Sziasztok Lányok!
Hát, az élet túl unalmas lenne, ha nem lennének benne kisebb-nagyobb mallőrök, igaz?
Egész éjjel nem aludtam, a felettem lévő lakók (egyetemista albérlők), akik aznap költöztek be, amikor mi elutaztunk, olyan házibulit csaptak, aminek ha nem én vagyok a szenvedő alanya, nem hiszem el.
Rengett a plafon, majd leszakadt a csillár, bömbölt az elviselhetetlen zenének nem nevezhető zaj, szerintem sörösüvegekkel bowlingoztak a parkettán és artikulálatlanul üvöltöztek. Mindezt amúgy egy panel tízemeletes hatodik emeletén. Nem tellett sok időbe, míg kijöttek a rendőrök... először. Csend lett, másfél órára. Sikerült is elaludnom, majd az éjszaka közepén a fent leírtaknak ha még van durvább változata, akkor arra riadtam. Hamarosan újabb rendőri beavatkozás, majd megint csend. Zenét már nem kapcsoltak vissza, de azért az élet nem állt meg. A földszinten lakók már biztos nem érzékeltek semmit, de azért én közvetlen alattuk még mindig hallottam furcsa zörejeket. El is könyveltem, h nem lesz már alvás, csak ha ők is kidőlnek és már mégiscsak majdnem sikerült, amikor egyszerre ketten kezdtek hányni a hatodik emeleti erkélyről ki az utcára. Izgultam is, h betalálnak az én erkélyemre is, de semmi nyom nem volt, csak az utcán, de az nagyon durván nézett ki reggel. Viszont sikerült innentől 2 órát aludnom is
Ezekután délelőtt majdnem beragadtam a liftbe, majd néhány perc múlva megtudtam, h dec. 31-gyel megszűnik a munkahelyem. Hurrá!!!
Indulás a munkaügyi felügyelethez, ahol egy nagyon készséges, kedves, megértő úriember minden tőle telhetőt megtett, h engem a lehető legpontosabban tájékoztasson a jogaimról. A legdurvább az volt, amikor ez a mondat hagyta el a száját: "azért, mert maga terhes, még nem kötelezhető a munkáltatója, h tovább működtesse az irodát, ha egyszer úgy döntött, h bezár. Mégis mit vár?"
A megoldás az előző munkahelyem munkaügyisétől származik, megyek táppénre, már a jövő héttől. Igazából arra lettem volna csak kíváncsi amúgy, h ha dolgozom dec. 31-ig (egyrészt a pénz miatt, meg hogy a kolléganőm ne szívjon akkorát), utána is ugyanúgy elmehetek-e tp-re, de azt mondták, h kiskapuk mindig vannak, menjek most, az a biztos.
Hát ez volt a mai nap, amúgy minden rendben