Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ann, jól elkiabáltam, mára megint kevés lett a tej. Ha én ezt érteném...!!!!! Ilyenkor már reggel úgy ébredek, hogy nem teltek meg a cicik annyira, mint máskor szoktak. Néha elegem van ebből a tej-témából, hogy állandóan ez a gondom. Kép Amúgy szerintem Hami súlya tökéletes! Kép

Fiona, nagyon aranyosak vagytok a képen! Kép

Buksi, előfordulhat, hogy éppen a sok "szórakoztatástól" nem tud megnyugodni egy baba. Bár ha azt írod, hogy végül sikerült ölben megnyugtatnotok... Nem tudom. Mindegy, szerintem nem tettétek rosszul, hogy kicsit hagytátok sírni. Én az elején irtó sokat szenvedtem, hogy hagyjam-e sírni, fölvegyem-e,ringassam-e; szörnyű volt. A tanácstalansűg volt a legrosszabb. Aztán amikor én is úgy voltam vele, hogy nem lehet semmi baja, hagytam egy kicsit nyűglődni, és általában elaludt.
Én nem nagyon szeretek Danival vásárolni menni. Főleg azért, mert elég biztos a napirendje, és ha akkor megyünk, amikor ébren van (kb. 2-2,5 órát bír ki ébren, nyűgösség nélkül), akkor nem végzünk addigra, mire elálmosodik, és nyűglődik. Ha meg alvásidőben megyünk, akkor ha bemegyünk valahova és kicsomagolom (nem hagyhatok fél óráig rajta három kiló ruhát), akkor meg fölébred, és az zavarja meg. Ha már többet tud majd ébren lenni, akkor nyugodtabban elmegyünk. Azért voltunk már itt-ott, pl. múlt hét pénteken a Tescóban. Egész jól bírta, nézelődött és rágcsálta a pöttyös kendőjét Kép. Hazafelé viszont nagyon mélyen bealudt a kocsiban, otthon persze fölébredt, és nem bírtam vele.

Vic, nagyon-nagyon szorítok Nektek!!! Biztos nem lesz semmi baj! Mi még nem sokszor voltunk járművön babakocsival, amikor igen, Apa velünk volt, így nem kellett segítség. Kép Egyedül nem merek nekivágni.

Emese, ez jó! Kép Hogy fogod kimagyarázni? Kép Gondolom, hogy ledöbbent az illető! Kép
Én múltkor beteg voltam, a férjem szedett össze valami vírust (influenza-szerű volt), és anyatej ide vagy oda, Dani is elkapta. Mondjuk az igaz, hogy nála elég enyhén jelentkezett a betegség, csak egy napig volt láza, másnap csak hőemelkedése. Bár az orra majdnem két hétig szörcsögött.
Szerintem el lehet menni bárhova, ami nem nagyon zárt hely tele emberekkel, meg hát vigyázni kell, hogy ne nagyon menjenek a babához közel.

Nekem szerencsém volt a kilókkal, 1-2 hét alatt lement minden, sőt vékonyabb lettem, mint lánykoromban. Attól tartok, ha abbahagyom a szoptatást, akkor fogok meghízni, úgyhogy majd vigyáznom kell. Mert most őrületes mennyiségeket eszem. Kép

Pindur
pindur

Ja, Vic, dehhogy negatív!!!! Tündéri a Dorka! Kép Kép Kép
pindur

Sziasztok!

Nem nagyon tudlak benneteket visszaolvasgatni. Kép

Jól vagyunk. Liliána gyünyörűen fejlődik és természetesen szuper csaj Kép. Édesen próbál kommunikálni és el sem hittem volna, ha más mondja, de kiköveteli, hogy foglalkozzunk vele. Egy hete rendszerint le kell vele költözni a földre egy nagy paplanra és játszani vele. Vígan próbál visszagagyogni. Már tudatosan mosolyog, ha kiveszem a kiságyból és ha énekelgetek neki, akkor is vigyorog. Kép

Ha kiöltögetem a nyelvemet utánoz. A mózeskosár most már kicsi neki, mert annyit tekerőzik alvás közben... és féltem is, mert 3 hete már nincs körben a mózesen a szép hófehér csipke, mert ordított, hogy csak a nagy fehérséget látja, ha letettük. Így meg hamar benne van a keze a fonott vesszők között, szóval féltem, hogy beleszorul a keze.

Nálunk az alvás nagyon jól megy. Sikeresen rászoktattuk, hogy a fürcsi után evés, aztán kis simi és irány a kiságy a saját szobájába, ahol nincs felkapcsolva a villany, mert akkor nézelődik és hamar rájön, hogy egyedül van és ordít. Most már van, hogy 5 percet sem nyüszög, hanem elalszik vagy még nézeget egy kicsit a gomb szemeivel, dumálgat és úgy alszik el. Amikor mi lefekszünk, akkor jön át velünk a mózesbe.

Nem egy nagyevő, nemhogy nem szopibajnok, de a cumiból is úgy kell belekönyörögni a kaját. Tegnap evett először 710-et összesen. Már 3,4 kiló, 54 cm. Ezek nálunk óriási méretek! Kép Nem kinevetni! KépKépKép
Nem hasfájós baba, nagy szerencsénk van, viszont annál többet bukik vissza. Mert állandóan kalimpál a lábával. Szeret hason lenni, emelgetni a fejét, ha rátesszük az alkarjára, akkor nagyon szépen emeli a fejét és tartja magát, nézelődik. Kép

Bocsi lányok, hogy ennyit regéltem, csak bepótoltam a lemaradásomat. Akit nem érdekel ugorja át ne fárassza magát. KépKépKép

A kép, amit beszúrok egy hete készült, akkor volt 5 hetes.
Ja és képzeljétek megjött csütörtökön. Holnap megyek a 6 hetes kontrollra. Súlyomról fogalmam sincs, hogy mennyi maradt rajtam. Viszont, ha nem eszek, akkor az a kevés tejem sincs. Kép Amúgy most hullámvölgyben vagyunk tejmennyiségileg. (biztos a menszesz miatt)

Sok puszi
Noémi és a 6 hetes és 2 napos Liliána Kép
noémi

Liliána fürcsi előtt Kép

Kép
noémi

Sziasztok Lányok!

Lenne egy kérdésem, szülés után kb mennyivel szokott megjönni általában újra a menses.
Én holnap lesz 10 hete hogy szültem, normális, hogy még nem jött meg? Vagy ideje lesz vennem egy tesztet, hátha sikerült kistesot összehoznunk, ami még nagyon korai lenne.

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok Anyucikák
Köszi a biztatást mindannyiótoknak, és a kedves bókokat, jól jön. Nem vagyok vmi nagy formában.
Ma CTG-ről hazafelé jövet 8percenkénti görcsök törtek rám, miközben ugye doki siel, és 30perce még nyoma sem volt a szülésnek. Kispapi még alszik, én meg görcsölök a volán mögött. Hazaértem, és kiderült, hogy hasmenésem van, de amolyan Istenes, egész napos... (ennyit a rettegésemről Kép) Tegnap volt a szülinapom, Kispapi meg csempézett, meg cuccolt, a szüleim betegek, ezért 3hete nem láttam őket, a nővérkém sem egy emócionális alkat. Azt se mondta, hogy bikk-makk. kárpótlásul vettünk pár függönyt, és elvitt a Madriánába. Egy mondatnyi megemlékezés a múló éveimről azért jól jött volna mégis. Ma meg elhúzódik a munkája, szóval Kangi-barátnőm "szavaival" élve: boá alul-felül-kivül-belül
S.Emese
úgy fest a humorérzék meg nyúlik, mint a rétestészta; jót tesz neked a szülés okozta gyötrelem, jót nevettem a nagyis sztorin is, meg a +súly sem volt semmi, tenx KépKépKép
AnnAnn
a telszámom megváltozott, talán ez lehet a baj, elküldtem emailen, most jól jön minden +erősités
Kisbuksi
nagyon jól nézett ki Vencel, és nagyon sajnálom az éjszakákat. Olvastam vmelyik okos könyvemben, hogy ébren kell beletenni őket az ágyukba, és akkor nem riadnak fel arra, hogy nem olyan környezetben ébrednek, mint amire utoljára emlékeznek. Egy próbát talán megér Kép
Dettikém
te vagy az ősprofi mami, pár óra alatt szültél, most pedig kondizásként fogod fel a sétát!!! Köszi a virágesőt, meg a kedves szavakat, tüncibünciaribari vagy
Vic
Cupidorka nagyon helyes, átmenet a Farsang és a Valentin között, mindkettőre benevezhetnéd. Szoritok nektek a vizsgálatra, biztos minden rendben lesz!!!!

Puszik nektek, mennem kell, mert már megint szólit a kishelység
JUDIT Kép
holophernes

Agiboszi,
En mar egy eve szultem, es szerencsere meg nem jott meg! Ja, es terhes sem vagyok- azt hiszem....

Zsuzsi
zsuzsi74

Sziasztok!

Köszi a megnyugtatást,nagyon kedvesek vagytok, máris jobban érzem magam,mint a saját magam festette gonosz anya képében Kép A mai este állása: Vencel az előbb szopizott 160-at /új rekord!/ ,és kidőlt... Most aztán nem sok mindent fűzött hozzá a lefekvéshez. Vagy egy istenit fog aludni,vagy kicsinálta a gyomrát,izgatottan váromKép Ma amúgy volt,hogy két kaja közt 4,illetve 5 óra telt el. Az utóbbit kicsit soknak találtam,de nem volt szívem felébreszteni...

Judit! Nagyon tetszik Kangi barátnőd mondása!...és utólag is boldog szülinapot! Én sajnos képtelen vagyok mindenféle dolgokat beszúrni ,ennyi futja tőlem Neked : Kép

Ágiboszi! Én holnapután 11 hete szültem, és alig pár hete múlt el a szülés utáni + méhen belüli hormonális fogamzásgátló eszköz /hú,de hosszú/ felhelyezése utáni vérezgetés. Már azt se tudtam,hogy megjött-e vagy sem,vagy mi van. Amúgy csepeliek vagyunk,immár egy éve. Mi nagyon szeretjük, bár az anyagiak is közre játszottak választásunkban,de most van egy hatalmas szupi lakásunk ócsón és semmi negatív dolgot nem találok Csepelen. Ti merre laktatok? És merre lakik a "nagymama?"

Vic!
Szorítok ezerrel,kívánok minden jót!

Puszi:

Kisbuksi
kisbuksi

SziasztokKép

Köszönöm a megnyugtató válaszokat menses ügyben.
Akkor nem kell aggódnom, hogy baj lenne, bár barátnőmék is mondták, hogy amig szoptatok, addig nem biztos hogy megjön, na nem mintha hiányoznaKép

KisBuksi
Mi a Tanácsház utcában laktunk egy kertesházrészben, a nagyi meg az Ady E. uton lakik, a papírgyár mellett. Én is szerettem Csepelen lakni, és nem is költöztünk tőle messze, csak átmentünk a Duna tulsó partjára, budafokra.

Vic
Szoritunk nektek, és bizunk benne, hogy semmi baj.

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok Kép

Vic, szorítunk nektek!!!!! Kép

Emese, ez a beszólás azért durva, sztem figyelmetlen és tapintatlan!!!!!!! Kép

Ági, addig örülj, amíg nem jön meg. Amíg szoptatsz, van esélyed. Én a szerencsétlenebb fajtából való vagyok Kép

Noémi, Liliána nagyon nagy lány már!!! Édes! Kép

Alváshoz: Én meg nem hagyom sírni! Egyáltalán nem. Kipróbáltam, h milyen az: 10 percig üvöltött, elég volt egyszer!!! Sőt! Nem mondom, hogy ha csak nyekereg, azonnal felveszem, de ha sír, akkor megpróbálok segíteni rajta. Egyébként éjjel nálunk nem is volt gond szerencsére Kép
De attól még sztem nem rossz anya, aki másként csinálja, SŐT!, hiszen ahogy mindig mondom, mindenkinek meg kell találni azt az utat, ami neki és a gyerekének a legjobb. És ha megtalálta, már tökéletes!!! Kép

Judit:
Kép
Kép

Ezt Hami üzeni nektek:
"n hh"

Megyünk aludni, pussz
Ann
annann

Menzes témához (csak gyorsan, mert a fél kezemmel a babát tartom)
A korházban egyszerre szültem egy csajjal, akinek az idősebbik babája akkor volt 13 hónapos!!!
- Ezt hogy csináltátok? Rögtön az első menzi után összejöt?- kérdeztem
- Nem, még meg sem jött és összejött!- válaszolta
Ugyhogy lányok Vigyázni!!!!

Bevásárlás:
Én eddig kétszer szaladtam el kocsival az Auchan-ba (kb. 5 km-re van) és a babát otthon hagytam a férjemnek. Kb. 1,5 óra alatt meg is jártam. Még olyan kicsi Benedek, hogy nem mertem kivinni.

Holnap viszont nagy feladat előtt állunk. Egy jövőbeni munkaadóm külföldi igazgatója szeretne velem beszélni, ezért holnapra megbeszéltünk egy találkát az irodájában. De hogyan valósitsam meg?
Azt találtuk ki, hogy megetetem a gyereket és családilag (férjestöl) bemegyünk kocsival a városba. Amig én tárgyalok, addig a baba az apjával megvárnak a kocsiban.
Nem merem bevinni a nagy irodaházba ebben a szaros influenzás időben.

Az még külön nekem egy fejfájás, hogy a cégnek rettentően "sürgős" munkát, hogy tudom egy kicsit elodázni. Félek,hogy olyan rámenősek, hogy arra is rábeszélnek amit majd nem is akarok igazán.

Majd holnap elmesélem, hogy mi volt.

Esti lefektetés:
Olyan ügyesek vagytok, hogy van türelmetek végigjátszani a gyerekkel a "bevarázsoljuk az ágyába" játékot.
Én is megpróbáltam, de nálunk az 5 perc nyöszörgős sirás után , ugy felhuzta magát, hogy még levegőt sem vett és lila lett a feje. Ilyenkor persze kiveszem és megszoptatom.
Rájöttem, hogy a cicimet 50%-ban csak nyugtató szopizásra használja és nem evésre.
Mit csináljak?

Ma éjjel mikor már minden csepp tejem elfogyott, mert 2 óránként nagyon sirt (és már 1 órája bőgött fellármázva az egész pereputtyot), akkor belegyömöszöltem a szájába egy cumit. Akkor először mérges lett a cumira, hogy abbol nem jön semmi, de egy kicsit később megnyugodott és elaludt.
A fenébe minden éjjel más és más a modszer. Kép Kép Kép

Judit utólag is boldog szülinapot!

Kisbuksi mekkora most Vencel sulya? Vagyis a szülés kiirt időpontjában érdekelne, hogy mennyi volt?
Mert tényleg hatalmas adagokat eszik! Kép Kép Kép

Fiona
fiona

Sziasztok!

Fiona
Akkor én már nem is merem leirni hogy Dani mennyit eszik egy szopira. Ma 10 hetes a szentem és simán legyüri a 200 grammot, sőt ha nem elég neki akkor üvölt egy sort mig nem kap még. Tegnap esti mérés szerintm 5700 gramm volt, mikor megszületett 3440 volt, vagyis 10 hét alatt hizott 2360 grammot.
Mondjuk naponta általában 5 ször eszik mostanában, egyre ritkább a 6 evés, de az is napi egy liter minimum, zabagép a szentem.

Ha túl eszi magát a rosszcsont akkor a fölöst simán visszaköpi rám, és vigyorog hozzá, mint egy jólakott ovodásKépKép

Megyek mert jön a cici ideje, már tövig a szájában az ökleKép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Húúú Ági! Akkor a Te Babód is jó nagy zabagép! Levente pont 1 hónapos, és 3550-ről 5020-lett tegnap estére!!! Attól félek, hogy szét fog durranni. Fejni nem tudok, mert 1 cseppet sem hagy, de a dokinéni szerint mindenképp meg kéne így is próbálnom. Mik a túlevés jelei? Nálunk csak durmolás van, szinte semmi bukás, köpködés. Mióta semmi tejterméket nem eszem, hascsikarás sem..
Na megyünk sétálni.

Juditom! KépIsten éltessen sokáig, és jó egészségben a Léna Babócival együtt!
Pusssz: Detti
Detti

Detti!
Nah a fejésről csak annyit, hogy a mi dokinénink nem hive, ha a gyerek szépen fejlődik, megkapja amennyi neki szükséges, akkor szerinte fölösleges fejni. Akkor ajánlja ha úgy érezzük, hogy kevés a mennyiség és tejszaporitásra van szükség.
Én az elején fejtem még, aztán csak akkor, de akkor nagyon sűrűn, mikor tejlázam lett, és a bal mellem begyulladt. Amióta rendeződött megint nem fejek, mert Dani szépen kiesziKép

Multkor néztem a pociját, hát mint egy kishordóKépKép

Amugy nálunk a védőnő és a dokinőnk nézete kicsit eltér az evés mennyiségéről. A védőnőm szerint inkább többször kevesebbet adjak neki, vagyis ha alszik netán akkor keltsem és etessem, hgoy egyszerre ne egyen sokat, a dokinéni meg az igényszerinti táplálás mellett van, amikor enni akar a gyerek akkor adjak neki és ő eldönti mennyi kell neki. Én ezt találom szimpibbnek, nem lenne szivem kelteni amikor édesdeden alszik.

Judit!
Boldog szülinapotKép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Detti, mivel indokolja a dokinéni, hogy fejni kéne?
Akkor kell fejni, ha szaporítani akarsz, vagy esetleg ha érzed, h sok marad benne. Ha kieszi, akkor minek???
Egyébként állítólag szopis baba nem tudja magát túlenni, annyit eszik, amennyi neki kell, úgyhogy nyugi! Biztosan bent éheztetted KépKépKép Óriásbébi akar lenni és most erre gyúr KépKépKép

Pussz
Ann
annann

sziasztok!

mi is megvagyunk, és szorgalmasan olvasgatunk titeket, csak az írás nem akar összejönni Kép

lányok, sokan írjátok, hogy nincs elég tej, meg lapos a cici... tudjátok, ugye, hogy egy idő után nem duzzad meg a cici nagyra, és nincs feltétlenül érezhető tejbelövellés??? mégis, sokkal több termelődik, a növekvő babó igényeihez alkalmazkodva! gondoljatok bele, az elején a majd' kidurranó cicikből 30-40 grammot szopiztak, most pedig 100-200-at!

nekünk pénteken volt pocsék napunk, reggel kb 8-tól este 9-ig úgy összesen két órát NEM volt a kezemben a manó, elég nehéz volt, különösen, hogy - alig merem leírni - pont aznap mérték, három hónaposan, 7,23 kg!!!

szegény boldim megkapta a dipertét, kifejezetten fájlalta a lábát Kép, de este elaludt, és az éjszakánk is jól telt. tényleg nem értem néha, mert másnap lépcsőszegélyt készítettek nálunk, és a legnagyobb fűrészelésben-csiszolásban elaludt magától, és aludt 3 órát!
barni is olyan volt, hogy ahogy arra gondoltam, hogy netán betenném a kiságyba, rögtön felébredt, egyszer akkor csapott át megvígasztalhatatlan sírásba, amikor be is tettem, és ott ébredt kb 5 perc múlva. boldit néha kénytelen vagyok nyöszörögni hagyni, és többször előfordult, hogy elaludt magától pár perc után... ha nagyon sír, persze amint lehet, kiveszem. de nem vagyok meggyőződve róla, hogy ez gyerekfüggő lenne... tényleg nem tudom, ha ő az első, és barni a második, akkor hogyan alakul a dolog...

már többször szerettem volna mesélni nektek, hogy amikor barni kb 2 hónapos volt, elkapott egy ronda fertőzést, kezdődő tüdőgyulladása lett, kórházban is voltunk 2 napot, mert otthon nem tudtam beadni neki az antibiotikumot (kiöklendezte). pedig ő is csak szopizott! bár ennek köszönhetően bő egy hét alatt meggyógyult, és még azalatt is hízott 5 dkg-ot! (és azóta sem volt komolyan beteg, az egy rota-vírust kivéve)
így aztán boldival óvatosabb vagyok, nem erőltetem a shoppingolást. most vasárnap voltunk először az árkádban, jó korán, mikor még kevesen voltak. (boldi hordozókendőben, barni gyalog, izgi volt - andrisom németórára ment, és így vártuk meg)

muffinrecepteket én is nagyon szívesen venném! nekem is van sok összegyűjtve, és van 2 tuti receptem is, ha vkit érdekel, szívesen megírom Kép

elnézést a hosszért, majd igyekszem jobban bekapcsolódni Kép

puszi,
heni

egy kép rólam, és az öt unokatesóról: a sötétkék csíkos boldi, mellette a 8! hónapos lóri, jobb szélen barni, baloldalon a nagyfiú léni, fent gigi KépKépKép

Kép
gesztenye

Hurrá!! Hurrá! Most kaptam Fruzsikától smst, hogy az este megszületett KépSipos Márk 3700gr (ez igen!!) és 57 cm (ez is igeeenn!!!)
Nagy nagy gratula Nekik!!!
DettiKép

PS: Várjuk szeretettel a Pöttömökben mindkettőjüket!!!
Detti

Szisztok!

Mindenkinek ezer köszönet a drukkokért, nagyon sokat jelentett nekem!
Képzeljétek, Kispapi meglepett engem ma reggel azzal, hogy nem ébredt fel időben..., azazhogy velünk együtt ébredt, amit furcsállottam. Aztán mondta, hogy azzal akart meglepni, hogy együtt megyünk be a kórházba, hiszen hogy is hagyná a kis feleségét, hogy egyedül kocsikázzon át a városon!
Aztán elindultunk. A busz annyira tele volt, hogy gyalog kellett lejönnük a hegyről, de egy kis séta sosem árt, legfeljebb késünk egy kicsit.
Aztán villi, megint egy villi, s már bent is voltunk a kórházban. Épp találkoztunk a dokimmal is, tökre örültünk Neki. Jól megdícsérgette a Dorkát, ami nagyon jólesett, aztán mentünk fel az elsőre.
Dorka nagyon jól viselte a szívultrahangot, habár ez ugye egyáltalán nem fájdalmas. Elnézgelődött, magyarázott a doktor néninek stb...Aranyos és nyugodt volt. Mondta is mindenki, hogy milyen nyugodt kisbaba!
<font color="0000ff">A lényeg:
úgy tűnik, hogy Dorka szívével minden rendben van!!!</font> Még majd vmikor vissza kell mennünk, de úgy tűnik, hogy nem lesz semmi baj!!! Kicsit elpityeregtem magam nagy boldogságomban! Eléggé feszült voltam emiatt, s nem mertem senkinek sem mondani, mert ugye a kimondott szavaknak nagy ereje van.
Szóval köszi a drukkokat!
Ezután még beugrottunk a céghez pár percre (azazhogy szopizni és pelust cserélni), aztán Kispapi hazakísért minket, s utána ment ismét vissza dolgozni.

Pindur,
Szerencsére én is elég szépen visszafogytam, habár ezen nem nagyon csodálkozom, mert a Kispapinak úgy kell belémdiktálnia minden falatot, annyira nincsen étvágyam. Hallom, hogy folyamatosan korog a gyomrom, de szerintem már annyira össze van szűkűlve, hogy alig fér bele valami, és tényleg nem vagyok éhes. Ennek részben örülök, hiszen szépen fogyogatok (már minden nadrágom jó, amit régebben hordtam; a felsők még nem annyira...), de ugyanakkor meg mindig attól félek, nehogy elmenjen a tejcim. Szegény Kispapi már azt sem tudja, milyen kajával lepjen meg engem, semmi sem kell.

Noémi, nagyon édes a Kismanód! Nagyon nagyot nőtt!

Heni, Ti is nagyon aranyosak vagytok!!! Boldi evés után lehetett, olyan elégedett arcot vág:-)))

Éjszakázás: nálunk mostmár talán kijelenthetem, hogy Dorka átalussza az éjjelt. Éjfél körül elalszik, s csak 6- 7- kor kel fel enni. S mostmár napközben átállt a 4 óránkénti evésre is.

Dióhéjban ennyit, majd még részletesebben visszaolvasgatom az eddig írtakat.

Judit,
Boldog Szülinapot!!! Ez a Cupidorka kifejezés nagyon tetszett:-)))

Üdv,

Vic
Victoria

Fruzsi,

Nagy- nagy gratula Nektek! Jó nagy baba bújt ki a pocakodból:-)))

Üdv,

Vic
Victoria

Fruzsiiiii!!!!! Óriási gratula Márkhoz!!!! Kép Kép Kép Szép naaaaagy csemete! Remélem, mihamarabb jössz és elmeséled!
Apropó, Deiike, ha tudsz vmi konkrétumot, h mi hogy volt, közvetíthesz, mert nem bírom ki, mg Fru ideér!

Vic, nagyon örülök, h Dorkával minden ok! Remélem leesett az a nagy kő a szívedről és vissza se tér soha de soha többé!!!
Kispapi nagyon ari! Kép

Heni, nagyon ari vagy egy rakás gyerekkel Kép Gyönyörűek!

Pusszancs
Ann
annann

Deiike = Dettike, csak titkosítva :PP
annann

Ann Drága! Teccik a Deiike Kép)) Édi.
Fru: Nem tudok túl sokat, mert csak 1-2 percet tudott szakítani rám a friss anyuci. Azt mondta, hogy Ő nem tágult olyan gyorsan, mint ahogy a bogyóktól várta volna Kép És hogy szerencse, hogy az ember utólag szinte semmire sem emléxik, mert nem szülne többet. Éppen az első pelenkázását hajtotta végre. Kép
Fejés: azért kéne állítólag fejni, hogy ha hirtelen sokkal többet akar enni, akkor legyen. No de 4 hét alatt 1,5 kgot hízni!! Ennél még fog többet enni? Úgy értem hogy lényegesen többet?

Ági! Én sem ébreszteném fel a világ minden kincséért sem! Ha beteg lenne, vagy a súlya indokolná, az persze más. De így? Kegyetlenség.

Mellékelek egy mai sétálós képet:Kép Detti
Detti

Sziasztok!

Noémi, nagyon édes a kislányod! Kép A profilodban lévő kép is annyira tetszik!!!

Heni, nagyon jó a Ti képetek is! Kép Nálunk is öt unokatesó van (Daninak nincs testvére még, tesómnak három gyereke, sógornőmnek egy), eddig négyről sikerült közös képet csinálni. Kép

Detti, jól be van csomagolva ez a kismanó! Kép Kép Fantasztikus, hogy mennyit hízik! Kép Jó, hogy ennyi tejed van.

Fruzsi, gratula!!! Kép

Vic, nagyon örülök, hogy minden rendben!!!!!!!

Képzeljétek, ma voltam egy homeopátiás gyógyszertárban, és azt mondták, hogy hiánycikk az Urtica Urens 5 CH. (A tejnövelő.) Kép Kép Kép Sajnos kocsi nélkül nem tudok messzire elmenni, ez az egyetlen ilyen gyógyszertár, ami itt van a közelben. Maradok az éjszakai fejésnél, hátha az segít valamit.

Pindur
pindur

Deiike, csodaszép a kis űrhajósod!!! KépKépKép
Azt mondják, h 1000 ml-ig, a mohóbbak 1200-ig növelik az adagjukat. No persze ezt Levi baba nem bizti, h olvasta! KépKépKép

Fru: Najólvan, de nem tudni, h hogy tágult volna bogyótlanul Kép
Mánemazé, de én emléxem a szülésemre!!! Mindenre Kép Bár abban igazad van, h azt nem tudom felidézni, h mennyire fájt. Csak azt tudom, h mintha egy másik dimenzióban lennék és az egész testem fájt, vagy legalábbis a közepem Kép

Pindur, hiánycikk??? Kép A D4 is? Vagy Alfalfa? Remélem, megrendeltetted, ne hagyd magad!
Egyébként miért hiánycikk sztetek, ilyen népszerű és nincsenek felkészülve?
Eleve ez a szó, hogy hiánycikk... má nem azért.. mostanűában nem illik, hogy vmi hiánycikk legyen
Nem baj, hajrá Pindur!!!! Megoldod vhogy!

Pusszancs, jójéjt
Ann
annann

Sziasztok!

Hú,micsoda hírek!

Fruzsi!

Gratula Márkhoz,és az első pelenkázáshoz is Kép

Vic,
Veletek örülök, nagy megkönnyebbülés lehetett.

Detti!

Annyira édes ez a manó! Szinte érzem a kis meleg szuszogását!

Fiona!
Vencel 3200g volt a kiírt születése napján, ami szerintem pont elég is. Amúgy normálisan eszik, csak én az extrém eseteket osztom meg veletek Kép A súlygyarapodása olyan 250-300g/hét

Heni!

Cuki a nagycsalád

Most volt itt a dokinéni, akinek elmeséltem,mennyire nehezen megy ez a kaki,és szegény Vencel,így meg úgy szenved,éjszaka is olyan nehezen nyomta ki,stb. Erre felébresztjük Vencelt, akinek úgy tele volt a pelusa,mint talán még soha. és ugye még egyetlen nap sem telt el a két kaki közt. Na,tudjátok ezek után mit fog elhinni nekem a dokinéni Kép Amúgy Vencel nagyon készséges volt,még azokat a tornagyakorlatokat is végigcsinálta bőgés nélkül,amit nekünk nem szokott. Az 2hós oltást majd a biológiai két hónapos korában fogja megkapni,ami teljesen logikus.

Puszi:

Kisbuksi
kisbuksi

Sziasztok!

Ann, hát én is meglepődtem. Ráadásul, amikor bementem és mondtam, hogy tejszaporításra szeretnék bogyeszt (tudtam a nevét, csak nem tudtam, hogy kell kiejteni, ezért inkább ki akartam kerülni Kép ), rámnéztek elég morcosan, hogy a nevét mondjam, mert így nem tudják, miről van szó (!!??). Nekem is fura, hogy azt mondták, hiánycikk. Bár az durvább volt, mikor lombik után a progeszteronpótló kapszulámra mondták, hogy hiánycikk, amit a 12. hétig kellett használnom, és nagyon fontos volt. Szerencsére máshol kaptam (nem is hiszem, hogy "hiánycikk" lett volna, mert sokan használják).
Köszi Ann, majd megoldom, igen! Kép

Buksi, szerintem ez fantasztikus gyarapodás! Így tovább! Kép Kép

Pindur
pindur

és még valami...

Tej...hát a jobb mellem /ami amúgy a rosszabb,és Vencel csak 1-2-szer szopizik belőle mert nem csípi/, szóval ezt a mellemet eddig arra használtam,hogy ebből fejtem ki Vencelnek a pótláshoz valót + ebből fagyasztottunk le, azaz olyan 250-et naponta simán produkált. Erre ma alig tudtam belőle összeszedni mondjuk 60-at Kép Teljesen bepánikoltam! Mostantól Vencelt mindent alkalommal ráteszem erre a cicire is,hátha segít. Amúgy ha gond van /hátha nem/, hol vannak ilyen bogyós boltok itt Pesten? Jó lenne ha írnátok 1-2-t a belvárosban! Köszi

Buksi
kisbuksi

Fruzsinak hatalmas gratula a nagyfiúhoz!!KépKépKépKép
(Már majdnem megütötte Dudu születési súlyát!Kép)

Buksi!
Szerintem minden rendben! Van úgy, hoyga z egyik cici egy nap kevesebbet termel. Nekem is egyébként mindig rendelnem kell a gyógyszertárban a tejbogyókatKép mert soha nincs készlet belőle!!! Ma meg egyszerűen elhajtottak és nem rendelték meg!Kép Ha találok ilyen boltot, akkor szólok!

Vic!
Hatalmas kő esett le a szívemről, (hát még a tietekről!!Kép)

Most sajna csak gyorsan tudtalak átfutni titeket, mert kicsit beteg vagyok és Dudu sincs formában (fáj az egyik füleKép).
De legalább egy csomó szuper hírt olvastam!!!Kép
PUSZI PÖTTÖMÖK mamái!

Jaja! A képek! Majd' elfelejtettem! A nagycsalád is szuper és az űrhajós is gyönyörű!!!!

hicudzsi

Kép

Ezzel kívánok szép és nevetős szerdát mindenkinek!!!!
PUSZI!
Emő és Édua

hicudzsi

Noi!
Most láttam, hogy nem dícsértem meg Lilit!!!
Nagyon édes! Mindig ilyen jólkl viseli a fürdés előkészületeit?
PUSZI!Kép

hicudzsi

Sziasztok LÁnyok Asszonyok!

A képek nagyon klasszak mint mindig.
Heni! Akkor most ott férfi uralom van? Hogy tűri ezt Gigi?
Boldi igen szép nagy fiú ! Kép

Noémi!
Lili cuki abban a nagylányos szerkóban, ráadásul a legutolsó divat szerint van öltöztetve.
Detti!
Levi tényleg nagyott nőtt. Az arcocskája akár egy két hónaposé! Kép
Emő!
Edua szokás szerint hozta a formáját az embernek tényleg jó kedve lesz.
Akárhogy is van de gyönyörű mindegyik kis poronty!

Egy patikát tudok ahol lehet bogyeszt kapni.Hátha valakinak közel van. A XIV.ker-ben a Thököly és a Lumumba (bocsi de nem jut eszembe a mostani neve, és én még az átkosban lakatam Pesten)sarkán van.
Eszembe jutott : Róna u. sarkán!

(Szegeden több patikát is tudok)
Miaz hogy nem rendelik meg? !
Biztos attól félnek hogy esetleg darabra kéred pl: 20 szem .
No most eldugulok.

Puszi mindenkinek:
Emese
semese

Felrakok egy képet Bömbiről hogy milyen amikor szunyál.
Kép
semese

Buksika, küldök listát a patikákról.
Ha minden kötél szakad Gazdagréten isteni patika van, ott tuti megrendelik, de sztem simán van is nekik! Meg segítenek mindenben! Tudom, h nincs közel...

Minden baba nagyon édi Kép

Pussz
Ann
annann

SziasztokKép

Buksi
Melyik bogyesz kell, mert ma séta közben bemegyek a patikáknkba, itt nagyon rendik és megkérdem van-e, és ha van szivesen megveszem neked, holnap meg megyünk Csepelre és ha kaptam akkor összehozhatunk egy randit. PErsze ez a patikán múlik, hogy van e nekik.

Minden csöpség olyan aranyos, irigy irigy vagyok, hogy tudtok feltenni képeket, de én oly béna vagyok, hogy hiába kaptunk kölcsön gépet, valamiért nem tom illeszteni a szgépünkhöz, igy majd meg kell kérnem a fényképező gazdáját, hogy ő töltsön fel képeket.

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Ma nagyon jól ébredtem, alig van fél 11 és már mostam ruhát,hajat, főztem levest készítettem gombakrémet /ugyanis este nagy vendégséget csapunk Kép/. Most olyan elégedett vagyok, hogy mennyi-mennyi mindent tettem. Persze lehet,hogy csak azért érzem így,mert máskor ilyenkor még javában durmolok a pici fiammal.

Hicu,Emese!

Tündériek a babácskák, tényleg feldobtátok az amúgy is elég jó kis napomat Kép!

Ann!

Örök hála,ha valami útmutatót is adnál,hogy esetleg melyiket szedjem,vagy mennyit,vagy valami,vagy bármi,az nagyon nagy segítség lenne,mert 1. tök hülye vagyok a témában 2. úgy szeretek tök hülye lenni és a nagy és okos barátnőmre bízni magam Kép

Puszi nektek:

Kisbuksi + 3,5 kilós dagi vencel Kép
kisbuksi

Sziasztok!

Noi, csini a kis menyasszony! Kép

Persze a többi baba is.

Pindur, ajánlom figyelmedbe:

Lucerna (alf-alfa) csíra

olyan ásványi sókat tartalmaz, melyek lúgosítják a vért
rostja lelöki a koleszterin lerakódásokat az erek faláról, szponin tartalma lekaparja és feloldja
magas mangántartalma miatt csökkenti a vércukorszintet
segít izületi gyulladásnál, reumánál, fekélynél
szoptatós anyáknál tejserkentő
roborál
a benne levő rengeteg növényi hormon miatt csodálatos ösztrogén hatása van, amely pl. segíthet a mellrák kialakulásának megelőzésében
segít érszűkületnél
B12-vitamin tartalma vérszegénységet gyógyít
K-vitamin tartalma megelőzi a thrombus (vérrög) kialakulását, csökkenti a vérzéseket (fokozott havi vérzés, méhvérzés)
vastagbél-gyulladásban szenvedők gyógy-tápláléka
L borostyánkősav-tartalma a kötőszövetek rugalmasságáért felelős

Homeós patika a III. ker Lajos u-ban van, ha odacsörögtök, megrendelik a bogyót, ha épp nincs raktáron.

Boró
femõke

Sziasztok!

Már ezer éve nem tudtam gépohez ülni.Örülök,hogy mindenki jól van,mi is jól vagyunk.
Képzeljétek vasárnap nagy kalandra vállalkoztam.Elmentem a Operába(Csajkovszkij:Pikk dáma ,szenzációs).Ebben annyi vol a rendkívüli,hogy Veszprémi vok,tehát még az utazás is időigényes.No a barátnőm azt mta ,hogy megnézte az Oprák könyvét és 2.5 órás adarab tehát egy elhúzott fürdetéssel egy etetésnél leszek távol.No ez nem így alakult kilenckor tudtonk Pestről elindulni.A Gergő most evett először cumisüvegből lefejt tejet.A férjem megnyugtatott ,hogy ne aggódjak du is ment minden jól evett a Gergő.Mire vége lette darabnak sms."siess,a Gergő már nem kér üvegből (ordít ha próbálkozom).egyébként azt üzeni megvár inkább."
Na gondolhatjátok ezerrel haza,a kisfiam békésen szundizott míg haza nem értem ,szopizott és aludt reggelig.Csúcs ez a gyermek.Szóval minden jól sült el.Na puszi mindenkinek
streitkriszti

Sziasztok!

Hátha tudok segíteni ezzel a listával, mert olvasom, hogy gondban vagytok a homeós patikákkal.

http://www.hogye.hu/gyogyszertar.htm

A párom nekem Újpesten, az Árpád úton szokott ilyesmit venni, eddig kétszer vásárolt Urtica Urens CH5-öt, mindkétszer volt készleten, meg sem kellett rendelni. Állítólag nagyon kézségesek.

Kérdezhetek én is valamit? Boróka, hol lehet ilyen lucernacsírát venni, és milyen formátumban árulják? Előre is köszi!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom,

köszi, aranyos vagy, hogy segíteni szeretnél. Kép
A gond az, hogy én is egy ilyen listáról néztem ki a homeopátiás készíményeket is árusító gyógyszertárak címlistáját, és az egyik ilyenben jártam tegnap úgy, hogy ykiderült, a homeopátiáról nem tudnak az égvilágon semmit, hiába vannak ilyen dolgaik. Nekem kellett betűznöm az Urtica Urenst, hogy meg tudja nézni a gyóygszertáros, van-e éppen...
Ma volt anyukám egy másik helyen, ott is azt mondták, hogy hiánycikk. (??)
Sajnos Újpest nekem borzastó messze van, babakocsival és egy szopis babával nem tudok oda elmenni.
A legutóbi (egyben első) adagomat egy aranyos babanetes lány hozta el nekem, lehet, hogy megint őt kell megkérnem...

Hicudzsi, Emese, nagyon édesek a képek! Kép

Boró, erről a búzacsíráról én is megtudnék többet. (Hol lehet kapni és hogy kell fogyasztani?)

Kriszta, bátor vagy nagyon! Kép Én nem mertem volna egy ilyen kirándulásra elmenni. Igaz, hogy lefejt tartalékom sem igen van... Kép

Pindur
pindur

Emese!
Hát Bömbi nem is Bömbi!!Kép Nagyon édes a képenKép

Buksi!
Örülök, hogy ilyen szép a napod!Kép

Ágiboszi!
A fényképezőgép csatlakozásához a szám. gépedből egy USB kimenet és egy USB kábel szükséges. Vagy csak illesztőprogramod nincs?
Már nagyon szeretnénk képeket látni!!!

Kriszti!
Tök jó, hogy kimozdultál!!Kép
Azért a fiúk is ügyesek voltak!Kép
Én a múlt héten elmentem hastáncra és itthonhagytam a gyereket apjával..
üvöltésre jöttem haza..Kép Nem tudott mit kezdeni vele, csak sírt a gyerek,.
Megkérdeztem: megfürdetted, megetetted?
Nem, mindent elfelejtettKép
Ma is megyek, így előre kíváncsi vagyok, hogy tanult-e az előző esetbőlKép

Mindig meglesem Gerit az albumodban! GYÖNYÖRŰŰKép Mennyire más mint a kórházban volt!Kép Egészen nagyfiús!Kép

Pindur, Ann és a többiek!
Köszönjük a dícséreteket!Kép

Na lassan készülök.. huhh, mi lesz itt ma este!!Kép
Millió puszi!!Kép
Emő

Kriszti!

hicudzsi

SziasztokKép

Kriszti
A problémát a driver jelentette, de ma megoldottuk és kiedrült, hogy a párom gépén nem jó az usb port azért nem ment, igy feltettük az én kis szerencsétlen gépemre, és azon meg megy, igy kaptok most képet manómrólKépKép

Ime:

Kép

Annyira örülök, hogy sikerült, igy amiket eddig gyártottam róla, feltölthetem majd holnap egy új albumbaKép

Mindenkinek nagyon szép éjszakát és sok sok alvást, kevés ébredést.

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Szia ÁgiKép
Csak véletlenül írtam a hozzászólásom végére, hogy KrisztiKép Nem tudom, hogy került odaKép

Gyönyörű ez a gyerek!Kép Mennyi játéka van!!Kép
Majd kérjük az album címét!!Kép
PUSZII!
Emő

hicudzsi

Sziasztok Lányok!

Akkor most másodjára is leírom mert az előbb lefagyott a gépünk.

Szóval:
Ági a gyermek egyszerűen gyönyörű!

Emő!
Beszámolót kérünk a tegnapi napról! Kép
Egyébként Bömbi tényleg már nem annyira Bömbi amióta el tudja foglalni magát.Mostanában rengeteget játszik egyedül is.
És tegnap ŐFELSÉGE megajándékozott minket két hangos kacagással is. Az elsőt becses énekem váltotta ki belőle (amit nem is csodálok!),aztán amikor látta milyen nagy sikere van mégegyszer előadta. Megjegyem a két nagynak abszolút hallása van ezért nem nagyon dijjazák amikor énekelgetek.
Mind a ketten tanultak hangszeren a fiam furulyázott a lányom még mindig fuvolázik és jár a fúvos zenekarba (ezt nagyon szereti).
Andris is szereti a zenét. Annak idején az uh-on azt mondták hogy talán balett táncos lesz mert hihetetlen pózban ki van tekeredve. Akkor végre anyukám is örülhetne hogy végre valaki a családból a nyomdokaiba lép!
Bár adottság ide adottság oda a nagyfiamat sem hagytam hogy balettozzon.A MAMÁM balerina és a családban senki sem lesz táncos. Az eddig egyetlen lány unokája pedig nem igazán alkalmas rá, bár én beirattam az anyuhoz balettozni. De anyunak is be kellett látni hogy ami nem megy azt nem kell erőltetni. Eszternek isteni tánckészsége van de a balett az nem neki való.
Ann, Detti!
A mi babakocsink csak az első nap nyivákolt aztán jött egy locsi-pocsis idő és azóta jó!
Lehet hogy olajoseső esett mifelénk?
Pindur !
Hát még én sem tudom hogy fogom a dolgot kimagyarázni, de nem birtam ellenállni a kisértésnek. Nem vagyok én még vén csoroszja akinek ne lehetne egy pici gyereke.
Ugye lányok nem is vagyok öreg Kép (35)
ugye---ugye---ugye
No pusz: Emese + Bömbi (akin rajta maradt a név)
Mondjatok már valamit ti mit ebédeltek ?
Tippeket kérek, mert a szopi miatt az ember olyan kevés dolog közül választhat!!!!!
semese

Sziasztok Kép
Ági, tündéri kis mosolygós a csemete!!! Kép Kérünk szépen még több képet!!!

Emese, olajoseső... meglehet sajna Kép
Te miket nem eszel a szopi miatt? Én már mindent eszem, a k betűseket (káposzta, karfiol, karalábé - kiv. nyersen) utálom KépKépKép 6 hetes koráig nem ettem bab, borsó, lencse ügyeket, de azóta igen. Szerencsére Hami nem hasfájós, úgyhogy bírjuk.
Egyébként mi az oviból (aholk dolgozom/tam) hozzuk a kaját, úgyhogy nem kívánságműsor KépKépKép

Kriszti, nagyon bátor vagy, hogy el mertél menni. Én is vágyom hasonló szórakozásra, de hosszas mérlegelés után inkább lemondtam a dologról...

Pusszancs
Ann
annann

Tulajdonképpen egyszerübb leírni hogy mit ettem. Andris hasfájós sajna ,de lassan át kellene állnom a rendes kajára mert hát 3 hónapos kora után már nem kellene hogy megviselje.
Nálunk a közelben semmi kajálda a legközelebbi is min 20 percre van de akkor száguldozok.

Pusz: Emese
semese

Sziasztok!

Lányok, a csírát bioboltokban lehet kapni. címek itt: http://www.vegetarianus.hu/bolt.html
Cuki kis lélegző zacsekba rakják bele, majd dobozkákba.
Maga a csíra így néz ki (ha sikerül a fotót beszúrni. Kép) Én nem tudom hogy "kell" enni, én reggelire eszem, vajas kennyérre rárakom, s úgy rá a felvágottat, sajtot. Ennyi. Viszont eredménye az van, mert ha eszem, akkor a hajnali fejés eredménye 210 ml + baba jóllakik, ha meg nem, akkor csak szenvedés van.

Jelentem, irigylem a csavargókat. én már a kozmetikusomnál tenném tiszteletem, mert lassan nem édes, hanem szőranya leszek. Kép)

Boró és matelepocakkalisbömbölő Zoltán
femõke

Kép
femõke

Sziasztok!

Köszi mindenkinek!

Ági, Emese, Emőke, Detti,
Csak ámulok és bámulok, mennyire gyönyörűek ezek a babócák!!!

Tegnap azért nem voltam, mert Dorka olyan furi volt, kipirult a pofija s mintha hőemelkedése lett volna és eléggé nyűgös is volt, de megmértem és nem volt hőemelkedése sem, leellenőriztem mindent (pelus, ruhamennyiség, szobahőmérséklet stb.), de minden rendben volt, legalábbis szerintem. Aztán egész délután rajtam lógott, de néha még úgy is sírdogált. Már én is majdnem sírtam, mert közben meg több rakás mosogatnivaló állt a mosogatóban (megjegyzem: szinte az egyetlen házimunka, amit imádok a mosogatás; azt nem veheti el tőlem senki!). Ezek után kitaláltam, hogy Dorka úgyis mindig megnyugszik a vízcsobogásra, kivittem a babahordozót a konyhába, beletettem a Kismanót, és mihelyt kinyitottam a csapot, szinte azonnal elaludt. Így tulajdonképpen egész délután mosogattam és főzőcskéztem. Készítettem madártejcit is:-) Hmmm, mindjárt eszem is!

Este viszont már teljesen jól lehetett a Dorka, mert hatalmasakat viháncolt. Az esti Vigantol csepp és a szopi után szinte azonnal elaludt, és reggel 1/2 8- ig megállás nélkül durmolt.

Képzeljétek, tegnapelőtt Dorkának annyira fájt a pocakja, hogy nagyon sírt, s olyan rossz volt látni, ahogyan erőlködik. Tornáztattuk és együtt próbáltuk "nyomni" a kakimanókat. Annyira sajnáltam, nekem is folyt a könnycsepp az arcomon, mondtam is a Dorkának, hogy adja át nekem ezeket a csúnya Fájdalommanókat, inkább szenvedek én helyette. Kb. 1/2- 1 óra múlva sikerült megkönnyebbülnie. Együtt örültünk, nevetgéltünk.
Próbáltam átgondolni, hogy miket is ehettem, de mivel nagyon keveset eszem, így nem kellett sokat vacilálnom.
Szerintetek a körözöttes kenyér (mindössze 1 szelet) lehetett az okozója a Dorka pocakfájásának? Vagy az ebédem, ami sima húsleves volt tele sárga- és fehérrépával? Vagy a vacsora, ami bundáskenyér volt (3 szelet)
Vagy az előző esti 1/2 adag paradicsomleves?

Emese,
Én imádom a balettet, nézni is. Én is balettoztam 7 évig. S szerintem majd Dorkát is be fogom íratni először gyerektornára, aztán ha szereti, akkor balettre.
Persze legelőször szeretnénk menni babaúszásra, de egyelőre még keresem a helyeket, hogy itt Budán merre vannak lehetőségek elfogadható áron. (Mert pl. a MOM-ba is lehet menni, de 1 alkalom 2.500,-Ft, s szerintem az egy kissé túlzás).

Na, megint sokat írtam.

Puszi:

Vic
Victoria

Kép
femõke

Ja, ezt még elfelejtettem leírni:
Képzeljétek, tegnap Dorka folyamatosan utánamismételte azt, hogy "ööööö", s ezt legalább 20 percen keresztül megállás nélkül. Olyan édes volt, ahogyan igyekszik minél tökéletesebben formálni ezt a hangot!!!! Nézte az én számat és próbálta utánozni.
Hát ezek a nagy dolgok az életben!
(Ja, az "ááá" és az "oooo" hangok és valami "gögögögö" féleség már mennek 1 1/2 hete, de ez egy teljesen új hang a készletünkben, s szerintem Dorka is élvezi, hogy hallatja a hangját és ha rájön, akkor nagyon gyakorol:-)
Tök jó!

Vic
Victoria

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?