Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Lehet már a kialvatlanságtól, de most megint úgy feszít a hasam, mint egy hete, amikor mentünk a dokihoz :(
A dokim nem mondta ugyan, de ezt a MagneB6-ot szedhetem teljesen magamtól is, ugye?
Nem is lesz rossz ez a táppénz, otthon fogok fetrengeni egész nap. :)
Apropó: újabb munkaügyis homályosított fel, h hiába vagyok terhes és hiába vagyok táppénzen, ha az iroda megszűnik, felmondhatnak :( úgyhogy most ott vagyok, h nem tudom, h hol vagyok

Anuk, te olyan jókat írtál ilyen témában, nincs valami jó ötleted?

Kép
Kép
mimmi

nos, bár részleteket "eltitkoltam" a táblázatból....(hja, a megadottak között csak senki ne öregasszonyozzon, mett akkó én Matuzsálem), de gyerkőceim száma ott pontos.
szal van egy másodikos, egy nagycsoportos, meg a Mikuláskor 17 hónapos.
Uhhó pocokban a 4eske lakozik.

bírni meg az ember annyit bír ki amennyit muszáj.
persze tiltakozni lehet ellene, meg panaszkodni, de......
szerencsémre Anyukám soxor besegít, csak van egy bibi: 65 km-re laknak. de ha kérem, vagy programunk van, mindig jött eddig.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Túl vagyok a fogorvoson. Megvolt a fogkő leszedés + beírt a kiskönyvembe is, de sajna jövő héten folyt. köv., mert van lukas fogam. :( Ráadásul az egyik tejfog..ami vicces, lévén 26 vagyok. Na mindegy!

Benta "átérzem" amit mesélsz az oviról. Az egyik barátnőm van hasonló helyzetben, én meg csak ámulok. Nem is értem ezeket a pedagógusnak nevezett óvónőket. Az egyik story az volt, mikor a 4,5 éves gyerek - nagy állatrajongó lévén - állathangokat utánzott, erre megkérdezték az anyját, hogy mi a baja...kész röhej!
Köztem és az öcsém között 12 év van. Emlékszem kb. 3-4 között lehetett mikor a dinoláz tombolt. Csak két újjal volt hajlandó megfogni a kezünket, mert azt játszotta, hogy ő is az. Szerintem ezek hozzátartoznak az egészséges fejlődéshez. Végül is szerintem közülünk szinte mindenki babázott, és azt játszotta, hogy anyuka.

Kismanó, gratulálok a 3 gyerkőchöz. Nagyon találó az idézeted a vonalzón...és tőled nagyon hihető is! Jó, hogy anyukád besegít, nálunk is így lesz, bár szerencsére 1,5 km-re lakunk egymástól.

Mimmi, szerintem a fáradság közrejátszik! A magne B6-ot szedheted nyugodtan, de ha nem vagy biztos hívd fel a dokit vagy a védőnőt. Én napi 2x500 mg-ot szedek. Egyet reggel, és egyet este, és tényleg csak ritkán érzek húzódást feszülést.
Egyébként nem értem azt, hogy az iroda szűnik meg. Szerintem akkor nem rúghatnak ki..bár ha a többi iroda más városban van. Holnap megnézem a munka törvénykönyvét...már engem is nagyon érdekel a dolog!

Képzeljétek, ma beszélgettem a férjemmel, és teljesen magától elkezdett "panaszkodni", hogy még milyen sokára megyünk UH-ra, és hogy 2 hetet várt, és még majdnem 3 hátra van. Én persze mosolyogtam magamban, és mondtam neki, hogy gyorsabban elrepül az idő, mint hinné.
Így már dupla annyira várom a vasárnapot!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Köszi Noémi, h utánanézel. Böngésztem már én is, de pont ez a baj, h erre vonatkozóan nem találok semmit.
Tehát mégegyszer (bocsi, akit untatok ezzel): ez egy kft. és az országban van tizenvalahány irodája, a központ pesti és dec. 31-én a pécsi iroda lehúzza a rolót, 2009-ben már nem nyit ki, a többi iroda és a kft. változatlanul működik majd tovább. Tehát gyakorlatilag a munkavégzés helye szűnik meg. Én meg abban voltam, h akkor no para, mert a cég továbbra is lesz, tehát dolgozom, amíg nyitva van aztán irány táppénz. Na most egy ember azt mondta, h ez így jól is van, kettő meg azt, h ilyen esetben felmondhatnak. A felmondástól számítva pedig 3 hó passzív táppénz jár, ami ugye április 1-gyel kifúj, tehát ott leszek, hogy április 1-június közepe között nem lesz semmilyen munkaügyi jogviszonyom, vagy mi a bánatnak hívják ezt. ÁÁÁÁ!!!

Amúgy szerintetek érezhetek babamozgást? Mert komolyan mondom, tiszta olyan érzésem van, de lehet, h már megzakkantam :)

Kép
Kép
mimmi

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:20-kor.

Heni

Kép
szheni

Aztamindenit, mekkora pocid van, tök jó :):):)

Egész idáig a netet bújtam és a magyarország.hu-n találtam, h
rendes felmondás indokának számít, ha pl. az a szervezeti egység, amelyben a munkavállaló a munkáját végezi, megszűnik. Viszont a munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt az emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelés, a terhesség, a szülést követő három hónap, illetve a szülési szabadság időtartama alatt.

Akkor most örülhetek, ugye?

És befejeztem a témát :)

Kép
Kép
mimmi

Mimmi: azt nem lehet, hogy a cég bejelent másik irodába, te meg maradsz táppénzen? Tehát módosítanák neked a munkavégzés helyét.
Babamozgás? jó kérdés..egyszer én is éreztem vmi bugyborékolást, mondom ez tuti nem bélmozgás, de nem tudom, hogy a pici volt-e.
Sztem az idegeskedés, a kialvatlanság is okozhat haskeményedés, szóval pihenés, és magne b6. Nekem asszem vészhelyzetre 2x2-t mondott a dokim.

kissmanó: 3 gyermek? és a 4. minden elismerésem a tied! Én is szeretnék szép nagy családot, de hogy mi lesz belőle? Egyelőre örülök egynek is.

Heni: neked is mekkora a pocid! nagyon szép!
Majd csináltatok én is a férjemmel. kolleganőm épp ma dicsérte meg az enyémet:).

Kfnoémi: kitartás a fogorvosi kezelésekhez, de legalább rendben lesznek!!

Az én férjem is nagyon várja a jövő heti UH-t! Tudjátok ma mit csinált a drágám? Énekelt a hasamhoz, ami régen volt "Egy kis mozgás mindenkinek kell...", és közben nyomogatta a hasamat, és mondja, hogy kis Nyunyi tessék mozogni, felkelni, jobb láb, bal láb, mozgás, tornázunk :shock: :lol: oan édes volt! én meg csak mosolyogtam. mondtam, hogy lassan kezdi hallani a hangokat, szóval beszéljen hozzá jó sokat!

Puszi, szép álmokat!
Vendég

Sziasztok!

Huha, zajlik az élet! :D

Megvolt az UH. CRL: 49mm, tarkóredő:1,6. A szívhangvizsgálatnál fölébredt a kis drága és kalimpált egy kicsit, majd a másik oldalára fordult, szó szerint és a hátá mutatta. Annyira édes volt. :D

Reggel megyek vérvételre.

Mindenkinek jó éjt!

Kép
Kép
sosi

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:20-kor.

Heni

Kép
szheni

Hello Lányok!

Megint volt mit olvasni, hál'istennek :D
Heni!
Örülök, hogy végül eljutottatok a 4D-re, de kár, hogy nincs kép! Majd legközelebb. Nagyon szép a pocifotó! A párod tökre aranyos!
Mimmi!
Szerintem semmiféleképpen nem mondhatnak fel Neked. Ez tökéletesen kiolvasható a jogszabályból, mert itt rendes felmondás áll fenn, és nem rendkívüli. Úgyhogy :D
Sosi!
Hogyhogy a Te babádnak már néztek tarkóredőméretet?
Én 11 hetesen és 4 naposan voltam UH-n, és "csak" 29,3 mm volt a baba. Akkor most szerintetek kicsi? Vagy nem fejlődik rendesen? A doki nem mondott semmit!!! :shock:
Kissmanó!
Ez nem semmi, ilyen gyönyörű nagy család!! Jó, hogy a férjed ,meg anyukád besegít, ha tud. Sajnos az én anyukám 300 km-re van. :cry:
Puszedli!
Hát elképzeltem, ahogy a párod énekel a hasadnak (vizuális típus vagyok), és azóta csak vigyorgok itt.
Néha én is érzek bugyogást a hasamban, de gondolom, ez még nem a baba...
Mennem kell, holnap jövök. Puszi mindenkinek! Jó éjt!

Kép
ácica

Csak benéztem, hiába ez lassan függőség, hogy ki hogy áll a maga babájával.

Amadea: Rod sajnos olyan nyámnyili, hogy alig beszélget idegenekkel. A házban ahol lakunk én jobban ismerem a szomszédokat, sőt sokukkal jóban is vagyok, pedig még csak 3 és fél éve költöztünk össze. Ő meg itt lakik már vagy 10 éve, és még az azt sem tudta, hogy az alsó szomszédéknak van gyereke, meg hogy a földszintieknek a macskája majdnem megette a hörcsögét. Az egyik kollegájának vannak pici gyerekei, de az meg amilyen inkább riogatja, hogy így nem fog aludni, meg úgy fogja a kakás pelenkákat kerülgetni. Szóval szép kis apa lehet az is.

Mimmi: Havonta kétszer kell mennem háziorvoshoz, még egyetlen egy betűt nem írt be. Választott orvosom nincs, terhesgondozóban beírás és bélyegző nélkül dobják vissza (szó szerint!) a kiskönyvet. Így össz vissz van 1 védőnői pecsétem. Hogy ebből mi lesz…

Munkaügyis részhez: Az, hogy megszűnik az iroda elvileg felmondhatnak, de mivel nem a cég szűnik meg, csak a munkavégzés helye ha gyereket vársz védett vagy, kötelesek megtartani. Csak majd ha gyedre kerülnél leszel bajba, de addigra meg már lesz egy kis pénz.
Egyébként a passzív táppénz tudomásom szerint 6 hónap és utána szakorvosi felülvizsgálat kell a továbbiakhoz…De hüle vagyok már megtaláltad :D

Puszedli: El sem hiszed, mennyire irigyellek. Ilyen édi apukát! Én esténként felveszem a babaszívhanghallgatót, kiterülök az ágyban és egyedül figyelem, hogy hogy dobog a kis édes. Nem tudom, hogy a méhlepény valószínű rugdosása által kiváltott alhasi szúrás mozgásnak tekinthető-e. Egyébként egyik szombaton nagyon kidudorodott a hasam ahol a keze vagy a feje van, meg is mondtam neki, hogy na vigyázzon csak anyára. Erre szép lassan visszalapult. :)

Ami a problémám: a vizsgálatokat azért csinálták, mert veszélyeztett vagyok asztma és hypertónia miatt. Mindkettő öröklődő. Még szerencse azt mondom, mert így viszonylag korán kiderült a baj. Most vagy elsődleges, vagy másodlagos vércsoport összeférhetetlenségünk van a babával. Mindegyik azt jelenti, hogy az én vérsejtjeim a méhlepényen át (ahol átadja a kaját stb) pusztítja a baba vörösvérsejtjeit, ami végül ... inkább nem akarom kiírni.

Elsődleges, ha én és Rod pozitívak vagyunk és a baba az én nagyapám negatívját örökölte. Vagy én pozitív vagyok, Rod negatív és baba negatív. Tulajdonképp nem tudni, hogy Rod és Pocok milyen.

Másodlagos ha mindketten pozitívak vagyunk, de nekem az alcsoportban negatív van, a baba pozitív. Szintén ellenanyagot termel.

Ami gyakori szokott lenni ha az anya negatív és a baba pozitív. Akkor egy AntiD nevű injekció és probléma megoldva. Csakhát én főfaktorom pozitív.
Vendég

Ácica!

Nekem azt mondta az orvosom telefonon, hogy a betöltött 11.hét után menjek tarkóredőre. Tegnap 11+3 voltam. Egyébként mondta, hogy picit fejlettebb a baba és a szülés várható idejét is 5 nappal korábbra számította a gép a méretei alapján. Én meg azt hittem, hogy kicsi, ugyanis a védőnő azt mondta, hogy a "nem fizetős" biokémiai szűrésre a tarkóredős UH után menjek, de arra figyeljek, hogy csak akkor, ha a CRL legalább 55 mm. A fizetős, integrált szűrésre is megyek, ott nem volt ilyen kikötés, csak legyen meg a tarkóredő és a 12. héten legyek. A doki azt mondta, hogy nekik akkor jó a tarkóredőméréshez a baba mérete, ha asszem 40-80 mm között van a CRL-je, úgyhogy picur belefér.
Most megyek fél 8 -ra potom 29 000 Ft-ért az inegrált-ra, aztán meg elmeygek a terhesgondozóba is, bár nem tudom, hogy ott vesznek-e akkor vért :roll:
Én nem fogok egy hét múlva újra kifizetni egy csomó pénzt az UH-ért, az biztos. Az orvosomnál 8000 FT egy magánrendelés. Majdnem lehidaltam tegnap, 5 éve még csak 4000 volt.

Kép
Kép
sosi

Ácica!

Nem lehettél annyi idős az UH-én hisz csak ma vagy annyi idős. Nem nézted el?

Kép
Kép
sosi

Ácica!

Nyugi, visszanéztelek, 10+4 hetes voltál akkor, nem 11+4 :D

Kép
Kép
sosi

Sziasztok!

Nem túl jó napok - vagy inkább éjszakák - járnak rám :(
Lefekvés előtti pisilésnél épp amikor álltam fel, kicsöppent valami rózsaszínes, halványbarnás, nyálkás valami belőlem, de tényleg csak egy csepp, mindenesetre frászt kaptam. Gyorsan le is feküdtem és sikerült is elaludni egy pillanat alatt, de aztán azt álmodtam, h vérzek :( Felriadtam és nagyon örültem, h csak álom volt. Erre mit hallok a fejem fölül: mintha kergetőznének és sikongatnának közben, hajnali háromkor. Kicsit elegem van a felettem lévőkből. Aztán pisilnem is kellett, de jó ideig nem mertem felkelni, mert attól féltem, h mi van, ha megint lesz csepp. Végül rászántam magam a felkelésre és a könyökömmel akartam felnyomni magam, de sikerült ránehezednem a szemüvegemre (ezekszerint abban aludtam el), ami sikeresen kettétört :( Na, enélkül sok mindent nem látok, még szerencse, h holnapután lesz kész az új, mert az esküvő miatt csináltattam másikat, mert ez a mostani vastag és sötét keretes, az meg nem mutatna olyan jól a fehér esküvői ruhámhoz. Addig viszont kénytelen vagyok a százéves régit hordani, ami borzalmasan áll :(
Szóval most már kezd elegem lenni a sz@rságokból.

Szerintetek mi lehetett az a csepp? Ha csak ennyi volt, akkor biztos nincs baj, ugye?

Remélem, mások jobb történetekkel jönnek ma!!!

Puszi

Kép
Kép
mimmi

Most nézem, Sosi mit csináltál Te hajnalok hajnalán?

Kép
Kép
mimmi

Heni! szép nagy pocid van már! :lol:

Mimmi: hát Rád tényleg rádjár a rúd... remélem, rosszabb már nem lesz!

Ácica: barna?

Hát mi húzni fogunk a dokihoz. Már nagyon elegem van! Ma reggelre megint kicsit több barna lett, ráadásul most elkezdett fájni a hasam. Sikerült végre elérni a dokimat, mondta, hogy ha hazautazunk, honap menjünk be hozzá a kórházba, ha gond van max pár napra befektet magnézium infuzióra, addig is nyomassam a MagneB6ot. Tegnap 6 dbot szedtem be összesen, mert az a max adag. Annyira aggódok, hogy semmi baj ne legyen!!!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Csillagtáncos: sajnálom azt a fránya barnát! Nem is baj, ha megnéz a doki, de ne aggódj! nem lesz baj!

Mimmi: neked azóta nem volt több?

Ácica: nálad?

Sosi: gratulálok az UH-hoz!

Anuk: húha, ez aztán a bonyolult dolog! nagyon szorítok, hogy egyikőtöknek se legyen baja!

Anuk: tőled kell kérdezni bérügyben? Én arra lennék kíváncsi, ha oan 90 körül van a nettóm (bruttója 130 körül) mennyi táppénzre számítsak? 70 e körül?

nálam minden ok, de éjjel 3szor voltam pisilni, pedig lényegében kevesebbet járok nappal, de viszont érzem, hogy a gyomromat nyomja most, megfigyeltem, ha olyat eszek, felmegy a gyomorsavam:(.

Pusz, szép napot!
Vendég

Sziasztok!
Jó sokat írtatok :wink: !
Először is, köszönöm szépen a felvilágosítást a pecsétekkel kapcsolatban, akkor elég, ha a következő oldalon van terhesgondozós pecsét? Nem a pénz miatt aggódok rajta, hanem, mert a védő néni egy pár dolgot elfelejtett mondani (háziorvos, fogorvos, spirometria), szóval nem igazán tudom, minek kell meglennie és minek nem.....

Heni!
Nagyon szép a pocakod és milyen hatalmas (már az enyémhez képest) :D
Jó nektek, hogy érzitek a babát, én semmit se érzek....pedig nagyon várom már, hogy megmozduljon....

Csillagtáncos!
Szerintem is keressétek fel a dokit...nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen!!!

Anuk!
Szomorú, hogy ilyenekkel tömik a fejét :( ...e-mailre reagált már valamit?

KépKép
amadea

Jó reggelt Lányok!

végre egy új nap! A tegnapi nekem nagyon offos volt. Kibuktam valamin, és ez egész napra rányomta a bélyegét...na mindegy. Új nap, és ma jó kedvem lesz!

Heni, hatalmas a pocakod! Én úgy saccolom, hogy az enyém félidősen lesz ekkora! De nagyon jó neked, már le sem tagadhatod!

Csillagtáncos, tényleg jobb, ha megnéz a doki, sőt lehet, hogy biztosabb az a pár nap kórház, mint ez a folytonos idegeskedés!

Mimmi, remélhetőleg nálad is a hormonszint ingadiozása okozta, és nem lesz több.

Ácica, nézd meg a mamanetes méreteket, ott kb-ra tudsz tudakozódni, hogy megfelelően fejlődik - e a baba. Amit írtál a 29 mm az 9+5-nek felel meg. De ez nem olyan vészes, valószínűleg később fogant, szóval szerintem a vizsgálatok is később lesznek!

Mi ma betöltöttük a 14. hetet, és pont fél év múlvára vagyok kiírva! Így még olyan soknak tűnik, remélem elrepül majd az idő.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Amadea: AFP-s vérvétel hol lesz? Ők adnak időpontot? és a nagy vérvételre?

Mert most telefonáltam a vérvételre és dec. 30. a legkorábbi időpont :shock: , az meg nekem késő.
Vendég

Puszedli!

Hívd fel a Vasasban a védőnőket, ők adnak neked egy időpontot ált. a 12.heti UH utáni napra, akkor ők is gondozásba vesznek és ők adnak időpontot az AFP-re, vírusszerológiára, Wasserman-tesztre (ezzel a szifiliszt nézik), vércsoport meghatározásra és egy rutin vérképre....5 db beutalót fogsz kapni, de 1 vérvételből megúszod...
A vérvétel a Vasasban lesz, az eredményeket mondták, hogy hova küldik, de elfelejtettem :oops: ....

KépKép
amadea

Védőnők száma: 574-432 H-Cs:8-15, P:8-14 Én nagyon nehezen értem el őket....most látom, a toxoplazma is most lesz...ha kérdezik, hogy van-e háziállatod, mondd, hogy van macskád....

KépKép
amadea

Na, nemsokára indulunk haza. Holnap reggel meg be a dokihoz a kórházba. Remélem nem lesz gáz utazáskor, végül is végig autópálya van, nem fog rázni! Meg csak ücsörgök nyugiba! Hát igen, most már nagyon ideges vagyok, úgyhogy mindenképpen jó lesz, ha megnézik a babát, hogy okés-e vele minden. Mit nem adnék most egy olyan szívhanghallgatóért, amilyen Anuknak van...
Már várom a holnapot, addig meg orrba-szájba MagneB6!
Nem tudom, mikor tudok legközelebb jelentkezni, addig is minden jót mindegyikőtöknek!

Ácica, Mimmi, remélem, nem lesz semmi baj Veletek!

Csillagtáncos

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Amadea: már időpontom megvan, csak arra voltam kíváncsi, hogy ők adnak-e időpontot, vagy nekem kell, az kicsit gáz lesz. Akkor ha dec. 10-én megyek a Vasasba, másnap meg is lehet a nagy vérvétel?

képzeld, nekem elsőre felvették:o.

köszi mindent! Jövök egy sütivel!

Hugom haza akar hozni egy cicát karácsonyra, azért lenne sürgős a toxoplazma.

Csillagtáncos: feküdj le hátul a kocsiban, jobb mint ha ülnél!
Vendég

Puszedli!

A betöltött 16. hétre fognak időpontot adni....szerintem kb. a 2 ünnep közé vagy január első hetére fog esni...és akkor már hazudni sem kell a macska miatt...

KépKép
amadea

igen az AFP-re.

Csak én a nagy vérvételen akarok túllenni mielőbb (amikor megnézik a vérképet, a vércsoportot, a toxoplazmát, meg a többit).
Vendég

Csillagtáncos!

Nagyon szorítok neked! Jelentkezz amint tudsz!

Puszedli, biztos vagy a kiscicában? Aranyos, meg minden, de most érkezik egy kisember...aki akár allergiás is lehet rá. Jól meggondoltad ezt?

Képzeljétek reggel óta érzek valamit a pocakomban. Olyan mintha valaki buborékokat fújna odabent és az csikizne. Lehet, hogy ez már Balta baba?
Bévül is nekem hátul tapadt meg a lepény és a hasamon tényleg nincs zsír, ezért lehet, hogy ilyen korán ézem őt! Mindenesetre nagyon élvezem!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Hát..egyszerre szokták adni, én is úgy kaptam, de lehet, hogy meg tudod beszélni, hogy külön legyen...szerintem kérdezz rá telefonon....

KépKép
amadea

Épp az az, hogy pont ez most nem hiányzott és ráadásul anyósomékhoz sem tudok menni, mert ott is macska van, ezért akarom megtudni mi a helyzet, aztán ha átestem rajta, akkor legfeljebb majd km-ről figyelem. Végül is az alommal kell nagyon vigyázni.
Jobban örülnék, ha hugom meg tudná oldani máshogy a dolgot. Amúgy hugom a debreceni albérletbe szerzett macsekot, mi Szegeden lakunk, anyukám &anyósomék meg félúton Szegh.-on. És nem akarja otthagyni az albiban. Én meg szeretném ha otthagyná.

Barátnőm is rám akarta bízni a macskáját, mondtam, hogy most nem megy bocsi.Még nem tudta akkor, hogy terhes vagyok, de mikor elmondtam, hogy ezért nem vállalom, akkor persze megértette.

Noémi: végül is érezheted már, hisz a 14. hétben vagy! Nekem azt mondta a védőnőm, hogy karácsonykor már sasolhatom (bár már most is figyelem, és tegnap én is éreztem vmit halványan, de hogy ez a baba-e? sztem korai még. nekem legalábbis.
Vendég

Sziasztok!

Csillagtáncos, gondolok Rád, nem lesz semmi baj!!!!

Nekem azóta semmi, hála Istennek. Ne is legyen, mert már gondoltam is magamban, h amennyire nem féltem az első terhességemnél, most bepótolom rendesen. Illetve akkor csak a szüléstől voltam beijedve, emlékszem alig tudtak leborotválni, annyira remegtek a lábaim :)

Tesóm most hívott, h az előbb volt ott nálunk a védőnő. Amikor meg nov. 24-én vártam, mert meg volt beszélve, nem jött. Fel sem hívott. Most meg nem volt megbeszélve, hát így járt. És állítólag nem tudott elérni. Pedig több helyre is felírta a telefonszámomat. Na, mindegy...

Kép
Kép
mimmi

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:21-kor.

Heni

Kép
szheni

Puszedli, igazából nekem a védőnő 4 dolgot mondott, amire figyelni kell. Én toxaplazmozisra negatív vagyok, tehát vigyáznom kell.

1.) macskaalom, illetve egyéb állatürülék tilos
2.) állatsimogatás után alapos kézmosás, lehetőleg gyógyszertárgyban kapható clarasept fertőtlenítő szappannal.
3.) homokozó mellett ne egyek :D - ez elég viccesen hangzik, de gondolom azért van, mert a homokozóba, gyarkran odacsinálnak a kóbor állatok.
4.) nyers életeleket nem szabad enni. (hús, tojás, illetve a kolbászt is inkább csak sütés után, mert ugye normálisan az csak füstölve van)

De egyébként én is azt mondanám a helyedben, hogy a baba miatt nem javasolt, most keressenek mást!

Szheni, akkor nagyon hasonlóak a napjaink. Köszi a bókot...azért a fenekemen bepótolom. Megpróbálok majd én is pocakos képet feltenni...de a tiedhez képes elég vicces lesz!

A mozgásról: Tényleg nem tudom, hogy ez esetleg már az, de most arra gondolok, hogy igen, és ez nagyon boldoggá tesz.
Max akkor fog kiderülni, hogy tévesen gondoltam, ha tényleg el kezdem érezni és az másmilyen lesz!

KépKép
KépKép
kfnoémi

ma nekem sincs oan helyde jó kedvem, pedig tegnap este az volt. Hiányzik apjuk.

Tudjátok mit csinálok? mindegy mi lesz az eredmény, megmondom kerec perec, hogy inkább ne, az a biztos, és senkinek nem kell aggódnia. Remélem hugomnak is fontosabb a baba, mint hogy hazahozza a cicust :wink: :) .
Vendég

Jól teszed Puszedli!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Igen, sztem is Puszedli. A húgod meg tuti megérti majd.

Noémi, ne viccelj már, nem hiszem, hogy annyira vicces lenne az a pocifotó... :wink:

Heni

Kép
szheni

Noémi drága, ezt Neked találtam itt a babaneten a 16.hétre írják, de hát ha ezt érzed, akkor Te már érzed... Tök jó lehet!!

Ahogy gyermeked csontozata egyre keményebbé válik, talán már megérzed a mozgását is. Először olyan érzés, mintha egy pillangó rezegtetné szárnyait a hasadban, vagy buborékok pattognának....

Heni

Kép
szheni

Köszi, Heni édes vagy!

Úgy értettem a vicceset, hogy hozzád képest szinte nincs is még pocakom. De magamhoz képest ez már valami! :D

Nekem rögtön a buborékok jutottak eszembe..bár még én is korainak tartom. De hát ki tudja...a hasonlat mindenesetre nagyon jó! És ha ez tényleg az, akkor nagyon jó! Csak még olyan furcsa, hogy szinte hihetetlen kijelenteni!

Kíváncsi vagyok mit mond kedden a védőnő!

KépKép
KépKép
kfnoémi

http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html

Nézzétek milyen jót találtam! Ha a jobb oldalon lévő nyomtató ikonra kattintotok, és beírjátok az utolsó menstruáci 1. napját, akkor egy egyoldalas "naptárat" nyomtat ki. Én a hűtőre rakom, így majd a férjem is tudja követni,h ogy éppen hol tartunk! :D

u.i.: Látszik ma milyen sok munkám van! :D :D :D

KépKép
KépKép
kfnoémi

Szerintem a babát érzed Noémi :)
Én is ilyen bugyogás félét érzek és ez a Biusnál is ilyen volt, csak 5 héttel később. És először én is azt hittem, h ez nem az, de aztán egyre egyértelműbb lett.
Most meg azért kételkedek, mert még csak a 12. hét. De tényleg azt mondják, h a második babát már előbb érzi az ember. Olyan nagyon "valószínültel" érzés, h még szinte magam sem vagyok biztos benne, h éreztem vmit, vagy beképzeltem :) de most már többször is előfordult az elmúlt héten, úgyhogy szerintem tényleg a baba.
És lassan, de biztosan mindenkinek megmozdul, juppi :)

Kép
Kép
mimmi

Vendég

Hello Lányok!

Hát tegnap jó hülye voltam. Egy héttel "idősebbnek" gondoltam magam! :roll: :oops: Valszeg mér nagyon fáradt voltam.
Úgyhogy Sosi!
Rögtön bepánikoltam, mert egyidősek vagyunk, de közben elfelejtettem, hogy én múlt hét pénteken, szóval 10+4 naposan voltam. 8) Mondjuk azt írjátok, hogy ez a 29,3 mm a 9+5 naposnak felel meg, ez sem valami megnyugtató... Pláne úgy, hogy épp, hogy csak betöltöm a 12. hetet számításaim szerint, amikor mennem kell nuchára. Remélem, azért nincs baj...
Köszi, hogy gondoltatok rám a barnázás miatt. Tegnapra elmúlt, ma egy pici volt reggel. Magnézium pezsgőtablit iszok ezerrel. Szerintetek az is jó? Rájöttem ám, hogy most lenne menzim, lehet, attól van. Mondta a védőnő annó, hogy mindig számoljam ki, mikor lenne, és olyankor fokozottabban ügyeljek arra, hogy ne erőltessem meg magam.

Anuk!
Remélem, minden rendben lesz. Bonyolult ez vércsoportos dolog. De Pocok kermény kis lurkó, és nagyon jól érzi magát odabenn, ebben biztos vagyok. Rodnak lehetnének olyan barátai, akik nem veszik el még jobban a kedvét! :x Így is eléggé be van rezelve, gondolom...

Mimmi!
Sajnálom a pechszériádat, meg a lakókat. Az a cseppecske tuti, hogy az idegeskedéstől volt. Nálunk is ez a helyzet, csak nem albérlők, hanem rendes lakók. Káromkodnak, mint a kocsis, üvöltöznek egymással, és a anyuka szidja a két nagyfia k. anyját. Jó, mi? Ők is általában hajnalban (2-3 óra) csinálják a feszkót. Isteni arra ébredni. Plusz szerintem lökdösik egymást, mert olyan hangok vannak, mintha testek zuhannának időnként a földre :shock: Ezt csak vigaszképpen írtam le. :D

Noémi!
Elképzelhető, hogy a babát érzed már most. Végül is 14 hetes vagy már, és valaki hamarabb megérzi. De jó neked!!! :D

Csillagtáncos!
Remélem, minden rendben lesz!! Csak erre gondolj! Várjuk a híreket.

Kép
ácica

Szia Mimmi!

Hát én most egyre bizonytalanabb vagyok, mert egész nap érzem a bugyorászást, az meg túl aktív lenne...szóval nem is tudom.

Meg ugye nekem ő az első babám, és reménykedtem / reménykedek benne, hogy karácsonyra meglep a mozgással, de elvileg az elsőt ugye később érzi meg az ember!

Átböngésztem a Munka Törvénykönyvét. Szerintem az a helytálló, amit Te is találtál a neten. Elolvastam a rendkívüli felmondást, az semmi képen sem alkalmazható erre az esetre, mert az csak, akkor lehetne, ha
a.) a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi, vagy
b.) egyébként olyan magatartást tanusít, amely a munkaviszony fenntartátást lehetetlenné teszi. Ettől érvényesen eltérni nem lehet.

Mivel ez nem áll fenn, maradna a rendes felmondás, de az ugye, terhes nőre nem alkalmazható. Ha pedig nem tud munkát biztosítani, akkor szabira kell küldenie, és erre az időre átlagkereset illet meg. Terhes nőt áthelyezni nem lehet. - illetve csak az ő beleegyezésével. Tehát az szóba sem jöhet, hogy közli, hogy oké, akkor holnaptól több száz km-re kell menned.

Szóval szerintem nyert ügyed van, de ezek már olyan dolgok, hogy hiába vizsgáztam már le munkajogból nem merném vállalni a felelősséget. Ha van egy ügyvéd ismerős - vagy itt a neten, akkor tőle kéne megkérdezni!

A TP az tuti biztos, de ha nincs rá szükség, akkor minek. Akkor úgy járnál a legjobban, ha ő küld el szabira, és te otthon ülsz a teljes fizudért - nem a 70%-ért.

Nem tudom valaki kérdezte a TP kiszámolását. Aktuális még?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Kfnoémi: én voltam!
igen, kíváncsi lennék kb mennyi táppénzre számíthatok (oan 90 körül van a nettóm, aminek oan 128-130 a bruttója).

Köszi!
Vendég

Sziasztok!

Hát elég sokáig tartott visszaolvasni titeket. Sajnos minden közbejött és nem volt időm még olvasni sem titeket.

Nagyon beteg voltam, ma már kezdekjobban lenni. Hányás,hasmenés, fejfájás és láz, ez így mind egyben. Alig bírtam enni, mert minden kijött, az ügyeletes dokit meg hívtuk, mégarra sem volt hajlandó hogy kijöjjön csak telefonon keresztül elmondta, hogy mit kell csinálni. Ma már jobban vagyok.

Voltunk UH-on is a dokim szerint minden rendben, írt négy adatot a leletre, de nem mindegyiket tudom, hogy mit jelent. pl: FL: 6 mm, NT: 1 mm. Voltunk 4D-s UH-on is, rendes volt a dokinő, ő a méretek alapján azt mondta, hogy csak 11+5 napos vagyok. Én ezt nem értem. Amúgy még nagyonpicike volt, kb. 30 perc volt a vizsgálat és kaptunk róla felvételt is. Azt mondta a csaj ha egy kicsit később megyünk érdekesebb lesz. Amúgy láttuk hogy mozog keze, lába és a szívhang is rendben volt.

Azt viszont nem értettem, hogy a rendes uh-os vizsgálaton vettek tőlem vért és kitöltöttek egy tesztet. Ez valószínű, hogy a down kór szűrés? Nem tudom, mert előtte voltam rendes vérvételen ahová a védőnő adta a beutalót.

Nekünk hála istennek nincs a közelben állat, de én nem is igazn vagyok állatbarát.

Az én párom most volt először velem a 4d-s uh-on, mert eddig nem nagyon érdekelte, azt mondta, hogy ő ezt még nem tudja feldolgozni. Tetszet neki is és amikor mozgatta a kezét akkor azt mondta, hogy integet neki. Aranyos volt. Igazából nekem nincs ilyen problémám a párommal ahogy anuk írta, nekem csak az a baj, hogy sokat dolgozik, vállalkozó.

Nekem hála istennek barnázásom már nincs nekem is volt. De viszont a vérömlenyem még egy kicsit látszik.

Gratula mindenkinek a babókhoz, szépek a képek, ha lesz időm én is rakok fel, már van nekem is.

Na most megyek, mert hirtelen nem jut eszembe semmi!

Majd írok!

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
nanoemi

Mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat.
Igazából még két egyforma variációt nem hallottam munkaügyesektől, pedig mindegyik olyan cég munkaügyi előadója, ahol több száz ember dolgozik, mégsincsenek tisztában a dolgokkal.

Noémi, a te verziód viszont határozottan tetszik: teljes fizuért otthon lenni :):):)

A tegnapi panasznapról lekéstem a munkaügyi bíróságon, jövő szerdán megyek, addig remélhetőleg nem rúgnak ki :)

A táppénz, ha jól tudom 70 %, de Noémi is most írta ezt.

Kép
Kép
mimmi

Puszedli!
Szerintem sem jó ötlet a macskusz! A húgod biztosan megértő lesz. Gondolom, ő is nagy izgalommal várja a babót!

Amadea!
Nekem sem sikerül a Vasasban lévő védőnőket felhívni, pedig kellene időpont az első terhesgondozásra, mert jövő hét eljeén már megyek isa nuchára. Plusz én is szeretnék mielőbb túllenni az első vérvételen. Ez a kiskönyves pecsételés még mindig kínai nekem. A védőnőm csak annyit mondott. 4-szer kell megjelenni a terhesgondozáson, ott pecsételnek. Ennyi... Se háziorvosról, se fogorovosról nem volt szó. Fogorvoshoz is "önszorgalomból" jelentkeztem be.
Szóval ha Ti nem lennétek lányok, nem tudnék semmit!

Kép
ácica

Puszedli!
Szerintem is helyesen döntöttél....meg csapjatok agyon, de szerintem lakásba nem is való állat....

Noémi!
Állítólag először csak felszálló buborékokat érzünk...tuti a babócád :wink: Várjuk a pocakfotót!!! Nekem sincs nagy...

Ácica!
Ezzel én is így vagyok....

A táppénzes 70%, a bruttó fizu 70%-a? És akkor a 70 %-ból számolják a GYEDet? Vagy mivel a 2008-as keresetem alapján számolnak, nem számít, ha februártól táppénzen leszek? Bocsi, hogy ennyit kérdezek, de a tb szakértő még nem ért rám...

KépKép
amadea

Amit táppénzként kézhez kapsz, az a mostani nettód kb. 70%-a, de annak a bruttójából is vonnak adót meg ezt-azt, egészen pontosan nem tudom, de ha sikerül, holnapra előtúrom a régi bérpapírjaimat.

Ha februártól leszel tp-n, akkor az a GYED-et nem befolyásolja, mert azt a 2008-as jövedelmed alapján kapod. Ha kerestél legalább bruttó 138ezret, akkor a max. Gyed-et kapod, ami most bruttó(!) 96.600 Ft, szóval ebből is vonnak adót, nyugdíjjárulékot, stb-t.
De ezt már nagyon szépen leírva megtaláltam vhol, mindjárt megkeresem és felteszem.

Kép
Kép
mimmi

Kép
Kép
mimmi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?