Új privát üzeneted érkezett!

Vikóka!
Jobbulást!
A többiben sajna nem tudok segíteni!

Detti!
Ezek jó hírek nagyon!Ez már felér egy karácsonyi ajándékkal.
Mondjuk arról meg elképzelésem sincs,hogyan lehet direkt böfögni??! :shock: :roll: :evil:
Ez az egy-gyerekes álom-vilá ismerős!!!Pont a múlt héten ecsetelte a Tamás,amikor itthon volt a Beni és együtt bevásárló körutaztak.

Brigi!
Ez nem lehet Borkánál,hogy már a kistesó-effektus,Most jön rajta ki a fétékenység!

Lilla!
Dávidnak nem volt.Nem tudom,mennyire alkati kérdés.De a nyáron még beszéltük is,hogy következő nyáron majd a Benivel megyek kórházba. :evil:
Pénteken télapózás után viszem uh-ra,majd meglátjuk.
Szívem szerint bemennék az oviba,már csak a fényképek és az élmény miatt is.Csak attól félek,hogy akkor sokkal bátortalanabbak lennének!Legalábbis Beni és Marci.Olit az én jelenlétem nem nagyon zaklatná fel- szerintem.Majd még gondolkozom rajta.

Cat!
Nálatok pedig olcsó a fénykép!!!Nálunk a 10*15-ös 450Ft/db,a 15*21-es (vagy mekkorra) meg 620Ft.Egy sima egylapos falinaptár egy fotóval pedig 1.990Ft!!!!

Nemsokára szülői tájékoztatóra megyünk a Dávid kiszemelt,6osztályos gimijéba.Kíváncsi vagyok,milyen lesz,mit mondanak.Holnap délelőtt meg a Dávid megy,a gyerekeknek lesz bemutató óra,meg suli-látogatás.

Edit

Kép

Kép
edit73

Brigi,

És az hatott? Mert én nagyon ritkát szoktam a fenekükre suhintani, de utána általában kiröhögnek :roll: És akkor még jobban felhúzom magam :roll:

Vikóka,

Szerintem a 3 évesek már élvezik ezt, bár most csak ez a hercegnős vonulat lesz, nem tudom, hogy Bence mennyire lesz erre vevő.
Mi már tavaly is akartunk menni, de négyünknek közel annyiba került volna, mint a Kolping :roll: Kihagytuk.ű
Asszem, Ditkéék már voltak, csak éppen a debreceni előadáson. Ő többet tudna erről mondani.

A bábszínházban eddig mi mindig a 3. sor közepén ültünk. Az szerinem tuti jó hely, max. még egy-két sorral hátrébb, de mindenképpen a közepe felé. Az első sor se olyan gáz, de inkább a második sortól érdemes.

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Detti :)
De jó, hogy sikerült Bernát baját feltárni! Már a Kismama újságban is nagyon szimpi volt ez a doki.

Edit :)
Nekünk 380 Ft a 13*18-as kép. Ha mind a tizet megveszem gyerekenként, akkor kapok egy 30*40-es nagyítást ajándékba, ami egyébként 3000 Ft lenne. Teszek fel képet.

Vikóka :)
Bábszínház: elsö 4 sor ajánlott. Hátrébb még sosem vettünk. Már elsöben is ültünk az Aladin baletten, és szuper volt.

Jobbulást!!!!

Kép

Kép

Kép

Kép

Cat
Kép
cateye

Kata :)
JObban vagy már?? Köhögés?
Mindig elfelejtettem írni, hogy a mi dokink nekem Bioparoxot szokott javasolni a köhögésre. Eddig használt. Én egy megfázás után képes voltam hónapokig köhögni. Most ez nem jellemző. Nem vényköteles.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

De biztos az, csak nem tudom mit tehetnék??? Ma szó szerint nulla konkurrenciája volt a figyelmemért. Kb. fél 10 óta minden túlzás nélkül 3/4 órát foglalkoztam a kicsivel úgy, hogy ebben pelenkázás, szopi, öltöztetés, minden benne volt. A baba egész nap bent sem volt, szóba sem került. És szopi közben is meséltem neki, pelenkázásnál ott van és segít, .... Réka meg oviban volt és csak fél ötre mentünk érte. Ennek ellenére folyamasotan hisztizett.
Mindegy, remélem kinövi még mielőtt maradandó lelki törést szenved.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

De hogy írjak valami jót is. (Azon kívül, hogy legkisebbem egy angyal. :lol: )

Réka írni tanul! :) :) :) Mivel én nem vagyok híve a betűzésnek, olvasásnak ilyen korban, hát magától. :shock: Két napja betűket ír. Ma kicsit sajnálkozva közölte velem, hogy még csak ezt az egyet tudja (hogy honnan szedte???!!!). Nem tudom melyik betű vagy szám, de határozottan írásjel. :lol: :lol: :lol: Lehet, hogy feladom az elveimet, mert a végén még kitalál egy új abc-t. :wink:
Szerény vagyok ám!! :oops: :oops: :oops:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Cat!
Azért nálatok barátibbak az árak!Nálunk elég horror,így én nem is rendelek annyit,amennyit eredetileg terveztem.Meg csak a jövő héten megy a fényképész.Kíváncsi vagyok,mit tud belőlük kihozni! :wink: Én is szeretnék róluk közös képet!
Nálatok is a közös kép lett a jobb! :D

Brigi!
Hosszú idő az!1-2nap nem elég hozzá!inkább a rendszerességen van a hangsúly.Ha meg tudod oldani,akkor a nap valamely része legyen mindig az övé!Így lesz mindig,mit várnia. :wink: (tudod,mint a kisrókának :lol: )De így se lesz könnyű.Még nálunk is volt egy komoly időszak,pedig Dávid már 8,5éves volt,amikor születtek.
Nagyon ügyes Réka!Amíg vn kedved hozzá,yzerintem nyugostan tanítgsd!

Na megyek,agyoncsapom a fickóimat,mert nem akarnak eldugulni! :roll: Megy a másik szobában a hadd-el-hadd!

Edit

Kép

Kép
edit73

Hello

Brigi

Tök jóóó!!! Én abszolút élvezném, ha vmelyiket lehetne tanítgatni. :D Sztem ettől nem lesz semmi baja a gyereknek, csak akkor ha nem ő akarja. Persze az iskolában unatkozni fog, de hátha addig megváltozik az iskolarend. Amerikában pl simán ugorhat a köv osztályba az, aki tud mindent a sajátjából. Itthon se volna rossz, ha mindenki a saját ütemében haladhatna... :roll:

Borka miatt meg részvétem. :? Én se nagyon értem amikor állandóan velük foglalkozom és mégis mindig egymást ölik, nyekergettetik. :twisted: Biztos a kistesó is közrejátszik, de azért Bobó ilyesmi volt kistesó előtt is, nem? :)

Detti

Tök jó, hogy bejött a doki, reméljük igaza lesz. :) Szegény már jó egy éve biztos büfizik, nem? :(

Vikó

Jobbulást!

Az enyémek meg itthon, remélem péntekre már mehetnek Mikulásozni. :( Dávidna akkorák a mandulái és olyan tüszősek, hogy ihaj!!! És mindezt antibiotikum mellett hozta össze!!! :evil: Merthogy a füle is be volt gyulladva. :evil: Nem is értem hogy sikerült, mikor kijött már egy hete még csak náthás se volt. :( Persze holnap-holnapután suli, bébiszitter nem ér rá.... :twisted:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Nem mehettem haza! :(((
Hétvégén marhára begörcsölt a vádlim, szóltam a nővéreknek, adtak Calcimuscot, mondván, hogy az altatás mellékhatása lehet izomláz, stb... Hétfőn reggel mentem a dokihoz, hogy kivegye a dréncsövet, meg átkötözzön, és haza engedjen. Szóltam neki, hogy fáj a vádlim, erre, hát akkor vissza az egész, így nem enged el, leküldött ér ultrahangra, ahol megállapították, hogy a térdhajlat alatt egy kicsivel van trombus. Grrrrr!!!! Kicsi, nem zárja el az eret, van mellette áramlás, de ugyanúgy kell kezelniük, mint egy mélyvénás trombózist, és amíg fel nem oszik, addig bent kell maradnom. Már a műtét előtt 4 nappal elkezdtem szúrni magam a megelőző injekcióval, ezt most duplán kapom, reggel-este, aztán csütörtökön kontroll ultrahang, és ha minden rendben, pénteken mehetek haza. Az a fura még, hogy az uh-s dokinő szerint nem új, hanem régebbi rög, kb. 2-3 hetes... Jött egy érsebész is konzultálni, ő meg azt mondta, hogy ez azért elég nehezen állapítható meg.
Mostmár nagyon hiányzik az otthonlét, és a csajok, a csajok, a csajok!!!!!!!!! De megbeszéltük Lacival, hogy ma már behozza őket mindenképp, már nem olyan rossz a helyzet, a látvány sem rémisztő, szóval jöhetnek.

Lilla,
szerintem 2-3 hónap múlva már viszonylag szép lesz, szóval még beférsz. :wink:

Az autót én is imádom, nemcsak szép, de iszonyú kényelmes, mint egy nagy fotel, okos is, praktikus, de Laci nálunk az autófelelős (mint szakember), és ő le szeretné cserélni egy Ford S-max-ra. Egyik szemem sír, a másik egy kicsit sír, kicsit nevet.

Kép
baba888

Lilla :)
Jobbulást a pörcöknek, föleg Dávidnak.

Baba :)
Elég rosszul hangzik ez a trombus. :( :( Sajnálom, hogy bent kell még maradnod.

Jajj csak Ford-ot ne vegyetek. Nekünk Ford Galaxynk van (illetve nincs, mert most is szervízben van, elromlott a hátsó fütés, csak klímáz). 2 hetente szervízben van, mert mindig van valami baja, az 1 éves autónak. Gyönyörü, csili-vili, de mindenhol zörög, csörög, kezedbe marad, volt, hogy kioldott magától a kézifék. A legdurvább az volt, amikor az egyes és hátra menetet ad-hoc szerüen kezelte az autó. Néha egyes helyett hátra menetbe kapcsolt, illetve fordítva. A szervízben nem akarták elhinni, hogy ilyet csinál, amíg a szervizes pasi 15-böl egyszer be nem tette hátramenetbe az egyes helyett. Amikor meglátta Zoli az általatok hírdetett autót, rögtön mondta, hogy jobban kellene neki mint a Galaxy, pedig az egy kategóriával feljebb van. Van Renault a családban, bombabiztos, soha semmi baja nem volt, pedig már 6 éves.

Cat
Kép
cateye

Baba,

Húúú, nagyon sajnálom, hogy még mindig bent vagy a kórházban, és hogy újabb hülyeségek jönnek elő :cry: El tudom képzelni, hogy mennyire hiányoznak már a lányok.

Cat, Baba,

Nekünk Fordunk van, Mondeo kombi. Én totálisan meg vagyok elégedve ezzel az autóval. Most már le szeretnénk cserélni, mert túl nagy már nekünk, de ha tehetném ugyanezt a típust venném, csak az újban és nem kombiban. De az nagyon drága :( Én mondjuk a francia és az olasz autókban nem igazán bízom.
Dehát szerintem minden autó típusnak megvan a maga gyári hibás változata :( A kollégámnak Galaxyja van, és nem volt semmi baja sem vele.
Gondolom, Lacid jól körüljárta ezt a témát, és nem hiába döntött az S max mellett.

Cat,

Jók lettek a képek nagyon! Nálunk is hasonló árakkal dolgoztak, de az én fiaimat nem fényképezték, mert tegnap volt, amikor Bernátot dokihoz vittük, és úgy voltam vele, hogy vagy mind a kettőt vagy egyiket se fotózzák. Majd apjuk csinál róluk szép képeket :lol:

Lilla,

Sajnálom szegény Dávidot (és tége is persze :) ), remélem, nem húzodik sokáig.

Szurkolok, hogy a télapós bulikra minden kölök el tudjon menni!!!!

Detti

KépKép
kiliman

Baba,
nagyon sajnálom!!! De rossz, hogy még ez is jött! :cry:

Detti,
a Csodák Palotáját érdemes már megnéznetek, nem a rohangálós előtér miatt :lol: hanem magát a kiállítást élveznék, de Ti is! Van sok minden, ami úgy is tetszik nekik, hogy nem értik igazán, egyszerűen olyan, mint egy varázsvilág. Mi 10re mentünk, nyitásra, és akkor jó, mert még nincs sorállást az igazán élvezetes "játékokra". Ott voltunk 13 óráig, szóval el lehet tölteni a délelőttöt!
De örülök, hogy bejött a Veres doki!! Én már rég kinéztem őt a Kismamában, emlékszem írtam is mikor először panaszkodtál a büfikre. Nagyon szimpi az alapján, ahogy az újságban ír. Csak tényleg működjön a gyógyszer most már!

Edit,
sajnálom a sérvet.. :cry: Mi most várakozunk, áprilisban kell visszamenni, addig hátha bezárul. Mit néznek UH-on?? Mármint mit állapít meg?

Brigi,
részvétem, kilehetnek már az idegeid!!! :roll: Ha valamit én is nehezen viselek, az a figyelemfelkeltő nyígás :x :evil:

Nálunk semmi hír a fényképezésről!!! Úgyhogy csendben irigyellek csak Titeket!!

Sári beteg (változatosság kedvéért), jól megfázott, már 4 napja lázas, szóval ma indult az antibio. Remélem a pénteki ünnepségre meggyógyul!!!

BHRG jól ment Benivel, ügyi volt, de sokat is tornáztam vele most. Pár dolgot korrigáltunk, aztán január elején megint új gyakorlatokat kap :lol:

Kép
nettke

Sziasztok!

Nettke!
De,hogy így bejön Beninek a "torna"!Ügyik vagytok,csak így tovább!
Uh-n ugyanazt nézik,mint amit a doki manuálisan nézne!Csak azért lett volna egyszerűbb,mert helyben van.
De a Tamás beparáztatott,így csütörtökön elvisszük inkább a profhoz.Pár napja folyamatosan fáj a Beninek a jobb lába és a sérv is jobb oldalon van.Ráadásul amikor kint van neki (estefelé) mindig olyan kemény (nem olyan képlékeny,mint a többieké volt).Kicsit félek attól,hogy nyomhat neki valami ideget és ettől fáj (de remélem,nincs összefüggés és csak nőnek a csontjai).
Szóval inkább megmutatom a dokinak,hogy legalább tudjunk aludni!

Lilla!
Jobbulást nektek!Mit csinálsz a pörcökkel,míg sulizol?Kivel lesznek?

Baba!
Hú,ez nem jó!Mielőbbi jobbulást neked!

Edit

Kép

Kép
edit73

Nem unblock a fordot fikázom, csak az egyterü családjait. Sajnos nem sikerült nekik stabil kasznit létrehozni, mi szívunk a Galaxyval.
Lehet, hogy rossz szériát fogtunk ki, ahogy írod is. Nekem is van kollégámnak Ford Focusa 8 éves és kutya baja.
Egyébként nekünk is nagy a Galaxy, nyeklik nyaklik a kaszni, szóval lehet, hogy visszacseréljük a Vectrára. Volt olyan, hogy felparkoltunk az elsö két kerékkel a járdára, és nem lehetett kinyitni utána a csomagtartót, mert megtekeredett a kaszni. :roll:

Nettke :)
Nagyon ügyes Beni a BHRG-vel! Már a 3. feladatsort fogjátok kapni?

Sárinak jobbulást, Mikulásra gyógyuljon!

Sajnálom ezt a sérvet. :( Próbáltál növekedési fájdalomra kalciumot adni? Én azt adtam Samunak és elmúlt töle a láb fájdalma.(persze ha az)

Tegyél majd fel Nikiröl szemüveges képet. ÚÚÚgy megnézném milyen édes vele.

Brigi :)
Sok tülrelmet Borkához! Ez szerintem nála tesó féltékenység. :(

Cat
Kép
cateye

Cat,

Opel sose kop el! :wink:

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok4

Felhívtam a Kolpingot!A jövő évre betervezett plusz szoba felárról eléggé hímelt-hámolt a kiscsaj.Nem igazán tudta megmagyarázni,miért került bele az árlistába!Valami olyan dumát adott le,hogy azért,hogy minél több családot el tudjanak helyezni.Azaz ne vegyenek igénybe a családok a szükségesnél nagyobb elhelyezést (pl. 2felnőtt+1gyerek ne kérjen 2db 2ágyas szobát)Na de arra nem tudott mit mondani,hogy akkor 6fő /nagyapartman esetén miért van plusz díj.Igaz,hogy nagyapartmanban pótággyal 8főt is el tudnának helyezni.Illetve kérhetnénk 3db 2ágyas szobát is.(mondjuk azt nem tudom,hogy összenyitható-e 3szoba vagy csak 2)
Megint arra lyukadtunk ki,hogy nekünk valószínűleg az István-ház lesz a legjobb hely!
Így most arra kérnélek benneteket,hogy beszéljétek meg a férjetekkel/párotokkal,hogy milyen igényeitek vannak!!!Azaz ki milyen szobát kér,illetve ha mindegy az elhelyezés,akkor kérhetem-e az olcsóbb megoldást (pl. ha kisapartman helyett olcsóbb lesz a 2szoba)2szoba esetén csak az összenyitható megoldás jó-e?!!!!Van-e valami plusz igény!Esetleg még valakinek kiságy,bili,wc-szűkítő stb!?Mivel 3-5év körüli gyerkőcökkel megyünk,nem tudom,hogy mi lesz a szobában.De ha kértek pluszban valamit,azt ráírom a megrendelőre!!!!
Akinek megvan,az küldje át nekem a személyes adatokkal együtt az e-mailemre (nyedit@freemail.hu) JANUÁR 4-IG!Az is legyen benne,hogy voltál-e már 3szor a Kolpingban illetve kp vagy üdülési csekk lesz a fizetőeszköz!
Elméletben áprilisra még van bőven hely,így az nem lesz gond!De erre január elején az igényeket figyelembe véve mégegyszer rákérdezek és akkor egy gyors körkérdéssel egyeztetünk időpontot!És már foglalom is le a szállást!
Kb. január közepére tervezhetotek a 10%-os előleg fizetést!
Sikítson,akinek ez így nem jó!!!!!

Cat!
Még nem!Holnap meglátom,mit mond a doki!De zért ma adok neki Calcimuscot,hátha használ.

Nettke!
Jobbulást Sárinak!

Edit

Kép

Kép
edit73

Hello!

Megjöttem a suliból

Cat

Robi volt itthon velük,m eg holnap is ő lesz. Így persze még este megy úszni, 7-nél előbb tuti nem ér haza. Baromira bosszant, mert nem érti a különbséget, hogy én nem valami szórakozató dolgot csináltam amíg ő volt velük. :evil: Mostanra sikerült őket elaltatni, már másfél órás veszekdés után odaálltam az ágyuk emllé, mint egy kápó és rájuk szóltam, ha kinyitották a szemüket. Érdekes, a nem álmos kölkek 10 perc alatt bealudtak. :roll: Szóval csodás esténk lesz. :?

Kálcium a növ fájdalomra? De jó, h szóba jött, kipróbálom!!! Nálunk is rengeteget mondják esténként, h fáj a lábuk. Bár, én olyan tipus voltam és vagyok, h akkor fáj baromira a lábszáram, ha hulla fáradt vagyok- eddig én erre gyanakodtam, de kipróbálom a Ca-t.

Rakok fel szemcsis képet, ígérem-de mostanában nem is igazán készült róluk értékelhető fotó. :? Ja, és a méreg drága szemcsit Nikci egy hónap alatt kifektette az oviban!!! :twisted: Egyszer csak az láttuk, h orrnyerge totál kiegyenesedve és össze-vissza áll. És az a legszebb, hogy meg se tudja mondani, h mi történt vele, ovónénik se láttak semmit. :roll: Mindegy, gariban cserélik, de persze az újat is Néo-ból hozzák be, így imádkozhatunk, h addig kitartson a régi. :?

A kocsitok egy vicc!!! Ennyit szívni vele, hihetetlen!!!

Két ünnep között egy játszóházazás v egyéb program?
Színházjeggyel alakul a dolog? Azért januárban legyen mindenképp tali!!! Úgy néz ki, márc 1-re fogunk repjegyet foglalni. 8)

Nettke

Na, ez jó hír!

Edit

Remélem semmi komoly nem lesz Benivel. :(

Baba

Hát, ez nagy pech! :evil: És mondtak már vmi újat, h várhatóan mikor mehetsz haza? mennyi idő amíg egy ilyen rög felszívódik?? Ha jól értettem, azt már tudtad előtte is, h hajlamod van erre?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Eddig olvasó üzemmódban.... :D :D :D

Baba!
Kitartás!!!! Legalább szuper lesz a hasad! Gondolj erre!

Lilla!
Ahogy írtad első mondataidat, már tudtam mi lesz a vége. :wink: Egyébként ma nálunk nagyon hamar elaludtak a fiúk, tök fáradtak voltak. Mondjuk ma korábban keltek magukhoz képest.
Mi volt az orr-fül-gégésznél? Mi jövő hét kedden megyünk vissza kontrollra.

Cat!
Tényleg szívás ez a kocsi. Attila is Vectra párti (opelből).... :D :D , csak nekünk még a régebbi van.

Edit!
A kisapartman vagy a 2 egybenyitható szoba az olcsóbb? Mi az olcsóbbat választanánk.
Írj majd csütörtökön, hogy mi volt a dokinál.

Brigi!
Köszi már jobban vagyok, amikor újra lementem a dokihoz, kaptam másik antibigyót és az segített. Viszont a fulladásra a helyi tüdőgondozóban nem hajlandóak normál gyógyszert felírni és dec. 15-re kaptam időpontot, (hol van az még???), úgyhogy elmentem egy magán tüdőgyógyász-allergológus dr.nőhöz. Kaptam egy szuper gyógyszert, azóta az nehéz légzésem is sokkal jobb.
Szóval ebből lábalok ki, de helyette jött más. A derekamnál csigolyaív szakadásom van, ezt tudom már rég, csak nem mentem el gyógytornászhoz. Most viszont sos bejelentkeztem, mert nagyon fáj az egész és az egész bal lábam zsibbad, alig tudok menni. Szóval mindig van valami.....
Borkánál tuti tesó féltékenység van, nem lehet könnyű.

Most én is bajban vagyok Vendellel, mert vele is többet kellene foglalkozni. Gergő mindig kiharcolja a figyelmet és emiatt Vendel többször "hanyagolva" van. Persze próbálunk ugyanannyit foglalkozni mindkét gyerekkel, de Gergő valahogy mindig előtérbe kerül. És most jön elő , hogy pl. itthon mindig fejbefágja Gergőt valamivel, bántja, minket meg provokál mindenféle rosszasággal. Tudom, hogy a figyelmünkért van, de olyan nehéz elviselni ilyenkor a viselkedését. Agyon tudnám csapni ilyenkor, annyira felbosszant és mérges vagyok rá. Aztán próbálom magam lehiggasztani, hogy miért is van ez az egész. Aztán ahogy kettesben vagyunk, olyan kis aranyos, megölel, megszorítja a nyakam, hogy ő ennyire szeret. Ilyenkor tényleg nagyon jó lenne a külön-külön foglalkozás velük. Próbálok most még többet figyelni rá. Itthon bántja Gergőt, a bölcsiben viszont szüksége van rá, mert ő a félénkebb. Úgy megy be, hogy megfogja Gergő kezét. Itthon meg püföli. Persze azért sokat játszanak együtt, de ez a dolog eléggé zavar.
Remélem panaszkodom és helyrejön minden.

Detti!
Egy gyereket én sem fényképeztettem volna... :D Amúgy mi is lemaradtunk a fényképezésről, mert pont akkor voltak betegek. Bár a fél csoport az volt, úgyhogy várták újra a fotóst, persze nem jött. :evil:

Csajok!
Nálatok mikor van az utolsó evés és az milyen jellegű? Gondolom mindenkinél máshogy van, csak kiváncsi vagyok. Nálunk olyan összevissza van és este is ezsünk, de lehet, hogy akkor már nem nagyon kéne..., na meg az ivás!!! Este elkezdenek vedelni, szó szerint. Gergő sokszor 8 dl. Azért bosszant, mert reggel totál átázik a pelus, nyakig pisis. Hogy lesz ebből ágytisztaság?????? Nappal tök jó, sosem pisilnek be, de az éjszaka!!!! Pár napja csak 2,5 dl ihatnak, de utána folyamatosan nyígnak ital után.

Nettke!
Sárinak jobbulást!!!!! Mikulásozni muszáj!!!!!

Kata

Kép
kateduo

Cat!

Akartam még írni, hogy nagyon jók a képek!!! Amikor egyedül vannak, ott nagyon vagányak, Oli azzal a szájtartással!!!! :D :D :D
Tetszenek a kispasik!!!! :D

Kata

Kép
kateduo

Nekünk annyi kérésünk van a Kolpinggal kapcsolatban, hogy olyan elhelyezést adjanak ahol külön helységben tud aludni két 4 éves gyerek, tehát van nekik két kisheverő, ami leesésgátlós. A hálóban lévő emeletes ágy nekünk használhatatlan. Idén a nappaliban aludtak szegények nyomorogva, keresztben az ágyon, párnákkal elválasztva. :twisted:

Örülök, hogy jobban vagy!!! Láttalak ám a teszveszen duplo vonatra licitálni. Komoly készlet lesz! Én is keresek. Baromira egy 3774-es számú Duplo vasúti hidat. A Játékboxban elhordták, és csak 9.990-ért találtam a c-salen. A Játékboxban 7.990 Ft volt.

Vacsora: Nálunk folyamatosan van hazaérkezéstől, még este 9-kor is esznek. Most például mártogatóst csináltam nekik: taco chips, roquefortos öntettel , répa és karalábé hasábokkal. Ezt megették, de az előbb már vajas piritóst követeltek, és még csak egy órája vagyunk itthon. Aztán esznek az apjukkal általában szendvicset vagy virslit, ritkán bundás kenyeret, kockasajtot, utána lefojtják egy kis gyümölccsel és édességgel ha napközben nem volt az oviban.

Ivás: Csak vizet isznak este, de nem olyan horror mennyiséget mint Gergő. Mondjuk nekem éjjel kimennek pisilni maguktól, ha kell. Oli mindig megy, Samu ritkán.

Jó bosszantó ez a szemüveg dolog! :evil: :twisted:

Nekünk lassan el kellene hagynunk a délutáni alvást. Hétvégén 1/2 3 mire álomba kínlódják magukat, 4-kor alig bírjuk kirobbantani őket, és este 11-kor még fent vannak. :evil: :twisted: Nagyon nehezen veszem rá magam, mert délután még olyan jókat alszanak, na meg mi is.

Cat
Kép
cateye

Holnap lesz egy kontroll uh, amin kiderül, hogy felszívódott-e már, ha igen, akkor pénteken mehetek. Az, hogy mennyi idő alatt szívódik fel, sok mindentől függ, pl. a méretétől, remélem, hogy ez holnap már nem lesz látható!

Tegnap kivették a csövet, és átkötöztek, láttam végre az egészet, és elégedett vagyok! :D Szerintem szép lett, a doki is elmondta vagy 10x, hogy milyen szép a sebem. Vékony, szabályos, remélem szépen fog gyógyulni is, és nem lóg majd ki a gatyákból. :wink:
Folyton nézegetem a telcsimben a fotót róla, még így is, hogy benne van a varrat, meg friss, nagyon szép. 8)
És a köldököm is nagyon rendben van, nem úgy, mint a kontár sérvdoki után! :twisted:

Tegnap behozta a csajokat Laci, annyira jó volt velük lenni, olyan nagyon hiányoznak!! És elképesztő, hogy 1 hét alatt is mennyit változnak!!!! Azt elég hamar megértették, hogy nem szabad most rám mászniuk, simizték a kötést, meg puszilgattak, de azt nem nagyon értik, hogy miért nem veszem fel őket... :P

Kép
baba888

Baba!
De jó hírek!Szorítok,hogy pénteken hazaengedjenek!

Cat!
Én nem ismerem a kisapartman elosztását (mi eddig mindig nagyban voltunk),de az általatok elmondottak alapján akkor nektek csak a 2db 2fős szoba jöhet szóba ( kisapartmanban nincs külön helység a gyerköcöknek,nem?)!És akkor csak az összenyithatós verzió,ugye?Jól értem?
Én nem tudok róla,hogy lenne leesésgátlós kisheverőjük.Alapból felnőtt méretű ágyakkal vannak berendezve a szobák(+ az emeletes ágyak).A pótágyak is felnőtt méretű matracos ágyak. Leglábbis az értékesítő csajszi ezt mondta.Én is ezért gondolkodom a rácsos kiságyon!
Írom a kérdésed és rákérdezek.Milyen alternatív megoldás lenne még jó?

Kata!
Nem tudom,melyik olcsóbb,mert a csajszi össze-vissza hadovált ezzel kapcsolatban.De annyit mondott,hogy mindig a legkedvezőbb megoldást ajánlják. Szóval akkor nektek lényegtelen,hogy milyen szoba.Hordozható kiságyat (van amelyik rácsos,van amelyik hálós-utazóágy) kértek?
Oli dettó olyan,mint Vendel!Csak ő még az oviban is gyepálja a másik kettőt.Jól érzed,ez egyfajta figyelemfelhívás!Mindenképp meg kell oldani,hogy többet tudj te vagy a család bármely másik tagja foglalkozni vele külön is.Vagy külön programot csinálni nekik.Csak ez az egy ellenszere van az agressziójának.
Ivás:Oli dettó!Bár ő talán ha 2szer pisilt be éjszaka és nem is jár ki éjjelente.De amíg pelusos volt,sokszor kellett hajnalban ágyathúzni a kifolyt pisi miatt (legnagyobb pelenka mellett is).Mikor már ez rendszeres volt,én "kényszerítettem" Olit a napközbeni ivásra. Tehát eleinte kötelező volt minden étkezéshez dél deci folyadékot innia.Addig nem állhatott fel!Először tiltakozott, mondván,ő nem szomjas.De napjában 10szer elmondtam neki,hogy azért szomjas este,mert napközben nem iszik.Aztán vacsi után már csak vizet kapott,mert ha szomjas volt,akkor az is jó volt neki!(amúgy meg este ne lefetykeljen!)Szép lassan (tán egy fél év alatt) leszokott az esti/éjszakai ivásról.
Bár még esténként most is többet iszik,mint a többiek,de reggel mégsem pisil annyit,mint a másik kettő (sűrűbb a vizelete)
Esti kaja: mi 6körül vacsizunk szokásost: szendvics,virsli,tojás vagy ha van ebédről főtt kaja és kérik a gyerekek,akkor azt.Inni teát, tejet,kakaót,ivós joghurtot vagy gyümilevet kapnak.Vacsi után (ha rendesen esznek) kérésre még kaphatnak gabonapelyhet vagy kekszet.De fogmosás után (1/2 8körül) már csak víz van!!!!

Lilla!
Azért az elég érdekes,hogy nem tűnik fel az ovónőknek,hogy trapára megy a gyerek szemüvege.Ahhoz azért le kellett vennie!Hű,így azért elég gáz ez a dolog!Remélem,a következőre jobban tud majd vigyázni!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

Oli=Oli=Vendel :shock: :shock:

Edit :P
Nem ragaszkodunk a leesésgátlóhoz, csak valami alvási megoldást keresünk. Például jó nekünk földön lévö matrac is, onnan nem lehet nagyot esni. :D Vagy falra tolható heverö.

Szerintem ez csak a 2 szobás, egymásból nyílók ilyenek. A kispartman nappali+háló, ahol a nappaliban nem tudnak aludni. Tavaly ott egy falból lehajtható 1 db heverő volt, amire rátoltunk 3 széket, hogy ne essenek le, és azon aludtak széltében. Ennek a szélte kb 90 cm volt, így lelógtak jobbról balról. Az emeletes ágy meg a hálóban van, de ott úgysem fértek volna el ketten, egy gyereket meg nem tehetek egyedül a nappaliba, mert félne. Ráadásul ha már elmegyünk ennyiért pihenni, akkor ne lihegjen ott egy gyerek se a nyakunkba. :wink: Egymásból nyílóban nem félnének, mert nyitva hagynám az ajtót.[/img]

Cat
Kép
cateye

Cat!
Akkor a kérseiteket figyelembe véve:kellene 2egymásba nyíló 2ágyas szoba+ 2pótágy. :wink: Merthogy a szobában lévő eredeti ágyak matraca azt hiszem nem kivehető!Illetve talán nem is matracos ágy van,hanem heverő??!Hű,ezt nem is tudom!
A nagyapartmanban nem tolható a falhoz a heverő,mert a rövidebb végével van oda tolva.Egyik oldalon szekrény+emeletes ágy.Másik oldalon meg a radiátor+ablak.Na ez az én bajom is!!!
Vagy odapakolom az ágy mellé a bútorokat (szék,fotel,kisasztal) vagy lepotyognak a kölkök. N de ennyi pénzért még én rendezzem át a szobát???
Nálunk még a Dávid se tudott tavaly az emeletsen ágyon aludni,mert azt mondta,hogy klausztofóbiája volt.Totál rosszul érezte magát fent,mert annyira közel volt a plafon (pedig itthon is emeletes ágyon alszik)!

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit,
én mindig elégedett voltam a kisapartmannal, nekünk továbbra is jó, ha van benne a gyerekeknek egy kétszemélyesre kinyitható ágy és egy normál pótágy. (Emeletes ágyas kispartmanban még nem voltam, de az nem jó nekünk!)

Lányok,
viszont ha ennyire nem vagytok elégedettek a Kolpinggal és van jobb ötlet kb anyagilag ugyanezért, akkor tőlem mehetünk máshová...

Kép
nettke

Edit,

Mi mindenképpen két egymásba nyitható szobát szeretnénk. Ha leesnek az ágyról, akkor leesnek :wink: De nekünk nagyon nem jött be a kisapartman sajnos. A matrac nálunk is jó megoldásnak tűnhet.

Kata,

szerintem nem kerül többe a 2+2 szoba, mint az apartman, ugyanis mi eddig mindig szobában voltunk, kivétel tavaly, és ugyanannyit fizettünk. De majd Edit úgyis utánajár ennek :)

Vacsora: én próbálom tartani azt, hogy egyszer legyen vacsora. Nem szeretem, ha folyamatosan esznek (nem kell beleesniük az én hibámba :roll: ). Gyümölcsöt ehet Ambrus vacsora előtt és után is, de mást nem nagyon engedek. És választási lehetőség sincs nagyon: ha nem eszi meg azt, ami van, akkor más nincs. Édesség is csak annak jár, aki megeszi a vacsit.

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Köszönöm az infókat. Nálunk is az a baj, hogy délután folyamatos evés van. Amikor felébrednek du. akkor gyümölccsel kezdünk, mert az akkor szívódik fel a legjobban, ha nem teli hasra eszik, vagyis ha nincs kitöltve a pocijuk. Gyümölcs után pedig megint eszenek valami tartalmasabbat, aztán amikor hazajön az apjuk, akkor is esznek , de ez kb. 6 óra és még egyszer utána. Persze ebbe mindenféle van, főtt kaja, keksz, valami hideg...., ami épp van. De már nem bírom ezt a folyamatos evést.

Cat! :D :D :D
Fincsi lehetett a tegnapi mártogatós!!!!! :D :D

Edit!
Akkor 6 után már nem is esztek semmit?

Detti!
És az a vacsora hánykor van?

Nálunk is leesnek az ágyról....ezt mikor fogják kinőni???

Nettke véleményét osztva nekünk is szóba jöhet bármi más is, csak menjünk!!!!!

Baba!
Drukkolok, hogy pénteken hazamehess!!!! Csajok kivel vannak Lacival egyedül vagy segít még neki valaki?

Cat! Edit!

De hogy bírjátok idegileg????? Olikat??? Már érzem magamon, hogy én is durva vagyok, pedig nem szeretnék az lenni. Tegnap egész este veszekedtem vele, illetve Gergővel is, de Vendel dominált. Ráadásul tegnap egy könyvet is elszakított direkt.
Ma meg amikor bevittem őket a bölcsibe, kijöttem és akkor hallottam, hogy Vendel sír. Nem akart ott reggelizni, már mondta előtte nekem is. És képzeljétek kiakadtam magamon, mert nem zavart, hogy sír. Eddig mindig úgy sajnáltam, ha valamiért sír a bölcsiben, de most nem. Már annyira kiakasztott. Valójában ez a nagyon durvaság 2-3 napja van. Eddig csak Gergőt fejét ütötte, de ezt nem tekintettem jelnek, nem esett le, hogy m is van.

Lilla!
Ez a szemcsi durva. Hogyhogy elfogadják gariba?

Kata

Kép
kateduo

Vikó!

Lucának hogy megy az oviban a kaki? Ezt még akartam kérdezni, vagy hazaviszi? KÍváncsi vagyok, mert nálunk Vendelnél van ez. Vagy már megy simán wcbe?

Kata

Kép
kateduo

Egyesével jutnak eszembe a dolgok.....

Cat!

Igen a teszvesz....., kicsit horror!!!!!!!!! De nagyon nagyon fognak örülni neki a fiúk, imádnak legozni és sínjük, vonatjuk nincs. Vonatot is imádják, de abból csak azok a favonatok vannak. Annak bővítésére pedig anyutól kapnak ajándékba dolgokat.
Azt hiszem nagyon jó karácsonyuk lesz.
Ahogy írtad a vasúti híd árát, az is brutál!!!!! Pont néztem milyen mázli, mert az egyik sínpályában benne van egy híd. Persze kicsit egyszerűbb és más, de híd.
Még váltó és sorompó kellene, de az marad a névnapra, már így is túl sokba kerül az egész.
Ezeknek a gyerekeknek annyira jó dolguk van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Kata

Kép
kateduo

Kata,

Olyan 6 körül szoktunk vacsizni, valamikor egy kicsit előbb, valamikor később.

Otthon szerencsére nem esnek le az ágyról, meg általában máshol sem.

Nálunk Bernát és Ambrus is csak otthon kakil. Bernát szigorúan lefekvés után pelenkába, Ambrus meg direkt a pelusba lefekvés után. Ambrus tuti, hogy azért kakil pelenkába, hogy utána foglalkozzam még vele. Hónapokig a vécébe ment neki, aztán rájött, hogy ha Bernátnak megengedem ezt, és utána még törődöm is vele, akkor ő sem akar kimaradni a jóból :?
A másik, hogy Ambrus olyan izgága, hogy nem bír egy másodpercet sem nyugodtan ülni, még evés közben sem. Folyton mozog a keze-lába, forog, nem tud nyugodtan maradni (tisztára, mint az apja :roll: ). Emiatt a vécén sem tud ülni. Szól, hogy kakilni kell, rohanunk a vécére, ráül, és egy másodperc múlva feláll, hogy mégsem kell. Fél, hogy amíg a vécén ül, kimarad valamiből, vagy nem tudom.

És van még egy bajom (de ezzel remélem, nem vagyok egyedül): az esti alvás. Tudom, hogy volt már szó róla, de tegnap odáig jutottam, hogy utálom az estéket. Pedig nagyon sokáig alig vártam a fürdetést, mert utána végre CSEND és NYUGALOM volt a házban. Fürdetünk olyan fél 8 körül, utána egy kicsit még játszhatnak a szobájukban, aztán van meseolvasás, és fél 9 körül alvásnak kellene következnie. De nem! Utána kezdenek csak feléledni, visítoznak, verekednek, rohangálnak.
A múlt héten (ja, ezt még nem is írtam) feltűnően nagy volt a csend olyan fél 9 körül. Felmentem, és azt hittem, hogy rögtön elájulok: mind a ketten álltak a komód tetején kezükben egy-egy tégely testápolóval, és kenték a falat :twisted: Minden, a ruhájuk, a játékok, az ágynemű tiszta krém lett :twisted: Úgyhogy most gyöngyörűen néz ki a fal, egyszer olyan 2 m sugarú körben, egyszer meg olyan 1 m sugarú körben foltos :( Másnap gyorsan át is kellett rendeznem az egész szobát. Már minden a szekrény tetején van :shock:

Ja, nekem nincs egyébként bajom a Kolpinggal, úgyhogy részemről okés a hely.

Detti

KépKép
kiliman

Hello!

Detti

:lol: :lol: :lol: bocs, de nem bírom ki röhögés nélkül. Nálunk ezt kétszer is eljátszották, délutáni alvások alatt. :twisted: Egyszer még hizntőport is találtak és csak azt halljuk Robival, hogy Niki itt is kend v ilyesmi. :shock: Rohanok át a szobájukba, hát, nem részletezem. :roll: Robi piszok mérges volt, mert mi is aludni szerettünk volna- én még csak röhögtem kínomban, olyan sirlamas volt. A legjobb, amikor az uncsitesónál lopták el a kézkrémet és kenték be a franciaágy alatt az egész padlót. Uncsitesó meg egy idő után jött le árulkodni. :lol: Kicsit se égtem....

Este nálukn már vagy másfél éve megy ez a cirkusz, egyre kisebb kihagyásokkal. Mondhatni, most már jó ideje nincs jó esténk. Ha nem alszanak du, akkor ugyen beájulnak hamar, de Niki rengetegszer felsír és éjjel is-sokkal nyugtalanabbul alszik. Nálukn is már két éve ugyanaz a dolgok menete, megvan az esti szertartás, időpontok is ugyanakkor vannak, lámpa is van nekik és nem is azt látom rajtuk, h félnének ottmaradni egyedül. Hanem akkor indul a buli!!! :evil: Meg a pisilni kell, kakilni kell. A szomjas vagyokat nagyon hamar leépítettem, nem hiányzik, h éjjel bepisiljenek v állandóan pisilni jöjjenek. :evil:
Nálunk abszolút arról lehet szó, h próbálgatják a határokat. Sajnos Robira nem számíthatok a kemény fellépésben. Ő max visszaküldi a kijárkálót a szobába, hogy legközelebb elveszi a villanyt, kirakja a cicához. De ahogy eljön a "legközelebb", elkezdenek sírni v fogadkozni, h most már alszanak és a pancser megint csak beküldi őket a helyükre azzal, de legközelebb.... Úgyhogy vagy én vagyok kemény, vagy senki. És nekem NAGYON fárasztó egyedül állni a sarat MINDEN este. :evil: :evil: Nem tudok egy mailt megírni v egy filmet megnézni a TV-ban, mert 2 percenként pattogni kell hozzájuk. :evil:
És sajna délután ugyanez van itthon. Képzelheted, mennyire várom ilyen szempontból Amerikát- ha/amíg Robi nem talál munkát, addig én leszek velük egyedül, addig ovi se lesz. Brrr. :evil:

Kata

ezt ebayeztem nekik kintre:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 0319072533

szerintem kezdő készletnek elég jó. 8) de egy vonaton meg sineken én is gondolkozom hozzá. :oops:

Szemcsi: hát igen, ovónénik ebben a tekintetben nincsenek a topon. :? Csomószor mesélték, h suttyomban leveszi és megtekeri a fülrészen a műanyagot. Ettől baja nem lesz, de simán leveszi elbújva és addig bármi történhet vele. :evil: Szerencsére cserélik, mert az egyik oldalon látszik, h vmi történt vele, de mindkét száránál el van repedve ahol a csavar van benne. Az meg nem normális egy ilyen tartósnak beállított szemüvegnél.

Edit, Kata, Cat

Dávid is így szereti felhívni magára a figyelmet. Nikit cseszteti, dobál, már 3 favonatsínt eltört ilyenkor... Én is elég nehezen viselem, mert úgy érzem odateszem magamat még most is eléggé és foglalkozom velük. Leginkább akkor csinálja, ha pl anyuval beszélek a számítógépnél. Úgyhogy talán legalább nem Nikire féltékeny. :? A külön programokhoz meg nincs is kedvük- minegyik mindig azt és úgy akarja ahogy a másik. már a hajam égnek áll tőlük. :?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Voltunk délelőtt dokinál,vízsérvet állapított meg Beninél. Március elején műtik.
Aztán épp,hogy hazaértünk,mehettünk a pörcökért az oviba.Ott azzal fogadtak,hogy Olinak 39,5fokos láza van és Marcivíl egyetemben folyik a trutyi a szemükből (mióta ovizunk állandóan kötőhártyájuk van).Úgyhogy kettőjüknek ugrott a holnapi télapózás! :( :( :(
Jó nap volt!!! :shock: :evil: :(

Alvás nálunk is így megy egy jó ideje!Ovis-napon tök könnyen elalszanak délben (ami ugye 1/2 2körül van).Alszanak is 2,5-3órákat (ha előbb ébresztek,tiszta zizencsek).Na de ha nincs ovi és még esetleg program se :shock: :roll: ,már délben sem akarnak aludni.Az esték meg szörnyűek!!!!Fekvés már csak 9körül van,de 10előtt szinte sose alszanak el.Sokszor más alszik a Dávid és még velük üvöltözök,hogy maradjanak már csendben,mert a Dávidnak aludni kell,holnap iskola....stb.Az hogy filmet nétzzünk,már csak álom!!!Beszélgetés,magánélet?Mikor?Éjfékor?ÁÁÁ!

Kata!
Mi 6után már nem eszünk!Persze ez nincs így kőbe vésve,mert van hogy megcsúszik a vacsora(főleg nyáron!),de nem ez a jellemző.
Egy idő után nem fog "fájni",ha sír!(na jó,ez így erős túlzás,de a lényeg benne van)Mikor a szíved-lelked kiteszed érte,150szer elmagyarázod,hogy miért ne bánts a másikat és mégis!!!!Na akkor már nem tud meghatni,ha elkezd sírni.
Példa:tegnap este könyörgött 8szó szerint vedd) a Tamás az Olinak,hogy játszon vele vagy olvassanak újságot.Én a másik kettővel játszottam.Oli meg csak nem akart semmit csinálni,egyfolytában piszkálta a Marcit (az meg nyüszített). Legalább 10szer rászóltam,hogy ne kötekedjen,hagyja játszani a másikat,menjen az apjához ..stb Azért se!Aztán a sokadik alkalommal túl közel került hozzám az Oli és a kezemben lévő újsággal a fejére vágtam (csak hogy érzze,nem durván)
Na ezen ahogy megsértődött!Potyogtak ám a könnyei!elvonult az ágyába duzzogni.
Látod,ilyenkor nem tudom sajnálni!

Csajok!
Jó nekünk is a Kolping!Meg nem hiszem,hogy találnánk ebben az árkategóriában hasonló szolgáltatásokkal más helyet.Csak azt nem értem,hogy gyerekbarát szállodaként miért nem figyelnek apróságokra!
Várom még a kéréseket,aztán majd még egyeztetünk!

Detti!
Még nem tudom,hogy a kisapartman vagy a 2-2szoba kerül-e többe!De eddig nem volt ez a szoba-felár!Ezt csak 2009-től vezették be.

Edit

Kép

Kép
edit73

Baromi drágán megrendeltem a vasúti hídat, mert ungot-berket bejártam érte. :evil: :twisted: Tiszte hülye vagyok, de muszáj volt.

Hát tényleg jó dolguk van a dög kölköknek.

Kata, Edit, Lilla :)
Oli viselkedése javuló tendenciát mutat, ezt bíztatásnak mondom, utána íroma rosszat. Ha kettesben vagyunk semmi baj nincs vele, nagyon szépen viselkedik, minta gyerek, sosem mond ellent. De ha már Samuval is foglalkozom, kifordul magából. Piszkálja Samut, ütögeti, "buta Simi, utálatos vagy stb." Ha valami szépet építünk Samuval legoval, akkor jön a "Ne játszatok velem én irigy vagyok és önzö, válasszatok más játékot". Elzavar minket, mindenben ö az elsö, elveszi a legjobb falatokat és játékokat, és Samu tür. Aztán egyszer csak kiborul a bili és Samu rettenetesen elkalapálja Olit. Ezt már direkt szoktam hagyni, és sokszor nem is sajnálom. :oops: :oops:

Emellett kioszt ám minket is, mások elött is, ezt szégyellem a legjobban. Hangosan üvölt velünk, hogy "buta apa/anya vagy, undorítóan viselkedsz, stb." :roll: Föleg az apját osztja, de ma reggel az oviban én kaptam egy szép müsort, mert rá mertem szólni valamiért. Egyébként engem szeret a legjobban, nagyon anyás, néha szeretethullámok kapják el, akkor jön a "szép és okos anya vagy, gyönyörü a hajad, nagyon csinos vagy stb". Szóval baromi nehéz ezt a viselkedést tolerálni, föleg amikor mások elött csinálja a cirkuszt. Néha baromi önuralom kell, hogy ne képeljem fel. :oops:

A Legoban a legfontosabb az alaplap és a lapok. Nálunk mindig ezen mennek a veszekedések, hogy nincs elég lap: 8*8-as,12*6-os stb. Ugyanis ezek az alapok.

Nem látom képen a szettet amit vettél?

Esti cirkusz nálunk 1,5 éve folyamatosan van minden este, csak nem panaszkodom. Legújabban 1/2 11-kor alszanak el. Már elkeseredésemben betettem az autós dvd-t a szobájukba, és arra alszanak el, mert akkor nincs szaladgálás. Tudom, hogy nem jó rászoktatni öket, de nem bírtuk idegekkel a vircsaftot a lakásban. :evil: :twisted:

Cat
Kép
cateye

Jaj, de nagyon örülök, hogy nem csak nálunk megy a buli esténként :wink: A fiúk egyébként legkésőbb negyed 10-re már elalszanak, de úgy, hogy folyamatosan fenyegetjük őket. Engem nem érdekel, lehet, hogy gonosz vagyok, de egyszerűen nincs magánéletünk :( Oké, hogy gyerekem van, vállaltam ezt, stb, de asszem, hogy járna ez nekünk. Egyébként Bernát sokkal hamarabb elaludna, az a kis nyavajás, Ambrus nem hagyja őt. Nem tudom, hogy mi lenne, ha külön szobában lennének, remélhetően ezt már nyáron ki tudjuk próbálni :roll:

A belem kifordul attól, hogy hallom jobbról-balról, hogy a celeb anyukák milyen jól néznek ki, meg milyen fittek, meg mennyire tudják kezelni a problémás helyzeteket. Ma is olvastam egy rettentő autentikus hetilapban (na, jó, megsúgom: Story), hogy a Zséda milyen fasza anyuka és milyen csinos és milyen boldog, meg milyen jó neki minden. Ha egy hétköznapi nő, azaz én, vagy mi ezeket halljuk, akkor azt érezzük, hogy nekünk meg milyen sz@r. Pedig tudom, hogy nem az, de könyörgöm, ők hogy oldják meg pl. ezeket az esti lefekvéseket, hogy tudnak magánélni, meg egyáltalán... Értem én, naív vagyok....

Edit,

Szegény Oli és Marci! PEdig biztos nagyon szerettek volna találkozni a télapóval! A vízsérv nem szívódik fel magától egyébként?

Lilla,

Nem látok én sem semmit a linkre kattintva. Mi mondjuk felváltva járunk be hozzájuk, de így is a tököm tele van :(

Detti

KépKép
kiliman

Szió

Nem értem miért nem látjátok. :( Én többször kipróbáltam és mindig látom. :? Mindegy, 400 db-os duplo csomag, van benne micimackós, vadnyugatos szett, 1 alap, állatok-figurák, olyan gurulós alapok, amiket azért vonatnak nem neveznék... és rengeteg kocka. 8) Még egy alaplapot akarok, hogy legyen kettő, de várok, hátha tudok valamivel együtt szerezni, ami még kell nekünk, mert önmagában ott is elég drága. :?

Celeb anyukák: én bizony beleírtam a véleményemet a szakdogámba is. :lol: Egyszerűen utálom én is hallani, hogy nekik mennyire csodás minden és még sikeresek is. Sokáig én is iszonyat szar anyának éreztem magamat, mert én bizony nem éltem át azt a csodás harmóniát, boldogságot, stb... De könyörgöm, nézzünk már szét pl a külföldi sztárok gyerekeinél- ott régebb óta megy ez a műfaj, felnőttek már generációk sztárgyerkként. És- fele narkós, fele bűnöző!!! :twisted: Mi vagyunk a hülyék, ha bekajáljuk a maszlagot! Ugyanúgy nem igaz, mint a többi pletyka, amiről lehet olvasni. 8) Sztem Zséda kb úgy altatja a kölkét, h berakja neki a bébiszitter az egyik Cd-jét... :wink: És nyilván én is sokkal kiegyensúlyozottabb lennék, ha pár hónapos koruktól folytatnám a karrieremet... és persze ha
közben nem köpném szembe magamat a tükörben, hogy nem vagyok a gyerekeimmel. :?

Cat

Én kitérnék a hitemből ha ilyeneket mondanának rám. :( Ilyenkor aztán főleg úgy érzi az ember, hogy megérik a gyerekek a fáradozást, mi?! :? Samu nem szokott ilyeneket mondani, csak Oli? És nem lehet ez ellen valahogy fellépni? Engem piszkosul zavarna és elszomorítana....

én se tudom sajnálni őket amikor bőgnek, ha megérdemelten v már tele a hócipőm velük. Nálunk Robi a lágyszivű. :lol: Engem nem hatnak meg.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Kép

ez az egész kupac együtt, de így nem is tűnik olyan soknak. :? a valóságban egy jó nagy doboz teli van vele.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Már rájöttünk, hogy Olival kapcsolatban az a legjobb ha ignoráljuk a dolgait. Mondjuk az elég szarul esik amikor azt mondja, hogy megyek választok magamnak másik anyukát, de a többi nem izgat, mert a következő pillanatban meg csókolgatja a lábamat és hízeleg. Csakhogy ezt egy kívülálló nem tudja, hogy nem gondolja a gyerek komolyan, nem fiogja fel, hogy a szavainak súlya van. Csúnyán nem engedjük beszélni (szappanos mosás), nem is beszél csúnyán, de a többivel nem tudunk mit kezdeni. Majd kinövi mint a giga hisztiket is. Samuval soha nem volt ilyen jellegü gond. Ugye más a két gyerek idegrendszere, ez arra vezethetö vissza.

Celeb anyák: Nem kell bevenni ezt a maszlagot, meg rózsaszín álmot, amit összehordanak. Ugyanolyan esendőek mint mi, csak vetítenek. Hogy nézne ki ha azt írná, hogy "úgy érzem szar anya vagyok, nincs türelmem a gyerekhez, és a problémáimat nem tudom megoldani." Nem beszélve arról, hogy arról sosem szól a fáma, hogy hány bébiszitter, nagyszülő ugrál a gyerekek mellett.

A jó kinézet meg a fittség meg náluk kötelező, hiszen a testükből élnek. Lásd az update király és a felesége RR. Valószínűsítem, hogy nem sokszor szívta le a gyerek orrát, vagy mosta ki a kakiból.

Klassz a lego!!!!

Cat
Kép
cateye

Cat,

Nyilván nem veszem be, hogy nekik milyen király az életük, de azért elég dühítő mindenhol azt hallani (még ha nem is olvasol pletyka lapokat, vagy nézegetsz ilyen oldalakat), hogy az élet gyerekkel mennyire könnyű, csodás, stb.

A Sóher családról meg inkább ne is beszéljünk :twisted:

Ma voltunk egy Télapó bulin. Nagyon élvezték a fiúk, egy interaktív mese előadást tartott egy faszi. A fiúk elsőként részt vettek benne, főleg Bernáton lepődtem meg, mert ő eddig nem volt olyan tevékeny ilyen esetekben. De ő volt az első, aki mindig válaszolt a kérdésekre. Nagyon cukik voltak.

Na, de most megy a hiszti, Cat, mostmár tudom, hogy milyen az, amikor a gyerek hányásik hisztizi magát :twisted:

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!
Még nem jártam itt Nálatok a topikban, de néha becsatlakoznék, ha nem bánjátok.
Pár szó rólunk: A János Kórházban születtünk császárral, 10 hónaposak múltunk, Zuglóban lakunk és baromi elevenek vagyunk. Meg sem állunk egész nap és sajna kicsi a garzonunk a játékhoz. 8)

Azt szeretném kérdezni Tőletek, hogy Ti mint tapasztalt ikres anyuk :wink: , tudnátok-e olyan programokat (koncert, játszóház) ajánlani, ahova Ti is jártok/jártatok és a srácok jól érezték magukat?!
Sajna, most, hogy itt a rossz idő, a kirándulás, játszótér és állatkert háttérbe szorulnak, arról nem beszélve, hogy kicsit szoktatni szeretném őket mások társaságához.

Petra

Petra
Kép
petricsek

Jólvanna, elárulom, hogy esti műsor nálunk is van, bár igaz, ami igaz, az ovi óta látványosan kevesebb. Szerintem leszívja őket az ovi, na meg, hogy ott kevesebbet alszanak délután. De azért nálunk is van pisi-kaki program, na meg a takaróigazítás. Mivel náunk este 19:00-től Zsolt a menedzser, ezért én csak asszisztálok ehhez. Jó dolgom van, na...jó nem mindig....

Kérdeztétek a Luca-kaki dolgot. Még mindig pelus, de azt jól időzíti, vagy reggel, vagy este. Az oviban eddig nem jelentett gondot. Én nem hozom elő a témát, majd lesz, ami lesz.

Képzeljétek ma Jézuskát játszottam (értsd le jártam a lábam itt-ott). Elég jól haladok, de még van mit beszerezni. Erről jut eszembe van arra ötleteket, hogy hol lehet szép karácsonyfadíszeket kapni nem horror áron (már voltam Kikában, Ikeában). Eddig nem volt szándékomban beszerezni ezt, de valamelyik nap Luca rékérdezett, hogy hozzánk miért mindig ugyanazt a fát hozza a Jézuska. Azzal indokolta, hogy ez meg az a dísz mindig rajta van....3 éves! Mi lesz még itt....??? Valami szép bordóra fáj a fogam...vannak sk díszeim, de szeretnék gömböket stb....

Van még valami amit már keresek hónapok óta: látott valaki valahol boltban olyan védőt, amit a kocsi első ülésének a háttámlájára lehet tenni, hogy védje azt? Nem a 6000 Ft-os Concord-ot szeretném megvenni, de az 1000 Ft-os szerelés közben elszakadós is kizárva. Help me! Ocsmány a kocsim! ;-)

Na megyek, mert még sütit gyártok a holnapi Miki-party-ra az oviba. Meg vasalok...

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Eltűntem rendesen :oops:

Edit,

nagyon szépen köszi az sms-t.

Amennyiben senkinek nem gond, hogy nem vagyok rendszeresen ( újabban sehogy ) jelen, s menni szeretetnénk, akkor szívesen jelentkeznénk a " tavaszi kolpinoglásra ". :wink:

Olvasom a soraitokat, háááát nálunk is ezek hasonló állapotok vannak.
Egyedül az esti cirkuszok amik elkerülnek bennünket, de nem tudom hogy miért. Sosem voltak nagy próbálkozások, talán a kicsiket meg könnyebb volt hatástalanítani.

Viszont, Zsombi nagyon olyan mint Oli ( Cat a tied).
Ő az első mindenben , hisztizik , kiszámíthatatlan, de nagyon anyás!
Zsófi pedig Samu típus.
Cat, itt lenne is egy kérdésem: nálatok is mélyen érintik Olit a konfliktusok? Zsombival összebalhéztunk este valamin, aztán jött a hiszti, bár ugyan letisztáztuk, megbeszéltük, mégis reggel ezzel a problémával ébredt.

Nálunk a " zsarolásos" nevelés jön be. :oops: :oops: :oops:

Kristóf 5.-es. na, csajok a Kis gyerek = kis gond, nagy gyerek = nagy gond , matematikai egyenlet bebizonyítva!!!!!!!!!
Jó gyerek, tanul, de kamaszodik, s egyre nehezebb.

A LEGO mint ajándék nálunk is szuper, még mi is duplo-ban nyomjuk. Sőt, csajos anyukák : a hercegnős legók Zsófinak nagyon bejöttek, érdekesen más, mint Zsombi vonatos legoi.

Brigi,

gratulálok, nagyon édes Emese baba.

Bocsi, hogy nem írtam mindenkinek külön, de most ennyit tudtam lecsípni a munkaidőből.
Bár, sajnos egyre több szabad percem van.......

Puszi.

Meme
szinta

Meme :)

Érdekes, mert nálunk Olit nem érintik mélyen a konfliktusok. Söt egyik pillanatban kiabál velem, vagy hisztizik, közben én mondom a rizsát neki, és valami megragadja a szavamban, és simán kizökken, és utána az anyagyülölö emberböl hirtelen anyaimádó lesz. Pont az a baj, hogy nem tudja felfogni, hogy a mondott dolgainak súlya van. Engem megsért vele, és utána csodálkozik, hogy nem ugrálom körbe, pipa vagyok rá.

Nálunk is csak a zsarolás müködik. Ez viszont tényleg így van. :oops: :oops:

Sajnálom, hogy a gazdasági helyzet nem kedvez most neked. Vigasztaljon a tudat, hogy nekem sem, csak nekem baromi sok munkám lett ezen okból. Éppen ma volt, hogy elegem lett az egészböl.

Vikó :)
A tescoban vettem az ülésre átlátszó müanyag védöt, azt hiszem kemény 999 Ft-ért 2 db-ot. Tökéletesen megfelel, vizes szivaccsal letörölhetö.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Mindjárt megőrülök!!Nem tudom becsempészni a gyerekekhez a télapó ajándékokat! :roll: Oli egyszerűen nem alszik!!!Nem is evett szinte semmit tegnap reggel óta.Még a csokit is elutasítja.A láza meg 4óránként adott lázcsillapító mellett is felmegy 39,5-re.

Meme!
Szívesen!Majd jelentkezem,ha lesz konkrétum!
Ismerős az "egyenlet"! :roll: :wink:

Cat!
Nem rémisztésképp mondom,de még nagyon sokáig nem fogják fel,hogy milyen súlya van a szavuknak.És még nem tartunk a "nem szeretlek" és "utállak" korszaknál.
Nálunk a Marci most kezdte a "buta vagy" dumát és ő is simán lenyomja bárhol,bárki előtt nekünk!
Próbáld ezt is úgy nézni,hogy akinek van gyereke és őszintén magába néz,meg se hallja,amit ilyenkor Oli mond.Sok kisgyereknél van ilyen időszak.Akinek meg fennakad a szeme ezen,az vagy nem őszinte vagy naiv (és még ő is áteshet ezen)!Ez nem a neveléstől függ,sokkal inkább a gyerek habitusától.
Te meg próbáld nem a szívedre venni!Gondolj ilyenkor arra,hogy néha mi is mondunk olyat,amit szívesen visszaszívnánk 1-2perc múlva.A gyerekeknél is van ilyen,csak jóval gyakrabban!
És idővel meg fog tanulni bocsánatot kérni tőled!
Az viszont már mostanra is jótanács,hogy amikor megbánt,mond meg neki,hogy anyát puszival és egy őszinte bocsánatkéréssel lehet kiengesztelni!De akkor utánna "jár" a körbeugrálás neki is! :wink:

Vikóka!
Azért Lucával néha beszélgess a kaki-témáról!De csak négyszemközt és csak közvetlenül kakilás után.Tudnia kell a gyereknek,hogy te már elvárod tőle a wc-be/bilibe kakilást. Igazából azt kellene benne tudatosítanad a beszélgetéseitek során,hogy ha meg se próbálja,akkor nem is fog sikerülni.(jó lenne vlami példát,párhuzamot találnod) De mindig mond el,hogy ha megpróbálta és a bilibe/wc-be nem ment,azonnal adsz neki pelust.Így tisztába lesz az elvárásokkal,nem érheti kudarc-élmény,mert van neki egy kiskapu!

Lányok!
Elég hülye helyzetbe kerültem!!!Megkérdeztük az egyik közeli rokont,hogy mivel lephetjük meg őket karácsonyra!Azaz a kívánságlistájukról mit nem fog a Jézuska teljesíteni,hátha a mi Jézuskánk betenné nekik a fa alá.
Na kaptunk egy olyan "ajándék-ötletet",ami messze többe kerülne,mint amit mi rájuk szánnánk!!!(5.000Ft helyett közel 20.000Ft lenne) Egyrészt anyagilag sem engedhetünk meg ennyit,másrészt meg nem szeretnénk ekkora ajándékot adni.
Ti mit tennétek?Hogy mondanátok meg,hogy hát ez nem az az ajándék,amire gondoltatok?
Mi 3féle ajándék-ötletet adtunk nekik velünk kapcsolatban,mint választási lehetőséget.Egyenként 3-5000Ft értékben.

Edit

Kép

Kép
edit73

Nem tudtok vásárlási utalványt venni nekik 5000 Ft értékben oda, ahol kipótolva meg tudják venni az áhított dolgot?

Az utállak az nem megy még nálunk, de a nem szeretlek igen, és gyakran. Söt rám szól, hogy szégyeljed magadat, gondolkozzál el a dolgon stb. :roll: Viszont van békülésünk néha: "adok szeretet ölelést" címmel. Csak erröl sokszor megfeledkezik a büdös kölök, mert nem fogja, hogy megsértett. Kutya nehéz dolog ez a nevelés.

Olinak jobbulást!

Cat
Kép
cateye

Edit,

az ismerőssel összeget nem beszéltetek? Én szerintem felhívnám, vagy személyesen ( ha arra van lehetőség) mondanám meg neki, hogy az általuk kért ajándékot nem találtam meg ebben az árkategóriában, esetleg mást szeretnének-e ennyiért? Persze ebben benne van a sértődés lehetősége, de még jobb lenne talán most, mint akkor mikor nem azt kapják.
Jobbulást , hú nagyon magas ez a láz.

Cat,

nálunk megy a buta vagy anya, nem szeretlek anya... de csak itthon. Bár, egyszer volt, hogy a barátnőim előtt csinálta a parádét velem. Tudod melyik barátnőm adta a legmeglepetebb ( húha) arcot ? Akinek a kislányai 3 fiút kitesznek, akinek a lányitól a gyermekeim olyan szavakat tanulnak, hogy a hajam égnek áll.
De, tudod Nekem volt kicsinek különös természetem. Bár, ugye abban az időben hisztizni nem mertünk.Talán a különc természetét ezért tolerálom jobban mint kellene.
Egyébként nálunk is Laci kevésbé " bír" vele.

Lilla,

jól emlékszem, hogy Rákospalotán laktok? Mert arra kevertem vasárnap. Grétit vittem haza, aztán az új útvonalat akartam használni, s az M0-ról nem jól váltottam az M3ra.

Meme
szinta

Meme,

Üdv újra itt :lol: Már egyértelműen érezhető a gazdasági válság nálatok?

Edit,

Azért a 20e ft-os ajándék nem semmi. Én senkitől sem várok el ekkora értékben (na, jó a férjem azért sejtheti, hogy mire vágyom, és arra még a 20e ft is kevés...) ajándékot! Főleg nem egy négy gyerekes családtól... Szerintem kérdezzetek rá újra, hogy biztos jól értettétek-e :roll:

Nálunk is megy az, hogy "anya nem szeretlek", ha összeveszünk. Én ezt nem veszem komolyan, mert tudom, hogy csak méregből mondja. Eleinte azért szarul esett, de mostmár hozzászoktam.
Most az a legújabb, hogy "anya ne legyél mérges" és hogy "bocsi, anya". És ha azt mondja, hogy bocsánat, akkor azzal el is van rendezve minden :roll: Pedig nagyon nem!

Detti

KépKép
kiliman

Cat!
Köszi az ötletet,ez kivitelezhetőnek tűnik!
Azért ezeket mondj,mert ezt haljja tőled!Figyelmeztesd a szeretet-ölelésre!Ez a minimum,amit elvárhatsz tőle.Ha most még nem is igazi ez a dolog,akkor is!

Meme!
Konkért összeget nem beszéltünk,de miután én felsoroltam az ajándék-kívánságainkat,azért sejthető lett volna az ár-kategória nem???
Már 40fok felett járunk!!!Állítólag ez már influenza! :cry: :evil: :evil: Mindenesetre már totál ideg vagyok,mert hütőfürdővel+lázcsillapítóval épp kibirjuk a 4órát!
De sebaj!Már 1nap eltelt a 3ból! :shock: :cry: :cry: :cry:

Detti!
Ez is egy megoldás,csak elég ciki.Ráadásul 100%-ig tisztában vannak az anyagi helyzetünkkel!
Felnőtt emberek közt biztos nincs elrendezve ennyivel ez a dolog (mármint a durva sértések),de ők még gyerekek.Szerintem ez a dolog szép fokozatosan majd összeáll a kis fejükben,de ezen a 3-4éves szinten azért egy bocsánatkérés már elvárható.

Edit

Kép

Kép
edit73

Ez nagyon rosszul hangzik. :( :( :( Remélem hamar túl lesztek rajta.
Nem tudom, hogy ti milyen lázcsillapítót használtok, de nekünk a gyerekdoki ismerős azt mondta, hogy ha különböző hatóanyagú lázcsillapítót használunk, akkor lehet sűrűbben is adni. Például Panadolt és Nurofent felváltva. Nem tudom mi van, ha komolyabb gyógyszeretek van.

Szerencsére nálunk csak nagyon enyhe lázzal járó cuccok keringenek egyelőre.

Mennem kell, mert Mini két napja elég fárasztó lett. Még a cici is kevés néha.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!
Pont ezeket használjuk! :wink: Nurophen párti vagyok és Panadol meg épp volt itthon.Ezeket kapja 4óránként felváltva: 10ml Panadol,majd 5ml Nurophen.Így napi 6szor lázcsillapító+most még hütőfürdőzünk mellé. Hát egyenlőre ennyi a hatása!
De szerencsére Oli irtó jól tűri a lázat,csak elfekszik.Nem hisztis,nem nyűgös,nem kínlódik.(na persze csak ha nincs itt anyósom,mert a látványos sajnálásra Oli is önsajnálatba kezd)
Egyetlen negatívum,hogy aludni se tud!De csendben feküdt szinte egész éjszaka.Kért inni,voltunk pisilni,de közte nem zajongott.
Igaz,hogy ilyenkor én se tudok aludni!!! :(
Picikéd lehet,hogy érzi a hideg közelettét?Hogy telt a csajoknak a Télapó?

Edit

Kép

Kép
edit73

Ez szörnyen hangzik ez a magas láz, én szívbajt kapnék. Nem próbálsz ilyenkor Algopyrint adni? Nekem is csak az viszi le a lázam. Nem vagyok híve gyerekeknél, de ekkora láznál tuti adnék neki egy felet.

Cat
Kép
cateye

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?