Új privát üzeneted érkezett!

Ketten egy hintábanKép

Kép

Zsófi
(azért küldöm egyesével, mert nagyon lassan tölti fel, és nem szeretném, ha elveszne az előző)

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Ann: miket csíráztattál már? Hogyan kell, vízben? Aztán hogyan készíted el a kicsírázott magot?

Klarissza: ugyye nem gondoltad komolyan, hogy Lacát eltünteted előlünk?Kép. Örülök, hogy írsz és tényleg írjál is mindig. Nagyon szép fiatok van, még pelusba takarva isKép.

Zsófi: Benci telefoneltűntető mutatványa ariKép. Olyan nagy fiú. Robó szerintem nincs ekkor , bár méretileg ő 73 cm, de valahogy Benci nagyobbnak néz kis sokkal.

Jó éjt: Anita
anita77

Anita kösziKép

Kajaszagra gyűl az éji vadKépKépKép

Kép

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Egy kis huncutKép

Kép

www.mamami.hu
zsuzsófi

Anita, most kezdtem, ez az első adag. De ma kaptam egy adag friss búzacsírát, hát nem mondom, fincsi Kép Salátába lehet pl, vagy mittomén, majd utánanézek! KépKépKép
Mél átment?

Zsófi, édik a gyerekek! Azért Bence meg Anna jól elvannak együtt, nem? Kép

Csajszik, egyre inkább biztos vagyok a fogban sajna! fogcsíráztatás KépKépKép

Jójéjt
Ann
annann

Szép jó estét mindenkinek, most sietek, csak feldobok egy képet Domci új hintájáról, aztán majd jövök később és elolvaslak titeket ha lesz időm!
Azért a képeket gyorsan megnéztem, nagyon aranyosak! Kép Milyen nagy már Bence!!!!
puszi
ReginaKép
gregina

Egy újszülöttkori kép, azt hiszem ti még nem láttátok:

Kép

www.mamami.hu
zsuzsófi

AnnAnn, nagyon szeretik egymástKép

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Panu!!!!!!!!!!!!!!!
honnan van a szilikonos muffin forma?! Most lesz szülinapom, kérnék egyet a családtól csak mondd meg hol vetted please!!! Kép
gregina

Sziasztok!

Képzeljétek,a homeobogyóra azt mondta az eladó, hogy nem ajánlja,ezt prosztatagondokra szokták szedni,meghogy orvostól kérdezzem meg,ne csak "hallomásból" szedjem, nehogy ártalmas legyen.Nem tudom,egy kicsit most elbizonytalanodtam.Győzzetek meg, hogy nem így van!
Félrenyelés:Balázskám születése óta rengetedszer félrenyel egy nap.Bármit képes félrenyelni,legtöbbször a saját nyálát.Nekem is az vált be, hogy a térdemre fektetem hason(hogy lógjon a feje)és ütögetem a hátát!

Kép
arvaerika

Sziasztok!

A fütyi téma nálunk múlt héten tetőzött. Állandóan járt az agyam rajta már a terhességem alatt is, hogy hogyan fog ez működni. Én is úgy tudom, hogy 2 éves korig nem kell pickálni. De akkor eddig miért nem így volt, és hogy-hogy nem megy alá semmi, vagy ha mégis akkor,hogy veszem észre( ha észreveszem az már késő), hogy lehet megelőzni, hogy valami alá kerüljön? - költői kérdések. Mivel tudtam, hogy nem kell piszkálni, úgy gondoltam nem is fogom és nem is hagyom. De a gyakorlat másként alakult. Kb. 2 hete észrevettem, hogy valami váladékféle jön ki a fütyi bőre alól, időnként picit piros is. Úgyhogy megpróbáltam tisztogatni, aminek az lett az eredménye, hogy visszahúztam. Szerintem nagyon könnyen ment, és sikerült teljesen visszahúzni. Valóban volt is ott egy kis váladék, de nem gyulladás miatt, hanem normálisan is van egy kicsi. Ezt úgy hívják, hogy szmegma, de ez már csak akkor jutott eszembe, amikor már túl voltam a hátrahúzáson.Kép Viszont ha 1x hátra lett húzva, akkor már rendszeresen csinálni kell, hogy ne tapadjon le! Így most 1 hete már én is hátrahúzom neki minden nap. Nos hosszú voltam, de talán ti már okosabbak lesztek ezután.
És itt egy kép a kis-nagy fiúról: Kép
Kép

Dandy
dandy

Sziasztok Kép
aerika, melyik homeobogyóra mondta ezt?????? Basszus, de zseniálisak! Kérj a patikában ingyeneks BOIRON füzetet: "Homeopátia Mindenkinek Mindenkorra". Abban is le van írva sokminden, akkor majd nem hallomásból szeded. Ez a füzet direkt az öngyógyításra van!!! Egyébként meg homeobogyóval, ha nem tonnaszámra szeded folyamatosan, akkor nem árthatsz, max. nem használ. Én pl. azt olvastam vhol, hogy pl. a gyerek benyomhat egy egész üveg bármilyen homeocuccot, akkor nem lesz baja, csak akkor, ha napokig óránként/félóránként szopogat belőle. És akkor se baja lesz neki, csak kihozza azokat a tüneteket, amiket a gyógyszerkísérletben okozna.
Egyébként imádom az átlagos gyógyszerészek hozzáállását a homeohoz - TISZTELET A KIVÉTELNEK!!!: te hiszel benne?? alapon megy! Amikor már kísérletek igazolják a hatékonyságát és nem csak az, h Mari néninek bevált!

Regi, gyönyörű a hinta? Madrinás? Mennyi volt? Apának mutattam, asszem majd nekünk is lesz Kép

Dandí, jujjjj, de édes!!!!!! KépKépKépKépKép

Pussz
Ann
annann

Ann:
igen, Madrinában vettem 15ezerért, de volt 9990ért is, de az picike volt, és nekem eléggé labilisnak tűnt. Ez nagyon masszív, modjuk elég nagy helyet foglal...és kb 4 éves koráig kalimpálhat benne Kép ja, és 4-5 féle színben volt, pl bordó, de nekem ez a világoszöld tetszett a legjobban Kép

Panu: nagyon nagyon várlak!!! nekem kell olyan sütőforma, belegebedek ha nem kapok olyat Kép
gregina

AnnAnn!
Nálunk is most bújt ki egy fog Kép ugyanezek voltak a tünetek. Azóta néha belenyúlok a szájába, keresem a következőt, közben egy picit masszírozom is neki.
Regina!
Tényleg menő a picur hintája. Nálunk anya és apa féle hinta volt hasfájáskor, babahordozó lengetése (egy idő után kissé lógott a nyelvünk Apával, de a Lacának nagyon tetszett).
Zsófi!
Nagyon aranyosak a gyerekeid, mindig mély tiszteletet érzek azok az Anyák iránt, akik harmadik babát is vállalnak. Mi tuti, hogy kettőnél meg fogunk állni. (Még kettőtől is félek Kép
Dandy!
A pici gyönyörű, bájos szemei vannak. Állítólag öntisztuló a fütyi és ezért nem kell huzogatni, de a dokinénink szerint azért lett coli bacis Laca, mert nem húztuk hátra a fütyköst. (Szegény már bizti nem lát olyan jól, mert nem látta, hogy fitymaszükülete van)
klarissza

Ja, jut eszembe nincs esetleg köztetek zuglói mama?
klarissza

Sziasztok!

Köszi lányok!
Clarissa: Lacika is gyönyörű, napokig olvadoztam, aztán tegnap lefotóztam a kicsi fiút és most tőle olvadozok.Kép (Azért eddig is tetszett a fiamKép )

Dandy
dandy

Sziasztok!

Huh,megint jó sokáig tartott, amig elolvastam mindent, de igy szép a topic, ha zajlik, nem igaz???
Fütyis anyuka vagyok én is, és én sem bántikázom...Nem is merem, olyan pinduri mégKép, de szerintem se kell bántani. Majd utánaolvasok az itteni szuper-szakkönyvben, kiváncsi lettem, vajon errefelé mi a módi ezügyben.

Klarissza, Lacokád gyönyörü, azok az igézö szemek!!!Még jó,hogy nem szaladtál el tölünk, igy megláthattuk a kis manókádat!

Diti, nagyon aranyosak a gyerköceid, olyan kis helyesek együtt. Nagyon tetszik az apán alvós kép, micsoda nagy nyugalom volt!!!

Zsófi, Bence is aranyos,mint mindig, gratula a méretekhez!Csak ez a fránya betegeskedés múlna már el...

Dandy, azért Martinnak se kell szépségért a szomszédba menni!!!Olyan édes ö is!!Kép

Mosásról: én külön mosom Ádám cuccait, mert külön mosószere van. Öblitöt nem használok. Viszont a száritóba, ha úgy jön ki a lépés, együtt teszem be a cuccokat, már amit be lehet, mert bizony volt már 2 body ami fele akkorára összement. Azóta ami igazán jó ruci, azokat kötélen száritom..

Sziszke, Borka nagyon laza kiscsaj abban a hintaágyban...Mitnemondjak, én is el tudnék egy kicsit úgy pihengetni, nem kellene kétszer mondani...De jó ezeknek a kis lurkóknak még, minden kényelmet megkapnak, lessük a sóhajukat isKép

Zit, köszi a beirást, ezek szerint teljesen jól állunk mozgásilag, (söt...),jó volt olvasgatni.

Docak, köszi az együttérzést éjszakázás ügyben,már csak a mai napot kell kibirnom,és vége...(legalább egy hónapra, remélem.) A férjem egyébként esztergályos, szóval késö éjjel is igen odafigyelös munkája van, szerintem tiszta hülyeség ilyen szakmában éjszakázni, mikor tizezred pontossággal kell munkadarabokat késziteni... És persze Andris is nagyon helyes, olyan kiegyensúlyozott "de-jól-érzem-magam" a kis arcaKép

Batka, örülök,hogy jól vagytok, mit ne mondjak, ez a hülye idöjárás jól meg tudja keseriteni az ember életét...Nem is akarom elkiabálni, milyen az idö nálunk,mert a végén elromlik... Akkora az olvadás,hogy az autónkkal nem tudtunk kiállni,mert belefagyott a vizbe. Na, ez most kicsi bonyolult, a lényeg,hogy nappal olvad, mint az örület, éjjel meg visszafagy. És igy lett a jég fogja az autónk...A férjem se tudta kiszedni (én elözö nap már próbálkoztam), végül ketten megoldottuk, én toltam,ö meg a gázt nyomkodta,meg váltott, elöre-hátra...Pár óra múlva láttam,hogy a szomszédunk hasonlóképpen szórakoztatta magát...
Remélem a szurinak nem lett nyoma,mi nagyon jól átvészeltük a 6 hónapost, még höemelkedés sem volt.

Vera, gyönyörségesek az alkotásaid, ügyes kis cukrászlány lennél...Én is szoktam kuglófot sütni, de csak sima tortaformába, mert nincs kuglófformám. ( ez is egy jó történet, ugyanis ezt kaptam a férjemtöl karácsonyra, de teflonosat vett, utána meg látott egy müsort, hogy a teflon bevonat tulajdonképpen nem egészséges...és erre visszavitte a bolta... vagyis volt egy mézesmadzag elöttem, mert majdnem lett kuglófformám...) Mentségére szóljon, saját magától találta ki, és megigérte,hogy keres másmilyen anyagutKép

Aerika, az itatós pohárral én is jól megjártam, mert elöször ugye vettem olyat,amiben nincs szelep, csak ömlik a viz, plusz nem csavaros a teteje, nem tetszett. Most vettem másikat (szelepes és csavaros), de ebböl meg én magam sem tudok inniKép Kipróbáltátok,milyen erösen kell szivni,hogy jöjjön belöle valami??? Tudom, a szopis babáknak van jó kis szivattyúja, de ebböl szerintem nagyon nehezen lehet inni. Vagyis kivettem a szelepet, és igy tanulunk inni.
A málnát milyen idösen lehet már adni??Én úgy tudtam az is allergizáló, lehet valamivel keverem...

Anita, remélem azért legeselegbelül nem idegesited magad azon,hogy Robód mit csinál és még mit nem?! Szerintem semmi ok az aggódásra, hiszen ülésben például nagyon is ügyes Robód, és látod, talán már készül a kúszásra is...Hidd el, én is igy voltam vele, aztán rájöttem,hogy akárhogy ugrálhatok,hogy csináljon már ezt-vagy-azt Ádám, ez már igazán nem rajtam múlik, hanem csakis az ö kicsi szervezetén. Szóval fö a nyugalom, és idövel úgy is minden kialakul!!!
Fözöcskézni én is szeretek (pláne igy,hogy ha a férjem nem is enne meg mindent, a kutyámra mindig számithatokKép), csak néha a fantázia hiányzik, kitalálni,hogy mit is készitsek. Én meg éppen ezért találom izgisebbneka sütést, mert azt ritkábban csinálom, és mindig van ötletem mit is süssek.
Ma például egy tortát fogok késziteni, saját részre, szülinapit...Kép Kiváncsi leszek, ha szalonképes lesz, lefényképezem...
Ma vettünk Ádámnak egy nagy Micimackót. Már a boltban nagyon mosolygott rá, és nem birták ki az emberek akik látták szónélkül..Szinte nagyobb,mint még ö, de olyan jó ölelgetni...Ha neki nem tetszik, én elfogadom alvósnak...Igaz arra pár órás alvásra ami nekem jut, elég lenne egy kisebb isKép
Ja, és (bocs Anita,nem cukkolásból irom igazán...) tegnap óta négykézláb hintázik Ádám, azt hiszem ezt hivják kutyázásnak. MAgától jött rá, és nagyon tetszik neki, amikor sikerül a mutatvány.

Remélem nem maradt ki senki, ha igen, bocsi, de most ennyire futotta csak..
(jó lenne egy táblázat, ha lehet kérni...Az új tagokkal,mert én csak igy tudom követni, ki hol tart...)
Na, megyek, még egy kép az új macival:
Kép

Sziasztok
Barbi

Kép
Kép
barbi

Bocsi, megint én, de sikerült egy kutyázós képet is késziteni,ime:
Kép
Na mára tényleg ennyi voltam, megyünk uzsizni és sétálni.
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!
Anita, Anita, ugy látszik már teljesen elfelejtettetek...mikor volt az ok nélküli sirni hagyás az elvem? Az hogy foglalkozom vele, mert nem birja ki egy percig sem egyedül az nem jelenti azt, hogy nem hisztis. Mert az.

Itt a tábla, ezt sikerült már visszaszednem a meghalt gépröl. Aki még be akar kerülni irja le az adatait, mert nincs energiám visszekeresni.
<pre>
<font size="-1">Anyuka Baba Baba szülinapja Baba születési adatai Baba kora Testvérkék
Dbarbi Fanni Auróra 2003.06.17 3500 g / 56 cm 8 hó + 4 nap első baba
Zsófi Bence 2003.06.27 3770 g / 51 cm 7 hó + 25 nap első baba
Ágnes Timea 2003.07.04 7 hó + 17 nap első baba
Anita Róbert 2003.07.15 2600 g / 50 cm 7 hó + 6 nap első baba
Marcsi Ákos 2003.07.23 3200 g / 55 cm 6 hó + 29 nap első baba
Kata Mihály 2003.06.30 7 hó + 22 nap első baba
Barbi Ádám Csaba 2003.08.01 3385 g / 53 cm 6 hó + 20 nap első baba
Zit Benjámin 2003.08.09 4000 g / 54 cm 6 hó + 12 nap első baba
Gabi75 Dávid András 2003.08.14 3250 g / 54 cm 6 hó + 7 nap első baba
Dea Ábel 2003.08.22 3270 g / 54 cm 5 hó + 30 nap első baba
Szisz Boróka Anna 2003.08.26 3150 g / 50 cm 5 hó + 26 nap első baba
Zsizsa Gabriella 2003.08.28 2830 g / 48 cm 5 hó + 24 nap első baba
Cory Zsombor 2003.08.31 2280 g / 48 cm 5 hó + 21 nap Balu
Kati Levente Richárd 2003.09.01 3200 g / 51 cm 5 hó + 20 nap első baba
Vera Bence 2003.09.02 2150 g / 48 cm 5 hó + 19 nap első baba
Batkamano Emma 2003.09.03 3925 g / 53 cm 5 hó + 18 nap első baba
Dandy Martin 2003.09.05 3860 g / 54 cm 5 hó + 16 nap Dorina
Docka András 2003.09.06 3800 g / 52 cm 5 hó + 15 nap első baba
Judit Virág 2003.09.10 3300 g / 53 cm 5 hó + 11 nap első baba
Gabi Zsolt Márk 2003.09.10 3400 g / 55 cm 5 hó + 11 nap első baba
Laura Nikolett 2003.09.21 2600 g / 49 cm 5 hó + 0 nap első baba
Susie Anna Gréta 2003.09.23 3200 g / 56 cm 4 hó + 29 nap első baba
Diti Réka Tünde 2003.09.23 3340 g / 56 cm 4 hó + 29 nap János Ádám
Nyuszimanó Petra Sári 2003.09.29 3670 g / 51 cm 4 hó + 23 nap Donát
Regina Dominika 2003.09.29 1547 g / 45 cm 4 hó + 23 nap első baba
Edit Botond 2003.10.03 3350 g / 57 cm 4 hó + 18 nap első baba
Meme Nóra 2003.10.12 3300 g / 56 cm 4 hó + 9 nap első baba
Hanzika Marcell Bertalan 2003.11.03 2700 g / 50 cm 3 hó + 18 nap első baba
AnnAnn Hanna 2003.11.04 3490g / 56 cm 3 hó + 17 nap első baba
Dorki Nikolett 2003.11.08 3700 g / 52 cm 3 hó + 13 nap első baba</font></pre>

Anita, Te emlékszem kérted a táblát, küldöm mindjárt.
Sziasztok, Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

No és még egy tegnapi képsorozat a forgó-morgóról Kép Mindez 1 percen belül (a fényképezö szerint)
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Sziasztok!

Túl egy érdekes napon. Tegnap kisfiam 2x kelt éjjel, aztán 9-kor evett és mentünk a dokihoz. Kocsiban majdnem végig aludt. Délben megint kaja, bealudt, negyed 4-ig. Aztán megint séta, 6-kor kaja és alvás. Most nem ébresztettem fel, hagytam. Aludt fél 12-ig, akkor evés és visszaaludt. Viszont hajnal negyed 5-ös kelés után az istenért nem akart visszaaludni! 5 bukott pelus, harcok és másfél óra ébrenlét után elaludt, de már fél 7-kor megint ébren volt. Most háromnegyed 8-kor majdnem végigsírta az etetést (az tetőzött be, hogy amit előszedtem ruhát rá, az vagy selejtes volt vagy kicsi!). Most szundi van.... én meg pihenek Kép

Fütyitéma: nekem védőnő azt mondta, hogy kicsit mindig húzzam fel, éppen hogy, mikor fürdetem és öblítsem ki ott is jól. Ez minden fürdetésnél megtörténik.

Fogmanó meg nálunk is settenkedik, mert mostanság nyáltenger, ököltömködés, éjszakai sírogatások álomban, meg felsírás nappal van ezerrel (ezt jól megaszontam Kép). De még nem érzek az ínyén semmit.

Babócák még mindig édesek! Kép Regi, jó ez a hinta!

H.

Kép
hanzika

Lányok!
Ti elmeritek vinni a babucitokat bevásárlóközpontokba? A doki nénink és a védő nénink is megtiltotta. Főleg a CORA és társaiba nem szabad állítólag vinni. (A tömegnyomor és a légkondícionáló egyvelege miatt) Én azért egyszer már Ikeáztam vele, semmi baja nem lett. Tavasszal szeretnék néha azért flangálni ilyen helyeken is, persze csak ha nincsenek túl sokan. Szerintetek ne tegyem?
klarissza

Sziasztok!
A hőn óhajtott muffinsütőt a tescoban vette a párom, 4 és fél ezerért. Gondolom, van más nagy üzletekben is. Tefal márkájú.
itt egy kép róla:
Kép
ezt küldöm gyorsan, és még írok, ha marad időm.
ÜDv, panu
panu

Sziasztok!

Anita: a spenótnál mostanában valami nem jó savakról beszélnek, ezért azt most nem ajánlják korán. Mehet még saláta is (ugyanúgy főzeléknek, mint a többi). Aztán keverheted ezeket gyümölcsökkel. Ne a saját izlésedből indulj ki Kép
Balu kukijával semmi gond nem volt. Ma már ő huzogatja magának. Féltem, hogy lesz valami, mert a férjemnek és az öcsémnek is volt fitymaszűkülete. Most aggódhatok Zsoma miatt Kép

Panu: mi holnap megyünk ikeázni. Nincs autónk és Zsoma utálja a hideget. Muszáj kimozdulnunk időnként, hogy ne kattanjak be én se meg Balu se.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Megvagyunk ám! Kép

panu: ugyanolyan muffinsütőm van KépKépKép Szerintem bazidrága, én tévedésből vettem ilyet anno, de nagyon frankó, az tény Kép

Rengeteget írtatok, él is a topic rendesen Kép Látom, főtéma a kukac Kép Bnőmnek kisfia van, épp panaszkodott a védőnőre (közös a védőnénink), mert felrántotta a bőrt, olyannyira, hogy bevérzett Kép 2X is megcsinálta 2 látogatás alkalmával. Az orvos pedig azt mondta, hogy nem szabad eröltetni.

Fog: Fanninak még mindig semmi Kép szívás, mert pár 8 hónapos bébiétel igencsak a darabos Kép küzd egy darabig a drágám, majd elkezdi kiköpködni a darabkákat. Háztartási kexet viszont benyomja ahogy kell Kép

Kúszás-mászás: Fanni még mindig forogva közlekedik. Bevállt neki, nem tudom fog-e kúszni-mászni egyáltalán Kép

A legújabb, hogy integet. Főleg magának a tükörben és közben mondja, hogy "baba"....de folyamatosan. Már egy-egy pápá is kicsúszott Kép

Tegnap voltunk játszótéren és beültettem a hintába. Inkább bébihinta, nem lehet kiesni belőle. Nagyban dumálok a bnőmmel, közben hintáztatom...egyszercsak látjuk, hogy elaludt. Nem volt nálam a gép (a fene), nagyon jó kép lett volna Kép

Regi: ha jól látom a hinta csont ugyanaz, mint a miénk, csak zöld Kép Bevált? Bocs, ha már írtad, csak a képeket nézegettem, nem olvastam még vissza.

Még mindig nagyon gyönyörű...sőt egyre szebb minden baba Kép

Barbi: a kutyázós kép nagyon tetszik, nagyon ügyes Ádám Kép Jó kis kondis pasi Kép

Dandy: Martin is nagyon szép, hogy mosolyog a gépbe! Kép

Zsuzsófi: tündéri újszülött Bence Kép olyan távolinak tűnik, pedig azért nem volt olyan rég Kép

Diti: Nálatok is gyönyörűek a gyerkőcök Kép Nagyon hasonlítanak egymásra szerintem Kép

Klarissza: Laca is csudahelyes kissrác!

Csupacsupa szép baba Kép

Most mennem is kell, jönnek vendégek Kép Besangrijázunk jól :D Ez az egyetlen alkohol, amit meg bírok inni (a körömlakkokon kívül...pl. Bailey's), felőlem kivonhatnák nyugodtan a forgalomból az összes alkoholt Kép

Szép napot! Kép

DBarbi

Kép
DBarbi

Klarissza: így télen a köpködős időszakban nem viszük Fannit bevásárlókpba, egyáltalán tömeges helyre. Voltunk vele nyáron/ősszel...sőt Karácsony elött is, de személy szerint nem tartom jó 5letnek (így utólag), persze amennyiben van kire hagyni Kép Azt hiszem amíg kisbaba többet nem visszük.

DBarbi
DBarbi

Sziasztok!
Most van egy kis időm. Lizi alszik a délutáni úszás után. Kipurcant Kép Kép Kép
Anita! Nagyon ügyes Robó! Nálunk csak kis támasztással megy az ülés, ha pl. én is ott ülök mögötte, és kicsit támaszkodik a combjaimon. De megpróbálom, amit Robóval csináltál, hátha Kép
Zsófi! Aranyosak a testvérek együtt! Mekkora a korkülönbség közöttük? Nem túl sok, ha jól látom. Mi is kis korkülönbséggel szeretnénk egy kistesót Kép És milyen szépen ül kisBence! Irigy vagyok! Kép
Regina! Remélem, kaptok muffinsütőt, ha már annyira óhajtod. Igaz, az ára nem semmi. A hintátok viszont profi, masszív darabnak tűnik. Nálunk a lakásban nem nagyon férne el, viszont a teraszon nyáron jó lenne. Talán tavasszal beújítunk egyet...
Dandy! Csudaszép a fiad. Ezeken a közeli fotókon olyan édesek!
Barbi! Fiad nagyon elégedett a nagy micimackóval. Olyan nagyfiús, komoly képet vág ezen a fotón. A kutyázás pedig Lizinél is megy. Nekem is tetszik Kép Kép
Edit! Szia, még nem írtam neked. Köszönöm én is a táblázatot. Nagyon jó, így tényleg lehet követni a dolgokat, meg a gyerekeket... Kép Az adataink: Anyuka - Panu, baba - Liza Júlia, szülinapja - 2003.09.18., születési adatok - 2940g 49 cm, kora (ma) 5 hó + 3 nap, első baba. Köszönöm! A forgás nagyon jó. És hogy ilyen rövid idő alatt. Nálunk még nem megy. Ezért már sárgulok Kép Na, jó, nem irigykedem, mert imádom az én pici lányomat így is. Még akkor is, ha mindenkinél kisebbnek tűnik. Például ma az uszodában simán csak akkora volt, mint egy 3 hónapos fiú és egy 4 hónapos kislány. Szóval nem lesz nagy darab. De biztosan megtanul ő is forogni, meg minden... Kép
Hanzika! Fogügyben nálunk is hasonló a helyzet. Védőnéni szerint a fogacskák még váratnak magukra, mert a fogínye még nem szélesedett ki.
Klarissza! Nekem azt mondták a cipelésről az okosok, hogy a 2. diperte után már lehet, ha nagyon akarod, mert a 4 hónapra az immunitása már kezd kialakulni. De influenzás időszakban nem javasolt. Egyébként mi is vittük épp a napokban Lizit a Camponába. Ott igaz, nincsenek sokan, és jól el is aludt a 4. üzletben. Ja, és mindenhová babakocsival mentünk. Szóval, döntsd el, illetve ha viszed legyél határozott a kedveskedő nénikkel-bácsikkal, hogy ne hajoljanak közel, ne fogdossák, stb.
Cory! Egyetértek. Én is sokszor úgy érzem, megbolondulok, ha néha nem mehetek emberek közé. Erre jó az úszás. Meg apuci, aki itthon marad hetente-kéthetente egyszer úgy, hogy vállalja 2 órára a gyermeket.
DBarbi! Fanni már igazi nagylány. Látszik a mosolyából. A muffinsütő tényleg jó. Én is szeretem.
És egy fotó az önállóan evő nagylányról:

Kép

üdv, panu
panu

ja, és még egy kérdés: ti hogyan és mit játszatok a gyermeketekkel?
panu
panu

Sziasztok!
Barbi: Szülinapi torta saját részre?! BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!!!! Azért a tortát mutasd meg nekünk, Ádi egyre férfiasabb Kép klassz az a maci!

Edit: Boti naggggyon ügyi, csak pár nap van a gyerkőceink közt, de mi még állati messze vagyunk ettől Kép

Panu: Lizi milyen határozottan tolja befele a kanalat! Kép itt mit evett a drága?! nagyon tetszik a muffin sütőd, egy bajom van vele, az hogy 6 adagos Kép nekem kb. 30-at kell sütnöm ha nekiállok Kép Játék: én mindenfélét gügyögök neki, énekelünk, stb. Most már viszonylag nagyobbacska, úgyhogy már lehet őt röptetni, a térdemen hintázik, meg ilyenek. Ja, és egyre jobban figyel a kukucskálós játék közben...itt-ott felbukkanok, ő meg hangosan kacag Kép ahányszor elmegyek mellette napközben, mindig megmozdítok egy-két játékot, szóval szinte állandóan játszunk!

Bev. kp: én nem merem vinni tömegbe Dominikát, jobb félni mint elkapni vmi csúnya bacit...és séta közben sem engedem hogy idegenek benyúlkáljanak a babakocsiba, az a halálom!!!

Lámpa: ti hova teszitek a szobában a gyereket hogy ne láthassa a lámpát?! Akárhova teszem, mindenhonnan látszik....nem mintha nézné mert elfoglalja magát a játékaival, de nem szeretném hogy rontsa a szemét Kép áttettük egy olyan szobába ahol nincs tv így amiatt nem kell folyton forgatnom, helyezgetnem...de a lámpa! Kép Az meg a másik ami nagyon zavar ha félhomályban van a gyerek...szegénykém nem vakond!

Fütyike: nekünk nics ilyenünk, de nagyon borzasztó ezeket a rémségeket hallani, szegény fütyisek!!! Azért vigyázzatok azokra a kukacokra ám !!!!! Kép

Fanni baba csúcs ahogy a babakocsi színéhez öltözik...DBarbi ne mondd hogy ez véletlen, tudom én, követi a divatot a csaj Kép Nagyon jó a sapija, klassz mekeg lehet, nekünk csak vékony vackok vannak, úgyhogy kell kb 3 sapi a fejére sétához Kép

Hinta: Domcinak még elég nagy a hinta, ill nem is annyira nagy, csak ő még nem tud ülni, úgyhogy egy-egy percekre megtámasztva beleteszem de nem hagyom benne sokat, nehogy ártson a gerincének...kicsit meg volt szeppenve először benne, de amúgy tetszik neki.

Most mennem kell mert egy "kiscica" nyávog a kiságyban Kép

pusszancs
Regina
gregina

Sziasztok!

Jó sokat írtatok, imádom olvasniKép.
Kissé fáradt vagyok.Robó mostanában esténként nagyon nyűgi. Nehezen alszik el, rosszul alszik, így eléggé fáradtacska vagyok. Apa szerint túl jó anya vagyok, túl sokat vagyok Robóval....Ma jól kielemezgetett még ő is, hogy szerinte nem sokan kapják fel a gyermeket minden egyes "nyűszitésére". Lehet, hogy igaza van, de az igazat megvalva Robó nagon jó baba, csak este és akkor szerintem a foga miatt válik nyűgössé, Akkor viszont (szerintem) kell azért a tőrődés neki, hogy érezze vele vagyok még a bajában is.
Ettől függetlenül jó napunk volt. Voltunk fent Mátrafüreden 2 órácskát, sétáltunk egy jót, kiszellőztettük a fejünket és még Robó is jót aludtKép.Tényleg kellenek néha ilyen pillanatok, mert különben az ember begolyózik csak itthon ülve bébizve. Ne értéstek féler imádok Robóval lenni, de azért hiányzik a közösség, az emberek társasága stb...

Zsófi: a többi kép is aranyos. Jó lehet azért Bencinek, hogy ennyi gyerkőc között van, biztosan sok minden ragad ráKép

Ann: fogcsíráztatásKép. Majd írd le mikre is jók ezek a csírák. Búzacsíráról hallottam már, meg kóstólatm is egyszer valami csíramálét, de nekem nem ízletKépÉdeskés, émelygő íze volt. Mailt megkaptam , köszi szépenKép.

Regi: "halló itt Robó beszél: Domcsi, majd én is kipjóbálhatom a hintyád ? Ajudj jól és ájmodj szépeketKép. Puszi." Nagyon szuper hintát vetettek szerintem isKép. .Domcsinak tetszik? Élvezi a hintázást ?Mikor lesz a szülinapod?Kép .lehet, hogy a nyávogás ragájos??Kép Robó is erőszeretettel húzza az idegeimet veleKép. kukacokra pedig vigyázunkKép.

Aerika: szerintem a gyógysuzerészed nem igazán van képben, ne haragudjKép. Igaz elég új , azaz régi dolog, de most alkalmazzák egyre sűrűbben. Minap nálunk agyógyszertárban még egy kis füzetet is kaptunk, szerintem nagyobb gyógyszertárban kérdezz rá,. mert ingyenes minta és csomó jó dolog van benne. Nekem még a nőgyógyászom is ezt alkalmazta szülés közben. Nem annyira jó a meggyőzőkém,, azért vannak homeós oldalak, ahol jobban utánna lehet nézni, látogasd meg őket. (most nem tudom fejből, de a keresésben biztosan megtalálod). Szóval szerintem nyugodtan használhatod. Ártani nem ártasz vele, esetleg használ, bár ezt kétlemKép. Most látom Ann már le is írta a címét a füzetecskénekKép.

Dandy: jó régen írtál már. Örülök, hogy tettél fel képet Martinról. Nagyon szép fiúcsak lett belőle. Meg sem ismertem volna esküszömKép. Csuda édes és szép az oltás helye isKép. Olvadoszhatsz is Martin láttán, csudaszép fiúKép

Barbi: gratulálok Ádi kutyázásáhozKép. Tüneményes nagysrác márKép. Ari macija vanKép. Kedves tőled, hogy nyugtatsz, és köszi az együttérzésed. Megvalva őszintén, néha előjön az aggódás, hogy Robó mit nem csinál még, de olyankor eszembe jut amiket jobban csinál és így eloszlatom valemilyen szinten. Bízom benne nálunk is eljön mindenek az ideje. Elkésve még valójában nem vagyunk, szerintem...
Málna: én úgy tudom, hogy 18 hós korig nem ajánlott az apró magvasak : kivi, ribiszke, málna, egres, eper.... habár a múltok meglepődésemre a polcon egy olyan bébiételt láttam, ami 4 hós kórtól van és málna volt az egyik összetevőKép. Én bizti nem adok még Robónak. Mégegyszer Boldog szülinapotKép.Tortás fotót várjukKép

Kép
Kicsit kicsi lett a kép, de azért látszik a felírat.

Klarisza: gartulálok Lacka fogacskájához. Ő is sokat szevedett előtte vele? Használtatok rá valamit? ( pszt csak csendneb, szerintem az előbb Zsuzsófit nézted háromgyermekes anyának. igaz honnan is tudnádKép, neki benci fia van, a két leányzó a tesóiKép.)

Edit. végre te is jöttélKép. Köszi a táblázatot, nagyon spéciKép. Boti miatt ne aggódj, mostanában itt is egyre több baba nyűgibb. Sajna mással nem tudlak vigasztalniKép. Majd kitalálunk később rá valami gyógymódotKép.Boti nagyon szépen forog, főképpen korához képest! Na és csini is, azt ki ne hagyjamKép.

Hanzi: örülök, hogy Marcus jól aludtKép. Amúgy szeret öltözködni? Robó finoman szólva nem igazánKép. Mindig sírás a vége, főleg ha kintre készülünk, és több rucit veszünk fel.

Cory: igazad van, hogy kell egy kis kimozdulás. Még én is így vagyok vele , pedig engem egy gyermek "fáraszt le". Oké , akkor spenót elnapolva. Sóska mehet? Abban sok a vas, ha jól tudom. Azt hogyan csináljam főzeléknek. Ja és tettem el paradicsomot fagyasztva, azt hogyan adjam, gondolom héjától eltávolítva, de amagokkal mi legyen? Bocsi, az idétlen kérdéseimért. Jó Ikeázást nektekKép, apa is megy ügye?

DBarbi: már hiányolni akartalak, jó, hogy írtálKép. Gondolom mostanában sok a dolgod. Fanni csuda édes csajsziKép. A mosolya még mindig lenyűgözőKép.Kicsit megnyugtató, hogy még Fanni sem kúszik-mászik és ott sincs fog. Képzeld egyik munkatársam mesélte, hogy nekik anno nagyon nehezen és későn bújtak ki a tejfogak és most 8 éves a fia és még mind megvan , éppen egészségesen , nem hulott még ki egy sem. érdekes...Csak halkan kérdem meg, (nem vagyok alkoholfogysztó), milyen ital besangrij? Remélem jól telt a mai napotok.

Panu: Robó ülni már szépen ül egyedül, de eddig fel kellet húzni, jelezte, hogy már nem akar háton feküdni. Valójában nem is én húztam, hanem csak a kezemmel segítettem, mert a felülés az ő része volt. Viszont egyedül is próbálozott, olyankor a kis combik az égnek álltak, gondoltam lefogom, és simán felültKép. Azóta így ülünk felKép.Megzabálom Lizi, olyan édes. Holnap meg is mutatom Robónak, mit szól az új felhozatalhozKép. Csuda szép kislány, főleg a szemei kápráztatnak elKép.Uszodát szereti? mennyi ideig szoktatok vízben lenni? Miket csináltok? Játék: minden félét szoktunk játszani, ami leköti: énekelek sokat, könyveket nézegetünk, csörgökkel játszunk, most kezdük a készségfejlesztő játékokkal ismerkedni. Van mikor tornázgatunk, mikor milyen kedve van. Imád kukucsolni is. Meg ami eszembe jut és amire energiám vanKép. Ha túlteng bennem az energia , akkor a csúcs a lábon hintáztatásKép.

Vera, Zsizsa: ma még nem is írtatok, remélem jól vagytokKép.

Többieket is hiányolom ám, de bizti a hétvége köti most őket leKép

További jó hétvégét , pihit, apázást, babázást ...

Anita
anita77

Regina!
Én is 15-20-at sütök egy alkalommal, csak nem egyszerre. 25 perc a sütési ideje a muffinnak, és szépen elkészül 3x25 perc alatt. Persze, azért igazad van. Régen egyébként láttam nagyobbat, de az teflon volt, nem ilyen gumi. Azért örültem neki, amikor Apa hozta. Kép Kép
Lámpa: Lizi mindig nézi a lámpákat. Nem is értem, mert napfényben hunyorog ezerrel, a lakásban mégis nézi a lámpákat. Mi úgy oldottuk meg, hogy a szobájában fényerőszabályzós kapcsolók vannak, és szinte sosincs maximumon. Az izzók különben macis figurákból lógnak ki, ezért is nézegeti és vigyorog rájuk. Nálunk pedig olyan állólámpa van, ami szintén fényerőszabályzós, és a mennyezetre világít, tehát nem tud túl erős fényforrásba nézni. Viszont hallottam már más mamaától is, hogy a bébi szereti a lámpákat nézegetni. Szerintem ne aggódj, ha rossz lenne neki, nem nézné.
Én amiatt aggódom, hogy ugyan mára már redukálódott jelentősen, mégis előfordul, hogy kancsalít Lizi. Ugye, ez még nem jelenti azt, hogy valóban gond lesz a szemével? Tud ő egyenesen nézni, és általában azt is teszi, csak néha bandzsít be...
Regi, almát eszik, csak a hosszúra nyúlt kajálástól bebarnult egy kicsit

panu
panu

Sziasztok!

Edit!
Botond forgása: mintha Andrist látnám Kép
Jók a képek!
Köszi a táblát!

Dandy!
Milyen szép kisfiad, nagyon huncut mosolya van!

Barbi!
Boldog szülinapot!!!!!!! Hogy sikerült a torta???
Ja és amúgy kezd már valamennyire enyhülni az idő arrafelé?

Kép

Panu!
Hova jártok úszni?
Én is hasonlókat játszok Andrissal, mint amit Regina mesélt. A bújócska az nagyon bejön. Ja meg néha körbehordozom a lakásban és megnézünk mindenféle érdekességet, mint csap, tűkör, kilincs, stb.

Andtis mostanában olyan furán alszik. Esti szopi után betakarom, cumi a szájba, villany lekapcs, ő meg oldalra fordul és iszonyú erőlködések közepette markolássza az ágyrácsot. Utána a másikoldal, aztán vissza, néha hasra átfordul, de nem teszi le a fejét hanem nézelődik és nyavajog. Visszafordítom és újra kezdődik ez az erőlködés. Van akinél hasonló az alvás?

Docka
Docka

Sziasztok!

Anita! Köszi hogy hiányoltálKép

Barbi!
Nagyon boldog szülinapot kívánok!!!

Kép

Azért nem tudtam ma jönni mert tegnap estétől ma délutánig itt voltak anyósomék. Nagyon jól sikerült ez a szombati nap, Bence nagyon barátkozós hangulatában volt szerencséreKép
Először mikor pénteken meglátta a mamáját és a papáját, nem nagyon tudta hova tenni őket (elég ritkán, havonta 1-2 alkalommal találkozunk pár órára velük) de mára teljesen feloldódott úgyhogy jól elő is adta magát. A nagyszülők természetesen el voltak ájulvaKép

Kicsit fáradt vagyok, mert az éjszakám nem volt túl pihentető. Bár Bencike csak negyed 6kor evett először, éjjel kétszer is felkeltem hozzá odaadni a cumit. Sikerült még a felébredés első fázisában benyomni a szájába, így elég álmos volt ahhoz hogy visszaaludjon. De így én ugyanúgy nem tudtam egyben sokat aludni. Remélem ma viszont sikerül, mert egy órája megevett egy banánt (mostantól úgy döntöttem hogy néha-néha kaphat, elvégre két hét és féléves leszKép), majd az imént meg is szoptattam, és nem kellett 10 perc a kiságyban hogy bealudjonKép Talán ma végigaludjuk az éjszakát...

Bocsi hogy nem írok most többet, de szeretnék ma időben lefeküdni. A babák nagyon édesek, Boti forgásáért irigy vagyok kicsit, gratulálok, nagyon ügyi fiúcskaKép

Jó éjt mindenkinek,
Vera

KépKép Kép
76vera

Anita:

" szija Robó bajátom, öjülök hogy hívtál, ha nagy leszek és majd randizok veled akkoj hinta-halimpázunk együtt jó?! Sokat gondojok Rád, sok sok pucika Kép juj cak anyu meg ne lássa Kép leendő asszonykád: Domcsi baba "
gregina

Edit!Mi is bekerülhetünk a táblázatba?Erika/2003.08.13./Balázs-3040-54cm-tesó neve:Viki.Előre is köszi!
Spenótról:állítólag arra kell figyelni, hogy másnapra ne tegyük el, azaz rögtön el kell fogyasztani.Nem vagyok túl hozzáértő a témában, de úgy tudom, hogy nitrit(vagy nitrát?)lehet benne, ami leköti a vérben az oxigént és fulladást okozhat a picinél.Nagyobb gyerekekre és felnőttekre ez nem áll, az ő szervezetük képes ezt kiküszöbölni.De ez nem új dolog, én még akkor hallottam, amikor a lányom pici volt. Állítólag a sárgarépát sem mindegy, hogy hol veszi az ember, mert ebben is rengeteg méreg lehet(raktározó gyökér?)ami a földeken van.Remélem nem utáltok, hogy ilyen szörnyűségekről írok,de ha már így belejöttem,Edit!A gyönyörű babád mellett a képeken láttam egy játékot(zöld-rózsaszín-köralakú)nekünk is ilyen volt(asszem)és képzeld,kiesett belőle egy apró csavar,mázlim volt, hogy időben észrevettem,szerencsére visszavették a boltban, ahol vettem.Időnként nézd át, jól rögzülnek-e a csavarok benne!Ugye nem haragszol???Ha a tiétekben nincs csavar, akkor bocsi,felejtsd el az egészet!
Bevásárlás!Ebben az influenzás időszakban nem, de egyébként mindig visszük magunkkal Bazsit,imád csavarogni(ezt tőlem örökölte)Szerintem minél több inger éri őket,annál jobb.Mostanában vettük ki a mózesből és az "ültetősben"nagyon élvezi, hogy nézelődhet.Jövő héten kész lesznek a képeink, majd felteszek párat én is.Nagyon klasszak a ti képeitek,gyönyörű itt minden baba.
A hintát irigykedve néztem,nálunk nem férne el,de azért valami egyszerűbbet mindenképpen szeretnék venni.Muffin nagyon étvágygerjesztő, ki fogom próbálni!!!Formám még nincs, de jövő héten lesz a szülinapom, majd kérek egyet.
Képzeljétek, ma először hagytam apucira Bazsit, elmentem usziba.És nem volt lelkifurdakásom miatta,nem gondoltam minden pillanatban arra, hogy mi lehet otthon,tök jó volt élvezni a mozgást(szülés előtt hosszútávfutó voltam)szóval teljesen feltöltődtem!Ti mennyi időt tudtok magatokra fordítani?Kíváncsi lennék rá,mert a párom nem nagyon érti meg, hogy hiába imádom a gyerkőcöt, néha megfulladok itthon, bezárva!De ma megbeszéltük, hogy ezentúl minden szombaton elmehetek usziba.Egyébként minden tiszteletem azoké az anyuciké, akik 2-3 picit nevelnek és még jut idejük másra is (tanulás,háztartás stb)Tegnap láttam egy anyukát, babakocsiban tolt egy másfél év körüli babát, mellette totyogott egy 3 évesforma,de igazán akkor lepődtem meg, amikor melléjük értem,mert elől kenguruban volt még egy pár hetes picur is.Minden tiszteletem ezeké az anyukáké!
Barbi!Boldog szülinapot!
Na jó éjt, most hallottam,hogy nem lesz Megasztár, megyek aludni,ameddig hagy a fiacskám!
Erika

Kép
arvaerika

lányok! azért kérdeztem a játékokat, mert vettem egy könyvet (Deák B. Katalin: Anya, taníts engem), és ebben azt írja az író, hogy mindennap vmilyen feladatsort végezzünk el. Ezek a feladatsorok játékok, de nem a szokásosak, amelyeket ti is írtatok, és mi is játszunk. Hanem például: adj az egyik kezébe selymet, a másikba durvább szövésű anyagot, hogy megtapasztalja a különbözőséget, ismertesse meg érdekes anyagokkal (ragtapasz, alufólia, szivacs), adjon a kezébe golyót és kockát... szóval inkább fejlesztőnek tűnnek ezek a feladatok, mint igazi játéknak (bár elismerem, hogy vékony mezsgye van a kettő között). Viszont elkezdtem gondolkodni azon, hogy mennyire fontos ennyire tudatosan játszani vele, amikor egyébként csak úgy magamtól is olyan játékokat játszunk, ami szintén fejleszt, gondolkodtat, csak nem ennyire direkt. Vagy ezt túlbonyolítom? Olvassak kevesebb irodalmat?? Kép

köszi, panu
panu

Docka! mivel a 11-ben lakunk, a budafoki uszodába járunk, a Campona mellé. Nagyon élvezzük mindhárman. Már 3 hónapos korától jár Lizi, minden szombaton. Volt egy-két alkalom, amikor kevésbé élvezte, de aztán túljutottunk rajta. Gyakorlottan merítjük a víz alá, apja is és én is. Ha érdekel, sok helyen van a fővárosban és van vidéki nagyvárosokban is. A baba.lap.hu-n van bébiúszás rovat, illetve a kismama című újságban (mindegyik számban) az összeset felsorolják.

Barbi! Én is... HAPPY BIRTHDAY!!!

panu
panu

Énis Boldog szülinapot Barbinaaak!!! Kép

Anita: a Sangrija egy spanyol gyümölcsbor Kép olyan, mint az üdítő...itatja magát Kép Nagyon gyengus egy valami Kép

Na megyek, most mentek el a vendégek. Fanni meg löki a "szöveget" ahelyett, hogy aludna Kép

Pusszok, szépálom!

DBarbi
DBarbi

Sziasztok!

Anita: sóska asszem mehet. Paradicsom is. Szerintem mag nélkül. A hogyanról passz, nem tudok főzni Kép A hozzátáplálás topicban profik a csajok főzőcskézésből is Kép

panu: szerintem nem kell ennyire tudatosan tanítani a gyerekeket. Nekem is megvan ez a könyv, de nem alkalmaztam végül.

Engem nem is a lefárasztás készít ki, hanem hogy Zsomával nem lehet kimenni, mert 5 fok alatt üvölt az utcán. Egész egyszerűen muszáj kimozdulnom a lakásból. Időnként kiviszem a szemetet, és teljes felüdülésnek tűnik az az 5 lépés a lakásból.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Barbi: Boldog szülinapot!

Köszi mindenkinek Martin dicséretét!

Anita: paradicsomot mag nélkül add. Valahol olvastam róla, hogy hogy lehet kibányászni belőle, de már nem tudom. Szerintem főzve biztos könnyebben eltávolítható.

Panu: mi elkezdtünk lufival is játszani. De mindenféle üres papírdoboz is jó nézegetni, csak ne vegye a szájába.

Dandy
dandy

Sziasztok!

Köszi a dicséreteket Boti nevében is.
Regi, azért ne felejts el, hogy DOmi korababa volt, ha a várt idejéhez számitod a korát akkor messze nem egy idösek. Egyébként egy ismerös baba kicsit több, mint 5 hónaposan kezdett el forogni és már kúszik és áll (most 8,5) ami még jó korai....szóval a babák azt és akkor csinálják amikor nekik eljön a személyre szabott ideje.

Erika, köszi a figyelmeztetést, kifejezetten jó, hogy szóltál, de átnéztem a játékot és nem találtam rajta csavart. Lehet hogy azóta továbbfejlesztették. Viki mennyi idös?

A paradicsomból (befözöttböl is) paszirozással lehet kiszedni a magot, sürü szövésü szürön kell átpaszirozni, pl. teaszürö. De ha friss pariból dolgozol akkor egyszerübb pépesités elött kikapargatni (4-be vágod és ugy).

Vera, ugy emlékszem már hetek óta adsz neki banánt esténként...vagy közben abbahagytad? Boti is már lassan két hete kap almát és banánt vagy a kettö keveréket kiegészitö haminak fürdés elött egy kicsivel. Ugyanis odaadtam neki egy almát szopogatni és hihetetlenül élvezte...gondoltam akkor itt az ideje, még ha nincs is hat hónapos. De lassan haladok egyelöre az új dolgok bevezetésével, ráérünk. Talán most majd kipróbálok még valamit, mert már látszik a kakiján, hogy ezeket megemészti. És imádja, tömi magába ezerrel.

Fütyi dolog aggaszt engem is. Botinak nagyon szük és van a családban fitymaszükület (heg miatt is) böven. De (épp ezért) nem engedem hátrarántani, bár a dokink inkább az óvatos fajta szerintem. Meglátjuk. Megmozgatni szoktuk neki, de nem is tágul az eleje egy kicsit sem. (szóval a hegye rögzitett és a többi bör normálisan elöbbre csúszik, azt lehet hátrahúzni, de a hegye nem mozdul akkor sem...ez többi fütyisnél is igy van?)

Barbi, boldog szülinapot!

És a kiegészitett tábla a végére.
<pre>
<font size="-1">Anyuka Baba Baba szülinapja Baba születési adatai Baba kora Testvérkék
DBarbi Fanni Auróra 2003.06.17 3500 g / 56 cm 8 hó + 5 nap első baba
Zsófi Bence 2003.06.27 3770 g / 51 cm 7 hó + 26 nap első baba
Ágnes Timea 2003.07.04 7 hó + 18 nap első baba
Anita Róbert 2003.07.15 2600 g / 50 cm 7 hó + 7 nap első baba
Marcsi Ákos 2003.07.23 3200 g / 55 cm 6 hó + 30 nap első baba
Kata Mihály 2003.06.30 7 hó + 23 nap első baba
Barbi Ádám Csaba 2003.08.01 3385 g / 53 cm 6 hó + 21 nap első baba
Zit Benjámin 2003.08.09 4000 g / 54 cm 6 hó + 13 nap első baba
Erika Balázs 2003.08.13 3040 g / 54 cm 6 hó + 9 nap Viki
Gabi75 Dávid András 2003.08.14 3250 g / 54 cm 6 hó + 8 nap első baba
Dea Ábel 2003.08.22 3270 g / 54 cm 6 hó + 0 nap első baba
Szisz Boróka Anna 2003.08.26 3150 g / 50 cm 5 hó + 27 nap első baba
Zsizsa Gabriella 2003.08.28 2830 g / 48 cm 5 hó + 25 nap első baba
Cory Zsombor 2003.08.31 2280 g / 48 cm 5 hó + 22 nap Balu
Kati Levente Richárd 2003.09.01 3200 g / 51 cm 5 hó + 21 nap első baba
Vera Bence 2003.09.02 2150 g / 48 cm 5 hó + 20 nap első baba
Batkamano Emma 2003.09.03 3925 g / 53 cm 5 hó + 19 nap első baba
Dandy Martin 2003.09.05 3860 g / 54 cm 5 hó + 17 nap Dorina
Docka András 2003.09.06 3800 g / 52 cm 5 hó + 16 nap első baba
Judit Virág 2003.09.10 3300 g / 53 cm 5 hó + 12 nap első baba
Gabi Zsolt Márk 2003.09.10 3400 g / 55 cm 5 hó + 12 nap első baba
Panu Liza Júlia 2003.09.18 2940 g/ 49 cm 5 hó + 4 nap első baba
Laura Nikolett 2003.09.21 2600 g / 49 cm 5 hó + 1 nap első baba
Susie Anna Gréta 2003.09.23 3200 g / 56 cm 4 hó + 30 nap első baba
Diti Réka Tünde 2003.09.23 3340 g / 56 cm 4 hó + 30 nap János Ádám
Nyuszimanó Petra Sári 2003.09.29 3670 g / 51 cm 4 hó + 24 nap Donát
Regina Dominika 2003.09.29 1547 g / 45 cm 4 hó + 24 nap első baba
Edit Botond 2003.10.03 3350 g / 57 cm 4 hó + 19 nap első baba
Meme Nóra 2003.10.12 3300 g / 56 cm 4 hó + 10 nap első baba
Hanzika Marcell Bertalan 2003.11.03 2700 g / 50 cm 3 hó + 19 nap első baba
AnnAnn Hanna 2003.11.04 3490 g / 56 cm 3 hó + 18 nap első baba
Dorki Nikolett 2003.11.08 3700 g / 52 cm 3 hó + 14 nap első baba</font></pre>

Edit

KépKép
KépKép
szedit

No meg egy kép anyával...apának vlgre eszébe jutott csinálni egyet, ennek örömére megmutatom Nektek is.

Kép

Üdv, Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Edit!
Eddig 3szor kapott Bencike banánt, de mivel a 3.alkalommal ugyanúgy ébredt hajnal 3kor szopizni, nem adtam neki többet, mert nálam ezzel az lett volna a cél hogy este jól belakjon és ne keljen fel szopizni.
Eltelt pár hét ( 3-4 talán?) és tegnap újra próbálkoztunk. Este 10től fél 10ig aludtunk, úgy hogy reggel 1/4 7kor ébredt egy szopira és utána még beájultKép

Úgyhogy most megint bejött a dologKép

Üdv,
Vera

KépKép Kép
76vera

Anita!
Csak azt vettük észre, hogy egyre többet nyomkodja az öklét a szájába, mindent rágcsálni akar. Nem használunk rá semmit, bár gondoltam rá, hogy kipróbálunk valamilyen hűsítőt. Bár nem tudom, hasznos-e. Van valakinek tapasztalata? De egy picit nyűgösebb a foga miatt, például ami eddig nem volt, hogy néha felsír éjszaka és napközben is, teljesen váratlan pillanatokban, de soha nem sír folyamatosan. (Amúgy sem, mert Anya vagy Apa sohasem hagyná, hogy Laca baba sírjon Kép )
Panu!
Nekem is volt egy ilyen korszakom, hogy képezzük szupermanné leendő csecsemőnket. Aztán olvastam valahol, hogy egy csecsemőnek szeretettre, gondoskodásra, babusgatásra van szüksége, nem kiképezésre. Úgyhogy elhalasztottam a projectet későbbi időre.
Lányok!
A pici mellett tanul valaki? (Vagy csak én őrültem meg?? Kép )
klarissza

Edit!
A fütyi ugyanaz. Nálunk egy gombostűnyi a nyílás Kép de nálunk senkinek sem volt ilyen problémája a családban.
klarissza

Sziasztok!

Mivel nagyon el vagyok havazva írásügyileg, csak keveset szólok hozzá, elnézést azoktól, akikhez egyelőre nem írok.

Anita,
az én férjem is állandóan azt mondogatja, hogy elkényeztetem Gabit, mert ha sír, akkor felveszem. Szerinte túlzásba viszem a dolgot, de nem bírom hallgatni, amikor sír, mert még ha csak unatkozik is, akkor is azt adja tudtomra, hogy nem érzi így jól magát. Mondjuk később valahogy rá kell majd szoktatni arra, hogy egyedül is ellegyen egy picit, mert így gyakran elmaradok a házimunkával, és szalad a lakás, ami kezd egyre jobban idegesíteni, arról nem is beszélve, hogy kis zsarnokká válhat a végén.Kép Nem tudom, hogy több gyerekkel ezt hogyan lehet majd megoldani, igazán kíváncsi vagyok, hogyan sikerül majd.

Barbi,
boldog szülinapot!Kép

Nem is írtam, hogy egy hete megcsináltam a fahéjas kalácsot (talán Edit receptje), és isteni lett. Azóta már tegnap is csináltam még egyszer.Kép

Panu,
nekem is megvan a könyv, és az elején szerintem még nem is rossz átnézni, mert tényleg vannak benne jó ötletek is, ahonnan lehet meríteni, de a vége szerintem szörnyű. Feladatlapok, meg olyan dolgok, hogy tanítsam meg az óvodás gyerekemnek az emésztőrendszert, a betűket, meg hasonló nyalánkságok. Ez akkor természetes dolog, ha ő kérdezi, de minek erőltessem. Én egyébként szoktam különböző dolgokat a kezébe adni, hogy minél többféle dolgot megismerjen.

Bevásárlóközpont: mi az influenza miatt nem visszük (meg ugye az autóhiány is közrejátszik, mert tömegközlekedni meg végképp nem akarok az influenza miatt). De voltunk egyszer a Megatoysban, és teljesen lekötötte a sok újdonság, szóval én majd akarom mindenfelé vinni egy kicsit később.

Regi,
"Domcsi, én is akajom Jobót, nem éj kisajátítani, szejintem vájjál, hogy kit vájaszt! Ha kell, még hajcojok is éjte! Gabi"Kép

Panu,
mekkora most Lizi? Azért kérdezem, mert Gabi is elég könnyűcske, anyósom kifejezetten vékonykának találta, és visszanézve a videót, tényleg eltűntek a hurkák a lábáról, amik két hónapos korában ott voltak. Ő olyan idősen, mint most Lizi, 6270g volt, és 65cm (azt néztem, hogy közel ugyanakkorák voltak, amikor megszülettek). A tanácsadáson mindenki husibb nála. Lizi nagyon szép kislány!Kép

Gabi,
nálunk is volt, majdnem két hét, amíg Gabi gyakran szopott, nem tudom, hogy miért. Még homeobogyót is vettem, hogy biztos elég legyen a tejci, mert attól féltem, hogy azért eszik keveset. Szerintem, ha megnyugtat, most már adhatsz neki gyümölcsöt is, végülis mindjárt fél éves.

Cory,
te jó ég, Balu még ennyiszer szopik!? Azért eszik szilárd ételt is? Mennyit?

Edit,
forgolódós Boti nagyon ügyi!Kép És te is az vagy, hogy ilyen jól sikerült megörökíteni!Kép

Klarissza,
én nem tanulok Gabi mellett, viszont elkezdtem keresztszemezni.Kép Tanulni egyelőre biztosan nem tudnék, mert egyszerűen nem hagy, viszont minden csodálatom azoké, akik tudnak.Kép

Nem tudom, itt írta-e valaki, hogy a babája nyújtogatja a nyelvét. Gabi is ezt csinálta, egyszer csak felfedezte, és két héten keresztül alig volt a nyelve a szájában.Kép De aztán abbahagyta. Már a mámikázás is lefutóban van nála, most a nyűglődés a menő.KépKépKép Nem bánnám, ha ezt is hamar megunná!Kép

Valaki azt is írta, hogy a babája újabban fel-felsír éjjel, meg hüppög. Gabi ilyet is csinált, úgy egy hete, három egymás utáni éjszaka, fogalmam sincs, hogy mitől, de aztán abbamaradt.

Babák mind tündériek, és tényleg szemmel láthatólag egyre ügyesebbek és okosabbak!Kép

Gabót tegnap sportkocsiban vittük sétálni, eggyel feljebb állítva a vízszintestől, és így már tudott nézelődni. Az elején kicsit feszengett, aztán bealudt, mire apája megjegyezte, hogy minek ide sportkocsi, ha úgyis alszik, és nem nézelődik, arra jó a mélykocsi is.Kép

Most megyek reggelizni.KépKépKép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

SziasztokKép

Barbi,
Kép
Boldog szülinapot!!!!

Panu, muffinsütő nagyon jó! KépKépKép
Lizi nagyon ügyin eszi a kanalat Kép Azok a szemek!!
Hát nemtom, nekem túl műnek tűnik ez az adj a kezébe egy ilyet a másikba meg egy olyat... úgyis megtapasztalja, ha változatosan adsz neki ezt azt. Nem kell, h fejlesztő játék legyen. még az a szerencse, h a gyerek fejlesztés nélkül is fejődik KépKépKép

Regi, hinta szuper! Meglásd hamar belenő Domci! Kép

Cory, Ikeában vaol vmi jó?

DBarbi, darabos bébiétel .. ííííí.. Kép Még nem is kílódik a fogával? Remélem, nem is fog, csak egyszer koccan a kanál Kép

Anita, ok, majd megnézem, mire jók. A lucerna állítólag nagyon fincsi. Nekem már kb 2,5 centisek Kép és ha beeszem őket, lesz sok fiiiiinom tejcsim Kép

Klarissza, mi voltunk Hamival bev. kpban karácsony előtt nem volt mese. De most az influenzás időben nem megyünk, várunk még vele.
Én nem tudnék tanulni pici mellett - főleg ha utazgatni kéne valahova. Majd később is ráér az KépKép

Edit nagyon arik vagytok a képen KépMég meg se dicsértem Boti forgását, szuper!!! Jól lekaptátok! Kép

aerika, én is úúúúúúgy mennék usziba, ha itt lenne... Kép Így minden vasárnap torna Kép Egyelőre az is jó. Jövő 7végén meg megyünk telelni és majd ott úszok!

Jujj, mennem kell, mert nem bírok vele KépKépKép

Pussz
Ann
annann

Szép napot csajok!
Még hogy szép nap, miket beszélek...borús, ködös, csúszós,szürke, pfúúúúj Kép
Kicsit átrendeztem ma a gyerekszobát, be kellett rakni oda a járókát, mert nem tudtam hova tenni. A földön vhogy nem tetszett, az ágyon már nem lehet hagyni, a kiságyba nem fér bele a játékrengeteg, úgyhogy marad a hálós járóka. Egyelőre tetszik neki, jól elvan, sikongat meg kacag ezerrel Kép

Játékok: én nem vagyok a nagyon korai fejlesztések híve, 2-3 csörgő elég neki. (pl)Szerintem sokkal többet ér ha anyukája/apukája mellette van, és beszélgetnek, énekelnek, nem hiszem hogy órákat kéne tartanom neki pl. 4 évesen Képhagyni kell felfedezni a világot, biztos nem fogok a mancsába erőltetni mindenféle kockákat, gömböket, stb..nálunk nagy nyüzsi van körülötte, papa, mama, anya, apa, dédimami, dédipapi stb, állandóan magyaráz neki vki, és most már hihetetlen milyen jól lehet vele komunikálni, folyton gügyög, sikongat, igazi társasági lény, nem nagyon szeret egyedül lenni. Apropó: mikor kezd el majd félni az idegenektől?!

Én csak irigykedve hallgatom a babauszit, esélyem sincs ilyen helyekre menni Kép

Mi is 3x keltünk éjszaka, sztem az idő miatt (mindig erre fogom)

Panu: még nem tanulok, de szeretnék, most jelentkeztem Kép de vannak jó páran köztünk akik tanulnak Kép

jujujujuj mennem kell, balhé van
regina
gregina

Sziasztok!

Hú nem semmi ez az idő! Én ki sem mozdultam: állítólag mindent jégpáncél takar. Itt a konyhánkból nyílik egy erkély, azelőtt van egy szép örökzöld fa (nem tudom milyen fajta, de elég nagy levelei vannak), hát az eső elég rendesen ráfagyott és borzasztóan néz ki szegény. Remélem nem dől ki.

Csináltam megyyes habos sütit. Vera! Itt a recept: ja meg egy fénykép is, mielőtt betettem a sütőbe:

Meggyes habos

Hv:
8 tojás
10 dkg cukor
10 dkg vaj
1 pohár tejföl (175g)
1 sütőpor
1 üveg magozott meggybefőtt (720 g)
1 citrom
30 dkg porcukor
vaj és liszt a forma kikenéséhez

A tojásokat szétválasztom. A tojássárgákat a robotgép keverőedényébe
teszem a cukorral és a vajjal és jól kikeverem. Hozzáadom a tejfölt, és az 1 citrom levét és ismét
jól átkeverem. Hozzáadom a sütőport és apránként annyi lisztet, hogy krémes
állagú legyen a tészta. (kb. 8 púpozott evőkanál liszt). Olyan állaga kell hogy legyen,
mint az ún. kevert sütiknek.(Nekem nem volt mindig pontos a liszt mennyisége, ennek ellenére mindig sikerült Kép)
A masszát vajjal kikent, liszttel meghintett tepsibe öntöm. Rászórom a lecsepegtetett meggyet,
és 180 fokra előmelegített sütőbe tolom. (Ha légkeveréses, nem kell előmelegítés.)
Addig sütöm, amíg a beleszúrt hurkapálcára/villára már nem ragad.
Közben elkészítem a habot. A tojásfehérjéket robotgéppel felverem,
majd apránként hozzáadom a porcukrot. Jól ki kell keverni, addig amíg teljesen fehér nem lesz.
Ha a tészta megsült, rásimítom a habot, és 100 fokra visszavett sütőben, megszárítom a habot.
A fiúk nagyon szeretik!!! Kép

Kép

Docka
Docka

Docka!

Ez valami hihetetlenül jól néz ki!!!Kép
Nagyon ügyi vagy!
És a teteje mitől lesz ilyen szépKép Villával húzgáltad bele a csíkokat?
Nincs itthon meggyKép viszont feketeszeder befőtt igen. Szerinted azzal jó lenne? Lehet meg is csinálom...

Köszi!Kép
Vera

KépKép Kép
76vera

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?