Új privát üzeneted érkezett!

mit is akartam még írni..

a vizsgálataim:

dec. 9. 9 óra a 12. heti UH (12+ 5-6 napos leszek)
aztán Szentesre az integrált szűrésre

dec. 10. 13 óra 30 körzeti védőnő, ott kapom meg a vérvételre (a nagyra a beutalót), meg tán az AFP-s vérvételre is.

dec. 11. fogorvos, meg vmikor háziorvos.

jan. 6. saját védőnőm,

jan. 26. pajzsmirigyes doki (előtte még egy vérvétel)

de amint láttam más sem fog unatkozni.

Szép napot, majd ha eszembe jut vmi leírom, meg olvasok még vissza, mert a felét már elfelejtettem :oops: , pedig jegyzeteltem.

Pusz
Vendég

Sziasztok!

Nekem még senki se mondta a háziorvost és a fogorvost, pedig én is úgy tudom, hogy kell....lehet, holnap beszaladok a védőnőhöz és rákérdezek....

KépKép
amadea

Én a 13+3-nál voltam nuchaszűrésen és minden rendben volt. Betöltött 11. héttől betöltött 14. hétig lehet megcsinálni...emiatt nem csúszott a többi vizsgálat....16. héten lesz az AFP és a 19-én a nagy genetikai....

Anuk!

Hát nem semmi emberkék vannak szabadlábon az eü-ben (személyes tapasztalat), de ne foglalkozz velük, nem ér annyit!!! A férjednek meg nyugodtan magyarázd el, hogy téged zavar, amit csinál...

Engem anyóspajtás kerget az őrületbe, tegnap felhívott, hogy biztos kisfiú lesz? Meg hátha elnézték és mégis kislány, mert neki már van 2 fiú unokája és reméli, hogy tévedett a doki....Még egy ekkora parasztot.....

KépKép
amadea

Bvigh!

Cuki a babád :wink: !

Réka!

Én már álmodtam a babával :D

KépKép
amadea

Amadea: én rákérdeztem a védőnőt, hogy az első fogorvosi látogatást mikor kellene? Azt mondta, hogy az első trimeszterben.

a háziorvost is, de tudom, hogy lassan mennem kell receptért, inkább megvárom, és a kettőt együtt elintézem.
Vendég

Puszedli!

Én az első trimeszterről már lecsúsztam :? ...akkor elintézem a héten, úgyis szabin vagyok....kell valami beutaló? Vagy nekik kell írni valamit a kiskönyvbe?

KépKép
amadea

Nekem a fogorvos asszisztense azt mondta elég a kiskönyv, nem kell beutaló.
Vendég

Sziasztok Lányok!

Alig tudok feljönni. Múlt héten tanultam. Jelentem, sikerült a másoddiploma, úgyhogy többet az életbe nem akarok iskolába járni.

Nagymamám tegnap meghalt... Úgyhogy egy ideig megint nem leszek. És sajnos tegnap reggelre a kutyám is meghalt... Azt hiszem ez a 2008-as év vége nem az én csillagzatom. Majdnem egy hónappal halt meg később nagymamám, mint nagyapám. Nem tudtak egymás nélkül élni.

Egyébként egészségi állapotunk jó, csak a lelki van teljesen lent.

Kissmanó: köv vizsgálatom dec. 16. AFP

Puszi mindenkinek és vigyázzatok magatokra. A babik adataihoz és a képekhez gratula!

Puszi
torokka

Jó reggelt Lányok!

Remélem mindenkinek kellemesen telt advent 1. vasárnapja.
Mi jó vacsiztunk, és elkezdtük a lakás feldíszítését!

Zsu, ne aggódj, ha valami baj van a laboreredményekkel tuti felhívnak. Ha választott orvosod van, akkor ő, ha pedig a védőnő adta a beutalót, akkor ő. Egyébként nagyon édes a kép!

Mniki, egyszerre megyünk AFP-re. Én is december 22-én megyek, és akkor lesz a következő UH-m is a dokinál. Én az AFP-nél már 16+4 leszek. Remélem ez nem baj! Mármint valaki mondott olyat, hogy + 1-2 nap a megengedett. Ti hallottatok ilyesmit?

Anuk, UH-ra szerintem nem kell beutaló. Azt a doki csinálja. Én mondjuk a meddőségi centrumba járok, szóval hál istennek nekem a többire sem.
Holnap megyek laborra, a pénteki gyomorrontás miatt - bár szerintem teljesen jó lesz!
Anuk, a tüdőgondozón meglepődtem. Bár a kiskönyvbe be kell írni az tény, de nem gondoltam, hogy el is küldenek kismamaként. A 12. heti UH-nak azonnal megmondja a doki az eredményét. Ha kombinált tesztre is mész, akkor arra várni kell. De ha a nyaki redő mérete 2,5 alatt van, és az orrcsont látható, akkor szerintem már nincs okod az aggodalomra.

Csillagtáncos, holnap küldöm a papírokat..ma elfelejtettem behozni.

Réka, én pont ma álmodtam a babával. Azt álmodtam, hogy kislány, pedig nagyon fiút érzek. Majd meglátjuk.

Amadea, sajnállak az Anyós miatt. Fel a fejjel! Nekted ez a baba lesz a MINDENSÉG. Menjen kedves mama a fenébe, hogy ő tucatszámra számolja az unokákat, és úgy gondolja, hogy mivel ilyen "típusból" van már kettő, egy harmadik nem kell. Én azért finoman megjegyezném, hogy akkor a továbbiakban ne is érdeklődjön...

Képzeljétek, hétvégén elkezdtem összeírni a kelengyelistát. Most majd kinézegetem mit szeretnék, mert mi már karácsonyra babás cuccokat kérünk!
Már csak 23 nap. Ajándékot meg még nemhogy nem vettem, de ki sem találtam...

KépKép
KépKép
kfnoémi

Anuk: nekem már okt. 28-án megvolt a genetikai UH időpontja, lehet most is megkapom a 18. heti Uh-ra az időpontot.

Én is álmodtam már a babánkkal.
És hogy lány, és Nóra Aurórának kell lennie :roll: .

Kata: részvétem a nagymamád és a kutyád miatt is!!!
Vendég

Kata!

Őszinte részvétem! :(
Másoddiplomához azért gratulálok! (Én ezt az egyet is végig szenvedtem, tuti többet nem ülök be az iskolapadba)

KépKép
amadea

Hali megjöttem én is.

Hát a tüdőgondozót inkább hagyjuk, az első légzésfunkcióm nem volt mérhető annyira szar lett. A másodiknál 4 pontból 2-nél érte el a normál alsó határértéket, de épp hogy csak. :( A doktornő szerint nálam még rosszabbodni fog ezek szerint az asztmám a baba miatt, lehet kórházba kell feküdnöm ha elkezd nőni. Már mondtam is, mint az X aktákba a főnök aki húzza maga után a kis oxigénpalackját.

Megvolt az UH is képzeljétek!!! 13+4 a baba! Nomármost össz vissz két adatot tudok, hogy mi micsoda, valaki besegíthetne.

CRL 79 mm (a kis dög jó nagy pocija van, szép nagy)
BPD 25 mm (ez a fejméret?)
THQ 21 mm
Fl 13 mm
Hl 12 mm
NT 1.4 mm (normál, azt hiszem ez a tarkóredő)
Orrcsont 4.3 mm (normál)

Aztán kiderült, hogy a méhlepényem mellső fali, így a lábát alig tudta lemérni, mert mögé van bújva. Valszeg ezért is nincs hasam. De kapálózott a kisvakarcs, öröm volt nézni. Amikor a kezét nézte jól belenyomta a hasamba a bigyót, a pici meg beintett, legalábbis hirtelen felemelte a fejéhez a kezét. :) Szépen ver a szive.

16 hetes AFP 2008.12.29-én lesz, magyarán a baba mostani mérete szerint 18+4 leszek akkor!!! A 18 hetes uh pedig majd januárban, arra még nem kaptam időpontot. Na erre varjatok gombot :) Még utóbb minden kötelező hivatalos vizsgálatról lecsúszok, de ha baja lesz a Pocoknak úgy beperelem őket, hogy attól kódulnak.

Persze tiszta ideg voltam, mert "drága jó apuka" hogy szakadna meg! Azt mondta, hogy vesz ki szabit, mert látni akarja a kölkét. Erre nagyságos úr naná, hogy végigheverészi a délelőttöt. Próbáltam hívni, persze mobil lemerülve, vonalas nincs. Mire őméltósága betámolygott persze végeztünk, és még neki állt feljebb, mert hogy így is előbb beért, mint amire volt időpontom, és különben is... :( Komolyan mondom néha annyira utálom a fensőbbséges modorát, hogy meg tudnám fojtani, majdnem bőgtem mikor egyedül mentem be. Persze ott helyben leordítottam a fejét, hogy majd a szülésről is késni fog, és még szerencse, hogy a gyerekcsinálást nem késte le amilyen.
Vendég

Szia Anuk!

Gratulálok az UH-hoz. A rövidítések:

CRL:ülomagasság,/fejteto-popsi között/

BPD:két falcsont közötti távolság,ha a baba fejét szembol nézzük,a fej "szélessége".

OFD:fronto-occipitális távolság,ha a baba fejét oldalról nézzük,a fej "hossza".

THQ:thorax,mellkas átméro

AD:abdominal,hasátméro

FL:femur,combcsont meghatározás,

HU:humerus,felkar hossza.

Egyébként ez egy jó oldal: http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html

Képzeljétek bejelentkeztem 4D-re. Írtam, hogy a férjem nem tudott eljönni pénteken és ezért nagyon szomorú volt. Ezért úgy dönöttem, hogy meglepem - télapóra - egy mozizással. A 4D genesisbe megyünk. Nagyon kedvesek voltak a telefonban. Azt mondták, hogy kb. 30 perc lesz a vizsgálat, mindent megnéznek, megmutatnak. Óránként mennek a páciensek, így mondták, hogy ha a gyerek esetleg túl aktív vagy ilyesmi, akkor is lesz bőven időnk.
Ráadásul tök jó, mert tőlünk 5 percre vannak, és vasárnap is nyitva vannak, úgyhogy vasárnap 12-re megyünk! Már alig várom. Azt mondták 80-85%-ban meg tudják mondani a baba nemét!
Annak nagyon örülnénk, és kitaláltam, hogy titokban tartjuk és az lesz a karácsonyi meglepetés - persze nektek azért elmondom!

Anuk sajnálom, hogy a párod miatt így kiborultál. Szerintem teljesen jogos a kérésed. Én beszélnék vele. Régebben jártam pszichológushoz, mert voltak olyan érzéseim, amivel egyedül nem bírkóztam meg. Ő tanácsolta a következő technikát:

Szólj a párodnak, hogy beszélni szeretnél vele. Előre mond meg neki, hogy mikor és miről. Tedd hozzá, hogy nem veszekedni akarsz, és gondolkozzon ő is a témán.
Amikor leültök, szerintem a legjobb, ha Te kezded, mert Te kezdeményezted a beszélgetést. A tehcnika lényege, hogy egyikötök se szól bele a másik beszédébe. Nem keres kifogásokat, nem ígérget, egyszerűen meghallgat. Aztán ő jön. Ő is elmond mindent. Az sem baj, ha sírsz, az biztosan őszinte.
Ennek az egésznek az a lényege - és ezt a párodnak is mond el már az elején - hogy mindegy, hogy ő hogy látja a dolgokat, ezek a TE érzéseid, és hiába nem a megbántás a szándéka, ha mégis ez lesz a vége.

Nálunk ez nagyon bejött. Volt nálunk is sírás, de bejött. Utána megbeszéltük, hogy hetente újrabeszéljük a dolgokat. Nem is kellett talán még 1-2 alkalommal. Attól, hogy nem vágtunk egymás szavába, nem torkollott az egész veszekedésbe, és megértettük egymást. Olyan dolgokra is fény derült amire nem is gondoltam. Pl. én is megbántottam Őt, pedig nem is tudtam róla. De elmondta, és azóta teljesen másképp figyelek rá!

Sok sikert hozzá!
Egy biztos: egy kapcsolatért meg kell dolgozni. Ha megszületik a baba, az a kapcsolatnak is egy nehezebb időszaka lesz: kialvatlanság, a babával való törődés - egymás hanyagolása. Most van itt az ideje a problémák átbeszélésének!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Auk!

Van egy időintervallum, amikor ezeket a vizsgálatokat el lehet végezni, ezt ők is tudják.....nekem is januárban lesz nagy genetikai...18-20. hét között szokták általában végezni, de még 20++6-nál sincs lemaradva az ember....nyugi....

KépKép
amadea

Bocsi, Anuk kart lenni :oops: ...

KépKép
amadea

Köszi Noémi

Tudod nálunk ez a beszélgetős dolog nem jön be. :( Ahányszor próbálkozom beül a számítógép elé, és onnantól fogva nem hajlandó velem foglalkozni. Ha kinyomom neki, vagy megkérem, hogy figyeljen egy kicsit rám, persze nem ér rá, s olyan minősíthetetlen hangnemben, hogy totál kiakaszt.

Megpróbáltam neki megmondani, hogy nagyon megbántott, mert már nem először fordul elő, hogy az ígéreteit nem tartja be. Milyen dolog az, hogy azt mondja bejön velem, aztán meg hagyjam aludni, mert az előbbi vizsgálatra nem jön velem, az uh-ra majd jön. S mint mondtam még ő volt felháborodva, hogy mertem nélküle bemenni. El sem tudtam érni. :(

Egyébként szerinte amióta várandós vagyok egy kibírhatatlan hisztérika lettem, aki állandóan bőg, és mindenért vinnyog. Szal ahhoz képest, hogy együtt akartuk a babát, mintha most úgy döntött volna, hogy neki nem kell. Totál elutasító mostanában, mindig megvárja amíg elalszom csak utána fekszik le stb. Egész nap két szót nem lehet hozzá szólni. :(

Az anyjáról meg ne is beszéljünk. Mintha direktbe csinálná, hogy nyitálja a hűtőt meg büdösebbnél büdösebb kajákat főz. Pacal, velő stb... Persze csak a kisfiának, felőle én éhen is halhatnék, eszébe nem jutna megkérdezni, hogy nekem van-e mit enni. Nomeg persze állandóan szekál, hogy bezzeg ő nem volt rosszul és nem hiszi el, hogy nem csak szórakozom, bezzeg ő csak 9 kilót szedett fel és én már eleve túl kövér vagyok...Na abbahagyom, mert csak panaszkodni tudok :( De ha nem változnak a dolgok egyedülálló anyuka leszek...
Vendég

Anuk: megértelek, hogy kiakadtál, én is kiakadnék.

Mondjuk tényleg jó lenne beszélnetek róla. Még ha kicsit döcögősen is indul, meg kellene tudnod miért viselkedik így, lehet csak beijedt kicsit.

Nekem is van tüdőbetegségem (sarcoidosis), és most épp jó állapotban voltam, hogy terhes lettem, a röntgent megúsztam, de most már el kellene mennem nekem is, hogy nem-e rosszabbodik a betegség.

Remélem nem fog nagyon rosszabbodni az asztmád!!
Nem próbálkoztál homeopátiával?

és gratula az Uh-hoz!

Tegnap a férjem is kiakasztott este, mert én meg feszt éhes voltam, és hiába ettem, nem múlt el. És már majdnem sírtam, hogy 3 órája tömöm a fejem, és éhen halok, mit egyek. Ő meg se hall se lát. Mondom köszi, h ennyire érdekel. El kezdi nem orvos, nem tudja mi a bajom. Mondom nem azt várom el, hogy meggyógyíts, hanem adtál volna ötletet, hogy mit egyek. Persze, már félálomban volt, szóval nem érdekelte, nekem meg persze rosszul esett, le is csesztem, h rohadtul érdekli mi van velem.

Kfnoémi: ez tök jó ez a technika amit leírtál, bár vhogy én is így szoktam kezdeni a nagy beszélgetésinket.
Vendég

Sziasztok!

Anuk, akkor azt tudom mondani, hogy kitartás! Lehetséges, hogy bár együtt akartátok a babát, most hirtelen nem tud mit kezdeni ezzel az egésszel. Változások, felelősség, stb.
Egyébként szerintem ebben az esetben az is segít, ha kiírod magadból, és elküldöd neki e-mailben...hátha az majd észhez téríti.

Az anyós témához nem tudok mit hozzászólni. Nálunk hál istennek nincs ilyen probléma. Egyébként úgy gondolom, hogy a párnak kell egy véd és dacszövetséget kialakítania, és szembeszállni a gonosz anyóssal. A párodnak kéne rendre teremteni az anyukáját. Végül is Te leszel a gyermeke anyja. De gyébként maga alatt ássa az arkot. Ha ilyen, akkor majd úgysem fogod úgy szervezni az életeteket, hogy sokszor menjetek hozzá, vagy ő vigyázzon az unokára - akkor majd jön a sírás rívás..

Puszedli..gondolom, hogy kiakadtál. Sokszor vagyok én is ilyen, főleg reggel. Akkor idegesít, ha mellettem van. Nem tudom miért alán egyszerűen a hormonok...de remélem lenyugszunk hamarosan! :D

KépKép
KépKép
kfnoémi

jajj lányok: kérbve kérlek, hogy a vizsgálatok adatait írjátok meg nekem priviben IS. elolvasom itt a hozzászólásokban, de ha akkor épp nincs időm a táblázattal foglalkozni, akkor utólag visszaolvasni s kihámozni a dolgokat, kissé necces.
szóval az előző tábla óta aki a fórumra írta, megkérem ollózza át privibe, mert most is rohanok a lányok után.
megértéseteket köszönöm.

Kata: ez borzasztó: tényleg nem neked, nektek jár ez az év vége. még a kutyu is, nem elég a rokonság.
remélem a jövő évben csupa öröm fog érni titeket, minden rossz huss.

léptem, nincs tovább időm, bocs.

ja, bunkó, tuskó pasikhoz kitartást, én is bőgtem tegnap az enyém miatt. lehet alapból nem, de így bébbel a pocokban érzékenyebbek lennénk. csak ezt ők nem tudják (vagy nem akarják) elfogadni.

Kép
kissmanó

Kissmanó ment priviben is, de hogy ennyi hogy fér bele a táblába?
Vendég

Sziasztok!

Anuk! Nagyon sajnálom, hogy ilyen a párod! Régebben is ilyen volt, vagy csak most lett ilyen?
Írd csak ki a mérgedet, az is segít. Legalábbis nekem jót tesz,ha valakinek elmondhatom.
Remélem változik majd, a párod hozzáállása, ha meglesz a baba. Nekem van 2 ilyen ismerősöm. Az egyik párja 180°-os fordulatot vett, a másik sajnos nem. Viszont a másiknak mindig azt mondom,hogy tudtad,hogy ilyen. Tudom, ez nem vigasz, de tényleg ilyen volt, csak ha "gondok" vannak, nehezebben viseli az ember.
Anyóssal meg ne foglalkozz. Nekem szerencsém van, 30km-re lakik tőlünk. Egyébként jól kijövünk, ezért nem is értem igazán az anyós gondokat. Szerencsére ebből kimaradok.
De látod, a baba szépen fejlődik, és ha már meglesz, nem is fog érdekelni a párod. (persze nem szó szerint)

A rosszullétem szerencsére rendeződni látszik. Tegnap, meg ma már csak de. volt nálam róka koma, azóta jól vagyok. Remélem nem kiabálom el. végül is már a 12. hetet taposom a doki szerint. Ugyanis egy pár nappal nagyobbnak találta macikánkat.
Ja, ezt a nevet tőle kapta, mert azt mondta olyan, mint egy barnamaci, nagy a feje......Vicces kedvében volt éppen.
Tegnap még vásárolni is volt erőm. Kaptam egy sálat meg egy sapkát.

Zsu

Kép
bvigh

Kata!
Részvétem a nagymamád miatt.
És persze a kutyus miatt is.
Ennyi rossz után most már csak jó jöhet, fel a fejjel! Tudom nem könnyű.
Gratulálok a vizsgádhoz, és a babához.Szépen fejlődik.

Zsu

Kép
bvigh

Sziasztok lányok!

A teljesség igénye nélkül fogok válaszolgatni, sorry.

Heni, merre vagy? Meggyógyultál már? Tessék jelentkezni!

Anuk és minden pasival bajlódó kedves, az enyém is dinka volt tegnap, de nagyon. Azért ilyenkor még 15 év után is meg tud lepni, mert annyira normális ember, és annyira ritkán akaszt ki, de akkor alaposan. Szerencsére ilyen gyakorisággal belefér, de akkor is :evil:
Lehet, lóg valami a levegőben amitől begőzölnek. Kitartást mindenkinek!

Megjött a kombinált eredményem, negatív hála Istennek, 1: 690 ill. 1:33000.

Torokka, őszinta részvétem a mamád meg a kutyusod miatt!

Puszi mindenkinek!

Benta

Kép
benta

Jaj, Lányok!
Szörnyű eddig a napom! Ma korán keltem, rohannom kellett a suliba! Ott vettem észre. hogy van egy kis barnázásom. Eléggé megijedtem, mert nekem eddig semmi nem volt, még a hüvelyváladékom is tök normális volt, semmi tünet, msot meg! Délre végre hazaértem, meg a párom is, nagyon beijedtem, hoyg mi lesz, főleg itt kint külföldön, mit csináljunk?? mert hát ehhez kellene doki... Megpróbáltam felhívni az enyémet, ugye pont nem elérhető, a védőnő se volt az, bár az nem tudom, tudott-e volna vmi értelmeset. Már úgy bőgtem, hog ymi lesz velünk, míg Istvánnak eszébe jutott, hogy az ügyeletes doki lehet, hogy az, akit ő ismer, és akinél múltkor az AFP-beutalót a védőnők mondták, hogy irassuk alá. Na akkor felhívtuk őt az ügyeleten. Elég kedvees volt, azt mondta,hogy feküdjek, meg szedjek MagneB6ot, E vitamint (Az Elevitben vannak ezek, de gondolom pluszban), meg még egy gyógyszerrt mondott, de ez receptes: pipolfen a neve. Hát pont most kell Istvánnak Bp-re mennie, csak holnap jön, de legalább ezeket meg tudja venni. Felhívtuk egy most szült barátnőnket, hogy irasson fel nekünk ilyen gyógyszert a dokijával...

Úgyhogy most fekszem, és eléggé beijedtem. De valószínű semmi baj, mert elég kis mennyiség, és nem piros csak barna, de akkor is. István már kinézte a kórházat térképen, hogy ha gáz an, menjek el oda taxival...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csillagtancos 2008.12.01 14:35-kor.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Csillagtáncos: a pipolphent ki ne váltsd! nekem is felírták, ott van a szekrényben, oan mint a dedalon, beveszed reggel meg este és egész nap alszol tőle, csak nyugtató, semmi egyéb. Vagyis sztem felesleges, Amadea szerinted?

Egy kis barna nem baj, pihenj sokat!Lehet hogy most volt egy hormoningadozásod, hisz a méhlepény ilyen körül veszik át a hormontermelést!

Benta: örülök, hogy a kombinált teszt eredménye jó lett!
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm Mindenkinek aki válaszolt a múltkori kérdésemre!

További szép napot Nektek!
20140328174041

Kata, sajnálom, hogy ilyen rosszul alakul az év vége. De gondolj arra, hogy a kisbabáddal milyen nagy ajándékot kaptál, ez bearanyozza az egész évedet! Persze a nagyszülők elvesztése nem könnyű - de gondolj arra, hogy egész életükben együtt voltak - jobb így nekik!

Benta, gratulálok a jó eredményhez!

Csillagtáncos! A lényeg a sok pihenés, testben és lélekben egyaránt. Az ikres barátnőm is ilyentájt járt így - mondjuk ő vérzett is, és kórházba került. A lényeg, hogy a dokija azt mondta neki, hogy a vérnyomása se emelkedjen, szóval tényleg csak lagymatag sorozatokat nézzél, és ponyvákat olvass! A Magne B6-ot +ban nyomasd. A barátnőm napi 1500 mg-ot kapott, szóval csak nyugodtan! Emelett mehet az Elevit és e vitamin is. Én nem ismerem ezt a gyógyszert, de ha nyugtató, akkor tényleg felesleges!

Majd jelentkezz!

KépKép
KépKép
kfnoémi

én is kaptam az 5. heti barnázás miatt. Hazaértem, dél körül volt, bevettem, és 6-kor alig tértem magamhoz.
Aztán este megint, 8 felé már megint aludtam.
Aztán elolvastam a betegtájékoztatót, mondom azért annyira stresszes meg ideges nem vagyok, nem kell ez nekünk.
Vendég

Sziasztok!

Csillagtáncos! A pipolfen tényleg nyugtató, bár az is tény, hogy "lenyugtatja" a méhet is, tehát van simaizomrelaxáló hatása. A fekvés és a Magne B6 (az Eleviten felül) elég kell legyen....Azért nem árt, ha van kéznél valami...Én elmennék a helyedben dokihoz, ott is kell legyen ügyelet és EU-n belül el fognak látni, mert van erre megállapodás....egyébként nagyon valószínű, hogy átmenetileg kevés a sárgatesthormon: sárgatest sorvad, placenta még keveset termel,de erre is van gyógyszer...

KépKép
amadea

Valaki írta korábban, hogy mellső fali a lepénye és nincs nagy hasa, csak szeretném megnyugtatni, hogy szép nagy pocakra számíthat :wink: ...
Nekem meg tipikus "fiús", előre hegyesedő pocim van...

KépKép
amadea

Köszönöm a megnyugtatást! Most már job egyébként, mert megszűnt. De ezt a napot meg a holnapit mindenképpen ágyban töltöm, ha nem is lesz már semmi. Nem árt az óvatosság! Ha gáz lesz, vagy újból jön, és nem marad abba, akkor tényleg elmegyek itt a kórházba, de remélem, tényleg csak az ijedtség volt nagyobb! :)

Kata: részvétem kívánom én is. A diplomádhoz pedig gratulálok, legalább azzal nem kell bajlódond már!

Nekem egyszerűen semmi,de semmi panaszom nincs a férjemre! Hihetetlenül figyelmes velem, és baromi lelkes a babával kapcsolatban. Már most egy csomót dumál neki, többet mint én! :lol: De sajnállak titeket, lehet, hogy ők így dolgozzák fel. Vagy nekik is lehet rossz napjuk, bár Rodnak ezek szerint túl sok rossz napja van mostanában... :( Nálunk azért is megy ilyen könnyen szerintem, mert István már nagyon-nagyon szeretett volna babát, és nagyon-nagyon boldog! (persze én is nagyon boldog vagyok, de én előtte annyira nagyon nem akartam mint ő, csak úgy voltam, hogyha jönnie kell, jöjjön. De most már teljes eufória)

Csillagtáncos

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!
Mától visszajöttem dolgozni, így lehet, hogy ritkábban tudok majd jönni.
Kata, részvétem a mamád és a kutyusod miatt! Sok erőt kívánok! Remélem, hogy a babátok felejteti ezt a sok rosszat, ami az utóbbi időben történt.

Csillagtáncos, azt hiszem vérzés esetén a Rutascorbint szokták még felírni, de lehet, hogy ezt csak abban az esetben, ha heamatóma van. A pihi biztos sokat segít.

Nekem is mellső falon van a méhlepény. Lehet, ezért ekkor már a hasam :shock:

Pusszantás mindenkinek!

KépKép
süni76

Süni nekem is mellső fali, és mögötte van a baba. A doki szerint pont ezért nincs hasam :D De már készülök a bálnaságra, meg hogy valszeg tényleg oxigénpalackon leszek.

Viszont ha továbbra is így fejlődik Pocok nem is lesz érdemes 56-osnál kisebb rucikat néznem, sőt :D Az apja is egy égimeszelő, lehet azért ilyen hosszú. Én meg nagy súllyal születtem, lehet azt is örökli.

Egyébként pedig a megbeszélgetés eredménye: nincs miért bocsánatot kérnie, én tehetek róla, hogy nélküle bementem, meg a doki. Plusz fogjam vissza magam a hisztériámmal, mert elege van belőle. Hát szóval úgy látszik tényleg meggondolta magát és nem akarja a gyereket. Előtte teljesen máshogy viselkedett. 3 és fél mézesév után jön a pokol, mert terhes lettem...
Vendég

Anuk!

Párodnak egyszerűen nincs igaza, a férjem is szokta olvasni a fórumot (vagyis együtt szoktuk) és teljesen kiakadt a hozzáállásán :( , én nem is tudok mit írni neked....sok kitartást hozzá...

Én 62 centivel születtem :wink: ....

KépKép
amadea

Kedves Topictársak,

Kedves Kata, részvétem a nagyszülők miatt. Remélem, amilyen koncentráltan kijutott neked a rosszból idén, annál koncentráltabban részesülsz a jóból, örömből ezután. Szerintem nem véletlen, hogy most várod a babát, a sors így ad erőt a rosszak elviselésére, elfeledésére.

hát remélem a hétvégi betegeskedők kilábaltak lassan a náthából, ellenkező esetben jobbulást mindenkinek, sok-sok vitaminnal.

Lenne egy kérdésem: olvastatok arról, hogy lehet-e intimtornát végezni, most így, a 12. hét után? Bizony mikor tüsszentek egy nagyot, egy-két csepp elcseppen :oops: azért nem szeretném, ha ez rosszabbodna. Kicsit meg is vagyok ijedve, mert még ilyet nem tapasztaltam.

Háát, a várandós kispapákhoz meg rengeteg türelem kell, ezek szerint ...ez az "egyedülálló kismama" elég ijesztően hangzott, bár lehet érdemes lenne ráijeszteni a pasira, még akkor is, ha túlzás. Ha szép szóból nem értenek...én sajnos mindig gyáva voltam ilyen drasztikusan ijesztgetni, és mindig mg is bántam.
Az email írása szerintem is jó ötlet, azt van ideje többször átolvasni, és tényleg nem szól bele

Holnap megyek a második vizsgálatomra, szorítsatok, majd jövök beszámolni! Szép estét
preta

Preta! Én múltkor láttam a védőnőnél a Kriston intim torna plakátját, és azon az volt, hogy szülésre felkészítésnek is jó, vagyis terhesen is lehet rá jelentkezni. Szerintem, ha még nem végeztél tanfolyamot, akkor ne a könyvből kezdd el, így babával, mert biztosan személyre szabottabb a tanfolyam. Anyukám nemrég volt, és azt mondta, hogy mindenkinek adtak külön személyre szabott gyakorlatsort is. Én kb a 6. hónapban tudok majd csak menni, remélem, még akkor is szabad lesz elkezdeni!

Na, lassan elalszok, ki kell heverni a nagy ijedtséget! Már egyébként elmúlt a barnázás, csak a hasam fáj kicsit (lehet, hogy attól van, hogy megint nincs étvágyam, és nem tudok sokat enni? Ez a gyerek joghurton, túró rudin és gyümölcsön fogja kihúzni a pocaklétet, kezdem sejteni... de hogy túl sok husikát nem sikerül leküldeni neki...)

Jó éjt!

CSillagtáncos

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

egyszerűen nem tudom beállítani, hogy a fórumnak megfelelő méret legyen a hozzászólás, és ne kelljen odébbgörgetni! Nem tudom, miért nagyobb a tiéteknél? Ért valaki ehhez?

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Már megint csak olvasgatni volt időm szinte. Bocs, ha nem válaszolok mindenkinek!
Sosi!
Mi ez az öregasszonyos duma? Öregasszony Neked az öreganyád, már bocs! :D Még ha első baba lenne, akkor sem mondanám...

Anuk!
Sajnálom, hogy a párod így viselkedik. Szerintem egyszerűen csak be van sz..va! Tudod, a felelősség, meg minden. Tudom, nagyon személyes kérdés, de hogy álltok a házasélettel? :oops: Szóval van e sex? Bocsi, ha nagyon személyes, nem muszáj válaszolnod!
Csak azért kérdem, mert ez is lehet az oka...
Arra ne is gondolj, hogy pokol következik, csak 180 fokot fordul a világ veletek hirtelenjében. Ezt mindannyian átéljük, ráadásul most érzékenybben vesszük le a dolgokat, mint eddig.
Úgyhogy beszéljétek meg!
Most mennem kell, megy a villamosom. Puszi!
Holnap jövök!

Kata!
Őszinte részvétem!

Kép
ácica

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:17-kor.

Heni

Kép
szheni

Jó reggelt Lányok!

Gyorsan visszaolvastam a tegnap estét, mert egy megbeszélésre kell mennem, és kíváncsi voltam mi a helyzet Csillagtáncossal.
Örülök, hogy megszűnt és már jobban vagy! Amit Amadea írt, teljesen igaz lehet, de az is lehet, hogy megerőltetted magad, és így figyelmeztet a szervezeted, hogy ez most egy más állapot!

Anuk, sajnálom, hogy az első forduló ilyen rosszul sikerült, de ne add fel! Igaza van Szheninek vsz csak beijedt...de ezen tényleg muszáj lesz változtatnia, és ezért Neked is mindent meg kell tenni. Egyébként jó kérdés, amit Ácica kérdezett. Ez is lehet a probléma - bár hozzáteszem véleményem szerint ez annyira önző dolog lenne...de nem minden pasi egyforma.

Szheni, nem a napokban mész 4D-re? Én is írtam tegnap, hogy bejelentkeztem vasárnapra, de nagyon kíváncsi lennék a beszámolódra!

Petra! Az intim torna tanfolyamról: ez minden nőnek ajánlott minden korban és élethelyzetben - így terhesség alatt is. Én is jártam ilyen tanfolyamra, de újra szeretnék elmenni - mert úgy gondolom, hogy mikor egy ilyen nagy tettre készülök a hüvelyemmel - nem árt karbantartani. Egyébként ha már most vannak ilyen problémáid mindenképpen javaslom! Én egyébként pesti vagyok, és a Kriston Andrea által tartott tanfolyamon voltam! Fenomenális az a csaj! Egyébként sok dolgot mond a szülésről is, ezért én inkább a 2. trimeszter vége felé tervezek újra menni. Amikor én jártam úgy volt, hogy kb. 2 órás volt az óra és óra után a kismamák még bent maradtak pár percig, akkor csak velük beszélgetett! 5 alkalmas volt a tanfolyam, és kb. 10 000 Ft volt. Van hétvégi kurzus is, az két napos, napi 5 óra. Szerintem az nagyon tömény, mert nagyon sok infót kapsz...és valahogy nem olyan az egész, hogy jegyzetelni lehetne...akkor az ember - szerintem - elveszíti a fonalat!

Tegnap megkaptam az első babaruhát! Világoskék...hát remélem hétvégén kiderül, hogy jogos - e...bár nekem is előre csúcsosodó pocakom van!

Kellemes napot mindenkinek!

KépKép
KépKép
kfnoémi

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:17-kor.

Heni

Kép
szheni

Hali bekukk, mert tanulnom kéne.

Megírtam a levelet. Megpróbáltam korrekten elmondani, hogy mi vele a bajom, és jobban esne, ha nem azt venném észre, hogy a sógor jobban érdeklődik és jobban várja mint az apuka. Bazsi (sógor) este elképesztő volt. Megnézte a képet (sajna a szkennelést hajtom most, nemtom mikor lesz kép), vigyorgott, hogy milyen aranyos, már mindene megvan, meg hogy mekkora, és milyen kár, hogy nem lehetett levideózni megnézte volna, hogy hogy ficánkol.

Hát a szex amióta megvan Pocok erősen redukál a nulla felé. :( Sokszor voltam rosszul, s mint anno írtam inkább este volt a haldoklós fázis. Gondolom nem épp vágykeltő képsorozat, hogy egész este öklendezek stb. :( Amikor meg jobb napom volt, alig lehetett apucit elkapni. Mindig húzódozik, meg hogy baja lesz a babának, meg nehogy megnyomja, meg így meg úgy. Pedig nyilvánvaló jele volt, hogy nem ártana neki sem egy kis feszültségoldás :oops: Az a baj, hogy az egyik haverjának így ment el a baba. Szex után, és hiába mondom neki, hogy a mienk jó helyen van megtapadva, meg jó helyen fekszik egyszerűen hallani sem akar róla.

Most néztem meg a ciklus.hu-n nov.15-én voltunk utoljára együtt.
:oops: Szánalmas. Na megyek tanulni, holnap röpke, és semmit sem tudok.
Vendég

Sziasztok!

Heni, nagyon várom a beszámolódat! Megpróbálok este feljönni, de legkésőbb holnap reggel akkor én is megtudom, hogy mit várhatok a vasárnaptól. Nekem is azt mondták, hogy 80-85%-ban meg tudják már mondani a baba nemét!

Kíváncsi leszek mekkora Balta baba. A pocakom már megint nőtt! 65 cm-es derékről indultam, és most tartok 73cm-nél, de igazából a köldököm alatt van kidudorodva a hasam. Ti méritek? Szerintem olyan jó dolog!

Anuk jól tetted, hogy megírtad a levelet. Egyébként, ahogy leírod, szerintem nagyon valószínű, hogy ez lehet az oka. Mármint a szex. Vannak olyan pasik, akik amikor megtudják, hogy gyerekük lesz - aki jelenleg pocakban van - egyszerűen nem tudnak ugyanúgy nézni a párjukra. Viszont a másik oldala a dolognak, hogy a szükségleteik nekik nem változtak. Szóval gondolj csak bele, hogy a korábbi intenzításból hirtelen nulla lett, miközben az ő testében semmi sem változott. Szerintem az átmenet mindenhol intenzítás csökkentéssel jár, ráadásul a mi hormonjaink ilyen téren az első trimeszterben takarékon vannak. De muszáj egy kicsit megerőltetni magunkat! :D

Ráadásul ha még ilyen rossz példa is van, akkor pláne érthető.

Jól teszed, ha odaadod neki a levelet...illetve javaslom a feszültségoldás "egyéb" formáit! Vesd be magad! :D

Egyébként ez az időszak nagyon is fontos, hogy fokozottan odafigyeljünk a férfiakra. Gondoj cssak bele, eddig kizárólagosan rá figyeltél ő volt a középpontban. Most pedig jön egy új emberke és elveszi a kényelmes kis helyét. Nekik is fel kell ezt dolgozni!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Anuk: remélem a férjed hamarosan észhez tér, de tuti, hogy beijedt. És még kell neki egy kis idő, hogy feldolgozza, hogy kispapi lesz. Sok türelem, kitartás!! Remélem mielőbb megoldódik ez a dolog. Kíváncsi vagyok az e-mailre mit reagál!

Amúgy az én férjemre sincs panasz szerencsére, ez a vasárnap esti kivétel volt.

Heni: a pocim jól van, csak a vakbélműtét helyénél érzek szurkálást.
Jobbulást, remélem hamarosan eltűnik a köhögésed!
Alig várom, hogy holnap reggel legyen és elolvassam a beszámolódat, hogy mi volt a 4D-n.

Csillagtáncos: ugye azóta nem volt barna?

Ácica: jó sokat dolgoztatnak, ne hagyd magad!! 1 hét múlva ilyenkor mi is túlleszünk a genetikai UH-n!

Puszi, szép napot!
Vendég

Jajj, a lényeg, már 3. éjjel, hogy csak egyszer megyek pisilni! ás ma nem is voltam este 10-től csak reggel 5-kor mikor a férjem kelt. Jajj, de jót aludtam!!
Vendég

Anuk!
Mi okt. 3-án voltunk utoljára együtt....és soha, még csak egy fél szóval se vágta a fejemhez....nálunk is hasonló a probléma csak itt velem van a "baj", mert egyik barátnőm szeptemberben vesztette el a babáját szex után és nekem emiatt visszatérő rémálmaim vannak...
Én is kíváncsi vagyok, mit szólt az e-mailhez!

Csillagtáncos!
Örülök, hogy jól vagy, vigyázz magatokra!

Heni!
Várom a beszámolót a 4D-ről...mi decemberben megyünk....

KépKép
amadea

Megnéztem én is a kiskönyvet, hogy még milyen vizsgálatokra felejtettek el elküldeni....és most látom, hogy az első UH-s pecsétem is kimaradt....ilyenkor mi van? Ott voltam, papírom van róla és mégse kaptam pecsétet.....

KépKép
amadea

Amadea: az a 7. oldalon van? vagyis oda kellene? Ahhoz a római I.-eshez a táblázatban?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.02 13:22-kor.
Vendég

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:18-kor.

Heni

Kép
szheni

Jajj, Heni, ne ijeszgess! ahogy elkezdted írni úgy megijedtem.
Sajnálom a doktor bácsit, részvétem az anyukája miatt.
Meg azt is hogy így ma nem tudtok elmenni!! De majd pár nap múlva, ami késik, csak később jön el!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?