Új privát üzeneted érkezett!

Ja,
olajbogyó:

tésztára, paradicsommártással, olaszosan

vagy paradicsommal és mozzarellával salinak

én ezket tudom.

vagy valami vajkrémnek, ízesített vajnak, ha összeturmixolod.

Mondjuk én nem vagyok egy nagy szakács, ezeket tudom
Vendég

Na megjöttem!
Kicsit megnyugodtam már,kész a hamma,Áron is megetetve.
Vasaltam,kiszedtem a szemöldököm,szóval egész jól haladtam.
Most jön a java.
Öltözünk és nekiváGunk,gyógyszetár,porsa,bolt............
Áron is gépeélt :lol:

nA LÉPEK MERT MÁR NAGYON NEM BÍRJA PEDIG MÉG AKARTAM ÍRNI,NA MAJD HOLNAP

SZIASZTOK

SZLP NAPOT

Kép

Kép
ibm

A gyonyoruseges NAtalianak boldog nevnapot! Bondi: kepek szuperek! Latvanyos amit mondtal mennyire szeretik egymast!Jo volt Titeket latni! Beloled minidg ugy arad a harmonia es a boldogsag!

Kata: Dorikanak jobbulast! HAt sajnalom a torna hianyt,de akkor nyomok egyet itthon egyedul:(gyugyuljon meg gyorsan!
Miert baj az ha nem fogdozza a labat? Anna nem szokta Inkabb csak ha mesztelen.
A nevere szerintem nem fogyel, mert hiaba mondom neki akarhanyszor nem fordul oda.Viszont a sikitas nalunk is nagy slager! Na meg az eg ymasodperc alatt lemaszok a jatszoszonyegrol tortenet:)

Es en keptelen vagyok akkora tisztasagot teremteni mint ami Weraeknal van :oops: pedig porszivozok minden nap.

Ami: sajnalom a gombocokat, ilyesmit en is szoktam csinalni, de en alt bogok mergemben, hogy hog ylehet ennyire szerencsetlen, stb.
A kulcstarto meg jo bosszanto, ennyi penzert fusera munka.
En sem szeretek Annaval boltba jarni, meg ha nincs karaconyi orulet akkor is, most meg egyenesen UTALOK!

Wera: szerintem is szeretni fogod a karacsonyt, mikor Nori izgalommal fog keszulni, es mindenfele angyalkak, Jezuska es egyeb tortenetek elvarazsoljak, es mikor mindent meg fogsz tenni hogy csodava tedd az unnepet( nem ajandekokkal).
En sem szeretem ami a vilagban zajlik karacsony cimmel, de mi olyan szep karacsonyi hagyomanyokat hoztunk otthonrol, hogy szeretnem megtartani, mert annyira szep.
Vendég

Orsi!
95 %ban vigyorog. Az apja monta neki múltkor: Lacim! Te mindig mosolyogsz! Szedsz vmit?

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
20150601134430

Viki! :lol:

Olajbogyót én sem szeretem, meg sem nézem az olyan recepteket, amiben az van. Szal sajna nem tudom mit lehetne.

Azért mondtam apának, hogy szeretnék szép gyűrűt, és legalább szépen kérjen meg. :oops: :lol:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Fél óra múlva indulnom kéne az óráimra, de a gyerek még alszik és előtte ennie is kéne. Nem tudom mit csináljak. Nem rángathatom mindig. Már nagyon gondolkozom, hogy lemondom őket, de azért nehéz lenne, mivel elsős koruk óta tanítom ezeket a gyerekeket (6 éve) és nemsokára készülnénk a középfokra... Addig meg el szeretném őket vinni. De a gyerekemmel sem tehetem meg azt, hogy mindig rohanunk... :( Nem tudom tényleg hogy hogy csináljam!

KépKép
muffin

Kép

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

en nagyon szeretem az olajbogyot! Minden mennyisegben! Alekonal az alapelelmiszer:) Csak olyan draga!
Hat plnagyon finom kenyerete lehet vele csinalni. Lila vagy zold?Izesitett?
Ahogy orsi irta tesztara, salataba nagyon jo, csak ug ymagaba kenyerhez.
Es igen nagyon egeszseges!
Vendég

Tonhalas-olajbogyós penne
Hozzávalók:
# 1 doboz olajos tonhalkonzerv
# 25 dkg penne
# 8-10 dkg olajbogyó
# 3-4 gerezd fokhagyma
# 10 dkg sajt
# petrezselyem
# só
# bors
# olívaolaj
Vendég

Mozzarellás-olajbogyós tészta

Nagyítás!

Hozzávalók 4 személyre:
# 20 dkg csirkemellfilé
# 40 dkg paradicsom
# 1 fej vöröshagyma
# 1 gerezd fokhagyma
# 15 dkg mozzarella sajt
# 50 dkg rövid makaróni
# 4 evőkanál olaj
# 1 evőkanál kapribogyó
# 10 dkg magozott fekete olajbogyó
Vendég

Tamikám!
Puszillak!
20150601134430

Hagymás-olajbogyós muffin
Hozzávalók:
# 2 hagyma
# 10 dkg fekete olajbogyó
# 50 dkg liszt
# 2 kávéskanál sütőpor
# 2 csipet só
# 2 kávéskanál barnacukor
# 1 evőkanál bazsalikom
# 10 dkg reszelt parmezán
# 2 csipet őrölt rozmaring
# 6 tojás
# 3 dl tej
# 1,2 dl olívaolaj
Vendég

Viki: ezek tuntek a legertelmesebbnek.
De barmilyen friss salataban nagyon finom!
Vendég

Mit ne mondjak fogyókúrának tényleg jó ez a fránya betegség:71-ről lementem 69 kilóra :twisted:

Kép
Kép
Kép
kike

ugy erzem gyermekem mar nincs biztonsagban a foldon, barhova eljut, most pl hasrol hasra fordult egy lendulettel, maga is meglepodott ram meg a frasz jott, bele a csomagolando ajandekok koze:)
Most korbeparnaztam, Weratol szedve az otletet.
Vendég

Biztos azt akarta hogy csomagold be :lol: :lol:
Hát igen,nekünk is ugye Nővérem elhozta a járókát,de még egyszer sem raktam bele,kell neki a mozgástér...annyira nem tud eltünni,max a kiságy alá mászik be :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Most épp a mérleget kóstolgatja,megyek és visszaszerzem tőle :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Tita: azt hiszem vissza kell kerjuk a nyaklancot :oops: az en mindig angyal bubacskam masodik delutanja uvolt de nagyon.
nem tom mitol.
laza nincs delelott aludt nagyon jo kedvu volt evett szepen,kakilt, orra kisszivva, szoval passz.
Vendég

Én az előbbi hsz-emben elfelejtettem felköszönteni Emmát. :oops: Szóval most pótolom: Boldog 5 hós fordulót Emma!

Lurkók nagyon édesek, a tesók, Emmácska, Lackó koma!

muffin: Megértelek, hogy jót akarsz Eliotnak is és a "többi gyerekednek" is, de nem tudsz annyi felé szakadni. Sajnos az ember rákényszerül a kompromisszumokra. Nem tudom, pontosan mit tanítasz és hol, de nem lehetne megoldani, hogy oda menjenek hozzád házhoz a gyerekek? Vagy az sem lenne jó megoldás?

A mi házasságkötésünk meglehetősen romantikus volt, mert mi titokban esküdtünk meg, a rokonok közül senki nem tudta évekig, hogy mi házasok vagyunk. :lol: Az a nap csak kettőnkről szólt, nem a rokonságról (akik mellesleg nagyon szélsőségesek tudnak lenni, hogy finoman fogalmazzak). Azóta sem bántuk meg, hogy így döntöttünk. Végül most, hogy Lea megszületett, elmondtuk, hogy mi a helyzet, vegyes volt a fogadtatás. Viszont bebizonyítottuk azt is, hogy semmit nem jelent a papír, ugyan úgy lehet egymást szeretni házasságkötés nélkül is, illetve anélkül, hogy világgá kürtölnénk, összeházasodtunk. :) Annyit tudnék írni erről, de nem akarlak benneteket fárasztani (bár így is szokásom. :oops: ).

Kriszta: Gartulálok! Hidd el, valamiért csak bevállalt a párod veled egy közös babácskát, és ez mindent bizonyít! A pasik többsége nem tulajdonít nagy jelentőséget a házasságnak (van is benne valami szerintem), meg vannak, akik ezt nagy felelősségnek érzik. de egy baba sokkal nagyobb felelősség szerintem. :)

Jobbulást a betegsekedőknek!

Most én is parázok, hogy mi van, mert Lea ma reggel óta összesen evett eddig 130ml tápszert, meg egy harmad üvegnyi alma-őszibarackot. :shock: :( Próbálom itatni, meg az almás desszerthez is adtam egy kis vizet, de alig fogadja el. Úgy erőltettem bele pár kanállal kaját, de cumisüvegből sem kell neki semmi. Van itthon alma-szőlő bébiital, azt sem issza. Se hígítva, se melegebben, se langyosabban, sehogy sem kell. Viszont emellett egész jó a kedve, és eddig még nem is lázasodott be. A torkát próbáltam nézni, de én nem tudtam annyira lenyomni a nyelvét, hogy lássam is a torkát. :oops: Béna vagyok na. Vagy elkezdett már öklendezni, vagy a nyelvétől nem láttam semmit. :( Katák, szerintetek mi a szösz ez? Mennyire kell megijednem? Köhögni nem köhög, de azért még lehet, hogy a torka fáj nem? A foga miatt eddig ilyen jelenséget nem produkált. :shock: Ha ma nem javul meg ez a kölök, viszem a dokihoz!
fmarti

Orsi: inkabb nalunk mert lehet jon az ablakos valmikor a nap soran.

Marti: en is be vagyok parazva az en gyerekem meg eleteben nem uvoltott igy, nem tudom megvigasztalni, most is itt uvolt a kezemben :cry: :cry:
Majd irok neked az ejjszakarol, de most kitalal9ok valamit....
Vendég

Márti!
Lacus is kevesebbet eszik, szinte úgy kell beleimátkozni. Én egyértelműen a fogára fogom, mert ha cumisüvegből kapja a hammát akkor feszeng, és csak a teknőce énekekor eszik. Én megm int a hülye nyomogatom a hülye teknőst h énekeljen.
20150601134430

Anna szívecskének gyógypuszit küldök!!! Remélem, semmi komoly, lehet őt is a foga kínozza? Nézted az ínyét? Hátha az lehet a ludas. De ugye ő most megtáltosodott kaja ügyileg? Most érzem át igazán, milyen lehetett neked, mikor napokig alig evett a leánykád. :(
Nekünk két napja volt ez, hogy hirtelen elkezdet sírni Lea, és azt sem tudtuk, mi a baj. Felvettem, akkor sem hallgatott el, látszott rajta, hogy fáj valamije. Aztán bekentem az ínyét Dentinox-szal, és utána egyből visszaváltozott tündérbogárrá. :)
fmarti

Viki: Aranyos lehetsz, ahogy nyomkodod a teknőst. :lol: Én is abban reménykedem, hogy nem komolyabb dolog, mint a fogzás a ludas. Remélem, ha felébred a délutáni sziesztájából, utána eszik egy normális adagot...
fmarti

Márti!
Vmi nem jó a vonalzódon, mert Leus 4 nappal idősebb mint Bubu, és most egyidősek.
20150601134430

Ma már egyébként én is bevetettem az éneklést is, evés közben, hátha elterelem a figyelmét. Vigyorgott rám az tény, és közben folyt ki a kaja a szájából. :roll:
fmarti

Álometetést nem próbálod ki? Nekünk még az is bejön, amikor látom h ébredzik akkor gyorsan adom a cicit v az üveget a szájába.
20150601134430

Már gondolkoztam rajta, hogy lecserélem ezt a vonalzót, mert eléggé hülyén mutatja a dolgokat. :evil: A születési napjától számolja a heteket, és napokat meg nem is jelöl. Elvileg ma tényleg 3 héttel meg egy nappal vagyunk túl Lea 4 hós fordulójától, de ez akkor is hülyeség így...
fmarti

Álometetést szoktam alkalmazni éjjel. Mielőtt elalszom, azelőtt meg szoktam etetni Leust, de akkor sem eszik, ha nem akar, valahogy van benne egy érzékelő. :D Általában mondjuk bele szokott menni 100-130ml ilyen módszerrel, ha meg éhes, akkor akár 200 is. Lehet most is kipróbálom, jó ötlet. :D
fmarti

Most elaludt akis draga. De fogalmam sincs mi volt ez. Eleteben nem uvoltott meg igy. Es csak ugy tudtammegnyugtatni hogy magamra fektettem( mnt mikor egesz pici volt).
Tuti hogy valamije faj, de mi?????????
Fogat bekentem, meg a miatt enyire nem szokott sirni.

HAt igen a nem eves dolog kegyetlen.
Trukkok es trukkok es turelem, mas megoldas nincs.
Nincs valami amit igazan szeret? Azt keverja tapjaba.ha akanal nem megy hanyagold, higitsd add cumibol. Ha a cumi nem megy valts cumit. Enmindnet kiprobaltam es ami egyik etetesnel bejott a kovetkezonel mar nem, nincs megoldas, csak bizni hogy atmenetei kajaundor!HAjra!
Vendég

Én most fűztem Lizynek borostyán láncot. Legalábbis én ugy kaptam annó azt a gyöngyöt, hogy valódi borostyán. Hát majd meglátjuk! Hideg folyó víznél lemostam!

d.dodó

anyjuk: Köszi a bíztatást! Remélem, tényleg csak átmeneti sztrájkról van szó.
Szegény Anna, biztosan megviselte valami. Hátha pihen egy nagyot és mire felkel, ismét csupamosoly kishölgy lesz, és semmije nem fog fájni! :wink: Én ilyenkor szoktam mondogatni magamban, hogy úgy várom már, hogy tudjon beszélni, és el tudja mondani, mije fáj, hol fáj. Ez a találgatás néha teljesen kikészít, és rossz anyának érzem magam, amiért nem tudom egyből megfejteni, mi a baja. :(
fmarti

Akiknek nyakláncuk van.....nem féltek, hogy megfullad? Ha a hátán fekszik egész "beesik" a nyakába a nyaklánc!

d.dodó

Szoval MArti: az okos konyvek azt irjak minden gyereknek meg kell tanulnia egyedul elaludni.
Ugye van a liberalis nezet mely szerint a gyermek amig igenyli legyen a szulokkel egy agyban szopjon amikor jol esik neki, majd idovel "kimaszik" a szuloi agybol es egyedul alszik sajat agyaban , kb ugy 2 evesen vagy kesobb.VAn akinek ez bejon, ha birja a szulo...Az biztos hog bensoseges, meghitt, de en hosszu tavon nem birnam.
Aztan van a kemeny iranyzat, mely szerint a gyereknek meg kell tanulnia egyedul aludni, es egyedul elaludni. Na en ennek vagyok a hive, csak epp nalunk magatol jott. Nem tudom mitol. Egyik nap meg cicin aludt el, masik nap meg azt mondtam jo most egyunk aludni, es letettem. Sirt, megvigasztaltam es elaludt., MAsnap mar alig sirt, azot ameg epp hogy dunnyog.
Van mikor bealszik cumin, de ha ebren van annyit mondok, most megyunk alukalni, alszik a buba eg yorias nagyot, puszi papatol aztan beviszem a szobaba ott elmondom milyen ugyes kislany volt, hogy almodjon szepeket, hogy kik vigyazzak az almat, hogy mennyire szeretem, e kijovok. Ha sir hagyom, en ugy gondolom mar "nagylany" hogy elaludjon.
Ejjel egyszer kel , de olyan idoben hogy tudom ehes, megetetem nem szolok hozza akar alszik akar ebren van visszateszem, es reggel felkel.
No en ma a kedvedert elolvastam a MInden gyerek megtanul aludni cimu konyv ratok vonatkozo fejezetet.
Azt irja ha elmult 6 honapos a gyerek, es teged tenyleg zavar a suru keles akkor van egy "kezelesi" terv, ami kicsit tan szivtelennek tunik de 3-5 nap alatt eredmenyeket erhetsz el.
Es arrol is ir hog ylehet a susu evesrol ejjszaka leszoktatni.
Ajanlom figyelmedbe ezt a konyvet ha tenyleg valtoztatnal ezen: MINDEN GYEREK MEGTANUL ALUDNI! Az alvasi zavaok elkerulese es megoldasa Csecsemokortol iskolaskorig( szuloi tanacsado)
Vendég

egyaltalan nem veszelyes a nyaklanc! Pedig nekunk nem is gombre csiszolt borostyanbol van. Nem simul a nyakara. Nem vag be vagy szorit vagy ilyenek.Pedig Anna is tokas, de nem zavarja ot semmiben.
Vendég

dodo: Én eleinte állandóan néztem, hogy nem fojtja-e a lánc alvásnál, meg mikor felébredt akkor is néztem, hogy mennyire szoros, de nem volt vele gond. Tény, hogy hátraesik a lánc, ahogy fekszenek, de nagyon könnyű egy ilyen lánc, szinte semmi súlya, szóval nem fojtogatja őket. És nem is olyan hosszúak, hogy bele tudjon akadni bérmibe is (akár a saját kezébe), szóval ha te is viszonylag rövidre fűzted, akkor szerintem nem kell félned. Mondjuk éjjelre én sem merem rajta hagyni, akkor csak karkötő van rajta, de sokan hagyják a babócán éjjelre is.
fmarti

Ez sem gömbre csiszolt borostyán!
De lehet hogy majd Fehérváron a vásáron körülnézek, hátha kapok....mert tényleg nem tudom, hogy ez valódi-e. Bár ugy néz ki.

d.dodó

Marti : en is vegig ezt kerdezgettem tole mondja meg nekem mi faj....de tudom ez meg odebb van.

Es felre ne ertsd nem azert irtam ezt az alvos dolgot hogy fajditsam a szived! Csak hatha otletnek nem rossz.
En ugy gondolom megeri par kemeny szigoru nap ha utana honapokig jol alszik es ki tudod magad pihenni.
Mert aztan ezek a most bevett szokasok allandosulnka, es kelhetsz hozza masfel 2 eves koraig:(
A konyv azt irja egyaltalan nem art ha nem esznek ejjel, minden nap 10 ml vel kevesebbet kell adni es le tud szokni rola.
Vendég

Dori: rendelej a neten lancot. Nem olyannagy osszeg.
De Lizy nem azt kap anyatol?
Szoval a karit vard meg es utana rendelj.
Vendég

anyjuk: Köszi a részletes leírást, és a segítő szándékot! Tényleg több nézet létezik, eleinte nálunk is aludt Lea velünk egy ágyban, amíg tudtam szoptatni, de utána már nem volt értelme a dolognak. Én sem tudtam olya nyugodtan aludni, mert minden sóhajtására felébredtem, még akkor is, ha nem is egy ágyban aludt velünk, hanem mellettünk a mózesében. Szóval hosszú távon nálunk sem vált volna be ez az együttalvás. (Az más, hogy egyébként meg imádtam a közelében lenni, magamhoz ölelni, éreni a kis kezét magamon, de pihenni már nehezebben ment...)
Én is sokat gondolkoztam már rajta, hogy mit csináljak az éjjeli kelésekkel, de én mondjuk azt nem tudom megtenni, hogy nem etetem meg éjjel, még ha csak 100 ml-t is eszik, mert ő még nem tud felkelni és kiszolgálni magát, éhesen meg én sem tudnék aludni, így tőle sem várom el. Volt, hogy próbáltam csak megitatni valamivel, de nem aludt vissza, ha éhes volt. Meg az is lehet, hogy kell neki egyfajta megerősítés, hogy "jó helyen vagyok", még nagyon kicsi, és valamilyen szempontból kiszolgáltatott helyzetben van egész ébrentöltött idejében. Én úgy gondolom, hogy ez elsősorban nekem egy kényelmetlen dolog, meg időnként fárasztó, mikor húzósabb éjszakánk van, de általában ő sem kel annyira sűrűn, hogy ezt a szemére vethessem. Csak amikor nem akar visszaaludni hajnalban, akkor szoktam kiakadni kicsit, mert ettől leszek igazán hulla fáradt. :lol: Na arra kellene még valami módszert találni, hátha az általad említett könyvben erről is írnak. :D
fmarti

Domi mami:
Kép

Bürrög:
Kép

Csak mert már régen kaptatok képet
:wink:

Kép
Kép
Kép
kike

Mary!
Honnan tudjam mit kap Lizy anyutól karira! Nem mondta el! :)

d.dodó

kike!
Nagyon édes Domi!

d.dodó

nekem sem csak mintha lett volna rola szo mikor en vettem a mienket.
Vendég

anyjuk: Még annyi, hogy abban reménykedem, hogy egyrészt a szilárd ételek bevezetése is hoz majd némi áttörést, és ha majd elkezd mászni, meg többet mozogni, jobban kifárad és nagyobbakat tud majd aludni éjjel is. :D De lehet, abban is van valami, hogy felvehetnek egy rossz szokást, ha nem figyel eléggé oda az ember. na majd akkor aztán kézbe veszem a dolgokat! :lol:
Tényleg köszönöm a tanácsokat, kedves tőled, hogy ennyire segítőkész vagy nem csak velem, hanem itt mindenkivel!

kike: Domi baba ennivaló! Úgy látom, szerencsére jó a kedve!

Na mostmár megyek készítem a vacsit. Süllőt fogok sütni fokhagymás krumpliágyon.

Puszi mindenkinek!
fmarti

Hu, Marti, ezt a vacsit tan nem kellett volna leirni :lol: rendesen osszeflyt a nyal a szamban.
Amugy meg, csak igyekszem, segitek szivesen ha tudok!
Jo fozocskelest!
Vendég

fmarti!
Az fincsi vacsi!

Alvás: Nálunk volt nem is olyan régen, hogy észrevettem, hogy a kisasszony csak be akart kerülni a nagyágyba. 1 körül volt mindig. Kelt, azt hittem éhes. És én az ágyban fekve szoktam etetni. És azt vettem észre, hogy 2 perc mulva csak aludt cicin. Visszaraktuk, egyből fent volt, és hisztizett...mondhatom ezt, mert még toporzékolt is...csapkodta a lábát a martachoz. Első nap több mint egy órát bírt üvölteni. Másodok nap már csak fél órát. Aztán 20 percet.,...... Ma éjjel pl meg már tök jól aludt. Tényleg kelt egykor, de evett, és ment a kiságyába, és aludt is!

d.dodó

Kép kismackom Kép
Kép csibesz
Vendég

Mary!
Nagyon jó képek! Az első tetszik a legjobban!

d.dodó

Babócák nagyon tündériek!

Kicsit mérges vagyok. A 80 ezer forintos babakocsinknak kitört az a gombja, amivel összelehet csukni és egyben a kar magasságát lehet állítani. Felhívtam a boltot, ahol vettük és azt mondták, vigyük be, megnézik és elküldik Pestre. Oké, mondom, de az mennyi idő. Minimum két hét. Ráadásul Debrecenbe vettük, ami innen 60 km. Na mármost mit csinálok én két hétig babakocsi nélkül, ráadásul ünnepek, szóval a két hét tuti nem két hét lenne. Lehet így is használni, de azért elég gáz, annyi pénzért. Csak félig van kiesve a gomb, most egy tépőzárral rögzítettük :shock:

Kép
szly27

hat igen ez nagy mereg!igazabol tok kiszamithatatlan.
Igami hasznlatan vettuk a mienket, de akitl vettuk a boltban kb 170ezerert vette es ugy 5 honap hasznalat utan kiszakadt a teto nyitoja egyik oldalon. Oke mukodik, csak kicsi hiba( mi azzal egyutt megvettuk, max ha nagyon zavarni fog a jovoben javitttom) de akkor is egy ilyen "minosegi" kocsinal.
Szerintem iden semmikepp ne kuldd mar el szereltetni, mert most a fu sem fog noni januar 5ig kb.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?