Új privát üzeneted érkezett!

Zsebi: Hatalmas gratula :)))))

Tényleg vicces, hogy a decemberi kismamák legnagyobb része novemberben szül :) :)

Ki a következő?:)))))) (úgy látom jelöltek vannak dögivel:)))))
Vendég
 


Sina: úgy kell, hogy mégegyszer kijelölöd azt a szöveget! Hát akkor húzzuk még egyben!

Manna: jó kis zenék!!

Kati: köszi és neked is!
Vendég
 


Zsebi! NAgyon nagy gratula nektek! Nagyon ügyesek vagytok! Gyors regenerálódást és sok mosolyt kívánok Szabikának! Meg természetesen rengeteg tejcit!

Sina! a betűszínt és méretet ott tudod változtatni, ahol írod az üzit. Az üzenetablak fölött van egy csomó ikon, amivel vastag, dőlt, meg aláhúzottat lehet kreálni. A betűszín és betűméretet pedig a legördülő menübőkll tudod kiválasztani, csak előtte egérrel jelöld ki azt a sort a saját üzidben, amit szinezni akarsz...

Lilypie Kids Birthday tickers\




Lilypie Kids Birthday tickers




Lilypie First Birthday tickers
bkatalin
 
 

 
 

Boci! Köszi! Viszont én nem akarom már sokáig így egyben! Nem bírom! Nyűgös vagyok! És azt hiszem, hogy a köldököm fölött kezd szétrepedni a bőröm vagy mi, mert ilyen véraláfutásos, fényes a bőr... Az annak a jele, igaz???
sinaszi
 
 


Kati! Neked is köszi! :D
sinaszi
 
 


zsebi. hatalmas gratula Szabolcs babahoz! sok tejcit!

KépKép
KépKép
mush589
 
 


Csaki! fogalmam sincs ki lesz a kövi, de jo lenne ha nem mi... a nov 30-at és a dec 6-ot szeretném megúszni... :)

Lilypie Kids Birthday tickers\




Lilypie Kids Birthday tickers




Lilypie First Birthday tickers
bkatalin
 
 


Sinaszi:
Bocsika! Mire visszajöttem látom már kiokosodtad hogy kell. :lol: Ügyi vagy! :lol: Jött valaki hozzánk és nem tudtam itt lenni....

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


Nekem meg fáj a fejem és torkom.... :cry: Én is nyügi vagyok...

Sina:
az annak a jele sajnos! Nekem is szétrepedt :cry: :cry:

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


Márti! Ne most légy beteg! Nyomd a mézes tát mega c-vitamint!

Sina! Sajna az pocirepedés... nekem is olyan....

Mushi! Privit küldtem...

Lilypie Kids Birthday tickers\




Lilypie Kids Birthday tickers




Lilypie First Birthday tickers
bkatalin
 
 


Kati:
nyomom, meg a mandarint eszem kilószámra... remélem segit, nem akarok betegen szülni :evil:

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


Na, akkor ez egy ilyen nap! Nekem is fáj a torkom is, akkor a hasam közepén lesz egy mandarin nagyságú bőrrepedés is! :evil: Most már tényleg túl akarok lenni a szülésen! Pláne, hogy lassan mindenki megszül! Márti! Neked csak 6 napod van hátra???? Irigy vagyok!

Tényleg! A dokimat még nem is kérdeztem, hogy milyen álláspontot képvisel arra az esetre, ha a kiírt időpontig nem születik meg a kiscsaj! A Ti dokijaitok hogy állnak a kérdéshez?
sinaszi
 
 


Sina:
elméletileg 6, de ki tudja...A doki utoljára nem volt bőkezű, mint az uh-s gép, :lol: és december 10. mondta időpontnak...15.-én indit, ha addig nem lesz semmi... Na kiváncsi vagyok....Az a baj, hogy nem tetszett a kisasszonynak fejjel lefele és most keresztben van... :evil:

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


Ugy látszik nálam az az elmélet, hogy a kislányok hamarabb születnek , nem válik be...A fiukkal mindkettővel időben szültem 1-2 nap eltolódás volt csak mensi szerint. Vajon most is kivárjuk? :roll:

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


Nálunk túlhotdással max 1 hetet várnak! Ez azt jelenti, hogy legkésőbb 17-én szülni kell...

Márti! Beszélj a kicsi lányoddal, hogy forduljon vissza... az enyém ugyanezt csinálta, de aztán befordult, azt mondta a doki, hogy már nem fog megfordulni, de nem vagyok én ebben bizti. Lehet, hogy csak a vizsgálatra gondolta úgy, hogy befordul, hogy ne császározzanak meg múlt héten...

Lilypie Kids Birthday tickers\




Lilypie Kids Birthday tickers




Lilypie First Birthday tickers
bkatalin
 
 


Zsebi hatalmas gratula Szabolcs babához!

Én meg ma olyan jól vagyok, hogy kivis tortát sütök, nagy ebédet főzök! :D Holnap meg jönnek szüleim, tök jó lesz. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Márti! Remélem, hogy tudja a dolgát és visszafordul a kiscsaj! Ahogy erről olvastam, többedik szülésnél akár utolsó pillanatban is befordulhat a baba!

Húúúúúúúúúú! 1 hetet még várnak???? Azt már végképp nem bírom ki!

Bébic! Szerda végülis nekem is jó lenne... A dokim szerda reggeltől csüt. reggelig ügyeletes! (Így biztos, hogy Te is talizol vele!) Bocinak is jó! Csak azt nem tudom, hogy Szorsolyával mi újság! :roll:
sinaszi
 
 


Télleg csajok! Cili? Már benn vannak a kh-ban...

Lilypie Kids Birthday tickers\




Lilypie Kids Birthday tickers




Lilypie First Birthday tickers
bkatalin
 
 


Jaaa... kérdezgettétek páran, hogy fogadta Lilla a kistesót... na megpróbálom összefoglalni még mielőtt Luca felébred:)))

Előszöris: Jól. Ott vigyorgott, mondogatta a nevét, megpuszilta, megsimogatta, vigyorgott mint a tejbetök. Azóta is a Luca a leggyakrabban használt szava, állandóan a közelében lebzsel, simogatja a fejét, pelenkázásnál odadja a hintőport és a pelenkát stb.

Ennek azért előzménye is van, méghozzá, hogy az utolsó hetekben ugye őrült módjára elkezdtem jógára járni így volt olyan hét amikor Lilla 4 napot is a szüleimnél töltött akik nem voltak olyan kishitűek mint én, biztosak voltak benne, hogy Lilla a maga 20 hónapjával már tökéletesen felfogja, hogy jön a kistesó (ld. a köztem és a tesóm között 18 hónap van így volt tapasztalatuk). Pont emiatt ők folyamatosan "edzették", hogy majd jön a kistesó aki még csak fekszik és azt mondja, hogy "OÁ", aki majd a bölcsőben alszik stb., vettek neki kisbabát stb. stb.

Luca is hozott neki ajándékot amit az első találkozásukkor "adott oda", egy olyan kisbabát amelyik beszél, sír stb. Lilla is vitt Lucának egy plüss kutyust (amit persze azonnal vissza is vett de a szándék a lényeg:))))

A nehéz időszak a kórházban töltött idő volt (főleg nekem), amit Lilla meglepően jól viselt. Nap közben a szüleimnél volt aztán vagy a szüleim vagy a férjem behozták látogatni, ahonnan sírás nélkül tudták hazavinni, este pedig szépen aludt. Mondjuk tudni kell, hogy nálunk a férjem iszonyú sokat van itthon, Lillának így természetes, ha egész nap az apjával van plusz az ucsó időben olyan sok időt töltött a szüleimmel, hogy teljesen jó anyapótlékok lettek a szemében (naná... egész nap csak vele foglalkoztak).

Utána jött egy keményebb 3 napos időszak, mert nem haza hanem a szüleimhez mentünk először, hogy valahogy ki tudjam magam aludni (se a szülés se a terhesség nem viselt meg, a kórházi 5 nap alatt viszont összesen jó ha 10 órát aludtam hála a horkoló szobatársaknak, üvöltő gyerekeknek, 5 percenként berontó takarítónőknek, orvosoknak, nővéreknek... így az 5. nap végére már szó szerint ájulásközeli álapotba kerültem így jobb volt, ha Lillát továbbra is a szüleim pátyolgatják - de úgy, hogy ha anyahiánya van akkor azért ott legyek neki). Na ez így nagyon jó volt, sikeresen kipihentem magam, a férjem is (pont akkor fázott meg amikor én kórházban voltam így ő is hulla volt). Lillának fura volt a helyzet, főleg, hogy Luca ugye velünk volt az emeleten ő meg a földszinten aludt...

Hazajövetel után kezdett előjönni, hogy azért ez a "jó testvér" állapot csak a felszín, valójában Lillát igenis megviselte ez az egész dolog, féltékeny Lucára és kikészíti a szitu.

Az első nap szó szerint megpróbálta leszedni a mellemről Lucát, sírt ha megpróbáltam megetetni és szemmel láthatóan maga alatt volt. Folyton dícsértük, hogy ő milyen szép nagy lány, Lucának is mutogattuk, hogy nézze meg milyen ügyes a Lilla stb. stb. Ez úgy tűnik működött, javult a helyzet. A szoptatás is megoldódott, fogtam a mellszívóm és Lilla szeme előtt fejtem a mellemből miközben megmagyaráztam neki, hogy Luca is ugyanilyen tejet kap csak neki még nincs foga ezért nem cumisüvegből kapja - aztána lefejt tejet megkapta Lilla. Na azóta minden a legnagyobb rendben van szoptatásnál... (Lilla egyébként napi 1-2 deci lefejt tejet kap azóta is, a gyerekorvos legnagyobb örömére... ennél jobban ugyanis nem tudnánk edzeni az immunrendszerét így influenzaidőszak előtt).

Hát ez történt. Lefutott néhány nap és úgy tűnik, Lilla kezd teljesen hozzászokni a szituhoz, már olyankor is odamegy Lucát simogati amikor nem látjuk (ld. már nem csak azért csinálja, mert tudja, hogy mi annak örülünk).

Ja, és azóta iszonyú könnyen pelenkázható :))))) Igazi kisbabát játszik, még a köldökét is púderezni kell:))))
Vendég
 


Hehe, Lilla reakciói tipikusak. :)

Kivis tortácska:
Kép

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Sziasztok,
köszi a drukkokat, de mi még kórházban. Az én fiam csak megszületni sietett, azóta ráér. Kék fénnyel kezelik, de tegnap még csökkent a b.rubin szint, mára stagnált és a dr.nő a maradást javasolta. Mondta, anyuka úgyis türelmes. Persze, hát milyen legyen.
Mindegy, de azért remélem, hogy holnap már mehetünk. Ez megint a reggeli vérvételtől függ. Szegény gyermekem sarka és nagylábujja csupa lyuk, tiszta lila a sok szúrástól.

Gyors válaszok:
Eredeti szül.anyakönyvit küldtem mindenhová, postán kaptam vissza. Az én férjem nem áll sorba, én mindent levélben intéztem. Kicsit aggódtam, nehogy elkallódjon a postán, de megúsztuk.

Niki, elnézést, hogy nem tudtunk találkozni, de csak 3 óránként jutok be Ádámhoz, és akkor ott a helyem.

Minden baba nagyon édes, gratula mégegyszer. Zsebi a legfrissebb, neki különösen.

Ma megnéztem az utolsó laborom eredményeit: 6,1 lett a terh.cukrom, ami tök jó, szóval a magzatvízem nem ettől volt sok.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 



Csaki! Nagyon ügyin megoldottátok Lillát! Remélem én is ilyen ügyes leszek majd a fiammal... csak a pelenkázás része ne jönne vissza! Alig várom hogy stabil szobatiszta legyen... de hát benne van a pakliban! :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers\




Lilypie Kids Birthday tickers




Lilypie First Birthday tickers
bkatalin
 
 


A dokik nyugodtan bevallhatják az év végi adóbevallásukban a kapott hálapénzt. Egyszer csináltam egy vendéglátósnak is bevallást, ő is bevallott valamennyit, csakhogy ne piszkálják. Szerintem a dokik is megtehetik, van erre külön sor a nyomtatványon. Ugyan két éve nem én készítem az SZJA bevallásokat, de nekem ez rémlik. Ezután nem a pácienseket kell vizsgáztatniuk megbízhatóságból, hanem nyugodtan alhatnak. Ellenőrizni úgysem lehet, hogy igazat mondanak-e, ha pedig már tanukat hallgatnak ki, ott már régen baj van.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


BB! Kitartás! Max egy-két nap! ÉS élvezhetitek az otthon melegét!

Lilypie Kids Birthday tickers\




Lilypie Kids Birthday tickers




Lilypie First Birthday tickers
bkatalin
 
 


Zöldi! Hatalmas gratula picicoca Hannababához! Gyönyörű!

Zsebi! Nektek is óriási gratuláció Szabolcs babához!

Most csak ennyire fussa :oops: :D

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Zsebi! Gratulálok! És kívánok nektek sok tejcit!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Aida! Tök guszta az a torta...

Lilypie Kids Birthday tickers\




Lilypie Kids Birthday tickers




Lilypie First Birthday tickers
bkatalin
 
 


Sina: hát kénytelen vagyok bírni! Ez van!

Tényleg a nyákdugó lehet színtelen is???!! Mert nekem olyasmi távozott egy kisebb darab nemrég. Abszolút nem olyan mint a folyás és hát "megvizsgáltam" (bocsi, de ezt ajánlotta a szülésznő) és hát nyákos volt!
Vendég
 


Zsebi, Zsiráf, Gabilány, BB? Sarmi
Akiknek még nem gratuláltam sok boldogságot, jó egészséget, sok- sok tejcsit.


Van aki kitart még decemberig?
Holnapig kell benn tartani csak a bébiket. :lol:

Le vagyok taknyosodva, fáj a fejem, folyik az orrom, kapar a torkom, trüszkölök.Van valakinek tippje mit lehet ilyenkor beszedni, csinálni?
Írjatok!!!!

Kép

Kép
bellanitta
 
 


Sziasztok!

Még mindig megvagyunk és egyben! Tegnap előtt is nagyon sokat fájdogált a hasam, de aztán kész. Ha kicsit többet teszek veszek, akkor gyakrabban bekeményedik, de ez sem fáj, csak kellemetlen mert ilyenkor nyomódik a belem, a gyomrom és pisilnem is kell.
Tegnap apa feltette végre a gyerekszobába a polcot, így végül is készen vagyunk.
Igyekszem fényképezni és feltenni majd.
Persze a picur ágya nem lesz kész, ezt majd apa intézi míg bent leszünk, mert a drága macskánk hajlamos belefeküdni ebbe abba és ezt azért az újszülöttel nem szeretném. Danit már annyira nem "féltem" tőle ilyen téren.

Csaki!

Annyira jó, hogy olvashattam erről a testvérviszonyról. Nagyon ügyesen oldottátok meg.
Én azt kérdezném, hogy Lilla előtte még szopizott vagy így újra visszatért a tejcihez.
Dani már 8-9 hós kora óta nem anyatejcis. Pedig még volt mikor Ő saját maga elválasztotta magát. Valószínű ahogy a kistesó megfogant már nem olyan íze volt a tejemnek és nem kellett neki. Kíváncsi vagyok most mit vált ki belőle majd, ha látja Gergőt szopizni.

BB!

Kitartás!! Tudom könnyű mondani! Már nagyon szívesen itthon lennétek!

Vera!

Örülök, hogy itthon vagytok és minden rendben van a kicsi lánnyal. Gondolom 1000 %-al figyeltek rá, hogy nehogy valami baj legyen.

Zsebi!

Gratulálok Szabolcshoz. Gyors regenerálódást, sok tejcit kívánok és hogy hazatérhessetek mihamarabb.

Sina!

Én is épp ezért szeretnék már túllenni rajta. Most kezdek el őrületesen csíkosodni a köldököm körül. Attól függ hova helyezkedik. Bár most hogy már szemmel láthatóan és érezhetően is lentebb van így alatta jönnek a csíkok. És már különben is! Legyen vége.

Kisfiam 10 nappal született hamarabb. Ez dec 2-án lenne most a 2. fiúnál igaz. Aznap megyek NST-re. Kíváncsi vagyok mi lesz.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell
 
 


Sina! Az én dokim a kiírás 10 nappal indítja a szülést, előbb csak akkor, ha probléma van.

BB! Ádámnak mielőbbi gyógyulást kívánok, hogy hazamehessetek! Dávid hogy viseli a hiányodat?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


zsebi:gratulálok..és várjuk az infot a szülésről..

Kép

Kép
nikianya21
 
 


Boci: lehet. Nekem az első adag totál színtelen volt... Arra mondjuk nem emlékszem, hogy a többi mikor jött és milyen volt :oops:

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Gabilány: köszi!

Indítás: nekem azt mondta a dokim, ha betöltöm a 41. hetet akkor kell befeküdni a kórházba, de ez még nem jelent indítást. Bele sem merek gondolni, mert akkor még karácsonyra sem érek haza!!!!????!!!! :cry: :cry:
Vendég
 


ZSebi!
Hatalmas gratula Nektek! Ügyik voltatok! Jó egészséget és sok tejcit kívánok!!!!!


Manna!
Az már valami! Bár idöben nem nagyon lehet tudni mit jelent... :? De legalább már elhagytad!!! :wink: :wink:

Sina!
Tegnap délután én is sokat keményedtem, aztán vettem egy fürdöt és elmúlt. Bár én tudom ,hogy sok volt a tegnapi fözés, városban csavargás! :roll:

Aida!
Szép a tortád! :wink:

Zöldi!
Szépséges Hanna baba, de jó nektek már otthon!!! :lol: :wink:

Bb!
Drukkolok, hogy jók legyenek az eredmények és holnap haza mehesseteK!!!!! :)
susy75
 
 


Bellanita! Sós vizes oldat az orrba (azt nem tudom otthon hogy hivjak), lehet Tantum Verde-t használni, egyébként meg nagyon sok mezes tea, meg C vitamin.
Orrcseppet tilos!

Lilypie Kids Birthday tickers\




Lilypie Kids Birthday tickers




Lilypie First Birthday tickers
bkatalin
 
 


ZSEBI! GRATULÁOK ÉS BOLDOG BABÁZÁST!
Majd várjuk a részleteket!


Túlhordás: nekem a dokim azt mondta, terminus után már 2 naponta vizsgálat, aztán 1 hét után kórház - azt nem mondta, hogy akkor már azonnal indítanak, de gondolom már nem húzzák sokáig.

Csaki - nagyon ügyesek vagytok Lillával!

Kép
trombibébi
 
 


Sziasztok!
Először is:
Zsebi: Gratulálok nektek, sok boldogságot és nyugalmat kívánok! :)

Csaki:
olyan jó volt olvasni, hogy Lilla viszonylag jól viselte a dolgot :) Most erőt adtál, és reménykedem, hogy nekünk is sikerülni fog, nagyon féltem Annát. Nem tudom hogyan fog reagálni, remélem mi is meg tudjuk majd ügyesen oldani..
Mostanában megint én kelek hozzá éjszaka, elkezdett megint ébredni, ha Apa megy be, akkor csinálja a műsort. Így inkább én megyek, nekem nem hisztizik, kivétel tegnap éjjel... Bement Apa, jött a hiszti, kivette, aztán átmentem, átvettem Apától,visszatettem az ágyába de a műsor tovább ment. Énekeltem neki, közben simogattam, ami hatni szokott, de most nem, ő szenvedni akart.. :? Végül határozottan rászóltam, hogy Anna fejezd mostmár be. Erre elhallgatott, becsukta a szemét és elaludt.. :wink: Lehet ,hogy ő is érzi ,hogy tényleg közel a változás? Minden esetre ezekkel az éjszakai ébredésekkel ismét edzem magam a sűrű kelésekre.. A sors keze.. :)

Elmentek a vendégek, Nagyszüleim, Anyuék voltak itt, olyan pöpec tisztaságot hagytak nekem ebéd utánra is, hogy semmit sem kellett csinálnom, jó 3 napig nem kell főznöm sem.. Szeretem az ilyet.. :wink:

Szülni nem készülök, holnap ctg, de gondolom megint 0 fájás, Bence viszont már lassabb, minit volt..

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mági!

Kezet foghatunk, de erről már írtunk egymásnak sokat, hogy tartunk a bent töltött napoktól, az utána következő dolgoktól.
Csaki írása engem is kicsit megnyugtatott.
Remélem mindketten csak előre aggódjuk túl magunkat és végül is minden rendben lesz.
Dani nekem is most bújósabb. Tényleg érezhetnek valamit ezek a gyerekek.
Bence még maradjon is egy kicsit odabent.
Én már szívesen túl lennék rajta, de nem kívánságműsor.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell
 
 


Bellanitta:
TantumVerde, vagy Bioparox. Az első homeós (ha jól tudom). Mindkettő használható terhesség és szoptatás alatt is. Nekem beváltak.

Isarenikő:
Dávidom már felfogja, hogy kisbaba született, voltak nálam, de nem érti, hogy miért nem láthatja. Otthon a képeket nézegeti, de eleinte azt mondta rá, hogy az Dávid baba és nem a kisbaba. Egy-két napja mondta apjának: anya nem is hozza haza. Tegnap voltak nálam, alig akart hozzám jönni, aztán lekenyereztem egy kis csokispereccel. Akkora dumája volt, és ami a legjobb: én olyan nagy fiúnak látom amióta a kisöcsi megszületett. Olyan furcsa.

Remélem mindenki jól van, aki jön az ÁEK-ba (Máv) szülni mostanában, az adjon füstjeleket és megkeresem: /20/ 99-69-244
Úgy tűnik, hogy mi ittragadtunk. Sajnos.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


bb: KITARTÁS!!!! Lucát is ott fogták 2 napra a kék fény alatt, elvileg 3 óránkénti etetéssel... nem volt olyan gáz mert a fény alatt folyton aludt, amikor meg ébredt hozták szoptatni... Hamar túl lesztek rajta!!!! (Luca még mindig nagyon vörös/sárga de egyre többet van ébren úgyhogy szerintem javul a helyzet... )

(plusz pipa vagyok a légzésfigyelőre... a régi az nem villogott ennyire plusz kikapcsoláskor nem ébresztette fel még a halottakat is... így meg egyszerűen nem kapcsolom be mert ha sokszor kell kivenni Lucát (márpedig kell, mert nem akar a bölcsőben aludni) akkor senki sem alszik a családból a sok iszonyú hangos csipogás miatt... Szerintem leragasztom valamivel a csipogóját... )

gabrielldaniell: Lilla utoljára az első szülinapján szopizott úgyhogy most fogalma se volt róla, mit művel Luca, szerintem azt hitte, hogy bánt engem, azért akarta leszedni rólam (azt üvöltözte, hogy anyáé, anyáé...). A lefejt tej viszont bejött neki, először furának találta így csak picit ivott belőle, de azóta megszokta az ízét és valszeg már a tudat miatt is, hogy ugyanazt kapja mint Luca tök lelkesen beszlopálja... Úgy látom, ha gond van a szoptatásnál érdemes ezzel bepróbálkozni... (még akkor is, ha kevés a tej mert egy szoptatás közben hisztiző nagytesó valszeg sokkal gázabb mint egy egyszer kicsit éhesebb pici...)

Mági: Tutira érzik, Lilla is sokszor ébredt az utolsó hetekben, Luca hazahozatala óta viszont tök jó a helyzet!!! (csak nap közben nem hajlandó aludni, gondolom szemmel akarja tartani Lucát:)))) Menni fog:))) (én most tanulgatom a rugalmas kendő megkötését mert holnaptól tök sokat leszek egyedül a két gyerkőccel -januárig a férjemnek összesen 2 szabadnapja lesz, még karácsony előtt is végig dolgoznia kell majd plusz januárban elutazik majdnem 8 napra- így szükségem lesz a kezeimre)
Vendég
 


Enikő: most nézem, hogy Levi és Dávidom közt csak 3 nap van. Tudtam, hogy közel egyidősek, dehogy ennyire közeliek, azt nem.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


bb: nem tudod a látogatást a szoptatás idejére időzíteni? Nálam ez működött, szoptatás után kitoltam Lillához plusz a páromhoz egy kicsit (a csecsemősök nem morogtak miatta, az az extra 10 perc simán belefér ilyenkor)... (utána mondtuk Lillának, hogy Luca megy aludni így szépen elköszönt tőle és OK volt a helyzet)
Vendég
 


Szeles!
Jól tetted, hogy kimozdultál és nem ülsz otthon egyedül!

Mush!
Ne is mondd! Már napok óta beszélgetek Zsófi fejével, hogy várjuk már nagyon, meg hogy kényelmesebb lenne már itt kint neki és jöhet, de semmi… Nem hallgat az anyjára! Pedig már én is szívesen túllenék a szülésen. Tegnap este úgy feküdtem le, hogy kb. fél óránként görcsölt a hasam. Reménykedtem... De az éjszakai 4 pisit leszámítva nem történt semmi. :-(

Vera!
Én is olvastam a szüléstörténeted. Ez egy tipikus "ötödik baba szülés" volt! :lol: Bár ahogy mesélted, te az elsővel sem szenvedtél sokat! Szerencsés vagy nagyon!

Zsebi!
Gratulálok a kis Szabolcs megérkezéséhez! Gyors felépülést, sok tejet nektek!!!

Manna!
Helyzetjelents ám! És üzenj, ha vannak fejlemények!

Sina!
A köldököm körül nekem is borzasztóan néz ki a hasam! Mintha fényesíteném. Meg csíkos is… :(

A túlhordásról nem kérdeztem még a dokim. De azt NEM AKAROM!!! Most nálunk az a menetrend, hogy jövő héten még megyek egy CTG-re, aztán ha a kiírt időpontig nem szülök meg, akkor aznap bemegyek és csinálnak UH-t, flowmetriát. Gondolom akkor beszéljük meg a továbbiakat.

Márti!
Keresztbefordult a kiscsaj??? Ilyenkor??? Hogy fér úgy el???

Csakegy!
Örülök, hogy Lilla ilyen rövid idő alatt megszokta a kistesót!!!

BB!
Kitartás a kórházi napokhoz!!! Drukkolok Ádámnak, hogy minél előbb kifehéredjen!!!

Kép
Kép
lbernuska
 
 


[quote="bb"]B írta:bbellanitta:
Akkora dumája volt, és ami a legjobb: én olyan nagy fiúnak látom amióta a kisöcsi megszületett. Olyan furcsa.


Tényleg fura :))))) Amikor először bejött Lilla látogatni egyszerűen hatalmasnak tűnt... főleg, hogy volt 2 olyan nap is amikor nem jött... na az azutáni napokon iszonyú fura volt az a hatalmas gyerek... és néha még most is az :))))) (főleg amikor egymás után rakom őket tisztába...)
Vendég
 


Csakegy:
Nekem is besárgultak a nagyfiaim is, és kivárom amíg rendbejön, nem akarok később kórházba kerülni vele ez miatt. Csak azt sajnálom, hogy nem rakták előbb fény alá. Én mondtam, hogy nálunk ez rendszeres, de a dr.nő az alacsony értékeknél még nem akarta így kezelni. Azt mondta, hogy élettani sárgaság, figyelik, aztán meglátjuk. Csak mi ezzel időt veszítettünk. Szerintem ha már rögtön a 3. nap megkapja a kék fényt, akkor már otthon vagyunk. Nem vitatom, ő a szakember, tényleg lelkiismeretes és gondos. Itt a Máv-ban nagyon jó az intenzív koraszülött részleg, sok helyről hoznak ide babákat.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


Valaki kérdezett a varratszedésről:

Máv-os tapasztalatom van, császárosoknak 10-12. napon szedik ki, hüvelyi szüléseseknél 5-7. napon. Mivel 3-4 nap után hazaengednek, ezért visszarendelnek varratszedésre. Ez nem a legjobb szerintem, mert babával közlekedni még bonyolult, otthon hagyni sem könnyű, pláne, ha nincs mama. Mivel Ádám ma egy hetes, nekem reggel kiszedte a doki, úgyhogy mostmár nagyon hazamehetnénk!!!!!!!

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb
 
 


Apropó varratszedés: Kicsit csodálkoztam azon amit Gabilany írt, miszerint Kistarcsán csak a fődoki pácienseinek jár a felszívódó varrat mert szerintem mindenki azt kap alapból... Én először is csak egy kis dokinál szültem (még csak nem is szakorvos) most meg a sima ügyeletesnél aki ugyancsak egy senki és nem is volt kérdéses, hogy felszívódót kapok. Mondjuk tény, hogy a felszívódót is szeretik kivenni nehogy begyulladjon, de akkor is felszívódót adnak... (én is ki akartam most vetetni de miután nem volt orvosom -vagyis volt de felszívódott :twisted: - nem vetettem ki... igaz, csak 2 öltést kaptam mert csak repedtem egy picit így nem zavart de anno Lillánál jobban jártam volna ha kivetetem de akkor az eszembe se jutott, hogy a felszívódót is ki lehet...)
Vendég
 


Nekem Annánál a 4. napon, hazajövetel előtt szedték ki a varratot, de én mindkettőből kaptam, felszívódóból is, és normálból is. A felszívódó még a 6 hetes kontrollnál is ürült folyamatosan, tel volt cérnával a fürdő egy-egy este... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?