Új privát üzeneted érkezett!

Nyah egy kis táppénzes gyorstalpaló

Táppénz a bruttó rendszer és nem rendszeres juttatások (nem tartozik bele az adómentes kajajegy, üdülési és társai) 70%-a, de ha nem dolgozol a cégnél minimum 2 éve, akkor csak 60-65%. Ebből jön le a 18%-os adó, amit a papíron kell jelölni. Ha nem kéred úgy is jó, csak lehet fizetni kell köv évben. Adójóváírás is ott kérhető kicsi x.

A gyedet úgy tudom(de nem biztos), hogy a megelőző év bruttó keresetéből számítják, és az ugye a táppénz bizonyos esetekben. A gyed ha jól tudom, akkor szintén 70%, de ebből már vonnak mindent, és maximális összege is szabályozva van, a mindenkori minimálbér másfélszerese! Nyugdíj, eü, adó stb stb! :shock: Szal lányok fel kell kötni a gatyát. Mivel én veszélyeztetett vagyok eleve nem volt kérdéses, hogy táppénzen leszek végig, így lóf.... nem fogok kapni. :( Az elfogadott új adótörvényekhez még nem jutottam hozzá, hátha van valami jóhír is benne.

Most nem olvastalak titeket végig, amiért bocsi, de nagyon elfáradtam a mai hajcihőbe. Úgy néz ki, hogy sikerült kibányásznom egy dokit aki hajlandó is elvállalni, 15-én akar megnézni minden leletemmel együtt. Sokan csak a szájukat húzták, hogy problémás kismama, sok gond lenne velem.
Vendég

Kép
Kép
mimmi

Bocsi, nem tudom, h sikerült kétszer :(

Anuk, az adótörvényekben jó hír???? Vicceltél, ugye? :)

Kép
Kép
mimmi

Mimmi, Anuk!

Köszi szépen a válaszokat!

KépKép
amadea

Köszönöm szépen a válaszokat!
Akkor kb. u.annyi ha elmegyek táppénzre, mintha gürizek tovább. Jó nem annyi, mert 10-15 ezerrel kevesebb, de kb. 8 ezer Ft a benzinköltség, ami ugye most lecsökken rendesen.
Vendég

a bruttó 96 000 GYED-ből lejön az adó, nyugdíj ilyenek ugye?
Kb. mennyi lehet nettóban?

Kár, hogy nem találtam kalkulátort, de lehet nincs is? Mármint, hogy beírod a fizud, és kiszámolja mennyi a táppénzed, a GYED-ed...
Vendég

mondjuk bérkalkultárot találtam, ott oan 74 ezer körül jön ki.
+ a családi pótlék.

Na, jól elbeszélgetek magammal:).
Vendég

Szegedi Kismamik!

Találtam még egy jó babaruha boltot...a Nagyáruház emeltén Zsebi baba gyermekruha bolt...nagy a választék és elfogadható áron vannak bébi ruhák is, ráadásul most valami akció is van...850-ért vettem hosszú ujjú bodyt....

KépKép
amadea

Ja, és I.o. magyar termékek...

KépKép
amadea

Sziasztok Csajok!

Anuk, biztos vagy abban amit leírtál. Én ilyet még nem hallottam, hogy ha nem dolgozol 2 éve a cégnél, akkor a TP kevesebb. Én úgy tudom, hogy az egyetlen szabály az az, hogy minimum 180 napos munkaviszonyod legyen, és a TP mértéke 70%, kórházi tartózkodás esetén 60%. A TP első 15 napja betegszabinak minősül, amit a cég fizet, és erre 80% jár.
Én úgy tudom, hogy az előző naptári év átlagkeresete számít, tehát esetünkben 2008 lesz ez. TGYÁS-nál, ami ugye az első 24 hétre jár még jobban is járunk, mert abból nem vonnak le minden adót.

De nem akarok pontatlanságokat írni, holnap előveszem a szoc.jog jegyzeteimet.

Egyébként most csak azért jöttem, hogy felrakjak egy pocakfotót. Ez hétvégén készült. Láthatjátok, ha jól megnézitek, hogy a hasam - finoman szólva - jetis. A sok szőr miatt gondolom, hogy biztos kisfiú..és az ő hormonjai miatt van ez.

Na íme a kép, és jó éjt Nektek!

Kép

KépKép
KépKép
kfnoémi

Amadea!
Ott én is jártam már, igaz,akkor még a kis unokaöcsémnek vásároltam... De tényleg jó cuccok vannak.
Hát én egy kicsit berágtam a hétvégén a férjemre: Voltunk a Severbe, és láttam cuki kis bodykat. Mondom az uramnak, nézzünk szét (még csak venni sem akartam, csak szétnézni!), erre elhúzott onnan, hogy ráérünk még... :cry:
Nagyon rosszuesett. Azt mondja, majd biztos kapunk ruhákat isemrőstől... Persze én ennek csak örülnék, ha így lenne, de azért könyörgöm, ne kezdjen már most spórolni a babánkon!
(Amúgy nagyon spórolós, az anyukájától "tanulta".)
Persze nem mutattam, hogy megbántódtam, minek cirkuszolni, csak kicsit úgy éreztem, hogy még nem is tekinti élő embernek a picit. Valszeg szoknia kell még a helyzetet...

Puszedli!
A bruttó 96.000 gyed a maximum, de ehhez elég jó bruttó kereset kell. Összegyűjtöttem erről valamit, ha megtalálom, felteszem ide.

Kép
ácica

Noémi!

Nekem is kb. ekkora a pocim és az enyém is szőrösödik :oops: (bár én a tiéden nem látok szőrcsit)....

Férjem agyon fog csapni, ha hazaér, megvettem a pelenkázókomódot.... :oops:

KépKép
amadea

Ácica!

Elhiszem, hogy rosszul esett...én is spórolós vagyok, de ki lehet fogni nagyon jó akciókat...ahhoz viszont szét kell nézni...

KépKép
amadea

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:22-kor.

Heni

Kép
szheni

Most először egy kis segítség a leletek értelmezéséhez:

LMP: utolsó menstruáció időpontja
GA (LMP): LMP szerint számolt hetek száma
EDD (LMP): LMP szerinti szülési időpont
EFW Hadlock: a bébi becsült súlya

Average US GA: az ultrahangos mérések szerint a hetek száma átlagolva
EDD (Average US GA): a mérések által meghatározott szülési időpont

CRL: ülőmagasság
BPD: fej átmérője keresztben
OFD: fej átmérője hosszában
HC: fej kerülete
APD: a gerinctől a hasfalig mért távolság
TAD: mellkas átmérője
AC: haskörfogat
FL: combcsont hossza
APAD: has hosszirányú átmérője
APTD: has keresztirányú átmérője

FL: combcsont
TIB: sípcsont
FIB: szárkapocscsont
HUM: felkarcsont
RAD: alkarcsont

YS: szikhólyag

Kép
ácica

Heni!

Ezek jó értékek.... :wink:

KépKép
amadea

És a gyedről:
A gyermekgondozási díj összegének megállapítása
A gyermekgondozási díj alapjául szolgáló naptári napi átlagkereset megállapítása kétféle módon történhet.
A szülőnek van 180 napi jövedelme
Ha a jogosult szülő a gyermekgondozási díj kezdő napját megelőző naptári évben, vagy a kezdőnapot közvetlenül megelőzően visszafelé számítva rendelkezik 180 naptári napi jövedelemmel, akkor a gyed alapját a táppénzre vonatkozó rendelkezések szerint kell megállapítani
A szülőnek nincs 180 napi jövedelme Ha nem lehet a táppénzszabályok alkalmazásával megállapítani a gyermekgondozási díj összegét, akkor a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér kétszeresének harmincad része figyelembevételével kell azt megállapítani.
Ha azonban a jogosult pénzbeli egészségbiztosítási járulékalapot képező jövedelme, illetve az álláskeresési ellátás alapját képező jövedelme nem éri el a minimálbér kétszeresét (2008-ban 138.000 Ft-ot) a gyermekgondozási díj alapjaként a tényleges jövedelmet kell figyelembe venni. Amennyiben nincs tényleges jövedelem, akkor a szerződés szerinti jövedelem (álláskeresési támogatás/vállalkozói járadék alapját képező átlagkereset) harmincad részét kell figyelembe venni.

Na nem fárasztalak benneteket tovább itt az éjszakában. Lassan én is mehetek haza. Jó éjt mindenkinek!

Kép
ácica

Uhhh, de bonyolult...legalábbis nekem :oops: ...

KépKép
amadea

Puszedli, én ezt találtam Neked:

A gyermekgondozási díj összegének megállapítása

Az 1 és 2 forintos címletű érmék bevonása következtében a gyed összegét – ha az nem 5 forintra vagy annak egész számú többszörösére végződik – 2008. március l-jétől a legközelebbi 0 vagy 5 forintra végződő összegre történő felfelé kerekítéssel folyósítja az egészségbiztosító.

A gyermekgondozási díj alapjául szolgáló naptári napi átlagkereset megállapítása kétféle módon történhet.

A szülőnek van 180 napi jövedelme

Ha a jogosult szülő a gyermekgondozási díj kezdő napját megelőző naptári évben, vagy a kezdőnapot közvetlenül megelőzően visszafelé számítva rendelkezik 180 naptári napi jövedelemmel, akkor a gyed alapját a táppénzre vonatkozó rendelkezések szerint kell megállapítani

A szülőnek nincs 180 napi jövedelme

Ha nem lehet a táppénzszabályok alkalmazásával megállapítani a gyermekgondozási díj összegét, akkor a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér kétszeresének harmincad része figyelembevételével kell azt megállapítani.

Ha azonban a jogosult pénzbeli egészségbiztosítási járulékalapot képező jövedelme, illetve az álláskeresési ellátás alapját képező jövedelme nem éri el a minimálbér kétszeresét (2008-ban 138.000 Ft-ot) a gyermekgondozási díj alapjaként a tényleges jövedelmet kell figyelembe venni. Amennyiben nincs tényleges jövedelem, akkor a szerződés szerinti jövedelem (álláskeresési támogatás/vállalkozói járadék alapját képező átlagkereset) harmincad részét kell figyelembe venni.

A gyermekgondozási díj összegének megállapításánál csak azokat a jövedelmeket lehet figyelembe venni, amelyek után a biztosítottnak pénzbeli egészségbiztosítási járulékot kell fizetnie.

Heni

Kép
szheni

Jó reggelt Lányok!

Heni, az én papíromon is voltak ilyenek, de a lényeg a legvége. Bár szerintem a két számot összetévesztetted. Nem a down kór: 1:2200 és a triszóma: 1: 35 000 ? Szerintem így kell lennie, mert én még olyat nem hallottam, hogy down kórra ilyen alacsony az esély. Mármint az 1: 2200 is gyönyörő eredmény, mivel 1: 250 alatt minősül pozitívnak. Az enyém 1: 650 lett.
Na mindegy, a lényeg, hogy a babád makk egészséges.

Lányok, most reggel megnéztem a TP-t és az egyebeket.

Ha beérek a munkahelyemre leírom őket!

Amadea, örülök, hogy neked is ekkora a pocid. Akkor nem az enyém túl kicsi. Bár pont arra gondoltam, hogy még 1/2 év hátravan...szóval jó nagy lesz!

Ácica, az én férjem ugyan ilyen. Mindenből használtat akar - szerinte ez az egész gyerek business egy nagy lehúzás, és egy csomó mindenre nincs is szükség. Részben igaza van, sokszor tényleg irreálisan drágák a cuccok, és tényleg ki lehet jókat fogni..de magunknak is csak ritkán veszünk használt cuccokat. Rá pedig olyan régen várunk. Nem azt mondom, hogy minden szir-szart vegyünk meg...de azért mégis! És egyébként igazad van, aki olcsón akarja megúszni, annak folyamatosan nézelődnie kell. Egyébként januárban szoktak lenni baba hetek - Corában, Kikában - addigra érdemes gyűjtögetni, mert akkor tényleg jó dolgokat lehet kifogni.
De egyébként én azt ajánlom, hogy az apróságokat mással vedd meg, és őt csak a nagy dolgokra vigyed magaddal. A pasikat úgy sem érdekli egy-egy body, amit mi órákig tudunk nézegetni, válogatni!

Na megyek, készülődni! Végre péntek, már csak 2 nap és megyünk a 4D-re! :D

KépKép
KépKép
kfnoémi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:22-kor.

Heni

Kép
szheni

jó reggelt!

ím a heti táblicsk

ma délben lehet megtudni, hogy ma, avagy csak hétfőn kapom meg a labor eredményt.

Kép
Kép

Kép
kissmanó

..

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Nekem ma megint oan pocsék napom van. Hajnal 5kor felkeltem és nem tudtam aludni, és mindenféle hülyeség jutott eszembe, persze, most be vagyok parázva, mondom az uramnak, hogy összement a hasam. még jó, hogy mindjárt kedd.

Heni: olvasom, neked sem volt éppen a legjobb az éjszakád:(. De legalább a babád egészséges!!!

Amadea: jártam már párszor a nagy áruházban, a boltot is láttam, de be még nem mentem. Azért köszi a tippet!

Ácica: Heni, Noémi, Anuk és mindenkinek a táppénzes infókat, meg a gyedeset...még mindig bonyi, de majd kiszámolják az oepnél, aztán akkor meg tudom mennyi jár pontosan :lol:

Csillagtáncos: remélem rendben hazaértél! De várom már, hogy gyere!!

Kfnoémi: szép a pocid! én sem látom szőrösnek!

Én is spórolós vagyok, meg nem is nagyon akarok újonnan venni babakocsit sem, ágyat sem. Kisruhára meg 800-1200 Ft-nál többet költeni. Sztem is egy biznissz az egész. Én még nem emrtem venni semmit. Csak nézegettem.

Pusz, szép napot! vagyis szebbet! :wink:

még jó, h péntek van!
Vendég

Sziasztok!

Látom megy a nagy számolgatás.
Ha már a témánál vagyunk, és vannak is szakértőink, akkor én is kérdeznék. Ha most én tp-n vagyok, az befolyásolja majd,hogy mennyit fogok kapni. Ha az ezévi keresetemet veszik alapul, akkor a tp-t is hozzá számolják, vagy csak a rendes fizumat? Bár olyan nagy különbség nálam nem lesz, mert a ker-ben dolgozom, és ott sajna minimálbérrel vagyunk bejelentve.

Pocifotók nagyon szépek. Megpróbálok majd én is mutatni egyet, bár nekem még tényleg semmi szinte. Bár én magamhoz képest nagynak látom.

Kismanó, most már tényleg elküldöm priviben is az adatokat.

Csillagtancossal mi lehet, remélem semmi gond nincs, haza értek rendben.

Úgy irigylek mindenkit, aki mostanában volt, lesz dokinál. Nekem még egy hét, pedig már úgy mennék. De csak kibírom valahogy. A rosszullétek rendeződni látszanak,már csak de. vagyok sz@rul. Bár amilyen szerencsés vagyok holnap biztos egész nap leszek. Ugyanis mennénk haza Mikizni a gyerekekkel. Szóval szorítsatok,hogy mehessek!!

Tegnap itt volt a keresztfiam. Úgy fel tud dobni. 2 1/2 éves, de olyan dumája van,hogy elájulok tőle. Nagy hantás már most.

Bocs a többiektől, akiket kihagytam, de kicsit lyukas a fejem.

Zsu

Kép
bvigh

hali

Ti vásároltatok már a babának? Mondjuk Amadea már lassan mindent beszerez :) én egy kicsit félek, most hogy probléma van.

Kisruhák, rugik, kocsikabát szal csak ilyeneket vettem még, de most nagyon kacérkodok egy (szintén teszveszes) készségfejlesztős játszószőnyeggel. Már kiságyat is kinéztem, kombiágy, szekrényes, ágyneműtartós. 45-ért van, lapra szerelten új, csak itt hirdetik. Nem merem megrendelni, Rod agyonvág. Mondjuk mondtam, hogy a jutalmam egy az egyben Pocokra költöm, de szerinte akkor is korai bármit is venni, a rucikról sem tud.

A táppénzhez annyit, hogy oepes ismerőstől tudom az adatokat, remélem nem vág át. Még nem kaptam tp-t, remélem, hogy valóban jó sok lesz :D Nem mintha az eget verő fizetésem lett volna.
Vendég

Sziasztok!
Bocsi, hogy régen írtam, de hétfő óta ismét dolgozom és olyan jól érzem magam :D Végre nem kell számolgatni otthon a napokat, hogy mikor megyek megint dokihoz. Gyorsan eltelt ez a hét és hasznosan. A munkahelyemen kímélnek, etetnek, főnöknőnk hozza be a sok vitamint gyümölcs és savanyúkáposzta formájában :D

Ja, Mikulásra megvettem a férjemnek a Kitolás c. könyv első kötetét leendő apáknak. Biztos tetszeni fog neki.

Kismanó, drukk a jó eredményhez, de biztos minden oké lesz!

Kfnoemi, jó a pocakfotó! Fog ez még gömbölyödni :wink:

Mia, látom Te is a Jánosban fogsz szülni. Hátha kb. együtt leszünk!

A gyedes témába én még nem nagyon merültem el. Ezt rábízom a cég könyvelőjére. Mindenesetre nagy mázlim van, mert amikor elkezdtük a lombikokat, már azzal az összeggel jelentettek be a munkahelyemen, hogy max. gyes-t kapjak.

Rémálmok: egyik éjjel azt álmodtam, hogy tatárbiefszteket eszem... :shock:

Vigyázzatok nagyon magatokra! Igyekszem sűrűbben jönni és alaposan visszaolvasni, hogy képben legyek.

KépKép
süni76

Még a kismamanadrágon és egy melltartón kívül semmit nem vettem. Megkértem a családot is, hogy ne állítsanak be Karácsonyra babás ajándékokkal. Úgy tervezem, hogy kb. februártól szép lassan elkezdjük a vásárlást.

KépKép
süni76

én is egy kismamanadrágot vettem, meg egy övterelőt, meg melltartót. a többit még csak nézegettem. Szerintem majd jövőre elkezdem a vásárlást. Majd összeírogatom mit kell venni.
Bár lehet kiságyat kapunk, és akkor csak egy pelenkázószekrényt kell csinálni, az meg nem nagy cucc, az uram megoldja:).

Süni: én is ezért maradnék febr.-tól a melóban, még ha nem is tölti ki csak 60%-ban a napomat, de gyorsabban telik az idő, mint otthon.
Bár otthon is tudnék mit csinálni, pl. nézegetném a teszveszt, mint Anuk:).
Vendég

Én ezen a héten itthon voltam, mert szabin vagyok, de még mindig nem értem a teendőim végére...bár tény, hogy tegnap én is leragadtam a teszveszen, és így jutottam hozzá ehhez:
http://www.teszvesz.hu/show_item.php?item=497832125
Nálunk márciusban nagy házátalakítás lesz, ablakcsere és hasonlók, addig szeretném megvenni a nagyobb cuccokat...én most úgy vásárolok, hogy írtam egy listát és minden hónapra van valami, amúgy még bőven van beszerezni való....ha egyben kellene megvenni, nagyon sok lenne :( ... Meg most még van rendes fizetésem, ha elmegyek táppénzre, kitudja mire lesz elég...

KépKép
amadea

Amadea: ez nagyon szupi!
A mi pelenkázónk is hasonló lesz, csak fiókok nélkül, meg fehér színűt szeretnék.
Vendég

Sziasztok!

Puszedli, milyen az övterelő? Mi is gondolkozunk rajta, mert nagyon sokat utazunk. Csak azt sajnálom, h itt sehol sincs olyan lehetőség, h béreljük, aztán majdnem a teljes összeget le lehet vásárolni.

Biustól megvan sok minden, csak hát ő októberi baba, a legtöbb újszülött-rugija elég vastag, nem tudom, mennyire tudom majd használni azokat júniusban. De mindenképpen fog kapni azért néhány új dolgot is a bébi :)

Apa mindenből újat szertne, mondtam is neki, ha nyerünk a lottón, akkor oké, különben be kell érni a használttal. Biuson voltak és két barátnőmnek adtam kölcsön őket az évek során, de még mindig teljesen jó állapotban vannak és legalább tudom, kin volt előtte. Valahogy nekem mindig is ez volt a problémám a használt cuccokkal: mosás, fertőtlenítés ide vagy oda, ki tudja ki volt, aki előtte használta :( lehet, kicsit hülye vagyok, de ez van.

Nálunk is a Kitolás könyvet hozza a Mikulás :) Nem volt semmi, ahogy megvettem. Párom mondta, h beugrik a mosdóba a bevásárlókp-ban én meg a könyvesbolt előtt álltam, amíg vártam rá és a kirakatból kiszúrtam a könyvet, fél perc alatt be, pénztárnál mindenkit félrelök, fizet és már újból kint vigyorog :) Nem buktam le :)

Nekem meg jó lenne, ha valami kismamaruhát hozna a Télapó, mert már nagyon leredukálódott a felhúzható ruhadarabjaim száma :)

Kép
Kép
mimmi

tessék:

én nagyon szeretem, hogy nem nyomja a hasam.

Kép
Kép
Vendég

én a teszveszen vettem, de ott most nincs, kétezer Ft volt.
Vendég

Sziasztok Lányok!

Egész délelőtt rossz volt a net a munkahelyemen, így csak most tudok írni.
Szheni, köszi a bókot. Ügyes vagy, hogy így tartod a súlyod. Én jelenleg +1,5 - 2 kg-nál tartok. ez is egész jó a doki szerint. Szerintem nem ronották el a papírodon a méretet. Nekem az UH-s doki azt mondta, hogy 11+5 hetes a baba a méretei alapján. A kombinált tesztesek viszont újra számolták, és nekik +1 nap jött ki. Úgy mint Neked is. Vagy +2...most elbizonytalanodtam.. Na mindegy is! Szóval ők csak a mértet nézik meg az UH-s papírról a többit nem!

Jövő héten megyünk hosszúhétvégére Sopronba, és szombaton Ausztriát terveztük. Én is szét akarok kint nézni, mert hallottam, hogy jobbak az árak, mint itthon.

Mi karácsonyra már babacuccokat kérnünk. Szerintem a család is örül, hogy végre azt vehet, nekünk meg könnyebbség, hogy ebben segítenek!
Én egyébként már nagyon vásárolnék - ezért is remélem,hogy vasárnap kiderül végre, hogy Balta baba kisfiú vagy kislány!

Puszedli, ha pánikolsz a hasad miatt, ajánlom a centimétert. Én reggelente szoktam méricskélni, mert ránézésre azért csalóka.

Bvigh, szerintem a TP is beleszámít.

Süni, köszi a pocakbókot!

Sajnos a reggeli rohanásban otthon felejtettem a papírt, amit be akartam szkennelni Nektek! Úgyhogy majd holnap bepögyögöm a lényeget!

Ma végre elmegyünk karácsonyi ajándék nézelődőbe, és még az is lehet, hogy este mozizunk!

Jó hétvégét mindenkinek!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Ismét itthon. Megvolt a temetés/ek. Kicsit könnyebb így, de a karácsony rettenetesen pocsék lesz. Még tavaly is a nagymamám csinálta a finom ebédet... Ez van. Sajnos ettől nem fognak visszajönni.

Ne haragudjatok, ha nem név szerint fogok írni, de kicsit sok volt visszaolvasni 4 oldalt :).

A GYED-ből majdnem 82.000 forintot kapok én meg kézhez. A Tgyás az 6 hónapig járt és a jövedelmem egésze volt, kevesebb levonással. Kb. 15.000 forinttal többet kaptam kézhez, mintha dolgoztam volna. A 180 napot bárhol dolgozhatod, az a lényeg, hogy 2 év alatt legyen 180 nap.

Anuk: Sokmindenki írt neked és mondott jó ötleteket. Nem akarom szaporítani a szavakat, csak annyit tennék hozzá, hogy a sorsod Te irányítod. Az, hogy mennyit viselsz el neki, vagy mikor borul ki nálad a bili, azt kizárólag Te érzed. Egyet viszont soha ne feledj: A pasik jöhetnek-mehetnek egy nő életében. Valaki megérdemli, hogy megálljunk mellette, valaki azt sem, hogy ránézzünk. Viszont a gyermeked örök!!! Egy férfi miatt sem szabad olyan idegállapotba kerülni, hogy életed legnagyobb értelme veszélybe kerüljön. Neked kell érzeni, hogy elfáradt-e a kapcsolatotok, mely teher alatt derült ki, vagy csak egyszerűen érzékenyebb vagy. Emlékszem, az én uram az első gyereknél mindent megtett értem. A másiknál már nagy rutinosnak érzi magát, és vele is el kell olykor-olykor beszélgetni. Igaz, vele lehet beszélgetni... Nem tudok igazán jó tanácsot adni, csak anyaként tudok annyit mondani, hogy nem kell mindenáron az apához ragaszkodni, ha nem érdemli meg. Biztos vannak más olyan férfiak is, akik tudnak apaként viselkedni - vagy apábbként. Nagyon gondolok rád, és okosan cselekedj!

Akik UH-n voltak, azoknak gratula. Bennem most tudatosult, hogy már túl vagyok a 14. héten. Teljesen kiment pocak a fejemből.

Heni: Milyen szép nagy pocakod van :). Nekem az első gyereknél volt ekkora ilyen idős terhesen. Most a másodiknál semmi nem látszik, sőt a régi ruháim majdnem leesnek rólam. Még egy kg-t sem híztam... Sajnos. Pedig akkor jobban tudatosulna, hogy lakó van a pocakban. Az igaz, hogy esténként már érzem, hogy mocorog :), de napközben nincs időm rá :? .

Noémi:Neked is szépen látszik már a babi. Gratula!

Valaki kérdezte a gyomorégést. Nekem hál istennek nem volt, de a szomszédasszonyom szenvedett tőle. Neki a mogyoró és a dió vált be. Ha nem akarsz folyton gyógyszert szedni :).

A szüléstől pőedig senki ne féljen. Max egy napig tart :lol:

Vigyázzatok magatokra! Puszi, Kata
torokka

na, megvan az eredményem. nem túl bíztató. 1/165 az arány, dönteni 1/250 alatt kell. Mentem a nődokimhoz, zárt kapu fogadott. Szinte hátast dobtam, de végül elértem telefonon. Mikulásjárás miatt ma délelőtti programot tartott. De tök rendes volt, elbeszélgettünk, mondta, hogy sajnos sok a fals eredmény, teljes letargiába azért ne essek (most már tényleg jobb, de bőgtem 2 kört). Hétfőn bemegyek, ismét megnéz uh-val (legalábbis asszem jól értettem), s akkor megbeszéljük a hogyan továbbot. Megcsinálom majd a tripla tesztet is, genetikai uh, s ha indokoltnak látja (én meg most mindenképp akarnám), akkor jöhet az amnio.
Most per pillanat az a lényeg, hogy lelket öntött belém, nagyon elengedtem magam.
Kicsit ránk is jár most a rád ebben az évben, remélem nem halmozok többet.

Kellemes 7végét, reggeltől ismét egyedül leszek a lányokkal, igaz este érkezik Édesapám, de egyet alszik, s megy is haza.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Van bárányhimlősöm, aki oltás mellett elkapta ez a sz@rt, így időm nem sok.

Kissmanó, nekem 1:690, és ezek az eredmények teljesen jók, ne aggódj. Én a korom miatt lehet, hogy ettől függetlenül kérem az amniót gondolkodom rajta. Ha két hónappal öregebb lennék, akkor küldenének. 3 lányod van? Nekem is a nagy 2.-os, a kicsi nagycsopis, de pasik.

Kfnoémi, a Genesisbe mész? Mi is, hétfőn, és nagyon kíváncsi vagyok. Férjem kedden elmegy síelni, és előtte tudni akarja, 2 vagy 1 nő várja haza :lol:. Ausztriába jó vásárolni, de Németországban mégjobb. Minden nyáron ott tankolom fel a család ruhakészletét. Sőt, az élelmiszer is olcsóbb, és a minőségi különbség óriási.

Amadea, szép a komód nagyon!

Nagyon várom Csillag jelentkezését, írjál!

Sziasztok!

Benta
benta

Sziasztok!

Újra itt vagyok.
Hát ezt a hányingert kicsit elkiabáltam reggel..... :lol: :oops:

Kata, de jó, hogy jelentkeztél! Tudom, nagyon nehéz lesz az ünnepeket túlélni, de remélem utána már tényleg tudsz a babára is koncentrálni.

Anuk! Még egy kérdésem lenne. A párod arról sem beszél, hogy most mit érez,hogy jön a baba? Az én párom sem egy beszédes ember, de mindig máshonnan közelítem a témát nála. A terhességről nem igazán tud mit beszélni velem, viszont mikor kérdeztem tőle, hogy felfogta-e egyáltalán mi lesz most, akkor már elmondta, hogy nagyon aggódik. Értem is, (a sok hányás miatt) meg azért is,hogy mi lesz ezután. Csak a sok gond és felelősség. És lássuk be igaza van. Ő még nem kötődik úgy a babához, mint mi. Bár amikor látja az uh-n, akkor kicsit közelebb kerül hozzá.
Igaz, az én párom azért messze van a tiédtől, de a beszélgetés neki is nehezen megy. Próbálkozz szerintem türelemmel, és ki fog derülni mi a baja.
Remélem nem veszed okoskodásnak, nem annak szántam.

Kismanó, remélem a dokid tud valami biztatót mondani!

Én nem tudom, ti hogy égtek ilyen vásárlási lázba, de nekem még eszembe sem jutott. Szerintem mi csak tavasszal kezdünk el vásárolni. Igaz, van erre külön félre tett pénzünk, ezért talán könnyebb lesz. Meg azt is meg akarom várni,hogy miket tudok elkunyizni az idén szült barátnőimtől. Babakocsit csak valami egyszerűt szeretnék, mert amint lehet lecserélem majd esernyőre a könnyebb közlekedés érdekében. Kiságyat viszont valószínű újat veszünk, kombit szeretnék. A többi meg lesz ahogy lesz.Azért nyitott szemmel járok.

Zsu

Kép
bvigh

Sziasztok!

Jelentem, még mindig a munkahelyen vagyok... :evil: és mindjárt üvöltök!!!
Ti már biztosan szundiztok :D Szerintem Prüntyőke is azt csinálná a pocimban, ha Anyuka nem ülne 12 óra hosszája az irodában.
Ha ez így folytatódik, élek a jogaimmal, és állandó délelőttös műszakra tetetem magam! (Igaz, előbb be kellene jelenteni a babót, na de majd jövő héten!)
Bocs, csak muszáj volt kidühöngenem magam.

Kissmanó!
Ne csüggedj! Nagyon-nagyon szorítok érted, hogy minden rendben legyen. Számolj majd be, mit mondott a doki!

Zsu!
Még én sem vettem semmit. Egyszerűen vásárlásra gondolni sincs időm, nemhogy kivitelezni (plusz én is a kunyizásban bízok :wink: )

Noémi!
Szép a pocid, a szőr meg nem látszik (különben az enylmen is van :oops: )

Kata!
Biztosan nehéz lesz az ünnepek alatt, de próbálj most már a babóra koncentrálni, és a boldogságra!

Puszi mindenkinek! Jó éjt!

Kép
ácica

Jó reggelt Lányok!

Kata, végre túlvagy rajta! Gondolom, hogy ilyen események mellett nem tudsz a babára koncentrálni, és a karácsony - mivel egy meghitt ünnep - csak rátesz egy lapáttal. De gondolj arra, hogy valamiért megkaptad ezt a nagyszerű ajándékot a sok rossz mellé, és pár hónap múlva lesz egy kisbabád!

Egyébként egyetértek azzal, amit Anuknak írtál! De az is igaz, hogy most egy érzékenyebb időszakot él ő is. Szerintem most még foggal - körömmel kell küzdenie a kapcsolatért, hiszen a babának is az lenne a legjobb. Persze, ha nem megy, nem kell erőltetni. Engem is anyukám nevelt fel, és egy percig sem sínylettem meg ezt, sőt! Úgy gondolom, hogy két olyan szülővel, akik állandóan veszekednek, vagy esetleg az egyik semmibe nézi a másikat..tényleg rossz lett volna!

KIsmanó! Gondolom, hogy kiborultál az eredmény láttán! Azt hiszem én kérném az amniocentézist...de igazából én tudom, hogy gyenge lennék egy beteg gyerekhez...Egyébként szerintem ennek az egésznek a kockázatát - mármint a vetélést - annyira "felfújják". Valahol olvastam, hogy már kevesebb mint 1%.
Egyébként meg tényleg van egy csomó fals eredmény.
Amit a sejtbanktól kaptam abban ez áll:

"A Kombinált teszt átlagosan 83%-os hatékonysággal szűri ki a Down kórral sújtott terhességeket úgy, hogy kb. minden 28. (!) kiszűrt várandós esetében igazolja a kromoszómavizsgálat a Down kór jelenlétét."

Tehát 27 téves fals pozitív eredmény...

Benta, akkor ennyit ér az oltás...bosszantó lehet!
Igen a 4D Genesisbe megyek! Telefonon nagyon kedvesek voltak, már nagyon várom! A férjem még alszik, de amint felkel átadom neki az ajándékot! :D És holnap délig folyamatosan arra koncentrálok, hogy egészséges lesz mint a makk, mocorogni fog, és persze megtudjuk a nemét!

BVigh, én is kérek kölcsön majd cuccokat..de azért vásárolok is, bár igazából karácsony után fogom kezdeni, mivel most az ajándékokra költünk, meg kapunk ugye már cuccokat is a fa alá. Ha mondjuk már megvan erre a pénz, akkor persze nem kell elsietni. De nekünk még egy kis lakásátalakítás is lesz..szóval inkább időben elkezdem! Másrészt azért egy terhességben lehetnek komplikációk is...pl. feküdni kell. És szeretnék mindenben részt venni!

Ácica, köszönöm! Most már mentegetőzök, mert a képen tényleg nem látszik a szőr! De igazából tényleg van! A barátnőm múltkor meglátta és kikerekedett szemmel nézte! :D
Sajnálom, hogy ilyen sokáig dolgozol, de remélhetőleg amint bejelented nem kérnek tőled ilyen dolgokat! Neked aludni kell éjszaka! Jobb félni mint megijedni alapon, ne várd meg amíg Prüntyőke jelez!

Na megyek, elkezdem a napomat! Ma már muszáj ajándékot vennem, meg van egy csomó dolgom, majd délután még benézek!

KépKép
KépKép
kfnoémi

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:23-kor.

Heni

Kép
szheni

Kissmano!

Én is biztos kétségbe esnék, de ha UH-val minden rendben, van orrcsontja, jó a tarkóredő, rendben van szíve, talpa, ujjacskái is, akkor nagyon kicsi a valószínűség Down kórra...(az ultrahangot még mindig sokkal megbízhatóbb módszernek tartják a biokémiai teszteknél)...remélem, minden rendben lesz veletek, írj, ha tudsz valami közelebbit!!
Valaki kérdezte, hogy miért kell nézni a szívbillentyűket....Down kórban a leggyakoribb fejlődési rendellenesség egy szívfejlődési zavar, ami pont a billentyűk szintjén van...

Torokka!
Jó, hogy jelentkeztél! A karácsony nálunk is furcsa lesz, de idővel biztos könnyebb lesz (legalábbis én ebben reménykedek)...

Megkérdezhetem, hogy eezt a GYED-et mennyi fizu után kapod? Természetesen jöhet priviben is....
Én annyit tudok hozzátenni ehhez , hogy a 180 napba a nappali tagozatos tanulmányok is beleszámítanak....

Csillagtáncosról tudunk valamit? Remélem jól vannak!!!!!

KépKép
amadea

Sziasztok!

Csillagért nagyon aggódok, remélem jelentkezik hamarosan.

Az oltásnak van értelme, mert eddig számtalan járványt megúsztunk, de ez valami mutáns dög, valószínű az enyhe idő miatt. Teljesen kipusztította az ovit, pénteken 2 gyerek volt a csoportban. Az oltott gyerekek közül is többen elkapták, de sokkal enyhébb a megjelenés. Nem 300, hanem csak 30 pötty, nincs láz, nincs szövődmény, és nem egy hétig tart, csak 2 nap. Szóval én oltás-párti vagyok.

Azért nem értem Kissmanó aggodalmát, mert ugyan az az értéke, mint nekem és Noéminek, és ez teljesen jó, negatív, akkor minek az stresszeltetés?

Heni, jól kitaláltad a sálat, én most egy babatakarónak fogok nekiállni, hogy amíg a többiek síelnek, addig a hüttében ne unatkozzak.

Ácica, remélem hétvégén nem kell dolgoznod és kipihened a tegnapit.

Szép hétvégét mindenkinek!

Benta
benta

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:23-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Gratulálok Heni, tényleg nagyon nagy baba. Nekem a dokim múltkor már hasit csinált, de hozzátette, hogy így még nagyon kicsi...hát úgy is tűnt! Ráadásul a crl-t sem mérte le rendesen, merthogy ilyenkor már nem az, hanem a fejméret számít. Na mindegy, majd holnap bepótoljuk!

Úgy irigyellek, hogy tudsz kötni..én is szívesen csinálnám...

Amadea, szerintem ez a max GYED, mert annak ugye van maximuma, és az kb. ennyi.

Benta, Csillagtáncos hamarosan jelentkezik, gondolom most itthon rokonoznak, stb. és nincs ideje. De írta is, hogy most eltűnik egy időre. Reméljük minden rendben!
Kicsit elnézted a számokat: Neked és nekem is 1: 650-hez az arány, ami teljesen jó. Kismanónak viszont 1: 165 - höz. És sajnos a 1:250 alatt pozitívnak minősül, így további vizsgálat javasolt. Erről beszéltünk. De még így is nagyobb az esélye a fals pozitívnak, mint a down kórnak. Reméljük vele is minden rendben lesz!

Képzeljétek, ma voltam a 2in1 outletben a Lövőház utcában. Már múltkor is nézelődtem, de nagyon drágállottam mindent. Ma is betévedtem, és akció volt, minden -70%. Szóval a múltkor kinézett felsőt megvettem. Az eredeti ára 8990 Ft volt, múlt alkalommal 4500 lett volna, ma meg elhoztam 2700-ért. Ráadásul kaptam egy -50%-os kupont a rendes boltjukba is. Mára meg holnapra szól.

Ma egész nap nagyon érzem a jobb oldalamat, és látom, hogy egyre jobban emelkedik ki a méhem. Mondjuk ez is a dolga. Már múltkor is a jobb oldalam fájt...illetve nem is fáj, csak kellemetlen.
Szóval azt hiszem nekem ez az érzékenyebb! Szerintem Balta baba is nagyon készül a holnapra!
Egyébként meg azt hiszem, nálam elkezdődött a kismamákra jellemző hüvelyi probléma..már 2 napja nem stimmel odalent valami. Kissé viszketek is, és a múltkori cytológiában a doki már talált kóros bacikat is. Van valakinek ilyen panasza? Mit használtok? Mondjuk a legtutibb, ha felhívom a dokit telefonon..csak kérdezem, hogy kinek mi a tapasztalata...

KépKép
KépKép
kfnoémi

hát igen, az 1:650 az egy remek arány. szemben az 1:165-höz képest meg pláne. pindurral emlékeim szerint nekem is 1:650 volt az arány, igaz akkor nem triszómiát, csak tripla tesztet csináltam. ez a triszómia asszem errefele újkeletűbb dolog, csak ha tudnám, hogy a dokinéni szerint is sok a fals eredmény, akkor mi a fenének kell csinálni, ráadásul csomó pénzt is kiadni.
no de eldöntöttem itt már szép csendben magamban, hogy megyek Mo-ra, s ott valami nagyfejjel megnézetem törpöt, s remélem az elég lesz a továbbiakban.

Csillagtáncos meg tényleg írta, hogy nem lesz netközelben, de remélem ha gép elé jön, akkor már csak jó hírei lesznek.

Kép
kissmanó

Kissmanó, ne haragudj, tényleg elnéztem, biztos azért, mert annyira jó eredményt akartam látni! Sorry! :oops:

Így is bízom benne, hogy minden rendben veletek! Vakegér vagyok, nem vitás :cry:
benta

Sziasztok!

Kissmanó: remélem csak fals eredményt kaptál! Szorítok, hogy ne legyen semmi baj!!

Torokka: én is kíváncsi lennék menni fizu után kapod, hogy legyen viszonyítási alapom.

Sajnálom, hogy ilyen nehéz dolgokon mész keresztül, a halálesetek sosenem jók, főleg nem karácsony előtt. És most még nagyon fog is hiányozni! kitartás, erős vagy! és ott a pocaklakód is! :wink: tudod az idő, sok mindent begyógyít.

Amadea: miért lesz nálatok furi a karácsony?

Ácica: jó sokáig benn kellett maradnod! szegényke! remélem áttesznek ebből az éjszakás műszakból! Mostanában már nem vagy oan álomszuszék mint eleinte, vagy csak nem panaszkodsz?

Heni: milyen nagy már! emlékszel mikor még csak 9 mm volt? :D
Gyorsan nőnek!

Kfnoémi: ha viszket és furcsa a szaga, akkor semmi házi praktika, nyomás a dokihoz!

Mi voltunk ma a Corában, láttam hordozós, vízszintesbe lefektethetős babakocsit 25 ezerért. Egész barátságos árban van. Meg babatakarót, meg babapárnát! jajj de édesek voltak!

Vettem egy szoptatós melltartót (890 Ft-ért :D), remélem ez kényelmes lesz, mert mostanában egyszerűen minden melltartó idegesít.

Kerestem kismamafelsőt, vagyis vmi pulcsi, de semmi oant nem láttam ami nekem megfelelő lenne (kicsit bonyolult vagyok öltözködés szempontjából).

Még a fél várost sem jártuk be, sokan is voltak, el is fáradtam. Nagyvárosban csak ezért rossz lakni :lol: .

Pusz
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?