Új privát üzeneted érkezett!

Ildi - Köszi! :lol:

Szabi jövő hét szerdán kapja a2 hóst és a Prevenart. :roll: Aggódjak?
Az aktuális kedvenc képeim:
Kép
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Szia Dius,
Úgy látom neked bejött a december 15-ke :D . Én tegnap ctgn voltam, de jó is hogy mentem mert tegnap előtt éjszaka úgy fájt a hasam hogy azt hittem mennünk kell a kórházba. Tegnap a ctg-n is látszottak összehúzódások de a méhszájam az teljesen zárt. A dokim azt mondta hogy most már bármikor szülhetek.????Ezzel kicsit megijeszett mert Ok hogy nagy a baba de még csak szombaton töltöm be a 37. hetet. Azért még egy- két hetet várnék, a baba jól érzi magát bent így rábeszéltem (remélem)hogy még várjunk egy kicsit. Nem is értem hogy neked miért "piszkálta" meg hisz még te is a 38. hétben jársz. Én úgy látom az én dokimon hogy tart attól hogy túl nagy lesz a baba, bár nekem kell megszülnöm nem neki.
A babának mit tettél még be a kórházi csomagba?
Kitartást és pihenj sokat.
Tünde
tüni75

Betty!

Mi csak a 2 hónapos oltást kaptuk meg,de Kamilla belázasodott tőle. A kúpot állandóan kikakilta és még ma is hőemelkedése van! A Prevenarnak meg örülj,legalább Szabi megkapja! Mi ki tudja mikor fogjuk??? :cry:

Márti
borossné becz márta

Gabesz!

Én nem mertem hason altatni egyik babámat sem,ha nem büfiztek,akkor oldalt,egyébként meg háton aludtak csecsemőkorukban,most Kamillával is így csináljuk!
És fel a fejjel,majd kialakulnak a napok,nagyon pici még ehhez Dávid baba! Kamilla is össze-vissza aludt 6-7 hetes koráig,azóta állt be valamiféle napirend nála!

Márti
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára borossné becz márta 2008.11.27 12:26-kor.
borossné becz márta

Betty!
Ne aggódj előre az oltáson. Míra egyiktől sem lázasodott be. Mindegyik baba másként reagál rá.

Susy!
Priviben megírtam a másik címet. Köszi előre is.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Betty!
Minekünk januárban és februárban semmi gondot nem okozott a Prevenar, szerintem se aggódj :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Én altatom hason is és háton is.

Szerintem ha van légzésfigyelő, akkor nem kell aggódni a hason altatás miatt, ha leállna a légzése, akkor úgyis rögtön sípol...

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika!

Én nem vagyok biztos benne,hogy tudnám mondjuk mesterségesen lélegeztetni a babát! Még akkor sem,ha elméletben tudom,hogy kell! Szerintem sokan csodát remélnek a légzésfigyelőtől...
A múlt héten a legjobb barátnőm 3 hetes kisfiáról derült ki,hogy apnoés! Tök ébren volt a baba,valószínűleg a sírás és a hasfájás egyszerre váltotta ki nála a légzéskihagyást. Szürkülni kezdett a buksija és lenyaklott a feje...5 percen belül 2x! A barátnőm pánikba esett,nem tudta mit tegyen,ütögették,fújkálták,pofozták a babát,nem használt.Szerencsére magától visszajött..3 napig voltak kórházban,hazjöttek és újra megismétlődött! Szerencsére minden lelet negatív és agykárosodástól sem kell tartani,mert nagyon rövid ideig volt eszméletlen a baba...viszont bármikor megismétlődhet a dolog!
Nem azért írtam le,hogy bárkit megijesszek! De nem biztos,hogy vészhelyzetben higgadtan és nyugodtan tudjuk tenni,amit kell. Így én próbálok megelőzni és nem hason altatni például...Nem vagyunk urai életnek és halálnak,de nyilván mindent megteszünk a gyerekeinkért,amit lehet.

Márti
borossné becz márta

Sziasztok! Én sem altatom hason még a kiságyban sem. Egyrészt pont attól félek, amit Márta mondott, hogy elméletben tudom, mit kell tenni, de gyakorlatban nem tudom, mihez kezdenék. A másik, hogy Peti hason bukik.. :lol:

Kép

Kép
nikuc

Sziasztok,

ma volt a védőnő nálunk, aki mellesleg rengeteget segitett eddig, nagyon jó tanácsokat ad, sőt mikor gond volt Dávid bőrével, még vasárnap reggel is eljött megnézni! Szóval ma kérdezte, hogy hason szokott-e lenni Dávid. Mondtam, hogy még nem tettem, de pont ezen agyalok. Hasra is tettük, mert éppen nézgelődött és képzeljétek, hátára fordult :shock: :D Ezt a mutatványt megismételte most este is kétszer! Igaz, csak jobb oldalra megy egyenlőre, de akkor is nagyon büszke vagyok rá! A védőnő is meglepődött, hogy ilyen picin ilyen erős!

Márti,
nem is válaszoltam a kérdésedre: minden rendbe velem, varratszedésen voltam múlt kedden, a gátsebem pedig már a kórház óta nem fáj, csak néha viszket egy kicsit. Remélem, hogy ez csak a gyógyulás miatt van.

Kép
ugabesz

szia gabesz, nem semmi kiskölyök Peti :) - csatlakozhat Márti szintén extra gyorsan forduló fiaihoz és lánykájához :)
Róza 7 hetesen fordult át, utána nem tettem hasra mert úgyis átdöccent, erre leszokott róla, most nagylányként egyelőre nem fordul át :)

Kép
Kép
szalamandra

Ugabesz: Tényleg nem semmi, hogy már ilyen picinek ennyire erős! Ezt valamikor a 4.-5. hónap táján kell csinálni, nem? :)
A viszketés tényleg a gyógyulás jele! :) Nekem is viszketett a csaszihegem, és a párom mondta, hogy azért, mert így gyógyul.

Képzeljétek, Peti fülére visszajött ez az ótvar, vagy mi. Két hete jött ki, felhívtam a doktorbácsit, lekezeltem szépen. Most meg a másik füle lett iszonyat ronda. Pedig mindent alaposan kimostam utána, és a pelust, amin alszik, naponta cseréltem. Eleve nem tudom, honnan szedte össze. Lehet, hogy még a kórházból hoztuk.
A nap fénypontja pedig azt volt, mikor sugárban kihányt mindent. Még sírtam is. De azóta úgy tűnik, ez az adag lent maradt. :cry:

Kép

Kép
nikuc

bocs, gabesz, nem Peti, Dávid :)

Kép
Kép
szalamandra

nikuc, biztos hogy hányt? nemcsak nagyot bukott? utóbbi nem gond.

Kép
Kép
szalamandra

Nikuc!
Én is ezt akartam kérdezni. Lehet, hogy csak nagyott bukott. Míra még most is előadja ezt hetente minimum 1x. Amióta kapja az ételsűrítőket azóta csökkent le így a hányások száma, előtte naponta előfordult. Nem kell megijedni, ha egyébként azt látod, hogy olyan Peti mint máskor szokott lenni. Ilyen előfordulhat máskor is. Nem zár még rendesen a gyomorszája.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Márti!
Saját példámból tanulva: Én is 6 hónapos koráig háton altattam Mírát, mert annyira féltem a bölcsőhaláltól. Aztán amikor egy óriásit hányt alvás közben (szerencsére éppen bent voltam a szobában), akkor átgondolva mindent a hasonaltatás mellett döntöttem. Szerintem mindenkinek azt kell mérlegelnie, hogy mi fordulhat elő nagyobb valószínűséggel a babájánál. A bukás/hányás ami esetleg a légcsövébe megy vissza és emiatt fullad meg, vagy a bölcsőhalál a hasonfekvésnél. Nálunk a reflux miatt egyértelműen a háton altatás ami nagyobb veszéllyel jár, így a hasonfekvés mellett döntöttem.

Kép Kép
rozsaag

Biztos, hogy nem bukott, azt szinte minden evés után szokott valamennyit. Sugárban végighányta a mellette lévő párnát, az ágyneműjét, meg az egész ruháját. Nagy ijedtemben felhívtam a védőnőt. Azt mondta, alán valami bújkál benne, vagy csak gyorsan evett. Ha nem ismétli, nincs baj. De nagyon ijesztő volt. :shock:
Egyébként Ő hiába fekszik háton, mindig oldalra fordítja a fejét és kifolyik a felesleg.

Kép

Kép
nikuc

Rózsaág!

Teljesen érthető,amit írsz! Ahogy írtam,ha nem büfizik Kamilla szopi után én sem fektetem a hátára,olyankor egy összetekert takaróval megtámasztom és az oldalára fektetem aludni! Igaz,ezért meg az ortopéd orvosok fújnak riadót,de nálunk szerencsére nagyon ritka,hogy nem tudom háton altatni!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Tünde igen nekem bejött a december 15. :) De nekem nem mondták hogy vannak összehúzódások. Én is tegnap voltam CTG-n. Hát a kisfiam amit leművelt. Olyan szépen aludt hogy csak na. Aztán a nővérke elkezdte rázni a hasam meg benyúlt a hasam oldalába hátha megfogja a lábát (ilyenről még nem hallottam) de minden pocak macera nagyon fájt. Úgy látszik én akárhova megyek engem csak kínoznak. :) Aztán mondta hogy menjek el lépcsőzni meg igyak kólát. Aztán visszamentünk és még mindig aludt. 55percig voltam bent mire a végére produkált valamit. De már könyörögtem neki mert nagyon fájt a hasam a sok bögdöséstől. A méhszájam még nekem is zárva volt kedden hogy azóta történt e valami a piszkálástól azt nem tudom, még mindig fáj. A legrosszabb hogy kaptam canesten h.tablettát és annak a felhelyezése is borzasztóan fáj. Na nem tudom hogy ez már normális e mert nem valami nagy tabletta a babához képest....

Szerintem az én dokim is attól tart hogy túl nagy baba lesz. El sem tudom képzelni hogy ezen hogy leszek túl. Sokszor nem alszok hajnalban mert ezen jár az eszem...

A babának raktam be, pelust, rongy pelust, popsitörlőt, cumisüveget, kis kesztyűt.
A pelenkázó táskába meg raktam egy kiskabátot, overált, két sapkát, sálat, vastag kesztyűt, vastag nadrágot, két bodyt, két plüss rugit, egy pulóvert, két kis zoknit, meg egy cumit.
Raktam be 56-os dolgokat is kitudja mire számíthatok?...

Susy Tegnap nálunk is felfordulás volt pedig csak egy szekrényt raktunk össze a párommal 2től este 9ig. De már könyörögtem hogy hagyjuk abba mert nagyon fáj a talpam. Borzasztó utána mit volt itt sírni tudtam volna... mikor én mindent a helyére teszek és most kezdhetem előről :?
De azért nálatok nem ennyire lightos a helyzet, a festés az nagyobb macera.

Kép
dius87

nemtom, miért, de napok óta totál el vagyok csúszva, most olvasok vissza :)
szalamandra, az almát én nem tartom jó ötletnek, ugyanis sokkal kevésbé hízlal, mint a tej, és így csak a helyet foglalja a pocakban... én is a holle rizskrémre szavazok, vagy a sinlac, enyimek szerették :) az aztán hízlaló bomba (laura is kissé sovánka volt, ő kapott ezért. nem is a súlya volt annyira gáz, hanem a zsírszázaléka.)

KépKép Kép
mzsperx

Sziasztok

Úgy látom többen leveleztek az altatás formáiról. Bár nekem a kisfiam még a pocimban van de van egy 8 éves nagy lányom is. Anno én őt oldalt altattam ,mert egy barátnőmnek aki Németországban szült 3 gyermeket a kórházban nagyon ezt ajánlották. Úgy oldottam meg hogy egy kis pokróckát összetekertem és azzal támasztottam ki, így ha esetleg visszabukna valamit az kimegy oladra és nem nyeli vissza, és a hason fektetés kockázatától sem kell tartani. Pont a múlt héten láttam valamelyik baba újságban hogy már lehet itthon is kapni direkt az oldalt fektetés céljára kitámasztót( bár az egy kicsit kényelmetlennek tűnt a kép alapján) Nekünk anno a kis pokróc nagyon bevált, Niki hamar megszokta és pont ugyan olyan pózban aludt mintha a pocimban lett volna.

Dius, én a ctg előtt csokit szoktam enni, attól nagyon felpörög a babócám ( kb 20 perccel a vizsgálat előtt eszem meg) legközelebb próbáld ki esetleg.
Köszi a babacuccokról a felsorolást. Annyira bizonytalan vagyok ebben a kórházi kérdésben mert a lányomnál nem volt baba-mama szoba így mindent a kórház biztosított. Na mindegy ha lemarad valami majd apa behozza.
A hüvelytablettához nekem a 6. hónapban volt " szerencsém", igaz hogy pici a tabletta de nekem is nagyon kellemetlen volt még jó hogy csak pár napig kellett "szedni".
tüni75

na, végére értem :)
rólunk: dorka egyre többet van fent, nagyon okosan néz :) kialakította, hogy délután nyűgöske, kézben cipelteti magát, most még ez nem baj, mert van váltótársam - anyósom, de nem tudom mi lesz, ha magam leszek. akkor hozom úgyis el a nagyolányokat, hogy fogjuk ezt így bírni? na, majdcsak lesz valahogy.
küzdünk a cumival, mert szüksége van rá az elalváshoz, viszont utálja, így kiköpködi :( ma éjjel alig aludtam, cumit rakosgattam pár percenként vissza...
ma meg amúgy is, sehogy sem jó. csak nyafkázik. remélem, a front, és nem romlott el :D

KépKép Kép
mzsperx

Sziasztok!

Én is oldalt altattam Kristófot nagyon sokáig, és, hogy ne legyen egyoldalas, forgattam. Egyszer erre, máskor a másik oldalra fektettem. Most már tekeregve alszik, és a legjobban hason alszik.

Dius
Azért szerencsére nem festik ki az egész lakást, hanem csak az ablakcsere miatt kell körbejavítani és festeni az ablakokat, ill. ami ablak be lett falazva annak a helyét. Reggel fél 8- kor jöttek, és már mindjárt kész vannak, délután pedig egy hadsereg fog takarítani nálunk.
Kristóf nagypapázni fog, mi meg dolgozunk.
Már szeretném az adventi koszorút is elkészíteni, én mindíg magamnak csinálom, és még hozzávaló sincs. kicsit elúsztam.

Már napok óta akarom mondani lányok, hogy levágtuk kristóf haját. majd csinálok róla képet, nagyon édes lett. :)
Tegnaptól kicsit taknyosak vagyunk, remélem komolyabb nem lesz.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Hasonaltatás témában én úgy tudom, ez semmivel nem növeli a csecsemőhalál rizikóját. Tulajdonképpen nem is tudják, mitől van! Csak azért mondták, hogy hasonalvás nem jó, mert a statisztikákban több hasonlavó gyerek volt. Aztán rájöttek, hogy azért, mert a gyerekek többsége hason alszik alapból szívesen.

Egyébként fejlődés szempontjából meg azért szeretik a hasonalvást, mert az összes leendő mozgásnak alapja ez. (forgás, aztán mászás, felülés).

Betty
, én tökre megértem, szerintem mindent megtettél, és nálunk is fontos szempont volt, hogy mindannyian nyugodtak legyünk, ne pedig egy idegbeteg, aggódó, frusztrált anyuka legyek.

Szalamandra: nekem Bene nem hízott túl sokat, 4 hónaposan elkezdtük a gyümölcsöt, sinlacot, hollet, banánt, mindenféle hízlaló cuccot kapott, de nem hízott jobban. Aztán 1 éves kora körülre meg behozta magát. De volt pár hónap, amikor eléggé határeset volt.

Iricc,
sajnálom, hogy az egyik romlott, de akkor a másik vesét meg műteni sem kell?

Dius, remélem, ma már jobban vagy. Engem is vizsgált meg a doki, és elég kellemetlen volt, nálam az volt a helyzet, hogy még a méhszájat sem nagyon érte el, és előrébb akarta húzni, hogy megvizsgálhasson. De szerencsére nekem utána nem voltak ilyen rossz tüneteim, valószínűleg engem azért nem tágított. De egy szónak is száz a vége, tényleg nagyon gáz érzés, viszont tényleg a szülési fájdalmak nem ehhez hasonlítható. Azok ott majd értelemmel bírnak! és máshogyan fogod viselni!

mtunde

Sziasztok!

Pont tegnap írtam hogy Pálmi hason és háton is alszik, és bízom a légzésfigyelőben.

Hát ma éjszaka beriasztott, kétszer is 5-10 perc különbséggel... és hozzáteszem, pont hason aludt...

Hason csak éjszaka altatom, hogy ha bukna akkor ne fulladjon meg tőle. Erre az oldalt fekvésre még nem gondoltam amit írtok, de ezek után megpróbálom!

Egyébként az első riasztásnál mire oaértem már abba is hagyta a riasztást és normálisan visszaállt pittyegésre, és Pálmi vette a levegőt... aztán másodjára már gyorsabban értem oda, még jelzett a légzésfigyelő, felkaptam, de annyira mélyen aludt, hogy arra se ébredt fel, hogy felvettem, viszont lélegzett. Szerintem nem állt le a légzése, csak nagyon lelassult a nagyon mély alvás miatt - hosszabb időre, aminél már a légzésfigyelő is riaszt.

Korábban úgy gondoltam, hogy majd a légzésfigyelő sípolása felébreszti és attól vesz újra levegőt, ha nincs komolyabb baj, de nem ez volt a helyzet, mert nem ébredt fel rá...

Sőt arra sem, hogy felvettem, aztán a második riasztás után magammal vittem az ágyba és a mellkasomon altattam, úgy hallottam, hogy ha érzi az anya lélegzését-szívdobogását, olyankor sosem marad abba a légzése.

Így voltunk vagy egy órát, csak így nem nagyon tudtam aludni, aztán már ő is nagyon mocorgott álmában, így már nem volt abban a nagyon mély alvásban. Visszatettem a kiságyba a hátára és reggelig már minden rendben volt.

Ilyen mélyen még sosem láttam aludni... lehet, hogy a hasonalvás miatt?

Mindenesetre most még inkább örülök, hogy vettünk légzésfigyelőt...

Kép

Kép
sz.veronika

Úgy tűnik minden gyerek szereti a sinlacot csak az enyém nem. :(

Mtünde!
Régen írtál Benéről. Füle? Ovi?

Susy!
Várjuk a képeket!

Kép Kép
rozsaag

Sziasztok,

leirom mi történt velünk az első két hétben itthon, mert minden napra jutott valami izgalom - hátha valaki tud tanulni a hibáimból!

hallgattam sajna a doktornőre és a hülye szabályokra, hogy max 30 percig szoptassam és 2-4 óránként csak, sűrűbben ne! Hát ezzel azt értem el, hogy tovább fogyott szegény a kórházból hazakerülve! 1 hét alatt 360g-ot fogyott! (ebből 290-et a kórházban). A doktornő azzal ijesztgetett, hogy infúzión fog kikötni a gyerek, ha nem adok neki tápszert. Ekkor hivtam szoptatási tanácsadót és igény szerinti szoptatásra tértem át.
Szegény kicsi annyira legyengűlt ,hogy 2 órán keresztül szopizott 30-40g-ot (70 helyett), illetve 2 óránként 1 órát szopizott éjszaka is. Aztán napról napra erősödött és egyre rövidebb idő alatt egyre többet evett, szóval én csak kétszer adtam neki tápszert, amikor a doktornő megijesztett, mert bőgtem több napon át, tejem elapadt, mivel utána éjjel-nappal ciciztettem Dávidot, alig aludtam, ez tovább csökkentette a tejtermelést. Anyukám innentől kezdve éjszaka is besegitett és az Urtica Urens meg a több pihenés, éjszakai alvás megtette hatását: újra beindult a tejem, tudtam fejni (ami előtte nem sikerült soha, mert az első naptól sebes mindkét mellbimbóm, ezért nagyon fájt a mellszivó használata, kézzel meg nem tudtam fejni) és anyatejet adtam neki Szoptanitból szopik után kiegészitésként. Szerencsére erre is csak 2 napig volt szükség, azóta már szépen lassan közeliti a napi adagját. Igaz, hogy kevesebbet eszik, mint a norma, viszont sokkal többet hizik: 10 nap alatt 300g-ot!!! :shock: :D . Még mindig sárga kicsit, de azért napról napra javul.

Már az első héten volt riadalom: a Madarász Utcai Gyermekkórházban kötöttünk ki szombat éjszaka, mert az esti fürdetéskor vettük észre, hogy tiszta vörös a pelus alatt a teljes bőre és le is hámlott. Nagyon megijedtünk, és ott még jobban megijesztettek minket. A doki azt mondta, hogy nem tudja mi okozza, de mivel még hasmenése is van (minden anyatejes gyereknek ilyen a széklete), ezért jobb, ha bent maradunk a babával :shock: :shock: . Na ekkor teljesen kiakadtam, amit tovább fokozott az, hogy miközben a doki irta a zárójelentést a gépen, addig behivtak egy másik beteg gyereket családostúl (anya, apa, másik gyerek), aki tüsszögött :shock: :twisted: ! Erre szóltam, hogy az én 6 napos gyerekem mellett ez túl nagy kockázat, mi lenne, ha mi elmehetnénk valahova, amig megirja a zárót. Erre elég flegmán válaszolt, de aztán mégis átkisért minket oda, ahova felveszik a beteg gyerekeket. Ott a nővérke kérte, hogy vetkőztessem le a gyereket és olyan megjegyzést tett, amiből az derült ki, hogy egyáltalán nem vészes a popsija. Ekkor hivtuk a gyerekorvosunkat, aki azt javasolta, hogy próbáljuk meg kialkudni, hogy hazamehessünk és holnap reggel megmutassuk a gyereket, mivel egy utcányira lakunk. A doki nem engedett, ezért saját felelősségre hazajöttünk. Ja még a nővérke tovább ijesztgetett: észrevettem, hogy kimarad a gyerek légzése? Hát igen, minden újszülöttnek periódikus a légzése, ezt náluk a bőlcsőhalál megelőzési tréningen tanultam! Aztán még vért vettek a kicsitől, ami csak többedik tűszúrásra sikerült, mert gyorsan alvadt a vére. Erre mondja a nővérke, hogy eleget eszik a gyerek? Mert a véréből nem úgy tűnik, ő a mi helyünkben nem vinné haza a babát…másnap mértük le először Dávidot és ekkor derült ki, hogy fogyott. Pedig minden nap volt 5-6 pisis és kakis pelusa is, amire mindenki azt mondta, hogy elég, és nem kell hozzá méregetni a gyereket, biztosan eleget eszik! Nálunk ez nem vált be! Szóval a kórházban 5 órát töltöttünk szombat éjszaka, bőgve jöttünk haza. Utána gyógyszertár és Neogranormon popsikrém vált be (Sudocrem-re és a gyógyszertári popsikrémre is érzékeny Dávid, ez okozta a hámlást és vörösödést :shock: ). A védőnő és a gyerekorvos is eljött megnézni a Kicsit, mindketten azt mondták, hogy jól tettük, hogy nem maradtunk a kórházba, mert a bőre egyáltalán nem vészes, nem vörös, csak egy kicsit hámlott le, és egyáltalán nincs hasmenése, normál, anyatejes széklete van.

Minden nap történik azóta is velünk valami: madártejet ettem egyik nap, ettől vörös kiütések lettek mindkét karján. Azótan nem fogyasztok tejet semmillyen formában és tejterméket is alig, igy elmúlt 2 nap alatt magától.
Aztán tegnap elkezdett szörcsögni az orra, attól alig tudott szopizni, ezért orrspray és orrszivás kombinációval sikerült több körben megoldani a problémát.
Most remélhetőleg már csak a bimbóvédőről kéne leszokni, mert azt még a kórházban elkezdtem használni, máskülönben nem tudtam volna megvalósitani az igény szerinti szoptatást. Annyira legyengült, hogy tényleg néhány napig non-stop cicin volt Dávid. Próbáltam bimbóvédő nélkül szoptatni, de úgy el sem fogadja a cicit! Már az sikerült, hogy azzal inditunk, utána már elfogadja. Remélem sikerül majd ezt is megoldanunk.

Továbbá felhagytam azzal a "jó" szabállyal is, hogy nappal 3 óránként egyen a gyerek, ezért fel kell ébreszteni ha nem ébred magától. Addig alszik mindig, amig akar, akkor eszik, ha akar. 3-4 óránként eszik, néha nyűgös, de sokkal jobb a helyzet az egész napos nyűgösködéséhez képest!

Összegezve: bimbóvédőt ne kezdjétek el használni, ha csak lehet (Márti, igazad volt!!), igény szerint szoptassátok a gyereket, addig aludjon, ameddig akar, szóval csak a babára kell figyelni és el kell felejteni a számokat! Ja és a tejjel óvatosan!

Szerintetek mi jöhet még? Remélem, most már egyenesbe jövünk, mert az itthon eltöltött 2 hét alatt ez sűrű program volt!

Gabesz

Kép
ugabesz

Most van időm, még leirom a kórházi tapasztalataimat is:

Röviden: vegyes.

A szülésznők kedvesek voltak, de ragaszkodnak az ágyon fekvéshez és a ctg-hez, ezért sokat kellett küzdenem azért, hogy felkelhessek.

A csecsemősők között csak egy éjszaka nem volt egyetlen kedves sem, a többi nap mindig volt egy-egy segitőkész.
Első éjszaka este 11-kor adtam be Dávidot, de kértem nyomatékosan, hogy ne adjanak neki vizet, hanem hozzák ki, megszoptatom inkább. Fél 2-kor hozták is! És fél 4-ig nálam volt, utána visszavittem. Mit látok? Legalább 15 baba sir, egy fiatal csaj van ott, aki éppen a mosógépet pakolja. Megkérdezte, mit keresek itt? Mondtam, hogy első estések vagyunk és azt mondták, hogy hozzam vissza. Mondtam, hogy ha viszont itt ennyien sirnak, én szivesen visszaviszem magamhoz. Azt válaszolta, hogy nyugodtan, mert 5 körül úgyis kipakolják a gyerekeket az anyukákhoz! Annyira boldog voltam! Dávid volt az egyetlen gyerek, akinél nem volt cukros vizes üveg és majdnem a teljes éjszakát velem töltötte!!!

Hazaengedés előtti este belázasodtam (tejbelövellés), 38.4 lett. Azt mondták, hogy most nem szoptathatom a gyereket, csak ha lement a lázam. Adtak egy Panadolt, és arra kértek, hogy mérjem óránként a lázam, és ha nem megy fel újra, akkor remélhetőleg tényleg csak a tejbelövellés okozta. Szerencsére 36.4 voltam egész éjjel, nagy büszkén mentem egy óra múlva, hogy lement a lázam, most már szoptathatok? Megkérdezték, hogy lefejtem a lázas tejet? Nekem ezt senki nem mondta, igy nem – válaszoltam. Persze a gyerek pont megéhezett és szopizni kellett volna (mondjuk még mindig előtejem volt akkor szerintem). Vittem magammal az LLL füzeteket, ott azt irják, hogy ilyenkor is lehet, sőt, kell szoptatni! Szerencsémre jött az esti vizit és a fiatal doki azt mondta, hogy szoptassam meg nyugodtan. Erre a csecsemős nővérrel elkezdtek vitatkozni, aki azon erősködött, hogy lázas tejet nem lehet a gyereknek adni! Mondtam nekik, hogy nem kicsit zavarnak össze, döntsék már el, hogy mit csináljak. Végül megszoptattam!

Ja, és hab a tortán: akkor este, lázasan nagyon legyengültem, fájt minden porcikám, szédültem. Nődokim akkor este látogatott meg, és azt javasolta, hogy pihenjek, mert az előző 3 éjjel fent voltam, ez is okozza a lázat, adjam be inkább Dávidod éjszakára. Megpróbáltam, mert tényleg úgy éreztem, hogy tisztába sem tudnám tenni, sőt, talán el is vágódnék vele, ha fel kellene emelnem. Erre a csecsemős nővér szépen kiosztott, hogy igy is van épp elég gyerek náluk éjszaka – szóval nem vették be Dávidot! Szerencsémre Dávid azon az éjszaka majdnem végig aludt, nagyon rendes kisfiú volt és ki tudtam magam kicsit pihenni, másnapra teljesen rengben voltam.

Hozzá kell tennem, hogy tényleg rengeteg szülés volt akkor: minden ágy elfogyott, a terhespatológián is, a nőgyógyászaton is, ezért a szülőszobán maradtak sokan!!! Szóval nagyon túlterheltek a csecsemősök, de azért az túlzás, hogy mikor én rosszul voltam, akkor nem vették be!!! Ja, és a tájékoztatót utolsó nap kaptam meg, abban nem egészen ez áll! Mindegy, túléltük, végül is a lehető legjobban alakult minden: velem maradt a Kicsi és hazaengedtek minket időben!

A teljességhez az is hozzátartozik, hogy Gabi és Judit (azt hiszem) nevű csecsemősök meg még egy, akinek nem tudom a nevét annyira kedves volt, hogy ezer kérdéssel fordulhattam hozzájuk? Megnézték, hogy pelenkázom és segitettek, kértem, hogy nézzék meg, jól szopizik-e Dávid, jól büfiztetem-e, stb. Nagyon sokat segitettek és sok hasznos tanáccsal láttak el. Ilyen is van!

A gyerekorvos nagyon rendes szerintem, pedig ő is nagyon túlterhelt. Dávid nyelvfékét fel kellett vágni, amit az utolsó nap tettek meg (lehet, hogy ez is hozzájárult ahhoz, hogy már az első nap sebes legyen mindkét mellbimbóm) és állitólag több orvos is csak javasolja és utána vinni kell valahova a gyereket, hogy ezt megtegyék. Ő is válaszolt minden kérdésemre készséggel, szóval vele is nagyon meg voltunk elégedve és a védőnővel is.

Gabesz

Kép
ugabesz

Gabesz!

Továbbra is nagyon büszke vagyok Rátok! Komolyan mondom! Le a kalappal!
Kevesen tartanának ki így a szopi mellett ilyen helyzetben! Menni fog az is, hogy leszokjatok a bimbóvédőről is!

Tünde!

Azért érdekes módon Hollandiában, amikor az orvosok preferálni kezdték a babák oldalt feketetését, a töredékére csökkent a bölcsőhalálban elhunyt gyerekek száma! Az tény, hogy sok tényezőnek kell egyszerre fennállni hozzá, de ez az egyik elég komoly tényező!

Veronika!

No comment... Anno, az 1. kisfiam születésekor ezt még a kórházban így megtanították minden kismamának! Úgy látszik már erre sincs idő,én furcsálltam is, hogy a nővérkrék hasra rakták le a babákat a kocsiban!
A fontos, hogy ébren töltsön minél több időt hason a baba, de nem kell erőltetni, ha utálja,elég mondjuk pelusozás közben egy kicsit hasra fordítani, hogy emelgesse a buksiját,támaszkodjon a karjára stb. Nekem konduktor mondta így!
Nem irígyellek az éjszaka miatt... Nálunk a ház riasztórendszere a beköltözésünk után őrült meg és éjjel be is riasztott,hát annak iszonyatos hangja van és mind3 gyermekem édesdeden aludt tovább!
És tényleg jó,ha a mellkasodon van! Persze azért nem kell állandóan úgy altatni,bár én legszívesebben mindig így aludnék,úgy élvezem! De Kamilla az éjszakai szopi után így is szinte mindig a karomban marad reggelig! :oops:

Márti
borossné becz márta

Gabesz Nem semmi ami veletek történt!!! Nekem is minden elismerésem, hogy ilyen kitartó vagy és erős, ez nekem is erőd ad meg szerintem minden anyukának!!!
Nem fogok én sem a számokhoz ragaszkodni, és megfogadom a tanácsod!!!

Hát ami a kórházról írtál nem lepődtem meg, kb. én is erre számítok. Szinte mindenkitől ezeket hallottam.

Kép
dius87

Márti,
én olvastam, hogy a bölcsőhalál miatt háton kell altatni, és az eddigi 5 hetünkből az első 4-et így is töltötte, de minden éjszakai kajálás egy óráig tartott, mert a kaja után még büfi, csuklás, visszaaltatás...

Ezért mondta egy hete egy rokon - akinek most féléves a babája - hogy éjszaka ne vegyem ki a kiságyból, hanem úgy adjam a szájába a cumisüveget és akkor nem ébred úgy fel, mint ha kiveszegetném és még utána büfiztetném, hanem kaja után csak gurítsam át hasra a büfi és bukás miatt, és akkor így éjjel az 1 órás kajáltatási procedúrát 20 percre sikerült csökkenteni.

Ő így csinálta, azóta csináltuk mi is így, kb. 1 hete... De mostantól szigorúan háton fog aludni újra, nem baj, hogy így 1 órát fent leszek vele minden kajáláskor mire visszaalszik.

Mindenesetre mindig tanul az ember, meg kipróbálgatja amiket hall, de én is amondó vagyok, mint Gabesz, hogy a saját kisbabánk igényei szerint kell csinálni mindent. Lehet, hogy a rokonnak ez bevált az ő babájánál, nálunk nem...

Gabesz,
Pálmi se eszik annyit mint kéne, többször eszik kevesebbet, nekünk is beszólt mind a védőnő, mind a doki, hogy már ennyi meg annyi millilitert kellene és ne adjak neki 2 órán belül.
De szemmel láthatólag ő nem így akarja, éjjel ugyan szépen 3 óránként kéri a kaját, de nappal többször is 1 - 1.5 óránként, viszont kevesebb mennyiséget, mint kellene.

Már én sem idegesítem magam azon, hogy mit mondanak, persze biztos vannak átlagok, hogy mennyiket esznek meg ilyen korú gyerekek, és hogy már ritkábban kéne ennie, de ha ő így kívánja, akkor az a fontos!

Az meg teljesen kiakasztott, hogy nem vették be a babádat éjszakára a kórházban, mikor kivoltál! Felháborító!
Az meg hogy túlterheltek nem indok, folyamatosan túlterheltek, de ez nem mehet az anyukák és a babák kárára! Akkor tenni kell ez ellen!

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika!

Én az oldalra fektetésről beszéltem,hogy régen a MÁV kórházban megmutatták és a lelkünkre kötötték,hogy így tegyük le a babát! Kár,hogy már nincs így...

Márti
borossné becz márta

Gabesz,
Jut eszembe, nekem az altatásos császármetszés után - aminek hajnal 3-kor lett vége - arra ébredtem reggel 5:30-kor, hogy a kezembe nyomták a babát, majd kiment a nő...

Meg se tudtam moccanni úgy fájt a hasam, azt se tudtam mi van, mit csináljak, csak úgy otthagytak vele...

Amúgy nálunk is szüttyögés van 3-4 napja, ez a tengeri sóoldat spray nagyon bevált, még orrszívózni se kellett mindig, az orrspray fellazítja a váladékot és azt kiprüszköli.

Kép

Kép
sz.veronika

gabi, le a kalappal, fantasztikus, amit végigcsináltál, nem sokan teszik ezt meg!!!
bimbóvédőről leszoktatásról ezt olvastam: minden nap egy kicsi levágni a végéből, és előbb-utóbb elfogy.

KépKép Kép
mzsperx

Márti,

ja, értem! Az oldalfekvést egyébként szigorúan tiltotta az ortopéd orvos...

Még a kórházban bal oldali csípőficamot állapítottak meg, terpeszpelenkát kellett vennünk majd elmenni az ortopédiára.

Oda csak 2 héttel későbbre kaptunk időpontot, addig nyüglődtünk a terpeszpelenkával (utálta a bébi), majd az ortopéd orvos közölte, hogy semmi baja... de vissza kell mennünk felülvizsgálatra 4 héttel később (ez lesz jövő héten)

Azt mindenesetre nagyon a lelkünkre kötötte, hogy ne altassuk oldalt...

Ez most jutott eszembe azután, hogy az első hozzászólásomat írtam. Ezért inkább oldalfekvés helyett majd szépen büfiztetem és kivárom mire lefektethetem a hátára.

Kép

Kép
sz.veronika

Ezt írtam az oldal elején,hogy ezért meg az ortopéd orvosok szisszennek fel! Tipikusan a melyik ujjamba harapjak esete...
Csabim pl. nem volt hajlandó már újszülöttként sem oldalt aludni,addig ficergett,míg a hátára került! Büfizni meg nem is volt hajlandó az első 3 hónapban! Szóval nincs általános szbály,az tuti!

Márti
borossné becz márta

kendőhöz értőktől szeretnék kérdezni. van az a fekvős póz (http://didymos.de/html/bindeanleitungen ... eitung.htm), nekem ebben mindig lóg a gyerek feje. mit csinálhatok rosszul???

KépKép Kép
mzsperx

sziasztok!
Új vagyok itt de szivesen csatlakozom hozzátok.Az én picurkám 2008.09.06.-án született dr.Aszódi Melindánál./MÁV/

Kép
hutas

Hutas!

Üdv itt is!!! :lol:
De kár,hogy nem jöttél hamarabb! 12 nap különbséggel szültünk!

Márti
borossné becz márta

Márti
Nekem a csecsemős mutatta, hogy oldalt fektessem, és úgy is volt mindíg berakva a kocsikába.

Rozsaag
Bevált a progi? Sikerült?

Kép
Kép
susytunder

Hali Mindenki!
Nekem az ortopéd orvos tanácsolta hogy ne altassam oldalt a csípője miatt.Mivel mi eddig hasfájósak voltunk nekünk a hason fekvés bejött.Mostmár hol hason hol hanyatt fekve alszik.A csecsemősök nekem is mutatták az oldal alvást.Lili egyébként este a mi ágyunkon alszik el cicizés közben,mikor már mélyen alszik akkor teszem be a kiságyba és reggelig meg se mozdul.

Én teljesen meg voltam elégedve a csecsemősökkel,nem volt egy rossz szavuk se hozzám.Lehet azért mert Lili szombat este született és csak aznap éjjel vették el tőlem/állitolag kötelező/ a többi éjszakát velem töltötte kinn.Egyébként képzeljétek megakartam kérni a csecsemőst,hogy tegye be neki a fülbe valót és azt mondta,hogy sajnálja de nem teheti meg mert kirúgják érte.Létezik ez?Az én lányomnak is van egy kicsi nyelvfékje de neki nem vágták fel a kórházban.A nővérek meg olyan aranyosak voltak, megengedték azt is hogy a nagylányom beosonjon a szobába megnézni a kicsihúgát.Én megvoltam elégedve mindennel és mindenkivel.Vagyis nem igaz két doki van akit ha meglátok gyűlöletet érzek.Ez a két doki a dr.Zsirai és a dr Demjén.Utobbi nagyon haza vágott de ez egy nagyon hosszú történet majdnem pereskedés lett a vége.Dehát egy orvost beperelni nem egyszerű. Kép

Kép
hutas

Sziasztok!

Köszönöm az oltásos válaszokat. Remélem simán vesszük az akadályt. Igyekszem nem ráparázni, nehogy átragadjon a g erekre. :lol:

Tünde - Köszönöm! Igazán jól esett, amit írtál! :D

Gabesz - Hát ez nem semmi!!!! Le a kalappal előttetek! Jól megharcoltátok az első 2 hetet. Gratula az átforduláshoz!

Kérdés - Még nem vágtam le Szabi lábán a körmét, mert olyan furán nő,felfele hajlik, meg állandóan ficánkol... hetekkel ezelőtt anyukám vágta le neki. Pár napja elkezdett pirosodni a nagy lábujja. Akkor láttam, hgoy van egy pici sebecske is a körménél. Gondolom beszakadhatott neki vagy nem tudom, de egyre pirosabb. Szerdán jön ugyan a doki néni, majd megmutatom neki, de addig is mit csináljak vele szerintetek? Tegyek rá kamillás borogatást? Vagy mást? Vagy semmit? :?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

én alkohollal lefertőtleníteném, bepanthen plussal bekenném, esetleg ha van otthon aloe first...

KépKép Kép
mzsperx

ugabesz, nem semmi amit végigcsináltál, nagyon erős és kitartó vagy.
A Madarász utcai történethez: akár ha magamat hallottam volna. Mi a Heim Pálba kerültünk be öt naposan, és mint utólag kiderült, ha bemész, benn is fognak: annyi probléma volt mostanában (akkortájban) hazaengedett babákkal, hogy nem merik vállalni a felelősséget hogy hazaküldik, inkább benn fogják néhány napra megfigyelésre - főként hétvégén. Mi is így jártunk, 4 napot töltöttünk ott, Rózától is vettek vért, alig ment, gyorsan alvadt, mint nálatok is, azt mondták keveset eszik, infúzióra kötötték (ő is sárga volt). Erőltették a 3 óránkénti szoptatást, ha nem evett eleget tápszert kapott (szerencsére kanalazva), nem lehetett igény szerint szoptatni. Amiért ezt leírtam: ha nem velünk történik, nem hiszem el, hogy Mo. egyik vezető gyerekkórházában (ezek szerint a másikban is) ennyire túlhaladott elveket vallanak, ennyire nem adnak szabad utat az anyukáknak. Horror volt, az anyukák hurcolták az éhségtől síró csecsemőket, egyszer egy nővér állt felettem, és követelte, hogy letelt a 10 perc, tegyem át a gyereket a másik mellemre - 20 percnél tovább nem ehet! Ami a pozitív az egész történetben, az Róza: ehhez is alkalmazkodott, többet evett kevesebbszer, aztán itthon már úgy csináltuk ahogy nekünk jó volt. De utána a pár napos gyerekkel ha bármi is volt, rettegtem attól, hogy nehogy a Heim Pál ügyeletén kössünk ki. És szerintem ez nem normális állapot.

Kép
Kép
szalamandra

Mzsperx - Köszi. Van aloe itthon kipróbálom rá

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Itthon patyolat minden, szerintem megvolt karácsonyi nagytakarítás is. Leköröztem mindenkit. :)

Hutas
Édes a kislányod, szépek a szemei.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!
Egy elgondolkodtató cikk, főleg a legutolsó bekezdés, angolosok előnyben.
danann

Sziasztok,már jó pár hónapja olvasom a fórumot, még szülésem előtt kezdtem el benneteket olvasni,már többször is szerettem volna leirni nektek az én szülés tapasztalatomat ebben a kórházban,ÁEK .Június 9 született a kisfiam Nándi, egy teljesen problémamentes , boldog áldott „terhesség” után. A választott dokim Gulyás István volt, akivel teljesen megvoltam elégedve.Annak ellenére hogy nagyon hosszú vajúdásom volt szombat este kezdődőtt és hétfőn délben született meg Nándika a szüléssel semmi probléma nem volt,a szülésznők nagyon rendesek, kedvesek voltak. A problémák a szülés után pár perccel kezdődtek.
Amint megszületett a tökéletesen egészséges kisfiam odajött hozzánk egy csecsemősnővér -akinek elvileg az lenne a feladata hogy segitsen az első szoptatásnál- és elkezdte betuszkolni a mellemet a kisfiam szájába, persze hogy nem kellett szegénynek,még magához sem tért jóformán a megszületés okozta sokktól,orditani kezdett és nem volt hajlandó enni. Erre a csecsemős szakember kijelentette hogy márpedig ebből a mellből én nem fogom tudni szoptatni mivel nagyon laposak a mellbimbóim.Mondta ezt egy olyan szakember akinek az a feladata már nagyon sok éve, akinek tudnia kell hogy a mellbimbónak is időra van szüksége amig beáll arra a formába hogy a gyerek is szopni tudja, ehhez pedig szükség van egy jópár napra,meg arra is hogy a kisbaba is sokat szopizza . a lényeg az, nem akarok nagyon hosszú lenni de muszáj ezeket leirnom, mert sajnos azt tapasztalom a környezetemben hogy az anyák nagy többsége sajnos a rossz informáciok miatt nem tudják kellő ideig, vagy egyáltalán szoptatni gyerekeiket. Pedig ez lenne a világ legtermészetesebb dolga, de meg kell tanulni és át kell vészelni az első heteket .
Nándi sajnos nagyon besárgult a második napra, még mindig nem tudott szegényke hatékonyan szopizni, a többi nővér is elkezdte tuszkolnia mellemet a szájába, és kijelentették hogy bimbóvédőre van szükségem mert csak úgy tudna szopizni. Nándika az első babám, elméletben tudtam bizonyos dolgokat meg éreztem én ösztönösen hogy nem kéne nekem ilyen segédeszközöket használnom,de a szülés után mintha nem is én lettem volna, nem tudtam kiállni határozottan, hagytam magam rábeszélni.
Mielőtt szültem volna elkezdtelek benneteket olvasni és már egy jópáran leirtátok hogy mire kell figyelni én is határozottan mentem be, hogy em engedem hogy cukros vizet, tápszert kapjon a babám. De sajnos az összes elv amit felépitettem szülés előtt, úgy omlott össze mint egy kártyavár. Elkeztem bimbóvédővel szoptatni aminek az lett az eredménye hogy még annyira sem akart szopizni az én kicsikém, igy nem jutott anyatejhez és ennek eredményeképp nagyon besárgult olyan mértékig hogy majdnem vércsere lett a vége. Ha tudtam volna akkor azokat az infokat amiket ma már tudok biztos vagyok benne hogy másképpen alakulnak a dolgok, valoszinű hogy be sem sárgult volna hogyha nem rontották volna el az első szopizásunkat, nem akarom én csak rájuk háritani a felelősséget, de ha a rossz tanácsok helyett hogy csak egy mellből szoptass, hogy 10 percig legyen rajta a baba, nem szabad igény szerint szoptatni mert túleteted. Lányok ne hallgassatok rájuk és akkor lesz bőven tejetek,hallgassatok az ösztöneitekre, vegyétek nyugodtan az öletekbe,akár egész nap tartsátok a karjaitokban a babáitokat, ettől lesz igazán sok tejetek, a testközelségnél nincs jobb tejserkentő.
Nándi bura alá került 2 nap és két éjszaka, alig adták ki szoptatni annak ellenére hogy folyton ott voltam csecsemőszobában, mert persze aludni nem tudtam . A lefejt tej helyett tápszert adtak neki,az anyatejet amit vittem 2 oránként, visszaadták . Játékcumit adtak neki mert orditott, és persze egyszerűbb volt igy befogni a száját,mit kihozni hogy megszoptassam. Hiába mondtam hogy ne adjanak neki cumit, inkább ott állok és simizem , nyugtatgatom, elhessegettek azzal hogy ne féljek, nem lesz cumizavaros.
A vége az lett , -megprobálom röviden összefoglalni, de sajnos ha rágondolok ezekre az emlékekre megint nagyon indulatos leszek-kijöttünk a kórházból egészségesen de teljesen cumiozavarosan, az én kisfiam nem volt hajlandó mellből enni, fejtem és cumisüvegből evett 2 hétig. Akkor nekiálltam és a Szoptatós könyvből olvasva kiskanállal etettem egy pár napig, hogy probáljam leszoktatni a cumiról. Rózsa Ibolya szoptatási tanácsadó segitett a legtöbbet, kijött házhoz, átálltunk egy másik etetési tehnikára, fecskendőből ettettem de közben az ujamat kellett szivnia, igy tanulta meg hogy megkell dolgozni a tejért, és csodák csodája
Másnap már szopott és azóta sem hagyta abba. Éjszaka azóta együtt alszunk és ez a világ legjobb dolga, ne féljetek hogy ezzel elkényeztetitek a babáitokat, és nyugodtan kérjetek segitséget igazi szakemberektől, vagyis szoptatási tanácsadóktól!!
kalinka

Ha nem akartam volna nagyon szoptatni és csak egy kicsivel is bizonytalanabb lettem volna akkor most Nándika valoszinű tápszeres lenne, mert sem a védőnőnk sem a gyerekorvos nem segitett igazán jótanácsal,sőt a védőnőnk azt mondta hogy erőltetni kell a szoptatást , rőszakoljam a szájába a mellem,és hogy csak bimbóvédővel tudom majd szoptatni. Érdekes, bimbó bédő nélkül tud szopizni és" érdekes" módon az én mellbimbóm is megnyúlt,már nem lapos.
Persze utánna miután már rendesen szopizott kaptam én még mindenféle jótanácsot, hogy mi ez az összevissza etetés, ki látott már ilyen bolondott hogy egész nap rajta lóg a gyerek (hordózókendő), elkényeztetem, anyám asszony katonáját fogok belőle nevelne,meg stb.
Mindezek a jótanácsok ellenére, az én kisfiam boldog, békés kiegyensúlyozott baba, mindenki aki látja-utcán,bárhol- azt mondják hogy még ilyen kis nyugis gyereket nem nagyon láttak. Persze ha ki van egy babának minden igénye elégitve-akkor szopik amikor kéri (nem 3-4 óránként ahogy "tanitják )az anyuka meg mindig reagál a kisbabája jelzéseire, akkor mindig boldog kisbaba lesz,persze az első hónapok nem voltak mindig ilyenek, Nándi 24 órából 20 szopni akart. Egész nap az ágyban feküdtem és szoptattam ,szoptatam sétálás közben, mindenhol ahol enni kért és mindig mellen akart lenni,és ez teljesen természetes, minden kisbabának ez az elemi igénye. Az a baj hogy a szakemberek nem ezt mondják, sőt az ellenkezőjét. A hordózókendő a másik csodaszer, ott mindig megnyugodott és aludt is akár több órán keresztül.
kalinka

Ja, és amiről Danann ir az a könyv megvan magyarul is Okosan nevelni tudni kell!!,nagyon jó!!
kalinka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?