Új privát üzeneted érkezett!

danann, ez így bizti jó neki? :) nem baj, hogy kint van a lábikája? és elaludt, nagy nyeklik a feje hátra, hogy lehetne megtámasztani? mert én nem akarom fogni, pont az lenne a lényeg, hogy legyen elég kezem :)))
Kép Kép

KépKép Kép
mzsperx

Szia ugabesz
Súlyos mellgyulladás
Gyulladás alakulhat ki fertőzés következtében is. Ha a mellbimbón sérülések keletkeztek (rossz szoptatási testhelyzet, túl erős szívóerőre állított fejőgép, érzékeny mellbimbók miatt), ezeken keresztül kórokozók juthatnak a mellbe, s igen hamar magas lázzal (39˚C felett) járó gyulladást, fájdalmas feszülést okoznak. Kívülről a kérdéses helyen piros csík vagy folt látható. Jellemzőek az influenzaszerű tünetek: végtagfájdalom, elesettségérzés. Mit tehetsz ilyenkor?

Az érintett mellet ne sanyargasd fejéssel, hanem minden szoptatáskor erre helyezd rá először a babát.

Szoptass olyan testhelyzetben, amelyből a gyulladt rész könnyebben ürül. (Pl. fogd hónod alá a babát kispárnával alátámasztva). A szoptatás gyulladt mellből igen fájdalmas lehet, de nincs más, kíméletesebb és alaposabb mód a tej kiürítésére.

A gyulladás lezajlása után fokozatosan térj vissza az eredeti, váltott melles szoptatási technikára. Ez azért fontos, mert a beteg mellben sokkal több tej termelődik, mivel mindig ebből kezdted a szoptatást.

A magas láz többnyire fertőzés jele, de vannak nők, akik az erős túltelítődésre is közel 40 fokos lázzal reagálnak. Az orvos antibiotikum szedését javasolhatja, ez valószínűleg 24 óra alatt megszünteti a panaszokat, ha valóban fertőzésről volt szó, ám a szedést az orvos által előírt ideig kell folytatni. Fontos, hogy olyan orvost találj, aki támogatja a szoptatást, és elegendő tapasztalattal rendelkezik a mellgyulladással kapcsolatosan.

Sokan még ma is a szoptatás abbahagyását és fejést javasolnak. Ez a probléma súlyosbodásához vezethet. A gyógyszerszedés ideje alatt a szoptatást nem kell abbahagyni, sőt, még fontosabb, hogy a beteg mellből ürüljön a tej. Igen ritkán, de előfordul, hogy a csecsemő visszautasítja a beteg mellet. Ilyenkor a gyógyulásig szükséges lehet a kíméletes fejés. Ez azonban nem olyan hatékony, mint a szopás, ezért újra és újra kísérletezz a szoptatással, éppen a gyorsabb gyógyulás érdekében. A gyógyszerszedés önmagában nem oldja meg a problémát, csak a rendszeres tejürítéssel együtt!

Mellgyulladás esetén fontos az ágynyugalom és a szoptatás zavartalansága. Arra a néhány napra, amíg fekszel, szerezz segítséget otthonra.

A gyulladás, túltelítődés hatására csökkenhet a tejtermelődés, átmenetileg kevés lehet a babának. Általában nem kell pótlást adni neki, gyakoribb szoptatással két-három nap múlva megint lesz elegendő tej, és baba is behozza a lemaradását.

Remélem segitségedre lesz
kalinka

www.lll.hu-n vannak hasznos infok a szoptatásról
kalinka

kalinka

Mzs!
1, bár sok helyen van a leírásban, hogy félbehajtva kell ezt kötni, de sokkal jobb, ha ki van rendesen hajtva a kendő.
2, a lábacskái alatt jól van, azaz térdhajlattól térdhajlatig, így jól tartja, viszont az nem jó, hogy a válladról lelóg, így nem tud elég szoros lenni. A nem-félbehajtott kendőnek szépen ráncba szedve kellene a válladon lenni, így tudja a legjobban körbeölelni a babát is. Ha így van, akkor a kendő szélét szépen rá tudod húzni a buksijára, hogy tartsa. Itt van két kép, a mamami.hu -ról szedtem:
Kép Kép
Ezeken a képeken az is látszik, hogy milyen szépen öleli körbe a babát a kendő.
Nem látom a képen, neked hol a csomó, hogy kötöd? Úgy, mint itt van a 7. oldalon? Szerintem próbáld meg nem félbehajtott kendővel, mert így úgy tűnik, lehetne egy kicsit szorosabb, de lehet, hogy csak az oldalt lógó rész miatt tűnik úgy.
Jól tudom, hogy a te kendőd 4 méteres? Én nagyon kövér vagyok, és 4,6ból kijön a zsebes keresztezett
Bocs, mennem kell, szólítanak :-)
danann

Gabesz
Káposztalevelet klopfolj ki egy kicsit és tedd rá a melledre éjszakára. Kincsesinek bevált. Nekem is jó volt.

Kép
Kép
susytunder

Köszönöm,
LLL füzeteket én is olvasgattam, még személyes tapasztalatokra voltam kiváncsi - hány nap alatt múlik el, ki mit csinált, stb.

Káposztalevéllel próbálkozom, meg meleg tus alatti masszirozással és persze a gyereknek ezt adom először, de most a bedugult nózi miatt maratoni szopik vannak: másfél órásak, teljesen kimerítenek, plusz még egész nap nem alszik, nyűgös, nem tudok ágynyugalmat teremteni....

Köszönöm a segítséget Kalinka, Susytunder.

Gabesz

Kép
ugabesz

Sziasztok,

ki tud ajánlani jó homós dokit, aki csecsemőkkel foglalkozik?
Dávid kapott orcseppet, de semmit sem ér, éjszaka már semmit nem tudott szopizni, este is csak 40g-ot másfél óra alatt! Most fejek és Szoptanitból adom neki, de azt is alig tudja szívni!!! :shock: :? Teljesen kész vagyok.
Mivel a bal mellemre koncentráltam, hogy a gyulladás javuljon, közben a jobb mellem is bedurrant! A bal mellem már nem fáj, viszont a vörösödés nem javul. Sőt abból fejni is alig tudok valamit!

Kép
ugabesz

Ugabesz: én nagyon profi vagyok mellgyulladásban! Ha magas a lázad, mindenképp keres fel dokit! Nekem is az első mellgyulladásnál ez volt, hogy vörös volt a mellem, tejci semmi. Adél másfél óra alatt volt, hogy 20at evett. Kaptam rá antibiotikumot, mert közben iszonyat sebes volt a mellbimbóm. Nekem az első 1 hét alatt jött rendbe, de az én kislányom szopizással nem segített. Nem volt hajlandó szopizni, el is kezdett fogyni, így azóta cumisüvegből kapja a tejcit. A kiklopfolt, hideg káposztalevél is segít, bár az általam olvasott szoptatós könyvben az áll, hogy csökkentheti a tej mennyiségét. Azóta még 2szer volt mellgyulladásom már láz nélkül. Az elektromos mellszívó sokat segít. Szerintem nagyon résen kell lenni, masszírozni szoptatás előtt, után. Nézni a csomókat. Nekem volt hónaljban is csomó. Na azt csak a mellszívó szedte ki. Remélem hamarosan rendbe jössz. Nagyon kitartó, ügyes vagy. Tuti ezt is megoldód.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

danann, köszi! csúszócsomót kötöttem, mert akkor a szorosságot tudom szabályozni :) megptóbálom ráncolva, jövő hétre be kell gyakoroljam, mert akkor már egyedül leszek a 3-mal és dorkát délután már nem lehet kézből letenni, így kell vacsiztassak, meg a nagylányokkal legyek :)

KépKép Kép
mzsperx

Gabesz!

Nálam sok-sok szopi, gyulladt mellből kezdve, fekvés, fejés (szinte semmi nem jött :shock: ), meleg zuhany segített. A szopi annyira fájt, hogy szinte végig sírtam közben. Ez a durva állapot egy napig tartott, utána 3-4 alatt teljesen rendbe jött. A szerencsém az volt, hogy Lilla ekkor 4 hós volt és nagyon szeretett és már tudott is szopni. Jobbulást nektek, gyógyulj meg hamarosan. :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

nem tudtam mindent visszaolvasni sajnos. :(

Márti
, ezt nem olvastam az oldalt fektetésről. Mondjuk nekünk mindkét gyerek elgurult valamelyik irányba! és állandóan felriadtak. :(
Nehéz ez a kérdés, mert amikor meg látja az ember, hogy hason milyen jót alszik, akkor azért enged a csábításnak. Legalábbis én :oops:
Ugabesz, minden elismerésem!!!

Rózsaág, jó, hogy kérdezted. Tegnap voltunk fülészeten és hallásvizsgálaton. Persze, ahogyan sejtettem, nem tudták megcsinálni, mert neki kellett volna egyértelműen és gyorsan jelezni, hogy mi az a hang, amit már hall. (folyamatosan erősödött) na, ezt nem tudta. Itthon gyakoroltunk, de nem így, hanem 1 konkrét hangra kellett reagálnia. Én nem is csodálom, hogy nem tudott reagálni, hiszen nemrég még válaszolni sem tudott a kérdésekre. Még most sem igazán. Korai ez neki. Most majd keresek másik helyet, ahol talán lassabban, türelmesebben csinálnák. És megpróbálom bevetni azt a trükköt, hogy nem én viszem el, hanem az a fejlesztőpedagógus, akinek mindent megcsinál. Ja, amúgy altatásban meg nem csinálják meg neki, mert az meg nem mér minden magasságot. Nem mintha emiatt el akarnám altatni.
A rosszabb hír az, hogy a betegebb füle kilökte a tubust, és ott most bezáródik a dobhártya. Ha nem jön vissza újabb gyulladás, nem gond, de elvileg legalább 6 hónapig ajánlott lett volna, hogy bent legyen. :( januárban, a hallásvizsgálattól, és a dokitól függ, hogy vissza kell-e rakni.

mtunde

ja, azt nem írtam, nem mértem meg, mekkora, M-es :)

KépKép Kép
mzsperx

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy azt a papírt amit a dokinak kell kiállítani hogy megjelentem a terhesgondozáson hogy az egyszeri anyaságit megkapjam, azt szülés után vagy elötte adják ki? És mi az a mentős papír? Beszélgettem egy kismamával aki mondta neki van ilyen de nem volt lehetőségem rákérdezni hogy az mi?. Nekem nincs olyanom...

Kép
dius87

Jah és mi az amit szoptatás alatt nem lehet enni?

Kép
dius87

dius: én a kórházban kaptam meg, szülés után. Szoptatás alatt én mindent ettem, kávéztam is, nálunk semmi nem volt hatással Zsófira :wink:

Én is kérdeznék: egy hét múlva megyek genetikei UH-ra a MÁV-ba, időpontra. Nem tudjátok, ilyenkor is be kell jelentkezni az alagsorban?
Vendég

Sziasztok!

Gabesz - A mi gyerekorvosunk homeopata is. Írj privit, ha kéred a számát. Melldógyuszira a többiek leírtak mindent.

Dius - Nekem a dokim automatikusan adta az összes szükséges papírt a kórházi záróval együtt. A mentős papír fogalmam sincs micsoda. Én a kiskönyvem hátuljába iríttam be, hogy ha bárhol bármi baj ér, akkor a MÁV-ba hozzanak. Mit nem lehet enni? Én csak a klasszikusokat tudom: k-betűsök (a krumpli nem, mert az burgonya :lol: ), hüvelyesek, szénsavas italok. Tejtermékkel, diófélékkel óvatosan mert allergizálnak.

Túl vagyunk az oltáson. Pont evés közben jött a doki néni, így félbe kellett hagyni. Mira a szuri jött, addigra már eléggé tombolt kajáért, szegény észre se vette a szúrásokat. Utána kúp gyorsan be, citromkarika a lábikra, szopi és most békés alvás van. Remélem ennyivel meg is ússzuk a dolgot.

Pandi - A kocsitoknak meg át lehet fordítani a tolókarját?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

panndi

Igen be kell jelentkezni az alagsorban, de előtte telefonálj be és kérj időpontot nekünk így csak 1 órát kellett várni, és hiába voltak ott előbb mivel nekünk volt előbbre időpontunk. De sajnos nem név szerint szólítanak így ezt kint kell egyeztetni az odavárókkal.

Köszi a kajcsis tippeket!!

Kép
dius87

Dius,
az igazolást szülés után - kórházból elmenetelkor adják.

Mentősöknek abban az esetben ha Te mondjuk vidéki vagy, kellhet a papír, mert ők egy beindult szüléssel nem kirándulhatnak csak úgy a kismamával - Neked ez Pesten, ráadásul körzetes vagy, ha jól emlékszem, nem kell, de ha megnyugtat irasd be a dokiddal, a kiskönyv hátába, hogy "vállalja" a szülést az ÁEk-ban.

Azt, hogy mit nem lehet enni a szoptatás alatt, különböző tiltásokkal találkozhatsz. Mértékkel szerintem mindent és majd kitapasztaljátok nektek mi okoz gondot. Nálunk egyetlen ilyen a karfiol volt. Ezen szerintem ne aggódj, amúgy puffasztó és tejes ételekből nem javasolt sokat enni (K-betűsök) - de nálam se a tej, se a karfiol kivételével a többi nem okozott semmilyen mennyiségben gondot. :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi Köszi a tanácsot! Már nagyon készülök a szoptatásra. Csak sikerüljön, de már tartok azoktól a problémáktól amik Gabeszéknél is előjöttek. Remélem legalább fele annyira erős és kitartó leszek mint ő.

A kiskönyvem hátuljába nyomott egy pecsétet a doki és annyi. Azt mondta ebből a kórházban tudni fogják hogy nála szülök.
Nem vagyok körzetes, de remélem ez a kórházban nem fog semmilyen gondot vagy plusz költséget jelenteni.

Kép
dius87

Időpontom van már szerencsére :)
Köszi az infot :)

Babakocsi tolókarja nem megfordítható.
Vendég

Amúgy időpont nélkül is meg időponttal is várni kell? Hogy van ez? :roll:
Vendég

Dius, semmilyen plusz költséget nem jelent, ezt még a bevezetés előtt visszavonták tavaly :wink: tehát ma abban a kórházban szülsz, ahol akarsz :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Megvettük ma kristóf karácsonyi ajándékát, nem tudom hogy bírom ki, hogy csak Szenteste kapja meg. :)

Dius
Én is a zárójelentéssel együtt kaptam meg minden papírt.
Én úgy tudom, hogy szülés után a K betűsekkel kell vigyázni. ( Karalábé, káposzta, stb. ), ha hasfájós a babád akkor jó ha kerülöd, ha nem hasfájós akkor ehetsz. Nekem Kristóf nem volt hasfájós, de kerültem ezeket a kajcsikat egy ideig.

A mai nap érdekessége:
Kép
A világ legmagasabb gyertyája 42 méteres, és a Közép- Németországi Schlitz-ben ég. Ez a gyertya persze nem faggyúból készült. A kisváros egyik középkori tornyát burkolták be piros anyaggal, a torony tetején pedig lámpákat gyújtottak, hogy tökéletes legyen a gyertya illúzió.

Kép
Kép
susytunder

Panndi Sajna hiába mész oda időben általában csúszás van... így várni kell.

Ildi Kész szerencse hogy nem kerül pénzbe. Pont most mennem a tv-ben a szülésről a hírek hogy hol mennyit kérnek el illegálisan vagy akár legálisan. Az ember esze megáll és sok kismama tájékozatlan és persze mindent megér nekik a biztonságérzet és ezt valamikor csak pénz ellenében kapja meg.

Susy Mit fog kapni Kristóf? :)
Okés akkor K betűseket kerülni fogom, de csak szülés után addig mindent. :)
Eddig nem voltam valami kajálós sőt volt hogy alig ettem, de az utóbbi pár napban 3óránként ennék mint a gyerekek :) Pedig pont az ellenkezőjét olvastam a végére :? Nem is nagyon bírom megállni hogy ne egyek... így eszek :)

Kép
dius87

Sziasztok! Eltűntem pár napra. Peti végre elaludt. :) Kaptunk krémet az arcára, mert nagyon ronda volt, és képzeljétek, két nap alatt teljesen tisza bőre lett tőle. :shock: Nem hittem el, amit látok.
Egyébként az utcáramenéshez mi is olyan Weleda krémet vettünk, attól nem szárad ki.

Dius: Én is a zárójelentéssel kaptam meg azt a papírt, meg egy másikat is, ami a Tgyáshoz kell a cégnek. De egyeztesd az adataidat. Én nemrég költöztem, és a hölgy, aki jön adatokat felvenni, Ő csak a baba iratait intézi, így a régi címem maradt rajta a papírokon. Szerencsére nem lett gond.

Én szoktam enni néha K-betűseket, meg narancsot, nem vettem észre a pocifájásban változást tőle.

Mindenhol elküldik a babákat 4 hetesen csípű UH-ra? Ti voltatok?
Csináltattatok kopnya és hasi UH-t? Mert azt itt nálunk nem csináltak, de én szeretném megnézetni Petit.

Kép

Kép
nikuc

Gabesz!

Susy írta már, de én is leírom, hogy nekem a káposztalevlé csodát tett! Kb egy délután alatt megszűntette a csomót. Előtte 2 napig borogattam, masszíroztam, fejtem, de csak kicsit csökkent a fájdalom. Csak a káposztalevél segített és nem csökkent a tejcsim!
Remélem, neked is segít és megoldódnak végre a szopi gondok! Bár nekünk 4 hónap kellett hozzá... :?

Susy! Kíváncsivá tettél... mi az ajándék? :)

Kép
Kép
kincsesi

Egy linken megtudjátok nézni az ajándékot, nem tudtam elmenteni a képet.
http://www.chicco.hu/product.php?item_id=CH067259&age=5

Közben anyáéktól csomagok jöttek, ők is elküldték az ajándékokat, meg is lepődtem, hogy ilyen hamar.

Nikuc
Mi voltunk uh- on és akkor megcsináltak mindent kristófnak.

Kép
Kép
susytunder

Susy Nagyon szupi kis játék, szerintem még én is elfoglalnám vele magam :lol:

Kép
dius87

Susy - Szupi jó kis ajándék!!!!

Nikuc - Nekünk csak csípőszűrés volt.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Dius, pont olyan vagy mint tesóm, ő is annyira szeret Lillu játékaival játszani, hogy néha szoktuk húzni, hogy kölcsönkérheti, ha akarja :lol: :lol: :lol:

Susy, Lillusnak is van hasonló asztala, nagyon szereti :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

nikuc, nálunk hasi UH megvolt a kórházban, nézd meg a zárójelentést. Csípőszűrésen 2 hónaposan voltunk.

Kép
Kép
szalamandra

panndi: melyik napon mész a genetikai UH-ra? Csak azért kérdezem, mert nekem is jövő héten kell mennem.
Nekem amúgy azt mondták, hogy ha már akár egyszer is jártam ott, és bent vannaka gépben az adataim akko rnem kell bejelentkezni.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház

Szerdán kilencre. Nekem ezt nem mondták, pedig ott voltam 12. hetin is :roll:
Vendég

Dius!

Kerüld majd az epret,kiwit és a többi aprómagvas gyümölcsöt is,allergizálhatnak! És a fokhagymaíz állítólag átmegy az anyatejbe és nem minden babának ízlik! :lol: A rostos gyümölcsléből pedig csak napi 1-2 pohár,mert az arra hajlamos babáknál hascsikarást okozhat!

Nikuc!

Állítólag csinálnak a kórházban koponya-és hasi uh.-ot is ,de Kamilla záróján vagy kiskönyvében nyoma sincs ennek!!! Egyébként,ha meg is nézik,javasolt 6-8 hetesen újra vizsgáltatni,mert a szervek növekedése-fejlődése során az addig nem észrevehető elváltozásokat is ki tudják mutatni! Mi a gy.orvosunk javaslatára a Jahn Ferenc kórházban voltunk,itt ingyen végzik,nagyon alaposak és nem kell hónapokat várni,konkrétan mi 2 héten beül kaptunk időpontot,amit tartanak is,percre pontosan! És nagyon kedves volt mindenki! Felhívod a központi számot,kéred a röntgen osztályt és máris kapsz időpontot. Csak egy beutaló kell a gy.orvosotoktól és a baba Taj-kártyája,lakcímkártyája a bejelentkezéshez. Nem vicc,van,ahol 12.000.-ért csinálják meg ezeket a vizsgálatokat és nem magánrendelőben,hanem állami gy.kórházban!
Csípőszűrésre minden babát visszahívnak,aki Kéry dr.-hoz kerül,az tuti jól jár,nagyon aranyos és kedves a babával! Nekünk valamiért 6 hetesen kellett menni!

Márti
borossné becz márta

Susy, tök jó ajándék, nem csoda, hogy nem bírod ki, hogy ne add oda! (az első karácsonyi ajándékot én előbb adtam oda, mert Bene elkezdett nyúlkálni a tárgyak után, és addig nem volt neki semmi igazán jó! :oops: ) Kristófnak azért tuti van!

Dius! Eleinte érdemes óvatosan enni, Villő semmire nem volt érzékeny, mégis, amikor 3 hetesen csípős zöldbablevesből ettem, na azt zokon vette. Nem is ettem volna, csak béna volt a helyzet, és nem volt más itthon. :( Aztán 4-6 hetes korában szépen elkezdtem enni mondjuk karfiollevest, ilyesmit. De baba, káposzta azért még váratott. A kávét is kipróbáltam úgy, hogy reggel iszom, és mivel nem zavarta (kávéztam terhesség alatt is reggel), így ittam. Addig becsaptam magam koffeinmentessel. Nekem azt is mondták, hogy a túl sok tej sem jó, max napi 5 deci tejtermék, és lehetőleg ne mind tehéntej legyen nyersen.

mtunde

sziasztok!
Adom az almalét Rózának, illetve ma már egy pici gyümölcspépet is próbáltam, azt viszont kicsit később visszabukta (Kincsesi, ugye Te írtad, hogy Adél hányt a gyümölcs után?). Holnap újra próbálom, de ha nem megy, akkor várunk egy hetet. Az almalét már egész helyesen eszi, leszopogatja a kanálról :)

Kép
Kép
szalamandra

dius, Rózát sem bántja szinte semmi, amit én eszem. Mondjuk, a káposzta határeset volt, illetve néha látom, hogy valamitől jobban jönnek nála a szelek, vagy picit többet tekereg. Kávét én is iszom, általában délelőtt. Amíg picinyke volt és hasfájós, addig nagyon vigyáztam mit eszem, de azok a kaják, amik esetleg bánthatták volna a babát (olyasmi, ami puffaszt, a k-betűsök), azokat én sem kívántam. Szintén ekkor olvastam, hogy ha anya emésztése rendben van, az sokat segít a babának.

Kép
Kép
szalamandra

Köszi lányok a tapasztalatokat!!!!!!!

Ma voltam CTG-n, minden ok jól érzi magát és még semmi jele hogy kiszeretne kukucskálni :) Nem baj. Tegnap este kicsit fájt a derekam mint amikor megvan, de eléggé enyhe volt aztán el is múlt.

Nagyon hülye idő van és nagyon sötét.. jó lenne egy kis nap sütés.

Kép
dius87

Sziasztok!

Lányok merre vagytok, áztatjátok magatokat az esőn? :)

Tünde
Kristófot minden érdekli, ami nem játék az is. Imádja a porszívót, a mosógépet. Képes a fürdőszobában ott ülni, amikor mos a gép, és nézi, ahogy forog körbe. :)
A tegnapi csomagból jobban érdekelte a csomagolás, mint a játék, lehet, hogy a mi ajándékunkkal is így járunk. :)

Dius
Én is akartam írni, amit Márti írt neked, és még amit tudok, a gombával is vigyázni kell, és a füstölt ill. penészes féle sajtokkal is, de ezzel már terhesség során is.

Újabb adventi nap:
Kép
Bő fél évszázados visszatekintésben, 28- szor volt fekete, és 24- szer fehér az ünnep. Kimondottan kopogós ugyancsak 24- szer, afféle locsogós 19- szer.

Kép
Kép
susytunder

susy, köszi a mindennapi infókat :)

lányok, a ti gyerekeitek nem nyűgösek ebben az időjárásban? Mi ma nem tudtunk kimenni, Rózának sem túl jó így, de nekem sem.

Valami vicces: immáron sokadszorra megpróbálkoztam azzal, hogy a méregdrága babakocsinkhoz kapott egyetlen esővédőt feapplikáljam a mózesre. Most sem sikerült, viszont rájöttem, hogy talán jobb is: ha ezt rátenném, a séta elveszítené a szívjunk friss levegőt jellegét :)
De akkor mit lehet csinálni mózesos babakocsival ha esik az eső????

Kép
Kép
szalamandra

Ugabesz!

Az orrdugulást esetleg okozhatja a szoba túl száraz levegője. Megpróbáhatsz párásítani a szobabába, ahol a baba alszik. Ha nincs párásítód, megteszi a vizes lepedő, pelus fellógatása a fűtőtest közelébe. valamint van picurkáknak való tengeri sós orrspray. Nekünk ez is használt, illetve cseppentővel az orrba cseppentett fiziológiás odat is feloldotta az esetleg beszáradt orrocskát. Ja és pár csepp anyataejet is szoktak ajánlani.

A melgyulladáson nekem a szopi segített. Fájdalmas volt, de hamar elmúlt. Különböző testhelyzetek és melegítés. Barátnőmnek kellett még antibiotikumos kúra is, nála a bimbóvédővel!!! sikerült úgy megszoptatni a kislányát, hogy a mellbimbó feléről leszippantotta a bőrt a lányka. Sajnos elég sokáig tartott a gyógyulása, de rendkívül kitartó volt és meggyógyult.
Azóta már vab második csemetéje is és vele már sokkal könnyebben mentek a dolgok.De eddig is ügyes voltál, remélem most is sikerül megoldanod úgy, hogy Neked jó legyen.

Kép
becsengo

Sziasztok!

Ne haragudjatok a zavarásért, én a Kistarcsa – Flór Ferenc Kórház topikba írogatok, van egy 20 hónapos kisfiam, Márk, és szeretném a segítségeteket kérni!
A szakdolgozatomat egyedülálló anyák nevelési stílusának vizsgálatából írom, és ehhez szeretném a segítségeteket kérni. 3 kérdőív kitöltéséről lenne szó, ami tudom, nem kevés, de nagyon hálás lennék érte. Aki kitölti a kérdőívet, és érdekli a téma, szívesen elküldöm a kutatásom eredményeit, amint elkészülök a szakdolgozattal.

A kérdéscsomag innen letölthető:
http://www.sendspace.com/file/cejrie

A válaszokat a szantre@index.hu email címre várom.

Segítségeteket hálásan köszönöm!
Üdv: Szántai Réka

Susy! Üdv! :) Nem is tudtam, hogy ide írsz mostanában!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Susy, Villőt is a gépek érdeklik. Tegnap a magnónk hangerőgombját szedte le. Kis 20 éves darab, megkímélt állapotban, erre jön Villőcske... Most névnapjára kapott egy nyomogatós zenélős kis kütyüt, nagyon élvezte. Persze Benus meg azonnal magának szerette volna. Benével még kihagytam a zenélős játékokat, de mindig, mikor vendégségbe jártunk, láttam, hogy Bene mennyire élvezi, így most azért 1-2 értelmesebbet megengedek itthon is. :)
Biztosan fog vele játszani! Lehet, hogy nem azonnal, de majd ráérez.

mtunde

Tünde
Névnapjára??? Mikor volt a névnapja Villőnek? :oops: Utólag is boldog névnapot!
Akkor a magnótok nem sokáig lesz már megkímélve. :) Ha a 2 gyerkőc kezelésbe veszi.

Szalamandra
Kristóf nem volt nyűgös ma, olyan volt mint általában mindíg.

Szantre
Itt kötöttem ki, tudod az ÁEK- ben született Kristóf. De lehet a kistesó Kistarcsán születik majd.

Kép
Kép
susytunder

Bocs, az kimaradt, hogy a kontrollcsoporthoz házasságban ill. párkapcsolatban élő anyukák válaszait is szeretettel várom.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Susy!

Miért???
Egyébként ott még többen szülnek mint az ÁEK-ben! Sokkal többen...mivel a Rókust bezárták és az osztályvezető állította,hogy Ő bármennyi szülést el tud látni! Aztán most kínlódnak,mert kiderült,hogy mégsem! Csak elég orvosuk,szülésznőjük és csecsemősük nincs...(belső infó) Bocs,kicsit indulatos vagyok,ha eről a kórházról van szó,mert miattuk zárták be a Rókust,ahol Bercim született ! Persze,nyilván nem ők döntötték el,hogy ki maradjon fent a rostán,de ez más téma!
Imádom az ádventi érdekességeidet és napról-napra jobb képeket teszel fel hozzájuk! Köszi!!!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Márti
Írtam privit, leírtam az okot.
Örülök, hogy tetszik az Adventi kis meglepi, íme itt a következő. :)

Kép
A ma is továbbélő szokások szerint a karácsonyi asztal elképzelhetetlen hal, beigli, valamint dió, és a család összetartását szimbolizáló kerek alma nélkül. Sok helyen vacsora után ma is annyi szeletre vágnak egy almát, ahányan ülnek az asztalnál, mondván: amilyen kerek az alma, olyan kerek, összetartó legyen a család a következő évben.

Kép
Kép
susytunder

Susy: Nekem is nagyon tetszik az Adventi "naptárod"! :)
Mi 4 hetesen voltunk csípő UH. Van egy pici eltérés, így tornázni kell, meg biztos, ami biztos alapon terpeszrugit hordani, de Petit nem zavarja.
Képzeljétek, tegnap előtt átfordult a hátáról a hasára! :lol: Viszont még nem nyúl semmiért. Az baj? :?

Szerintem Dius nemsokára babázik. :lol: Jönnek-mennek a frontok.

Kép

Kép
nikuc

Susy,

nekem van édesapám révén egy 8 éves kisöcsikém, ő is nagyon szereti a csomagolást! Meg rendszeresen azt csinálja, hogy nem engedi a csomagolásból kivenni a játékot, úgy hurcolássza :)
Ha meg kivesszük neki, visszateszi bele :)

6 hetes babóca képek, ezek most amolyan alvósra sikerültek. Amúgy még mindig nem vagyok megelégedve vele, nem fotogén egyáltalán, nem jön át a képeken milyen cuki itt élőben :lol:

Kép Kép

Kép

Kép
sz.veronika

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?