Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Eszter, Edith:
Köszi szépen a tanácsokat. Amióta ezeket kérdeztem, már sokat változott a helyzet! :) Most már nem kéri napközben a pelust, sôt, ma elôször mindig magától szólt, mikor pisilnie kellett. Én néha kérdezgetem, de ô mondja, hogy nem kell. Most már rá merem bízni, mert tényleg szól. Van persze, hogy kicsit elkésik, de olyankor nem ereszti be az egészet, hanem egy-két csepp után visszatartja. Biztos az éjszakai is alakul magától. Sajnos mostanában egyre kevesebbszer alszik délután, de az is biztos, hogy az éjszakai alvása nagyon hosszú, van, hogy 12 óránál is többet alszik, úgyhogy gondolom, ezért nem álmos napközben. Én nem bánom, legalább este van egy kis nyugtom, mert ha délután is alszik, akkor még 1/2 11-kor is folyton jön ki a kis ürügyeivel.

Gyula ma érkezik haza, már nagyon várjuk!

Kriszta:
Örülök, hogy néha azért be tudsz nézni, gondolom, rengeteg munka egy ilyen vásárt megcsinálni. Remélem, jól fog menni!

Megyek, vár a dolgozatkám!
Puszi
zsuzsi 81

Sziasztok!

Csak kivancsisagbol kukkantottam be, hatha van egy kosza hsz., es mekkora meglepi ert! Alig gyoztem visszaolvasni. :D

Orulok, hogy mindenki jol van es a gyerkocok is szepen fejlodnek. Jo volt kepeket is nezegetni, tegyetek fel meg nyugodtan! Majd en is rakok fel fotokat, csak kicsinyitenem kell. Egy nyari kep van Lollirol, amit mar lekicsinyitettem, azt mindjart megkeresem es felteszem.
Mi is jol vagyunk, Lolli is szepen fejlodik. Angolul mar sok szot mond, magyarul kevesebbet. Pedig tobb magyar beszedet hall, csak valoszinuleg az angol nyelv konnyebb. Megerteni megerti a magyart is, csak a beszed varat meg magara. O is nagyon jokedvu es baratkozo tipus, mint Alida es nagy szineszno is a kiscsaj. Apaval szoktak tarsasagban eloadni es meg meg is hajol utana a kisasszony. Nem tudom, hogy emlkeztek-e regen, hogy kerdeztelek titeket a babajelekrol. Itt vannak ilyen foglalkozasok, de sajnos nem jutottunk el, mivel mindegyik messze volt tolunk es egyenlore nem vezetek Angliaban. Viszont vettunk dvd-ket, konyvet es csinaltuk itthon. Most mar nagyon megy a lanynak es szerintem az nem igaz, amit sokan mondanak, hogy visszatartja a beszedfejlodest, a jelelos babak kesobb szolalnak meg. Akik kifejlesztettek ezeket a jeleket, pont azt mondjak, hogy segitik a beszedfejlodest. Ezt en abbol gondolom, hogy pont azokat a szavakat kezdte el eloszor mondani, amiket mutogattunk is neki. Ketnyelvu babaknak meg kulonosen ajanljak. Szoval, ha lesz meg babatok, nagyon ajanlom. Persze kitartas kell, nem fognak a babok visszamutogatni rogton.

Tovabbra is jarunk zenebolcsibe, hetfonkent egy magyar anyukaval es a lanyaval szoktunk talalkozni, csutortokonkent egy masik magyar baratnommel es a lanyaval talizunk, penteken meg zenebolcsi utan a cseh baratnom es a kisfia szokott jonni hozzank vagy mi megyunk hozzajuk. Aprilistol pedig 1 heten 2-szer fog jarni delelott (szoval csak par ora) bolcsibe. Itt nincs ugy bolcsi, mint otthon, de amugy se adnam be, mivel en itthon vagyok. Ez meg igy pont tokeletes, mert nehany orat gyerekek tarsasagaban fog tolteni.

Edith, emlitette, hogy a fogyis topikba szoktam meg irkalni. Bar mar juliusban befejeztem a fogyozast, tartjuk meg a kapcsolatot az ottani lanyokkal. Azota se tudom, hogyan halaljam meg Edithnek es Szirwennek a 90 napos dieta javaslatat, ugyanis 13 kilot fogytam, ugyhogy boven beleferek a regi cuccaimba, sot most kevesebb vagyok, mint terhesseg elott. :D

Edith es Etterke picikejen latom a legjobban, hogy mennyire telik az ido! Hihetetlen, hogy mar ok is ilyen nagyok! :shock:

Nem semmi, hogy Eniko is hamarosan 2 gyermekes anyuka lesz! Nagyon csinos kismama, mint ahogy elozoleg is.

Bilis temaban en meg nem tudok segiteni, mivel mi meg nem kezdtuk el. Mar van bili es ruhastul nagyon szeret raulni Lolli, de puceran nem. Pedig nyaron otthon anyukameknal bilizett. Persze nem ugy, hogy szolt, de ok sokszor raultettek es sokszor ment bele pisi, kaki. En meg nem eroltetem, megvarom a tavaszt.

Rolunk roviden ennyi, remelem gyakran fogtok jonni mostanaban.

Puszi mindenkinek:

Olive

KépKép
olive

Sziasztok!

Zsuzsi: Örülök, hogy jól alakulnak a dolgok szobatisztaság terén Alidával! Érdekes, hogy amikor tanácsot kértél, utána pár napon belül szépen megoldódott. sokszor voltam ezzel én is így itt a fórumon más témában, de jó az embernek a megerősítés. Egyébként nincs mit!

Edith: Hogy vagytok? Valami ötletet emlegettél? Miről van szó? Kiváncsi vagyok!
Zalán hosszú hónapokig rosszul aludt aztán mikor elolvastam egy könyvet, szépen minden megváltozott, talán időre volt szüksége, most már magától elalszik. Nálatok mi a helyzet?

Olive: Örülök, hogy hallok rólatok! Várom a képeket! Gratulálok a fogyáshoz! tényleg sokat fogytál! magadról is küldj bátran képet! Nekem még nem sikarült lefogynom a szülés óta, bár nem is teszek érte semmit. Tornázni nincs erőm, kedvem, enni meg szeretek, bár nem eszem szerintem sokat. Szóval lehet bele kellene vágnom, igazán nem is a súlyfelesleg zavar annyira, hanem, hogy olyan puhány lettem és a kor haladtával ez még rosszabb lesz.

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Kép Kép

Sziasztok!

Ezek meg nyari kepek, de most csak ennyire van idom. Majd meg kicsinyitek, aztan kuldok ujabbakat is.

Puszi mindenkinek:

Olive

KépKép
olive

Hahoooo!
Latom milyen elenk lett a forum, csak eppen bekukkantottam, mindenkinek nagyon örülök, etterke, olive, zsuzsi es a többiek is. En sajnos nem nagyon tudok jönni.
Mara vagyok / voltam kiirva, es ugy latszik, megint tulhordom... Tudjatok, annak idejen 10 nappal kesöbb beinditottak es nem volt a legkellemesebb. VAN VALAKINEK VALAMI ÖTLETE MIT CSINALHATNEK??? Rengeteget mozgok, nem kimelem magam de nem segit. 10 napja voltak rendszertelen fajasaim, azt hittem beindul de nem volt semmi. Azt olvastam hogy a prosztaglandin kup amivel beinditjak olyan anyagot tartalmaz ami a spermaban is van. De nem tudom hogy ilyenkor nem-e veszelyezteti a gyereket egy szeretkezes. SEGITSETEK HA TUDTOK! Mindig remenykedek, de a napok csak telnek es nem valtozik semmi.
Köszi mindenkinek, puszi, Eni

Kép
Kép
ann77

Szia Eni!

Dehogy lesz tőle baja! Csak nyugodtan, tényleg beindíthatja... Bár nem tutiszázszázalék! De abban biztos lehetsz, hogy a babusnak kutya baja nem lesz tőle, hiszen védi még a méhszáj, a nyákdugó és a magzatburok, magzatvíz is. (Állítólag az anya orgazmusa olyan nekik, mint egy kellemes altató ringatás...)
És ha javasolhatok valamit: szex közben kérj minél több mell, azon belül is mellbimbó izgatást. Ettől állítólag baromi sok oxitocin tud termelődni, és az aztán beindítja a dolgokat rendesen!

Sok szerencsét, kitartás és gondolj arra, hogy ha túl is hordod, akkor sem lehet két szülés ugyanolyan!

Dia
dia
Budapest

Sziasztok!

Eni, nagyon szorítok, hogy könnyű szülésed legyen!
A barátnőm hétfőn szült, és neki sem akart beundulni, és javasolták a szexet, pont ilyen megfontolásból, ugyanezt monta, hogy a kúp olyan anyagokat tartalmaz, mint a spermiumok.

sok erőt, és kitartást!

Olive, de rég láttalak Téged is!mostanában a skype-on sem vagyok, de téged sem nagyon láttalak. Nagyon szépek vagytok Lollival!

Örülök, hogy sokmindenki "előkerült". :)

Nekem is volna egy kérdésem. Van bárányhimlős a családban. Tomi is találkozott vele, de úgy néz ki nem kapta el. (egy két nappal, mielőtt kijöttek rajta a pöttyök). a dokinő azt mondja, oltassam be Tomit. a védőnő azt, hogy ne, én magam nem akarom nagyon beoltatni, de olvastam horrorisztikus szövődményekről, amitől viszont félek. Ti hogy vagytok vele?

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok!

Sajna rossz volt a gépem, és nem tudtam írni!
Még most sem tökéletes, de azért már használható!

Reginám épp tegnap kérte először a bilit!
Este fürdésnél, szólt az apukájának, hogy jön a pisike, és kell a bili! és valóban bele is pisilt!
Persze nagy ováció követte!
Egyébként, csak reggel és este lehet ráültetni, és akkor sem szereti, ezért nálunk ez nagy gond mostanában. Régebben ez valahogy könnyebben ment.

Ann!

Könnyű és gyors szülést kívánok neked!

szirwen1

még valami. ilyen ugrálóvárat szeretnénk Tominak Karácsonyra. de nem lehet kapni. NEM LÁTOTT VALAKI VALAHOL ILYET jártában -keltében? a vaterán volt, de arról meg lekéstem.

Kép

Rita & Tomi
Kép
ritike

mondta - bocs

Rita & Tomi
Kép
ritike

Enikő, semmi baja nem lehet a manónak már! :wink: Úgyhogy, csak rajta!
Van egy úgynevezett bábakoktél is, aminek pontosan nem tudom a receptjét, de van bnne ricinusolaj meg pálinka. AZt hiszem, akkor már alapból ki van zárva nálad. Van egy pálinkamentes változata is, de csak hallottam mindezekről, úgyhogy pontos infót nem tudok. Szorítok, hyog azért magától elinduljon a kissrác! :)

Szilvi, gratula a bilikéréshez!!! NAgyon ügyes Regi. Remélem, most már gyakrabban fogsz jönni! :)

Rita, nagyon örülök neked!!! :D Sajnos ugrálóvár-kérdésben nem tudok segíteni, én ilyesmit nálunk Real (Tesco) és Auchan üzletekben láttam.
Én nem vagyok oltáspárti. Éppen elegek a kötelezőek. Nem tudom, hogy mi igaz és mi nem ezekben a horrorisztius következményekben, én személy szerint senkit nem ismerek, akinél bármi problémát is okozott volna. Sógornőm két fia tavaly volt pöttyös és azonkívül, hogy vakaróztak, semmi rossz nem történt. Kriszta is találkozott velük, de ő nem kapta el. Pedig aggódtam, mert ő akkor csak éppenhogy elmúlt egyéves.
Nekem az az érzésem, hoyg ügyes marketingfogás a gyártóktól a sok szövődmény ecsetelése, hiszen, természetes, hyog mindenki mindent megadna a gyerekének, megóvná minden betegségtől. És ők ezt ki is használják.
A másik pedig, nem tudom, hoyg most, hogy már érintkezett a bárányhimlőssel nem volna-e fölösleges beoltani? Próbálj esetleg konzultálni egy megbízható gyerekdokival és utána dönts. Az én dokim sem oltáspárti, így én a kötelezőeken kívül semmi mást nemadatok be, sőt, bárányhimlő ellen itt nem is lehet oltást kapni. :roll:
Szerintem dönts úgy, ahoyg te jónak látod.

Olive, örülök, hyog te is jelentkeztél! Gyere még! És mesélj amagtokról. most már a másik topik is haldoklik! :(

Eszter, arra gondoltam, hyog elviszem egy homeopata orvoshoz. Tudok olyan esetről, hyog két hét alatt a legjobb alvó lett a másfél éves koráig egyetlen éjszakát sem átalvó lánykából. Arra gondoltam, hyog megpróbálhatnánk, veszítenivalónk úgysincs. Még nem került rá sor, emrt pillanatnyilag nem tudunk pénzt szánni rá, de ha most decemberben nem jön össze, akkor elhagyjuk januárra. Addig hátha átalussza az éjszakákat is! :wink: (Persze, azóta az egyszeri alkalom óta, talán múlt héten, sem történt meg, hoyg átaludja az éjszakát.)
Te milyen könyvet olvastál el, és mi vált be Zalánnál? Örülnék, ha megosztanád velem a "titkodat"!

Zsuzsi, merre vagy? Hiányzol! :D

Megyek, mert fürdésidő van!
Nálunk holnap szabad nap, mert nemzeti ünnep van, én megyek Boróval Anyukámékhoz disznóvágásra, Kriszta pedig az apukájával marad itthon.
Jók legyetek, és írjatok! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok csajok,

mindenkinek köszi a biztatast es a tanacsokat. Mindent ki fogunk probalni ami csak szoba jöhet. Meg az egyik baratnömnek van valami teakevereke is es valami olaj (lehet ricinus) es mondta hogy mielött beinditanak jelentkezzek nala. :lol: De a szexet sem hagyjuk ki. Egyebkent eddig nem volt gond vele, csak most igy a legvegen nem tudtam, hogy nem e lehet a babanak valami kara. De ha mar igy rabeszeltetek... :lol: :lol: :lol:
Most este egyebkent elegge faj a derekam es kicsit furi a pocim, eleg sokat kemenyedik.
Majd jelentkezem mindenkeppen, SEDITH az iwiwen majd kapsz levelet.
Puszika, Eni

Kép
Kép
ann77

Sziasztok!

Jovok majd hosszabban is valamikor, de most is csak 2 percem van.

Eni
, en meg azt hallottam, hogy az ananasz, az oregano es a nagyon csipos etelek (itt az indiai curry-t szoktak ajanlani) is beindithatjak a szulest. Esetleg ezeket is kiprobalhatnad, hatha segit.
Nagyon szurkolok, hogy ne kelljen beinditani.

Rita, ez az ugralovar nagyon tetszik, de fogalmam sincs, hogy hol kaphatnad meg. Mostanaban csak keso este szoktam skype-on lenni. Nyar ota, amiota Lolli jar, semmire sincs idom. Es en kis naiv meg azt hittem, hogy konnyebb lesz, ahogy no. :roll:

Na, megyek, mert meg ebedelnem kell, meg osszepakolni, ugyanis nemsokara jon a baratnom a lanyaval es megyunk egy parkba a gyerekekkel. Ugy tunik, hogy ezen a heten a mai nap lesz az egyetlen eso vagy ho nelkuli nap, ugyhogy ki kell hasznalnunk.

Puszi mindenkinek:

Olive & Lolli

KépKép
olive

Sziasztok!

Pár napja néztem be utoljára és jó sokat írtatok azóta! Nagyon örülök! Katiról és Jociról tudtok valamit?

Edith: A könyv címe: MInden gyerek megtanul aludni. Pár mondatban igen nehéz összefoglalni a könyvet. Zalán átaludta az éjszakákat, viszont egyedül nem tudott elaludni ringatni kellett és 7 hónap után úgy gondoltam megoldást kell találni, mert akkor már 8 kiló körül volt Zalán és nagyon fájt mindenem. Persze csak én tudtam elaltatni. Most nincs itthon ez a könyv, de ha visszakapom akkor szívesen odadom nektek. Azt a részt nem is olvastam, hogy hogyan tudjuk megoldani az éjszakai ébredéseket. Remélem tényleg hamarosan sikerül Borónak átaludni az éjszakákat. Én nem igazán hiszek a természetgyógyászatban, de tudom, hogy te igen, ezért próbáld meg ezt is mindenképpen.

Riti: Sajnos ezt az ugrálóvárat nem ismerem. Nincs meg a vaterás eladó elérhetősége, hogy megkérdezed tőle, hol vették anno?
Réka megkapta a bárányhimlő elleni oltást még Zalán születése előtt, hogy ne hozza haza és ne fertőzze meg Zalánt. Zalán pedig majd a 15 hós szuri után fogja megkapni. Én éppen a szövődmények miatt kértem. Szerintem nem is olyan drága. egyébként 6-8 hét tudomásom szerint a lappangási ideje, szóval erre figyelni kell.

Eni: Nagyon szép szülést kívánok nektek! Nagyon elszaladt az idő! Lassan te is kétgyerekes anyuka leszel! A málnalevél tea segít a tágulásban, ellazítja a méhet. Drogériában biztos tudsz venni és nyugodtan úgy készítsd el, mint egy rendes teát, akár citrommal, cukorral. A szomszédom péntekre volt kiírva és hasonlóan nem akar kibújni a kisfia, pedig ez már a harmadik baba. A dokija max 1 hétig engedi túlhordani és akkor kap valami zselét ami megindítja a szülést. Ő is reménykedik a természetben.

Szilvi: Nagyon ügyes Regina!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Rita!

A Csilláék, a nyáron vettek ilyen ugróvárat az Enéhnek, az Auchanba!
Tegnap voltam, de most nem láttam, igaz a játékoknál annyira nem tudtam körbenézni, mert Regi rögtön szalad a kedvenceihez. Meg a közelünkben lévő áruház elég kicsi, nincs minden áru kirakva, csak a szezonális.

Olive!

Küldtem privit!

Edith!

Én a mai napig ringatom Regit, már hozzászoktam, és most már nem próbálom leszoktatni. Egy időben nagyon akartam, de csak szenvedés volt, a gyereknek is meg nekem is. Aztán hagytam, hogy Ő magától akarjon az ágyban aludni. Ez úgy történt, hogy az apja mellénk feküdt, és én megkérdeztem, hogy akar-e az apjával aludni, vagy ringassam? Persze eleinte nem akart, de lassan már ment, utána pedig aput zavartam ki a szobából, de Regit nem vettem vissza az ölembe.
Mostanra az ágyon is alszik, de azért még a ringatás is előfordul.
Már azt sem állva csinálom, hanem leülők az ágyra és az ölemben piciket mozgatom.

szirwen1

Sziasztok!

Tegnap érdekes napom volt a munkahelyemen!
Mélységesen felháborított a dolog, annyira hogy aludni sem tudok!
Leírom, mert kíváncsi vagyok a véleményetekre!
A munkahelyemen megvettem a Reginának az utolsó kullancs encephal- elleni oltást, mert a cég megszüntette a gyártását, és ebből 3 kell. Az utolsót Regi februárban kapná, így hát megbeszéltem a főnökömmel, hogy addig ott tartom a gyógyszerhűtőben. Kiderült, hogy azt az oltást, amit én kifizettem, és ráírtam a nevem, meg rátűztem a blokkot, azt a lánya eladta! Csak gondolt egyet, mondván, hogy Reginek még nincs rá szüksége, csak februárban, addig meg talán lesz még oltás.
De nem biztos, hogy lesz! Szerintem ez szimpla lopás, mert még csak meg sem kérdezett róla!
És ez velem történt, el sem hiszem!

Kérlek írjátok meg a véleményeteket, mert biztos mindenki másképp látja, és én szeretném tudni, hogy csak felfújom a dolgot, vagy tényleg szemétség történt!

szirwen1

Sziasztok, lányok!
Nagy hírrel jövök!!! :D :D :D :D :D

Kedves Nénik és Bácsik!!!

Nagy örömmel tudatom veletek, hogy 2008. december elsején 5 óra 14 perckor az ausztriai Voitsbergben hosszú várakozás után megláttam a napvilágot. A karkötömön TÓTH BENJAMIN áll.
Születésemkor a mérleg nyelve 3500 grammot mutatott, a magasságomat pedig 51 centiméterben állapították meg.
Anyukámmal együtt mind a ketten jól vagyunk Apukám és Növérkém óriási örömére.

Mindannyian hálásak vagyunk Isten áldásaiért!
Szeretettel,
BENJAMIN,

Vanessa (a növérkém), Anya (Enikő) és Apa (Tibor)

MOst sajnos csak ennyi tudok lenni!

Enikő, kívánunk nektek sok-sok egészséget, gyors felépülést és Isten további áldásos gondviselését életetekre!!! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Eni, nagyon sok szeretettel gratulalunk a kis Benjamin erkezesehez! Kivanunk nektek nagyon sok boldog percet, vidamsagot es egeszseget!

Ha majd lesz egy kis szusszanasnyi idod, kivancsian varjuk a beszamolot
.

Edith
, neked meg koszonjuk az oromhir terjeszteset!

Olive es Lolli

KépKép
olive

Szilvi, olvastam a privit, majd irok, ahogy tudok. Irtam ma a masik forumra is. Ezen az oltasos dolgon nagyon kiaakadtam. Hihetetlen, hogy mikre kepesek egyesek!

KépKép
olive

Eni:
Gratulálunk a kis Benjamin érkezéséhez!!! Sok-sok örömötök teljék Benne és Nôvérkéjében! Néhány napja olvastam, hogy aggódtál, hogy nem bújik ki idôben, és nagyon drukkoltam, csak éppen írni nem volt idôm. :oops:

Lányok, ne haragudjatok, de alig bírok a gép elé ülni mostanában. Pénteken koncertem lesz, próbálok minél többet készülni rá. Drukkoljatok!!
zsuzsi 81

Kedves Benjamin!

Nagyon örülünk a világra érkezésednek! Kívánunk egészséget és boldogságot az egész családnak!

Szilvi: Hát én is kiakadtam volna az ügyön! Főleg azért mert nem egyszerű pótolni az oltást és nem szimplán bosszúságot, hanem komoly nehézséget okozott!

Zsuzsi: Sok sikert kívánunk a koncerthez!

Edith: Visszakaptam az alvásról szóló könyvet, ha gondolod szívesen odaadom!
Egyébként most már egyre bátrabban merem azt állítani, hogy az idő mindent megold és azt amit korábban már sokan leírtunk, hogy minden gyerek más. KOnkrétan arra gondolok, hogy Zalán nagyon rosszul eszik amióta elkzdtem a hozzátáplálást, játékkal kellett lekötni a figyelmét, hogy egyen kicsit, nagyon válogatós és az utóbbi időben csak a gyümölcsös főzeléket ette meg. Aztán szinte egyik napról a másikra megeszi a leveseket amit főzök, a husikat, köreteket, főzelkékeket és egyedül próbál enni!!!! Felszúrja a villára a husit, krumplit és bekapja!! Annyira boldog vagyok! Végre!

Kép
Kép
etterke

Még egy kérdesem lenne: Tudjátok BUdapesten hol lehet kisgyereknek allergiatesztet csináltatni? Arra gondolok ami nem jár tűszúrással, fájdalommal. Réka az ágyben szárazon köhög és erőlködik, mintha kaparná valami a torkát! Igyekeztem minden allergén dolgot eltüntetni a szobából, de jó lenne utána járni a dolognak! Köszi!

Kép
Kép
etterke

Eszter:
Sajnos nem tudom, hogy hol lehet allergiatesztet csináltatni, csak eszembe jutott, hogy nem száraz-e a levegô. Hogyan párologtattok? Lehet, hogy kéne a szobájában még pluszban valahogy párologtatni. Én is hosszú éveken keresztül egész teleket végigköhögtem, aztán rájöttem, hogy nem volt párologtatva. Persze lehet, hogy fölöslegesen írom le, akkor bocs.

Szilvi:
Szerintem is nagyon randán kitolt veled a csaj, az már más kérdés, hogy figyelmetlen-e, vagy rosszindulatú. Nem gyártják már tovább ezeket az oltásokat? Valaminek biztos kell lennie helyette. Remélem, legalább a pénzt visszakaptad.

Puszi mindenkinek

U.I.: ezt Alida küldi: :oops: ("rózsaszín arcú kukorica)
zsuzsi 81

Lehet, hogy én vagyok teljesen tapló, csak fel szerettem volna tölteni Alida egy kis rajzát, és miután kiválasztottam a fájlt, rákattintottam a feltöltés gombra, mire azt írta, hogy nem választottam ki fájlt! Ki érti ezt?
zsuzsi 81

Szia Zsuzsi!

Köszi a tanácsot a páratratalommal kapcsoaltosan, igazad van teljesen, de ezt már figyelem egy ideje és általában elég magas az ő szobájában.
Biorezonancia tesztet végeznek egy helyen Budapesten, 20-30 perc és 8000 HUF, gyerekekkel is foglalkoznak, oda szeretném elvinni majd Rékát, remélhetőleg nem találnak semmi rosszat.

Művel néha furcs dolgokat a gép!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Először is gratulálok a kis Benihez! Sok boldogságot kívánok nektek!

köszi a segítséget ugrálóvár terén. ma találtam egyet a tesz-veszen, Norbi kedden megy érte. 4000 Ft volt, új, de nem pont olyan, mint amit kinéztem, de ez is jó lesz. Nagyon örülök neki!

Szirwen, gondolom az a minimum, hogy megveszi neked a csaj az oltást, remélhetőleg lesz még.

Eszter, a biorezonanciás témáról én is hallottam már, de azt hittem, csak gyógyítanak vele allergiát, nem tudtam, hogy szűrnek is. Gödöllőn is van, de ez nektek nagyon messze van. de ha érdekel, szólj, és akkor megkeresem a számukat.

jók legyetek!
jó Mikulásozást!

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok csajok,

mindenkinek köszi a szurkolast, a tippeket es a biztatast es a gratulakat. Csak annyit irhatok, hogy ahogy a szerelem vitte be, a szerelem is hozta ki :lol: :lol: :lol: . Nagyon szep szülesem volt, kadban szültem ami össze sem hasonlithato a szarazföldi elmenyeimhez :) Ja, es a neheze nagyon gyorsan ment.
Majd jövök, Beni egy tünder, Nagyon nyugodt baba es kiegyensulyozott. Nagyon szereti a pocijat es jol szopizik.
Puszika, Eni
PS: Ez a kep keszült a korhazban:
http://www.lkh-voitsberg.at/cms/beitrag ... 6/2501975/

Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
ann77

Sziasztok!
CSak távírati stílusban jöttem és hoztam még néhány képet!

Rita, örülök, hyog találtál ugrálóvárat! :) Tomi biztos nagyon fog örülni neki!!! :)

Enikő, nagyon szépek vagytok, és a kis Beni nagyon édes!!! :) Olyan kis telt arcocskája van! :)

Szilvi, egyáltalán nem gondolod rosszul, tényleg szemétség volt a csaj részéről. Legalább kért bocsánatot? És én is remélem, hyog visszaveszi neked, ha még egyáltalán találtok ilyen fajtát! Katasztrófa, hyog miféle emberek vannak! :roll:

Eszter, örülnék a könyvnek, de hogy jutna ide. Feladnád postán? Akkor priviben esetleg egyzetetünk és megírom a címemet.

És akkor a képek. Amúgy meg jól vagyunk, Boró még köhög, Kriszta is egy picit, de ő már gyógyult. Most a nagyinál van tegnap estétől, muszáj takarítanom egy kicsit (kicsit!ja! :P)ami kettejük mellett egyzserűen nem megy. Mármint a szokásosnál pluszabb dolgok.
Puszilok mindenkit!!!

Ezek a képek utólag készültek, miután elment a Mikulás. A férjem közben filmezett, én pedig Krisztát vigasztaltam. Vettem ki képeket a videófelvételből, de azoknak túl nagy a mérete, és most nem tudok kicsinyíteni. De nem nagy kár értük, mert sokkal rosszabb minőségűek, mint ezek. :P
Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Eni, nagyon orultem a fenykepeknek es hogy ilyen hamar lathattuk Benit. Vanessan meg nem tudok betelni, annyira gyonyoru kislany! Igazi porcelan baba pofija van. :) Hogyan telnek az elso hetek? Nagyon nehez? Vagy masodjara mar konnyebben veszi az ember az akadalyokat?

Edith, a te ket szoszid is nagyon edes. Most neztem ra a vonalzotokra es majdnem kiugrott a szemem, amikor meglattam, hogy Boro hamarosan 1 eves lesz. Ez egyszeruen hihetetlen! :shock: Ki volt nalatok a Mikulas? Nagyon izgatottak voltak a lanyok? Meggyogyultatok mar? En ket evig nem voltam beteg, most meg mar masodjara. Kb. 1 hetig voltam jol, most meg ismet vacakul vagyok. Viszont ez valami masfajta korsag, mivel elozoleg taknyos voltam nagyon, most meg a torkom kapar. Ma vegre jo ido volt es mehettunk volna setalni, erre egyszeruen nem birtam elindulni, olyan vacakul ereztem magam. Azt hiszem az lehet a baj, hogy az elmult 2 hetben minden ejjel 2 es 3 kozott ebred Lolli es 1 ora mire visszaalszik. En meg sajnos olyan vagyok, hogyha nem alszom eleget, lerobbanok. Azt hiszem ilyenkor legyengul az immunszervezetem es konnyen elkapok valamilyen betegseget.

Tobbiek, keszulodtok mar a karacsonyra? Mi meg csak Lollinak vasaroltunk be, senki masnak. Nehezen jutok el boltokba. Ha meg megis, akkor nem sokaig hagy Lolli nezelodni. Szerettem volna szaloncukrot kesziteni, de kozben az egyik baratnomek voltak otthon es hoztak nekunk is, meg anyukamek is hoznak majd. Azt hiszem, akkor az iden nem csinalunk szaloncukrot. Meg a mezeskalacson gondolkozom, de a nagynenem allitolag sut nekunk es kuld egy csomot. Ugy tunik mindenki kiszedi a munkat a kezem alol. :wink: :lol:

Puszi mindenkinek:

Olive

KépKép
olive

Én most írok pár sort, de kérlek, ti is írjatok, hoyg ne én díszelegjek itt utolsóként! :lol: :lol: :lol: :P :P :P

Olive, Istvánnak az egyik munkatársa volt a Mikulás. Beöltözött és elment minden munkatársnak a gyerekéhez, akik kérték. Tökjó volt, remélem, ezentúl is megtartja jó szokását. Csak az lesz a kérdés, mennyire gyakran találkozik Kriszta majd vele, hogy "idegen" maradjon. Borót nem hatotta meg túlságosan: figyelt, hyog mi történik, de nem mutatkozott sem félelem, sem elégedettség az arcán. Olyan kis komoly volt végig. Talán egy kis kíváncsiság vegyült bele, de ennyi. Végül egsimogatta a szakállát. Kriszta viszont nagyon fáradt volt, mert aznap nem aludt délre. Nagyon későn aludt egy órácskát, de már fel kellett ébresztenünk, hoyg majd éjszaka is aludjon. No, ilyen körülmények között nem csodálkozom, hoyg ordítani kezdett, amikor meglátta, de kb. a 3. ajándékzacskónál már nem volt semmi baj, és utána is felszabadultan viselkedett. Végül ő is szakállt simogatott és még énekelt is a Mikulásnak. :D
Igen, Olive, már az egyéves állomás a következő a lányomnál. Tényleg hihetetlen, nagyon gyorsan elrepült ez az év. És érdekes módon nemcsak így visszatekintve érzem, hoyg gyorsan telt, hanem közben is így volt.

Most már jól vannak, bár Boró még elég jól, Kriszta meg még néha köhög egyet-egyet. De végülis én is több, mint 3 hétig ugattam, úgyhogy most már lassan náluk is el fog múlni! Gyógyulj meg te is hamar! :)

Alvásügyben mit mondjak én? :D Az éjszaka negyed kettőkor sírt Boró, szopizott, de nem aludt vissza. Aztán a hasamra fektettem és úgy visszaaludt 3/4 3-ra. Persze, közben szundikáltam én is, de mire magamhoz tértem, hyog tegyem le, a derekam szakadt ketté és még a nyakamat is elnyomtam. Nálunk ez már lassan egy éve megy. Plusz még 9 hónap éjszakai pisilés és lassan két éve nem aludtam át egy éjszakát. :roll:

Én egyelőre a takarítás fázisában vagyok, Kriszta a mamájánál vasárnap óta, én pedig Boróval egyedül itthon, mert hétfőn még IStván is elutazott. Csak ma éjszaka vagy holnap jön haza. Sikerült ezt-azt megcsinálnom, bár korántsem úgy haladtam, ahoyg szerettem volna. Hétfőn Boró nagyon ynűgi volt egész délután, ma meg már reggel kezdte. :roll: Még jó, hyog tegnap aránylag rendesen viselkedett! HA végzek a konyhával, akkor jön némi díszítés, és a sütés-főzésig kb ennyi lesz csak. Mézeskalácsot tavaly sütöttem először, idén is szándékszom! :)

Puszi mindenkinek, most mennem kell.
JA, írjátok le, ki mit főz karácsonyra, érdekelnének ötletek.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Látom, nem ír senki, pedig jó lenne, ha nem mindig az én írásom lenne itt napokig! :D Azért írogatok még egy-egy sort, hogy teljen az oldal. Mindjárt nem lesz hozzászólás-ablakom...
Pusszzzzz...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Eni: gyönyörüségesek a gyerekek! Úgy örülök, hogy ilyen jó élmény volt a szülés! Látszik is rajtad, olyan kisimult és sugárzó az arcod. Itt sajnos nem lehet kádban szülni, mert nincsenek meg a kellô berendezések hozzá (állítólag valami speciális nyákszívó kell hozzá). Remélem, Vanessa hamar megbarátkozik a kis jövevénnyel, és zökkenômentesen telnek az elsô idôk.

Azért nem jelentkeztem, mert Calgaryba kellett ruccannunk amerikai vízumot kérni nekem, mivel utazunk Hawaiira! Gyulának lesz egy konferenciája, s mi elkísérjük. Igaz, hogy a konferencia januárban van csak, de úgy döntöttünk

bocs mindjárt folyt.
zsuzsi 81

Szóval úgy döntöttünk, hogy már hamarabb odamegyünk pihenni egy kicsit, így már hétfôn indulunk.

Igenám, csakhogy a magyaroknak hiába lehet már vízum nélkül utazni az USA-ba, ez csak az újfajta útlevelekre vonatkozik. Nekem természetesen régi van, és egy hónapom lett volna arra, hogy kicseréltessem, annyi idô alatt meg nem lehetett innen. Tehát irány a Calgary-i (??) amerikai követség. Nagy nehezen tudtak nekem idôpontot adni (azt is sok-sok telefon és email után), úgy volt, hogy hétfôn 10-kor lesz az interjúm. Vasárnap elindultunk, kis kerülôvel kellett mennünk, mert egy útba nem esô városból még a házassági anyakönyvi kivonatunkat is meg kellett szerezni. Kb félúton lehettünk Calgaryba, mikor akkora hóvihar kerekedett, hogy pillanatokon belül semmit nem lehetett látni, az út (kanadai 1-es számú autópálya) olyan havas és csúszós lett, hogy nem lehetett haladni. Nagyon lassan mentünk, de egyszer csak kormányozhatatlanná vált az autó, kipörögtek a kerekek, és mi a két sáv közötti havas árokban találtuk magunkat. Szerencsére kis segítséggel az autó magától kievickélt. Azután méglassabban mentünk, de ez mégegyszer megtörtént (semmi fékezés), valahogy megint kijutottunk az ellenkezô oldalra, és araszolni kezdtünk a legközelebbi kis település felé, ahol volt egy motel. Kb másfél óra múlva oda is értünk, és ott aludtunk. Másnap már nem havazott, de az utak borzalmasak voltak, de nagyon lassan haladva végülis megérkeztünk. Közben telefonáltunk a követségre is, mert az interjút is lekéstük így, de nagyon rendesek voltak, mondták, hogy akkor menjünk másnap. Persze másnap errôl már valahogy nem tudtak, de azért fogadtak. Interjú nem is igazán volt, csak egy kekeckedô pasi kedvesen megkérdezte tôlem, hogy én mit is keresek Kanadában, és úgy beszélt velem, hogy a bicska kinyílt a zsebemben. Szerencsére megôriztem a hidegvéremet (voltak olyan esetek, hogy ilyen esetben beszólt a kliens, és visszautasították a vízumját. Nyilván erre mennek rá, szánalmas.), de azért szerintem az vérlázító, mikor megkérdezem tôle, hogy nem tudják-e esetleg még aznap kiadni a vízumomat (másnap délután helyett), mert a férjemnek vizsgáztatnia kell az egyetemen, és erre azt mondta, hogy nekem ahhoz semmi közöm, hogy a férjem mit csinál. Aztán mutogatta nekem a kijáratot, mint egy gyengeelméj?nek, hogy azon kell kimenni. Na mindegy. Viszont tíz évre adtak vízumot. Nem is értem, addig már rég lejár az útlevelem. A visszafelé út szerencsére minden gond nélkül zajlott. Lemértük az utat, összesen 2000 km-t mentünk!!

Bocs, hogy ilyen hosszú lettem! Most pakolunk, bár úgy érzem, mindjárt beteg leszek. Vettünk egy háromszemélyes sátrat, és keresünk egy kis csendes szigetet, ahol nem kétlábon járó pénztárcának nézik az embert.

Igyekszem még az indulásig jelentkezni. Ha mégsem sikerül, mindenkinek áldott, békés Karácsonyt kívánok!

Sok puszi
zsuzsi 81

Sziasztok!

Zsuzsi
, beleborzongtam, amikor olvastam a hoviharos reszt. Meg szerencse, hogy ep borrel megusztatok!

Az amerikai vizumkeresrol mar hallottam... :roll: Tenyleg ronda a stilusuk. Mondjuk annak idejen, amikor nekem minden egyes visszajovetelkor kellett vizumot kernem az angoloktol, az se volt leanyalom. Ok is igen lekezeloek tudtak lenni. Na, meg trukkosek. Legalabbis azt hittek, csak mar tul jol ismertem oket. Ugyanazt a kerdest 15 percen belul feltettek legalabb haromfelekeppen, hatha egyszer maskepp valaszolsz es akkor visszaforditanak.

Azt mar akartam is kerdezni toled, hogy Kanadaba kell meg vizum magyaroknak? Szeretnenk majd egyszer elutazni, meglatogatni a ferjem unokatesojaekat. Mondjuk addigra, mar lehet, hogy lesz brit utlevelem is, akkor meg nem erdekes.

Erezzetek magatokat nagyon jol, aztan varjuk a kepeket!

Lanyok, olyan jokat nevetek, amiota Lolli beszel! Ma pl. a paradicsomra azt mondta, hogy "apple". Mondtam neki, hogy az nem apple, hanem paradicsom. Erre csak azt szajkozta, hogy "nem apple".

Ma meg az egyik baratnommel es a 3 eves lanyaval toltottuk a delutant. Amikor jottunk hazafele, irto budos volt a kocsiban, mivel Lolli telerakta a pelenkajat. Mondom a baratnom lanyanak, hogy legkozelebb tanitsa meg Lollit a bilibe kakilni! Erre o azt mondta, hogy jo, de nem a bilibe, hanem a wc-be. :lol: Na, gondoltam, az meg jobb lenne!

Puszi:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Zsuzsi: Vigyázzatok magatokra! Érezzétek jól magatokat!

Olive: Én azt hiszem a magyaroknak újra bevezették a vízumot Kanadába, mert sok munkás ment ki!

Edith: Küldöm a könyvet, majd megírom mikorra várható. Jövő héten megyek postára, biztos lesz 1-2 hét!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Mindenki szorgosan készül a Karácsonyra???

Nagyon boldog, békés Karácsonyt kívánok MIndenkinek! Egészséget, vidámságot az Újévben!

Kép
Kép
etterke

KICSIKNEK ÉS NAGYOKNAK:
Kép
NÓRI & LILI

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Kép

Bekes, boldog karacsonyt kivanunk mindenkinek.

Puszi:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Nori, orulok, hogy te is elokerultel!

KépKép
olive

Szép Karácsonyt kívánunk Mindnyájatoknak
nagy szeretettel!

Kép

Kép

Andi és Gúz
kicsiand

Hol a karácsonyi üdvözletem???????? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Hiszen még 23-án írtam... illetve már 24 hajnal volt...

Akkor még egyszer...

Mindenkinek szeretetteljes, békés karácsonyt, gyönyörű karácsonyfát, sok szép ajándékot, meghittséget, vidám perceket kívánunk! :)

Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Néhány fotó:
Jött az angyal!!!
Kép
Tátott száj, csodálat (csak kissé elmosódott a kép...)
Kép
Boró felfedezi a gömböket:
Kép
Hinta, palinta (Boró ajándéka, de szándékos volt, hogy mindketten játszhassanak vele. Telitalálat volt, mindenesetre.)
Kép
Mi van itt? Fókusz a Kriszta szájára!!! :lol: (FP-újszülöttszett)
Kép
"Jaj, de szép a karácsonyfa..." - ezt énekli Kriszta, közben pedig kezét rázogatva mutat a karácsonyfára. Itt már sógornőméknél vagyunk, este.
Kép
Boró az egyházi Nőszövetség ajándékát szemrevételezi:
Kép
Sapkapróba Krisztánál:
Kép
A keresztfiaink kibontották az ajándékukat:
Kép Kép
Boró megkaparintott egy Schoko bons-t:
Kép Kép

MAjd még jövök...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sancsi, nem tudom, hogy benézel-e és fogod-e olvasni, de SZERETNÉK ENÉHNEK NAGYON BOLDOG 3. SZÜLINAPOT KÍVÁNNI!!!! Itt már éjfél elmúlt, úgyhogy nem is siettem el túlságosan! :D Isten éltesse sokáig, legyen vidám, egészséges, szerencsés egész életében!!! :)
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ha már itt vagyok, írok még két potya-bejegyzést, hogy teljen meg az oldal, ne kelljen annyit küszködnöm a megnyitással ...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ha minden igaz, ez már új oldal...

Lányok, hogyan telt a karácsonyotok? Gyertek egy kis beszámolóval, csodaszép babaképekkel!!!

Nóri, Andi, nagyon örülök, hyog életjelt adtatok magatokról, gyertek, írjatok valamivel bővebben is!!!

Én fotókat már hoztam, most egy kicsi szöveg is jön...
Mi sógornőméknél voltunk, bár általában mindig anyóséknál szoktunk lenni, de most a sógornőm fiai számítógépet kaptak ajándékba, és azt a férjem vette meg és fel is kellett vinni hozzájuk, be is kellett szerelni, és csak úgy volt érdekes, ha a fa alatt találják, amikor hazajönnek a templomból! Meg is volt a hatalmas öröm! A szüleiktől kapták, de úgy, hoyg mi és a nagyszülők is belepótoltak.
Mondjuk, néhány apróságtól eltekintve, tényleg jól éreztük magunkat, de már alig vártam másnap, hyog eljöjjünk. Az a helyzet, hyog sógornőm abszolút nem az a fajta, aki szeret vendéget fogadni, de az a helyzet, hoyg nem is tud. A nagyobbik fia elment kántálni (ez iylen énekes köszöntés, betlehemezésszerűség, de csak énekelnek, nem szerepet játszanak) az osztálytársakkal + pap és feleségével, és akkor mindenkihez, aki a csoportban volt, bementek köszönteni. Sógornőm meg a konyhájában akarta fogadni őket. :roll: No, de ez csake gy kis mellékesemény volt, tulajdonképpen nem befolyásolta az estét, csak úgy néha kiakadok egy-egy ilyen húzásán. :roll:
Másnap elmentem vele a templomba, aminek nagyon örültem. Nem vagyok az a túlságosan templombajáró típus, de amióta a lányaim megszülettek, 3x voltam, amiből 2x akkor, amikor kereszteltük őket, és őszintén, már nagyon hiányzott. Tényleg oylan jó volt ott lenni, teljesen feltöltődtem.

Karácsony első napján Édesanyámékhoz mentünk aztán, ott is kaptak a lányok egy csomó mindent, majd hazaérkezve, a volt szomszédainkat hívtuk meg magunkhoz. Tegnap a húgomék jöttek István-köszöntésre, majd a barátaink, akik Boró keresztszülei és mi pedig a fiacskájuknak leszünk azok. Ők is ajándékot hoztak a csajoknak. Ma anyósékhoz mentünk, kicsit ők is unokázhattak. István most zenélni van, én meg itt "prédálom" a drága éjszakát. Meg is érdemlem :P , hyog Boró ne hagyjon majd aludni. :oops: El is köszönök...

Jó éjt, mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Á, nem lett még új oldal... talán most...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Megvan, most már én is tudok nyugodtan írni, de bizony, ti is gyertek!!!!!!! :)

Tényleg mentem...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Nagyon jól telt nálunk a karácsony. a gyerekek nagyon örltek a karácsonyfának, most is gyakran megállnak előtte és csodálják, a csillagszórót is szeretik. A sok játéknak is örültek. Szenteste együtt voltunk, első ünnepen jött hozzánk az egész család. Képek készültek, majd idővel felteszem őket.

Edith: Nagyon édesek a gyerekek ahogy bontogatják az ajándékokat.

Enéhnek mi is sok boldogságot kívánunk!

Most csak rövöden tudtam írni mert felébredtek a csemeték.

Itt nagyon hideg van és sokat gondolok Zsuzsiékra, ők tuti nem fáznak!

Kép
Kép
etterke

Én is csak pár szóra jöttem...

Eszter, örülök, hyog ilyen szépen telt az ünnepetek, adjon Isten még sok hasonlót! :)
A könyvet tegnap délelőtt megkaptam, az engem érdeklő és érintő részeket hajnali fél kettőig el is olvastam, 3 előtt 5 perccel pedig már kezdtem is bevetni. Negyed 5-kor aludt el a kisasszony, de elaludt. Szóval én győztem. MA délben István volt itthon velük, de elmondása szerint elég sokszor be kellett mennie hozzá. Aztán elaludt miközben simogatta. Most este pedig kétszer kellett bemennem, 5 és 7 perc után, a 9 percesnél már aludt. Úgyhogy, nagyon remélem, hoyg hamarosan ennyi sem lesz. Jaj, ha valóban aludni fog, nem is tudom majd, hoygan háláljam meg neked! Legfeljebb örökké üldözni fog a hálám! :lol: :lol: :lol: :lol:

Ne haragudjatok, hoyg csak ennyi vagyok, de alszanak a manók, és én is be szeretném pótolni az elmúlt éjszakát. Meg ki tudja, hoyg még mit hoz a mai... :roll:

Kívánok mindenkinek egy sikerekben, egészségben, boldogságban gazdag, szerencsés új esztendőt! :)

Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Szia Edith,

örülök, hogy ilyen hamar megérkezett a könyv, gondoltam majd csak valamikor jövő év elején...
De a legjobb hír, hogy máris tudok használni és pozitív eredmény született! Remélem nem kiabálom el!
Egyébként amikor megvettem a könyvet és elolvastam és elkezdtem volna alkalmazni, Zalán megtanult egyedül elaludni. Éjszakai kelés nálunk nem volt, csak nem tudott nélkülem és ringatás nélkül elaludni. Persze sok tippet adott a könyv és egy támaszt, de szerintem ő egyszerűen más típus mint Réka volt ennyi idősen és akkorra érett meg és tanult meg egyedül elaludni. Végülis mindegy hogy magától vagy a könyv tematikája szerint a lényeg, hogy ALSZIK! Sok sikert és nyugodt éjszakákat nektek is! Egyébként még veletek egy szobában alszik. Nekünk szintén jó megoldás volt, hogy külön alszik. szerencsére megtehetjük, hogy mindenkinek saját hálója van.
Lenne még egy kérdésem azokhoz akik már nem szoptatnak és nem tervezik a kistesót. Milyen védekezéssel éltek? Mi egyelőre óvszer, de gondolkodom a spirálon és ezzel kapcsolatosan érdekelne a véleményetek vagy tapasztalatotok! Vagy esetleg gyógyszer?
Zalánka 3 napja nem szopizik!

BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!!!!

Kép
Kép
etterke

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?