Sziasztok!
Csajok, minek szenvedtek a fektetett pozícióval a kendőben? Simán lehet egy újszülött is függőlegesen, gondold meg, akkor is úgy van, ha a válladra veszed, maga a pozíció nem árt neki. Arra viszont figyelni kell, hogy a kendő megfelelően tartsa, annyira szoros legyen, hogy ha előrehajolsz, ne távolodjon el a baba, de ne érezd, hogy fojtogat. Így pedig ha nem alszik el, jobban tud nézelődni, mint a fektetett helyzetben.
Gabesz, a babakozelben.hu-n rugalmas kendőt lehet kapni, az újszülöttnek tökéletes, de csak kb 5-6 kilóig lehet használni. Utána már a rugalmassága miatt nem tart eléggé, és más fajta szövésű anyag kell. Amit itthon kapható ilyen kendő és jó, az a nandu márkájú, vagy még elmegy a carolino. Kismamásat és bóbitát ne vegyél, a Brendonban kapható amazonasról hallottam rémtörténetet, hogy egyszer csak szétszakadt és a gyerek elindult kifele... Ha nagyobb összeget akarsz rászánni, és most itt 20-30 ezerről beszélek, akkor itthon kapható a Lana (ez biopamut, és akárcsak a többi, a festék is szigorúan ellenőrzött, ártalmatlan), van néhány gyönyörű mintájuk, illetve külföldről lehet rendelni, van sokféle jó, pl Hoppediz, Didymos, Storchenwiege, Girasol. Én a német e-bayen szoktam használt kendőket nézegetni, sokkal olcsóbban lehet venni, és általában tényleg hibátlan, alig használt darabokat is ki lehet fogni. Persze lutri, de nekem eddig 3 darabbal bejött (2 ajándékba ment). Persze ebben a kategóriában csak akkor érdemes gondolkozni, ha tudod, hogy te sokáig akarod hordozni a gyereked, esetleg többet, vagy ha felvet a pénz
Mondjuk sokkal olcsóbb, mint egy jó babakocsi... A rugalmasat mindenképpen le kell cserélni előbb utóbb, nem tudom, érdemes-e venni. Mondjuk azzal könnyebb dolgozni, aki bizonytalan, nyer egy kis önbizalmat a továbblépésre.
Rózsaág, ez tényleg nagyon durva! Én is nagyon mérges lennék 100 év múlva is, és ha látnám, lepofoznám, aki azt teszi a gyerekemmel!
Kalinka, nagyon ügyes és kitartó vagy, van okod büszkének lenni magadra! És a kendőzés tényleg kiráááály! Bár mi itthon nem nagyon szoktuk.
Itt egy pénteki kép, hogyan közlekedünk mostanság, amíg el nem készül a hordozós kabátom: