Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Dolli
Én is nagyon féltem a terhességi cukortól, mert apum után genetikai alapon is volt rá esélyem. Hát be is jött. Így a következő terhességem alatt már a kezdetektől diétára leszek ítélve + idősebb koromban nagyon kell majd figyelnem rá.
Én is nézelődtem már bútor ügyben és igen, a konyhabútor az szörnyen húzós. Így az építkezés végén örülök ha azt meg tudjuk venni. Majd szépen lassan gyarapszunk mi is.
Akkor te is egy néhány hónapossal költöztél, gyorsan megszokta az új helyet? Egy kicsit tartok tőle, mert még külön szobába is szeretném tenni. Itt egy szobában van velünk.

Noémi
Tényleg nagyon otthon vagy kés ügyben. :D Nálam mindig gond, hogy minden késem életlen. Mondjuk nem is márkás darabok. Majd most beszerezek egy-két jobbat. :lol:

Eszter
Mielőtt terhes lettem én is állandóan fogyókúráztam és a terhességem alatt jöttem rá, hogy rosszul. Most már tudom, hogy végig csináltam 4 hónap diétát, csak életmódváltással lehet hosszútávon eredményt elérni.

Sylph
Bubónak remélem gyorsan elmúlik a fájdalom. Biztos nagyon rossz lehetett neki.
Nálunk is kezdődnek a problémák. :cry: Úgy néz ki, hogy Milunak nem nyílt ki az egyik könnycsatornája még mindig, így ha nem oldódik meg egy-két héten belül, elküldenek bennünket átmosásra. Utána néztem a neten, hogy mi is ez. Bár ne tettem volna... Most ő is kap homeós bogyót és masszírozom hátha sikerülne megnyitni.

Ibernuska
37. hét. Kezd izgalmas lenni a dolog. :) Melyik kórházban fogsz szülni?

Gabi

Gabi

Kép
gabusz

Sziasztok!

Berni, már most kész vagyok :( jó itt anyuméknál, de annyira kell figyelnem mindenre, hogy mihez nyúlnak, mert ugye otthon el vannak pakolva a dolgok megfelelő magasságba, és tudom hol "leselkedhet" rájuk veszély, de itt mindig utánuk kell menni. Ráadásul a kuksi dolog miatt Bálint nagyon el lett kényelmesedve( mindent megcsináltam neki mikor fájt) és nagyon hisztis lett, felborult a napi ritmusunk, úgyhogy szerdán megyünk haza, és visszabillentem őket a rendes kerékvágásba....
A párom egy japán cégnél dolgozik, mint értékesítési manager(vagy minek mondják :wink: ) szóval bazinagy szerszámgépeket, esztergákat ad el és a vevőit vitték ki oda, megmutatni a gyárat, tárgyalnak, esznek jókat a gésákkal :wink: egyszer már volt és mindenkinek volt egy gésája aki mutatta mit hogyan kell enni. Hazajött és azt mondta egy évig nem akar több tengeri herkentyűt és halat enni.... :wink: Ott nagyon szigorú kultúra van, nem illik otthagyni a kaját és még sorolhatnám....

Hozok majd fotókat, ha érdekel valakit Japán.... :wink:

Gabi, már jól van Bubó, kutya baja. :lol:
Nem is hallottam még ilyet, hogy nem nyílik ki könnycsatorna.... ez mitől alakul ki? Szegénykém! Remélem nem kell átmosni neki!
Különszoba: mikor mi költöztünk, Bubó már másfél éves volt, de neki szerencsére nem okozott gondot a különszoba. Addig ő is velünk aludt egy szobában, aztán itt az első naptól kezdve végigalussza az éjszakát.
De a te babód még pici ehhez, nem? Én legalább is szerettem, hogy ott vannak elérhető közelségben (könnyebb volt így nekem :wink: :) )... Aztán mikor Lili is végigaludta az éjszakát, akkor költözött át Bálinthoz.
sylph

Sziasztok!
Slyph!Pedig sok babának el van ám záródva a könny csatornája.
AZ átmosás meg nyugi(Gabi),kb 2perc és nem vészes :wink:

És Sylph,tudod a nagyik azért vannak,hogy el kényeztessék a gyereket :lol:

Költözés.A Szabi 7hós volt,mikor ide költöztünk.Mivel hoztunk minden körülötte lévő cuccot,nem viselte meg.Viszont ő 16hós koráig 1 szobában aludt velünk.Akkor védőnői utasításra szanáltuk külön.
Nagyon sokat fel ébredt éjszaka cicizni,és már hulla voltam.1x jött a védőnő,és mondta,na jó ez így nem mehet tovább,mert okés,hogy a gyerek az első,de ha én ki döglök,akkor gond lesz :lol:
Na onnantól külön van a Szabi,de jelentem,a mai napig fel ébred éjszaka.Hogy miért azt passzolom.Elés csak be takargatni,és szunyál is tovább.

Gabi!Kések.Hát a sógorom szakács,és így könnyű volt :lol:
Mikor össze jött a húgommal,és jött valamit kotyvasztani hozzánk,akkor ki dobta a késeinket,és közölte,jó lenne ha legalább 1db normális kést vennénk,mert azokkal a xarokkal max trancsírozni lehet.
Viszont a jó késhez,kell egy jó vaskos fenő is,mert a huzigálós késélező(az ami olyan kerekes)az csak tönkre teszi a késeket.
És jó hír,kés köszörűs,profi az van itt Érden,olyan aki a drága késekre specializálódott.Mert ám az sem mindegy,hogyan köszörülik ám a kést,mert azzal is tönkre lehet tenni,ha nem jól csinálják :wink:
Ja és jelentem,az ékszerekhez és a divathoz,viszont nem konyítok :lol:

mimi12

mimi12

Sziasztok!

Sylph
A könnycsatorna zártsága tulajdonképpen egy vele született éretlenség. Nagyon sok babánál előfordul, de egyrészüknél megoldódik magától. A gond akkor van ha két-három hónapos korban is megvannak a tünetek (alvás után váladékos szem, olyan mintha mindig könnyes lenne a szeme) ilyenkor jön az átmosás. Ahogy Noémi is írta ez 2 perc, de elég borzalmas látvány ill. a babának azt mondják inkább kellemetlen mint fájdalmas.

Azért tervezem a különrakást, mert a hálónk nagyon pici lesz, nem fér el benne a kiságy és a gyerekszoba pedig ezzel szemben van kb. 3 lépés távolságra. Úgy gondolom, hogy ez nem távolság és nyitott ajtóknál mindent hallani fogok ill. ő már most is csak egyszer kel éjszaka. Ha nem jön be max. a gyerekszobából lesz a közös szobánk. :wink:

Engem érdekelnek a fotók. :lol:

Noémi
A húgodnak jó dolga lehet. :lol: Vagy otthon nem a sógorod a szakács? Nem csodálkozom, hogy írtad szeretsz jókat enni, van aki főzzön finomakat.
Az ékszerekhez meg a divathoz én sem értek, azt hiszem gyed alatt nem is ez a legfontosabb. :D
Köszi a linket, jobb előre tájékozódnom.

Gabi

Gabi

Kép
gabusz

Sziasztok Csajok!
Hát nem alakulnak túl jól a dolgaink... 2 napja érzem, hogy vmi nem stimmel a szívemmel. Tegnap este voltunk a második CTG-nken és a vérnyomim 140/90 volt. És ma sem jobb a helyzet... Szerencsére toxémia eddig nem áll fenn, meg még arról sem beszéltünk, hogy mi lesz, ha a vérnyomim nem hajlandó magától lejebb menni... És Zsófi szívhangja sem volt a legjobb... (Legalább is az ügyeletes doki ezzel ijesztgetett...) Ma nézi meg a saját dokim az eredményeket, hogy kell-e emiatt sűrűbben CTG-re járnom...

Gabusz!
A János kórházban fogok szülni.

Sylph!
Már nincs sok hátra a hétből! Kitartás! Mikor jön haza a párod? Azért izgi lehet Japánba eljutni... biztos teljesen más kultúra! És igen, érdekelnek nagyon a képek!

Mimi, Gabusz!
Ékszerek engem is tök hidegen hagynak. Szerintem a jegygyűrűnk megvétele előtt letudtam az ékszerboltos kirakatnézegetést egy életre! :-D A divat sem érdekel. Olyan ruhákat veszek, amik jól állnak és kényelmesek. Aztán az vagy divatos, vagy nem... :-D

Kép
Kép
lbernuska

Szia Ibernuska!

Remélem nem lesz semmi gond. Előfordul, hogy a CTG-n nem a legjobb a baba szívhangja és kiderül, hogy csak aludt.
Majd írd meg mit mondott a saját dokid.

Gabi

Gabi

Kép
gabusz

Bernus!
Én is remélem nem lesz semmi gond.Lehet csak épp rosszul feküdt Zsófi,és ez nyomta meg a te vérnyomásodat is.
De aztamindenit.A Szabi ilyenkorra már meg született :lol: :lol:
Annyira el szaladt az idő,hogy most nézem,bármikor szülhetsz.Húú de izgi :wink:

mimi12

Gabi!
A sógorom jól főz nagyon,és már én is tanultam tőle pár fogást.Semmi extra,csak hétköznapi dolgok,amikkel finomabbá lehet a kajcsit tenni,akár egy paprikás csirkét :wink:
Viszont otthon náluk csak ünnepnapokon főz :lol:

mimi12

Sziasztok!

Saját dokim rábólintott a CTG eredményre, szerinte nincs gond és nem kell sűrűbben járnom vizsgálatra. Jövő hét szerdán megyek legközelebb. A vérnyomim viszont a szentnek nem akar 140/90 alá menni... Ez jobban aggaszt. :evil: A dokim szerint még ez sem vészes. Határeset, igaz... itthon mérem és izgulok, hogy ne menjen feljebb. Na és ettől feljebb megy... :-D Meg próbálok természetes vérnyomi csökkentőket alkalmazni: fokhagyma, meggy...

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Mimi, hát kényeztetni azt tudnak a nagyik az biztos! (én meg küzdhetek a gyerekekkel utána... :wink: )
A sógorod nem költözött mostanában? Két hete költöztek ide az új lakók és a pasi szakács.... :wink: :lol: (Na jó, ez költői kérdés volt. Elég kicsi a valószínűsége.... :wink: )

Gabi, szerencsés vagy, hogy csak egyszer kel a gyerkőc! Nálam mindkettő nagyon anyás, cicis volt, sokszor fenn voltunk és hát a fáradtság és a lustaság győzött, ott aludtak köztünk. Lehet, hogy majd te is akkor a gyerekszobában fogsz kikötni :wink: :D

Berni, holnap érkezik végre haza a párom! :lol: Hát érdekes kultúrája van Japánnak az biztos, majd mesélek!
Te meg nyugodj meg, lazíts, pihenj sokat, ne izgulj semmin, csak várd Zsófit! Nemsokára a karjaidban tarthatod! De jó lesz neked!!! :lol:
sylph

Sziasztok!

Berni
Örülök, hogy mégis jó lett a ctg. Az ügyeletes dokit, meg amennyire tudod kerüld messzire. Tudom, hogy ez nem kívánságműsor. :) Most tényleg az a legfontosabb, hogy próbálj minél többet pihenni.

Mimi
Nem akarok indiszkrét lenni, csak érdekelne, terveztek kistesót Szabolcsnak? Ez csak a kora miatt kérdezem, sokak szerint 2-3 év az ideális korkülönbség.

Sylph
Ha ő is többet cicizne biztos velünk aludna meg nekem nem jött be a fekve szoptatás, ülve jobban szeretek. Pedig fekve még aludni is lehetne közben. :lol:

Jó hétvégét!
Gabi

Gabi

Kép
gabusz

Sziasztok!

Sylph!
Na mára biztos kiheverted már az párod nélküli hetet!!! :-D

Nálunk az a terv, hogy az első hónapokban én alszok Zsófival a babaszobában (hogy Apa is tudjon pihenni...), de aztán majd az élet úgyis alakítja ezeket az elképzeléseket. Én azt nem tudom elképzelni, hogy kettőnk között a francia ágyban aludjon majd a kiscsaj. Aztán lehet mi is ott fogunk kikötni. :-D

Gabusz!
Sajna az ügyeletes dokinak rá kell néznie a ctg eredményre, mert este járok és akkor a saját dokim már nincs bent. Valakinek meg látnia kell... De a héten remélem senkinek nem mutatják meg, mert csütörtökön úgyis megyek a dokim magánrendelésére.

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Gabi, pedig mi milyen jókat aludtunk cicizés közben..... :wink:

Berni, nálunk sokszor voltak a gyerekek a franciaágyban, én pl. nagyon szerettem/szeretek velük aludni. :) Imádom amikor a kiscsajom ott van mellettem és félkómásan magához húz és ad egy nagy cuppanóst :lol: vagy odabújik és elkedz dünnyögni.... :lol: Bálint is nagyon anyás volt, ő általában odabújt, egyik kezét a párnám alá dugta, a másikkal meg átölelt, sokat aludt a mellkasomon is..... :lol:
Két héééét..... hű de izgi már nincs sok hátra! Hogy vagy/tok?

Többiek, hol vagytok?
sylph

Sziasztok!

Sylph
Többen mesélték már nekem is, hogy éjszaka csak berakják a picit maguk mellé az ágyba és mehet a szopi és ők már szinte alszanak is vissza. Én ezt nem tudtam soha megtenni, mert Milán nagyon mohón evett/eszik. Fekve szinte mindig félrenyelt, én meg halálra rémülve kapkodtam fel függőlegesbe, hogy köhögje ki, ami félrement. Az ölembe szopizva sokkal kevesebb ment félre, így maradtunk annál.
Könnyen leszoktak a gyerkőcök a ti ágyatokban alvásról?

Berni
Én is mindig így voltam, hogy az ügyeletes doki nézte meg az eredményemet, mert az én dokim csak szülésekre járt be és nagyon nem szerettem, mert mindig egy csomót vártam rá. Ezért szorítottam, hogy ne hordjam túl, mert nem akartam 2 naponta a kórházba járni.
Hogy vagy, jóslófájásaid vannak?

Többiek?

Gabi

Gabi

Kép
gabusz

Sziasztok!
Mi nem voltunk itthon hétvégén.Mátol burkolás van minálunk.Feje tetején minden.Kb úgy néz ki a lakás,mintha bomba robban volna.
Gabusz.Nem vagy indiszkrét.Igen szeretnénk kistesót.Sajnos volt egy vetélésem(20.hétre),nem sima vetélése volt,hanem meg kellett hogy császározzanak.Szeptembertől mehet a próbálkozás.Még nem sikerűlt,de nem sietettjük.Jön a tesó,mikor szeretne(remélem minnél előbb) :wink:

Bernus!A Szabi kb 5hós koráig a mi ágyunkban aludt.Nem köztünk,hanem a falhoz van tolva az ágy,és a falhoz ágyaztam neki(jó nagy ágyunk van).Nekem ez így kényelmes volt.Ha ébredt éjszaka csak oda húztam,meg szoptattam,és csicsikáltunk tovább.
És én nem szeretek apa nélkül aludni,nekem kell,hogy érezzem a páromat magam mellett(különben fázom) :lol:

mimi12

Sziasztok Lányok!

Csatlakozhatom hozzátok? Mi is érdiek vagyunk.
Mi a központhoz közel lakunk a Velencei út mellett.

Három gyerkőm van, van egy 5,5 éves Bálintom, egy 3,5 éves Fruzsim és 19 hós Bogim! :)

2002-ben költöztünk Érdre egy társasházba, 2006-ban meg építkeztünk.
Van valakinek ovis gyerkője????Annyi problémám van az ovinkkal, azt szeretném tudni, hogy máshol is ilyen a helyzet???? Inkább csak örüljek, hogy egyáltalán ovis a fiam?

Üdv: :)rsi
Vendég

Sziasztok!

Jó rég jártam erre ismételten. Megint szenvedtünk egy fránya betegséggel, úgyhogy kissé alváshiánnyal küzdök, bár az utóbbi 3 éjjelre egy szavam sem lehet, mert kettőt átaludtunk.

Orsi! ? Orsi? :) Üdv köztünk. Mi még távol vagyunk az ovitól, de vannak tapasztalt anyucik, ők majd mesélnek biztos! :)
3 gyerkőc nem semmi! Ha egy kicsit fiatalabb lennék… :) No de nem álmodozom, előbb legyen meg a második bébink! :)

Sylph! Szegény Bálint. Nem irigylem szegény kispasikat, egyelőre én is csak reménykedni tudok, hogy nem lesz gáz a fütykössel, mert még mindig nem lehet hátrahúzni teljesen.
Kistesó még csak tervben, talán januárban doki bácsi áldását adja ránk, és akkor indul a projekt.
A múlt szombati csavargás sajna nem sikerült úgy, ahogy terveztem (pedig milyen klassz idő volt), pont a betegségből kifolyólag, mert éjjel virrasztottam, így csak éppen beszaladtam, de legalább találtam fonalat a kistakarónak.
Azért egy hét távollét nem semmi. Én 2 napot is alig bírok ki. Pedig ha belegondolok, hogy az elején havonta láttuk csak egymást két estére… Brrrr. Japán képek jöhetnek! :)

Ibernuska! Azért a genetika sem minden. Én is világéletemben fogyóztam, mert ránézek a kajára és hízok, és nem is mertem álmodni róla, hogy szülés után szépen leperegnek a kilók. De első a baba valóban, a többivel ráérsz utána foglalkozni! :)
A 140/90 valóban határeset, de ha nem megy feljebb, akkor nyugi, nincs gond! Szorítok, hogy minden rendben legyen veletek!!!

Gabusz! Talán a kisebbeket kevésbé viseli meg a környezetváltozás. Az ágyacskája állandó volt, benne a rácsvédővel és egy kis aktivitivel, neki az jelentette az éjszakai világot, nem volt probléma az átállással. Mi a másik helyen is külön aludtunk, bár egybenyitott szobák voltak, őt nem viselte meg, engem azért zavart az elején, hogy nem látok rá.
Remélem, megoldódik beavatkozás nélkül ez a könnycsatorna dolog, anno én is utánanéztünk, mert nálunk is fenn állt a veszélye, de azt hiszem kb 3 hós korára múlt el.

Mimi! Lehet, hogy nem vészes az átmosás, de ahogy az le van írva, hát férjemnek el sem mertem anno mondani, mert a gondolattól is rosszul lett volna. :) Mondjuk ezért nem szeretik a dokik, ha anyukák a neten böngésznek! :)
Szakács sógor valóban áldás lehet, de elhiszem, hogy otthon nem a konyha a favorit helye! :)
Burkoláshoz kirtartás!

Együttalvás: mi is próbálkoztunk vele, nem direktben, csak mikor már ki voltam purcanva, akkor a hajnali ébredésnél odavettem, viszont így ő aludt, a szülei nem, úgyhogy inkább nem teszteltük tovább a dolgot.

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Mimi
Sajnálom ami veled történt, de biztos hamarosan jön majd a kistesó. Tavaly ilyenkor még én sem hittem volna, hogy az idei karácsonyt már hármasban ünnepeljük. :wink:
Burkoláshoz kitartást! Nálunk is az megy éppen, csak mi még nem lakunk ott. Gondolj arra, hogy milyen szép lesz ha elkészül.

Orsi
Üdv közöttünk. Oviban nem vagyok otthon, de engem is érdekel az érdi ovis helyzet. Sajna, túl sok jót nem hallottam róla. Miért éppen Fiona? :lol: Amúgy nagyon szeretem a Shreket, főleg az 1. részt.

Dolli
Jobbulást a fiadnak, remélem gyorsan elfelejtitek ezt a betegséget. Milánnak sajna nem javul a szeme, pénteken megyünk a doki nénihez oltásra és akkor majd ő mondja meg, hogy várjunk még vagy menjünk a szemészetre. :cry:

Gabi

Gabi

Kép
gabusz

Sziasztok!Köszönöm a kedves fogadtatást!!!

Dolli! Én sem vagyok fiatal, csak gyorsan jöttek a gyerekek. :wink:
Bálintot 24 évesen szültem, így még Bogi belefért 30 előtt!

Látom kicsi Géza nem sokkal fiatalabb Boginál! Mi is küzdünk az alvással pedig kezdetektől fogva jó alvó volt! Hazahoztuk a kórházból és egyből átaludta az éjszakát, most meg! :?
Van hogy óránként kel!
Nálunk ha valami betegség van végigmegy az összes gyereken és Bálint mindent hazahoz oviból!

Gabi!
Miért pont Fiona???? Nem tudom, nekem nagyon kedves! :D
Mikor költöztök Érdre és merre?

Lányok!

Tud valaki valamit a sportcsarnokról?????
Minden nap elmegyek mellette, de sehol nem találok semmi infót róla, hogy mikor akarják megnyitni! :cry:

Dobok fel képet rólunk ha nem baj. Kép Bogika és én lennék a hóesésben Kép Az összes gyerekkel :-)
Vendég

Sziasztok Csajok!

Sylph! Gabusz!
Köszönöm kérdésetek, már nagyon a végét járjuk... :-D Hasam hét eleje óta görcsölget, keresztcsontom környéke fájdogál... gondolom ezek már jósló fájások.

Tekiroll!
Tegnap megint voltunk CTG-n, a vérnyomim ott megint 140/90 volt. Itthon bezzeg 120-125/80... :evil: Ma megyek a dokimhoz, megbeszélem vele, hogy hogyan tovább. Lehet, csak az ottani közeg nyomja fel a vérnyomásom???

Mimi!
A mi ágyunk csak 160 cm széles, Apával elférünk rajta, de egy gyereket nem mernék berakni kettőnk közé. :-D Én sem szeretek párom nélkül aludni, de most szokjuk, mert szegény megfázott és nem mer mellettem aludni, nehogy még szülés előtt elkapjam tőle. Viszont így kezdek hozzászokni, hogy az egész ágy az enyém. :-D

Cunami!
Üdv köztünk! Még ovis témához nem tudok hozzászólni, de túl sok jót én sem hallottam az érdi helyzetről. Nálatok mi a probléma?

Szépek a gyerkőceid!

Én egy olyan cégnél dolgozok, ami csapadékvíztisztító berendezéseket értékesít és az érdi sportcsarnokhoz/uszodához is vittünk ilyen kütyüt. Az érdi önkormányzatnál a kapcsolatunk csak annyit mesélt, hogy az előző polgármester szerződött le a bankkal, amelyik a pénzt adta a projekthez, az új polgármester viszont nem értett egyet a pénzügyi feltételekkel, beintett a banknak. Tehát a sportcsarnok a bank tulajdonát képezi és amíg nem jut megegyezésre a város vezetéssel, addig zárva is marad. Így lesz szépen lassan az enyészeté... Nagyon gáz!!! És dühítő!!!

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Gabi, nem volt egyszerű leszoktatni őket, Bálintnál volt az, hogy mikor elérkezettnek láttam az időt, akkor a sírnihagyós módszert alkalmaztuk, ami baromira nehéz volt. Aztán megszokta a saját ágyát és csak akkor jött közénk mikor épp valami baja volt. Amikor meg ideköltöztünk, külön szoba, külön ágy és az első éjszakától fogva ott alszik és nincs probléma. Lilinél is mikor láttam, hogy csak hisztizik, akkor volt nála is ez a sírnihagyás, (addig a párom kint aludt a nappaliban :wink: ) de ő is megtanulta, és mikor már végigaludta az éjszakát akkor került át a Bálint szobájába. Addig a mi szobánkban volt, mert nem akartam, hogy felkeltse a bátyját. Mostanában meg hajnalban megébred, akkor átmegyek érte és köztünk húzza tovább a lóbőrt... :wink:

Szia Orsi, üdv köztünk! Mi a problémád az ovitokkal? Melyikbe jártok? Egyébként örülj, hogy oviba jár a fiad! :wink: Annyira rémes itt a helyzet... én tavaly próbáltam beiratni az én Bálintomat :wink: (hozzáteszem, az esélytelenek nyugalmával) De persze nem vették fel sehova, mivel itthon vagyok a kisebbel.... Azt hallottam, hogy 300-400 gyereket utasítottak vissza, mert nincs elég hely. Az ovis körülményekről, ovonénikről meg nem tudok beszámolni...
Nagyon helyesek vagytok a képeken!!!!!
Akkor most leszel 30? Én is :lol:

Dolli, megint???? Szegénykéim, remélem mostmár kilábal ezekből a betegségekből Gézu!! Jobbulást neki!
Hát, én is nehezen bírom a párom nélkül, az utolsó nap volt a legrosszabb, olyan lassan teltek az órák.....
Az elején miért havonta taliztatok a pároddal? Munka?

Berni, akkor jósolgatsz.... :lol: :lol: :lol: Dokid mit mondott?
sylph

Sziasztok!

Orsi
Nagyon szépek vagytok a képeken. Ne mond, hogy nem vagy fiatal, a 30 még fiatal. :wink:
Nagyon egykorúak vagyunk akkor itt többen is, néhány hónap múlva leszek én is 30.
Kora tavasszal költözünk Parkvárosba.
A sportcsarnokról én is hallottam, de még nem láttam, ez tényleg felháborító. Amúgy teljesen kész van, csak a banki mizéria miatt nem lehet használni?

Berni
Szerintem a hasgörcsök már jóslók, a keresztcsontot pedig már nagyon nyomja a baba feje. Én a 40. héten szültem és már alig bírtam kivárni. Előtte hallottam, hogy majd rám jön a "fészekrakó láz" és utána érkezik a baba. Nem hittem benne, pedig tényleg így lett. Az egyik nap kitakarítottam az egész lakást és másnap reggel megindultak a fájások. :lol:

Sylph
Sajna sokszor csak a sírni hagyós módszer segít. Egy hét alatt mindenről le lehet szoktatni a gyereket, csak az az egy hét baromira nehéz...

Gabi

Gabi

Kép
gabusz

Sziasztok Lányok!

Most látom hogy Andi (kostyika) is topiclátogató! :D :D :D
Na nem szólok Neki, hogy vagyok majd észrevesz!
Az Ő Veronikája és az Én Bubum csoporttársak és nagy szerelmesek! :D

Jaaaaaj Berni, most nézem, hogy 38 hét 2 nap??? :o
Hogy vagy???? Na ezt az időt én egyik gyerkőmmel se éltem meg! A nagyok 3 héttel, Bogika 4 héttel jött előbb.
A vérnyomásom nekem is mindig magassabb volt védőnőnél, dokinál. Főleg ha 2 naggyal mentem! :wink:

Sylph! Hát én már elmúltam 30. októberben! :oops:
Bálint a Béke téri oviba jár, és pontosan úgy van ahogy mondod, annak is örülni kell, hogy felvették csak, nagyon kiváncsi lennék a többi ovira! Fruzsit tavasszal elutasították, jövőre nem is ebbe az oviba fogunk jelentkezni.
Nálunk is a sirnihagyós módszer használt a nagyoknák, 3 nap alatt teljesen helyreállt náluk az alvás! Bogi most valami csoda folytán alszik! De 2 hónapon keresztül kelt, nem tudjuk mitől volt és azt sem tudom mitől szünt meg! :roll:

Gabi! Húúúúúú akkor most épül a hazatok??? Ti építkeztek vagy generálkivitelezővel csináltatjátok?Mekkora lesz? Gondolom akkor sűrűn jártok ki nézelődni!
Most nézem, hogy Milánod most 3 hónapos! Hűűűűűű az sem egyszerű időszak? Éjszakáitok milyenek, szopizik? Nagyon fáradt vagy?

Most hogy írtad Berninek a fészekrakó ösztönt és a takarítást beugrott hogy szülnöm kéne, mert én ma egész nap takaríottam! :D
Konyhámat felforgattam, mindent kimostam, szanálom ki a sok fölösleges cuccot, ablakokat mostam, meg mindent amit érek!
Ti már készültök a karácsonyra?
Hétvégén már advent első vasárnapja van! Díszitjük a házat.

Uszi: hááát én is pont ennyit tudok mint Ti! Roppant idegesítő, a házunkkal együtt építették 2006-ban, azt hittem, hogy a harmadik gyerkővel terhesen oda fogok járni úszni! Hát nem jött össze! :?
De milyen jó lenne ha a gyerkőket ide lehetne vinni úszásra!
Mi bejárunk a Campona mellé Bálinttal.

Orsi
Vendég

Sylph!
Dokim ma megvizsgált, méhszáj még mindig 3000. De mondta, hogy ez a helyzet viszonylag gyorsan változhat. Vérnyomimra azt mondta nem ad gyógyszert, ha egyszer itthon normális értékeket mérek. CTG-t jónak találta. Zsófi fejátmérője már 97 mm!!! :shock: Méhlepény, magzatvíz ok.

Én nyáron múltam 31. Én vagyok a legöregebb??? :-D

Gabusz!
Akkor én még tuti nem szülök! Alig bírom rávenni magam a takarításra. :-D Az egyik forgóm rettenetesen fáj már egy ideje, alig bírok arréb menni... :evil:

Cunami!
Köszönöm kérdésed, szerintem a helyzethez képest jól vagyok. Az éjszakák a legdurvábbak: alig bírok megfordulni, olyan vagyok, mint egy partravetett bálna. :-D

Pont ma mondtam páromnak, hogy én most egyátalán nem tudok a karácsonyra készülni, egyszerűen nem tudok tovább gondolni, tervezni, mint Zsófi születése. Hogy utána mi lesz, az most kicsit sem érdekel. :-D

Uszoda: Valóban már 2006-ban átadták. És azóta semmi. Gondolom azóta már ezt-azt elhordtak belőle... Szomorú, hogy itt áll kihasználatlanul egy ilyen épület...

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!
Szia Orsi,üdv itt köztünk! :lol:
Jók a képek,helyesek vagytok.

Nem tudom mit vagytok oda a korotokkal?? :lol: :lol:
Én 71-es vagyok :lol:

Kostyikának(Andinak),légyszi mond meg,hogy jöjjön ide is írni,feltéve ha a gyerekek engedik
:wink:

No és bocsi mindenkitől,hogy le maradtam kicsit.Nálunk nagy meló volt.Konyha lépcső és egy fal részt,téglával burkolása.De annyira jó lett.
Majd mutizok képet,csak már lusti vagyok fel tölteni.
Tök fáradtak vagyunk,egész délután,négykézláb suvickoltam a kecót.
De jelentem,hellyel közel kész vagyunk.Már nem a malteron járunk be :lol:

Bernus!Húú azta,nagyon szalad az idő.
Nekem a Szabival már a végén,fájt alúl minden porcikám.De jó hír,szülés után,el is múlt.

mimi12

Sziasztok Lányok!

Csak egy gyors kérdés?????

Én most csinálom a nagytakarítást és rengeteg megunt, csodaszép játékot találtam. Felhívtam, a védőnőnket, hogy tud-e szegény családot akinek szívesen adná az embert!
Kiderült rengeteg szegény kisgyerekes család van Érden!
Dec 8-án szerveznek nekik ünnepséget és megköszönnek minden játékot amit odaadhatnak a gyerekeknek.
Ha már pár szegény családból való kisgyereknek örömet szerezhetünk a nekünk feleslegesnek tűnő "vacakkal" akkor az mindet megér!
Az SZTK-ba lehet bevinni a jétékokat!

Én most mindent összeszedek és kimosom, lemosom, rendbehozom és jövőhéten leadom a védőnőnek.

Szóval ha esteleg Nektek is lennének ilyen dolgaitok kérdezzétek meg a védőnőtöket!

Köszi, puszi: Orsi
Vendég

Sziasztok!

Orsi, mi is díszítünk hétvégén... :wink:
De jó hogy mondtad ezt az ajándékozást, épp múlt héten szedtem össze egy csomó játékot, én a mikulás-gyárba akartam vinni, de felhívom akkor a védőnéninket, ez közelebb lenne :wink:
Október, akkor utólag is boldog szülinapot! A fiam is októberi :wink: , én áprilisban töltöm a 30at, vége a huszas éveimnek..... :( :wink:

Berni, szupi, hogy minden okés veletek! Elhiszem, hogy most nem a karácsonyi készülődés körül forognak a gondolataid... :lol:

Lányok, nálatok mi szokott lenni a karácsonyi menü?
sylph

Sziasztok!

Aki még csak 30 vagy annyi sincs, az nem lehet öreg, mert még én sem vagyok az a lassan 34 évemmel, meg Mimi sem! :)
Párom szenved nagyon attól, hogy egy hét múlva már 30 lesz, kb egy hónapja hallgatom a kínjait! :) Én imádtam 30 lenni, már egy évvel azelőtt is 30-at mondtam, mielőtt betöltöttem volna. És a 33-at is imádom, meg majd a 35-öt is fogom. A 34-es szám valahogy nem tetszik! :)

Shrek nekem is nagy kedvenc, imádom benne szamarat! :)

Gabusz! Mit mondott dokinéni? Szurkolok Milánnak!
Én nem emlékszem ilyen fészekrakó lázra, valahogy mintha más dimenzióban lettem volna z utolsó két hétben, nem sok maradt meg, csak a kórház, meg amikor kezdődtek a fájások.

Orsi! Jól megnéztem a képeteket, mert azt hittem, a mi kertünkben van fotózva, szinte tök ugyanaz a kerítés! :) Aranyos kis családod van, gondolom nincs unatkozás ennyi gyerkőc mellett.
Érdekes, hogy mikor pár hós volt Gézu, el sem tudtam képzelni, mit fogok majd kezdeni két bébivel, ha már egytől is ennyire kimerülök, meg mindenben olyan kezdő vagyok, aztán szép lassan minden helyzetbe belejöttem, és már nincsenek félelmeim a két gyerkőctől! :)
Nálunk ritka volt az átalvás, pedig nagyon reménykedtünk. Viszont így 3 hónap zsinórban betegeskedés és éjszakázás után már annak is tudok örülni, ha egyszer kel, vagy kétszer, de akkor szopi után visszaalszik.
Most annyiban jobb a helyzet, mint korábban, hogy mióta egy alvása van napközben, azóta reggel nem fél 6-6-tól van ébren, csak 7 fél8-tól. Így az éjjeli etetéseket is könnyebben viselem, még ha néha egy órát is kell ringatni.
No én még nem nagyon készülök karira, mármint takarításilag, bár tegnap függönyöket mostam, meg ma is suvickoltam, de csak a szokványosat, Gézu mellett mostanában nehéz. De nem parázok, decemberben lesz két család mentes hétvégénk, azt igyekszem kihasználni.
Bár nálunk még nincs sok játék, ezért felesleges sem nagyon, de azért köszi az infot, jó tudni, hogy védőnénikhez fordulhatunk ilyen ügyben is! :)

Sportcsarnokot én is kiszúrtam, még a költözés hónapjában, aztán hallottam, milyen gubancok vannak, és hogy hiába olyan szép, nem lehet használni. Ez nagyon gáz!
Én is úgy terveztem, hogy majd járogatunk úszni, mert rám férne, aztán még mindig semmi.
Campona mellett érdemes picúrral is menni, Mármint van olyan víz, ami jó Gézunak is? Vagy az csak babaúszás keretében?

Ibernuska! Akkor ha hirtelen eltűnsz, akkor tudni fogjuk, hogy Zsófi érkezőben van! Izgi! Gondolunk Rátok sokat! :)
Vérnyomi nekem is csak dokinál volt magas, de nekem az 160/100-at jelentett. Otthon jól voltam, egy hét kórházi megfigyelés után sikerült megnyugtatni a dokimat, hogy nincs semmi bajom, csak a sok várakozás, folyosón ücsörgés nem tesz jót. Meg a kórházi stressz! :)

Sylph! Munka igen, miután összejöttünk, egy hónapra rá kiment Prágába. Én meg itthon temetkeztem a munkába, hogy minél gyorsabban teljenek a napok. Ezt játszottuk 15 hónapig, aztán utánamentem! :)
És valóban az utolsó órák a legkibírhatatlanabbak, olyankor percenként nézi az ember az órát. Majd kérünk képeket! :)
Karácsonyi menü kérdésbe nem tudok belefolyni, mert apóséknál leszünk, ott lesz ebéd, aztán 6-kor jön itthon a Jézuska! :)

Mimi! Szuper, hogy ilyen jól álltok! Pihi után kérünk fotót! :)

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Túl vagyunk a 3 hós oltáson. Hazaértünk, volt hami és azóta alszik. Szegényke, úgy sajnáltam, mert annyira nem számít a szurira. A dokinénivel most is szépen "elvigyorgott és elbeszélgetett" és akkor egyszer csak beleszúrta a tűt. A helyében én is biztos sírva fakadnék, olyan váratlan az egész.... :oops: Most figyelem a homlokát, remélem elkerül a láz bennünket.
A szemére kaptunk egy másik szemcseppet, próbálkozunk hátha ettől rendbe jön. Van arra is esély, hogy kinövi.

Orsi
Szerencsére már a vége felé tart az építkezés. A házban már a burkolás folyik, még egy kis festés és készen vagyunk. 8) Mi építkezünk, nem generálban csináltatjuk, mert így jött ki olcsóbban. Az igazság az, hogy a férjem építőiparban dolgozik, irodaházakat építenek generálban, így meg van a kapcsolatrendszere. Még el sem kezdtük, de már meg volt, hogy melyik munkát ki fogja csinálni. Ő még a suliban eldöntötte, hogy a saját házát ő akarja megtervezni és "felépíteni". Így nálunk szóba sem jött, hogy készet veszünk. Sajna én nagyon ritkán jutok ki a picivel, de ő minden este megy és szorgalmasan fényképez nekem. :lol:
Milán egyszer kel éjszaka egy gyors szopira és utána alszik is vissza. Ezt most lekopogom.....remélem így is marad. :lol: Így szerencsére nem vagyok fáradt mellette.
Mintha a neten láttam volna, hogy Érden is van babaúszás (talán Balatoni út). Erről a helyről tudtok valamit?
Amúgy a Campona melletti úszit én is szerettem. Kis családias volt amikor oda jártam, sose volt tömeg.
De jó nektek, hogy díszítitek a házat. Kérünk képet! :lol:
Mi karácsony és szilveszter alatt is vidéken leszünk nagyszülőknél, így én most nem díszítek. Majd jövőre.

Berni
Elhiszem, hogy most nem a karácsony jár a fejedben. Az idei karitok úgyis Zsófi születéséről fog szólni, na de majd jövőre... Már ámulni-bámulni fog a szép fa láttán... 97mm szép kis méret, súlyra mekkorára saccolják? Természetes szülésre készülsz?

Mimi
Biztos szép lett a burkolás. Kérünk képet! Hátha adsz nekem egy-két jó ötletet. :lol:

Sylph
Én márciusban leszek 30. Majd együtt ünnepelünk. :D
Menühöz még nem tudok mit írni. Én csak jövőre debütálok mint karácsonyi házi asszony. Eddig a szülőknél voltunk.

Dolli
Állapodjunk meg abban, hogy senki nem öreg. :lol: :lol: :lol:
Amúgy is az számít, hogy mennyinek érezzük magunkat. Röhej, hogy 16 évesen a 30 már öreg volt, most meg... :lol:
8)
Mi baja volt Gézunak, ami ilyen sokáig tartott? Biztos írtad már csak én még akkor nem írogattam ide.

Jó hétvégét!
Gabi

Gabi

Kép
gabusz

http://www.kep.tar.hu/lisztesnoemi/50614499#2

itt vannak a képek :lol:
Gabi,nem tudom hol tartotok a burkolással?De ilyen lett a mi konyhánk,lépcsőnk a lakásban,és egy fal darab a nappaliban.
Egy Tárnoki emberke csinálta,ő hozta az anyagot is,mindent..

mimi12

Noémiiiiiiiiiiiiii!

Gyönyörűűű a téglarakás! Ez szeletel tégla???? Mi ilyet akarunk lábazatnak! :D És hogy az ízlésünk mennyire egyforma , nekünk is Ikea Fagerland konyhánk van!

Tárnoki embert meg lehetne kérdezni, hogy lábazattal is foglalkozik-e? És hogy mennyi a nm ár???? :oops:

Gabi!

Mi is magunk építkeztünk, a kőművesen kivül nem volt más szaki, na jó a festő!
Szinte mindent a párom csinált! Mi 2006 márc 16-án kezdtük és augusztus 19-én költöztünk, igaz elég nomád körülmények voltak! :? A hidegburkolatok megvoltak, de a szobákban a parkettát nem lehetett lerakni mert még száradt az aljzatbeton, nem volt konyhám meg hasonló fincsi dolgok! De most már egész jól állunk! :wink:
Párod építész???

Van Érden babaúszás, Bubuval jártam egy darabig, az Egreszegi Kriszti házában, de nem Ő tartja!

Milán nagyon jó kisfiú, tartsa meg jószokásást, hogy nem kel!!!!!! :D

Dolli! Bocsi hogy a kertetetkben fotózkodtunk! :wink: :D :D :D
Nálunk kerítés is Apa csinálta! Csak annak a lábazata sincs még burkolva.
Én ma végezetem az egész házzal, mi karácsony előtt Kehidára megyünk 3 napra, ha onnan hazajövünk már nem nagyon akarok nagytakarítani, de ha beverei az ablakot az eső, szerintem muszáj lesz mégegyszer megmosnom. :? De holnap már fujlálom a díszeket, meg ragasztgatom a matrinyókat, mégse csinálhatom koszos ablakra! :D
Háááááááááát nem könnyű a 3 gyerekkel, de az biztos, hogy nekem könnyebb mint pl. Neked egy gyerkővel! Na nem minden szempontból, de nekem tök jól elvannak hárman és még emlékszem, hogy mi volt mikor még csak Bubu volt! Egész nap csüngött rajtam, lépni se tudtam tőle! :(

Sylph! :D Köszi a köszöntést! Na ez jó nekem meg a lányaim áprilisiak! Bogi április 16, Fruzsi 23. :D

Berni, jaaaaaaaaaaj, akkor már minden nap izgulhatunk Érted!
Biztos írtad, de nem olvastam vissza, hol szülsz?
Fiú vagy Lányzó???
Nagyon jó, hogy így bírod a végét, le a kalappal előtted!!!!!!!!!!!
Én a végén már nagyon szenvedtem! Most így 3 gyerek után ha terhes nőt látok, nem irígységet hanem sajnálatot érzek! :oops:

CSAJOOOOOOOOOOK! OLVASTÁTOK ÉRDI ÚJSÁGOT?????
ELVILEG ÁPRLISBAN NYITJÁK USZIT!!!!!!!!!!!!!!

Tudom, hogy akartam valamit még....................lehet a függönyökkel együtt az agyamat is kimostam!

Pusza: Orsi
Vendég

Jólvan elég béna vagyok, látom Berninek Zsófija lesz!

Ja a helyesírási hibákért nagyon bocsi, de egyszerűen nincs időm visszaolvasni! :oops: :oops: :oops:

http://www.pestmost.hu/cikk/jovo-aprili ... rtcsarnok/
Vendég

Bakker most látom ez a budaörsi úszodára vonatkozik! Akkor miért kell negybetűs hírként az Érdi Újságba berakni??????????????????????????? :evil:
Vendég

Sziasztok!!

először is üdv az érkezőnek!!! Sajnos nem volt időm visszaolvasni, amiért BOCS mindenkinek!!!

OHHH Mimi!
Csaknem várjátok a Jézuskát??? Jó nagy bomba robbant nálatok!
Nálunk is ez volt tavaly!!
Éjjel befejeztem a konyha nagytakarítását másnap irány a játszóház a gyerkőccel és mire hazajöttem bomba robbant a nappaliban ugyanis átvésték vagy fúrták a falat a kandalló kéményének hazajöttem és szó szerint sírva fakadtam!!

Ti szoktatok mézeskalácsot sütni a gyerkőcökkel???

Nem tud valaki valami munkát??? Nekem kéne!!!

Ibernuska!
Mikorra is vagy kiírva?? Hogy vagytok???
Kellemes hétvégét mindenkinek!!!

Ki hol tart az ajándékokkal?? Én SEHOL!! sőt még a Mikulást sem szereztem be!!!! Azt hétfőre tervezem!!!
Sziasztok!!!
Vendég

Sziasztok Csajok!
Még mindig egyben... :-D

Mimi!
Szuper lett a téglaburkolásotok! Nagyon tetszik!!! Hogy csinálták, hogy ilyen vékonynak tűnik? Leszeletelte valahogy a téglát?

Tekiroll!
Tegnap megmérte a háziorvosom is a vérnyomim, nála 146/92 lett. Írt is fel egyből vérnyomicsökkentőt. Ki is váltottam és el akartam kezdeni szedni, de ma egész nap 120-125/80-85 körül volt a vérnyomásom… Nem tudom eldönteni, mivel csinálok rosszat… Rossz-e az itthoni vérnyomimérőnk, vagy tényleg csak a fehérköppeny váltja ki belőlem a magas értéket???

Campona melletti usziban van egy nagy medence, ami kifejezetten úszásra van, meg egy kicsi, ahol az Aquanatalt, meg babúszást, meg ilyesmit tartanak. De oda csak úgy szerintem nem nagyon lehet menni.

Gabusz!
Ha nem vagyok indiszkrét elárulod, hogy a férjed melyik cégnél dolgozik? Csak azért kíváncsiskodok, mert én is szakmabeli vagyok és hátha ismerem…

A Balatoni úton lévő babaúszásról én egy hirdetést olvastam csak. Szeretném Zsófit elhordani ilyenre, mert én 27 évesen tanultam meg úszni és azóta is félek a mély víztől. Nem akarom, hogy a lányom is ilyen legyen.

Zsófinak most csak a fejátmérőjét nézte a doki. De azzal bíztatott, hogy nem lesz kicsi baba. :lol: Természetes szülésre készülök, dokim szerint van aki a kis méretű babát is nehezen szüli meg, van aki meg a nagyot is könnyen… hát bizakodom.

Cunami!
Azért látom Budaörsön sem zajlott simán minden az uszoda körül. De ott legalább meg bírtak egyezni az üzemeltetésről.

Zsand!
Dec. 8.-ra vagyok kiírva, de nem bánnám már akármikor is jönne a kiscsaj! Alapvetően jól vagyunk, leszámítva ezt a vérnyomásos mizériát, ami azért aggaszt. Amúgy már elég nehezen mozgok, de pénteken még autót vezettem. :lol:

Sajnos munkát nem tudok…

Kép
Kép
lbernuska

Cunami!
Írnál részletesebben erről az Egerszegi féle babaúszásról? Helyileg pontosan hol van, mi volt a véleményed róla... És ha tudsz, elérhetőséget is légyszi!!!

Kép
Kép
lbernuska

[quote="lbernuska"]C írta:lbernuskaunami!
Írnál részletesebben erről az Egerszegi féle babaúszásról? Helyileg pontosan hol van, mi volt a véleményed róla... És ha tudsz, elérhetőséget is légyszi!!!

Szia Berni!

Kérésed számomra parancs! :wink:

Mazsola úszotanoda
Érd, Balatoni út 19/a (Egérlyuk étterem mellett)

A Ficánka úszóklub tart babaúszást ott

http://www.bebiuszas.fw.hu/

Egy testvérpár, nagyon-nagyon aranyosak!!!!!!

Somogyi Kriszti: 06-30-488-3335 Ő szokott Érden!
Somogyi Kati: 06-30-921-5209

Szerdán van babaúszás, 9:45-től és 10:30-tól
(45 percesek az órák, de Bálint hamarabb fázott, de van aki tovább is bírná)

Mi jártunk 1 hónapot a Rubin Hotelbe is. Itt egy kicsit az öltözés a macera, de elmehet kisérő is Veled, Apuka, Nagyi aki segít megfogni Zsófit amig öltözöl és még fényképezni, videózni is tud! :wink:

Remélem tudtam segíteni!

Jól teszed ha mentek, mert ha már több gyerkő van, nagyon macerás, ha nincsenek nagyszülők a közelben! Én is csak a fiammal tudtam járni! De okat jelent, hogy kimozdulsz, programm van és embereket látsz!

Vérnyomás remélem rendeződik, ha tudsz azért pihengess!
Szerintem meg jövő hétvégére itt lesz Zsófi is! :wink:

Puszi: Orsi
Vendég

Lányok én elkaptam a takonykórt! :?
Fáj mindenem, de főleg a fejem!
Most erőt kell vennem magamon, mert el kéne mennünk a Tescoba bevásárolni!
Iszom egy Neocitránt, hátha csodát művel! :D

Szia Zsand!

Én már nagyjábók készen vagyok, tesómék gyerkőinek kell még ajándék(ott is 3 van :) ) , meg Apósomnak.
De én mindig ilyen para vagyok, mióta ennyi gyerkőnk van! Horrorfilmbe illő jelenet 3 gyerekkel bevásárolni!
Ha egy óra múlva valaki lát egy örült asszonyt 3 kiskecskével póráz nélkül, akkor az jelentem én leszek! :D

Nálunk még csak édesség van a Miku zsákba, de kéne valami apróság, játékféle.

Viszont holnap van Apa névnapja, így ma még össze kell dobnom egy tiramisut és ki kell találnom a holnapi ebédet.
Holnap délután meg Almakoncertre megyünk a Westenbe!Gyerkők imádják, de nekem is jólesik egy kis kimozdulás! :wink:

Na lépek, majd még benézek, és köszi hogy itt lehetek! :D

Kép Adventi naptárunk, Apával csináltuk idén
Vendég

Sziasztok!

Gabusz! Remélem, tényleg elkerült a láz benneteket, és hogy a szeme is rendbejön mihamarabb Milánnak! Mi kedden kaptunk prevenart, én is tök tudom sajnálni szegényt, de annyira tündér, mire mentünk ki a rendelőből, már vigyorgott az asszisztensre! :)
Nem lehet nálatok sem egyszerű, ez az apuka még munka után jár ki Érdre… de milyen szuper lesz és mennyivel nyugisabb, amikor már majd itt laktok! :)
Gézunak folyamatos nátha, köhögés, piros torok, aztán másfél hónapja asztmatikus bronchitis, ami már az előbbiek következménye volt, meg középfülgyuszi, és nem nagyon reagált antibiotikumra sem.

Házdekorálás nálunk lemarad, mert kicsit sok lenne egy társasban! :lol: De még az adventi koszorút sem tudom, mikor csinálom meg, annyi mindent terveztünk hétvégére, hogy miket csinálunk, de ez a fránya betegség megint közbeszólt! :( Azért holnap igyekszem virágoshoz eljutni. Lehet, hogy kész adventit veszek, bármennyire magam akarom csinálni, nincs erőm, időm.

Mimi! Nagyon szépek lettetek! :)

Orsi! De otthon vagy IKEA-ban! :wink:
Nálatok szebb a járda! :) De majd csatolok képet is.
De jó, hogy már ennyire fel vagy pörögve a karácsonyra! Hátha rám is ragad valami a lelkesedésedből! :) Mondjuk tavaly is az utolsó két hétre maradt minden, de akkor költöztünk, úgyhogy nem voltak nagy elvárásaim magammal szemben.
Ha több gyerekkel könnyebb, akkor nagyon rástartolunk a tesóra! :) Pont pénteken voltam szomszédban, szintén 3 gyerkőc, a legkisebb 5 hós, és annyira jól elvolt, ahogy figyelgette a nagyokat, nem unatkozott, az tuti! :)

Nézem, milyen ezermester/ügyes pasik/férjek vannak errefelé. Nálunk ilyen szempontból én vagyok a férfi a házban! :) Na jó, azért már alakul a párom is, de nekem nagyobb a tapasztalatom/gyakorlatom ha nem is építkezésben, de bútorszerelésben, költözésben, bútorszállításban. :)
Tesóm előző párja volt nagyon suta, neki muszáj volt kivennem a csavarhúzót a kezéből! :lol: Munka után este 9-kor felmentem hozzájuk, mert nem birkóztak meg egy egyszerű ikeás IVAR polccal, hiába magyaráztam el, szelektáltam a csavarokat, polctartókat, adtam kézbe a leírást.

Zsand! Jó látni! Hogy van Dorina?
Én is el vagyok maradva az ajándékokkal, úgyhogy a héten rá kell feküdnöm a témára. Mikihez van egy mikizokni, benne egy leporellós könyv, meg szerintem nézek egy Kisvakond DVD-t.
Én sütök mézeskalácsot, a fán is az lesz! :)

Ibernuska! Ilyenkor érdemes beméretni a vérnyomásmérőt. Ez azt jelenti, hogy viszed a dokihoz az otthonit, és mindkettővel megméritek. Akkor tudni fogod, hogy csal-e az otthoni, vagy csak egyszerűen nyugisabbak az otthoni körülmények. Mit írt fel a doki?
Nekem is nagy babát jósoltak, és teljesen átlag volt a méretünk, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Meg aranyosak voltak a szülésznők, bíztattak, hogy nem gond, ha kicsit nagyobb a fiúcska, mert a csípőméret is számít a szülésnél és az meg van! :lol:

Orsi! Hogy Ti milyen ügyik vagytok! Mi az alapja a fának?
Gyógyulgass gyorsan, mert látom Te sem nagyon érsz rá betegnek lenni! :)
Párodnak boldog névnapot! :)

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Hja, és Orsi! Vizuális típus vagyok, annyira jót kuncogtam a kiskecskéken! :lol:

Kép
Kép
tekiroll

Szija Dolli!!!!! :D

Köszi a köszöntést, nagyon figyelmes vagy!!!!

Mit csinálsz hajnalok-hajnalán????? Én mindig korán kelek kivet az ágy! :( Ilynekor csak az a rossz, hogy uncsi, hogy a többiek alszanak!
Gondoltam ma felkelek és edzem egy kicsit, erre itt kukorékol Bogi!
Többiek még húzzák a lóbőrt!

Olvasom szegény Gézuka beteg! :(
Van hidegpárásítótok???? Mi abba szoktunk Salvus vizet rakni és csodákat művel! Illetve ilyenkor sokkal hidegebbre vesszük a szobájában a fűtést, ágy fejrésznél megemel, Babyluf balzsam, Stodal, Sterimar, Calcimuss stb... De gondolom Ti is végigzongorázzátok ezeket!
Jobbulást Neketek, remélem hamar kilábaltok belőle! Most nekem is taknyos Bogika, de már tisztul! Egy mákom van, hogy szereti az orrszívást!

Karácsonyi ajándékok 2 ember kivételével készen van!Sogórnőméknek szerintem meg valami ruhafélét veszek C&A-ban.

Az az igazság, hogy karácsony előtt megyünk Kehidára 19-én és tudom előtte rohangálok mint egy mérgezett egér, de ha hazajövünk itthon van szabin Apuci és már nem akarok semmit csinálni, max sütögetni, főzni!

Mi is szoktunk mézeskalácsot sütni gyerkőkkel.
Fára nem szoktunk, de nem is rossz ötlet!!!!!!!!!!!!!! Szaloncukrot mi nem szoktunk akasztani, mert gyerekkoromban első 2 nap alatt lezabáltuk az egészet a bátyámmal! :D :D :D Szerintem ez most sem lenne másképp! :oops:

Harmadik gyerekek, már nagyon korán ellesi, hogy kell veszekedni, megtanulja a nagyoktól! De én megfigyeltem azt szereti ha van valami esemény, az nagyon leköti! Amúgy annyiban nehéz, hogy szenyázza a tesóit! 20 hós lesz Bogi 16-án és 90cm és 12,8kg! Igazi kis vasgyúró, állandóan csapkod, rugdos, Fruzsikám meg sír, de annyira jámbor, hogy még csak nem is védekezik, csak sír! :(
Utána meg Bogi sajnálja és simogatja, puszilgatja! Olyan mintha azért csapná meg, hogy utána puszilgassa! :D

Adventi naptár: rétegelt lemezből lett kivágva és lazúrral festve!
A zsákokat én vartam és arany textilfestékkel számoztam be! Nem volt egy könnyű menet!

Mire végeztem ezzel az üzivel, felkelt mindenki, de így legalább mehetek edzeni! Bele kell húznom, mert 3 hét múlva csak bikiniben kell lennem 3 napig! :oops:

Legyen mindenkinek meghitt, békés, nyugodt vasárnapja, meleg zokni, fooró tea, kanapéról tv nézés! :wink:

Puszika: :)rsi
Vendég

Sziasztok!

Cunami!
Háát nekem még eggyel is nehéz sokszor.
Legutóbb a Sósba jártam úgy, hogy az aprótalpú végig csacsogott én kértem 3 pogácsát és ismét azt kértem a csaj mosolyogva kérdezte ez nem tévedés mire én mondtam, hogy néha nem megy a mindenhova figyelés.

Télapóra ajndék:
Én most találtam ki, hogy Dorina, unokahúgunk és a nagymama és nagypapa kap egy-egy Halász Jutka koncert jegyet!!!!
Nagyon jó ötlet szerintem! Szerintetek is?

Sziasztok
Vendég

Szija Zsand!

Húúúúúúúúúúú ez a Halász Jutka koncert tényleg jó ötlet!!!!! :D
Ti merre laktok, ha nem titok? Mert mi is Soósba járunk!
Dorina ovis már?

Csajok!
Én most tök happy vagyok! :D :D :D
Tudjátok az ovinkkal a gondok, de nem írok semmi konkrétat ki tudja ki olvassa!
Fruzsit nem Bubu ovijába fogjuk iratni, kiderült az is hogy Bubu a Battyhiány sportsuliba fog menni és közvetlen mellette ott van a Fácán köz-ben az ovi is! Olyan jó lenne ha sikerülne Fruzsit oda beiratni!!!! Nekem áprilisban lejár a gyedem és 25.000-et fogok kapni!Muszáj dolgoznom, de még szerencse, hogy itthon, de pont olyan a munkám, hogy nem téblábolhat itt mellettem gyerkő!
Teljes nyugi és csend kell!!!Ha már csak Bogi lenne itthon akkor Őt át tudom vinni anyósomhoz.
Szerdán megnézzük az ovit és az isit is!
Valakinak van infója róla????

Almakoncert nagyon jóóóóó volt tegnap, Andikáék is ott voltak! :D

Andiiiiiiiiiiii, na nem csak olvasni, írni is tessék!
Mentetek ma oviba?????

Tegnap Bogi elaludt kocsiban hazafelé, így itthon este 10-ig tomboltak! :roll: Én meg ma olyan álmos vagyok, már megittam a második kávémat is! :?
Andi, akkor beszéljünk a hétvégéről, ha jó idő lenne mennénk mi is!!! Ha ilyen esős, sáros akkor nem biztos!
Képzeld kiderült miért volt Fruzsi olyan kis szontyi! Volt ott egy néni a szinpad mellett, hatamas tűzfolt volt az arcán és kiderült Fruzsika félt tőle! :cry: Olyan rossz lehetett neki, de nem is merte mondani!

Na megyek teregetek egy adagot.....Ez a folytonos mosás-vasalás! 5 ember az 5 ember! :wink:

Puszi Mindenkinek
Vendég

Sziasztok :D

Noi,Orsi
Kívánságotok parancs, próbálok jönni.
Bocs hogy eltüntem de Zsombor születése után se időm se energiám nem volt, az elején nagyon hasfájós volt, napi 2x 3 órás üvöltésekkel. kb 2 hónapos volt mire nagyjából belerázódtam a kétgyermekes létbe. De visszasírom a nyarat, mennyivel könnyebb volt elindulni a negyedikről amikor a kicsin is csak egy szál body volt.

Alma nagyon jó volt csak mi a felét lekéstük
most csak ennyire futotta mert Zsombor lerámolt már mindent az asztalról :D

Kép[
Kép[
kostyika

Sziasztok!

Dolli, 15 hónapig bírtátok? Ejha... Gézuval mi újság? Javulgat?

Gabi, hogy van Milán? Remélem nem lett lázas az oltástól.
Okés, csinálhatunk majd egy bulit.... :lol: Kos vagy halak?

Orsi, jobbulást! Hogy vagy? Boldog nnapot a párodnak! De szuperül néz ki az adventi naptár! Ügyesek vagytok!!!!!
Az én gyerkőceim is jól el tudnak játszani, mikor csak Bubo volt lépni nem tudtam nélküle.....
Mit fogsz dolgozni? Valszínű én is beadom Pupit bölcsibe, Bálintot meg oviba(remélem így már felveszik...) mert én is dolgozni fogok, mert az a pénz....tényleg nem elég semmire.

Lányok, hétvégén megvásároltunk kariajikat! Már csak a hugomnak kell kitalálni vmit, amúgy minden megvan! Ez a része letudva. Hogy kaja mi lesz azt nem tudom...

Berni, még egyben vagytok? :wink: :D
sylph

Sziasztok!

Mimi
Nagyon szép lett a burkolás. Egyedi ez a konyhafal, még nem is láttam ilyet, hogy a konyhaszekrények közt burkolnak téglával. Burkolónk már van, talán a héten már végez is, de azért köszi a tárnoki tippet.

Orsi
Nagyon ügyes a párod. Le a kalappal, hogy ennyi idő alatt "összerakta" a házat. De gondolom csak ezzel foglalkozott, vagy munka mellett csinálta? Biztos húzós volt az a fél év. Én is kezdek már besokalni, hogy Norbi sosincs itthon.
Kehida!? Nagyon jó hely, a párom szülei 10 km-re laknak onnan, egy párszor voltam a fürdőben, a szauna rész szuper.
Az adventi naptárt biztos imádják a gyerkőcök. Párodnak utólag is Boldog Névnapot!
Télen is mentetek babaúszásra? Mi most kezdhetnénk, de úgy félek, hogy megfázik. Lehet túl paraanyu vagyok, de mentségemre legyen, hogy első gyerek. :lol:
Hogy sikerült a bevásárlás? A kecskés hasonlaton jót röcögtem. :D

Zsand
Én is imádom a kandallót, vagyis úgy képzelem, hogy imádnám ha lenne. Én attól félek, hogy megépítjük és utána nem fogjuk használni. Ti használjátok rendszeresen?
Melyik játszóházba jártál a gyerkőccel?
Ajándékkal még sehogy sem állok, idén a férjem feladata lesz a beszerzésük.

Berni
A vérnyomid lehet, hogy tényleg csak a körülmények miatt megy az orvosnál fel. Biztos már előre tartasz tőle, hogy most is magas lesz... Babaúszásra én is szeretném vinni Milánt, most olvastam utána. 3 hós kortól ajánlják.
Az én orvosom is azt mondta, hogy a szülés milyensége főképpen nem a baba méretétől függ, hanem az anyuka adottságaitól.
Nem vagy indiszkrét, a férjem a Market rt-nél dolgozik. Ismered a céget?

Dolli
Szerencsére megúsztuk a lázt. Jól tudom, hogy 1 éves kor után a prevenarból csak 1 vagy 2 oltás kell? Most még 3 vagy 4 kellene neki, azt hiszem inkább várunk egy picit. Gézu remélem gyorsan felépül teljesen. Szegényt biztos nagyon megterheli, hogy ilyen sokáig beteg.

Sylph
A bulit akkor megbeszéltük. :lol: A beköltözést kértem a páromtól ajándékba. :lol: Amúgy halak vége vagyok.
Érden fogod bölcsibe járatni? Ha nem lesz másodszülött én is vissza szeretnék menni 2 éves korában dolgozni. A munkahelyem sajna Pest másik végén van, így az időbeosztás miatt oda akarom hordani. Persze félek tőle, hogy fogja bírni a rengeteg kocsikázást.

Gabi

Gabi

Kép
gabusz

Gabi, tavaly a mi házavatónk is egybe volt kötve a szülinapommal.... :lol:
Akkor csak pár nap van köztünk :wink: én 3.ai vagyok.
Igen, ide szeretném járatni őket, az én munkahelyem is Pesten van, egy órányira, várnának is vissza az opcsiba, de közel akarok lenni a gyerekekhez, így itt fogok csinálni vmit.....
Te mit dolgozol?
sylph

Szijasztok Lányok!

Sylph!Köszi a köszöntés párom nevében, nagyon figyelmesek vagytok!!!
Én meg köszönöm már jól vagyok!Szerencsére most "csak" éppen Bogi taknyos, de már Ő is kifelé jön belőle!

Na mivel a túloldalon van az összes üzi amire válaszolni akartam, nem fog menni az én agyammal este 9-kor! :oops:

Én masszőr vagyok. Itthon szeretnék dolgozni, ha készen lesz a pincében a kis szalonom! Nem túl nagy egy 24 nm-es szoba, infrával +egy kis zuhanyzó, wc.
Mivel elég nagy a pincénk, ezért gondoltuk használjuk ki a lehetőséget! Most be van rendezve egyik szoba nekem, de egyenlőre csak ismerősöket hívok! Na meg gondolhatjátok, hogyan oldom meg, hogy csend legyen, na meg ha vendégem jön, az egész lakást kinyalni, rendet tisztaságot varázsolni és még én is legyek üde friss, és energikus! :D
Majd nyáron már egyszerűbb lesz csak lemenni a szalonba, addig nagyi gyerekezik és lesz gyerekfelügyelet is ha gyerekes kismami jön. Ha meg már mind ovis, sulis......de hol van az még???

Gabi!

Mi házunk se 5 hónap alatt épült, mert még most sincs minden készen, csak beköltöztünk amint lehett. Eladtuk a lakást, még bérelhettük 2 hónapig és májusban leköltöztem a gyerekekkel Balcsira a nyaralóba! 30nm-es faházba! :? Apa meg itthon, munka mellett éjelente dolgozott a házon, víz, villyany, fűtés, padlófűtés, ajtók berakása, meg már nem is tudom mi mindent.....Nagyon hiányzott, hogy együtt legyen a család, így ha sátorba kellett volna beköltözni azt se bántam volna csak legyünk együtt! :wink:

De most már nagyon jól állunk, a lábazat hiányzik és a pince...., de garázsnak most teljesen jó, majd szép lassan azt is csináljuk!
A kert teljesen renden van, ami nekem volt nagyon nagy kívánságom. Ezt is magunknak csináltuk, nem volt könnyű menet 1007nm-es. Kép mászókáról fotóztam Kép terasz Kép Házikó
Vendég

Kép Íííígy költöztünk be. ááááááááááááááá Kép Hátsókert volt, a teraszról fényképezve

Remélem nem fogtok rosszat álmodni!
Ezért utólag nézve, elég ciki, hogy beköltöztünk így! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?