Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Puszedli, én is így jártam. Hazaértem, ledőltem és most keltem. Egyszerűen teljesen lefáraszt egy kis mászkálás.

Igen, én sem akarok házi praktikákkal próbálkozni. Hál istennek nincs szaga, és csak néha viszket..de érzem, hogy eltérő a normálistól!

Végre most ráérek, íme a családtámogatási formák:

TGYÁS: másnéven szülési szabadság
168 napon (24 héten) keresztül jár, melyet a várható szülés előtt 4 héttel korábbi időponttól lehet igénybe venni. Összege a napi átlagkereset 70%-a, maximuma nincs. Adókötles, de járulékot nem kell utána fizetni.
Én kiszámoltam a sajátomat, és kb. ugyan annyit fogok kapni mint amennyi a fizetésem. Mivel a tgyás nagyon kedvező, ezért szokták a kismamák magukat TP-re kiiratni - mert ugye arra is 70% jár felső határ nélkül - így 1 hónappal legalább kijebb lehet húzni, vagyis több pénzt kapunk.

GYED: A szülési szabadság letelte után a gyermek 2 éves koráig jár. Összege a táppénz alapját képező naptári átlagkereset 70%-a, maximum az évben érvényes minimálbér kétszeresének 70%-a. Tehát 2008-ban 69 000 x 2 x 70%, azaz 96 600 Ft. Ez bruttó összeg. Szolgálati időnek minősül, SZJA - t és nyugdíjjárulékot kell utána fizetni. Ez számításaim szerint kb. 70 000 nettó forint, bár ehhez kérdéses, hogy ki mennyit keresett előtte. Akinek ugyanis az éves keresete 1,7 millió felett van, ott 36%-ot adózni utána.
Ahhoz, hogy valaki a maximumot kapja, idén legalább a minimálbér kétszeresét - vagyis bruttó 138 000 Ft-ot - kellett keresnie.

CSALÁDI PÓTLÉK:
1 gyerek után: 12 200 Ft
2 gyerek után: 13 300 Ft / gyerek
3 gyerek után: 16 000 Ft / gyerek
Ennél valamivel több az egyedülállóknak járó összeg: 13700, 14800, 17000 Ft/gyerek.

GYES: A gyed lejártát követően, tehát a gyerek 2-3 éves kora között jár. Havi összege 28 500 Ft. (az öregségi nyugdíj legkisebb összege). Ebből nyugdíjjárulék címén 9,5% kerül levonásra, tehát havi nettó összege 25 792 Ft.

Jár még egy egyszeri anyasági támogatás, amelyet a szüléstől számított 60 napon belül lehet igényelni. Ennek összege 2008-ban 64 125 Ft
E mellett még az önkormányzatnál is igényelhetők egyéb juttatások, de erről mindenkinek a lakhelyén kell érdeklődni.

Tehát a menet:
szülésig táppénz
szüléstől a 24. hétig TGYÁS
Szülés után igényelni az egyszeri anyasági támogatást
25. héttől 104. hétig (vagyis 2 éves koráig): GYED
3. évben: GYES

Fontos, hogy a GYED és a GYES szolgálati időnek minősül. Tehát ha utána vissza akarunk menni dolgozni, akkor erre az időre jár nekünk a szabadság, ha nem akarnak visszavenni, akkor pedig ezzel az idővel is kell számolni az elbocsátásnál.

Pl. Én mikor elmegyek szülni 1 éve leszek a cégnél. Ha mondjuk 2 évet itthon töltök, és utána vissza akarok menni, akkor már 3 éves munkaviszonyom lesz. Ha nem akarnak visszavenni, akkor ki kell fizetniük a 2 év alatt felgyülemlett szabadságomat (2 x 21 nap) + az esetleges gyerekszabit (2x 2 nap) + felmondási tilalom véd 1 hónapig (30 nap) + a felmondási időre járó bért (1 hónap + 5 nap) + 1 havi végkielégítés.
Ez összesen kb. 5,5 havi bér. Ha visszavesznek, akkor is ki kell adniuk a 2 havi szabit, tehát mielőtt visszamennék ténylegesen dolgozni már előtte 2 hónappal bért kapok.

Nem mondom..nem a legegyszerűbb! Ha van kérdés szívesen segítek!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Bocsi most nem olvastam vissza, de majd bepótolom. Apukát megdolgoztam. :D Kimentünk a karácsonyi vásárba, meg körbenézelődtünk. Kaptam egy nagy hamburgert, meg kürtös kalácsot, amit nem igazán tudtam megenni, mert édes.

De jól össze is vesztünk. Betévedtünk egy baba- és játékboltba, 50%-os leárazás volt, társasjátékokat nézegetett. Az álmaim babakádja és játszószőnyege is ott volt, virított rajta a leárazás cédula. Ráadásul még használtan is sokkal-sokkal többért láttam, így aztán mikor nem engedte megvenni kimentem a boltból és ott hisztiztem, hogy akkor ha mindent utolsó hónapban akar megvenni, akkor jóval drágább lesz, ráadásul egyedül kell olyant vennie amilyent én akarok. Nah a vége az lett, hogy fél óra múlva visszaballagtunk, és megvettük őket. Annyira könyörgött, hogy ne duzzogjak, meg ne idegeskedjek, hogy árt a babának, beadtam a derekam.

Nah és a szerzeményeim összesen 15.000 Ft-ért :D. Mindegyik többfunkciós, átalakítható így nagyobb babaként is tudja használni.

Kép átszerelhetős az állvány, zenél sípol stb, a nagy állatfigurák később külön is használhatók

Kép a felső bébirész nem süllyed be, nem kell tartani a babát, aztán később leszerelhető, puha gumírozású, tapadókorongos, vízleeresztős
Vendég

Hát Anuk..nagyon szépek a babacuccok!
Látod, azért kezd megbarátkozni a gondolattal!

De arra vigyázz, hogy a pasik hosszú távon nincsenek oda a hisziért!

Mi is bementünk tegnap a kenguru goldba, csak körülnézni. Jó volt, a férjemet is tökre érdekelte..de csak egy mini sakkot vettünk! :D

Na megyek vissza a takarításhoz!
Holnap ultrahang! :D :D :D

KépKép
KépKép
kfnoémi

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:24-kor.

Heni

Kép
szheni

hello Lányok!
bocsánat, hogy kisé eltűntem, próbáltam elmerülni a tudomány mélyvizében... hétfőn szorítsatok, ha eszetekbe jut, mert akkor lesz az írásbeli. brrrrrr.
olvasgattam, amit az utóbbi időben írtatok, és lenyűgöző:) nagyon jók vagytok, hogy már vásárolgattok, meg nézelődtök. Én a bébinek még konkrétan SEMMIT nem vettem, magamnak pedig 3 terhespólót, mert éppen le volt árazva a Manu Artban. Mondjuk csak belelkesedtem, mert azok ugye nem olyanok, amiket dolgozóba fel tudnék venni, de jó, hogy vannak:) amúgy már nekem sem kényelmesek a "civil" nadrágjaim, szoknyáim.
Voltam a Jánosban az új dokimnák UH-on, nagyon helyes, rendes volt. Rendben találta, azt mondta, dec 15-én kell menni AFP-re, aztán meg 29én valami másra. Meg megcsináltatta a toxoplazmát a kismalac miatt, de eredmény csak jövő héten, ezügyben. Voltam én is a Sejtbankos történten, nagy örömünkre negatív. Én is gondolkodtam, hogy döntöttem volna, ha... a múltkor láttam egy down-os kétévest, és megkönnyeztem, olyan aranyos volt. Uakkor a testvérem gyógypedagógus, szóval látom egy kicsit, mivel jár... és hát nem vagyok benne biztos.
Ja, volt nálam a védőnéni - a plasztikai-seb reklám. de egész helyes volt. Szájensz fiksön, de azt mondta, sovány vagyok. ( biztos a szemét még nem csinátatta meg) meg, hogy egyek húst, meg egyek rendesen. Hiába mondtam, hogy eszem. Meg ő mondta hogy nem kell sokat hízni. 60 voltam, és ma reggel 60.8 volt. Ő mondta, hogy szedjek a tanuláshoz magne b 6 ot. Álítólag serkenti az agyműködést. Kár, hogy az a.)-n.) ig tartó felsorolások nem repülnek tőle a fejembe... 910 ft-ot megér:)
Ha véget ért a szóbeli mulatság is szerdán, én úgy fogok mulatni, hogy csak na. Biztos, hogy elmegyek a 2in1ba a Lövőház utcába z.Bs., meg moziba:) ha sikerül azért, ha ne, akkor meg azért.
Ja, és közben szervezzük az esküvőt is nagy erőkkel. Mmint én nyilván kisebb erőkkel, de azért sokat filozofálok rajta. Meghívó, legyen-e ültetés stb.
Bocs, hogy itt karattyoltam, ilyen késői órán. Visszatérek tanulmányaimhoz. Mindenkinek nyugodalmas jóéjszakást kívánok!

P.S: Noémi, nagyon szépen köszönöm én is a kimerítő tájékoztatást az ellátmányokat illetően. Azt véletlenl nem tudjátok, hogy az átlagkeresetbe mi számít bele? pl., hogy prémium, jutalom ( pénzbeliek) beleszámítanak?

no, tényleg zurükkolok. üdv

mormota
mormota20

Sziasztok!

Ma betöltöttem a 12.hetet :D . Remélem a továbbiakban is minden rendben lesz.
Tegnap délelőtt járt nálunk a Mikulás, itt volt a húgom kislánya is, nagyon édes volt a két rosszcsont, ahogy megszeppenve énekelték a dalokat. Majd rakok fel képet.

Anuk!

Nagyon jó a játszószőnyeg! Tapasztalatból mondom, hogy ezek sokáig lekötik a manót. Nekünk csak állványunk volt, de azt is imádta.

Kép
Kép
sosi

Jó reggelt Lányok!

Sosi, ismét korábban kelt, de azért én is itt vagyok hajnalok - hajnalán!
Bármilyen furcsa, gondoltam Rátok az éjszaka. Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nekem egyre kényelmetlenebb az alvás. Háton nem igazán tudok aludni..már hason sem. Ha pedig az oldalamra fekszem, hogy itt húz, hol ott. Szóval tök gyakran felébredek erre!
Most próbáltam párnát tenni a hasam alá..hát nem tudom, talán egy fokkal jobb, de az is lehet, hogy fáradt voltam!

Mormota, örülök, hogy ez a doki ilyen rendes volt. Ilyen korán kell menned AFP-re, hogyhogy? Nem teszel fel vonalzót, hogy ne kelljen visszakeresni, épp hol tartasz?
Drukkolok a vizsgádhoz, én hétfőn kezdek tanulni!
Az ellátásokról. A napi átlagkeresetet a TP-nél is, és ezeknél az ellátásoknál is egyformán számolják. Ezek számítanak bele:

2. A táppénz alapjánál figyelembe vehető juttatások

A táppénz összegének megállapításánál figyelembe vehető jövedelemként azokat a juttatásokat, bevételeket kell számításba venni, amely után a biztosított pénzbeli egészségbiztosítási járulék fizetésére kötelezett.
A figyelembe vehető jövedelmeket két csoportba soroljuk: rendszeres, illetve nem rendszeres jövedelem.

Rendszeres jövedelemnek az időszakonként, havi rendszerességgel járó juttatások minősülnek, mint pl. a munkabér (illetmény), pótlékok, a munkabér helyett kifizetett távolléti díj, átlagkereset, illetve a szerződés alapján havonta járó díjazás, vagy egyéb jövedelem. Az egyéni és társas vállalkozók esetében rendszeres jövedelemnek kell tekinteni a vállalkozóként elért, bevallott pénzbeli egészségbiztosítási járulékalapot képező jövedelmet.

A táppénz összegének kiszámításánál nem rendszeres jövedelemnek minősül:

· 13. havi illetmény,

· prémium,

· egyéb év végi részesedés,

· törzsgárda jutalom,

· egyéb jogcímen kifizetett, nem havi rendszeres jövedelem

Ezeket a nem rendszeres jövedelmeket a táppénz összegének megállapítása során kizárólag azzal az időtartammal arányosan lehet figyelembe venni, amelyre tekintettel azt adták.

3. A napi átlagkereset megállapítása

Külön-külön kell kiszámítani a rendszeres és nem rendszeres jövedelem naptári napi átlagát és ezek együttes összege képezi majd a táppénz alapját.

Sosi, gratulálok, hogy Te is betöltötted a 12. hetet! Aranyosak lehettek a gyerkőcök! Pont tegnap mondtam a férjemnek, hogy láttam a híradóban, hogy mindenfelé mikulás jött, egy csomó édes lurkó énekelgetett. Már alig várom, hogy mi is mehessünk! Eldöntöttem, hogy aktív szülők leszünk. Engem is vittek és én úgy szerettem!

Szheni drága, érzelgősködj nyugodtan. Gondolom nem volt könnyű beletörődni a lombikba - legalábbis mikor mi elkezdtük az inszemet, és úgy tűnt arrafelé haladunk, nekem nem volt könnyű. De talán ez az egyik szép része a dolognak, hogy láthattad akkor is a kicsikédet! :)
Egyébként szerintem fogunk tudni beszélgetni június után is. Múltkor unalmamba, beleolvastam a 2008. decemberi fórumba. Tök jó volt: valaki éppen akkor jött haza az újszülöttel a kórházból, valaki még "egyben" volt. Szóval tök érdekes volt olvasni az egészet!

Lányok, már csak 4 óra és láthatjuk Balta babát! Drukkoljatok nekünk nagyon!
Utána jelentkezem!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Jó reggelt!

És én még azt hittem,hogy korán keltem. Igaz, most olvastam vissza a tegnapot is..
MÁr most biztos vagyok benne,hogy a felét kihagyom annak, amit írni akarok.

Tegnap egész jól bírtam. Voltunk a párom szüleinél, tesójáéknál, és az én szüleimnél. Igaz ott szunyáltam egy nagyot. Az anyóséknál kicsit túl ettem magam, így megvolt a hányinger délután, de ettől függetlenül elégedett vagyok magammal. Még este el akartunk menni ajándékot venni a hugomnak, de már zárva volt a bolt. Na majd ma újra próbáljuk.Már csak kettőt kell aludni,és én is betöltöm a 12. hetet. Sosi, neked gratula hozzá!

A vásárlásról még annyit,hogy nem is igazán volt rá lehetőségem, mert ugye szarul voltam, és feküdtem.De nem is égek lázba.
Nagyon érdekes,hogy a barátnőm most szült júniusba. Hát én olyan lázban égtem, ő meg nem. És most fordítva van. Valahogy jobban izgulunk egymásért mint magunkért. Én mindig nyaggattam,hogy mi van, meg,hogy vegyen már valamit. Persze nem vett, és kevés is lett a ruci. Most ő nyaggat engem, hogy mikor lehet már tudni a nemét, meg vásárolni. Én még abban sem vagyok biztos,hogy a nemét tudni akarom.
Egyébként a családban már egyre többen jöttek rá mi a helyzet. Mindenki halkan szorít.
A legjobb apukám volt. Neki azért nem mondtuk el, mert tudom,hogy telekürtölné a falut. Erre mondja anyukám tegnap,hogy rájött. De előttünk lapított, nem szólt semmit. :wink:

Csak tudnám mit akartam még íri.
Csillagtancos reméljük jelentkezik hamarosan.
Na, jó. Ezt most elküldöm, és visszaolvasok.

Zsu

Kép
bvigh

Mormota, gondolok majd rád!
Anuk, szép dolgokat vettél. Ez is szép eredmény, de valahogy tényleg el kellene érned,hogy legalább úgy érezze,hogy ő is részt vett a döntésben.
Puszedli, ezt a melltartót szerintem én is láttam. Nem a Corában, hanem egy kis üzletben a Corán belül.
Benta, akkor már túl is vagytok ezen a nyavaján?
Heni, milyen nagy már a babád! Kíváncsi vagyok az enyém mekkora lesz pénteken.
Kfnoémi, várjuk a híreket! Kíváncsi vagyok mit szólt a férjed! És remélem képet is láthatunk!
Ácica, szerintem már lassan bejelentheted a munkahelyeden, hátha könnyebb műszakot kapsz. Mikor akarok bejelenteni?

Zsu

Kép
bvigh

Sziasztok Lányok!

Már írta vki, h azt hitte, vége a pisilős időszaknak, ezzel én is így vagyok, de 2 napja megint rengeteget járok, éjszaka is többször :( remélem nem azért, mert megfáztam.

Anuk, nagyon klassz cuccokat vettél, azok a játszószőnyegek nekem is nagyon tetszenek. Egyik nap én is bekukkantottam egy bababoltba, pont ezeket néztem, meg babakocsikat, húúúúú, de jók vannak... Nekem nagyon bejönnek, amik együtt vannak a hordozóval, ami autósülés is, de abból a párom ragaszkodik a ferrarishoz :) (Forma-1 mániás), szóval mivel két autósülésre nem lesz szükség, valószínüleg nem ilyen babakocsink lesz.

Mikulás járt nálunk, Biusnál pontosabban. Volt öröm :) Kapott "icike-picike barátok"-kisállatot, meg kindertojást, csokimikulást. Dísznek odaraktam egy virgácsot is, amire közölte, h "Anya, ezt biztos Te kaptad":) Párom csak holnapután ér haza, ő akkor kapja a könyvet.

És kedden megyünk UH-ra is, a 12 hetesre végre, kis késéssel.
És akkor onnantól kezdve táppénz, szerdán meg elmegyek a munkaügyi bíróságra, akkor van nyílt nap, remélem ott meg tudják mondani a tutit.

Kép
Kép
mimmi

Mimmi: erre föltétlen reagálnom kell.
Nem tudom, hogy bébihordozóban milyen a Ferraris, de 15 kilós fölötti gyerekülés kategóriában förtelmes. Sajna elsőszülöttemnek olyant vettünk (muszájból, indultunk No-ba, s ugye hosszú út stb....kellett), de minden egyes fityinget sajnálok amit rá adtunk.
Sztem fussatok még 2 kört, érdeklődjetek olyantól akinek ilyen márkájú hordozójuk van. Hátha az nem annyira gáz.

Kép
kissmanó

Kissmanó, a párom üzeni, h tuti McLaaren-es vagy :) :P :wink:

Viccet félretéve, a párom tesójáéknak van ilyen 9-18 kg-ig, ennek megvételével mi lettünk megbízva, a párom akkor döntötte el, ha gyerekünk lesz, ilyen kell neki. A tesójáék nagyon szeretik, de ez már ugye az eggyel nagyobb, mint ami újszülöttnek kell, a 9 kg feletti, ami pedig nektek van, az meg már az annál is nagyobb méret.

De mindenképpen alaposan megvizsgálom, mielőtt véglegesen döntünk és köszönöm a figyelmeztetést!

Kép
Kép
mimmi

üzenem a párodnak, hogy terepjáró párti vagyok. :wink:

ámbár mikor 1,5 éve egy kiállításon először láttam, engem is, a párom is megkapott. végül ezért is vettünk ilyent (mármint vette apa, mert ha személyesen látom (kiállításon nem vizslattam közelebbről mint 3 méter), nem vesszük meg. apa is útál egyedül vásárolni, csak akkor ugye a pindur még alig 2 hós volt, így időm semmi. na azóta is szívunk, azóta a középsőnek megvettük a Concord Lift Evo Pro (vagy Plus??? már nem tom), na közelebbről a nagynak is lecseréljük ezt a cart.

Kép
kissmanó

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:24-kor.

Heni

Kép
szheni

Hello lányok!

Reggel itthon hagytam a még alvó pasibandát, mert tegnap bepánikoltam, hogy még semmi ajándékot nem vettem karácsonyra, és elrobogtam vásárolni. Sikeres voltam nagyon, és még élveztem is. Most már csak pár apróság van hátra. Mire hazajöttem dél volt, és a férjem gyönyörű renddel várt, sőt főzött is a drága /= rendelt ebédet egy vendéglőből/. :lol: Imádom. Mivel rohadt sokat dolgozik én meg itthon vagyok, nem várom el tőle, hogy itthon besegítsen, de most nagyon jól esett.

Bébiülésünk van, ami ráadásul egy mozdulattal rátehető a b.kocsi vázára, így nem kell cipelni a hordozót, ami a babával együtt nagyon nehéz tud lenni. De ha már isofixes a kocsi, akkor le kéne cserélni egy isofixes hordozóra, mert az a tuti biztonságos. Abból viszont nincs nagy választék. Meg az is szempont lesz nálunk, hogy beférjen egymás mellé a 3 ülés, mert az imádott autómat nem vagyok hajlandó lecserélni :)

Kfnoémi, várjuk az élménybeszámolót!

Zsu, igen meggyógyult Máté szerencsére.

Sosi, kidobott az ágy?

Mormota, mit tanulsz?

Sziasztok!

Benta
benta

Jaj, most eszembe jutott, amikor Biust vittük haza a szülészetről: majd elveszett a hordozóban, pedig nagy baba volt, meg amennyire beöltöztettem szegényt, mégegyszer akkora volt a ruháival együtt. Aztán pár hónap múlva meg lógott ki belőle alul, felül :)
Amúgy nagyon szerettem a hordozót, otthon is használtam, pl. ha kint főztem, akkor abban volt velem a konyhában, abban kajált, amikor nem cumisüvegből kapta. A hordozót soha nem hagytuk a kocsiban, csak az utána következő ülést, mert azt már tényleg nem lehet másra használni.

Szheni, Ti most beloptátok ám magatokat a párom szívébe, tök boldog, h más is ilyen mániás :) Amúgy szerintem is nagyon biztonságosnak tűnik, de persze van millió másik is, ami szintén.

Noémi, mi a helyzet UH-téren?

Csillagtáncos, kérlek jelentkezz már!!!

Kép
Kép
mimmi

ja, aki nem örököl, avagy nincs még neki hordozója, s vennie kell, avagy valaki fog neki venni (s ezt előre tudja), akkor ajánlom, hogy ne a 0-10-es súlycsoportút válassza, hanem a 0-13-ast, mert sokkal tovább lehet használni. Főleg, hogy ugye júniusi gyerkőcök lesznek, nem áll az fenn mint a télieknél, hogy 1 évesen vastag téli cuccban esélyük se legyen a hordozóba beleférni.
Nekem van mindkét méret, eleinte tök jó, mert az apa járgányában is mindig volt egy, álltalában úgy is nálam volt, s tényleg ki-be cuccoltam a ház s a kocsi közt. De a végére csak a nagyobb volt jó, s akkor a gyereknek sokkal inkább ajánlott volt még nem ülve, hanem ilyen kagyló pózban utazni, ráadásul azzal még háttal is utaznak, ami ugye még ajánlottabb a kis buksijuknak, nyakuknak abban a korban.

bocs, ha észosztásnak vettétek volna, nem annak szántam

Kép
kissmanó

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:25-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Sajnos, most nincs időm visszaolvasni, majd holnap..

A lényeg: megjártuk az uh-t. Minden a legnagyobb rendben van, a kisbabánk gyönyörű...és ami a lényeg: KISFIÚT várunk!

Holnap részletesen beszámolok az egészről!

[/img]

KépKép
KépKép
kfnoémi

Heni: első gyermekemnél még számítógépünk sem volt, így fórumozni sem volt lehetőségem. mókahelyen sem.
barátaink közöt nagyjából miénk volt az első gyerek, rokonságban szintén. tehát tanácsokat max 100 éveseket kaphattam. az meg.....

első gyerkőcünk ráadásul januári, autónk csak 1 db. 2 személyes űrufuvarozó. Tehát mondhatni a második gyerkőccel lettem okosabb.

ja, s ha valami kérdeznivalótok akadna, csak tegyétek fel. hátha tényleg kisütünk itt a többi "veteránnal" valami okosat számotokra, elsőgyerkőcösöknek.

Kép
kissmanó

Na úgy tűnik, mégis ideengedett a férjem.

Tehát a beszámolóm:

A 4D Genesis egyszerűen csúcsszuper volt. A hölgy aki pedig ott volt egy tünemény! Folyamatosan úgy beszélt a babához, és mutogatta, hogy nézzük meg milyen szép! :D
Alaposan megvizsgálta: láttuk az agyát, a szívét - benne a 4 kamrát, a veséit, a hugyhólyagját, a gyomrát.
A talpacskája 1,3 cm hosszú... :D

Jó sokáig takargatta, hogy mi van a lába között! Még keresztbe is tette a két lábát..de addig vártunk, míg sikerül. Kivette a köldökzsinórt a lábai közül...és ott ágaskodott a fütyköse - azt mondták, azért mert pisilnie kell. :D

Persze mindketten nagyon boldogok voltunk, és vagyunk is! bár karácsonyi meglepinek szántuk, nem tudtuk magunkba tartani, így már az egész cssalád tudja!

Megkaptuk az egész anyagot DVD-n + kaptunk egy CD-t is, amin a fotók vannak rajta. (a fotókat az uh közben csinálta - egyszerűen megállította a képet) A vizsgálat közben végig kellemes zene szólt, és ez a filmen is rajta van. A CD-n pedig 50 db fotó van, ezeket elő lehet hívatni, de kaptunk is 3 db-ot kinyomtatva. (egyébként egy járt volna..)

Nagyon nagy élmény volt, és engem megnyugtatott, hogy láttam őt mosolyogni, most már biztosan tudom, hogy nagyon jó dolga van. Megpróbálok feltenni két képet: az első a mosoly a második a fütykös!

Puszi!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi, de jó neked! Gratulálok a kisfiadhoz! Holnap mi is megyünk!

Heni, Máté bárányhimlős volt, pedig be van oltva :roll: . Szerencsére emiatt 3 nap alatt lezavarta a pöttyöket.

Kép
benta

Kép

KépKép
KépKép
kfnoémi

Kép

KépKép
KépKép
kfnoémi

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:25-kor.

Heni

Kép
szheni

..

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Kfnoémi: gratulálok a kisfiúhoz!!

A tgyást tehát már mondjuk május közepén igényelhetem? Vagy csak a születés után adható be az oepnek?

Bár mondjuk jó messze van még, de ez a sok papír, meg igénylés!

És nagyon köszi a részletes infokat!

Akkor nektek inszem volt?

Anuk: szépek a szerzeményeid! kár, hogy hisztizni kellett érte, de már az is pozitív, hogy elment veled! Remélhetőleg tényleg csak idő kell neki! csak ismételni tudom, amit Heni írt.

Heni: barátnőm is mondta, hogy látta a megtermékenyített petesejteket. De nálunk sajnos nem járt sikerrel az első lombik:(.

Mormota: szorítok holnap!! meg szerdán is! Ügyes legyél!

Nem tesztek fel arról a Ferraris ülésről képeket?

Én is autós versenyzős rajongós vagyok, szívesen raliznék!!

Kissmanó, és a többi anyuka: én szívesen várok tapasztalatokat mindennel kapcsolatban, sőt, majd kérek is! Pl. babakocsi ügyben majd.

Benta: örülök, hogy sikerült a karácsonyi bevásárlás! és a férjed milyen rendes volt!

Mimmi: én is, és asszem Ácica is kedden megy a nucha szűrésre! Én már nagyon izgulok!
Benta: neked meg holnap UH!

Remélem Csillagtáncos jól van!

akkor magamról is egy kicsit:
délelőtt sikerült pulcsit vennem, kettőt, az egyikből jó lett volna az M-es, de inkább megvettük az L-eset, hogy később is beleférjek. És voltunk a Tescoban, egy kb. egy éves kislány hisztizett, mi rámosolyogtunk, integettünk neki, a férjem beszélt hozzá, és már semmi baja sem volt, mosolygott, oan tündér volt! a férjem is meg a kislány is! :lol:

Olyan gyorsan eltelt a hétvége:(, holnap meló, de végre itt a dec. 9. is!

Ja, alvás, én sem alszok vmi helyde jól..de annyira még nem is rossz.

Majd szülés előtt itt fogjuk éjjel nyomogatni a billentyűket!

Heni: én is bízom benne, hogy szülés után is jövünk majd ide, tesszük fel a babaképeket, meséljük majd kinek épp hol fáj, mennyit mosolyog, hány kiló stb.

De várom már a júniust! Hogy kinn legyen, és fogdoshassam! Nézegethessem!

Na, pusz, további szép estét!
Vendég

Kfnoémi: tündériek ezek a képek! És tényleg milyen boldog!
Vendég

Rengeteget írtam és elszállt :evil: ...

Noémi!
Gratulálok a kispasihoz! :D És köszi a TB-s infokat!!!!

Mormota!
Nagyon drukkolok!

Puszedli!
Múlt héten temettük el nagypapámat, erre írtam, hogy furi karácsony lesz :( ...

Anuk!
Klassz cuccokat vettetek!!!

KépKép
amadea

Amúgy mi jól vagyunk :D ...

KépKép
amadea

Amadea: részvétem!
és elnézést ha írtad, és nem emlékszek rá :oops:

Ja, még azt akartam írni, hogy negem kétszer látogatott meg a mikulást: péntek este kaptam a páromtól kinder tojást meg szaloncukrot. Kirakta a cipőmet az ablakba és abba tette. Meg szombat reggel ott volt az ablakban egy csomag:). Bár a férjem tudja, mióta terhes vagyok, alig csokizok.
Vendég

Noémi!

Gratulálok a babához, igazi pasi! :)
mukkancs

Hú, lányok. Fogy a kék festék. De így van jól ám.
Apának is megmutiztam a képet, egyből vette az adást, hogy egy tündéri kisfiú. Nagy gratula hozzá, Noémi.

Bébjárgányról: sztem eleinte fontos, hogy vízszintbe fektethető legyen, bár van aki beéri a 165 fok körülivel is. Nem tudom, nekem olyan nem volt. Aztán szempont, hogy ki milyen helyen fogja használni. Kicsiny kerekek kizárólag kátyumentes, síma felületre, lehetőleg aszfaltozottra valók. A 3 avagy 4 kerékről nem bírok nyílatkozni, eddig csak 4 kerekeztem. Nekem pindurral olyan van, ami téliesíthető, azaz zárt mózest csinálhatok belőle, a kupoláját szét lehet cipzározni, s van egy hálós része (nyáron lehet jó, hogy árnyékos is, de ugyanakkor levegőt is enged....s ezt hasznosnak vettem, lévén pindur júliusi), meg sportosítható. Igaz, ez egy dög súlyos kocsi (na jó, csak tízegynéhány), de mi itthonról kizárólag autóval megyünk el, csomagterek tágasak, így nem akadály. De akinek kis csomagterű az autója, ajánlom lecentizni a csomgteret s a bébkocsit is vásárlás előtt (persze ha akarjátok vinni a járgányt magatokkal). Bébkocsink kerekei hatalmasak, felfújhatók. Ennek hasznát is láttam, lehet épp pindur életét mentettem meg ezzel? Ugyanis középsőm egyik alkalommal kocsiztatta a húgát, de a lépcső peremébe megakadt, s a kis buti elengedte. Az meg lement vagy 6-7 lépcsőfokon, járgány kissé csámpás lett, de pindurnak ijedtségen kívül semmi baja. Az anyám majd szívbajt kapott, mert persze ő volt itthon a lányokkal. Szóval a terebélyes, masszív daraboknak is lehet előnyük.
Akinek van pénze (s több gyerekes befektetésnek valószínű megéri), na meg helye tárolgatni a különböző darabokat, az nyugodtan vegyen kombi járgányokat. Hordozóval, mózessel, sportrésszel. De sokan vannak, akik a sportrészt már nem akarják használni, inkább valami könnyebb, kisebb akkor a nyerő.
Szerintem tökéletes babakocsi csak mindig az adott pillanatban létezik. Ahogy nő a gyerek, változnk az ígények, s lehet ezt a gyártók mis tudják, s nem is csinálnak tökéletest, hisz akkor kevesebb lenne az eladás. Így meg sokan 2-3 járgányt is vesznek 1 gyereknek.
Miénk Inglesina márkájú, ez felétek nem igazán ismert.
Na, vigyázzatok a kérdésekkel, mert aztán olvashatjátok a kisregényeimet válaszként (na jó, most apa hazaért, lányok lecsutakolva, már hunyálnak, szal van időm).

Ja, egy tipp: akinek van lehetősége, használja ki a német, osztrák és hasonló ebay-es honlapok által kínált liciteket. Hasonlók a tesz-vesz, vaterához, csak képzeljétek mekkora No. Nos elképzelhetitek, hogy a licitek száma is arányos (s ezért IS tanulok németül)

Kép
kissmanó

Hello Mindenkinek!

Noémi!
Gratulálok a kisfiúhoz!! Csodálatosak a képek, és annyira aranyos, ahogy mosolyog! :D

Mormota!
Megy a drukk a vizsgához! CSak ügyesen!

Sosi!
Gratula a 12. héthez. Nekem még a holnapot meg kell várnom. Mondjuk mostanában nár sokkal gyorsabban megy az idő, mint az elején. És még én sem vettem semmit Prüntyőkének!

Anuk!
Szuper cuccokat vettetek. A kád nagyon jó praktikus, biztonságosnak látszik. Legközelebb már hiszti nélkül is biztos megveszitek, amit szeretnél. :wink:

Kissmanó!
Nagyon örülünk ám a jó tanácsoknak! :wink:

Amadea!
Részvétem a nagypapád miatt. Mi apósomat veszítettük el szeptemberben. Tényleg nehéz időszak ez sokunknak, de a sors nem hagy bennünket bánkódni, hiszen gyönyörű ajándékot kaptunk: a kisbabánkat.

Puszedli!
Végül is én holnap megyek UH-ra (nem kaptam időpontot, csak hogy dec. 6. és 10. között menjek), mert holnap el tud kísérni az uram. Nem is baj, hogy ilyen gyakran látom Prüntyőkét, legalább tudom, hogy minden o.k. Gondolok Rátok kedden. Utána egyből mentek Szentesre?

Benta!
Hál'istennek, hogy Máté meggyógyult.
Az én kolléganőmnek hányásos-hasmenéses vírusos betegsége van. Péntektől vasárnapig nem dolgozott, de holnap már jön. Kicsit félek, nem volna jó elkapni! :? Remélem, a vitaminok megvédenek.

Tegnap volt egy szabadnapom, nem kellett dolgoznom, erre mit csináltam? Takarítottam, sütit csináltam, vasaltam, anyósomnál voltam, vásárba mentem... aztán berogytam az ágyba... Erről ennyit. Ma már jönnöm kellett melóba :evil:

Remélem, tényleg jól van Csillagtáncos.
Vajon mi van Mia snow-val, Magdiival, Nanoémival?
Gyertek, Lányok!

Kép
ácica

Sziasztok Kismamik,

Hát gyönyörű babaképeket láttam ma is, gratulálok. Remélem mindenki más is jól kipihente magát, bár vizsga előtt, hmmm, nem is tudom már, ki írta...de nem is irigykedem! Egy kalappal azért a záróvizsgákhoz.

A babakocsis meg minden egyéb tanácsokat én is nagyon szívesen veszem, és nem csak a tapasztalt kismamiktól...ahogy olvaslak Titeket, itt mindenki olyan tapasztaltnak tűnik (rajtam kívül) én meg, bevallom, még jegyzetelek is... :)
Arról tudtok valamit, hogy a baba feje merre legyen a kocsiban? Mármint hogy menetiránnyal szembeni a jobb vagy az azzal ellentétes? Én pl. mindig szédülök, ha háttal ülök, legyen az vonat, kocsi. A babánál mi a jobb? Mert látok mindenfélét az utcán. Esetleg van olyan, ami cserélhető irányú? Az utcában szoktam látni egy anyukát, amint a kocsijából kivesz egy állványt, majd arra ráteszi a tetejét, láthatólag egyedül, minden nehézség nélkül. Nekem is ilyen kellene...

még én sem vettem semmit, szinte még magamra se, sajnos 34-es méretű kismamanaci nincs...marad a kismamaövem, azóta már három egyforma, mivel miután egyet megvettem, kettő mégis megérkezett az internetes rendelésemből :twisted: 3 hét késéssel...

Szép hetet és adventi készülődést mindenkinek
preta

Preta: első körben tutibb, ha a pici feléd néz. Hisz akkor őt nem is érdekelheti, hogy mi folyik körülötte, sőt: anyucit ha megpillantja, megnyugtató számára. Mikor meg nő, akkor egyes babák szeretnek nézelődni, szóval akkor már anyának háttal utazva jobb lehet, anyát otthon is megtalálja, míg a látnivalók.....
De ugyanakkor ha szeles idő van, bármikor jól jöhet, ha a tolókar átemelhető a másik oldalra, tolási irány megváltozik, babát nem fújja a szél, s azért anyával is tud "kommunikálni".
De ím itt egy cikk, azért nem tudok teljesen azonosulni vele. Érdemes a cikk alján a hozzászólásokat is elolvasni (nekünk nem átfordítható a tolókar, de maga a vázra kattintható rész tehető fordítva is....igaz most már csak alvásra használja a drága, nappal csak levegőn tud aludni, éljen a kertes ház)
http://velvet.hu/poronty/2008/11/24/mag ... more785444

Kép
kissmanó

ja, a német ebay-ről ha rendelek, tuti 2-3 hét a kiszállítás, s nem a feladó hibája. sajna ennyi idő a fuvar. nem tudom miért, de ez van (igaz, nem futár, hanem síma posta....lehet nálad is ez volt a "baj")

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Én nagykerekű babakocsit szeretnék, lehetőleg nem bolygókerekest, és állítható tolókarost.

Csak azt nem tudom eldönteni, hogy fontos, hogy mózeses legyen, vagy elég, ha vízszintesbe fektethető. Ugye nyári gyerek lesz, oan hideg nem lesz, télen meg már elég nagy lesz sztem, hogy a sima vízszintes is jó (tehát nem a mózeses), hisz azt is lehet téliesíteni.

Preta: sztem mindegy melyik irányból tolható, de sztem az állíthatós jobb, hisz ha nyűgösebb magad felé fordítod, hogy lásson, ha meg már majd tud ülni, akkor meg háttal lesz neked, hogy nézelődhessen
:wink: .

Ácica: priviben válaszoltam. és gyere beszámolni mielőbb.

Holnap kedd! majd ne aggódjatok, lehet csak este tudok jönni majd beszámolni, mert reggel 9-re megyünk, utána meg Szentesre, aztán megállunk az Aldiban.

Remélem mindenki jól van. Puszi, szép napot!
Vendég

Hát lányok így visszaolvasva mindenki jól van. :) A babák meg még inkább. :D Noémi gratula a kispasihoz.

Babakocsi ügyben nekem van favoritom, nem is olyan drága, csak legyen még mire megvesszük. :D Babahordozót a tesómra bíztam, ragaszkodik hozzá, mert mégiscsak az ő kocsijába kell, nekünk nincs.

A hisztihez annyit, hogy néha muszáj erőszakosnak lennem. Rod szerint ráérünk mindent akkor megvenni, ha megszületett a baba, és hazahoztuk. Egyszerűen nem érti meg, hogy mit adok rá mikor kiengednek, és csak úgy a hátamra kötöm lepedővel? Arról nem is beszélve, hogy hova rakom Pocok babát ha hazaértünk. Mikor rákérdezek, akkor vállvonás, és a tipikus patópálúr szöveg. "Majd lesz valami" és már fordul is vissza az aktuális számítógépes játékához folytatni ahol abbahagyta.

Nyah menek, mert tanulni kéne:(
Mindenkinek további szép napot, és jó pocaknövekedést.
Vendég

Sziasztok!

Noémi, a mosolygós kép nagyon jóóóóóóóó :) A kukis is, de a mosolygós... az olyan "hellosztok, itt vagyok és tök jól vagyok" :)
Én is akarok 4D-re menni :)

Kívánságra a ferraris ülések:

az újszülött
Kép

a 9-18 kg-s
Kép

és a legnagyobb méret
Kép

Kissmanó, akkor a tietek ilyen, ugye?

És álmaim babakocsija:
Kép
Kép
Elég húzós ára van, de már több helyen is néztük és 20ezer (!) Ft különbség volt köztük. Durva.
Babakocsival kapcsolatban amúgy szerintem is nagyon fontos, h mindkét irányból lehessen tolni. Biusét csak hátulról lehetett, na ez egyike azoknak a dolgoknak, amiket nem tettem el a második gyereknek.

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
mimmi

Jó reggelt Mindenkinek!

Nagyon köszönöm a gratulációkat! Tényleg nagyon nagy öröm és boldogság!

Nem tudom, lehet, hogy a boldogsághormonoktól, de tegnap este úgy bedúrrant a mellem, hogy muszáj volt lefeküdnöm és alátámasztanom!

De persze most már, hogy tudom, ki fog szopizni, bármit elviselek!

A babakocsiról: én is olyat szeretnék, hogy mózes + a hordozót is rá lehessen rakni. Mondjuk nekem azt mondták a barátnőim, hogy a mózes részt max. 3 hónapig fogom tudni használni. De arra gondoltam, hogy lehet, hogy ez nyáron pont jó lesz, mert akkor el-el tudunk majd menni..anyóshoz a kertbe...stb, mert Áron kényelmesen fog aludni benne.
A hordozó meg kényelmes, ha pl. egyedül megyek vele valahova kocsival, mert nem kell kivennem.
Én egyébként azt olvastam, hogy az amelyik nem hajtható le 180 fokban, az csak 1/2 éves kor után használható...nem tudom.
Én egyébként arra várok, hogy szóljanak a bababoltból, hogy beadtak egy ilyen használtat. Tudjátok, erről már írtam!

Na most megyek - egy kis időre - most már tutira összeírom a kelengyelistát!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Ezek a Ferraris ülések! wow!
végül is oan mint bármelyik másik, csak ferraris :lol: .

Mimmi: vmi ilyesmit szeretnék én is!
Vendég

Noémi: igen, ilyen.
Szóval a legnagyobb méretre bátran merem tenni ama kijelentést, hogy szar sem ér.
Másik kettőről nem bírok nyilatkozni.
Ellenben a 9-18-as kategóriában eddig Concord Trimax-unk volt, ódákat tudtam volna zengeni róla. Most vettünk egy Maxi-Cosi Priori SPS-t, hát ennek a bekötése (nem a széké, hanem a gyereké bele) egy álom a másikhoz képest.
szóval használva lehet mindig jobbakat találni.

tecc a bébjárgány, miénk azért nem ilyen, Inglesina Magnum, de ma már nem találom a mi modellünket a honlapon, imidzsváltás volt azóta.

Kép
kissmanó

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:26-kor.

Heni

Kép
szheni

Szheni, én azt olvastam, hogy ilyenkor már cserélődik a magzatvíz, és azért pisilünk többet.
Az elején nekem nyomta a hólyagomat, aztn volt kb. 1 hét, amíg végigaludtam az éjszakát, most meg újra megyek. Általában 1x, néha 2x, és észrevettem, hogy többet is iszom.
Egyébként az elején még jellemző volt, hogy kellett, de nem tudtam sokat pisilni, most meg igen.
Egyébként tök jó ez az oldal - nem is tudom kitől jött, nem tőlem. Az a lényeg, hogy nagyon jól látszik, hogy hol helyezkednek el a babáink.

http://www.whattoexpect.com/pregnancy/w ... ek-14.aspx

Úgy unom ezt a mai napot, már mennék haza!
Ha van kedvetek írjatok jó sokat!

Puszi!

KépKép
KépKép
kfnoémi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:26-kor.

Heni

Kép
szheni

Kfnoémi: én is alig várom, hogy leteljen! otthon már eltelik gyorsan!
Főleg, hogy a párom próbán, érte kell majd mennem.

holnap meg UH.

Mit dolgozol? Hány óráig vagy benn?
Vendég

Heni: nekem az a bajom a boglárkával, h már oan sok van belőle. 27 éve még szinte senki nem volt, utolsó volt szinte alsitán, most meg topos, és oan rossz, h megyek az utcán, és hallom, h Bogiii, és mindig azt hiszem nekem szólnak :oops: . Amúgy szép név, és annyira jól lehet becézni!
Vendég

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:27-kor.

Heni

Kép
szheni

hello Lányok!
Noémi, gyönyörű a bébi! és már igazi gyerekformája van:)
Nagyon szépen köszönöm a szorítást. ma volt az írásbeli. büntető anyagi jogból. Jó sokat írtam, remélem, el is tudják olvasni, még majd beszélgetünk valamit szerdát, és akkor kapok rájuk valamiket, amik valahogy görbülnek. Viszont képzeljétek, ma volt először, hogy idegen felismerte, hogy bébim lesz. Az volt,hogy mondta a felügyelő néni, hogy a vizsga 4 órája alatt az első kettőben nem szabad kimenni mosdóba. Egy kicsit megijedtem, mert - ahogy ti is írtátok - nálam ez gyakran szükségelet, de egyelőre nem adtam neki hangot. Aztán állok a tételhúzásért, és rámnéz a felügyelőnéni, magára nem vonatkozik a két órás korlát. Mondom, hogyhogy? ha jól látom, állapotos, maga menjen csak ki, amikor szükséges. Mondtam, hogy köszönom , de nem éltem vele mégsem, így is éppen csak készen lettem.
most nézek még egy kis filmet, aztán visszasüppedek a tanulmányok közé.
Szerda után pedig én is készülődni fogok, meg meghívókat gyártok, meg nézelődök. Indul a dolce vita.

Szép délutánt mindenkinek!

mormota
mormota20

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?