Új privát üzeneted érkezett!

Anna hugom a számítógépnél:

Kép

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Olyan jó idő van kint, hogy már két nagy sétán vagyunk túl ma. Gondoltam bekukkantok, most éppen apa van Robóval. Mostanában felettébb igényli a közelségünket. Sőt ha engem meglát szinte mindkét kezét kitárva jelzi, hogy anya vegyél légyszi felKép.valahogy úgy vagyok, most mint Zit is, hogy fáradtabbnak érzem magam.Pároim is fáradt pedig ő soha nem szokott az lenni napközben. Így betudtuk tavaszi fáradtságnak.
Imádom a képeket nézegetni, olyan jó, hogy mindenki ismét tett fel egy pár képet. bár ezekből soha nem elégKép.Az is jó, hogy így beindult a topikKép.

Cory: boldog hét évet nektek. REz házassági idő, vagy ismeretségtől számított?Mindenesetre jó ünneplést hozzá. Nekünk is hétvégén volt az egy éves házassági évfordulónk, viszont májusban már 7 éve leszünk együtt. Rohan az idő.Kérdezni fogok biztosan majd . Köszi, hogy felajánlottad a segítséged.szerintem ezekhez a területekhez nagyon értesz és sok jó ötlettel tudsz szolgálni.

Zit: nem igazán tudok segítséget adni ilyen téren.érdekes Robó is mostanában 6 körül ébred és nem akar visszaaludni. Viszont nálunk még nem megy a mászás, így elücsörög az ágyban , de sokáig nem bírja ő sem.Próbálj azért pihenni egy picit. Panaszkodni pedig gyere nyugodtan, egyáltalán nem zavarsz vele senkit szerintem. Inkább azért vagyunk, hogy meghallgassunk és segítsünk.KépGifjeid pedig továbbra is tetszenek.

Vera: mikor nekem is először megjött három hónapos volt Robó és nagyon megijedtem, mert én is úgy tudtam, hogy még szoptatunk, addig nem igazán jöhetne meg elvileg. Nekem igaz inkább pecsételő van azóta, hasfájásoktól mentes(aminek örülök)és minden hónapban visszetér. Sajnállak, hogy görcsölsz újra. Annyira rosszul van ez kitalálva. Pedig nagyon bíztam benne, hogy szülés után nem várható nagyobb görcs, erre most írod és kicsit el is kenődtem, mert régebben az első napjaim olyankor iszonyatosan szörnyűek voltak. Többen is írtatok a muffinról. Ezt kimondottan muffinsütőformában, vagy kuglófosban is lehet sütni? Még nem csináltam, de ha van jó egyszerű recepted elküldenéd? elsőre csak egy próbára szeretném kipróbálni.
Jó vásárlást. Nálunk is jópár body van forgalomban .Én is inkább nagyobbakat szoktam venni.Most kapott éppen robó egy P.oliveres szupi bpdyt. Boci boci tarka szöveggel van felíratozva. Aranyos. Jó minőségűek, ezért is szeretem őket. Ez a bolt ahová mentek kizárólag ilyen termékeket forgalmaz? Árban olcsóbb? Hol van pontosan?)annyit tudok, hogy a teve palota felé laktok...

Diti: jó látni Téged. Elhiszem , hogy ritkán jutsz oda, hogy írj. Azért ha kis időd engedi írj majd. Képek nagyon jók. Aranyosak vagytok Tüncivel rajta. Éppen aludni készül? Ügyesen iszik egyedül. Gyönyörű szemei vannak. Nyugodtan eláraszthatsz minket még fotókkalKép.Örülök, hogy a szurit jól viselte.

AnnAnn: látom erősebb Hami a macinálKép. gyönyörű csábító szemei vannak. Azt hiszem nem győzitek majd bezárni az ajtót a fiúsorok előttKép.Robónak is hullott a haja jobban egy időben, de teljesen kopi nem lett. Most is van még elől egy sáv bébihaj , a többi már új Kép.

Zsizsa: hú mekkora Gabi már. Az előző képhez viszonyítva tiszta nagylány lett. Olyan kis vagányan ül és nézelődikKép.Kézfeltartása is tiszta nőies mozdulatKép.

Zsófi: aranyos hugodKép.Jobban vagytok már?

Jó, hogy a végére értem, mert Robó már apánál sem akar megmaradni.

További szép napot mindenkinek. Anita
anita77

Na itt vannak amik lemaradtak, csak sikerül végre Kép

Diti

Kép
Kép
Kép
Kép
diti

Sziasztok!

Most csak Anitának pár szó:
Azért ne kenődj el, lehet csak én vagyok ilyen pechesKép Én régen is rosszul tűrtem az első két napot ha megjött, bár akkor a derekam fájt inkább és csak picit a pocim. De én még mindig reménykedem hogy egy darabig megint nem lesz. Vagy legalább úgy legyen ahogy régen gyógyszer nélkül. Jó kis 40-45 napos ciklusokkalKép

Nálunk egyszerre kb. 10-12 body van forgalomban, rövid és hosszúujjú. Ujjatlan rugi alá hosszúujjút adok, plüssek alá rövidet. Végül vettem most Bencének 9 bodyt, ebből 4 hosszúujjú. Mind 74es, remélem ezzel az egész tavaszt kihúzzuk és majd csak nyárra kell megint venni. Ebben a boltban csak PO bodykat árulnak, kis- és nagyker egyben. Árban talán picit olcsóbb, és mindig van akciójuk. Most a rövidujjasakra 20%. Ezek így kb. 7-800ra jönnek ki, a hosszúujjúak 1000-1100. De nagyon szépekKép
Mondjuk én kényszerből járok leginkább ide, mert máshová nem nagyon jutunk el Bencével. Nem tudok tömegközlekedni, Apa pedig utál vásárolni. És én is utálok vele vásárolni mert mindig sürgetKép
Az üzlet a Váci úton van, 8 lépcsőn kell lemenni a bejáratig (de van babakocsi letoló) az Árpád hídi buszpályaudvar mellett.
Ja, olyan Boci, boci tarka bodynk nekünk is vanKép

Most megyek ebédelni, végre Bencét is sikerült elaltatnom, úgyhogy enyém a délután!!!Kép

Üdv,
Vera

KépKép Kép
76vera

Anita: házasságból még csak 3,5 év Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Vera:
én már akkor nagylány lettem újra, mikor Ákos 4 hónapos volt. Pedig akkor még háromszor kelt éjszaka szopizni - sz'al két szoptatás között sosem telt el 5 óránál több.
Csodálkoztam is rendesen.
Úgyhogy a szoptatás fogamzásgátló hatására semmiképpen ne fogadj. Vagyis fogadhatsz, de elveszted. Sajna.
Én is jobban örültem volna, ha még vár egy kicsit.

Cory: én is gratulálok hétévességhez Kép

Zsuzsófi: levelet megkaptam.
Ákos 23-án lesz 7 hónapos.

Megjött apa. Indulunk sétálni.
Na, akkor innen jön a folyt.jöv.

Üdv.

Marcsi

Marcsi
Ákos(2003.07.23), Peti(2005.12.22) és Eszter(2009.02.17.) anyukája
marcsi77

Sziasztok!

Ti aztán tudtok Kép El telik pár nap és győzze az ember visszaolvasni Kép Sajnos írni ritkán jut időm, mert 1) míg pici alszik, addig anyája tesz-vesz itthon 2) mire a géphez jutok és végigolvasom a termést, mehetek a babóért (legtöbbször anyukáméknál alszik el, ők a szomszédban laknak Kép). De majd most!

Először is: gyerkőcök csodásak, mint mindig Kép Robót nagyon bírom! Haminak szép kék szemei vannak, Csibinek meg hatalmasak Kép Azért a többi babóca sem semmi!

Marcus jól van, a jó időben sokat sétálunk, tegnap pl 3 óra hosszát Kép

Mensi: az, hogy szoptatás alatt nem jön meg, nem mindenkinek stimmel. Az ismerettségi körömben nagyon sok embernek szopi alatt is megjött a mensi.

Alvás: Marcus mostanság olyan 10 körül alszik el és ő is fent van egyszer olyan 3-4 között, aztán már 6-7 között. Nekem ez elég korai, én akkor vagyok a leghullább... egy ideig nyöszög magának, aztán magyaráz Kép Na arra nem lehet nem felébredniKép De olyan fél 8 - 8-ig kihúzza legtöbbször evés nélkül és utána be-bealszik egy kicsit. A séta alatt meg legtöbbször alszik, hacsaknem előtte sokat aludt, mert akkor aztán kuksi megy ezerrel Kép Zit, mi is próbálkoztunk a későbbi fürdetéssel és ugyanaz az eredmény (csak később alszik el).

Cory: ez már igen Kép Gratula a 7 évhez! Ann 11 éve sem semmi azért ! Kép

Body: Nálunk is több méret van jelenleg forgalomban. Leginkább a 62-68-as méret játszik, de pl. rugiból van olyan 50/56-os, ami még most is jó rá Kép Egyébként nálunk is van legalább 7-8 body. De én majdnem minden nap mosok is. Ja és elég jó minőségűeket vettem a Cora-ban mostanság.

És végül két kép "így alszunk mi" jeligével:
Kép
Kép

H.

Kép
hanzika

Hali!

Gabó elaludt, és most állva gépelek, hogy nehogy felébredjen a szék nyikorgására. Csajok, valami eszméletlen, hogy mostanában milyen nyűgös.Kép Ma mondjuk eddig már háromszor kakilt, ami nála nagyon szokatlan, és hiába cseréltem pelust hamar, mégis kicsípte a fenekét, szóval biztosan ez is közrejátszott. De tényleg elképesztő nyűgös, még enni is alig tudok mellette. Állandóan kézben lenne, de van, amikor még az sem jó neki, hogy hurcibálom. Nagyon fáradt vagyok, főleg lelkileg purcantam ki. Remélem, kicsit javulni fog a helyzet. Rendeltem is apájától fánkot búfelejtőnek (nem ő süti, csak veszi, de az is fincsi).Kép

Nem is írok többet, hanem pihizek egy kicsit (ülveKép), még annyit, hogy nekünk egy méretből 4-5 bodynk van, de egyszerre mindig két méretet használunk, most a 68-asokat, és 74-eseket. Rugiból már csak a 74-esek jók rá, pedig még csak 66cm körül van. Ja, és mi is, mint Annék, nyáron leszünk 11 évesek, házasságból viszont még csak 2 évesek leszünk, szintén nyáron.Kép

Boldog évfordulót mindenkinek, akinek mostanában van!Kép

Most már tényleg megyek pihizni.Kép

Szép estét!

Zsizsa

Még egy kép:

Kép
Tornász leszek, akárki megláthatja!Kép

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Azt elfelejtettem írni (azért, mivel oly nyilvánvaló, de azért persze jó, ha leírja az ember), hogy minden babó nagyon cuki!Kép

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Megpóbálok én is jönni, mielőtt teljesen lemaradok Kép Nekünk is elég nyűgös napunk van: Zsoltika még csak séta közben aludt egy picikét, amúgy bojkottálja a kiságyát Kép Ennek következtében nyügi. Nem olyan vészes, de azért örülnék, ha leülhetnék egy pillanatra pihenni.

Egyébként pedig igazán semmi okom nem lehet panaszra, ugyanis tegnap is nagyon hamar elaludt az én pici fiam KépKép Fél 9-kor már húzta a lóbőrt. Aztán szopi volt 1-kor és 4-kor, majd 7-kor, utána már nem aludt vissza.

Ma nagyon nagyot sétáltunk, olyan jó idő volt! Csak először nem akart aludni, bár elég szépen elnézelődött a kocsiban Kép Viszont mikor fölébredt, nagyot sírt, szaladtam haza, szerencsére nem voltunk messze...

Évfordulósoknak nagy gratula!!!! Mi 10 éve ismerjük egymást Kép, de 3,5 éve estünk szerelembe KépKép és májusban leszünk 2 éves házasok KépKépKép

Body-k: mi 9-10 darabot használunk most. Nagyon érdekes, mert ezek már 80-81-es méretűek, valamennyi a Corából van. Szerintem is elég jó minőségűek, legalábbis eddig minden Corás body jól bírta a mosást meg a gyűrődést Kép Jó lesz még a kistesónak is! KépKép Általában én is naponta mosok, és sokszor kézzel. Nálunk gyümifolt még nincs, de kaki előfordul, azt gyorsan be kell rakni a csap alá, akkor biztosan kijön a folt Kép

Vera,
ezt a mensi-dolgot sajnálom nagyon Kép Egyszer még decemberben nekem is volt valami, de csak icipici, és azóta sem volt semmi! Hátha neked sem jön vissza KépKép

Babákok aranyosak! Én is rakok fel képet, aztán megyek, mert már kiabál Zsoltikám a szőnyegen... Ilyenkor látja, hogy gépelek, és nem tetszik neki, hogy nem vele foglalkozok Kép

Itt az új játékmobillal játszunk Kép

Kép

Szép estét mindenkinek!
Gabi

pgaboka

Ajjajjj hogy Ti mennyit bírtok írni Kép Inkább gyáva módon kiszállok a Topikból, puszi Mindenkinek! Klarissza a kósza Kép
klarissza

Sziasztok!
Nem írnék név szerint, mert annyi a hozzászólás, hogy már nem tudom követni Kép.
Ami az alma-allergiát illeti, kérdeztétek: igazából már múltidőben beszélhetek róla, a terhességem alatt elmúlt, bár nem tudom, hogy a terhesség miatt-e, vagy azért, mert kb. 10 évig nem ettem almát. Úgy nézett ki, hogy ha nyersen almát ettem, viszketett az egész nyelőcsövem, fojtogató érzés volt, és a szájam piros, kiütéses lett. Megfőzve semmi bajom nem volt az almával. Az allergiára való hajlam öröklődik, és nálunk sajnos a családban mindkét ágon "halmozottan hátrányos" helyzetben vagyunk. Még a terhesség előtt mentünk el az Optimális Családtervező Egyesülethez, miután az első terhességem elhalt. Ott mondták, hogy van egy allergia-programjuk, ami a terhesség alatt indul egy tájékoztatóval, és után 1,2,4,6, 12 hónapos korban megvizsgálják a babát allergia szempontból. Igazából ezeken a vizsgálatokon semmi különös nem történt, nem volt több, mint az oltásokkor a gyerekorvos vizsgálata, viszont amikor az elején nagy gondjaim voltak a szoptatással, az itteni doktornő adott lelkierőt és önbizalmat, amiért nagyon hálás vagyok neki. Lehet, hogy ha ő nincs, Botond már rég tápszeres baba lenne.

A babák tündériek, mind egytől-egyig!

Cory, gratula a 7 évhez, mi decemberben töltöttük be. Hogy is van az a bűvös 7. esztendő, most kell félni?? Kép

Ami az alvást illeti, én nem akarnék senkit elszomorítani, de mi nem tudtunk semmiféle összefüggést felfedezni a nappali alvások, fürdés ideje, szopi ideje-mennyisége, stb. és az alvás között. Botond össze-vissza ébred, általában egyszer egy éjszaka. Múlt héten pl. átaludta az éjszakát, csak sajnos úgy gondolta, hogy fél hatig tart az éjszaka. Akkor már jobban tetszik, ha fél négy körül szopizik, és aztán hagy hétig aludni!

Gabi: elárulod, hogy ezt a szuper játszószőnyeget hol vettétek, és mennyiért? Nagyon tetszik!

Jó éjszakát mindenkinek!
Zsófia
zsóf

Sziasztok!

Csak bekukkantottam még este... Mivel napközben alig volt időm, most akarok néhány levelet is megírni Kép

Zsófi,
a játszószőnyeg a Corából való, még anyukám vette, de azt hiszem, elég olcsó, talán 1600 Ft körül volt KépKép Tényleg nagyon jó, van rajta zörgős felhő meg bokor, két sípoló bigyó elrejtve, tavacska, tükör-napocska... Én már ki is mostam, muszáj volt, és semmi baja nem lett. Igaz, kézzel mostam Kép
Allergia nálunk is van Kép Én vagyok szénanáthás, május végétől tüsszögök-köhögök minden évben KépKép Remélem Zsoltika nem örökölte!

Klarissza,
ne kószálj el tőlünk! Ha ritkábban is tudsz jönni, az sem baj Kép Látod, mindenki akkor ír és annyit, amikor és amennyit éppen tud, illetve a gyerkőc(ök) hagyják KépKép Gyere, amikor csak tudsz!

Én viszont megyek Kép
Jó éjt!
Gabi

pgaboka

Sziasztok Lányok és Fiúk!
Nagyon szépek a babák! Gyönyörű kék szemek, huncut tekintetek, no meg az alvós kép is tetszik Kép
Csak témák szerint:
BODY: Nálunk is több méret van használatban. Most a 62-es és a 68-as. Igaz, a 62-esek már kimenőben. Van kb. 8-10 darab (sose számoltam meg), és hetente 2-3x mosok bébiholmikat. Apropó! Ti is külön mossátok a bébicuccokat? És 60 fokon? Még az első védőnőm (szerencsére nem ő van most) azt mondta, hogy mindent 90-en mossak, és még a saját holmijaimat is külön apáétól.. Kép De ezt már soknak találtam, és maradtam a külön csak Liziét mosom és 60 fokon kategóriában.
Az árakról: a februári kismamában láttam, hogy a kenguru gold egész tűrhető áron van (nem leértékelve). Mi nemrég voltunk a MAdrinában (ez van legközelebb), és ott csak egy-két darab volt elfogadható áron, a többi kissé drága (2-2,5 ezer egy body). Viszont vidéken, kis üzletekben tuti, hogy olcsóbb, mint ezekben a nagyokban.
ALVÁS: Lizi két és fél hónapos korától -kevés kivétellel- átalussza az éjszakát. Azt tapasztaltam nála, hogy ha túl későn eszik és alszik el, akkor hamarabb ébred reggel. Például 3 hónaposan, ha 11-kor még evett, akkor biztosan fent volt reggel 5-kor, viszont ha 9-kor evett, akkor bírta egyhuzamban reggel 6-7-ig. Mostanában reggel 6-7 között, és este 8-9 között szoktuk lefektetni aludni. Úgy alakítottuk az esti rendet, hogy fürdés után szopi, aztán nagy alvás, és reggel jön csak a következő szopi. Persze, ez lehet szerencse is, hogy ilyenek vagyunk. De nekem mindegyik nagyi, és nagynéni azt mondta, hogy kell pihennie a gyomrának, ezért jó, ha nem eszik éjjel is. Fontos megjegyeznem, hogy nem én hagytam abba csak úgy az éjszakai szopit, hanem ő alakította így. Mindez persze irigylésre méltó is lehet, de hogy ne legyetek "sárgák" Kép hozzáteszem: rosszevő a leányzó, néha komoly küzdelem a szopizás, mert ha nem úgy áramlik, ahogy ő gondolja, akkor ordít, mint a fába szorult, egyébként is éppen hogy elég a tej, néha kevés is. Már megpróbáltam mindent: gyakori szopik, homeo-bogyók, tejtea. Öröm az ürömben, hogy valszeg jó a tejem tápértéke, ezért nem kellett eddig kiegészíteni.
A Prince O.-s üzletre én is kíváncsi vagyok... Lécccíííí, írd meg, hol van!
Évfordulósoknak gratulálok! Mi is spec. eset vagyunk: 7 éve ismerjük egymást és két éve estünk hirtelen szerelembe, és 5 hós a lányunk. És nem vagyunk házasok. Nem gatyáztunk Kép Kép Kép (csendben jegyzem meg, hogy talán én vagyok itt a legidősebb, úgyhogy ránk fért már a családi állapotváltozás... Kép
Azt hiszem már túl sokat írtam, és nehogy elriasszak mást is ettől a topitól Kép, bye Klarissza, abbahagyom
Jó éjszakát Mindenkinek!
panu
panu

Sziasztok,
csak gyorsan atfutottam a termest, bocs de megint nem irok mindenkinek, meg mindig kezbenlevos napjaink vannak

Zit,
nyugi, nem rontottal el semmit! Okos, bevalt tanacsot en sem tudok adni, Emma is akkor alszik amikor akar (=nem alszikKép), nalunk sem jott be semmi. (Az orakig uvolteni hagyomot nem probaltuk, ahhoz meg nem vagyunk eleg zombik Kép) Tobbnyire o is a nappal kel (ha elobb, akkor nagyon morci vagyok), es nappal sem alszik sokat. Ok ilyenek. (Vigasztaljon, hogy allitolag a zseniknek nincs szukseguk alvasraKép)

babaruhak:
mi kb 15 bodyt hasznalunk + body nelkuli nyari ruhak, 2 meretbol (ez most 62 es 68). Igaz en nem tul gyakran mosok Kép Viszont meg jok a 62-esek, es szerintem min. 1 honapig meg jok is lesznek. Pedig ezeket mar novemberben is hasznaltuk... nem tudom hogy csinaljuk, lehet, hogy Emmaval egyutt nonek Kép (azert kicsit aggaszt a dolog)

Anita, kalapos Robo nagyon edi Kép lll-es cucc szerintem is jo, koszi, hasznalni fogjuk. Vega ugyben mar begyujtottem infokat, csak meg at kellene neznem.

Vera,
remelem Bence lebirkozta a tigrist Kép nagyon aranyos. A cumi miatt folyamatosan irigykedem am! (kuldettunk olyan cumit amit irtal, hogy nalatok bejott, de az is ropult)

Lenne kerdesem... akinek mar all a babaja, mikor allt fel eloszor? Es mennyivel utanna allt stabilan egyedul?

Emma tegnap este felallt a kisagyban, de szerencsere gyorsan le is csuccsent. Mi meg ejszakai programkent letettuk az agyat. De ezt mar tenyleg nagyon korainak tartom, nem tudom, hogyan lehetne egy kicsit visszafogni.

Lurkok gyonyoruek, huncutok, mindegyik egytol-egyigKép

batka
batkamano

panu:
rubinba járunk, nagyon szeretjük, a csajjal is ott voltunk.

batkamano:
igen, én is furcsálom amiket ir, leginkább a tojást, de ehhez akkor oda is bigyesztettem a megjegyzésemet.
ha jol emlékszem 9ch volt.
táblát megköszönném, ha elküldenéd.

anita:
én sem eme könyv szerint csinálom, szerintem nem jo.
mi is a standard-al kezdtünk: alma
panna nem szerette, most se a sütötököt, bene viszont imádja.
volt még krumpli, lánynál öszibarack --most sajna nincs szezonja-- sárgarépa, zöldborso, majd a husikák.
benével most a hust probálgatjuk--én berakni a szájába, ö leginkább kitunkolni.

vera:
hol van az a PO bolt, mi csak ilyet veszünk, mert nagyon jo minöségüek, van olyan bodynk amit a bene 4. gyerekként hord s mégcsak ki sem fakult, a mérettartásrol nem is beszélve. imádom.

évszámokhoz:
mi 13 éve ismerjük egymást és 5 éve, na jo csak 4,5 éve vagyunk házasok. a lányunk 4 éves leszKép
orsolya11

likas agy!

zit:
az aláirásod nagyon tetszett, melyik progival alkottad?

panu:
akkor (madrina miatt gondolom) te is a közelünkbe lax!?
orsolya11

Sziasztok!

Hú régen nem jöttem, sok dolgom volt Kép

Batka,Cory, Vera, Orsi,Anita
Köszi a hozzátápláásról szóló infót. De mi az a bébirizs????

Anita!
Két hét múlva indulunk síelni, de csak egy hosszú hétvégére.
Andris inkább a férjemre ütött, de remélem én is megjelenek majd benne valamikor Kép
Addig meg kell elégednem az orrával Kép Hú de klasszak a képek Robóról!!!! Már egész nagyfiú!

Marcsi!
Gratula a vizsgákhoz!!! Tényleg nagyon ügyes Ákos!

És minden baba gyönyörű!!!

Docka
Docka

Sziasztok!

Huh, végre elolvastam a termést,(igy jár az aki nem tud 2 napig jönniKép), de most meg már csak perceim vannak, ahogy Ádibádimat elnézem...(Már kezébe adtam a kiszuperált billentyüzetet, nem tudom még mivel lehetne húzni az idöt nála)
Hétvégénk jó volt, bár én is nagylány lettem, igy az úszás elnapoltukKép 16 hónapja nem voltam medencében, alapjában vizimádó vagyok (na ja, Halak a horoszkópom is), és végre amikor már a fürdörucimat is elörángattam beköszöntött a Mikulás...Idözitésben remek voltam mindig...Egyébként pont olyan nekem is mint régen, kiváncsi leszek mikor lesz a következö mensim, nekem is voltak 40 napos ciklusaim is. Ja,és érdekes módon, Ádám észre sem vette a változást (olvastam ilyenkor másmilyen a tejcsi is), söt, szinte hosszabbakat szopizott, mint általában.
Vera, ne szomizz, ez az élet rendje, hogy egyszercsak újra mensizünk. Kicsit örülök neki (nagyon kicsit), mert fogamzásgátlás szempontjából jó tudni, kb mikor lenne peteérésem...

Tegnap pedig sikeresen kirándultunk a hegyekbe, négyesben, vittük a kutyánkat is, elvégre Family nap volt...CSuda jó idö volt, százágra sütött a nap. MEgpróbálok képet is feltenni majd.

Természetesen minden baba nagyon aranyos, név nélkül, mindenkinek kijár egy nagy Kép!!!

Body-ból nálunk is van forgalom, én vegyesen használom az ittenit és otthonról kapottat, kb 10 db van nekünk is.

Zit, Ádám még nem áll magától, csak ha odatámasztom akármihez, tartja magát, kapaszkodik. Álldogálni szeret már hónapok óta,most egyelöre a kúszásnál tartunk, a hétvégén teljesen tökéletesitett a technikáját, most már szinte mindent elér egy kis kúszással...

Babakajákkal én úgy vagyok, hogy próbálok fözni amit csak tudok Ádámnak, de a kis vacak már válogat. Pl a tökböl egy ideig ette azt is amit én készitek, most láthatóan sztrájkolt neki, és a bolti haminak meg óriásiakat tátogott. Ja, és észrevettem,hogy édesszájú a lelkem, alma, barack, banán nagyon izlik neki...

Cory, gratula az évfordulóhoz, most akkor lehet kapaszkodni, hetedik év, reméljük nem lesz nagy változás...Mi 9 éve ismerjük egymást és nyáron lesz az 5-ik házassági évfordulónk.

Alvás nálunk is nagyon kényes téma, és én is észrevettem semmi köze a nappali alvásnak ahhoz,hogy éjjel mennyit alszik. Hétévégén egész nap úton voltunk, a kocsiban aludt Ádám kb 3/4 órát, már elöre dörzsöltem a tenyerem mekkor alvás lesz ebböl...A csudát, éjjel 3-kor elsö nyöszörgés, cumi be, alvás tovább. Fél 5-kor elsö szopi, alvás utána kb fél 8-ig...Ekkor szoktam odavenni magamhoz a nagy ágyba, annak valami mágikus ereje van,mert képes visszaaludni még egy keveset, és igy szoktunk kb fél 9-kor kelni...

Klarissza, villámlátogatásod alkalmából azért köszöntelek, általában egy topic ennyire pörög,mint a miénk...Ne add fel, bele lehet jönni,olvasni föleg és néha irogatni...Kép

Akkor a képek:
Az Elbow folyó vizesésénél:
Kép

Kiszuperált billenytüzettel:
Kép

Autókámmal:
Kép

Sziasztok
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Pont most akartam írni, hogy Gabi milyen jól elvan egyedül, két hét óta először, de már hallom is, hogy nyüsz-nyüsz.Kép Sőt, most már áááá.KépKép

Szóval erről ennyit, megyek is. Azt még muszáj leírnom, hogy gyönyörűek a hegyek, Barbi!Kép Persze Ádi is, és Zsoltika is!Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok lányok!Kép

Kezdeném azzal, hogy minden baba nagyon szép Kép a képeken, nem is tudok most kiemelni külön senkit.

Anita:
Nekünk is van Boci-bocis Kép bodynk.Kép Én is többet szoktam venni, mert leeszi, lebukja rendszeresen és most 68-74-es méret megy nálunk. Rugit most nem adok rá, vettünk Kép egy-két gatyót a Corában és azt hordja. Nagyon édes benne, mint egy "nagyfiú"!

Zsuzsa:
Ismerős a szitu, Beninél most az a "menő", hogy amikor mosogatok Kép, kijön utánam a konyhába, kapaszkodik a nadrágszáramba és ha nem veszem fel elvonul a Kép mögé, hasra dobja magát és üvölt.

Gabi:
Hol vettétek a játék Kép-t?

Batka:
Akkor nagy zseni lesz a fiamból. Kép Bár ma "csak" 2-4-6-kor kelt enni és utána is 7:45-ig aludt!
Szerintem nem kell őket visszafogni, fejlődnek a saját ütemükben. Az lenne a gond, ha kényszerítené őket az ember, hogy megcsinálják ezeket a dolgokat.
Gratu Emmának a felálláshoz! Kép Beni is ezt gyakorolja úton-útfélen és rajtunk.
Kép

Barbi:
Milyen szép tájak vannak felétek! Gyönyörű az a vízesés!

Szép Kép!

KépKépKép
zit

Sziasztok!

Rengeteget írtatok, aminek örülök nagyon, de most csak gyorsan végiolvastam és talán este tudok vagy holnap bővebben írni. Szörnyű esténk volt Robó óránként 1/2 óránként ébredt, van mikor nem is az éhség miatt. Olyan fájóan fel-felsírt. Szegénykémet biztosan ezek a vacak fogcsírák bántják. Mondanom sem kell, hogy nem aludtunk semmit. Szegény apa meg most ment dolgozni(24-re).
A fotókra gyorsan reagálok, aztán megyek, mert Robó egyedül játszik , ez pedig ritka alkalmak egyikeKép.:

Barbi: ugye mondanom se kell, hogy Ádi szépsége eltörpül a vízesési tájképnél. Nagyon szép tájak vannak felétek, ha tudod örökítsd meg és mi szívesen nézegetjükKép.
Olyan nagy fiú már Ádi is.

Gabi: Zsoltika is sokat nőtt már és gyönyörű szép fiú. Nekünk is van hasolnó mobilunk, de az négy gombosKép. Milyen szépen elvan hason.

Zsizsa: Gabi tényleg tornászlány leszKép. Jó kis mozgása van. Robó is imádja mindkét lábát(zoknikat) is húzogatni. Édesek nagyonKép.

Hanzika: MArcus milyen édesen alszik. Rengeteget változott ő is. Miben alszik ilyen jót?? Néretilag hatalmas baba. Szép pofikája vanKép
Cicusotok is szép állatka.

Diti: Tüncinek szinte beszélnek a szemei. Most éppen azt olvastam le, hogy "úgye milyen hóditó vagyok?"Az első komolyabb kép is nagyon szép róla. Sok képetek van mosolygós, de így komolyan is teljesen más arca van. Valami csodaszép. Nagyfiú is szépen figyeli hugi mozdulatait, és ügyesen teker a bicajjalKép.

Képnek minősül Zit gifjei is, azok is szuperekKép.

Most csak a képekre volt időm, bocsánat , hogy nem írtam bővebben.
Ja és nagyon jólesett Robóról kapott dicsérethalom. Most okoztatok egy kis örömet nekem, nekem akinek alapból most kicsit nyomi hangulata van...Jó lenne pihiznei egyett, de nem lehetKép.

Szép napot mindenkinek:

Anita
anita77

Sziasztok!

Nagyon jók a babás képek már megint!Kép

Zsizsa!
Gabiból tuti tornász lesz! Ezt a mutatványtKép

Gabi!
Mikor megláttam Zsoltikát, meglepődtem. Nagyon nagy fiú! Hány centinél tartotok? Bence 68 körül van, de nem tűnik ilyen nagynak nekemKép
Nagyon édes a mobillalKép Ez zenélős? Mert az nekünk is bejönne. Egyre inkább hajt Benci az enyémre, ha telefonálok ki akarja venni a kezemből. Amúgy nem érdekli, de ilyenkor ugye világít a kijelzője és az érdekesKép

Barbi!
Nagyon szép helyen kirándultatok! Ilyenkor babakocsit is visztek, vagy kenguruban utazik Ádi?
Milyen nagy már ő is!Kép Olyan hihetetlen.

Batka!
Nektek nagy-nagy gratula Emma rohamos fejlődéséhezKép Nagyon ügyi lányKép

Ilyenkor mindig kétségbeesek kicsit hogy Bence még jóformán semmit nem csinál, csak ücsörögni szeret, de még azt sem egyedül. Se nem fordul, se nem kúszik-mászikKép Tudom hogy nem szabad siettetni a dolgokat, nem is akarom, csak kezdek parázni. Félévesen majd jön a doktornéni, hogy ennek a gyereknek már forognia kéne oda-vissza. És akkor majd megint mehetünk dokikhoz... Na remélem addig csak megtanuljaKép mert tanítgatjuk ám, de csak nevetgél rajta, tetszik neki ha forgatjuk, de magától azt nem.

Szóval mivel többen kérdeztétek a PO bolt fellelhetőségét:
A XIII.ker-ben van az Árpád hídnál a Váci út 114-ben. Egy kicsit nehezen találtam rá én is, mert nem fent az út mellett van, hanem a felüljáró alatt 8 lépcsőnyire. Az Árpád hídi autóbuszpályaudvar mellett van, annak az utcának a sarkán ahol a Magyar Könyvklub, Árpád-Center van, ha esetleg így valakinek könnyebb betájolni. Többet már nem tudok írni róla, de meg fogjátok találni!Kép Viszont csak 10től van nyitva, úgyhogy ne menjetek hajnalban. Én először 3/4 10kor értem oda (még pocakkalKép) és be nem engedtek volna egy perccel sem korábban, pedig nyitva volt az ajtó...
Ja, és 5e felett 5%os, 10e felett 10%os kártyát adnak, a köv. vásárláskor már ennyi kedvezmény is jár.

Üdv,
Vera

KépKép Kép
76vera

Anita!
Egyszerre írtunkKép és majdnem szóról szóra ugyanazt az első pár mondatbanKép

Nagyon sajnálom hogy ilyen nyűgös éjszakátok volt!Kép Azért ha Robó alszik napközben, próbálj meg Te is pihenni egy kicsit!

Puszi,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!
Barbi! Irigyellek nagyon ezért a szép kirándulásért! Már én is nagyon mozdulnék ki, de egyedül nem túl vicces sétálni, férjem meg vizsgákra készül, úgyhogy még hétvégén is szinte kettesben maradunk Botival, hogy ne zavarjuk apát.

Ti mit szoktatok játszani a babókkal? Én lassan kezdek kifogyni az ötletekből, Boti még nem tud ülni, forogni, stb., úgyhogy vagy az ölemben ül, és eljátszik úgy-ahogy, vagy hurcolászom, és ő nézelődik. Amúgy is többet kellene hason feküdjön, hogy megtanuljon forogni, de azt nagyon utálja. Kép
Szoktatok mesét olvasni? Boti a késő délutáni alvásnál szokott nagyon nyügi lenni, egyszer már nem volt más ötletem, és elkezdtem neki mesélni, és mintha kicserélték volna: sírás helyett kacagás!! Honnan tudta vajon, hogy addig csak úgy beszéltem hozzá, most meg mese van? Persze kb. 5-10 perc alatt megunta, és újra sírás, de azóta már többször próbáltam, és a mese elején mindig nagy a kacagás.

Ruha ügyben: mi azt vettük észre, hogy a méretmegjelölések sokszor esetlegesek, Boti hord 68-86 között mindenféle méretet, neki is kb. 10 body-ja van, rugiból valamivel talán kevesebb, de azt gyakrabban is kell cserélni a "büfi-balesetek" miatt, úgyhogy előfordul, hogy elfogynak, és félprogramon kell mosni, hogy legyen rugi. Kaptunk egy farmer-kertésznadrágot, egyszer adtuk rá, de rögtön le is kellett venni, mert iszonyatos sírással válaszolt rá, lehet, hogy kényelmetlen volt neki. Pedig olyan aranyos lenne! Ez van...
Zsófia
zsóf

Hali!

Gyorsan visszajöttem, Gabi a hordozóban nézi, hogy írok, és rágcsálja a majmát.Kép

Visszanéztem a babanaplóban, és a két hét azért túlzás nyűglődésileg, csak öt napja kritikus a dolog, de jóval hosszabbnak tűnik.

Vera,
Gabi sem csinál semmit, nem forog, ülni is csak az ölünkben ül, sőt, mivel mostanában utál a földön lenni, nem is tudom, hogy tudná megtanulni a forgást. Mi jövő héten megyünk neurológiai kontrollra, hát kíváncsi vagyok, mit mondanak.

Anita,
nagyon sajnállak az éjszakázás miatt, és Robót is, remélem, hamar kint lesznek a fogacskák. Én is arra gyanakszom, hogy talán Gabinál is ez a baj, de ő éjszaka alszik (mondjuk nem sokat, ált. 10 órát 1-2 ébredéssel és cicizéssel). Szóval nem tudom, ha a foga lenne, éjjel is nyűgösnek kéne lennie, nem igaz? Ő egyébként nappal egyáltalán nem alszik, max. egyszer fél órát.

Zit,
ez a "kijön utánam a konyhába" nagyon tetszik!Kép Kívnácsi vagyok, Gabi mikor jut el addig, hogy bárhova is kimenjen.

Barbi,
úszás, jaj de jó!Kép És a kirándulás is.Kép Ádi olyan kis mosolygós.Kép

Orsi,
a Rubinban csak hétköznap van úszás, vagy hétvégén is? És egy héten egyszer, ugye? És egy órás? Mindig lehet csatlakozni, vagy meghatározott időnként indulnak csoportok? Bocsi a sok kérdésért.Kép

Batka,
felálláshoz gratula!Kép Kézben lévős napok itt is játszanak, úgy tűnik ez ugyanúgy megy a Föld minden sarkán.Kép Ezek szerint az időjárásra nem lehet fogni, akkor majd a Holdra fogom.Kép

Panu,
alvásért irigy vagyok!Kép Bár mostanában Gabi is gyakran alszik 6-7 órát egyben.

Most már elkezdett nyűglődni, de már ez is haladás, hogy eddig bírta.

Szép napot!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Zsófi,
egyszerre írtunk.Kép Én pont ezt kérdeztem a többiektől néhány hete.Kép Én énekelni szoktam, ütemre hintáztatni zenehallgatás közben, kerekecske gombocskázni (mondjuk ez rövid idő), a játékaival rövid történetet eljátszani, felemelni a magasba, és úgy körbehurcolni (ezt nagyon szereti), tornáztatni (a biciklizés jön be neki legjobban).

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok

Zsófi:
Nálunk a tükör előtti játék jött be nagyon, meg ha a hátamra fekszek és őt repülőztetem a magasban, egészen hátra leengedem a kezemmel, majdnem érinti a földet a buksija, jókat szokott kacagni rajta. Kép Azt is szereti ha a térdemre ültetem és Hóc-hóc katonázunk Kép. A rádióban, tévében van néhány kedvenc zenéje amire négykézláb riszálja a kis fenekét. Kép Ja, és adtunk ( vagyis elcsórta a kuka mellől Kép ) neki egy 1,5 literes flakont, azzal akár fél óráig is elkergetőzik a szobában. Kép

zit
zit

Sziasztok Kép

Hű, megint jó sok betű, de mégszebbek a képek!!! Édes babák ezek bárki bármit is mond KépKépKép

Zsizsa, apától hogy kell fánkot rendelni? KépKépKép Imáááááááááádom a fánkot!!!! Meg kéne tanulnom fánkot sütni?

Klarissza, nemáááá, nem kell meglépni, jössz ahogy tudsz!

Zsófi, jujj ez az allergia nem semmi. De legalább kivizsgálják.
Mi sokat szoktunk énekelni. Általában ő is velem énekel vagy vigyorog ezerrel - nagyon édi. Egyébként én hagyom sokat, hogy egyedül játsszon (pl. babygym, vagy ha vmi van a keze ügyében), ha azt megunja, akkor jövök én Kép

Panu, én nem csinálok nagy ügyet a mosásból, úgy együtt mosom a cuccokat, hogy hajde! HA vki megmagyarázza nekem, h miért kell külön mosni, persze indoklással, akkor elfogadom, és lehet, h külön mosom, addig meg nem Kép

Docka, jó síelést!!! Mi is megyünk telelni a jövő 7végén. De nem síelni, mert azt nem tudok és már soha nem is fogok tudni... Kép Nem baj, viszont úszhatok Kép Már nagyon várom!!!
Barbi, látom ti is kirándultok! Nagyon szépek azok a helyek. Férjem rögtön közölte, h biztos oda van szerkesztve mögétek Kép Mondtam neki, h kapaszkodjon meg és ne irigykedjen, ez valóság KépKépKép Sztem már bárhova menne, csak mi most nem nagyon megyünk sehova az influenza miatt.
Batka, te meg itt jössz a nyáriruháiddal KépKépKép Nálunk is lesz egyszer nyáááááár! Ugye???
Egyébként miért lenne baj, H Emma felállt? HA magától csinál vmit, az nem baj. Csak akkor lenne baj, ha nem tudná még és erőltetnéd. (sztem)

Zit, a tükör nekünk is nagyon bejön! Hol incslkedik a másik babával, hogy meg nagy beszédeket intéz hozzá. Kép

Anita, olyan jó lenne ha már jobb lenne ez a fog-téma!!! Most akkor mire lehet számítani, ez meddig lesz így? Ha már kibújik 1-2, akkor jobb lesz? Én is nagyon tartok a fogzástól. Chamomillát próbáltál neki?

Hoppá mennem kell...

Pusszancs
Ann
annann

Sziasztok!

Most jöttünk haza a sétából. Kifagytam és dögunalom volt egyedülKép
A jó hogy Bence visszaaludt a kiságyban. Mert csak 3/4 órát voltunk. De már nem tudtam hová menni vele!

Zsizsa!
Majd írd meg légyszi mit mondtak a neurológián hogy én is megnyugodjakKép

Ann!
Hová mentek telelni? És mennyi időre?
De jó nektek!!!
Már én is úgy mennék valahova, de mi csak nyáron megyünk leghamarabb, mert Apa nagyon sokat dolgozik. Most váltott munkahelyet és 6 előtt most nem sűrűn ér hazaKép
Addig marad a havi egy nagyszülő látogatás Szolnokon. Az sem rossz azértKép Köv. hétvégén is megyünk. Nyáron pedig azt tervezem hogy 2-3 alkalommal hazamegyünk anyukámékhoz Bencivel egy hétre. Ők jó nagy kertes házban laknak, biztos jobb lesz ott átvészelni a 40 fokot, mint itt Pesten. Csak lenne már nyár!!!!Kép

Ja Lányok, már én sem mosom külön a babaruhákat! Igaz, majdnem mindet 60 fokon mosom, de a mi fehér ruháinkkal együtt. Ami meg nagyon színes, azt 40fokon szintén a mieinkkel. Szerintem is tök hülyeség, úgyis kimossa a gép mindet, nem?

Elkiabáltam. Bencike mégsem alszik. Nyűglődik+beszélget is néha-néha, de még szép csendben. Még reménykedhetek...Kép

Üdv,
Vera

KépKép Kép
76vera

Ann,
mondom neki, hogy hozzon, mert Gabinak kell a tejcibe az íze.Kép Egyébként hazafelé veszi.

Én külön mosom Gabi ruháit, mert a bőre nem bírja az öblítőt, ezért az övéihez nem teszek, és kétszer öblítek, hogy a mosópor is jól kijöjjön. Aztán meg vasalom, hogy puhább legyen egy kicsit.

Vera,
majd megírom.Kép Gabi már nem csöndben nyűgizik, megyek is.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Vera,
Erdőbényére megyünk 4 (3,5) napra.. vagy még annyi se, mert az út 4,5 óra Kép De lényeg, h megyünk: gyönyörű környezet (állítólag), uszi, miegymás. Mondjuk babanet nincs, de csak kibirjuk valahogy KépKépKép
Nálunk a nagymamázás nem megy... szomszéd ház, ill. szomszéd utca nem vmi óriási kikapcsolódás.
Nyáron is kéne menni vhova, de még nem tudjuk.
Szerintem is lenne már legalább tavasz!!!!!!!!!!! KépKépKépKép
Egyébként még nemtom, h a mi apánkat elengedték e, de ha nem, akkor grrrrrrrrrrrrrr

Zsizsa, aszittem apája sütiiii!!! Így nem is ééééér!! Nálunk nem lehet kapni, úgyhogy
1. vagy ráveszem nagymamámat, h süssön
2. vagy ha megyünk Pestre, veszünk
3. vagy megtanulok sütni
4. vagy nem eszem, legalább nem hízom Kép

Ja, egyébként én eddig nem öblítőztem mióta együtt mossuk a ruhákat, de lassan majd kipróbálom, h érzékeny-e rá. Sztem jó bőre van, biztos nem!

Ann
annann

Sziasztok!
Mosás: én még külön mosom a pici ruháit, de ugyanazzal a mosóporral mosom mint a miénket + öblítő.

Szerintetek meddig kell fertőtleníteni a cumisüveget? Egyáltakán meddig kell ezt a kifőzés dolgot csinálni? (Én a cumikat és a teás cumisüveget is még mindig kifőzöm)

Docka
Docka

Ann,
nem nehéz ám fánkot sütni, én már háromfélét is sütöttem. Apája fánkot nem süt, de nagyon jó hókiflit tud, és a túrótortája sem rossz.Kép Ne aggódj a tavasz miatt, itt van az már, csak még nem látod.Kép

Docka,
én úgy tudom, hogy fél éves korig kell fertőtleníteni, de nem vagyok biztos benne, mert a forralt víz adását meg egy éves korig mondják (bár lehet, hogy nincs összefüggés).

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Többen kérdeztétek a játékmobilt Kép A Brendonban vettük, a teljes neve MEGCOS Musical Flip Phone. Tud 8 zenét és 4 féle telefonhangot: csörög, foglaltat jelez, pittyeg és még 1 fajta pittyegést tud KépKép Szerintem nagyon jó, bár Zsoltika nem tudja megfogni 1 kézzel, ezért általában én tartom neki vagy megtámasztom. Két kézzel ugyan megfogja, de akkor nem tudja nyomkodni...

Most igyekszem visszafele olvasva hozzászólni, ameddig hagy a fiacskám Kép

Zsizsa, Ann,
fánk, hókifli Kép Nyami! Küldjetek nekünk is KépKépKép

Vera,
Zsoltika 70 cm körül van Kép Tényleg nagyon nő mostanában. Úgy láttam, az elmúlt hónapban inkább hosszra nőtt, most viszont nagyon eszik, 2 óránként szopizik, már egy hete! Éjszaka is kb. 3 óránként kelünk Kép Érezhetően nő most a súlya. Úgy szeretném leméretni, de a héten már nem jutunk el tanácsadásra, a jövő héten mindenképp elmegyünk!

Anita,
kitartás! Kibújik az a fogacska, aztán biztosan jobb lesz. Megértelek, ma éjjel 3x szopizott Zsoltika, aztán mindig visszaaludt, de azért örülnék, ha már egy éjszakát végigpihizhetnék Kép

Ruhamosás: én legtöbbször külön mosom Zsoltika ruháit, de előfordul, hogy együtt a miénkkel Kép Szóval hol így, hol úgy. Szerintem nagy gond nem lehet attól, ha együtt mosom a rucikat. Mi kezdettől használunk öblítőt, eddig nem okozott problémát Zsoltika bőrének.

Én is nagyon-nagyon várom már a jó időt! Ma végülis nagyon jót sétáltunk, de azért a szél miatt picit fáztam. Úgy nem szeretem már a sapkát-sálat-kesztyűt. Arról nem is beszélve, hogy Zsoltika sem bírja ezt a beöltöztetést.

Most nem tudok többet írni, Zsoltikám kiabál utánam.

Puszi mindenkinek:
Gabi

pgaboka

Sziasztok!

Csak két kép erejéig, mert mindjárt ki kell vennem a sütőből a csodálatos cappuccinós muffinomat. Remélem az íze is csodálatos lesz, az illata már nagyon finiKép

Először is a meglepődött Bencike
Kép

majd pedig a huncut BencikeKép
Kép

Később még lehet jövök, bár Apa ma csak későn ér haza.
Sziasztok,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Túl egy kissé nyűgös napon. Marcus hajnali 5-kor elkezdett álmában sírni és ezt háromnegyed 7-ig folytatta kisebb-nagyobb megszakításokkal. Ez mi lehet???? Ha simiztem a hátát, akkor abbahagyta, de aztán megint kezdte. Csak nem a foga??? Napközben is volt, hogy élesen felsírt (az éjjeli viszont hüppögés volt inkább).

Meg aztán nem is sokat aludt. Most alszik anyuéknál, mert nekem el kellett mennem és otthagytam.

Minden telelőt és telelés előtt állót irigylek, de aztán nagyon!!!!! Ann, Erdőbénye névileg ismerős. Az Borsodban van, ugye? Csak mert apukám azon a részen született Kép

Ruhamosás: én kb. másfél hónapja együtt mosom a kicsi ruháit a mieinkkel. A sogórnőm "tanácsolta", mert ő a fiúknál is így csinálta. Az első 2 hónapban tanácsos, aztán már megszokta a kicsi a környezetet Kép De vasalni mindig mindent (amit lehet) kivasalok még mindig. Ja, és csak 40 fokon mosok. Mosószer+öblítő kezdetektől. Eddig nem érzékeny egyikre sem.

No, megyek teregetni!

Pusszancs és várom a képeket ám!

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Én elég lazán vettem a dolgokat. Ruhákat csak első alkalommal mostam külön, és akkor vasaltam is őket utoljára. Fertőtlenítést mi kihagytuk a szopi miatt.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Én a kicsi ruháit külön mosom, na nem azért mert nem merném a mieinkkel mosni, de így szoktam meg már a lányomnál. Az övét egész addig mostam külön, míg a pici megszületett. Azt hiszem ez addig így is marad, amíg el nem kezdi koszolni a ruháit. Én vasalni szeretek, többnyire időm is van rá, úgyhogy sok mindent vasalok, nem csak babaruhát.Kép
Most nincs szükség fertőtlenítésre, mert szoptatok, a lányomnál 3 hónapig fertőtlenítettem, utána már csak mosogattam.

Dandy
dandy

Sziasztok!
Zsizsa!
Arra a neurológiai kontrollra én is kíváncsi vagyok, majd számolj be róla! Hogy kerültetek oda egyáltalán? Volt valami gond, vagy csak rutin? Nem is hallottam még ilyenről. Amikor én mondtam a doktornőnek 5 hónaposan, hogy még oldalra sem fordul Boti, azt mondta, hogy nagy súlyú baba (7,5 kg, szerintem annyira nem vészes), ezért nem forog. És ráér 8 hónapos koráig megfordulni. Mindenki mást mond, nekem már tele van ezzel a hócipőm, hogy mindennek 10 forrásból kell utánanézni-olvasni, aztán valamiféle középutat leszűrni.
Ami a mosást illeti, én még mindig külön mosom a babacuccokat, babamosószerrel, öblítő nélkül. Nem is gondolkodtam még el rajta, hogy együtt lehetne már mosni.

Fánk-ügyben: egyetlen férjecském csöröge-fánkot kíván (nem terhes pedig Kép Kép Kép), de én még sose csináltam ilyet. Valaki ismeri, hogyan kell csinálni? Találtam egy pár receptet, tényleg nem kell bele élesztő?

Jó éjszakát mindenkinek, nekem már fellőtték a pizsit! Kép
Zsófi
zsóf

Sziasztok!

Most kivételesen még olvasni sem volt idöm, sajna ez van, ha apa éjszakás én vagyok az egyszemélyes szórakoztató brigád....(meg fürdetö, etetö, sétáltató, sorojam???)
Na, de amiért jöttem, BATKAMANÓ, remélem nem azon a részen laktok, ahol a nagy vihar tombol!!!???
Azért irj már egy szót, hogy minden okés...
Ja,és az Indexen találtam egy topicot, most indult, és vegás babáknak-babákról van szó:
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9106653&uq=35 Ez a cime, ha minden igaz.
Na megyek is, már negyed 12 van, hamarosan lejár a férjem munkaideje, jön haza "durmolni"

Sziasztok
BArbi

Vera, azért azt nem állhatom, meg,hogy meg ne dicsérjem Bencikét,micsoda szemek!!!

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!Kép

Kép téma:
Én az elejétől együtt mosom a gyerek ruháit a miénkkel, csak mosópor helyett gélt használok és a Silan Sensitive öblítőjét. A gépünkön meg van direkt csecsemőruhákhoz program, ami duplán öblít. Utána még Kép a ruhákat, hogy puhák legyenek.

Zsófi:
Nagyanyám fini csőröge fánkot csinál, elkérem tőle a receptet. Amúgy szalagos fánkot is könnyű csinálni és az is finom Kép.

Fertőtlenítés:
Mi vettünk a Mini Manóban Chicco lötyit, azt szoktam néha megcsinálni és beledobálom a cuccokat. Fél óra, leöblítem forró vízzel és kész. Főzni így nem kell.

Vera:
Tényleg nagyon gyönyörű szemei vannak Bencének, nagyon csini! Kép

Most megyek, Kép mindenkinek!

KépKépKép
zit

Sziasztok!

Drágák vagytok nagyon, köszönöm, ahogyan a tegnapi napra vigasztaltatok. Este már nem volt időm írni, mert ugyebár egyedül voltunk. Még most is egyedül vagyunk, hamarosan indulonk apa eléKép. Jobban is aludtunk, aminek örülök. Biztosan Ti segítésgetek is hozzájárultKépKép.Most csak ennyi és majd még jelentkezem ma.

Zsizsa, Vera: kis megnyugtatást, bár nem tudom mennyit segít. Robó sem akar még mászni és forogni sem régóta, de azóta sűrűn gyakoroljaKép. Ülni szépen ül, mint láttátok is, de én is tartok tőle, hogy mikor kezd el végre mászni. A napokban furcsa ülési pózt vett fel. Leírom, hátha sikerül:ülésből az egyik oldalra dől,kezeit megtámasztja , az egyik lába maga alatt a másikat pedig kinyújtja. Szerintem ez már első lépés a kutyázás felé, nem? Nekem a doki azt mondta, hogy gyönyörűen ül és ne akarjak már annyit egyszerre....
Meg az én véleményem még az, hogy Benci, Gabi és Robó is előbb érkeztek. Jó, itt tényleg vannak olyan babák , akik ebben fejlettebbek, de ti is jól tudjátok, hogy nem lehet őket összehasonlítaniKép.Én is rengeteget rágódom rajta, most jelenleg a mászás miatt, mert nem szeretném ha ez a fázis kimaradna nála. Szóval csak egy kis megnyugtatést akartam írni.
Természetesen engem is érdekelne majd, hogy mit mond nálatok az orvos és a neurológián. Írjátok meg légyszi. Egymás megnyugtatásáraKép.

Szép napot és jövök folyt.köv:

Anita
anita77

Sziasztok!
No végigolvastam több mint egy hét anyagátKép

Zsizsa, Vera, Anita
Borka sem forog. 4 hónaposan 3-4x megmutatta, hogy tud ő ilyet. Azóta pedig ha hasra fordítom és megunja, leteszi a fejecskéjét és nyüszít, hogy fordítsam meg. Ami érdekes, ha nyúlni akar valami játékért, képes a kis gerincét 180 fokkal elfordítani úgy, hogy a nagy feneke a helyén maradKépNos a doki szerint duci baba és emiatt lusta emelni a hátsóját. Persze nem vagyok nyugodt én sem. De látom hogy élén, nyúl a játékok után és olyan összefüggéseket fedez fel, hogy teljesen el tudok ájulni tőleKépÉnekel, gögicsél...lehet hogy nem lesz egy sportos kislányKép

Borka ruhácskáit én a pólóimmal mosom és nem öblítőzöm. (Mondjuk naponta 2x váltok fehér pólót tej miatt). Úgyis állandóan a vállamon van, legalább nem az öblítős ruhát nyalogatjaKép

Én úgy tudom az üveg cumi részét addig kell főzni, amíg használod. Mert a cumit nem lehet igazán kimosni.Szerencsére teljesen leszoktunk a cumiról. Csőröspoharat és kanalat használunk.

Kb 2 hete kezdtük igazán a gyümölcseszegetést. Most már nagyon megyKép Tegnap Borka megevetett háromnegyed almat, háromnegyed körtét és egy banánt összeturmixolva...féltem hogy sok lesz, de nagyon ordított amikor abba akartam hagyni. Ő teljesen jól volt persze, de én folyamatosan figyeltem mikor fog hányni...Nálatok mennyi gyümölcsöt eszik a baba? Sehol nem írják le mennyi a normál adagKép

Laurára és Nikire én is sokat gondolok, és nagyon drukkolok hogy ők azok közé tartozzanak akiken a teljes gyógyulásig tudtak segíteni! Van ilyen!

Ennyire futotta, és még friss képre Borkámról:
Kép
Kép
Kép

Tud élni, nem?Kép
Szisz
szisz

Zsófi,
Gabi oxigénhiányosan született, ezért bizonyos időközönként kontrollra kell mennünk, hogy megfelelően fejlődik-e. Eddig általában minden rendben volt, kaptunk néhány gyakorlatot a kisebb problémákra (feszesebb kar, egyik oldalon feszesebb hát), de ezek tényleg nem voltak nagy bajok. Most futok, mert viszem a kiscsajt mázsálni.Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Na, akkor megnyugtatásul az anyuciknak (én összeolvastam már annyi szakkönyvet, hogy na Kép ):

Kezdem a három hónaptól, mert addig semmi különös:
A három hónapos kisbaba gőgicsél, néha hangosan nevet. Napközben egyre többet van ébren, ilyenkor nézelődik, csapkod kézzel-lábbal ( ezzel önmagát is felfedezi ). Ha eddig nem tette volna, végre felfedezi a kezét.

A 4 hónapos csecsemő élvezi, ha az ölbe ültetve zötyögtetik, mondókázás közben röptetik. Ha a hasát puszilgatják, sikongat örömében. Hason fekvésben alkarjára támaszkodik és néha kezét-lábát nyújtva ide-oda hintázik.

5 hónaposan ha talpra állítjuk és fogjuk a hónaljánál, akkor játékosan lépeget, rugózik. Hanyatt fekvésből ha felhúzzuk, akkor már közreműködik, emeli, tartja a fejét. Szeret meztelenkedni, megfogja a lábait, megpróbálja bekapni lábujjait. Talán hasra fordul, de testesebb babáknál ez várathat magára.

6 hó:
Mindent a szájába vesz, megkóstol. A tárgyakat már egész kézfejével tartja. Ahogy nyújtózkodik a tárgyak után, egyre gyakrabban FORDUL meg, először véletlenül, aztán tudatosan.

7hó:
Szívesen ül a szülei ölében, szereti a kukucska játékot. Már szótagokat ismételget, vég nélkül énekli: dadadada, jejeje, mamamama, lelelele.

8 hó:
A hónap újdonsága a KÚSZÁS. Ezzel egyidejűleg TALÁN a felülésben is sikerrel jár. Kézügyessége is fejlődik, főleg az apró szöszmők, porcicák lelkesítik fel. Hosszabb hangsorok, hangsúlyok utánzására is kísérletet tesz gagyogás közben, ez persze még nem sikerülhet tökéletesen.

9 hó:
Egyik kedvenc elfoglaltsága a rámolás. Étkezési szokásai is sokat változnak, szívesen majszolgat kézbe adott kiflit, répát, stb.. Az idegeneket gyakran gyanakvással fogadja.

10 hó:
Ebben a korban a legtöbb baba már önállóan is képes az ÜLÉSRE, illetve a mászás és ülés közti átmenet gyors végrehajtására.. Néhány kisbaba ekkor már alkalmazza az ún csipeszfogást, amikor a mutató- és hüvelykujja segítségével emeli fel az apró tárgakat a földről.

11 hó:
Ilyenkor a legtöbb csecsemő álló helyzetbe húzza magát valahol megkapaszkodva, ezt gyakorolja is folyamatosan. Kapaszkodva lépeget, leül, feláll, majd mászik kicsit, méghozzá meglepő sebességgel.Megérti már, hogyan függ össze a villanykapcsoló fel-le kapcsolgatása a fénnyel és a sötéttel. Ha megkérdezzük, hol a hasa, lába, füle, mindenre azonnal válaszolni tud a megfelelő mozdulattal, sőt, pát int a nagymamának, ha elmegy. Pontosan tudja mi az amit nem szabad, de ez nem rettenti vissza attól, hogy ne próbálkozzon újra és újra a távkapcsoló gombjainak nyomogatásával vagy a konyhaszekrény kipakolásával.

12 hó:
Az egyéves már kézzel-lábbal, de önállóan is tud enni, odaadóan figyel a képeskönyvekre, vannak már kedvenc játékai. Imád hintázni, lehet, hogy a csúszdázástól sem ijed meg. Általában már naponta csak egyszer alszik, a nap többi részét szakadatlan mozgással tölti. Talán éppen most teszi meg első önálló lépéseit jellegzetes, kacsázó járással, kifelé fordított lábfejekkel, de az is lehet, hogy egy-két hónapig még a mászást gyakorolja.

A fejlődést nem szabad és nem is lehet sürgetni, hiszen ha a babát sokféle inger éri, mesélünk neki és játszunk vele a maga szintjén, minden megy magától is, mint a karikacsapás. Természetesen ez a lista az átlagra vonatkozik és lehetnek eltérések két egyidős baba fejlődése között is.

Remélem megnyugodtatok, szerintem nincs senki elmaradva itt.

Cory: megmondanád hol vettétek az etetőszéket, mi a neve és mennyi volt?

zit
zit

Sziasztok!

zit: Megatoys, Cam Futura és asszem 24, de erre nem esküszöm.

Balu így evett 7 hónaposan:

Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Közben mi is vagyunk néha, csak hát olyan termékenyek vagytok, hogy nem győzőm elolvasni...)

Mozgás: még mi is csak oldalra fordulunk, a kádban már próbálunk kúszni, és hátról hasra is fordulunk, de ezt eddig csak párszor adta elő! Ja és én is folyamatosan aggódók, hogy biztos baja van, hogy nem forog meg ilyenek és természetesen a párom idegeire megyek ezzelKép

Kaja: mi eddig alma, banán, sütőtök, őszibarackot ettünk. Ha üveges akkor kb fél-háromnegyed üveg, ha én csinálom, akkor kb. kisebb alma, fél banán turmixolva.

Alvás: még egyszer kelünk szopizni 2-4 körül, de vcannak napok amikor 3-6 között csak forgolódik.

Mosás: mi az eleje óta együtt mossuk a ruháinkat Nóriéval mosópor+öblítő, szerencsére ez eddig bevált! Amúgy kb 8-10 db bodyt használunk 62 (ebből már csak 1-2), a többi 68.

Amúgy a babók édesek mint mindig!

Még később benézek!

Üdv mindenkinek:
Meme
meme

Sziasztok Kép! Mégsem menekültem el.
Nos elmondok egy röpke tanulságos sztorit magunkról. A 3. és 4. hónap között nem nagyon híztunk, összesen 30 dekát. Mindenki azt mondta, hogy vannak olyan hetek, mikor csak hosszra növekszünk. Hát ez nekem mégis gyanús volt, hiszen első hónapban 1 kg-ot, másodikban 80 dekát, harmadikban 50 dekát híztunk. Megemlítettem a doki néninknek, hogy minden teljesen jól működik, de nincs olyan jó étvágya Lacának. Szuper dokink vérvételre és vizeletvizsgálatra küldött bennünket, hátha kiderül valami. Az eredmény: a vérminta teljesen jó volt, de a pisiben Coli baktériumot találtak. 1 hét antibiotikumos szuszpenzió kajcsizás után ismét megjött az étvágya babucimnak, az elmúlt hónapban 70 dekát hízott a drágám Kép De nem duci egyáltalán, semmi hurka.

A Ti husitok nem szokott leizzadni szopcsi közben? Főleg a fejecskéje tiszta víz, ezért pelenkával szoktam szopcsi közben törölgetni Kép

Mozgás: egész nap mint az őrült rúgkapál Laca, főleg a hátán szeret lenni. Naponta csak néhányszor fordul hasra, onnan a hátára fordulás lassabban megy.

Nem tudjátok, hogy hogyan lehet segíteni, hogy felüljön majd? Nem akarom erőltetni, de segíteni szeretném őt a körülményekkel.

Üdv mindenkinek: Klarissza
klarissza

Kaja: mi még csak szopizunk. 5 hónapos Laca, szerintetek gyakorlatozni kellene már gyümölccsel? (A környezetem nyomul, hogy kezdjem el az etetést, de én szeretném a 6. hónapig csak szoptatni.)
klarissza

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?