Új privát üzeneted érkezett!

Szia Mushuka!
Biztos nincs időd, most olvasgatni, úgyhogy nem is írok sokat. Majd szólj, hogy mi lett az eredmény. Danika pedig gyógyuljon meg minél hamarabb!!! Szegénykém, már jó régóta beteg!
Puszi nektek: Soja

Kép
soja

Szia Soja!
Gyakorlatilag az eredmények vírust mutatnak,és bacit.A torka is negativ lett,ma lementünk a körzetihez,szebb a torka és a füle is,és jó neki az inhalátor.ja,azt nem irtam,hogy nagyon szárazon köhögött,és ezt irták fel neki.Kedden megyek az immunerősítő gyógyiért.Már jobb sokkal a közérzete,de beindult az orra.Szóval,minden lukát kezelni kell,a szeét is,mert ma láttam,hogy kezd begyulladni,arra is kapott cseppett.Gondolhatod,hogy torka szakadtából üvölt naponta többször szegény,mert le kell fogni mindenhez.Remálem már nem sokáig.Puszi,Mushuka

Kép
mushuka

Szia MUshuka!
Hogy vagytok? Meggyógyult már Danika? Járt felétek a Mikulás?
Mi voltunk a Mikulásnál, és Bogi nagyon jól érezte magát. Igaz, először kicsit meg volt illetődve a Mikulás előtt, és a csomagot sem merte elvenni tőle, de tőlem már simán elfogadta :) Amúgy mi jól vagyunk, egyre huncutabb, már simán túljár az eszemen! Ha van időd, írd meg hogy van Danika! Puszi nektek! Soja

Kép
soja

Sziasztok lányok!
Remélem jól vagytok, olvasunk mindig titeket csak nem mindig van idöm már írni is!
MMushuka sanálom hogy mindig betegek vagytok :( ajánlom neked a vironal-t ez a legjobb immunerösito mi letezik!
Remelem hamar vege szakad ennek !!!!
Noa már elég nagyocska, 12 kg és 85 cm jo hossu kislany!egesz nap csevereszi, apaaaaaaa annnnnnnnnyyyyyyyya, vau vau , ööööööö a légy, meg a szavak elejet mondja:)mindenkinek integet ciaoooooo ra...
már alig birok utanna szaladni, egesz nap felmos, torolget, ablakot pucol, szol ha van kaka mondja pfffffijjj es jon oda, olyan kis edes! szerencsere mar atallt az egyszeri alvasra mely fel1-tol altalaban fel4-4 van van :) es 8 kor megy kb. aludni:) most megyunk haza majd 22 en ejjel par napra karacsonyozni mi is!
hogy alltok a karacsonyi ajikkal?mit kapnak a gyerkocok?puszi nektek!

KépKép
roxii

Sziasztok!
Úgy néz ki,hogy végre meggyógyultunk,szerdán voltunk a füldokinál,szép a füle,a torka picit piros,de szerintem ez már a hatalmas üvöltéstől van,amit az orrszívásnál produkál.Ha ma reggel tiszta lesz már,abbahagyom.Ti meddig szívjátok a lurkók orrát?Hétfőn megkapja a Prevenált,az is segíteni fog neki.
Roxii!Szedünk immunerősítőt,Buccalini Berna a neve,kintről kellett behozatni,havonta három napig kell adni.2 orvos is azt mondta,hogy jó.A Vironalt nem ismerem.Dani is huncut,sokszor nagyon látványosan tud unatkozni,akármit veszek elő,nem jó,próbáltam leülni rajzolni neki,de csak a papírt és a ceruzát rágta.Este sok repülő megy el a házunk elött,kiszúrja őket,mutatja,hogy kapcsoljuk le a lámpát,és vegyük fel az ablak elött,hogy nézhesse.Órákig ellenne így,de van már súlya neki is.A Mikulás is volt nálunk,a nővérem öltözött be,és mivel babát vár,még pocakja is volt a Mikunak.Dani is meglepődve nézett,de az első ajándék után már nem volt baj.Voltunk a Kossuth-téren az Ország Karácsonyán,és ott is bementünk a Mikuásházba,szép nagy Miku fogadta,még az ölébe is beleült sírás nélkül.Karácsonyra kap egy tanuló kutyust,meg valami zenélő csigát,cipőt,anyu egy repülőt akar venni neki,aztán meglátjuk.Dani is egyszer alszik már,bár max.2 órát,és változó,hogy mikor.Este 9-fél 10 körül alszik el,és elég nyugtalan megint.Jön a foga,és rengeteget iszik éjjel.Integet mindenkinek,puszit küld,de szavakat nem mond,csak mindent megért.Dani is szeret törölgetni,segít porszívózni,visszateszi a ruháit a szekrényébe.Édesek ebben az időszakban.Puszi nektek,Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok,

kedden megszületett a Péterfyben Marci baba, mivel ez egy Péterfys topik, majd kicsit írok az ottani élményekről.

Szia Zsú :D

Kép
Kép
pannati

Gratulálunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Én nagyon kiváncsi vagyok a részletekre!!!!

Mi is voltunk a doktor úrnál, 17 mmes volt akkor Manócska a pocakban.

kispiskóta

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.

Van egy három éves lányom, akinél szülés után derült ki, hogy főcsoport összeférhetetlenség miatt intenzven kell kezelni. Uzsokiban szültem, és a Péterfyben landoltunk, előbb ő, majd egy nap múlva én is. Második baba esetén, is lehet rá számtani, hogy intenzven kötünk ki, ezért döntöttem amellett, hogy a Péteryt választom.

Olyan dokit szeretnék, aki nagyon alapos, és türelmes, ugyanis elég parás leszek, ez már biztos.

XIV. kerben lakom, és az is fontos lenne, hogy viszonylag közel legyen hozzám a magánrendelője. Az sem ártana továbbá, ha lenne nála uh, ha nem, akkor ő csinálná a kórházban.

hori
hori

Szia Zsú!

Gratulálok a 17 mm-eshez! Ugye milyen pici és mégis mekkora öröm ;) ? Mikorra vagy kiírva?
ÓÓóó, de örülök nektek!

Úgy hiányzik a pocak, szinte rögtön megint szeretnék pocakos lenni...

Jövök ám majd az élményekkel, csak most próbálom kialakítani a napjainkat, a helyzetet nehezíti vagy inkább szinesíti, hogy Bori lázas beteg és most ő is ithon van, tegnapig itthon volt a férjem, de mától egyedül vagyok velük, ami nem gond, mert élvezem, csak annyi tennivaló van. De Marci nagyon jó baba, nyugis, alvós, nézelődős, nem sírós, nem hasfájós, pontosan ugyanolyan, mint Bori volt 3 éve. Éjjel nyugodtan alszik, 2X szopizik, de mindig álomba merülünk közben, csak arra ébredünk, hogy reggel van. Talán ma lemegyünk kicsit sétálni ,aztán Borinak sütök palacsintát, mert megkívánta.

Szóval majd jövök, vigyázzz nagyon magadra,
puszi: A.

Kép
Kép
pannati

Na, akkor írom:

szóval pont 3 éve született a kislányom a Péterfyben, akkor úgy láttam, hogy elég szigorú szabályok vannak az osztályon, amikről az akkori főorvos döntött, pl. a vizit mindig egy meghatározott időpontban volt, minden nap ugyanabban az időpontban, a kórteremben rendnek kellett lennie, a viziten az összes orvos ott volt, minden új beteget a főorvos megnézett, sata-sata...

Most ezzel szemben a vizit minden nap más időpontban volt, lehet, hogy épp akkor, amikor toltuk befelé az ébédet, olyan ciki volt :oops: , általában ketten vagy max. hárman viziteltek, mire az utolsó ember beért a kórterembe, már vége is volt, a nővér sokszor nem is hallotta, mit mond a doki, ebből következik, hogy a fontos gyógyszerek miatt a betegnek kell szólnia (anti-D maradt el egy sorstársnak, de nekem is csak azért tették fel a gyógyszeremet, mert szóltam, de nem volt rajta a lázlapon, ez kétszer is előfordult).

Rengeteg doki van, kevés ágy, úgy tűnik, csak akkor biztos, hogy ágyhoz jutsz, ha már benne fekszel. :?

A nővérek fújnak egymásra és ezt nem rejtik véka alá, az orvosok közt is nem kevés ellentét van, ezt vizit alatti elszólásokból vettük észre, elég kellemetlen volt hallgatni :oops: Úgy tűnik, nincsenek szabályok, csak káosz van az osztályon. :roll:

Amin nagyon meglepődtem, (bár valószínűleg bennem van a hiba, mert úgy látszik Magyarországon túl sok gyerek születik, valahogyan meg kell ezt fékezni), hogy 2 császár után automatikusan felajánlják a sterilizációt, tehát műtét alatt ezt is "végleg" megoldják. Alá kell írni a papírt, hogy kéred-e vagy nem.
Persze tudom én, hogy 2 császár után az ember hasfala és a méhfal és egyebek nem túl vastag és strapabíró, de az ember sosem tudhatja, hogy mi lesz 10 év múlva, ilyen végleges döntést hozni 32 évesen nem lehet sztem. Meg 40 évesen sem...
(Én még amúgy szeretnék egy gyerkőcöt, de ez már a férjemtől függ... :oops: )

Így zajlott a főorvosi vizit szülés után két nappal:
-3. napos császáros, aláírta, hogy nem kéri a sterilizációt.
Ennyi. Csak a legfontosabb.

Na, jó, most már nem ragozom tovább, egyébként az alapítványi szoba oké volt, a saját dokibácsim szuper, úgyhogy ebből a szempontból oké, de nagyon érezhető ez a bizonytalanság és megkockáztatom: rossz hangulat az osztályon :(

Kép
Kép
pannati

Pannati, sajnálom!

A vizit már Marci születésénél így zajlott. Igazából nem is értettem minek van, mert tulajdonképp berohantak aztán kirohantak.

Ezen a sterilizáción nagyon-nagyon meglepődtem (inkább felháborodtam). Merthogy azt el kell fogadni, hogy császárosként meg vagyunk bélyegezve, az egy dolog, de miért kéne sterilizálni is rögtön???? És azok, akik hüvelyin szülnek?

Bevallom én is csak a dokim miatt maradok itt, mert benne 100%-ig megbízom, amúgy... .

kispiskóta

Szia Kispiskóta!
Csak egy kérdésem lenne.Miért gondolod,vagy érzed,hogy a császárosok meg vannak bélyegezve??????Ezzel nem értek egyet.Én is császárral szültem,de se akkor,se azóta nem érzem,hogy más lennék,mint a hagyományos úton szülő társaink.Sőt,hálát adok az orvosomnak,hogy nem hagyta a rendes szülést,mert Dani akkor nem élne!!!!!!Ha kell,akkor kell,ezzel nem vagyunk kevesebbek,és rosszabb anyák!A sterilizáció valóban fura dolog,nemhallottam még ilyenről.De,lehet,hogy valóban felteszik ezt a kérdést,de ez akkor protokol lehet.Mushuka

Kép
mushuka

"megbélyegzés": Rosszul fogalmaztam, nem szerettelek volna megbántani. Azért ezt a fogalmat használtam, mert más kórházakban hagyják császár után is végigvinni a terhességet, sőt rengeteg helyen belemennek a hüvelyi lehetőségébe. Nos a Péterfyben ilyenről szó sem lehet. Miért? Mert a méhrepedésnek azért nem akkora a kockázata, hogy minden kismamát rögtön császározni kellene. Ettől függetlenül tudom jól a császárosok máshol is nagyrészt császárral szülnek, csak én sajnálom, hogy a lehetőséget is elveszik tőlünk. Ettől függetlenül én megbízom az orvosomban nagyon is és, ha ő így látja jónak nem tudok, mit tenni, de a lelkemben a vágy mindig meg fog maradni a természetes szülés iránt. Érted?

kispiskóta

Nekem augusztusban az első császárom volt, /második szülés/de a doki a műtét előtt közvetlenül így is megkérdezte, hogy beszéltünk-e a sterilizálásról.Mondtam, hogy nem, de ha már így megkérdezi, hát nem is tudom..., nem tudtam, hogy 32 évesen második szülés után van rá lehetőség.Végül is azt mondta akkor ne hamarkodjuk el, inkább ne csináljuk meg.Hát ennek ma már örülök, mert erősen foglalkoztat egy harmadik baba gondolata.
gabriella9612

Kispiskóta,nem bántottál meg,nekem ez a véleményem.Az a fontos,hogy egészségesen szülessen meg a baba.Én 6 órát vajúdtam Danival a császár előtt,és a dokimon kívül még a nagyfőnök is megnézett,mielőtt kimondták,hogy császár.Szerintem nem brahiból császároznak a Péterfyben,csak ha muszáj.Megértem,hogy szeretnéd átélni a hüvelyi szülést,és szerintem,ha minden ok a terhességeddel a dokid is belemegy,és persze szülés előtt is ok minden.Nálunk az volt a baj,hogy Dani feje nem állt be a szülőcsatornába,én sem tágultam eléggé,és a császárnál derült ki,hogy a nyakán volt a zsinór,ami nem engedte Őt kibújni.Gondolhatod,hogy mekkora tragédia lehetett volna abból,ha erőszakosan a hüvelyi szülést erőltetik!Halottam már ilyenről,és a szülőcsatornában fulladt meg a pici.Na,mindegy,remélem lesz lehetőséged kipróbálni a hüvelyi szülést.Üdv.Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok!
Pannati,gratulálok a babához,
ez a beszámoló kicsit aggaszt! rendmánia volt régen az osztályon, de inkább az,mint káosz legyen.Én 11 ill. 8 éve szültem ott , és április vagy májusban fogok.

Mozza,
hogy vagytok?Látom Te is rég jártál erre.Milyen lett az afp? Nekem magas:ide- oda rohangálás, nem látnak semmit,szerencsére, de nem tudják mitől stb., remélem nincs is, holnapután megvan az amnio eredménye,és végre megnyugodhatok.S ma megyek egy extra uh-ra.
Mindenkinek boldog karácsonyt, jó készülődést az ünnepekre!
vilmus

Pannati!
Gratulálok a babádhoz, bár a gyerekágyas tapasztalatidon meglepődtem. Mikor babó született azért nem volt ekkora káosz. Bár tény, hogy akik már megszültek, azokat korántsem veszik annyira "komolyan" vizitekkor, mint mondjuk aki veszélyeztetett terhesként ott fekszik. Én a terhesség alatt 4 hétig ott feküdtem kinyílt méhszáj miatt és nagyon is figyelt rám szinte mindenki, annak ellenére, hogy az idő egy részében a saját orvosom éppen külföldön tartózkodott. A vizitek csak akkor húzódtak el időben, ha valami olyan teendőjük volt (sürgős műtét, túl sok szülés), ami igénybe vette szinte az összes orvost.

Kispiskóta, én értem mire gondolsz. A Péterfyben elég természetes dologként kezelik a császárt, de utána sajnos nincs választási lehetőség. Én is beszéltem erről az orvosommal (aki egyébként világ életében itt dolgozott), és ő nagyon korrekten elmondta, hogy van ez ebben a kórházban (vagyis 38-39 héten császár van egy előző császár után), és hogy hogyan lehetne egyébként biztonságos hüvelyi szüléseket csinálni, hogyan csinálják ezt máshol - viszont itt ezt nem lehet a szabályok miatt. Nálunk még nincs itt a következő baba, és ha itt lesz is, azért majd érdeklődök nála, esetleg változik-e a helyzet, a lehetőségek, mert ő főorvosváltás miatt azért adott egy halvány esélyt a természetes szülésnek ebben a kórházban. Ha viszont nem változik a helyzet, továbbra sem lesz ebben a kórházban vbac, én lehet, hogy váltani fogok. Maximálisan megbízom ebben az orvosban, és ő valóban volt olyan korrekt, hogy elmondta, hogy máshogy is lehetne - csak ezért.

Ez a császár (sajnos vagy nem) nekem is teljesen indokolt volt, el is fogadtam akkor.
Vendég

Sziasztok,

köszi!

Virág,

én nem az irántam való figyelmet hiányoltam, csak azt gondolom, ezek a rohanós vizitek, ahol minden elhangzik, csak a fontos infó nem, jelzik, mekkora összevisszaság van az osztályon.
Persze ezek elég szubjektív tapasztalatok, rám iylen benyomást tett most ez az osztály, de lehet, hogy más máshogyan gondolja vagy érzi. Végülis a lényeg az, hogy midnen rendben volt és hamar hazajöhettünk.

Zsú,

én értem, hogy gondolod ezt a csaszis dolgot, én is így gondolom, de ugye mivel a doki a meghatározó, én sem mentem el más kórházba, és amin meglepődtem, tudom, hogy nagyon ritka a hegszétválás vagy a méhrepedés, de a szülésznő azt mondta, hogy nem is olyan ritkán császárnál látszik, hogy a pocakosság alatt menniyre elvékonyodott a méhfal és rizikós lett volna a hüvelyi szülés. Én tényleg azt gondolom, hogy úgy legyen, ahogy a kisbabának a legjobb és így nem volt nehéz elfogadni a császár tényét. Nem beszélkve arról, hogy jött Bori szülinapja, a karácsony és így biztos lehettem benne, hogy ezeken az eseményeken már teljesen bevethető leszek :)

Marciról tetem fel képeket a www. kep.tar.hu/pannati2 oldalra!

Kép
Kép
pannati

jaj, már írni sem tudok, bocs, szóval www.kep.tar.hu/pannati2

Kép
Kép
pannati

Vilmus!
Megvan az amnio eredménye? Mennyi lett az AFPd?
Nekem 1,3MoM, a genetikai UHn is jól szerepelt a Pöttöm, napra pontosan hozza a méreteket. :)
Legutóbbi Uhn (kb. 2 hete) már 60dkg volt! :) Sózsák. :)

Elég aggasztó, amit Pannati írt a Péterfyről.... :( Szerintem sokunk a dokija miatt választja ezt a kórházat, pontosabban ha a saját dokijánál akar szülni, akkor nincs más választása...

Pannati!
Nagyon édes a kisfiad! :)

Kérdések:
Alapítványi szobából hány van? Tudja valaki?

Milyen a rutin a csecsemősöknél? Ha nem indul meg a tej, akkor adnak tápszert, vagy cukros vizet a bébiknek?
Van valakinek erről tapasztalata?
( ismerősöm babójának anno nem adtak 2 napig csak vizet, 600gr-ot le is dobott a szül.súlyából és végül besárgult a drágám, így 1 hét lett a kórházból....)

Kép
mozza

Sziasztok!

Mozza, 3,4 volt az afp,mindeféle uh-k követték, szerencsére nem lát senki semmit.
Ma mentem az amnio-ért, az is rendben, 46 XY :D , de most a magzatvíz volt kicsit több, és ezért cukrot néznek majd, + vissza kell menni kont.uh-ra 4 hét múlva, és szív uh-t is néznek majd, ua.
Mindekinek Kellemes Ünnepeket!
vilmus

Szép karácsonyt mindenkinek!

Zsú, Marcinak külön is :wink: !

Kép
Kép
pannati

Így utólag, én is Áldott, Békés Ünnepeket kívánok mindenkinek!!!!

Pannati, nektek külön! :lol: Hogy vagytok? Szopi megy rendesen?

kispiskóta

Szia Zsú,

jól vagyunk, köszi, Marci nagyon nyugodt kisbaba, pont, mint Bori volt 3 éve. Alig-alig sírdogál, ha ébren van, akkor csak nézelődik, rendesen szopizik, éjjel 1/2 2 körül ébred, akkor beteszem magam mellé az ágyba és utána már reggelig önkiszolgálja magát szopi-ügyben :) Úgyhogy továbbra is jókat alszunk, mivel most Apa is itthon van, reggel 9 és 10 óra közt kelünk :oops:
Egyelőre még furcsa a helyzet, hogy négyen lettünk, de szokjuk. Valahogy olyan gyorsan elszaladt ez a 9 hónap, hogy szinte nem is tudtam felkészülni Marcira, Bori annyira lekötötte a szellemi-lelki-fizikai kapacitásaimat.
De persze nagyon jó, én most már gondolkodom egy harmadik gyerkőcön is, már csak az urammmal kell megbeszélni... Van még 2 fagyibabánk a mélyhűtőben, azért vissza kéne mennünk.

Tényleg most be is tesszük Marcit a karácsonyfa alá...

Hogy telik a karácsony nálatok? Marci biztosan nagyon örült a fának és a meglepetéseknek, igaz?

További szép karácsonyt nektek!

Kép
Kép
pannati

Mint minden évben most is ellátogatok ide ezen a napon.Gabika ma 4 éve született meg Orbán doktornál!
Köszönöm,!!!
Mindenkinek kellemes babavárást,szülést,és gyönyörű élete!
Jövőre jelentkezem!
Puszi:Rózsa,Gabi,Gabika,Dórika Kép Gabika 4 éves lett!!!
rózsa74

Sziasztok!

A szülés előtt már egyszer jártam itt, azóta nemigen volt időm a két kismanó mellett.
Az én drágáim november 8-án születtek, most jutottam el odáig, hogy én is megosztom a tapasztalataimat.
Először is én is gratulálok az újszülöttekhez, és boldog újévet mindenkinek!
Szóval a szülés csodálatos volt, nem gondoltam, hogy ikreket is ilyen simán meg lehet szülni, persze hála az orvosomnak, és a szülésznőmnek, mindketten fantasztikus emberek! (akit érdekel szívesen megosztom vele a nevüket priviben, csak a diszkréció miatt itt nem...)
Egészen addig minden gyönyörű és rózsaszín volt, amíg ki nem kerültem az osztályra, ami szülőszobával ellentétben rideg volt, elsősorban a már többek által említett káosz, és a személyzet miatt. Persze tisztelet a kivételnek!
Csak néhány példa: szülés utáni éjszaka elsőre kb fél órát vártam mire betévedt hozzám csöngetés után a nővér, majd még kb fél óra volt mire sikerült fájdalomcsillapítót hoznia. Az ottlét alatt mindössze egyszer találkoztam a gyerekorvossal, hogy mondjon valamit a gyerekekről, és akkor is csak azért jött be, mert az orvosom megkérte rá. A vizit tényleg kellemetlen volt, sose tudtam mikor jönnek, és a főorvos teljesen ellentétes dolgokat mondott, mint amiket az orvosom javasolt, és szakszerűen kiakadt, amikor közöltem vele, hogy én a saját orvosomat fogom követni. Ezen kívül nekem 3. nap lett csak tejem, és már tukmálni akarták a tápszert a gyerekekbe, úgy kellett könyörögnöm, hogy várjanak még egy kicsit. (persze azóta is csak szopiznak az ikrek)
Ez csak pár példa.
A 6 hetes kontrollon találkoztam egy másik anyukával aki azelőtt 4 nappal szült, és ő a 2.!!!! nap után saját felelősségre eljött a kórházból. (persze az orvos tudott róla, utólag sajnálom, hogy én nem tettem így.)
Valaki kérdezte hogy tudnánk-e orvost javasolni.
Én nagyon szívesen ajánlanám az enyémet, a magánrendelője közel van a kórházhoz, és van nála UH is. Ha elérhetőség kell szívesen megadom priviben!
Ezeken kívül persze nem minden volt rossz, például velünk nagyon kedvesek voltak a csecsemősök, és az alapítványi szobával is elégedett voltam.
Mégegyszer boldog Újévet mindenkinek!

Kép
ribizli85

Sziasztok!

Először is mindenkinek boldog új évet!
Már nagyon régen nem jártam itt, és érdeklődve olvastam az azóta történteket.

Pannati! Gratulálok a 2. babához!
Kispiskóta! Neked is az újabb bébihez!
Mushuka! Szomorúan olvastam, hogy Danika ennyire beteg volt, de remélem, most már minden rendben. :)
Ribizli85! Neked is gratula az ikrekhez! Olvastam, hogy hüvelyi úton szülted meg őket, ez tényleg ritka. Ikreknél általában császároznak...
Soja! Remélem, ti is jól vagytok!

Amikor én szültem, nem emlékszem, hogy ilyen káosz lett volna az osztályon, de az igaz, hogy a nővérek akkor sem voltak mindig segítőkészek... Nekem csak a hazaindulás napján indult be a tejem, de nem akarták addig sem tápszerrel tömni, cukros vizet kaptak a babák.

Mi jól vagyunk, Gergő szépen növöget, súlyban megállt 14,5 kg-nál, és 85 cm hosszú. Az elmúlt időszakban kb. 4-5 hétig nem volt hajlandó semmi normális kaját megenni; krémtúrón, joghurton és kekszen élt, még a gyümölcsöt sem ette. Bár nem látszott meg rajta szerencsére, kis vasgyúró még mindig. :) Még a banán sem kellett, amit pedig addig imádott, nem tudom, ez miért volt. 1-2 hete megint jobban eszik, ma is elfogyott egy egész banán, és a főtt kaját is megeszi ismét :). Még mindig csak 8 foga van, és hogy ne legyen unalmas a karácsony, 1 nappal karácsony előtt belázasodott már megint a foga miatt. Most a szemfogak vannak úton, de az ínye hátul is kezd vastagodni, az is bánthatta. (Végül is megszokhattam volna, húsvétkor is ezt csinálta... ) 2 nap múlva persze már nem volt semmi baj. :)
Ő is kezdi ismételgetni a szavakat, de azt, hogy "anya", az istenért sem hajlandó kimondani :( . Az "apa" is csak papa nála, de direkt nem mondja jól, mert közben vigyorog, tudja, hogy úgy nem jó. Bezzeg a nagyinál a kutya nevét (Carlos) elsőre jól kimondta! :x

Üdv Mindenkinek

Catwoman

Kép
catwoman

Sziasztok!
B.U.É.K mindenkinek!
Catwoman,köszi már jól vagyunk,a Karácsony betegen telt,de túl vagyunk rajta.Elötte 1 héttel hurutosan köhögött,a dokitól kapott egy köptetőt,amitől átment fuldokló köhögésbe.Se éjjel,se nappal nem aludt.23-án bementem vele a kórházba,ahol egy pulmonológus megnézte,kivizsgálta,kapott gyógyszert és 24.ére jobban lett.Most már jól van,újra a régi rohangálós Dani.Étvágy neki sem volt,éredekes,hogy ő sem ette a banánt,amit imád.Mára már mindent eszik,ha éppen olyan kedve van.Nekünk is jön a felső szemfog.10 foga van kint,de lent még csak 2 metszője van.Édesen néz ki vele.
Soja,mi van Veletek?Puszi mindenkinek,Mushuka

Kép
mushuka

Ribizli,

gratulálok a két kislányhoz, gyönyörű nevük van!
(Akkor ezek szerint nemcsak én vagyok túl szőrösszívű, hanem te is észrevetted az összevisszaságot az osztályon.)

Nem emlékszel véletlenül, hogy a gyerekek TAJ-kártyája mikor érkezett meg? Mert lassan el kéne intéznem a családi pótlékot, anyaságit és egyéb intéznivalókat, de TAJ-kártya még sehol, persze valószínűleg dec. 18. óta senki nem dolgozott az országban :oops:

Köszi előre is!

Kép
Kép
pannati

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól telt a hétvégéje, a nagy hideg ellenére is.

Pannati!
Nekünk kb 2 hét után érkeztek a papírok, de akkor folyamatosan dolgoztak, viszont a TAJ kártyákat mi nem vártuk meg, bementünk érte az OEP-be, illetve szegény férjem, aki ott ült emiatt 2 órát, de mindenképp szerettem volna az ünnepek előtt, mert még mindig nem ítélték meg sem a GYES-t, sem a családi pótlékot, csak az anyaságit, amit már az ünnepek előtt megkaptam.

Egyébként nem szőrösszívűségből írtam le a tapasztalataimat, hanem, mert tényleg szerettem volna megosztani, ettől függetlenül, ha belevágunk a következő csemete "gyártásába", akkor sem fogok máshova menni, hiszen nekem az orvosom és a szülésznőm személye a legfontosabb.

Catwoman!
Az én lánykáim is cukros vizet kaptak, amíg nem volt tejcsim, de szerintem azért erőltették, illetve erőltették volna a tápszert, ha hagyom, mert az egyik lányzónak majdnem 2000gr alá ment a súlya, és akkor nem mehettünk volna haza, vagy gondolom nem akarták, hogy tovább fogyjon, pedig benne volt még így is bőven a 10%-ban a súlyveszteség.

A betegeknek jobbulást kívánok, valamint sok-sok erőt a fogacskákkal küzdőknek!

Szép napot mindenkinek! :D

Kép
ribizli85

Ribizli,

köszi! Akkor lehet, hogy érdemes bemenni az OEP-be a TAJ-kártyáért...

Kép
Kép
pannati

SZiasztok!
Nektek is nagyon boldog újévet kívánok : a piciknek és a nagyoknak egyaránt :)
Mushuka, sajnálom, hogy így telt a karácsonyotok, remélem most már semmi baj nem lesz!!!
Mi jól vagyunk, Bogi ugyanolyan mint volt, mozgékony, huncut, és imádnivaló. Csak most még zsiványabb, és makacsabb :)
Neki kilenc foga van kint, egy rágó már félig kint van. Nem igazán szenved vele, annyi, hogy előtte pár éjszakán keresztük többször felsír. Nem ébred fel, csak a cunit kell visszaadnom neki, esetleg bekenem az ínyét Dentinox-szal. A karácsonyt a nagyszülőknél töltöttük, hazautaztunk vidékre. A kisasszony természetesen nagyon élvezte, hogy mindenki körülötte ugrál. Nehéz is most vele bírni... :roll:
Bogi sem mond ki tisztán egy szót sem, legalábbis direkt nem. Mivel mamáéknál volt egy cica, ezért most az összes kisállat /kutya, macska/ cicic. És megtanult bólogatni, illetve forgatni a fejét, ha valami nemet jelent.
Most is itt van, nem lehet nélküle csinálni semmit :)
Puszi mindenkinek! Soja

Kép
soja

Szia Soja!
Dani is megtanult nemet inteni a fejével,mindenre ezt csinálja,az igen még nem megy neki.Én tegnap láttam,hogy egyszerre 3-om foga jön.Az orrát még szívni kell reggel és este,de már kevesebb.Reggelente prüszköl is.De a kedve jó,étvágya kiváló,szerintem már 11kg lehet.Egyszer csak elmúlik neki.A hiszti nálunk is működik ezerrel,és 2 emberes gyerkőc.Most nekem is mennem kell,puszi nektek,Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok!

Gergő TAJ kártyája pont 1 hónapos korában érkezett meg, épp az utolsó pillanatban. Igaz, ez már lassan másfél éve volt...

Szeptember óta visszamentem dolgozni 4 órában. Szerencsére nem kell minden nap bemennem, elég heti 1 napot, a többit itthonról tudom intézni a neten keresztül, amikor Geri alszik (délután, este). Aug. elején már beadtam a kérelmet, hogy a GYED helyett a GYESt kérem szeptembertől (mert GYED mellett nem lehet dolgozni :( ). November végén kaptam meg a papírt és a GYESt is szeptemberig visszamenőleg. Csak azért írom, mert a MÁK-tól nem érdemes gyors ügyintézést várni, szerintem nálatok is eltarthat 2-3 hónapig, míg kiküldik a határozatot és utalják a pénzt.

Üdv mindenkinek

Catwoman

Kép
catwoman

Ribizli, nekem megírnád magánban a dokid és a szülésznőd nevét?
Lassan szeretnénki kistesót...
Kérdésem volna:
Van olyan köztetek, aki nemrég szűlt, és nem körzetes a Péterffyben? Hogy működnek most a beutalós vizsgálatok és az nstk? Azt hallottam, hogy a választott szülésznőnél KELL csináltatni az nast-t, nem a védőnőnél az sztks terhesgondozóban. Ez nem is lenne baj, de az ára így egy nstnek ÁLLÍTÓLAG majdnem fölér egy vizitdíjjal a magánorvosnál... Tud erről valaki friss információt??????
Nagyon megköszönném!
B.
bukcsi

ÉS MNDENKINEK NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET, EGSÉZSÉGET ÉS BOLDOGSÁGOT KÍVÁN: B. :)
bukcsi

Bukcsi! Az Nst-t ha van választott szülésznőd ő csinálja meg nem kell érte fizetni, csak amit szülés után gondolsz. Szerintem ha nincs választott sz.nő akkor is megcsinálják ott az NST-t.Beutalós vizsgálatokért sem kell fizetni.

Üdv Gabi
gabriella9612

Bukcsi! Megírtam mindenre a választ priviben! Üdv: R.

Kép
ribizli85

Sziasztok!

Ma kezdtem el olvasgatni a fórumot, és azért "tévedtem" ide, mert ha minden igaz, a Péterfy-ben fogok szülni.
Manóka ma 18. hetes és 2 napos, ma voltunk genetikai ultrahangon. Úgy néz ki minden rendben van :) , és bár nem nagyon "mutogatta" magát, úgy tűnik, fiúcskánk lesz a leendő nagypapa legnagyobb örömére. :)

Gratulálok Nektek a sok szép gyerkőchöz. Én még csak ízlelgetem az érzést, de nagyon jó... :)

A neten megnézve profi és jól felszerelt kórháznak tűnik a Péterfy. Valóban ilyen?

Üdv:
Ivett

Kép
Vendég

Sziasztok!

Ivett,
én három éve szültem a Péterfyben. Mindennel elégedett voltam.
Most azt hallottam, hogy vannak változások. De hát majd meglátjuk. Kinél szülsz?
angi79

Sziasztok!

Angie: Domokos Tamásnál fogok szülni, június 16-ra vagyok kiírva.
Az interneten látottak alapján nekem teszett a kórház és a szülészet is.
Mit hallottál, mi fog változni a korábbiakhoz képest?

Üdv
Ivett
Vendég

Ivett,
jókat hallottam a dokidról. Ő ugye csak pár éve van ott?
Az osztályvezető főorvos más most, de erről már mások is írtak előttem. Szoktak tartani előadásokat, azokra esetleg érdemes elmenned, mert utána meg lehet nézni a szülőszobákat a szülésznőkkel. A témák az uh előtt vannak kint a 4.emeleten.
Jó babavárást! Én júni 19-re vagyok kiírva és szintén kisfiút várunk. :)
angi79

Szia Ivett!
Én is a Péterfyben szültem, és szintén elégedett voltam lényegében mindennel. A felszereltség valóban jó, a szülőszobák kulturáltak, az alapítványi szobák is nagyon klasszak, de lényegében a "mezei" szobákat is ki lehet bírni, ha kifogsz egy jó szobatársat. :wink: Tán egyedül némelyik újszülöttes hozzáállása volt kifogásolható, nemigen adtak segítséget, és hát első babásoknál ez azért nem szerencsés, de mondom, összességében az egész egy nagy pozitív élmény volt. :)

italoman

Sziasztok!
Régen jelentkeztem, dehát rohannak a napok ilyen virgonc csajszi mellett! Hogy vannak a babáitok? Ti is eltűntetek, remélem mindenki jól van. Mi jól vagyunk, bár Bogi kicsit szenved most a négy rágófoga miatt. Végülis nincs nagy gond, csak éjszaka van két időpont, amikor biztosan nyugtalanul alszik. Ma négy előtt keltünk... :roll: Persze ő visszaaludt még hat körül, én viszont már nem. Nem is látok már sokat 8)
Ha van időtök írjatok, kíváncsi vagyok mi történik veletek! Puszi: Soja

Kép
soja

Sziasztok!
Szeretnék csatlakozni hozzátok! Én a fiamat a Szabolcs utcai kórházban szültem 17 hónapja. Az a kórház már megszűnt sajnos, és a dokim a Péterfybe ment át. Sajnos a közelmúltban én is megfordultam a Péterfyben, mert a várva várt kistestvért a terhesség 13. hetében elvesztettem, és ott történt a műszeres befejezés. Sok tapasztalatot nem szereztem a kórházról, mert még aznap hazamentem. Mondjuk a vizit valóban "érdekes" volt, de én azt hittem azért, mert mi csak "átmenő" emberek vagyunk. mondjuk senki nem kérdezte meg, hogy van-e panaszom... (csak a saját dokim, mielőtt hazamentem)...
A lényeg, hogy amint engedélyt kapunk azonnal próbálkozunk is újból a kistestvérrel, és akkor konkrét tapasztalatom is lesz a kórházzal kapcsolatban! Addig is szívesen olvasom a Ti tapasztalataitokat mondjuk a terhesgondozással, orvosokkal, ultrahanggal kapcsolatban.
Vendég

Mi az az alapítványi szoba??? mi a különbség a normál és az alapítványi között? Hogyan lehet "bekerülni" az alapítványiba???
Vendég

Szia Adrienne!

Sajnálom a kistestvért. :( Drukkolok, hogy hamarosan szép, egészséges babátok szülessen, és sokkal pozitívabb tapasztalatokat szerezz a Péterfyről! :)
Az alapítványi szobák pénzbe kerülnek, ám sokkal tágasabbak és kellemesebbek, mint a "normál" szobák. Tán a legfontosabb az, hogy saját fürdőszobájuk van, így nem kell a folyosó végi közösbe menni. Van kétágyas és egyágyas alapítványi is. A bekerüléshez némi szerencse is kell, vagyis az, hogy amikor bemész szülni, legyen épp szabad hely. Értelemszerűen előre foglalni nem lehet. Amikor bemész, szólsz, hogy ilyet szeretnél. Ha van hely, jó, ha nincs, esetleg később lesz. Én is így jártam: aznap nagyon sok volt a szülés, és amúgy is tele volt az egész szülészet, így két éjszakát normál szobában töltöttem. Utána viszont lett hely, így a másik két éjszakára átkerültem az alapítványiba. Mondjuk a saját fürdőszobának épp az elején lett volna igazán értelme, mert kész kalandtúra volt az első nap elvánszorogni a vécéig, de sebaj. A kétágyas ára 2007 augusztusában 5000 Ft/éj volt.

italoman

Italoman!
köszönöm a jókívánságokat és az infót! Nagyon szeretném már kipróbálni ! :) Persze erre még azért várnom kell, de kb. 1 év múlva már szertnék én is élménybeszámolni! :D
Vendég

Adrienne,
mielőbb várjuk azt az élménybeszámolót! :)

italoman

Igyekezni fogunk! :D
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?