Új privát üzeneted érkezett!

Klarissza: szerintem várd ki a 6 hónapot.
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Klarissza:
Nekem is mondták, hogy nem elég neki a tej, meghallgattam, és kivártam a 6 hónapot, akkor kezdtem a hozzátápit. Szerintem nem kell segítened az ülésben, rá fog jönni hogy kell.

Cory:
Köszi, tök jó ez a kép Baluról!! Kép)

zit
zit

Sziasztok!

Barbi, Zit!
Köszönöm a dícséretet Bence nevében isKép

Anita!
Én is mindig ezzel nyugtatom ám magam, hogy Bence több mint egy hónappal hamarabb született. Nálunk az ülésbe húzásnál a fej nemtartásával volt korábban gond, azt is gyönyörűen csinálja már, csak egy kicsit később kezdteKép
Úgyhogy nem is akarom én sürgetni, legkésőbb 7-8 hónapos korára csak megfordul márKép

Zit!
Köszi a leírástKép Ezek szerint tényleg nem kell aggódnom mégKép
Mondjuk Bence még nem fogja meg a lábát (5hó) csak nézi, viszont már szeret kukucska játékot játszani (7hó) KépKép

Cory!
Jesszusom! Paradicsomot eszik?!
Nagggyon jó ez a kép BalurólKép Milyen kis pufók kisbaba voltKép Nagyon édes!!!
Nekünk is ilyen kanalaink vannak, csak elszíneződik a gyümölcsöktől. Te mivel tisztítod őket?

Sziszke!
Borka is tündér nagyonKép Jó kis függőágya van, szereti? Ez a Kismama-féle?
Húú, jó sok gyümölcsöt eszik már! Ezt mind egyszerre megette?! Én vagy egy almát adok neki, vagy egy körtét, vagy egy banánt (azt még csak 3szor kapott). Volt már hogy összekevertem almát-körtével, de nem ette meg az egészet. Olyankor én eszem meg, ő meg nagyon meglepetten néz rámKép
Ha bébiételt adok neki, akkor egy fél üveggel szoktam, mert enne ugyan többet, de utána visszajön.

Meme!
Gratula Nórinak is a jó alváshozKép
Még mindig nem hoztuk össze azt a talitKép De beteg voltam, neked suli, aztán Nóri volt beteg... Jó lenne pedig találkozni már! De most meg az influenza miatt nem nagyon akarok kimozdulni. Na de majd tavasszal!!! Már mindjárt itt vanKép

Klarissza!
Örülök hogy mégis velünk maradszKép
Bence is nagyon megizzad szopi közben, a fejecskéje nagyon gyöngyözik, én is törölgetem közben. Sőt, én kezdetektől úgy szoptatom hogy a feje a tenyeremben van, így még ott is összeizzadunkKép Ki is van pirosodva a tarkója, és az csak a szopi befejeztével fog neki elmúlni, mert most nincs ideje meggyógyulni.
Szerintem sem vagy elkésve gyümölcs-ügyilegKép de ha már szeretnéd, akkor kipróbálhatjátok, ártani biztos nem árt már. Sokunk babája eszik már gyümiket és nagyon szeretik. Szerintem külön élvezik azt hogy más módon (kanállal, pohárból) ehetnek, ihatnakKép

Én most épp játékokat mosok, meg cumikat, mellszívót főzök ki. Eddig sterilizálóban csináltam, de most kifőzöm őket, remélem nem mennek szét!

Üdv mindenkinek,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Szisz!
Jó hogy írtál! Nagyon klasszak a képek! Hol vettétek azt a tuti kis függőágyat? A járókát azt hiszem említetted, hogy az Auchanban, ugye?
Nálunk volt olyan, hogy Andris egy 3/4 banánt és két almát egy ültő helyében megevett. Nehéz is volt utána a pelus Kép
Mikor mentek síelni? vagy már voltatok?

Cory!
Irtó édes a Balus kép!!!!

Barbi!
Kitartás! Nem lehet könnyű dolgod, ha a férjed éjszakás. Mivel foglalkozik amúgy?

Szerintetek a cumisüveg cumiját el lehet mosni a mosogatógépben? Én az Avent mellszívó szilikonos részét már mostam vele, nem lett semmi baja.

Szép napot mindenkinek!

Docka

Kép
Docka

Sziasztok,

Barbi,
koszi, megvagyunk. Tenyleg hirtelen nagyot valtozott az idojaras, oriasi viharok voltak/vannak meg mindig es hirtelen nagyon lehult a levego. Mi part mellett lakunk, tehat "elesbe" kapjuk a vihart, setalni szinte lehetetlen, ami nem tul jo... de delebbre allitolag sokkal rosszabb...

Holnap megyunk az 5 hos oltasra, remelem jobban atveszeljuk mint a multkor

Szep napot mindenkinek, rohanok aludni
batka
batkamano

SZiasztok!

Vera: répa volt Kép A kanalak nálunk is elszineződtek. Mikor nagyon elegem lett, lecseréltem őket. Ezeket csak 9-10 hónapos koráig használtam, mert addigra kinőtte őket, meg hát katasztrófális állapotba kerültek. Viszont kezdő kanálnak nagyon jók voltak. Vettem is ilyeneket Zsomának is. Ja, és vigyázz, mert ezekkel remekül ki lehet lőni a kaját, mert hajlik.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Örülök, hogy Szisz, Meme, Docka is végre írtak már egy pár sortKép.

Most én sem tudok többet írni.Éppen ablakokat takarítottam, Robó alszik, függönyök száradnak. Ilyen termékeny voltam ám már én maKép.

Bocsi, hogy nem írok mindenkinek, csak röviden.

Zit: köszi a feljődésről írtakat, aranyos vagy, hogy megnyugtatsz vele Te isKép.

Cory: Balu nagyon aranyos, mennyit változott te jó ég!!

Szisz: Boróka nagyon aranyos, micsoda kényelem , kérem szépen. Jó a függőágyatok isKép.Bizti nagyon kényelmes lehetKép.Én is elfogadnámKép.

Vera: Bencinek azok a hatalmas szemek. Mit akarsz, korához képest olyan "peckesen" ül, hogy namégKép. Édes falat.Köszi , hogy a PO címet részletesen leírtad. Amúgy rugikon kívül milyen rucik vannak még belőle? Itt nálunk ugyanis a bodyn és a polón kívül nem láttam még mást.

Docka: Andris habkirályfis képe lenyűgöző. Milyen kis vagány képe vanKépMeg huncut mosolya, meg huncut szép kék szeme, meg....na egyszóval szép fiatok vanKép.

Ann: köszi a levelet , végre MEGKAPTAMKép. Sok jó dolog van benne, majd átböngészem. Chamomillát még nem próbáltam, azaz a gyógyszertárban csak 30 volt, most rendeltettem 15-öst. Remélem ideérKép.

Zsizsa: fogzási fájdalom Robónál valóban csak esténként van, remélem már mielőbb előbújik és nem okozz neki fájdalmat továbbKép.

Klarissza: örülök, hogy írtál, tessék jönni, ha nem is tudsz sűrűn írni, de maradj velünkKép.

Evés: mi is úgy vagyunk, mint Veráék Bencikéje, enni enne Robó ki tudja mennyit, de kb 1 alma és 1/2 körte(ez csak egy példa, de kb ekkora adagokat eszik)az elegendő, a többi kijön nála is. Fö tápláléka még mindig a tejcsi. Délelőtt és délután eszünk ilyen finomságokat. Eddig: alma, körte, őszibarack, sütőtök, répa, burgonya, meggy, szőlő volt a menű.

Mosás: változó nálunk, van mikor gépben mosom. Általában az ő rucijait külön mosom, de nem azért mert nem mertném a mi ruháinkkal.Van mikor mostanában a nagyobb foltok miatt kézzel is mosok egy két ruhadarobot, főleg ha van időm ráKép. Ölblítőt használok, szerencsére szép a bőre RobónakKép.

Szopi közbeni izzadás Robónál is előfordul.

Megkaptuk a Liberós játékokat is. Más újdonság nincs. Még mindig az etetőszék keresőben vagyok, itt sajna Berényben nincs semmi választék, Nagyobb útra meg most a járvány miatt nem akartunk elindulni.

Kérdeztem múltkor a muffinról, csak nem írtatok. Szerintetek sima kuglóf formában is lehet sütni??Vagy ti kimondottan ilyenformában sütitek. Még nem csináltam soha,de ha tudtok valami egyszerű, kezdőknek való receptet megköszönném.

További szép napot mindenkinek: Anita
anita77

Sziasztok!

Voltunk tanácsadáson, Bneci 7830g, 71,5 cmKépKépKép

Szépen hízott, szépen nőtt, még szebben fejlődik, ugyhogy minden nagyon szép, és minden nagyon jó.
KépKépKépKép

Csak ne lenne mindig taknyosKépKépKép

Én jól vagyok, gyerekek még kicsit köhögnek, anyu,apu a párom, és a hugomnak a párja viszont még szépen benne vannakKépKépKépKép

Már nem is számolom hány foga jön a Bencének, mert felül kettő kint van, kettő jön, és alul is meg van dagadva az ínye...

Puszika nektek és a babáknak!!!

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Docka!
Andris nagyon édes a fürdőkádbanKép És milyen elégedett magávalKép

Cory!
Köszi a figyelmeztetést, majd vigyázokKép
Én is arra gondoltam hogy inkább lecserélem a kanalakat, nem nagy összeg, és legalább tiszták lesznekKép

Anita!
Hogy Te milyen aktív vagy maKép Én hozzá sem merek kezdeni az ablakpucoláshoz, van rajta vagy 2 centis porrétegKép Nagyon forgalmas utcára néz az ablakunk, pedig jó lenne majd kimenni a teraszra tavasszal Bencével!

PO-ban csak bodyk vannak, nincs rugdalózójuk. Legalábbis itt. De én még máshol sem láttam.

Liberos játék milyen? És még mindig tart? Van egy csomó zacsink. Megírnád hogy mit és hova kell beküldeni? PErsze ha még tart egyáltalán a játék...
Nem tudjátok, a Pampers játékhoz kell részvételi szelvény, vagy anélkül is be lehet küldeni a zacsikat?

Anita! A muffint én muffinformában sütöm, de van kuglófformám is és egyszerű receptem is, majd mindjárt begépelem, csak most Bence nyűgizik.

Puszi,
Vera

KépKép Kép
76vera

Az ígért receptek:

MUFFIN

12,5 dkg vaj vagy margarin
17,5 dkg cukor
2 tojás

Ezeket jól összekeverni, majd ehhez:
30 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
1/8 l tej

Attól függően hogy világos vagy sötét tésztát szeretnél, lehet bele tenni 3 evőkanál kakaóport

Ha csokis:
1 tábla tortabevonó apró darabokra vágva
Ha gyümölcsös:
bármilyen gyümölcs szintén aprítva, esetleg átnyomva (mi meggyet nyomtunk át fokhagymaprésen és így a tészta meggyízű lettKép)
Ha cappuccinós:
4 evőkanál cappucinopor
3 evőkanál kakaópor
1 teáskanál fahéj

Én eddig még csak ilyeneket sütöttem, a legfinomabb a cappuccinós volt eddigKép
Kép

MÁRVÁNYKUGLÓF

30 dkg vaj vagy margarin
27,5 dkg cukor
1 vaníliáscukor
1 csipet só
5 tojás

A tésztához a fenti hozzávalókat keverőgéppel a legmagasabb fokozaton addig keverjük amíg egyenletes masszát kapunk. A tojásokat egyenként keverjük bele, mindegyiket fél percig.

37,5 dkg liszt
4 csapott teáskanál sütőpor
3 evőkanál tej

A lisztet a sütőporral elvegyítjük, átszitáljuk és a tejjel felváltva a középső fokozaton adagonként belekeverjük. Csak annyi tejet tegyünk hozzá hogy a tészta a kanálról leváljon.
A tészta 2/3-át egy kikent kuglófformába töltjük.

2 dkg kakaópor
2 dkg cukor
2-3 evőkanál tej

A kakaót átszitáljuk a cukorral, és a tejjel együtt a megmaradt tésztába keverjük.

A sötét tésztát a világos tészta tetején elosztjuk, majd villával spirál alakban a tésztán áthúzzuk úgy, hogy márványos erezetű legyen.

Sütési idő:
felső/alsó hőfok: 180 fok előmelegítve
légkeverős sütőnél: 160 fok előmelegítés nélkül
gázsütőnél: 2-3as fokozat
sütési idő: kb. 60 perc

A kuglófot sütés után 10 percig hagyjuk a formában, majd kiborítjuk és hűlni hagyjuk. Tetejére porcukor szórható.
Kép

Ezek itt az én műveimKép
Jó sütögetést!

Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Megvagyunk ám mi is! Esélyem sincs visszaolvasni, képeket megnéztem, babócák gyönyörűek Kép

Vera: kaptam Karácsonyra kuglóf (meg mindenféle tortaformát) de elképzelésem sincs, hogy hogyan kell a kuglóftésztát belerakni a formába. Teljes a sötétség Kép Gondolom kell köré valami nem??
Gyönyörű a kuglófod, énis úgy sütnék...csak ez a problémám van Kép

DBarbi
DBarbi

Hmmm Vera, nagyon guszta , ide veleKép.
Köszi, hogy szántál rá időd és leírtad. Valószínű a kuglófot ki is próbálom, muffinformám még nincs, de lehet azt is kipróbálom a k.formábanKép.Lehet, hogy butácska kérdés, de neked mennyi formád van, azaz a fenti tésztamennyiséghez mennyi formára van szükség?Még egy kérdés a kuglófot csokin kívül próbáltad már mással? Ugyanis párom nem szereti a kakaós, csokis dolgokat. kiskorában "picit" beevett belőleKép.
Még a nyálelválasztódásom is beindult a képek láttán, nézek is valami édességet , hátha csillapítja valamelyestKép.
Most nézem, érdekes lehet a 12.5 dkg vajKép. Na ezt nem csípem a sütésekben amúgy, hogy olyan arányok vannak!, és ha nem teszed bele a mennyiséget, már nem is sikerült. A főzést azért szeretem jobban, mert ott szabadra engedhezem az ízfantáziámKép.Ebből is egy kicsi, abból is Kép. Mégegyszer köszi, aranyos vagy, hogy leírtad. Pusz: Anita
anita77

BarbiKép
Nem igazán értem a kérdéstKép
Hogy-hogy kell-e valami köré?! Milyen formád van?Kép Csak bele kell önteni a masszát.

Anita!
A leírt mennyiségek 1 kuglófformára és egy 12es muffinformára vannak kalibrálvaKép
A muffinnál még picit sok is a tészta, jól kidagad a végére, de nem folyik ki. Viszont a végén mindig várj vagy 10-15 percet hogy kicsit hűljön, és utána óvatosan mozgasd meg őket és úgy válaszd el a forma falától.
Nehogy azt hidd hogy én méricskélek!Kép Ahogy sikerül. De eddig még mindig fini lettKép A múltkor pl. nem volt itthon csak kb. 6-7 deka vaj, elég voltKép És lisztet sem szoktam annyit beletenni, mert úgy túl sűrű nekem. Ezek után kísérletezgess csak Te isKép

Megnéztem a könyvem (DR OETKER: Süteményeskönyv kezdőknek) és kuglófot lehet gyümölcsöset (alma-meggy-mák) is csinálni, akkor a tészta egyik felébe reszelt almát (1 db-ot) kell tenni, a másikba 3 deka mákot. A meggyet pedig a tetejére. Biztos ez is fini, lehet én is kipróbálomKép

Én viszont a főzőtudományodért irigykedem, mert én nem tudok főzni! Max. rakott krumpli, rántott dolgok, de még se pörköltet, se levest nem főztem... Nem nagy dicsőség, de ez vanKép Nálunk a férjem imád főzni én meg sütni, úgyhogy jól kiegészítjük egymástKép

Pussz,
Vera

KépKép Kép
76vera

Na mégegyszer, az előző írományom elszállt.

Hmmmm Vera, nagyon guszta Kép. Be is indult a nyálelválasztódásom.Kép.Azt szeretném kérdezni, hogy a fenti muffintésztához kb mennyi forma szükséges? Mert ugye ezek kisebb formák. Vagy esetleg kuglófformában is készíthető? Még egy kérdésem lenne, hogy a kugkófot csokin kívűl próbáltad már mással is? Ugyanis párom nem eszi a kakós és csokis dolgokat, ugyanis piciként bekajált belőle, azóta rá sem nézKép. Most ahogy végignéztem az arányokat, hát nem semmi 12.5 dkg vaj. Azért szeretek jobban főzicskélni, mert ott nem kell a szigorú arányokat tartani, szabadjára engedhetem az ízfantáziám, nemúgymint a sütésnél, szigorú arányok vannak. Köszi mégegyszer , hogy leírtad, ki is próbálom valamelyik nap.Kép,Kép KépPuszi:Anita
anita77

hi-hi, úgy látom nem is szállt el...

Anita
anita77

Vera: az a lényeg, hogy pároddal kiegészítitek egymást. Személy szerint főzni imádok, sütni kevésbé. Bár párom nem annyira édesszájú, de a hasát szereti nagyonKép.Viszont mostanában nagy dolgokat én sem főzök, csak ami gyorsan megvan. Majd belejösz a főzésbe Te isKép. Majd egy két jó kis receptet írok, vagy ha kell szívesen segítek, hogy mit hogyan szoktam főzni....ha gondolodKép

Anita
anita77

Szia Anita!

Azt hittem hogy káprázik a szemem, és már kezdtem nagyon csúnyákat mondaniKép Elküldtem az üzenetem, erre frissítek és látom hogy tied az utolsó hozzászólás. Ideges lettem, azt hittem az enyém elszálltKép Látom Te is és újraírtadKépKép

Recepteket megköszönném, főleg ötleteket könnyen és gyorsan elkészíthető kajákra. Bár most rendeljük a kaját, de szívesen főznék nem túl bonyolult dolgokat. Az én férjem se édesszájú, megkóstol mindent, de a nagy részét én eszem megKép

Jól ellevelezgetünk ittKép, többiektől bocsi, most már megyek, mert ma túl sokat voltam itt Kép

Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Tegnap írtam egy jó hosszú levelentyűt, de elveszett, olyan ideges lettem hogy nem is írtam újat.
Babók tündériek, Docka habkirályfija nagyon ari!
Balu milyen büszkén és határozottan tartja azt a kanalat! Kép Répa?! Anyám!!! Majd vmi védőöltözetet kieszelek, veszek olyan előkét ami olyan mint egy hátulgombolós kiskabát Kép
Nekünk is olyan kanalunk van, és a sütőtök is megfogta Kép

Szisz Borkája milyen Úrhölgy! Keleti kényelem, de szívesen lennék a helyébe...

Hinta: ha minden igaz holnap lehet hogy megveszem neki, felhívtam a Madrinát, ott van több féle, 10.000 körül. Bár ismerősök azt tanácsolták hogy az én tündérem annyira csendes jó baba, leköti magát órákon át, hogy ne rontsam el a hintával, de ha nincs benne, csak néha 5-10 percre akkor csak nem szokja meg annyira, hogy mindig abba akarjon lenni...nekem tetszik és kész, úgyhogy megveszem neki Kép

Nekünk is kb 8-10 body van használatban, és 62-68-as méretűek, a gyerek meg alig 56 cm Kép
Hálózsákból 68-as kezd kicsi lenni, rugiból meg ahány annyi féle méret, szóval szerintem ezek össze vissza vannak számozva Kép

Én is a mi ruháinkkal mosom a babáét is, 60 fokon, és teszek bele öblítőt is, semmi baja tőle szerencsére. Most láttam az Auchanban baba mosószert (asszem gél volt), de végül nem vettem mert kicsit drága volt Kép

Kedvet kaptam a muffinhoz, elhatároztam hogy sütök ha elfogytak itthon a süti hegyek Kép

Ja, és végre megkaptuk a Libero ajándékot, mi egy kicsi teknőst kaptunk, sztem nagyon aranyos, Dominikának határozottan tetszik!
Most megyek mert apája mindjárt hazaér, és meg kell etetni Kép
Este még idetolom a képem, addig is puszajka mindenkinek
gregina

Vera Kép szóval, a kuglófformának valahogy nincs oldala. Olyan, mint egy tál, közepén azzal a rúddal. A tortaformát köré kell rakni gondolom, különben kifolyik Kép

Muffinreceptem nekem is sok van Kép Egy időben elég rendszeresen sütögettem. Ha érdekel titeket itt az URL : http://x3.hu/freeweb/frameset.x3?user=/receptek&page=/muffin/uj.htm
Rengeteg recept Kép
DBarbi

Még egy sor, aztán én is eldugulok mára. Mi a Liberotól már megkaptuk a teknőst(közepe zörög, széleit pedig lehet harapdálni), most pedig szivacsos kék kutyust és sárga kakast kaptunk. Nem nagy szám, de azért ez is valami, ha már hűségesen hsználjuk a LiberótKép. Most nincs itthon a digigép, így nem tudok képet feltenni róla, de ha "hazaér" teszek fel.Mi kaptunk mintapelust kérdőívvel és azzal együtt kellett visszaküldeni. A címet azért majd megkeresem.

Regina: szerintem Domcsit nem rontod el azzal ha néha pár percre beleülteted a hintába. Meg az is lehet, hogy ő sem lesz már ennyire nyugodt, ha jobban kinyílik előtte a világKép.Képet kérünk az új hintárólKép.,
Robó hívta Domcsit és Gabit délután, miért nem vették fel a telefont??Kép

Anita
anita77

Sziasztok Kép

Sziszke, Borka csoda nagy lett! Gyönyörű! Kép Az a függőágy szuper lehet!!!

Docka, Andris se panaszkodhat, nagyon jó husis KépKépKép

Cory, csodaédi a kép Baluról. Tudod, először cak nézegetem a képeket, mondom ez meg ki? nem Zsoma! Aztán elolvastam a használati utasítást Kép és rögtön eszméltem, h téééényleg!!!

Klarissza, én kb egy hete tapasztalom, h izzad szopi közben, azelőtt sose volt...érdekes.

Batka, most má' nem irigyellek az időjárás miatt!!! Megy a drukk az oltáshoz!

Anita, én se láttam túl sokféle etetőszéket Berényben. Néztél már a neten valamit, milyet szeretnél? Mi is így vagyunk a BPre ruccanással - egyelőre a járvány végéig nem. Ihhon meg csak gyűlik a lista, h miket kéne beszerezni KépKépKép

Vera, hűűűű, ezek a fincsi kaják!!! Apája rögtön kiszúrta, h mi ia az a képen - ő is édesszájú Kép Úgyhogy a bevásárló listára felvéve a muffin és a kuglófsütő! KépKépKépKép

Anita, a főzés tippek jöhetnek - igaz, h én nem főzök, mert az oviból hozzuk a kaját, de 7végén is kell enni valamit Kép No meg nyáron - jujjjj, mi lesz, ha vége lesz a jóvilágomnak! KépKépKép Legalább lefogyok KépKépKépKép

Én meg most lucernát próbálok csíráztatni, ami ugye tejszaporító. Igaz, most nincs vész, nyugisan telnek napjaink, csak biztos, ami tuti. De szerintem nem lesz belőle semmi. Aztsetom, h hogy néz ki a lucernacsíra KépKépKép

Pusszancs
Ann
annann

Hello:
Anita: Domcsi sétálni volt a barátnőjével, kb 3 órán keresztül, dédi mondta hogy csöngött a telefon, de nem tudtuk ki volt Kép majd fürdés után visszahívunk!!!

Kuglóf: mi tegnap sütöttünk nagypapájával ketten, mindjárt lefotózom, és este felteszem...igaz, már csak fél kuglófka Kép

DBarbi: a rúd köré csak félig kell tölteni mert különben kidagad belőle Kép De ha a hozzávalók mennyiségét betartod akkor pont annyi massza (ragacs) lesz, amennyi pont a sütőforma feléig ér, nálunk Dominika takarója alatt kelt meg a kuglóf, mert a sütőben épp egy másik nyalánkság sült Kép
gregina

Köszi Regi Kép Mostmár világos...azt hiszem Kép

DBarbi
DBarbi

íme a mi kugfófunk:<!--attachment: kugl_f_040219-65636.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*254.1**kugl%f3f+040219%2ebmp --><center><pre>
Kép
kuglóf 040219.bmp (254.1 k)</pre></center><!--/attachment-->
gregina

ja, és egy fontos kérdés a muffin sütőkhöz: ti tesztek a sütőformába a tészta alá olyan kis papír tányérkákat?!
gregina

Sziasztok!
Ha egy-két napig nincs időm netezni, már alig tudlak benneteket követni!
Ann!
köszi az infót a bogyókról,ki fogom próbálni.
Orsi!Elküldenéd nekem is a hozzátápis táblázatot?(akire123@freemail.hu)Vettem varázsitatót Balázsnak(NUK-1530 Ft)).Teljesen elképedtem azAVONos füllel együtt kb3800 Ft.De sajna még nem tud belőle inni,mert nem jött rá, hogy szívni is kéne.
Anita!Most már én is a Vanish-t használom szappan változatban, az a lényeg, hogy rögtön beszappanozd vele a rucit, mert utána csak ollóval jön ki a folt.Tegnap vettem olyan előkét,ami hosszú ujjas és gumis az ujja végénél(én csak kényszerzubbonynak hívom)de nagyon praktikus.Szerintem a többi előke csak dísznek jó,a funkcióját nem tölti be.
Hozzátápi:Mi már elég sok mindent eszünk,többnyire üvegeset,egyrészt mert sokszor még annyi időm sincs, hogy főzöcskézzek,másrészt egy kicsit lusta is vagyok hozzá.Ha van egy kevés időm, a nagylányommal tanulok, nem akarom őt sem elhanyagolni.Azt hittem,könnyebb lesz így, hogy ilyen nagy a korkülönbség, de ő másképp mutatja ki a féltékenységét, mint a kisebbek.Szóval így sem egyszerű.
A banán nálunk sem vált be,nem tetszik a pocijának, a múltkor még hányt is tőle.Viszont a szilva, alma, őszibari,sárgabari,málna jöhet./A málna szösz nélkül készül/.
Husit is eszünk(pulyka-csirke)Múltkor vettem egy csirkecickót,felkockáztam, megfőztem egy pici sóval, összeturmixoltam a levével együtt és pici zárható zacsikban lefagyasztottam(papírboltban lehet ilyet kapni)egy-egy adagra valót.Így ezt szoktam hozzátenni a főzelékekhez.Bali imádja még a gesztenyét, brokkolit, paradicsomot és minden főzeléket.Viszont a tejpép nem jön be, sőt a múltkor vettem neki babapiskótát(Milupa-tojás és búzaliszt nélkül-marha drága)És azt sem szereti, pedig gyümibe kevertem bele.Úgy látszik nem édesszájú, az apjára ütött,neki is a hús a mindene.Egyébként az üveges kajáknál tényleg nem szabad arra adni, ami rá van írva.Láttam már Mildi-ben olyan desszertet, amiben túró vagy joghurt van!!!Mindezt 4 hós kortól ajánják!
Tegnap felhúzta magát a fiacskám az ágyban, most ez a sláger nála, mindenbe belecsimpaszkodik és húzza fel magát.Ma kimászott utánam a vécére.Szörnyű eleven.Remélem lassan képet is tudok feltenni, sajna digitális gépünk nincs, így meg kell várni, míg elkészül a sorozat.Nagyon jó a ti babáitokat nézni, a páromnak is mindig megmutatom.
Fiús anyukák!Ti hogy álltok fütyi-ügyben?Kell vagy nem kell húzogatni?.A múltkor a doki annyira hátrahúzta Balinak, hogy utána olyan piros-lilás lett, szerintem be is vérzett egy kicsit.Én nem nagyon szoktam bántani, csak annyira, amennyire engedi.Elég ez?
Na most már tényleg eldugulok,puszi az összes babócának!
Erika

Kép
arvaerika

Sziasztok!
Köszi a tippeket játékügyben, majd próbálkozunk. Igaz, a mai napunk gyorsan eltelt, délelőtt voltunk sétálni, gyógyszertárban,zöldséges, stb. Nem szeretek cél nélkül mászkálni. Nagyon szép idő volt, tiszta tavasz!
Sajnos délután a doktornőhöz is el kellett mennünk, egy kis véres nyálka volt Botinak a pelusában, nagyon megijedtem. Kell vinnünk székletmintát kivizsgálásra az ÁNTSZ-be, remélem nincs semmi. Igaz, ilyen kivizsgáláson már voltunk amikor pici volt (mert most már olyan nagy ! Kép Kép), mert állandóan sötét zöldeket kakilt. Akkor sem találtak semmit, remélem, most sem fognak.

Gabi! Köszi az infot a játszószőnyegről, a gond csak az, hogy Cora tőlünk elég messze van, de már próbálkozom apát puhítani, végül is ő mondta egyszer, hogy a Cora-nak jó a babarészlege, és menjünk el majd egyszer.

A kuglófok nagyon jól néznek ki! Engem mióta nyúz már a férjem kuglófért! Nem is tudom, van-e formám hozzá, de biztos, mert egyszer már csináltam pár éve.

Botinak a legújabb szórakozása, hogy ha hasra fektetem, minden kezét-lábát felemeli, "repülőzik", ami persze nagyon fárasztó, így elég hamar jön az óriási sírás-rívás, hogy fordítsam vissza. Azt hiszem, ebből sem lesz megfordulás!

Ha jól hallom, Boti szólt, hogy most már fürdés+szopi, úgyhogy búcsúzom. Megpróbálok holnap is benézni, bár egyetlen férjecském már reklamál, hogy én mindig netezek, ő nem is fér hozzá a géphez. Nálunk sajnos modem van, úgyhogy megpróbálok csak 6 után csatlakozni, a telefonszámla miatt. Persze ilyenkor már sűrűsödnek a programok.
zsóf

Erika!
Én is gondban vagyok fütyi-ügyben, a dr.nő nálunk is nagyon hátrahúzta, teljesen megijedtem, hogy ennyire kell. Mi is próbálkozunk, de annyira nem sikerült még. Viszont múltkor úgy láttam, mintha egy kis pici "repedés" lenne a bőrén, ezért azóta kicsit hanyagoltuk a huzigálást.
Viszont van rémtörténetem is: az öcsémnek anno lenőtt a bőr, és pár évesen kellet a dokinak lerántania, semmi érzéstelenítés, ilyesmi. Igaz, ez 20 éve volt. Úgyhogy valamit kellene csinálni azzal a fütyivel.
Zsófi
zsóf

Zsófia, Erika!
Sajna Lacának fitymaszükülete van Kép Védőnéni mikor kéthetes korában megállapította, a férjemmel kiröhögtük. De azóta látta egy sebész és egy nephrológus is, mindkettő megerősítette a tényt. Nálunk csak a doki néni mondja azt, hogy erősebben kellene tornáztatni (egyszer jól vissza is rántotta és tiszta sebes lett neki), védőnéni szerint ne, a másik két szakorvos szerint pedig csak finoman. Na így igazodjon el az ember! Ha egy kicsit túlhuzzátok, akkor kenjétek be körömvirág krémmel, ezt a sebész ajánlotta. A heggesedés csak ront a helyzeten.
Megpróbálom mellékelni a babucimat ;)
AnnAnn!
Nekem csak este szokott izzadni, szerintem azt jelenti, hogy dolgozik a kajcsiért. Gondolom este már kevesebb van.

Mindenki!
Ti mit csináltok, ha esetleg félrenyel a babátok? Kép
klarissza

Klarissza!

Hú de szép Laca!
Nekem nem sikerül mostanában ilyen mosolygós képet készíteni, mert Andris mindig rácsodálkozik a fényképezőgépre. Azt nézi és nem engem, hiába erőlködöm hogy mosolyogjon Kép

Vera!

Hú te milyen ügyes vagy! Nagyon klasszak a sütijeid!!!!!!! Köszi a recepteket, lehet hogy én is élek vele. Az én férjem viszont nagyon édesszájú.

Nekem van tuti megyes habbos receptem, ha kell valakinekm,szívesen leírom. Háromszor is csináltam egymás után, olyan jó lett. Képet elfelejtettem róla készíteni, de legközelebb megörökítem!

Jó éjt mindenkinek, Batka, Barbi nektek meg jó reggelt!!!}

Docka
Docka

Sziasztok!
Tényleg komoly a "termés" egy-egy nap alatt.
Ma kapta meg az 5 hós oltásait Lizi. Volt is nagy ordiba'. Miközben a doki és az apja azon vetélkedtek, hogy a gyermek ne lássa a szúráskor őket, nehogy mumus legyen belőlük. Micsoda pasik... A leányzó most már alszik. Kapott kúpot, mert kezdett felmenni a hője. Remélem, minden rendben lesz éjjel.
A mozgásról, mert látom még mindig beszéltek róla. Nálunk a kiságyban, hason ezerrel nyomja fel a fenekét, és gyakorlatilag lábujjhegyen és a kezein "áll", de még így is csak ritkán fordul meg. Ülni még nem tud stabilan. Ha párnákkal kitámasztom, akkor előre csúszik, vagy odahajol valamiért és már vége is. Így nem erőltetem. Álldogálni akar mostanában. Ma megkérdeztem az orvosunkat, hogy ezt lehet-e, nem gond-e a gerincének. Azt mondta: nem gond, de ne tartsuk túl hosszan így, illetve támasszuk meg segítségül a hátát.
Orsi! Igen a 11-ben, Kelenvölgyben lakunk (Egér út mellett). Te is írtad, hogy 11, erre emlékszem, de közelebbit nem tudok. Ezen az oldalon, ahol mi, vagy a Sas-hegy felé laktok?
Sziszke! Szia, még nem "találkoztunk". Borka lányod nagyon tud élni Kép Kép Az a függőágy..., és amilyen pofival fekszik benne... Nagyon édes!
Cory! Én is paradicsomnak gondoltam a fiad "arcfestékét", és a kanalat is kinéztem, mi is vettünk ilyent, nekem már az alma is megfogta a világosabbat. Balu vasgyúró kislegényke volt, mamák kedvence Kép
Klarissza! Gyönyörű a fiad! Szerintem se hallgass a nyomulókra. Szoptasd nyugodtan 6 hónapig. Nekünk azért kellett elkezdeni a gyümölcsöt, mert kevés a tej mostanság, és aránylag kicsi a gyarapodás is, például az elmúlt 1 hónapban mindössze 30 dkg, és már december óta így megy. Ha lenne elég tejem (pedig már mindennel próbálkozom, ma volt, hogy csak 1 óra telt el a két szopi között), én is hagynám még a gyümölcsöt.
Docka! Fiad nagyon élvezi a fürdést, meg a fényképezést is, ugye? Nagyon barátságos babának látszik!
Batkamanó! Szorítok nektek az oltáshoz! Remélem, minél kevesebb könnyel megússzátok!
Anita! Az én receptem a következő: 20 dkg olvasztott margarin, 4 tojás, 3 dl cukor, 3,5 dl liszt 1,5 tk sütőpor, 1,5 tk van.cukor és 2 ek kakaó. A lisztet, sütőport, kakaót egyik tálban összekeverem. A másikban a margarint, tojást, kétféle cukrot, majd összeöntöm őket. A kakaó helyett lehet például kókuszreszeléket is tenni bele, vagy darált diót. Ez a mennyiség kb.14-16 muffinra elég. Nekem van muffinsütőm, de maíg nem volt, vettem kis papírkosarakat(például karácsonyit) és abba tettem. A formákat feléig, kétharmdáig kell megtölteni, mert a sütőportól megduzzad. Ha a sütőpor ízét nem akarok kicsit se érezni, tegyél a tésztába pár csepp citromot.
Én is most tanulok főzni-sütni, amióta itthon vagyok, azaz szeptember óta. Az egyszerű kaják már jól mennek, ha kell valakinek egyszerűbb kaja recept, szóljon, megírom szívesen.
Regina! A muffinsütőbe nem fontos papírkosár, nekem szilikonos van, és tök jó, mert még vajaznom se kell.
Na, most már eldugulok
Panu
panu

Sziasztok ma utoljáraKép

Erika, Regi!
Mi is vettünk Bencének előkéket a hétvégén. Az egyik olyan mint egy ujjatlan póló, át kell húzni a fején, és Füles van rajtaKép A másik pedig tényleg olyan mint egy hátulgombolós kiskabát, csak sajna ennek nincs ujjaKép De ez meg Benci kedvence, a Tigris a MicimackóbólKép Nagyon édi benne, majd teszek fel képet róla.
De tényleg védőruhát kell rájuk adni, különben annyi a ruháknak!

BarbiKép
Esküszöm nem láttam még ilyetKép Nekem a rúd éppen addig ér mint a forma széle. De nekem sem lesz tele, úgyhogy gondolom a te változatodban úgy kell sütni ahogy Regi írta.
Majd várom a beszámolódatKép

Ann!
Ezek szerint Te is hasonló konyhatündér vagy mint énKépKép
Javaslom hogy íratkozzunk be Anitához főzőtanfolyamraKép Csak az a baj hogy hárman három városban lakunk. Pedig a babákat is összeengedhetnénk addig amíg az anyukák okosodnakKép
Én sem tudom hogy néz ki a lucernacsíraKép És azt meg kell enni, hogy több legyen a tej?!
Bár most nekem fullon van, nemtom mitől... jó hatással van rám a mensi biztosKép

Regina!
Kuglóf szépségesKép Te is nagyon ügyi vagy!
Én nem teszek papírkát a muffinok alá mert nincs itthonKép

Erika, Zsófi, Klarissza!
Én nem engedném hogy a doktornénink hátrahúzza a kukiján a bőrtKép
Szerencsé(jé)re még nem is próbálta...
Én úgy tudom hogy 1 éves korig kell szépen hátrahúzódnia, de ha később az sem nagy baj, de SEMMIKÉPP NEM SZABAD ERŐLTETNI, pláne nem hátrarántani. Én is húzgálom neki minden fürdés előtt olajjal bekenve, de csak picit, ameddig engedi a bőr. Meleg vízben lehet még próbálgatni.
A lényeg hogy ne rakodjon be, azért kell alaposan tisztítani, mert attól is letapadhat.
Később ambulánsan (1 nap) műtik altatásban.

Zsófia!
Remélem Botival nem lesz gond!
Repülőzés nálunk is megy, néha olyan pózban tudja Bence tartani a karjait, hogy nem tudnám utánacsinálniKép

Klarissza!
De édes!!! Gyönyörűűűű kisfiad vanKép

Docka!
Engem érdekelne az a tuti receptKép
Csak tudnám hogy így hogy fogom leadni a felesleges 5 kilómat?
Nyáron esküvőre megyünk, ott lesz egy csomó olyan ember, akivel ezer éve nem találkoztam, jó lenne ha nem azt gondolnák hogy "na ő is elhízott szülés után". Meg persze magam miatt is jó lenneKép

Délután itt volt az egyik kolléganőm a férjével, itt maradtak pancsit nézni is, szerencsére Bencike hozta a formáját és úszottKép Nagyon barátságos volt, úgy örülök ilyenkor és nagyon büszke is vagyok ráKép

Viszont most már megyek alukálni, mert nagyon hosszú volt ez a mai nap! Holnap pedig jönnek anyósomék, megint nyüzsgés lesz. De szeretem ha vannak nálunk, hiányzik a társaságKép

Jó éjt,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok Lányok!

Kész csoda, nem telt el egy hét, és újra itt tudok lenni Kép
Ma kicsit zűrös éjszakánk volt, fél 2-től fél 6-ig Tünci óránként ébredt, csak 6-tól fél 9-ig tudtam normálisan aludni, lévén hogy előtte meg fél 1 körül feküdtem le Kép Úgyhogy most elég nyomi vagyok, csak 2 dologhoz szólnék hozzá gyorsan.

Fütyidolog: én már előre féltem hogy mit is kezdek majd egy fiúval, de végül szépen meg tudtuk oldani a fütyimosást, legalábbis eleinte. Aztán úgy fél éves kora körül a dokinéni jól megrángatta neki, merthogy nehogy letapadjon Kép Szinte rosszul voltam a látványtól, annyira természetellenes így ez az egész. Én kifaggattam a férjemet erről a témáról, milyennek is kell lennie, hogy kell mosogatni, stb., és próbáltam a lehető legprofibban csinálni a dolgot, de erőltetni sose bírtam. Teltek az idő, utána olyan 10 hónapos kora körül megint előfordult hogy a dokinéni megkínozta a fütyijével, de olyan szinten, hogy neki is berepedt. Nem kell mondanom hogy mindketten fel voltunk háborodva Kép Főleg hogy mindenütt azt lehet olvasni, hogy nem kell erőltetni ezt a húzogatás témát, ha csak 10 éves kora körül lehet teljesen hátrahúzni a bőrt, még az sem gond. (Persze ha valóban fitymaszűkülete van, az más téma, én most csak a kisebb letapadásokra gondolok) Amikor Csibi 1 éves kora előtt volt nálunk a védőnéni, és mondta hogy a következő tanácsadáson valószínű aktuális lesz egy nagyobb erőltetés, és a dokinéni megpróbálja majd neki teljesen hátrahúzni, már előre rettegtem. Mondta azt is, hogy valószínű sebes lesz, de majd kapunk rá kenőcsöt, kenegessük, húzogassuk mi is és majd meggyógyul. Na erre a férjem berágott, és azt mondta hogy ő ugyan nem engedi hogy ilyet csináljon a gyerekkel. Ezentúl mindig ő mosta a kissrác fütyijét, hiába, egy szakértő és gyakorlott kéz sokat jelent Kép Meg is lett az eredménye, mostanra már közelít a dolog ahhoz hogy teljesen hátra lehessen húzni a bőrt, és ez mindenféle fájdalom, seb és akármi nélkül történt. Úgyhogy szerintem érdemes az apukákra bízni a dolgot, ők tudják hogy mennyire szabad erőltetni (mert picit azért kell), mi a határ amíg még nem fáj, és igaz hogy lassan megy, de fokozatosan látható az eredmény. Szerintem megéri, ha másodjára is fiam született volna, egyáltalán nem hagytam volna a dokinéninek hogy bántsa a fütyijét Kép

Félrenyelésről annyit, hogy komolyabban nálunk még csak egyszer fordult elő, kicsi fiam kb. 5 hónaposan egy cikk narancsnak a levét szívogatta, amit én szorítottam az ujjaimmal. De hát tudjátok milyen szívóereje van egy anyatejes csecsemőnek, a narancs persze hogy leszaladt a torkára Kép Tenyeremet gyorsan a hasa alá, hasra fordítottam a levegőben, a feje kicsit lefelé lógott, ütögettem a hátát, és már jött is kifelé... Kép Volt mondjuk utána sírás, de az már jó jel, hiszen akkor tutira kap levegőt Kép Tünci is csak egyszer fulladozott komolyabban, félrenyelt egy nagy korty tejet. Vele is ugyanezt adtam elő, elég gyorsan levegőhöz jutott, persze az ijedtségtől ő is sírt egyből. De legalább nem lett nagyobb gáz. Inkább vigasztalgatom pár percig minthogy még fuldokoljon Kép

Hát ahogy elnézem, nem is lettem olyan rövid mint gondoltam. Na de legalább mindent leírtam amit akartam, remélem tanulságos, és segít valamit Kép

Most ürítettem a fényképelőnket, van pár kép ami nagyon teccik, ha nem bánjátok, felteszem őket Kép

Sziasztok, Diti

Apa és a két lurkó:
Kép
Kép

Tüncike első hintázása:
Kép

A két ördögfióka a fotelban:
Kép

A kis angyal álmodik:
Kép
diti

Sziasztok Kép

Klarissza, Laca nagyon szép!!! Kép
Félrenyelés: nekünk is volt egyszer egy csúnya - eljárás, mint Ditinél Kép Nagyon megijedtem, de muszáj gyorsan cselekedni!

Panu, szilikonos muffinsütő? Az milyen? Én még nem láttam olyat, hol vetted?

Csajok ez a fütyi ügy nem semmi, még jó, h nekünk nincs Kép Kép Én nem tudném mit kell vele csinálni, úgyhogy msot figyelek, hátha lesz öcsike egyszer KépKépKép

Diti, ez a két csemete imádnivaló!!! Kép

Vera, igen, igen igen, indulás a főzőtanfolyamra, no persze, ha Anita benne van Kép A távolság nem akadály! Kép Csak azt nem tudjuk megtenni, amit nem akarunk!!! KépKépKép

Ja, elkezdett csírázni a lucerna Kép
Azt mondják jó pl kenyérre szórva, vagy saliba Kép

Most nagyon ebbúúúúúú van, mennem kell, még jövök!
Pussz
Ann
annann

Sziasztok!

Hú csak egy pár sort, mert rohannom kéne a gyógyszertárba.
Azt hiszem én is kezdek függő lenniKép Kép.

Ann, Vera: szívesen segítek, amiben tudok. Kép. Aranyosak vagytok.
Ann: nem búzacsíra lenne, hanem lucerna? Még nem is hallottam ilyenről.

Fütyitéma: örülök, hogy felvetődött, hát nálunk a dokibácsi nem nagyon húzogatta még Robókájét, talán kétszer, de ha jön rá is kérdezek. Anno azt mondta ráérünk még vele...

Diti: mindkét csemetéd gyönyörű. Annyira jó őket együtt látni. Szerintem sokkal kiegyensúlyozottabbak ketten, mintha egyedül lennének. Ari Tünci hintázásaKép.FélrenyelésKépKép.

Panu: köszi a receptet, ari vagyKép.

Klarissza: hú, milyen gyönyörű Lacka. Csodálkozva nézem, annyira szép fiú, micsoda mosoly, még engem is levenne a lábamrólKép.

Zsófi: remélem Boti székletével nem lesz gondKép.

Aerika: küldtem volna táblázatot, de visszajött vmi miattKép.

Regina: vártuk a hívást, de nem jöttKép. Ezek a nők, mindig mással pletyiznekKép.
A kuglófod pedig nem tudtam megnézniKép.

Na rohanok, mert még ágyneműt is szeretnék húzni, meg stb...

Szép napot mindenkinek: Anita
anita77

Sziasztok!

Már nem is tudom kinek mit akartam írniKép
Mindig elfelejtem mire végzek az olvasássalKépKépKép

Klarissza!

Félrenyelés:

Ha nem vészes, akkor csak a hátát ütögetjük egy kicsit, és hagyjuk, hogy ő kiköhögje.
De volt hogy annira félrenyelt, hogy tényleg majdnem megfulladt... Na ilyenkor lábánál fogva fejrefordítjuk, és egy nagyot csapunk a hátára. Hál'Istennek ez eddig mindig bejött.

Benci fütyije is nagyon le van tapadva, de azt mondták a doktorok, hogy máfél-két éves koráig egyáltalán nem szabad húzogatni!!!

Úgyhogy ő békén van hagyvaKépKépKép

Body:

Kisfiam 71,5 cm, a 74-80-as ruhákat hordja, de bodyból még tökéletesen jó rá a 62-es(igaz az ujja rövid) KépKépKépKép
Mert olyan alkat, hogy a törzse rövid, a lábai meg nagyon hosszúakKép

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Fütyi: én is úgy tudom, hogy 1,5-2 éves koráig békén kell hagyni. BAlunál nem volt vele gond, Zsomát majd meglátjuk.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Most csak egy kérdés erejéig jöttem. Van egy kis gondunk a szopival. Illetve hát nem gond, csak tanácstalan vagyok.

Következőről van szó: Zsoltika már több mint 1 hete nagyon gyakran szopik. Nappal 2 óránként, de van hogy másfél óránként eszik, éjszaka pedig 3 óránként. Nekem nem gond, nem arról van szó Kép, csak arra gondolok, hogy esetleg nem elég a tej vagy nem elég kalóriadús, és ő hiába eszik gyakrabban, nem termelődik több KépKépKép

Arra is gondoltam, hogy most van a 6 hós ugrás, és pár napig gyakrabban szopizik majd, hogy több legyen a tejci, csak már 9 napja megy ez így.

Korábban 3-4 óránként evett nappal, éjszaka pedig egyszer.

Szerintetek adjak mást is az anyatejen kívül? Mondjuk nem tudom, hogy ha almát meg egyéb gyümit adnék, akkor azzal jóllakna-e... Igazából nincs más gondunk, nem beteg, nem lázas. Talán a foga jön, de azt sem hinném, hogy amiatt eszik gyakrabban. Súlynövekedésről pontos adatom nincs, de érzésem szerint szépen gyarapszik.

Kicsit elbizonytalanodtam most. Szüleim szerint is már adni kéne mást a tejcin kívül... Ja, március 10-én leszünk 6 hónaposak Kép. Tehát még jó két és fél hét van addig, igazából akkor akartam először gyümit adni. Bár az is lehet, hogy nem kéne ilyen szigorúan vennem azt a 6 hónapot... Nem tudom.

SEGITSETEK LÉGYSZI!!!!!!!!!

Most visszaolvasni sajna nem volt időm, de amint tudok, jövök!

Gabi

pgaboka

Gabi!

Szerintem nem az a gond, hogy kevesebb a tejcsid. Nálunk is van olyan, hogy Robó sűrűbben szopizott,szopizik. Persze szerintem nálatok most lehet a hat hós ugrás. Ha szépen gyarapodik, megfelelő mennyiségű pisis pelus van,jó kedvű és nem látod rajta, hogy nyűgibb lenne az éhség miatt , akkor ne aggódj. Persze vannak jó tejserkentő szerek, homós bogyók , teák, amik segítenek a szaporításban. Teát mondjuk én már régebb óta nem iszom, homeós bogyót Urticia Urens 5 ch szoktam bevenni ha hasonló gondom akad. De még nálam sem fordult elő eddig szerencsére, hogy kevesebb lenne a tejcsi. de néha azért bekapokk pár bogyeszt és az segítKép.
A hozzátápival kapcsolatban pedig én is picit előbb adtam neki egy két kanál almát, mert szemmel látható volt, ha mi is ettünk, hogy szinte kinézte a szánkból. Persze ezek csak egy egy kanálkák voltak. Ki is várhatod a hat hót, az az ajánlatos, de ha Zsoltika is úgy látod, hogy már kóstolgatna, akkor megpróbálhatsz neki adni egy két kanállal először. Szerintem ha elkezdett hozzátálálni, akkor még egyenlőre ettől a mennyiségtől nem fogod az étvégyát csökkenteni, ha éhes, de mint írtam, szerintem nálatok nincs ilyen gond, hogy éhség miatt enne. Van mikor éppen csak a közelséged kell neki, nálunk éppen most a fogzás miatt ragaszkodik jobban és a cickómhoz Kép Robó.
Szerintem nyugi, nyugi, nyugiKép Kép Kép.
Átérzem a problémád és azért tudok vélemyényt írni róla, mert nálunk is dettó ez volt, és én is elégg aggódód anyuka vagyok, de ha én mondom, akkor tényleg megnyugodhatsz. Főleg ha tényleg gyarapodik és jókedvű ZsoltiKép.Nyugodtan szopizzon , végülis az a legjobb tejserkentő is egyben Kép.

Anita
anita77

Sziasztok!

GAbi: szerintem lehet, hgoy csak a foga jön, és jó érzés neki cicin lenni.
Én még várnék a gyümivel, de nem történik semmi tragédia, ha elkezded. Viszont nincs garancia, hogy akkor majd ritkábban kér enni. Balu mai napig 2-3 óránként szopik nappal.
Szopi után, ha megnyomod a melled, akkor jön belőle tej?

cory

cory
Budapest

Sziasztok Lányok!
Eltüntem nagyon, de most már próbálok jönni. Visszaolvasni reménytelen, igy nézzétek el nekem, hogy nem vagyok up-to-date...a számitógépem feldobta a talpát és mostanra sikerült - talán - nmegoldani a dolgot. De még csak reménykedem, nem tuti.
Boti rendben van, kissé hisztis, de hát nyilván elkényeztetem. Viszont 2-ától megyünk majd babauszira, kiváncsi vagyok milyen lesz.
Üdv mindenkinek, sokat gondoltam eddig is Rátok!
Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Hahó!

Csak roppant gyorsan, mert Gabi nyűgi, és sétálni akarom vinni. Bocs, hogy senkinek nem írok, majd később megpróbálok.

Tegnap Gabi 6,39kg volt, azaz két hét alatt 12dkg-ot hízott, ami nem sok, de azért nem is kevés. Meg aztán oltás után voltunk, és ilyenkor ő kevesebbet hízik.

Olyan lelkiismeretfurdalásom lett, amikor olvastam a recepteket, ugyanis ezer éve már, hogy megígértem, hogy leírom a kedvenceimet, amik viszonylag gyorsan kész vannak. Ezért végre begépeltem őket, de inkább e-mailben küldeném el annak, aki kéri, mert hosszú ahhoz, hogy ide betegyem. Van benne: hagymaleves (mi nem vagyunk levesesek ezért mást nem is nagyon csinálok, mert a párom nem eszi), baconos csirkecici, sajtos csirkecici, keleties csirkecici, spagettiszósz, rácsos linzer, almás pite, túrós pite, hókifli, keksztekercs, üdítős süti. Van még répatorta receptem is, de ezt még csak egyszer csinált a férjem régen. Szóljatok, ha kell.Kép

Most futok sétáltatni.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Köszi, köszi KépKép Valóban aggódok egy kicsit, lehet hogy túlreagálom a dolgot.

Anita,
én is gondoltam a fogzásra, ugyanis ma délelőtt is 4 perc szopi után hatalmas sírás következett, csorgott a könnye szegénykémnek. Mihelyst lenyugodott, bekentem az ínyét Dentinox géllel, és utána már nem is volt semmi baj. Zsoltika jókedvű, nagyon-nagyon élénk és a pisis pelusok is rendben vannak Kép

Cory,
nem jön tejci a mellemből, ha nyomom. Ez már régóta így van, szépen kieszi Zsoltika. Balu viszont nem semmi, gyakran eszik ő is Kép

Zsizsa,
én kérném szépen a recepteket Kép Nagyon szeretek főzni, csak időm nincs rá, de hétévégéken azért szoktam valami finomat is csinálni. Előre is köszi!

No megyek, mindjárt megint szopi-idő lesz Kép

Gabi

pgaboka

Sziasztok!

Zsizsa!
Nekem igen igen igen, jöhetnek a receptek!Kép Köszi előre is!

Edit!
Hova mentek babausziba?

Gabi!
Szerintem se aggódj, biztosan nem éhes Zsoltika, mert akkor nagyon sírna szerintem, és állandóan rosszkedvű és nyűgös lenne.
Úgyhogy tényleg nyugodj meg, és szerintem próbáld megkínálni egy-két kanál almalével. Legalább meglátod hogy mennyire veti rá magátKép vagy sem... Az első fintor után azért még ne add fel, ez várható ugyanisKép

Diti!
Gyerkőcök édesek, mint mindigKép
Dokis és fuldoklós sztoridat olvasva még a hideg is kirázott. Egy véleményen vagyunk, én sem engedem hogy hozzányúljon a doki.

Nagyon szép idő van, menjetek sétálni aki még nem volt! Mi most jöttünk vissza a Kikából BencikévelKép A babakocsiban kb. 10 percet aludt aztán nézelődött az úton is, meg az üzletben is. El voltak tőle ájulva, hogy milyen nyugodt és legfőképpen milyen szép babaKép Azt mondta rá a pénztárosnő hogy reklámbabának elmenne, mert majd' kicsattan az egészségtőlKépKép
Én meg ollllyan büszke vagyok rá!Kép

Puszi mindenkinek,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!
Dicsérjétek meg a lányomat! A tegnapi oltás után 2 órával, alvás előtt, kapott egy lázcsillapító kúpot, és aludt reggel fél 7-ig, este fél 9-től! Még csak fel sem ébredt. Nagyon büszke vagyok rá!
Diti! Nagyon édesek a gyermekeid! Hogy hasonlítanak egymásra! Tüncike olyan, mintha éppen akkor ébredt volna, már a pár nappal korábbi képeken is ilyennek láttam. Lehet, hogy csak a kócoska haj teszi, meg a csodálkozó nagy kék szemek... Kép
AnnAnn! A szilikonos muffinsütő egy keményebb és puhább gumiból lévő forma. A mélyedések, amelyekbe a tásztát öntöm a puhák, és amikor megsült a süti, nem kiborítnai kell belőle, hanem megnyomod az alját, és kiveszed a süteményt, de az a legjobb, hogy nem ragad oda semmi. És könnyű elmosogatni is. A sütőbe simán csak beteszed, nem kell alá tepsit rakni. Majd este lefotózom, és felteszem ide.
Gabi! Nálunk is volt, és van ilyen, hogy gyakrabban eszik a leányzó. Szerintem ilyenkor több tej kell neki, mert éppen átáll egy nagyobb mennyiségre, és azzal, hogy gyakrabban eszik, ráveszi a szervezetedet, hogy több tej termelődjön, úgyhogy ne aggódj, ez jó.
Lizi hasonló idős, mint Zsolti, csak 8 nappal fiatalabb, ha jól néztem, és neki azért kell már a gyümölcs, mert én hiába etetem többször, hiába eszem a homeobogyókat, sokkal több tej nincs, és a súlya sem gyarapodott sokkal az elmúlt hetekben. Éppen tegnap kérdeztem a dokit ezekről, és azt mondja: ha nem elég neki az anyatej, akkor vagy nincs annyi széklete, mint korábban, vagy ha nem annyira kalóriadús, mint korábban, akkor a széklet zöldesebb és nyálkásabb. Ezek jelzik, meg persze a többszöri éjszakai ébredések is, hogy nem elég az anyatej. De főként az, ha ezek huzamosabb ideig fennállnak, mondjuk napokig, egy-két hétig.
Zsizsa! Én is kérném a recepteket a panu@visualley.com -ra.
Vera! Mi is voltunk sétálni, és közben patika és abc, nekem is dagadt a mellem, amikor ott ujjonganak, hogy de szép baba, és milyen kedves... Legyél is büszke Bencire! Örülök neki!

Üdv, Panu
panu

Sziasztok

Csak gyorsban, mert anyuék elvitték Benit sétálni. Kép

Fütyitéma:
Nekünk dokinéni azt mondta, hogy fürcsi után húzzuk mindig kicsit hátra, hogy ne később kelljen lerántani majd. Mindig meg is dícsért minket, mert szépen egyre jobban le lehet húzni a kis bőrt neki.

Nem tudom ki írta, de nekünk is megjött a Liberótól a teknős, Beninek tetszik nagyon! Kép A másik még nem jött, remélem azért nem felejtik el, bár erre is több, mint két hónapot vártunk.

Tejci:
Szerintem nyugodtan várd ki a 6 hónapot, most úgyis feltornázza a baba a tejmennyiséget, hogy elég legyen neki.

Klarissza:
Laca nagyon szép kisfiú, gyönyörű!

A többi baba is nagyon szép!!! Kép

zit
zit

Mindenkinek: köszönöm a dícséreteket, átadtam Lacának, de csak vigyorgott Kép)

Gabi!
Ne aggódj, pihenj sokat és hagyd, hogy amikor akar, akkor szopizhasson a pici. Egyszerűen le kell lassítani, lustizni kell, ágyban feküdni a babával. (Még akkor is ha a háztartás feje tetejére áll egy kicsit.) Nekem csak egy dolog vált be a tejszaporítás esetében, az pedig az, hogy minden nappali szopi után egy sima mellszívó pumpával kifejtem a maradék utolsó cseppeket is, kábé két nap múlva mindig látható az eredmény. (Ezt csak akkor, csináltam mikor megijedtem, hogy elapad a tejci, mert nem volt étvágya szegénykémnek.) Kép
klarissza

Sziasztok Kép
Anita Lucernacsíra igen. Homeobogyeszben is van Kép De annyi mindent lehet csíráztatni: búza, árpa, zab, rozs, rizs, kukorica, köles, lencse, borsó, bab, szójabab, len- szezám, napraforgómag, lucerna, ilyenek Kép Egy hlom vitamin + ásványi anyag van bennük.
Tanfolyan szupi Kép

Zsizsa, én is szeretném a kedvenceidet - jól hangzanak Kép Olllyan ügyi leszek a végén KépKépKép

Panu, nagyon jól hngzik ez a muffin sütőőőőő! Hol szerezted be?

Gabi, én is egyetértek a lányokkal: ne aggódj! Kedv, kaki-pisi a legjobb jelek! Azt a pár hetet már fél lábon is kibírod, utána meg ha szopi után adsz neki, kiderül, h egyáltalán elfogadja-e... lehet, h még nem is hiányzik neki, csak tényleg a foga...

No, erről jut eszembe, én meg lehet, h képzelődöm, de Hamcsi pár napja nyügi, nyáladzik és piszkosul dörzsöli az ínyét. Bekapja az ujjamat, rágja... sír, adok neki cicit, pár korty, megnyugszik... Szal én vmi fog dolgot képzelek.. nem azt hogy jön, de hogy vmi van, az biztos Kép Na, ezt jól megmondtam KépKépKép

Zsizsa, hízás nem rossz! Kép No meg a súlya sem! Hami nem lesz annyi annyi idősen, pedig nem néz ki rosszul! Kép

Zsuzsófi, nekünk meg pont fordítva van a bodí ügy: rövid a lába és hosszú a felsőteste: apjára ütött, így hamar növi ki a bodykat, illetve nő bele - rugi még hagyján.... Volt, h 56 os rugihoz 67es body volt rajta KépKépKép

Na pusszancs
Ann
annann

Anya ez nem a telefonod, csak úgy látszik...

Kép

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Cory: köszi, hogy írtál a fütykösrőlKép. Balunál ilyen téren minden rendben volt? A hozzátápinál burgonya és sütőtök, répa után te miket adtál még? Gondoltam van sóskánk, spenót, cékla, ezek mehetnek már?

Edit: jó régen írtál, örülök, hogy jelentkeztél Kép. Boti lehet, hogy az időtől is nyűgi, nehidd azt, hogy elkényezettedKép.Amelyik baba jobban igényli azzal többet is kell törődni, szerintem.Gyere mostmár sűrűbbenKép.

Zsizsa: engem is érdekelnek azok a fini receptek. Lelkiismertefurdalás hess, én is sokszor elfelejtek dolgokat. Ilyenkor nyugodtan szólljatok rám légyszi. Gabóca hogy van? Hízás nem olyan rossz, főleg ha oltás után is voltatok. A 6.39 pedig szép súlyKép.

Gabi: nem lihegsz túl semmit. Természetes, hogy különböző váratlan helyzetekre így reagálunk. Jó anya vagy , ez azt jelentiKép.

Vera: büszke is lehetsz Bencire. Tényleg nyugodt babának látszik és kis ügyiKép.

Panu: dicséret Lizink, főképpen azért mert szépen viselte az oltástKép. Alvás terén nem ismerem Lizit, de lehet, hogy a kúptól aludta végig az éjszakát. Tudom, jó lenne, ha mindig így lenne, főleg kúp nélkül is.Nálunk úgy néz ki elég a tejcsi, mégis ébred Robó háromszor is még éjszaka. Hízni is szépen hízik, szóval nálunk szerintem nem azért ébred, mert kevés lenne a tejcsi. Néha pár perces konfortszopival le is rendeziKép.Lizi gyönyörű szemei nem mennek ki a fejembőlKép.Képet szeretnék még nézegetni rólaKép.

Zit: remélem Beni jót sétált és alukált is picit közben. Liberós teknős hozzán is késve érkezett, de a másik két szivacsjáték hamarabb ideért.

Diti:mégegyszer megnéztem a képeket, nem győzőm csodálni ahogy a két gyerkőc játszikKép. Drágák nagyon.

Többiek!!!!Merre vagytok?????Most nem sorolom név szerint, de mindenki hiányzik ám!!

Robó mostanában olyan furi néha. Apával jókat játszik, de ha engem közben meglát nyűgi. Valószínű cicizne, még akkor is ha éppen előtte evett. Rám kevesebbet is mosolyog és ez kicsit rosszul esik. Holott én vagyok vele egész nap, sőt egyhuszonnégyórán át. De ez az anyák sorsa. Az viszont tetszik, hogy ennyire kimutatja már felénk az érzelmeit. Kíváncsi leszek, mennyire lesz dús az érzelem világaKép.
Újabb produkció:Robó ha a combiját lefogom felül egyedülKép. Olyan kis ügyi.

Most búcsúzom, jó éjt Nektek: Anita
anita77

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?