Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok csajok!

Én is sokat gondoltam ma Timire .Folyton az órámat néztem :cry: :cry: :cry: :cry:

Bizony mindig a jó emberek.........

Nagyon szép lett a koszorú!!!!!!!
berni611

Berni, és ráadásul a temetés elején a "Csak a jók mennek el" szólt... Timesznek hófehér koporsója volt...
Nettke, a te életed sem könnyű... Ölelés neked.

been

Ani:várom a hívásod ,hogy renedezzük a számlát!

Megnéztem a képeket ,mindenekinek cukorfalat a csemetéje Kép

Szerintem itt mindenki tök rendi csaj.Tök jókat lehet veletek dumcsizni és mindenki elmondhatja a véleményét, Kép és ami még nekem teszik,hogy senki sem sértődik meg ,ha esetleg még sem egyezik valamiben a véleményünk. Kép
berni611

Been ........ :cry: :cry: :cry:
berni611

Lányok jó éjszakát!

Holnap reggel jövök.
berni611

sziasztok,sziasztok...négy óra volt már,hogy hazaértem,még elmentem Kristófért az oviba...,majd bementünk a tescoba,bevásároltunk hétvégére.
Most inkább nem írom le az érzéseimet,kavarog bennem minden :cry:
Lányok,ne köszönjétek a fuvart,többet ne kelljen menjünk inkább sehova :cry:
Legközelebb Emmáékhoz :wink:
Most megyek,elpakolom a fél tescot,amit elhoztunk :?
Jó éjt mindenkinek,ha már nem jönnék ma.
Ó,Emma,köszi a dícséretet :oops:
Én sem csalódtam benned :wink:
Esetleg csak annyiban,hogy itt az írásaidban jobb kedvű szoktál lenni :(
Elég jól bírtam én is sírás nélkül,akkor tört el nagyon a mécses,mikor megláttam a hófehér koporsót,meg a férjét mögötte :cry: :cry:
Na,megyek,jó éjt nektek.
Vendég

jajj istenem,Emma,ne haragudj...mikor azt írtam,hogy legközelebb Emmáékhoz,azt a talira értettem,ugye nem értett félre senki?????????????????????? :oops:
Évi,hívlak majd,ha Szd.on járunk,ok?
kerek 10 volt a koszorú,tehát mindenkire 1000 ft jutott.
Vendég

köszi Been,nagyon kedves vagy!Teljesen egyetértek Bernivel,itt mki kultúrált és nagyon jó fej!Cseteltünk mi olyan helyen Dadomival ami iszonyat gáz volt,éjjel-nappal csak ugrott mindenki a másik torkának,közben egymásra licitáltak h kinek van nagyobb vagy több iskolája,akadt olyan,akinek a gyereke hat hónaposan bilizett meg egyévesen több nyelven beszélt,hát mit mondjak,én nem éreztem ott jól magam.Senkinek nem jutott volna eszébe ölelést küldeni a másiknak vagy aggódni érte egyáltalán...

Kép

Kép
nettke76

Szegény Cseriani meg lehet, hogy többé nem is jön be hozzánk, miután belépett a katasztrófasúlytotta fürdőszobánkba :shock: :shock: Ígérem, ha kész leszünk a lakással meghívlak, hogy lásd, normális állapotok is vannak nálunk!! :oops: Rékababa ezt a részt nem látta, talán őt nem érte akkora sokk :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Na, jól elfáradtam, de azért benéztem még ide hozzátok, Timesz kicsit összehozta megint ezt a kis topikot... :) Hát, én sem bírok nyugodni, egyre a mai nap képeit látom, és egyszerűen bele sem merek gondolni, milyen lehet most azoknak, akiket Timesz itthagyott, ha nekünk, akik "csak" innen (szerencsésebbek személyesen is) ismertük, ha nekünk ilyen rossz...
Jajistenem.
Nah.
Ó, Cseriani, én alapból jókedvű vagyok! (Bár a férjem azért tudna mesélni ) :twisted: :lol: Dehát ma ugye Bonyhádon 1 - vagyis 3 - örömöm volt, azok Ti voltatok, amúgy meg iszonyat volt az egész... Épp mondtam a férjemnek este, hogy olyan szép város ez a Bonyhád, gyönyörű helyen van, és basszus, csak rossz emlék köt hozzá - először Andris, mostmeg Timesz... :cry:
És még azt akartam mondani ott is, meg itt is, hogy nagyon jól tetted Dadomi, hogy bordó szalagot választottál a koszorúra, nem az a "hagyományos" fehér, vagy fekete volt! "Szép" volt nagyon.
Cseriani, most itt röhögök, bocs... :lol: Legközelebb hozzánk jöttök, igen... Még életemben szeretnék veletek találkozni. :wink:

been

Jaj, meg Nettkének akartam: szerintem nem találkoztunk Bonyhádon, kiszámoltam, én azt hiszem, februárban voltam először, talán február vége felé, akkor sem bent a kórházban, hanem a szakrendelőben, ott volt Bruncvik maszekja vagy mije... Te januárban szültél kb?

been

hát én nem tudom mit számoltam akkor Been...bocsi :oops: szét van esve az agyam...bemásolok ide egy kis kedvcsinálót."hogyan készítenek ünnepi pulykát a férfiak?"

Hogyan készítsük el a pulykát?
1. Vegyünk egy pulykát!
2. Egy pohár unicum.
3. Tegyük a pulykát a sütőbe!
4. Még két unicum.
5. Állítsuk a hőfokot 190 sütőre!
6. 3 unicum további.
7. Süssük a kapcsot be!
8. Most még tovum 4 univáb.
9. Pulykázzuk meg a zsírt!
10. Unicumot a másik palackot még.
11. Dugjunk pulykákat a hőmérumba!
12. Poharazzunk még egy unicumot az öntbe!
13. Süssük az unicumot még egy óráig!
13 1."Gyöngyvirágos kék ibolya-a-a-a!..."
14. Pulykáljuk meg az puha unicumját!
15. Vegyük ki a pulyákot az unicumból!
16. "Édes anyám, sirhalmomra-a-a-a!..."
17. "Kiskút, kerekes kút..."
18. Szeletum a pulyák darabbal többe!
19. Pusztuljunk tásztátum
20. Palackoljunk még egy unicum vevétet!
21. "Nyílára uccásik a krocsmrasumity!..."
22. Állítsuk meg a teritumot és pulykoljunk még egy terítéket!
23. Leterít az unipulyák, és fogyjunk el!

Kép

Kép
nettke76

nettke megalapoztam a mai napom-köszönöm!!!!
Nem az unikumokra gondoltam,hanem a jókedvre :lol:
Bepötyögöm ma a mézes receptjét,jó?

tudod Emma,sokan mondták már,régebben,hogy kétértelműen beszélek :shock:
Hát,lassan én is kezdek rájönni :oops:
Vendég

Nettke, az én jókedvem is megalapoztad, itt röhögök, Ármin nem tudja, mi bajom... :lol: :lol: :lol: :lol:
Ani, egyáltalán nem beszélsz kétértelműen, nekem eszembe se jutott az a variáció, amire te gondoltál. :lol: Szerintem túúúl óvatos vagy, és a világért se bántanál meg senkit, azért van ez. Semmi gáz nincs veled, hidd el. :wink: :D Sőt!
Devcsa, neked most esetleg szülinapod van? :roll: Ha így van és jól sejtem, akkor boldogot, ha meg nem, akkor ne haragudj, hogy öregítettelek... :wink:
Ani, tegnap kérdezte férjem, hogy milyen autótok van, nem tudtam megmondani, csak azt, h Opel, és hogy szürkés színe van és nagy... :P :oops: Úgy röhögött. Opel milyen kocsitok van? Csak, hogy kielégítsem a kíváncsiságát... Tegnap úgy mentem utánad mint egy holdkóros, rátapadtam a rendszámodra, h el ne tévesszelek... :lol: Mást se láttam.

been

Emma :lol:
látod,mondtam én,hogy koszos a kocsi :lol:
Na,csak a férjed miatt:
Opel astra caravan,nem h-s,hanem a régebbi,G-s.férjed tudni fogja :wink:
A színe eredetileg villámezüst,ez kékesszürkét takar,és lehet is látni,ha le van mosva :P
Na,megyünk porszívózni :?
Vendég

Na, eztet megmondom neki, úgyis mindig a legapróbb részletre is kíváncsi, ha olyan dologról van szó, ami berreg és 4 kereke van... :roll:
Óóó, nekem a villámezüst is szürke! :lol:

been

Emma! Pici ember örüljön, hogy a rendszámot látja, nem hogy még mást is :P :P :lol:

dadomi

Cseriani! Azért még jössz majd hozzánk is, ugye? (ha kész leszünk :wink: ) Vagy nagyon elijesztettelek? :oops:
Anett! Hányadik unicum után írtad ezt? :P Ma mikor dolizol, hogy reggel még otthon voltál? :shock:

dadomi

Sziasztok!

Ani:okés!

Én már túl vagyok a porszivózáson!

Anett: :lol:

Na én az ilyen versenyzős anyukákat kinem állhatom :evil:
Ja még a tied nem tudja.........nem és akkor mi van :twisted:
Én örülni szoktam ,ha valakinek a csemetéje elér valamit :lol:
Szóval jó itt :wink:

Been:össze lehetne kötni a párod az enyémmel.Minden apró részt ismer ,ha valamit nem tudok, akkor miért nem. Mert nem vagyok 2 lábon járó lexikon ,azé :lol:

Dadomi:2 gyerek mellett ...mint a voniban is.
Szóval küzdök én is a rendrakással rendesen Kép
A lányom szóbájában már megint atom bomba robbant Kép mondtam már neki,hogy most már szemetes zsákkal megyek fel a szobájába,ami nincs a helyén megy a kukába!
berni611

Na frankó elzsibbadt mind a 2 lábam :evil:

Itt ragadtam a gép elött :lol:
berni611

Na most má jó :wink:
Sziasztok megyek

Kép Kép Kép és Kép valamit ebédre
berni611

Berni! Az ábrázolt program ismerős! :wink: Szemétbedobással én is szoktam fenyegetőzni :? Most a felújítás miatt a fürdő-wc igen elmaradt a takarításban, ráadásul most teregetni sem nagyon tudok a helyhiány miatt, így a fürdőbe alig lehet belépni a ruháktól, mert a mosás is akadozik. Porszívózni viszont rengeteget porszívóztam, aztán csak öntögettem ki a tartályból a koszos vizet, persze igazán takarítani nem volt időm a vizes helyiségeket :oops: Na szóval nem a vendégvárás ideje ez. Ma elvileg kész lesz a hálónk vissza tudunk pakolni, lesz helyem a mosott ruháknak, szóval hétvégére egyenesbe jövök. A gyerekszoba meg ... hát gyerekszoba. De nekünk most a nappaliban van a franciaágyunk, az ülőgarnitúra, a hálóból a gardrób-féle szekrény, meg ugye a nappalis szekrénysor. Tiszta dzsungel-party :lol:

dadomi

Cseriani, írtam neked privit.
Többieknek is fogok, amint előkerestem a számlaszámot.

dadomi

dadomi nem kaptam privit :(

Maradj már,persze,hogy megyek,engem kupival nem lehet elriasztani. Ha lehetne,nem járnék haza :roll:
Tudom,mivel jár bárminek a felújítása,hisz évek óta ez van nálunk is. A nappaliba most is csak úgy lehet bejönni,hogy átlépkedsz minden apró játékot,ha egyre véletlenül rálépsz,visítasz. Én meg itt ülök a közepén :P :oops:
Vendég

Dadomi:sajnos az ember nem tud mindig mindent ,totál csilli villin tisztán tartani.

Most is itt ülök a helyet ,hogy nekiesnék a klozett cseme lemosásnak :roll: amig Zsombi alszik.
Aztán még a konyhaszekrény is vissza van.Itt a nyomozok hülyét kapnának :lol:
Még 3 ablakom is hátra van ,de az szerintem úgy marad :evil:
A lakásból sajnos nem tudok múzeumot csinálni.
A párom szerint így legalább látszik,hogy itt van élet és sosem unatkozunk, ahogy Ani mondta mindig vár valami meglepetés a földön.Hol egy autó,hol egy rágoka,amott egy lego kocka . :lol:

A másik:szépen kivasaltam a karácsonyi terítőket az én drága pici fiam leszedi és a földre dobja.Ahányszor én felteszem ő annyiszor leveszi.Volt amelyiket a tv állvány alá rugta,a másikkal meg a padlót törölgette.
Én akár hány kisgyermekes ismerősömnél voltam ,senkinek nem volt tipp topp a lakása ,itt ruha szárad ,ott már vasalásra vár ,a fürdő dugig mosni valóval,közben meg megy a mosósgép is.

A lényeg az hogy egyszerre ,köpni ,nyelni,fütyülni nem lehet :wink:

Örülök ,hogy lassan kész a hálótok ,gondolom a gyerekek élevezik a dzsungelt :lol:

Nálatok is helyre áll majd a rendféleség :wink:
berni611

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ,elinditottam egy fehér mosást,ment már egy ideje,erre megint nincs víz. Már tele a hócipőm. Ha a víz visszajön,akkor meg sárga lesz egy darabig. Most megint mit kezdjek egy gépnyi félig kimosott ruhával?
Nálatok is sokszor elveszik a vizet,vagy csak ebben a gyönyörű faluban tisztelik meg az embert?
Azt már kezdem megszokni,hogy délelöttönként rendszeresen vagy 1-2 mp-nyi áramszünet...
Visítani tudnék. Most aztán se felmosni,se teregetni nem tudok,míg Eliza alszik. Ráadásul én az emeleten a teraszra teregetek,oda Elizát nem engedem ki magammal,ilyenkor mindig áll az ajtóban és kiabál,hogy ANYA.DEJE!!!!
Ezért szoktam gyorsan akkor kiteregetni,mikor alszik.
Na,iszom egy kv-t,talán annyi víz kicsöpög a rohadt csapból...
Vendég

Zolim mindig azt mondja,hogy a ház van értünk,nem mi a házért :wink:
Vendég

Berni, hogy én mennyire egyetértek veled! Én sokáig küzdöttem vele, hogy rend legyen mindig, meg tisztaság, de mostanra feladtam, mert az egész napom takarításból állna, és akkor ki foglalkozna a kölkekkel? (meg amúgy is néha ide kell ülnöm netezni ) :P Így is naponta porszívózok, van, hogy többször, fel már nem mosok naponta, este szoktam, de mostanában olyan fáradt vagyok estére, hogy néha elbliccelem. Aztán reggel odaragadunk a padlóhoz, főleg most, a csokimikulás-evő időszakban... És a terítős sztori is ismerős. Enyimek - főleg Ármin - abba öltöznek be és úgy táncolnak... :roll: Úgyhogy a dohányzóasztalra még fel sem tettem a karácsonyi terítőt. Az étkezőasztalra már igen, azt csak az adventi koszorú tartja vissza a lerángatástól...
Ani, képzellek el a játékbarrikád közepén... :lol: Huhh, léptetek már legóra? Nah, annál sz.rabb nincs... Egyik nagyon jó ismerősöm mindig építőmunkásra lép... :lol: Ja, meg még a fakocka, az bír kellemetlen lenni öléggé.
Dadomi, hogy haladtok? Biztosan nagyon szép lett a parketta, a pakolászás már csak hab a tortán... :lol:

been

És Zolinak is milyen igaza van! Ezt nálunk én szoktam mondani, mikor apjuk "őrjöng", hogy a kölkek megen összefirkálták a falat... :P
Nálunk is néha elveszik a vizet, de ilyen gyakran nem, meg az áramot sem. Hát mifene van nálatok?
Eliza ilyen szépen beszél már? Dejóóó! Nem csak gyönyörűséges, hanem okos is a kis hercegnőkirálykisasszony! A képeket néztem, szerettem volna kérdezni, hogy megint vágattatok a hajából, vagy ez még a múltkori nyírás? :D Jól áll neki a rövid haj egyébként. Megnövesztitek majd azért?

been

Én még ma is egyfolytában Timeszre gondolok... :cry:

been

vágattam neki,kb.2 hete. Muszáj volt,mert az a pár szál már a szemébe lógott. De megérte egyébként,mert ettől a két vágástól elég jól megerősödött,besürüsödött a haja. De biztos vagyok benne,hogy nem lesz annyi és olyan erős szálú haja,mint Kristófnak. Kristóf az enyémet örökölte.
Elizát ma megint alig lehetett lerakni,rögtön elkezdett visítani. Délelött,mikor mosogattam-mikor még volt víz :twisted: -a gatyámat rángatta végig. Olyan ideges lettem,kicsit erősebb hangon rászóltam,ő megszeppent,de abban a pillanatban el is bőgtem magam :cry:
Szegény Timesz milyen boldog lenne,ha legalább még egyszer rászólhatna Olivérre. :cry: :cry: :cry:
Á,szörnyű. Nem tudok,mit mondani. Nagyon sokszor gondolok arra,hogy vajon ki fogja nevelni azt a gyönyörű kisfiút..hogy vajon megy-e majd apukájával kettesben nyaralni,stb...
Meg mikor majd a suliban,ahol nem tudják,mi történt,és egyszer azt mondják,hogy küld be anyukádat...akkor mit mond?
Egyfolytában ilyen gondolatok járnak a fejemben,ne haragudjatok,hogy leírtam ...És milyen jó lenne,ha majd idővel apukája vagy a nagymamája vagy valaki eljönne ide,és írna néha pár szót Olivérről,hogy hogy van,mi van vele,a körülményekhez képest boldog-e,stb...és én szeretném tudni azt is,hogy végülis mi történt Timesszel :shock:
És tegnap a temetés után is szegények mit érezhettek,mikor hazamentek,és rájukmosolygott Olivér?Ő még ugye nem tudja felfogni ezt az egészet...na,ne haragudjatok légyszi,hogy így kifakadtam,de ez még kikívánkozott belőlem,és tudom,hogy itt nyugodtan kiönthetem a lelkem :cry: :cry:
Vendég

szép Napot Lányok!
Örülök hogy jó kedvetek lett :lol: :wink: Berni,nagyon jók a kis bigyók az üzeneidben a teregetős haláli :lol: Dadomi,mától csütörtökig szabin vagyok,ezer a dolgom itthon,hiába füttyentettem a Marcsának,nem csinálta meg :lol: hozzáteszem,semmit nem haladtam ma...én is csatlakozom a "kupis"csapathoz,vagyis folyamatosan tagja vagyok :lol: itt sosem lesz rend,és mindig nyálas meg csokis lesz a teraszajtó üvege!a kukás ígérgetésre ráfaragtam én is egyszer ,játszottam a szigorú és következetes anyukát,hogy kidobom az ablakon mindjárt a játékot,amin összeverekedtek a fiúk,és ahogy mutattam,tényleg kicsúszott a kezemből,ki az emeleti ablakon.volt nagy sírás rívás,úgyhogy kimentem rögtön a sötétbe,és négykézlábra ereszkedve próbáltam megállni a meredek dombon,úgy kerestem a kisautót,a szomszéd meg jött haza.bent visítottak a gyerekek,én négykézláb a dombon... nem tudom mit gondolhatott,de nagyon tartózkodóan köszönt :lol: :lol: Dadomi,tudod hogy nem iszom Teeee....utljára 23.szülinapomon sikerült de akkor nagyon :oops: Ani,köszönöm a recit,nagyon rendes vagy!Remélem mki rak majd fel karácsonyi képet!Olyan szép gyerekek vannak itten,hogy csak na!Menyet már simán tudnék innét szerezni :wink: eredetileg úgy volt hogy Dadomival leszünk nászasszonyok,de most már inkább mégsem akarnám :lol:

Kép

Kép
nettke76

szió Ani!
Látom szomi vagy még....érthető..Timi anyukája fent van az iwiwen,lehet hogy rá lehetne venni egy kicsit a fórumozásra,persze majd kicsit később.vagy nem jó ötlet?esetlek testvére,ha van....

Kép

Kép
nettke76

Ki bizony...
Jó lenne, ha valaki elmondaná, mi történt, igen... Meg abba is belegondoltam, hogy mostantól mi sem fogjuk tudni, miket tud Olivér, hogy fejlődik, meg szerez szép perceket a családnak, mert nincs már, aki meséljen róla, nem csak Timesztől búcsúztunk el, hanem Olivértől is... :cry: Én abban bízom, hogy anyát ugyan nem lehet pótolni, Timeszt sem lehet, de hátha talál majd a férje egy olyan nőt, aki méltó arra, hogy együtt neveljék fel Olivért. Szerintem Timesz is ezt szeretné, biztos nem azt, hogy egyedül élje le az egész életét... Nekem van ismerősöm, akinek pici korában szintén meghalt az anyukája, az apukája később újra megnősült, és az "új" anyukát sajátjaként szerette ez a lány. Persze, ez nem jelenti azt, hogy feledésbe merült az édesanyja, csakhát, akármilyen kegyetlenül is hangzik, az élet megy tovább... Persze, biztos nem most, hanem sok-sok évvel ez után történik ez meg, már, ha megtörténik Timeszéknél is.
Amikor én is rászólok a kölkekre, ugyanez jut eszembe, mint neked... :-(
Hát, nálunk nem jött be ez a levágom és megerősödik-elmélet, annyit értem el Ármin nyári szinte kopaszra nyírásával, hogy kiment a göndörség a hajából... Ugyanolyan idétlenül nő egyébként mint annakelőtte... :lol: Neked tényleg nagyon szép, sok hajad van, Cseriani!

been

Nettke, hogy te mindig jókedvet csinálsz nekem, gyere mááá többször! Megalakítsuk az alkoholista anyukák fórumát is? :lol: :lol: 8)
Hú, én tök jó ötletnek tartom ezt, h Timesz anyukáját meg lehetne keresni... És abban is egyetértek, hogy nem most, hanem később... De nagyon jó, h eszedbe jutott! Van tesója Timesznek, egy fiú, ha jól emlékszem anno azt írta, Szabolcsnak hívják. Meg a férje is fent volt az iwiwen, már ő is törölte a regisztrációját, úgy láttam... :cry:

been

akarommondani megalakítjuk... :P Gyüttem falurúúú... :mrgreen:

been

nettke,Emma,beszállok :oops:
Na,nem durván,de a napi egy fröcsimnek meg kell lennie...de csak és szigorúan a normális vérkép és főleg a vasam miatt. :roll:
Na,Emma,te csak ne szólj semmit haj-ügyben...ez tipikus bagoly mondja verébnek dolog,rengeteg hajad van,és jó erős szálú. Lesasoltalak ám,mikor elöttem mentél :P

dadomi még mindig nem kaptam privit :(
Nem lehet,hogy elveszett valahol a kupitokban??? :P
Vendég

Szia Been!
:lol: :lol: megalakítjuk,hogyne!Unicum club :lol: tegnap olyan sokáig égett a gyertya amit Timiért gyújtottam...mintha lelke lett volna...tényleg,mi történhetett vele pontosan?szegény,végig annyira hitt a gyógyulásban.amikor én Anyum beteg lett,még sokáig köztünk maradt,nyolc év után győzött a betegség.Megkérdeztem az orvost,hogy lehetett ez,hogy évek óta stagnál az állapota,semmi rosszabbodás,és mégis abban a pillanatban hagyott el minket,amikor a legkevésbé volt valószínű?Mert az utolsó héten még jobban is volt...azt mondta a drnő hogy Anyu akkor adta fel.Lehet ebben vmi.

Kép

Kép
nettke76

halli nettke,tök jól nézhettél ki négykézláb a dombon...és most csak reméld,hogy a szomszéd,aki látott,nem olvassa ezt a topikot,mert eddig ha csak sejtette,hogy iszol,akkor most meg is győződhetett róla :P
Eliza nagy banánevő,de azért küld csak a receptet...
Vendég

nemszeressem az unikumot :?
Vendég

Timi anyukájának a neve megegyezik egy szekszárdi doktornőével,ezért találtam meg,tök véletlenül,két hónapja kb.a drnőt persze nem :roll:

Kép

Kép
nettke76

Ani,mit szeretnél inni? :lol: Én erre a gyógyszerre csak egy pohár langyos vizet kell igyak, oszt kész is a hatás,szóval nekem mindegy :lol: nem olvassa a szomszéd a topikot,ahhoz túl h...e :lol: este beküldöm a recit mert meg kell keresnem.még vagyok egy kicsit aztán lépek mert tényleg kezdeni kéne vmit a bombatámadással itt a házban!

Kép

Kép
nettke76

na,tehát:Karácsonyi mézeskalács

76 dkg liszt,34 dkg porcukor,2 csapott evőkanál szódabikarbóna,mézeskalács fűszerkeverék(1 tasak),5 dkg margarin,4 egész tojás,4 evőkanál méz. Ha nem áll össze a tészta tegyél hozzá kevéske tejfölt-nekem eddig mindig kellett kb.1 evőkanálnyit. A mézeskalács fűszerkeveréket mg ugye helyettesítheted szegfűszeggel,fahájjal,stb...
Na,tehát,az anyagokat összegyúrod,kicsit pihenteted,ezalatt bekapcsolod a sütőt,kb.180 fokra,a tepsiket meg kiolajozod vagy kizsírozod,tök midegy.
Javaslom,hogy a tésztából szedjél le,mondjuk a negyedét,és azzal dolgozz csak először,hacsak nincs egy 10x10 m-es gyúródeszkád.
A leszedett tésztát nyújtsd ki,amilyen vastagra szeretnéd,én kb.3mm-es vastagra szoktam hagyni. a kiszaggatott cuccost tedd a tepsib,tetejét kend meg felvert tojással,és világosbarnára süsd.
Ha szeretnéd díszíteni-tök jól muatat-akkor 1 fehérjét verj nagyon kemény habbá,tegyél bele 12 dkg porcukrot,majd ismét verd még,de már ne túl sokáig.
A mázt töltsd nylonzacsiba,1mm-es lukat vágj a zacsi egyik sarkán,és már irkálhatod is a kihűlt mézeskalácsokat.

Mi idén csináltunk gombát,repülőt,malacot,szivecskét,csillagot,hú,nem is tudom,még mit.
Vendég

Sziasztok!

Régi babanetes csetfüggő vagyok :lol: :lol: .Most kezdek ismerkedni a fórummal is,nagyon tetszik és ahogy nézem nagyon jó is a szekszárdi csapat.Szeretnék csatlakozni és egyből egy kérdéssel nyitni :oops: .
Hova kell a vonalzót beilleszteni??
lidike

na,az alkotmányaink: Kép Kép

kétféleképpen fényképeztem,remélem jól látszik. Nagyrészét Kristóf szaggatta,szegénynek tiszta piros volt már a tenyere a fém szaggatótól...
Vendég

Fahájjal? Már túl vagy a fröccsön ezek szt, Ani... :wink: :lol: :lol: Egyébként az egészséges mennyiség. Én is innék a vérképem miatt, ha nem szednék dilibogyeszt... Valszínű ezért nem is buktam ki Timesz temetésén. Annyira... (Váááá, nem vagyok ámúgyamúgy pszichiátriai eset, ááá, neeem... Andris óta pánikbeteg vagyok, ami hol elmúlik, hol visszajön, most épp a visszajövős időszakát nyomja le a gyógyszer, amit nagyon kis adagban szedek és nagyon biztonságos. Úgyértem, a szoptatás szpontjából is, persze az előny/kockázat arányt mérlegelve.)
Nnnah.
Ez volt a coming out. :lol: 8)
Tök jól hangzik a mézeskalács recepted, Ani! Én idén asszem nem sütök, tavaly megkínlódtam vele, nem volt rossz azért, meg fogyott is belőle, de a maradékát ha jól emlékszem, húsvétkor dobtam ki... :?
Nettke, te anyuddal mi történt? Már, ha szívesen beszélsz róla... :cry:

been

Szija, Lidike, üdv köztünk, és tessék nem eltűnni! Vonalzó: kattints valamelyőnk vonalzójára, amelyik tetszik, és akkor rendszerint beadja magát a vonalzókészítő oldal, amin megcsinálhatod a tiédet. Utána az aláírásodhoz kell beilleszteni aaa... jesszus, nemtom, melyik kódot, de utána se tudok nézni, mer Ármin itt rángat üvöltve... Majd többiek segítenek, vagy én, ha lesz szabad percem, bocs...
Ani, gyönyörűűek az alkotmányaitok, szinte kedvet kaptam megint...

been

hali lidike!!!!!gyere-gyere-gyere
A profilban az aláírásodhoz kell beilleszteni a vonalzó kódját.
Emma ma még vezetek,még nem ittam semmit. Lehet ez a baj??? :roll:
Vendég

Jaj de jók Ani!
Te tényleg nagyon ügyi vagy!Kipróbálom,remélem idén tényleg sikerül!Ilyen repülős formát kéne szereznem nagyon tetszik.Been engem most vizsgáltak ki emiatt a rosszullét miatt,hogy nem vagyok-e pánikbeteg,azt mondta a drnő,hogy a pánikroham ugyanilyen,mint az anafilaxiás roham,csak nincs fizikai kiváltó ok.de tünetileg szinte megegyező. én is kaptam ilyen gyogyit mert a szívbogyót nem lehet napközben szedni,ez pedig segít.felet szedek naponta de tényleg jó.a szívbogyótól olyan voltam napközben mint Malacka az ellenszélben :lol: úgyhogy azt most csak este,napközben meg ez a gyogyi,amíg el nem fogy.Anyukám rákos volt(vastagbél)és az első kezelés után két év szünet, aztán újra megjelent a daganat de nem nőtt,nem csökkent,csak ott volt...és egyszer csak durván beindult,áttétek lettek és vége :cry: 43 éves volt.

Kép

Kép
nettke76

Lidike szia!
még vagyok tíz percet,ha elakadsz,szívesen segítek! :wink:

Kép

Kép
nettke76

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?