Új privát üzeneted érkezett!

utána meg lehet sportosítani, ha már elkezd ülni.
meg mivel mi sokat autózunk, ezért gondoltam, hogy eleinte jó lenne a mózeskosár arra, hogy az autóval hozzuk-vigyük.

Már csak bő egy óra, igen megyek haza, vagyis anyukámért, jön látogatóba! olyan jó!

Akivel nem találkoznék már annak kellemes hétvégét!!

Bár ha lesz még mit írnom, akkor írok még, de most hétvégén lehet nem tudok jönni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.28 15:37-kor.
Vendég

Sziasztok!
Szheni, gyere már, mesélj az uh-ról!!

Csajok, nem vagytok dinkák a vásárlással kapcsolatban. Lehet, hogy én azért vagyok ilyen józan, mert még nem mentem bababolt és kismamabolt közelébe :D Pedig lassan muszáj lesz vennem kismama nadrágot, mert már semmi se jó. Úgy érzem, mintha óráról órára nagyobb lenne. Tegnap voltam a dokimnál. Nem volt uh, mondván, hogy szerdán megvolt a genetikai (nekem 1,5 óra alatt megvolt az eredmény és tényleg barom alaposak voltak) Tény, hogy nem volt olcsó, de ennyit megért a sok aggódásunk után. Férjem a doki mellett ült és az ő monitorát nézte, én meg az ággyal szemközti falon felszerelt nagyképernyős monitoron sasoltam.

Szheni, megvolt tegnap a terheléses cukorvizsgálatom. Túl jó lett az eredményem :D Hála, megnyugodhatok. Bár azt mondják, hogy ahogy nő a baba, úgy leszünk veszélyeztettebbek, úgyhogy a 30. hét körül is előjöhet a terhességi cukorbetegség.

Kismanó, szuper a tábla. Nagyon köszönjük. Mindjárt küldök én is adatot privibe is. Egyébként dec. 23-án megyek AFP-re. Előtte csinál a éhgyomri vérvételt és lesz uh is. Nekem azt mondta a doki, hogy a 20.hét körül érdemes lemenni 4d-re.

Na, csatolok egy heti pocakfotót. Nekem elég durvának tűnik, ahhoz képest, hogy 12+1 napon készült.
Kép

KépKép
süni76

Én egy kerekes hordozót szeretnék, de itt nem lehet kapni....bár ez a hason alvás eddig nem jutott eszembe :oops: ...akkor az sem praktikus, ami kocsira rakható hordozó......viszont láttam olyat, hogy a mózesksosarat bele lehet tenni a sport részbe....

KépKép
amadea

Én még nem nézegetem a babakocsikat. Ötlet persze van.

Na, húztam adventi koszorút csinálni.

Szép napot! puszi

KépKép
süni76

Süni: de csini a pocid!
sztem nem gáz, ha ennyire látszik, lehet azért mert vékonyabb vagy.
sztem az enyém is tök kinn van, ma a kolleganőim is megjegyezték, hogy kerekedek (jajj, elfelejtettem mondani :oops: , de szita az agyam).

Ha túl leszek a genetikain szerintem én is el fogok már csábulni, ha oan helyre megyek.

Amadea:

azt olvastam vhol, hogy a kocsira rakható hordozó azért jó, mert csak kiveszed a gyereket hordozóstól, meg a babkocsit a kocsiból, pikk-pakk összeteszitek és mentek is bevásárolnia tescoban, nem kell kézbe vinni, meg nem kell a bevásárlókocsiba tenni. Én ezért gondoltam ilyen babakocsira. Ha megyünk vhová míg kicsi, kivesszük a mózeskosarat gyerekestül, és rá a vázra, ésl ehet is menni, nem kell kivenni a gyereket az autósülésből és bele a babakocsiba.
Vendég

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:15-kor.

Heni

Kép
szheni

Heni, hogyne látnánk! Nagyon helyes bébi! Egy centis comb, anyám!
És jó nagy baba! Gratula! Puszi nektek! Férjed mit szólt?
benta

Heni de szupi kis kép :D Nagyon csecse babuci.

Süni egy idősek vagyunk, de nekem még abszolút semmi hasam nincs. (Sőt még a rajtam levő csinos kis kerek hájpocak is lement, minden ruhám lötyög) Nem lehet, hogy vékony vagy?

Kicsit most kétségbe estem, hogy Pocokkal nehogy baj legyen, mert hogy ugye nem tudok enni, ha meg eszem kijön belőlem. Eddig nagy volt a korához képest, de hogy most mi lesz?
Vendég

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:15-kor.

Heni

Kép
szheni

Süni!

Nagyon csini a pocakod :wink: , az enyém jóval kisebb....

Heni!

Nagyon édes a bébid és fotogén is :wink: !

Puszedli!

Én is éppen ebből a megfontolásból gondoltam hordozósra, mert kézben tuti nem bírom majd cipelni....

KépKép
amadea

Lenne egy kicsit fura kérdésem, de mivel vannak itt tapasztalt anyukák, hátha valaki fel tud világosítani...a táppénz munkaviszonynak számít-e? Ha 4 hónap munkaviszony után táppénzre megyek, akkor jár GYED és társai vagy nem? Mert elvileg 180 nap munkaviszony kell hozzá...a munkaügyön nem tudták megmondani :shock: ...

KépKép
amadea

Hát baromi "tehetséges" munkaügyesek lehetnek ott :D Nah mint gyakorló gazdaságis. (Mindenfélét csinálok, még munkaügyet is)

Táppénzen vagyok. A jogviszonyom ugyanúgy fennáll, fizetik utánam amit kell. Tehát munkaviszonynak számít, megjegyzem a jogszabály a gyed és a tgyás alapját 180 nap nem kötelezően folyamatos biztosítási jogviszony után nézi, nem pedig munkaviszony után. (Ebbe nem mennék bele részletesen, túl izé...) Az évben kivett első 15 napja úgyis betegszabi, utána a munkaügynek kell lejelentenie az oep felé, ha kell a netről kikeresem a formanyomtatványt is, mert benn van a munkahelyemen. Azt is, hogy milyen fajta táppénzes vagy.

A kiskönyved ne add ki a kezedből! Én az enyémet fénymásolatban csatoltam a papírokhoz, és befogadták. Két évre visszamenőlegesen kérik az előző munkaviszony igazolásaidat, azt is fénymásolatban add a munkaügyeseidnek, nehogy elvesszen az eredeti. A tb könyv pedig már elvileg le kellett adjad amikor elkezdtél dolgozni.

Még annyit. Ha a netről töltik le a formanyomtatványt, akkor minden egyes oldalt alá kell írni és bélyegezni, nem csak ahova írva vagyon, mert akkor nem fogadják el.

Reméljük, hogy rendben lesz így már. :) Ja és a "kolleginák" nézelődhetnének a jogszabálytárban és informálódhatnának az oep honlapján. :) /Miért csak a mérlegképeseknek kell minden évben továbbképzésekre járniuk???/
Vendég

Anuk!

Köszi szépen a gyors választ! Nagyon kis fiatal volt, tuti nem rég óta csinálja...csak akkor kihez forduljon az ember, ha az se tudja, akinek ez lenne a dolga...

KépKép
amadea

Heni, és hogy van a megfázásod?
benta

Heni! igazá szép, egészséges babád van, úgy örülök neki! :lol:

Süni: csini a pocid. Nekem is kb ekkora van. Csak nekem egy kicsi volt a baba előtt is. :oops:

Anuk: megértelek. Ma délután megint tök rosszul voltam én is, alig ettem valamit... Én is aggódtam, mert voltak zsinórban ilyen napok. Ha bírsz, legalább gyümit egyél, meg vitamint. Nekem még a joghurt is lecsúszott- így el lehet vegetálni pár napot... Sajnállak.
:( :(

Hát mi még nem vásárolgattunk. DE múlkor anykáméknál kezembe kerültek régi babaruhák... jó volt tapogatni... Mi először felmérjük, hogy a 2 unokatesóm cuccaiból van-e használható, aztán utána. De a teszvesz tényleg jó ötlet. Bár én azt hiszem babakocsit újat fogok venni, mivel még több gyereket akaruk, és így jobban megbízok egy még nem használtban, hátha tovább bírja. Vagy csak egy gyereket bírnak ki? Akinek már van gyermeke, mi a tapasztalata?
Az autósüléssel kombinált tényleg praktikus, most láttuk egy babás barátunknál használatban. Úgy át tudod pakolni a babát, hogy nem ébred fel közben. :) ÉS még azt olvasta a párom, hogy a babának az a lényeg, hogy szembe legyen veled, mert fontos neki a szemkontaktus, meg hogy beszélsz hozzá. Pedig én azt hittem, hoyg az olyan babakocsit szeretik, amiben elpre fele vannak (értitek, úgy toljuk, h nem szemben vagyunk a babával), mert akkor több a látnivaló. De állítólag nem.

Kissmanó, köszi a táblát!

Szép hétvégét nektek!

Csillagtáncos

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Jaj, az jutott még eszembe, hogy azon gondolkodtam mostanában, hogy vajon mi vana többiekkel, akik már régen írtak, de pl. a táblázatban bent vannak. Remélem ők is jól vannak, meg a babájuk is jól van! És szegény jpne meg Kata0815 fájdalma is gyógyul már...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Nagyon szépek a babakocsik. Nekem az a tapasztalatom, hogy ha vigyáz az ember , több gyermeket is kiszolgál egy kocsi, persze, ha jó minőségű. A sogórnőmék mikor megszületett az első lányuk vettek egy méregdrága Peg Perego kocsit, amelyiknek mózeskosaras és sport része is volt. Továbbadták nekünk, aztán mi vissza a második babájuknak és most megint mi kaptuk meg. Szóval a 4. baba fogja nyűni. Ha így nézem megérte befektetni. Mosható huzatja van, sötétkék, strapabíró.

A pocakom ha hiszitek, ha nem , nekem is látszik már, többen mondták, pedig még csak holnap töltöm a 11. hetet. Mondjuk eleve lazább már egy gyermek után a hasfal. :oops:

Kismanó! Ugye engem is beveszel a táblába? :?

Kép
Kép
sosi

Jó reggelt Lányok!

Tegnap nem tudtam jönni, mert szörnyű napom volt. Arra ébredtem hajnali 1/2 4 -kor, hogy görcsöl az alhasam WC-re kéne mennem...de ezen a héten ez nagyon nem ment. Valahogy kiszenvedtem a dolgot, de utána jött csak a feketeleves. A gyomrom is iszonyatosan elkezdett fájni, úgyhogy rájöttem, hogy gyomorrontás. Egy hasmenés után vissza tudtam aludni, de sajnos reggel folytatódott...
Az a lényeg, hogy végül megoldódott, bár a tegnapi napom elég fetrengősre sikeredett.
Átjött Anyukám, és mivel elég sápadt voltam, mondta, hogy biztos, ami biztos hívjuk fel a dokit, így a hétfői vizsgálatomat előrehoztuk.

A lényeg, hogy Balta baba az egészből nem érzett semmit! :D Nagyon jól van. A crl...hát a doki 66 mm-et mért, de mondta, hogy valószínűleg ennél nagyobb, mivel úgy össze volt görnyedve, mint amikor valaki "cicahátat" csinál. A lényeg, hogy a fejecskéje (BPD): 25 mm, a mellkasa (talán NT) pedig 20 mm. Szóval most pont a korának megfelelő 13 hetes volt.
A szívecskéje is tökéletesen vert, a magzatvíz mennyisége is megfelelő. A lepény is szépen nő, bár hátul van, ezért kisebb a pocakom.
Azt sajnálom csak, hogy a férjem így nem tudott velem jönni, pedig már nagyon várta.
Arra gondoltam, hogy mikulásra meglepem egy babamozival...

Szheni, nagyon jó a képed. A miénk sajnos nem annyira. Rájöttem, hogy azért, mert a Tied nagyított kép, és így tök jó látszik minden, az enyém viszont sajnos nem...

A babakocsiról nekem is az a véleményem, hogy az a fajta a jó, amikor a gyerekülést rá lehet rakni. A közelünkben van egy bababizományi, én őket hívom minden hétfőn - remélem lesz. Azt mondta a pasi, hogy ő csak jó márkájút vesz be, és az ilyet kb. 30 000 -ért adja.

Egyébként szerintem nem hülyeség babaruhát venni, így lehet olcsón szépeket kifogni. Anuk, nagyon édeseket vettél!

Süni nagyon szép nagy a pocakod! Én is már úgy várom, hogy növekedjen!

Na elkezdem a napom...de ma még vigyáznom kell az evéssel - ivással. A következtetés, hogy még jobban kell figyelnem...

KépKép
KépKép
kfnoémi

Ha már a vásárlásnál tartunk, én elajándékoznék 1 tekercs (4,4m) sárga alapon macikás tapéta bordürt.....Mi a babasarokba gondoltuk, de így, hogy végül saját szobája lesz, kevés és sehol sem találok ugyanilyet...(Szóval nekem sikerült megvenni az első használhatatlan holmit is :D ) Rakok fel képet arról is...most eszeveszetten keresem a memóriakártyát.....

KépKép
amadea

KépKép
amadea

Jó reggelt

Hát baromi édi a bordür. Mi egyébként mivel egy babánál megállunk. (Ezért is meg kellett küzdeni a dokikkal, hogy hozzanak egészségileg olyan állapotba, hogy igenis lehessen)Úgyhogy marad a használt. Van elképzelésem, hogy milyent szeretnék, de ki tudja milyenre fog telleni.

Lakás is kéne, mert egy nagy 1+3-asban lakunk most. A sógor is velünk lakik, és azt mondta, hogy ha baba lesz ő szeretne külön menni. Mondjuk megértem, de a mostani helyzetben örülök, ha nem kerülünk utcára a gyerekkel. A szüleim messze laknak, kisnyugdíjasok nem tudnak segíteni. Az anyóst meg inkább hagyjuk. Ahol lakik az tulkép azuram vette lakás, de nem hajlandó már átani nekünk mindenféle mondvacsinált ürüggyel, Rod meg amolyan nyámnyili a nőkkel szemben. (Na igen négy év együttlét után csak nekem akar parancsolgatni :P)

Úgyhogy spórolunk, meg mindenből használt. De így is nagyon fogjuk szeretni. :)

Nekem nemtom mikor lesz pocakfotóm. Még pocakom sincs semmilyen. :( Már tiszta ideg vagyok a hétfői UH miatt. Nah nem nyavalygok.
Vendég

Szóval, ha valakinek kell a bordűr, írjon egy címet priviben...

KépKép
amadea

Sziasztok!
Csak egy gyors bekukk, aztán megyek vissza az ágyba. Még tart a takonykór, de szerencsére nem komoly. Azért az uram rám parancsolt, hogy legyek ágyba és igyak sok teát. Isten ments, hogy megfosszam ettől az örömtől :wink:
Köszi a pocakdícséreteket!

Szheni, szuper a kép és nagyon örülök, hogy minden rendben van. :D

Anuk, ne aggódj, biztos minden a legnagyobb rendben van.

Szerettem volna ma elmenni kismamanacit nézni, de olyan szar idő van. Esik az ónos eső. Úgy gondoltam nem ér annyit a nadrág, hogy essek egy nagyot. Majd nézek jövőhéten.

Jó pihit és szép hétvégét mindenkinek!

KépKép
süni76

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:16-kor.

Heni

Kép
szheni

Sosi, hogy lásd, benne vagy a táblában, felteszem most is.
Főleg azért, hogy lássuk, jövő 7en mennyien megyünk valamilyen orvosi vonalon a babókkal.

Nekem pocsékra sikeredett az uh-s fotó, a scannerünk nem müx, pendrive-ot elfelejtettem vinni.
De baba köszöni, nagyon aktív volt, alig hagyta magát megmérni. Dokinéni annak ellenére, hogy rengetegen várakoztak rá, szépen türelmesen megvárta, hogy picit lefáradjon, s akkor megmérte.
CRL 70,8, tarkórezsó: 2,2 BPD 23,5. CRL szerint 13+2 napos, BPD szerint 14+/- 9 nap (ami minimummal véve egy nappal több mint ami az uccsó mensi szerint kéne.
Végül a gép úgy átlagolt, hogy 5 nappal több a törpe a méretek alapján.
De ugye köztudott, hogy csak icipicivel kell az a fránya kereszt odébbkerüljön, már is módosulnak az adatok.
Meg különben is, én tudom, hogy még kisebbnek kéne legyen, a fogantatás alapján. De akkor Gulliver lakozna odabenn?
Mindegy, menet közben szépen kiderül.
Következik a triszómiás teszt kedden (nem tudom ez felétek minek felel meg)

Tényleg: akik a táblázatban látják magukat, és olvasnak, azokhoz lenne egy kérésem: néhanap lökjenek ide 1-1 infót, hogy tudjuk tényleg köztünk vannak, pocilakóval minden a legnagyobb rendben, s nyugodtan maradhatnak a táblázatban.
Persze az inaktívakra gondolok itt, nem mindenkire, főleg a rendszeres jelentkezőkre (mivel én sem lennék itt naponta írogató)
Köszönöm.

Kép
Kép

Kép
kissmanó

Csók Csajszikák!

Olvastalak ám benneteket az utóbbi két napban, csak szakaszosan, munka közben. Írni sajna nem volt időm, de ma bepótolom! :D

Kissmanó!
Szuper a táblázat, majd a következő vizsálat időpontját küldöm priviben.
Szép, nagy babád van már! Sajnálom, hogy nem lett jó a kép. Nekem sincs még sajna sztárfotóm :( De lesz még alkalom kérni.

Süni!
Nagyon szép a pocifotód, ne aggódj, hogy túl nagy lenne! Az enyém is majdnem akkora 11 hetesen, igaz, én eleve "kereken" indultam. :oops:

Heni!
Örülök , hogy minden o.k. a babával, nagyon gyönyörű a fotó! Tökéletesen kivehető a kis drága!

Anuk!
Jobbulást! Remélem, már nem sokáig látogat "rókakoma". Tőlem mindenki azt kérdezi, hogy "és rosszul vagy, hánysz?", én meg mondom "nem, tökéletesen jól vagyok". A párom erre aggódik, már azt várja, mikor taccsolok. :roll: Kedves, ugye?

Sosi!
Üdv köztünk! Úgy látom, egyidősek vagyunk.

Puszedli!

Remélem, jól telik Anyuddal a hétvége. Sétáljatok sokat, vidd ki a vásárba! (Biztos szép a belváros, mert most már fénypompába öltözött)

A tesz-vesz tényleg nagyon jó, most nézegettem a kismamarucikat, meg a babakocsikat. Valahogy viszont én jobban szeretem, ha meg tudok valamit fogni, vagy fel tudom próbálni,és úgy megvenni. Bár amilyen árak vannak! Nem mindegy, mire mennyit költünk!

Magdii, Preta, Nanoémi és mindenki! Gyertek, számoljatok be, mi újság!

Mi tegnap voltunk UH-n. Sajnos férjuram nem tudott elkísérni. A doki most kedvesebb volt, mint eddig, biztos kezd ismerős lenni a fejem... (direkt nem mást mondok :lol: ). Minden rendben, nagyon mocorgott a kis drága! CRL: 29,3 mm
Képzeljétek, hogy betojtam. Doki állítgatja a szívhanghallgatást. Végre sikerül neki, erre hallom, hogy elég lassacskán ver... Mondom a dokinak, ez nem túl biztató, mire megpaskolja a kezemet: "nyugalom, ez csak a maga szívhangja". :oops: Erre aztán meg is nyugodtam, pár másodperc múlva meg hallhattam a picurét, hál istennek, szabályos!
Nucha szűrésre dec.6. és 10. között kell mennem.
Sztárfotót majd legközelebb, hátha végre sikrül kapni!

Kép
ácica

Hát én meg már úgy vagyok, hogy sehol egy felvilágosítás se semmi.

A háziorvosomnak fogalma sincs semmiről.

A védőnőm eltűnt szőrén szálán, ha el is érem leráz, hogy majd ha megvolt a 12. heti uh

Választott orvosom meg ugyebár nincs.

A terhesgondozóban a nővér meg olyan bunkó. Kérdeztem valamit rögtön leugatott, hogy bezzeg amikor megcsináltuk nem voltam ilyen tudatlan.

Fogalmam sincs, hogy most 12. héten az uh-n kívül kell e még valamit csinálni, vagy az, hogy arra be vok jelentkezve akkor terhesvizsgálatnak minősül-e. Azt sem értem, hogy miért 13. hetesen kaptam időpontot, akkor minden vizsgálatom csúszni fog? Aztán ha pont ezért lesznek "rosszak" az eredmények?

Fogalmam sincs ti miről beszéltek, hogy a genetikai most azonos-e a szokásos 12. 16. 20. heti vizsgálatokkal, vagy külön van. Szal semmi hivatalos tájékoztatásom nincs.

Nincs semmi hasam, nem tudok enni, még a gyümi is kijön belőlem. A hasam alja egész nap szurkál, az ügyeletről meg hazazavartak azzal, ha nem vérzek akkor ne foglaljam ott a helyet.

Legszívesebben kimennék a térképről is :( Baba mama börze lesz holnap, el szerettem volna menni, de azuram kategorikusan elzárkózik az egésztől. Ma 11-ig aludt, aztán meg bevágódott a szgép elé egész nap jégkorongot játszott. Felőle akár fel is fordulhatok. Annyit nem mondott nekem ma, hogy bikkmakk.

Azon csodálkoznék ha ez a poronty nem lesz idegbeteg születéskor, amennyire ki vagyok idegileg.
Vendég

Drága Anuk!

Látom, nem volt jó napod. :( Azért próbálj meg egy kicsit relaxálni, tudod, a babának nem tesz jót az idegeskedés!
A pároddal beszéld meg, hogy egy kicsit több törődést igényelnél, gondolom, megérti. Magyarázd el neki, mennyire szükséged van rá, hogy ő is átélje a babavárás örömeit és bajait is persze.

Durva lehet ez a nővér! Ne foglalkozz vele, vagy egyszerűen kérdezd meg, hogy ő miért is nővér tulajdonképpen? Vagy kérdezz tőle olyasmit, ami a Te szakterületed, őneki meg halvány fogalma sincs róla...

A védőnőm nekem is azt mondta, hogy ha meglesz a 12. hetes UH eredménye, akkor vigyem be neki. Ennyi! Szóval ezen ne aggódj!
Egyébként nekem sem mondanak semmit, de innen Tőletek már sok mindent tudok. Pl. azt, hogy a 12. hetes UH után kell menni tehres-tanácsadásra, és ott utalnak be vizsgálatokra, pl. vérvételre. Ott gondolom, elmondják, mi a következő lépés.
Azért még én is böngészek a neten a vizsgálatokról. Ha találok valami jót, idemásolom.

Főtt krumpli, tésztafélék sem esnek jól?

Fel a fejjel, mi gondolunk Rád!

Kép
ácica

Sziasztok Csajok!

Jajj, nagyon arik vagytok, hogy mi is bekerültünk a táblázatba! :P
Folyamatosan olvasgatlak ám benneteket, csak nem nagyon volt időm írni.
Gratulálok a sok édes fotóhoz és pocakokhoz! :)
Múlt hét vasárnap voltunk uh-n, 4 D genesisben, itt olvastam róla.
Tényleg borzasztó kedves volt a hölgy és bár még csak a 9. hétben voltunk mégis kb. 45 percet foglalkozott velünk.
A babó nagyon édes, képet sajna nem tudok feltenni mert nem kaptunk, de dvd-n megvan! :lol:
Várom, hogy leteljen még ez a bűvös 2 hét, legyen meg a genetika és remélem lassan megnyugszok, mert a férjem már le akar tiltani a netről.. :oops:
Na megyek is fürcsizni, szép hétvégét Mindenkinek!
mukkancs

Anuk! Szegénykém!!! :( :twisted: hát ez borzalamas! Legközelebb olvass be jól annak a bunkónak! Hogy mondhatnak ilyeneket????
Hát a párod most nem túl kedves... de lehet, hogy most bepánikolt, meg így szokja meg a helyzetet-végül is egy pasinak is apává kell válnia... hát ezek szerint még nehezen viseli. De biztos megváltozik majd!

Noémi, Heni, remélem, már jobban vagytok! Csak semmi betegeskedés! :-))

Mi ma a linzi Caritas Erzsébet-vásárán voltunk. Rengeteg szép dolog volt, amit fogyatékos gyerekek készítettek. De nemcsak olyanok, mint sokszor Magyarországon, hogy csak azért veszed meg, hogy támogasd vele őket, hanem igazi remekművek: festmények, keramikák, gyöngyékszerek, karácsonyi díszek stb. stb. Persze oda kell nézni nagyon a gyerekekre, gondolom, de színvonalas cuccok voltak. Alig tudtam otthagyni egy nagy mozaikkirakásos tükröt, párom alig tudott megggyőzni, hogy nem tudnánk hova rakni... :( És a mozaikos virágtartót sem, brühühü... de vettünk egy szappantartó halat :lol:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Csillagtáncos, nagyon köszönöm, már teljesen jól vagyok!

Anuk, így tényleg nagyon rossz lehet, mert ugye egy doki sem foglalkozik úgy igazán veled, és a védőnő...hát ők olyanok amilyenek.

Nekem az enyém adott egy csomó papírt, amiken tök jól le vannak írva a dolgok:
1.) kivizsgálási protokoll
2.) anyagi dolgok (mihez mi kell)
3.) homeopátiáról

Hétfőn be tudom neked szkennelni, és elküldöm, ha gondolod.
Egyébként ajánlom még Neked a Kismama terhes könyvét, mivel az magyar, és tényleg tökéletesen le vannak írva a dolgok.

A 12. heti miatt ne aggódj! Sokan mennek a 13. héten is. Ez attól függ mikorra tudnak időpontot adni. A többi vizsgálat emiatt nem fog tolódni.
Ezt követően jön a 16. héten az AFP - ehhez be kell tölteni a 16. hetet, illetve a 18-20. hét között a nagy genetikai UH.

Kitartás! Néha tényleg el lehet veszni az útvesztőben, de szívesen segít bármelyikünk!

Jó éjt!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Jó reggelt !

Kismanó!
Köszi, köszi a táblát!

Ácica!
A babáink tényleg egyidősek, de mi? :( Olyan öregasszonynak érzem magam néha ha a táblára nézek.

Anuk!
Ez borzasztó! Így bánni egy kismamival? Amikor amúgy is olyan érzékeny ilyenkor az ember, én pl. mindenen egyből elbőgöm magam. Még jó ,hogy itt a net.

Én jól vagyok, leszámítva az olmos fáradtságot, ami miatt már kora d.u.tól csak heverésznék, szúnyókálnék. Kéne valami fizikai aktivitás, mert különben fenyeget az elbálnásodás veszélye. Sajnos eleve egy kis felesleggel lettem várandós. Ti mozogtaok valamit?

Kép
Kép
sosi

Szia Sosi!

Látom Te is korán kelő vagy...
Nálam ez a fáradtság már kezd elmúlni - most már akár este 10-ig (!) :D is fent tudok lenni. Korábban 9-kor már leragadt a szemem. Nem tudom, hogy a mozgás segít e, de én pont most tervezem, hogy kismamatornára megyek. A védőnőtől kaptam két címet itt a közelben. Azt hallottam, hogy sok helyen az 1. óra ingyenes, ezért arra gondoltam, hogy mindkettőt kipróbálom, és amelyik szimpatikusabb.
Nekem egyébként pont szerencsém van. Pont Balta baba előtt fogytam 2 kg-ot, így 54-el kezdtem. És bár én azt hittem, már legalább +3 kg-nál tartok, pár nappal ezelőtt még csak +1,8-nál voltam. De azért a nagyja még csak most jön! :D

Mukkancs! Szeretnélek a 4D genesisről kérdezni: Nekem is őket ajánlotta a védőnő, és net alapján is szimpatikusak. A férjemet szeretném meglepni egy "mozizással", mivel pénteken nem tudott velem jönni. Az a kérdésem, hogy a 9. héten mire mentetek?
A teljes terhességi vizsgálatra? Nézelődtem máshol is. Az egyik helyen - most pont nem találom - van egy szervi vizsgálat, és azt írják, hogy már a 12. héttől meg lehet állapítani a baba nemét. (persze csak ha látszik) és azt hiszem kb. 7000 Ft.
Bár az nagyon meggyőző, hogy 45 percig foglalkoztak veled!

Előre is köszi az infót!

Lányok ma van advent első vasárnapja is. Szóval mától egyszerre két dologra kell várakozni.
Kívánom, hogy mindenkinek teljen kellemesen! :D

KépKép
KépKép
kfnoémi

Megtaláltam:

4D ultrahang genetikai vizsgálat

A negyedik dimenzió (4D) az idő: másodpercenként háromszor-négyszer frissített felvételen mozgófilmet kapunk, amelyen világosan láthatók a baba mozgásai, arckifejezése és hangulata. Minden alkalommal végzünk szívultrahangot. 12 hetesen már nagy valószínűséggel látható a baba neme.

Az ára ennek is 10 000 Ft, rosszul emlékeztem.

http://4dultrahang.com/

KépKép
KépKép
kfnoémi

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:16-kor.

Heni

Kép
szheni

Szép Advent vasárnapot mindenkinek!

Jaj, úgy szégyellem magam, tényleg már olyan régen írtam, hogy jogos a kérdés, benne akarok lenni a táblázatban? Persze!!! Csak őrült lusta vagyok írni, meg egy kicsit uncsi is az élet, de nemsokára felpörögnek az események.

Szóval az adatok: Preta, 31 éves, június 13-ra vagyok kiírva, Luxemburgban fogok szülni. A következő vizsgálat pedig december 2, azaz holnapután, ugyanis a doki küldött egy levelet, hogy az eredeti időpont nem jó neki, előrehozhatjuk egy héttel? Persze, egy héttel kevesebb idegeskedés. Hisz tegnap voltam pont 12 hetes, és még csak egyszer látott orvos, szóval jó lenne nyugodtabban továbblépni, hogy minden rendben.

Az elején feljött rám két kiló, azóta viszont semmi, nem szeretnék sovány babucit. Pedig én eszek, meg nassolok sokat, muszáj...folyton éhes vagyok.
Az aszalt szilvás tipp, úgy látszik, működik...igaz, nem áztatom be, csak be-bekapok egyet naponta, de már így is sokkal jobb!! Meg az antibiotikum kúra miatt megeszek napi 2-3 joghurtot, az is gondolom, rásegít :)

Szerintem mindannyiunk párja egy kicsit másképp dolgozza fel ezt az egészet, mint mi. Egy: ők nem fórumoznak Kettő: nem böngészik a kismamaruhát, babakocsit stb. Három: Nem érzik a tüneteket, ami nekünk a nap minden percében valahogy jelen van, ha más nem, szorít a naci, ki kellene gombolni
Mi marad nekik? Hallgatják a beszámolóinkat, de szerintem sokszor nem is tudják, mit kezdjenek vele. Majd ha a kezében fogja a babit, akkor fogja 100% elhinni, addig minden virtuális.

Az én párom azt mondta, egy ideje feltűnt neki, mennyi babakocsis anyuka mászkál a városban, meg hogy vannak kismamaboltok nem is olyan messze, meg ilyenek...Aztán megkérdezte, nekem is? :) Persze nem mondtam, hogy ez már jópár hónapja így van nálam...szóval szerintem csak le vannak a pasik maradva.

Na jó étvágyat az ebédhez, mennem kell, még vendégek is jönnek.
preta

Sziasztok!

Újra itt. Ma van erőm írni. Sajna az eltűnésem oka még mindig a rosszullét. Remélem 1-2 hét, és mindennapos leszek köztetek.

Anuk, látom nem egyszerű a pároddal. De tényleg ne idegesítsd magad, ez most fontos. Tudom, milyen, amikor minden kijön, de ezt túl kell élni. Én ezzel együtt is boldog vagyok. Igaz még csak 3kg-t fogytam, de már nem is nagyon van miből. 51kg vagyok, a 165cm-hez.
Biztos, hogy nem akarsz egy dokit választani?

Ácica, én úgy tudom, hogy még a 12. hét előtt kell menni tanácsadásra. Nekem legalábbis így kellett.Kaptam beutalót vérvételre, amit már le is tudtam pénteken. Egyébként a tanácsadáson elég érdekesek…. Pl. az ottani doki közölte velem, hogy nem is szedhetik kismamák azt a gyógyszert, amit nekem 12. hétig kell. Szóval én nem nagyon adok a szavukra. A védőnőm, meg…..
Viszont, tényleg adott egy pár papirost, amibe hasznos infók vannak, ahogy Noémi írta. Más nem kapott ilyet?

Mi kedden voltunk dokinál. Csinált uh-t, és csüt-ön, az asszisztense nyomtatott is egy képet.Még nem az igazi, de nagyon becses. Anyukám egész délután azt nézegette.
A párom meg olyan édi volt a dokinál.Egyből bejött velem, jól eldumált a dokiva. Majd mikor csinálta az uh-t, a doki elkezdte neki mondani,hogy nézze csak ott a feje, .. mire a párom közölte: Igen látom. És amikor meghallotta a szívhangot,és rámnézett, én majd elbőgtem magam az örömtől. Boldognak láttam. Imádom.
Legközelebb 12-én kell mennnem a 12hetes uh-ra.
Az előbb már írtam,hogy voltam már vérvételen, viszont annak az eredményét a tanácsadóba küldik. Ha valami gond van, mondjuk a vizelettel, akkor szólnak szerintetek?

Na mára eldugulok, mert ritkán jövök, de akkor bőven.
Mindenkinek szép estét.

Zsu

Kép
bvigh

Kép [/img]

És még egy kép. Kicsit nagy, de béna vagyok, úgyhogy nézzétek el nekem. Ezt kedden telefonnal csináltam, úgyhogy nem olyan szuper.

Zsu

Kép
bvigh

Hajhó csajok!

Ezek a védőnők..tényleg az lenne a dolguk hogy a mi leghülyébb kérdéseinkre is válaszoljanak...az enyim minden orvsolátogatás előtt akar látni egyszer itt ez a rend. :)

vizsgálatok: dec.4, fogdoki ez nem olyan fontos :)dec.16.védőnéni (hogy adjon AFP beutalót) dec 17. EKG, belgyógyi, dec. 22. AFP 16+2-n, január 2. nődokis vizsgálat :o tömören ennyi :D

ma nagyon érzem a pocom ,vettem be MGB6ot de nem nagyon hat :? , feszül rendesen...

cuki mindenki babója, meg poca is, holnap énis tolok fel egy frissebbet :D

ja és én is dök dáthás vadok !!! :shock: lehet ez a kismamanátha és járvány van :?: :roll:

Kép
Kép
mniki84

Sziasztok lányok.

Csak ideértem. Hát a mai napom se kezdődött jól, de inkább hagyjuk. Minden segítséget megköszönnék, hiába van meg a kismamák nagykönyve az azért mégiscsak angolból fordított nem épp a magyar mentalitás szerint van. Nomeg ahogy Niki írta, nincs benne minden hülye kérdésemre a válasz. Pl. azt sem tudtam, hogy kell beutaló. Remélhetőleg UH-ra nem, mert senki nem szólt róla semmit.

Fogorvoshoz nekem is el kéne ballagni, de amíg ilyen nyamvadt állapotban vagyok inkább kihagyom. Kicseleztem ma a husi sütést :D Finom levendulát párologtattam közvetlenül mellette. Úgyhogy enyhe ökölődéssel de végre produkáltam vasárnapi ádventi ebédet. :) Nem minta meg is bírtam volna enni, de legalább a fiúk örültek neki.

Nálunk hétfő 8.00 óra tüdőgondozó, 10.40 12 heti UH (azonnal megvan az eredmény?), csütörtök 8.45 EKG a hétre még be kéne zsúfolni valahogy a védőnőt is. A fene. A hematológiai eredményeimért is el kell menni :( Pfffff. Betegen senki ne vállaljon babát. Ez a rengeteg mászkálás, főleg ilyen pocsék időben.

Azuram annyival járult hozzá a kismamasághoz, hogy őrizte a két malackát amíg én kitakarítottam a ketrecüket (mintha eddig nem mászkáltak volna szabadon), meg segített krumplit pucolni. Kiváncsi leszek, ha nő a hasam, és nem tudom a cocikat rendben tartani, akkor kegyeskedik-e végre bepiszkítani a kezét. :)
Vendég

Noémi! De jó, hogy milyen sokmindent kaptál a védőnőtől! Elküldöd nekünk, amit fontosnak találsz? Persze, ha sikerül valahogy. Előre is köszi!

Sosi: mi az a vénasszonyság?? neked már van egy gyereked! Csak semmi elkeseredés akorod miatt, szerintem! :lol:

A kismamakönyvekről: Mi egy dokibarátnőmtől kaptuk nászajándékba a Kismamák és kisbabák új egészségkönyvét. Ez teljesen magyar, a Czeiczel Endre nagyon sok fejezetet írt belőle, és elég alapos. Sőt, nemcsak babavárás, hanem kisgyerekes dolgok is vannak benne. A Kossuth Kiadó adta ki. Ha megtalálom, küldök képet.

Zsu, szerintem jól látszik a babád, és igazán szép! :lol: :lol: :lol:

Nekem az összes UH-s beutaló lapot nem adta a védőnéni, illetve nem volt egyértelmű, amikor felhívtam, hogy kell-e neki adni. Szerencsére a dokim a kórházban az UH után elküldött a másik folyosóra a járóbetegellátásra, és ott írtak egyet nekem. Ezt a papírt kell majd minden alkalomra vinnünk. Az asszisztens az UH-nál elég mérges volt, amikor mondam, hogy én ilyet még nem kaptam. (lehet, hogy ezért nem írta rá a jelentésre az ülőmagasságot, pedig a doki mondta grr :twisted: :twisted: -most meg már nem is emlékszünk rá, mit mondott)

Csillagtáncos

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

csillagtancos!
Hol voltál uh-n?
Milyen beutaló kellett?
Én vagyok ilyen tudatlan?

Zsu

Kép
bvigh

Zsu! A B.A.Z. megyei kórházban. Kell egy beutaló, amit jó esetben a terhesgondozáson kell kapnod: a védőnő írná, és az ottani doki aláírja. Ezt minden UH-ra vinni kell a 12. hetitől kezdve, mert ez a beutaló. Nem tudom, mi értelme van, mert a kiskönyvedben minden benne van, meg ugye terhes nőként nem feleslegesen mész, hanem ha muszáj... Az enyémre végül nem is írtak semmit, de lehet, hogy azért, mert utólag mutattam be, ugye.
Szóval próbáld meg előkeríteni a védőnőt... :?

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

ja, ha magándokidhoz mész még a 12. hét előtt, akkor ő is adhat ilyet, de ez nem biztos. Az enyém azért adhatott, mert ő az UH-s orvos. Legalábbis a védőnő vmi ilyesmit mondott, bár nem volt túl érthető.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

csillagtancos!
Nekem a doki csak annyit mondott, hogy a 12. hetit szereti inkább a kórházban csinálni, ott jobb gép van. Azt nem mondta, hogy bármi kellene. Egyébként a vasgyáriba megyek majd, de ha a Csabai kapui sztk-ba kell mennem, ott a doki asszisztense a szonográfus. Szóval én nem tudom akkor most mi van.
A tanácsadáson csak a vizelet,és vérvételre kaptam beutalót, meg az AFP-re adnak majd legközelebb azt mondták.
Szóval ennyi, de 12.12-én majd minden kiderül.

Zsu

Kép
bvigh

Zsu, szerintem, akkor ne izgulj! Én is úgy vártem ott, miután az asszisztens közölte, h miért nincs papírom, hogy csak nem küldenek haza. És elintézték valahogy. De addig nem adta ki a papíromat, amíg ezt a beutalót vissza nem vittem neki,(mármint az asszisztens).

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!
Bocsi Csajok elég régen voltam...!

Kissmanó: tetszik a táblázat! Adatok: 29 év, Diósgyőri Kórház Miskolc, következő esemény 12.09. védőnő és 12.10. UH(12. heti).

A miskolciaktól kérdezném, hogy Ti terveztek kombinált tesztet? Legközelebb Nyíregyházán csinálják ingyenesen.

Amadea: nem semmi, hogy már tudod, hogy milyen nemű lesz! Én 2X álmodtam már róla és mindkétszer fiúról. :wink: Talán jelent valamit. Az előző szülésemet is megálmodtam és tényleg úgy is lett. Ti álmodtatok már a babáról?

Puszi!
Vendég

Jó reggelt!

Valóban korán kelő vagyok, mivel korán is fekszem mostanában :)
A kezdet kezdetén olyan is volt, hogy már este 6 h-kor kidőltem, aztán hajnal 3 h-kor kipihenten ébredtem és nem tudtam magam -mal mit kezdeni.

OLyan izgazott vagyok a szerdai UH miatt. Most megyek először a saját orvosomhoz, mivel 8 hetesen amikor el akartam menni hozzá, hogy megállapítsa a terhességet, kiderült, hogy külföldön van. Időpontot is csak 2 hét múlvára kaptam volna, így megnézettem magam egy másik orvossal. Remélem jó lesz a tarkóredő értéke. Másnap meg integrált teszt.
Úgy döntöttem az amniot csak akkor csináltatom meg , ha az inegrálton magas lesz a kockázat. Végtére is olyan nehezen jött össze a kistesó, nem akarok kockáztatni. Egy ismerősöm amnio után 2héttel, kb 20 hetesen elvetélt, súlyos ferőzést kapott.

Ugye nem lesz semmi gond a babával???

Mintha a táblában úgy láttam volna, hogy nálam "idősebb" terhesek késbb mennek UH-ra,mármint a tarkóredőmérésre. Nekem azt mondta a doki, hogy a betöltött 11. hét után pár nappal menjek, a 12. héten. :shock: :roll:

Kép
Kép
sosi

Sziasztok!

húha, írtatok ám. A hétvége anyuval jól sikerül, csavarogtunk is, főztünk is, sütöttünk is, jól el is fáradtam szombaton. A karácsonyi vásárba nem jutottunk ki.
Jól esett, hogy eljött!
Csak tegnap du, óta görcsöl a fejem, és ma hányingerem is van, kicsit fáradt vagyok, de minden ok egyébként.

Heni, Kfnoémi, Kissmanó, Ácica, Zsu: gratulálok az Uh-khoz, kinek a genetikaihoz, kinek méh nem :), az Uh-képeket nagyon szépek, jól kivehetők a babák!

Süni, Heni: remélem jobban vagytok már!!

Zsu: remélem a te rosszulléteid eltűnnek hamarosan!!!

Anuk: sajnálom, hogy ilyen bunkók veled, nem írom le még egyszer mikor mi van, mert amint látom Noémi leírta :wink:
Meg hogy a férjed is ilyen, néha nekem sincs épp a topon törődés szempontjából, pont tegnap este volt egy kis összezördülés emiatt...

Barátnőm küldte a mellékletet, remélem neked is segít! Kép Kép
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?