Jó reggelt Lányok!
Sosi, ismét korábban kelt, de azért én is itt vagyok hajnalok - hajnalán!
Bármilyen furcsa, gondoltam Rátok az éjszaka. Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nekem egyre kényelmetlenebb az alvás. Háton nem igazán tudok aludni..már hason sem. Ha pedig az oldalamra fekszem, hogy itt húz, hol ott. Szóval tök gyakran felébredek erre!
Most próbáltam párnát tenni a hasam alá..hát nem tudom, talán egy fokkal jobb, de az is lehet, hogy fáradt voltam!
Mormota, örülök, hogy ez a doki ilyen rendes volt. Ilyen korán kell menned AFP-re, hogyhogy? Nem teszel fel vonalzót, hogy ne kelljen visszakeresni, épp hol tartasz?
Drukkolok a vizsgádhoz, én hétfőn kezdek tanulni!
Az ellátásokról. A napi átlagkeresetet a TP-nél is, és ezeknél az ellátásoknál is egyformán számolják. Ezek számítanak bele:
2. A táppénz alapjánál figyelembe vehető juttatások
A táppénz összegének megállapításánál figyelembe vehető jövedelemként azokat a juttatásokat, bevételeket kell számításba venni, amely után a biztosított pénzbeli
egészségbiztosítási járulék fizetésére kötelezett.
A figyelembe vehető jövedelmeket két csoportba soroljuk: rendszeres, illetve nem rendszeres jövedelem.
Rendszeres jövedelemnek az időszakonként, havi rendszerességgel járó juttatások minősülnek, mint pl. a munkabér (illetmény), pótlékok, a munkabér helyett kifizetett távolléti díj, átlagkereset, illetve a szerződés alapján havonta járó díjazás, vagy egyéb jövedelem. Az egyéni és társas vállalkozók esetében rendszeres jövedelemnek kell tekinteni a vállalkozóként elért, bevallott pénzbeli egészségbiztosítási járulékalapot képező jövedelmet.
A táppénz összegének kiszámításánál nem rendszeres jövedelemnek minősül:
· 13. havi illetmény,
· prémium,
· egyéb év végi részesedés,
· törzsgárda jutalom,
· egyéb jogcímen kifizetett, nem havi rendszeres jövedelem
Ezeket a nem rendszeres jövedelmeket a táppénz összegének megállapítása során kizárólag azzal az időtartammal arányosan lehet figyelembe venni, amelyre tekintettel azt adták.
3. A napi átlagkereset megállapítása
Külön-külön kell kiszámítani a rendszeres és nem rendszeres jövedelem naptári napi átlagát és ezek együttes összege képezi majd a táppénz alapját.
Sosi, gratulálok, hogy Te is betöltötted a 12. hetet! Aranyosak lehettek a gyerkőcök! Pont tegnap mondtam a férjemnek, hogy láttam a híradóban, hogy mindenfelé mikulás jött, egy csomó édes lurkó énekelgetett. Már alig várom, hogy mi is mehessünk! Eldöntöttem, hogy aktív szülők leszünk. Engem is vittek és én úgy szerettem!
Szheni drága, érzelgősködj nyugodtan. Gondolom nem volt könnyű beletörődni a lombikba - legalábbis mikor mi elkezdtük az inszemet, és úgy tűnt arrafelé haladunk, nekem nem volt könnyű. De talán ez az egyik szép része a dolognak, hogy láthattad akkor is a kicsikédet!
Egyébként szerintem fogunk tudni beszélgetni június után is. Múltkor unalmamba, beleolvastam a 2008. decemberi fórumba. Tök jó volt: valaki éppen akkor jött haza az újszülöttel a kórházból, valaki még "egyben" volt. Szóval tök érdekes volt olvasni az egészet!
Lányok, már csak 4 óra és láthatjuk Balta babát! Drukkoljatok nekünk nagyon!
Utána jelentkezem!