyankor megzabálom, odajön, hogy kérem a mimimet. Odaadom neki, hogy itt van, de csak egy picit mimizhetsz. Erre megáll előttem, cumizik, és néz rám, hogy meddig szopogathatja... :lol:

Ma kikapkodták a varratokat, a doki oda van meg vissza, hogy milyen szép lett a pocakom. A duzzanatom egy vérömleny volt, amit leszívott fecskendővel. Remélhetőleg nem dagad be újra, és akkor januárig nyugtom van, ha igen, akkor leszívja mégegyszer. Amúgy nem fájt, csak egy kicsit kellemetlen volt.

Ja, amúgy emlékszik valaki, hogy volt egy tetoválás a hasamon, egy kardszárnyú delfin. Na, azt nem is mondtam, annak csak a farka maradt meg... :lol: Vicces.

Kép
baba888

Baba!
Pocak -irigy,irigy! :) Jó,hogy minden okés vele!
Halandzsa:enyémek most is!!! :shock: :lol: Csak kicsit másképp!A tanult vereseket,dalokat kevereik össze úgy,hogy hol innen,hol onnan vesznek 1-1sort.Illetve ezt csak a Beni csinálja,mert Marci szinte semmit nem mond.
Ezzel szemben Oli minden verset,dalt szó szerint tud!Sőt olyanokat is,amiket csak tőlem hallott!Régen!Mert mostanában ritkán verselünk.Akkor is csak azokat,amiket az oviban tanultak (én meg tanulom Olitól,amit nem ismerek)

Nettke!
Sári nem kapott valami cumi-pótlékot?

Lányok!
Fülfájást mivel kezeltek?
Beni néha panaszkodik a fülére(ma este is).Általában 1-2napig,aztán elmúlik neki. Csöppentesek ilyenkor a fülébe?Vagy csak melegítsem neki?De mivel a legjobb (sapka,só,valami rongyi?)?

Edit

Kép

Kép
edit73

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?