Új privát üzeneted érkezett!

Hello lányok!

Ma túlestem a vérvételen. Megirigyeltem az ultrahangra várakozó kismamikat, és én is bejelentkeztem egy soron kívüli mozizásra, hétfőn megyünk. Azt álmodtam, hogy az UH-os csaj mutatja a kisfiússágát. Kíváncsi vagyok nagyon!

Heni, este várjuk az élménybeszámolót!

Sziasztok!

Benta
benta

Cső Csajszikák!

Kata!
Elfelejtettem tegnap írni, hogy nagy-nagy gratula a diplomához!

Anuk!
Na látod, hogy igenis érdekli a baba a férjedet! Ha pont azért nincs sex, mert félti... Szerintem ez jó jel, amúgy meg nov. 15. nem is volt olyan messze! :wink: Szerintem mi sem voltunk együtt vagy 3-4 hete. Mondjuk az én férjem elég jól bírja, és ő is azt mondogatja, hogy vigyázzunk a babára, én pedig egyetértek vele. :)
A párod csak be van ijedve, most már egyértelmű! Majd számolj be, milyen választ kaptál a leveledre, o.k.?
Azért arra tényleg vigyázni kell, hogy ne csak a baba körül forogjon velünk a világ, persze állandóan csak róla beszélnénk, de biztos minden pasinak jólesik, ha az ő szerepét erősítjük a dologban, tudatosítjuk, hogy nem csak addig volt rá szükségünk, amíg "megcsinálta" a babát.
Nálunk nemrég merült fel, hogy mit szól az apás szüléshez. (Tudom, még nem aktuális, csak kíváncsi voltam) Ugyanis tesóméknak októberben született a bébi, és bátyám bent volt a szülőszobán. Van egy-két véres kép is. A párom már akkor majdnem elájult. Látom rajta, hogy kimaradna az egészből, de én meg szeretném, ha velem lenne...
Most egyelőre nem erőltetem, hátha változik addig az álláspontja...

Heni!
Nagyon várom a beszámolót a 4D-ről!

Na jó sokat dumáltam magamról. Bocsi :oops:
Puszi mindenkinek! Majd jövök még ma, ha tudok!

Kép
ácica

Noémi és többiek köszi az érdeklődést! Már sokkal jobb. Most dél körül megint volt egy kis barna, de fájni már nem fáj sehol. De igyekszem nyugton maradni és feküdni. Fura, de fáradt vagyok, pedig semmit nem csinálok, csak olvasgatok. De majd megpróbálok még aludni, biztos az kell!
A pipolfernre azt mondták, hogy a méhre van valami hatása, hogy csökkentse a koraszülés veszélyét. Azt is mondta a doki is, hogy bódító. Mindegy, estejön vele a párom, azért egyet beveszek, hogy biztos ne legyen baj. Viszont az adagolását nem tudom... Amadea, te nem tudsz erről valamit?

Heni: jaj, de kár! De pár nap múlva biztos lehet már menni! De gondolom, már nagyon rákészültetek...

Anuk: jó, hogy megírtad azt a levelet! Más napszakban nem tudod bedobni magad? Este már én is hulla vagyok, de reggel valahogy jobban van kedvem (persze, ha épp nem vagyok rosszul a hányingertől), vagy hétvégén, amikor lehet lustálkodni...
Nekem is sokáig nem volt kedvem, páromnak meg változatlanul, én is rosszul éreztem magam emiatt. De most már jobb, és ha siekrül rávennie, nagyon élvezem! Egy csomó helyen olvastam, hogy nem nagyon árthat nekik, mert biztonságban vannaka a magzatvízben. Persze egy-két rossz eset lehet. Azt írták, hogy akkor tuti biztos, ha nem bökköd túl mélyre és sokáig nagyon-nagyon gyorsan. :oops:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Ácica: én már jó régen közöltem vele, (jóval mielőtt elkezdtünk volna próbálkozni), hogy csak úgy akarok szülni, ha ő is ott van. Mert én mmindig nagyon féltem a szüléstől, és már a gondolat is megnyugtat, hogy ott lesz az, akit szeretek. Úgyhogy tiltakozási esély nem igen volt,van. De már beszélgettünk mostanában, és benne van, csak azt mondja, majd biztos fel kell mosdatni a sok vér miatt. fura mód ezt azután hozta elő, miután az a barátunk elmesélte a szülési élményit, aki bevallottan fél a vértől és rosszul lesz, a szülésen meg nem is lett rosszul... :shock: szóval csak majrézik, de készl az elkerülhetetlenre... :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Heni, sajnálom hogy elmarad...olyan vacak. Már mióta készülsz rá. Gondolom ebben a szituban új időpontról sem beszéltetek..

Ácica, teljesen egyetértek azzal amit írtál, és nem írtál sokat magadról. Csak nyugodtan!

Jaj én már úgy mennék haza...ez a nap valahogy túl hosszú!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Csillagtáncos!
Igen, a pipolfen "nyugtatja" a méhet is, görcsök esetén, ha már nem használ a Magne B6 nagyon jó tud lenni....ha nincsenek erős görcseid 1 szem elég.
Apás szülésről: a kispapák a véres dolgokból szinte semmit se látnak, merthogy az anyuka fejénél "van dolguk", amúgy ne aggódjatok, szépen befogják őket a szülésznők derekat masszírozni, homlokot borogatni, nem lesz idejük majrézni....amúgy a "vér" fele tulajdonképpen jód :wink:

Puszedli!
Igen, arra gondoltam. Felhívtam a védőnőt...azt mondta, hogy a háziorvos, tüdőszűrő, fogászat fakultatív....de azért szólhatott volna, hogy van ilyen is....

Heni!
Sajnálom, hogy ugrott a 4D, de azért bizti bepótoljátok....

KépKép
amadea

A férjem közölte anno, hogy ő benn akar lenni a szülésnél. És most tök szomorú volt, mert kiderült, hogy nagy esélyem van császárra:(.

Lehet szegénynek nem lesz apás szülése.

Kfnoémi: nekem is lassan telik a nap, mint mindig.

Egyre inkább hajlok afelé, h otthon maradok febr.-tól. Oan nyűgös itt ülni egész nap.

Csillagtáncos: nwkwm 2x1-et írt fel a pipolphenből a doki.

Benta: de jó, hogy már túl vagy a vérvételen!
Vendég

Na kínlódtam egy sort az elküldéssel, lehet kétszer olvassátok ugyanazt!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ácica 2008.12.02 14:07-kor.

Kép
ácica

Puszedli!

Miért nem lehet apás szülésed? Ha publikus....

KépKép
amadea

Amúgy én is ott tartok, hogy februártól táppénzre jövök...

KépKép
amadea

akkor még nem írtam?

szemüveges vagyok, az egyik szemem rövidlátó, -5,5-ös, a másik meg tompalátó, és így szemorvos engedélyét kell kérnem a normális szüléshez, de a védőnőm azt mondta, hogy mivel elég gyenge a szemem nagy esélyem van császárra.

Amadea: te sem bírod már?
Vendég

Szia Ácica! bocsi, h még nem írtam!
Vendég

Na szóval!
Heni!
Hamarabb írtam, mint ahogy küldtem. Szóval változatlanul nagyon várom a beszámolót, és ne aggódj, hogy kicsit húzódik. Azért a nénit meg a dokidat sajnálom. Ezek szerint hirtelen halt meg?

Puszedli!
Miért kell császározni? Ez már tuti?

Tényleg jó ötlet februártól táppénzre menni. Én is nagyon szenvedek bent, de végül is rosszul nem vagyok...

Amadea!
Én még egyetlen pecsétet sem kaptam a kiskönyvembe, és 3-szor voltam UH-n. :shock: Akkor most mi van? Kérdeztem a legutóbbi UH-n, hogy adjam a kiskönyvet? Azt mondta az asszisztens, nem kell...
Fogorvoshoz bejelentkeztem, január 12-ére kaptam időpontot... No komment! Addigra kihullanak a fogaim!

Kfnoémi!
Kösz, hogy nem unsz! :wink:

Csillagtáncos!
Remélem, a férjem is meggondolja magát. Attól is ódzkodik, hogy elvágja a köldökzsinórt. De gondolom, ez nem kötelező elem... :lol:
Most én is halványan barnázok! Nem tudom, mi lehet. Ideges vagyok! Lehet, felhívom a védőnőt!
Tudom, pihenni kellene, de kivitelezhetetlen számomra...

Kép
ácica

Ácica: pedig haza kellene menni pihenni. Hívd fel a védőnőt. De ő is ezt mondja, és ha erősödik meg spuri a klinikára!
Mondjuk én elmennék azért megnézetni magamat, bár tudom, hogy vmelyik nap voltál UH-n.
mennyire sok?
Vendég

Jajj, Heni, nagyon sajnálom!

Puszedli, én -7 - nél járok, de eddig simán szülhettem. A szemfenék állapotától függ. Persze ha kell, akkor legyen császár, én nem is bánnám.

Ebben a takony időben nincs kedvem semmihez. Ti hogy vagytok evvel?

Csillag, pihenj sokat!

Benta
benta

Sziasztok,

megpróbálom felrakni a legújabb sztárfotót :D
Kép

Ma voltam a második ultrahangon, mindent rendben talált a doki. Próbálom böngészni az adatokat a papíron, meg összehasonlítani a mamanetes adatokkal (tényleg jó ez a link, köszi).
62mm az ülőmagasság, 22 mm a fejszélesség 12+3 héten. A nyaki redő 0.5mm, mindjárt visszaolvasok, ki írt erről, állítólag ez is jó.

Csak annyi a bonyodalom, hogy nem igazán tudom, milyen vizsgálatokon vettem/veszek majd részt itt Luxemburgban. Ráadásul a dokival németül beszélek, a papíron meg minden francia :? . Ma megkérdezte, vállalok-e egy vérvételt, amivel genetikai rendellenességet szűrnek. Mondtam, persze, le is küldött a laborba, és 3 hét múlva egy második vérvétel is lesz. Ez lehet az az AFP teszt, amin ti is átestek? Végülis mindegy, megyek sorban és mindent megcsinálok, amit mondanak, szerencsére itt egy épületben van a labor, uh, vizsgálat, állítólag a védőnéni is, kíváncsi vagyok, mikor lép a színre, még eddig semmi. Bár amilyen vegyes a tapasztalatotok otthon, lehet, nem mulasztok sokat.

A doki azt mondta, orvosilag nem sok értelmét látja a 3D uh-nak, átkapcsolt, de semmit se vettem ki. Szerintetek a karácsonyi szünetben fizessek be egyre otthon, úgyis hazamegyek családlátogatóba?[/img]
preta

Jajj, lányok.
Egyszerűen csak olvasni bírok, mindig rohanni kell.
péntek estétől párom egész hétfő estéig versenyen volt, így a lányokkal én voltam. Síedzéssel fűszerezve, nehogy nyugiban legyek (edzés nem nekem....)
Este jött apukám is, falun laknak, ma este őt ki kell vinnem a vasútállomásra, megy a rokonokhoz.
Párom most is városon kívül, kicsi alszik, most szerencséje van, mert nem kell költsem, marad a nagytatával. Középsőmnek ma német óra.

Igen, ma reggel ismét megcsapolták a vérem. Utánaolvastam, ez a 21-es triszómiás vizsgálat kb. a kombinált tesztnek felelne meg, csak itt nem 2 felvonásos, hanem gyből rendezik le. Péntekre lesz meg, akkor húzok is vissza vele a nődokimhoz. 7végén ismét csak a lányokkal leszek, apa újból versenyen, egy hazai sörgyártó az újonnan piacradobandó alkeszmentes sörét egy offroad verseny szponzorizálásával ejti meg. Hát már kezdek kibukni. Fenébe is, hisz nem én akartam ennyi gyerkőcöt, szívem szerint asszem a 2-nél megálltam volna (na jó, félreértés ne essék, nem bánom, hogy van a kicsi, meg hogy jön még 1 tesó.....imádnivalóak, bár elsőszülöttemről ez nem mondható el állandó jelleggel).

Heni: sajnálom az uh-t....téged vígasztalunk itt a fórumon, te meg vígasztaljad párod.

Csillagtáncos: picit megijesztett ez a barnázós dolog, de ne engedd el magad miatta, az sem vezet jóra.

Na, nem tudom mire is kellene még reagálnom (pedig mikor olvasom, szépen elképzelem)....ja Katának a sikeres vizsgához: ügyes nőci vagy, elismerésem. Tudom, ez nem könnyű, másoddiplomámat én már 2 gyerkőccel szereztem.

Na léptem az oviba, suliba.

Priviket köszi, este feldolgozom őket.

Kép
kissmanó

Puszedli!

Konzultálj egy jó szemésszel...
Nem igazán....most szabadságon vagyok, de így is elfáradok kora délutánra...estére már kifacsart citrom vagyok....

KépKép
amadea

Csillagtáncos, remélem tudsz sokat pihenni, biztos nem lesz semmi baj, meglátod...a sulit meg lehet mellőzni :wink:

Lányok, miből lehet következtetni arra, hogy császár várható? Már lehetnek jelek? (Remélem, ha valaki kicsi, az nem gáz, én 155cm vagyok :oops: )

Anuk, ne add fel, ahogy már sokan tanácsolták, kitartás, beijedt pasid van, sok türelem kell hozzá. Már ezzel is gyakorolsz az anyaságra...Egy ötlet, amiben szintén te hozol egy kicsit több áldozatot, de megéri: amikor jól kipihented magad, jól vagy pl. hétvégén, lepd meg egy kis masszázzsal, harisnyakötőben, meg minden, ami kell, :wink: szerintem nagyon hálás lesz...meg újra kedvet kap. Ha fél, akkor sincs gáz, mert egy kis erotika, szerelmeskedés is nagyon jót tesz a kapcsolatnak...

Heni, meglásd, bepótoljátok hamar a babamozit, annál nagyobb élmény lesz :D

Mivel nem találok sehol kismamaövet, két hete rendeltem az internetről, a számlámról leemelték az összeget, áru sehol
:x Na de ma még ez sem tud lelombozni...
Szép napot mindenkinek! :D
preta

Amadea: tényleg nem ismersz egyet? Meg szted a klinikára menjek majd, vagy sztk-ba?

Én is annyira elfáradok estére, pedig szinte csak ülök...

Kissmanó: akkor te nem unatkozol! A férjed konkétan mit is versenyzik?

Preta: szép a babátok!

Benta: -7? akkor neked sem könnyű szemüveg nélkül. Nekem sincs kedvem semmihez, és a fejem is görcsöl.
Ebből ma nem lesz madártej:(.
Vendég

Sziasztok!

Tényleg kissé korai még a szülést tervezni, bár én is kerek - perec leszögeztem, hogy apás szülés lesz. Több ok miatt is. Egyrészt úgy gondolom, hogy a MI gyerekünk születésénél mindketten legyünk jelen, másrészt tudom, hogy ha kihagyná egész életében bánná, harmadrészt pedig akikkel beszéltem és bent voltak, azok úgy emlegették mint életük legnagyobb élményét. Senki sem mondta a vért, szerintem az csak kívülállóként tűnik szörnyűnek.
Meg egyébként én nagyon öznőnek is tartanám, ha nem jönne be. Nekem az egy kiszolgáltatott helyzet lesz, ráadásul első szülőként biztosan lesz bennem egy félelem is. Ne hagyjon magamra. Legyen ott, mert az biztonságot ad nekem. Szóval nálunk ez eldöntött tény.

Én április végéig tervezem a munkát. A pénz miatt is, meg a cégem költözik, és januártól lesz bőven munkám. Most igazából pont az a baj, hogy alig van valami, és szinte csak unatkozom egész nap!

Ácica, mindenképpen pihenjél. De igaza van - talán Amadeának - vsz a placenta miatt van. Leglább is ennyire egy időben csak az lehet.

Petra édes a fotó! Szerintem a két vérvételből álló teszt az integrált teszt. Utána tudsz olvasni. Nekem úgy rémlik, mintha az már az AFP-t is tartalmazná, de nem tudom. Én a helyedben itthon mindenképpen elmennék egy dokihoz, mivel a magyar terhesgondozás, tényleg nagyon alapos. Ami a lényeg, hogy a 12 hetes down, a 16 hetes AFP és a 18. hetes nagy genetikaid mindenképp legyen meg.
Egyébként a császár nem magasságfüggő, szóval az nem számít ha alacsony vagy.
Egyéb dolgok miatt szoktak császárt. Pl. írtátok, hogy valakinek van tüdőbetegsége, én szerintem az indok. Az egyik barátnőm emiatt szűlt császárral augusztusban. Erre feltétlen rá kell kérdezni.

Egyébként a látásproblémával kapcsolatban szerintem is járj utána Puszedli, mert nem feltétlenül egyenes út a császár. Persze, ha a doki azt mondja én sem kockáztatnék!

De jó! Már csak 1 óra és indulok! Ma végre meglátogatom a kozmetikust és a gyantázás után szerintem 0,5 kg-val leszek könyebb! :D

KépKép
KépKép
kfnoémi

Kissmanó!
Kitartást a családhoz! Nincs valaki, aki besegítene? Elvinné a gyerkőcöket ide-oda?

Preta!
Gyönyörű a babó! És a kép is jó minőségű, tök jól látszik.
Remélem, azért meghozzák azt a kismamaövet! Illene, ha már kifizetted! Én nem nagyon bízok a netes vásárlásban, pont emiatt, meg szeretem megtapintani a dolgokat, szóval az empirizmus híve vagyok :roll:

Kfnoémi!
Tényleg jó lenne pihenni, kár, hogy keveset gondolok magamra, és mindig azt tartom szem előtt, hogy mindenkinek jó legyen, nem tudok nemet mondani, és ez gáz! Csak egy napot szeretnék, amikor egész nap "dögölhetek", és olvasgathatok. Sajna táppénzre nem mehetek, mert szabin van a kollégám, ilyenkor nekünk, hármunknak kuss, magyarul mondva... Ráadásul még mindig nem tudják.
Igazad van az apás szüléssel kapcsolatban, állítólag nagyon megerősíti a házastársi köteléket, de most egyelőre hanyagolom a témát, hátha érzi majd, hogy ez nekem mennyire fontos...

Jaj, és visszatérve a rémálmokra: én azt álmodtam tegnap, hogy voltam UH-n, és kisebb volt a baba mérete, mint az előzőn!! Borzasztó volt! Pár napja meg azt, hogy egy őrült nő, akinek nem lehet gyereke, ollóval belevágott a hasamba... :shock: :evil:
Arra ébredtem, hogy belenyilallt a hasamba... Remélem, nem lesz több ilyen, vár állítólag az utolsó trimeszterben jönnek elő... :?

Kép
ácica

Sziasztok!
Csajok, pihizzetek, ha barnáztok!!! Vigyázzatok nagyon magatokra!

Szheni, én is úgy megijedtem, amikor elkezdtem olvasni soraidat. Sajnálom a doki anyukáját :( Te meg hamarosan mehetsz majd uh-ra. De elhiszem, hogy izgatott vagy.

Puszedli, nekem is elég gyenge a szemem, de azért bízom a normál szülésben. De persze az a lényeg, hogy a babának jó legyen.

Anuk, sajnálom párod reakcióját, azért remélem változni fog. Biztos még most kezdi feldolgozni. BETÖLTÖTTÜK A 13. HETET!!! Bontsunk virtuális pezsgőt!!

Preta, szuper a fotó!

Puszedli, nekem is a múlt éjszaka volt eddig a legjobb. Én is csak 1x voltam pisilni, hajnalba.

Én le se merem írni, hogy mikor "rosszalkodtunk" a férjemmel. A lombik miatt nekem a dokim a 12. hétig nem javasolta. Múlt héten meg olyan lökött voltam, hogy elfelejtettem megkérdezni, és kivételesen ő sem mondta. Úgyhogy ezért nem hívom fel, kibírom a 16. hétig. Férjemnek meg máshogy is lehet örömet szerezni :wink: Szerencsére nekem is mázlim van vele, nagyon türelmes, segítőkész és ő is a baba érdekeit tartja szem előtt.

Bejelentkeztem fogorvoshoz. Megyek a jövő héten. Ja, és tegnap vettem egy kismama farmert, mert már semmi sem volt kényelmes. Nem volt olcsó, de remélem sokáig tudom hordani!

Beültetés óta ez a 2. munkanapom. Egész jól bírom. Nyugi van, repül az idő és legalább pénzt is keresek. Azért én is még kb. áprilisig-májusig tervezem. :D

KépKép
süni76

Süni!

Gartulálok! De jó Neked. Kocc a pezsgővel! Egészségetekre! Persze csak virtuálisan.
Mi is ünnepelünk ma, mert ma van a házassági hónapfordulónk :wink: Ilyen hülyék vagyunk, hogy a hónapfordulón is ünneplünk. Ilyenkor megengedünk magunknak egy pizzarendelést! Sétálnuk, gyertyafény, stb. :wink: Hú, már nagyon várom!
Te mit is dolgozol? Bocs, ha már írtad, csak az agyam szita! :oops:

Kép
ácica

Ácica, hamarosan itt a karácsony! Remélem a Te vágyad is teljesül és legalább a 2 ünnep között összejön az egész napos pihi, olvasgatás, csak magaddal foglalkozás.
Aztán hamarosan betöltöd a 12. hetet, és ha bejelented bent is, biztosan más lesz minden!

Süni! Gratula a 13. héthez! Üdv a 2. trimeszterben! :D

Jó leírtad a lényeget...én is erre gondoltam! :? Egyébként nekem is pont ekkora szerencsém van a férjemmel! Most megyek kozmetikushoz - a várva várt fozongyantámra...aztán irány haza...és ki tudja...ha már ennyit beszéltünk róla! :wink:

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok Lányok!

Hát, az élet túl unalmas lenne, ha nem lennének benne kisebb-nagyobb mallőrök, igaz? :)

Egész éjjel nem aludtam, a felettem lévő lakók (egyetemista albérlők), akik aznap költöztek be, amikor mi elutaztunk, olyan házibulit csaptak, aminek ha nem én vagyok a szenvedő alanya, nem hiszem el.
Rengett a plafon, majd leszakadt a csillár, bömbölt az elviselhetetlen zenének nem nevezhető zaj, szerintem sörösüvegekkel bowlingoztak a parkettán és artikulálatlanul üvöltöztek. Mindezt amúgy egy panel tízemeletes hatodik emeletén. Nem tellett sok időbe, míg kijöttek a rendőrök... először. Csend lett, másfél órára. Sikerült is elaludnom, majd az éjszaka közepén a fent leírtaknak ha még van durvább változata, akkor arra riadtam. Hamarosan újabb rendőri beavatkozás, majd megint csend. Zenét már nem kapcsoltak vissza, de azért az élet nem állt meg. A földszinten lakók már biztos nem érzékeltek semmit, de azért én közvetlen alattuk még mindig hallottam furcsa zörejeket. El is könyveltem, h nem lesz már alvás, csak ha ők is kidőlnek és már mégiscsak majdnem sikerült, amikor egyszerre ketten kezdtek hányni a hatodik emeleti erkélyről ki az utcára. Izgultam is, h betalálnak az én erkélyemre is, de semmi nyom nem volt, csak az utcán, de az nagyon durván nézett ki reggel. Viszont sikerült innentől 2 órát aludnom is :)
Ezekután délelőtt majdnem beragadtam a liftbe, majd néhány perc múlva megtudtam, h dec. 31-gyel megszűnik a munkahelyem. Hurrá!!!
Indulás a munkaügyi felügyelethez, ahol egy nagyon készséges, kedves, megértő úriember minden tőle telhetőt megtett, h engem a lehető legpontosabban tájékoztasson a jogaimról. A legdurvább az volt, amikor ez a mondat hagyta el a száját: "azért, mert maga terhes, még nem kötelezhető a munkáltatója, h tovább működtesse az irodát, ha egyszer úgy döntött, h bezár. Mégis mit vár?"
A megoldás az előző munkahelyem munkaügyisétől származik, megyek táppénre, már a jövő héttől. Igazából arra lettem volna csak kíváncsi amúgy, h ha dolgozom dec. 31-ig (egyrészt a pénz miatt, meg hogy a kolléganőm ne szívjon akkorát), utána is ugyanúgy elmehetek-e tp-re, de azt mondták, h kiskapuk mindig vannak, menjek most, az a biztos.

Hát ez volt a mai nap, amúgy minden rendben :)

Kép
Kép
mimmi

Ácica: szerintem pihenj! Nekem látatlanban erre a kis barnázásra szigoú fekvést mondott a doki, és eléggé megilletődtem, amikor ma megint volt egy kicsi. PEdig egész nap döglöttem, unalmas! A babáddal ne viccelj! Inkább jobb megijedni szerintem. Én nem vagyok parázós, de tegnap alaposan megijedtem...

Preta: gyönyörű a babád!

Mimmi: hát ez nem semmi, szegénykém! Nekünk múlt héten volt ilyen szörnyű. Buli volt a koliban, de ebből semmit nem hallottunk. Majd hajnali 3kor vmelyik közeli szobában a szinten elkezdtek dübörgősen zenét nyomatni, a Rammstein volt a legszelídebb szám.. emellé persze ugráltak, üvöltöztek, részegek vonultak a folyosón... Ez ment reggel fél 9ig!!! Azt beszéltük Istvánnal, hogy tuti be voltak drogozva! És senki nem üvöltötte le őket! Mert az osztrákok toleránsak... Hátha kirúgták őket, én bízom benne, ellenkező esetben lehet, h ma megint buli lesz itt fent, mert megint kolibulit tartanak... :cry:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

... :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:18-kor.

Heni

Kép
szheni

De jó, Heni, úgy örülök!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Puszedli!
Csak a 4 db kötelező UH-ról kell pecsét, ezek közül az első a 12.heti tarkóredő szűrés...arról a 4-ről viszont kell, különben nem vagy jogosult az anyasági támogatásokra....

Preta!
Kint tervezel szülni? Amúgy ha szülés után hazajönnétek, elfogadják a kinti vizsgálatokat is az anyasági támogatásokhoz, ha tudod bizonyítani, hogy min. 5 hónapot külföldön tartózkodtál.....
Amúgy magasságból csak 150 cm alatt szoktak gondot csinálni...
Nagyon tündér a bébid:)!

Ácica!
Tessék pihenni! Most nincs mese...

Puszedli!
Nyugodtan mehetsz az SZTK-ba, a dokinő, aki ott szokott rendelni nagyon rendes (a nevét sajnos nem tudom), a klinikán Dr. Végh Mihályt ismerem, akit szívesen is ajánlok.

KépKép
amadea

Mimmi!

Nem semmi napod volt....örülök, hogy tudtatok megoldást találni!

Heni!

Szuper, hogy mégis összejött az UH! :D

KépKép
amadea

jaj, tudtok vmit gyomorégésre? rájöttemm hogy 1-2 napja emiatt nem bírok normálisan enni. De mivel nem volt még ilyen problémám, fogalmam sincs, mivel gyógyítjuk. Arra is tök nehezn jöttem rá, hogy biztos ez a baj. Béna vagyok, igen... :oops: :)

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Csillagtáncos!

Gyakori étkezés, kis adagok, tejtermékek , kekszfélék. Savas ételek, szénsavas italok kerülése. Ha már semmi se használ, az egyetlen gyógyszer, amit lehet szedni, a Rennie. Nekem a kuki jött be ( nem félre érteni!!!)

KépKép
amadea

Sziasztok. Hát így visszaolvasva zajlanak az események :)

Viszont jól berezeltem. Nekem hiába volt meg a 12. heti Uh pecsétet nem kaptam sehol, csak ránéztek a kismamakönyvre azt visszanyomták a kezembe. :( Szuper

Átaludtam az egész délutánt, de Pocok felébresztett. Valszeg nem tetszett neki ahogy feküdtem, mert igencsak fájt a méhlepényem körül. Biztos megint azt rugdossa. Már várom, hogy mikor fog rendesen megmozdulni :D Ha az anyjára üt, akkor örökmozgó lesz.

Rodról semmi hír. Megjött, beült a tévé elé jégkorongot nézni, aztán se szó se beszéd elment fürödni. Tudom, hogy olvasta, látni a felhúzott orrán. Hát ennyi.
Vendég

Csillagtáncos, Nekem gyakran volt már előtte is gyomorégésem, azt olvastam, hogy a mazsola vagy más aszalt gyümi segít...hát nekem bevált, mondjuk nem esik nehezemre, mert imádom, csak úgy szárazon...nassolni, nassolni,
Ha éjszaka fáj a gyomrod, akkor párnázd fel a fejed, hogy egy kicsit rézsút legyen a felsőtested (ez apukám tippje, sajnos ez családi vonás).
Egyébként nézz utána az interneten, ajánlanak jó recepteket, főleg zöldségekből, egy enyhe diéta tuti segít
preta

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:19-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok lányok. Előre is bocsánat, amiért megint csak magamról tudok írni, de teljesen lerobbantam idegileg.

Hát mit mondjak...Megjött a hematológiai eredményem. Nekem mivel beteg vagyok kellett külön megcsinálni...Nos amitől féltem... a saját testem akarja kinyírni drága Pockomat.

Rögtön azzal kezdte az asszisztensnő, hogy megvan-e még a baba. Baromira csodálkozott, hogy megvan, sőt a koránál nagyobb is. Merthogy pozitív vagyok, tehát nem anti d injekció lesz, de még ki kell találni, új vizsgálatok stb. Délután hív fel, hogy mikor kell mennünk. Apának is jönnie kell. Lehet nem úszom meg a köldökzsinór vérvételt sem. Már most rosszul vagyok a nagy tűtől. Attól még jobban félek, hogy az ünnepeket kórházban töltsem.

Szóltam Rodnak. Szerinte ő ugyan nem kell oda, meg hogy még meg sincs a gyerek máris a vérét szívja. Megmondtam neki, ha nem jön amikor szólnak, hogy menni kell, a sodrófával verem agyon, most már nem viccelek. Pocok életéről van szó.

(Azon gondolkodtam az éjjel, hogy nem-e azért ilyen, mert neki nem volt apja. Nincs semmilyen apapélda előtte. Úgy nőtt fel mint a gaz, bentlakásos suliba volt, hogy ne zavarjon, az anyja meg félévente más faszikkal kavart. Bezzeg most drága anyós olyan vallásos, hogy csak na. Nemhiába mondják: aki a legnagyobb buzgalommal imádkozik öregkorában az ugyanolyan buzgalommal rakta szét a lábait fiatal korában)

A 12. heti UH pecsétem a terhesgondozóban kellett volna megkapnom, mert nincs választott orvosom.

Tehát összefoglalva a felállás (esetleg a táblázat kedvéért)
12.04 EKG
12.05 védőnő
12.8-9??? hematológia
12.10 terhesgondozó
12.29 AFP

Egyenlőre ennyi. Most megyek, azt megtömöm Pockot valami fincsivel, megérdemli, erős kis jószág lehet, már most imádom.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:19-kor.

Heni

Kép
szheni

Jó reggelt Lányok!

Jó sok minden történt ez alatt a pár óra alatt is!

Mimmi, hihetetlen ez a történet. Ez a nap tényleg nem volt a Te napod. A táppénzről annyit, hogy ha megszűnik a munkaviszonyod mehetsz passzív táppénzre - azt hiszem 5 napon belül - de az max. 90 napig jár. Abban szerintem igaza volt a munkaügyisnek, hogy tőled függetlenül a cég meszűnik. Ki kell, hogy fizessenek: szabik, végkielégítés, a felmondási idő felére fel kell, hogy mentsenek. Ha utána még elmész passzív TP-re, akkor március végéig jó vagy...de utána. Monjuk lehet, hogy egy kicsit tovább is ki lehet húzni, mert ha pl. dec 31-el zár be a cég, akkor vagy dec 15-el elenged a felmondási idő miatt, vagy akkor kitolódik januárra - és ez a legrosszabb eset, ha még nem vagy ott túl rég óta. Na nem pofázok tovább, majd írd meg hogy áll a dolog!

Szheni örülök, hogy mégis összejött! Sajnálom, hogy nincs kép..olyan kíváncsi lettem volna.

Amadea, biztos vagy abban, hogy a 4 db UH-s pecsét kell? Én úgy tudom, hogy az a szabály, hogy minimum 4 alkalommal kell a terhesgondozáson megjelenni - nem feltétlenül az ultrahangon. Nekem sem pecsételték bele a 12. hetit. Majd megpróbálok utánanézni. Bár szerintem aki rendszeresen jár orvoshoz, ott nem lehet gond. A leleteket megkapjuk, legfeljebb utólag megkérjük a dokit, hogy pecsételjen bele.

Csillagtáncos, a gyomorégésre nekem is a több étkezést és a sok vizet ajánlotta a doki. Tényleg a Rennie az egyetlen, de remélhetőleg ez még elmúlik. Azt olvastam, hogy ilyenkor a hormonok miatt van, de a vége felé, már a baba nyomja a gyömrot, és emiatt jön vissza a sav.

Anuk, szerintem egyáltalán nem baj, hogy Rod nem szólt semmit. Szerintem ez azért is jó, mert remélhetőleg emészti a dolgot. Azért jól tetted, hogy a sarkadra álltál ma! Sajnos nem nagyon értettem, amit leírtál, hogy mi is ez a probléma...majd ha van rá energiád írd le. Egyébként Pocok erős baba, kitartás!

Szheni, egyébként én voltam az Utros, de én már leálltam. Én a 13. hétig használtam. Egyébként azt mondta a barátnőm, hogy neki a dokija azt mondta, hogy a 12. hét után szájon át nem szabad szedni, csak ha nagyon muszáj, mert akkor van májkárosító hatása. Irigyellek, a heti 2-3 összebújásért...egyébként amit írsz, az tipikus 2. trimeszteri tünet. Egyébként bennem is bennem van a félsz, bár tudom, hogy odáig nem érünk el, és a babát megvédi a méhem, a víz, stb.

Én ma reggel voltam vérvételen, a múlt heti gyomorrontás miatt. Ha esetleg rossz lenne az eredménye, amit nem hiszek, akkor a 2,5 hét múlva esedékes AFP-vel megismételjük a labort is. Nagyon rossz volt ma is, mert ugye nem kávézhattam, és szerintem nagyon alacsony volt a vérnyomásom, mert nagyon fájt a fejem.
Délután 1/2 5-re megyek fogorvoshoz, remélem csak fogkőleszedés lesz, semmi extra fájdalmas.

Már egyre nehezebben telnek a napok. Alig várom már a vasárnapot! Nagyon remélem, hogy Balta baba megmutatja nekünk magát!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Hááát... asszem a kialvatlanság okozta végkimerülés szélén állok. Buli nem volt, kiderült ugyanis, h az egyik lakó lement szólni, h csendben kéne már lenni, még a rendőrök előtt, persze hatástalan volt a dolog, vki más meg hívta a rendőröket és miután kint voltak, a bulizós banda felvonult ehhez a szegényhez, aki szólni mert és majdnem rárúgták az ajtót, meg üres üvegeket törtek szét a bejárati ajtaján és kiabáltak neki, h "gyere ki, most legyen nagy a szád", szóval elég rendes kis ügy lett belőle, másnap jegyzőkönyvet vettek fel, meg kint volt a lakás tulajdonosa. Állítólag még egy legkisebb kihágás és felmondják a bandának a bérleti szerződést. Szerintem kár, h nem már most, mert én attól félek, h majd csinálnak egy "búcsúbulit".
Aludni mégsem sikerült, mert feltúrták a ház előtt az utat és a nagy gödröt két fémlemezzel fedték le, h azon tudjanak áthajtani az autósok. Mivel elég forgalmas út melett lakunk, így éjjel is járkáltak az autók és ahány kocsi áthajtott ezen a lemezen, annyiszor lehetett hallani egy nagy kongást. Már megfigyeltem, h valahogy minden hangot sokkal jobban lehet hallani nálunk, mint bárhol máshol, rendőr, mentő, stb., na most ezt is.
Mindegy, ennél nagyobb bajom ne legyen soha!!!

Szegény Anuk, sajnállak, h ennyi mindenen kell keresztül mennetek Pocokkal, de kitartás, minden rendben lesz. Rod viselkedése elég ismerős: Bius apja (az ex) kb. ugyanezt játszotta. Szülés előtt 4 héttel összepakoltam minden cuccát és megkértem, h költözzön el, na ez még akkor hatással volt rá valamelyest, később újra meghülyült, na akkor mentünk végleg szét. Bocsi, nem rosszból írom, csak h tudom milyen. Illetve Te még aggódhatsz a babáért meg magadért egészségileg is, szóval igazán melletted lenne a helye Rodnak! Szedje össze magát!

Kép
Kép
mimmi

Bocsi, folytatom, csak az előbb is majdnem elszállt a teljes üzenet.

Melóügyben az a helyzet, h tul.képp nem a cég szűnik meg, csak az az iroda, ahol dolgozom, más városban még lesz :) de nem szeretnék bejárni, meg nem is lenne kivitelezhető.
Szóval kacifántos a dolog. Ezért indultam én ki abból, h kismamának felmondani nem lehet, tehát dolgozom, amíg van hol és utána megyek tp-re. De állítólag ilyen esetre nem érvényes, h nem mondhatnak fel kismamáknak, viszont ha már tp-en vagyok, akkor így sem. Ezért elmegyek most tp-re, de szegény kolléganőm igen megszívja, mert ketten vagyunk. Ha nagyon le akarom egyszerűsíteni a beosztást, akkor egyik nap ő dolgozik 12 órát, a másik nap én és hétvégén is. Na, ha én most tp-re megyek, akkor ő fog mindennap dolgozni? Mert az embertelen. De mégiscsak azt kell néznem, h elsődlegesen nekem mi az érdekem, mert nem szeretnék júniusig ellátás nélkül lenni, GYED-re meg mindenképpen jogosult vagyok, mert igen régóta folyamatos a munkaviszonyom 0 nap megszakítással. Csak nem ugyanannál a cégnél, úgyhogy végkielégítés nem lesz :(

Kép
Kép
mimmi

Anuk!

Nincs az ismerősötök között kisgyerekes apuka, aki esetleg elbeszélgetne vele, mint férfi a férfival? Stramm kis kölyök lehet a babátok! Nagyon drukkolok, hogy rendbe jöjjenek a dolgok!!!!

Noémi!

A kiskönyvben a 7. oldalon van 4 db hely UH-os pecsétnek, alatta 4 majd a CTG-s pecsétnek....Nálunk úgy szokták, hogy a 4 kötelező UH eredményével el kell menni a központi terhesgondozóba és ott bepecsételik a kiskönyvbe...kell pecsét a 12. heti, a 18-20. heti, a 30-32. heti és 35-37.heti ultrahangról....De nem tudom, máshol, hogy szokás....

KépKép
amadea

És harmadszor is nekifutok :)

Összebújás, hmmm :) nálunk a gyakran fennálló 300 km-es távolság az akadály :( amikor végre egymáshoz jutunk, akkor alig tudjuk megállni, h nehogy túlzásba vigyük :) bár volt 2-3 hét, amíg nálam teljesen lecsökkent az ilyesfajta érdeklődés, viszont drága kicsi leendő férjecském örömmel tapasztalta, h hamar visszatért a "pajzánságom"-ahogy ő fogalmazott :)

Visszatérve még, amit Anuknak írtam itt feljebb, h az expárommal nem igazán úgy zajlott a Biussal való terhesség alatti párkapcsolatom (meg igazából az egész), ahogy én szerettem volna, most mindenért kárpótolva vagyok :) Biust csak én szerettem volna, de nagyon. Fiatal is voltam, de soha egy pillanatra sem bántam meg. Csomószor kérdezték tőlem, h "21 évesen akartad?", erre mindig azt mondom, h "nem terveztem, de akartam", attól a pillanattól kezdve, h a doki megmondta, h ott van, ragaszkodtam hozzá és szerettem.
Ez meg most valami fergetegesen jó, h együtt akarjuk, várjuk és szeretjük a Mogyit :)

Bocsi, h így elérzelegtem. Eldugulok :)

Kép
Kép
mimmi

Szia Mimmi!

Én örülök, hogy sokat írtál, mert így legalább van mit olvasni!
Ha nem szűnik meg a cég, akkor az nagyon jó. Szerintem ilyen esetben sem lehetne egy kismamát kirúgni, de biztos ami biztos mielőbb menj TP-re.

Kár, hogy az előző pároddal "megjártad", de a lényeg az, ahol most tartasz. Egyébként én is már lassan 3 éve akartam Balta babát. Én mindig mindenki azt mondta, hogy még nagyon fiatal vagyok. Pedig nem kor függő, hogy az ember mikor érik meg az anyaságra!

Amadea, majd én is rákérdezek erre - jövő héten úgyis megyek a védőnőhöz.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Az anyasági támogatás nem a 4 UH-hoz van kötve, hanem a terhesgondozáshoz, vagyis egy normál terhesség alatt legalább 4-szer kell, h lásson nőgyógyász és védőnő (4-4 alkalom).
Nekem úgy is kezdték el írni a kiskönyvemet, h a "várandós gondozást végzők (szakorvos, háziorvos, védőnő) bejegyzései" oldalakon (ez 3 dupla oldal) egy-egy sort feleztek. Amikor megyek a nődokihoz, beír mindent, pecsétel. A védőnő meg azt kérte, h minden nődokis vizsgálat után menjek hozzá és akkor ő is ír és pecsétel. Tehát ez a két pecsét számít egy alkalomnak.

Az UH-kat Biusnál egyszer sem írták be a kiskönyvbe, A/4-es kinyomtatott lapot kaptam klinikai fejlécest, pecséttel, ezeket összehajtva hordtam a kiskönyvemben.

Szóval ha nincs pecsét róla, nem tragédia, de azért vmi lelelet, hivatalos írásos "nyom" kell róla.

Sajnos vannak, akik csak a pénz miatt mennek el négyszer gondozásra, de aztán ha az utolsó hónapra halasztják és közben mégis megszületik a baba 36 hétre, de már nem koraszülött, viszont nincs 4 pecsét, akkor aztán tudnak üvölteni, h de az nekik jár alanyi jogon. Amikor a jogaikat nagyon tudják, de a nevüket leírni nem. Jaj, mennyi ilyet hallottam már...

Kép
Kép
mimmi

Jajj, alig lehet benneteket követni.
Persze ez nem panasz, hisz jó ha vannak történések.
De ami rossz, az ugye kimaradhatna.
Pl. nemtörődöm apuka, nem megfelelő leletek (amik miatt nem bíztos, hogy Pocoknak baja van, hisz ez csak valószínűség, tessék szépen rácáfolni), mókahely bezárása.
De hát sajna az élet nem mindig rózsaszn leányálom (ez most nem a panasz hlye, én is tudnék.....még nem teszem....bírom).

Asszem Heni kérdezte, hogy mi volt tegnap dokinál. Ez most síma vérem csapolása volt, pénteken eredmény, s azzal csak merem remélni, hogy vissza is tudok menni a nődokihoz még aznap. Ugyanis apának verseny, tegnap jött levél, hogy technikai felmérés a járgányokon még péntek este. Kocsi tőlünk vagy 170 km-re van, verseny vagy 180-ra. Kocsi pedig csak valószínű elkészül, hisz motorcserén esik át, s csomó mindent adaptálni kellett.
Hja, apa offroad-ban versenyzik. Hobby szinten, de az éves bajnokságban résztvett. Persze idén folyton fel kellett adja, egyszerűen nem volt jó a kocsi. Épp ezért a "szívátültetés", azaz motorcsere.
De néha besokallok, mint épp a napokban.
Ma beintettem, hogy vagy a nagyokat "gyűjti" össze (német óra, síedzés), vagy megy az oviba szülőire, ami lényegében az évzáróval egybekötött télapózás megbeszélése. Lehet más körülmények közt alapból nem érdekel ez az egész értekezés, de most úgy voltam vele, csakazértis. Aztán érezte, hogy cirmos a bajsza, s rám hagyta a választást. Én meg persze értekezni megyek, "élvezze" ő is a csetepatét. Meg a kicsinek amúgy is fogzásos időszaka van (s épp rendhagyó módon fogzik, 6-ik fogként egy rágófog bújt ki, nem amelyik következett).

Na, szómenés vége, program van.

Kép
kissmanó

Igen, Mimmi én is így tudom. Kivéve, hogy én úgy tudom összesen 4 alkalommal kell terhesgondozáson megjelenni, de nincs megszabva, hogy 4x védőnő + 4x orvos, hanem összesen.

Mondjuk szerintem a mi és a gyermekeink érdeke, hogy rendszeresen menjünk. Így azért ezt a négyet nem nehéz produkálni. Nekem van egy otthonszülős barátnőm, ő csak a kötelezőkre ment el, de még neki is megvolt a 4.

Kismanó, nem értem hogy bírod...még olvasni is sok, mennyi a dolgod. De nem értem 3 vagy 4 gyerkőcöd van már? Mert írtál 2 nagyot, egy ovisat, és van egy aki fogzik is? És akkor most jön az ötödik? :roll:

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Írjatok csak jó sokat, imádok olvasni! és az nem baj ha történnek a dolgok, bár a rosszak elkerülhetnék...

Süni: na, milyen a munka? Mit csinálsz?

Éjjel megint 2szer voltam kinn:(, lehet elkiabáltam? :roll:

Ácica: barna? remélem nincs már!

Mimmi: sajnálom ezeket az elbérlőket! Az ilyenek mennének kertes házba! Nálunk nagyon nagy csend van a panelben. Soha nem volt egy hangos szó sem (egy éve lakunk ott).
mondjuk tényleg azonnali hatállyal elküldtem volna őket, a lakás tulajának sem lehet oan jó, ha szétbarmolják a lakást.

Sajnálom az előző kapcsolatodat, hogy szétmentetek, de msot jobb, és ez a lényeg!

Heni: tök jó, hogy eljutottatok az UH-ra!

Amadea: köszi az infókat!

Csillagtáncos: barna, gyomorégés?

Anuk: sztem is rodnak melletted lenne a helye! Hogy lehet ilyen???
Pocok meg erős ha már eddig is kibírta, de remélem az orvosok azért kitalálnak vmit, hogy csökkentsék a veszélyét annak, hogy elveszítsd. Kitartás!!

Ja, az összebújás, nálunk a + teszt óta semmi. Ugye meg volt tiltva a barnázás miatt, aztán megint a barnázás miatt, meg hát próbálkoztunk, de nem sikerült megkívánnom :oops: , apjukon azért segítettem..remélem hamarosan változni fog, de ha nem, azt mondta nem baj, kibírja még ezt a fél évet! Csak nem akarja, hogy nekem rossz legyen.

A fejem görcsöl, már 3. napja, nagyon unom.

Szép napot!
Vendég

Köszönöm a sok jó tanácsot! A keksz is segített valamit, de igazából a Rennie jött be.
Anuk! én sem értem pontosan, mi az, hogy te veszélyezteted Pocokot, de annak nagyon örülök, hogy nincsen semmi baja!! Remélem, ezután sem lesz!

Hát remélem, tényleg a méhlepény az oka a barnának, ezzel megnyugtattatok. Azért bevettem tegnap éjjel egy pipolphent, me ma délelőtt is, és persze MagneB6ot. Így már biztos nem lesz baj!
A MagneB6hoz azt mondta a vitaminokkal foglalkozó barátnőm, hogy C vitamint kell szedni mellé, mert különben kiveszi a csontokból a kalciumot...

Mimmi: nem semmi történt akkor Nálad! Reméljük, hogy búcsúbulijuk nem lesz! Nálunk szerencsére nem volt tegnap "drogos buli".

Remélem, holnap már nem kell itt unbatkoznom az ágyban, mert annyira eseménydúsak így a napjaim... Kissmanó, komolyan megirigyeltelek a sok esemény miat... :)

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Csak kapkodom a fejem, hogy mik vannak, Anuk, Mimmi, remélem megoldódik gyorsan minden probléma!

Nálunk is zajlik az élet, az óvodában bárányhimlő tarol, de brutálisan, 8-10 gyerek lézeng a fiamék csoportjában, a többi otthon. Tegnap tudtam meg, az egyike anyuka szólt. Persze az óvonők nem szóltak volna, pedig tudnak a babáról. Heti 2x bejárok az oviba foglalkozást tartani, + ugye Máté is hazahozhat bármit. Szerencsére be van oltva. én meg már átestem rajta gyerekként, de akkor is durva és felháborít ez a nemtörődömség. Holnaptól nem megy, bár eddig is csak heti 3-4x ment és csak délig. Sajna, hiába választod ki a legjobb pedagógust a gyerekednek, ha 2 év múlva nem hosszabítják meg a szerződését, és jön a selejt.

Azt álmodtam a bébiről, hogy fiú. Mondtam is a férjemnek ha fiú, akkor nyáron csináltatnia kell egy piszoárt, mert 4 pasi mellett máshogy nem megy :lol:

Ma ebédre vettem egy békebeli hamburgert, olyan jó buci csöpögőset, nyamm. Nem volt elég. hihetetlen étvágyam van, szerencsére még többletsúlyban nem látszik.

Puszi nektek!

Benta
benta

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?