Új privát üzeneted érkezett!

Been:nálunk is esett az eső délelőtt ,de délutánra kisütött a nap.
Én drukkolok ,hogy legyen spontán 3-dik baba.

Geszti:én nem kérnék vv-t a házidokitól ,mert nem biztos ,hogy azokra van szüksége a nődokinak.

Igaza van been-nek sokféle vv-t csinálnak ilyenkor.
Pl pajzsmirigy vizsgálat.
A hormonvizsgálat az agyalapi mirigy (na az felelős a pete érésért)és a mellévese hormontermelésére is választ ad.
Pl TSH ,LH ,FSH ,prolaktin,ösztrogén ,progeszteron ......
Cukosterhelés és ezenbelül inzulin rezisztencia mérés,bár nem mondtad hogy PCOs lennél(egyszerre több pete is elkezd érni ,de elmarad a tüszőrepedés vagy csak 1 esteleg kettő reped meg a többi elvileg magától felszívódik,ha nem akkor laparral kiégetik)
Valamelyik tutira hibádzik ,hogy nincs mensid.

Elhiszem az örlődésed,mert nem kevés lóvé Pécs.
Nagyon drágák a szurik.Egyik ismerődömnek 300 ezerben volt 1 lombik és a 4-dikből lett csemete.Mondjuk neki muszáj volt ,mert 1 petefészke volt(kiskorában ki kellett venni) és az inszemes clostis sitmura majdnem ráment a másik is.

Ami meg kínai szólj lefordítom :wink:
berni611

hú lányok,csak pislogok itt,olyanokat írtok :shock:
Jajj,nagyon örülök,hogy nem kellett ezeket a kifejezéseket megtanulnom :roll:
Megcsináltátok az adventi koszorút?Holnap már gyújtani kell az első gyertyát :D
Kristóf végigaludta az éjszakát,nem fájt a füle,és ma napközben sem.Remélem megúsztuk ennyivel. Egy ismerős is ajánlotta az Elek doki,elküldi majd a tel.számát...ha esetleg mégegyszer gond lenne,megyünk hozzá. Inkább fizetek,csak normálisan beszéljenek velem,ne úgy,mint ha a ***-ból rántott volna ki :?
Én ma kicsit dekoráltam még :D
Holnap meg délelött főzés közben a húgom befesti a hajam-remélem :wink:
Anyukám még mindig beteg-lehet nem írtam...nagyon betg volt,kb.4 hete,azóta időnként előjött neki,de egy hete megint annyira visszaesett,hogy a doktornő nem engedte dolgozni,nehogy a szívére húzódjon. Megijesztett rendesen :cry:
Zavartam is a héten rendszeresen vissza az ágyba.
Na,megyek,elpakolom a hatalmas vasalt-halmot :?

lányok,én megőrülök Timikénk miatt.Iszonyatos ez a tehetetlenség,tudatlanság,hogy mi lehet vele. Egyfolytában arra gondolok,hogy biztos mindenféle kezelést kap,és biztos azért nem ír,de tuti jobban van. :roll:
Vendég

Emma! Nagyon cép az új kocsitok!!! :lol: Tudom, te is mindig dógozol, de túl sok felmentést azért nem kapsz ám az irogatás alól! :P
Geszti! Szerintem se a háziorvostól kérj beutalót vérvételre. A hormonoknak megvan az ideje, hogy mikor kell nézni, hányadik ciklusnapon. Azt még Pécsett is ingyen nézik (gondolom) :shock: De talán ha vannak hozzá papírok itt is leveszik a vért, nem tudom... :? Nekem a prolaktinom elég magas volt, bár dokibácsink szerint ezzel még teherbe lehet esni. Hát mondtam, hogy ne kísérletezgessünk, inkább gyogyi. Aztán meg nem volt rendesen peteérésem sem, ebben a prolaktinnak is lehet szerepe, én is kaptam clostit. De mindkét gyerek clostimentes hónapban jött össze, mivel 3 hónapnál tovább nem lehet egyhuzamban szedni. De kérdezzél csak nyugodtan, szívesen segítünk itt a csajokkal neked, sajna van tapasztalat többünknek is. Nekem is volt lapar, meg HSG még Dani előtt, a HSG-m az jó lett, a laparon derült ki az endó.
Cseriani! Amikor ezekben a dolgokban benne voltam keményen, én úgy voltam már vele, hogy lassan doktorálhatnék is :lol: :lol: Totál képben voltam, a hormonszintek normális értékeit kívülről fújtam, a szóba jöhető kezeléseket szintén. Örülök, hogy túl vagyok ezen már. Talán ez miatt sem vágok bele a 3. babába. :? Bár múltkor olvastam egy újságot, amiben nagyon szép babácskák voltak, akkor nagyon rámjött, hogy deszeretnékmégegyet,egykislányt :lol: Aztán reggel felébredtek a fiúk, és az esti vágyaimat azonnal a valóságba vágták jó mélyre, két rosszcsont is elég. (vagy nem? :wink: )

Nem tudom mit akartam még írni, Dani már a gépet követeli, ahelyett, hogy aludna :?
Ja, meglestem Timit az iwiw-en, múlt héten szombaton belépett, bár lehet, hogy a férje volt. TIMI!!!! Jelentkezz lécci lécci lécci!!!! Nagyon aggódunk érted!!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Bár most nem aktuális a dolog, de tudok egy nagyon szupi dolgot, ha bármelyikőtök gyereke olyan motor-mániás, mint az én fiaim, és nem akarjátok, hogy hetente kelljen új cipőt venni, mert elmotorozza az orrát a cipőnek. Daninak volt ilyen, egyet szétszaggatott, a második jó lesz még Dominak is, nézzétek meg, nagyon jó tényleg:

http://www.tulli.hu/product_info.php?products_id=16779

dadomi

Hát én most úgy néz ki, hogy jövőhéten táppénzes leszek. Réka tegnap egész nap hányt, estére belázasodott, még a Nurofent sem tudtam beadni neki, fele szirup lement, hányta is ki. Így este még az ügyeleten kötöttünk ki. Most éppen alszik, de nagyon nyűgös, folyamatosan fogni kell ha fent van, úgy sajnálom. Szegénykém nagyon oda van. Remélem hamar helyre jön.

Emma nagyon szép az új autó és nem is olyan kicsi ahogy írtad. A mosogatógépet pedig már nagyon-nagyon-nagyon várom.

Cseriani szorítok, hogy minden rendben legyen anyukáddal, és minél hamarabb meggyógyuljon. Küldjük a gyógypuszikat neki is.

Timi engem is aggaszt, remélem jól van és minden rendben van vele.
Vendég

Sziasztok.Azért mégiscsak megpróbálom a vérvételt,soha nem árt és a háziorvosom nőgyógyász is egyben.A PCO továbbra is csak gyanú maradt habár minden jel arra utalt,de találtam egy UH felvételt amit a kislányom fogantatása elött 3 hónappal készítettek és arra is ez van írva,csak senki nem szólt.De amikor a Varga doki ezt mondta én mondtam neki hogy már valahol láttam ezt a 3 betűt,előkutattam mindent leletemet és meglett.Azt mondta akkor most már nem tudja mi van :shock:
Mi az a HSG?? :oops:
geszti1

geszti üsd be a google-ba,hogy HSG
http://gyor.kaali.hu/khsg.html

Ezt adta be nekem...meg persze még nagyon sok mindent.
Vendég

HSG azaz petevezeték átfújás.
Vendég

a kórházban ismét Calici van,már van osztály,amit lezártak. Nekünk elvileg keddre kér a doktornénink időpontot a fülészetre,az SZTK-ba,de lehet megbeszélem vele,hogy inkább ne. Semmi kedvem ott összeszedni valamit :?
Vendég

első adventi gyertyagyújtás,ne feledjétek!!! :D
Vendég

Íme az én kreálmányom: :oops: Kép
Vendég

Cseriani Szépeket tudsz kreálni :)
Vendég

Cseriani! Nagyon szépeket tudsz kreálni! :lol:

dadomi

Emma! Andris angyalkának névnapja alkalmából:

Kép

dadomi

Nekem is van adventi koszorúm, bár nem én kreáltam, de viszont olyan jól elraktam tavaly, hogy nem találom :shock: Pedig csak gyertya kell rá és kész.... brrrrrr......
Ma a konyha volt nagyrenováláson, de még fel kell mosnom, de asszem csak holnap, ha alszik délután Domi. Mikor fent van mindkét gyerek, akkor nem szeretek felmosni, mert tuti nem bírják ki azt a kis időt, amíg felszárad, aztán jókat esnek és megy az üvöltés.
Tegnap iszonyatos tériszonyomat leküzdve felmásztam a létra legmagasabb fokára és leganyéztam a szekrény tetejét a nappaliban.... Domi apukámnál volt, Dani meg segített nekem, nagyon aranyos volt. :D
No megyek megnézem még egy helyen az adventi koszorút. Gyerekek holnap megkapják az adventi naptárjukat, biztos örülnek majd neki :D

dadomi

Cseriani:jobbulást anyukádnak ,meg továbbra is Kristófnak.Szép a koszorúd.
Fúú na még egy fosás hiányozna!!!
Zsombi is beteg lett,tiszta takony,és kezd rekedtten sírni.
Ma megint kibújt egy foga ,ez már a második a héten.
Szóval gazdagabbak lettünk még 1 rágófoggal és kibújt az első szemfogunk.
Nem csoda ,hogy beteg lett szegény!

Hsg:nem méhátfúvás-azt régen csinálták így-most kis katétert átvezetnek a méhnyakon azon kersztül röntgen kontraszt anyagot fecskendeznek a méhüregbe,ami eljut a petevezetékbe és a petefészek kürtnél távozika hasüregbe.Erről röntgen felvételt készítenek,pontosabban monitoron nézik.
Itt szekszárdon a sebészeti osztályon végzik ,a nődoki és a röntgen dokinéni és 2 aszisztens.

Ha nem jut ki a folyadék a hasüregbe ,akkor elzáródás van és jön a lapar.

Régen levegőt fújtak be a méhüregbe és amaikor a távozott a hasüregbe szabadon ,olyan hangja volt mint a kürtnek,persze ezt a hasadra tett dokifül állapította meg.

Geszti:PCO-s tünetei,mint mondtam több tüsző érése egyszer,mensi kimaradás akár 2 hónap is,súly problémák,pattanások.Inzulinrezisztenica zavar,Magas prolaktin és hosszantartó LH szint és mégis elmaradó tüszőrepedés,LH és FSH arány nem megfelelő.

Szóval a Kun ha pcos vagy tutira hormonvizsgálatot és pajzsmirigy vizsgálatott végezen ,valószinű Bromo.-t és Metformit illetve Merckformint írna fel-ez azért kell mert a szervezeted nem elég érzékeny az inzulinra,ezért raktároz ez a PCO legjobb kezelő gyogyszer ettől vagyunk PCO sok az inzulin miatt-és utána jöhet a closti.

Ha annyira PCO-s vagy akkor lehet ,hogy műtét is kell.
Veszélyes dolog mert ha a nagyranőtt pete nem tud kiszabadulni ,akkor megcsavarodhat a petefészked és súlyos belső vérzés léphet fel.El is veszítheted a petefészked.

Sajnos én a closti szedésétől kaptam egy petefészek csavarodást.Nem tudott megrepedni a tüsző és kiszabadulni a pete ,ezért megtekeredett.Íszonyú görcsökkel jár,mintha szülési fájások lettek volna ,megmozdulni nem tudtam sőt levegőt is alig tudtam venni.
Szerencsém volt ,mert visszatudott menni az eredeti állapotába 30 perc után.
de jól le is b...szot a Kun ,hogy ilyenkor azonnal kórház .
Azt viszont jól tettem ,hogy semmit nem vettem be-fájdalo illetve görcsoldót-mert elnyomta volna a tüneteket és nem vették volna észre .Ebbe bele is lehet halni,elvérzés.

UH-án lehett látni a hatalmasra nőtt petét,ami bevérzet ,de nem volt a hasüregben vér-az még fájt volna egyéként-megakart műteni de én a Metformint kértem .
Azt mondta ad 2 napot ha nem kezd el a pete összehúzodni ,műtét.Semmit nem vehetek be ha újra begörcsölnék azonnal telefon neki és kórház.Na velem dicsekedett az osztályon ,hogy csodát tett a Metformin.

Majd írd meg az eredményeid.
berni611

Sziasztok!
Megjöttünk,nagyon jól éreztük magunkat,de Csilla nagyon hiányzott!!!
Sokat ettünk,fürödtünk,Kehidán is voltunk nagyon szuper a fürdő 8) pláne a inti forrómedence,amibe boroztunk is :P Mindjárt teszek képeket is.
Cserini,Elek dokit én is csak ajánlani tudom! Nagyon kedves orvos,ritka az ilyen...........sajnos. Kép a kis csapat Kép lányok a bárpultnál
Sajnos a benti képek nagyon sötétek lettek :? abból nem teszek.

Kép
Kép
josi

Látom csak én bagolykodom.

Josi:kehida nagyon szupi hely,nyáron nagyon szeretünk oda menni.Nagyon jó a gyerek medencéjük.

Jók a képek ,tetszik acsajok a bárpultnál :lol:

Elhiszem ,hogy hiányzot Csilla baba,de azért örülök hogy pihiztél egy kicsit.

Zalaegerszegi thermál(benti) nem annyira jó ,mert ki kell menni a medencéből ha pl az örvényt vagy másik pezsgőfürdöt akarod igénybe venni.

Jó éjszakát lányok!!! Kép
berni611

Sziasztok csajok !

Én zárom meg kezdem a napot :?

Nagyon szar éjszakám volt .Zsombi éjjel felkeltt és nem óhajtott aludni.
Mindent csinált,az sem zavarta ,hogy tök sötét van.

Korán reggel meg arra ébred,hogy köhög,jó hurutosan .
Délután megnézi a dokibácsi.

Nekem a karácsonyi oladal nagyon tetszik (G-Portálos)
berni611

Dadomi:a Berndonban láttam ilyet.
Kár ,hogy 6 évvel ezelőtt nem volt.Nem egy cipőt és szandált tett tönkre a lányom :evil:
berni611

Berni! Daninak is húgom hozott ilyen cipővédőt Németországból, még akkor sem lehetett itt kapni. De tényleg jó volt neki.

Hát csajok, kellett emlegetni a cisztát :? Baromira fáj a bal petefészkem körüli rész, mint amikor cisztáim voltak... :evil: Ha délutánig nem javul felhívom a Varga dokit, hogy holnap tennék nála egy látogatást :? Alig bírok állni, emelni, úgy érzem, mintha szét akarna szakadni a bal oldalon a hasam alja :( Tegnap még semmi bajom nem volt.

dadomi

Dadomi:júj basszus ,remélem megtud repedni az a tüsző Kép
berni611

Na és utánaolvastam a petefészekcisztáknak, de ne tettem volna inkább... :evil: Az ilyen hülye olvasgatások helyett inkább doki. Csak idegesít kissé a dolog, mert márciusban a rákszűrésen azt mondta a doki, hogy kicsit meg van nagyobbodva a bal petefészkem, aztán júniusban már nem volt nagyobb. És most meg így fáj... Meg ehhez hozzáadom amiket olvastam, ááááá inkább hagyjuk. :shock:
No majd meglátom hogy alakul a dolog.

dadomi

Berni, azon az időszakon már rég túl vagyok, már a ciklus vége felé járok... :?

dadomi

Ezt a bolond időjárást 13 fokot mutata a hőmérő ÁRNYÁKBAN :evil:
Most inkább havat Kép szeretnék látni ,mint napsütést meg esőt.
Szegény Mikuslás jöhet gyalog nem csúszik a Kép szán
berni611

Sőt már 15 fokot .
Elő lehet venni Kép a strand cuccot és a naptejet és ki lehet feküdniKép
berni611

Berni, azért hamar beszaladnál ilyen laza szerelésben a meleg lakásba, nem? :wink: :lol: :lol: De már jöhetne a tavasz, én nem szeressem az ilyen időt. Na jó karácsonykor legyen hó, szép fehér minden, meg a gyerekek tudjanak szánkózni, de aztán jöjjön szép tavasz irgum-burgum :D Én azt szeretem.

dadomi

Dadomi, jobbulást! Remélem semmi komoly...

yuyu79

Lányok,segítséget kérnék: tudnátok nekem ajánlani jó gasztroenterológust?

Kép
Kép
josi

Josi:passz.
Az ismerőseim(pesti jó nép) között van aki viszi a gyereket.

Szekszárdon is van asszem a gyerekkórház földszintjén rendel,ahol a sebészet és az ortopédia(csípőszűrés) van.Ugyan ott
Mellette(balra) Uh van (jobbra)veszenk vért meg vizelet mintát a gyerköcöktől.
JA ez gyerek.

Pécsen is van ,anyukámnak is kell járni hozzá.

Dadomi: :lol:

Én sem szeretem a hideget.De decemberben igen ,a Mikulás és a Karácsony miatt.Utána tünjön el.Meg ugye ahogy te is mondtad a gyerekkel szánkózni a téliszünetben.
berni611

Ja Dadomi :én már jártam úgy hogy a ciklus végén is lekezdett érni a pete :shock: elkezdtem mensizni fájt a petefészkem meg inkább barnáztam mint ......a doki meg mondta hogy 2,5 cm-es pete óhajt kiszabadulni :shock: :shock: :shock: és meg istette.
Furcsa ez az emberi szervezet :?

Remélem nálad sem lesz semmi komoly.

Viszont szeretek utána járni dolgoknak ,hogy képben legyek a lehetőségeimmel. :wink:
berni611

hali

Vagyok ám...délelött vásárolni voltunk. Gyerekeim olyan rosszak voltak a tescoban,hogy égett a fejem rendesen. Eliza nem bír nyugton maradni,azt hiszem lesz még bajom vele rendesen :twisted:
Holnap reggel kell Kristóffal visszamenni a fülészetre,szorítsatok.
Vettem neki ma ágyneműt,kicsi volt már a takarója,örökké kilógott a lába. Most kapott rendes felnőtt méretet...dadomi vigyázz magadra,szólj majd,akár telefonon is,hogy mi van...mennem kell,mindjárt jövök...bocsi...
Vendég

Hasfájós jelentkezik :lol: Mostanra elmúlt minden panaszom, passz, hogy mi lehetett, talán ahogy Berni írta, a természet szórakozik velem :shock: Úgyis kell nemsokára mennem a dokihoz kontrollra (még a vírusos dolog miatt), akkor majd megemlítem neki, remélem addig nem lesz ilyen mégegyszer...

Josi! Én csak NEM ajánlani tudok, a gyerekosztályon a Schulz főorvoshoz NE menjetek. Akkor inkább hozzám gyertek, annyit én is tudok mondani amit ez a doki :lol: :lol: :lol: Amelyik orvos azt mondja, hogy a felvágottakban nincsen tej, nyugodtan adhatom a tejmentes diétára szoruló gyerekemnek, az az én szememben nem orvos!

dadomi

Tiszta tavaszias időjárás van, nem? Nálunk most épp tavaszi eső féleség esik :lol: Olyan jó friss a levegő, az erkélyajtó sarkig kitámasztva :lol: :lol: No megyek elpakolom a konyhát, Domi alszik, Danit anyósék hozzák az oviból.

dadomi

Josi felnőtt v. gyerek gastrost keresel? Ha felnőttet Akkor tudok segíteni.

Most egy hétig táppénzes vagyok Réka miatt. A hétvégénk katasztrófális volt. Réka két nap alatt talán pár falat kenyeret evett csak meg. Szerencsére folyadékot ivott. Folyamatosan hányt, volt, hogy a tea is kijött belőle. Annyira sajnáltam szegénykémet.

Cseriani drukkolok, hogy minden rendben legyen nagy fiaddal a fülészeten.

Timiről hír?

Emma merre??????????????
Vendég

Gyerekorvosra lenne szükségem,a Schulzot ennyire már én is ismerem :evil:
Noémivel vannak gondjaink és mostanra már megint betelt a "pohár" elviszem orvoshoz,mert szerintem nem normális,hoyg ennyi idősen 115cm és 21 kiló,enni nem is akar,éhes,de ez se kell meg az se kell eszt se szeretem meg asztse szeretem...........elegem van!!!!!!!!!!

Kép
Kép
josi

Dadomi:örülök ,hogy semmi bajod már :wink:

Josi:Berni 132 cm és 28kg Zsombi a múlt hónapban 86cm és 12 kg volt.
Nem tudok erre mit mondani.Berni amikor ennyire válogatott kapott a házidokibácsitól valami patikai kutyulékot-étvágy gerjesztőt-már néha a tányarba vertem volna legszivesebben a fejét.

Ani:legalább volt élet a tescoban :wink:

Zsombi kapott cedax baby-t ,rectodelt kúpot ,sinecodot.
mehet továbbra is a neomicines orr csepp ,a calciumusc és a prospán.
:evil: kész repertoár ,nem csinálok mást mint egésznap adagolom ,majd a gyógyszert neki :cry: ja meg pórszívózom az orrát Kép egykicsit a lakást aztán a gyereket ,majd felváltva
Kép látszik hogy túlzottan sokat aludtam éjjel :lol:
berni611

Josi! Szerintem nem rosszak a paraméterei Noéminek (bár igaz, hogy Dani is ilyen méretekkel rendelkezik, de ő hatalmasnak is született, meg hát fiú). Eddig ételallergiás volt, tejterméket sem ehetett, ami azért elég fontos lett volna, ugye. A válogatás meg simán belefér ebbe az életkorba. Próbáld meg a béres cseppet, nálunk bevált Dominiknál meg nálam is (sajna - mármint nálam sajna, mert zabáltam tőle :? )
Ja van az utcánkban egy kislány, ő most januárban lesz 8 éves és szerintem ő is kb ilyen mérettek rendelkezik.
Meg ez az "éhes vagyok, de ez sem kell meg az sem" nálam is szokott lenni, van, hogy teli a hűtő, meg főtt kaja is van és mégsem kell semmi sem, pedig éhes vagyok.
Amíg egészségesnek látod, nem fáradékony addig szerintem ne aggódj. Esetleg egy vérképet nézess neki, abból látja a gyerekorvos, hogy van-e valami gond.

dadomi

Cseriani! Hány óra felé voltatok a tescóban? 10 és 11 között apánk is ott volt. Nem mesélte, hogy akkora balhé lett volna :wink:
Berni! A Cedax-ra volt allergiás Dani, tiszta pötty lett tőle :( Be is van írva a kiskönyvébe, hogy allergiás rá. Dominik meg a Suprax-ra... Vegyél Zsombinak Baby Luff balzsamot (DM, talán Rossman), a hátát kell lefekvéskor bekenegetni, segíti a légzést, enyhíti a köhögést. És jobbulást neki! Nálunk Dominik már saját magának porszívózza az orrát :lol:
Rékababa! Ti is gyógyuljatok meg gyorsan!!! Szegény Réka, ez a hányós hasmenős dolog nagyon rossz, meg annyira legyöngíti az embert :(
Többiek merre járnak??? Hahóóóóóó!!!! Emma, ennyi felmentést nem kaptál ám!!! :P

dadomi

húh most durran el az agyam,elszállt az írásom :twisted: :twisted:

Kép
Kép
josi

naszóval............a vérképe mindíg jó,még vashiánya sincs. Elég karikásak a szemei és sápadt,tavaly télen is ez volt,akkor kapott immunerősítőt,jó volt,evett is és hízott is. Lehet most is ez kéne.
Berni látod majdnem eggyidősek a lányok és van köztük 20 centi és 7 kiló..........
Rékababa,sajnálom a kicsilányt,az ismerőseim közt is sokan betegedtek meg hányás-hasmenéssel.
Dadomi,gondolod,hogy ilyen sokat jelentett a növekedésébe az allergia?? Születése óta vannak étkezési problémái,10 hósan Pécsen is voltunk kivizsgáláson,mert a vizet is kihányta. Semmi belszervi problémát nem találtak,egy antibiotikumra volt allergiás,ja a sedax babyra,látom te is írtad.
Szóval elegem van már belőle,sokat veszekszünk emiatt vele és sokszor sajnálom is .

Kép
Kép
josi

Josi! A saját fiaimból kiindulva én úgy gondolom, hogy sokat számít a növekedésben, ha a gyerek allergiás valamilyen úgymond alapvető táplálékra. Dani egy évesen volt súlyra annyi, mint most Dominik, centiben meg csak 2-vel volt kevesebb. És ugye Dominiknak is itt van ez a tejallergia-félesége. (joghurtot és kefírt eszik, attól semmi baja, viszont pár napja evett túrós sütit és iszonyatos hasmenése lett tőle). És a ruhákon is látom, hogy Domi jóval kisebb, mint Dani volt ennyi idősen. És mintha mostanában, hogy kap joghurtot, most kicsit megindult növésben. Pedig azért ő sem volt pici születésekor, mert 3,5 kg és 55 cm volt, de 3 héttel a kiírás előtt született. Szóval, ha kivárja még az idejét, nagyobb lett volna mint Dani (4,18 kg, 61cm).
És egyébként Dominik is iszonyatosan válogatós (Dani mindent megevett, öröm volt etetni), néha az én hajam is égnek áll, mire pár falatot bele tudok könyörögni. Nehéz dolog ez az evés téma, de már rájöttem, hogy minél jobban erőltetem, annál rosszabb, annál inkább nem eszik. Ja és ő bukós baba volt (Dani alig bukott). Én már úgy vagyok, hogy nem ragaszkodom feltétlen ahhoz, hogy az éppen ebédnek, vacsorának szánt kaját egye, ha van miből, akkor választhat. Ma pl kelkáposztafőzelék volt, az ő tányérjából nem evett egy falatot sem, az enyémből pár kanállal jóízűen megevett, most vacsira viszont nem kért főzeléket, főztem neki virslit, Dani is azt kért. Próbáld esetleg azt, hogy díszíted a kaját, érdekes formákat csinálsz abból amiből lehet - bár ez elég macerás.
Írtad, hogy jó a vasa, meg a vérképe, de a vasmegkötő képessége is jó? Vagy mit néznek még ami fontos a vasnál, asszem ezt a megkötő képességet. Mert ha az nem jó, akkor hiába elég magas a vasa, talán ezt hívják rejtett vashiánynak? Hú lehet ám, hogy nagy hülyeséget írok, de tudom, hogy nem elég csak a sima vasat nézni.

dadomi

josi a mi gyerekorvosunk gasztroenteorológus. Csak azt mondhatom,amit nekünk mondott-tudod,hogy Kristóf kriminális evő,alig eszik meg valamit,már írtam,biztos emlékszel rá...naszóval,azt mondta nekem,hogy hagyjam,egyen azt,amit akar. Ha erőltetem,csak rosszabb lesz. Ha azt akarja készítsek minden nap rántottkarfiolt és sült krumplit.
Szegény doktornénink tudja,hogy nem ez lenne a helyes,de az ő fia is ilyen volt,így átérzi a dolgot,mint édesanya.
Én is rengeteget vitáztam Kristóffal,fenyegettem orvossal,kórházzal,bármivel,hiába. Próbáltam,hogy csak akkor adok neki,ha kér...nem kért. Mostmár próbálok nem foglalkozni a dologgal. Néha még iszonyatosan felhúzom magam miatta,de azzal nem lesz jobb. Sőt. Nekem azt mondta,hogy addig,amíg jól néz ki,nem beteges,addig ő nem ad semmit neki,nem küldi el mindenfelé. Nálunk ez a helyzet...most viszont megyek,Eliza pacsál.
Reggel emgyünk az Sztk-ba,szorítsatok.
dadomi pedig akkor voltunk a tescoban :P
Vendég

Cseriani! De kár, hogy mi nem mentünk el Dominikkal a tescóba... :( Még találkozhattunk is volna. Ezentúl fülelek nagyon és majd megyek a hangok irányába :wink: Remélem holnap normális dokit fogtok ki!
Josi! Nagyon hasonlót írtunk Cserianival az étkezést illetően. Csak van valami olyan kaja, amit bármikor megeszik a lányod. Van egy ismerősöm az ő gyereke is iszonyatosan rossz evő (szintén ételallergiás :shock: ), de amit az anyja művel, én egyszer láttam, hogy hogyan zajlik náluk az etetés, épp csak fejen nem állt az anyja neki, engem idegesített, hogy mit összebohóckodik csak azért, hogy egyen a gyerek. Hát ha eljátszuk, elbohóckodjuk a dolgot, az nem megoldás. Én sem ettem volna a gyereke helyében :?

dadomi

Josi akkor te is tudod mit érzek akkor,mikor Kristóf megkóstol bármilyen új dolgot. Elsírom magam örömömben :oops:
Sokat gyötörtem magam,hogy alig eszik meg valamit.Zöldséget semmit,gyümölcsöt csak almát,pár kockát.
Rántott karfiol,pogácsa,kakaóskalács,levesek,de nem eszik babot,húst benne,és még sorolhatnám. Egyltalán nem eszik húst,csak a familí frost dínóját. Sültkrumplit eszik,viszont a krumplit sehogy máshogy,se rízst,se semmi más köretet. Soha nem evett savanyúságot,salátát,hú,és még sorolhatnám...Sokszor fáj a szívem érte,hogy milyen finom valami,és ő nem eszi...hány kisgyerek van,akinek nem jut valami,az én fiam meg :cry:
Eliza teljesen más tészta,ő mindenevő. Előle dugnom kell a kaját,szó szerint.Ha már zacskó zörgést hall,már jön,hogy hamm,és visít,ha nem kap enni. Ma a tescoban kifelé a bejáratnál feküdt a földön,mert nem adtam már neki kaját,a kabátot akartam ráadni,hogy ki tudjunk menni végre. Ott feküdt és visított meg kacagott felváltva :?
Szóval,nehéz ez. Ti egyébként mekkorák vagytok a férjeddel?
rékababa kiskirálylányodnak jobbulást. Szegénykém :cry: :cry:
Na,megyek,kópék elaludtak,reggel nem alhatnak most sokáig,élmény lesz megint ébreszteni őket. Mióta Kristóf itthon van szinte egyszer sem ébredtek 7-fél 8-nál elöbb.
Vendég

Josi a nővérem kisfia most ötödikes és olyan 27-30 kg között van. Ő is nagyon rossz evő volt mindig. Mióta sulis jár karatéra és olyankor mikor edzés van, utána szokott nagyobbat enni, különben nagyon keveset. Nővérem is nagyon sokat szenvedett vele, de Ő is úgy van, hogy egye azt ami jól esik, csak egyen. A képek nagyon jók, irigykedem itt, de nagyon.
Remélem ma már nem hány Rékám, tegnap még kétszer sikerült vegyítve egy kis hasmenéssel.

Berni nekünk Pécsen azt mondta annó fül-orr-gégész főorvos, hogy az egyik legsz.....bb gyógyszer. Sokat nem segít a gyógyulásban. Akkor Evelinnel voltunk fenn MR-re mentünk volna, de középfülgyulladása volt és ott hozták helyre.

Cseriani szorítok nektek. Tescosás nálunk is érdekes élmény szokott lenni. Réka még csak-csak elcsücsülget, de Evelin után sokszor rohanok.
Vendég

sziasztok,megjöttünk. Kristóf meggyógyult,de holnap még itthon tartom,meg csüt.péntek is még ebéd után elhozom. Apja ment be vele,nem én.
josi,nem is írtam még neked...nagyon jó lehetett kicsit kikapcsolnod :D
Kehidán voltatok,ugye???
Mi is voltunk már párszor,nagyon jó :wink:
Legutóbb,mikor júliusban nyaralni voltunk,és csak azon a héten 12 fok volt :evil:
Na,megyek,Eliza húzza a csíkot maga után.
Szegény kicsi Réka. Hú,én úgy rettegek mindig,hogy el ne kapjunk egy ilyen csúnya nyavaját :cry:
Vendég

Dokibácsink is ugyanezeket mondja,hogy amíg nem fogy,addig nem kell vele semmit csinálni,azt meg pláne ne,hogy erőltetem a kaját,mert annál rosszabb. Palacsinta és túrógombóc,ennyi amit hajlandó megenni...........húst és zöldséget egyáltalán nem. Ugyanaz szinte mint Cserianinál. Sokszor mondom neki,hogy mit főztem és megkérdezi,hogy az mi??????? Pl borsóleves,brassói. Azt se tudja,hogy mit főzök,hogy néz ki,milyen az íze,de rávágja,hogy ő azt nem kér. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ mindegy......hagyjuk. Most vettem neki borsmenta teát,merthogy az állítólag segít kicsit,de lehet meg se issza :roll:

Kép
Kép
josi

dadomi:köszi haszáljuk csak egy picit kenek rá.A házi disznózsír jól bevált aludt éjjel mint a bunda.

Lányok:Zsombi életében -nagy szerncsémre -3 szor beteg.
Cedax babyt kapott idáig mindíg és Hála a jÓ ÉGnek semmi baja nem volt tőle+ meggyógyult.
Talán az ő szervezete erősebb ,mint a Bernié.Neki azonnal Summamed Forte.

Kaja:én nem mondom meg ,hogy mi az.A levesre -Edd meg leves,ha már sorolom mi van benne.........

Meg ilyeneket esznek a hercegnők is hogy szépek legyenek,meg hasonló dolgokat szoktam kitalálni,miközben kinyítom azt a bizonyos gőz csapot a fejemben mint a kapitánynak a Saffiban :lol:
Nekem nincs jobb ötletem.Bár én nem szoktam erőlteteni az evést.
Ha nem eszi meg így járt.Amióta nem görcsölök ,hogy hú mert ennyit meg annyit kéne ennie ,meg ekkor meg akkor.Na azóta esznek a gyereke rendesen.
Én ezért hibáztatom a védőnők túl okoskodását.Jaj mert kell a gyereknek tízórai meg ez meg az.
Ja ha kapott tízórati nem evett ebédet.Na bumm..akkor az volt baj mert biztos sokat adatam neki.Ja......
Ha nem kapott tízórait ,milyen érdekes megette az ebédet.
Túl agonizálják az evést.
Tápszerből is mert nem 100ml egy újszülött adagja ..ja magyarázd ezt meg egy 4,5 kg-os csecsemőnek aki ordít a te általad kiszabott max 70ml-id től.Nem mondja már ,hogy úgyan annyi kajától jól lakik ,mint egy 3,5kg-os.
Hú mert túl eteted meg bukni fog.......
Aha onnantól kezdve volt csend és nyugalom.
És ezt a Berninél is lejátszották.Én inkább bízok az ösztöneimben.
Azt mondom a védőnőnek amit hallani akar.
Bocs a kifakadás ért.
De ki tudnak venni az észből a védőnők

Nem próbáltátok a H -féle étsavat???
Bernibél nagy betegség után segített az étvágyát visszahozni.
remélem valami csak segíteni fog,más nem a sport.
berni611

Sziasztok.Nálunk már eltelt bő egy év a rendbehozott ételalergia óta és most kedzett el eszegetni.De továbbra is mindent csak "tisztán" üres tészta,rántott husi minden nélkül.Továbbra is fennáll,hogy semmit aminek piros színe van(leves,főzi,pöri)
Megivott már 2 üveg béres cseppet,de attól sem lett jobb.Kb 1 évig csak virslit,sültkrumplit,Verdás husit(autó alakú)medvesajtot evett.Megpróbáltam beteartani hogy csak akkor kapott amikor kért,mondjuk nálunk ezek mellett azért nagyon sok gyümölcsöt megevett.A napi adag az most is 3-4 mandarin 1-2 alma :D Ez azért jó.
geszti1

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?