Új privát üzeneted érkezett!

Nikuc bár csak igazad lenne!!!! :) 11:45tól aludtam és most keltem hát nem tudom mi van velem de mint aki a földeken dolgozik olyan fáradt vagyok, eszek és alszok. Mint egy jó csecsemő :lol:

Fáj a derekam és a fenekemben a csont menni úgy megyek mint egy öreglány már a párom is maminak hív. :) Persze csak viccel mert közben szeretne segíteni de hát nem tud.
Hívott ma a védőnő hogy egyben vagyok e mert hétvégén jön egy hideg front. :) Ahogy Nikuc mondta. :)
Mondom a védőnőnek hogy nagy a baba 4kg fölé saccolják, és megkérdi császár lesz? Az ilyen nagy babákat nem lehet természetes úton megszülni? Vagy így nagyobb az esély a császárra? Nekem a doki nem említett semmit.

Megnéztem az élet az anyaméhben 1-2t. Hát a végén megszült a hölgy aki benne volt olyan borzalmas hangot adott ki (direkt mondta a doki hogy ne nézzek ilyet :) ) meg elég rémísztő volt látni így még nem láttam hogy nem takarták ki a lényeget. De a baba persze kárpótolt mindent. :)

Veronika méghogy nem fotogén? Cukimuki!!!!! Nagyon édes kis baba Pálmi. :)

Kép
dius87

Veronika
Szerintem is nagyon aranyos a lánykád. Nagyon is átjön a kis bájossága.

Dius
Ha neked jók az adottságaid, akkor simán megszülheted 4 kiló fölött is. Van, aki 3 kilós babát sem tud megszülni, mert mégha kívűlről úgy is tűnik, hogy széles a csípője, belülről még lehet, hogy nem annyira tágulékony.
Pihenj ameddig megteheted, ne is törődj semmivel. :wink:

Lányok miért lehet az, hogy Kristóf mostanában nem akar a kiságyában aludni? Nappal sem, és éjjel sem. Amikor észreveszi, hogy a kiságyába van, nagyon rázendít, de úgy, mintha itt lene a világvége. Aztán amikor közénk tesszük, szent a béke, és alszik tovább. Van, hogy nem kel föl éjjel, csak reggel, de akkor ugyanúgy sír.

Kép
Kép
susytunder

Susy!

Köszi,válaszoltam!
Az a neve,hogy szeparációs szorongás/félelem! Tankönyvi módon csinálja a fiad,8-9 hónaposan jön elő,majd az idő megoldja,vedd csak magatok közé! Ne lepődj meg,ha rajtatok kívűl minden felnőtt láttán sírva fakad,már megkülönbözteti az övéit az idegenektől! Lehet,hogy a ritkábban látott nagyszülőktől is megrémül,majd elmúlik! Arra figyelj,hogy mostanában ne sokat tapasztalja, hogy nélküle mész valahová,mert nem tudja még felfogni,hogy vissza is fogsz jönni és ez rémülettel töltheti el!
Azért ennyi idősen alakul ez ki,mert már ilyenkor sejtik már a babák,hogy az anyuka és Ők nem egység,hanem különböző személyek, és rájönnek a picik,hogy nem tudják mindenben befolyásolni az anyjuk cselekedeteit és félelemmel tölti el őket,ha az anyuka eltűnik a látóterükből,van akinél az is baj,ha Anya kimegy a szobából!

Veronika!

Gyönyörű Pálmi! Micsoda szemöldök! Kész kis nő!

Dius!

A barátnőm 5 hete szült egy 4350g-mos,59cm-es kisfiút,természetes úton,EDA nélkül! Nem is a súly a lényeg,hanem a fejátmérő (BPD)! Ha annak az értéke nem több mint 100mm,fejkörfogatként olyan 35-35cm,akkor valószínűleg kifér,de ahogy Susy is írta,minden azon múlik,hogy tágulsz!

Márti
borossné becz márta

Márti

Az utolsó uh szerinti adatok ami 2008.11.25-én készültek:

BPD: 96mm FL:76mm AC:358mm

Becsült súly: 3500g.

Akkor szerintetek nagyobb rugit is rakjak be mint 56-os??

Kép
dius87

Dius
Azért egy 4 kilós babára simán jó az 56- os méret. :) Kristóf 3670 grammal született és utána elég sokáig hordtuk az 56- os ruhákat.

Kép
Kép
susytunder

Susy Okés. Nem értek hozzá :) De örülök hogy nem kell nagyobb olyan édes 56-os rugikat vettem :)

Kép
dius87

Dius!

Kamilla most 55cm és mai mérés szerint 5080g! Most kezdem elrakni az 56-os cuccokat és 11 hetes a kisasszony!

Márti
borossné becz márta

Dius - Én is most kezdem elrakni az 56-osokat, de ami bővebb szabású az még minidg jó. Szabi 3850 nel és 54 cm-vel született, most 6330 és 59 cm 9 hetesen.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!
Mi is most kezdjük elrakni az 56-os rucikat. Peti kedden lesz 8 hetes, 58-59 cm, és 5,23 volt pénteken. Annyira össze-visszák egyébként ezek a méretek. Van olyan body, amiből a 62-est alig tudom begombolni már most! És van olyan 56-os, ami még simán jó. :o

Veronika: Pálma a képeken is egy gyönyörű kis tündérke. Ha élőben még ennél is szebb, hát valami álomszép lehet! :D

Petim tegnap óta szopja az öklét. Olyan ügyes. :lol:
Találtunk egy helyet, nem messze tőlünk, ahol csinálnak hasi UH-t. Sajnos magán, de mi Pestre nem tudunk olyan könnyen felugrani.

Kép

Kép
nikuc

Dius,

a tesóm annak idején 3.95 kg-mal született és anyu 50-es ruciban hozta haza a kórházból, mert olyat vitt be. Mondjuk többször nem ment rá fel, de ez alapján egy 56-os bármekkora nagy babára jó legalább a hazamenetelre biztosan.

Pálmi most 3,7 kg és még nagyok rá egy kicsit az 56-osok, eddig 52-est hordott, azokat pont most nőtte ki, de 54-est már nem akartam venni pár hétre, így most az 56-osokban harangozik :)

Kép

Kép
sz.veronika

Dius, Samu 56 centivel és 4,3 kilóval született, kb 4 kilóval hoztuk haza, 1 hónap alatt 1 kilót rántott magára. Az 56os cuccokat kb 1 hónapos koráig tudtuk hordani, illetve tényleg nagyon bénák a méretezések, mert volt 62-es, amit még korábban kinőtt! Majd később lesz ennek jelentősége, ha már kicsit mocorog, én olyan 2-3 hónapos kora óta csak centire lemért ruhákat vettem (nyaktól ülepig, illetve üleptől sarokig a lába), mert a méretarányok is nagyon különbözőek (pl a teljes hossza ugyan az két ruginak, de az egyiknek hosszabb a lába, és akkor az mondjuk nem jó a babára, mert a testrésze rövid)
danann

Ja, igen, az első két hétben jó volt rá egy 54es rugi is :-)
danann

Sziasztok!

Kinek mit hozott a mikulás? :)

Kép

Sokan nem is tudják már, honnan ered a Mikulás. Felnőtt fejjel már csak arra emlékszünk, milyen érzés volt várni rá, majd örömmel meglesni, mit tett az olya nagy gonddal kifényesített csizmába.

Mikulás valójában szent Miklós püspök volt, egy igazi szakállas öregember, aki életét a jócselekedeteknek szánta. Sok száz évvel ezelőtt élt. Nem fehérprémes bundában, hanem vörös palástba járta csendben a várost, s adakozott a szegényeknek- kinek mire volt szüksége.

Kép
Kép
susytunder

Márti!

Megkapta Pálmi karácsonyra a rezgős pihenőszéket, amit ajánlottál! Ott vettük, ahol mondtad, tényleg jóval olcsóbb!

Íme az új szerzeményünk: :) Kép

Kép

Kép
sz.veronika

veronika, Pálmi nagyon édes! De egyébként megértelek, én is mindig úgy érzem, a képek nem tudják visszaadni Róza valódi arcát :)

Kép
Kép
szalamandra

lányok, tanácsot is kérnék: az almalét már jól eszegeti Róza, viszont az almapépet felöklendezi. Négy napja próbálom, az eredmény mindig ugyanaz. Szerintetek próbálkozzak, vagy legyen mondjuk egy hét szünet? megoldás lehet, ha nem almapépet, hanem banánpépet, vagy mondjuk krumplit próbálnék adni neki?
Amúgy, most megint hízogat, igaz csak 10-10 dekákat, de már efelett is örömtáncot lejtek :) és édes, már forog, a hasról hátra és a hátáról hasára is megy :)

Kép
Kép
szalamandra

Lányok, köszi a ruhás tapasztalatokat! Már aggódtam hogy sok mindent nem tudok majd ráadni, de lehet hogy tökre elnézték anyu szerint a víz is nagyít :lol:

Sajnos még mindig egyben jelentkezek, a derék hát és altáji kisebb-nagyobb fájdalmakon nincs semmi. Holnap megyek dokihoz, meg is kérdem hogy mi lesz ha 15.-ig nem indul meg, de remélem kijön addig.

Kép
dius87

Szalamandra: A 10-10 deka ilyen korban nem elég? :shock:

Veronika: Milyen aranyos Pálmi a pihenőszékben! Úgy látom, ez a kislány mindenhol képes aludni. :lol:

Olyan is van, hogy 54-es rugi? Én csak 56-os méretet vettem, meg 62-est. :oops:

Kép

Kép
nikuc

Dius: Szorítunk, hogy kijöjjön. Egyébként vannak indító praktikák. Mondjuk a legkellemesebb, hogy összebújtok... utána úgyse lesz rá alkalom egy ideig. :oops: :lol:
Az indítást próbáld elkerülni, állítólag nem valami jó. (Bár hallottam már más véleményt is)

Kép

Kép
nikuc

Veronika!

Örülök! :lol: Úgy látom,elő-karácsonyi ajándék lett belőle! :lol: Pálmi már birtokba is vette! Kamilla is nagyon jókat alszik benne,Olyan puha,szerintem én is jókat szundiznékbenne,ha beleférnék! Ja,nem tudom,észrevetted-e,de,ha behajlítod a lábait a széknek,hinta-funkcióba,akkor a baba súlyától teljesen vízszintesbe dől,mi így használjuk,hogy ne terheljük a gerincét a kicsi lánynak!

Nikuc!

Elég sokféle mérettel találkozni,mivel ahány ország,annyiféle a méretezés.Elvileg nálunk 50-estől kezdődik a számozás és 6-osával megy felfelé,de koraszülötteknek gyártanak már 44-es méretű ruhákat is!

Dius!

Én indító praktikákhoz csak akkor folyamodnék,ha a dokid indok nélkül akarna indítani! A legjobb,ha a baba magától indul el! Egyébként a praktikák is csak akkor hatnak,ha a baba is készen áll!

Márti
borossné becz márta

Láttam 44-es a bababoltban. Le is esett az állam, hogy te jó ég, ez mennyire pici! Sőt, nem akarok hülyeséget mondani, de mintha 40-est is láttam volna. :o

Kép

Kép
nikuc

nikuc, a 10 deka elég, azért is örülök, eddig kevesebb volt :)

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok!

Szalamandra
Próbálkozz más ízekkel, lehet Rózának az alma egyenlőre nem jön be. Vagy esetleg az almalébe tegyél egy pici almát, és mindíg emeld az adagot, hátha így jobban megszokja.

Veronika
Látszik, hogy nagy kedvenc a pihenőszék máris. Használjátok egészséggel.

Én is láttam 40- es ruhácskákat, a koraszülött babákra is adni kell valamit.

Kép

Mi a karácsony?
Megbocsátás a múltban,
bátorság a jelenben,
remény a jövőben.

Hittel bármi elérhető,
Reménnyel minden valós,
Szeretet édessé varázsolja az életet.
Ez a hármat kívánom neked karácsonyra

Kép
Kép
susytunder

Szalamandra,
igen valahogy mindig ezt érzem én is a képekkel kapcsolatban :)
Gratula a hízáshoz! Nálunk pont fordítva van, eddig 25-öket hízott, de ezen a héten "csak" 10-et :) Minden viszonyítás kérdése :)

Dius,
nekem az együttlét indította meg a szülést... mindenesetre kitartás, emlékszem milyen nyüglődős volt nekem is az utolsó 1-2 hét... Drukkolok!

Nikuc,
Pálmira 50-es rugi passzolt tökéletesen mikor hazahoztuk a kórházból, úgyhogy akkora biztosan van :) Én is 56-osokat vásároltam be, azt hittem az a legkisebb, mert minden babaoldalon azt írták, hogy pár 56-ost és 62-est vegyél az újszülött fogadására... Aztán anyukám hozott át egy 50-eset, ami még anno a hugié volt és tökéletesen passzolt. Azóta azt hittem az a legkisebb, erre itt most kiderül, hogy még annál is vannak kisebbek :) persze igaz, a koraszülött babákra is kell valami!

Márti,
igen, hinta funkcióban van legtöbbször, és így ha elkezd elégedetlenkedni, akkor kicsit hintáztatom. Néha felállítom a lábait, ha nagyon nézelődik, de csak rövidebb időszakokra, hogy a gerincének ne legyen sok.

Susy,
igen, nagy kedvenc lett a pihenőszék, eddig nehezen tudtam Pálmit lerakni, de ebben jól elvan akár fél órákat is! Már ébren... ha alszik, akkor még többet :)
Hihetetlen, hogy ezt a két játékot, ami lóg róla milyen hosszú ideig képes elnézegetni! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Most még mindent el tudnak nézegetni órákig. Peti forgó zenélő kütyüt kapott a kiságyra, pont a pelenkázó mellett megy el, ha felhúzom. Azóta leesett állal nézi, miközben pelenkázok. :lol: Pedig eddig általában nyűglődés volt.
Viszont ő ezt a babatornáztatót annyira nem szereti nézegetni.

Tudom, hogy a koraszülött babákra olyan pici ruha kell, de annyira ijesztő volt látni, hogy mennyire pirinyó lehet az a baba, akire ilyen ruha kell. Nekem kicsit ijesztő. Anyós mesélte, hogy Párom egyik testvére 1,5 kg volt, és majdnem 1,1 -re fogyott, mire összeszedte magát, és elkezdett nőni. Annyira ilyesztő! :o

Kép

Kép
nikuc

Nikuc,
Hú az tényleg nagyon pirinyó lehetett!

Mi az a babatornáztató?

Erre eddig nem gondoltam, hogy pelenkázás közben valamit nézhetne! Én mindig a kajáláskor pelusozok, mert ha eszik a cumisüvegből, addig csendben van :)

Persze ezt szoptatásnál nem lehet megcsinálni, csak tápszerrel. Viszont nem annyira jó, mert kajálás közben nem igazán jó, ha emelgetem a popsiját.

De adtál egy jó ötletet, hogy azzal is le lehet kötni esetleg, ha valamit nézhet! Majd kipróbálom!

Más. Múlt héten mondta az ortopédus, hogy tornáztassuk. Azóta próbáltam minden nap, de nem nagyon szereti. Eleinte emelte a fejét, de mostmár nem. Csak akkor emelgeti ha felveszem büfizni, de a tornagyakorlatokkal nem.

Ti csináltok ilyesmit? Hogy megy?

Kép

Kép
sz.veronika

Gabi79
Nálam 5 nap alatt múlt el a mellgyulladás, antibiotikum nélkül, mert csak egy éjszaka volt 39 fokos lázam 3 lázcsillapító után!, de másnap éjjel már nem volt lázam, igy nem írt fel a dokim antibiotikumot. Viszont a tejem elapadt, Dávid nem hajlandó szopizni, szintén fogyott! Mivel ciciből nagyon jó esetben eszik 40g-ot, de inkább 0-20 között fogyaszt 40 perc alatt, SNS-ből hasonló tempót produkál, ezért 1 óra szenvedés után beletöltjük cumisüvegből a különbséget! Sajnos ide jutottunk. Próbálkoztunk a kiskanállal, de akkor fogyott, mivel az etetések így 2 órán át tartottak, teljesen kimerült, nem ette meg az adagját, ideje már nem volt aludni, szóval kikészűlt a gyerek – én nem kevésbé.
Adélnak azóta fejed a tejet? És azonnal cumisüvegből adod, vagy előtte szoptatod? Le tudsz annyit fejni, amennyi kell neki? Mennyi idő alatt? Én is gondolkoztam elektronos mellszívón, az jobb, mint a kézi? Haténkonyabb?

Gabesz

Kép
ugabesz

Veronika!

Nálunk csak a csípőízület kötött kicsit és combkörzéseket kell csinálni,egyre nagyobb körökkel,reggel és este! Kamilla nagyon szereti,gondolom jó érzés lehet neki pelus nélkül mocorogni egy kicsit. Fejemelgetés nálunk megy,forgatja is és fordul is hasról hátra. Majd januárban kell vinni csípő uh.-ra. csak 3 hónapra tudtak időpontot adni!

Márti
borossné becz márta

"Csak" 10-et? :lol: Peti meg tipikus kisfiú. Eddig 40-eket hízott, az utóbbi két hétben csak 20-at. :lol: (már ideje volt, hogy kicsit lassítson 5 kiló körül)

Ez a babatornáztató az ami a játszószőnyegekre is van szerelve. Ilyen állvány, és lóg róla mindenféle kütyü, ami csörög. Elvileg nyújtóznia kéne érte.

Mi tornázunk a csípője miatt (A terpesznacit mostanában nem adom rá, mert terpeszben van a lába magától is, csak harangozott a lába között az a lap). Ő egész jól elvan vele. A talpmasszírozást kifejezetten szereti, és még akkor se tiltakozik, mikor a köldökéhez húzom a lábfejét. Azt hittem, ezt minden baba élvezi.

Lehet, hogy Pálmi nem szeret hason. Mi Petit a mellkasunkra rakjuk hasra, az elég függőleges helyzet, és aztán fokozatosan dőlünk hátra. Azt nagyon élvezi. Szépen tartja magát, és nyomja a lábával az egész testét egyre előre. Próbáld ki úgy, hátha fokozatosan döntve nem fog annyira félni.

Kép

Kép
nikuc

Márta: 3 hónapra? Nem semmi! Mi most két hónaposan megyünk a kontrollra. :o Mondjuk az ortopédushoz nálunk is ilyen nehéz bekerülni, de ha komolyabb baj van a csípővel, azt is elintézik.

Kép

Kép
nikuc

Ugabesz! Mintha a saját történetemet hallanám vissza. Nem kapott egyből cumisüveget. Először mindig ment a szopizás, általában 40-60 perc. Eredmény: 0 és extrém esetben 80 ml, átlagban 40ml volt. Utána poharazás, kanalazás. Nekem nem volt szoptanít és bimbóvédővel szoptattam, mert 5 különböző embernek sem sikerült a kórházban anélkül mellre tenni Adélt. Így nálunk is 1,5 - 2 óra volt a kajálás. Kimerültünk mindketten, pedig volt segítségem is. Adél is fogyott, aztán nem bírtuk és jött a cumisüveg, mellékelve hozzá a cumizavar. De ekkor már tényleg sok mindent megtettünk. Egyre nehezebben kapott rá a cicire, a bimbóvédő gondolom még jobban bezavart. De hiába fejtem előtte mellszívóval, mire rátettem volna a gyereket ismét befordult a mellbimbóm. Aztán 1 hónaposan már csak vért szívott a mellemből, annyira cumizavaros lett. Azóta nincs cicizés. Medela mini electricem van, szerintem nagyon jó. 3 hete nincs csomó fejés után és nincs gyulladás sem. Mennem kell mert úgy hallottam jött egy giga kaki.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Visszajöttem. Annyira nem volt giga. De most is volt benne vér, igaz 2 perc után láttam csak meg és egy nagyon mikronyi. Mert most éppen ezzel küzdünk. Tegnap 2x volt vér a székletében. Este hívtam is a doktornőt. Most nem eszem tejterméket és holnap megnézi a popóját a kiscsajnak.
Szóval: én azóta fejek. Le tudtam mindig annyit fejni, amennyi elég neki, sőt most van egy kis tartalék is. De volt olyan nap is, amikor hozzányúltam a fagyasztott anyatejhez. Gond nélkül megette. Általában 20-30 perc egy fejés. Nem ömlik annyira a tej, előtte is masszírozok és utána is átnézem, hogy nincs-e valami csomó. De az avent kézi mellszívómmal, volt, hogy 3 perc volt, mire jött a tej. A medela elektromossal azonnal jön és úgy érzem jobban kiszívja. Ráadásul elég csak az egyik kezem, a másikkal akár simogatom a kiscsajt, ha nyűgös. Éjjel egyszer szoktam fejni, mikor felébredek (2 és 4 között). Mindig az előző fejést adom neki, melegítem cumisüveg melegítőben. Próbálok sokat inni (3-4 liter).

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Kincsesi

A káposztalevél megszűntette a csomókat? A gyulladásom már levonult, de az egyik mellemből nem tudok kimaszírozni egy csomót napok óta. Akkor újra kipróbálom....

Becsengő
A párásítót már használjuk és tengeri sós orrcsepp plusz porszívóval működünk lassan két hete, bár már napok óta csak egyszer, reggel kell használni ezeket, aztán egész nap semmit!
Gabesz

Kép
ugabesz

gabi, őszinte elismerésem, hogy ennyit küzdesz hogy anyatejjel tápláljad Adélt! sajnos a vér nem tudom, miért lehet, de azt olvastam, hogy ha a mellbimbód vérzik, az utána megjelenik a kakiban.

Kép
Kép
szalamandra

Márti!

Mennyi idős is Kamilla, hogy már fordul?
Pálmi még csak nem is próbálkozik ilyesmivel.

Egyébként a fejét már 1 naposan tartotta a kórházban, de akkor is csak úgy mikor büfizéshez felvettem, és azóta is. Meg ha hasra leteszem, akkor emelgeti, de közben nagyon elégedetlenkedik, és kb. 1 perc után már sírni is kezd, így ezt nagyon ritkán csináljuk.

Nikuc,
igen, úgy tűnik nem szeret hason lenni. Kivéve rajtam, de mostanában már ott sem annyira. Majd megpróbálom ezt a hátradőlést.

Apa most csinálta meg a tornát, amit az ortopédus mtatott, de nem bírja túl sokáig, 6-7 fejtartás után elfárad, az egész nem volt csak max 5 perc. Még talán a repülőzés megy a legjobban, mikor hassal lefelé felemeljük a levegőbe. Legrosszabbul pedig mikor hátonfekvésből ülésbe húzzuk fel. Ezt max 2-szer hajlandó megcsinálni fejtartással, utána már elhagyja a fejét :)

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika!

Kamilla 11hetes,de 3 hetesen már fordult hasról hátra mind2 irányba! De ezt nem kell tudniuk ennyi idősen,kb.3 hónaposan szokták a babák,de nálunk ez genetika lehet, Csabi és Berci 8,Lehel 5 napos korától tudta. A védőnő és a gy.orvos meg nem hitt a szemének! :lol:

Márti
borossné becz márta

Márti,

akkor nagy gratula az ügyes gyerkőcöknek! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Hát borzasztó éjszakám volt, de nem csak a terhesség miatt.

Tegnap este miközben jött haza a párom telefonon beszéltünk és belementek oldalról . A másik sávból ráhúzták a kormányt.
Az autós nem akart megállni párom úgy kezdte el üldözni aztán lehúzódott kiszállt a kocsiból egy cigány gyerek. Mondta párom akkor betétlap, mondta nem tud adni nincs biztosítás az autón mondta a párom akkor rendőrt hív a srácnak meg nem volt jogsija se. Hívta a bátyjáit, fasza. Elkezdtem öltözni rohanni, hogy nehogy még a páromat verjék meg a kocsiba kb 40ezres kár keletkezett, lejött a festék behorpadt a lökhárító ami összenyomódott és ajtónál ezért kijött egy púp szerűség, elég ronda. Végül is nem gáz csak egy másfél éves autó. :( Aztán adtak 10ezret és mi semmit nem tudtunk csinálni, állítólag nem volt náluk több ma még adnak 5ezret de hát a felére nem elég. A nagy rohanásban (még a lépcsőn le is futottam) semmi fájdalmat nem éreztem de mire hazajöttünk akkor éreztem hogy mindenem sajog és lefeküdtem de már nem bírtam felállni annyira fáj a csontom párom már be akart vinni a kórházban most is nehezen mozgok, de mondtam a páromnak ma úgy is megyek orvoshoz.

Borzasztó belegondolni hogy ilyenek vannak az utakon sehol nincs az ember biztonságban, párom csak annak örült hogy nem voltunk vele mert nagyon nagyot kellett fékeznie hogy csak az elejébe menjenek bele. Az ember hiába tartja be a kreszt ha a másik nem....

Kép
dius87

Sziasztok

Lenne egy gyors kérdésem.
A héten megyek genetikai ultrahangra.
Tisztában vagyok vele, hogy az egy komoly vizsgálat, amit nem is a saját dokim csinál, hanem genetikus, és nem babamozi, de ettől függetlenül apát beengedik? Mert ő biztosan nem zavarna sokat, csak nézelődne csendben... :)
Szegény annyira izgul hogy bejöhet-e, én meg nem tudok neki választ adni...

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház

Szerintem simán bemehet, velem is jön Apa, sőt Zsófi is, nem tudjuk hol hagyni :roll: Mikor mész?

Amikor a 12. heti UH-n voltam, mentek be apukák :wink:
Vendég

Csütrötökön megyek reggel korán.

De eddig sosem voltam kórházi UH-n, mert a dokim magán rendelésére járok. Csak ezt meg nem ő csinálja.

De örülök a jó hírnek.
Te jól vagy egyébként panndi? Tudjátok már a kistesó nemét?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház

Pingi bejöhet apa, velem is bejött, sőt szinte mindenkivel ment be valaki és még kamerát is vittek meg fényképezőt... elég nagy az uh-s szoba.

Kép
dius87

Nem tudjuk, de Zsófinál is csak a 21. héten tudtuk meg :) Bár kistesó nagyobb a koránál, szóval én reménykedem, hogy holnap megtudjuk :wink:
Hányás még akad, amúgy jól vagyok.

Te?
Vendég

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, remélem tudtok segíteni! Az egyik mellemen van egy kis véres pötty. Adél nem igazán akart enni belőle, így fejtem egy kicsit és láttam, hogy véres a tej. Mitől lehet? (most jön a foga, lehet hogy megsértette?) Kiszívhatja-e ezt a tejet vagy fejjem le? Hogyan múlasszam el?

Köszi előre is!

ildi

Kép
Kép
kincsesi

Gabesz!

Igen, a káposztalevél a csomót is nagyon gyorsan eltűntette, remélem neked is beválik!

Dius! Sajnálom, ami veletek történt! Hihetetlen milyen bunkó emberek rohangálnak az utakon... Én annyira ideges lettem volna, hogy biztos megszülök aznap...

Kép
Kép
kincsesi

Dius!

Remélem,már jobban vagy! Na,pont az ilyenek miatt félek megtanulni vezetni! De most már belevágok,muszáj lesz!

Ildi!

A Garmastan erre is jó! Persze,simán megsérthette az éles kis fogszéllel! 1-2 csepp vértől biztos nem lesz baja,de ha nagyon vérzik,akkor fejd le és mutasd meg orvosnak! Kamilla születése után mindkét mellbimbóm sebes volt,berepedezett és vérzett is eléggé,de csak 1-2 percig,mert a baba nyála elállította a vérzést! Lehet,itt szó szerint kell venni a kutyaharapást szőrével mondást!

Panndi!

Megy a drukk holnapra! De jó Neked! A hányás meg mondjon már le!Már biztos érzed a mocorgását is a picinek,mi az,hogy még kerülget a róka??? Én egyébként fiút saccolok Neked! :lol:

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Kicsit csavarogtam ma, voltam vásárolni Pesten, egész jól elvolt apa és fia nélkülem. :)

Dius
Nagyon sajnálom, ami veletek történt, így babavárás és karácsony előtt. Remélem jobban vagy.

Kép

Legyen az ünnep csendes,
mint a szíved dobbanása,
Legyen békés,
mint a hó hullása.
Legyen szép,
mint a gyertya ragyogása,
és vidám,
mint a gyermekek kacagása.

Kép
Kép
susytunder

Köszi lányok, jobban vagyok.
A kocsi igazából nem érdekel csak párom miatt nagyon meg ilyedtem, hogy nehogy baja legyen. De már sokkal jobban érezzük magunkat tegnap este elég letörtek voltunk mint a bili füle. Igazából szerintem a tehetetlenség miatt, mert az hogy összekoccanunk valakivel vagy belénk jön valaki figyelmetlenségből még nem akkora tragédia csak ha nincs biztosítása akkor semmit nem tudunk tenni. :?

Lányok a nyákdugó az minden esetben rózsaszínes? Távozott belőlem valami sárgás nyálkás zselészerű cucc. Bocs hogy így leírtam.
Már tegnap volt egy kicsi, most meg sok... nagy. Na nem részletezem. :)

Doki ma azt mondta ha hétfőig nem indul akkor ráhúzunk még 1 hetet aztán majd meglátjuk, de mondta ne beszéljünk róla mert az még nagyon sok idő ahhoz hogy meginduljon.

Kép
dius87

dius: szurkolok, hogy beinduljon! Nekem indított szülésem volt, remélem most nem lesz majd.

Autós dolog gáz. Én még Zsófival 10 hetes terhesen karamboloztam, hátulról belémjött egy kisbusz, totálkáros lett a kocsi, és amikor kiszálltam az autóból, láttam, hogy a kisbuszból öt pasi száll ki :shock: Hát egy pillanatra megijedtem, hogy ha ezek itt nekiállnak bizonygatni, hogy én voltam a hibás, mit fogok csinálni... de szerencsére rögtön elismerte a sofőr, hogy hülye volt, és töltötte is ki a betétlapot.

Márti: remélem holnap kiderül a neme :wink:
Vendég

Panndi még jó hogy nem lett semmi bajotok, és akkor ez a normálisabb fajta volt mert először mindig a másikra próbálják fogni.
Hát én is megijedtem volna.

Kép
dius87

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?